Lesene stopnice - cena in cenik

  Cena lesenih stopnic je odvisna od višine etaže, vrste lesa, tip konstrukcije, zapletenosti ornamentov in seveda od izvajalca. Cena masivnih lesenih stopnic po meri se razlikuje od ponudbe do ponudbe. Cena za ravne lesene stopnice z lesenimi nastopnimi ploskvami za eno etažo znaša od 1300 pa vse do 6000 EUR. Za točeno ceno izdelave lesenih stopnic narišite skico, pošljite povpraševanje našim preverjenim mizarjem in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o lesenih stopnicah.

  CENA ZA LESENE STOPNICE


  Cena lesenih stopnic. Cena za ravne lesene stopnice z lesenimi nastopnimi ploskvami, cena stopnic za eno etažo.

  1300.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  6000.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Lesene stopnice - cena in cenik

  DRUGE CENE ZA LESENE STOPNICE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Lesena nastopna ploskev za stopnice

  Cena za leseno nastopno ploskev. Cena za polakirano leseno nastopno ploskev iz masivnega hrasta za stopnice širine 100 cm in globine 28 cm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Lesena čelna ploskev za stopnice

  Cena za leseno čelno ploskev za stopnice. Cena za polakirano leseno čelno ploskev iz masivnega hrasta za stopnice širine 100 cm in standardne višine 17-18 cm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kovinske stopnice


  Cena kovinskih stopnic je odvisna od višine stopnic, tipa stopnic (ravne, zavite, s podestom, konzol...

  Preverite tudi: Kovinske stopnice cena

  Inox stopnice


  Cena inox stopnic je odvisna od višine stopnic, tipa stopnic (ravne, zavite, s podestom, konzolne), ...

  Preverite tudi: Inox stopnice cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Leseno stopnišče - vse kar morate vedeti

  1.Kaj morate vedeti predno naročite izdelavo lesenih stopnic

   

  leseno-stopnisce.jpg
  Les je odličen konstrukcijski material za lesene stopnice.

  1.1 Stopnice in parket v enakem materialu

  V kolikor želite so lahko vaše stopnice, ne glede na izbrano obliko, iz enakega materiala in obdelave kot je vaš parket. Izdela se jih lahko iz parketnih deščic.  

  1.2 Iz masivnega lesa ali furnirane?

  Cena stopnic iz furnirja ni bistveno nižja od cene stopnic iz masivnega lesa. Furnir, ki se ga uporablja za stopnice mora biti namreč debeline najmanj 2 mm, saj bi se tanjši furnir zaradi velikih vsakodnevnih obremenitev, hitro poškodoval. Stopnice iz masivnega lesa so ob ustreznih pogojih (zračna vlaga) vzdržljivejše od furniranih in se poškodbe na njih tudi lažje popravi. Tudi izbor vrst masivnega lesa je večji kot izbor primernih furnirjev. Na drugi strani so stopnice iz furniranega lesa manj izpostavljene delovanju lesa, so pa veliko občutljivejše na fizične poškodbe in vlago. Zadostuje že, da polijete tekočino iz kozarca, ki ga nosite. 

  1.3 Škripanje stopnic

  Stopnice s peresom in utorom med nastopno in čelno ploskvijo bodo slej kot prej začele škripati. Les se sčasoma osuši zato se, ko stopimo na stopnico utor podrgne ob pero kar povzroči škripajoč zvok.

  1.4 Barvanje in luženje stopnic

  Stopnice ni priporočljivo barvati ali lužiti. Barva oziroma lužilo se na hojnem delu hitro obrabita kakovostno popravilo oz. obnova barve pa je na vgrajeni stopnici nemogoče oziroma zelo težko. 

  1.5  Pritrditev stopnic na beton

  Izdelovalci stopnic, ne glede na želeni končni izgled stopnic, uporabljajo različne debeline nastopnih ploskev. Zato je priporočljivo, da izberete izdelovalca stopnic že v fazi, ko se izdeluje armirano betonsko podkonstrukcijo stopnic (AB konstrukcija lahko vsebuje največ, 2,2% vlage pred začetkom polaganja). Tako se boste izognili stroškom potrebne izravnave višine stopnišča. Za pritrjevanje stopnic na beton se lahko uporablja izključno lepila, ki ne vsebujejo vode. Disperzijska in druga lepila z vodo bodo povzročila, da bo les začel pokati in se kriviti. Primerna so tudi zgolj tista lepila, ki se strdijo tudi, če so nanešena v debelejšem sloju. Prav tako se stopnic ne sme pritrjevati na beton s purpenom. Ob hoji po stopnicah se bo le-ta kmalu stisnil, posledica pa bo votel in glasen zven ter škripanje. 

  1.6 Polaganje stopnic pride na vrsto po zaključenih obrtniških delih 

  Stopnic ni priporočljivo vgrajevati  predno so ostala obrtniška dela končana, saj jih ni možno zadovoljivo zaščititi pred poškodbami, ki bi med deli lahko nastale. Izjema so samonosna jeklena stopnišča, ki jih po končanih delih obložimo s končnim materialom.  

  1.7 Jeklene konstrukcije in stopnice

  Jeklene konstrukcije stopnic ne potrebujejo posebnega temelja. Konzolne stopnice je možno vgraditi tudi v lesene in montažne hiše in ne potrebujejo betonskih sten. Priporočljivo je, da stopnice z jekleno konstrukcijo izvede en izvajalec v celoti. V primeru, da jekleni del izvede en, leseni del pa drug izvajalec se lahko zgodi, da zveza obeh materialov ne bo optimalna in posledično tudi izgled ne. 

  2. Izbor izvajalca 

  Izberite izvajalca, ki bo najprej opravil ogled na vašem objektu in vam nato kakovostno in poglobljeno svetoval ter vam ponudil ustrezne tehnične ter estetske rešitve. Priporočljivo je, da lahko izvajalec izvede dela v celoti, vključno z višinsko izravnavo, izdelavo betonskega stopnišča, polaganjem lesenih oblog oziroma izdelavo kompletnih samonosnih jeklenih ali lesenih stopnic. Dobro se je vnaprej pozanimati o referencah in izvedenih delih izvajalca. Pozitivne izkušnje pričajo o zanesljivosti, izkušenosti in strokovni usposobljenosti, ki je pri montaži stopnic še kako potrebna. Preverite tudi dobavne oz. izvedbene roke izvajalca. Pred začetkom del zahtevajte predračun z natančno opredeljenimi deli, cenami ter rokom izvedbe. 

  3. Različne vrste lesenih stopnišč

  3.1 Vrste lesa primerne za stopnišča

  Razmišljate o tem kateri les uporabiti za stopnice? Obstaja veliko vrst lesa, ki jih lahko uporabimo v ta namen. Glede na to, kje živite, kakšno obdelavo oz. končni izgled stopnic si želite in sredstva, ki jih imate na razpolago pa so nekatere vrste lesa morda boljša izbira kot druge. 

  3.1.1 Les domačih iglavcev

  Bor, macesen in smreka

  Od iglavcev imata rumeni bor in macesen najbolj gost in trden les. Je trpežen in lahko raste v različnih podnebjih. Zaradi tega se rumeni bor pogosto uporablja kot gradbeni material iz njega pa se izdeluje tudi pohištvo. Ker ima rumeni bor večjo gostoto lesa kot druge vrste, je odlična izbira za lesene talne obloge kot tudi za izdelavo lesenih stopnic. Poleg njegove splošne uporabnosti pa je tudi ena najbolj dostopnih in ekonomičnih vrst lesa, ki so na izbiro. Gostota lesa rumenega bora prenese trde podnebne razmere, temperaturna nihanja, rezanje, barvanje in lepljenje, da ne omenjamo njegove odpornosti na vlago in škodljivce. Rumeni bor je tako lahko odlična izbira tako za notranje kot zunanje projekte lesenih stopnic.

  3.1.2 Les domačih listavcev

  Beli hrast, jesen, javor, bukev, brest, breza češnja, gaber,  hruška, gorski javor, jelša, ̌domači kostanj, lipa, oreh, robinija, topol, vrba

  Med listavci je najbolj priljubljena vrsta lesa, ki se uporablja za vse vrste lesenih stopnic, hrastov les. Priljubljena je iz več razlogov, predvsem pa zaradi svoje lepe enotne teksture in svetlo do srednje sivo rjave barve. Tako kot bor je zelo odporen proti gnitju. Beli hrast se uporablja za lesena tla, stopnice in celo gradnjo čolnov. Drug velik razlog za uporabo hrasta je, da ga je možno dobro obdelovati z ročnimi in drugimi stroji ter orodji. 

  3.1.3 Tuje vrste lesa

  kanadski javor, sibirski macesen, mahagonij, wenge, cedra, iroko, doussie, merbau, tik in zebrano

  Iz ekološkega vidika sicer ne priporočamo uporabe tujih vrst lesa, še posebej tistih dreves, ki rastejo dolgo in so ogrožena. Včasih pa se kljub vsemu ne moremo povsem izogniti temu, predvsem pri zunanjih stopniščih, ki zahtevajo vzdržljivejši les kot je sibirski macesen.

  3.2 Različne vrste konstrukcij oz. podkonstrukcij stopnic

  Samonosilne lesene stopnice - lesena konstrukcija

  Stopnice pri katerih so vsi sestavni deli narejeni iz lesa. Stranske nosilne elemente je možno izdelati ravno ali ukrivljeno, lahko imajo samo pohodne plošče ali pa tudi čelne ploskve.

  Samonosilne stopnice - lesene stopnice na kovinski konstrukciji

  Nosilna konstrukcija stopnic je kovinska pohodne in čelne deske pa so lesene iz masivnega ali furniranega lesa.

  Samonosilne stopnice - skrita konstrukcija

  Pri stopnicah je kovinska konstrukcija skrita v lesene elemente (čelne in pohodne). Takšne stopnice ustvarijo videz lebdenja in lahkotnosti. 

  Betonska podkonstrukcija obložena z lesom

  Surovo betonsko podkonstrukcijo lahko oblečemo v les. Priporočljivo je v les obleči tako stopnice kot tudi čelnice ter vse stranske zaključke. Takšne stopnice bomo lažje vzdrževali pripomore pa tudi, da so stopnice bolje povezane.

  Ne glede na vrsto podkonstrukcije stopnic je stopnice za edinstven videz možno poljubno kombinirati tudi z drugimi materiali kot so kovina, steklo in kamen.

  Ograje

  Ograje so enakovreden element stopnišča zato je pomembno, da se po svojem videzu ujema z elementi stopnišča. Najpogostejši materiali, ki se uporabljajo za stopniščne ograje so nerjaveče jeklo, kovano železo, medenina, ograje pa so lahko tudi iz stekla, marmorja, kovinskih mrež, pletenic...

  4. Postopki obdelave lesa

  4.1 Postopki zaščite in obdelave lesa

  Z različnimi premazi lahko zaščitimo les stopnic pred vremenskimi elementi ter mu dodamo barvo, z različnimi tehničnimi obdelavami kot so brušenje, krtačenje peskanje itd. pa mu lahko dodamo edinstven videz. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogostejših:

  Beljenje lesa 

  S tem postopkom se posvetli naravna barva lesa, omilijo se tudi barvne napake zato je barva površine bolj enotna videz stopnic pa bolj sodoben. 

  Luženje 

  S tem postopkom lahko spremenimo barvo lesa, medtem, ko struktura in tekstura lesa ostaneta vidni.

  Prekrivne barve  

  Les z barvo zaščitimo obenem pa nam omogoča izbiro katerega koli barvnega odtenka po barvni lestvici.  

  Laki 

  Z lakom obenem zaščitimo les in mu dodamo mat sijajni ali polmat videz. 

  Barvna olja in voski 

  Z uporabo naravnih ali sintetičnih olj ali voskov lahko lesu dodajamo barvne odtenke obenem pa poudarimo njegovo strukturo in teksturo.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  LESENE STOPNICE

  Pozdravljeni,

  potrebujem le lesene stopnice brez ograje., ena etaža, (winder).

  LP 900 € do 1500 €


  ........

  LESENE STOPNICE S KONSTRUKCIJO

  Pozdravljeni,

  potrebujem lesene stopnice, ki bodo povezovale spodnjo etažo z mansardo.

  Lp 900 € do 1500 €


  ........

  NOVE LESENE STOPNICE

  Pozdravljeni,

  potrebna zamenjava starega lesenega stopnišče. Verjetno hrastove stopnice. Trenutno so v obliki črke U. Od glavnega nadstropja do prve nadstropja. Gre za 19 stopnic cca 88 cm x 16 cm.

  Lp 1440 € do 2400 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, STOPNICE V BRUNARICI, 280CM JE VIŠINA ETAŽE, ŠIRINA STOPNIŠČA = 100 CM
  Lesene stopnice, Slovenska Bistrica

  1440 € do 2400 €

  CENA, ZAMENJAVA OBSTOJEČIH LESENIH STOPNIC V MANSARDO, VIŠINA ETAŽE 280CM; ŠIRINA STOPNIC: 22CM, ŠTEVILO STOPNIC 15
  Lesene stopnice, Kanal

  1260 € do 2100 €

  CENA, LESENE STOPNICE S KOVINSKIMI NOSILCI, 2,7M; 1,1M; 17 KOM
  Lesene stopnice, Nova Gorica

  1350 € do 2250 €

  CENA, LESENE STOPNICE IN POLAGANJE LADIJSKEGA PODA, 3M,70CM, IN 60 M2 PODA
  Lesene stopnice, Trebelno

  2430 € do 4050 €

  CENA, IZDELAVA IN MONTAŽA LESENIH STOPNIC, 276CM V, 80CM ŠIRINA STOPNIC, 14 STOPNIC, PRVE TRI STOPNICE KOTNE
  Lesene stopnice, Dvor

  1350 € do 2250 €

  CENA, LESENA NASTOPNA PLOSKEV ZA STOPNICE, VISINA ETAZE 3M, SIRINA STOPNIC CCA 90 CM , 13 STOPNIC
  Lesene stopnice, Železniki

  594 € do 990 €

  CENA, SAMONOSILNE LESENE STOPNICE, 240 CM, SIRINA 1M,CCA 15 STOPNIC
  Lesene stopnice, Vransko

  900 € do 1500 €

  CENA, MONTAŽO ARKO STOPNIC, 2,80 M X 74 ŠIRINA
  Lesene stopnice, Ptuj

  450 € do 750 €

  CENA, LESENE STOPNICE, 15 KOM
  Lesene stopnice, Kočevje

  702 € do 1170 €

  CENA, LESENE SAMOSTOJEČE STOPNICE, VIŠINA ETAŽE 258 CM, ŠIRINA STOPNICE 80 CM, 15 STOPNIC
  Lesene stopnice, Prem

  1620 € do 2700 €

  CENA, LESENE STOPNICE ZA V MANSARDO S KONSTRUKCIJO, PO OPISU
  Lesene stopnice, Koper

  1440 € do 2400 €

  CENA, PREMIK IN PRENOVA STOPNIC, ENA ETAŽA, 20 KOM
  Lesene stopnice, Žiri

  900 € do 1500 €

  CENA, MASIVNE LESENE STOPNICE Z VGRAJENO OMARO IN OGRAJO, 268; 90; 11
  Lesene stopnice, Preddvor

  2250 € do 3750 €

  CENA, OBLAČENJE MONTAŽNIH STOPNIC Z GOTOVIM PARKETOM ALI VINILOM, 24 NASTOPNIH PLOSKEV 1100X290X180 + 2X PODEST 2200X 1000
  Lesene stopnice, Metlika

  1080 € do 1800 €

  CENA, LESENE STOPNICE Z OGRAJO NA OBSTOJEČO KONSTRUKCIJO, 16 STOPNIC (8 PODEST, 8 STOPNIC) ŠIRINA JE 88 CM, GLOBINA 25,5 CM TER DEBELINA 4 CM
  Lesene stopnice, Murska Sobota

  747 € do 1245 €

  CENA, LESENE STOPNICE IN MONTAŽO OPAŽNEGA STROPA, 240 CM X 80 CM ŠT. STOP.:17 ALI 18
  Lesene stopnice, Fram

  720 € do 1200 €

  CENA, STOPNICE IZ PRITLIČJA V MANSARDO, PO OPISU
  Lesene stopnice, Črnomelj

  1440 € do 2400 €

  CENA, PODSTREŠNE STOPNICE, 295,80 CM,14
  Lesene stopnice, Kranj

  630 € do 1050 €

  CENA, MONTAŽA NASTOPNIH PLOSKEV, 14 KOS
  Lesene stopnice, Žiri

  1350 € do 2250 €

  CENA, NASTOPNA PLOSKEV ZA STOPNICE, 15 KOM
  Lesene stopnice, Zgornja Kungota

  702 € do 1170 €

  CENA, NASTOPNA PLOSKEV ZA STOPNICE, 16 KOM
  Lesene stopnice, Sv. Jurij ob Ščavnici

  756 € do 1260 €

  CENA, LESENE STOPNICE, MISLIM DA JE 2X PO 2M VIŠINE
  Lesene stopnice, Metlika

  1800 € do 3000 €

  CENA, PROJEKT IN IZDELAVA NOTRNJAH LESENIH STOPNIC IN OGRAJE ZA GALERIJO, 2,5 M
  Lesene stopnice, Loče

  1440 € do 2400 €

  CENA, STOPNICE IZ ENEGA V DRUGO NADSTROPJE., VIŠINA - 245 CM
  Lesene stopnice, Radovljica

  1440 € do 2400 €

  CENA, SOPNICE MED KLETNO IN PRITLIČNO ETAŽO - LESENE,
  Lesene stopnice, Bresternica

  1440 € do 2400 €

  CENA, NOTRANJE LESENE STOPNICE, 16 STOPNIC SIRINA 30 CM DOLZINA 100CM IN DVA ZAVOJA
  Lesene stopnice, Brezovica Pri Ljubljani

  1350 € do 2250 €

  CENA, IZDELAVA LESENIH ELEMENTOV ZA STOPNICE , 5 X 35 X 104 CM 23 KOSOV
  Lesene stopnice, Gornji Grad

  1350 € do 2250 €

  CENA, POHODNICE LESENE, 21 KOS
  Lesene stopnice, Zgornja Polskava

  1260 € do 2100 €

  CENA, ZAMENJAVA OBSTOJEČIH FURNIRANIH NASTOPNIC/ČELNIC Z MASIVNIMI , PO OPISU
  Lesene stopnice, Radomlje

  1350 € do 2250 €

  CENA, LESENO OBLOGO ZA BETONSKE STOPNICE, 2X8 STOPNIC + STOPNICA NA PODEST IN STOPNICA V ZG. NADSTROPJE
  Lesene stopnice, Ljubljana

  720 € do 1200 €

  CENA, STOPNICE ZA NADSTROPJE V GARAŽI, VIŠINA 282CM, DOLŽINA 282CM, ŠIRINA 80CM
  Lesene stopnice, Borovnica

  900 € do 1500 €

  CENA, LESENE STOPNICE , PODSTRESJE VISINA240CM SIRINA 100CM
  Lesene stopnice, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  CENA, IZDELAVA IN MONTAŽO NASTOPNIH PLOSKEV ZA STOPNICE, 14 STOPNIC DIM. 300 X1000 PLUS PODEST (2 X 1 M)
  Lesene stopnice, Mirna Peč

  2700 € do 4500 €

  CENA, OBLOGA KOVINSKIH STOPNIC Z HRASTOM, 276 X 73 X 15
  Lesene stopnice, Zagorje ob Savi

  1350 € do 2250 €

  CENA, LESENE STOPNICE, 230CM X 110CM,..
  Lesene stopnice, Velika Loka

  990 € do 1650 €

  CENA, LESENE STOPNICE, 2,50 M PRIBLIŽNO 12 - 15 STOPNIC
  Lesene stopnice, Videm Pri Ptuju

  900 € do 1500 €  Poglej druge končane projekte in cene

  LESENE STOPNICE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 610 PODJETIJ ZA LESENE STOPNICE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE LESENE STOPNICE?

 • Lesene stopnice Ajdovščina
 • Lesene stopnice Bled
 • Lesene stopnice Bovec
 • Lesene stopnice Celje
 • Lesene stopnice Črna na Koroškem
 • Lesene stopnice Črnomelj
 • Lesene stopnice Domžale
 • Lesene stopnice Gornja Radgona
 • Lesene stopnice Gornji Grad
 • Lesene stopnice Hrastnik
 • Lesene stopnice Ilirska Bistrica
 • Lesene stopnice Izola
 • Lesene stopnice Jesenice
 • Lesene stopnice Kamnik
 • Lesene stopnice Kidričevo
 • Lesene stopnice Kobarid
 • Lesene stopnice Kočevje
 • Lesene stopnice Koper
 • Lesene stopnice Kranj
 • Lesene stopnice Kranjska Gora
 • Lesene stopnice Krško
 • Lesene stopnice Laško
 • Lesene stopnice Lendava
 • Lesene stopnice Litija
 • Lesene stopnice Ljubljana
 • Lesene stopnice Ljutomer
 • Lesene stopnice Maribor
 • Lesene stopnice Metlika
 • Lesene stopnice Mojstrana
 • Lesene stopnice Mozirje
 • Lesene stopnice Murska Sobota
 • Lesene stopnice Nova Gorica
 • Lesene stopnice Novo mesto
 • Lesene stopnice Ormož
 • Lesene stopnice Piran - Pirano
 • Lesene stopnice Pivka
 • Lesene stopnice Portorož
 • Lesene stopnice Postojna
 • Lesene stopnice Ptuj
 • Lesene stopnice Radeče
 • Lesene stopnice Radenci
 • Lesene stopnice Radovljica
 • Lesene stopnice Ravne Na Koroškem
 • Lesene stopnice Ribnica
 • Lesene stopnice Rogaška Slatina
 • Lesene stopnice Sevnica
 • Lesene stopnice Sežana
 • Lesene stopnice Škofja Loka
 • Lesene stopnice Slovenj Gradec
 • Lesene stopnice Slovenska Bistrica
 • Lesene stopnice Slovenske Konjice
 • Lesene stopnice Šoštanj
 • Lesene stopnice Štore
 • Lesene stopnice Tolmin
 • Lesene stopnice Trbovlje
 • Lesene stopnice Tržič
 • Lesene stopnice Trzin
 • Lesene stopnice Velenje
 • Lesene stopnice Vipava
 • Lesene stopnice Vojnik
 • Lesene stopnice Vransko
 • Lesene stopnice Vrhnika
 • Lesene stopnice Žalec
 • Lesene stopnice Zreče
 • Lesene stopnice Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane