Za področje

    Kako s pravilno izbiro senčil do večje energetske učinkovitosti?

    Varčevanje z energijo je tema, ki dobiva vse več pozornosti. S podnebnimi spremembami in naraščajočimi temperaturami postaja nadzor temperature v prostorih še pomembnejši, hkrati pa prinaša udobje v naša bivalna okolja. Kako lahko s pravilno izbranimi senčili dosežete večjo energetsko učinkovitost in naredite svoj dom še prijetnejši?
    Strokovni članek 346
    zunanja sencila medle

    Zunanja ali notranja senčila

    Pri vprašanju, ali je treba zaščito pred soncem namestiti na notranjo ali zunanjo stran, je treba upoštevati posamezne konstrukcijske pogoje. Bolj učinkovito je sončno zaščito pritrditi na zunanjo stran, saj zunanja senčila že delno absorbirajo sončne žarke, še preden dosežejo površino okna. Rešitve za zunanje senčenje so zunanje žaluzije, rolete in zunanja screen senčila. 

    Za energetsko učinkovito in hkrati praktično ter uporabno rešitev so se najbolj izkazala zunanja ZIP screen senčila, saj zmanjšajo prenos sončne energije v notranji prostor, kar pomeni, da preprečijo dodatno segrevanje prostora.

    V Sloveniji je za izdelavo screen senčil specializirano podjetje Senčila Medle, ki razvija lastne rešitve zunanjega in notranjega senčenja, svetuje najbolj optimalno rešitev in omogoča prilagoditve senčil objektu.

    zunanja-sencila-medle.jpg

    Senčila pripomorejo k nižji temperaturi prostora v poletnih mesecih

    Senčila na zunanji strani okna preprečujejo, da bi sončni žarki segrevali steklo. S tem se zmanjša prenos toplote skozi steklo in nudi prijetnejše bivanje, hkrati pa se zmanjšajo stroški uporabe klimatske naprave.

    rolo-sencila-medle.jpg

    S pametnim upravljanjem do večjih energetskih prihrankov

    Pametni sistem SMarti iz Senčil Medle omogoča upravljanje senčil in njihovo združitev z ostalimi deli pametnega doma. Odprt sistem je enostaven za namestitev in upravljanje. Preko aplikacije na pametnem telefonu lahko senčila upravljate na daljavo in jim nastavljate čas ter scenarije, ko želite, da se senčila odpirajo in zapirajo. Pametni sistemi še povečajo energetski prihranek, saj bodo vaša senčila odprta in zaprta takrat, ko je to tudi najbolj energetsko učinkovito.

    avtomatska-sencila-medle.jpg

    Screen - zunanje senčilo z več vlogami

    S svojo multifunkcionalnostjo so screen senčila učinkovita rešitev senčenja, saj se poleg že naštetega z njimi lahko zrači prostor ter hkrati preprečuje vdor insektov in žuželk. Ohranjajo več svetlobe v prostoru oz. pogled navzven.

    Zmanjšanje bleščanja in UV sevanja

    Senčila na zunanji strani okna ustavijo neposredno sončno svetlobo, zmanjšajo bleščanje v dnevnih oziroma delovnih prostorih in škodljive učinke ultravijoličnih žarkov, ki lahko zbledijo pohištvo, talne obloge in notranje površine.

    Zračenje in zaščita pred insekti

    Screen tkanina ima odlično lastnost odboja toplote, hkrati pa omogoča tudi pretok zraka v notranji prostor. V prid screen senčilom govori tudi dejstvo, da lahko ponoči brez zadržkov pustite odprta okna, saj se ZIP screen senčila lahko obnašajo tudi kot komarnik.

    Ohranjanje pogleda navzven in omejitev pogleda v notranjost

    Screen senčila omogočajo, da lahko še vedno uživate v pogledu  skozi okno, istočasno pa prepuščajo svetlobo v prostor.

    Različne stopnje prepustnosti tkanin omogočajo prilagajanje senčenja posameznih prostorov v vašem domu ali poslovnem objektu glede na lastne potrebe in želje. Izbirate lahko med različnimi stopnjami prepustnosti tkanin, vključno s popolno zatemnitvijo (0 %), ter 1 %, 3 %, 5 % ali 10 % zatemnitvijo. Pri zunanjih žaluzijah prepustnost ni tako prilagodljiva,  svetloba se uravnava le z odpiranjem in zapiranjem naklona lamel.

    Senčenje objektov, pergol, balkonov in velikih steklenih površin

    Screen senčila so zelo vsestranska, saj se lahko uporabljajo za senčenje oken, panoramskih sten, teras, nadstreškov, balkonov in ostalih odprtin. Prav zaradi možnosti estetskega senčenja velikih steklenih površin, so priljubljena rešitev tako za stanovanjske kot poslovne objekte.

    Preprosto čiščenje

    Dodatena prednost screen senčil je zagotovo enostavno čiščenje. Če je potrebno pri zunanjih žaluzijah čistiti vsako lamelo posebej, so screen senčila za čiščenje enostavnejša.

    rolo-sencilo-pergola.jpg

    Zakaj izbrati screen Senčila Medle?

    Senčila so njihova strast že 30 let in želijo biti še boljši, najboljši. To pomeni: brezkompromisna kakovost v kombinaciji s posebnim dizajnom. Želijo ustvariti izkušnjo, ki je udobna in strokovna na vsakem koraku. Njihova prednostna naloga je zadovoljstvo strank v vseh fazah - od ideje, svetovanja, prilagojene rešitve, montaže do podpore pri uporabi senčil. 

    Obiščite njihove  salone v Ljubljani in Novem mestu, kjer lahko raziščete funkcionalne in sodobne dodatke za vaš dom.

    salon-sencila-medle.jpg

     

     

    Strokovni članek 346
    Avtor: SENČILA MEDLE d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Zunanja senčila?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane