Za področje

  Žlebovi cena

  Kakšna je cena žleba? Cena žleba je odvisna od materiala (baker, aluminij, pločevina, plastika), premera, dolžine, tipa namestitve (skriti ali odkriti žleb) ter seveda od izvajalca. Žlebove in odtočne cevi izvede klepar. Cena za običajen pocinkan rjav žleb, razvite dolžine 28 cm, znaša okoli 5-8 EUR/m.

  Komu zaupati postavitev žlebov? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim kleparjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za žleb


  Cena žleba. Cena za pocinkan rjav žleb, razvite dolžine 28 cm.

  6.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  €/tm

  SREDNJA CENA
  9.60 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Žlebovi

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Cena za kotliček za žleb rjave barve

  Pocinkani kotliček za žleb s premerom za priklop 100 mm.


  kos

  €/kos

  Cena za odtočno cev za žleb

  Pocinkana odtočna cev premera 100mm, dolžina 2 m.


  kos

  €/kos

  Cena za pocinkani žleb

  Pocinkani žleb razvite dolžine 33 cm, dolžina 4 m.


  kos

  €/kos

  Cena za rjav pocinkani žleb

  Pocinkani žleb razvite dolžine 33 cm, dolžina 4 m.


  kos

  €/kos

  Skriti žleb

  Žlebovi in obroba, 12,5 cm. Cena za dobavo in montažo polkrožnih žlebov 12,5 cm debeline 0,6 mm in rjave barvne pločevine širine 50 cm za skriti žleb.


  m

  €/m

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Žlebovi – vse kar morate vedeti

  1. Žlebovi - kaj vse morate vedeti? 

  Če se ukvarjate z gradnjo ali prenovo strehe, bo eden od nujnih posegov vključeval namestitev žlebov. Bolj natančno, načrtovanje in montažo žlebov. Namestitev žlebov je obvezen del postopka izgradnje strehe, za katerega boste morali angažirati strokovnjake, saj gre za specializirano delo, ki zahteva ustrezno znanje, orodje in veščine, saj poteka na višini. Toplo vam priporočamo, da se, če ne gre za novogradnjo, ki je že načrtovana, dogovorjena in zavarovana, odločite za izvajalca po načelu "ključ v roke".

  Žlebovi
  Pravilno nameščen drenažni sistem bo zagotovil nemoteno odvajanje padavin in trajnost celotne strešne konstrukcije.

  1.1. Načrtovanje drenažnega sistema strehe 

  Čeprav se morda zdi, da je namestitev žlebov preprosta naloga, se morate zavedati, da gre za celoten sistem, ki ga je treba pazljivo načrtovati z natančnimi izračuni in ustrezno izvesti, da bodo žlebovi ustrezno služili svojemu namenu v prihodnjih letih vašega bivanja v hiši. Izvedba ni nič manj zapletena od drugih komponent gradnje hiše, če želite zagotovili varno in trajno bivališče – varno odvodnjavanje vode je ključno za udobno bivanje. Načrtovanje drenažnega sistema strehe poteka sočasno z načrtovanjem krovne konstrukcije in ga mora izdelati odgovorni projektant. Pri rekonstrukciji ali zamenjavi delov strehe, krovnega kritja ali dimnika je prav tako zaželeno, da pregledati in po potrebi zamenjate žlebove.

  1.2. Kaj je vključeno v stroškovnik namestitve žlebov? 

  Dimenzije žlebov se izračunajo glede na več dejavnikov: pričakovane povprečne padavine na določeni geografski lokaciji, velikost in tloris strešne površine. Od teh parametrov je odvisno, kakšen drenažni sistem se bo izdelal, premer in položaj cevi ter struktura odvajanja s strehe. Predpostavlja se, da mora biti za vsak kvadratni meter strešne površine na voljo 1 cm površine cevi za žlebove. Pri tem je treba vedeti, da se upošteva t. i. "razvita širina žleba", ki je dejanska velikost pločevine, preden se zaviha v obliko žleba. V Sloveniji so standardne dimenzije žlebov naslednje:

  Razvita širina 25 cm - premer žleba 11,6 cm - poprečni prerez žleba 52,8 cm2;
  Razvita širina 28 cm - premer žleba 13,3 cm - poprečni prerez žleba 69,5 cm2;
  Razvita širina 33 cm - premer žleba 15,7 cm - poprečni presek žleba 96,8 cm2;
  Razvita širina 40 cm - premer žleba 19,2 cm - poprečni presek žleba 144,7 cm2. 

  1.3 Kako najti dobrega kleparja? 

  Kleparji so obrtniki v gradbeništvu, ki se ukvarjajo z zaključnimi deli pri gradnji strehe, natančneje s pokrivanjem strehe, namestitvijo obrob, žlebov, snežnih obvaroval in strelovodov. Ko tesarji in krovci zaključijo svoje delo, imajo kleparji nalogo zagotoviti neprepustnost in trajnost strehe ter preprečiti škodo zaradi padavin. Žlebovi so z vidika zaščite zelo pomemben del sistema, ki zbira vodo in jo odvaja do tal, da se prepreči puščanje, vlaženje fasade in ogrožanje temeljev. Na drugi strani pa je lahko sistem zasnovan tako, da voda odteka v podzemne rezervoarje in se uporablja za potrebe gospodinjstva. Pri novogradnji potekajo kleparska dela skupaj z drugimi deli po načrtu, za katerega je bilo izdano gradbeno dovoljenje, zato ste glede tega lahko mirni. Vendar, ko se pojavi potreba po obnovi ali zamenjavi strešne kritine, je pogosto potrebno namestiti tudi žlebove, zato boste izvajalca morali poiskati sami. Glede na število ponudnikov na trgu vam ne bo lahko izbrati enega samega. V tem primeru vam priporočamo, da se obrnete na nas - sodelujemo s podjetji in mojstri, katerih reference in mnenja strank lahko najdete na naši spletni strani. Izpolnite spletni obrazec z osnovnimi podatki o projektu, ki ga iščete, in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

  2. Določitev dimenzij žlebov, njihova oblika in položaj 

  2.1. Dimenzije žlebnih cevi 

  Določitev premera žlebnih cevi, natančneje dimenzioniranje celotnega sistema, je odvisna od velikosti strehe in njenega arhitekturnega načrta ter pričakovane obremenitve padavin. Jasno je, da drenažni sistem ravnih streh in streh z enim, dvema ali več kapnicami ne more biti enak in se ne more namestiti na enak način. Za vsako vrsto strehe, stopnjo naklona in vrsto strešne kritine se izdela drugačen izračun; pravzaprav gre za formulo z več dejavniki, ki jo mora izdelati izkušen strokovnjak, ki ve, kaj je treba storiti in kako to izvesti. Najbolje je, da najamete lokalnega strokovnjaka, saj po pregledu na terenu lahko predvidel vse možnosti in tveganja. Z drugimi besedami, edini način, da drenažni sistem najbolje in najdlje časa služi, je, da je načrtovan v skladu z vsemi določenimi dejavniki, strokovno izveden, in da so žlebovi in vsi povezovalni elementi izdelani iz kakovostnih materialov. 

  2.2. Oblika cevi 

  Pomembno je vedeti, da so žlebovi razdeljeni na cevi, ki zbirajo vodo, in tiste, ki jo odvajajo s strehe do tal. Cevi za odvajanje vode so ožje in tvorijo horizontalno mrežo na strehi, na mestih, kjer se stikajo nakloni strehe. Drenažne cevi se začnejo na teh mestih in so navpične - odvajajo vodo do tal in so pogosto na vogalih stavbe. Okoli hiše se lahko uporablja podzemna kanalizacijska cev, po kateri voda odteka bodisi v javno kanalizacijo bodisi v podzemni rezervoar/zbirnik deževnice. Za družinske hiše se običajno izberejo polkrožne cevi različnih dimenzij, glede na izračun pričakovanega priliva in pretoka vode. Dolžina žlebov ne sme presegati 6 metrov. Pravokotni žlebovi se izdelujejo tako, da hkrati služijo tudi kot obrobe strehe, to je rob strehe, in se postavijo 10-15 cm pod nivojem strešne kritine pod takšnim naklonom, ki zagotavlja neoviran odtok vode (min. 2 %). 

  2.3. Položaj cevi 

  Sistem žlebov je lahko viden ali skrit, kar je odvisno od vrste fasade in arhitekture objekta. V Sloveniji so raztegnjeni žlebovi okoli strehe veliko bolj pogosti, medtem ko so skriti žlebovi večinoma rezervirani za minimalistično sodobno gradnjo s preprostimi linijami, kjer je cilj, da so vse površine ravne in neprekinjene.

  3. Materiali za žlebove 

  Obstajajo primeri, ko se projektanti odločijo za lesene žlebove. To velja skoraj izključno pri gradnji, ki se izvaja izključno z naravnimi materiali ali pri kulturnih spomenikih, kjer videz fasade ne sme biti prizadet med obnovitvenimi deli. V vseh drugih primerih se uporabljajo kovinske cevi, saj so obstojnejše, se lažje menjajo in ne zahtevajo vzdrževanja. Uporabljajo se cinkane cevi in plastificirane cevi ter bakrene, aluminijaste in inoks cevi. Vsi so zaščiteni pred vplivi okolja z različnimi vrstami premazov in snovi. Naši strokovnjaki večinoma priporočajo žlebove iz cinkano-plastificiranega jekla zaradi najboljšega razmerja med kakovostjo in ceno.

  4. Vzdrževanje žlebov 

  Samo dejstvo, da so žlebovi zasnovani za izpostavljenost vremenskim razmeram več desetletij, pomeni, da ne potrebujejo posebnega vzdrževanja. Če so izdelani iz dobrega materiala in strokovno nameščeni v skladu s standardi, bodo resnično trajali desetletja. Vendar pa je na vas, da iz njih redno odstranjujete listje in druge usedline, ki jih prinese veter, in tako preprečite zamašitev.

  5. Sistem ogrevanja žlebov 

  Na voljo je še samostojen sistem ogrevanja žlebov. Če živite v okolju, kjer so zime hladnejše in daljše ter z veliko padavinami, ni nesmiselno razmisliti o namestitvi sistema za ogrevanje žlebov. To so dejansko kabli, ki se raztezajo ob žlebovih in se ob pomoči senzorjev vklopijo po potrebi, ko se nanos snega preseže kritično maso. Tok, ki teče skozi vodnike, počasi segreva cevi in tali sneg, tako da se prepreči nevarnost zamašitve, ki lahko povzroči puščanje v notranjost objekta ali odtrganje dela strehe oziroma žleba.

   

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Popravilo spoja na žlebu, ker pušča.

  Pozdravljeni,

  potrebujem sanacijo spoja dveh žlebov na višini 5m na hiši. Žlebovi so iz pločevine rjave barve.

  Lp 54 € do 90 €

  ........

  Pofaljšek žlebu

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo podaljška žlebu v odtočni kanal - cca 60 cm.

  Lp 27 € do 45 €

  ........

  Odvod žlebov iz strehe do zbiralnika meteornih vod

  Pozdravljeni,

  žlebovi gredo iz strehe v kanalizacijo, potrebno jih je odrezati na določeni višini in dodati plastični gibljivi žleb, da ga lahko namestimo ali na PVC zbiralnik meteornih vod ali pa cev pustimo na travni površini

  Lp 90 € do 150 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, izdelava žleba na kozolcu, ca 15m
  Žlebovi, Zg. Gorje

  90 € do 150 €

  Cena, Dobava in montaža žlebov za vikend, 40 m
  Žlebovi, Mozirje

  630 € do 1050 €

  Cena, Zamenjava žlebov na obstoječe kljuke, 2x 12 m padne višine 2x cca 7m
  Žlebovi, Kočevje

  180 € do 300 €

  Cena, Obroba, 4,6 m
  Žlebovi, Nova Gorica

  225 € do 375 €

  Cena, Žleb Al natur odtočna cev, 1 kos
  Žlebovi, Žiri

  45 € do 75 €

  Cena, Žleb, 10m
  Žlebovi, Straža pri Novem mestu

  315 € do 525 €

  Cena, Žlebovi za hišo, 22m
  Žlebovi, Murska Sobota

  630 € do 1050 €

  Cena, 5m žleba, pravokotnega, 5m
  Žlebovi, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Novi žlebovi, Po opisu
  Žlebovi, Novo mesto

  630 € do 1050 €

  Cena, Menjava žleba, 10 m
  Žlebovi, Celje

  360 € do 600 €

  Cena, Montaža žleba, 5 m
  Žlebovi, Koper

  54 € do 90 €

  Cena, Menjava zmečkanega žleba na garaži, 3m
  Žlebovi, Ljubljana

  90 € do 150 €

  Cena, Žleb/nadstrešek nad zastekljeno teraso, Cca 7m
  Žlebovi, Koper

  360 € do 600 €

  Cena, Menjava žlebov, obroba dimnika, Po opisu
  Žlebovi, Koper

  360 € do 600 €

  Cena, Žleb na hiši, Po opisu
  Žlebovi, Ljubljana-Zalog

  225 € do 375 €

  Cena, Žlebove na nadstrešku, 30 m
  Žlebovi, Ljubljana - Šentvid

  180 € do 300 €

  Cena, Izdelava in montaža žleba, Po opisu
  Žlebovi, Velike Lašče

  315 € do 525 €

  Cena, Zamenjava poškodovanega žleba na nadstrešku, 4 m
  Žlebovi, Novo mesto

  54 € do 90 €

  Cena, Zamenjava žlebov na strehi, 14 m
  Žlebovi, Štanjel

  81 € do 135 €

  Cena, Popravilo bakrenega žleba, 15m
  Žlebovi, Bovec

  135 € do 225 €

  Cena, Menjava žleba, menjava obrobe pri dimniku, Po opisu
  Žlebovi, Kranj

  135 € do 225 €

  Cena, Izdelava žlebov, odtočnih cevi, obrob na strehi, 30 m
  Žlebovi, Solkan

  225 € do 375 €

  Cena, Čiščenje žlebov, 55 M
  Žlebovi, Železniki

  54 € do 90 €

  Cena, Žleb na pergoli, 5 m
  Žlebovi, Ljubljana

  36 € do 60 €

  Cena, Menjava dotrajanega žleba, Po opisu
  Žlebovi, Bled

  270 € do 450 €

  Cena, Menjava žlebov in odtočnih cevi, cca 12 m
  Žlebovi, Škocjan

  72 € do 120 €

  Cena, Izdelava in montaža žleba na stanovanjski hiši, Po opisu
  Žlebovi, Ljubljana

  108 € do 180 €

  Cena, Menjavo/popravilo žlebov, 20m
  Žlebovi, Portorož - Portorose

  225 € do 375 €

  Cena, Popravilo mreže na strehi ob žlebu in opažem, 1 kom
  Žlebovi, Ljubljana

  90 € do 150 €

  Cena, Popravilo žleba po neurju, 12x8m
  Žlebovi, Koper

  630 € do 1050 €

  Cena, Odprtje betonskih pokrovov jaška, pregled notranjosti, čiščenje žlebov, po opisu
  Žlebovi, Sežana

  135 € do 225 €

  Cena, Menjava žlebov, 15 m
  Žlebovi, Ig

  90 € do 150 €

  Cena, Žlebovi, cca 20m
  Žlebovi, Leskovec pri Krškem

  360 € do 600 €

  Cena, Čiščenje žlebov, 50 m
  Žlebovi, Kojsko

  90 € do 150 €

  Cena, Prestavitev žlebov zaradi izolacije oz.fasade, 2x5m
  Žlebovi, Ljubljana - Šentvid

  54 € do 90 €

  Cena, Popravilo visečega žleba, 8 m
  Žlebovi, Sečovlje

  45 € do 75 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Žlebovi cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  745+ podjetij za Žlebovi
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane