PVC OKNA cena

Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2.

Komu zaupati postavitev PVC oken? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom PVC oken v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA PVC OKNA


Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

156.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
360.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja PVC oken

DRUGE CENE ZA PVC OKNA

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

PVC balkonska vrata

Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 80x80, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 60x100, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x90, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 140x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

1.1. Prednosti pvc oken

Enostavna in cenovno ugodna izdelava

Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

Izberite kakovostnega ponudnika oken
Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

 

Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

Plastična okna in enostavno vzdrževanje

PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

Plastična okna imajo dober videz

Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

Dolga življenjska doba plastičnih oken

Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

1.2. Slabosti pvc oken

Deformacija na vročini

Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

Nerazgradljiv materijal

Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

 

2.1. Garancijski rok

Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

3. Vgradnja pvc oken

3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

4) demontaža obstoječih oken 

5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

Klasična montaža

Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

Eko montaža 

Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

Ral montaža

Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMENOKRILNA BALKONSKA VRATA

Pozdravljeni

potrebujem enokrilna balkonska vrata dimenzije (zunanje) širina 97 cm, dolžina 237 cm- notranje dimenzije širina 88,5 cm in dolžina 231 cm.

Potrebujem tudi montažo, notranja zaključna dela (ponudba z in brez teh del), odvoz starih elementov ter komarnik. Vrata se odpirajo v levo.

Lp 270 € do 450 €


........

PVC OKNA

Pozdravljeni,

potrebujem dobavo in montažo PVC okna in balkonskih vrat. Točne dimenzije sliki iz v prilogi. Zasteklitev dvoslojna. Potrebna tudi demontaža starih oken.

Lp

Lp 990 € do 1650 €


........

MENJAVA OKEN

Pozdravljeni,

potrebna je menjava oken:

75 x 94,
57 x 114,
50 x 110,
115 x 110,
56 x 200 balkonska vrata.

Prosim za ponudbo.

LP 900 € do 1500 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, OKNO ZA KOPALNICO, 1
PVC okna, Koper

180 € do 300 €

CENA, OKNA, VHODNA VRATA IN BALKONSKA VRATA, 4 OKNA, 1 BALKONSKA VRATA IN 1 VHODNA VRATA
PVC okna, Laze V Tuhinju

1800 € do 3000 €

CENA, PVC OKNA V KLETI, 5 KOSOV
PVC okna, Mavčiče

1350 € do 2250 €

CENA, PVC OKNA - NOVOGRADNJA, 16 + VHODNA VRATA
PVC okna, Miklavž Na Dravskem Polju

1800 € do 3000 €

CENA, PVC OKNO, 1
PVC okna, Ljubljana

1350 € do 2250 €

CENA, OKNA IN VHODNA VRATA , 3 KOM
PVC okna, Kidričevo

765 € do 1275 €

CENA, MENJAVA OKEN, 3 IN OKNO SKUPAJ Z VRATI ZA NA BALKON
PVC okna, Ljubljana - Polje

810 € do 1350 €

CENA, PVC OKNA IN BALKONSKA VRATA, 3X OKNO, 2X BALKONSKA VRATA.
PVC okna, Šentilj v Slovenskih goricah

1080 € do 1800 €

CENA, BALKONSKA DRSNA VRATA, 1 KOM
PVC okna, Dragatuš

900 € do 1500 €

CENA, PVC OKNA, 10 KOSOV
PVC okna, Ptuj

2250 € do 3750 €

CENA, ZASTEKLITEV LETNE KUHINJE, 5 OKEN, 1X BALKONSKA VRATA
PVC okna, Videm-Dobropolje

1350 € do 2250 €

CENA, PVC OKNA Z ROLETO, 4 KOM
PVC okna, Nova Gorica

900 € do 1500 €

CENA, IZDELAVA IN MONTAŽA OKEN, 2X OKNO IN 1X DVOKRILNA DRSNA STENA
PVC okna, Ljubljana

1440 € do 2400 €

CENA, PVC OKNA, 2 KOSA
PVC okna, Koper

540 € do 900 €

CENA, ZAMENJAVA OKEN S PVC, 5 KOM
PVC okna, Ljubljana

1080 € do 1800 €

CENA, OKNA IN BALKONSKA VRATA, 3 KOM
PVC okna, Markovci

810 € do 1350 €

CENA, NOVA OKNA V STANOVANJU, 4 KOM
PVC okna, Koper

900 € do 1500 €

CENA, PVC OKNA S KOMARNIKI IN ROLETAMI, PO OPISU
PVC okna, Šentvid Pri Stični

3150 € do 5250 €

CENA, PVC OKNA, 2 KOM
PVC okna, Radovljica

675 € do 1125 €

CENA, MENJAVA OKEN, 3 + BALKONSKA VRATA
PVC okna, Portorož - Portorose

900 € do 1500 €

CENA, MENJAVA OKEN Z ROLETAMI IN KOMARNIKI, 7 KOM
PVC okna, Škofja Loka

1800 € do 3000 €

CENA, MENJAVA LESENIH OKEN S PVC, 2 KOM
PVC okna, Ljubljana

675 € do 1125 €

CENA, NAKUP IN MONTAŽA OKEN (ITALIJA), 4 KOM
PVC okna, Kranjska Gora

900 € do 1500 €

CENA, PVC OKNO , 1 KOM
PVC okna, Begunje Na Gorenjskem

405 € do 675 €

CENA, PVC OKNO, 1 KOM
PVC okna, Grosuplje

405 € do 675 €

CENA, PVC OKNA Z MONTAŽO, 10 OKEN 3 BALKONSKA VRATA
PVC okna, Lendava

1800 € do 3000 €

CENA, PVC OKNA, 5 KOM
PVC okna, Cerklje na Gorenjskem

900 € do 1500 €

CENA, 3X OKNO, 3
PVC okna, Brežice

1080 € do 1800 €

CENA, MENJAVA PVC TERASNIH VRAT Z NOVIMI, 1 KOM
PVC okna, Rače

900 € do 1500 €

CENA, PVC OKNA, NOTRANJE POLICE, ZUNANJE POLICE, ROLETE, KOMARNIKE, VSE SKUPAJ CCA. 17
PVC okna, Murska Sobota

720 € do 1200 €

CENA, OKNA IN VRATA PVC BELO SIVA, 11 OKEN, 2 VRATA VHOD
PVC okna, Rimske Toplice

4050 € do 6750 €

CENA, BALKONSKO OKNO , 405CMX150CM1 (SESTAVLJENO IZ 4 ENAKIH KRIL)
PVC okna, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, PVC OKNA, 7 OKEN 1 BALKONSKA VRATA
PVC okna, Pragersko

900 € do 1500 €

CENA, OKNA, VHODNA VRATA, GARAŽNA VRATA, IZVEDBA MENJAVE, 5 KO
PVC okna, Višnja Gora

3600 € do 6000 €

CENA, PVC BALKONSKA VRATA, 1 KOM
PVC okna, Sečovlje

360 € do 600 €

CENA, PVC OKNA , 5 KOS
PVC okna, Šoštanj

1350 € do 2250 €Poglej druge končane projekte in cene

PVC OKNA CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

469+ PODJETIJ ZA PVC OKNA
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PVC OKNA?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane