PVC okna cena

Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2.

Komu zaupati postavitev PVC oken? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom PVC oken v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za PVC okna


Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

156.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
360.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za ponudnika, montažerja PVC oken

Druge cene za - PVC okna

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

PVC balkonska vrata

Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 80x80, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 60x100, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x90, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 140x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

1.1. Prednosti pvc oken

Enostavna in cenovno ugodna izdelava

Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

Izberite kakovostnega ponudnika oken
Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

 

Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

Plastična okna in enostavno vzdrževanje

PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

Plastična okna imajo dober videz

Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

Dolga življenjska doba plastičnih oken

Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

1.2. Slabosti pvc oken

Deformacija na vročini

Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

Nerazgradljiv materijal

Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

 

2.1. Garancijski rok

Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

3. Vgradnja pvc oken

3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

4) demontaža obstoječih oken 

5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

Klasična montaža

Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

Eko montaža 

Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

Ral montaža

Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Plastična okna

Pozdravljeni,

potrebujem 4 kom oken dimenzije 125 x 230 + vgradna roleta. Okna se med sabo nekoliko razlikujejo v dimenzijah.

Lp 1080 € do 1800 €

........

PVC okna

Pozdravljeni,

potrebujem naslednje:

1. zamenjati okna klasična: (luknja) širina 1.20, Višina 1.40
2. Novo okna fiksna: 1.80 wide and 1.40 high + preklad
3. Novo okna klasična: (luknja) širina 0.80, Višina 1.00 + preklad

Lp 450 € do 750 €

........

Okno z balkonskimi vrati

Pozdravljeni,

potrebujem okno z balkonskimi vrati
okno 140 x136 cm
vrata 215 x 80cm
Namesto enega bi želela dvojno okno
notranje žaluzije

Lp 1350 € do 2250 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Okna in komarniki, 3 kosi
PVC okna, Gračišče

1080 € do 1800 €

Cena, demontaža 2x, montaža 3x, 3x okna
PVC okna, Slovenj Gradec

360 € do 600 €

Cena, Menjavo oken za PVC, 3 kosi
PVC okna, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Okno pvc belo, 1x
PVC okna, Polzela

180 € do 300 €

Cena, Zamenjava lesenih oken s PVC, 4
PVC okna, Spodnji Ivanjci

1440 € do 2400 €

Cena, Menjava oken in balkonskih vrat, 3x večje okno, 1x kopalniško okno, enkrat kuhinjsko okno in balkonska vrata
PVC okna, Nova Gorica

1620 € do 2700 €

Cena, Dvokrilna PVC okna, 2 kosa
PVC okna, Cerklje na Gorenjskem

540 € do 900 €

Cena, Okna in drsna steklena stena, 3 kosi
PVC okna, Zgornja Polskava

900 € do 1500 €

Cena, PVC okno s polico, 60 x 60 cm
PVC okna, Cerklje ob Krki

315 € do 525 €

Cena, Balkonsko okno, 160 x 120 cm
PVC okna, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Izdelava PVC oken, vhodnih vrat in ALU polken, 15 kosov
PVC okna, Žalec

1350 € do 2250 €

Cena, Pvc okna, 2x
PVC okna, Škofja Loka

720 € do 1200 €

Cena, Okna, vrata, garažna vrata, 5 kos
PVC okna, Ponikva

2250 € do 3750 €

Cena, Potrebujemo PVC okna s trojno zasteklitvijo, 12 kos
PVC okna, Kočevje

4500 € do 7500 €

Cena, Okno za klet, 1x 60 x 150
PVC okna, Kočevje

540 € do 900 €

Cena, Zamenjavo okna, 1 kos
PVC okna, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Balkonska vrata, 1xdvokrilna vrata brez vmesnega stebra 170x92
PVC okna, Tolmin

540 € do 900 €

Cena, Popravilo lesenih oken, 6 kosov
PVC okna, Litija

540 € do 900 €

Cena, Izdelava in montaža balkonskih vrat, Cca 2m x 1.8
PVC okna, Zagradec

1350 € do 2250 €

Cena, Pvc okna in balkonska vrata, 12 kosov
PVC okna, Ljubljana

3600 € do 6000 €

Cena, Okna, vrata, 4x
PVC okna, Borovnica

2250 € do 3750 €

Cena, Zamenjava oken, 4 kos
PVC okna, Domžale

630 € do 1050 €

Cena, menjava dveh oken v kopalnici (dimezije cca 130 x 70), 2
PVC okna, Radomlje

540 € do 900 €

Cena, Okna za novogradnjo, 13 kosov
PVC okna, Dobravlje

3600 € do 6000 €

Cena, 5x okno, 2x balkonska vrata, 1x vhodna vrata, pvc-alu / les-alu, 5, 2x balkonska vrata, 1x vhodna vrata
PVC okna, Maribor

4500 € do 7500 €

Cena, PVC okno, 1 x 72x114 cm
PVC okna, Pobegi

360 € do 600 €

Cena, Okna z predokenkimi roletami š850v1260, 4
PVC okna, Trebnje

1620 € do 2700 €

Cena, menjava okna ca 60 x 60 cm, 1
PVC okna, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Pvc drsno okno, 1x
PVC okna, Ormož

900 € do 1500 €

Cena, Notranje žaluzije za 1 okno in balkonska vrata, 2kom
PVC okna, Laško

540 € do 900 €

Cena, PVC okna in vrata, 2
PVC okna, Brezovica Pri Ljubljani

2250 € do 3750 €

Cena, Novo okno in menjava šipe, 1
PVC okna, Gorenja vas

720 € do 1200 €

Cena, 2 okni, 2x 1400mmx800mm pvc dvoslojno
PVC okna, Trnovska Vas

900 € do 1500 €

Cena, PVC troslojna okna z žaluzijami na notranji strani, 3 kosi
PVC okna, Logatec

1080 € do 1800 €

Cena, Zapiranje balkona z žaluzijo, 2x135x200
PVC okna, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Zamenjava oken in vrat, po opisu
PVC okna, Trebnje

1350 € do 2250 €Poglej druge končane projekte in cene

PVC okna cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

513+ podjetij za PVC okna
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje PVC okna?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane