ROLETE cena

Cena rolet za okna ali vrata je odvisna od vrste rolet oz. žaluzij (klasične, podometne, v omarici, predokenske, nadokenske ali poševne), materiala (PVC, aluminij), površine rolet in seveda od izvajalca. Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli okoli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU žaluzije s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

Komu zaupati postavitev rolet? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rolet v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA ROLETE


Za klasične PVC rolete s širino lamel 45mm boste odšteli 33,50€/m2, PVC rolete s širino lamel 37mm stanejo okrog 40€/m2, za ALU rolete s širino lamel 37mm pa boste odšteli 55€/m2.

42.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
66.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena: montaža rolet na obstoječa okna

Cena: montaža rolet na obstoječa okna

Če želimo preprečiti pregrevanje prostorov, preprečiti sončno bleščanje ali več zasebnosti, je možna naknadna montaža rolet na okna. Cena montaže rolet na obstoječa okna je tako odvisna od velikosti rolet, materiala (pvc ali alu), kvalitete rolet in izvajalca. Nekoliko dražja izvedba je naknadna namestitev podometnih rolet, saj je potrebno prišteti tudi fasaderska dela.

28 €/m2

MINIMALNA CENA
42 €/m2

SREDNJA CENA
57 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnika, montažerja rolet

DRUGE CENE ZA ROLETE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Podometne rolete

Cena za podometne rolete. Cena podometnih rolet. Cena za podometne rolete, skupaj z izoliranimi ALU omaricami in klasičnimi ALU lamelami do širine 40 mm, ročno upravljanje s trakom. Cena za rolete skupaj z montažo.€/m2

m2
povpraševanje>

Menjava dvižnega avtomata z trakom za rolete

Cena menjave dvižnega avtomata rolete. Cena za menjavo dvižnega avtomata za roleto, vključno z menjavo traku.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Menjava dvižnega traku za rolete

Cena menjave dvižnega traku. Cena za menjavo dvižnega traku za roleto.€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Zunanje rolete - vse kar morate vedeti

1. Rolete- kaj morate vedeti?

zunanje-rolete.jpg
Zunanje rolete so odlična zaščita pred soncem, vetrom, nezaželenimi pogledi in celo pred vlomilci.

Okna v prostor prepuščajo dnevno svetlobo, ki bistveno pripomore k dobremu počutju. Pomemben del okna so tudi rolete, s katerimi uravnavamo količino svetlobe, preprečujemo nezaželene poglede in okno zaščitimo pred vetrom, dežjem, nesnago in celo pred vlomilci. Rolete preprečujejo pregrevanje prostorov, zmanjšajo toplotne izgube do 25%, izboljšujejo zvočno izolacijo do 10dB, hkrati pa so izjemno nezahtevne za vzdrževanje. Protivlomnost se zagotovi z dodatnimi protivlomnimi mehanizmi in ključavnicami. Montaža rolet je izredno enostavna. Glede na tip ločimo nadokenske rolete, predokenske rolete, vgradne rolete, poševne rolete in rolete za strešna okna. Glede na ceno in kvaliteto se lahko odločite za pvc lamele ali aluminijaste lamele. Poleg rolet je možno vgraditi tudi integrirane komarnike, ki preprečijo vdor nezaželenega mrčesa v prostor.

1.1 Pvc rolete, alu rolete ali lesene rolete?

Glede na material lamel ločimo plastične rolete in rolete iz aluminija. Pvc rolete imajo votle profile iz kvalitetnih plastičnih mas, ki so odporne na temperaturne razlike, vlago in UV žarke. Pvc rolete so na voljo v številnih barvah od bež do zelo živih odtenkov. V primerjavi z alu roletami so cenovno ugodnejše. Alu rolete so trdnejše in obstojnejše od plastičnih rolet, zato imajo daljšo življenjsko dobo in zagotavljajo boljšo protivlomno zaščito. Profili so širin 39mm, 45mm, 52mm, 55mm ali 77mm in so na voljo v 12 različnih lakiranih barvah. Lesene rolete so sicer vizualno zelo privlačne, vendar je les veliko občutljivejši na vremenske vplive, zato potrebuje redno vzdrževanje in prenovo.

2. Katero vrsto rolet izbrati?

Na trgu je veliko različnih tipov rolet. Izbira rolet je včasih zelo težka. Želite možnost popolne zatemnitve, imate najljubšo barvo, želite skladnost z izgledom hiše ali želite tudi vgrajene komarnike? Predokenske rolete se nameščajo na objekte, kjer rolete niso bile predvidene. Montirajo se na zunanji okenski okvir, omogočajo pa tudi vgradnjo integriranega komarnika. Nadokenske rolete se nameščajo na primerne končane objekte. Montaža rolet poteka hitro in enostavno. Zunanje rolete okno ščitijo pred soncem, vetrom in dežjem, zagotavljajo pa tudi toplotno in zvočno zaščito. Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo. So popolnoma nevidne in nudijo optimalno toplotno in zvočno zaščito. Montaža podometnih rolet poteka hkrati z montažo oken, roletna omarica pa je nato skrita pod ometom.

2.1 Nadokenske rolete

Nadokenske rolete nudijo kvalitetno zaščito okna in visoko izolativnost. Roletna omarica je pritrjena neposredno na vrhnji okvir okna, zato minimalno bode v oči. Nadokenske rolete se montirajo na novogradnje in pri prenovah objektov, saj jih je potrebno montirati skupaj z okni. Kljub vgradnji, je rolete možno enostavno vzdrževati ali servisirati.

2.2 Predokenske rolete

Predokenske rolete so najbolj široko uporabljene rolete, saj jih je mogoče montirati kadarkoli: med gradnjo, prenovo ali tudi na obstoječo fasado. Vgradnje rolet ni potrebno predhodno načrtovati, saj so le te montirane neposredno na fasado. Kljub preprosti vgradnji predokenske rolete omogočajo polno izbiro z pvc ali alu lamelami, rolo komarnike ter ročno ali avtomatsko upravljanje. Ker so predokenske lamele vidne na fasadi tudi ko so pospravljene, bodite zelo previdni pri izbiri barve.

2.3 Podometne rolete

Podometne rolete je potrebno načrtovati že med gradnjo, vendar se trud izplača. Pospravljene bodo popolnoma skrite očem, odprte pa zagotavljajo maksimalno svetlobno, toplotno in protivlomno zaščito. Materiali in barve imajo daljšo obstojnost, rolete pa nudijo dodatno zaščito okenskemu okvirju. Podometna omarica je vgrajena nad oknom in skrita pod ometom, zato so podometne rolete idealna izbira za moderne objekte, ki zahtevajo čiste linije. Za pravilno vgradnjo je v prekladi potrebno narediti prostor (zob) ali pa mora biti okno poravnano z zunanjim robom nosilne konstrukcije. Podometne rolete so lahko iz kateregakoli materiala, vgrajen pa imajo lahko tudi podometni rolo komarnik.

2.4 Poševne rolete

Poševne rolete se uporabljajo za okna nepravilnih oblik pod koti od 0,5° do 45°. Na ta način lahko dobro zasenčimo tudi okrogla, trikotna, šestkotna in celo asimetrična okna. Nepravilna oblika rolet šibi njihovo konstrukcijsko trdnost, zate se vedno uporabljajo le alu rolete, brez prezračevalnih luknjic.

2.5 Rolete za strešna okna

Z roletami je možno senčiti tudi strešna okna, ki so še posebno problematična pri pregrevanju in toplotnih izgubah. Rolete za strešna okna so oblikovane tako, da na njih ne zateka deževnica, sneg pa z njih enostavno zdrsne.

2.6 Rolo komarniki za rolete

Včasih želimo imeti v prostoru svetlobo in svež zrak, vendar ne želimo privabiti komarjev in drugega nadležnega mrčesa. Večina tipov rolet omogoča sočasno vgradnjo rolo komarnikov. Ti se odpirajo neodvisno od rolet, zato lahko odprtost okna poljubno nastavljate.

2.7 Električne rolete

Rolete lahko upravljamo ročno, preko krmilne palice ali avtomatsko, preko elektromotorja in različnih krmilnikov. Na voljo so stikala, daljinski krmilniki ali mobilne aplikacije na pametnem telefonu. Prednost električnih rolet je udobnejše odpiranje in zapiranje, kar še posebej velja za velika ali težko dostopna okna. V povezavi s pametnim sistemom, se lahko rolete avtomatsko prilagajajo uri ali vremenu, s čimer se zagotovi optimalno temperaturo v prostoru. Avtomatski pogon zmanjša tudi toplotne izgube zaradi odsotnosti odprtine za ročno upravljanje.

2.8 Protivlomne rolete

Rolete predstavljajo tudi zadovoljivo protivlomno zaščito. Posebne varnostne vzmeti preprečujejo odpiranje rolet z zunanje strani. Z zapirali za rolete jih lahko zaklenemo v zaprtem položaju, vendar te varovalke ni mogoče uporabljati pri roletah na avtomatski pogon. Lahko pa posežete tudi po posebnih protivlomnih vzmeteh, s čimer se rolete v spuščenem položaju samodejno zaklenejo, vendar se ta sistem uporablja le pri roletah na monokomando ali elektromotor.

3. Izvajalci za rolete - kako jih izbrati?

Na trgu so številni ponudniki rolet, zato se pojavlja vprašanje, kako se odločiti? Potrebno je ločiti med roletnim sistemom in montažerjem. V prejšnjih poglavjih smo pokazali kakšno vlogo igra material rolet, širina lamel in vrsta rolet. Na to vpliva tudi način vgradnje, ki je lahko nadokenski, predokenski ali podometni. Končni prispevek h kvaliteti rolet pa je profesionalna vgradnja. Na portalu Mojmojster so zbrani številni monterji rolet. Ogledate si lahko njihove reference in mnenja prejšnjih strank. Pošljite jim povpraševanje in med seboj primerjajte prejete ponudbe. Tako boste zagotovo našli najboljšega izvajalca za vas.

4. Montaža rolet

Montaža rolet ni zapleten postopek. Montažo nadokenskih rolet in podometnih rolet je potrebno predvideti že med samo gradnjo oz. prenovo. Na ta način se poskrbi za primeren prostor, kot je zob v okenskem nosilcu ali pa vgradnjo okna na zunanjo stran nosilne konstrukcije. Hkrati z vgradnjo oken bo monter namestil še omarico za rolete.

4.1 Montaža rolet na obstoječa okna

Rolete je mogoče namestiti tudi naknadno. Montaža rolet na obstoječa okna je hitra in enostavna, saj se rolete pritrdijo na zunanji okenski okvir. Ker bodo rolete vidne na fasadi skrbno izberite njihov videz. S pravilno izbiro barv za rolete, lamele, vodila in omarice, lahko poudarite ali omilite določene arhitekturne elemente vaše hiše. 

5. Popravilo rolet

Popravilo rolet je pogosto cenejše kot nakup novih rolet. Večina okvar je manjšega značaja ali pa gre le za obrabljene dele, ki jih je mogoče preprosto popraviti ali zamenjati. Najpogostejša popravila rolet so menjava ležajev, zamenjave letev, menjava avtomatov ipd. Rezervni deli za rolete so veliko ugodnejši od celotnega sistema, vendar preden se odločite za servis rolet preverite ceno novih rolet.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMPOPRAVILO ROLETE KI SE JE "SKRILA" GOR V OHIŠJE

Pozdravljeni,

roleto sem dvignil v ohišje, ne vem točno kako. Najbrž potrebno razstaviti, da je izvlečemo.

Lp 45 do 75 €


........

ROLETE IN KOMARNIKI

Pozdravljeni,

potrebujem za rolete in komarnik za 2 okni, dimenzija je cca 120*120 in 60*120.

Lp 225 do 375 €


........

ROLETO Z KOMARNIKOM

Pozdravljeni,

potrebuejm roleto z komarnikom.

Lp 270 do 450 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, ZAMENJAVA POŠKODOVANE OKENSKE ROLETE, 130X140 CM
Rolete, Kranj

315 € do 525 €

CENA, ROLETE, 14 ROLET
Rolete, Pesnica Pri Mariboru

900 € do 1500 €

CENA, PREDOKENSKE ROLETE ALU., 18 KVADRATNIH METROV CCA , 10 OKEN IN 1 BALKONSKA VRATA
Rolete, Rače

1800 € do 3000 €

CENA, ALU ROLETE ZA OKNA, 7 KOM
Rolete, Podlehnik

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENJAVO STARI LESENIH ROLET NA STANOVANJSKI HIŠI, 11 OKEN
Rolete, Kamnik

1350 € do 2250 €

CENA, ROLETE Z MONTAŽO, 3 X 195 X 150 CM
Rolete, Maribor

108 € do 180 €

CENA, PREDOKENSKE ROLETE, SKUPNO CAA 35M2
Rolete, Šentjur

1800 € do 3000 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA PREDOKENJSKIH ROLET, V OPISU
Rolete, Šentjur

1350 € do 2250 €

CENA, PREDOKENSKE ZUNANJE ROLETE Z KOMARNIKI NA OBSTOJEČA OKNA, 130X150X2, 160X150X2 (CM X CM X KOLIČINA)
Rolete, Trzin

360 € do 600 €

CENA, ZUNANJE NADOKENSKE ROLETE Z KOMARNIKI, 97X117-2X ,118X117-2X,,93X117-1X,147X213-2X.
Rolete, Polzela

900 € do 1500 €

CENA, NADOKENSKE ROLETE ZA OKNA IN BALKONSKA VRATA, 4 OKNA IN BALKONSKA VRATA
Rolete, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, ALUMINIJ ROLETE Z INTEGRIRANIM KOMARNIKOM, 83X227 TER 135X137
Rolete, Ajdovščina

630 € do 1050 €

CENA, KOMPLET ROLETE, 2 KOM
Rolete, Črnomelj

540 € do 900 €

CENA, PREDOKENSKA PVC ROLETA, 1KOM, VELIKOST CCA 116X160 CM
Rolete, Ljubljana

72 € do 120 €

CENA, ROLETE, 4 KOM
Rolete, Miklavž Na Dravskem Polju

810 € do 1350 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA ROLET, 1KOM.=2500×1700 MM. 6 KOM.=1000×1400 MM.1KOM.=1500×1400 MM. 1KOM.=1000×2200 MM. 2KOM.=800×800 MM. (ŠIRINA X VISINA)
Rolete, Tržič

900 € do 1500 €

CENA, IZDELAVA IN MONTAŽA ROLET, 5,5 M2
Rolete, Celje

720 € do 1200 €

CENA, ZUNANJA ROLETA, V OPISU
Rolete, Ljubljana

270 € do 450 €

CENA, NADOKENSKE ROLETE, 2 X 130X80 IN 2 X 130X110
Rolete, Izola

810 € do 1350 €

CENA, ALU ROLETE, PANORAMSKA STENA IN OKNO
Rolete, Ljubljana-Zalog

432 € do 720 €

CENA, MENJAVA ROLET, 3 OKNA
Rolete, Lenart v Slovenskih Goricah

675 € do 1125 €

CENA, PREDOKENSKE ROLETE NA OBSTOJEČA OKNA, 2950 X 850 ALI 3 ROLETE
Rolete, Ilirska Bistrica

720 € do 1200 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA ZUNANJE ROLETE NA STREŠNA OKNA, 4 KOS, OKNO DIM.: 78X140
Rolete, Grosuplje

360 € do 600 €

CENA, ROLETA, 1 KOM 140X140 CM
Rolete, Žabnica

315 € do 525 €

CENA, ROLETE/ŽALUZIJE, V OPISU
Rolete, Maribor

720 € do 1200 €

CENA, ROLETE Z KOMARNIKI, 5 OKEN, 110CM X 110CM
Rolete, Kresnice

900 € do 1500 €

CENA, ROLETE NA OBSTOJECA OKNA, 15 M2
Rolete, Ljubljana - Šentvid

684 € do 1140 €

CENA, ROLETE IN KOMARNIK, PO OPISU
Rolete, Ljubljana

270 € do 450 €

CENA, NADOKENSKE ROLETE, 3 KOM
Rolete, Kranj

630 € do 1050 €

CENA, MENJAVA ROLET, 24 M2, ŠT. OKEN JE 13
Rolete, Beltinci

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENJAVA POŠKODOVANIH ROLET TER MEHANIZMA, PO OPISU
Rolete, Bistrica ob Sotli

315 € do 525 €

CENA, ALUMINIJSKE ROLETE, 2 KOSA Š 118 CM D 220 CM
Rolete, Ljubljana

378 € do 630 €

CENA, PREDOKENSKE VIDNE ROLETE NA OKENSKI OKVIR, 4 OKNA + 1 BALKONSKA VRATA = SKUPNA POVRŠINA OKEN 7,72 M2
Rolete, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, ZAMENJAVO TREH MEHANIZMOV, 3 KOSI
Rolete, Krško

36 € do 60 €

CENA, ZUNANJE ROLETE ZA DODATNA OKNA, 160X120 X2 KOSA IN 100X120 X2 KOSA
Rolete, Maribor

270 € do 450 €

CENA, PVC BELE ROLETE, 107 X 135 CM
Rolete, Kidričevo

135 € do 225 €Poglej druge končane projekte in cene

ROLETE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

207+ PODJETIJ ZA ROLETE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE ROLETE?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane