Za področje

  Garažna vrata, cena 2024

  Koliko stanejo garažna vrata? Cena garažnih vrat je lahko zelo različna. Nanjo vplivajo dimenzije, proizvajalec, material, način odpiranja (mehansko, avtomatsko) in tip garažnih vrat (rolo, sekcijska, dvižna, krilna). Najbolj priljubljena danes so sekcijska garažna vrata, sledijo jim rolo garažna vrata, nato krilna in dvižna.

  Sekcijska garažna vrata (paneli se pri odpiranju premikajo navzgor in nato vodoravno vzdolž stropa garaže) so priljubljena zaradi svoje funkcionalnosti, varnosti in estetske prilagodljivosti. Zaradi odlične toplotne in zvočne izolacije so idealna za garaže, ki so povezane z bivalnimi prostori. Cena za sekcijska garažna vrata se giblje od 800 do 1400 EUR.

  Rolo garažna vrata so priljubljena zaradi varčevanja s prostorom in enostavnosti uporabe. ​ Cena za rolo garažna vrata se giblje od 800 do 2000 EUR. Predvsem odvisno od velikosti in kakovosti.

  Komu zaupati montažo garažnih vrat? Enostavno in hitro najdite dobrega izvajalca za dobavo in montažo garažnih vrat v svoji okolici. Kako? Z obrazcem spodaj lahko popolnoma brezplačno in nezavezujoče pošljete povpraševanje in nato izbirate med zainteresiranimi in dobro ocenjenimi ponudniki garažnih vrat!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Garažna vrata, cenik

  Garažna vrata omogočajo vstop vozil v objekt, hkrati pa jih varujejo in služijo kot toplotna zaščita. Glede na način odpiranja ločimo več vrste garažnih vrat: dvižna garažna vrata, sekcijska garažna vrata, rolo garažna vrata, dvokrilna garažna vrata in industrijska garažna vrata. Na ceno vpliva tudi material garažnih vrat, saj obstajajo pvc garažna vrata, alu garažna vrata in tudi lesena garažna vrata. Z montažo elektromotorja in senzorjev se lahko večino vrst garažnih vrat nadgradi v avtomatska garažna vrata.

  Garažna vrata, cenik
  730 €/kpl

  MINIMALNA CENA
  1100 €/kpl

  SREDNJA CENA
  1400 €/kpl

  NAJVIŠJA CENA
  Naredi si izračun

  Vodič po povprečnih cenah: Garažna vrata (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Dvižna garažna vrata, cena

  Cena za dvižna garažna vrata. Cena dvižnih garažnih vrat. Cena za garažna vrata na nagib z motivom v imitaciji lesa. Cena za pogon garažnih vrat in montažo.


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl

  Dvokrilna garažna vrata, cena

  Cena za dvokrilna garažna vrata. Cena dvokrilnih garažnih vrat. Cena za klasična krilna garažna vrata s z motivom v imitaciji lesa. Cena za pogon garažnih vrat in montažo.


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl

  Industrijska garažna vrata, cena

  Cena za inudstrijska garažna vrata. Cena industrijskih garažnih vrat. Cena za industrijska garažna vrata s sistemom za hitro odpiranje. Cena za pogon garažnih vrat in montažo.


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl

  Rolo garažna vrata, cena

  Cena za rolo garažna vrata. Cena rolo garažnih vrat. Cena za rolo garažna vrata s horizontalnim motivom bele barve. Cena za pogon garažnih vrat in montažo.


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl

  Sekcijska garažna vrata z osebnim prehodom

  Cena za dobavo in montažo sekcijskih garažnih vrat z osebnim prehodom, z debelino lamele 40 mm, osebnim prehodom (nizek prag), samozapiralom, varnostnim stikalom in motornim pogonom z dvema daljinskima upravljalcema.

  Cena sekcijskih garažnih vrat, z vmesnim prehodom, dimenzij 2250 x 2125 mm ali 2375 x 2125 mm je 1250€.


  kpl

  €/kpl

  Sekcijska garažna vrata, cena

  Cena za dobavo in montažo avtomatskih sekcijskih garažnih vrat za en avtomobil, z debelino lamele 40 mm in motornim pogonom z dvema daljinskima upravljalcema.


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl


  kpl

  €/kpl

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Sekcijska garažna vrata


  Cena rolo garažnih vrat je odvisna od velikosti, materiala (aluminij, jeklo, PVC, les) in seveda od ...

  Preverite tudi: Sekcijska garažna vrata cena

  Rolo garažna vrata


  Koliko stanejo rolo garažna vrata? Cena rolo garažnih vrat je odvisna od velikosti, materiala in sev...

  Preverite tudi: Rolo garažna vrata cena

  Dvižna garažna vrata


  Koliko stanejo dvižna garažna vrata? Cena dvižnih garažnih vrat je odvisna od velikosti, materiala (...

  Preverite tudi: Dvižna garažna vrata cena

  Dvokrilna garažna vrata


  Koliko stanejo dvokrilna garažna vrata? Cena krilnih garažnih vrat je odvisna od velikosti, material...

  Preverite tudi: Dvokrilna garažna vrata cena

  Industrijska garažna vrata


  Cena industrijskih garažnih vrat je odvisna od dimenzije vrat, ponudnika ter od načina odpiranja, ki...

  Preverite tudi: Industrijska garažna vrata cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Garažna vrata, vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti pred nakupom garažnih vrat?

  1.1. Varnost pri garažnih vratih

  Glede na to, da garažna vrata lahko predstavljajo tudi dostop v notranjost naše hiše, moramo poskrbeti, da bodo varna. Sodobna garažna vrata varnost zagotavljajo z obstojnimi in trpežnimi materijali iz katerih so izdelana, poleg tega pa tudi z varnim načinom zaklepanja. Največjo varnost pred vlomilci nudijo jeklena vrata z dvojno steno in robustnimi tečaji ter daljinskim krmiljem z roling kodo, ki je varna pred manipulacijo. Bodite pozorni na to, da so vrata A-testirana proti vlomom.Garažna vrata

  1.2. Toplotna izolativnost, tesnenje in energijska varčnost

  Garažna vrata vplivajo na energijske izgube objekta. Na toplotno izolativnost garažnih vrat vplivajo sistem odpiranja, materijali iz katerih so vrata izdelana, debelina vrat in pa kakovostna montaža vrat. Če želite prišparati na kurjavi, vgradite garažna vrata z dvojno steno in dovolj debelim slojem izolacije. Pomembno je tudi dobro tesnjenje vrat. Zaželjena so obstojna tesnila na prekladi, na tleh, ob straneh ter med sekcijami, saj preprečujejo toplotne izgube in ščitijo pred vremenskimi vplivi. 

  1.3. Dvižna garažna vrata

  Zelo praktično je, da se vrata odpirajo dvižno, torej navzgor in nazaj pod strop garaže. Na ta način ostane veliko prostora tako pred garažo kot v garaži. Tako lahko parkirate neposredno pred garažnimi vrati.

  1.4. Preprečevanje poškodb

  Garažna vrata naj vsebujejo senzor, ki bo vrata ustavil brez dotika v kolikor se med odpiranjem ali zapiranjem pod njimi pojavi ovira, kot je denimo otrok ali domača žival. Obenem naj izvedba vrat preprečuje ukleščanje prstov od znotraj, zunaj in iz strani. Morebitne nesreče in poškodbe pri uporabi vrat preprečujejo tudi zaprte vzmeti, ki imajo tudi daljšo življenjsko dobo saj so zaščitene pred umazanijo in ostalimi vplivi iz okolja.

  2. Izbira ponudnikov in izvajalcev za garažna vrata

  2.1. Svetovanje pri nakupu garažnih vrat in vgradnja

  Dober ponudnik se vam bo posvetil, vam poglobljeno svetoval in z vami natančno dogovoril vse detajle. Vrata bo dobavil v dogovorjenem roku in vam nudil tudi možnost vgradnje. Le-ta mora biti izvedena v enem dnevu, da se zapre odprtina  vrat. Dober ponudnik ima na voljolastne, izkušene in strokovno usposobljene monterske ekipe, ki vam vrata ustrezno vgradijo in po potrebi izvedejo tudi dodatna dela.

  2.2. Garancija

  Prvi znak, ki kaže na kakovost izdelka je garancijski rok. Ponudniki kakovostnih garažnih vrat nudijo deset in več letno sistemsko garancijo na vrata ter vsaj 5 letno garancijo na pogone in elektroniko.V času garancije morajo biti garažna vrata brez vizualnih ali funkcionalnih napak. Tako dolgoživost omogočajo zgolj kakovostni materiali in izdelava. V primeru poškodb mora biti zagotovljena kompletna paleta nadomestnih delov. 

  2.3. Servis in vzdrževanje

  Za garažna vrata s pogonom je priporočljiv letni vdrževalni pregled s strani pooblaščenega in strokovno usposobljenega serviserja. Prav tako je pomemno, da je stranki vedno na voljo servisna  ekipa, ki poskrbi, da so morebitne okvare hitro in kakovostno odpravljene.  

  3. Kako se garažna vrata odpirajo?

  3.1 Avtomatska garažna vrata

  To so vsa garažna vrata, ki delujejo s pogonom na daljinsko upravljanje. Le-to nam prihrani vsakokratno stopanje iz avtomobila, sploh v dežju, kadar želimo v garažo parkirati svoj avtomobil. Prihrani nam tudi iskanje ključev, saj imamo daljinski upravljalnik vedno s seboj v avtomobilu.

  Dvižna garažna vrata
  Sekcijska garažna vrata so najbolj priljubljena

   

  3.2 Sekcijska dvižna garažna vrata, sekcijska stranska drsna garažna vrata

  Sekcijska vrata so najbolj pogosta izbira iskalcev garažnih vrat. To so v osnovi dvižna oz. drsna garažna vrata, ki pa so sestavljena iz več segmentov. Dvižna vrata se med dviganjem lomijo na lamele nato pa pod stropom spet sestavijo v celoto. Drsna stranska vrata pa se med odpiranjem po delih umaknejo na obe strani. Prednost tovrstnih vrat je, da za odpiranje potrebujejo zelo malo prostora in omogočajo maksimalno svetlo mero prehoda. Lahko so toplotno izolirana ali neizolirana. Lahko imajo tudi integrirano okno ali vrata za osebni prehod. Sekcijska garažna vrata običajno delujejo na pogon.

  3.3 Klasična dvižna garažna vrata

  Ta vrata se, v nasprotju z sekcijskimi, v enem kosu dvignejo pod strop, z ali brez pogona. Zaradi tega je tudi zmanjšana svetla prehodna mera. Slabost dvižnih vrat je slabše tesnenje, poleg tega pa običajno niso izolirana. Najbolj pogosto se uporabljajo za vrstne garaže, samostoječe garaže in prostore, ki ne zahtevajo posebnega tesnenja.

  3.4 Rolo garažna vrata

  Značilnost rolo oz. navojnih  garažnih vrat je, da so sestavljena iz tankih lamel (običajno iz aluminija), ki se med odpiranjem, zlagajo v rolo omarico. Lamele so najpogosteje izolirane. Prednost rolo garažnih vrat je, da sprostijo ves prostor garaže. Lahko so avtomatska ali ročna. Odlikujejo jih tudi enostavna vgradnja, lep izgled in tiho delovanje. 

  3.5 Dvokrilna garažna vrata

  Zaradi obilice boljših rešitev so vedno manj v uporabi dvokrilna garažna vrata. Uporabljajo se  pri specifičnih običajno starejših objektih, ki imajo denimo prenizek strop ali so ožji od garaž po današnjih standardih.Tudi dvokrilna garažna vrata so lahko avtomatična in toplotno izolirana. 

  3.6 Industrijska garažna vrata

  So večja garažna vrata, ki se uporabljajo povsod kjer imamo opravka z večjimi vozili (tovornjaki), denimo v tovarnah, na kmetijah, v skladiščih, gasilskih domovih itd. Imajo kompaktnejšo konstrukcijo in močnejši motor od običajnih vrat. Industrijska vrata imajo običajno integriran vhod za osebe, na voljo so v različnih barvah in dimenzijah.

  4. Garažna vrata glede na materijal

  Tako estetski videz kot uporabnost sta odvisna od materiala iz katerega so izdelana vhodna vrata. Možnost izbire različnih materialov in barv, omogočata, da videz vrat prilagodimo posamezni stavbi. Vsak material pa ima svoje prednosti in slabosti.

  4.1 Lesena garažna vrata

  Lesena garažna vrata so kljub zahtevnejšemu vzdrževanju, zaradi svojega lepega videza še vedno ena najbolj priljubljenih izbir. Videz garažnih vrat je nenazadnje zelo pomemben, saj bistveno vpliva na videz celotne hiše. Izbira barv in vrst lesa je široka. Lesena garažna vrata so tudi kvalitetna in vzdržljiva, a le, če jih pravilno vzdržujete. To pomeni, da jih bo potrebno vsaj 1x letno prepleskati, prelakirati oz. preoljiti, da preprečite obrabo zaradi vremenskih vplivov.

  4.2 PVC garžna vrata

  Pvc garažna vrata iz umetnih mas (PVC, ABS) so ena izmed najbolj priljubljenih predvsem zaradi svoje nizke cene, pa tudi zaradi dolgotrajnosti ter enostavnosti vgradnje in vzdrževanja. Tudi po videzu so lahko privlačna, saj posnemajo videz tako jeklenih kot lesenih vrat. Dražja različica garažnih vrat iz umetnih mas so vrata iz steklenih vlaken (fibreglass), ki so izredno vsestranska saj so odporna proti rji, trdna in praktično ne zahtevajo vzdrževanja.

  4.3 Aluminijasta garažna vrata

  Med vsemi tremi najpogostejšimi materijali, je aluminij najbolj cenjen, odporen in trajen. Garažna vrata iz aluminija so odlična izbira za obmorske kraje, saj je aluminij odporen na korozijo zaradi soli v zračnih hlapih. Odlikuje jih tudi to, da ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Garažna vrata iz aluminija spadajo v višji cenovni razred, vendar ohranjajo lep videz tudi po desetletju izpostavljenosti in uporabe. 

  5. Garažna vrata Akcija/Stili/Trendi

  5.1 Steklena garažna vrata

  Danes, ko so garaže tudi zaradi kakovostnejših vrat bolj toplotno izolirane, vaša garaža ni več zgolj prostor za vaš avto - lahko služi tudi kot pralnica, delavnica, prostor za vadbo ali domača pisarna. Toda več časa, kot preživite v svoji garaži, bolj pomembno je najti način, kako vanje spustiti čim več svetlobe. Najnovejši trend so zato garažna vrata z okni, ki polepšajo notranjost vaše garaže hkrati pa dajo slog tudi zunanjosti. Če želite svojo garažo preplaviti s še več svetlobe, pa razmislite o sodobnih steklenih garažnih vratih. Ta elegantna steklena vrata so ojačana z močnim aluminijastim okvirjem in omogočajo, da svojo garažo doživite kot še nikoli prej.

  5.2 Drzne barve

  Minili so dnevi standardnih belih garažnih vrat - danes so pri oblikovanju zunanjosti vašega doma v trendu drzne, temne barve!  Izberite barvo, ki se dobro ujema z zunanjostjo vašega doma, vendar je dovolj temna, da garažna vrata izstopajo. Razmislite tudi o črnih garažnih vratih, ki so trenutno eden vodilnih trendov v oblikovanju! 

  5.3 Najnovejše tehnologije

  Samo vprašanje časa je kdaj bomo vsi upravljali garažna vrata preko wifija in pametnih aplikacij na svojem telefonu.  Pametna garažna vrata lahko odpiramo na daljavo, spremljamo njihovo stanje, ko smo v službi ali na dopustu. Pametna tehnologija omogoča tudi ureditev začasnega dostopa osebam, kot so varuške, sprehajalci psov ali čistilke, tako da nam ni treba biti doma, da jih spustili notri.

  5.4 Sodobni materiali pri garažnih vratih

  V preteklosti so bila garažna vrata večinoma izdelana iz jekla, lesa ali aluminija, danes pa so nekateri najbolj priljubljeni izdelki iz sintetičnih materialov. Materiali, kot so PVC in fiberglass (steklena vlakna), postajajo vse bolj privlačni za lastnike domov, saj so lahki, cenovno ugodni in enostavni za vzdrževanje ob tem pa še trpežni, dobro izolativni in na voljo v širokem razponu stilov.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Garažna vrata?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Dvokrilna garažna vrata

  Pozdravljeni.


  Imeli bi PVC dvokrilna garažna vrata v temno rjavi barvi z okni (2 kosa - ozki okvir) in z vratci za hišnega ljubljenčka.

  Hvala, lep dan 1080 € do 1800 €

  ........

  Popravilo garažnih vrat

  Pozdravljeni,

  prosim za pregled, popravilo ali menjavo motorja, če je potrebno na garažnih vratih. Vrata ne delujejo, vzrok je prekinitev ničnega vodnika v kablovodu. Sliki v prilogi. Prosim za kontakt, rešitev.

  Lep pozdrav. 450 € do 750 €

  ........

  Dvižna in dvokrilna garažna vrata

  Pozdravljeni,


  potrebujem 1 x dvižna vrata - dim: 269cm x 252cm, barva DB703 in
  1 x dvokrilna vrata - dim: 207cm x 252cm, barva DB703. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 2250 € do 3750 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Dvokrilna garažna vrata, 2,6 * 2,2 m
  Garažna vrata, Petrovče

  1080 € do 1800 €

  Cena, Popravilo garažnih vrat - motor, 1 kom
  Garažna vrata, Slovenska Bistrica

  180 € do 300 €

  Cena, Sekcijska garažna vrata, 2.8x2.6m
  Garažna vrata, Bresternica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Sekcijska in enokrilna garažna vrata, 5 kom
  Garažna vrata, Nova Gorica

  4050 € do 6750 €

  Cena, Servis garažnih vrat - menjava vzmeti, Dolžina 227, višina 200
  Garažna vrata, Srednja vas v Bohinju

  270 € do 450 €

  Cena, Garažna vrata dvižna, ročno odpiranje, Cca 250× 250 Količina 1 avto
  Garažna vrata, Izola

  1080 € do 1800 €

  Cena, Menjava ključavnice na lesenih garažnih vratih, Po opisu
  Garažna vrata, Ljubljana - Polje

  135 € do 225 €

  Cena, Sekcijska garažna vrata, enojna vrata, cca 5000 x 2200
  Garažna vrata, Vodice

  0 € do 0 €

  Cena, 4x enokrilna garažna vrata, 1x sekcijska vrata, Po opisu
  Garažna vrata, Metlika

  3600 € do 6000 €

  Cena, Dvokrilna garažna vrata lesena, 1
  Garažna vrata, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  Cena, Dvižna garažna vrata, širina 240 cm, višina 200 cm
  Garažna vrata, Šmarje pri Jelšah

  990 € do 1650 €

  Cena, Popravilo zunanjih garažnih vrat, 1x
  Garažna vrata, Ljubljana

  360 € do 600 €

  Cena, Garažna vrata, 2 x 230 x 230 cm
  Garažna vrata, Logatec

  900 € do 1500 €

  Cena, Garažna vrata, dvižna, 250 x 210 cm
  Garažna vrata, Prevalje

  990 € do 1650 €

  Cena, Dvokrilna garažna vrata MBA,
  Garažna vrata, Ljubljana - Polje

  1080 € do 1800 €

  Cena, Garažna dvokrilna vrata, 2300 x2100 mm
  Garažna vrata, Pristava pri Mestinju

  1080 € do 1800 €

  Cena, Enodelna garažna vrata na elektriko in montaža, 3,5 x 2m
  Garažna vrata, Portorož - Portorose

  1170 € do 1950 €

  Cena, Sekcijska garažna vrata z osebnim prehodom, 3740 x 2250 mm
  Garažna vrata, Maribor

  1350 € do 2250 €

  Cena, Dvokrilna garažna vrata, 1
  Garažna vrata, Celje

  1080 € do 1800 €

  Cena, Garažna vrata z osebnih prehodom, Po opisu
  Garažna vrata, Polzela

  900 € do 1500 €

  Cena, Garažna vrata, 2 kosa
  Garažna vrata, Domžale

  2250 € do 3750 €

  Cena, Lesena dvokrilna garazna vrata v rustikalni izvedbi, 1 kos
  Garažna vrata, Nova Vas

  1080 € do 1800 €

  Cena, Rolo, bela garažna vrata brez prehoda, 2650x2000 cm
  Garažna vrata, Ljubljana

  1260 € do 2100 €

  Cena, Garažna vrata, Po opisu
  Garažna vrata, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  Cena, demontaža obstoječih vrat in nova garažna vrata, 277 x 198 cm
  Garažna vrata, Domžale

  1080 € do 1800 €

  Cena, Dvokrilna garažna vrata, 1 kos
  Garažna vrata, Žalec

  1080 € do 1800 €

  Cena, Garažna vrata na pogon, 5500 X 2700 mm
  Garažna vrata, Dobrovnik

  1620 € do 2700 €

  Cena, Dvižna garažna vrata, demontaza starih in montaža nobih, Ena vrata standardnih dimenzij. Meritev bi bilo potrebno se opraviti.
  Garažna vrata, Koper

  990 € do 1650 €

  Cena, Dvižna garažna vrata z osebnim prehodom, zunanja barva antracit., 1 kos
  Garažna vrata, Železniki

  1350 € do 2250 €

  Cena, Rolo garažna vrata, 300 cm x 300 cm
  Garažna vrata, Pernica

  1260 € do 2100 €

  Cena, Dvokrilna garažna vrata, 220 x 220 cm
  Garažna vrata, Celje

  1260 € do 2100 €

  Cena, Popravilo vodila garažnih vrat, Po opisu
  Garažna vrata, Žužemberk

  180 € do 300 €

  Cena, Aluminijasta dvokrilna vrata, 1 kos
  Garažna vrata, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  Cena, Sekcijska avtomatska dvižna vrata, Po opisu
  Garažna vrata, Zgornja Kungota

  1170 € do 1950 €

  Cena, Avtomatska sekcijska garažna vrata, 2310x2170
  Garažna vrata, Murska Sobota

  900 € do 1500 €

  Cena, Garažna vrata z osebnim prehodom imitacija zlati hrast, po opisu
  Garažna vrata, Bovec

  1350 € do 2250 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Garažna vrata cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  241+ podjetij za Garažna vrata
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane