Lesene stopnice - cena in cenik

Cena lesenih stopnic je odvisna od višine etaže, vrste lesa, tip konstrukcije, zapletenosti ornamentov in seveda od izvajalca. Cena masivnih lesenih stopnic po meri se razlikuje od ponudbe do ponudbe. Cena za ravne lesene stopnice z lesenimi nastopnimi ploskvami za eno etažo znaša od 1300 pa vse do 6000 EUR. Za točeno ceno izdelave lesenih stopnic narišite skico.

Komu zaupati izdelavo lesenih stopnic? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim mizarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA LESENE STOPNICE


Cena lesenih stopnic. Cena za ravne lesene stopnice z lesenimi nastopnimi ploskvami, cena stopnic za eno etažo.

1560.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
7200.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Lesene stopnice - cena in cenik

DRUGE CENE ZA LESENE STOPNICE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Lesena nastopna ploskev za stopnice

Cena za leseno nastopno ploskev. Cena za polakirano leseno nastopno ploskev iz masivnega hrasta za stopnice širine 100 cm in globine 28 cm.€/kos

kos
povpraševanje>

Lesena čelna ploskev za stopnice

Cena za leseno čelno ploskev za stopnice. Cena za polakirano leseno čelno ploskev iz masivnega hrasta za stopnice širine 100 cm in standardne višine 17-18 cm.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kovinske stopnice


Cena kovinskih stopnic je odvisna od višine stopnic, tipa stopnic (ravne, zavite, s podestom, konzol...

Preverite tudi: Kovinske stopnice cena

Inox stopnice


Cena inox stopnic je odvisna od višine stopnic, tipa stopnic (ravne, zavite, s podestom, konzolne), ...

Preverite tudi: Inox stopnice cena

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Leseno stopnišče - vse kar morate vedeti

1.Kaj morate vedeti predno naročite izdelavo lesenih stopnic

 

leseno-stopnisce.jpg
Les je odličen konstrukcijski material za lesene stopnice.

1.1 Stopnice in parket v enakem materialu

V kolikor želite so lahko vaše stopnice, ne glede na izbrano obliko, iz enakega materiala in obdelave kot je vaš parket. Izdela se jih lahko iz parketnih deščic.  

1.2 Iz masivnega lesa ali furnirane?

Cena stopnic iz furnirja ni bistveno nižja od cene stopnic iz masivnega lesa. Furnir, ki se ga uporablja za stopnice mora biti namreč debeline najmanj 2 mm, saj bi se tanjši furnir zaradi velikih vsakodnevnih obremenitev, hitro poškodoval. Stopnice iz masivnega lesa so ob ustreznih pogojih (zračna vlaga) vzdržljivejše od furniranih in se poškodbe na njih tudi lažje popravi. Tudi izbor vrst masivnega lesa je večji kot izbor primernih furnirjev. Na drugi strani so stopnice iz furniranega lesa manj izpostavljene delovanju lesa, so pa veliko občutljivejše na fizične poškodbe in vlago. Zadostuje že, da polijete tekočino iz kozarca, ki ga nosite. 

1.3 Škripanje stopnic

Stopnice s peresom in utorom med nastopno in čelno ploskvijo bodo slej kot prej začele škripati. Les se sčasoma osuši zato se, ko stopimo na stopnico utor podrgne ob pero kar povzroči škripajoč zvok.

1.4 Barvanje in luženje stopnic

Stopnice ni priporočljivo barvati ali lužiti. Barva oziroma lužilo se na hojnem delu hitro obrabita kakovostno popravilo oz. obnova barve pa je na vgrajeni stopnici nemogoče oziroma zelo težko. 

1.5  Pritrditev stopnic na beton

Izdelovalci stopnic, ne glede na želeni končni izgled stopnic, uporabljajo različne debeline nastopnih ploskev. Zato je priporočljivo, da izberete izdelovalca stopnic že v fazi, ko se izdeluje armirano betonsko podkonstrukcijo stopnic (AB konstrukcija lahko vsebuje največ, 2,2% vlage pred začetkom polaganja). Tako se boste izognili stroškom potrebne izravnave višine stopnišča. Za pritrjevanje stopnic na beton se lahko uporablja izključno lepila, ki ne vsebujejo vode. Disperzijska in druga lepila z vodo bodo povzročila, da bo les začel pokati in se kriviti. Primerna so tudi zgolj tista lepila, ki se strdijo tudi, če so nanešena v debelejšem sloju. Prav tako se stopnic ne sme pritrjevati na beton s purpenom. Ob hoji po stopnicah se bo le-ta kmalu stisnil, posledica pa bo votel in glasen zven ter škripanje. 

1.6 Polaganje stopnic pride na vrsto po zaključenih obrtniških delih 

Stopnic ni priporočljivo vgrajevati  predno so ostala obrtniška dela končana, saj jih ni možno zadovoljivo zaščititi pred poškodbami, ki bi med deli lahko nastale. Izjema so samonosna jeklena stopnišča, ki jih po končanih delih obložimo s končnim materialom.  

1.7 Jeklene konstrukcije in stopnice

Jeklene konstrukcije stopnic ne potrebujejo posebnega temelja. Konzolne stopnice je možno vgraditi tudi v lesene in montažne hiše in ne potrebujejo betonskih sten. Priporočljivo je, da stopnice z jekleno konstrukcijo izvede en izvajalec v celoti. V primeru, da jekleni del izvede en, leseni del pa drug izvajalec se lahko zgodi, da zveza obeh materialov ne bo optimalna in posledično tudi izgled ne. 

2. Izbor izvajalca 

Izberite izvajalca, ki bo najprej opravil ogled na vašem objektu in vam nato kakovostno in poglobljeno svetoval ter vam ponudil ustrezne tehnične ter estetske rešitve. Priporočljivo je, da lahko izvajalec izvede dela v celoti, vključno z višinsko izravnavo, izdelavo betonskega stopnišča, polaganjem lesenih oblog oziroma izdelavo kompletnih samonosnih jeklenih ali lesenih stopnic. Dobro se je vnaprej pozanimati o referencah in izvedenih delih izvajalca. Pozitivne izkušnje pričajo o zanesljivosti, izkušenosti in strokovni usposobljenosti, ki je pri montaži stopnic še kako potrebna. Preverite tudi dobavne oz. izvedbene roke izvajalca. Pred začetkom del zahtevajte predračun z natančno opredeljenimi deli, cenami ter rokom izvedbe. 

3. Različne vrste lesenih stopnišč

3.1 Vrste lesa primerne za stopnišča

Razmišljate o tem kateri les uporabiti za stopnice? Obstaja veliko vrst lesa, ki jih lahko uporabimo v ta namen. Glede na to, kje živite, kakšno obdelavo oz. končni izgled stopnic si želite in sredstva, ki jih imate na razpolago pa so nekatere vrste lesa morda boljša izbira kot druge. 

3.1.1 Les domačih iglavcev

Bor, macesen in smreka

Od iglavcev imata rumeni bor in macesen najbolj gost in trden les. Je trpežen in lahko raste v različnih podnebjih. Zaradi tega se rumeni bor pogosto uporablja kot gradbeni material iz njega pa se izdeluje tudi pohištvo. Ker ima rumeni bor večjo gostoto lesa kot druge vrste, je odlična izbira za lesene talne obloge kot tudi za izdelavo lesenih stopnic. Poleg njegove splošne uporabnosti pa je tudi ena najbolj dostopnih in ekonomičnih vrst lesa, ki so na izbiro. Gostota lesa rumenega bora prenese trde podnebne razmere, temperaturna nihanja, rezanje, barvanje in lepljenje, da ne omenjamo njegove odpornosti na vlago in škodljivce. Rumeni bor je tako lahko odlična izbira tako za notranje kot zunanje projekte lesenih stopnic.

3.1.2 Les domačih listavcev

Beli hrast, jesen, javor, bukev, brest, breza češnja, gaber,  hruška, gorski javor, jelša, ̌domači kostanj, lipa, oreh, robinija, topol, vrba

Med listavci je najbolj priljubljena vrsta lesa, ki se uporablja za vse vrste lesenih stopnic, hrastov les. Priljubljena je iz več razlogov, predvsem pa zaradi svoje lepe enotne teksture in svetlo do srednje sivo rjave barve. Tako kot bor je zelo odporen proti gnitju. Beli hrast se uporablja za lesena tla, stopnice in celo gradnjo čolnov. Drug velik razlog za uporabo hrasta je, da ga je možno dobro obdelovati z ročnimi in drugimi stroji ter orodji. 

3.1.3 Tuje vrste lesa

kanadski javor, sibirski macesen, mahagonij, wenge, cedra, iroko, doussie, merbau, tik in zebrano

Iz ekološkega vidika sicer ne priporočamo uporabe tujih vrst lesa, še posebej tistih dreves, ki rastejo dolgo in so ogrožena. Včasih pa se kljub vsemu ne moremo povsem izogniti temu, predvsem pri zunanjih stopniščih, ki zahtevajo vzdržljivejši les kot je sibirski macesen.

3.2 Različne vrste konstrukcij oz. podkonstrukcij stopnic

Samonosilne lesene stopnice - lesena konstrukcija

Stopnice pri katerih so vsi sestavni deli narejeni iz lesa. Stranske nosilne elemente je možno izdelati ravno ali ukrivljeno, lahko imajo samo pohodne plošče ali pa tudi čelne ploskve.

Samonosilne stopnice - lesene stopnice na kovinski konstrukciji

Nosilna konstrukcija stopnic je kovinska pohodne in čelne deske pa so lesene iz masivnega ali furniranega lesa.

Samonosilne stopnice - skrita konstrukcija

Pri stopnicah je kovinska konstrukcija skrita v lesene elemente (čelne in pohodne). Takšne stopnice ustvarijo videz lebdenja in lahkotnosti. 

Betonska podkonstrukcija obložena z lesom

Surovo betonsko podkonstrukcijo lahko oblečemo v les. Priporočljivo je v les obleči tako stopnice kot tudi čelnice ter vse stranske zaključke. Takšne stopnice bomo lažje vzdrževali pripomore pa tudi, da so stopnice bolje povezane.

Ne glede na vrsto podkonstrukcije stopnic je stopnice za edinstven videz možno poljubno kombinirati tudi z drugimi materiali kot so kovina, steklo in kamen.

Ograje

Ograje so enakovreden element stopnišča zato je pomembno, da se po svojem videzu ujema z elementi stopnišča. Najpogostejši materiali, ki se uporabljajo za stopniščne ograje so nerjaveče jeklo, kovano železo, medenina, ograje pa so lahko tudi iz stekla, marmorja, kovinskih mrež, pletenic...

4. Postopki obdelave lesa

4.1 Postopki zaščite in obdelave lesa

Z različnimi premazi lahko zaščitimo les stopnic pred vremenskimi elementi ter mu dodamo barvo, z različnimi tehničnimi obdelavami kot so brušenje, krtačenje peskanje itd. pa mu lahko dodamo edinstven videz. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogostejših:

Beljenje lesa 

S tem postopkom se posvetli naravna barva lesa, omilijo se tudi barvne napake zato je barva površine bolj enotna videz stopnic pa bolj sodoben. 

Luženje 

S tem postopkom lahko spremenimo barvo lesa, medtem, ko struktura in tekstura lesa ostaneta vidni.

Prekrivne barve  

Les z barvo zaščitimo obenem pa nam omogoča izbiro katerega koli barvnega odtenka po barvni lestvici.  

Laki 

Z lakom obenem zaščitimo les in mu dodamo mat sijajni ali polmat videz. 

Barvna olja in voski 

Z uporabo naravnih ali sintetičnih olj ali voskov lahko lesu dodajamo barvne odtenke obenem pa poudarimo njegovo strukturo in teksturo.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMLESENE STOPNICE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo lesenih stopni. Višina etaže je 260 cm, širina stopnic 0,80 m. Potrebujem lesene stopnice-polne.


Lp 1800 1 do 3000 €


........

LESENE STOPNICE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za postavitev novih lesenih stopnic leseni, dva zavoja. Višina etaže je 260 cm. Širina stopnic je 86 cm, višina stopnic 16 cm.

Lp 1800 1 do 3000 €


........

LESENE STOPNICE IN OBNOVO LESENEGA PODA

Pozdravljeni,

potrebna je zamenjava iztrošenega lesenega stopnišča in sanacija starega lesenega poda.

Lp 2700 1 do 4500 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, LESENA STOPNICA HRAST MASIVA 100CM DOLŽINA X3,5CM DEBELINA X32 GLOBINA,
Lesene stopnice, Ljubljana

315 € do 525 €

CENA, LESENE NASTOPNE IN ČELNE PLOŠČE , PO OPISU
Lesene stopnice, Zagorje ob Savi

1800 € do 3000 €

CENA, LESENE STOPNICE SA KOVINSKO KONSTRUKCIJO, 3 M ŠIRINA 100 CM
Lesene stopnice, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, OBNOVA LESENEGA STOPNIŠČA, CCA 3M OSTALE MERE SO V PRILOGAH, 16 STOPNIC
Lesene stopnice, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, POHODNE PLOSKVE STOPNIC PREKRITI Z LESOM, 15 STOPNIC
Lesene stopnice, Spodnji Duplek

855 € do 1425 €

CENA, NOTRANJE STOPNICE, /
Lesene stopnice, Pišece

1350 € do 2250 €

CENA, LESENE STOPNICE, V OPISU
Lesene stopnice, Piran - Pirano

891 € do 1485 €

CENA, LESENE STOPNICE, 16 STOPNIC
Lesene stopnice, Kranj

540 € do 900 €

CENA, MENJAVA LESENIH NASTOPNIH STOPNIC, 50X20
Lesene stopnice, Šoštanj

900 € do 1500 €

CENA, POPRAVILO IN NADGRADNJA ZLOŽLJIVIH STOPNIC, 2,40 M
Lesene stopnice, Žirovnica

630 € do 1050 €

CENA, LESENE STOPNICE Z OGRAJO, 12 STOPNIC S PODESTOM, ŠIRINA: 107 CM; VIŠINA: 19CM; GLOBINA: 22CM
Lesene stopnice, Cerkno

1350 € do 2250 €

CENA, LESENE STOPNICE, ETAŽA 270 CM ŠIRINA 90 , 16 STOPNIC
Lesene stopnice, Šentjur

900 € do 1500 €

CENA, LESENE STOPNICE, V OPISU
Lesene stopnice, Domžale

1350 € do 2250 €

CENA, OBNOVA LESENIH STOPNIC, 16 STOPNIC
Lesene stopnice, Ljubljana

720 € do 1200 €

CENA, LESENE STOPNICE V NOVOGRADNJI, 275 CM
Lesene stopnice, Šentilj v Slovenskih goricah

1080 € do 1800 €

CENA, OBNOVA NOTRANJIH LESENIH STOPNIC, STOPNICA DOLŽINE 100CM, VIŠINA 18CM
Lesene stopnice, Portorož - Portorose

630 € do 1050 €

CENA, SAMONOSNE STOPNICE, 260 CM
Lesene stopnice, Radenci

900 € do 1500 €

CENA, NOTRANJE LESENE STOPNICE - POHODNI DEL, -; 80-100CM; 30
Lesene stopnice, Novo mesto

1620 € do 2700 €

CENA, IZDELAVA LESENIH NASTOPNIH PLOSKEV ZA STOPNICE, ŠIRINA CCA 40CM, ŠTEVILO STOPNIC: 16
Lesene stopnice, Prem

630 € do 1050 €

CENA, OKROGLE NOTRANJE STOPNICE, VIŠINA 4M
Lesene stopnice, Bodonci

1620 € do 2700 €

CENA, LESENE NASTOPNE PLOSKVE NA STOPNICAH, ŠIRINA CCA 28 CM - 60 CM (STOPNICE ZAVIJEJO ZA 90 STOPINJ), 15 STOPNIC
Lesene stopnice, Gornji Grad

810 € do 1350 €

CENA, DESKE ZA POHODNI DEL STOPNIC, V HIŠI, POHOD V NADSTROPJE, MAX 20 STOPNIC
Lesene stopnice, Kamnica

1080 € do 1800 €

CENA, LESENA NASTOPNA + ČELNA PLOSKEV, 18 STOPNIC
Lesene stopnice, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, NASTOPNE STOPNIŠČNE DESKE, 13 STOPNIC
Lesene stopnice, Maribor

765 € do 1275 €

CENA, LESENE STOPNICE, 13 STOPNIC
Lesene stopnice, Moravče

540 € do 900 €

CENA, LESENE STOPNICE, OBROBO Z OGRAJO, NOTRANJA VHODNA VRATA, STOPNICE 80 CM SIRINA VISINSKA RAZLIKA CCA 300CM, VRATA CCA 90/250 CM
Lesene stopnice, Polhov Gradec

900 € do 1500 €

CENA, PODTREŠNA LOPUTA (OPCIJSKO TUDI STOPNICE), PO OPISU
Lesene stopnice, Radovljica

540 € do 900 €

CENA, POPRAVILO MANJŠE OMARICE IN LESENIH STOPNIC, PO OPISU
Lesene stopnice, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, STOPNICE NOTRANJE, 225 CM
Lesene stopnice, Maribor

1620 € do 2700 €

CENA, OBLAČENJE STOPNIC, PO OPISU
Lesene stopnice, Izola - Isola

1800 € do 3000 €

CENA, V LES OBLEČENE BETONSKE STOPNICE , ŠIRINA 100 CM, 16 STOPNIC
Lesene stopnice, Kisovec

450 € do 750 €

CENA, IZDELAVA LESENIH STOPNIC, 15 STOPNIC, PRIBLIZNO 90CM
Lesene stopnice, Radovljica

891 € do 1485 €

CENA, LESENA NASTOPNA PLOSKEV ZA STOPNICE, 17 STOPNIC, 90CM DOLGE , 28CM ŠIROKE
Lesene stopnice, Ajdovščina

720 € do 1200 €

CENA, NASTOPNE DESKE ZA STOPNICE, 15 POHODNIH DESK
Lesene stopnice, Maribor

720 € do 1200 €

CENA, LESEN PODEST, STOPNICE, 200 CM ETAŽA
Lesene stopnice, Ljubljana

810 € do 1350 €

CENA, IZDELAVA LESENIH STOPNIC, VIŠINA ETAŽE V CM 270, ŠIRINA STOPNIC 70-80CM, ŠTEVILO STOPNIC 12-13
Lesene stopnice, Pišece

1800 € do 3000 €Poglej druge končane projekte in cene

Lesene stopnice CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

676+ PODJETIJ ZA LESENE STOPNICE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE LESENE STOPNICE?

 • Lesene stopnice Ljubljana
 • Lesene stopnice Maribor
 • Lesene stopnice Celje
 • Lesene stopnice Koper
 • Lesene stopnice Kranj
 • Lesene stopnice Ajdovščina
 • Lesene stopnice Bled
 • Lesene stopnice Bovec
 • Lesene stopnice Črna na Koroškem
 • Lesene stopnice Črnomelj
 • Lesene stopnice Domžale
 • Lesene stopnice Gornja Radgona
 • Lesene stopnice Gornji Grad
 • Lesene stopnice Hrastnik
 • Lesene stopnice Ilirska Bistrica
 • Lesene stopnice Izola
 • Lesene stopnice Jesenice
 • Lesene stopnice Kamnik
 • Lesene stopnice Kidričevo
 • Lesene stopnice Kobarid
 • Lesene stopnice Kočevje
 • Lesene stopnice Kranjska Gora
 • Lesene stopnice Krško
 • Lesene stopnice Laško
 • Lesene stopnice Lendava
 • Lesene stopnice Litija
 • Lesene stopnice Ljutomer
 • Lesene stopnice Metlika
 • Lesene stopnice Mojstrana
 • Lesene stopnice Mozirje
 • Lesene stopnice Murska Sobota
 • Lesene stopnice Nova Gorica
 • Lesene stopnice Novo mesto
 • Lesene stopnice Ormož
 • Lesene stopnice Piran - Pirano
 • Lesene stopnice Pivka
 • Lesene stopnice Portorož
 • Lesene stopnice Postojna
 • Lesene stopnice Ptuj
 • Lesene stopnice Radeče
 • Lesene stopnice Radenci
 • Lesene stopnice Radovljica
 • Lesene stopnice Ravne Na Koroškem
 • Lesene stopnice Ribnica
 • Lesene stopnice Rogaška Slatina
 • Lesene stopnice Sevnica
 • Lesene stopnice Sežana
 • Lesene stopnice Škofja Loka
 • Lesene stopnice Slovenj Gradec
 • Lesene stopnice Slovenska Bistrica
 • Lesene stopnice Slovenske Konjice
 • Lesene stopnice Šoštanj
 • Lesene stopnice Štore
 • Lesene stopnice Tolmin
 • Lesene stopnice Trbovlje
 • Lesene stopnice Tržič
 • Lesene stopnice Trzin
 • Lesene stopnice Velenje
 • Lesene stopnice Vipava
 • Lesene stopnice Vojnik
 • Lesene stopnice Vransko
 • Lesene stopnice Vrhnika
 • Lesene stopnice Žalec
 • Lesene stopnice Zreče
 • Lesene stopnice Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane