Kamini cena

Kakšna je cena kamina? Kaminska peč je lahko glavni ali sekundarni vir ogrevanja vašega doma. Toplovodni kamini so zanimivi predvsem zato, ker lahko bistveno znižajo stroške ogrevanja stavbe. Vedno več uporabnikov ponovno posega po kaminu, saj si z uporabo tega lahko zmanjšamo stroške ogrevanja, saj so cene elektrike ali npr. kurilnega olja vedno višje. Cena kamina je odvisna od vrste kamina (sevalni, toplovodni, toplozračni), odprtosti ognjišča (zaprto ali odprto), vrste peči (na polena, pelete, plin, bioetanl ali elektriko) ter seveda od izvajalca. Cena dobave in vgradnje sobnega kamina z močjo 3-8kW znaša med 2000-10000 EUR.

Komu zaupati postavitev kamina? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom kaminov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA KAMIN


Cena kamina. Cena dobave in vgradnje sobnega kamina od 3-8kW.

2400.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
12000.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

Kaminski vložki na drva - cena

Za stanovanjske hiše je najobičajnejša vgradnja in pozidava kaminskega vložka. Vgradnja kamina zajema preboj za dimnik n montažo dimne cevi, cev za dovod zraka (po ali nad ploščo), cev za kondenz ter obzidavo iz šamotne opeke in/ali siporexa. Kaminski vložek je lahko odprt ali zastekljen: L-zasteklitev, polkrožna zasteklitev, ravna zasteklitev, trapezna zasteklitev, tristranska zasteklitev in tunelska zasteklitev.

3500 €/kpl

MINIMALNA CENA
4750 €/kpl

SREDNJA CENA
6000 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnike, montažerje kaminov

DRUGE CENE ZA KAMINI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Kaminska peč

Cena za kaminsko peč. Cena kaminske peči za moč ogrevanja do 5 kW standardne izvedbe. Cena za dobavo in montažo peči brez dimnika.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Sevalni kamin

Cena za sevalni kamin. Cena sevalnega akumulacijskega kamina klasične izvedbe z ogrevalno močjo do 15 kW.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Toplovodni kamin

Cena za toplovodni kamin. Cena kamina za ogrevanje prostora in vode z močjo do 20 kW. Cena za kaminski vložek, priklop in izdelavo kaminske obloge, brez izvedbe vodovodnih instalacij.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Toplozračni kamin

Cena za toplozračni kamin. Cena toplozračnega vgradnega kaminskega vložka iz jeklene komore z vgrajenim sistemom za kroženje zraka. Cena za vložek, priklop kamina in izdelavo kaminske obloge.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Plinski kamin

Cena za samostojni plinski kamin. Cena samostojnega plinskega kamina z močjo ogrevanja med 5 in 8 kW. Cena za plinski kamin, skupaj s plinsko jeklenko za do 25 ur delovanja.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Bioetanolski kamin

Cena za kamin na bioetanol. Cena bioetanolskega eko kamina. Cena za stenski biokamin dimenzij 60 x 50 x 15 cm z zmogljivostjo ogrevanja med 1 in 6 kW, skupaj z montažo, brez bioetanola.€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Kamini na drva, pelete, bioetanol in vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti pred nakupom kamina?

1.1. Odgovorite na ta vprašanja

Kako želim uporabljati kamin in kaj pričakujem od njega?
Bomo kurili le občasno oziroma dodatno ogrevali prostor ter želimo pričarati topel ambient?

Želimo na hitro ogreti prostor ali bi raje bolj počasno toploto, ki seva ter se ohranja dolge ure?
Bomo z ogrevalno napravo zgolj podprli primarni ogrevalni sistem?

Želimo dnevno ogrevati celo stanovanje ali hišo?
Želimo le uživati ob pogledu na ogenj in ustvariti lep ambient?

Kakšne oblike in velikosti naj bo kamin?
Kamin ni zgolj uporaben element, ima tudi estetski doprinos v prostoru. Obstajajo številne oblike in velikosti ter različni materijali obloge kaminov. Oblika in velikost kamnina sta največkrat odvisni od prostora, ki je na razpolago za njegovo vgradnjo. Velikost kamina (velikost kurišča in celotne ogrevalne površine), ki bo služil kot samostojni oziroma glavni vir ogrevanja je nujno potrebno prilagoditi toplotnim potrebam prostora oziroma hiše.

Kakšno moč naj ima kamin?
Moč kamina je odvisna od vaših odgovorov na zgornja vprašanja. Potrebno je torej najprej določiti namen kamina, način uporabe itd. Pomembno je tudi kako je vaš objekt zgrajen (pasivna gradnja, nizkoenergetska gradnja, klasična gradnja...), kakšna je kakovost obstoječih oken in vrat, izolacije objekta, kako velik je objekt, kje v objektu je kamin postavljen in kakšna je njegova povezava z drugimi prostori...Zaradi številnih dejavnikov, ki jih je potrebno upoštevati je najbolje, da moč kamina določite skupaj s strokovnjaki, pa najsi bo to strojni inženir, ki vam izdela projekt ogrevanja ali pa strokovnjaki v trgovini.  

2. Izbira ponudnikov in izvajalcev

Pri nakupu in vgradnji kamina morajo biti izpolnjene številne specifične zahteve, da bo kamin grel učinkovito in, da bo hkrati poskrbljeno za varno uporabo in varnost uporabnikov. Zato je zelo pomembno, da izberete ponudnika, ki vam bo zagotovil kakovostno strokovno svetovanje in obenem tudi strokovno izvedbo vgradnje, kjer bo poskrbljeno za vse detajle.  Ko kamin prevzamete v uporabo vam mora izvajalec oz. ponudnik priskrbeti pisna navodila, kako kamin pravilno uporabljati ter vzdrževati. Kakovosten ponudnik vam bo tudi zagotovil ustrezen servis kaminske peči ter v primeru napak ali obrabe tudi nadomestne dele.

Ko imamo možnost kamin načrtovati vnaprej se je najbolje odločiti za vgradni kamin
Ko imamo možnost kamin načrtovati vnaprej se je najbolje odločiti za vgradni kamin

3. Različne vrste kaminov

3.1. Glede na način vgradnje

3.1.1. Kaminske peči

Kaminska peč je samostojna naprava za kurjenje, ki jo je možno poljubno umestiti v prostor. V kolikor gre za kamin, ki potrebuje dovod in odvod zraka je postavitev tovrstnega kamina seveda pogojena s prostorskimi možnostmi (lokacija dimnika, dostop do zunanjega zraka...) Kaminska peč običajno ne akumulira toplote (obstajajo sicer tudi različice, ki akumulirajo toploto), kar pomeni, da se bo prostor hitro segrel vendar tudi hitro ohladil po končanju kurjenja.

3.1.2. Vgradni kamini

Vgradni kamin je kaminski vložek, ki ga vgradimo oz. obzidamo z različnimi materijali kot je šamotna opeka penjen beton, ter obložimo z dekorativnimi oblogami oz. zaključnimi sloji (kamen, keramične ploščice…). Vgradni kamini, glede na vrsto izvedbe, bolje oziroma slabše akumulirajo toploto. Praviloma pa v prostor oddajajo toploto še več ur po tem, ko smo v njih nehali kuriti.

3.2. Glede na to koliko prostorov želimo ogrevati

3.2.1.Toplozračni kamini

Toplozračni kamini so prava izbira, če želimo ogrevati zgolj enega ali pa večje število med seboj povezanih prostorov, kot so denimo dnevna soba, kuhinja in jedilnica. Sistem za ogrevanje zraka izkorišča sevalno toploto kurilne naprave in jo preko prezračevalnih cevi spušča v prostor. Za učinkovito ogrevanje prostora je potrebno stalno kroženje zraka. Kroženje zraka je možno pospešiti z dodatnim ventilatorskim sistemom, zaradi katerega se toplota enakomernejše in hitreje prenaša od kamina po celotnem prostoru. Prednosti toplozračnega kamina so hitro ogrevanje, možnost prerazporeditve toplote, enakomerna razporeditev toplote po prostoru, slabosti pa možnost prekomernega segrevanja prostora, ni akumulacije toplote.

3.2.2.Toplozračni kamini z razvodom cevi

Delujejo na enak način kot toplozračni kamini le, da so od kamina razpeljane cevi tudi v druge prostore stanovanja. Ogrevan zrak nato od peči do drugih prostorov prehaja s pomočjo ventilatorjev. Odločitev za tovrstni sistem je primerna pri novogradnjah, ki so dobro toplotno izolirane oziroma pri celovitih energetskih obnovah stanovanj in mansard.

3.2.3.Toplovodni kamini

Toplovodni kamin je najprimernejša odločitev v primeru, da bomo z njim zagotavljali pretežni vir energije za ogrevanje. Pri toplovodnem sistemu ogrevanja se namesto zraka segreva voda. Le-ta v kurišču kroži neposredno okrog kaminskega oboda in prevzema toploto, ki se sprošča ob kurjenju. Ogreta voda nadalje potuje v ogrevalni sistem (visokotemperaturno ogrevanje, radiatorski sistem). Prednosti toplovodnih kaminov so prehajanje toplote od kamina po celi stavbi brez odvečnega izgubljanja toplote med potjo, možnost samostojnega zagotavljanja toplote, slabosti pa višja cena, brez elektrike ne deluje.

3.3. Glede na vrsto kuriva

3.3.1. Kamini na drva

Drva so najcenejši energent, še posebej, če imamo lastna in jih pripravimo sami. Obstajajo tako vgradni kamini kot tudi kaminske peči na drva.  Pri tem tipu kamina je potrebno vzeti v obzir, da bomo potrebovali relativno velik suh in zračen prostor v katerem bomo drva shranjevali. Pri kurjenju drv nastaja tudi več pepela in dima kot pri kurjenju s peleti. V kamin bomo morali večkrat dnevno naložiti drva in se tudi naučiti pravilnega kurjenja. V manj sofisticiranih pečeh je potrebno za dobro zgorevanje poskrbeti za stalno dovajanje zraka sicer se strupeni dimni plini lahko začnejo širiti v notranji prostor. V bolj izpopolnjenih  kaminih te težave ni, saj zrak dovajajo samodejno in tako zagotovijo optimalno izgorevanje.

Kadar se odločamo za kamin v obstoječem objektu je kaminska peč najboljša odločitev
Kadar se odločamo za kamin v obstoječem objektu je kaminska peč najboljša odločitev

 

3.3.2. Kamini na pelete

Za pelete v nasprotju z drvi ne potrebujemo večjega prostora za shranjevanje. Lahko jih kupujemo sproti v manjših količinah (na voljo so v 15 kilogramskih vrečah) Da so vedno pri roki zato potrebujemo le manjši zabojnik. Sodobni kamini na pelete samodejno poskrbijo za kurjenje pelet in njihovo izgorevanje. Nastavimo lahko čas vžiga in čas, ko se kamin ugasne. Nekatere je možno upravljati tudi na daljavo.

3.3.3. Kombinirani kamini

To so kamini, ki omogočajo kurjenje tako na drva kot na pelete. So precej dražji od ostalih dveh možnosti zato se zanje ljudje manj odločajo.

3.3.4. Kamini na bioetanol

Na trgu so na voljo tudi kamini in kaminske peči na bioetanol. To je etilni alkohol, ki je izdelan iz prečiščenega in filtriranega alkohola in nima vonja ter ne onesnažuje okolja. Kamini na bioetanol so zato primerni za objekte, kjer ni možno namestiti dimnika. So varni in z njimi praktično nimamo dela. Imajo tudi odprta kurišča. Njihova moč ter izkoristek sta majhna, zato so primerni za dogrevanje oz. prostore, ki jih ogrevamo samo občasno. So predvsem lep dekorativni element, ki v prostoru ustvarja prijeten, topel ambient.

3.3.5. Plinski kamini

Plinske kamine se uporablja na podoben način kot kamine na bioetanol. Bistvena razlika pa je, da plinski kamini potrebujejo odvod dimnih plinov, saj so plini so strupeni.

4. Postopek vgradnje zidanega kamina na biomase

Za vgradnjo zidanega kamina oziroma kaminske peči se obrnite na ustrezne strokovnjake. Upoštevajte pa, da morajo biti pred vgradnjo izpolnjeni vsaj naslednji osnovni pogoji:

4.1. Dimnik

Za vgradnjo kamina potrebujete dimnik z zadostnim premerom. Za odprte kamine je potreben premer 25-30 cm, za kamine z zaprtim kuriščem pa premer 20-25cm. Priključek za kamin naj bo na višini 180 cm od tal ter pod kotom 45 stopinj.

Pred vgradnjo, se posvetujte z dimnikarjem, ki bo po potrebi opravil tudi meritev vleka dimnika 

4.2. Dovod zraka

Potrebno je poskrbeti tudi za cev za dovod svežega zraka, ki dovaja kisik za gorenje ter segrevanje prostorov. Le ta naj bo premera min. 16cm (2x fi 7,5cm ali 3x fi 5cm). CEv za dovod zraka je lahko enostavno vodovodna plastična cev.

4.3. Trdna podlaga in nosilnost stropa

V kolikor bomo kamin postavljali v nadstropju je pred vgradnjo potrebno preveriti nosilnost stropa na katerem bo stal kamin. Najbolje, da se o tem posvetujete s statikom. Podlaga na kateri bo stal kamin pa tudi ne sme vsebovati mehkih materialov kot je npr. toplotna izolacija (stiropor...). Obstaja nevarnost, da bo, zaradi teže kamina, material popustil. Kamin bi se v tem primeru lahko posedel za nekaj milimetrov, posledično pa bi se pojavile razpoke na steni itd. Za vgradnjo kamina je zato potrebno poskrbeti za trdno podlago, ki bo prenesla težo kamina. V kolikor v obstoječem objektu ni možno zadostiti trdne podlage pa se s strokovnjaki posvetujte o alternativnih možnostih. Obstajajo tudi kamini, ki niso obzidani s težkimi materiali kot je kamen in so zato precej lažji.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMPRIKLOP KAMINA NA DIMNIK IN OBZIDAVA

Pozdravljeni,

želim ponudbo za priklop kaminskega vložka na dimnik z preboji in obzidavo.

LP 630 1 do 1050 €


........

KAMINSKA VRATCA ZA ODPRTI KAMIN

Pozdravljeni,

potrebujem zastekljena vratca za odprti kamin.

LP 135 1 do 225 €


........

KOTNI KAMIN

Pozdravljeni,

zanimam se za kotni kamin na drva v hiši.

Prosim za vaš ogled in ponudbo.

Lp 1350 1 do 2250 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, PRIKLOP KAMINSKE PEČI NA DIMNIK , 1 KOM
Kamini, Kozina

270 € do 450 €

CENA, OBZIDAVANJE KAMINSKEGA VLOŽKA, 5M2
Kamini, Radenci

450 € do 750 €

CENA, KAMIN, NOTRANJI DIMNIK, VRTANJE V PLATO, V OPISU
Kamini, Medvode

900 € do 1500 €

CENA, MONTAŽO KAMINA, 70
Kamini, Golnik

720 € do 1200 €

CENA, KAMIN NA DRVA ZA SEKUNDARNO GRETJE, 1 / 140M2
Kamini, Fram

900 € do 1500 €

CENA, KAMINSKA PEČ, 40
Kamini, Kranjska Gora

900 € do 1500 €

CENA, SERVIS NA KAMINU EDILKAMIN IRIS NA PELETE, 1 KOM
Kamini, Preserje

108 € do 180 €

CENA, TOPLOVODNI TUNELSKI KAMIN, DO 10KW
Kamini, Celje

900 € do 1500 €

CENA, GRADNJA KOTNEGA KAMINA, 1 KOS
Kamini, Kamnik

2250 € do 3750 €

CENA, NAKUP IN VGRADNJO KAMINA,
Kamini, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, MONTAŽA IN ZAGON KAMINA NA PELETE , PO OPISU
Kamini, Ptuj

225 € do 375 €

CENA, KAMNINSKO PEČ, CCA 60 M2
Kamini, Jesenice

1350 € do 2250 €

CENA, MONTAŽE KAMINSKE PEČI NA DRVA, 1 KOM
Kamini, Pesnica Pri Mariboru

270 € do 450 €

CENA, NAKUP IN VGRADNJA AKUMULACIJSKEGA SEVALNEGA KAMINA, 1 KOS
Kamini, Maribor

3240 € do 5400 €

CENA, MONTAŽA KAMINSKE PEČI, 1
Kamini, Ig

225 € do 375 €

CENA, MANJŠI KAMIN ZA DOGREVANJE ZRAKA, 60M2
Kamini, Šmartno V Rožni Dolini

3150 € do 5250 €

CENA, KAMIN, 1 KOM
Kamini, Rogašovci

810 € do 1350 €

CENA, MONTAŽA KAMINSKE PEČI NA DIMNIŠKO TULJAVO, PO OPISU
Kamini, Medvode

225 € do 375 €

CENA, PRIKLOP ŠTEDILNIKA NA DRVA NA DIMNIK V BLOKU, PO OPISU
Kamini, Novo mesto

270 € do 450 €

CENA, MONTAŽA TOPLOVODNEGA KAMINA, PO OPISU
Kamini, Boštanj

270 € do 450 €

CENA, KLASIČEN SAMOSTOJEČI KAMIN NA DRVA,
Kamini, Škofja Loka

3600 € do 6000 €

CENA, MONTAŽA KAMINA, 1 KOM
Kamini, Zreče

360 € do 600 €

CENA, KAMIN ZA HIŠO, 1 KOM
Kamini, Braslovče

810 € do 1350 €

CENA, KAMIN Z PRIKLOPOM NA CENTRALNO, 120M2
Kamini, Piran - Pirano

1080 € do 1800 €

CENA, KAMIN Z RAVNIM STEKLOM, 136
Kamini, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, KAMINSKO OGREVANJA, 100 M2
Kamini, Kog

900 € do 1500 €

CENA, POSTAVITEV KAMINA, 115 M2
Kamini, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, DOVOD ZRAKA PRI KAMINU, 105X200 BARVA TEMEN HRAST
Kamini, Ljutomer

225 € do 375 €

CENA, POZIDAVA KAMINA , 2186 X 2631 X 600 MM
Kamini, Postojna

2250 € do 3750 €

CENA, NOV VGRADNI KAMIN, PROSTOR OB DIMNIKU 37X37CM
Kamini, Trebnje

900 € do 1500 €

CENA, SANACIJA VRTNEGA KAMINA OZ. ODSTRANITEV IN POSTAVITEV NOVEGA, 1
Kamini, Kranj

1170 € do 1950 €

CENA, MONTAŽA KAMINSKE PEČI, 1
Kamini, Kočevje

180 € do 300 €

CENA, HIBRIDNA PEČ NA KLJUČ, 4,4 M2
Kamini, Grosuplje

765 € do 1275 €

CENA, NAŠ KAMIN POTREBUJEO NOVO STEKLO, OBNOVO ŠAMOTNIH VLOŽKOV IN NOVO REŠETKO.,
Kamini, Ljubljana - Šmartno

270 € do 450 €

CENA, MONTAŽA KAMINSKE PEČI, 1
Kamini, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, KOMBINIRAN KAMIN, 1 KOM
Kamini, Vrhnika

720 € do 1200 €Poglej druge končane projekte in cene

Kamini CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

211+ PODJETIJ ZA KAMINI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE KAMINI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane