Dvigala cena

Cena dvigala je odvisna od etažnosti objekta, vrste konstrukcije, materiala, dimenzij dvigala in nenazadnje tudi od izvajalca. Prisotnost dvigala zviša strošek gradnje vaše hiše, vendar zviša tudi vrednost vaše nepremičnine. Cena za hišno osebno dvigalo, vključno s konstrukcijo, vrati, komunikacijsko napravo in pogonom, se giblje od 15.000 do 25.000 EUR. Cene dražjih različic dvigal lahko dosegajo tudi 40.000 EUR.

Komu zaupati postavitev dvigala? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom dvigal v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za hišno dvigalo


Cena za hišno dvigalo. Cena hišnega dvigala za dve osebi do višine 4 nadstropij s steklenimi polavtomatskimi vrati. Cena za brezstrojnično izvedbo mini hišnega dvigala brez jaška.

14400.00 €/kpl

MINIMALNA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
24000.00 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Dvigala

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Invalidsko dvigalo

Cena invalidskega dvigala. Cena invalidskega stopniščnega stola za višino ene etaže. Cena za invalidsko dvigalo z lastnim električnim napajalnim sistemom.


kpl

€/kpl

Panoramsko dvigalo

Cena za panoramsko dvigalo. Cena panoramskega dvigala do višine 4 nadstropij. Cena za polkrožno panoramsko fasadno dvigalo za do 4 osebe, skupaj z steklenim jaškom.


kpl

€/kpl

Tovorno dvigalo

Cena za mini tovorno dvigalo. Cena malega tovornega hišnega dvigala. Cena za hišno dvigalo do višine 10 m z maksimalno obremenitvijo 100 kg.


kpl

€/kpl

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Hišno dvigalo - vse kar morate vedeti

1.Kaj morate vedeti o dvigalih?

Dvigal danes ne vgrajujemo le v poslovne in večstanovanjske stavbe, temveč vse bolj tudi v individualne hiše in večnadstropna stanovanja. Z dvigalom si zagotovimo lažji dostop v primeru slabše mobilnosti iz zdravstvenih razlogov, kot tudi večje udobje uporabe stanovanja.

hisno-dvigalo.jpg
Nakup dvigala je dolgoročna investicija, saj bo dvigalo v uporabi več desetletij.

1.1 Vgradnja dvigala poveča vrednost vaši nepremičnini

Nekega dne boste morda želeli prodati svoj dom. Vrednost vaše nepremičnine se bo verjetno sčasoma povečala kot posledica inflacije in sprememb na trgu nepremičnin. Prav tako pa lahko s premišljenimi izboljšavami svojo nepremičnino naredite privlačnejšo za potencialne kupce in ji tako povečate prodajno ceno. Dvigalo vsekakor poveča vrednost vaši hiši ali stanovanju. Poleg tega pa je zaradi dvigala krog morebitnih kupcev vaše nepremičnine precej širši saj vključuje tudi starejše in gibalno ovirane osebe.

1.2 Dvigalo vam poenostavi življenje

Stanovanjsko dvigalo omogoča enostavno premikanje med etažami, ne glede na to ali morajo od točke A do točke B priti ljudje ali predmeti. Vaše dvigalo lahko od enega nadstropja do drugega prepelje torbe s težkimi živili, zabojnike za skladiščenje ali pohištvo in drugo opremo. Hvaležni boste tudi, da vam sesalca ne bo treba nositi po stopnicah. 

1.3 Dvigalo poveča varnost

Za določene osebe je hoja po stopnicah lahko tudi nevarna. Morda imajo omejeno mobilnost zaradi zdravstvenega stanja ali poškodbe ali pa imajo težave z vrtoglavico in bi se lahko spotaknili in padli. Umestitev dvigala vam in vašim družinskim članom omogoča varno pot od enega nadstropja do drugega. Poleg tega imajo dvigala tudi številne varnostne funkcije kot so varnostna vrata, osvetlitev kabine, klicem na pomoč itd.

1.4 Dvigala na domu so priročna in varčujejo s prostorom

Hišno dvigalo zavzame manj prostora kot stopnišče, kar vam omogoča, da kar najbolje izkoristite prostor v svojem domu. Dvigalo lahko umestite tudi zunaj hiše ob fasado in v tem primeru strani hiše in tako prihranite še več notranjega uporabnega prostora.

1.5 Izgled in notranja oprema dvigala

Izgled in opremo vašega dvigala lahko prilagodite slogu vaše hiše. Lahko izberete moderno in elegantno, ali toplo in vabljivo različico oblikovanja.  Na voljo je veliko različnih stenskih in stropnih oblog ( les, kamen, ogledala, steklo), različna držal za roke, vgradite lahko celo zvočni sistem za predvajanje glasbe. Dvigalo tako lahko oblikujete kot estetski povdarek ambienta ali pa ga popolnoma skrijete za enaka vrata, kot so tudi v ostalih prostorih.

1.6 Prednosti dvigal za gibalno ovirane osebe

Vgradnja dvigala vam omogoči, da lahko tudi, ko ste starejši, ostanete v svojem domu
Vaš družinski dom je verjetno poln spominov. Razumljivo je, da bi radi v njem živeli čim dlje. S staranjem, pa lahko razvijete določene zdravstvene težave, ki ovirajo vašo mobilnost.  Naenkrat ugotovite, da hoja po stopnicah ni več tako enostavna. Vgradnja domačega dvigala vam omogoči, da ostanete v svoji hiši čim dlje.

1.7 Sprejemljiva cena

Cena osebnih dvigal se giblje od 10.000 eur dalje. Potrebni gradbeni posegi pred montažo (jašek, konstrukcija, preboji...), velikost in nosilnost kabine, vgradnja ročnih ali avtomatskih vrat, komunikacijske naprave, število nadstropij, notranja oprema itd. pa so najpomembnejši faktorji, ki vplivajo na končno ceno dvigala. 

2. Ponudniki dvigal

Nakup dvigala je dolgoročna investicija, saj bo dvigalo v uporabi več desetletij. Zato je zelo pomembno, da pred nakupom dobro premislite kaj želite oz. potrebujete ter dobro raziščete tržišče in pridobite informacije od več različnih ponudnikov dvigal. Ko primerjate različne ponudbe med seboj bodite pozorni na to, da ponudnik omogoča tudi vgradnjo dvigala ter redno servisiranje dvigala. Odločite se za ponudnika, ki tako na dvigalo, vgradnjo dvigala kot tudi na servis ponuja garancijo. 

3. Vrste dvigal

3.1 Osebna dvigala

Osebno dvigalo je namenjeno prevozu oseb. Primerno je za vse vrste zgradb od hišnih, bolnišničnih, stanovanjskih, poslovnih, montažnih do visokih nebotičnikov itd. Jo varčno, varno in okolju prijazno. Med osebna dvigala spadajo tudi hišna dvigala, protipožarna dvigala, invalidska dvigala in dvižne ploščadi...

3.2 Tovorna dvigala

Tovorno dvigalo je namenjeno predvsem prevozu tovora. Primerno je za skladišča in industrijske obrate, kjer je tovorno dvigalo nepogrešljivo. Obliko, hitrost in vrsto pogona ter velikost tovornega dvigala je možno prilagoditi glede na potrebe. Med tovorna dvigala spadajo tudi dvižne ploščadi, malotovorna dvigala, kuhinjska dvigala, avtomobilska dvigala...

4. Pogoni za dvigala

4.1 Električna dvigala

Električna dvigala pri svojem delovanju uporabljajo protiutež. Le ta pomaga kabini pri vožnji in tehta toliko kot kabina  + pol teže dvigala. Tako dvigalo je uravnoteženo saj sta utež in kabina enako težki. Električno dvigalo ima strojnico v kateri je motor z reduktorjem. Na pogonsko vrvenico motorja so vpete nosilne vrvi dvigala.  Dimenzija vrvi je odvisna od tega kakšno nosilnost ima dvigalo in od višine, ki jo mora premagati. Motor, ki vrti pogonsko vrvenico, je pri vseh novejših dvigalih frekvenčno reguliran tako, da se potniki v kabini udobneje vozijo, saj čutijo manj tresljajev.  

Da dvigalo varno obratuje skrbi vgrajena elektronika in mehanične komponente, denimo omejevalec hitrosti in lovilna naprava na kabini, ki se aktivirata, če je hitrost premikanja dvigala povečana za 30 odstotkov. 

4.2 Hidravlična dvigala

Hidravlična dvigala so robustna dvigala, izdelana za pogosto in dolgotrajno uporabo. Imajo tudi zelo gladko kakovost vožnje in so običajno zelo tihi. So ena najboljših dvigal po vzdržljivosti in zmogljivosti. Sistem deluje s hidravlično črpalko, povezano s cilindrom, ki dviga in spušča kabino dvigala. Dvigalo se bo dvignilo pod pritiskom hidravlične tekočine, ki se črpa v valj, ko pritisnete klicno tipko. V smeri navzdol pa bo krmilnik počasi odprl ventil, ki sprosti tlak in dvigalo se bo spustilo. V primeru izpada električne energije se za njihovo delovanje sproži varnostni akumulator, ki dvigalo spusti do pritličja samodejno. Hidravlična dvigala lahko omogočajo do 6 postankov in so na voljo v najrazličnejših stilih kabin z različnimi konfiguracijami. Medtem, ko hidravlična dvigala niso med najcenejšimi so zaradi svojih lastnosti vredna naložbe. Dejanski stroški hidravličnega dvigala so odvisni se od več dejavnikov, vključno s številom nadstropij, številom odprtin v kabini, izgledom dvigala, opcijskih nadgradnjami itd. Hidravlična dvigala so med najvarnejšimi saj imajo v sistem vgrajenih več funkcij za varno delovanje. Pomembno je še, da hidravlična dvigala potrebujejo ločeno strojnico za namestitev regulatorja in sklopa črpalke. Strojnica je običajno nameščena na najnižjem nadstropju, v bližini dvigala. Dimenzije in specifikacije hidravličnih stanovanjskih dvigal se razlikujejo med proizvajalci.

4.3 Pnevmatska dvigala

Pnevmatsko dvigalo spada med novejše iznajdbe. Sestavljata ga dve polikarbonatni cevi, ki delujeta na zračni pritisk. Ena od prednosti pnevmatskega dvigala je, da ne potrebuje prostora za pogonski sistem, zato je dobra rešitev za že obstoječ objekt. Pogon dvigala je v črpalni škatli, ki v višino meri zgolj 30 cm., premer pa je enak kot je premer cevi. V kolikor boste dvigalo vgradili v hišo ali stanovanje morate upoštevajte, da boste potrebovali skoraj meter široko odprtino za vnos dvigala v hišo. Če tega prostora nimate ali pa menite, da bi dvigalo v hiši preveč natrpalo prostor, ga lahko montirate na zunanjo stran ob fasadi ter naredite le vrata v hišo, s čimer boste notranjost ohranili nedotaknjeno. Okolju prijazna pnevmatska hišna dvigala so sposobna premagati do 15 m navpičnega dviga in do petih postankov. Vgradnja pnevmatskega dvigala je hitra in enostavna saj traja le nekaj dni. 

4.4 Po načinu izvedbe

Po načinu izvedbe ločimo dvigala na klasična s strojnico ter na brezstrojnična dvigala. Dvigala imajo lahko zidan jašek, montažni jašek ali pa so t.i. Panoramska dvigala.

5. Kako poteka vgradnja dvigala?

Pred izbiro dvigala je pomembno razumeti osnovne zahteve za njegovo vgradnjo. Dvigalo lahko vgradimo v obstoječ objekt, seveda pa je boljše in lažje načrtovati dvigalo za vgradnjo v objekt predno se le-ta zgradi. V obeh primerih je pomembno upoštevati nekaj tehničnih pogojev:

- Potrebno je zagotoviti ustrezno velik prostor v tlorisu objekta (velikost je odvisna od velikosti izbranega dvigala)

- Pod dvigalom se predvidi prostor za varnostno jamo globine cca 1.5 metra.

- Nad dvigalom je potrebno zagotoviti prostor za mehanizem v višini cca 50 cm. 

- Potrebno je zagotoviti, da bo zid na katerega bo vgrajena tirnica dvigala sposoben podpirati težo premikajočega dvigala.

- Glede na vrsto pogonskega sistema dvigala boste morda potrebovali tudi ustrezen prostor za strojnico dvigala.  

Dobro je tudi, da odgovorimo na nekaj vprašanj:

- Koliko nadstropij bo dvigalo premagovalo? Koliko postankov je predvidenih?

- Ali boste potrebovali le ena vhodno-izhodna vrata na dvigalu ali bodo potrebna dodatna vrata, da lahko vstopite / izstopite tudi na drugi strani dvigala?

Vsa zidarska in druga pripravljalna dela, ki morajo biti opravljena na vašem objektu pred dejansko montažo dvigala običajno opravijo drugi izvajalci, ki pa morajo tesno sodelovati z ponudnikom oziroma montažerjem dvigal in tako zagotoviti, da je vse pripravljeno točno tako kot je potrebno. 

Vgradnja dvigala lahko traja od nekaj dni do tedna in več. Vse je seveda odvisno od zahtevnosti dvigala in njegove umestitve. V določenih primerih, si je potrebno pred samo vgradnjo priskrbeti tudi gradbeno dovoljenje. To velja predvsem v primerih, ko se umešča dvigalo na obstoječo zgradbo in sicer na zunanjo stran zgradbe ali pa, ko je zaradi vgradnje dvigala potrebno poseči v nosilno konstrukcijo zgradbe. Monter dvigala bo prav tako poskrbel, da bodo izpolnjene vse električne zahteve. Na primer, dvigalo mora imeti stikalo za izklop, tako da se pri servisiranju dvigalo ne premakne. Prav tako mora dvigalo imeti tudi druge varnostne funkcije, kot so zaklepanje vrat, ki jih ni mogoče odpreti, razen če je dvigalo na pristajalnem pasu itd. Po končani montaži sledi še preizkus dvigala in takrat dobite tudi navodila kako varno upravljati z dvigalom ter uporabljati funkcije v sili, na primer sistem za spuščanje v sili. 

6. Vzdrževanje dvigala

Z rednim servisom in pravilnim vzdrževanjem boste zagotovili pravilno delovanje vašega dvigala in  tako pripomogli k večji varnosti, zmanjšali možnost okvar in vašemu dvigalu podaljšali življenjsko dobo. Dvigalo sestavljajo tudi številni varnostni elementi, ki jih je potrebno periodično pregledovati zato je redno vzdrževanje osnova za vašo varnost. Dobro je, če reden servis dvigal poteka v skladu z Evropsko direktivo EN 95/16 in v skladu z evropskimi standardi za dvigalo EN81.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Zunanje hišno dvigalo do mansarde

Pozdravljeni,

potrebujem zunanje dvigalo do mansarde stanovanjske hiše v višino cca 4 metre za gibalno ovirano osebo na invalidskem vozičku.

Lp 5940 € do 9900 €

........

Dvigalo v 4 nadstropni stavbi z 10 stanovanji .

Pozdravljeni,

potrebujem dvigalo v 4 nadstropni stavbi z 10 stanovanji. Prosim za ogled.

Lp 16200 € do 27000 €

........

Osebno dvigalo

Spoštovani.

Potrebujem osebno dvigalo ali ploscad ki bo lahko vgrajena v prostor za stopnice 1,5x1.5m.
Montaža bi bila možna v odprtino cca 120cm x cca 150cm.Dimnik bi v primeru dvigala montirali skrajno desno.

LP 16200 € do 27000 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Hišno dvigalo za trostanovanjski objekt, višina dvigala (3 nadstropja), širina jaška 1500mm x globina jaška 1450mm
Dvigala, Maribor

16200 € do 27000 €

Cena, zunanje hišno dvigalo, 8-10 m,
Dvigala, Ljubljana

13500 € do 22500 €

Cena, Stopnisko dvigalo s sedezem, V 250 Š 78
Dvigala, Ribnica

5400 € do 9000 €

Cena, Stopniščno dvigalo za osebno rabo, 1 stopniščno dvigalo višine cca. 1,5 m.
Dvigala, Rečica Ob Savinji

6480 € do 10800 €

Cena, Servis in vzdževanje skladiščnega dvigala, 3m, (eno nadstropje), 1.7x1.3
Dvigala, Kranj

540 € do 900 €

Cena, Hišno dvigalo, to mora izvajalec odlociti - gre za zunanjo montazo na hiso
Dvigala, Maribor

9000 € do 15000 €

Cena, Zunanje osebno dvigalo, 4
Dvigala, Preddvor

13500 € do 22500 €

Cena, Osebno dvigalo, po opisu
Dvigala, Kostanjevica Na Krki

13500 € do 22500 €

Cena, Osebno dvigalo, 1 kom, 4m
Dvigala, Grosuplje

9000 € do 15000 €

Cena, Zunanje invalidsko dvigalo, 4 m
Dvigala, Bovec

5940 € do 9900 €

Cena, Dvigalo v bloku, po opisu
Dvigala, Ljubljana

22500 € do 37500 €

Cena, Stol-stopniščni dvigalo-zavite stopnice, 2,5m
Dvigala, Tržič

5400 € do 9000 €

Cena, Osebno dvigalo za 4 osebe , cca 8 m; notranja dim.jaška: 150 x 160 cm
Dvigala, Maribor

22500 € do 37500 €

Cena, Hišno dvigalo , 950mmx1250 mmx2100mm
Dvigala, Izola

16200 € do 27000 €

Cena, Dvigalo za trinadstropno večstanovanjsko stavbo, Cca 12-15m
Dvigala, Ljubljana

13500 € do 22500 €

Cena, Osebno dvigalo, 2,5 m dimenzija jaška 0,80×1,00 m
Dvigala, Deskle

540 € do 900 €

Cena, Renovacija obstoječega malotovornega dvigala v restavraciji, 1x
Dvigala, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Dvigalo ali dvižno ploščad, višina dviga 2.5 m, jašek 130 x 85 cm
Dvigala, Zgornja Polskava

6480 € do 10800 €

Cena, Hišno dvigalo za 3 etaže, š 1,67 x g 1,62, v 8,40 m
Dvigala, Preserje

16200 € do 27000 €

Cena, Dvigalo za povezavo stanovanj, 2x240, površina 130X130
Dvigala, Trbovlje

4500 € do 7500 €

Cena, Dvigalo iz pritličja v mansardo, 3
Dvigala, Dobrovnik

5850 € do 9750 €

Cena, Zunanje dvigalo za dve osebi za eno nadstropje , 5m
Dvigala, Tišina

4500 € do 7500 €

Cena, Stopničasto ravno dvigalo , 3,70m
Dvigala, Vitanje

4950 € do 8250 €

Cena, Osebno zunanje dvigalo, 15m 1,5x2,0
Dvigala, Ljubljana

4500 € do 7500 €

Cena, Osebno dvigalo, v opisu
Dvigala, Rogaška Slatina

6300 € do 10500 €

Cena, Dvigalo v poslovnem delu zgradbe, DVE ETAŽI,PRVA 4M NASLEDNJA 8 M Z IZHODOM NA STREHO
Dvigala, Brezovica Pri Ljubljani

8100 € do 13500 €

Cena, Hišno zunanje dvigalo, cca 7 metrov, min.glob. jaška
Dvigala, Ljubljana

4500 € do 7500 €

Cena, Hišno dvigalo za slabo gibljivo osebo, po opisu
Dvigala, Šentilj v Slovenskih goricah

5940 € do 9900 €

Cena, Hišno dvigalo, tekoče stopnice ali tekočo klančino, 5
Dvigala, Radenci

4500 € do 7500 €

Cena, Dvigalo brez kabine, v: 2.5m 0,80x0,90
Dvigala, Ormož

450 € do 750 €

Cena, Hišno dvigalo, 5
Dvigala, Radenci

13500 € do 22500 €

Cena, Hišno dvigalo, 260 cm, jasek 120x100 cm
Dvigala, Sečovlje

11700 € do 19500 €

Cena, Dvigalo - sedež ob stopnicah v nadstropje, dolžina stopnic okoli 4 m v loku
Dvigala, Prevalje

3600 € do 6000 €

Cena, Gradnja dvigala v bloku , Š/D 84/200 cm
Dvigala, Ljubljana

13500 € do 22500 €

Cena, Invalidsko dvigalo, 5.5m dimenzija odprtine 2m x1m
Dvigala, Grosuplje

5940 € do 9900 €

Cena, Dvigalo za stanovanjsko stavbo, po opisu
Dvigala, Ljubljana

16200 € do 27000 €Poglej druge končane projekte in cene

Dvigala cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

42+ podjetij za Dvigala
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dvigala?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane