Za področje

  Zidarstvo, cene

  Kakšna je cena zidarskih del? Zidarska dela so zelo različna in temu primerno so različne tudi cene. Na primer za zidanje 20 cm debele opečne stene, boste na m3 odšteli 120 eur, pri penjenem betonu pa vas bo 25 cm debela stena stala 140 eur/m3. Če gradite hišo na ključ, je cena za vsa gradbena in zaključna dela 800-1200€/m2. Za podrobne cene vseh zidarskih del potrebujete od izvajalca ponudbo oziroma podroben popis predvidenih del.

  Komu zaupati zidarska dela? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim zidarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za zidanje z opeko


  Cena zidanja z modularno opeko klasičnih dimenzij. Cena za zidanje v apneno cementni malti opeke debeline 29 cm na m2 stene.

  120.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  144.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  168.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Zidarstvo

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Dodatna dela

  Čiščenje gradbišča

  Sprotno čiščenje gradbišča med izvajanjem vseh del ter zaključno čiščenje, kompletno z odstranitvijo odpadkov iz objekta ter transportom z delovišča na stalni depo. Obračun po 1x tlorisni površini objekta.


  m2

  €/m2

  Nepredvidena in dodatna dela

  Razna gradbena pomoč v delu pri obrtniških in instalacijskih delih ter razna nepredvidena in dodatna dela. Obračun izvršiti na podlagi efektivnih ur po predhodnem vpisu nadzornega organa v gradbeni dnevnik, ocena števila ur.


  ur

  €/ur

  Zidarska dela

  Opečna preklada

  Kompletna dobava in vgradnja opečne prednapete preklade, montažna nad vratnimi odprtinami, stena deb. 10 cm. Izvedba natančno po navodilih proizvajalca, vključno z V in H transporti ter potrebnimi delovnimi odri.


  kpl

  €/kpl

  Pokrivne plošče opornega zidu

  Pokrivne plošče opornega zidu. Dobava in vgradnja pokrivnih plošč opornega zidu.


  m2

  €/m2

  Ytong preklada

  Siporeks Ytong tipske preklade, 30 cm. Cena za dobava in vgradnja tipskih nosilnih siporeks preklad Ytong NP 25 za zid debeline 30 cm, s pomožnimi deli in prenosi.


  m1

  €/m1


  m1

  €/m1


  m1

  €/m1

  Zidan oporni zid

  Zidan oporni zid. Dobava ograjnih zidakov, komplet z zidanjem in zalivanjem z betonom. Po potrebi vgradnja armaturnih palic.


  m3

  €/m3

  Zidanje s Porotherm zidaki

  Porotherm IZO Profi opeka z izjemnimi toplotnimi lastnostmi je namenjena za gradnjo energetsko učinkovitih stavb, kot so: skoraj nič energijske, pasivne in nizkoenergijske hiše. Zahvaljujoč posebni obliki, dimenzijam, sistemu polaganja na pero in utor ter gradnji brez malte omogoča Porotherm Profi opeka lažjo manipulacijo ter preprostejšo in hitrejšo gradnjo. *Veleprodajne cene proizvajalca, brez vključenega DDV-ja.


  m2

  €/m2


  m2*

  €/m2*


  m2*

  €/m2*


  m2*

  €/m2*


  m2*

  €/m2*

  Zidanje s steklenimi prizmami

  Zidanje s steklenimi prizmami. Dobava in montaža steklenih prizem na parapetni zid iz siporeksa, dim. 120/160 cm, npr. CLEAR 1919/8.


  m2

  €/m2

  Zidanje z opeko

  Nabava, dobava in zidanje opečnih nosilnih zidov debeline 25cm, z uporabo porozirane opeke in podaljšane malte 1:2:6. V ceno je vključeno vso delo in material pomožnih sredstev, pomožni material, lepljenje opeke, rezanje opeke za zidarsko vez, končna obdelava vertikalnih špalet odprtine, kakor tudi glajenje površin okenskih parapetov. Izvedba natančno po navodilih proizvajalca, vključno z V in H transporti ter potrebnimi delovnimi odri.


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3

  Zidanje z Ytong zidaki

  Zidanje z Ytong zidaki, 25 in 30 cm. Cena za zidanje sten s plinobetonskimi - siporeks - Ytong zidaki dimenzij 25 in 30 cm.


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3


  m3

  €/m3

  Izolacijska dela

  Hidroizolacija kopalnice

  Hidroizolacija kopalnice. Izvedba premaza estriha s Hidrostopom ipd. trikratni v kopalnici, vključno 10c m po zidu, ter dodaten četrti premaz na stiku tla/zid.


  m2

  €/m2

  Horizontalna hidroizolacija

  Kompletna dobava materiala in izvedba horizontalne hidroizolacije - vodotesna membrana - npr. Sika Proof skupaj z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti. Dela izvesti skladno z navodili in detajli proizvajalca!


  m2

  €/m2

  Izolacija strehe

  Nabava, dobava in oblaganje strehe (med špirovce) - izolirana streha, s toplotno izolacijo - mineralna volna deb. 16 cm, vključno s parno zaporo, z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli in odri ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2

  Izolacija temeljne plošče

  Kompletna dobava in polaganje pod temeljno ploščo toplotno izolacijo d=14 cm XPS - Fibran SEISMIC ali podobno skupaj z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti. Dela izvesti skladno z navodili in detajli proizvajalca!


  m2

  €/m2

  Vertikalna hidroizolacija

  Kompletna izvedba vertikalne hidroizolacije z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti. Dela izvesti po navodilih proizvajalca. H.I. v sestavi:

  - Nanos hladnega bitumenskega premaza (npr. IBITOL) na suho in brezprašno površino AB konstrukcije, poraba 0,3 l/m2, sušenje premaza 24 ur.
  - Izdelava vertikalne hidroizolacije. Bitumenski trakovi iz oksidiranega bitumna, v skladu s SIST EN 13969 - TIP A in SIST 1031 (npr. IZOTEM V4 oz. IZOTEKT V4), popolno privariti s podlago. Trak odmerimo na začetek preklopa v horizontali (10 cm). Pričetek varjenja pa začnemo s spodnje strani stene - od zgornjega konca kotne letve proti vrhu stene. Izdelava 10 cm preklopov v prečni in 15 cm v vzdolžni smeri. S končanjem vertikalne hidroizolacije dokončamo še spoj hidroizolacije: stena-tla, preklop najmanj 10 cm (na EPS kotno letev traku ne varimo).


  m2

  €/m2

  Vgradnja kotnih letev

  Nabava, dobava in vgradnja KOTNE LETVE 5x5 cm za blažitev ostrega kota na področju prehoda hidroizolacije: tla-stena (preprečevanje ostrega pregiba varilnega traku in posledičnega trganja trakov zaradi zemeljskih posedkov).


  m1

  €/m1

  Vodoodporna toplotna izolacija

  Nabava, dobava in vgradnja vodoodporne toplotne izolacije ~ 25 cm (npr. XPS toplotna izolacija in mehanska zaščita hidroizolacije, v skladu s SIST EN 13163, evropska direktiva o gradbenih proizvodih CPD 89/106/EEC). Pritrjevanje; poliuretansko lepilo TERMIFIX (1 kartuša/5m2), bitumensko hladno lepilo BITUFIX (1-2 kg/m2), vključno z dodatno zaščito s čepaste folijo (Tefond) z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Ometi

  Izdelava grobega in finega ometa

  Izravanava površine zidov po obodu objekta s predhodno pripravo podlage, izdelava cementnega redkega obrizga in finega ometa s cementno rahlo podaljšano malto 1:3 skupaj z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli in odri ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti: priprava površine za nanos vertikalne hidroizolacije.


  m2

  €/m2

  Izravnava AB stene

  Kompletna izvedba izravnave AB stene z osnovnim ometom z npr. Jubizol lepilna malta, armirano z armaturno mrežico 145 g/m2, vključno z izvedbo premaza z Unigrund, finalni sloj npr. Jub fini omet granulacije 1,0 mm, z vsemi potrebnimi odri in transporti ter z vsemi potrebnimi pomožnimi deli. Omet sten višine do 3,50 m.


  m2

  €/m2

  Izravnava AB stropa

  Kompletna izvedba izravnave AB stropa z osnovnim ometom z npr. Jubizol lepilna malta, armirano z armaturno mrežico 145 g/m2, vključno z izvedbo premaza z Unigrund, finalni sloj npr. Jub fini omet granulacije 1,0 mm, z vsemi potrebnimi odri in transporti ter z vsemi potrebnimi pomožnimi deli.


  m2

  €/m2

  Zametavanje utorov

  Izvedba ometa, zametavanje utorov, 6/4 do 8/7cm. Izvedba zametavanja utorov v opečnih in betonskih stenah za elektriko in strojne instalacije.


  m1

  €/m1

  Vgradnja elementov

  Dolbljenje kanalov v stenah

  Dolbljenje kanalov v opečnih stenah za vgraditev raznih ventilacijskih cevi.


  m1

  €/m1

  Obzidava vgradnega kotlička

  Obzidava vgradnega kotlička, geberita. Obzidava zadnjega dela zidnih geberitov v sanitarnih kabinah s siporeksom - sprednji del gips obloga.


  kpl

  €/kpl

  Vzidava omarice

  Vzidave in zidarske obdelave elektro omaric, razdelilcev, hidrantnih omar, vodomerov, regulacijskih in tehnoloških naprav do velikosti 1,00 m2.


  kpl

  €/kpl

  Več

  Zidanje z Ytong zidaki, 10 in 15 cm

  Cena za zidanje sten s plinobetonskimi - siporeks - Ytong zidaki dimenzij 10 in 15 cm.


  m3

  €/m3

  Siporeks Ytong tipske preklade, 25 cm

  Cena za dobava in vgradnja tipskih nosilnih siporeks preklad Ytong NP 25 za zid debeline 25 cm, s pomožnimi deli in prenosi.


  m1

  €/m1

  Zidanje z modularno opeko, 19 x 19 x29 cm

  Cena za zidanje sten z modularno opeko, 19 x 19 x29 cm v apneno cementni malti 1 : 3 : 9, debeline 19/29cm.


  m3

  €/m3

  Zidanje z Ytong zidaki, 10 cm

  Cena za zidanje predelnih sten s plinobetonskimi - siporeks - Ytong zidaki dimenzij 10 cm.


  m3

  €/m3

  Zidanje s potresniki

  Cena za potresnike, vogalnike na stiku sten.


  kpl

  €/kpl

  Izravanava površine betona, izdelava cementnega redkega obrizga in finega ometa s cementno rahlo podaljšano malto 1:3 skupaj z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti: priprava površine za nanos horizontalne hidroizolacije


  m2

  €/m2

  Nabava, dobava in vgradnja vodoodporne toplotne izolacije ~ 20 cm (npr

  XPS toplotna izolacija in mehanska zaščita hidroizolacije, v skladu s SIST EN 13163, evropska direktiva o gradbenih proizvodih CPD 89/106/EEC). Pritrjevanje; poliuretansko lepilo TERMIFIX (1 kartuša/5m2), bitumensko hladno lepilo BITUFIX (1-2 kg/m2), vključno z dodatno zaščito s čepaste folijo (Tefond) z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2

  Nabava, dobava in zidanje opečnih predelnih zidov debeline 20 cm, z uporabo porozirane opeke in podaljšane malte 1:2:6

  V ceno je vključeno vso delo in material pomožnih sredstev, pomožni material, lepljenje opeke, rezanje opeke za zidarsko vez, končna obdelava vertikalnih špalet odprtine, kakor tudi glajenje površin okenskih parapetov. Izvedba natančno po navodilih proizvajalca, vključno z V in H transporti ter potrebnimi delovnimi odri.


  m3

  €/m3

  Nabava, dobava in zidanje opečnih predelnih zidov debeline 10 cm, z uporabo porozirane opeke in podaljšane malte 1:2:6

  V ceno je vključeno vso delo in material pomožnih sredstev, pomožni material, lepljenje opeke, rezanje opeke za zidarsko vez, končna obdelava vertikalnih špalet odprtine, kakor tudi glajenje površin okenskih parapetov. Izvedba natančno po navodilih proizvajalca, vključno z V in H transporti ter potrebnimi delovnimi odri.


  m2

  €/m2

  Kompletna izvedba grobega in finega ometa notranjih sten v hiši; grobi omet se izvede s podaljšano cementno malto 1:3:9 s predhodnim obrizgom, fini apneni omet 1:3, armirano z armaturno mrežico 145 g/m2z vsemi potrebnimi odri in transporti ter z vsemi potrebnimi pomožnimi deli

  Omet sten višine do 3,50 m.


  m2

  €/m2

  Kompletna dobava in oblaganje stene s toplotno izolacijo EPS deb

  10 cm, vključno z izvedbo armiranega zaključnega ometa, skupaj z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2

  Zidarska obdelava opečnih sten po prehodno izdolbljenih kanalih instalacijskih razvodov, špric in groba zidarska obdelava izdolbljenih kanalov v stenah


  m1

  €/m1

  Nabava, dobava in oblaganje strehe (med letvami) - izolirana streha, s toplotno izolacijo - mineralna volna deb

  10 cm, vključno s parno zaporo, z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli in odri ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2

  Nabava, dobava in polaganje toplotne izolacije - mineralna volna deb

  20 cm, vključno s parno zaporo, z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli in odri ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2

  Kompletna izdelava tlaka na balkonih, naklonski beton za 2% padca 0-3 cm, bitumenski premaz + parna zapora + topl

  izol. 4,5 cm + hidroizolaicja, z vsemi pomožnimi, pripravljalnimi in zaključnimi deli in odri ter vsemi potrebnimi horizontalnimi in vertikalnimi transporti.


  m2

  €/m2

  Izvedba ometa, po odstranitvi ploščic

  Izvedba popravila sten na mestih odstranjene keramike z grobim zaribanim ometom na predhodni špric s cementnim obrizgom.


  m2

  €/m2

  Izvedba ometa, odstranjena vrata

  Izvedba zidarske predelave vratnih odprtin na tipske serijske mere vrat (širina +7-8cm, višina + cca 4-5cm).


  m2

  €/m2

  Izvedba ometa, popravilo prebojev

  Izvedba zazidave na mestih raznih manjših prebojev v opečnih in betonskih zidovih po vrtanjih.


  kpl

  €/kpl

  Izvedba ometa, zametavanje utorov, 4/3 do 6/5cm

  Izvedba zametavanja utorov v opečnih in betonskih stenah za elektriko in strojne instalacije.


  m1

  €/m1

  Izvedba ometa, zametavanje talnih utorov, 6-8/10-12cm

  Izvedba zametavanja utorov na tleh za nove odtoke.


  m1

  €/m1

  Izvedba ometa, tuš kabina

  Izvedba ometa pri novih sanitarijah, tuš s talno kanaleto in mešalno baterijo.


  kpl

  €/kpl

  Izvedba ometa, WC školjka, bide

  Izvedba ometa pri novih sanitarijah, WC školjka ali bide.


  kpl

  €/kpl

  Izvedba ometa na površinah rušitve

  Izvedba novih ometov na mestih večjih zidarskih posegov.


  m2

  €/m2

  Dobetorniranje, vratne, okenske odprtine

  Izvedba zabetoniranja nadvišanja pred glavnim vhodom dimenzije cca. 230/100cm višine +cca 8-10cm, kompletno s stranskim opažem, betonom C30/37 in armaturno mrežo ter predpremazom za boljši oprijem betona.


  kpl

  €/kpl

  Zidanje parapeta

  Izvedba parapetnega zida iz siporeksa.


  m2

  €/m2

  Čiščenje, grobo

  Izvedba zidarskega grobega čiščenja med posameznimi fazami gradnje in na koncu pred finalnim mokrim čiščenjem.


  m2

  €/m2

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Zidarska dela - kaj morate vedeti?

  1. Zidarska dela

  Zidarska dela vključujejo gradnjo s polaganjem posameznih enot (opeka, betonski zidak, kamen itd.). Običajno so položene na cementno malto, ki jih med seboj veže in tako ustvari enotnostrukturo. Zidarska dela lahko zagotovijo lepe stene in tla po ekonomičnih cenah. Zidarska dela so praviloma precej fizično intenzivna. Zaradi narave cementa, betona, opeke ali kamna je gradnja ponavadi trpežna in pogosto zahteva malo vzdrževanja.

  zidarska-dela.jpg
  Zidarska dela vključujejo gradnjo z opeko, betonskimi zidaki ali kamnom, ki jih skupaj veže malta.

  1.1. Zgodovina

  Kamen, opeka, malta in beton so materiali s katerimi delajo zidarji. Najosnovnejši in najbolj prvinski od teh materialov je kamen, ki ga je mogoče polagati na tla kot pot ali pa iz njega ustvarjati stene z ali brez uporabe zidarske malte. Tudi opeka v zgodovini gradbeništva ne zaostaja daleč za kamnom. Ljudje smo kmalu spoznali, da je glino in pesek mogoče mešati in ju oblikovati v posamezne enote/kvadre, ki jih lahko zlagamo. Nekje na tej časovni premici smo ugotovili tudi, da vezivo kot je malta pospešuje in olajša gradnjo. Prva veziva so bila preprosto blato, nato apno in pesek. Osnovna sestavina sodobne malte pa je portlandski cement, ki je tudi aktivna sestavina betona.

  1.2 Zidarska dela zahtevajo trdno podlago - temeljenje

  Vsem zidarskim materialom je skupno dvoje, da so težki in trdni ter zato podvrženi razpokanju. Če se površina, na kateri je postavljena zidana konstrukcija, lahko premakne, bodo zidaki sčasoma počili. Vsi zidovi morajo biti zgrajeni na stabilnih tleh, bodisi na trdnih stabilnih tleh ali na komprimiranem nasipu.V večini primerov morajo biti temelji tudi pod globino zmrzali. Ko zemlja zmrzne, se voda v njej razširi, ko se spremeni v led, in to lahko ustvari dovolj moči, da zgradbo dvigne ali, da se razpoči togi zidani material.

  1.2.1 Pasovni temelji, temeljne plošče

  Na stabilnih tleh so zidane konstrukcije zgrajene na pasovnih temeljih ali temeljnih ploščah. V večini primerov so to armirano betonske konstrukcije, čeprav lahko delujejo tudi ležišča iz strnjenega gramoza ali drobljenega kamna. Temelji, ki so vedno širši od grajenih sten, razporedijo težo zidu na večjo površino, tako da preprečijo neenakomerno posedanje in razpokanje zidu. Širina pasovnega temelja je odvisna od teže, ki jo podpira in nosilnosti tal. Večina pasovnih temeljev je približno pol toliko globoka kot široka, kar zagotavlja dovolj globine, da podlaga deluje kot nosilec pri podpori teže.

  1.2.2 Podlaga temeljev

  Betonske plošče, kot tudi kamnite ali opečne steze, morajo biti podprte tudi na trdnih tleh, vendar namesto betonske podlage slonijo na drobljenem kamnu. Tako kot temelji tudi drobljeni kamen porazdeli težo, recimo avtomobila na tla. Pesek zagotavlja tudi drenažo in bolj ali manj enakomerno površino za nošenje zgornje konstrukcije. Omogoča tudi, da se beton, kamen ali opeka nad njim premikajo prečno. Vsa konstrukcija se širi in krči s temperaturnimi spremembami in če se je ovirana pri premikanju, bo počila.

  1.3 Kaj sploh je beton?

  Beton, ki se uporablja za temelje, je mešanica gramoza, peska in portlandskega cementa. Portlandski cement je kombinacija gline in apnenca, žgana pri zelo visoki temperaturi in nato zmleta v fin prah. Voda se mešanici doda na licu mesta. Portlandski cement in voda se mešata in držita skupaj pesek in gramoz. Hkrati voda kemično reagira s portlandskim cementom in celotna mešanica se začne strjevati. Mešanici je potrebno je dodati le minimalno količino vode - odvečna voda oslabi končni beton. Sušenje betona traja približno 28 dni, da se popolnoma strdi, čeprav običajno postane pohoden v 12 do 24 urah. Glede na namen betona so v mešanico lahko vključeni tudi dodatki. Vlakna zmanjšujejo možnosti za razpoke. Mehčala omogočajo dodajanje manj vode, hkrati pa še vedno tvorijo beton, ki je uporaben. Določena sredstva upočasnijo postopek strjevanja, kar je lahko koristno v vročem vremenu, ko se beton lahko prehitro strdi in popoka. Nasprotno pa pospeševalniki pospešujejo strjevanje betona, kar je koristno v hladnem vremenu, ko se beton počasi suši. Pri večjih projektih se beton naroča beton v betonarni in ga dostavijo v tovornjakih - t.i. hruškah. Popolnoma naložen tovornjak z mešanico vsebuje približno 10 kubikov mokrega betona oz. približno 20 ton materiala. Dela, ki zahtevajo manj kot en kubični meter betona, se običajno opravljajo z ročnim mešanjem betonskih mešanic, ki jih kupimo v vrečah.

  1.4 Kaj je malta?

  Malta je mešanica portlandskega cementa in peska in se uporablja za zidanje sten iz betonskih zidakov, opeke in kamna. Tradicionalna malta vključuje tudi apno, zaradi česar je malta lepljivejša. Malte, ki so se uporabljale pred koncem 19. stoletja, so bile sestavljene samo iz apna in peska. Današnje malte uporabljajo aditive, ki niso apno, za doseganje dobrih uporabnih lastnosti in se prodajajo v več formulacijah, namenjenih za polaganje opeke, betonskih zidakov ali kamna.

  1.5 Različne vrste zidarskih materialov

  V kolikor je konstrukcija sestavljena iz gradnikov in malte, se lahko šteje kot zidarsko delo. Malta ima pomembno vlogo pri zidanih konstrukcijah in deluje kot lepilo oz vezivo, ki drži vse skupaj. Malta je na voljo v številnih različicah, z različnimi stopnjami trdnosti.

  1.5.1 Opeka

  Opeka je danes najbolj priljubljen zidarski material. Znano je, da je opeka trpežna in lepega videza, da traja več generacij in je vedno v modi. Opeke so tudi v najrazličnejših različicah, od bolj tradicionalnih pa vse do sodobnih tekstur in barv. Opeko lahko polagamo na različne načine in v različnih vzorcih. Opeka je običajno narejena iz gline, peska, vode in včasih apna ali pepela. Različne vrste opek lahko vsebujejo različne sestavine, ki jih zmešamo in nato stisnemo v kalup. Ko so opeke lepo oblikovane, jih postavimo v zelo vročo peč in pečemo v trdne enote.

  1.5.2 Kamen

  Za izdelavo kamnitih zidov je mogoče uporabiti dve vrsti kamnov, bodisi obdelan ali neobdelan. Obdelan kamen je bolj enakomernih velikosti in ima različne teksture. Neobdelan ali grobi kamen zagotavlja bolj rustikalen videz in vključuje postavitev stene brez vzorca. Neobdelan kamen daje bolj pristen ali naraven videz, ki je morda bolj neurejen, vendar dejansko ponuja čudovit rezultat.

  1.5.3 Betonski bloki

  Betonski zidaki so položeni podobno kot opeka, pri čemer je en zidak pritisnjen na drugega v razporejeni obliki. Ker so betonski bloki precej večji od opeke, traja veliko manj časa, da jih položimo. Zaradi tega in tudi drugih lastnosti so betonski zidarski elementi zelo priljubljeni gradbeni materiali. Ponavadi so cenovno ugodnejši in so tudi požarno odporni. Betonski zidaki so različnih velikosti, oblik in tudi posebnih oblik, zaradi česar so zelo vsestranski gradbeni material. Večji objekti kot so šole, tovarne in stanovanjske zgradbe so pogosto izdelani iz betonskih zidakov.

  2. Izberite kakovostnega izvajalca zidarskih del!

  2.1 Ali lahko sami opravimo zidarska dela?

  Večina zidarskih del je delo za strokovnjake. Za večje projekte, poleg znanja in izkušenj, ki smo jih izpilili z leti, potrebujemo tudi težke stroje ter specializirana orodja.Zidarstvo velja za eno bolj dostopnih veščin, zato ga želijo preizkusiti mnogi samograditelji. Vendar naloga ni lahka, še posebej, če se lotite zidanja nosilnih sten. Najlažja pot do odličnih rezultatov je poiskati dobrega zidarja. To je tudi najbolj stroškovno učinkovita možnost, saj bo izdelava hitra in zmanjšala pa se bo tudi možnost napak. Kljub vsemu pa obstajajo številna zidarska opravila, ki jih, z malo spretnosti, lahko opravimo tudi sami. Na primer izdelava/tlakovanje vrtne poti je lahko tak Naredi Sam projekt. Ali pa številna zidarska popravila, ki jih lahko priročen človek z nekaj orodja in ustreznimi izdelki dobro opravi sam. Na primer popravilo poškodovanega ometa, krpanje betona ali preplastitev obrabljene betonske plošče ali pločnika. Montažni betonski bloki odpirajo nekaj možnosti pri izdelavi ognjišč ali teras itd.

  3. Zidarska dela - vrste

  Termin zidarska dela se uporablja zelo na široko in ni vedno popolnoma razumljiv. Zidana konstrukcija vključuje vse, kar je narejeno s spajanjem različnih materialov s pomočjo malte. Malta je cementna zmes, ki, ko se posuši, deluje kot vezivo zgradb in konstrukcij iz opeke, betona, kamna, marmorja in drugih materialov. Zidarski materiali so lahko umetni ali naravni. Tu pojasnjujemo različne vrste zidarskih del in podajamo odgovore o vsakem od njih.

  3.1 Zidarstvo kot oblaganje površin ali zidarstvo kot gradbeništvo

  Oblaganje sten in tal ima običajno estetski namen v nasprotju z gradnjo zidov ali drugih trdnih in nosilnih konstrukcij. Tovrstna dela vključujejo oblaganje in lepljenje materialov na zunanjo stran nosilnih sten ali zidov ter tal. Nosilni zid pa lahko zdrži in se bori z zunanjimi elementi; je samostoječ in ni pritrjen na nič drugega.

  3.2 Različne vrste zidarskih del

  Medtem, ko še vedno obstajajo strokovnjaki, ki so usposobljeni za opravljanje vseh vrst zidarskih del, pa na splošno postaja poklic vse bolj specializiran. Obsežen seznam zidarskih del nam pokaže, da vsaka posamezna vrsta del zahteva strokovno znanje in ter veliko izkušenj. Nekaj zidarskih del naštevamo tu:

  Polaganje opeke in drugih gradnikov
  Izgradnja in popravila dimnikov
  Obnova in popravila opečnih zidov
  Polaganje kamna z malto ali suho zlaganje
  Vlivanje temeljev, temeljnih plošč, stebrov, etažnih plošč...
  Popravila cementa
  Cementni premazi
  Izdelava opažev
  Izdelava hidroizolacij
  Gradnja kamnitih ali opečnih zidov, podpornih sten, stebrov, dekorativnih ali funkcionalnih struktur.
  Vgradnja stenskih oblog iz kamna ali umetnega kamna
  Rezanje betona
  Namestitev / obnova okrasnih apnenčastih ali naravnih kamnitih pedimentov in arhitekturnih detajlov
  Izdelava kamnitih ali betonskih poti, teras, zunanjih žarov, kamin in stopnic
  Tlakovanje dvorišč
  Vlivanje betonskih stopnic
  Izdelava betonskih, kamnitih ali asfaltnih dovozov
  Obnova stavbne dediščine, ki vključuje ponovno ustvarjanje izvirnih materialov in modelov, vključno z barvnimi maltami

  4. Zidarska dela - Kako zgraditi opečni zid

  4.1 Količina opeke

  Seveda, če se želite lotiti zidarskega projekta, je smiselno najprej se lotiti manjšega projekta pri katerem boste zvadili osnovne veščine. Preizkusiti se v zidanju vrtne stene je odličen začetek. Preden začnete svoj projekt, morate ugotoviti koliko opek potrebujete. Standardna velikost opek je 215 mm x 102,5 mm x 65 mm. Za natančen izračun morate upoštevati tudi 10 mm sloj malte. Torej, za pravilen izračun upoštevajte naslednje mere: 225 mm x 102,5 mm x 75 mm.
  Nato boste želeli prišteti še nekaj dodatne opeke za odpadek (kalo), približno 5%.

  4.2 Kaj boste potrebovali?

  Opečna gladilka
  Stara opažna plošča
  Merilni trak
  Vodna vaga
  Vrvice
  Lopata
  Macola
  Okrepitev (bolster)
  Trda krtača

  4.3 11 korakov do izgradnje opečne stene

  Korak 1: Začnite opečno steno na vogalih

  Najprej položite opeki na oba konca stene, kjer se bodo začeli stebri. To je treba storiti po pripravi temeljev, če so potrebni. Z vrvico med obema zunanjima opekama na višini opeke naredite ravno vodilo.

  Korak 2: Zmešajte malto

  Na staro opažno (osb) ploščo nasujemo pet lopat peska in eno cementa. Z lopato premešajte do enakomerne barve. Oblikujte vdolbino, vanjo vlijte vodo in premešajte. Ponovite dokler tekstura ni gladka in kremasta ter ne preveč tekoča.

  Korak 3: položite prvi sloj malte

  Vzdolž vrvice nato natresite 1-2 cm malte . Začenši na enem koncu, položite prvo opeko in jo rahlo tapnite, da se uleže v posteljico. Konec naslednje opeke namažite z malto in jo naslonite na prvo. Kot vodilo za ravno linijo uporabite vrvico.

  Korak 4: zgradite opečne stebre

  Na točko, kjer želite, da se začnejo vaši stebri, postavite opeko ob strani na konec stene. Ko gradite zid, mora biti vsak zaporedni steber opeke položen v nasprotni smeri.

  Korak 5: rezanje opeke

  Pri gradnji stebrov boste na določenih delih morali položiti le pol opeke. Če želite opeko razpoloviti jo postavite na bok, položite dleto na mesto razcepa in trdno udarite s kladivom/macolo. Opeka bi se morala razpoloviti že po prvem udarcu.

  Korak 6: Stebri naj bodo vedno korak naprej

  Na stebrih vedno zidajte vsaj eno vrstico višje od ostale stene. Pri tem premaknite vrvico navzgor in jo vstavite v malto na stebrih. Za nosilce mora biti konec vsake opeke nad sredino spodnjega.

  Korak 7: Prepričajte se, da so fuge debeline 10 mm

  Vodoravne in navpične fuge malte naj bodo debele 10 mm. Pri običajnih opekah mora biti od vrha zgornje opeke do vrha spodnje 75 mm.

  Korak 8: zaključek stebrov

  Ko končate na vrhu stebrov, lahko pa ustvarite privlačen zaključek z nižjimi stroški tako, da opeke vstavite v malto bočno.

  Korak 9: Zaključek stene

  Za zanimiv zaključek stene opeke obrnite navpično po dolžini in položite po celotni dolžini stene. Uporabite drugo, višjo vrvico, da ohranite enakomerno linijo.

  Korak 10: Kako dokončati fuge?

  Za dokončanje fug uporabite zaobljeno orodje ali žličko s katero postrgate odvečno malto ter ustvarite lep zaključek fuge. Začnite z vodoravnimi fugami nato navpičnimi - na ta način je lažje odstraniti odvečno malto.

  Korak 11: Očistite opeko
  Na koncu steno nežno očistite in očistite morebitno malto, ki je padla na tla, preden se le-ta posuši. Cement lahko s pomočjo vode operete s tal, vendar pazite, da pri tem ne umažete nove stene!

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Pozidava balkona s siporexom

  Pozdravljeni,

  potrebujem pozidavo balkona s siporeksom v bloku, pritličje. Pozidava s strani in fronte. Brez barvanja ali fasadnega nanosa, samo zaključek z mrežo in lepilom. prosim za kontakt, izvedbo.

  Lep pozdrav. 630 € do 1050 €

  ........

  Zaribavanje sten v kopalnici

  Pozdravljeni.

  Nujno potrebujemo mojstra za zaribavanje sten v kopalnici površine 15m2.

  Lp 194.4 € do 324 €

  ........

  Zazidati teraso, narediti zidane stebre, dvig hiše.

  Pozdravljeni,

  treba je narediti zidane stene na terasi, ki je trenutno odkrita potem bo zaprta v bivalni prostor, dvignila se bo streha in je treba dozidati stene cca. 90cm.

  Lp 360 € do 600 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Demontaža okna in zazidanje luknje, znotr, Cca 1.5m2
  Zidarstvo, Polzela

  225 € do 375 €

  Cena, Izdelava cokla na siporeksu, 16 m2
  Zidarstvo, Logatec

  315 € do 525 €

  Cena, Betoniranje stopnic, ojačanje plošče,.., Cca 45m2
  Zidarstvo, Škofja Loka

  2700 € do 4500 €

  Cena, Prestaviti vrata in zakrpati steno, 50 m2
  Zidarstvo, Tržič

  270 € do 450 €

  Cena, Pozidava garaže, 4 x 10 x 2,5 m
  Zidarstvo, Ljubljana

  7200 € do 12000 €

  Cena, Zunanji zid iz opeke, Višina 1,89 m, dolžina 13 m
  Zidarstvo, Kamnik

  270 € do 450 €

  Cena, Zunanje betonske stopnice in vhod v hišo, 150x450x180
  Zidarstvo, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zidanje objekta (garaža), 4,0 x 5,5 x 2,65
  Zidarstvo, Vransko

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izdelava temelnje plošče, zidanje zunanjih in notranjih sten, 1 plošča, 12x8x3
  Zidarstvo, Dolenjske Toplice

  9900 € do 16500 €

  Cena, Pozidava stene, Približno3x4m
  Zidarstvo, Medvode

  360 € do 600 €

  Cena, Temeljna plošča in zemeljska dela, 10 x 10
  Zidarstvo, Ptuj

  2700 € do 4500 €

  Cena, Različna gradbena in zidarska dela, Po popisu
  Zidarstvo, Litija

  450 € do 750 €

  Cena, Sanacija stene na gospodarskem objektu, po opisu
  Zidarstvo, Zgornja Ložnica

  360 € do 600 €

  Cena, Notranji ometi in rekonstrukcija kletnih prostorov, Cca 60m2
  Zidarstvo, Kamnik

  720 € do 1200 €

  Cena, Siporex stene, montaža vhodnih vrat, 7 x 4
  Zidarstvo, Murska Sobota

  720 € do 1200 €

  Cena, Izdelava mansarde, 100m2
  Zidarstvo, Slovenska Bistrica

  17100 € do 28500 €

  Cena, Prizidek k delavnici, po opisu
  Zidarstvo, Šmarje - Sap

  4050 € do 6750 €

  Cena, Gradbena dela AB, siporeks, obdelava špalet, v popisu
  Zidarstvo, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Betoniranje in vlivanje estriha, 15m2
  Zidarstvo, Kočevje

  180 € do 300 €

  Cena, Podiranje nadstreška in gradnja nadstreška, ter betoniranje stopnišča, 10 m2
  Zidarstvo, Stahovica

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izdelava zunanjih betonskih stopnic, 10 do 15 stopnic
  Zidarstvo, Jesenice

  900 € do 1500 €

  Cena, Zidanje predelnih sten, 120m2
  Zidarstvo, Koper

  8100 € do 13500 €

  Cena, Izdelava okenskih odprtin, gradnja notranje stene - ytong, 100m2
  Zidarstvo, Celje

  2070 € do 3450 €

  Cena, Z betonskimi zidaki pozidati na izdelanih temeljih obodni zid drvarnic, 3x3m x višina 1.5 m
  Zidarstvo, Novo mesto

  450 € do 750 €

  Cena, Predelna stena z vgradnjo not. navadnih vrat, Dolžina 6 m, višina 2m, debelina 15 cm
  Zidarstvo, Celje

  360 € do 600 €

  Cena, Preklade za vrata in okna, Po opisu
  Zidarstvo, Domžale

  1350 € do 2250 €

  Cena, Pozidava zaprtje balkona, Po opisu
  Zidarstvo, Velenje

  630 € do 1050 €

  Cena, Pozidava stene v predelu vrat, dimenzija vrat
  Zidarstvo, Straža pri Novem mestu

  72 € do 120 €

  Cena, Zidanje novogradnje, 13,2x11,1x5,5
  Zidarstvo, Žalec

  4050 € do 6750 €

  Cena, Dozidava terase v dveh etažah, Terasa cca. 10 m2, objekt 9 x12 m2 hiša
  Zidarstvo, Novo mesto

  4050 € do 6750 €

  Cena, Obnova kmečkega objekta, delno pozidava, omet, 6x4x2,7
  Zidarstvo, Apače

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zidanje garaže, Po opisu
  Zidarstvo, Miklavž Na Dravskem Polju

  3150 € do 5250 €

  Cena, Potrebujem rusenje stene za prehod sirok 1m v stanovanju, 1 m × 2 m
  Zidarstvo, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Pregradno steno iz knaufa, izlirano, Višina 3 metre 20 cm, dolžina 4metre
  Zidarstvo, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Rušitev in pozidavo zunanje nosilne stene, 0,60m,7,5 do 8,0m, do 2,5m (temelj + stena
  Zidarstvo, Celje

  225 € do 375 €

  Cena, Popravilo mulde v hišni kanalizaciji, 60cm X 60cm X 30cm
  Zidarstvo, Kranj

  540 € do 900 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Zidarstvo cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1735+ podjetij za Zidarstvo
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane