Protivlomna vrata - cena in cenik ponudnika za varnostna vrata

Cena protivlomnih vhodnih vrat je odvisna od materiala, dodatkov in varnostne opreme. Cena protivlomnih vhodnih vrat se tako giblje okoli 1000-1500 EUR, z dodatki pa se lahko hitro povzpne tudi do 2500€. Cene protivlomnih vrat so primerljive z navadnimi lesenimi vhodnimi vrati, ki v povprečju stanejo okrog 1100€ ter navadnimi ALU vhodnimi vrati, za katere boste odšteli približno 1500€. Glede na to, bi rekli, da se nakup protivlomnih vrat splača. Gre namreč za dolgoročno investicijo v varnost in zaščito doma.

Komu zaupati postavitev protivlomnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom protivlomnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za protivlomna vrata


Cena protivlomnih vrat. Cena za protivlomna vrata odporna na toplotne spremembe, požar in zvočno izolirana.

1800.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
3000.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Protivlomna vrata - cena in cenik ponudnika za varnostna vrata

Druge cene za - Protivlomna vrata

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Protivlomna vrata - vse kar morate vedeti

1. Protivlomna vrata - kaj morate vedeti

Pri nakupu protivlomnih vhodnih vrat je potrebno biti pazljiv. Na trgu so številni ceneni ponaredki, kot so čisto navadna vhodna vrata za katere pa ponudniki trdijo, da so protivlomna vrata. Zgolj kakovostna protivlomna vrata z ustreznimi certifikati predstavljajo ustrezno zaščito doma. 

protivlomna-vrata.jpg
Poleg zaščite pred vlomilci, nam sodobna varnostna vrata nudijo tudi zaščito pred požarom ter pred zunanjimi vplivi.

1.1 Ustrezni standardi

Pri protivlomnih vratih morate biti pozorni na ustrezne standarde varnosti. Protivlomna vrata za stanovanjske namene morajo zagotoviti standard vsaj III. razred varnostnega standarda ali višji. 

1.2 Protivlomna vrata - sestava

Protivlomna vrata morajo imeti ustrezno kakovost jeklene konstrukcije vratnih kril in podbojev odporno proti poskusom vloma. Konstrukcija je lahko obložena s paneli iz lesa ali drugih materialov, ter vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo. Običajno so visokokakovostna protivlomna vrata izdelana s pomočjo robotskega varjenja ali laserskih meritev odstopanj.  Zelo pomembno pa je tudi, da imajo polno varnostno opremo in okovja, denimo večtočkovno ključavnico.  Pri poskusu vloma se taka ključavnica blokira ima pa tudi kakovosten cilinder z varnostnim ščitom, ki ga je nemogoče prevrtati ali zlomiti. Pomembni dodatki protivlomnih vrat so še širokokotna kukala, omejilci odpiranja itd.

1.3 Toplotna in zvočna izolacija

Bodite pozorni, da je toplotna in zvočna izolacija vrat ustrezna. Več plasti toplotne in zvočne izolacije zatesnjene s kakovostnimi tesnili zagotavlja ohranjanje toplote v notranjosti, zmanjšuje hrup s hodnika ali iz zunanjosti ter onemogoča uhajanje zraka in vdor vlage. 

1.4 Certifikati

Priloga vsakih kakovostnih protivlomnih vrat so ustrezni certifikati in znak CE. Le ti zagotavljajo, da je kakovost protivlomnih vrat  skladna. V primeru protivlomnih vrat za hiše, ki so izpostavljeni vremenskim vplivom, pa je potrebno biti pozoren na to, da so vrata tudi ustrezno zaščitena pred zunanjimi vplivi. 

2. Kako zase izbrati najboljša protivlomna vrata?

Ko gre za naš dom, je varnost zagotovo na prvem mestu. Eden pomembnejših dejavnikov varnosti pa so gotovo protivlomna vrata. Poleg zaščite pred vlomilci, nam sodobna varnostna vrata nudijo tudi zaščito pred požarom ter pred zunanjimi vplivi (mraz, vročina). Kako se odločiti katera protivlomna vrata so prava za nas? Pred nakupom preberite nekaj nasvetov :

2.1 Analizirajte svoje varnostne potrebe

Prvi in ​​najpomembnejši korak je razmisliti o svojih varnostnih potrebah, tako boste lažje ugotovili, katera vrata vam najbolj ustrezajo. Če živite v varni skupnosti, potrebujete zgolj osnovna varnosta vrata, ki so cenovno ugodnejša. V kolikor pa so v vaši soseski pogosti vlomi, razmislite o nakupu najbolj kakovostnih protivlomnih vrat. 

2.2 Kakovost ponudnika je pomembna

Izbira kakovostnega in zanesljivega ponudnika protivlomnih vrat, je ključnega pomena. Varnosti in zaščite svojega doma ne želite zaupati podjetju, ki na trgu ni prepoznavno in priznano. Prepričajte se, da ima ponudnik dobre reference  ter izpolnjuje vse kriterije slovenskih standardov. 

2.3 Aluminij ali jeklo

Najbolj kakovostna varnostna vrata vrsta so iz aluminija ali jekla. Številni strokovnjaki menijo, da so jeklena protivlomna vrata najbolj zanesljiva in najboljša izbira, so pa precej dražja od aluminijastih. Če je cena za vas težava je se odločite za aluminijasto različico, ki je cenovno bolj dostopna in ima, prav tako,odlične karakteristike.  

2.4 Polnilo protivlomnih vrat

Polnilo vrat je precej pomembno merilo pri učinkovitosti varnostnih vrat in ga je dobro preveriti pred nakupom. Lahko je iz strukturnega aluminija, jeklenih palic, aluminijastih rešetk ali jeklene mreže. Najboljša izbira sta perforirana pločevina iz aluminija ali mreža iz nerjavečega jekla. 

2.5 Protivlomna ključavnica

Izbira kakovostne ključavnice daje dodatno mero varnosti vašemu domu. Odločite za ključavnico, ki ima tri točke zaklepanja. Običajna ključavnica z eno točko zaklepanja je enostavna za vdreti. 

2.6 Tečaji vrat 

Prepričajte se, da imajo vaša varnostna vrata vsaj tri tečaje, ki jih ni mogoče odstraniti. Večja kot je velikost zatiča, bolj varen je vaš dom. Najbolje je, da se odločite za vrata, ki imajo pokrite tečaje do katerih ni možno dostopati. 

2.7 Protivlomna vrata-cena

Zadnja in najpomembnejša točka na tem seznamu je, da ste seznanjeni s ceno vrat, ki jih nameravate kupiti. Če je vaša soseska varna, se lahko odločite za bolj osnovne modele varnostnih vrat, ki so tudi cenejši, sicer pa se rajši odločite, da pri varnosti vašega doma, ne boste šparali. 

2.8 Protivlomna vrata izdelana po meri

Poiščite prodajalce, ki lahko po meri izdelajo vaša varnostna vrata. Tako lahko izberete posamezne materiale vrat in jih prilagoditye slogu vašega doma. Tako ne boste zagotovili zgolj več varnosti in zaščite vašega doma, temveč boste imeli tudi popoln nadzor nad izgledom vrat.

3. Protivlomna vrata iz kovine ali lesa?

Velikokrat se ljudje težko odločijo ali bi izbrali protivlomna vrata iz kovine ali iz masivnega lesa. Vsaka od izvedb ima svoje pluse in minuse.   

3.1 Prednosti kovinskih protivlomnih vrat

Iz vidika varnosti so protivlomna vrata iz kovine robustnejša in omogočajo večjo varnostno zaščito, kot lesena. Kovinska varnostna vrata omogočajo tudi več kot 5 točkovni sistem zapiranja. Raziskave so pokazale, da tatovi za vlom najrajši izbirajo  stanovanja ali hiše s starejšimi vhodnimi vrati, zaklepanje na eno točkovni sistem ter imajo običajno vratno kljuko. Novejša vhodna vrata imajo praviloma večtočkovne ključavnice.

3.2 Prednosti lesenih protivlomnih vrat

Včasih pa lahko pomeni visoka varnostna stopnja protivlomnih vrat tudi velik problem. Mnogokrat se namreč zgodi, da se okvari mehanizem vrat, izgubijo ključi ali, da pride do kakšne osebne nesreče v stanovanju. V tem primeru je edini način, da lahko lastnik vstopi v stanovanje tak, da pokliče gasilce, ki morajopri vdiranju visokokakovostnih varnostnih vrat poškodovati tako vrata, kot tudi stene okoli okvirja in podbojev vrat. Iz tega vidika so lesena varnostna vrata lahko boljša odločitev. 

4. Postopek vgradnje in servis protivlomnih vrat

Najbolje je, da za menjavo oziroma vgradnjo novih vrat angažirate strokovno usposobljenega izvajalca. Običajno montažo vsi kakovostni ponudniki protivlomnih vhodnih vrat, ob nakupu vrat, nudijo brezplačno. 

Monterji bodo na licu mesta opravili izmere in vam obenem svetovali glede izbire vrat ter dodatkov. Ko bodo vaša protivlomna vrata izdelana, jih bodo dostavili. Takrat bodo odstranili vaša stara vrata ter istočasno vgradili nova. Po opravljenem delu bodo za sabo tudi pospravili ter odpeljali stara vrata na ustrezno deponijo. Poskrebeli bodo torej za vse. Vi morate zgolj odkleniti vrata ob njihovem prihodu. Če so bila stara vhodna vrata iz lesa morajo monterji zamenjati tudi podboje vrat, da se zagotovi zadostno stopnjo zaščite. Nekatera protivlomna vrata so izdelana tako, da ob prenovi stanovanja, beljenju itd. ni potrebno zamenjati celotnega vratnega krila protivlomnih vrat (če vam več ne ustreza njihov videz). Monterji vam lahko zamenjajo zgolj leseno oblogo vrat in ta bodo izgledala kot nova.

Montaža protivlomnih vrat ni enostaven postopek temveč zahteva strokovno znanje in izkušnje. Obenem predstavlja pravilna montaža bistven del pri zagotavljanju učinkovitosti protivlomnih vrat. Priporočamo, da se zato, sami rajši ne lotite montaže. Tudi za servis protivlomnih vrat se raje obrnite na pooblaščen servis vašega ponudnika. Pri nakupu vrat preverite tudi, če vaš ponudnik nudi servis tudi v primerih intervencije. Tak servis mora biti na voljo 24 ur na dan.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Vhodna vrata v bloku

Pozdravljeni,

potrebujem protivlomna vrata dimenzij 100 x 200 cm v bloku.

Lp 1800 € do 3000 €

........

Nova protivlomna vrata v čimkrajšem času

Pozdravljeni,

potrebujem klasična vhodna vrata v bloku ( najbolje, da sami pridete in izmerite)

Lp 720 € do 1200 €

........

Protivlomna vhodna vrata

Pozdravljeni,


potrebujem dvoje vhodnih protivlomnih notranjih vrat. Oba stanovanja se nahajata v bloku. V enem stanovanju so klasični železni podboji. Dimenzije so 78 X 194 cm, bele barve.

Lp 2160 € do 3600 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Nova vhodna vrata, brezstično odklepanje, samodejno zaklepanje, po opisu
Protivlomna vrata, Murska Sobota

2160 € do 3600 €

Cena, Vrata, 1
Protivlomna vrata, Hrastnik

900 € do 1500 €

Cena, Protivloma vrata, 1x 80x200
Protivlomna vrata, Brežice

900 € do 1500 €

Cena, Vhodna vrata za stanovanje v bloku, 1 kos
Protivlomna vrata, Tržič

720 € do 1200 €

Cena, Protivlomna vrata v stanovanje, 1
Protivlomna vrata, Maribor

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata za lopo, 1x
Protivlomna vrata, Smlednik

540 € do 900 €

Cena, protivlomna vhodna vrata v stanovanje, 1x
Protivlomna vrata, Novo mesto

720 € do 1200 €

Cena, protivlomna vrata za kolesarnico, 1x
Protivlomna vrata, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Dobava in vgradnja protivlomnih vrat, 1
Protivlomna vrata, Maribor

2160 € do 3600 €

Cena, Protivlomna vhodna vrata, 200 x 85 cm
Protivlomna vrata, Nova Gorica

1980 € do 3300 €

Cena, Vhodna vrata za stanovanje v bloku, 1 kos
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata , 1
Protivlomna vrata, Celje

1080 € do 1800 €

Cena, Popravilo protivlomnih vrat, 1
Protivlomna vrata, Krško

54 € do 90 €

Cena, protivlomna vrata odprtine 203x90, 1
Protivlomna vrata, Vodice

540 € do 900 €

Cena, Protivlomna stanovanjska vrata, 1
Protivlomna vrata, Dravograd

900 € do 1500 €

Cena, Menjava vrat, 1x
Protivlomna vrata, Kranj

900 € do 1500 €

Cena, Vhodna vrata za stanovanje, 1-2
Protivlomna vrata, Trbovlje

900 € do 1500 €

Cena, Vhodna vrata za stanovanje, 1 Kos
Protivlomna vrata, Celje

540 € do 900 €

Cena, Menjava vhodnih vrat v stanovanjskem bloku, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Zunanja protivlomna vrata z oknom, 2410x1080 mm levo odpiranje
Protivlomna vrata, Nova Gorica

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vhodna vrata v poslovni zgradbi, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata v bloku s podboji, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana - Šentvid

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata, 1 kom
Protivlomna vrata, Koper

891 € do 1485 €

Cena, PVC protivlomna vhodna vrata, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vhodna vrata za stanovanje, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata, 1 kom
Protivlomna vrata, Ravne Na Koroškem

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata, 1 kom
Protivlomna vrata, Križe

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vrata za stanovanje, 1 kos
Protivlomna vrata, Ljubljana - Črnuče

2160 € do 3600 €

Cena, Protivlomna vrata v stanovanje v stanovanjskem bloku, 1
Protivlomna vrata, Ljubljana

2160 € do 3600 €

Cena, Protivlomna ali varna vhodna vrata, 1 kom
Protivlomna vrata, Maribor

900 € do 1500 €

Cena, Kovinska protivlomna vhodna vrata, 90 - 95 x 210 cm
Protivlomna vrata, Trebnje

900 € do 1500 €

Cena, Stanovanje, demontaža in montaža protivlomnih vrat, 1
Protivlomna vrata, Kamnik

900 € do 1500 €

Cena, Protivlomna vhodna vrata, 1 kom
Protivlomna vrata, Kotlje

1350 € do 2250 €

Cena, Protivlomna vrata v bloku, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Vhodna vrata v hišo, 1 kom
Protivlomna vrata, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Menjava zunanjih vrat, 1
Protivlomna vrata, Kranj

2250 € do 3750 €Poglej druge končane projekte in cene

Protivlomna vrata cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

105+ podjetij za Protivlomna vrata
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Protivlomna vrata?

 • Protivlomna vrata Ljubljana
 • Protivlomna vrata Maribor
 • Protivlomna vrata Celje
 • Protivlomna vrata Koper
 • Protivlomna vrata Kranj
 • Protivlomna vrata Ajdovščina
 • Protivlomna vrata Bled
 • Protivlomna vrata Bovec
 • Protivlomna vrata Črna na Koroškem
 • Protivlomna vrata Črnomelj
 • Protivlomna vrata Domžale
 • Protivlomna vrata Gornja Radgona
 • Protivlomna vrata Gornji Grad
 • Protivlomna vrata Hrastnik
 • Protivlomna vrata Ilirska Bistrica
 • Protivlomna vrata Izola
 • Protivlomna vrata Jesenice
 • Protivlomna vrata Kamnik
 • Protivlomna vrata Kidričevo
 • Protivlomna vrata Kobarid
 • Protivlomna vrata Kočevje
 • Protivlomna vrata Kranjska Gora
 • Protivlomna vrata Krško
 • Protivlomna vrata Laško
 • Protivlomna vrata Lendava
 • Protivlomna vrata Litija
 • Protivlomna vrata Ljutomer
 • Protivlomna vrata Metlika
 • Protivlomna vrata Mojstrana
 • Protivlomna vrata Mozirje
 • Protivlomna vrata Murska Sobota
 • Protivlomna vrata Nova Gorica
 • Protivlomna vrata Novo mesto
 • Protivlomna vrata Ormož
 • Protivlomna vrata Piran - Pirano
 • Protivlomna vrata Pivka
 • Protivlomna vrata Portorož
 • Protivlomna vrata Postojna
 • Protivlomna vrata Ptuj
 • Protivlomna vrata Radeče
 • Protivlomna vrata Radenci
 • Protivlomna vrata Radovljica
 • Protivlomna vrata Ravne Na Koroškem
 • Protivlomna vrata Ribnica
 • Protivlomna vrata Rogaška Slatina
 • Protivlomna vrata Sevnica
 • Protivlomna vrata Sežana
 • Protivlomna vrata Škofja Loka
 • Protivlomna vrata Slovenj Gradec
 • Protivlomna vrata Slovenska Bistrica
 • Protivlomna vrata Slovenske Konjice
 • Protivlomna vrata Šoštanj
 • Protivlomna vrata Štore
 • Protivlomna vrata Tolmin
 • Protivlomna vrata Trbovlje
 • Protivlomna vrata Tržič
 • Protivlomna vrata Trzin
 • Protivlomna vrata Velenje
 • Protivlomna vrata Vipava
 • Protivlomna vrata Vojnik
 • Protivlomna vrata Vransko
 • Protivlomna vrata Vrhnika
 • Protivlomna vrata Žalec
 • Protivlomna vrata Zreče
 • Protivlomna vrata Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane