PVC OKNA cena

  Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim ponudnikom PVC oken. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o PVC oknih.

  Preverite tudi:
  Okna, cena
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA ZA PVC OKNA


  Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

  130.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  300.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za ponudnika, montažerja PVC oken

  DRUGE CENE ZA PVC OKNA

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

  PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

  PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  PVC balkonska vrata

  Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

  Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

  Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

  Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 80x80, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 60x100, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x90, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 120x140, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Pvc okno 140x140, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.  €/kos

  kos
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  DAIBAU MAGAZIN

  V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

  1.1. Prednosti pvc oken

  Enostavna in cenovno ugodna izdelava

  Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

  Izberite kakovostnega ponudnika oken
  Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

   

  Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

  Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

  Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

  Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

  Plastična okna in enostavno vzdrževanje

  PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

  Plastična okna imajo dober videz

  Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

  Dolga življenjska doba plastičnih oken

  Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

  Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

  Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

  1.2. Slabosti pvc oken

  Deformacija na vročini

  Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

  Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

  Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

  Nerazgradljiv materijal

  Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

  2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

  Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

  Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
  Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

   

  2.1. Garancijski rok

  Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

  2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

  Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

  2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

  Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

  3. Vgradnja pvc oken

  3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

  Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

  3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

  1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

  2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

  3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

  4) demontaža obstoječih oken 

  5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

  6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

  Klasična montaža

  Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

  Eko montaža 

  Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

  Ral montaža

  Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

  7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

  8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  MENJAVA BALKONSKIH VRAT S STEKLOM

  Pozdravljeni,

  potrebujem balkonska PVC vrata, višine 238, širine 70 cm s steklom. Dvoslojno termopan steklo.

  Lp 225 € do 375 €


  ........

  ZAPRTJE BALKONA

  Pozdravljeni,

  potrebujem:

  4 PVC IN 4 FIKSNIH DIMENZIJE VIŠINA 166
  DOLŽINA 790
  1 PVC IN 1 FIKSNO. VIŠINA 166
  DOLŽINA 140
  PANEL POD OKNI VIŠINA 108 CM
  DOLŽINA 930 CM

  LP 1710 € do 2850 €


  ........

  PVC OKNA Z ROLETO IN KOMARNIKOM

  Pozdravljeni,

  potrebujem 4 PVC okna, dimenzije 135x75 cm rjava z roleto in komarnikom.

  LP 900 € do 1500 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, OKNA ZA NOVOGRADNJO, V PRILOGI
  PVC okna, Velenje

  4050 € do 6750 €

  CENA, OKNA Z ROLETI IN KOMARNIKI, 5
  PVC okna, Šentjernej

  990 € do 1650 €

  CENA, PVC DVOSLOJNA OKNA, 2 KOM
  PVC okna, Litija

  540 € do 900 €

  CENA, TROSLOJNA OKNA, 3 KOM
  PVC okna, Cerklje na Gorenjskem

  900 € do 1500 €

  CENA, PVC OKNA IN BALKONSKA VRATA, 7 - 10 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  CENA, ZAMENJAVA PVC OKEN, 4 X 100 X 130 CM
  PVC okna, Blejska Dobrava

  540 € do 900 €

  CENA, OKNA ZA BALKON, V OPISU
  PVC okna, Polzela

  810 € do 1350 €

  CENA, MENJAVA OKEN, 16+BALKONSKA VRATA
  PVC okna, Ljubljana - Polje

  2250 € do 3750 €

  CENA, ZAMENJAVA OKEN ZA PVC, 4 KOM
  PVC okna, Tolmin

  720 € do 1200 €

  CENA, PVC OKNA, 3 KOM
  PVC okna, Črnomelj

  720 € do 1200 €

  CENA, VGRADNJO BALKONSKIH PROTIVLOMNIH VRAT, 1 KOM
  PVC okna, Šenčur

  630 € do 1050 €

  CENA, PVC OKNA IN BALKONSKA VRATA, DVOJE OKEN IN DVOJE BALKONSKIH VRAT
  PVC okna, Ljubljana

  1260 € do 2100 €

  CENA, ZAMENJAVA OKEN IN VHODNIH VRAT, 5/6
  PVC okna, Smlednik

  1350 € do 2250 €

  CENA, MENJAVA OKEN S PVC, 3 KOM --Š145,V140CM
  PVC okna, Tržič

  891 € do 1485 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA PVC OKNA, 1 KOM
  PVC okna, Ljubljana - Šentvid

  360 € do 600 €

  CENA, DOBAVA IN MENJAVA OKNA, 1 KOM
  PVC okna, Ljubljana - Šentvid

  360 € do 600 €

  CENA, PVC OKNA, 4X OKNO + VRATA
  PVC okna, Žužemberk

  900 € do 1500 €

  CENA, DEMONTAŽA IN MONTAŽA OKEN, 7 KOM
  PVC okna, Trbovlje

  1800 € do 3000 €

  CENA, PVC OKNA IN VHODNA VRATA, 3 KOM
  PVC okna, Grosuplje

  900 € do 1500 €

  CENA, PVC OKNO, 1 KOM
  PVC okna, Sladki Vrh

  315 € do 525 €

  CENA, PVC OKNA IN VHODNA VRATA, 18 OKEN IN VHODNA VRATA
  PVC okna, Sežana

  1800 € do 3000 €

  CENA, VRATA ZA TERASO IN DVE OKNI , 3 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  810 € do 1350 €

  CENA, MENJAVO OKEN, 3 KOM
  PVC okna, Kamnik

  720 € do 1200 €

  CENA, BALKONSKA VRATA , 1 KOS
  PVC okna, Škofja Loka

  180 € do 300 €

  CENA, OKNA IN VRATA, 2 KOM
  PVC okna, Maribor

  900 € do 1500 €

  CENA, MENJAVA BALKONSKIH VRAT Z OKNI, 3 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  720 € do 1200 €

  CENA, BALKONSKA VRATA, 1 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, MENJAVA OKEN, 6 KOM
  PVC okna, Radenci

  1350 € do 2250 €

  CENA, MENJAVA OKEN S PVC, 6 KOM
  PVC okna, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  CENA, OKNA, KOMARNIKI, POLICE, POZIDAVA, ROLETA, 2/4
  PVC okna, Tržič

  720 € do 1200 €

  CENA, POPRAVILO PVC OKNA, 2 KOS
  PVC okna, Zagorje ob Savi

  36 € do 60 €

  CENA, PVC OKNA, 2 KOM
  PVC okna, Celje

  540 € do 900 €

  CENA, PVC OKNO, 1 KOM
  PVC okna, Izola - Isola

  324 € do 540 €

  CENA, MENJAVO OKEN V HIŠI, 7 KOM
  PVC okna, Sv. Trojica V Slovenskih Goricah

  1350 € do 2250 €

  CENA, ZAMENJAVA OKEN, 3X OKNO 1X VRATA
  PVC okna, Bohinjska Bistrica

  1080 € do 1800 €

  CENA, DVOKRILNA PVC BALKONSKA VRATA, 1 KOM
  PVC okna, Ljubljana - Črnuče

  792 € do 1320 €  Poglej druge končane projekte in cene

  PVC OKNA CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 452 PODJETIJ ZA PVC OKNA


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PVC OKNA?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane