PVC okna cena

Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2.

Komu zaupati postavitev PVC oken? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom PVC oken v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA PVC OKNA


Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

156.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
360.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja PVC oken

DRUGE CENE ZA PVC OKNA

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

PVC balkonska vrata

Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 80x80, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 60x100, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x90, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 140x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

1.1. Prednosti pvc oken

Enostavna in cenovno ugodna izdelava

Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

Izberite kakovostnega ponudnika oken
Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

 

Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

Plastična okna in enostavno vzdrževanje

PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

Plastična okna imajo dober videz

Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

Dolga življenjska doba plastičnih oken

Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

1.2. Slabosti pvc oken

Deformacija na vročini

Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

Nerazgradljiv materijal

Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

 

2.1. Garancijski rok

Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

3. Vgradnja pvc oken

3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

4) demontaža obstoječih oken 

5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

Klasična montaža

Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

Eko montaža 

Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

Ral montaža

Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMZAMENJAVO OKEN

Pozdravljeni,

Potrebujem:

3x enokrilno okno1400x1400,1x dvokrilno okno 1800x1400,1x trokrilno okno 3000x1400, 1x dvokrilno okno 2300x1400 1x enokrilno okno 1000x 1400, 2x balkonska vrata 800x2100,1x enokrilno okno1200x1200,1x balkonska vrata 800x2000 in 2x vhodna vrata1000x200...
okna in balkonska vrata naj bi bila z roletami in v sivi barvi

Lp 4500 1 do 7500 €


........

PREMONTAŽA ŽE VGRAJENIH OKEN

Pozdravljeni,

Potrebovali bi premontažo že zmontiranih oken iz enega okenskega okvirja v drugega.

Lp 450 1 do 750 €


........

NOVA OKNA IN BALKONSKA VRATA.

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za dobavo in montažo PVC oken in balkonskih vrat z trislojno zasteklitvijo:

Dvokrilno okno brez vmesnega pokončnika 2 kos 135x165,
Fiksno okno 1 kos 100x50,
Enokrilno okno 6 kos 100x165,
Fiksno okno 1kos 100x80,
Enokrilna balkonska vrata z alu pragom 1kos 80x210

Lp 3150 1 do 5250 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, MENJAVO OKEN, 6 KOS
PVC okna, Murska Sobota

2250 € do 3750 €

CENA, OKNA, 2
PVC okna, Središče ob Dravi

450 € do 750 €

CENA, PVC OKNA + MONTAŽA, 6 KOM
PVC okna, Tržič

900 € do 1500 €

CENA, DEMONTAŽA STARIH LESENIH TER DOBAV IN MONTAŽA NOVIH PVC OKEN, 12 OKEN IN 2 KOSA BALKONSKIH VRAT
PVC okna, Pivka

4500 € do 7500 €

CENA, VHODNA VRATA IN OKNO, ODPRTINA ZIDA1300X2100 OKNO600X900
PVC okna, Kisovec

1080 € do 1800 €

CENA, PVC OKNA IN VRATA , 3 OKNA IN 1 VRATA
PVC okna, Železniki

900 € do 1500 €

CENA, MENJAVA STARIH LESENIH OKEN ZA NOVA PLASTICNA DVOSLOJNA. , 7 KOS
PVC okna, Bistrica ob Dravi

2250 € do 3750 €

CENA, PVC OKNA , 5 KOS
PVC okna, Škofije

1800 € do 3000 €

CENA, OKNA, BALKONSKA VRATA, 4 KOS
PVC okna, Celje

1800 € do 3000 €

CENA, OKNA ZA STANOVANJE V BLOKU, 2 X 130 DOLŽINA X 140 VIŠINA CM
PVC okna, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, PVC OKNA IN BALKONSKA VRATA ZA RENOVACIJO HIŠE, 19 KOSOV
PVC okna, Novo mesto

5850 € do 9750 €

CENA, ZUNANJA STEKLENA DRSNA VRATA, (1X) 2,1M X 3M
PVC okna, Mozirje

540 € do 900 €

CENA, PVC OKNA , 3 KOSI
PVC okna, Štore

1080 € do 1800 €

CENA, ZASILNI SERVIS OKNA IN ZAMENJAVA., 2
PVC okna, Ljubljana

315 € do 525 €

CENA, BALKONSKA VRATA, 90 X 200 CM
PVC okna, Ljubljana

270 € do 450 €

CENA, PVC BALKONSKA VRATA, 2
PVC okna, Naklo

540 € do 900 €

CENA, MENJAVA OKEN IN MONTAŽA RULET., 5 KOSOV
PVC okna, Koper

1350 € do 2250 €

CENA, STEKLENA VHODNA VRATA, 160 X 220 CM
PVC okna, Ljubljana

405 € do 675 €

CENA, IZDELAVA IN MONTAŽA OKEN IN VRAT, PO OPISU
PVC okna, Dobrovo v Brdih

1350 € do 2250 €

CENA, BALKONSKO OKNO, 1
PVC okna, Preserje

270 € do 450 €

CENA, NAKUP PVC OKEN, 3 KOM
PVC okna, Mirna

855 € do 1425 €

CENA, PVC OKNA IN DRSNO STENO, 11 KOM
PVC okna, Novo mesto

2970 € do 4950 €

CENA, MONTAŽA BALKONSKIH VRAT IN OKEN, ENA ENOKRILNA BALKONSKA VRATA. NUJNO. PO TEM SE OSTALA OKNA IN VRATA.
PVC okna, Koper

540 € do 900 €

CENA, BALKONSKA VRATA IN OKNA, 3 KOM
PVC okna, Izola - Isola

765 € do 1275 €

CENA, PVC OKNA, 4 KOM
PVC okna, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, BELA PVC OKNA, BALKONSKA VRATA, VHODNA VRATA IN STRANSKA VRATA, 8+2XBALKONSKA VRATA...
PVC okna, Veliki Gaber

4050 € do 6750 €

CENA, IZDELAVA IN MONTAŽA, 8 OKEN
PVC okna, Materija

2700 € do 4500 €

CENA, DEMONTAŽA, PVC OKNA, ROLETE, KOMARNIKI, MONTAŽA, CCA 9 KOM
PVC okna, Zagorje ob Savi

1800 € do 3000 €

CENA, DOBAVA IN VGRADNJA OKEN IN VRAT, 1V VRATA ,12 X OKNA KOMARNIK ,POLKNA
PVC okna, Štanjel

4950 € do 8250 €

CENA, MENJAVA OKEN IN BALKONSKIH VRAT STANOVANJE, 5 KOM
PVC okna, Vrhnika

1800 € do 3000 €

CENA, MENJAVA OKEN IN BALKONSKIH VRAT, 12 KOM
PVC okna, Jesenice

2610 € do 4350 €

CENA, GARAŽNA HORIZONTALNA OKNA, 2
PVC okna, Ljubljana - Polje

630 € do 1050 €

CENA, OKNA, DOLOČENA S SENČILI IN KOMARNIKI, 8 KOM
PVC okna, Škofja Loka

2250 € do 3750 €

CENA, BALKONSKA VRATA Z DVEMA OKNAMI, 2
PVC okna, Maribor

540 € do 900 €

CENA, DVOKRILNO PVC OKNO, 1 KOM
PVC okna, Rogaška Slatina

450 € do 750 €

CENA, BALKONSKA VRATA, 1 BALKONSKA VRATA
PVC okna, Ilirska Bistrica

360 € do 600 €Poglej druge končane projekte in cene

PVC okna CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

497+ PODJETIJ ZA PVC OKNA
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PVC OKNA?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane