Gradbena dela - cenik gradbenih del in izvajalca

Kakšna je cena gradbenih del? Gradbena dela obsegajo zelo širok nabor storitev: od betoniranja temeljev, do pleskanja sten. Cena za vsa gradbena in zaključna dela za hišo ključ znaša 800-1200€/m2.

Komu zaupati izvedbo gradbenih del? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim gradbenikom v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za gradbena dela


Cena gradbenih del na hiši. Cena za vsa gradbena in zaključna dela na ključ do zaključne faze.

960.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
1440.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Gradbena dela

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Temeljna plošča

Izvedba AB temeljne plošče za klasično hišo debeline 25 cm z izolacijo pod temelji, skupaj z opažerskimi, betonskimi in železokrivskimi deli. Izvedba samolepilne hidroizolacije.


m2

€/m2

Zemeljska dela

Izkop terena, odvoz izkopanega materiala na deponijo in planiranje ter uravnavanje terena za klasično enodružinsko hišo na nezahtevnem terenu.


m2

€/m2

Zidarska in betonska dela

Zidarska, dela, ki obsegajo zidanje nosilnih in predelnih sten, izdelave nezahtevnih AB nosilcev in tipskih preklad nad okni ter izdelavo horizontalnih in vertikalnih hidroizolacij, preboji in zidarskimi obdelavami.


m2

€/m2

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Manjše rušenje


Cena rušenja je zelo odvisna od materiala stene in tega, kako visoko ali nedostopno je gradbišče. Ce...

Preverite tudi: Manjše rušenje cena

Zidarstvo


Kakšna je cena zidarskih del? Zidarska dela so zelo različna in temu primerno so različne tudi cene....

Preverite tudi: Zidarstvo, cene

Podporni zidovi


Kakšna je cena podpornega zidu oz. škarpe? Težavnost terena lahko bistveno podraži gradnjo, saj je p...

Preverite tudi: Podporni zidovi cena

Oporni zidovi


Kakšna je cena opornega zidu oz. škarpe? Težavnost terena lahko bistveno podraži gradnjo, saj je pon...

Preverite tudi: Oporni zidovi cena

Temelji in temeljne plošče


Kakšna je cena gradnje temeljev? Cena temeljenja je najbolj odvisna od tipa izbranih temeljev (pasov...

Preverite tudi: Temelji in temeljne plošče cena

Večje rušitve


Kakšna je cena rušenja hiše? Cena rušenja povprečne, enodružinske hiše je odvisna od marsikaterih de...

Preverite tudi: Večje rušitve cena

Manjša zidarska dela


Kakšna je cena manjših zidarskih del? Zidarska dela so zelo različna in temu primerno so različne tu...

Preverite tudi: Manjša zidarska dela cena

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Cena gradbenih del

1. Kaj morate vedeti o gradbenih delih?

Če se odločite za prenovo, sanacijo ali gradnjo popolnoma novega doma, je jasno, da bodo gradbena dela hrbtenica celotnega podviga. Gradbena dela, tako groba kot fina, obsegajo vsa obrtniška dela, od označbe parcele in zakoličbe objekta do ometanja fasade in okrasitve vrta. Ne glede na obseg del je izbor pravega strokovnjaka pomembna odločitev.

gradbena-dela.jpg
Gradnja hiše

Prva in najpomembnejša stvar je, da vsaj približno veste, kaj želite. Sicer arhitekt ne bo mogel zasnovati tistega, kar ste si zamislili. Ko boste sami ali s strokovno pomočjo definirali celotno idejo, bo šele možno izdelati zasnovo, načrte, izračune ter na koncu zaključiti izvedbo.

2. Kje in kako najti izvajalce?

Arhitekt, ki ga najamete, bo glede na obseg dela, ki ga načrtujete, izdelal tudi ustrezen popis del – to je seznam vseh obrtniških del, ki se bodo izvajala, ter vrste in količine materialov, ki jih je treba dobaviti in vgraditi. Ko imate tak seznam, potem točno in natančno veste, koliko katerega materiala potrebujete, pa tudi od katerega proizvajalca oz. blagovne znamke ter – seveda – po kakšnih cenah. Na podlagi natančnega popisa boste povpraševali in prejemali ponudbe izvajalcev, zato je zelo majhna verjetnost, da se bodo kasneje pojavila kakšna neprijetna presenečenja v smislu dodatnih stroškov.

Vse to velja v primeru, če se odločite, da boste dela vodili sami in po fazah. Tako boste sami poiskali posamezne izvajalce ter se z njimi individualno dogovorili za delo. Priporočamo pa, da se raje odločite za sistem »na ključ«, saj takrat podjetje, s katerim sklenete pogodbo za gradnjo, obnovo, adaptacijo ali sanacijo, prevzame odgovornost tako za načrtovanje, projektiranje, kakovost materialov in vgradnje, upoštevanje terminskega plana in rokov ter nadzora nad vsem, kar je narejeno. Nenazadnje tudi za garancijsko dobo ter morebitne popravke in izboljšave.

Iz prakse je znano, da je na koncu razlika med projektom »na ključ« in projektom v lastni režiji, ko se vse sešteje in odšteje, približno 5 % celotne vrednosti investicije. Zato dobro premislite, ali je takšna razlika vredna vlaganja vašega časa, truda in živcev.

V vsakem primeru priporočamo, da z nami kontaktirate, saj sodelujemo samo z zanesljivimi podjetji in obrtniki, katerih reference si skupaj s komentarji strank lahko ogledate na naši spletni strani. Izpolnite spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o zahtevanem projektu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

3. Groba in fina gradbena dela

Gradbena dela so skupek posameznih del, ki so potrebna za izvedbo in dokončanje objekta in vključujejo:

3.1. Zemeljska dela

Dela, ki spadajo v to kategorijo, se večinoma opravljajo strojno. Poleg označevanja in zavarovanja gradbišča ta dela vključujejo izkope zemeljskega materiala ali njegovo nasipanje, razporejanje in zbijanje, transport in odlaganje, zaščita in utrjevanje, pa naj se izvaja za dovozno cesto, dovoze, poti ali za gradbeno jamo, kanale, greznice, bazene, jarke ... Dela se izvajajo z ustrezno gradbeno mehanizacijo, to je s profesionalnimi stroji, opremo in orodji. Po dokončanju objekta sledijo še dela za ureditev vrtov in dvorišč, kot so asfaltiranje, tlakovanje in ozelenitev.

3.2. Zidarska dela

Ta dela zajemajo vse vrste gradenj, to je postavitev sten in montaža nosilne konstrukcije ter opažev s poljubnim materialom; spremljajo jih izvedba estrihov, betoniranje, armiranje in vgradnja vseh vrst izolacij. Fina zidarska dela so tista, s katerimi se obdelajo zunanje ali notranje stene, ki se jih na koncu še pobarva ali prelepi z dekorativnimi tapetami in drugimi oblogami.  

3.3. Krovska in kleparska dela

Tudi to so gradbena dela na strehi. Groba tesarska dela zajemajo fino montažo izolacije in montažo strešne kritine. Sem sodi tudi gradnja oz. vgradnja dimnikov, pa naj bodo zidani ali montažni. Nazadnje so na vrsti kleparska dela, kot je montaža žlebov in obrob.

3.4. Inštalacije

Izkopi zemlje za razvod inštalacij - vodovoda, kanalizacije, vseh vrst električnih instalacij in telekomunikacij, kot tudi izvedba njihovih priključkov na javne vode, sodijo med pripravljalna dela nizkih gradenj. Fina inštalacijska dela so dela znotraj objekta, ki zagotavljajo delovanje in uporabo vseh elementov: razpeljava inštalacij za sanitarne prostore in kuhinjo (vodovod, kanalizacija), razsvetljavo in vtičnice, telekomunikacije, video nadzor in pametne inštalacije.

4. Izvedba gradbenih del

Gradbena dela se vedno izvajajo po točno določenem vrstnem redu in po terminskem planu. Zato se za dela manjšega ali večjega obsega izdela projekt za izvedbo in popis del. Na podlagi načrtov se določi, koliko in katere mojstre boste potrebovali, katere materiale in koliko jih boste potrebovali ter način in vrstni red del.

Za racionalizacijo stroškov in časa strokovnjaki vedno svetujejo čim bolj enostavno zasnovo objekta, saj bo tako njegova izvedba hitrejša, lažja in boljša. V primeru novogradnje to pomeni, da je objekt osnovne geometrijske oblike: pravokoten tloris, ravna ali dvokapna streha, razporeditev inštalacij po isti vertikali ipd. Če gre za starejšo hišo, je smotrneje več pozornosti in sredstev nameniti kakovosti in trajnosti materialov kot zgolj estetiki. V obeh primerih morajo biti vzdržljivost, praktičnost in udobje odločilni dejavniki.

Ta priporočila veljajo tako za novogradnjo kot za obnovo, še posebej, če se dela lotite sami. Najpomembnejša je kontinuiteta – da na gradbišče po ustaljenem urniku in pravočasno pridejo točno določene količine, vrste in tipi materialov ter ustrezni mojstri, ki jih bodo vgrajevali. V primeru, da se ne odločite za projekt „na ključ“, morda ne bi bilo slabo razmisliti vsaj o gradbenem nadzorniku - strokovni osebi, ki bo namesto vas na gradbišču ves čas gradnje ali obnove ali pa vsaj zadostno število ur, da bo lahko spremljala in nadzirala dela ter reševala probleme oziroma različne nepredvidene situacije na licu mesta in pravočasno. To bi vam dalo tudi neko garancijo, da boste za ceno, ki jo plačate, dobili, kar želite.

5. Na kaj moramo biti še posebej pozorni pri gradbenih delih?

5.1. Gradbena dela na ključ

Če se odločite za gradnjo ali prenovo svojega doma na ključ, je praktično v trenutku, ko definirate projekt, se dogovorite za rok predaje del in podpišete pogodbo, vaše delo končano. Seveda je treba poravnati vse stroške po dogovorjeni dinamiki, nato pa se lahko vselite. Tisto, na kar morate biti posebej pozorni, poleg pravne strani dokumenta, so tehnične specifikacije. Torej, kateri materiali in kakšne kakovosti bodo uporabljeni, kakšni so garancijski roki za tovrstne izdelke, način njihove vgradnje in poprodajne garancije, torej servisiranje in vzdrževanje. Upoštevajte, da so med gradbenimi deli nekatere pomanjkljivosti ali napake vidne takoj, nekatere pa se pokažejo šele po dolgih letih ali v določenih ekstremnih situacijah: močnem deževju, poplavi, suši, potresu ipd. Zato morate biti pripravljeni in zavarovani pred morebitnimi tovrstnimi dogodki. Težave te vrste praviloma niso take, da bi jih bilo mogoče enostavno in enostavno rešiti, velikokrat pa so tudi verižne.

5.2. Gradbena dela v lastni režiji

Posebej zahtevni podvig je gradnja, prenova, adaptacija ali prenova v lastni režiji. Nikakor ni priporočljiv za tiste, ki izvedbi ne morejo posvetiti dovolj časa in pozornosti. Ne pravijo zaman "ena hiša, eno življenje". Če ste iz stroke, je vse skupaj morda nekoliko lažje, saj poznate potrebne postopke. Za gradnjo v lastni režiji se največkrat odločimo, ko želimo delati po fazah, saj je tako finančna obremenitev porazdeljena na daljše obdobje, pa tudi, če imamo podporo pri delu s strani družine in prijateljev.

Vsekakor pa boste za vsak del izvedbe primorani sami poiskati mojstre in se z njimi dogovarjati, nabaviti in dostaviti material, nato odpeljati odpadne materiale, slediti vgradnji materialov, izvedbi instalacij in komunalnih priključkov ter vsega ostalega. Poleg tega boste nadzirali izvedbo del in njihovo kakovost ter se na koncu ukvarjali z garancijskimi roki in morebitnimi spremembami. Da o vsakodnevnih situacijah na gradbišču in vprašanjih nabave, logistike in drugih težav sploh ne govorimo. 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Betonska plošča v hiši

Pozdravljeni,

med avgustovskimi poplavami mi je zalilo spodnji del hiše v višini 10 centimetrov. Spodnji del hiše bi sedaj adaptirali, vendar je v dveh prostorih težava, ker spodaj ni betonske plošče. Je samo nasutje na katerega so položeni leseni tramovi in na katerega so izvedena lesena tla. V teh dveh prostorih bi sedaj rad naredil betonsko ploščo in nato estrih, da se pripravi ravna osnova za laminat/vinil. Površina 45 do 50 m2.

Lp 1080 € do 1800 €

........

Podstavek za kamin in obložitev stene

Pozdravljeni,

potrebujem izdelavo podstavka za peč, ki je prikazan na priloženi sliki v kolikor se s tem ukvarjate. V primeru, da ja je situacija taka da bo nosilni element kovinsko ogrodje potreboval pa bi ploščo na kateri stoji peč, spodnje 3 panele ter pozidavo stene s kamnom. Hvala v naprej,

Lp 270 € do 450 €

........

Nekaj manjših gradbenih del

Pozdravljeni,

potrebna pozidava zidu za vhodna vrata (zaprtje nadstropja), 2x "zob" za notranja vrata, pozidava nadsvetlobe s knaufom (z zvočno izolacijo), menjava kadi.

Lp 315 € do 525 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Prenova garaže; knauf, odstranitev ograje znotraj garaže, beljenje, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Izkop luknje za betoniranje plošče, 50 m2
Gradbena dela, Ruše

720 € do 1200 €

Cena, Jašek za vodno črpalko v kleti, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana - Polje

540 € do 900 €

Cena, Manjši prizidek k hiši - garaža, Po popisu
Gradbena dela, Ponikva

31500 € do 52500 €

Cena, Postavitev enostavnega objekta, 6x6,5x3,5
Gradbena dela, Sežana

2250 € do 3750 €

Cena, Izkop jame, odvoz materiala in betoniranje temelja, 1
Gradbena dela, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Zunanje betonske stopnice, 120, 500, 260 cm
Gradbena dela, Renče

720 € do 1200 €

Cena, Betonska plošča, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana

360 € do 600 €

Cena, Izdelava betonski stopnic, po opisu
Gradbena dela, Škofja Loka

540 € do 900 €

Cena, Izdelav oziroma popravilo obstoječe škarpe, Po popisu
Gradbena dela, Vrhnika

2250 € do 3750 €

Cena, Dozidava stopnišča v 1.nadstropje, Po popisu
Gradbena dela, Radomlje

2250 € do 3750 €

Cena, Hidroizolacija meteornega jaška, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana - Polje

180 € do 300 €

Cena, Temeljna plošča velikosti, 7 x 7 m
Gradbena dela, Gornja Radgona

540 € do 900 €

Cena, Izvedba plošče, hidroizolacija in estrih, Približno 40 m
Gradbena dela, Poljane Nad škofjo Loko

630 € do 1050 €

Cena, Obdelava špalet za vgradnjo oken, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Točkovni temelji za garažo, po opisu
Gradbena dela, Maribor

225 € do 375 €

Cena, Daibau Jobs: Splošna gradbena dela-Nemčija, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana

9 € do 15 €

Cena, Temeljno ploščo za vrtno hiško, 4 x 2m
Gradbena dela, Ljubljana

720 € do 1200 €

Cena, Vrstna hiša je v tretji gradbeni fazi, potrebujem izdelavo notranjosti, Po popisu
Gradbena dela, Maribor

27000 € do 45000 €

Cena, Podstavek toplotna črpalka,
Gradbena dela, Logatec

180 € do 300 €

Cena, Manjšo škarpo in podporni steber ter betonsko korito, po opisu
Gradbena dela, Domžale

900 € do 1500 €

Cena, Betonski podstavek za toplotno črpalko, 1 kos
Gradbena dela, Spodnja Idrija

225 € do 375 €

Cena, Vezanje armature za temeljno ploščo, Po popisu
Gradbena dela, Ljubljana

225 € do 375 €

Cena, Metalna garaža za dva avta z uto plus nadstrešek, 48m2 in 12,25m2
Gradbena dela, Slovenska Bistrica

2250 € do 3750 €

Cena, Polaganje armaturne mreže, 400 m²
Gradbena dela, Koper

1350 € do 2250 €

Cena, Zidana garaža, 35 m²
Gradbena dela, Maribor

7200 € do 12000 €

Cena, Škarpa, 25 m²
Gradbena dela, jarenina

3780 € do 6300 €

Cena, Betoniranje temelja, 5 m
Gradbena dela, Miklavž Na Dravskem Polju

405 € do 675 €

Cena, Rekonstrukcija hiše v Biljani, 45 m²
Gradbena dela, Dobrovo v Brdih

27000 € do 45000 €

Cena, Izkop, izdelava- zidava garaže v zemlji, 9mx7m
Gradbena dela, Grobelno

6750 € do 11250 €

Cena, Fasada, izolacija in drenaza, 200
Gradbena dela, Bizeljsko

36000 € do 60000 €

Cena, Izkop, planiranje zemlje, betoniranje, 60 m2
Gradbena dela, Grosuplje

1080 € do 1800 €

Cena, Izdelava betonske plošče, 36 m2, debelina 10 cm
Gradbena dela, Maribor

360 € do 600 €

Cena, Rekonstrukcija stare hiše, rušenje, dogradnja., Po popisu
Gradbena dela, Gornja Radgona

72000 € do 120000 €

Cena, Pripravo podlage in betoniranje temelja za lopo, 400 x 450 x 10 cm
Gradbena dela, Orehova vas

450 € do 750 €

Cena, Adaptacija vogala hiše, 1x
Gradbena dela, Prestranek

270 € do 450 €Poglej druge končane projekte in cene

Gradbena dela cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

1690+ podjetij za Gradbena dela
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradbena dela?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane