Pločevinasta kritina

Cena kovinske kritine je odvisna od kvalitete jekla, tipa zaščite (bakrove, cinkove, aluminij-cinkove), vrste posipa in seveda od proizvajalca. Cena za pločevinasta kritino brez izolacije, trapez T4, znaša okoli 8-15 EUR/m2. Stroške gradnje lahko znižate s skrbnim načrtovanjem. Streho vam s pločevinasto kritino prekrije klepar. Vendar pozor, ker so dobri kleparji precej zasedeni, jih pokličite in prosite za ponudbo čim bolj zgodaj.

Komu zaupati postavitev ploševinaste strehe? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom pločevinastih streh v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena, pločevinasta kritina, trapezna


Cena pločevinaste kritine. Cena za pločevinasta kritina, trapez T4. Cena kritine brez izolacije.

9.60 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
18.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Pločevinasta kritina

Druge cene za - Pločevinaste strehe

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Polikarbonatna kritina

Cena za polikarbonatno kritino. Cena polikarbonatne kritine, debeline 16 mm, prozorna, širina 210 cm, dolžine 300-600 cm.



€/m2

m2
povpraševanje>

Valovita prozorna plošča

Cena za valovito prozorno ploščo. Cena valovite prozorne plošče, 1250x920 mm, debeline 1,2 mm.



€/kos

kos
povpraševanje>

Pločevinasta kritina, T8

Cena za T8 rebrasto pločevino za prekrivanje strehe. Cena brez dela, samo za material.



€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Pločevinaste strehe - vse kar morate vedeti

1. Pločevinaste strehe - kaj moramo vedeti?

Kovinske strešne kritine postajajo vedno bolj dostopna in tako tudi vedno bolj priljubljena izbira za skoraj vse oblike streh, razen popolnoma ravnih streh. Danes, poleg pločevine in krivljene pločevine obstajajo tudi pločevinasti oz. kovinski strešniki, ki jih po videzu skoraj ne morete ločiti od tradicionalnih opečnih, betonskih in drugih kritin. Če se sprašujete o prednostih kovinskih kritin, je tu nekaj dejstev:

plocevinaste-strehe.jpg
Pločevinasta strešna kritina je vedno bolj dostopna in lastnikom prinaša številne prednosti.

1.1 Pločevinaste strehe so vse bolj priljubljene 

Še pred časom ste lahko pločevinasto strešno kritino srečali le v vrhunskih domovih, ki so jih oblikovali arhitekti. To se je danes zelo spremenilo. Zaradi večje razpoložljivosti in izboljšanih procesov izdelave tovrstno strešno kritino vse pogosteje najdemo tudi na standardnih hišah. Po statističnih podatkih industrije se tržni delež kovinskih kritin v zadnjih nekaj letih vsako leto povečuje za približno 3 odstotke in trenutno znaša cca 15 odstotkov. Obenem tržni delež betonskih in opečnih kritin pada in trenutno predstavlja približno 59 odstotkov vseh nameščenih kritin. 

1.2 Kovinske strešne kritine je mogoče namestiti na obstoječo strešno kritino 

Kovinske strehe lahko namestite na obstoječo streho, ne da bi prej odstranili obstoječo strešno kritino, če to dovoljujejo lokalni gradbeni predpisi. Čeprav je odstranitev obstoječe strešne kritine najprimernejša pot, je le-ta povezana tudi z višjimi stroški. Možna težava, ki se lahko pojavi je ujeta vodna para med novo kovinsko kritino in staro kritino, ki lahko povzroči plesen in gnitje ostrešja. To potencialno težavo je možno odpraviti z izvedbo vmesnega prezračevalnega pasu oziroma kanala.  

1.3 Kovinske strešne kritine niso bolj hrupne od klasičnih strešnih kritin 

Čeprav je pogosta napačna predstava, da so kovinske strehe hrupne, ko nanje pada dež ali toča, v resnici kovinska kritina, če je pravilno vgrajena, ni bolj hrupna kot katerakoli druga vrsta strešne kritine. Kovinska kritina je običajno vgrajena na trdno podlago, poleg tega ostrešje in izolacija predstavljata zvočno bariero med streho in notranjimi prostori stavbe. Tako se iz bivalnih prostorov ne opazi kakršnega koli povečanja ravni hrupa.

1.4 Kovinska streha ne privlači strele 

Morda mislite, da bo kovinska streha pritegnila strele, vendar dejstva ali statistika tega ne potrjujejo. Kovinske kritine nikakor ne povečajo nevarnosti udara strele. Poleg tega, če v streho pokrito z kovinsko kritino udari strela, je le-ta manj vnetljiva kot običajni strešni materiali. Ker so kovinske kritine hkrati električni vodnik in negorljiv material, so ena najvarnejših izbir, ki so trenutno na voljo. Razlog, da kovinske strehe ne privlačijo udara strele, je preprost: strela išče najbližjo in neposredno pot do tal, zato drevesa, telefonski stebri in druge takšne strukture ponavadi privlačijo strele. Kovinska streha je po svoji zasnovi izoliran strukturni element, ki nima neposredne povezave do tal. Zato ni nobenega znanstvenega razloga, da bi strela pogosteje udarila po kovinski strehi kot po opečni, betonski ali bitumenski strešni kritini. 

1.5 Kovinske strešne kritine so na dolgi rok stroškovno ugodnejše od bitumenskih 

Čeprav izvajalci streh s pločevinasto strešno kritino nudi garancijo, primerljivo z najboljšimi bitumenskimi kritinami (približno 30 let), je v praksi znano, da imajo kovinske strehe življenjsko dobo 50 let ali več. Zato je zelo redko, da bi lastnik hiše v času, ko živi v njej, moral več kot 1x zamenjati strešno kritino. Nasprotno pa bo lastnik moral v roku 50 let verjetno dvakrat ali celo trikrat  zamenjati bitumensko strešno kritino.  Cena kovinske strehe je sicer skoraj dvakrat višja od bitumenske, vendar pa prihranite denar na dolgi rok.

1.6 Kovinske strešne kritine so ognjevarne, odporne na gnitje in poškodbe žuželk 

Eden glavnih razlogov, zakaj je kovinska streha zelo priljubljena, je, da je popolnoma ognjevarna. Z naraščajočimi nevarnostmi požarov kovinske strešne kritine postajajo izbrani strešni material. In ne samo to: Žuželke in škodljivci ne morejo poškodovati kovinske strehe. Kovinske kritine pa so odporne tudi na  gnitje in plesni.  

1.7 Pločevinasta streha odbija sončno toploto

Študije kažejo, da kovinske strehe odbijajo sončno toploto, kar lahko poleti zmanjša stroške hlajenja za 10 do 25 odstotkov. V podnebnih razmerah, kjer so stroški hlajenja višji od stroškov ogrevanja, lahko prevleka kovinske strehe s svetlečo ali granulirano prevleko poveča odbojno sposobnost strehe in izboljša prihranek energije. 

1.8 Minimalni naklon pločevinaste strehe 

Pogosto je napačno prepričanje, da je kovinska kritina primerna samo za strehe s strmim naklonom, vendar lahko folcana pločevinasta kritina deluje odlično tudi na tudi na strehah z nizkim naklonom. Ta vrsta strešne kritine ima dvignjene vodotesne šive. Za odtekanje vode je potreben zgolj rahel cca 8 stopinjski naklon strehe.  

1.9 Močna toča lahko poškoduje strešno kritino 

Čeprav so kovinske strehe precej bolj trpežne in enostavne za vzdrževanje kot druge vrste strešnih kritin, niso neuničljive. Za kovinske strešne kritine je še posebej nevarna močna toča. Občutljiva sta zlasti aluminij in baker, nerjaveče jeklo je trše in bolj odporno na udar toče. Toča velikosti grahovih zrn ali centimetrska toča je redko problem Toča, ki je večja od tega pa lahko povzroči poškodbe na kovinski strehi. 

1.10 Montaža in popravilo pločevinaste kritine zahtevata strokovnjaka 

Vgradnja pločevinaste strešne kritine v lastni režiji ni priporočljiva saj zahteva specializirana tehnična znanja in orodja. Tudi v primeru poškodb je smotrneje poklicati strokovnjaka. Na srečo so poškodbe pločevinastih streh zelo redke. 

1.11 Kovinske strehe je mogoče reciklirati 

Čeprav so kovinske strehe zelo obstojne, jih je možno, ko pride čas za zamenjavo, oddati na prodajna mesta za recikliranje kovin. Ostale strešne kritine pa lahko odpeljemo zgolj na odpad, kjer plačaš tudi stroške odlaganja. 

2. Kako najti pravega krovca za izdelavo pločevinaste strehe?

Kakovost pločevinaste strehe je v največji meri odvisna od strokovnosti in izkušenosti krovca.  Začnete lahko s spletnim iskanjem ponudnikov kovinske kritine in nato neposredno pri proizvajalcu poiščete kvalificiranega krovca na vašem območju. Ali pa obiščite spletni portal Mojmojster in se povežete z lokalnimi izvajalci. Prejeli boste več ponudb preizkušenih izvajalcev, lahko pa boste preverili tudi njihove reference in ocene drugih uporabnikov. Nasvet: Izberite krovca, ki bo ponudil vsaj 5 letno garancijo na opravljeno delo. Če kovinska streha v tem času ne bo puščala, je malo verjetno, da bi puščala kasneje.

3. Različne vrste pločevinastih streh

Vsaka kovina ima svoje prednosti, pa naj gre za trajnost, barvo ali stroške. Izberite tisto, ki ustreza vašemu podnebju, vašemu proračunu ter slogu vaše hiše. 

3.1. Jeklena kritina

Jeklena pločevina je obenem najtrdnejša, najbolj priljubljena in običajno najcenejša možnost. Za preprečevanje rje je namočena v cinkovo (pocinkano jeklo) ali aluminijevo-cinkovo zlitina. Pocinkano jeklo lahko ostane surove, srebrnkaste barve, največkrat pa je obarvano, kar nudi dodatno zaščito in podaljša življenjsko dobo pločevine. Lahko traja 30 do 50 let. 

3.2 Alu kritina

Lažji, mehkejši in dražji od jekla je aluminij v mnogih istih reliefnih stilih; pod barvnim slojem - aluminij je skoraj vedno pobarvan - je težko razločiti obe kovini narazen. Aluminij je dobra izbira na območjih s slanim zrakom ali kislim dežjem, saj ne rjavi. Lahko traja 30 do 50 let.

3.3  Bakrena streha

Najstarejša kovina, ki se jo je uporabljalo kot strešno kritino in se uporablja še danes je baker. Bakrena kritina ima najdaljšo življensko dobo je pa tudi najdražja med vsemi materiali za pločevinasto streho. baker se izjemno lepo obdeluje in reže. Za bakreno pločevino je značilno, da s časom pridobi patino svetlo modro zelene barve, ki je še posebej očarljiva. Za razliko od drugih kovin, ki jih določa z debelina ali profil, je baker določa s težo na kvadratni meter. Življenjska doba bakrene strehe je lahko tudi do 200 let. 

3.4 Nerjaveča jeklena kritina

Prvotna železna strešna pločevina, ki so jo v Evropi uporabljali v 18. stoletju je bila prevlečena s kositrom in svincem. Današnja različica brez svinca - nerjaveče jeklo, stisnjeno med plastmi kositra - je seveda odporna tudi na težke zunanje pogoje in ne potrebuje zaščitnega sloja barve. Na videz je enakomerne mat sive barve, njena življenjska doba pa je več kot 100 let. 

3.5 Pocinkana kritina

Tako kot baker je tudi cink naravno odporen na rjo in druge vremenske vplive, da ga ni potrebno zaščititi še z barvo. Pogosto je legiran s titanom zaradi trdnosti in dodatne odpornosti proti koroziji. Je enostaven za oblikovanje in obdelavo. Cink s časom pridobi patino lepe modrikasto sive barve - pomislite na znamenite pariške strehe. Lahko traja vse od 80 do 100 let.

4. Vzdrževanje pločevinaste strehe

Pločevinasta kritina tako rekoč ne potrebuje vzdrževanja in je enostavna za čiščenje. Lahko pa se hitro opraska. V primeru, da je pločevina pobarvana, se lahko barva sčasoma tudi odkruši, zato jo je potrebno občasno obnoviti. Pločevinaste strehe so običajno neprepustne za vodo, lahko pride do pronicanja okoli stikov in šivov. Če pa pride do izliva vode, to običajno ni posledica puščanja strehe, temveč kondenzacije, ki nastane pod površino zaradi nepravilno izvedenega ga prezračevanja strehe. Pomembno je torej da za izvedbo pločevinaste strehe izberemo zanesljivega in usposobljenega krovca, ki ima s tem veliko izkušenj. Pločevina je poseben material površina, ki potrebuje strokovnjaka, ki je usposobljen za razumevanje njene edinstvene sestave in obnašanja, na primer njene nagnjenosti k širjenju in krčenju skozi čas.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom



Želim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Pločevinasta kritino, pločevinaste vetrne letve in žlebovi

Pozdravljeni,

potrebujem pokrivanje vrtne hiške iz Bauhausa z pločevino, pločevinaste vetrne letve in žlebove (3 m). Površina je cca 13 m2.

Lp 315 € do 525 €

........

Prekrivanje s pločevinasto kritino

Pozdravljeni,

potrebna prenova strehe površine 180 m2. Trenutno je bitumenska kritina, ki bi jo prekrili s pločevino. Na trenutni strehi so svetlobniki firme Facro. Lahko se prekrijejo ali pa odstranijo. Prezračevalni in dimniki ostanejo. 4050 € do 6750 €

........

Menjava kovinske strehe

Pozdravljeni

Potrebujem menjavo kovinske kritine, 2x žlote na zidanici. Streha meri približno 100 m2.

Lp 3600 € do 6000 €

........

Želim ponudbo izvajalcev





Cena, Nova kritina na že obstoječem enokapnem nadstrešku, širina: 4m, dolžina 3m
Pločevinaste strehe, Vransko

270 € do 450 €

Cena, Popravilo slemena na kovinski strehi ., 8 m
Pločevinaste strehe, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Sancija pol strehe s soncno elektrarno, 16mx9m
Pločevinaste strehe, Žirovnica

4500 € do 7500 €

Cena, Izdelava celotne strehe, 140 m2, 6 stopinj
Pločevinaste strehe, Ljubljana - Polje

8100 € do 13500 €

Cena, Zamenjava strežne kritine, površina cca. 120m2
Pločevinaste strehe, Maribor

4050 € do 6750 €

Cena, Menjava kritine na balkonskem nadstrešku, cca 3,5m2
Pločevinaste strehe, Maribor

270 € do 450 €

Cena, Pločevinasta streha na nadstrešku, ca 24m2, alu obrobe in žleb
Pločevinaste strehe, Žirovnica

630 € do 1050 €

Cena, Strešni paneli z izolacijo polivretan, 20m, 17 st, 300 m2
Pločevinaste strehe, Ajdovščina

7200 € do 12000 €

Cena, Menjava strehe, 117 m2
Pločevinaste strehe, Bresternica

3150 € do 5250 €

Cena, Pločevinasta streha nad pesjakom, 15m2, 5°
Pločevinaste strehe, Škofljica

315 € do 525 €

Cena, Streha nad parkiriščem, 42 m2 in naklon 10-15 stopinj
Pločevinaste strehe, Sv. Jurij ob Ščavnici

1350 € do 2250 €

Cena, Dostava in montaža polikarbonatne kritine, 20 m2
Pločevinaste strehe, Ljubljana

495 € do 825 €

Cena, Pokritje kovinskega nadstreška, 4,73 x 4,61 m
Pločevinaste strehe, Ljubljana - Dobrunje

720 € do 1200 €

Cena, Razrez in montažo polikarbonata na rastlinjak, 120x240x210
Pločevinaste strehe, Logatec

270 € do 450 €

Cena, Rušt + streha, 12 m2
Pločevinaste strehe, Maribor

270 € do 450 €

Cena, Podaljšek nadstrešnice s polikarbonatnim steklom, d=3,50 cm, š= 2,50 cm
Pločevinaste strehe, Bled

315 € do 525 €

Cena, Prekrivanje strehe, 120 m2 , dvokapnica
Pločevinaste strehe, Sv. Jurij ob Ščavnici

4500 € do 7500 €

Cena, Menjava stare strehe s pločevinasto, 36m2 strehe, potrebne menjave na štirih površinah.
Pločevinaste strehe, Petrovče

450 € do 750 €

Cena, Pločevinasto kritino, 25 m2
Pločevinaste strehe, Gorišnica

540 € do 900 €

Cena, Pokritje ravne frčade z kovinsko kritino metrapan, 600 x 230 cm
Pločevinaste strehe, Krško

405 € do 675 €

Cena, Zamenjava obstoječe pločevinaste strehe, 100 m2
Pločevinaste strehe, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Menjava strešnikov za pločevino, 70 m2. 8 stopinj
Pločevinaste strehe, Medvode

1440 € do 2400 €

Cena, Polaganje pločevine in obrob , 40 m2
Pločevinaste strehe, Zagorje ob Savi

1080 € do 1800 €

Cena, Izdelavo pločevinaste strehe, 9 m2
Pločevinaste strehe, Artiče

216 € do 360 €

Cena, Popravilo konca strehe, 4m, naklon 20stopinj
Pločevinaste strehe, Škofja Loka

270 € do 450 €

Cena, Strešni paneli, 5,5 x 5
Pločevinaste strehe, Nova Gorica

540 € do 900 €

Cena, Dvig strehe in nova pločevinasta kritina, 42 m2
Pločevinaste strehe, Ljubljana - Polje

810 € do 1350 €

Cena, Pločevinasto kritino za nadstrešek, gre za enokapni nadstrešek, širina strehe je 10 m, dolžina pa 7,15 m. potrebovali bi kritino v enem kosu od slemena do kapa. Kritina naj vsebuje osnov
Pločevinaste strehe, Nova Vas

1260 € do 2100 €

Cena, Dobava in prekrivanje pločevinaste strehe, 9x6m 13s
Pločevinaste strehe, Ljubljana - Dobrunje

1440 € do 2400 €

Cena, Pločevinasta obroba balkona in nadstreška, 14m obrobe in 6m2 strehe
Pločevinaste strehe, Škofja Loka

540 € do 900 €

Cena, Prekritje strehe, žlebovi, zakjučki, 5 metrov
Pločevinaste strehe, Murska Sobota

450 € do 750 €

Cena, Menjava pločevinaste strehe , 100 m2
Pločevinaste strehe, Ljubljana

4500 € do 7500 €

Cena, Prekrivanje strehe, Cca 100 m2
Pločevinaste strehe, Tržič

2700 € do 4500 €

Cena, Plexi steklo kritina in rastlinjak, 9
Pločevinaste strehe, Petrovče

450 € do 750 €

Cena, Prekrivanje nadstreška, 5x5 torej 25 m2
Pločevinaste strehe, Lenart v Slovenskih Goricah

630 € do 1050 €

Cena, Zamenjava starih valovitk, sleme ca 17m, površina ca 240m2, naklon ca 30
Pločevinaste strehe, Škofja Loka

5850 € do 9750 €



Poglej druge končane projekte in cene

Pločevinaste strehe cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

540+ podjetij za Pločevinaste strehe
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pločevinaste strehe?

 • Pločevinaste strehe Ljubljana
 • Pločevinaste strehe Maribor
 • Pločevinaste strehe Celje
 • Pločevinaste strehe Koper
 • Pločevinaste strehe Kranj
 • Pločevinaste strehe Ajdovščina
 • Pločevinaste strehe Bled
 • Pločevinaste strehe Bovec
 • Pločevinaste strehe Črna na Koroškem
 • Pločevinaste strehe Črnomelj
 • Pločevinaste strehe Domžale
 • Pločevinaste strehe Gornja Radgona
 • Pločevinaste strehe Gornji Grad
 • Pločevinaste strehe Hrastnik
 • Pločevinaste strehe Ilirska Bistrica
 • Pločevinaste strehe Izola
 • Pločevinaste strehe Jesenice
 • Pločevinaste strehe Kamnik
 • Pločevinaste strehe Kidričevo
 • Pločevinaste strehe Kobarid
 • Pločevinaste strehe Kočevje
 • Pločevinaste strehe Kranjska Gora
 • Pločevinaste strehe Krško
 • Pločevinaste strehe Laško
 • Pločevinaste strehe Lendava
 • Pločevinaste strehe Litija
 • Pločevinaste strehe Ljutomer
 • Pločevinaste strehe Metlika
 • Pločevinaste strehe Mojstrana
 • Pločevinaste strehe Mozirje
 • Pločevinaste strehe Murska Sobota
 • Pločevinaste strehe Nova Gorica
 • Pločevinaste strehe Novo mesto
 • Pločevinaste strehe Ormož
 • Pločevinaste strehe Piran - Pirano
 • Pločevinaste strehe Pivka
 • Pločevinaste strehe Portorož
 • Pločevinaste strehe Postojna
 • Pločevinaste strehe Ptuj
 • Pločevinaste strehe Radeče
 • Pločevinaste strehe Radenci
 • Pločevinaste strehe Radovljica
 • Pločevinaste strehe Ravne Na Koroškem
 • Pločevinaste strehe Ribnica
 • Pločevinaste strehe Rogaška Slatina
 • Pločevinaste strehe Sevnica
 • Pločevinaste strehe Sežana
 • Pločevinaste strehe Škofja Loka
 • Pločevinaste strehe Slovenj Gradec
 • Pločevinaste strehe Slovenska Bistrica
 • Pločevinaste strehe Slovenske Konjice
 • Pločevinaste strehe Šoštanj
 • Pločevinaste strehe Štore
 • Pločevinaste strehe Tolmin
 • Pločevinaste strehe Trbovlje
 • Pločevinaste strehe Tržič
 • Pločevinaste strehe Trzin
 • Pločevinaste strehe Velenje
 • Pločevinaste strehe Vipava
 • Pločevinaste strehe Vojnik
 • Pločevinaste strehe Vransko
 • Pločevinaste strehe Vrhnika
 • Pločevinaste strehe Žalec
 • Pločevinaste strehe Zreče
 • Pločevinaste strehe Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane