Z veseljem pomagamo pri vprašanjih

Če imate vprašanje o projektu, oddajte povpraševanje in najkasneje v enem dnevu vas bomo poklicali. Za vsa ostale nejasnosti poglejte pogosta vprašanja in odgovore. Če še vedno nismo odgovorili na vaše vprašanje, nas pokličite.

Splošno o Mojmojster

1. Zakaj bi uporabil Mojmojster?


Mojmojster vsem, ki gradijo in prenavljajo, olajša iskanje izvajalca in zmanjša tveganje. Samo z nekaj kliki izpolnite povpraševanje in povezali vas bomo s primernimi in ocenjenimi podjetji. Tako boste prihranili veliko časa in se izognili morebitnim težavam pri izvedbi.

2. Me bo ta storitev kaj stala?


Storitev je za uporabnike popolnoma brezplačna. Prav tako ne računamo nobenih provizij. Platforma se namreč financira iz naročnin izvajalcev.

3. Ali Mojmojster izvaja gradnjo in prenovo?


Mojmojster ni gradbeni ali obrtniški izvajalec, prav tako ne nudi storitev projektiranja in načrtovanja. Mojmojster skrbi za informiranje, izobraževanje in povezovanje investitorjev z izvajalci.

4. Zakaj bi vam zaupal podatke o meni in mojem projektu?


Vaši podatki so varni z nami. Vse informacije v zvezi s projektom in vaši kontakti so vidni samo izvajalcem, ki smo jih izbrali in so primerni za vaš projekt. Več informacij, kot objavite, boljši bo odziv vseh zainteresiranih podjetij in hitreje se boste dogovorili za izvedbo.

Povpraševanje

Kako oddam povpraševanje?


Oddaja povpraševanja je enostavna. Vse kar morate narediti je, da izpolnite spletno formo. Za vsako okence v formi vam glede na izbrano kategorijo zastavimo vprašanja, ki vam pomagajo k boljšemu opisu vašega projekta.

Zakaj potrebujete mojo telefonsko številko in e-pošto?


Telefonska številka je obvezna, saj vsako povpraševanje preverimo tudi s klicem. Zastavimo vam dodatna vprašanja in dopolnimo podatke, če je to potrebno. Prav tako je telefonska številka, na kateri ste dosegljivi, pomembna, da vas zainteresirani izvajalci lahko pokličejo. Delujoči e-poštni naslov pa je obvezen, saj na njega dobite vse obvestila, povezana z vašim projektom. Poskrbite, da navedete kontakte oseb, ki poznajo podrobnosti projekta in so odgovorne za njegovo izvedbo.

Za katere dejavnosti lahko oddam povpraševanje?


Na Mojmojster pokrivamo kar 220 kategorij za gradnjo in prenovo. Povpraševanja lahko oddate za praktično vse storitve, povezane z gradbeništvom in načrtovanjem. Za določene kategorije pa bomo za objavo potrebovali več informacij, kot so načrti, popisi del in drugi dokumenti.

Ne vem točno, kaj potrebujem. Lahko oddam povpraševanje?


Mojmojster je namenjen izvedbi. Če se še niste odločili, kaj potrebujete, se lahko obrnete na naš medijski center, namenjen usmerjanju in podpori pred gradnjo in prenovo. V primeru, da potrebujete le nasvet, vam lahko zagotovimo kontakt izvajalca, ki vam bo pomagal.

Zanima me samo cena. Ali naj oddam povpraševanje?


Če vas zanima samo okvirna cena, vas usmerimo na investicijski kalkulator cen za vseh 220 kategorij v sistemu. V kolikor načrtujete izvedbo in bi najprej želeli vedeti, kakšne so razlike med različnimi možnostmi, lahko oddate povpraševanje, če imate dovolj podatkov o tem, kaj želite.

Nisem prepričan, da bom izvajal storitev. Je tak projekt zanimiv?


Če ste še v zgodnji fazi odločanja, ali bi projekt sploh izvedli, vas usmerimo na medijski center in investicijski kalkulator cen. Ko ste prepričani, da se boste lotili gradnje in prenove, vas vabimo, da še enkrat oddate povpraševanje. V kolikor ste že oddali povpraševanje in smo ugotovili, da izvedba še ni aktualna, projekta ne bomo posredovali bazi, lahko pa nastavite datum, kdaj naj vas ponovno pokličemo in aktualiziramo projekt.

Moje povpraševanje še ni bilo objavljeno, je šlo kaj narobe?


Dnevno prejmemo veliko povpraševanj, zato se lahko zgodi, da se nam je vaš projekt izmaknil, za kar se že v naprej opravičujemo. V takem primeru vas prosimo, da nas pokličete. Obstaja možnost, da smo vas v preteklih dnevih že poskušali priklicati. V takem primeru vam takoj po neuspešnem klicu na vašo e-pošto pošljemo sporočilo. Če nam boste vrnili klic, bomo povpraševanje takoj objavili.

Dobil sem sporočilo, da niste našli izvajalcev, kaj naj naredim?


Kljub veliki mreži izvajalcev, ki z nami aktivno sodelujejo, se lahko zgodi, da nismo našli interesa med izvajalci. Navadno imajo podjetja manj zanimanja na višku sezone, posebej, če je vaš projekt manjše vrednosti. V nekaterih primerih, ko potrebujete zelo specifično dejavnost in je vaš projekt odročen, se zgodi, da v mreži sploh nimamo ustreznega podjetja. Če želite, se lahko obrnete na skrbnika in potrudili se bomo, da bo tudi tak projekt v prihodnosti uspešno obravnavan.

Dobil sem sporočilo, da nimate dovolj podatkov, kaj naj naredim?


Podroben opis je zelo pomemben za uspešnost iskanja pravih podjetij. Če ugotovimo, da za projekt niste podali dovolj informacij, da bi se izvajalci lahko odzvali, vas pozovemo na dopolnitev. Že obširen, a poljuden opis, skica in slike obstoječega stanja ali referenčni primeri so dovolj, da se bodo primerna podjetja hitro odzvala. Ko menite, da ste odgovorili na vsa naša dodatna vprašanja, lahko skrbnika s klikom pozovete, da povpraševanje objavi.

Danes sem oddal podobno povpraševanje kot pred časom, zakaj ga niste objavili?


Če ste povpraševanje oddali na novo, ker ni bilo odziva s strani izvajalcev, obe povpraševanji združimo in dodamo nova potencialna podjetja. Ker vedno iščemo primerna in lokalna podjetja, z oddajanjem novega povpraševanja ne moremo zagotoviti, da boste našli popolnoma nove izvajalce in bistveno izboljšali odziv. Mojmojster namreč ni oglasnik, kjer bi ponovna objava oglasa prinesla boljše rezultate.

Izbiranje izvajalca

Čakam še načrte in popise, jih lahko naložim naknadno?


V primeru novogradnje ali pri projektih, kjer je potrebna dokumentacija, lahko načrte dodate naknadno in to tudi sporočite izvajalcem. Priloge lahko sicer brišete in dodajate skozi celoten proces usklajevanja s predlaganim izvajalci.

Kar nekaj izvajalcev se zanima, kaj je naslednji korak?


V vsakem primeru vam svetujemo, da izvajalce, ki so izrazili zanimanje, pokličete in preverite, če je zanje izvedba v želenem terminu mogoča. Če je izvajalcev veliko, na podlagi njihovih ocen izberete najboljše s klikom na ikono zvezdice. Tiste, ki se vam ne zdijo primerni, pa lahko izbrišete iz seznama s klikom na „izbriši“ in izberete razlog za izbris.

Noben izvajalec se mi ni javil, so podjetja sploh zainteresirana?


Posebej v času vrhunca sezone so izvajalci zelo zasedeni. Kljub temu, da jih o vašem projektu obvestimo po e-pošti, SMS sporočilu in preko mobilne aplikacije, lahko spregledajo priložnost. Če se vam noben izvajalec ni javil v nekaj dneh, svetujemo, da jih še enkrat pokličete. Če se gre za projekt večje vrednosti in je bil odziv nezadosten, se obrnite na vašega skrbnika, in preveril bo, kje je nastal problem.

Za moj projekt je preveč zanimanja, lahko umaknete povpraševanje?


Če je za vaš projekt preveč zanimanja in ste prejeli veliko klicev izvajalcev, lahko ustavite iskanje novih zainteresiranih podjetij s klikom na „ustavi iskanje“. Povpraševanje ostalim primernim izvajalcem v mreži, ki še niso v projektu, ne bo več vidno. S ponovnim klikom pa lahko nadaljujete z iskanjem. Če povpraševanje ni več aktualno, prosimo, da s sporočilom obvestite izvajalce in ga zaključite.

Izvajalci niso primerni za projekt, lahko kako pomagate?


V kolikor ste ugotovili, da izvajalci niso primerni za projekt, se lahko obrnete na skrbnika, ki vam bo poskušal najti primernejše izvajalce.

Želel bi druge izvajalce, kaj naj naredim?


Vedno predlagamo vse izvajalce, ki so lokalni in ustrezajo specifikam in velikosti projekta. Če menite, da izvajalci niso primerni za izvedbo vašega projekta, lahko to javite skrbniku, ki jih bo zamenjal. V primeru, da želite druge izvajalce, da bi zbrali več ponudb, vam novih izvajalcev ne moremo zagotoviti. (pogoji uporabe). V skladu s spremljanjem kakovosti pa vsako pisno reklamacijo preverimo na strani izvajalca in stranke. Če ugotovimo, da je izvajalec prejel dve upravičeni reklamaciji, ki jih ni rešil, ga za nedoločen čas izključimo iz sistema.

Izvedba in ocena

Za katerega izvajalca se naj odločim?


Ko se odločate za izvajalca, se ne osredotočajte samo na najnižjo ceno ponudbe. Pri Mojmojster zagovarjamo kvaliteto, zato svetujemo, da poleg najoptimalnejše ponudbe izberete podjetje tudi na podlagi strokovnosti, primerjave referenc in njihove ocene.

Če boste upoštevali tudi kakovost in strokovnost izvajalca, se boste v prihodnje izognili številnim težavam in podražitvam zaradi odprave napak.

Izbral sem izvajalca, kaj sedaj?


Če ste se odločili za izvajalca, je naslednji korak, da podpišete njegovo pisno ponudbo. Pri projektih večje vrednosti pa svetujemo, da sklenete gradbeno pogodbo. Večina izvajalcev bo zahtevala plačilo avansa ali stroškov za material.

Naj zahtevam račun za storitve?


Vsekakor je potrebno, da za vsako opravljeno storitev zahtevate račun. Ne samo, da to narekuje veljavna zakonodaja, račun vas ščiti kot potrošnika. Račun je namreč dokaz za opravljeno storitev. Le z računom lahko uveljavljate reklamacije in odpravo očitnih ter kasneje tudi skritih napak.

Izvajalec je pričel z deli, kaj moram storiti?


Za dela, kjer dokumentacija in nadzor po zakonodaji ni potreben, svetujemo, da izvajalcu zaupate in le občasno preverite skladnost izvedenega z dogovorjenim. Če med delom ugotovite, da je prišlo do napak, izvajalca na to takoj opozorite in napake je dolžan odpraviti. Pri fasaderskih in krovskih delih zahtevajte, dokazilo o uporabi sistemskih rešitev. Vsekakor pa ni priporočljivo, da nadzirate vsak aspekt njegovega dela do meje, da njegovo delo začnete ovirati, saj bo s tem nastalo še več napak.

Izvajalec je zaključil z deli, kako podam oceno?


Če je izvajalec končal z deli, vas prosimo, da zaključite povpraševanje, sporočite, katerega izvajalca bi radi ocenili in podate oceno. Prosimo vas, da ocenite njegovo kakovost, pripravljenost strokovno svetovati in ceno. Prav tako je potreben krajši opis aspektov, ki bi jih radi pohvalili in dejavnikov, ki bi jih želeli grajati.

Zakaj potrebujete oceno?


Mojmojster je sistem, ki nenehno dela na transparentnosti slovenskega gradbenega trga. Vsaka ocena, tudi negativna, služi pri razvrščanju podjetij na kakovostna in nekakovostna. Vaša ocena bo pomagala vsem ostalim, ki gradijo in prenavljajo, da bi ponovili vašo dobro izkušnjo ali da bi se izognili slabi.

Zakaj še vedno dobivam vaša e-sporočila, če sem že zaključil s projektom?


Če povpraševanja s klikom na gumb zaključi povpraševanje in izbiro ene izmed možnosti še niste zaključili, pomeni, da sistemu še niste sporočili, da projekt ni več aktualen. Ker tega ne vemo, vam na e-pošto pošiljamo poziv, da sporočite stanje projekta. Takoj, ko zaključite povpraševanje in podate oceno izvajalca, sistem neha s pošiljanjem e-pošte za dotični projekt.

Kdo je odgovoren za napake pri izvedbi?


Mojmojster ni izvajalec storitev načrtovanja, gradnje in prenove, zato tudi ni odgovoren za nastale napake. Z zbiranjem ocen in izključevanjem nekakovostnih izvajalcev skrbimo, da so v bazi samo dobro ocenjena podjetja. Ne moremo pa jamčiti za opravljeno delo teh podjetij. Za odpravo napak je odgovoren izvajalec, ki je delo opravil. Podlaga za poziv za odpravo napak je račun, pogodba in dokumentacija.

Iščete izvajalce za vašo gradnjo ali prenovo?

Brezplačno pošljite povpraševanje ocenjenim izvajalcem

      Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
      © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane