PVC OKNA cena

Kakšna je cena PVC oken? PVC okna so cenovno najugodnejša, v primerjavi z aluminjastimi ali lesenimi okni. Cena plastičnega okna je odvisna od številnih dejavnikov: oblike okna, njegove velikosti, okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Za običajno PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli med 130-300€/m2.

Komu zaupati postavitev PVC oken? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom PVC oken v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA PVC OKNA


Cena PVC okna. Cena za PVC okno z dvoslojno zasteklitvijo.

156.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
360.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja PVC oken

DRUGE CENE ZA PVC OKNA

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Pvc okna 100x100, cena za kos, fiksno steklo

PVC okno, fiksno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za fiksno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okna 100x100, cena za kos, enokrilno

PVC okno, enokrilno, dvoslojno, 100 x 100 cm. Cena za enokrilno PVC okno dimenzije 100 x 100 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,4 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

PVC balkonska vrata

Cena za PVC balkonska vrata, dvoslojna, 100 x 220 cm. Cena za PVC balkonska vrata dimenzije 100 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).€/kpl

kpl
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, fiksno

Za fiksno okno, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo boste odšteli 115€, s troslojno zasteklitvijo pa 150€.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x100, cena za kos, enokrilno

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 100cm, z dvoslojno zasteklitvijo je 170€, s troslojno zasteklitvijo pa 225€.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Enokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC enokrilna balkonska vrata, dimenzije 110 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, dvoslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, z dvoslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Dvokrilna PVC balkonska vrata, troslojna zasteklit

Cena za PVC dvokrilna balkonska vrata, dimenzije 180 x 210 cm, s troslojno zasteklitvijo.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 80x80, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 155 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 60x100, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 60 x 100cm, s troslojno zasteklitvijo je 110 - 150 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x90, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 90cm, s troslojno zasteklitvijo je 145 - 205 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 120x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 120 x 140cm, s troslojno zasteklitvijo je 185 - 265 €.€/kos

kos
povpraševanje>

Pvc okno 140x140, cena za kos

Cena enokrilnega okna, dimenzij 80 x 80cm, s troslojno zasteklitvijo je 200 - 285 €.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

PVC - plastična okna, vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti pred nakupom pvc oken?

1.1. Prednosti pvc oken

Enostavna in cenovno ugodna izdelava

Pvc okna so v zadnjem obdobju najbolj priljubljena izbira kupcev oken. Prvi razlog za to je nedvomno ugodna cena saj so okna iz pvc občutno cenejša od oken iz aluminija ali lesa.

Izberite kakovostnega ponudnika oken
Izberite kakovostnega ponudnika PVC oken

 

Plastična okna imajo odlično toplotno izolativnost

Okna imajo skupaj z drugim stavbnim pohištvom pomemben vpliv na toplotne izgube objekta, ki so lahko tudi do 30%. Na toplotno izolativnost pvc oken vpliva debelina in toplotna prevodnost okvirja profilov (Uf), toplotna prevodnost stekla (Ug) in celokupna toplotna prevodnost okna (Uw). Za energetsko učinkovitost pa je pomembno tudi, da imajo okna trojno tesnenje. Manjši kot je UW (količnik prehoda toplote), bolj je okno energijsko učinkovito. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! Toplotna izolativnost pvc oken je povsem primerljiva s toplotno izolativnostjo oken iz aluminija in lesa. 

Plastična okna imajo odlično zvočno izolativnost 

Ob upoštevanju vpliva vašega bivalnega okolja (hrupna cesta ali v naravi) bodite pri izbiri oken pozorni tudi na zvočno izolativnost. Vrednost zvočne izolacije okna označuje oznaka Rw. Višja kot je vrednost Rw, boljša je zvočna izolativnost okna. Pvc okna so po svoji zvočni izolativnosti primerljiva z lesenimi oziroma aluminijastimi okni.

Plastična okna in enostavno vzdrževanje

PVC okna so zelo enostavna za vzdrževanje. Občasno se jih le počisti z mokro krpo. Za razliko od lesenih oken, jih ni potrebno barvati. Odporna so tudi na kisline, uv žarke, korozijo, ter ekstremne vremenske razmere. Priporočljivo je vsakoletno mazanje okovja. 

Plastična okna imajo dober videz

Okna morajo dopolniti celoten izgled hiše in ga nadgraditi. Na trgu so na voljo številne rešitve pvc oken v različnih barvnih in oblikovnih različicah.

Dolga življenjska doba plastičnih oken

Pvc okna imajo zelo dolgo pričakovano življenjsko dobo in sicer več kot 40 let. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo ob nakupu ponudili garancijo za najmanj 10 let.

Varnost in protivlomna zaščita plastičnih oken

Za to, da so okna varna za uporabo in zaščitena proti vlomu, je zaslužno predvsem kakovostno okovje, ki preprečuje prisilno odpiranje in dvig okenskega krila.

1.2. Slabosti pvc oken

Deformacija na vročini

Pvc se pri zelo visokih temperaturah nekoliko zvije. Kadar je pvc okno slabše kakovosti in je dolgo izpostavljeno močnem soncu se lahko zgodi, da se ga, dokler se zopet ne shladi, ne bo dalo popolnoma zapreti ali odpreti. To se sicer zgodi le redko, bolj pa so občutljiva okna večjih dimenzij. Pri kakovostnih pvc oknih do tovrstnih deformacij zagotovo ne prihaja. 

Barva lahko sčasoma zbledi oz. porumeni

Plastičnih oken seveda ni možno prebarvati, kot lahko lesena ali aluminijasta.

Nerazgradljiv materijal

Plastika ni razgradljiva v naravi oziroma se razgrajuje izjemno dolgo, več sto let... Proizvajalci v zadnjih letih okna sicer izdeljujejo iz odpadne plastike, ki jo na ta način reciklirajo. Po drugi strani pa imajo pvc okna daljšo življenjsko dobo od lesenih kar pomeni, da se na ta račun zmanša količina odpadkov. Kljub vsemu pa pvc okna niso najbolj okolju prijazna izbira.

2. Izbira ponudnikov za vaša PVC okna

Na trgu je danes res velika izbira ponudnikov pvc oken. Nakup oken je dolgoročna investicija zato je zelo pomembno, da se o njih dobro pozanimate in si priskrbite več različnih ponudb.

Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken
Pvc okna so najbolj priljubljena izbira kupcev oken

 

2.1. Garancijski rok

Garancijska doba je dober pokazatelj kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih pvc oken vam bodo lahko ponudili deset in več letno garancijo na svoje izdelke. V času garancije morajo okna brez kakršnihkoli napak, tako po izgledu kot po uporabnosti (razen seveda zaradi posledic napačne uporabe iz vaše strani).

2.2. Lastna montažna ekipa in servis PVC oken

Koristi novih oken in vaše zadovoljstvo so zagotovljeni le v primeru, da so kakovostna pvc okna tudi pravilno vgrajena. Slabo izvedena montaža, ki ustvarja toplotne mostove, lahko izniči vse koristi novih vrat. Zato je zelo pomembno, da ima ponudnik lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo, ki uporablja ustrezne vgradne materijale. Pozorni pa bodite tudi na to, da prodajalec zagotavlja tudi servisno službo v vaši bližini ter garantira dobavo rezervnih delov skozi celotno življenjsko dobo okna.

2.3. Certifikati kakovosti PVC oken

Nenazadnje pa ponudniki svojo kakovost potrjujejo tudi s certifikati, ki vam jih predložijo pri pripravi ponudbe izdajo pa ob zaključku montaže. To so denimo tehnične specifikacije okna, okoljski certifikati, energetski certifikati itd.

3. Vgradnja pvc oken

3.1. Kakšna je kvalitetna montaža pvc oken?

Montaža pvc oken je kakovostna kadar poteka skladno s tehničnimi postopki in zagotavlja energijsko varčno in dolgotrajno brezhibno uporabo oken. Za zagotovitev toplotne in zvočne izolativnosti pvc oken je še posebej pomembno, da je stik med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez poškodb okenskega okvirja in brez vidnih odprtin. Okensko krilo mora biti montirano tako, da pri tem ne pride do mehanskih poškodb, zatikanj ter povešanja krila. Okno se mora brez težav odpirati in zapirati. Okenske kljuke (pololove) pa morajo biti fiksno nameščene.

3.2. Postopek montaže PVC oken po korakih

1) monterji vam v dogovorjenem roku dostavijo naročena okna

2) seznanijo vas s podrobnostmi poteka del montaže

3) zaščitijo tla in druge izpostavljene površine blizu katerih bo potekala demontaža in montaža oken

4) demontaža obstoječih oken 

5) ob začetku montaže se monterji nivelirajo okna v zidne odprtine. Z laserskim merilnikom in vodno tehtnico se določijo pravo višino, globino in kot vgradnje okna.

6) sledi vijačenje okenskih okvirjev v zidne odprtine in tesnenje z izbranim tesnilom. Postopek je odvisen od izbrane vrste montaže. Montaža je lahko klasična, v eko standardu ali v ral standardu. 

Klasična montaža

Pri tej vrsti montaže se okvirje pritrdi v zid z vijaki, odprtino na stiku  med oknom in zidom pa se zapolni s poliuretansko peno. To je najpogostejši način vgradnje oken pri nas.  

Eko montaža 

Za tesnitev stika med steno in oknom se uporabi ekološko, elastično peno na vodni osnovi, ki ima sposobnost stalnega raztezanja in krčenja s čimer se tesnilo sproti prilagaja temperaturnim in vremenskim razmeram ter tako poskrbi za visoko toplotno izolativnost vgrajenega okna. Še posebej se tak način montaže priporoča pri obnovi starejših objektov.

Ral montaža

Tovrstni način montaže poskrbi za energijsko učinkovitost vgrajenega okna in zmanjševanje toplotnih izgub. Preprečuje tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza. Za tesnitev spoja okna in zidu na notranji strani se uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastično mehkocelično peno. To omogoči prehod pare iz prostora navzven ne pav obratni smeri. Tovrstni tip montaže se priporoča zlasti pri novogradnjah. Pri gradnji v pasivnem in nizkoenergetskem standardu je skladno z veljavnimi predpisi o toplotni zaščiti stavb je Ral montaža oken obvezna.

7) ob zaključku montaže se opravi ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

8) monterji vas seznanijo s pravilno uporabo oken in vas seznanijo s pravili za vzdrževanje. Ob tem vam bodo izročili tudi vse certifikate ter navodila.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMDOBAVA OKEN IN ROLET TER KOMARNIKOV

Pozdravljeni,

potrebujem dobavo in montažo PVC oken z trislojno zasteklitvijo in roletami ter komarniki:

80 x 145 cm - dva okna
105 x 145 cm - eno okno

Lp
810 do 1350 €


........

DOBAV IN MONTAŽA PVC OKNA IN VHODNIH VRAT

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo dobave in montaže dveh PVC oken dimenzij 115×95 cm, enokrilno okno s troslojno zasteklitvijo z Alu polkni z gibljivimi lamelami ter komarniki.
Dimenzija1150×950 cm. Potrebujem tudi PVC vhodna vrata dimenzij 2020×1000 cm s čim več steklene površine.

Lp 2160 do 3600 €


........

DEMONTAŽA STARIH OKEN IN VRAT IN DOBAVA NOVIH

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo demontaže starih oken ter montaže novih PVC oken:

2 kom okna 140 x 140 cm
1 kom balk. vrata 210 x 100 cm
okno 100 x 90 cm

Lp 990 do 1650 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, STEKLENA VHODNA ALI BALKONSKA VRATA NA KLJUČ, 90-100/200-210CM
PVC okna, Ljubljana

270 € do 450 €

CENA, PVC OKNA S SENČILI IN KOMARNIKII, PO OPISU
PVC okna, Ljubljana

810 € do 1350 €

CENA, FIKSNA OKNA ZA V STANOVANJE, 3 KOSI
PVC okna, Kamnik

405 € do 675 €

CENA, OKNA, BALKONSKA VRATA, 4
PVC okna, Cerkno

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENJAVA OKEN, 12 KOSOV
PVC okna, Dol Pri Ljubljani

3150 € do 5250 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA PVC OKEN IN VRAT., OKNO 70X160 + KOMARNIK OKNO 70X152 + KOMARNIK OKNO 140X153 OKNO 92X164 + KOMARNIK VRATA 90X200
PVC okna, Lendava

3600 € do 6000 €

CENA, PVC ALI ALU DRSNA STENA, 2 KOS
PVC okna, Novo mesto

1800 € do 3000 €

CENA, ZAMENJAVA BALKONSKIH VRAT, 760 X 2500 MM
PVC okna, Kranj

720 € do 1200 €

CENA, ENOKRILA BALKONSKA VRATA, 1 KOM
PVC okna, Ig

495 € do 825 €

CENA, PVC OKNA , 4 KOM
PVC okna, Velenje

810 € do 1350 €

CENA, DVOSLOJNO PVC OKNO , 1 KOM
PVC okna, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, MENJAVA OKEN, 10 KOM
PVC okna, Komenda

1800 € do 3000 €

CENA, DVOKRILNA BALKONSKA VRATA IN OKNO, 1+1
PVC okna, Ribnica

2.7 € do 4.5 €

CENA, ZAMENJAVA ENEGA VEČJEGA OKNA.., 1
PVC okna, Maribor

216 € do 360 €

CENA, OKNA S SENČILI, 3 KOM
PVC okna, Kranj

630 € do 1050 €

CENA, FIKSNO OKNO ZA GARAŽO, 1 KOM
PVC okna, Mengeš

360 € do 600 €

CENA, PVC OKNO Z MONTAŽO NA PISARNIŠKEM KONTEJNERJU, 1
PVC okna, Kamnik

180 € do 300 €

CENA, ZASTEKLITEV BALKONA, CCA 4 M2
PVC okna, Logatec

810 € do 1350 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA PVC OKEN, 4 KOM
PVC okna, Ptuj

810 € do 1350 €

CENA, ZAMENJAVA STARIH OKEN, 8 KOM
PVC okna, Ljutomer

1800 € do 3000 €

CENA, MENJAVA OKNA IN BALKONSKIH VRAT V STANOVANJU, V PRILOGI
PVC okna, Ptuj

630 € do 1050 €

CENA, PVC OKNA IN VHODNA VRATA Z ROLETAMI, 3 OKNA, 2 BALKONSKA VRATA + VHODNA VRATA
PVC okna, Majšperk

1800 € do 3000 €

CENA, BALKONSKA VRATA IN OKNO, 2 KOM
PVC okna, Moravče

630 € do 1050 €

CENA, PVC ENOKRILNA VRATA BALKONA, 1 KOM
PVC okna, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, MENJAVA PVC OKEN, 8 KOSOV
PVC okna, Metlika

2250 € do 3750 €

CENA, BALKONSKA DRSNA VRATA , 220X200 CM
PVC okna, Maribor

1080 € do 1800 €

CENA, POTREBUJEM ALU OKNA IN VRATA, 4
PVC okna, Slovenska Bistrica

2700 € do 4500 €

CENA, PVC OKNA, 2 KOM
PVC okna, Tržič

630 € do 1050 €

CENA, PVC OKNA IN BALKONSKA VRATA, 5 OKEN IN 1 VRATA
PVC okna, Ljubljana

1350 € do 2250 €

CENA, PVC OKNI, 2 KOM
PVC okna, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, MENJAVA OKEN, 2 KOM
PVC okna, Murska Sobota

450 € do 750 €

CENA, OKNA, BALKONSKA, VHODNA VRATA, 5 KOM
PVC okna, Leskovec pri Krškem

1800 € do 3000 €

CENA, ZAMENJAVA OKEN IN BALKONSKIH VRAT, 3 OKNA + VRATA
PVC okna, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, IZDELAVA, DOBAVA IN MONTAŽA OKEN IN BALKONSKIH OKEN (VRAT) NA KLJUČ, 13 KOS
PVC okna, Portorož

5400 € do 9000 €

CENA, PVC KLETNO OKNO, 1
PVC okna, Mengeš

450 € do 750 €

CENA, PVC OKNA, 3 KOM
PVC okna, Jesenice

720 € do 1200 €Poglej druge končane projekte in cene

PVC OKNA CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

489+ PODJETIJ ZA PVC OKNA
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PVC OKNA?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane