Za področje

  PVC okna cena

  Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2.

  Komu zaupati postavitev PVC oken? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom PVC oken v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za PVC okna


  Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

  156.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  360.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - PVC okna

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.


  kos

  €/kos

  Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

  Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.


  kos

  €/kos

  Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

  Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.


  kos

  €/kos

  Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

  Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.


  kos

  €/kos

  PVC balkonska vrata

  Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).


  kpl

  €/kpl

  Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

  PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).


  kpl

  €/kpl

  Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

  PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).


  kpl

  €/kpl

  Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.


  kos

  €/kos

  Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

  Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.


  kos

  €/kos

  Pvc okno 120x140, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.


  kos

  €/kos

  Pvc okno 120x90, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.


  kos

  €/kos

  Pvc okno 140x140, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.


  kos

  €/kos

  Pvc okno 60x100, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.


  kos

  €/kos

  Pvc okno 80x80, cena za kos

  Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.


  kos

  €/kos

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

  1.1. Prednosti pvc oken

  Enostavna in cenovno ugodna izdelava

  Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

  Izberite kakovostnega ponudnika oken
  Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

   

  Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

  Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

  Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

  Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

  Plastična okna in enostavno vzdrževanje

  PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

  Plastična okna imajo dober videz

  Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

  Dolga življenjska doba plastičnih oken

  Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

  Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

  Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

  1.2. Slabosti pvc oken

  Deformacija na vročini

  Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

  Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

  Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

  Nerazgradljiv materijal

  Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

  2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

  Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

  Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
  Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

   

  2.1. Garancijski rok

  Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

  2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

  Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

  2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

  Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

  3. Vgradnja pvc oken

  3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

  Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

  3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

  1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

  2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

  3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

  4) demontaža obstoječih oken 

  5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

  6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

  Klasična montaža

  Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

  Eko montaža 

  Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

  Ral montaža

  Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

  7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

  8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Zasteklitev balkona in vhodna vrata

  Pozdravljeni,

  potrebujemo zasteklitev balkona skupaj s celotno konstrukcijo. hiša Okna: 411cm (dolžina) x 168cm (višina) - 2 fiksna okna, 2 drsna s komarniki, rolete čez celotno dolžino. Vrata: 100x210cm, celotna konstrukcija vpeta v streho. Slike v prilogi.

  Lep pozdrav. 7200 € do 12000 €

  ........

  Pvc okna, rolete, komarniki

  Pozdravljeni,

  prosila bi za informativno ponudbo za nova okna v stanovanju:

  PVC okna (prosim za dodatno ponudbo s komarniki ter roletami)
  -dvokrilno 1770x1360
  -enojno 1360x1360
  - ALU ali PVC drsna vrata dimenzij 2280x2180

  Za okvirno ponudbo se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam. 2250 € do 3750 €

  ........

  Okna in balkonska vrata

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo dobave in montaže PVC oken:
  - 3 okna višina 165 cm, širina 185 cm,
  - 1 okno višina 140 cm širina 147 cm,
  - balkonska vrata višina 236cm, širina 85. Rabim še police.

  Lp 1620 € do 2700 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Zapiranje balkona, 1
  PVC okna, Kozina

  1800 € do 3000 €

  Cena, Menjava oken in vrat z komarniki in polkni, Po opisu
  PVC okna, Solkan

  4050 € do 6750 €

  Cena, Okna PVC z roletami, 4 kosi
  PVC okna, Dekani

  1350 € do 2250 €

  Cena, Vhodna vrata in okno na garaži, Po opisu
  PVC okna, Škofja vas

  630 € do 1050 €

  Cena, Okna in balkonska vrata, Po opisu
  PVC okna, Frankolovo

  900 € do 1500 €

  Cena, PVC dvokrilno okno, 2 x 90 x 120 cm
  PVC okna, Koper

  315 € do 525 €

  Cena, Zamenjava oken, 2 kosa
  PVC okna, Kozina

  540 € do 900 €

  Cena, 3x PVC okna, 1x PVC balkonska vrata, 4kom
  PVC okna, Celje

  630 € do 1050 €

  Cena, Zapiranje balkona v bloku, Po opisu
  PVC okna, Ptuj

  630 € do 1050 €

  Cena, Okna in balkonska vrata, 8kom 2 balkonska vrata
  PVC okna, Ivančna Gorica

  10800 € do 18000 €

  Cena, Okna in balkonska vrata, 8 kom okna 2 kom bal. vrata
  PVC okna, Ljubljana - Črnuče

  2700 € do 4500 €

  Cena, PVC okna in senčila za novogradnjo, Po opisu
  PVC okna, Dolenjske Toplice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Okovje za nagibno okno, 3 kom
  PVC okna, Medvode

  135 € do 225 €

  Cena, Balkonska vrata, 1 kom
  PVC okna, Rogaška Slatina

  270 € do 450 €

  Cena, Zasteklitev balkona, Po opisu
  PVC okna, Ljubljana

  1530 € do 2550 €

  Cena, Pvc okna in rolete, Po popisu
  PVC okna, Zagorje ob Savi

  1350 € do 2250 €

  Cena, Dobava in montaža vrat in oken, 2+1
  PVC okna, Ptuj

  720 € do 1200 €

  Cena, Menjavo PVC vrata in zasteklitev stene, 3,5 X 2,5 m
  PVC okna, Kranj

  450 € do 750 €

  Cena, Okna in vrata v novogradnji, 15 kom
  PVC okna, Maribor

  5850 € do 9750 €

  Cena, Dobava PVC oken, 10 kosov
  PVC okna, Mozirje

  2250 € do 3750 €

  Cena, Menjava oken in vrat na samostojni hiši (adaptacija), 14 kosov
  PVC okna, Štore

  5400 € do 9000 €

  Cena, Dobava in montaža oken, 10 kosov
  PVC okna, Maribor

  3150 € do 5250 €

  Cena, Pvc okno, Po opisu
  PVC okna, Žalec

  225 € do 375 €

  Cena, pvc okna, vrata in stene, 4 kosi
  PVC okna, Gorica pri Slivnici

  1440 € do 2400 €

  Cena, PVC balkonska vrata, 2 komada
  PVC okna, Vodice

  720 € do 1200 €

  Cena, Balkonska vrata, 2
  PVC okna, Sv. Trojica V Slovenskih Goricah

  720 € do 1200 €

  Cena, Dvokrilna balkonska vrata, 1 kos 140x200
  PVC okna, Bohinjska Bistrica

  630 € do 1050 €

  Cena, Zamenjava starih oken, 8 kosov
  PVC okna, Žiri

  2700 € do 4500 €

  Cena, Za novogradnjo potrebujemo 15 oken, 15 kom
  PVC okna, Kapele

  4050 € do 6750 €

  Cena, Električno dvižno okno za teraso, 1
  PVC okna, Rogaška Slatina

  540 € do 900 €

  Cena, Pvc okna in vrata, OKNO 2 kom in NOTRANJA VRATA 3 kom
  PVC okna, Izola

  900 € do 1500 €

  Cena, Pvc okna, 4 okna 1 balkonska vrata
  PVC okna, Topolšica

  2250 € do 3750 €

  Cena, Troslojno pvc okno: bela/zlati hrast, 2 kom
  PVC okna, Gornji Grad

  495 € do 825 €

  Cena, PVC okna, Po opisu
  PVC okna, Cerknica

  900 € do 1500 €

  Cena, Balkonska vrata, 1kom
  PVC okna, Ivančna Gorica

  360 € do 600 €

  Cena, Dobava in vgradnja 1x vrata in 1x okno, 1x okno
  PVC okna, Velenje

  585 € do 975 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  PVC okna cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  529+ podjetij za PVC okna
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane