DRSNA VRATA cena

  Koliko stanejo drsna vrata? Cena drsnih vrat se razlikuje in je odvisna od velikosti vratnega krila, izbire vodili, materiala ter obdelave vratnega krila. Vratno krilo lahko po želji obdelamo, vanj vgraviramo vzorec, vendar je vsaka dodatna storitev dodaten strošek. Cene se gibljejo od 90 EUR/m2 naprej, brez montaže. To pomeni, da boste za drsna steklena notranja vrata standardnih dimenzij, skupaj z držaji in pripadajočim okovjem, odšteli med 300-400 EUR. Za točne cene lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim monterjem drsnih vrat in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o drsnih vratih.

  Preverite tudi:
  Notranja vrata, cena
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  STEKLENA DRSNA VRATA - CENA


  Cena za drsna steklena vrata. Cenik za notranja steklena drsna vrata z držaji in okovjem.

  400.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  700.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  Montaža drsnih vrat - cena

  Drsna vrata so odlična rešitev, kadar imamo premalo prostora za odpiranje klasičnih krilnih vrat. Cena drsnih vrat je odvisna od materiala (les, pvc, alu ali steklena drsna vrata), tipa vrat (enokrilna ali dvokrilna drsna vrata), tipa (obešena vodila, talna vodila) in materiala vodil (pvc ali nerjaveče jeklo), ročajev in načina ustavljanja (klasično ali soft stop). Glede na način odpiranja pa ločimo avtomatska drsna vrata na senzor, avtomatska drsna vrata na stikalo, ter drsna vrata, ki se ob rahlem potisku avtomatsko odprejo. Katere trgovine ponujajo ugodna drsna vrata? Obi, Bauhaus, Merkur in druge gradbeni veletrgovci.

  300 €/kpl

  MINIMALNA CENA
  450 €/kpl

  SREDNJA CENA
  600 €/kpl

  NAJVIŠJA CENA
  Cena za ponudnika, montažerja drsnih vrat

  DRUGE CENE ZA DRSNA VRATA

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Steklo za drsna vrata

  Steklo za notranja drsna vrata. Steklo za notranja vrata dimenzij 100 x 200 cm in debeline 10 mm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Montaža steklenih drsnih vrat

  Montaža steklenih drsnih vrat.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Vodila za steklena drsna vrata

  Vodila za steklena drsna vrata. Cena za vodila steklenih drsnih vrat.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Kaseta za drsna vrata, montažna stena

  Alu kaseta za drsna vrata. Nosilna konstrukcija kasete za drsna vrata za montažno steno.  €/kpl

  kpl  €/kpl

  kpl  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Kaseta za drsna vrata, zidana stena

  Alu kaseta za drsna vrata. Nosilna konstrukcija kasete za drsna vrata za zidano steno.  €/kpl

  kpl  €/kpl

  kpl  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Drsna vrata - vse kar morate vedeti

  1. Zakaj se odločiti za notranja drsna vrata?

  Lepa, prilagodljiva in funkcionalna notranja drsna vrata so lahko rešitev, ki jo iščete. V sodobni arhitekturi radi govorimo o odprtosti in fluidnosti prostorov - drsna vrata ju lahko zagotovijo. Ustvarijo občutek pretočnosti skozi stanovanje, ki ga običajna vrata preprosto ne morejo. So lepa, elegantna, prilagodljiva in prihranijo prostor.

  drsna-vrata.jpg
  Drsna vrata ustvarijo občutek pretočnosti prostorov, ki ga običajna vrata preprosto ne morejo.

  1.1 Omogočajo fleksibilnost

  Sodobni domovi z odprtimi tlorisi ustrezajo sodobnemu načinu življenja, vendar ima možnost ločevanja prostorov tudi svoje prednosti. Z drsnimi vrati lahko, po potrebi, ločite kuhinjo / jedilnico / dnevni prostor od ostalega doma takrat, ko to želite. Rešitev, ki jo vsekakor potrebujete, ko so prijatelji na obisku, otroci pa gredo spat denimo, v primeru najstniških otrok pa je lahko tudi obratno.

  1.2 Prihranijo prostor

  Ne glede na to, ali se drsna vrata zložijo ali drsijo v vdolbino v steni, pri drsnih vratih vam ni treba skrbeti, koliko prostora zavzame lok vrat, ko se odpirajo in zapirajo. Z notranjimi drsnimi vrati, ki potekajo vzporedno z zunanjimi, lahko ustvarite odprt prehod med notranjimi prostori in vrtom ali balkonom. Zaradi tega so drsna vrata odlična izbira v majhnih domovih - drsna vrata med dvema povezovalnima prostoroma (ali med dvema prostoroma v sobi) vam omogočajo, da odprete prostor ali izolirate obe območja, odvisno od tega, kaj v tistem trenutku potrebujete. Drsna vrata v delovno sobo, ki mejijo na skupni prostor, vam omogočajo, da se ločite od ostalega gospodinjstva, kadar delo ali učenje zahtevata vso vašo vso pozornost.

  1.3 Ustvarjajo pretočnost

  Ker lahko odprejo prostore, ne da bi zavzela prostor na način, kot običajna nihajna vrata, drsna vrata omogočajo ustvarjanje pretoka med prostori brez okornosti. Širša kot je odprtina med prostori, več pretočnosti lahko ustvarijo drsna vrata, ko so odprta. Okovje vrat je mogoče vgraditi v okvir vrat, tako da ga ni videti, kar ustvarja brezhiben videz in na videz poveča prostor. Nasvet: Seveda jih je treba pravilno namestiti. Naj vas ne zanese misel, da potrebujete tirnico na tleh - danes lahko večina okovij drsnih vrat teče na vrhu vrat, ne da bi na tleh morala biti tirnica, ki bi prekinila pretok med obema prostoroma. Če pa so vaša vrata velika in težka, poskrbite, da bo okovje vrat kos obremenitvi. Posvetujte se s strokovnjakom.

  1.4 Lahko prepuščajo svetlobo

  Poleg ohranjanja pretoka lahko z drsnimi vrati ustvarite pregrado med dvema prostoroma, ne da bi morali popolnoma blokirati drugi prostor in s tem njegovo svetlobo. Poiščite drsna vrata s steklom ali, če želite svetlobo, ne pa tudi popolne vizualne povezave, se za zasebnost odločite za matirana ali peskana steklena vrata. To je kot nalašč med kuhinjami in jedilnimi / dnevnimi prostori, ko odprta drsna vrata ustvarijo eno veliko sobo in omogočajo pretok ljudi, ne da bi morali vedno odpirati in zapirati vrata. Če pa niste utegnili pomiti posode in želite uživati ​​s svojimi gosti, preprosto zaprete vrata v kuhinjo.

  1.5 Dodajo značaj in slog

  Obstaja nešteto oblikovnih različic drsnih vrat. Drsna vrata so lahko tudi odličen način za uporabo recikliranih materialov. Stara ali zbirateljska vrata lahko mizar predela v drsna vrata, kar vašemu domu doda poseben značaj.

  1.6 Materiali za drsna vrata

  Notranja drsna vrata so drsna vrata, ki so zasnovana za uporabo v domu. Uporabljajo se lahko v kateremkoli prostoru doma namesto standardnih vrat ali pa se uporabljajo kot vrata garderobnih in vgradnih omar. Na primer, lahko uporabite drsna ali žepna drsna vrata v kopalnici ali v garderobni sobi ali uporabite japonska Shoji drsna vrata iz papirja ali francoska vrata za ločevanje bivalnih prostorov. Drsna vrata so lahko izdelana iz številnih različnih materialov. Drsna vrata iz peskanega ali mlečnega stekla vam nudijo tako zasebnost kot svetlobo v kopalnici. Lahko so vrata izdelana iz masivnega lesa, materialov z votlim jedrom, kompozitnih materialov ali PVCja in vinila. Material, ki ga boste izbrali zavisi predvsem od videza, ki ga želite doseči, in proračuna, ki ga imate. Lahko se odločite tudi za barvanje ali lakiranje vrat po vaših željah. Nekateri materiali, kot je vinil imajo sicer vnaprej določene možnosti barv, ki jih ponuja proizvajalec, zato boste morda omejeni pri izbiri.

  2. Izberite kakovostna drsna vrata

  Ko izbirate drsna vrata, razmislite o: starosti in slogu vaše nepremičnine, koliko svetlobe je v domu (razmislite o steklenih drsnih vratih, če želite prostorom dodati malo svetlobe), pa tudi o tekočem vzdrževanju in seveda o tem koliko sredstev bi želeli nameniti nakupu vrat. Jasno je, da bo prenova domovanja na podeželju ali ob obali zahtevala čisto drugačen slog vrat kot v sodobnem urbanem stanovanju. Z zamenjavo vrat lahko učinkovito osvežite vaše domovanje, obenem pa ohranite skladnost z obstoječo opremo doma. Pri nakupu drsnih vrat izberite ponudnika, ki zagotavlja popolno storitev od začetka do konca. Le ta naj vključuje začetno svetovanje, pregled na licu mesta, meritve, montažo in poprodajne storitve. Bodite pozorni na to, da podjetje ponuja garancijo na notranja drsna vrata, s čimer izkazuje zaupanje v svoj izdelek. Pomembno je, da izbrani ponudnik prevzame odgovornost za vodenje projekta dobave in montaže notranjih drsnih vrat ter, da uporablja samo najkakovostnejše materiale in orodja, ki so pomembni za izdelavo in montažo vrat pa naj bodo to lesena vrata, vrata iz kaljenega stekla, matiranega stekla ali laminatov. Dober ponudnik vam bo vedno na voljo za vsa vprašanja ali pomisleke, tako boste lahko prepričani in mirni, da ste res v dobrih rokah. Nenazadnje je pomembno, da izberete ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami in dobrimi referencami.

  3. Drsna vrata - vrste

  3.1 Žepna drsna vrata

  Tovrstna drsna vrata se ob tem, ko jih odpremo, pomaknejo v steno. Ko so odprta jih ne vidimo. takšna vrata moramo predvideti že v fazi gradnje oziroma postavitve sten, saj je potrebno aluminijasto kaseto z vodilom za vrata vgraditi v steno. Na vodilo v kaseti se nato montira vratno krilo na koncu pa se steno zapre z oblogami in zaključnimi letvami.

  3.2 Drsna vrata ob steni

  Tovrstna drsna vrata se pomikajo ob steni, ko jih odpiramo oz. zapiramo. Leseno karniso z vodilom oziroma vidno aluminijasto vodilo se montira na steno ali strop nad odprtino za vrati in ob njej. Drsno krilo teče ob zaključeni steni, v kateri je prehod finalno obdelan.

  3.3 Drsna vrata ob podboju

  Lesen podboj se montira v samo odprtino stene, na podboj pa se poleg tega montirata še lesena ali Alu karnisa in vodilo,na katero obesimo vratno krilo.

  4. Montaža in vzdrževanje drsnih vrat

  Notranja drsna vrata dodajo čar in značaj vsakemu prostoru. Ponujajo tudi funkcionalno in prostorsko varčno alternativo tradicionalnim vratom. Zaradi naraščajoče priljubljenosti so drsna zdaj preprosta in enostavna za montažo.

  4.1 Montaža drsnih vrat

  Naučiti se, kako namestiti drsna vrata ni težko, vendar je treba biti pozoren na podrobnosti, da zagotovite, da vrata delujejo pravilno in varno. Drsna vrata delujejo najbolje, kadar je ob vratni odprtini dovolj praznega prostora, da se lahko vrata popolnoma odprejo. Dvojna drsna vrata zahtevajo dovolj prostora ob obeh straneh. Bodite pozorni, da na steni, kjer se bodo vrata odpirala ni ovir kot so stikala za luči, električne vtičnice in podobno. V kolikor so jih je potrebno premakniti drugam. Krilo drsnih vrat naj bo dovolj široko in visoko, da vratno odprtino popolnoma prekrije ter sega tudi nekaj centimetrov čez, na obeh straneh ter na vrhu vratne odprtine. Vodila za drsna vrata je potrebno montirati dovolj visoko, da je med dnom vrat in tlemi, ko so obešena, približno 1cm prostora. Varnostni nasvet: Vrata so lahko težka in je z njimi težko manevrirati, če ste sami. Za dvigovanje težkih kosov je dobro, če imate na voljo pomočnika. Kateri so načini pritrditve drsnih notranjih vrat?

  4.1.2. Viseča drsna vrata

  Različni proizvajalci ponujajo različne sisteme za pritrjevanje notranjih drsnih vrat. En od načinov vpenjanja so viseča drsna vrata, pri katerih je vodilo montirano na steno ali strop. Na spodnjem delu vrat pa so talna kolesa, ki preprečujejo nihanje vrat.

  4.1.2 Drsna vrata na kolesih

  Druga različica sistema za vpenjanje drsnih vrat omogoča, da drsna vrata ni potrebno obešati na steno ali strop temveč jih postavimo na kolesca. To pride prav še posebej kadar stena ali strop nimata zadostne nosilnosti (suhomontažne stene in strop) V tem primeru morajo imeti vrata na dnu montirana kolesca, v tla pa je pritrjeno vodilo po katerem peljejo kolesca. Vrata imajo zgorne vodilo, ki je pripeto na steno ali strop in spodnje vodilo, ki je montirano na tla.(talna obloga je poljubna). Večino teže vrat se tako prenaša v tla in ne na stene ali strop.

  4.1.3 Vgrajena talna vodila za drsna vrata

  Ali je možno vgraditi spodnja vodila za vrata tudi v tla? Seveda! V kolikor imamo na tleh položen parket, se vanj vreže ozek kanal v katerega namestimo talno vodilo. Če bi želeli vgraditi vodilo v tla kjer je predvidena obloga iz keramičnih ploščic, je potrebno pred polaganjem ploščic pripraviti pred profil vodila drsnih vrat. Ko so ploščice položene pa se v predprovil vloži še vodila. Če pa je predvidena talna obloga tapison, vodilo namestimo med tlak in tekstilno oblogo. Vsi navedeni primeri zagotavljajo, da bo profil oz. kanal za vodilo poravnan s talno površino, kar je na pogled veliko lepše, kot, če vodilo gleda iz tal.

  4.2 Vzdrževanje drsnih vrat

  Po tem, ko ste uspešno namestili vaša drsna vrata je pomembno, da jih ohranjate čista in v dobrem stanju. Ker niso izpostavljena elementom, notranja drsna vrata ne zahtevajo veliko vzdrževanja, razen običajnega čiščenja. Za čiščenje in vzdrževanje vrat in okovja vedno upoštevajte navodila proizvajalca.

  Tu je nekaj splošnih nasvetov za čiščenje in vzdrževanje drsnih vrat:
  Redno brišite okovja in vodila z mehko krpo in blagim čistilom. Za čiščenje vrat uporabite ustrezno čistilo za les oz. za druge materiale. Morebitne steklene vložke očistite s čistilom za steklo. Ne uporabljajte ostrih čistil, ki vsebujejo belilo. Na vratih ali okovju vrat ne uporabljajte grobih krp ali jeklene volne. Če popuščajo, privijte vijake in v primeru poškodbe zamenjajte okovja.

   

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  PREGRADNA STENA Z NADSVETLOBO IN DRSNIMI VRATI

  Pozdravljeni,

  potrebujem pregradno steno 170 x 235 na nadsvetlobo in drsnimi vrati 85 x 200
  Podoben izgled, kot na sliki, zamenjava pregradne stene z novo, namesto klasičnih vrat pa drsna, eno krilo, lahko tudi dve krili, ki se odpirata drugo na drugo.

  Lp 315 € do 525 €


  ........

  NOTRANJA DRSNA VRATA SMREKA NATUR

  Pozdravljeni,

  potrebujem notranja smrekova vrata natur 80 cm, ob steni.

  Lp 450 € do 750 €


  ........

  DRSNA VRATA MED JEDILNICO IN DNEVNO SOBO

  Pozdravljeni,

  potrebujem furnirana drsna vrata 150 x 245 cm.
  Če je mogoče enokrilna, saj je možnost odpiranja samo v eno stran -pred steno.

  LP 450 € do 750 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, STEKLENA DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Laško

  315 € do 525 €

  CENA, VISEČA DRSNA VRATA, 3,5 X 3,5 M
  Drsna vrata, Jesenice na Dolenjskem

  315 € do 525 €

  CENA, HARMONIKA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Velenje

  360 € do 600 €

  CENA, DVOKRILNA DRSNA VRATAD, 1 KOM
  Drsna vrata, Kranj

  360 € do 600 €

  CENA, DRSNA VRATA ZA LETNO KUHINJO, 194 X 73 CM
  Drsna vrata, Ig

  270 € do 450 €

  CENA, STEKLENA DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Kranj

  297 € do 495 €

  CENA, HARMONIKA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Maribor

  315 € do 525 €

  CENA, STEKLENA ALI PVC DRSNA VRATA, 1 KOS
  Drsna vrata, Gornji Grad

  405 € do 675 €

  CENA, STEKLENA IN LESENA DRSNA VRATA, 2 KOM
  Drsna vrata, Vrhnika

  585 € do 975 €

  CENA, LESENA DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Bovec

  360 € do 600 €

  CENA, SAMONOSNA DRSNA VRATA + ENOKRILNA VRATA, V OPISU
  Drsna vrata, Koper

  405 € do 675 €

  CENA, DRSNA VRATA BREZ PODBOJEV S SKRITIMI VODILI V STROPU, 3 KOS
  Drsna vrata, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, DRSNA VRATA ZA ZAMENJAVO V KOPALNICI, 1 KOM
  Drsna vrata, Ljubljana

  315 € do 525 €

  CENA, LESENA DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Grosuplje

  315 € do 525 €

  CENA, IZDELAVA IN MONTAŽA DRSNIH VRAT, 84 CM X 206 CM
  Drsna vrata, Portorož - Portorose

  315 € do 525 €

  CENA, DVOJNA DRSNA VRATA, .ŠIRINA VRAT 85, VMES 60 CM, VIŠINA 200 CM
  Drsna vrata, Nova Gorica

  540 € do 900 €

  CENA, DRSNA VGRADNA VRATA ZA STENO, 1 KOM
  Drsna vrata, Celje

  315 € do 525 €

  CENA, STEKLENA DRSNA VRATA, 1
  Drsna vrata, Ljubljana

  495 € do 825 €

  CENA, NOTRANJA DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Pernica

  360 € do 600 €

  CENA, SERVIS MEHANIZMA DRSNIH VRAT, 2
  Drsna vrata, Ljubljana

  27 € do 45 €

  CENA, NOTRANJA HARMONIKA VRATA, VIŠINA 2 M X ŠIRINA 99 CM
  Drsna vrata, Podlehnik

  306 € do 510 €

  CENA, DVOJNA DRSNA VRATA NA STOPNIŠČU., 2 KOS
  Drsna vrata, Mokronog

  720 € do 1200 €

  CENA, MONTAŽO STEKLENIH DRSNIH VRAT , 2 KOM
  Drsna vrata, Maribor

  360 € do 600 €

  CENA, DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Radovljica

  315 € do 525 €

  CENA, DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Žalec

  315 € do 525 €

  CENA, ENOKRILNA DRSNA LESENA VRATA, 200 X 90 CM
  Drsna vrata, Zgornje Gorje

  315 € do 525 €

  CENA, DRSNA VRATA, 3 KOM
  Drsna vrata, Novo mesto

  540 € do 900 €

  CENA, DRSNA VRATA, 1 KOM
  Drsna vrata, Ljubljana

  315 € do 525 €

  CENA, NOTRANJA DRSNA VRATA , 1 KOM
  Drsna vrata, Tržišče

  315 € do 525 €

  CENA, STEKLENA DRSNA VRATA, 1 DVOJNA
  Drsna vrata, Dob

  405 € do 675 €

  CENA, DRSNA LESENA VRATA., 1 KOM
  Drsna vrata, Ljubljana

  360 € do 600 €

  CENA, NOTRANJA VRATA, 3 KOM
  Drsna vrata, Kočevje

  630 € do 1050 €

  CENA, LESENA DRSNA VRATA ZA KOPALNICO, 1 KOM
  Drsna vrata, Brezovica Pri Ljubljani

  360 € do 600 €

  CENA, NOTRANJA VRATA, 5 KOS
  Drsna vrata, Ljubljana - Šentvid

  675 € do 1125 €

  CENA, OBNOVA KASETE IN DRSNIH VRAT, 1 KOM
  Drsna vrata, Maribor

  270 € do 450 €

  CENA, DRSNA VRATA, 60 CM
  Drsna vrata, Piran - Pirano

  810 € do 1350 €  Poglej druge končane projekte in cene

  DRSNA VRATA CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 167 PODJETIJ ZA DRSNA VRATA


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE DRSNA VRATA?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane