Za področje

  Lesene stopnice - cena in cenik

  Cena lesenih stopnic je odvisna od višine etaže, vrste lesa, tip konstrukcije, zapletenosti ornamentov in seveda od izvajalca. Cena masivnih lesenih stopnic po meri se razlikuje od ponudbe do ponudbe. Cena za ravne lesene stopnice z lesenimi nastopnimi ploskvami za eno etažo znaša od 1300 pa vse do 6000 EUR. Za točeno ceno izdelave lesenih stopnic narišite skico.

  Komu zaupati izdelavo lesenih stopnic? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim mizarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za lesene stopnice


  Cena lesenih stopnic. Cena za ravne lesene stopnice z lesenimi nastopnimi ploskvami, cena stopnic za eno etažo.

  1560.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  1920.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  7200.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Lesene stopnice (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Lesena čelna ploskev za stopnice

  Cena za leseno čelno ploskev za stopnice. Cena za polakirano leseno čelno ploskev iz masivnega hrasta za stopnice širine 100 cm in standardne višine 17-18 cm.


  kos

  €/kos

  Lesena nastopna ploskev za stopnice

  Cena za leseno nastopno ploskev. Cena za polakirano leseno nastopno ploskev iz masivnega hrasta za stopnice širine 100 cm in globine 28 cm.


  kos

  €/kos

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kovinske stopnice


  Cena kovinskih stopnic je odvisna od višine stopnic, tipa stopnic (ravne, zavite, s podestom, konzol...

  Preverite tudi: Kovinske stopnice cena

  Inox stopnice


  Cena inox stopnic je odvisna od višine stopnic, tipa stopnic (ravne, zavite, s podestom, konzolne), ...

  Preverite tudi: Inox stopnice cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Leseno stopnišče - vse kar morate vedeti

  1.Kaj morate vedeti predno naročite izdelavo lesenih stopnic

   

  leseno-stopnisce.jpg
  Les je odličen konstrukcijski material za lesene stopnice.

  1.1 Stopnice in parket v enakem materialu

  V kolikor želite so lahko vaše stopnice, ne glede na izbrano obliko, iz enakega materiala in obdelave kot je vaš parket. Izdela se jih lahko iz parketnih deščic.  

  1.2 Iz masivnega lesa ali furnirane?

  Cena stopnic iz furnirja ni bistveno nižja od cene stopnic iz masivnega lesa. Furnir, ki se ga uporablja za stopnice mora biti namreč debeline najmanj 2 mm, saj bi se tanjši furnir zaradi velikih vsakodnevnih obremenitev, hitro poškodoval. Stopnice iz masivnega lesa so ob ustreznih pogojih (zračna vlaga) vzdržljivejše od furniranih in se poškodbe na njih tudi lažje popravi. Tudi izbor vrst masivnega lesa je večji kot izbor primernih furnirjev. Na drugi strani so stopnice iz furniranega lesa manj izpostavljene delovanju lesa, so pa veliko občutljivejše na fizične poškodbe in vlago. Zadostuje že, da polijete tekočino iz kozarca, ki ga nosite. 

  1.3 Škripanje stopnic

  Stopnice s peresom in utorom med nastopno in čelno ploskvijo bodo slej kot prej začele škripati. Les se sčasoma osuši zato se, ko stopimo na stopnico utor podrgne ob pero kar povzroči škripajoč zvok.

  1.4 Barvanje in luženje stopnic

  Stopnice ni priporočljivo barvati ali lužiti. Barva oziroma lužilo se na hojnem delu hitro obrabita kakovostno popravilo oz. obnova barve pa je na vgrajeni stopnici nemogoče oziroma zelo težko. 

  1.5  Pritrditev stopnic na beton

  Izdelovalci stopnic, ne glede na želeni končni izgled stopnic, uporabljajo različne debeline nastopnih ploskev. Zato je priporočljivo, da izberete izdelovalca stopnic že v fazi, ko se izdeluje armirano betonsko podkonstrukcijo stopnic (AB konstrukcija lahko vsebuje največ, 2,2% vlage pred začetkom polaganja). Tako se boste izognili stroškom potrebne izravnave višine stopnišča. Za pritrjevanje stopnic na beton se lahko uporablja izključno lepila, ki ne vsebujejo vode. Disperzijska in druga lepila z vodo bodo povzročila, da bo les začel pokati in se kriviti. Primerna so tudi zgolj tista lepila, ki se strdijo tudi, če so nanešena v debelejšem sloju. Prav tako se stopnic ne sme pritrjevati na beton s purpenom. Ob hoji po stopnicah se bo le-ta kmalu stisnil, posledica pa bo votel in glasen zven ter škripanje. 

  1.6 Polaganje stopnic pride na vrsto po zaključenih obrtniških delih 

  Stopnic ni priporočljivo vgrajevati  predno so ostala obrtniška dela končana, saj jih ni možno zadovoljivo zaščititi pred poškodbami, ki bi med deli lahko nastale. Izjema so samonosna jeklena stopnišča, ki jih po končanih delih obložimo s končnim materialom.  

  1.7 Jeklene konstrukcije in stopnice

  Jeklene konstrukcije stopnic ne potrebujejo posebnega temelja. Konzolne stopnice je možno vgraditi tudi v lesene in montažne hiše in ne potrebujejo betonskih sten. Priporočljivo je, da stopnice z jekleno konstrukcijo izvede en izvajalec v celoti. V primeru, da jekleni del izvede en, leseni del pa drug izvajalec se lahko zgodi, da zveza obeh materialov ne bo optimalna in posledično tudi izgled ne. 

  2. Izbor izvajalca 

  Izberite izvajalca, ki bo najprej opravil ogled na vašem objektu in vam nato kakovostno in poglobljeno svetoval ter vam ponudil ustrezne tehnične ter estetske rešitve. Priporočljivo je, da lahko izvajalec izvede dela v celoti, vključno z višinsko izravnavo, izdelavo betonskega stopnišča, polaganjem lesenih oblog oziroma izdelavo kompletnih samonosnih jeklenih ali lesenih stopnic. Dobro se je vnaprej pozanimati o referencah in izvedenih delih izvajalca. Pozitivne izkušnje pričajo o zanesljivosti, izkušenosti in strokovni usposobljenosti, ki je pri montaži stopnic še kako potrebna. Preverite tudi dobavne oz. izvedbene roke izvajalca. Pred začetkom del zahtevajte predračun z natančno opredeljenimi deli, cenami ter rokom izvedbe. 

  3. Različne vrste lesenih stopnišč

  3.1 Vrste lesa primerne za stopnišča

  Razmišljate o tem kateri les uporabiti za stopnice? Obstaja veliko vrst lesa, ki jih lahko uporabimo v ta namen. Glede na to, kje živite, kakšno obdelavo oz. končni izgled stopnic si želite in sredstva, ki jih imate na razpolago pa so nekatere vrste lesa morda boljša izbira kot druge. 

  3.1.1 Les domačih iglavcev

  Bor, macesen in smreka

  Od iglavcev imata rumeni bor in macesen najbolj gost in trden les. Je trpežen in lahko raste v različnih podnebjih. Zaradi tega se rumeni bor pogosto uporablja kot gradbeni material iz njega pa se izdeluje tudi pohištvo. Ker ima rumeni bor večjo gostoto lesa kot druge vrste, je odlična izbira za lesene talne obloge kot tudi za izdelavo lesenih stopnic. Poleg njegove splošne uporabnosti pa je tudi ena najbolj dostopnih in ekonomičnih vrst lesa, ki so na izbiro. Gostota lesa rumenega bora prenese trde podnebne razmere, temperaturna nihanja, rezanje, barvanje in lepljenje, da ne omenjamo njegove odpornosti na vlago in škodljivce. Rumeni bor je tako lahko odlična izbira tako za notranje kot zunanje projekte lesenih stopnic.

  3.1.2 Les domačih listavcev

  Beli hrast, jesen, javor, bukev, brest, breza češnja, gaber,  hruška, gorski javor, jelša, ̌domači kostanj, lipa, oreh, robinija, topol, vrba

  Med listavci je najbolj priljubljena vrsta lesa, ki se uporablja za vse vrste lesenih stopnic, hrastov les. Priljubljena je iz več razlogov, predvsem pa zaradi svoje lepe enotne teksture in svetlo do srednje sivo rjave barve. Tako kot bor je zelo odporen proti gnitju. Beli hrast se uporablja za lesena tla, stopnice in celo gradnjo čolnov. Drug velik razlog za uporabo hrasta je, da ga je možno dobro obdelovati z ročnimi in drugimi stroji ter orodji. 

  3.1.3 Tuje vrste lesa

  kanadski javor, sibirski macesen, mahagonij, wenge, cedra, iroko, doussie, merbau, tik in zebrano

  Iz ekološkega vidika sicer ne priporočamo uporabe tujih vrst lesa, še posebej tistih dreves, ki rastejo dolgo in so ogrožena. Včasih pa se kljub vsemu ne moremo povsem izogniti temu, predvsem pri zunanjih stopniščih, ki zahtevajo vzdržljivejši les kot je sibirski macesen.

  3.2 Različne vrste konstrukcij oz. podkonstrukcij stopnic

  Samonosilne lesene stopnice - lesena konstrukcija

  Stopnice pri katerih so vsi sestavni deli narejeni iz lesa. Stranske nosilne elemente je možno izdelati ravno ali ukrivljeno, lahko imajo samo pohodne plošče ali pa tudi čelne ploskve.

  Samonosilne stopnice - lesene stopnice na kovinski konstrukciji

  Nosilna konstrukcija stopnic je kovinska pohodne in čelne deske pa so lesene iz masivnega ali furniranega lesa.

  Samonosilne stopnice - skrita konstrukcija

  Pri stopnicah je kovinska konstrukcija skrita v lesene elemente (čelne in pohodne). Takšne stopnice ustvarijo videz lebdenja in lahkotnosti. 

  Betonska podkonstrukcija obložena z lesom

  Surovo betonsko podkonstrukcijo lahko oblečemo v les. Priporočljivo je v les obleči tako stopnice kot tudi čelnice ter vse stranske zaključke. Takšne stopnice bomo lažje vzdrževali pripomore pa tudi, da so stopnice bolje povezane.

  Ne glede na vrsto podkonstrukcije stopnic je stopnice za edinstven videz možno poljubno kombinirati tudi z drugimi materiali kot so kovina, steklo in kamen.

  Ograje

  Ograje so enakovreden element stopnišča zato je pomembno, da se po svojem videzu ujema z elementi stopnišča. Najpogostejši materiali, ki se uporabljajo za stopniščne ograje so nerjaveče jeklo, kovano železo, medenina, ograje pa so lahko tudi iz stekla, marmorja, kovinskih mrež, pletenic...

  4. Postopki obdelave lesa

  4.1 Postopki zaščite in obdelave lesa

  Z različnimi premazi lahko zaščitimo les stopnic pred vremenskimi elementi ter mu dodamo barvo, z različnimi tehničnimi obdelavami kot so brušenje, krtačenje peskanje itd. pa mu lahko dodamo edinstven videz. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogostejših:

  Beljenje lesa 

  S tem postopkom se posvetli naravna barva lesa, omilijo se tudi barvne napake zato je barva površine bolj enotna videz stopnic pa bolj sodoben. 

  Luženje 

  S tem postopkom lahko spremenimo barvo lesa, medtem, ko struktura in tekstura lesa ostaneta vidni.

  Prekrivne barve  

  Les z barvo zaščitimo obenem pa nam omogoča izbiro katerega koli barvnega odtenka po barvni lestvici.  

  Laki 

  Z lakom obenem zaščitimo les in mu dodamo mat sijajni ali polmat videz. 

  Barvna olja in voski 

  Z uporabo naravnih ali sintetičnih olj ali voskov lahko lesu dodajamo barvne odtenke obenem pa poudarimo njegovo strukturo in teksturo.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene stopnice?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Zamenjava podstrešnih stopnic

  Pozdravljeni.

  Potrebujem zamenjavo obstoječih stopnic na podstrešje - trenutno so stopnice v obliki lesene naslonske lestve, ki je stalno postavljena. Zamenjala bi jih z zložljivimi podstrešnimi stopnicami. Odprtina je 70x79 cm, težava je le, da stopnice ne bi smele biti montirane na sredini odprtine, temveč bolj ob proti enem robu zaradi omare, ki stoji delno pod odprtino. Stopnic nimam.

  Lp 1728 € do 2880 €

  ........

  Lesene stopnice v novogradnji

  Pozdravljeni,

  potrebujem masivne lesene stopnice, čim bolj podobne barvi parketa - hrast, rahlo beljen. Stopnice zaprte tudi na hrbtišču ( pod stopnicami je predvidena omara). Slika v prilogi. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

  ........

  Lesene stopnice v novogradnji

  Pozdravljeni,

  potrebujem lesene notranje stopnice v novogradnji. Gre za 17 stopnic, za katere bi rabili izvajalca. Prosim za kontakt, ogled, izvedbo.

  Lep pozdrav. 1800 € do 3000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Les na železneih stopnicah, cca 12 stopnic + podest
  Lesene stopnice, Celje

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izdelava vrtnih lesenih stopnic, 200cm, 150cm, 14 stopnic, enostavne ravne stopnice brez ograje
  Lesene stopnice, Slovenj Gradec

  1350 € do 2250 €

  Cena, Notranje stopnice hrast masiva, Po opisu
  Lesene stopnice, Kranj

  1800 € do 3000 €

  Cena, Nastopna ploskev za obstoječo kovinsko konstrukcijo, 1. etaža 18 stopnic rama 100cm, globina 28cm (višina 17.5cm), 2. etaža 16 stopnic rama 100cm, globina 28cm (višina 17.8cm)
  Lesene stopnice, Nova Gorica

  1890 € do 3150 €

  Cena, Lesene stopnice, 270 cm 0,90 cm 12 ali 15
  Lesene stopnice, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izdelava lesenih oblog za betonske stopnice, po opisu
  Lesene stopnice, Most Na Soči

  1350 € do 2250 €

  Cena, Sanacija lesenega stopnišča na kovinski konstrukciji, Cca 140cm, 95cm, 8 stopnic - 2 etaži
  Lesene stopnice, Škofja Loka

  1710 € do 2850 €

  Cena, Izdelava stopnic, Višina balkona 2,45 m
  Lesene stopnice, Zagradec

  1350 € do 2250 €

  Cena, Obnova lesenih stopniščnih ploskev ter ograje (brušenje, lakiranje), (100cmx32cm) 5 kosov(108cmx36,5cm) 1 kos(111cmx38cm) 1 kosdebelina vseh je 4cm;plus pripadajoča ograja in trije leseni stebrički kot je razvi
  Lesene stopnice, Ajdovščina

  720 € do 1200 €

  Cena, Lesena obloga za betonske stopnice, Po opisu
  Lesene stopnice, Hoče-Slivnica

  1710 € do 2850 €

  Cena, Lesene stopnice z ograjo, ravne, 260 cm
  Lesene stopnice, Slovenj Gradec

  1728 € do 2880 €

  Cena, Izdelava lesenih stopnic, cca. 240; cca. 70, 14
  Lesene stopnice, Cerklje ob Krki

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesene stopnice z ograjo, 13 stopnic in ograja ter spodnji del zaprt
  Lesene stopnice, Velika Nedelja

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesene stopnice na kovinsko konstrukcijo, Po opisu
  Lesene stopnice, Šmarješke Toplice

  1350 € do 2250 €

  Cena, Obnova lesenih stopnic, Višina etaže cca 2,5m širina stopnic 1m cca 20 stopnic
  Lesene stopnice, Grosuplje

  720 € do 1200 €

  Cena, Lesene pohodnice za stopnice, po opisu
  Lesene stopnice, Vrhnika

  810 € do 1350 €

  Cena, Obnova lesenih stopnic, Po opisu
  Lesene stopnice, Ivančna Gorica

  1728 € do 2880 €

  Cena, Lesene stopnice v novi montažni hiši, cca 120 m2 neto
  Lesene stopnice, Preserje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Obnova starih lesenih stopnic, iz pritličja v 1. nadstropje; 15 stopnic - posamezna stopnica je široka cca 86 cm, visoka 18,5 cm, globoka 28 cm
  Lesene stopnice, Ljubljana - Polje

  1710 € do 2850 €

  Cena, Lesene stopnice na podstrešje, 255,cm
  Lesene stopnice, Logatec

  630 € do 1050 €

  Cena, Izdelava lesenih stopnic, Po opisu
  Lesene stopnice, Prestranek

  1800 € do 3000 €

  Cena, Notranje lesene stopnice, Po opisu
  Lesene stopnice, Maribor

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesene stopnice, ograjo in omaro spodaj, približno 13 stopnic (pohodni del) dimenzije cca 22x85, večji pohodni del pri prehodu 85 x 80...
  Lesene stopnice, Šmartno Ob Paki

  4050 € do 6750 €

  Cena, Notranje stopnice po meri, 150x150x300
  Lesene stopnice, Rob

  2250 € do 3750 €

  Cena, Oblaganje stopnic z lesom, 250 višina, 16 stopnic
  Lesene stopnice, Komenda

  1440 € do 2400 €

  Cena, Nove stopnice, Število stopnic: 30, Višina 25, širina 88
  Lesene stopnice, Ptuj

  540 € do 900 €

  Cena, Spiralne/kotne stopnice za mansardo, visina 267, glejte sliki
  Lesene stopnice, Bled

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesene stopnice, tri nadstropja
  Lesene stopnice, Ljubljana - Polje

  3600 € do 6000 €

  Cena, 2 x lesene etažne stopnice, ravne, višina: 265 cm, širina: 76 in število 13
  Lesene stopnice, Logatec

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesene stopnice, 1kos
  Lesene stopnice, Breginj

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesene notranje stopnice, po opisu
  Lesene stopnice, Ptuj

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesene notranje stopnice, Po opisu
  Lesene stopnice, Metlika

  1728 € do 2880 €

  Cena, Lesene stopnice, Po opisu
  Lesene stopnice, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Obleka betonskih stopnic z lesom, vinilom, Po opisu
  Lesene stopnice, Jesenice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Prenova lesenih stopnic, 16 stopnic in podest 2x1m
  Lesene stopnice, Domžale

  1080 € do 1800 €

  Cena, Lesene (notranje) stopnice, 30 stopnic
  Lesene stopnice, Kranj

  1620 € do 2700 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Lesene stopnice cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  706+ podjetij za Lesene stopnice
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane