Drsna vrata cena

Koliko stanejo drsna vrata? Cena drsnih vrat se razlikuje in je odvisna od velikosti vratnega krila, izbire vodili, materiala ter obdelave vratnega krila. Vratno krilo lahko po želji obdelamo, vanj vgraviramo vzorec, vendar je vsaka dodatna storitev dodaten strošek. Cene se gibljejo od 90 EUR/m2 naprej, brez montaže. To pomeni, da boste za drsna steklena notranja vrata standardnih dimenzij, skupaj z držaji in pripadajočim okovjem, odšteli med 300-400 EUR.

Komu zaupati montažo drsnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom drsnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Steklena drsna vrata - cena


Cena za drsna steklena vrata. Cenik za notranja steklena drsna vrata z držaji in okovjem.

480.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
840.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Montaža drsnih vrat - cena

Drsna vrata so odlična rešitev, kadar imamo premalo prostora za odpiranje klasičnih krilnih vrat. Cena drsnih vrat je odvisna od materiala (les, pvc, alu ali steklena drsna vrata), tipa vrat (enokrilna ali dvokrilna drsna vrata), tipa (obešena vodila, talna vodila) in materiala vodil (pvc ali nerjaveče jeklo), ročajev in načina ustavljanja (klasično ali soft stop). Glede na način odpiranja pa ločimo avtomatska drsna vrata na senzor, avtomatska drsna vrata na stikalo, ter drsna vrata, ki se ob rahlem potisku avtomatsko odprejo. Katere trgovine ponujajo ugodna drsna vrata? Obi, Bauhaus, Merkur in druge gradbeni veletrgovci.

300 €/kpl

MINIMALNA CENA
450 €/kpl

SREDNJA CENA
600 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnika, montažerja drsnih vrat

Druge cene za - Drsna vrata

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Steklo za drsna vrata

Steklo za notranja drsna vrata. Steklo za notranja vrata dimenzij 100 x 200 cm in debeline 10 mm.€/kos

kos
povpraševanje>

Montaža steklenih drsnih vrat

Montaža steklenih drsnih vrat.€/kos

kos
povpraševanje>

Vodila za steklena drsna vrata

Vodila za steklena drsna vrata. Cena za vodila steklenih drsnih vrat.€/kos

kos
povpraševanje>

Kaseta za drsna vrata, montažna stena

Alu kaseta za drsna vrata. Nosilna konstrukcija kasete za drsna vrata za montažno steno.€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl
povpraševanje>

Kaseta za drsna vrata, zidana stena

Alu kaseta za drsna vrata. Nosilna konstrukcija kasete za drsna vrata za zidano steno.€/kpl

kpl€/kpl

kpl€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Drsna vrata - vse kar morate vedeti

1. Zakaj se odločiti za notranja drsna vrata?

Lepa, prilagodljiva in funkcionalna notranja drsna vrata so lahko rešitev, ki jo iščete. V sodobni arhitekturi radi govorimo o odprtosti in fluidnosti prostorov - drsna vrata ju lahko zagotovijo. Ustvarijo občutek pretočnosti skozi stanovanje, ki ga običajna vrata preprosto ne morejo. So lepa, elegantna, prilagodljiva in prihranijo prostor.

drsna-vrata.jpg
Drsna vrata ustvarijo občutek pretočnosti prostorov, ki ga običajna vrata preprosto ne morejo.

1.1 Omogočajo fleksibilnost

Sodobni domovi z odprtimi tlorisi ustrezajo sodobnemu načinu življenja, vendar ima možnost ločevanja prostorov tudi svoje prednosti. Z drsnimi vrati lahko, po potrebi, ločite kuhinjo / jedilnico / dnevni prostor od ostalega doma takrat, ko to želite. Rešitev, ki jo vsekakor potrebujete, ko so prijatelji na obisku, otroci pa gredo spat denimo, v primeru najstniških otrok pa je lahko tudi obratno.

1.2 Prihranijo prostor

Ne glede na to, ali se drsna vrata zložijo ali drsijo v vdolbino v steni, pri drsnih vratih vam ni treba skrbeti, koliko prostora zavzame lok vrat, ko se odpirajo in zapirajo. Z notranjimi drsnimi vrati, ki potekajo vzporedno z zunanjimi, lahko ustvarite odprt prehod med notranjimi prostori in vrtom ali balkonom. Zaradi tega so drsna vrata odlična izbira v majhnih domovih - drsna vrata med dvema povezovalnima prostoroma (ali med dvema prostoroma v sobi) vam omogočajo, da odprete prostor ali izolirate obe območja, odvisno od tega, kaj v tistem trenutku potrebujete. Drsna vrata v delovno sobo, ki mejijo na skupni prostor, vam omogočajo, da se ločite od ostalega gospodinjstva, kadar delo ali učenje zahtevata vso vašo vso pozornost.

1.3 Ustvarjajo pretočnost

Ker lahko odprejo prostore, ne da bi zavzela prostor na način, kot običajna nihajna vrata, drsna vrata omogočajo ustvarjanje pretoka med prostori brez okornosti. Širša kot je odprtina med prostori, več pretočnosti lahko ustvarijo drsna vrata, ko so odprta. Okovje vrat je mogoče vgraditi v okvir vrat, tako da ga ni videti, kar ustvarja brezhiben videz in na videz poveča prostor. Nasvet: Seveda jih je treba pravilno namestiti. Naj vas ne zanese misel, da potrebujete tirnico na tleh - danes lahko večina okovij drsnih vrat teče na vrhu vrat, ne da bi na tleh morala biti tirnica, ki bi prekinila pretok med obema prostoroma. Če pa so vaša vrata velika in težka, poskrbite, da bo okovje vrat kos obremenitvi. Posvetujte se s strokovnjakom.

1.4 Lahko prepuščajo svetlobo

Poleg ohranjanja pretoka lahko z drsnimi vrati ustvarite pregrado med dvema prostoroma, ne da bi morali popolnoma blokirati drugi prostor in s tem njegovo svetlobo. Poiščite drsna vrata s steklom ali, če želite svetlobo, ne pa tudi popolne vizualne povezave, se za zasebnost odločite za matirana ali peskana steklena vrata. To je kot nalašč med kuhinjami in jedilnimi / dnevnimi prostori, ko odprta drsna vrata ustvarijo eno veliko sobo in omogočajo pretok ljudi, ne da bi morali vedno odpirati in zapirati vrata. Če pa niste utegnili pomiti posode in želite uživati ​​s svojimi gosti, preprosto zaprete vrata v kuhinjo.

1.5 Dodajo značaj in slog

Obstaja nešteto oblikovnih različic drsnih vrat. Drsna vrata so lahko tudi odličen način za uporabo recikliranih materialov. Stara ali zbirateljska vrata lahko mizar predela v drsna vrata, kar vašemu domu doda poseben značaj.

1.6 Materiali za drsna vrata

Notranja drsna vrata so drsna vrata, ki so zasnovana za uporabo v domu. Uporabljajo se lahko v kateremkoli prostoru doma namesto standardnih vrat ali pa se uporabljajo kot vrata garderobnih in vgradnih omar. Na primer, lahko uporabite drsna ali žepna drsna vrata v kopalnici ali v garderobni sobi ali uporabite japonska Shoji drsna vrata iz papirja ali francoska vrata za ločevanje bivalnih prostorov. Drsna vrata so lahko izdelana iz številnih različnih materialov. Drsna vrata iz peskanega ali mlečnega stekla vam nudijo tako zasebnost kot svetlobo v kopalnici. Lahko so vrata izdelana iz masivnega lesa, materialov z votlim jedrom, kompozitnih materialov ali PVCja in vinila. Material, ki ga boste izbrali zavisi predvsem od videza, ki ga želite doseči, in proračuna, ki ga imate. Lahko se odločite tudi za barvanje ali lakiranje vrat po vaših željah. Nekateri materiali, kot je vinil imajo sicer vnaprej določene možnosti barv, ki jih ponuja proizvajalec, zato boste morda omejeni pri izbiri.

2. Izberite kakovostna drsna vrata

Ko izbirate drsna vrata, razmislite o: starosti in slogu vaše nepremičnine, koliko svetlobe je v domu (razmislite o steklenih drsnih vratih, če želite prostorom dodati malo svetlobe), pa tudi o tekočem vzdrževanju in seveda o tem koliko sredstev bi želeli nameniti nakupu vrat. Jasno je, da bo prenova domovanja na podeželju ali ob obali zahtevala čisto drugačen slog vrat kot v sodobnem urbanem stanovanju. Z zamenjavo vrat lahko učinkovito osvežite vaše domovanje, obenem pa ohranite skladnost z obstoječo opremo doma. Pri nakupu drsnih vrat izberite ponudnika, ki zagotavlja popolno storitev od začetka do konca. Le ta naj vključuje začetno svetovanje, pregled na licu mesta, meritve, montažo in poprodajne storitve. Bodite pozorni na to, da podjetje ponuja garancijo na notranja drsna vrata, s čimer izkazuje zaupanje v svoj izdelek. Pomembno je, da izbrani ponudnik prevzame odgovornost za vodenje projekta dobave in montaže notranjih drsnih vrat ter, da uporablja samo najkakovostnejše materiale in orodja, ki so pomembni za izdelavo in montažo vrat pa naj bodo to lesena vrata, vrata iz kaljenega stekla, matiranega stekla ali laminatov. Dober ponudnik vam bo vedno na voljo za vsa vprašanja ali pomisleke, tako boste lahko prepričani in mirni, da ste res v dobrih rokah. Nenazadnje je pomembno, da izberete ponudnika z dolgoletnimi izkušnjami in dobrimi referencami.

3. Drsna vrata - vrste

3.1 Žepna drsna vrata

Tovrstna drsna vrata se ob tem, ko jih odpremo, pomaknejo v steno. Ko so odprta jih ne vidimo. takšna vrata moramo predvideti že v fazi gradnje oziroma postavitve sten, saj je potrebno aluminijasto kaseto z vodilom za vrata vgraditi v steno. Na vodilo v kaseti se nato montira vratno krilo na koncu pa se steno zapre z oblogami in zaključnimi letvami.

3.2 Drsna vrata ob steni

Tovrstna drsna vrata se pomikajo ob steni, ko jih odpiramo oz. zapiramo. Leseno karniso z vodilom oziroma vidno aluminijasto vodilo se montira na steno ali strop nad odprtino za vrati in ob njej. Drsno krilo teče ob zaključeni steni, v kateri je prehod finalno obdelan.

3.3 Drsna vrata ob podboju

Lesen podboj se montira v samo odprtino stene, na podboj pa se poleg tega montirata še lesena ali Alu karnisa in vodilo,na katero obesimo vratno krilo.

4. Montaža in vzdrževanje drsnih vrat

Notranja drsna vrata dodajo čar in značaj vsakemu prostoru. Ponujajo tudi funkcionalno in prostorsko varčno alternativo tradicionalnim vratom. Zaradi naraščajoče priljubljenosti so drsna zdaj preprosta in enostavna za montažo.

4.1 Montaža drsnih vrat

Naučiti se, kako namestiti drsna vrata ni težko, vendar je treba biti pozoren na podrobnosti, da zagotovite, da vrata delujejo pravilno in varno. Drsna vrata delujejo najbolje, kadar je ob vratni odprtini dovolj praznega prostora, da se lahko vrata popolnoma odprejo. Dvojna drsna vrata zahtevajo dovolj prostora ob obeh straneh. Bodite pozorni, da na steni, kjer se bodo vrata odpirala ni ovir kot so stikala za luči, električne vtičnice in podobno. V kolikor so jih je potrebno premakniti drugam. Krilo drsnih vrat naj bo dovolj široko in visoko, da vratno odprtino popolnoma prekrije ter sega tudi nekaj centimetrov čez, na obeh straneh ter na vrhu vratne odprtine. Vodila za drsna vrata je potrebno montirati dovolj visoko, da je med dnom vrat in tlemi, ko so obešena, približno 1cm prostora. Varnostni nasvet: Vrata so lahko težka in je z njimi težko manevrirati, če ste sami. Za dvigovanje težkih kosov je dobro, če imate na voljo pomočnika. Kateri so načini pritrditve drsnih notranjih vrat?

4.1.2. Viseča drsna vrata

Različni proizvajalci ponujajo različne sisteme za pritrjevanje notranjih drsnih vrat. En od načinov vpenjanja so viseča drsna vrata, pri katerih je vodilo montirano na steno ali strop. Na spodnjem delu vrat pa so talna kolesa, ki preprečujejo nihanje vrat.

4.1.2 Drsna vrata na kolesih

Druga različica sistema za vpenjanje drsnih vrat omogoča, da drsna vrata ni potrebno obešati na steno ali strop temveč jih postavimo na kolesca. To pride prav še posebej kadar stena ali strop nimata zadostne nosilnosti (suhomontažne stene in strop) V tem primeru morajo imeti vrata na dnu montirana kolesca, v tla pa je pritrjeno vodilo po katerem peljejo kolesca. Vrata imajo zgorne vodilo, ki je pripeto na steno ali strop in spodnje vodilo, ki je montirano na tla.(talna obloga je poljubna). Večino teže vrat se tako prenaša v tla in ne na stene ali strop.

4.1.3 Vgrajena talna vodila za drsna vrata

Ali je možno vgraditi spodnja vodila za vrata tudi v tla? Seveda! V kolikor imamo na tleh položen parket, se vanj vreže ozek kanal v katerega namestimo talno vodilo. Če bi želeli vgraditi vodilo v tla kjer je predvidena obloga iz keramičnih ploščic, je potrebno pred polaganjem ploščic pripraviti pred profil vodila drsnih vrat. Ko so ploščice položene pa se v predprovil vloži še vodila. Če pa je predvidena talna obloga tapison, vodilo namestimo med tlak in tekstilno oblogo. Vsi navedeni primeri zagotavljajo, da bo profil oz. kanal za vodilo poravnan s talno površino, kar je na pogled veliko lepše, kot, če vodilo gleda iz tal.

4.2 Vzdrževanje drsnih vrat

Po tem, ko ste uspešno namestili vaša drsna vrata je pomembno, da jih ohranjate čista in v dobrem stanju. Ker niso izpostavljena elementom, notranja drsna vrata ne zahtevajo veliko vzdrževanja, razen običajnega čiščenja. Za čiščenje in vzdrževanje vrat in okovja vedno upoštevajte navodila proizvajalca.

Tu je nekaj splošnih nasvetov za čiščenje in vzdrževanje drsnih vrat:
Redno brišite okovja in vodila z mehko krpo in blagim čistilom. Za čiščenje vrat uporabite ustrezno čistilo za les oz. za druge materiale. Morebitne steklene vložke očistite s čistilom za steklo. Ne uporabljajte ostrih čistil, ki vsebujejo belilo. Na vratih ali okovju vrat ne uporabljajte grobih krp ali jeklene volne. Če popuščajo, privijte vijake in v primeru poškodbe zamenjajte okovja.

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Drsna vrata

Pozdravljeni,

potrebnaje zamenjava nagibnih drsnih vrat, širina 203, višina 220. Alternativa so tudi dvokrilna vrata z ali brez prečke na sredini.

Lp 720 € do 1200 €

........

Steklena drsna vrata

Pozdravljeni,

Zanima se za steklena drsna vrats za hodnik.
Trenutno so nihajna z nadsvetlobo in obsvetlobo,zaradi tezjega prehoda ker je mali predprostor,bi mi drsna vrata odgovarjala.
Širina je 150 cm.,višina 240 cm.
Prosim z òkvirno informativno ponudbo.
Hvala.
Lp 720 € do 1200 €

........

Okna in drsna steklena stena

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za

- steklena drsna stena: širina 2m, ker gre za izstop iz dnevne sobe na teraso, bi želel ključavnico. Višina cca 2,16m
- okno, dvokrilno, višina 95 cm x širina 180cm.
- kopalniško okno, motno steklo, 75 cm x širina 60 cm.
Material, PVC, barva, rjava.
V kolikor v vašem prodajnem programu bi na drsnih vratih in na dvokrilnem oknu želel zunanje žaluzije.

Lp 900 € do 1500 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Drsna notranja vrata, 1x ŠxV190x253
Drsna vrata, Ptuj

900 € do 1500 €

Cena, Drsnaa vrat v hodniku, ena dvojna
Drsna vrata, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Drsna balkonska vrata220×180 cm,
Drsna vrata, Šoštanj

1350 € do 2250 €

Cena, Montaža steklenih drsnih vrat, 3 kom
Drsna vrata, Zgornja Kungota

540 € do 900 €

Cena, Dobavo in motažo kasetnih vrat, 1x
Drsna vrata, Cerknica

900 € do 1500 €

Cena, Vgradnja kasete za drsna vrata, po opisu
Drsna vrata, Šempas

135 € do 225 €

Cena, Drsna vrata z motnim steklom, 1
Drsna vrata, Novo mesto

450 € do 750 €

Cena, Montažo steklenih drsnih vrat, 1
Drsna vrata, Brežice

180 € do 300 €

Cena, Dvižna drsna vrata, 1
Drsna vrata, Marjeta na Dravskem polju

1080 € do 1800 €

Cena, Avtomatska enokrilna drsna vrata na tipko, 1
Drsna vrata, Maribor

540 € do 900 €

Cena, drsna vrata ob steni, 1x
Drsna vrata, Ljubljana - Črnuče

540 € do 900 €

Cena, Dvokrilna, drsna vrata, obsvetloba, motorni pogon, 1 kom
Drsna vrata, Prevalje

450 € do 750 €

Cena, Drsna vrata, 1x
Drsna vrata, Kranj

540 € do 900 €

Cena, Drsna balkonska vrata, Višina cca 2.20 x2m širina
Drsna vrata, Ceršak

720 € do 1200 €

Cena, Notranja drsna vrata v višini 238, širini 100, 1
Drsna vrata, Grahovo

450 € do 750 €

Cena, Steklena fiksna stena in drsna vrata , po opisu
Drsna vrata, Šmartno ob Dreti

54 € do 90 €

Cena, Notranja drsna vrata, 1 kom
Drsna vrata, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Drsna vrata, 1x
Drsna vrata, Škofije

450 € do 750 €

Cena, Vgradnja vodila za drsna vrata v strop, 1,7 m
Drsna vrata, Maribor

135 € do 225 €

Cena, Drsna vrata na stopnišču , 2
Drsna vrata, Šenčur

540 € do 900 €

Cena, Drsna steklena vrata, 2
Drsna vrata, Kranj

720 € do 1200 €

Cena, Steklena drsna vrata, 1x 200 x 90 cm
Drsna vrata, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Drsna vrata za v spalnico, 1
Drsna vrata, Litija

495 € do 825 €

Cena, Notranja drsna vrata, 1x
Drsna vrata, Koper

540 € do 900 €

Cena, Drsna vrata, 1
Drsna vrata, Laporje

360 € do 600 €

Cena, Steklena notranja vrata, 1 kos
Drsna vrata, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Drsna vrata, 1
Drsna vrata, Spodnji Duplek

450 € do 750 €

Cena, Popravilo zapiralnega mehanizma , 1
Drsna vrata, Dekani

72 € do 120 €

Cena, Se ne zaprejo s kljuko, 1
Drsna vrata, Dekani

72 € do 120 €

Cena, Transparentna drsna vrata na hodniku pod stopniščem, 1 kos
Drsna vrata, Vodice

495 € do 825 €

Cena, Drsna vrata, pregrada prostora, Dolžina: 355 cm, od tal do stropa
Drsna vrata, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Steklena drsna vrata 1050x2100, mehko zapiranje, zvočno tesnjenje, 1
Drsna vrata, Podnanos

540 € do 900 €

Cena, Harmonika vrata , 1
Drsna vrata, Polenšak

405 € do 675 €

Cena, Steklena drsna vrata, 1 kos
Drsna vrata, Postojna

450 € do 750 €

Cena, Drsna vrata ob steno , 90 x 210 cm
Drsna vrata, Ljubljana

495 € do 825 €

Cena, Notranja drsna vrata, 2
Drsna vrata, Orehova vas

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

Drsna vrata cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

217+ podjetij za Drsna vrata
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drsna vrata?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane