Za področje

  Pločevinasta kritina

  Cena kovinske kritine je odvisna od kvalitete jekla, tipa zaščite (bakrove, cinkove, aluminij-cinkove), vrste posipa in seveda od proizvajalca. Cena za pločevinasta kritino brez izolacije, trapez T4, znaša okoli 8-15 EUR/m2. Stroške gradnje lahko znižate s skrbnim načrtovanjem. Streho vam s pločevinasto kritino prekrije klepar. Vendar pozor, ker so dobri kleparji precej zasedeni, jih pokličite in prosite za ponudbo čim bolj zgodaj.

  Komu zaupati postavitev ploševinaste strehe? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom pločevinastih streh v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena, pločevinasta kritina, trapezna


  Cena pločevinaste kritine. Cena za pločevinasta kritina, trapez T4. Cena kritine brez izolacije.

  9.60 €/m2

  MINIMALNA CENA
  14.40 €/m2

  SREDNJA CENA
  18.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Pločevinaste strehe (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Pločevinasta kritina, T8

  Cena za T8 rebrasto pločevino za prekrivanje strehe. Cena brez dela, samo za material.


  m2

  €/m2

  Polikarbonatna kritina

  Cena za polikarbonatno kritino. Cena polikarbonatne kritine, debeline 16 mm, prozorna, širina 210 cm, dolžine 300-600 cm.


  m2

  €/m2

  Valovita prozorna plošča

  Cena za valovito prozorno ploščo. Cena valovite prozorne plošče, 1250x920 mm, debeline 1,2 mm.


  kos

  €/kos

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Pločevinaste strehe - vse kar morate vedeti

  1. Pločevinaste strehe - kaj moramo vedeti?

  Kovinske strešne kritine postajajo vedno bolj dostopna in tako tudi vedno bolj priljubljena izbira za skoraj vse oblike streh, razen popolnoma ravnih streh. Danes, poleg pločevine in krivljene pločevine obstajajo tudi pločevinasti oz. kovinski strešniki, ki jih po videzu skoraj ne morete ločiti od tradicionalnih opečnih, betonskih in drugih kritin. Če se sprašujete o prednostih kovinskih kritin, je tu nekaj dejstev:

  plocevinaste-strehe.jpg
  Pločevinasta strešna kritina je vedno bolj dostopna in lastnikom prinaša številne prednosti.

  1.1 Pločevinaste strehe so vse bolj priljubljene 

  Še pred časom ste lahko pločevinasto strešno kritino srečali le v vrhunskih domovih, ki so jih oblikovali arhitekti. To se je danes zelo spremenilo. Zaradi večje razpoložljivosti in izboljšanih procesov izdelave tovrstno strešno kritino vse pogosteje najdemo tudi na standardnih hišah. Po statističnih podatkih industrije se tržni delež kovinskih kritin v zadnjih nekaj letih vsako leto povečuje za približno 3 odstotke in trenutno znaša cca 15 odstotkov. Obenem tržni delež betonskih in opečnih kritin pada in trenutno predstavlja približno 59 odstotkov vseh nameščenih kritin. 

  1.2 Kovinske strešne kritine je mogoče namestiti na obstoječo strešno kritino 

  Kovinske strehe lahko namestite na obstoječo streho, ne da bi prej odstranili obstoječo strešno kritino, če to dovoljujejo lokalni gradbeni predpisi. Čeprav je odstranitev obstoječe strešne kritine najprimernejša pot, je le-ta povezana tudi z višjimi stroški. Možna težava, ki se lahko pojavi je ujeta vodna para med novo kovinsko kritino in staro kritino, ki lahko povzroči plesen in gnitje ostrešja. To potencialno težavo je možno odpraviti z izvedbo vmesnega prezračevalnega pasu oziroma kanala.  

  1.3 Kovinske strešne kritine niso bolj hrupne od klasičnih strešnih kritin 

  Čeprav je pogosta napačna predstava, da so kovinske strehe hrupne, ko nanje pada dež ali toča, v resnici kovinska kritina, če je pravilno vgrajena, ni bolj hrupna kot katerakoli druga vrsta strešne kritine. Kovinska kritina je običajno vgrajena na trdno podlago, poleg tega ostrešje in izolacija predstavljata zvočno bariero med streho in notranjimi prostori stavbe. Tako se iz bivalnih prostorov ne opazi kakršnega koli povečanja ravni hrupa.

  1.4 Kovinska streha ne privlači strele 

  Morda mislite, da bo kovinska streha pritegnila strele, vendar dejstva ali statistika tega ne potrjujejo. Kovinske kritine nikakor ne povečajo nevarnosti udara strele. Poleg tega, če v streho pokrito z kovinsko kritino udari strela, je le-ta manj vnetljiva kot običajni strešni materiali. Ker so kovinske kritine hkrati električni vodnik in negorljiv material, so ena najvarnejših izbir, ki so trenutno na voljo. Razlog, da kovinske strehe ne privlačijo udara strele, je preprost: strela išče najbližjo in neposredno pot do tal, zato drevesa, telefonski stebri in druge takšne strukture ponavadi privlačijo strele. Kovinska streha je po svoji zasnovi izoliran strukturni element, ki nima neposredne povezave do tal. Zato ni nobenega znanstvenega razloga, da bi strela pogosteje udarila po kovinski strehi kot po opečni, betonski ali bitumenski strešni kritini. 

  1.5 Kovinske strešne kritine so na dolgi rok stroškovno ugodnejše od bitumenskih 

  Čeprav izvajalci streh s pločevinasto strešno kritino nudi garancijo, primerljivo z najboljšimi bitumenskimi kritinami (približno 30 let), je v praksi znano, da imajo kovinske strehe življenjsko dobo 50 let ali več. Zato je zelo redko, da bi lastnik hiše v času, ko živi v njej, moral več kot 1x zamenjati strešno kritino. Nasprotno pa bo lastnik moral v roku 50 let verjetno dvakrat ali celo trikrat  zamenjati bitumensko strešno kritino.  Cena kovinske strehe je sicer skoraj dvakrat višja od bitumenske, vendar pa prihranite denar na dolgi rok.

  1.6 Kovinske strešne kritine so ognjevarne, odporne na gnitje in poškodbe žuželk 

  Eden glavnih razlogov, zakaj je kovinska streha zelo priljubljena, je, da je popolnoma ognjevarna. Z naraščajočimi nevarnostmi požarov kovinske strešne kritine postajajo izbrani strešni material. In ne samo to: Žuželke in škodljivci ne morejo poškodovati kovinske strehe. Kovinske kritine pa so odporne tudi na  gnitje in plesni.  

  1.7 Pločevinasta streha odbija sončno toploto

  Študije kažejo, da kovinske strehe odbijajo sončno toploto, kar lahko poleti zmanjša stroške hlajenja za 10 do 25 odstotkov. V podnebnih razmerah, kjer so stroški hlajenja višji od stroškov ogrevanja, lahko prevleka kovinske strehe s svetlečo ali granulirano prevleko poveča odbojno sposobnost strehe in izboljša prihranek energije. 

  1.8 Minimalni naklon pločevinaste strehe 

  Pogosto je napačno prepričanje, da je kovinska kritina primerna samo za strehe s strmim naklonom, vendar lahko folcana pločevinasta kritina deluje odlično tudi na tudi na strehah z nizkim naklonom. Ta vrsta strešne kritine ima dvignjene vodotesne šive. Za odtekanje vode je potreben zgolj rahel cca 8 stopinjski naklon strehe.  

  1.9 Močna toča lahko poškoduje strešno kritino 

  Čeprav so kovinske strehe precej bolj trpežne in enostavne za vzdrževanje kot druge vrste strešnih kritin, niso neuničljive. Za kovinske strešne kritine je še posebej nevarna močna toča. Občutljiva sta zlasti aluminij in baker, nerjaveče jeklo je trše in bolj odporno na udar toče. Toča velikosti grahovih zrn ali centimetrska toča je redko problem Toča, ki je večja od tega pa lahko povzroči poškodbe na kovinski strehi. 

  1.10 Montaža in popravilo pločevinaste kritine zahtevata strokovnjaka 

  Vgradnja pločevinaste strešne kritine v lastni režiji ni priporočljiva saj zahteva specializirana tehnična znanja in orodja. Tudi v primeru poškodb je smotrneje poklicati strokovnjaka. Na srečo so poškodbe pločevinastih streh zelo redke. 

  1.11 Kovinske strehe je mogoče reciklirati 

  Čeprav so kovinske strehe zelo obstojne, jih je možno, ko pride čas za zamenjavo, oddati na prodajna mesta za recikliranje kovin. Ostale strešne kritine pa lahko odpeljemo zgolj na odpad, kjer plačaš tudi stroške odlaganja. 

  2. Kako najti pravega krovca za izdelavo pločevinaste strehe?

  Kakovost pločevinaste strehe je v največji meri odvisna od strokovnosti in izkušenosti krovca.  Začnete lahko s spletnim iskanjem ponudnikov kovinske kritine in nato neposredno pri proizvajalcu poiščete kvalificiranega krovca na vašem območju. Ali pa obiščite spletni portal Mojmojster in se povežete z lokalnimi izvajalci. Prejeli boste več ponudb preizkušenih izvajalcev, lahko pa boste preverili tudi njihove reference in ocene drugih uporabnikov. Nasvet: Izberite krovca, ki bo ponudil vsaj 5 letno garancijo na opravljeno delo. Če kovinska streha v tem času ne bo puščala, je malo verjetno, da bi puščala kasneje.

  3. Različne vrste pločevinastih streh

  Vsaka kovina ima svoje prednosti, pa naj gre za trajnost, barvo ali stroške. Izberite tisto, ki ustreza vašemu podnebju, vašemu proračunu ter slogu vaše hiše. 

  3.1. Jeklena kritina

  Jeklena pločevina je obenem najtrdnejša, najbolj priljubljena in običajno najcenejša možnost. Za preprečevanje rje je namočena v cinkovo (pocinkano jeklo) ali aluminijevo-cinkovo zlitina. Pocinkano jeklo lahko ostane surove, srebrnkaste barve, največkrat pa je obarvano, kar nudi dodatno zaščito in podaljša življenjsko dobo pločevine. Lahko traja 30 do 50 let. 

  3.2 Alu kritina

  Lažji, mehkejši in dražji od jekla je aluminij v mnogih istih reliefnih stilih; pod barvnim slojem - aluminij je skoraj vedno pobarvan - je težko razločiti obe kovini narazen. Aluminij je dobra izbira na območjih s slanim zrakom ali kislim dežjem, saj ne rjavi. Lahko traja 30 do 50 let.

  3.3  Bakrena streha

  Najstarejša kovina, ki se jo je uporabljalo kot strešno kritino in se uporablja še danes je baker. Bakrena kritina ima najdaljšo življensko dobo je pa tudi najdražja med vsemi materiali za pločevinasto streho. baker se izjemno lepo obdeluje in reže. Za bakreno pločevino je značilno, da s časom pridobi patino svetlo modro zelene barve, ki je še posebej očarljiva. Za razliko od drugih kovin, ki jih določa z debelina ali profil, je baker določa s težo na kvadratni meter. Življenjska doba bakrene strehe je lahko tudi do 200 let. 

  3.4 Nerjaveča jeklena kritina

  Prvotna železna strešna pločevina, ki so jo v Evropi uporabljali v 18. stoletju je bila prevlečena s kositrom in svincem. Današnja različica brez svinca - nerjaveče jeklo, stisnjeno med plastmi kositra - je seveda odporna tudi na težke zunanje pogoje in ne potrebuje zaščitnega sloja barve. Na videz je enakomerne mat sive barve, njena življenjska doba pa je več kot 100 let. 

  3.5 Pocinkana kritina

  Tako kot baker je tudi cink naravno odporen na rjo in druge vremenske vplive, da ga ni potrebno zaščititi še z barvo. Pogosto je legiran s titanom zaradi trdnosti in dodatne odpornosti proti koroziji. Je enostaven za oblikovanje in obdelavo. Cink s časom pridobi patino lepe modrikasto sive barve - pomislite na znamenite pariške strehe. Lahko traja vse od 80 do 100 let.

  4. Vzdrževanje pločevinaste strehe

  Pločevinasta kritina tako rekoč ne potrebuje vzdrževanja in je enostavna za čiščenje. Lahko pa se hitro opraska. V primeru, da je pločevina pobarvana, se lahko barva sčasoma tudi odkruši, zato jo je potrebno občasno obnoviti. Pločevinaste strehe so običajno neprepustne za vodo, lahko pride do pronicanja okoli stikov in šivov. Če pa pride do izliva vode, to običajno ni posledica puščanja strehe, temveč kondenzacije, ki nastane pod površino zaradi nepravilno izvedenega ga prezračevanja strehe. Pomembno je torej da za izvedbo pločevinaste strehe izberemo zanesljivega in usposobljenega krovca, ki ima s tem veliko izkušenj. Pločevina je poseben material površina, ki potrebuje strokovnjaka, ki je usposobljen za razumevanje njene edinstvene sestave in obnašanja, na primer njene nagnjenosti k širjenju in krčenju skozi čas.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pločevinaste strehe?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Prekrivanje strehe

  Pozdravljeni.

  potrebujem prekrivanje in polaskanje strehe, menjava žlebov in obleci dimnik, kritino bi pločevinasto. Prosim za kontakt.

  Lp 4050 € do 6750 €

  ........

  Popravilo pločevinaste strehe

  Pozdravljeni.

  Streha je pričela zamakati na enem mestu ob močnih nalivih.
  Potrebujem oceno popravila in popravilo.
  LP 1260 € do 2100 €

  ........

  Menjava strehe

  Pozdravljeni.

  Potrebujemo izvajalca za menjavo strehe in žlebov. Na hiši

  Lp 5400 € do 9000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Pokritje terase s kovino, 75m2
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Novo kritino, 300 m2
  Pločevinaste strehe, Nazarje

  3870 € do 6450 €

  Cena, Zamenjavo lexan kritine, 50 m2
  Pločevinaste strehe, Žabnica

  621 € do 1035 €

  Cena, Prekrivanje strehe, 50 m2
  Pločevinaste strehe, Koper

  621 € do 1035 €

  Cena, Menjava kovinske kritine na vikendu, 65 m2,45 stopinj
  Pločevinaste strehe, Gorenja vas

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zamenjava strešne kritine, 60 kvadratov 6m
  Pločevinaste strehe, Jesenice

  1350 € do 2250 €

  Cena, Strešni paneli na jekleno konstrukcijo, Površina 40m2, naklon <3%
  Pločevinaste strehe, Vrhnika

  1440 € do 2400 €

  Cena, Pokrivanje nadstreška, 36 m2
  Pločevinaste strehe, Brezovica Pri Ljubljani

  2700 € do 4500 €

  Cena, Menjava strešne kritine na vrtni hiški, 8x3,5m
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Prekrivanje strehe, 120 m2
  Pločevinaste strehe, Maribor

  2250 € do 3750 €

  Cena, Prekrivanje strehe s pločevino in žlebovi, 230 m2
  Pločevinaste strehe, Vitanje

  5400 € do 9000 €

  Cena, Menjava strehe, 60m2
  Pločevinaste strehe, Preddvor

  2700 € do 4500 €

  Cena, Nova streho za malo hiško, cca 40 m2
  Pločevinaste strehe, Trbovlje

  720 € do 1200 €

  Cena, Menjava strešne kritine 90 m2, 90m2, 20-35
  Pločevinaste strehe, Šempeter V Savinjski Dolini

  2250 € do 3750 €

  Cena, Zamenjava strešne kritine, 94 m2, naklon cca 30 stopinj
  Pločevinaste strehe, Volčja Draga

  2250 € do 3750 €

  Cena, Prekrivanje strehe, 160 m2, 20 stopinj
  Pločevinaste strehe, Medvode

  3150 € do 5250 €

  Cena, Prekrivanje strehe, 225 m2
  Pločevinaste strehe, Slovenske Konjice

  5400 € do 9000 €

  Cena, Kovinska streha, 36 m2, minimalni naklon za kovinske strehe
  Pločevinaste strehe, Logatec

  720 € do 1200 €

  Cena, Izdelava ostrešja in prekrivanje strehe, po opisu
  Pločevinaste strehe, Slovenj Gradec

  2700 € do 4500 €

  Cena, Menjava strehe na terasi, cca 11m2
  Pločevinaste strehe, Kamnik

  630 € do 1050 €

  Cena, Menjava strešne kritine, betonska streha, 120m2
  Pločevinaste strehe, Ankaran

  4950 € do 8250 €

  Cena, Pokrivanje terase s kovinsko kritino, 22 m2,nekje 10 stopinj naklona
  Pločevinaste strehe, Ptuj

  630 € do 1050 €

  Cena, Popravilo pločevinaste trapezne kritine na industrijskem objektu, 30m , površina 600m2
  Pločevinaste strehe, Horjul

  270 € do 450 €

  Cena, Prekrivanje strehe, cca 220 m2
  Pločevinaste strehe, Maribor

  6300 € do 10500 €

  Cena, prekrivanje stanovanjske hiše, 250 m2, 35 stopinj
  Pločevinaste strehe, Zdole

  4050 € do 6750 €

  Cena, Zamenjava strehe, 180 m2
  Pločevinaste strehe, Markovci

  4500 € do 7500 €

  Cena, Menjava strešne kritine, 10 m, 35 stopinj, 100m2
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Pločevinasta kritina, 130 m2
  Pločevinaste strehe, Bresternica

  2520 € do 4200 €

  Cena, Zamenjava strehe na nadstrešku za avto, 40 m2
  Pločevinaste strehe, Fram

  810 € do 1350 €

  Cena, Ostrešje in kritino na objektu, enokapnica, površina 12,5 m2
  Pločevinaste strehe, Škofja Loka

  270 € do 450 €

  Cena, Prekrivanje strehe, obrobe, žlebove, 150 m2, 38°
  Pločevinaste strehe, Trbovlje

  2250 € do 3750 €

  Cena, Prekrivanje strehe s pločevino, 160m2
  Pločevinaste strehe, Cerknica

  4320 € do 7200 €

  Cena, Prekrivanje strehe, Sleme je približno 7,5m, površina okrog 90m2, naklon pa 55 stopinj.
  Pločevinaste strehe, Ptuj

  2250 € do 3750 €

  Cena, Menjava pločevinaste strehe, 100 m2
  Pločevinaste strehe, Ljubljana - Črnuče

  900 € do 1500 €

  Cena, Montaža pločevinaste kritine na nadstrešnici, Enokapnica, sleme 7m, naklon pod 15°
  Pločevinaste strehe, Kranj

  1080 € do 1800 €

  Cena, Menjava korčne kritike s sendvic paneli, 50 m2
  Pločevinaste strehe, Ajdovščina

  450 € do 750 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Pločevinaste strehe cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  576+ podjetij za Pločevinaste strehe
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane