PVC OKNA cena

  Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim ponudnikom PVC oken. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o PVC oknih.

  Preverite tudi:
  Okna, cena

  CENA ZA PVC OKNA


  Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

  130.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  300.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za ponudnika, montažerja PVC oken

  DRUGE CENE ZA PVC OKNA

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

  PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

  PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  PVC balkonska vrata

  Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

  Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

  Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

  Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 80x80, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 60x100, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x90, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x140, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 140x140, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

  1.1. Prednosti pvc oken

  Enostavna in cenovno ugodna izdelava

  Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

  Izberite kakovostnega ponudnika oken
  Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

   

  Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

  Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

  Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

  Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

  Plastična okna in enostavno vzdrževanje

  PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

  Plastična okna imajo dober videz

  Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

  Dolga življenjska doba plastičnih oken

  Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

  Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

  Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

  1.2. Slabosti pvc oken

  Deformacija na vročini

  Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

  Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

  Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

  Nerazgradljiv materijal

  Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

  2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

  Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

  Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
  Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

   

  2.1. Garancijski rok

  Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

  2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

  Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

  2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

  Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

  3. Vgradnja pvc oken

  3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

  Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

  3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

  1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

  2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

  3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

  4) demontaža obstoječih oken 

  5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

  6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

  Klasična montaža

  Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

  Eko montaža 

  Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

  Ral montaža

  Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

  7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

  8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  NOVI OKNI ZA KUHINJSKI PROSTOR

  Pozdravljeni,

  potrebujem:

  2 x dvokrilno okno 117,5 x 138
  1 x manjše okno za kopalnico 56,5 x 86.5

  LP 720 € do 1200 €


  ........

  PVC OKNA Z ZUNANJIMI ŽALUZIJAMI

  Pozdravljeni,

  potrebujem:
  60x80 (2 komada, brez zunanjih žaluzij)
  70x70 (1komad, brez zunanjih žaluzij)
  140x80 (dvokrilno, 1 komad, zunanja žaluzija z elektro pogonom)
  90x220 (1 komad, zunanja žaluzija z elektro pogonom)
  180x220 (dvokrilno, 1 komad, zunanja žaluzija z elektro pogonom)
  140x220 (dvokrilno, 4 komadi, zunanja žaluzija z elektro pogonom)
  80x80 (1 komad)

  Okna naj bodo prevodnosti od Montaža po sistemu RAL. Okna naj bodo zunaj in znotraj v temno sivi barvi in naj bodo toplotno prevodnosti pod Uw=0,78 W/m2K. Steklo naj bo prevodnosti pod Ug=0,6 W/m2K Vključene naj bodo rudi zunanje ALU police in zunanje žaluzije.

  Gre za informativno ponudbo. Okna bomo naročali predvidoma konec tega oz. v začetku naslednjega leta.

  LP 3510 € do 5850 €


  ........

  DVOKRILNA PVC BALKONSKA VRATA

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za dobavo in montažo dvokrilnih PVC balkonskih vrat:

  - dvokrilna PVC balkonska/francoska vrata z možnostjo zaklepanja od zunaj
  - bela zunaj in znotraj z notranjimi belimi letvicami
  - troslojna zasteklitev, s 6 komornim profilom
  - velikosti zidarskih odprtin ca. 177 cm širina x 195 cm višina
  - s fiksnim komarnikom


  Lp 495 € do 825 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, ZAMENJAVA OKEN S PVC, 6 KOM
  PVC okna, Kranj

  1530 € do 2550 €

  CENA, PVC OKNO, 1 KOM
  PVC okna, Radlje Ob Dravi

  315 € do 525 €

  CENA, MONTAŽA IN ZAKLJUČEK OKEN, 2 OKNA IN BALKONSKA VRATA
  PVC okna, Ljubljana

  891 € do 1485 €

  CENA, DEMONTAŽA, MONTAŽA IN ODVOZ, 4 KOM
  PVC okna, Kresnice

  900 € do 1500 €

  CENA, PVC OKNA Z ROLETO IN KOMARNIKI, PO OPISU
  PVC okna, Izola - Isola

  450 € do 750 €

  CENA, PVC OKNA IN VRATA, V OPISU
  PVC okna, Razkrižje

  990 € do 1650 €

  CENA, PVC OKNA Z KOMARNIKI IN POLKNI, 3 KOS
  PVC okna, Hajdina

  630 € do 1050 €

  CENA, PVC OKNA IN VRATA, 5 IN BALKONSKA VRATA
  PVC okna, Dragatuš

  1800 € do 3000 €

  CENA, BALKONSKA VRATA IN OKNA, V OPISU
  PVC okna, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, PVC OKNO ZA DELAVNICO, 1 KOM
  PVC okna, Grosuplje

  405 € do 675 €

  CENA, PVC OKNA IN VRATA, 11 KOM
  PVC okna, Uršna sela

  4050 € do 6750 €

  CENA, PVC OKNA, 5 OKEN, 1 BALKONSKA VRATA
  PVC okna, Lenart v Slovenskih Goricah

  2520 € do 4200 €

  CENA, OKNA IN ROLETE, 3 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, PVC OKNA V NOVOGRADNJI, 30
  PVC okna, Škofja Loka

  3600 € do 6000 €

  CENA, PVC ENOKRILNO OKNO, 3 KOSE
  PVC okna, Izola

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNJA PVC OKEN IN ALU VRAT, 29 OKEN + 4 VRATA
  PVC okna, Ljubljana

  3150 € do 5250 €

  CENA, PVC OKNA, 6 KOM
  PVC okna, Gorenja vas

  2700 € do 4500 €

  CENA, PVC OKNA IN BALKONSKA VRATA, 4 OKNA + 2 VRATA
  PVC okna, Celje

  2610 € do 4350 €

  CENA, ZAPORA BALKONA-LOŽE Z OKNI, 3
  PVC okna, Ljubljana

  810 € do 1350 €

  CENA, PVC OKNA IN VHODNA VRATA, PO OPISU
  PVC okna, Hrastnik

  1620 € do 2700 €

  CENA, PVC OKNA, 5 KOM
  PVC okna, Oplotnica

  3600 € do 6000 €

  CENA, OKNA TER BALKONSKA VRATA NA NOVOGRADNJI, 15 KOM
  PVC okna, Ptuj

  3600 € do 6000 €

  CENA, ZASTEKLENITEV BALKONA, 5M
  PVC okna, Trebelno

  2700 € do 4500 €

  CENA, DEMONTAŽA, MONTAŽA, ODVOZ, FINA DELA, 3 OKNA, 2 BAKLONSKA VRATA IN ZA VSE NOTRANJE POLICE IN ZUNANJE ROLETE
  PVC okna, Koper

  1350 € do 2250 €

  CENA, ZAMENJAVA LESENEGA DVOKRILNEGA OKNA , 1 KOM
  PVC okna, Ljubljana - Črnuče

  180 € do 300 €

  CENA, VGRADNJO NOVIH OKEN IN DEMONTAZO STARIH, 18 KOS
  PVC okna, Ljubljana

  3600 € do 6000 €

  CENA, OKNA IN BALKONSKA VRATA, 3 OKNA IN 1 VRATA
  PVC okna, Maribor

  765 € do 1275 €

  CENA, PVC OKNA, Š= 176CM, V=135CM
  PVC okna, Tržič

  450 € do 750 €

  CENA, NOVA PVC OKNA, 7 KOS
  PVC okna, Semič

  1980 € do 3300 €

  CENA, NOVA OKNA ZA CELO STANOVANJE, 6 KOM
  PVC okna, Celje

  1440 € do 2400 €

  CENA, IZDELAVA PVC OKNA , 2 KOM
  PVC okna, Grosuplje

  360 € do 600 €

  CENA, MENJAVA PVC OKNA, 116 X 130 CM
  PVC okna, Zagorje ob Savi

  135 € do 225 €

  CENA, MENJAVA STARIH OKEN S PVC, 3 OKNA, 1 BALKONSKA VRATA
  PVC okna, Ponikva

  900 € do 1500 €

  CENA, MENJAVA OKEN, POLICE, ROLETE, V OPISU
  PVC okna, Bohinjska Bistrica

  1080 € do 1800 €

  CENA, MENJAVA OKEN, 5 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  1170 € do 1950 €

  CENA, MENJAVA OKEN, 3 KOM
  PVC okna, Velenje

  630 € do 1050 €  Poglej druge končane projekte in cene

  PVC OKNA CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 434 PODJETIJ ZA PVC OKNA


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PVC OKNA?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane