ROLETE cena

  Cena rolet za okna ali vrata je odvisna od vrste rolet oz. žaluzij (klasične, podometne, v omarici, predokenske, nadokenske ali poševne), materiala (PVC, aluminij), površine rolet in seveda od izvajalca. Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli okoli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU žaluzije s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim monterjem rolet in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o roletah.

  Preverite tudi:
  Zunanja senčila, cena

  CENA ZA ROLETE


  Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU rolete s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

  35.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  55.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena: montaža rolet na obstoječa okna

  Cena: montaža rolet na obstoječa okna

  Če želimo preprečiti pregrevanje prostorov, preprečiti sončno bleščanje ali več zasebnosti, je možna naknadna montaža rolet na okna. Cena montaže rolet na obstoječa okna je tako odvisna od velikosti rolet, materiala (pvc ali alu), kvalitete rolet in izvajalca. Nekoliko dražja izvedba je naknadna namestitev podometnih rolet, saj je potrebno prišteti tudi fasaderska dela.

  28 €/m2

  MINIMALNA CENA
  42 €/m2

  SREDNJA CENA
  57 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Cena za ponudnika, montažerja rolet

  DRUGE CENE ZA ROLETE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Podometne rolete

  Cena za podometne rolete. Cena podometnih rolet. Cena za podometne rolete, skupaj z izoliranimi ALU omaricami in klasičnimi ALU lamelami do širine 40 mm, ročno upravljanje s trakom. Cena za rolete skupaj z montažo.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Menjava dvižnega avtomata z trakom za rolete

  Cena menjave dvižnega avtomata rolete. Cena za menjavo dvižnega avtomata za roleto, vključno z menjavo traku.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Menjava dvižnega traku za rolete

  Cena menjave dvižnega traku. Cena za menjavo dvižnega traku za roleto.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Zunanje rolete - vse kar morate vedeti

  1. Rolete- kaj morate vedeti?

  zunanje-rolete.jpg
  Zunanje rolete so odlična zaščita pred soncem, vetrom, nezaželenimi pogledi in celo pred vlomilci.

  Okna v prostor prepuščajo dnevno svetlobo, ki bistveno pripomore k dobremu počutju. Pomemben del okna so tudi rolete, s katerimi uravnavamo količino svetlobe, preprečujemo nezaželene poglede in okno zaščitimo pred vetrom, dežjem, nesnago in celo pred vlomilci. Rolete preprečujejo pregrevanje prostorov, zmanjšajo toplotne izgube do 25%, izboljšujejo zvočno izolacijo do 10dB, hkrati pa so izjemno nezahtevne za vzdrževanje. Protivlomnost se zagotovi z dodatnimi protivlomnimi mehanizmi in ključavnicami. Montaža rolet je izredno enostavna. Glede na tip ločimo nadokenske rolete, predokenske rolete, vgradne rolete, poševne rolete in rolete za strešna okna. Glede na ceno in kvaliteto se lahko odločite za pvc lamele ali aluminijaste lamele. Poleg rolet je možno vgraditi tudi integrirane komarnike, ki preprečijo vdor nezaželenega mrčesa v prostor.

  1.1 Pvc rolete, alu rolete ali lesene rolete?

  Glede na material lamel ločimo plastične rolete in rolete iz aluminija. Pvc rolete imajo votle profile iz kvalitetnih plastičnih mas, ki so odporne na temperaturne razlike, vlago in UV žarke. Pvc rolete so na voljo v številnih barvah od bež do zelo živih odtenkov. V primerjavi z alu roletami so cenovno ugodnejše. Alu rolete so trdnejše in obstojnejše od plastičnih rolet, zato imajo daljšo življenjsko dobo in zagotavljajo boljšo protivlomno zaščito. Profili so širin 39mm, 45mm, 52mm, 55mm ali 77mm in so na voljo v 12 različnih lakiranih barvah. Lesene rolete so sicer vizualno zelo privlačne, vendar je les veliko občutljivejši na vremenske vplive, zato potrebuje redno vzdrževanje in prenovo.

  2. Katero vrsto rolet izbrati?

  Na trgu je veliko različnih tipov rolet. Izbira rolet je včasih zelo težka. Želite možnost popolne zatemnitve, imate najljubšo barvo, želite skladnost z izgledom hiše ali želite tudi vgrajene komarnike? Predokenske rolete se nameščajo na objekte, kjer rolete niso bile predvidene. Montirajo se na zunanji okenski okvir, omogočajo pa tudi vgradnjo integriranega komarnika. Nadokenske rolete se nameščajo na primerne končane objekte. Montaža rolet poteka hitro in enostavno. Zunanje rolete okno ščitijo pred soncem, vetrom in dežjem, zagotavljajo pa tudi toplotno in zvočno zaščito. Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo. So popolnoma nevidne in nudijo optimalno toplotno in zvočno zaščito. Montaža podometnih rolet poteka hkrati z montažo oken, roletna omarica pa je nato skrita pod ometom.

  2.1 Nadokenske rolete

  Nadokenske rolete nudijo kvalitetno zaščito okna in visoko izolativnost. Roletna omarica je pritrjena neposredno na vrhnji okvir okna, zato minimalno bode v oči. Nadokenske rolete se montirajo na novogradnje in pri prenovah objektov, saj jih je potrebno montirati skupaj z okni. Kljub vgradnji, je rolete možno enostavno vzdrževati ali servisirati.

  2.2 Predokenske rolete

  Predokenske rolete so najbolj široko uporabljene rolete, saj jih je mogoče montirati kadarkoli: med gradnjo, prenovo ali tudi na obstoječo fasado. Vgradnje rolet ni potrebno predhodno načrtovati, saj so le te montirane neposredno na fasado. Kljub preprosti vgradnji predokenske rolete omogočajo polno izbiro z pvc ali alu lamelami, rolo komarnike ter ročno ali avtomatsko upravljanje. Ker so predokenske lamele vidne na fasadi tudi ko so pospravljene, bodite zelo previdni pri izbiri barve.

  2.3 Podometne rolete

  Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo, vendar se trud izplača. Pospravljene bodo popolnoma skrite očem, odprte pa zagotavljajo maksimalno svetlobno, toplotno in protivlomno zaščito. Materiali in barve imajo daljšo obstojnost, rolete pa nudijo dodatno zaščito okenskemu okvirju. Podometna omarica je vgrajena nad oknom in skrita pod ometom, zato so podometne rolete idealna izbira za moderne objekte, ki zahtevajo čiste linije. Za pravilno vgradnjo je v prekladi potrebno narediti prostor (zob) ali pa mora biti okno poravnano z zunanjim robom nosilne konstrukcije. Podometne rolete so lahko iz kateregakoli materiala, vgrajen pa imajo lahko tudi podometni rolo komarnik.

  2.4 Poševne rolete

  Poševne rolete se uporabljajo za okna nepravilnih oblik pod koti od 0,5° do 45°. Na ta način lahko dobro zasenčimo tudi okrogla, trikotna, šestkotna in celo asimetrična okna. Nepravilna oblika rolet šibi njihovo konstrukcijsko trdnost, zate se vedno uporabljajo le alu rolete, brez prezračevalnih luknjic.

  2.5 Rolete za strešna okna

  Z roletami je možno senčiti tudi strešna okna, ki so še posebno problematična pri pregrevanju in toplotnih izgubah. Rolete za strešna okna so oblikovane tako, da na njih ne zateka deževnica, sneg pa z njih enostavno zdrsne.

  2.6 Rolo komarniki za rolete

  Včasih želimo imeti v prostoru svetlobo in svež zrak, vendar ne želimo privabiti komarjev in drugega nadležnega mrčesa. Večina tipov rolet omogoča sočasno vgradnjo rolo komarnikov. Ti se odpirajo neodvisno od rolet, zato lahko odprtost okna poljubno nastavljate.

  2.7 Električne rolete

  Rolete lahko upravljamo ročno, preko krmilne palice ali avtomatsko, preko elektromotorja in različnih krmilnikov. Na voljo so stikala, daljinski krmilniki ali mobilne aplikacije na pametnem telefonu. Prednost električnih rolet je udobnejše odpiranje in zapiranje, kar še posebej velja za velika ali težko dostopna okna. V povezavi s pametnim sistemom, se lahko rolete avtomatsko prilagajajo uri ali vremenu, s čimer se zagotovi optimalno temperaturo v prostoru. Avtomatski pogon zmanjša tudi toplotne izgube zaradi odsotnosti odprtine za ročno upravljanje.

  2.8 Protivlomne rolete

  Rolete predstavljajo tudi zadovoljivo protivlomno zaščito. Posebne varnostne vzmeti preprečujejo odpiranje rolet z zunanje strani. Z zapirali za rolete jih lahko zaklenemo v zaprtem položaju, vendar te varovalke ni mogoče uporabljati pri roletah na avtomatski pogon. Lahko pa posežete tudi po posebnih protivlomnih vzmeteh, s čimer se rolete v spuščenem položaju samodejno zaklenejo, vendar se ta sistem uporablja le pri roletah na monokomando ali elektromotor.

  3. Izvajalci za rolete - kako jih izbrati?

  Na trgu so številni ponudniki rolet, zato se pojavlja vprašanje, kako se odločiti? Potrebno je ločiti med roletnim sistemom in montažerjem. V prejšnjih poglavjih smo pokazali kakšno vlogo igra material rolet, širina lamel in vrsta rolet. Na to vpliva tudi način vgradnje, ki je lahko nadokenski, predokenski ali podometni. Končni prispevek h kvaliteti rolet pa je profesionalna vgradnja. Na portalu Mojmojster so zbrani številni monterji rolet. Ogledate si lahko njihove reference in mnenja prejšnjih strank. Pošljite jim povpraševanje in med seboj primerjajte prejete ponudbe. Tako boste zagotovo našli najboljšega izvajalca za vas.

  4. Montaža rolet

  Montaža rolet ni zapleten postopek. Montažo nadokenskih rolet in podometnih rolet je potrebno predvideti že med samo gradnjo oz. prenovo. Na ta način se poskrbi za primeren prostor, kot je zob v okenskem nosilcu ali pa vgradnjo okna na zunanjo stran nosilne konstrukcije. Hkrati z vgradnjo oken bo monter namestil še omarico za rolete.

  4.1 Montaža rolet na obstoječa okna

  Rolete je mogoče namestiti tudi naknadno. Montaža rolet na obstoječa okna je hitra in enostavna, saj se rolete pritrdijo na zunanji okenski okvir. Ker bodo rolete vidne na fasadi skrbno izberite njihov videz. S pravilno izbiro barv za rolete, lamele, vodila in omarice, lahko poudarite ali omilite določene arhitekturne elemente vaše hiše. 

  5. Popravilo rolet

  Popravilo rolet je pogosto cenejše kot nakup novih rolet. Večina okvar je manjšega značaja ali pa gre le za obrabljene dele, ki jih je mogoče preprosto popraviti ali zamenjati. Najpogostejša popravila rolet so menjava ležajev, zamenjave letev, menjava avtomatov ipd. Rezervni deli za rolete so veliko ugodnejši od celotnega sistema, vendar preden se odločite za servis rolet preverite ceno novih rolet.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  ROLETE ZA OKNA

  Pozdravljeni,

  rabim sive rolete za tri okna 120/100 2kom in 160/120 1 kom.

  LP 360 € do 600 €


  ........

  ALU ROLETE

  Pozdravljeni,

  potrebujem zunanje ALU rolete, ki bi jih zamenjali z obstoječimi PVC. Okna in balkonska vrata rolete bi naj bile s polkrožno škatlo. Fasada na objektu je že narejena.


  Lp 900 € do 1500 €


  ........

  ROLETE IN KOMARNIKI

  Pozdravljeni,

  potrebujem 2x alu rolete in komarnike na balkonskih vratih, dimenzije cca 90 širina in 214 višina.

  Lp 315 € do 525 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, POPRAVILO ROLETE, 1 KOM
  Rolete, Ljubljana

  27 € do 45 €

  CENA, ALU ROLETE BREZ MONTAŽE, 5 KOSOV
  Rolete, Zagorje ob Savi

  585 € do 975 €

  CENA, SENČILO NA BALKONU, 333 X 125CM
  Rolete, Domžale

  450 € do 750 €

  CENA, ALU ROLETE Z MONTAŽO, V OPISU
  Rolete, Ljubljana - Šentvid

  630 € do 1050 €

  CENA, ZZAMENJAVA STARIH ROLET , 10 KOS
  Rolete, Domžale

  540 € do 900 €

  CENA, ALU ROLETE Z MOTORČKOM, 2 KOSA, ŠIRINA CCA 91 CM X VIŠINA CCA 214 CM
  Rolete, Kamnik

  450 € do 750 €

  CENA, ROLETE, DVE ROLETI VSAKA CCA.2,5M2
  Rolete, Ljubljana

  450 € do 750 €

  CENA, ZUNANJE ROLETE, 3 KOM
  Rolete, Maribor

  540 € do 900 €

  CENA, ROLETE Z KOMARNIKI, 110X80. 2KOS 75X115
  Rolete, Izola

  495 € do 825 €

  CENA, POPRAVILO ROLETE NA OKNU, 80 CM
  Rolete, Kranj

  22.5 € do 37.5 €

  CENA, ALUMINIJASTE ROLETE, 12,2 M2
  Rolete, Dol pri Hrastniku

  900 € do 1500 €

  CENA, DOBAVO + MONTAŽA ALU ROLET, 2 OKNA, 1 BALKONSKA VRATA
  Rolete, Kočevje

  585 € do 975 €

  CENA, ZUNANJE ROLETE, 2 KOS
  Rolete, Maribor

  180 € do 300 €

  CENA, ROLETE NA MONTIRANA OKNA, 2X BALKONSKA VRATA 210X80, 1X BALKONSKA VRATA 200X100
  Rolete, Bogojna

  531 € do 885 €

  CENA, PREDOKENSKE ROLETE, 4 X 89 X 109 CM
  Rolete, Jesenice

  144 € do 240 €

  CENA, MENJAVA ALU ROLETE IN AVTOMATA S TRAKOM, NA OBSTOJECE VODILO., 172,5 X 160 CM
  Rolete, Ljubljana

  135 € do 225 €

  CENA, ROLETE , SKUPAJ 35M2
  Rolete, Renče

  1800 € do 3000 €

  CENA, BALKONSKE ROLETE, 160 CM X 130 CM 2 KOM.
  Rolete, Maribor

  360 € do 600 €

  CENA, PORAVILO / ZAMENJAVE TREH ROLET , ZA 3 OKNA (CCA 4 M2)
  Rolete, Grgar

  270 € do 450 €

  CENA, PREDOKENSKA ALU ROLETA S KOMARNIKOM, 1X TANDEM OKNO 218 X 136
  Rolete, Litija

  405 € do 675 €

  CENA, ZUNANJE REOLETE, 3
  Rolete, Trbovlje

  360 € do 600 €

  CENA, ZAMENJAVA ROLET NA OKNIH, 4 KOM; CA. 3,9 M2
  Rolete, Maribor

  405 € do 675 €

  CENA, MONTAŽA PREDOKENSKIH ROLET, MORDA TUDI KOMARNIKI, 6M2
  Rolete, Ljubljana

  252 € do 420 €

  CENA, ROLETE, 1 KOM, 215 CM X 150 CM
  Rolete, Murska Sobota

  270 € do 450 €

  CENA, ALU ROLETE Z MONTAŽO, 4KOM 165,00 X220,00 CM
  Rolete, Križe

  720 € do 1200 €

  CENA, PROTIVLOMNE ROLETE, 2 KOM
  Rolete, Koper

  360 € do 600 €

  CENA, MENJAVA ROLET Z NOVIM MEHANIZMOM IN TRAKOM. , 3 KOSI
  Rolete, Solkan

  180 € do 300 €

  CENA, ZUNANJE ROLETE, 1 VRATA, 9 OKEN, IN 3 MANJŠA OKNA
  Rolete, Šendtvid Pri Stični

  900 € do 1500 €

  CENA, ELEKTRIČNA SOLARNA ROLETA, 1 KOM
  Rolete, Grosuplje

  234 € do 390 €

  CENA, PVC ROLETE, 4 KOM
  Rolete, Šempeter Pri Gorici

  585 € do 975 €

  CENA, ROLETO ZA SONČNE KOLEKTORJE, 6 M2
  Rolete, Divača

  270 € do 450 €

  CENA, SENČILO ZA TERASO, 3,5M X 2,5M 2 KRAT
  Rolete, Slovenj Gradec

  405 € do 675 €

  CENA, ZUNANJE ROLETE, 30 M2
  Rolete, Portorož - Portorose

  810 € do 1350 €

  CENA, ROLETE IN KOMARNIKI, 5 OKEN IN 1 BALKONSKA VRATA
  Rolete, Spodnja Idrija

  585 € do 975 €

  CENA, ZUNANJE ROLETE, 12 M2
  Rolete, Portorož - Portorose

  432 € do 720 €

  CENA, POPRAVILO ROLETE, 1 OKNO
  Rolete, Velenje

  90 € do 150 €  Poglej druge končane projekte in cene

  ROLETE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 163 PODJETIJ ZA ROLETE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE ROLETE?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane