Za področje

  Rolete cena

  Cena rolet za okna ali vrata je odvisna od vrste rolet oz. žaluzij (klasične, podometne, v omarici, predokenske, nadokenske ali poševne), materiala (PVC, aluminij), površine rolet in seveda od izvajalca. Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli okoli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU žaluzije s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

  Komu zaupati postavitev rolet? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rolet v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za rolete


  Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU rolete s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

  42.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  48.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  66.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena: montaža rolet na obstoječa okna

  Če želimo preprečiti pregrevanje prostorov, preprečiti sončno bleščanje ali več zasebnosti, je možna naknadna montaža rolet na okna. Cena montaže rolet na obstoječa okna je tako odvisna od velikosti rolet, materiala (pvc ali alu), kvalitete rolet in izvajalca. Nekoliko dražja izvedba je naknadna namestitev podometnih rolet, saj je potrebno prišteti tudi fasaderska dela.

  Cena: montaža rolet na obstoječa okna
  28 €/m2

  MINIMALNA CENA
  42 €/m2

  SREDNJA CENA
  57 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Druge cene za - Rolete

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Menjava dvižnega avtomata z trakom za rolete

  Cena menjave dvižnega avtomata rolete. Cena za menjavo dvižnega avtomata za roleto, vključno z menjavo traku.


  kpl

  €/kpl

  Menjava dvižnega traku za rolete

  Cena menjave dvižnega traku. Cena za menjavo dvižnega traku za roleto.


  kpl

  €/kpl

  Podometne rolete

  Cena za podometne rolete. Cena podometnih rolet. Cena za podometne rolete, skupaj z izoliranimi ALU omaricami in klasičnimi ALU lamelami do širine 40 mm, ročno upravljanje s trakom. Cena za rolete skupaj z montažo.


  m2

  €/m2

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Zunanje rolete - vse kar morate vedeti

  1. Rolete- kaj morate vedeti?

  zunanje-rolete.jpg
  Zunanje rolete so odlična zaščita pred soncem, vetrom, nezaželenimi pogledi in celo pred vlomilci.

  Okna v prostor prepuščajo dnevno svetlobo, ki bistveno pripomore k dobremu počutju. Pomemben del okna so tudi rolete, s katerimi uravnavamo količino svetlobe, preprečujemo nezaželene poglede in okno zaščitimo pred vetrom, dežjem, nesnago in celo pred vlomilci. Rolete preprečujejo pregrevanje prostorov, zmanjšajo toplotne izgube do 25%, izboljšujejo zvočno izolacijo do 10dB, hkrati pa so izjemno nezahtevne za vzdrževanje. Protivlomnost se zagotovi z dodatnimi protivlomnimi mehanizmi in ključavnicami. Montaža rolet je izredno enostavna. Glede na tip ločimo nadokenske rolete, predokenske rolete, vgradne rolete, poševne rolete in rolete za strešna okna. Glede na ceno in kvaliteto se lahko odločite za pvc lamele ali aluminijaste lamele. Poleg rolet je možno vgraditi tudi integrirane komarnike, ki preprečijo vdor nezaželenega mrčesa v prostor.

  1.1 Pvc rolete, alu rolete ali lesene rolete?

  Glede na material lamel ločimo plastične rolete in rolete iz aluminija. Pvc rolete imajo votle profile iz kvalitetnih plastičnih mas, ki so odporne na temperaturne razlike, vlago in UV žarke. Pvc rolete so na voljo v številnih barvah od bež do zelo živih odtenkov. V primerjavi z alu roletami so cenovno ugodnejše. Alu rolete so trdnejše in obstojnejše od plastičnih rolet, zato imajo daljšo življenjsko dobo in zagotavljajo boljšo protivlomno zaščito. Profili so širin 39mm, 45mm, 52mm, 55mm ali 77mm in so na voljo v 12 različnih lakiranih barvah. Lesene rolete so sicer vizualno zelo privlačne, vendar je les veliko občutljivejši na vremenske vplive, zato potrebuje redno vzdrževanje in prenovo.

  2. Katero vrsto rolet izbrati?

  Na trgu je veliko različnih tipov rolet. Izbira rolet je včasih zelo težka. Želite možnost popolne zatemnitve, imate najljubšo barvo, želite skladnost z izgledom hiše ali želite tudi vgrajene komarnike? Predokenske rolete se nameščajo na objekte, kjer rolete niso bile predvidene. Montirajo se na zunanji okenski okvir, omogočajo pa tudi vgradnjo integriranega komarnika. Nadokenske rolete se nameščajo na primerne končane objekte. Montaža rolet poteka hitro in enostavno. Zunanje rolete okno ščitijo pred soncem, vetrom in dežjem, zagotavljajo pa tudi toplotno in zvočno zaščito. Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo. So popolnoma nevidne in nudijo optimalno toplotno in zvočno zaščito. Montaža podometnih rolet poteka hkrati z montažo oken, roletna omarica pa je nato skrita pod ometom.

  2.1 Nadokenske rolete

  Nadokenske rolete nudijo kvalitetno zaščito okna in visoko izolativnost. Roletna omarica je pritrjena neposredno na vrhnji okvir okna, zato minimalno bode v oči. Nadokenske rolete se montirajo na novogradnje in pri prenovah objektov, saj jih je potrebno montirati skupaj z okni. Kljub vgradnji, je rolete možno enostavno vzdrževati ali servisirati.

  2.2 Predokenske rolete

  Predokenske rolete so najbolj široko uporabljene rolete, saj jih je mogoče montirati kadarkoli: med gradnjo, prenovo ali tudi na obstoječo fasado. Vgradnje rolet ni potrebno predhodno načrtovati, saj so le te montirane neposredno na fasado. Kljub preprosti vgradnji predokenske rolete omogočajo polno izbiro z pvc ali alu lamelami, rolo komarnike ter ročno ali avtomatsko upravljanje. Ker so predokenske lamele vidne na fasadi tudi ko so pospravljene, bodite zelo previdni pri izbiri barve.

  2.3 Podometne rolete

  Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo, vendar se trud izplača. Pospravljene bodo popolnoma skrite očem, odprte pa zagotavljajo maksimalno svetlobno, toplotno in protivlomno zaščito. Materiali in barve imajo daljšo obstojnost, rolete pa nudijo dodatno zaščito okenskemu okvirju. Podometna omarica je vgrajena nad oknom in skrita pod ometom, zato so podometne rolete idealna izbira za moderne objekte, ki zahtevajo čiste linije. Za pravilno vgradnjo je v prekladi potrebno narediti prostor (zob) ali pa mora biti okno poravnano z zunanjim robom nosilne konstrukcije. Podometne rolete so lahko iz kateregakoli materiala, vgrajen pa imajo lahko tudi podometni rolo komarnik.

  2.4 Poševne rolete

  Poševne rolete se uporabljajo za okna nepravilnih oblik pod koti od 0,5° do 45°. Na ta način lahko dobro zasenčimo tudi okrogla, trikotna, šestkotna in celo asimetrična okna. Nepravilna oblika rolet šibi njihovo konstrukcijsko trdnost, zate se vedno uporabljajo le alu rolete, brez prezračevalnih luknjic.

  2.5 Rolete za strešna okna

  Z roletami je možno senčiti tudi strešna okna, ki so še posebno problematična pri pregrevanju in toplotnih izgubah. Rolete za strešna okna so oblikovane tako, da na njih ne zateka deževnica, sneg pa z njih enostavno zdrsne.

  2.6 Rolo komarniki za rolete

  Včasih želimo imeti v prostoru svetlobo in svež zrak, vendar ne želimo privabiti komarjev in drugega nadležnega mrčesa. Večina tipov rolet omogoča sočasno vgradnjo rolo komarnikov. Ti se odpirajo neodvisno od rolet, zato lahko odprtost okna poljubno nastavljate.

  2.7 Električne rolete

  Rolete lahko upravljamo ročno, preko krmilne palice ali avtomatsko, preko elektromotorja in različnih krmilnikov. Na voljo so stikala, daljinski krmilniki ali mobilne aplikacije na pametnem telefonu. Prednost električnih rolet je udobnejše odpiranje in zapiranje, kar še posebej velja za velika ali težko dostopna okna. V povezavi s pametnim sistemom, se lahko rolete avtomatsko prilagajajo uri ali vremenu, s čimer se zagotovi optimalno temperaturo v prostoru. Avtomatski pogon zmanjša tudi toplotne izgube zaradi odsotnosti odprtine za ročno upravljanje.

  2.8 Protivlomne rolete

  Rolete predstavljajo tudi zadovoljivo protivlomno zaščito. Posebne varnostne vzmeti preprečujejo odpiranje rolet z zunanje strani. Z zapirali za rolete jih lahko zaklenemo v zaprtem položaju, vendar te varovalke ni mogoče uporabljati pri roletah na avtomatski pogon. Lahko pa posežete tudi po posebnih protivlomnih vzmeteh, s čimer se rolete v spuščenem položaju samodejno zaklenejo, vendar se ta sistem uporablja le pri roletah na monokomando ali elektromotor.

  3. Izvajalci za rolete - kako jih izbrati?

  Na trgu so številni ponudniki rolet, zato se pojavlja vprašanje, kako se odločiti? Potrebno je ločiti med roletnim sistemom in montažerjem. V prejšnjih poglavjih smo pokazali kakšno vlogo igra material rolet, širina lamel in vrsta rolet. Na to vpliva tudi način vgradnje, ki je lahko nadokenski, predokenski ali podometni. Končni prispevek h kvaliteti rolet pa je profesionalna vgradnja. Na portalu Mojmojster so zbrani številni monterji rolet. Ogledate si lahko njihove reference in mnenja prejšnjih strank. Pošljite jim povpraševanje in med seboj primerjajte prejete ponudbe. Tako boste zagotovo našli najboljšega izvajalca za vas.

  4. Montaža rolet

  Montaža rolet ni zapleten postopek. Montažo nadokenskih rolet in podometnih rolet je potrebno predvideti že med samo gradnjo oz. prenovo. Na ta način se poskrbi za primeren prostor, kot je zob v okenskem nosilcu ali pa vgradnjo okna na zunanjo stran nosilne konstrukcije. Hkrati z vgradnjo oken bo monter namestil še omarico za rolete.

  4.1 Montaža rolet na obstoječa okna

  Rolete je mogoče namestiti tudi naknadno. Montaža rolet na obstoječa okna je hitra in enostavna, saj se rolete pritrdijo na zunanji okenski okvir. Ker bodo rolete vidne na fasadi skrbno izberite njihov videz. S pravilno izbiro barv za rolete, lamele, vodila in omarice, lahko poudarite ali omilite določene arhitekturne elemente vaše hiše. 

  5. Popravilo rolet

  Popravilo rolet je pogosto cenejše kot nakup novih rolet. Večina okvar je manjšega značaja ali pa gre le za obrabljene dele, ki jih je mogoče preprosto popraviti ali zamenjati. Najpogostejša popravila rolet so menjava ležajev, zamenjave letev, menjava avtomatov ipd. Rezervni deli za rolete so veliko ugodnejši od celotnega sistema, vendar preden se odločite za servis rolet preverite ceno novih rolet.

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Zamenjava lamel rolete

  Pozdravljeni,

  imam obstoječe rolete, katerih lamele so PVC in so dotrajane, zamenjal bi samo lamele.

  Lp 72 € do 120 €

  ........

  Zunanja roleta z komarnikom

  Pozdravljeni,

  potrebujem zunanjo roleto na obstoječe okno 130x130, ter komarnik. Slika v prilogi. Prosim za kontakt, dogovor, izvedbo.

  Lep pozdrav. 405 € do 675 €

  ........

  Predokenske rolete na že montirana okna

  Pozdravljeni,

  potrebujem zunanje rolete, v rjavi ali črni barvi. Plise nepravilne oblike( trikotnik) 2 kosa. možen dogovor tudi glede komarnikov. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 540 € do 900 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Rolete, Okno 160x120cm 3 kom ,100x120 1kom,80x120 1kom
  Rolete, Križevci

  900 € do 1500 €

  Cena, Zunanje pvc rolete s škatlo, 7m2
  Rolete, Maribor

  315 € do 525 €

  Cena, Zunanje rolete, 4 okna okvirno 5,35 m2
  Rolete, Ljubljana - Polje

  180 € do 300 €

  Cena, Rolete na obstoječa okna, 16 rolet
  Rolete, Cirkovce

  2430 € do 4050 €

  Cena, Rolete z montažo, 12 m2
  Rolete, Šentjernej

  630 € do 1050 €

  Cena, Roleta za balkonska vrata, 1 kom
  Rolete, Ljubljana

  108 € do 180 €

  Cena, Rolo komarniki in roleti, Po opisu
  Rolete, Miklavž Na Dravskem Polju

  1800 € do 3000 €

  Cena, Balkonske rolete, Cca 4 m2 za balkonske rolete.
  Rolete, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Popravilo rolet, 4 rulete in 5 trakovv v kasetah
  Rolete, Kranj

  135 € do 225 €

  Cena, Pvc okna, rolete, komarniki, 3 kom
  Rolete, Prevalje

  2250 € do 3750 €

  Cena, Rolete na terasi, 20m2
  Rolete, Stahovica

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zunanja okenska roleta, cca 200 x 190 cm
  Rolete, Ankaran

  180 € do 300 €

  Cena, Izvedba rolet, 9 kosov
  Rolete, Izlake

  1620 € do 2700 €

  Cena, Predokenska roleta, 1x roleta; cca 2 m2
  Rolete, Brežice

  135 € do 225 €

  Cena, Zunanje rolete s komarniki, Po opisu
  Rolete, Velenje

  630 € do 1050 €

  Cena, Alu rolete, 1,75x1,40 (2 kom.) 135x140(1 kom)
  Rolete, Kranj

  900 € do 1500 €

  Cena, Menjava rolet, 2 okni 99x165 +2 okni 120x165 svetla mera
  Rolete, Nova Gorica

  630 € do 1050 €

  Cena, Menjava rolet, 7 kom
  Rolete, Gornja Radgona

  180 € do 300 €

  Cena, Popravilo rolet, 4 okna
  Rolete, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Zamenjava vratnih rolet, 1 kos (dimenzije so podane v opisu)
  Rolete, Ljubljana-Zalog

  180 € do 300 €

  Cena, Alu rolete, 4 m2
  Rolete, Maribor

  270 € do 450 €

  Cena, Rolete, 2kom
  Rolete, Nova Gorica

  180 € do 300 €

  Cena, Montaža Velux zunanjih rolet, 5x
  Rolete, Rače

  360 € do 600 €

  Cena, 5 okenskih rolet, cca 12 kvadratov
  Rolete, Ponikva

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zunanje rolete na elektro pogon, 1x terasno okno 3x okno
  Rolete, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, Zunanje rolete, 2 kos
  Rolete, Prestranek

  405 € do 675 €

  Cena, PVC okna in balkonska vrata, Po opisu
  Rolete, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  Cena, Pvc okna in rolete, Po popisu
  Rolete, Zagorje ob Savi

  1350 € do 2250 €

  Cena, Rolete na novo, 12 kom
  Rolete, Višnja Gora

  2160 € do 3600 €

  Cena, Drsna balkonska vrata s komarnikom in roletami, Po opisu
  Rolete, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Okna in vrata v novogradnji, 15 kom
  Rolete, Maribor

  5850 € do 9750 €

  Cena, Menjava dveh avtomatov na zunanjih roletah, 2 kosa
  Rolete, Trbovlje

  54 € do 90 €

  Cena, Zunanje rolete za okno in balkon, Po opisu
  Rolete, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, Zamenjava dveh rolet., 2 roleti
  Rolete, Ljubljana

  216 € do 360 €

  Cena, Zunanje rolete odporne na močan veter,
  Rolete, Koper

  450 € do 750 €

  Cena, Zunanje rolete, 4 kosi
  Rolete, Tržič

  360 € do 600 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Rolete cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  232+ podjetij za Rolete
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane