Za področje

  Pločevinasta kritina

  Cena kovinske kritine je odvisna od kvalitete jekla, tipa zaščite (bakrove, cinkove, aluminij-cinkove), vrste posipa in seveda od proizvajalca. Cena za pločevinasta kritino brez izolacije, trapez T4, znaša okoli 8-15 EUR/m2. Stroške gradnje lahko znižate s skrbnim načrtovanjem. Streho vam s pločevinasto kritino prekrije klepar. Vendar pozor, ker so dobri kleparji precej zasedeni, jih pokličite in prosite za ponudbo čim bolj zgodaj.

  Komu zaupati postavitev ploševinaste strehe? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom pločevinastih streh v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena, pločevinasta kritina, trapezna


  Cena pločevinaste kritine. Cena za pločevinasta kritina, trapez T4. Cena kritine brez izolacije.

  9.60 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  18.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Pločevinaste strehe

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Pločevinasta kritina, T8

  Cena za T8 rebrasto pločevino za prekrivanje strehe. Cena brez dela, samo za material.


  m2

  €/m2

  Polikarbonatna kritina

  Cena za polikarbonatno kritino. Cena polikarbonatne kritine, debeline 16 mm, prozorna, širina 210 cm, dolžine 300-600 cm.


  m2

  €/m2

  Valovita prozorna plošča

  Cena za valovito prozorno ploščo. Cena valovite prozorne plošče, 1250x920 mm, debeline 1,2 mm.


  kos

  €/kos

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Pločevinaste strehe - vse kar morate vedeti

  1. Pločevinaste strehe - kaj moramo vedeti?

  Kovinske strešne kritine postajajo vedno bolj dostopna in tako tudi vedno bolj priljubljena izbira za skoraj vse oblike streh, razen popolnoma ravnih streh. Danes, poleg pločevine in krivljene pločevine obstajajo tudi pločevinasti oz. kovinski strešniki, ki jih po videzu skoraj ne morete ločiti od tradicionalnih opečnih, betonskih in drugih kritin. Če se sprašujete o prednostih kovinskih kritin, je tu nekaj dejstev:

  plocevinaste-strehe.jpg
  Pločevinasta strešna kritina je vedno bolj dostopna in lastnikom prinaša številne prednosti.

  1.1 Pločevinaste strehe so vse bolj priljubljene 

  Še pred časom ste lahko pločevinasto strešno kritino srečali le v vrhunskih domovih, ki so jih oblikovali arhitekti. To se je danes zelo spremenilo. Zaradi večje razpoložljivosti in izboljšanih procesov izdelave tovrstno strešno kritino vse pogosteje najdemo tudi na standardnih hišah. Po statističnih podatkih industrije se tržni delež kovinskih kritin v zadnjih nekaj letih vsako leto povečuje za približno 3 odstotke in trenutno znaša cca 15 odstotkov. Obenem tržni delež betonskih in opečnih kritin pada in trenutno predstavlja približno 59 odstotkov vseh nameščenih kritin. 

  1.2 Kovinske strešne kritine je mogoče namestiti na obstoječo strešno kritino 

  Kovinske strehe lahko namestite na obstoječo streho, ne da bi prej odstranili obstoječo strešno kritino, če to dovoljujejo lokalni gradbeni predpisi. Čeprav je odstranitev obstoječe strešne kritine najprimernejša pot, je le-ta povezana tudi z višjimi stroški. Možna težava, ki se lahko pojavi je ujeta vodna para med novo kovinsko kritino in staro kritino, ki lahko povzroči plesen in gnitje ostrešja. To potencialno težavo je možno odpraviti z izvedbo vmesnega prezračevalnega pasu oziroma kanala.  

  1.3 Kovinske strešne kritine niso bolj hrupne od klasičnih strešnih kritin 

  Čeprav je pogosta napačna predstava, da so kovinske strehe hrupne, ko nanje pada dež ali toča, v resnici kovinska kritina, če je pravilno vgrajena, ni bolj hrupna kot katerakoli druga vrsta strešne kritine. Kovinska kritina je običajno vgrajena na trdno podlago, poleg tega ostrešje in izolacija predstavljata zvočno bariero med streho in notranjimi prostori stavbe. Tako se iz bivalnih prostorov ne opazi kakršnega koli povečanja ravni hrupa.

  1.4 Kovinska streha ne privlači strele 

  Morda mislite, da bo kovinska streha pritegnila strele, vendar dejstva ali statistika tega ne potrjujejo. Kovinske kritine nikakor ne povečajo nevarnosti udara strele. Poleg tega, če v streho pokrito z kovinsko kritino udari strela, je le-ta manj vnetljiva kot običajni strešni materiali. Ker so kovinske kritine hkrati električni vodnik in negorljiv material, so ena najvarnejših izbir, ki so trenutno na voljo. Razlog, da kovinske strehe ne privlačijo udara strele, je preprost: strela išče najbližjo in neposredno pot do tal, zato drevesa, telefonski stebri in druge takšne strukture ponavadi privlačijo strele. Kovinska streha je po svoji zasnovi izoliran strukturni element, ki nima neposredne povezave do tal. Zato ni nobenega znanstvenega razloga, da bi strela pogosteje udarila po kovinski strehi kot po opečni, betonski ali bitumenski strešni kritini. 

  1.5 Kovinske strešne kritine so na dolgi rok stroškovno ugodnejše od bitumenskih 

  Čeprav izvajalci streh s pločevinasto strešno kritino nudi garancijo, primerljivo z najboljšimi bitumenskimi kritinami (približno 30 let), je v praksi znano, da imajo kovinske strehe življenjsko dobo 50 let ali več. Zato je zelo redko, da bi lastnik hiše v času, ko živi v njej, moral več kot 1x zamenjati strešno kritino. Nasprotno pa bo lastnik moral v roku 50 let verjetno dvakrat ali celo trikrat  zamenjati bitumensko strešno kritino.  Cena kovinske strehe je sicer skoraj dvakrat višja od bitumenske, vendar pa prihranite denar na dolgi rok.

  1.6 Kovinske strešne kritine so ognjevarne, odporne na gnitje in poškodbe žuželk 

  Eden glavnih razlogov, zakaj je kovinska streha zelo priljubljena, je, da je popolnoma ognjevarna. Z naraščajočimi nevarnostmi požarov kovinske strešne kritine postajajo izbrani strešni material. In ne samo to: Žuželke in škodljivci ne morejo poškodovati kovinske strehe. Kovinske kritine pa so odporne tudi na  gnitje in plesni.  

  1.7 Pločevinasta streha odbija sončno toploto

  Študije kažejo, da kovinske strehe odbijajo sončno toploto, kar lahko poleti zmanjša stroške hlajenja za 10 do 25 odstotkov. V podnebnih razmerah, kjer so stroški hlajenja višji od stroškov ogrevanja, lahko prevleka kovinske strehe s svetlečo ali granulirano prevleko poveča odbojno sposobnost strehe in izboljša prihranek energije. 

  1.8 Minimalni naklon pločevinaste strehe 

  Pogosto je napačno prepričanje, da je kovinska kritina primerna samo za strehe s strmim naklonom, vendar lahko folcana pločevinasta kritina deluje odlično tudi na tudi na strehah z nizkim naklonom. Ta vrsta strešne kritine ima dvignjene vodotesne šive. Za odtekanje vode je potreben zgolj rahel cca 8 stopinjski naklon strehe.  

  1.9 Močna toča lahko poškoduje strešno kritino 

  Čeprav so kovinske strehe precej bolj trpežne in enostavne za vzdrževanje kot druge vrste strešnih kritin, niso neuničljive. Za kovinske strešne kritine je še posebej nevarna močna toča. Občutljiva sta zlasti aluminij in baker, nerjaveče jeklo je trše in bolj odporno na udar toče. Toča velikosti grahovih zrn ali centimetrska toča je redko problem Toča, ki je večja od tega pa lahko povzroči poškodbe na kovinski strehi. 

  1.10 Montaža in popravilo pločevinaste kritine zahtevata strokovnjaka 

  Vgradnja pločevinaste strešne kritine v lastni režiji ni priporočljiva saj zahteva specializirana tehnična znanja in orodja. Tudi v primeru poškodb je smotrneje poklicati strokovnjaka. Na srečo so poškodbe pločevinastih streh zelo redke. 

  1.11 Kovinske strehe je mogoče reciklirati 

  Čeprav so kovinske strehe zelo obstojne, jih je možno, ko pride čas za zamenjavo, oddati na prodajna mesta za recikliranje kovin. Ostale strešne kritine pa lahko odpeljemo zgolj na odpad, kjer plačaš tudi stroške odlaganja. 

  2. Kako najti pravega krovca za izdelavo pločevinaste strehe?

  Kakovost pločevinaste strehe je v največji meri odvisna od strokovnosti in izkušenosti krovca.  Začnete lahko s spletnim iskanjem ponudnikov kovinske kritine in nato neposredno pri proizvajalcu poiščete kvalificiranega krovca na vašem območju. Ali pa obiščite spletni portal Mojmojster in se povežete z lokalnimi izvajalci. Prejeli boste več ponudb preizkušenih izvajalcev, lahko pa boste preverili tudi njihove reference in ocene drugih uporabnikov. Nasvet: Izberite krovca, ki bo ponudil vsaj 5 letno garancijo na opravljeno delo. Če kovinska streha v tem času ne bo puščala, je malo verjetno, da bi puščala kasneje.

  3. Različne vrste pločevinastih streh

  Vsaka kovina ima svoje prednosti, pa naj gre za trajnost, barvo ali stroške. Izberite tisto, ki ustreza vašemu podnebju, vašemu proračunu ter slogu vaše hiše. 

  3.1. Jeklena kritina

  Jeklena pločevina je obenem najtrdnejša, najbolj priljubljena in običajno najcenejša možnost. Za preprečevanje rje je namočena v cinkovo (pocinkano jeklo) ali aluminijevo-cinkovo zlitina. Pocinkano jeklo lahko ostane surove, srebrnkaste barve, največkrat pa je obarvano, kar nudi dodatno zaščito in podaljša življenjsko dobo pločevine. Lahko traja 30 do 50 let. 

  3.2 Alu kritina

  Lažji, mehkejši in dražji od jekla je aluminij v mnogih istih reliefnih stilih; pod barvnim slojem - aluminij je skoraj vedno pobarvan - je težko razločiti obe kovini narazen. Aluminij je dobra izbira na območjih s slanim zrakom ali kislim dežjem, saj ne rjavi. Lahko traja 30 do 50 let.

  3.3  Bakrena streha

  Najstarejša kovina, ki se jo je uporabljalo kot strešno kritino in se uporablja še danes je baker. Bakrena kritina ima najdaljšo življensko dobo je pa tudi najdražja med vsemi materiali za pločevinasto streho. baker se izjemno lepo obdeluje in reže. Za bakreno pločevino je značilno, da s časom pridobi patino svetlo modro zelene barve, ki je še posebej očarljiva. Za razliko od drugih kovin, ki jih določa z debelina ali profil, je baker določa s težo na kvadratni meter. Življenjska doba bakrene strehe je lahko tudi do 200 let. 

  3.4 Nerjaveča jeklena kritina

  Prvotna železna strešna pločevina, ki so jo v Evropi uporabljali v 18. stoletju je bila prevlečena s kositrom in svincem. Današnja različica brez svinca - nerjaveče jeklo, stisnjeno med plastmi kositra - je seveda odporna tudi na težke zunanje pogoje in ne potrebuje zaščitnega sloja barve. Na videz je enakomerne mat sive barve, njena življenjska doba pa je več kot 100 let. 

  3.5 Pocinkana kritina

  Tako kot baker je tudi cink naravno odporen na rjo in druge vremenske vplive, da ga ni potrebno zaščititi še z barvo. Pogosto je legiran s titanom zaradi trdnosti in dodatne odpornosti proti koroziji. Je enostaven za oblikovanje in obdelavo. Cink s časom pridobi patino lepe modrikasto sive barve - pomislite na znamenite pariške strehe. Lahko traja vse od 80 do 100 let.

  4. Vzdrževanje pločevinaste strehe

  Pločevinasta kritina tako rekoč ne potrebuje vzdrževanja in je enostavna za čiščenje. Lahko pa se hitro opraska. V primeru, da je pločevina pobarvana, se lahko barva sčasoma tudi odkruši, zato jo je potrebno občasno obnoviti. Pločevinaste strehe so običajno neprepustne za vodo, lahko pride do pronicanja okoli stikov in šivov. Če pa pride do izliva vode, to običajno ni posledica puščanja strehe, temveč kondenzacije, ki nastane pod površino zaradi nepravilno izvedenega ga prezračevanja strehe. Pomembno je torej da za izvedbo pločevinaste strehe izberemo zanesljivega in usposobljenega krovca, ki ima s tem veliko izkušenj. Pločevina je poseben material površina, ki potrebuje strokovnjaka, ki je usposobljen za razumevanje njene edinstvene sestave in obnašanja, na primer njene nagnjenosti k širjenju in krčenju skozi čas.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Zamenjava tegole na nadstrešnici s pločevinasto streho

  Pozdravljeni,

  potrebujem zamenjavo tegole na pločevinasti strehi. Mera strehe je 7.20 x 3.65, Enostranski naklon. Nadstrešek se drži hiše. Nadstrešek ni ogrevan in je odprte oblike namenjen samo zaščiti avtomobila. Ogrodje je leseno.

  Lp 540 € do 900 €

  ........

  Pločevinaste obrobe na nadstrešku

  Pozdravljeni,

  potrebujem obrobe za nadstrešek 3x 4 m.

  Lep pozdrav. 315 € do 525 €

  ........

  Sanacija dela strehe, ki zamaka

  Pozdravljeni,

  imamo pločevinasto streho Trimoform, staro cca. 15 let, 2 leti tudi SE. Pred kratkim smo opazili, da nam med dimnikom in zračnikom zamaka po kapljicah. Iščemo nekoga, ki bi saniral nastalo situacijo.

  Lp 315 € do 525 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Trapez streha z izolacijo 20cm z vsemi obrobami, 600m2
  Pločevinaste strehe, Cerknica

  13500 € do 22500 €

  Cena, Pločevinasta streha za vrtno lopo, Enokapna cca 4m x 3m
  Pločevinaste strehe, Grosuplje

  135 € do 225 €

  Cena, Povečano stičišče dveh streh, cca 30 m
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Popravilo pločevinaste strehe, zaključna dela, 1 kom
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Prekritje vrtne ute z aluminijsko pločevino, 18 m2, naklon cca 20 stopinj
  Pločevinaste strehe, Kranj

  360 € do 600 €

  Cena, Prekrivanje objekta s pločevino, 70 m2
  Pločevinaste strehe, Murska Sobota

  1800 € do 3000 €

  Cena, Zamenjava strehe, 33 m2
  Pločevinaste strehe, Šenčur

  540 € do 900 €

  Cena, Pokrivanje nadstreška s kovinsko kritino, površina 40m2 naklon 5°
  Pločevinaste strehe, Žalec

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zamenjava strehe (salonitka/ pločevina), 280m2
  Pločevinaste strehe, Škofljica

  5850 € do 9750 €

  Cena, Pločevinasta streha brez izolacije, dolžina 12x 6
  Pločevinaste strehe, Laško

  990 € do 1650 €

  Cena, Popravilo pločevinaste strehe, 12m 20 stopinj
  Pločevinaste strehe, Kamnik

  315 € do 525 €

  Cena, Zamenjavo strešne kritine, 9.2x3.6 ,12%,34m2
  Pločevinaste strehe, Ljubljana - Polje

  630 € do 1050 €

  Cena, Dostava in montaža pločevinaste strehe, cca 19 - 20m2
  Pločevinaste strehe, Škofja Loka

  405 € do 675 €

  Cena, Izdelava pločevinaste strehe na nadstrešku, 2×3m2
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Krovec, 1 kom
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  450 € do 750 €

  Cena, Prekrivanje garaže s pločevinasto streho,, Cca 90 m2
  Pločevinaste strehe, Dobrovo v Brdih

  2250 € do 3750 €

  Cena, Popravilo strehe po neurju, po opisu
  Pločevinaste strehe, Bresternica

  270 € do 450 €

  Cena, Oblačenje dimnika v pločevino, 1 kom
  Pločevinaste strehe, Preserje

  156.6 € do 261 €

  Cena, Pločevinasta streha, 100 m2
  Pločevinaste strehe, Krmelj

  1980 € do 3300 €

  Cena, Pločevinasta kritina, skupna površina 108 m2
  Pločevinaste strehe, Voličina

  1800 € do 3000 €

  Cena, Zamenjava kritine na terasi, 23m2
  Pločevinaste strehe, Grgar

  289.8 € do 483 €

  Cena, Dokončanje prekrivanje kovinske strehe, Dolžina slemena 10m, naklon 22 stopinj, površina strehe je 70m2
  Pločevinaste strehe, Petrovci

  900 € do 1500 €

  Cena, Premaz strehe z odbojno membrano, 100 m2
  Pločevinaste strehe, Ljubljana - Črnuče

  540 € do 900 €

  Cena, Demontaža stare in montaža nove kritine, 12 met. Cca20/25 st
  Pločevinaste strehe, Slovenj Gradec

  5400 € do 9000 €

  Cena, Izdelav in postavitev strehe, po opisu
  Pločevinaste strehe, Miklavž Na Dravskem Polju

  2250 € do 3750 €

  Cena, Kovinska črna streha, 3x2m
  Pločevinaste strehe, Šmartno Ob Paki

  720 € do 1200 €

  Cena, pločevinasta streha, od 7,10m do 5,20m dolžine: od 11m do 7m širine
  Pločevinaste strehe, Velenje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Popravilo kov. kritine DECRA, Dolžina slemena 16m in naklon 20 stopinj.
  Pločevinaste strehe, Braslovče

  2700 € do 4500 €

  Cena, Pločevinasta kritina, Dolžina slemena 8.4, naklon 30, površina strehe 60 m2
  Pločevinaste strehe, Cirkulane

  1080 € do 1800 €

  Cena, Bakrena streha, montaża, Cca 370 m2, razgibana, 6 frčad, 10 Velux oknov, vse je że obrobljeno z bakrom, zamenjati je treba tegolo on par OSB plošč in montirati bakreno kritino
  Pločevinaste strehe, Ig

  5400 € do 9000 €

  Cena, Pločevinasto kritino za drvarnico, 6m, 30 stopinj, 26m2
  Pločevinaste strehe, Jesenice

  360 € do 600 €

  Cena, Menjava kritine na nadstrešku za avtomobil, 5 m x 5. 5m
  Pločevinaste strehe, Ljubljana

  405 € do 675 €

  Cena, Krovska dela, 230m2 cc naklon ne vem
  Pločevinaste strehe, Velike Lašče

  3105 € do 5175 €

  Cena, Dvokapna streha - pločevinasta kritina, dolžina slemena 11m, 23stopinski naklon, 108 m2
  Pločevinaste strehe, Voličina

  4680 € do 7800 €

  Cena, Pločevinasto kritino z izolacijo, 750 m²
  Pločevinaste strehe, Vitanje

  14175 € do 23625 €

  Cena, Menjavo kritine, 140 m²
  Pločevinaste strehe, Begunje Na Gorenjskem

  2250 € do 3750 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pločevinaste strehe?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Pločevinaste strehe cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  565+ podjetij za Pločevinaste strehe
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane