ROLETE cena

Cena rolet za okna ali vrata je odvisna od vrste rolet oz. žaluzij (klasične, podometne, v omarici, predokenske, nadokenske ali poševne), materiala (PVC, aluminij), površine rolet in seveda od izvajalca. Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli okoli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU žaluzije s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

Komu zaupati postavitev rolet? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rolet v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA ROLETE


Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU rolete s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

42.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
66.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena: montaža rolet na obstoječa okna

Cena: montaža rolet na obstoječa okna

Če želimo preprečiti pregrevanje prostorov, preprečiti sončno bleščanje ali več zasebnosti, je možna naknadna montaža rolet na okna. Cena montaže rolet na obstoječa okna je tako odvisna od velikosti rolet, materiala (pvc ali alu), kvalitete rolet in izvajalca. Nekoliko dražja izvedba je naknadna namestitev podometnih rolet, saj je potrebno prišteti tudi fasaderska dela.

28 €/m2

MINIMALNA CENA
42 €/m2

SREDNJA CENA
57 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnika, montažerja rolet

DRUGE CENE ZA ROLETE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Podometne rolete

Cena za podometne rolete. Cena podometnih rolet. Cena za podometne rolete, skupaj z izoliranimi ALU omaricami in klasičnimi ALU lamelami do širine 40 mm, ročno upravljanje s trakom. Cena za rolete skupaj z montažo.€/m2

m2
povpraševanje>

Menjava dvižnega avtomata z trakom za rolete

Cena menjave dvižnega avtomata rolete. Cena za menjavo dvižnega avtomata za roleto, vključno z menjavo traku.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Menjava dvižnega traku za rolete

Cena menjave dvižnega traku. Cena za menjavo dvižnega traku za roleto.€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Zunanje rolete - vse kar morate vedeti

1. Rolete- kaj morate vedeti?

zunanje-rolete.jpg
Zunanje rolete so odlična zaščita pred soncem, vetrom, nezaželenimi pogledi in celo pred vlomilci.

Okna v prostor prepuščajo dnevno svetlobo, ki bistveno pripomore k dobremu počutju. Pomemben del okna so tudi rolete, s katerimi uravnavamo količino svetlobe, preprečujemo nezaželene poglede in okno zaščitimo pred vetrom, dežjem, nesnago in celo pred vlomilci. Rolete preprečujejo pregrevanje prostorov, zmanjšajo toplotne izgube do 25%, izboljšujejo zvočno izolacijo do 10dB, hkrati pa so izjemno nezahtevne za vzdrževanje. Protivlomnost se zagotovi z dodatnimi protivlomnimi mehanizmi in ključavnicami. Montaža rolet je izredno enostavna. Glede na tip ločimo nadokenske rolete, predokenske rolete, vgradne rolete, poševne rolete in rolete za strešna okna. Glede na ceno in kvaliteto se lahko odločite za pvc lamele ali aluminijaste lamele. Poleg rolet je možno vgraditi tudi integrirane komarnike, ki preprečijo vdor nezaželenega mrčesa v prostor.

1.1 Pvc rolete, alu rolete ali lesene rolete?

Glede na material lamel ločimo plastične rolete in rolete iz aluminija. Pvc rolete imajo votle profile iz kvalitetnih plastičnih mas, ki so odporne na temperaturne razlike, vlago in UV žarke. Pvc rolete so na voljo v številnih barvah od bež do zelo živih odtenkov. V primerjavi z alu roletami so cenovno ugodnejše. Alu rolete so trdnejše in obstojnejše od plastičnih rolet, zato imajo daljšo življenjsko dobo in zagotavljajo boljšo protivlomno zaščito. Profili so širin 39mm, 45mm, 52mm, 55mm ali 77mm in so na voljo v 12 različnih lakiranih barvah. Lesene rolete so sicer vizualno zelo privlačne, vendar je les veliko občutljivejši na vremenske vplive, zato potrebuje redno vzdrževanje in prenovo.

2. Katero vrsto rolet izbrati?

Na trgu je veliko različnih tipov rolet. Izbira rolet je včasih zelo težka. Želite možnost popolne zatemnitve, imate najljubšo barvo, želite skladnost z izgledom hiše ali želite tudi vgrajene komarnike? Predokenske rolete se nameščajo na objekte, kjer rolete niso bile predvidene. Montirajo se na zunanji okenski okvir, omogočajo pa tudi vgradnjo integriranega komarnika. Nadokenske rolete se nameščajo na primerne končane objekte. Montaža rolet poteka hitro in enostavno. Zunanje rolete okno ščitijo pred soncem, vetrom in dežjem, zagotavljajo pa tudi toplotno in zvočno zaščito. Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo. So popolnoma nevidne in nudijo optimalno toplotno in zvočno zaščito. Montaža podometnih rolet poteka hkrati z montažo oken, roletna omarica pa je nato skrita pod ometom.

2.1 Nadokenske rolete

Nadokenske rolete nudijo kvalitetno zaščito okna in visoko izolativnost. Roletna omarica je pritrjena neposredno na vrhnji okvir okna, zato minimalno bode v oči. Nadokenske rolete se montirajo na novogradnje in pri prenovah objektov, saj jih je potrebno montirati skupaj z okni. Kljub vgradnji, je rolete možno enostavno vzdrževati ali servisirati.

2.2 Predokenske rolete

Predokenske rolete so najbolj široko uporabljene rolete, saj jih je mogoče montirati kadarkoli: med gradnjo, prenovo ali tudi na obstoječo fasado. Vgradnje rolet ni potrebno predhodno načrtovati, saj so le te montirane neposredno na fasado. Kljub preprosti vgradnji predokenske rolete omogočajo polno izbiro z pvc ali alu lamelami, rolo komarnike ter ročno ali avtomatsko upravljanje. Ker so predokenske lamele vidne na fasadi tudi ko so pospravljene, bodite zelo previdni pri izbiri barve.

2.3 Podometne rolete

Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo, vendar se trud izplača. Pospravljene bodo popolnoma skrite očem, odprte pa zagotavljajo maksimalno svetlobno, toplotno in protivlomno zaščito. Materiali in barve imajo daljšo obstojnost, rolete pa nudijo dodatno zaščito okenskemu okvirju. Podometna omarica je vgrajena nad oknom in skrita pod ometom, zato so podometne rolete idealna izbira za moderne objekte, ki zahtevajo čiste linije. Za pravilno vgradnjo je v prekladi potrebno narediti prostor (zob) ali pa mora biti okno poravnano z zunanjim robom nosilne konstrukcije. Podometne rolete so lahko iz kateregakoli materiala, vgrajen pa imajo lahko tudi podometni rolo komarnik.

2.4 Poševne rolete

Poševne rolete se uporabljajo za okna nepravilnih oblik pod koti od 0,5° do 45°. Na ta način lahko dobro zasenčimo tudi okrogla, trikotna, šestkotna in celo asimetrična okna. Nepravilna oblika rolet šibi njihovo konstrukcijsko trdnost, zate se vedno uporabljajo le alu rolete, brez prezračevalnih luknjic.

2.5 Rolete za strešna okna

Z roletami je možno senčiti tudi strešna okna, ki so še posebno problematična pri pregrevanju in toplotnih izgubah. Rolete za strešna okna so oblikovane tako, da na njih ne zateka deževnica, sneg pa z njih enostavno zdrsne.

2.6 Rolo komarniki za rolete

Včasih želimo imeti v prostoru svetlobo in svež zrak, vendar ne želimo privabiti komarjev in drugega nadležnega mrčesa. Večina tipov rolet omogoča sočasno vgradnjo rolo komarnikov. Ti se odpirajo neodvisno od rolet, zato lahko odprtost okna poljubno nastavljate.

2.7 Električne rolete

Rolete lahko upravljamo ročno, preko krmilne palice ali avtomatsko, preko elektromotorja in različnih krmilnikov. Na voljo so stikala, daljinski krmilniki ali mobilne aplikacije na pametnem telefonu. Prednost električnih rolet je udobnejše odpiranje in zapiranje, kar še posebej velja za velika ali težko dostopna okna. V povezavi s pametnim sistemom, se lahko rolete avtomatsko prilagajajo uri ali vremenu, s čimer se zagotovi optimalno temperaturo v prostoru. Avtomatski pogon zmanjša tudi toplotne izgube zaradi odsotnosti odprtine za ročno upravljanje.

2.8 Protivlomne rolete

Rolete predstavljajo tudi zadovoljivo protivlomno zaščito. Posebne varnostne vzmeti preprečujejo odpiranje rolet z zunanje strani. Z zapirali za rolete jih lahko zaklenemo v zaprtem položaju, vendar te varovalke ni mogoče uporabljati pri roletah na avtomatski pogon. Lahko pa posežete tudi po posebnih protivlomnih vzmeteh, s čimer se rolete v spuščenem položaju samodejno zaklenejo, vendar se ta sistem uporablja le pri roletah na monokomando ali elektromotor.

3. Izvajalci za rolete - kako jih izbrati?

Na trgu so številni ponudniki rolet, zato se pojavlja vprašanje, kako se odločiti? Potrebno je ločiti med roletnim sistemom in montažerjem. V prejšnjih poglavjih smo pokazali kakšno vlogo igra material rolet, širina lamel in vrsta rolet. Na to vpliva tudi način vgradnje, ki je lahko nadokenski, predokenski ali podometni. Končni prispevek h kvaliteti rolet pa je profesionalna vgradnja. Na portalu Mojmojster so zbrani številni monterji rolet. Ogledate si lahko njihove reference in mnenja prejšnjih strank. Pošljite jim povpraševanje in med seboj primerjajte prejete ponudbe. Tako boste zagotovo našli najboljšega izvajalca za vas.

4. Montaža rolet

Montaža rolet ni zapleten postopek. Montažo nadokenskih rolet in podometnih rolet je potrebno predvideti že med samo gradnjo oz. prenovo. Na ta način se poskrbi za primeren prostor, kot je zob v okenskem nosilcu ali pa vgradnjo okna na zunanjo stran nosilne konstrukcije. Hkrati z vgradnjo oken bo monter namestil še omarico za rolete.

4.1 Montaža rolet na obstoječa okna

Rolete je mogoče namestiti tudi naknadno. Montaža rolet na obstoječa okna je hitra in enostavna, saj se rolete pritrdijo na zunanji okenski okvir. Ker bodo rolete vidne na fasadi skrbno izberite njihov videz. S pravilno izbiro barv za rolete, lamele, vodila in omarice, lahko poudarite ali omilite določene arhitekturne elemente vaše hiše. 

5. Popravilo rolet

Popravilo rolet je pogosto cenejše kot nakup novih rolet. Večina okvar je manjšega značaja ali pa gre le za obrabljene dele, ki jih je mogoče preprosto popraviti ali zamenjati. Najpogostejša popravila rolet so menjava ležajev, zamenjave letev, menjava avtomatov ipd. Rezervni deli za rolete so veliko ugodnejši od celotnega sistema, vendar preden se odločite za servis rolet preverite ceno novih rolet.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMPOPRAVILO ROLETE V KOPALNICI

Pozdravljeni,

roleta v kopalnici se nam je danes pokvarila, ne gre ne gor ne dol, zgornji del rolete je odtrgan. Verjetno bi to bilo potrebno pogledati in popraviti.

Lp 90 € do 150 €


........

ZUNANJE ROLETA OKNA

Pozdravljeni,

točne dimenzije bi izmeril, PVC rolete, bele barve, montaža že na obstoječe okno cca dimenzije 180x140, montažo bi izvedel sam.

LP 450 € do 750 €


........

PODOMETNE ROLETE Z ALU LAMELAMI IN INTEGRIRANIMI ROLO KOMARNIKI

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo dobave in montaže podometnih rolet rolete z ALU lamelami in integriranimi rolo komarniki. Potrebujem 5 x 1 m2.

Lp 720 € do 1200 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, ROLETE, CCA 5 KVADRATNIH METROV
Rolete, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, ROLETE, 2
Rolete, Maribor

108 € do 180 €

CENA, PVC ROLETE, 12 M2
Rolete, Sevnica

270 € do 450 €

CENA, ZUNANJE ROLETE, 3 X OKNO, 1 X BALKONSKA VRATA
Rolete, Jesenice

720 € do 1200 €

CENA, NOVE ROLETE ZA BALKON, DVE ROLETE, 1,738M² OKNO, 1,739M² VRATA
Rolete, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, NADOMETNE ROLETE, 2 KOM
Rolete, Šmartno Ob Paki

405 € do 675 €

CENA, PREDOKENSKE PVC ROLETE, 29 M2
Rolete, Rače

720 € do 1200 €

CENA, ROLETE, 13 KVADRATOV - 10 OKEN
Rolete, Štore

900 € do 1500 €

CENA, ZUNANJE ROLETE, 2X 150X150. 3X 100X60
Rolete, Cerklje na Gorenjskem

810 € do 1350 €

CENA, PREDOKENSKE ROLETE S KOMARNIKOM, 1KOS 81X198. IN 1KOS 102X127
Rolete, Vrhnika

45 € do 75 €

CENA, ZUNANJE ROLETE, CA. 8 KVADRATOV
Rolete, Murska Sobota

720 € do 1200 €

CENA, NADOMETNA ROLETA, OKNO 1200X1350MM
Rolete, Zagradec

180 € do 300 €

CENA, ROLETE - ZUNANJE KLASIČNE IN POŠEVNE, V OPISU
Rolete, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, ZUNANJE ROLETE, 1 ×155CM× 170CM. 2×175CM 150CM. 1×240CM 65CM
Rolete, Ljubljana

675 € do 1125 €

CENA, PREDOKENSKA ALU ROLETA, 222 X 133 CM
Rolete, Ljubljana

216 € do 360 €

CENA, ZAPIRANJE BALKONA Z ROLETAMI IN STRANICAMI, 3 X 120X175 ROLETE, 2 X STRANICE 115X250
Rolete, Maribor

450 € do 750 €

CENA, ZUNANJO ROLETO ZA SOBO, NOTRANJI DEL CCA 1,24 X 1,04
Rolete, Ljubljana - Polje

315 € do 525 €

CENA, ZUNANJE ROLETE, V OPISU
Rolete, Brežice

450 € do 750 €

CENA, ROLETE ZA BALKON, 6 M2
Rolete, Izola - Isola

216 € do 360 €

CENA, POPRAVILO ROLETE V BLOKU., 1
Rolete, Ljubljana

31.5 € do 52.5 €

CENA, POPRAVILO ROLETE V BLOKU, PO OPISU
Rolete, Kranj

135 € do 225 €

CENA, ZAMENJAVA ŽALUZIJ ZA ROLETE , 2 KOM
Rolete, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, PODOMETNE ROLETE - ALU LAMELE, ZANIMA ME CENA ZA ROLETO 137X140 IN 137X100
Rolete, Domžale

585 € do 975 €

CENA, PVC ROLETE ZA 1 OKNO (ODPRTINA 106X130 CM) , 1X
Rolete, Nova Vas

49.5 € do 82.5 €

CENA, ALU ROLETE S KOMARNIKOM, DVA OKNA 120X120 CM ROLETE ALU SIVE Z KOMARNIKI NA ROLO, 177X130 ROLETO ALU SIVO IN KOMARNIKI RALO 70X130 ROLETE BI BILE Z ZUNANJO SKATLO
Rolete, Velike Lašče

630 € do 1050 €

CENA, ZAMENJAVA OKVARJENE NOTRANJE ROLETE, 1 KOM
Rolete, Podgorje Pri Slovenj Gradcu

198 € do 330 €

CENA, NOVE ROLETE , 2.10 X 1.40 2KOM
Rolete, Maribor

495 € do 825 €

CENA, ROLETE, 3.2M2
Rolete, Kranj

630 € do 1050 €

CENA, ROLETE IN KOMARNIKE, ROLETE 16X KOMARNIKI 10X
Rolete, Dravograd

900 € do 1500 €

CENA, MENJAVA ROLET STARO ZA NOVO, 12 M²
Rolete, Maribor

990 € do 1650 €

CENA, ZUNANJE ALU ROLETE, 15 M2
Rolete, Jesenice

765 € do 1275 €

CENA, ALU ROLETE, 3 KOM
Rolete, Maribor

675 € do 1125 €

CENA, NAVADNI ROLETI S KOMARNIKI, 2 KOM, 3 KVADRATNE METRE
Rolete, Notranje Gorice

630 € do 1050 €

CENA, ROLETO ZA BALKONSKA VRATA IN OKNO, CCA.3 DO 4 M2
Rolete, Ribnica

450 € do 750 €

CENA, POPRAVILO 2 LESENIH ROLET, 2 ROLETI IN ENO OKENSKO KRILO
Rolete, Ljubljana

54 € do 90 €

CENA, PVC ROLETE, 9 OKEN CCA. 10M2
Rolete, Polzela

360 € do 600 €Poglej druge končane projekte in cene

ROLETE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

185+ PODJETIJ ZA ROLETE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE ROLETE?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane