DRSNA VRATA cena

Koliko stanejo drsna vrata? Cena drsnih vrat se razlikuje in je odvisna od velikosti vratnega krila, izbire vodili, materiala ter obdelave vratnega krila. Vratno krilo lahko po želji obdelamo, vanj vgraviramo vzorec, vendar je vsaka dodatna storitev dodaten strošek. Cene se gibljejo od 90 EUR/m2 naprej, brez montaže. To pomeni, da boste za drsna steklena notranja vrata standardnih dimenzij, skupaj z držaji in pripadajočim okovjem, odšteli med 300-400 EUR.

Komu zaupati montažo drsnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom drsnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

STEKLENA DRSNA VRATA - CENA


Cena za drsna steklena vrata. Cenik za notranja steklena drsna vrata z držaji in okovjem.

480.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
840.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

Montaža drsnih vrat - cena

Drsna vrata so odlična rešitev, kadar imamo premalo prostora za odpiranje klasičnih krilnih vrat. Cena drsnih vrat je odvisna od materiala (les, pvc, alu ali steklena drsna vrata), tipa vrat (enokrilna ali dvokrilna drsna vrata), tipa (obešena vodila, talna vodila) in materiala vodil (pvc ali nerjaveče jeklo), ročajev in načina ustavljanja (klasično ali soft stop). Glede na način odpiranja pa ločimo avtomatska drsna vrata na senzor, avtomatska drsna vrata na stikalo, ter drsna vrata, ki se ob rahlem potisku avtomatsko odprejo. Katere trgovine ponujajo ugodna drsna vrata? Obi, Bauhaus, Merkur in druge gradbeni veletrgovci.

300 €/kpl

MINIMALNA CENA
450 €/kpl

SREDNJA CENA
600 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnika, montažerja drsnih vrat

DRUGE CENE ZA DRSNA VRATA

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Steklo za drsna vrata

Steklo za notranja drsna vrata. Steklo za notranja vrata dimenzij 100 x 200 cm in debeline 10 mm.€/kos

kos
povpraševanje>

Montaža steklenih drsnih vrat

Montaža steklenih drsnih vrat.€/kos

kos
povpraševanje>

Vodila za steklena drsna vrata

Vodila za steklena drsna vrata. Cena za vodila steklenih drsnih vrat.€/kos

kos
povpraševanje>

Kaseta za drsna vrata, montažna stena

Alu kaseta za drsna vrata. Nosilna konstrukcija kasete za drsna vrata za montažno steno.€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl
povpraševanje>

Kaseta za drsna vrata, zidana stena

Alu kaseta za drsna vrata. Nosilna konstrukcija kasete za drsna vrata za zidano steno.€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Drsna vrata - vse kar morate vedeti

1. Zakaj se odločiti za notranja drsna vrata?

Lepa, prilagodljiva in funkcionalna notranja drsna vrata so lahko rešitev, ki jo iščete. V sodobni arhitekturi radi govorimo o odprtosti in fluidnosti prostorov - drsna vrata ju lahko zagotovijo. Ustvarijo občutek pretočnosti skozi stanovanje, ki ga običajna vrata preprosto ne morejo. So lepa, elegantna, prilagodljiva in prihranijo prostor.

drsna-vrata.jpg
Drsna vrata ustvarijo občutek pretočnosti prostorov, ki ga običajna vrata preprosto ne morejo.

1.1 Omogočajo fleksibilnost

Sodobni domovi z odprtimi tlorisi ustrezajo sodobnemu načinu življenja, vendar ima možnost ločevanja prostorov tudi svoje prednosti. Z drsnimi vrati lahko, po potrebi, ločite kuhinjo / jedilnico / dnevni prostor od ostalega doma takrat, ko to želite. Rešitev, ki jo vsekakor potrebujete, ko so prijatelji na obisku, otroci pa gredo spat denimo, v primeru najstniških otrok pa je lahko tudi obratno.

1.2 Prihranijo prostor

Ne glede na to, ali se drsna vrata zložijo ali drsijo v vdolbino v steni, pri drsnih vratih vam ni treba skrbeti, koliko prostora zavzame lok vrat, ko se odpirajo in zapirajo. Z notranjimi drsnimi vrati, ki potekajo vzporedno z zunanjimi, lahko ustvarite odprt prehod med notranjimi prostori in vrtom ali balkonom. Zaradi tega so drsna vrata odlična izbira v majhnih domovih - drsna vrata med dvema povezovalnima prostoroma (ali med dvema prostoroma v sobi) vam omogočajo, da odprete prostor ali izolirate obe območja, odvisno od tega, kaj v tistem trenutku potrebujete. Drsna vrata v delovno sobo, ki mejijo na skupni prostor, vam omogočajo, da se ločite od ostalega gospodinjstva, kadar delo ali učenje zahtevata vso vašo vso pozornost.

1.3 Ustvarjajo pretočnost

Ker lahko odprejo prostore, ne da bi zavzela prostor na način, kot običajna nihajna vrata, drsna vrata omogočajo ustvarjanje pretoka med prostori brez okornosti. Širša kot je odprtina med prostori, več pretočnosti lahko ustvarijo drsna vrata, ko so odprta. Okovje vrat je mogoče vgraditi v okvir vrat, tako da ga ni videti, kar ustvarja brezhiben videz in na videz poveča prostor. Nasvet: Seveda jih je treba pravilno namestiti. Naj vas ne zanese misel, da potrebujete tirnico na tleh - danes lahko večina okovij drsnih vrat teče na vrhu vrat, ne da bi na tleh morala biti tirnica, ki bi prekinila pretok med obema prostoroma. Če pa so vaša vrata velika in težka, poskrbite, da bo okovje vrat kos obremenitvi. Posvetujte se s strokovnjakom.

1.4 Lahko prepuščajo svetlobo

Poleg ohranjanja pretoka lahko z drsnimi vrati ustvarite pregrado med dvema prostoroma, ne da bi morali popolnoma blokirati drugi prostor in s tem njegovo svetlobo. Poiščite drsna vrata s steklom ali, če želite svetlobo, ne pa tudi popolne vizualne povezave, se za zasebnost odločite za matirana ali peskana steklena vrata. To je kot nalašč med kuhinjami in jedilnimi / dnevnimi prostori, ko odprta drsna vrata ustvarijo eno veliko sobo in omogočajo pretok ljudi, ne da bi morali vedno odpirati in zapirati vrata. Če pa niste utegnili pomiti posode in želite uživati ​​s svojimi gosti, preprosto zaprete vrata v kuhinjo.

1.5 Dodajo značaj in slog

Obstaja nešteto oblikovnih različic drsnih vrat. Drsna vrata so lahko tudi odličen način za uporabo recikliranih materialov. Stara ali zbirateljska vrata lahko mizar predela v drsna vrata, kar vašemu domu doda poseben značaj.

1.6 Materiali za drsna vrata

Notranja drsna vrata so drsna vrata, ki so zasnovana za uporabo v domu. Uporabljajo se lahko v kateremkoli prostoru doma namesto standardnih vrat ali pa se uporabljajo kot vrata garderobnih in vgradnih omar. Na primer, lahko uporabite drsna ali žepna drsna vrata v kopalnici ali v garderobni sobi ali uporabite japonska Shoji drsna vrata iz papirja ali francoska vrata za ločevanje bivalnih prostorov. Drsna vrata so lahko izdelana iz številnih različnih materialov. Drsna vrata iz peskanega ali mlečnega stekla vam nudijo tako zasebnost kot svetlobo v kopalnici. Lahko so vrata izdelana iz masivnega lesa, materialov z votlim jedrom, kompozitnih materialov ali PVCja in vinila. Material, ki ga boste izbrali zavisi predvsem od videza, ki ga želite doseči, in proračuna, ki ga imate. Lahko se odločite tudi za barvanje ali lakiranje vrat po vaših željah. Nekateri materiali, kot je vinil imajo sicer vnaprej določene možnosti barv, ki jih ponuja proizvajalec, zato boste morda omejeni pri izbiri.

2. Izberite kakovostna drsna vrata

Ko izbirate drsna vrata, razmislite o: starosti in slogu vaše nepremičnine, koliko svetlobe je v domu (razmislite o steklenih drsnih vratih, če želite prostorom dodati malo svetlobe), pa tudi o tekočem vzdrževanju in seveda o tem koliko sredstev bi želeli nameniti nakupu vrat. Jasno je, da bo prenova domovanja na podeželju ali ob obali zahtevala čisto drugačen slog vrat kot v sodobnem urbanem stanovanju. Z zamenjavo vrat lahko učinkovito osvežite vaše domovanje, obenem pa ohranite skladnost z obstoječo opremo doma. Pri nakupu drsnih vrat izberite ponudnika, ki zagotavlja popolno storitev od začetka do konca. Le ta naj vključuje začetno svetovanje, pregled na licu mesta, meritve, montažo in poprodajne storitve. Bodite pozorni na to, da podjetje ponuja garancijo na notranja drsna vrata, s čimer izkazuje zaupanje v svoj izdelek. Pomembno je, da izbrani ponudnik prevzame odgovornost za vodenje projekta dobave in montaže notranjih drsnih vrat ter, da uporablja samo najkakovostnejše materiale in orodja, ki so pomembni za izdelavo in montažo vrat pa naj bodo to lesena vrata, vrata iz kaljenega stekla, matiranega stekla ali laminatov. Dober ponudnik vam bo vedno na voljo za vsa vprašanja ali pomisleke, tako boste lahko prepričani in mirni, da ste res v dobrih rokah. Nenazadnje je pomembno, da izberete ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami in dobrimi referencami.

3. Drsna vrata - vrste

3.1 Žepna drsna vrata

Tovrstna drsna vrata se ob tem, ko jih odpremo, pomaknejo v steno. Ko so odprta jih ne vidimo. takšna vrata moramo predvideti že v fazi gradnje oziroma postavitve sten, saj je potrebno aluminijasto kaseto z vodilom za vrata vgraditi v steno. Na vodilo v kaseti se nato montira vratno krilo na koncu pa se steno zapre z oblogami in zaključnimi letvami.

3.2 Drsna vrata ob steni

Tovrstna drsna vrata se pomikajo ob steni, ko jih odpiramo oz. zapiramo. Leseno karniso z vodilom oziroma vidno aluminijasto vodilo se montira na steno ali strop nad odprtino za vrati in ob njej. Drsno krilo teče ob zaključeni steni, v kateri je prehod finalno obdelan.

3.3 Drsna vrata ob podboju

Lesen podboj se montira v samo odprtino stene, na podboj pa se poleg tega montirata še lesena ali Alu karnisa in vodilo,na katero obesimo vratno krilo.

4. Montaža in vzdrževanje drsnih vrat

Notranja drsna vrata dodajo čar in značaj vsakemu prostoru. Ponujajo tudi funkcionalno in prostorsko varčno alternativo tradicionalnim vratom. Zaradi naraščajoče priljubljenosti so drsna zdaj preprosta in enostavna za montažo.

4.1 Montaža drsnih vrat

Naučiti se, kako namestiti drsna vrata ni težko, vendar je treba biti pozoren na podrobnosti, da zagotovite, da vrata delujejo pravilno in varno. Drsna vrata delujejo najbolje, kadar je ob vratni odprtini dovolj praznega prostora, da se lahko vrata popolnoma odprejo. Dvojna drsna vrata zahtevajo dovolj prostora ob obeh straneh. Bodite pozorni, da na steni, kjer se bodo vrata odpirala ni ovir kot so stikala za luči, električne vtičnice in podobno. V kolikor so jih je potrebno premakniti drugam. Krilo drsnih vrat naj bo dovolj široko in visoko, da vratno odprtino popolnoma prekrije ter sega tudi nekaj centimetrov čez, na obeh straneh ter na vrhu vratne odprtine. Vodila za drsna vrata je potrebno montirati dovolj visoko, da je med dnom vrat in tlemi, ko so obešena, približno 1cm prostora. Varnostni nasvet: Vrata so lahko težka in je z njimi težko manevrirati, če ste sami. Za dvigovanje težkih kosov je dobro, če imate na voljo pomočnika. Kateri so načini pritrditve drsnih notranjih vrat?

4.1.2. Viseča drsna vrata

Različni proizvajalci ponujajo različne sisteme za pritrjevanje notranjih drsnih vrat. En od načinov vpenjanja so viseča drsna vrata, pri katerih je vodilo montirano na steno ali strop. Na spodnjem delu vrat pa so talna kolesa, ki preprečujejo nihanje vrat.

4.1.2 Drsna vrata na kolesih

Druga različica sistema za vpenjanje drsnih vrat omogoča, da drsna vrata ni potrebno obešati na steno ali strop temveč jih postavimo na kolesca. To pride prav še posebej kadar stena ali strop nimata zadostne nosilnosti (suhomontažne stene in strop) V tem primeru morajo imeti vrata na dnu montirana kolesca, v tla pa je pritrjeno vodilo po katerem peljejo kolesca. Vrata imajo zgorne vodilo, ki je pripeto na steno ali strop in spodnje vodilo, ki je montirano na tla.(talna obloga je poljubna). Večino teže vrat se tako prenaša v tla in ne na stene ali strop.

4.1.3 Vgrajena talna vodila za drsna vrata

Ali je možno vgraditi spodnja vodila za vrata tudi v tla? Seveda! V kolikor imamo na tleh položen parket, se vanj vreže ozek kanal v katerega namestimo talno vodilo. Če bi želeli vgraditi vodilo v tla kjer je predvidena obloga iz keramičnih ploščic, je potrebno pred polaganjem ploščic pripraviti pred profil vodila drsnih vrat. Ko so ploščice položene pa se v predprovil vloži še vodila. Če pa je predvidena talna obloga tapison, vodilo namestimo med tlak in tekstilno oblogo. Vsi navedeni primeri zagotavljajo, da bo profil oz. kanal za vodilo poravnan s talno površino, kar je na pogled veliko lepše, kot, če vodilo gleda iz tal.

4.2 Vzdrževanje drsnih vrat

Po tem, ko ste uspešno namestili vaša drsna vrata je pomembno, da jih ohranjate čista in v dobrem stanju. Ker niso izpostavljena elementom, notranja drsna vrata ne zahtevajo veliko vzdrževanja, razen običajnega čiščenja. Za čiščenje in vzdrževanje vrat in okovja vedno upoštevajte navodila proizvajalca.

Tu je nekaj splošnih nasvetov za čiščenje in vzdrževanje drsnih vrat:
Redno brišite okovja in vodila z mehko krpo in blagim čistilom. Za čiščenje vrat uporabite ustrezno čistilo za les oz. za druge materiale. Morebitne steklene vložke očistite s čistilom za steklo. Ne uporabljajte ostrih čistil, ki vsebujejo belilo. Na vratih ali okovju vrat ne uporabljajte grobih krp ali jeklene volne. Če popuščajo, privijte vijake in v primeru poškodbe zamenjajte okovja.

 

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMDRSNA VRATA

Pozdravljeni,

V kopalnici bi želeli namestiti drsna vrata iz notranje strani. Glede na to, da levo in desno ni dovolj stene bi potrebovali dvokrilna. Material naj bo mat steklo.
Prilagam sliko dimenzij.
Prosim za ponudbo. Lahko me kontaktirate na tel st.

Hvala in lep pozdrav.

360 do 600 €


........

MONTAŽ DRSNIH VRAT

Pozdravljeni,

potrebujem drsna vrata iz spalnice v garderobo.
Prosil bi mojstra, da preide izmeriti , nabaviti in montirati.

Lp 225 do 375 €


........

NOTRANJA DRSNA VRATA

Pozdravljeni,

potrebujem notranja drsna vrata iz pleksija, dimenzije 90x210 cm.

LP 360 do 600 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, HARMONIKA VRATA VPETA ZGORAJ IN SPODAJ, 4,2M²
Drsna vrata, Pivka

450 € do 750 €

CENA, DRSNA VRATA, 1 KOM
Drsna vrata, Laško

360 € do 600 €

CENA, VGRADNJA KASETE ZA DRSNA VRATA DEBELINE 7CM IN OJAČITEV STENE, 1
Drsna vrata, Koper

900 € do 1500 €

CENA, DRSNA VRATS ZA V STENO, 70 X 200 CM
Drsna vrata, Tržič

1350 € do 2250 €

CENA, IZDELAVA DRSNIH VRAT , CCA 90 X 230 CM
Drsna vrata, Solkan

360 € do 600 €

CENA, DRSNA VRATA MONTIRANA NA STROP IN V TLA., V=2615MM, Š=4200MM
Drsna vrata, Kostanjevica Na Krki

270 € do 450 €

CENA, LESENA HARMONIKA VRATA, DVOJNA DVOKRILNA
Drsna vrata, Šentjur

450 € do 750 €

CENA, DVOKRILNA DRSNA VRATA, 1
Drsna vrata, Nova Gorica

450 € do 750 €

CENA, NOTRANJA STEKLENA DRSNA VRATA, 1 KOS
Drsna vrata, Ljubljana

594 € do 990 €

CENA, NOTRANJA STEKLENA DRSNA VRATA, 1 KOM
Drsna vrata, Brestanica

90 € do 150 €

CENA, DRSNA VRATA ZA KOPALNICO, 1 KOM
Drsna vrata, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, PVC OKNO IN DRSNA VRATA. , 1 VRATA DRSNA IN 1X OKNO ( SKUPAJ KOT DVOKRILNO)
Drsna vrata, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, PREDELNO STENO Z DRSNIMI VRATI, 1 KOM
Drsna vrata, Ljubljana - Šentvid

450 € do 750 €

CENA, DRSNA BALKONSKA VRATA, 1 DRSNA VRATA
Drsna vrata, Ljubljana

594 € do 990 €

CENA, STEKLENA DRSNA/NIHAJNA VRATA, 1 KOM
Drsna vrata, Tišina

360 € do 600 €

CENA, VISEČA STEKLENA DRSNA VRATA, 1 KOM
Drsna vrata, Mavčiče

360 € do 600 €

CENA, POPRAVILO MEHANIZMA PRI DRSNI PANORAMSKI STENI, 1
Drsna vrata, Ljubljana

31.5 € do 52.5 €

CENA, DRSNA NOTRANJA VRATA PO MERI, ENA STENA, DVOJE KRIL
Drsna vrata, Brežice

360 € do 600 €

CENA, DRSNA VRATA V PREDSOBI, 1 KOM
Drsna vrata, Maribor

360 € do 600 €

CENA, IZDELAVA DRSNIH VRAT S KLJUČAVNICO, 1 KOM
Drsna vrata, Medvode

360 € do 600 €

CENA, DRSNA VRATA ZA KOPALNICO, 1 KOS
Drsna vrata, Ljubljana

594 € do 990 €

CENA, DRSNA VRATA , 1 KOM
Drsna vrata, Kamnik

360 € do 600 €

CENA, DRSNA VRATA ZA KOPALNICO, 1 KOM
Drsna vrata, Kamnik

360 € do 600 €

CENA, NOTRANJA VRATA HARMONIKA, 1 KOM
Drsna vrata, Kranj

360 € do 600 €

CENA, MONTAŽA NOTRANJIH DRSNIH VRAT, 1 KOM
Drsna vrata, Lenart v Slovenskih Goricah

225 € do 375 €

CENA, DRSNA VRATA, 1 KOM
Drsna vrata, Mala Nedelja

315 € do 525 €

CENA, DRSNA VRATA ZA OTROŠKO SOBO, 1 KOM
Drsna vrata, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, DVOJNA DRSNA VRATA ZA STOPNIŠČE, 1
Drsna vrata, Železniki

450 € do 750 €

CENA, POPRAVILO BALKONSKIH DRSNIH VRAT, 1 KOM
Drsna vrata, Brezovica Pri Ljubljani

108 € do 180 €

CENA, VISEČA DRSNA VRATA, 2
Drsna vrata, Ljubljana - Šmartno

540 € do 900 €

CENA, PREGRADNO STENO Z VRATI, 1 KOM
Drsna vrata, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, HARMONIKA VRATA , 1 KOM
Drsna vrata, Kranj

180 € do 300 €

CENA, DRSNA VRATA, ODPRTINA 2330 X 1710 MM
Drsna vrata, Izola

360 € do 600 €

CENA, ZAMENJAVA PODVOZIJ POD DRSNIMI KRILI DVEH BALKONSKIH OKEN, 220 X 180 CM
Drsna vrata, Ljubljana

135 € do 225 €

CENA, POPRAVILO DRSNIH BALKONSKIH VRAT, 1
Drsna vrata, Kranj

54 € do 90 €

CENA, KOMPLET DRSNIH VRAT, 1 KOM
Drsna vrata, Rogatec

360 € do 600 €Poglej druge končane projekte in cene

DRSNA VRATA CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

198+ PODJETIJ ZA DRSNA VRATA
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE DRSNA VRATA?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane