Za področje

  Alarmni sistemi - cena in cenik inštalaterja

  Cena alarmnega sistema je zelo različna, odvisno od vrste (žični, brezžični), kvalitete, števila varnostnih naprav in od ponudnika. Vgradnja povprečnega protivlomnega sistema, z glavno enoto, senzorji in kamero, znaša okoli 500-1000 EUR. Ni potrebno reči, da vam bo prva preprečena kraja prihranila veliko več denarja, kot pa ste ga investirali v varnostni nadzorni sistem.

  Komu zaupati vzpostavitev alarmnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom alarmnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za alarmni sistem


  Cena alarmnega sistema. Dobava in vgradnja alarmnega sistema z glavno enoto, senzorji in kamero.

  360.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  840.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Brezzčični alarmni sistem za hišo

  Brezžični alarmni sistem vam omogoča vgradnjo brez gradbenih posegov. Odločite se lahko za nadzor premikanja oziroma gibanja, dodate pa lahko tudi številne druge komponente kot so magnetni senzorji za vrata in okna, senzorji za CO2, dim ali izliv vode. Sistem lahko integrirate z žičnimi komponentami.

  Brezzčični alarmni sistem za hišo
  1000 €/kpl

  MINIMALNA CENA
  1500 €/kpl

  SREDNJA CENA
  2500 €/kpl

  NAJVIŠJA CENA
  Naredi si izračun
  1
  kpl


  Druge cene za - Alarmni sistemi

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Brezžični daljinski upravljalnik s 15 tipkami

  Cena za brezžični daljinski upravljalnik alarmnega sistema. Cena brezžičnega daljinskega upravljalnika s 15 tipkami, vodoodporen, z možnostjo do 6 različnih operacij, prikazom statusa sistema, testiranje nivoja signala in šuma na mestu predajnika.


  kos

  €/kos

  Brezžični daljinski upravljalnik s 4 tipkami

  Cena za brezžični daljinski upravljalnik alarmnega sistema. Cena brezžičnega daljinskega upravljalnika s 4 tipkami, vodoodpornega, z možnostjo do 5 različnih operacij.


  kos

  €/kos

  Brezžični senzor gibanja

  Cena za brezžični senzor gibanja. Cena brezžičnega senzorja gibanja, z dometom do 100 m, dosegom zaznavanja 10-12 m, z vgrajenim tamper stikalom, možnost nadometne stenske ali stropne montaže.


  kos

  €/kos

  Centralna enota

  Centralna enota za priklop komponent brezžičinega alarmnega sistema z integriranim LAN in GSM/GPRS komunikatorjem, omogoča dodajanje in delovanje do 100 brezžičnih elementov in maksimalno 50 uporabnikov. Vgrajena je pomožna baterija.


  kpl

  €/kpl

  Detektor dima

  Brezžični detektor dima, plina CO, fiksne temperature in hitrega povečanja temperature z vgrajeno piezzo sireno 85dB@1m.


  kpl

  €/kpl

  Detektor izliva vode

  Brezžični detektor izliva vode in drugih negorljivih tekočin, IP65.


  kpl

  €/kpl

  Detektor plina

  Brezžični detektor dima, fiksne temperature in hitrega povečanja temperature z vgrajeno piezzo sireno 85dB@1m.


  kpl

  €/kpl

  Dvojni senzor premikanja

  Brezžični detektor gibanja, domet 12m, neobčutljiv na hišne ljubljenčke in detektor loma stekla, dometa 9m.


  kpl

  €/kpl

  Tipkovnica za daljinsko upravljanje

  Brezžični daljinski upravljalnik, 4 funkcijske tipke. LED notifikacija delovanja alarma.


  kos

  €/kos

  Tipkovnica za upravljanje

  Brezžična tipkovnica, ki je občutljiva na dotik. Omogoča vklop, delni vklop, izklop brezzžičnega alarmnega sistema in javljanje panik alarma. Vključena je LED signalizacija.


  kos

  €/kos

  Videonadzorni sistem

  Cena za videonadzorni sistem. Cena videonadzornega sistema s snemalnikom, kamerami in IR dometom 20 m.


  kos

  €/kos

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Alarmni sistemi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o alarmnih sistemih?

  Dandanes si zaradi vse večjega števila vlomov v poslovne objekte in stanovanjske hiše težko predstavljamo varnost na objektih brez dobro načrtovanega tehničnega varovanja. Alarmni sistem je skupek naprav za zaznavanje sprememb dogodkov na varovanem objektu. Posebno pozornost je potrebno posvetiti v času naše odsotnosti, še posebej kadar gremo na dopust za daljši čas. Vlomilci si za kaznivo dejanje raje izberejo stanovanje, hišo ali poslovni prostor, kjer bodo imeli manj ovir in bo manjše tveganje, da jih odkrijejo. Veliko lahko na tem storimo že sami. Upoštevamo lahko ukrepe, s katerimi zmanjšamo možnost pritegnitve pozornosti vlomilcev. Z montažo kvalitetnega alarmnega sistema, ki prenaša alarmne signale na varnostno nadzorni center v povezavi z intervencijsko službo, si zagotovimo večjo varnost.

  hisni-alarm.jpg
  Ob vse večjem številu vlomov postaja dobro načrtovano tehnično varovanje domovanj vse pomembnejše.

  1.1 Vsaka protivlomna zaščita ni alarmni oz. varnostni sistem 

  Obstajajo precejšne razlike med protivlomno zaščito in celovitim varnostnim sistemom doma; slednje nudi dodatno zaščito vas in vaše družine, zato je morda tudi boljša naložba. Predno se odločite za ponudnika alarmnega sistema, je pomembno, da se dobro pozanimate kakšno zaščito nudi, kaj je zaščiteno in kako sistem deluje. Protivlomna zaščita je najosnovnejša vrsta alarmnega sistema s senzorji na vratih in oknih. Vas ali varnostno službo (odvisno od vaših nastavitev) opozori, da je vsiljivec vstopil v vaš dom. To je zelo koristno - vendar pa vas tovrstni sistem ne bo opozoril v primeru drugih neželenih dogodkov kot je požar, uhajanje ogljikovega monoksida, izliva vode itd.

  1.2 Alarmni sistem deluje tudi med izpadi električne energije

  Mnoge lastnike domov skrbi električno napajanje alarmnega sistema. Recimo, da ste na dopustu v vaši soseščini pa nevihta povzroči izpad elektrike. Je vaš varnostni sistem še vedno vklopljen? Je vaš dom zaščiten? Bi se morali vrniti domov? Skrbi so v tem primeru odveč. Ne glede na to, kakšen varnostni sistem imate, bo še naprej deloval, tudi brez električnega napajanja. Klasični sistem, ki se napaja z električno energijo, je običajno nizko napetostni, kar pomeni, da za zagon sistema dejansko ne potrebuje veliko energije. Tovrstni varnostni sistemi so opremljeni z baterijo, ki napaja sistem tudi v primeru izpada elektrike. Obstajajo pa tudi varnostni sistemi na sončni pogon. Le-ta je malo dražji od običajnega, vendar če iščete "zeleno" rešitev, ki vam zagotavlja varnost tudi, ko električne energije ni, je to najboljša možnost.

  1.3 Varnostni sistem je potrebno prilagoditi velikosti hiše ali stanovanja ter vašim potrebam

  Čeprav nekateri ponudniki trdijo, da obstaja samo ena vrsta varnostnih sistemov za vse, to ne drži. Pravzaprav je na voljo več vrst in velikosti, od katerih lahko vsako prilagodite glede na svoje potrebe. Seveda bo to dražje vendar pa vam bo zagotovilo tudi višjo raven varnosti, saj bo zasnovano posebej za vaš dom in vaš način življenja. Če imate večji dom, boste potrebovali sistem, ki lahko upravlja z večjo količino informacij in nadzora. 

  1.4 Mnogi sistemi nudijo tudi osebno zaščito

  Predpostavimo, da zdrsnete med hojo po stopnicah in ne morete do telefona. Koliko časa bi trajalo, da bi vas nekdo našel? Mnogi sodobni varnostni sistemi za dom so opremljeni s tehnologijo, ki lahko pomaga tudi pri tovrstnih  nujnih primerih. Obesek ali zapestnica vam omogoča, da pritisnete gumb in takoj vzpostavite stik z osebjem za nujno pomoč, ki vam ej na voljo 24 ur na dan. Ta rešitev je odlična za starejše, pa tudi za tiste, ki živijo sami ali nimajo bližnjih sosedov.

  1.5 Znižanje premije zavarovalnih polic in drugi pozitivni učinki 

  Poleg občutka varnosti in prepričanja, da je vaše osebno premoženje zaščiteno, ima namestitev kakovostnega alarmnega sistema doma tudi druge pozitivne učinke. Na primer, številne zavarovalnice ponujajo znižanje premij lastnikom stanovanj, ki imajo nameščen varnostni sistem. Poleg tega vas lahko naprednejši varnostni sistemi za dom opozorijo na napako pri delovanju hišnih aparatov , ki bi lahko povzročili škodo na vašem domu. Poleg tega varnostni sistemi zagotavljajo brezskrbnost obiskovalcev, varušk in otrok, saj vedo, da so varni.

  2. Ponudniki alarmnih sistemov

  Ker je učinkovita varnostna zaščita doma zelo pomembna svetujemo, da se dobro pozanimate o različnih vrstah alarmnih sistemov in skrbno izberete ponudnika. Najprej se pozanimajte, kako dolgo podjetje posluje. Priporočamo vam, da izberete podjetje, ki deluje vsaj 10 let, a ima posodobljeno, sodobno opremo. Pomembno je tudi, da upoštevate razdaljo med vami in nadzornim centrom varnostne službe, ki naj bo čim bližje lokaciji vašega objekta.  Kolikor dlje ste od lokacije za spremljanje, dlje bo trajalo, da bo varnostna služba prispela do vas v primeru sprožitve alarma.

  3. Vrste alarmnih sistemov

  3.1 Žični alarmni sistem za dom

  Žični alarmni sistem opravi prvi del komunikacije med senzorji in nadzorno ploščo, z mrežo žic, nameščenih znotraj sten in tal vašega doma. Uporablja nizkonapetostni električni tokokrog, ki teče med dvema točkama skozi vrata in okna doma ali drugih senzorjev v hiši. Tok se zlahka pretaka, ko so vrata in okna zaprta. Ko pa se vrata ali okno nenadejano odprejo ali pa senzorji zaznajo gibanje, se tokokrog prekine in sproži alarm.

  3.2 Brezžični alarmni sistem za dom

  Brezžična tehnologija povezuje senzorje in nadzorno ploščo s pomočjo radiofrekvenčne tehnologije in mobilnih podatkov. Ko senzorji zaznajo gibanje, se vaš alarmni sistem sproži in pošlje signal nadzorni plošči, ki aktivira alarm.

  3.3 Protivlomni sistem brez priklopa na varnostno nadzorni center 

  Tovrstni sistemi se zanašajo na vas ali nekoga v vaši hiši (morda soseda), da bo v primeru sprožitve alarma ustrezno urgiral oziroma opozoril organe v sili. Sistem sproži tudi zvočne in vizualne alarme, vendar nadzorni center varnostnega podjetja ni avtomatično obveščen. Nenadzorovani sistemi so običajno cenejša možnost v primerjavi z nadzorovanimi sistemi, vendar obenem ne zagotavljajo enake stopnje zaščite. Zavedati se je potrebno, da tudi, če je opozorilo o alarmu, poslano neposredno na vaš telefon, se morda ne boste mogli odzvati zaradi slabega mobilnega signala ali pa, ker telefona v tistem trenutku ne boste imeli ob sebi. 

  3.4 Protivlomni sistem priklopljen na varnostno-nadzorni center 

  Imeti zaupanja vredno profesionalno varnostno službo, ki skrbi za vas, je vsekakor pomirjujoče. 

  Alarmni sistem, v primeru izrednega dogodka ne opozori zgolj vas ampak pozove tudi operaterje nadzornega centra, da v vaše domovanje nemudoma pošljejo nujne službe.

  3.5 Alarmni sistemi glede na vrsto varovanja

  Alarmni sistemi se razlikujejo tudi glede na to, pred čim varujemo objekte ali premoženje. Varujemo jih lahko pred požari, poplavami, spremembami temperatur v prostoru. Razlikujejo se tudi glede na to, pred kom varujemo. In sicer pred vlomilci, roparji, nepooblaščenimi vstopi ...

  Po teh kriterijih so alarmni sistemi naslednji:

  -  protivlomni alarmni sistemi

  -  protiropni alarmni sistemi

  -  protipožarni alarmni sistemi in meritve uhajanja plinov,

  -  sistemi pristopnih kontrol

  -  video nadzorni sistemi

  4. Kako vgraditi hišni alarm?

  Postopek vgradnje vašega varnostnega sistema je odvisen od vrste sistema, ki ste ga kupili. Običajni žični sistem bo moral vsekakor vgraditi strokovnjak električar. Tovrstna vgradnja vključuje tudi vrtanje ter rezanje kanalov v steno po katerih se nato razpelje senzorje po prostorih in se jih poveže z glavno nadzorno ploščo sistema. Po drugi strani je brezžični hišni alarm veliko lažje namestiti, saj vrtanje ni potrebno. V večini primerov se brezžični sistemi napajajo preko baterije, nekateri pa tudi s sončnimi paneli.  Za neposredno povezavo z varnostno službo ali nujnim osebjem bo morda potrebna posebna oprema. Priporočamo, da se pred začetkom del pozanimate kaj le ta zajemajo, da boste lahko prostore ustrezno pripravili 

  4.1 Alarm za novogradnje

  Ponudnik alarmnega sistema se bo pred samo vgradnjo sistema pozanimal o lastnostih objekta in okolice (načrti objekta)  ter se, glede na način uporabe stanovanja oz. hiše,  z vami dogovoril o najustreznejši vrsti alarmnega sistema.  Pri načrtovanju alarmnega sistema  je potrebno biti pozoren na to, da so lokacije senzorjev primerne glede na kasnejšo postavitev pohištva, klimatskih naprav itd.  Ko je načrt izdelan se podometno položi cevi od posameznega senzorja do do alarmne centrale ter predvidi dovod napajanja in cev za dovod komunikacijskega kabla. Najbolje je to narediti pred ometom zidov, tako da bo vsa inštalacija za alarmni sistem podometna. Po montaži je potrebno alarmno centralo še pravilno sprogramirati in opraviti temeljit preizkus sistema. 

  4.2 Alarm za obstoječe gradnje

  V obstoječih objektih se inštalacija alarmnega sistema največkrat, v izogib vrtanju in rezanju v zidove, opravi nadometno oziroma se za napeljavo uporabi morebitne proste cevi v elektro inštalaciji. V smislu izgleda nadometna napeljava sicer ni optimalna rešitev. Je pa prednost vgradnje v obstoječem objektu, znana postavitev pohištva, kar pomeni, da je možno senzorje optimalno razporediti po stanovanju oz. hiši. Kompleten alarmni sistem se zmontira naenkrat, vključno z izvedbo inštalacije.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Alarmna naprava, video nadzor

  Pozdravljeni,

  potrebuje notranji alarm, žična povezava, senzorji gibanje dvojne tehnologije, SMS sporočanje ob zaznavi dejavnosti. Dve ločeni etaži.
  Video nadzorni sistem, ožičen, nočni vid na kameri, SMS sporočanje ob zaznavi dejavnosti.

  Lp 450 € do 750 €

  ........

  Montažo varnostih kamer, domofona

  Pozdravljeni,

  potrebna montaža varnostnih kamer, zvonca-domofona.

  Lp 450 € do 750 €

  ........

  Montaža domofona v večstanovanjski stavbi

  Pozdravljeni!

  v naši 6 stanovanjski stavbi, bi želeli zamenjati stare zvonce z domofoni in z možnostjo odpiranja vrat. Kar pomeni, nabava domofonov in vse kar je potrebno, napeljava do stanovanj, predelava vhodnih vrat z ustrezno ključavnico... Pač kompletna izdelava - montaža.

  Lp 315 € do 525 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Video domofon s štirimi tipkami in štirimi notranjimi video enotami, Po opisu
  Alarmni sistemi, Izola - Isola

  630 € do 1050 €

  Cena, Menjavo zunanje sirene-alarm, 1 kom
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Strokovnjak za alarmne sisteme, za vzpostavitev, Po opisu
  Alarmni sistemi, Kranj

  27 € do 45 €

  Cena, Brežični alarmni sistem, Po opisu
  Alarmni sistemi, Ajdovščina

  540 € do 900 €

  Cena, Montaža 17 domofonov po 4 tipke za blok, Po opisu
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Domofon Bitron 2 žilni, 1 domofon (domofonska slusalka se je polomila)
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  45 € do 75 €

  Cena, Inštalacija video kamer in domofona, 4 kamere in 1 domofon
  Alarmni sistemi, Štore

  270 € do 450 €

  Cena, Servis alarmnega sistema DSC, 6
  Alarmni sistemi, Maribor

  72 € do 120 €

  Cena, Brezžične kamere za nadzor hiše, 4 kosi
  Alarmni sistemi, Lesično

  405 € do 675 €

  Cena, Video nadzor na hiši, 2 objekta
  Alarmni sistemi, Ptuj

  540 € do 900 €

  Cena, Alarmni sistem za stanovanjsko hišo, Po opisu
  Alarmni sistemi, Celje

  450 € do 750 €

  Cena, Alarmni sistem - 4 senzorji gibanja, 2 kameri za stanovanjsko hišo, 240
  Alarmni sistemi, Kranj

  540 € do 900 €

  Cena, Menjava videodomofona, Zunanja enota, 7 notranjih enot
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zunanje kamere, 200 m2
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  450 € do 750 €

  Cena, Menjava domofona na stanovanjski hiši, 1 kom
  Alarmni sistemi, Petrovče

  360 € do 600 €

  Cena, nov domofon, 1 zunanji domofon, 4 notranji
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Video nadzor parkirišča, 300 m2
  Alarmni sistemi, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, Alarmni sistem za stanovanjsko hišo, 120m2
  Alarmni sistemi, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, Alarmni sistem, 2x
  Alarmni sistemi, Krško

  1440 € do 2400 €

  Cena, Montaža video nadzora, 5 kamer
  Alarmni sistemi, Tržič

  225 € do 375 €

  Cena, Montaža nove protipožarne sirene, 1 kom
  Alarmni sistemi, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, Video nadzor ter alarmni sistem, po opisu
  Alarmni sistemi, Preddvor

  225 € do 375 €

  Cena, Menjavo ključavnice in povezavo domofona, po opisu
  Alarmni sistemi, Domžale

  180 € do 300 €

  Cena, Montaža videonadzornega sistema, 2 kom
  Alarmni sistemi, Škofja Loka

  630 € do 1050 €

  Cena, Vzpostavitev in montaža video nadzornega sistema, 2
  Alarmni sistemi, Škofja Loka

  720 € do 1200 €

  Cena, Videonadzorni sistem za hišo, po opisu
  Alarmni sistemi, Kranj

  450 € do 750 €

  Cena, Hišna alarmna naprava, 100 m2
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Zamenjava ali popravilo domofona,
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Videonadzorni sistem, 1x
  Alarmni sistemi, Cerkvenjak

  270 € do 450 €

  Cena, Popravilo domofona urmet 1133, 1 kos
  Alarmni sistemi, Ljubljana

  135 € do 225 €

  Cena, Video nadzor okoli stanovanjske hiše, 2000 m2
  Alarmni sistemi, Semič

  540 € do 900 €

  Cena, Popravilo domofona Videx, 1 kos
  Alarmni sistemi, Logatec

  90 € do 150 €

  Cena, Dobava in montaža zunanje nadzorne kamere, 1 ali 2
  Alarmni sistemi, Medvode

  225 € do 375 €

  Cena, Kamere za nadzor objekta, 500 m2
  Alarmni sistemi, Celje

  540 € do 900 €

  Cena, Video nadzor pred vhodom v hišo, 1x
  Alarmni sistemi, Naklo

  270 € do 450 €

  Cena, Video nadzor, 4 kamere
  Alarmni sistemi, Makole

  270 € do 450 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Alarmni sistemi?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Alarmni sistemi cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  615+ podjetij za Alarmni sistemi
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane