Pločevinasta kritina

Cena kovinske kritine je odvisna od kvalitete jekla, tipa zaščite (bakrove, cinkove, aluminij-cinkove), vrste posipa in seveda od proizvajalca. Cena za pločevinasta kritino brez izolacije, trapez T4, znaša okoli 8-15 EUR/m2. Stroške gradnje lahko znižate s skrbnim načrtovanjem. Streho vam s pločevinasto kritino prekrije klepar. Vendar pozor, ker so dobri kleparji precej zasedeni, jih pokličite in prosite za ponudbo čim bolj zgodaj.

Komu zaupati postavitev ploševinaste strehe? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom pločevinastih streh v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM

CENA, PLOČEVINASTA KRITINA, TRAPEZNA


Cena pločevinaste kritine. Cena za pločevinasta kritina, trapez T4. Cena kritine brez izolacije.

8.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
15.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Pločevinasta kritina

DRUGE CENE ZA PLOČEVINASTE STREHE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Polikarbonatna kritina

Cena za polikarbonatno kritino. Cena polikarbonatne kritine, debeline 16 mm, prozorna, širina 210 cm, dolžine 300-600 cm.€/m2

m2
povpraševanje>

Valovita prozorna plošča

Cena za valovito prozorno ploščo. Cena valovite prozorne plošče, 1250x920 mm, debeline 1,2 mm.€/kos

kos
povpraševanje>

Pločevinasta kritina, T8

Cena za T8 rebrasto pločevino za prekrivanje strehe. Cena brez dela, samo za material.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Pločevinaste strehe - vse kar morate vedeti

1. Pločevinaste strehe - kaj moramo vedeti?

Kovinske strešne kritine postajajo vedno bolj dostopna in tako tudi vedno bolj priljubljena izbira za skoraj vse oblike streh, razen popolnoma ravnih streh. Danes, poleg pločevine in krivljene pločevine obstajajo tudi pločevinasti oz. kovinski strešniki, ki jih po videzu skoraj ne morete ločiti od tradicionalnih opečnih, betonskih in drugih kritin. Če se sprašujete o prednostih kovinskih kritin, je tu nekaj dejstev:

plocevinaste-strehe.jpg
Pločevinasta strešna kritina je vedno bolj dostopna in lastnikom prinaša številne prednosti.

1.1 Pločevinaste strehe so vse bolj priljubljene 

Še pred časom ste lahko pločevinasto strešno kritino srečali le v vrhunskih domovih, ki so jih oblikovali arhitekti. To se je danes zelo spremenilo. Zaradi večje razpoložljivosti in izboljšanih procesov izdelave tovrstno strešno kritino vse pogosteje najdemo tudi na standardnih hišah. Po statističnih podatkih industrije se tržni delež kovinskih kritin v zadnjih nekaj letih vsako leto povečuje za približno 3 odstotke in trenutno znaša cca 15 odstotkov. Obenem tržni delež betonskih in opečnih kritin pada in trenutno predstavlja približno 59 odstotkov vseh nameščenih kritin. 

1.2 Kovinske strešne kritine je mogoče namestiti na obstoječo strešno kritino 

Kovinske strehe lahko namestite na obstoječo streho, ne da bi prej odstranili obstoječo strešno kritino, če to dovoljujejo lokalni gradbeni predpisi. Čeprav je odstranitev obstoječe strešne kritine najprimernejša pot, je le-ta povezana tudi z višjimi stroški. Možna težava, ki se lahko pojavi je ujeta vodna para med novo kovinsko kritino in staro kritino, ki lahko povzroči plesen in gnitje ostrešja. To potencialno težavo je možno odpraviti z izvedbo vmesnega prezračevalnega pasu oziroma kanala.  

1.3 Kovinske strešne kritine niso bolj hrupne od klasičnih strešnih kritin 

Čeprav je pogosta napačna predstava, da so kovinske strehe hrupne, ko nanje pada dež ali toča, v resnici kovinska kritina, če je pravilno vgrajena, ni bolj hrupna kot katerakoli druga vrsta strešne kritine. Kovinska kritina je običajno vgrajena na trdno podlago, poleg tega ostrešje in izolacija predstavljata zvočno bariero med streho in notranjimi prostori stavbe. Tako se iz bivalnih prostorov ne opazi kakršnega koli povečanja ravni hrupa.

1.4 Kovinska streha ne privlači strele 

Morda mislite, da bo kovinska streha pritegnila strele, vendar dejstva ali statistika tega ne potrjujejo. Kovinske kritine nikakor ne povečajo nevarnosti udara strele. Poleg tega, če v streho pokrito z kovinsko kritino udari strela, je le-ta manj vnetljiva kot običajni strešni materiali. Ker so kovinske kritine hkrati električni vodnik in negorljiv material, so ena najvarnejših izbir, ki so trenutno na voljo. Razlog, da kovinske strehe ne privlačijo udara strele, je preprost: strela išče najbližjo in neposredno pot do tal, zato drevesa, telefonski stebri in druge takšne strukture ponavadi privlačijo strele. Kovinska streha je po svoji zasnovi izoliran strukturni element, ki nima neposredne povezave do tal. Zato ni nobenega znanstvenega razloga, da bi strela pogosteje udarila po kovinski strehi kot po opečni, betonski ali bitumenski strešni kritini. 

1.5 Kovinske strešne kritine so na dolgi rok stroškovno ugodnejše od bitumenskih 

Čeprav izvajalci streh s pločevinasto strešno kritino nudi garancijo, primerljivo z najboljšimi bitumenskimi kritinami (približno 30 let), je v praksi znano, da imajo kovinske strehe življenjsko dobo 50 let ali več. Zato je zelo redko, da bi lastnik hiše v času, ko živi v njej, moral več kot 1x zamenjati strešno kritino. Nasprotno pa bo lastnik moral v roku 50 let verjetno dvakrat ali celo trikrat  zamenjati bitumensko strešno kritino.  Cena kovinske strehe je sicer skoraj dvakrat višja od bitumenske, vendar pa prihranite denar na dolgi rok.

1.6 Kovinske strešne kritine so ognjevarne, odporne na gnitje in poškodbe žuželk 

Eden glavnih razlogov, zakaj je kovinska streha zelo priljubljena, je, da je popolnoma ognjevarna. Z naraščajočimi nevarnostmi požarov kovinske strešne kritine postajajo izbrani strešni material. In ne samo to: Žuželke in škodljivci ne morejo poškodovati kovinske strehe. Kovinske kritine pa so odporne tudi na  gnitje in plesni.  

1.7 Pločevinasta streha odbija sončno toploto

Študije kažejo, da kovinske strehe odbijajo sončno toploto, kar lahko poleti zmanjša stroške hlajenja za 10 do 25 odstotkov. V podnebnih razmerah, kjer so stroški hlajenja višji od stroškov ogrevanja, lahko prevleka kovinske strehe s svetlečo ali granulirano prevleko poveča odbojno sposobnost strehe in izboljša prihranek energije. 

1.8 Minimalni naklon pločevinaste strehe 

Pogosto je napačno prepričanje, da je kovinska kritina primerna samo za strehe s strmim naklonom, vendar lahko folcana pločevinasta kritina deluje odlično tudi na tudi na strehah z nizkim naklonom. Ta vrsta strešne kritine ima dvignjene vodotesne šive. Za odtekanje vode je potreben zgolj rahel cca 8 stopinjski naklon strehe.  

1.9 Močna toča lahko poškoduje strešno kritino 

Čeprav so kovinske strehe precej bolj trpežne in enostavne za vzdrževanje kot druge vrste strešnih kritin, niso neuničljive. Za kovinske strešne kritine je še posebej nevarna močna toča. Občutljiva sta zlasti aluminij in baker, nerjaveče jeklo je trše in bolj odporno na udar toče. Toča velikosti grahovih zrn ali centimetrska toča je redko problem Toča, ki je večja od tega pa lahko povzroči poškodbe na kovinski strehi. 

1.10 Montaža in popravilo pločevinaste kritine zahtevata strokovnjaka 

Vgradnja pločevinaste strešne kritine v lastni režiji ni priporočljiva saj zahteva specializirana tehnična znanja in orodja. Tudi v primeru poškodb je smotrneje poklicati strokovnjaka. Na srečo so poškodbe pločevinastih streh zelo redke. 

1.11 Kovinske strehe je mogoče reciklirati 

Čeprav so kovinske strehe zelo obstojne, jih je možno, ko pride čas za zamenjavo, oddati na prodajna mesta za recikliranje kovin. Ostale strešne kritine pa lahko odpeljemo zgolj na odpad, kjer plačaš tudi stroške odlaganja. 

2. Kako najti pravega krovca za izdelavo pločevinaste strehe?

Kakovost pločevinaste strehe je v največji meri odvisna od strokovnosti in izkušenosti krovca.  Začnete lahko s spletnim iskanjem ponudnikov kovinske kritine in nato neposredno pri proizvajalcu poiščete kvalificiranega krovca na vašem območju. Ali pa obiščite spletni portal Mojmojster in se povežete z lokalnimi izvajalci. Prejeli boste več ponudb preizkušenih izvajalcev, lahko pa boste preverili tudi njihove reference in ocene drugih uporabnikov. Nasvet: Izberite krovca, ki bo ponudil vsaj 5 letno garancijo na opravljeno delo. Če kovinska streha v tem času ne bo puščala, je malo verjetno, da bi puščala kasneje.

3. Različne vrste pločevinastih streh

Vsaka kovina ima svoje prednosti, pa naj gre za trajnost, barvo ali stroške. Izberite tisto, ki ustreza vašemu podnebju, vašemu proračunu ter slogu vaše hiše. 

3.1. Jeklena kritina

Jeklena pločevina je obenem najtrdnejša, najbolj priljubljena in običajno najcenejša možnost. Za preprečevanje rje je namočena v cinkovo (pocinkano jeklo) ali aluminijevo-cinkovo zlitina. Pocinkano jeklo lahko ostane surove, srebrnkaste barve, največkrat pa je obarvano, kar nudi dodatno zaščito in podaljša življenjsko dobo pločevine. Lahko traja 30 do 50 let. 

3.2 Alu kritina

Lažji, mehkejši in dražji od jekla je aluminij v mnogih istih reliefnih stilih; pod barvnim slojem - aluminij je skoraj vedno pobarvan - je težko razločiti obe kovini narazen. Aluminij je dobra izbira na območjih s slanim zrakom ali kislim dežjem, saj ne rjavi. Lahko traja 30 do 50 let.

3.3  Bakrena streha

Najstarejša kovina, ki se jo je uporabljalo kot strešno kritino in se uporablja še danes je baker. Bakrena kritina ima najdaljšo življensko dobo je pa tudi najdražja med vsemi materiali za pločevinasto streho. baker se izjemno lepo obdeluje in reže. Za bakreno pločevino je značilno, da s časom pridobi patino svetlo modro zelene barve, ki je še posebej očarljiva. Za razliko od drugih kovin, ki jih določa z debelina ali profil, je baker določa s težo na kvadratni meter. Življenjska doba bakrene strehe je lahko tudi do 200 let. 

3.4 Nerjaveča jeklena kritina

Prvotna železna strešna pločevina, ki so jo v Evropi uporabljali v 18. stoletju je bila prevlečena s kositrom in svincem. Današnja različica brez svinca - nerjaveče jeklo, stisnjeno med plastmi kositra - je seveda odporna tudi na težke zunanje pogoje in ne potrebuje zaščitnega sloja barve. Na videz je enakomerne mat sive barve, njena življenjska doba pa je več kot 100 let. 

3.5 Pocinkana kritina

Tako kot baker je tudi cink naravno odporen na rjo in druge vremenske vplive, da ga ni potrebno zaščititi še z barvo. Pogosto je legiran s titanom zaradi trdnosti in dodatne odpornosti proti koroziji. Je enostaven za oblikovanje in obdelavo. Cink s časom pridobi patino lepe modrikasto sive barve - pomislite na znamenite pariške strehe. Lahko traja vse od 80 do 100 let.

4. Vzdrževanje pločevinaste strehe

Pločevinasta kritina tako rekoč ne potrebuje vzdrževanja in je enostavna za čiščenje. Lahko pa se hitro opraska. V primeru, da je pločevina pobarvana, se lahko barva sčasoma tudi odkruši, zato jo je potrebno občasno obnoviti. Pločevinaste strehe so običajno neprepustne za vodo, lahko pride do pronicanja okoli stikov in šivov. Če pa pride do izliva vode, to običajno ni posledica puščanja strehe, temveč kondenzacije, ki nastane pod površino zaradi nepravilno izvedenega ga prezračevanja strehe. Pomembno je torej da za izvedbo pločevinaste strehe izberemo zanesljivega in usposobljenega krovca, ki ima s tem veliko izkušenj. Pločevina je poseben material površina, ki potrebuje strokovnjaka, ki je usposobljen za razumevanje njene edinstvene sestave in obnašanja, na primer njene nagnjenosti k širjenju in krčenju skozi čas.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMPOPRAVILO SLEMENA NA PLOČEVINASTI STREHI

Pozdravljeni,

zaradi zamakanja na slemenu strehe potrebujem takojšnjo popravilo. Streha je pločevinasta površine 150m2, s slemenom dolžine 10 m.

Lp 90 € do 150 €


........

PLOČEVINASTO STREHO ZA NADSTREŠEK

Pozdravljeni,

potrebujem pločevinasto streho z izolacijo za nadstrešek, za ogrodje smo že dogovorjeni.

LP 720 € do 1200 €


........

NOVA KRITINA

Pozdravljeni,

gre za pomožni objekt, kjer potrebujemo zamenjavo kritine iz salonitk s kovinsko kritino npr.2cm izolacije. Cimper je v redu, streha je brez strešnih oken. Dimenzija strehe je 13m x 7m, ena stran 30, druga 40 st.naklona. Površina cca 100 kv.m. Potrebujemo obrobe in žlebove. Ponudbe še nobene. Slike na računalnik ne znam, lahko pa jih pošljem po telefonu.
Hvala, lep dan. 2250 € do 3750 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, KRITINA IZ SIKE, PO OPISU
Pločevinaste strehe, Stara Cerkev

1080 € do 1800 €

CENA, PREKRIVANJE PLOCEVINASTE STREHE, OKOLI 100 M2
Pločevinaste strehe, Limbuš

720 € do 1200 €

CENA, POKRIVANJE, OBROBE, ŽLEBOVI ZA VRTNO HIŠKO, 3,6M SLEME 13M2 STREHA
Pločevinaste strehe, Ljubljana - Dobrunje

630 € do 1050 €

CENA, PLOČEVINAST NADSTREŠEK IN ŽLEB, 2M2
Pločevinaste strehe, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, STREHA PERGOLE (IMAMO MATERIAL), 14 M2
Pločevinaste strehe, Grosuplje

270 € do 450 €

CENA, POKRIVANJE NADSTREŠKA ZA AVTOMOBILE, OKOLI 7 M, NAKLON 2 STOPINJI
Pločevinaste strehe, Laze V Tuhinju

495 € do 825 €

CENA, POKRITJE NADSTREŠKA S SENDVIČ PLOČEVINO, 5,5 X 6,55 M NADSTREŠEK + 2,8 X 1,0 (KOLESARNICA)
Pločevinaste strehe, Šmarje pri Jelšah

630 € do 1050 €

CENA, PLOČEVINASTO KRITINO, V OPISU
Pločevinaste strehe, Radlje Ob Dravi

3150 € do 5250 €

CENA, ZAMENJAVA STREŠNE KRITINE, DESKANJE, POVRŠINA STREHE 233M2
Pločevinaste strehe, Celje

6750 € do 11250 €

CENA, KOVINSKO STREHA NA KOVINSKO KONSTRUKCIJO , 7 X 5 M
Pločevinaste strehe, Murska Sobota

360 € do 600 €

CENA, PREKRITJE NADSTREŠKA Z POLIKARBONATOM, 6X4X3
Pločevinaste strehe, Komenda

495 € do 825 €

CENA, PLOČEVINASTO KRITINO Z IZOLACIJO, 12M, MALI NAKLON, 140M
Pločevinaste strehe, Novo mesto

360 € do 600 €

CENA, ZAMENJAVA KRITINE, 200 M2
Pločevinaste strehe, Krško

4500 € do 7500 €

CENA, PREKRIVANJE STREHE NA VRTNI LOPI, CCA 40 M2, NAKLON 8°
Pločevinaste strehe, Lenart v Slovenskih Goricah

540 € do 900 €

CENA, PLOČEVINASTO STREHO, CCA. 160M2
Pločevinaste strehe, Nova Gorica

2700 € do 4500 €

CENA, MENJAVA POLIKARBONATNIH PLOŠČ, 15 M2
Pločevinaste strehe, Koper

315 € do 525 €

CENA, PLOČEVINASTO STREHO , 13 M, 20 STOPINJ, CCA. 200M2
Pločevinaste strehe, Trbovlje

4500 € do 7500 €

CENA, NADSTREŠEK OKOLI TERASE, 1,5M 45%
Pločevinaste strehe, Prestranek

450 € do 750 €

CENA, PLOČEVINASTA IZOLIRANA STREHA, 6M2, 3X2M
Pločevinaste strehe, Novo mesto

360 € do 600 €

CENA, PLOČEVINASTO KRITINO Z ŽLEBOM, ŠIRINA 5M, DOLŽINA 2M, 10 M2
Pločevinaste strehe, Ig

630 € do 1050 €

CENA, MENJAVA KRITINE, 10M 30° , CCA 100M2
Pločevinaste strehe, Šentjur

3240 € do 5400 €

CENA, MENJAVA KRITINE, 8,5-9,5M NAKLON PRIBL. 45 STOPINJ
Pločevinaste strehe, Pesnica Pri Mariboru

1710 € do 2850 €

CENA, FRČADE NA OBSTOJEČI STREHI, 10M, 22 STOPINJ
Pločevinaste strehe, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, PREKRITJE DELA HIŠE, POVRŠINA 300M2 (2X150)
Pločevinaste strehe, Col

8100 € do 13500 €

CENA, PLOČEVINASTA STREHA NA BALKONU, 3X5M IN VIŠINA 2,40CM
Pločevinaste strehe, Poljane Nad škofjo Loko

315 € do 525 €

CENA, MENJAVA SALONITNE KRITINE , POVRŠINA JE 120M
Pločevinaste strehe, Medvode

2160 € do 3600 €

CENA, STREHA NAD ATRIJEM, CCA 8M2
Pločevinaste strehe, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, MENJAVA KRITINE, 180M2
Pločevinaste strehe, Vuzenica

2700 € do 4500 €

CENA, PREKRIVANJE PO TOČI, 25 M2
Pločevinaste strehe, Komenda

450 € do 750 €

CENA, PREKRIVANJE STREHE, CCA 350 M2
Pločevinaste strehe, Bled

4050 € do 6750 €

CENA, MENJAVA STREHE, DOLŽINA 3,40,ŠIRINA 6,20, POVRŠINA 48,67M2
Pločevinaste strehe, Litija

585 € do 975 €

CENA, POKRIVANJE NADSTREŠKA , 67M2
Pločevinaste strehe, Prevalje

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENJAVA KRITINE NADSTREŠKA, PRIBLIŽNO 16M X 4,5M
Pločevinaste strehe, Komenda

405 € do 675 €

CENA, POKRITJE NADSTREŠKA S PLOČEVINO, 17 M2
Pločevinaste strehe, Ilirska Bistrica

360 € do 600 €

CENA, MENJAVA STREHE IN OSTRESJA, 11M 10STOPINJ ; 128M2
Pločevinaste strehe, Koper

3600 € do 6000 €

CENA, POLIKARBONATNA KRITINA ZA NADSTREŠEK, CCA 3,5 X 9 M
Pločevinaste strehe, Domžale

405 € do 675 €Poglej druge končane projekte in cene

PLOČEVINASTE STREHE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

515+ PODJETIJ ZA PLOČEVINASTE STREHE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PLOČEVINASTE STREHE?

 • Pločevinaste strehe Ajdovščina
 • Pločevinaste strehe Bled
 • Pločevinaste strehe Bovec
 • Pločevinaste strehe Celje
 • Pločevinaste strehe Črna na Koroškem
 • Pločevinaste strehe Črnomelj
 • Pločevinaste strehe Domžale
 • Pločevinaste strehe Gornja Radgona
 • Pločevinaste strehe Gornji Grad
 • Pločevinaste strehe Hrastnik
 • Pločevinaste strehe Ilirska Bistrica
 • Pločevinaste strehe Izola
 • Pločevinaste strehe Jesenice
 • Pločevinaste strehe Kamnik
 • Pločevinaste strehe Kidričevo
 • Pločevinaste strehe Kobarid
 • Pločevinaste strehe Kočevje
 • Pločevinaste strehe Koper
 • Pločevinaste strehe Kranj
 • Pločevinaste strehe Kranjska Gora
 • Pločevinaste strehe Krško
 • Pločevinaste strehe Laško
 • Pločevinaste strehe Lendava
 • Pločevinaste strehe Litija
 • Pločevinaste strehe Ljubljana
 • Pločevinaste strehe Ljutomer
 • Pločevinaste strehe Maribor
 • Pločevinaste strehe Metlika
 • Pločevinaste strehe Mojstrana
 • Pločevinaste strehe Mozirje
 • Pločevinaste strehe Murska Sobota
 • Pločevinaste strehe Nova Gorica
 • Pločevinaste strehe Novo mesto
 • Pločevinaste strehe Ormož
 • Pločevinaste strehe Piran - Pirano
 • Pločevinaste strehe Pivka
 • Pločevinaste strehe Portorož
 • Pločevinaste strehe Postojna
 • Pločevinaste strehe Ptuj
 • Pločevinaste strehe Radeče
 • Pločevinaste strehe Radenci
 • Pločevinaste strehe Radovljica
 • Pločevinaste strehe Ravne Na Koroškem
 • Pločevinaste strehe Ribnica
 • Pločevinaste strehe Rogaška Slatina
 • Pločevinaste strehe Sevnica
 • Pločevinaste strehe Sežana
 • Pločevinaste strehe Škofja Loka
 • Pločevinaste strehe Slovenj Gradec
 • Pločevinaste strehe Slovenska Bistrica
 • Pločevinaste strehe Slovenske Konjice
 • Pločevinaste strehe Šoštanj
 • Pločevinaste strehe Štore
 • Pločevinaste strehe Tolmin
 • Pločevinaste strehe Trbovlje
 • Pločevinaste strehe Tržič
 • Pločevinaste strehe Trzin
 • Pločevinaste strehe Velenje
 • Pločevinaste strehe Vipava
 • Pločevinaste strehe Vojnik
 • Pločevinaste strehe Vransko
 • Pločevinaste strehe Vrhnika
 • Pločevinaste strehe Žalec
 • Pločevinaste strehe Zreče
 • Pločevinaste strehe Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane