Za področje

  Protivlomna vrata - cena in cenik ponudnika za varnostna vrata

  Cena protivlomnih vhodnih vrat je odvisna od materiala, dodatkov in varnostne opreme. Cena protivlomnih vhodnih vrat se tako giblje okoli 1000-1500 EUR, z dodatki pa se lahko hitro povzpne tudi do 2500€. Cene protivlomnih vrat so primerljive z navadnimi lesenimi vhodnimi vrati, ki v povprečju stanejo okrog 1100€ ter navadnimi ALU vhodnimi vrati, za katere boste odšteli približno 1500€. Glede na to, bi rekli, da se nakup protivlomnih vrat splača. Gre namreč za dolgoročno investicijo v varnost in zaščito doma.

  Komu zaupati postavitev protivlomnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom protivlomnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za protivlomna vrata


  Cena protivlomnih vrat. Cena za protivlomna vrata odporna na toplotne spremembe, požar in zvočno izolirana.

  1800.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  2400.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  3000.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Protivlomna vrata (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Protivlomna vrata - vse kar morate vedeti

  1. Protivlomna vrata - kaj morate vedeti

  Pri nakupu protivlomnih vhodnih vrat je potrebno biti pazljiv. Na trgu so številni ceneni ponaredki, kot so čisto navadna vhodna vrata za katere pa ponudniki trdijo, da so protivlomna vrata. Zgolj kakovostna protivlomna vrata z ustreznimi certifikati predstavljajo ustrezno zaščito doma. 

  protivlomna-vrata.jpg
  Poleg zaščite pred vlomilci, nam sodobna varnostna vrata nudijo tudi zaščito pred požarom ter pred zunanjimi vplivi.

  1.1 Ustrezni standardi

  Pri protivlomnih vratih morate biti pozorni na ustrezne standarde varnosti. Protivlomna vrata za stanovanjske namene morajo zagotoviti standard vsaj III. razred varnostnega standarda ali višji. 

  1.2 Protivlomna vrata - sestava

  Protivlomna vrata morajo imeti ustrezno kakovost jeklene konstrukcije vratnih kril in podbojev odporno proti poskusom vloma. Konstrukcija je lahko obložena s paneli iz lesa ali drugih materialov, ter vgrajeno toplotno in zvočno izolacijo. Običajno so visokokakovostna protivlomna vrata izdelana s pomočjo robotskega varjenja ali laserskih meritev odstopanj.  Zelo pomembno pa je tudi, da imajo polno varnostno opremo in okovja, denimo večtočkovno ključavnico.  Pri poskusu vloma se taka ključavnica blokira ima pa tudi kakovosten cilinder z varnostnim ščitom, ki ga je nemogoče prevrtati ali zlomiti. Pomembni dodatki protivlomnih vrat so še širokokotna kukala, omejilci odpiranja itd.

  1.3 Toplotna in zvočna izolacija

  Bodite pozorni, da je toplotna in zvočna izolacija vrat ustrezna. Več plasti toplotne in zvočne izolacije zatesnjene s kakovostnimi tesnili zagotavlja ohranjanje toplote v notranjosti, zmanjšuje hrup s hodnika ali iz zunanjosti ter onemogoča uhajanje zraka in vdor vlage. 

  1.4 Certifikati

  Priloga vsakih kakovostnih protivlomnih vrat so ustrezni certifikati in znak CE. Le ti zagotavljajo, da je kakovost protivlomnih vrat  skladna. V primeru protivlomnih vrat za hiše, ki so izpostavljeni vremenskim vplivom, pa je potrebno biti pozoren na to, da so vrata tudi ustrezno zaščitena pred zunanjimi vplivi. 

  2. Kako zase izbrati najboljša protivlomna vrata?

  Ko gre za naš dom, je varnost zagotovo na prvem mestu. Eden pomembnejših dejavnikov varnosti pa so gotovo protivlomna vrata. Poleg zaščite pred vlomilci, nam sodobna varnostna vrata nudijo tudi zaščito pred požarom ter pred zunanjimi vplivi (mraz, vročina). Kako se odločiti katera protivlomna vrata so prava za nas? Pred nakupom preberite nekaj nasvetov :

  2.1 Analizirajte svoje varnostne potrebe

  Prvi in ​​najpomembnejši korak je razmisliti o svojih varnostnih potrebah, tako boste lažje ugotovili, katera vrata vam najbolj ustrezajo. Če živite v varni skupnosti, potrebujete zgolj osnovna varnosta vrata, ki so cenovno ugodnejša. V kolikor pa so v vaši soseski pogosti vlomi, razmislite o nakupu najbolj kakovostnih protivlomnih vrat. 

  2.2 Kakovost ponudnika je pomembna

  Izbira kakovostnega in zanesljivega ponudnika protivlomnih vrat, je ključnega pomena. Varnosti in zaščite svojega doma ne želite zaupati podjetju, ki na trgu ni prepoznavno in priznano. Prepričajte se, da ima ponudnik dobre reference  ter izpolnjuje vse kriterije slovenskih standardov. 

  2.3 Aluminij ali jeklo

  Najbolj kakovostna varnostna vrata vrsta so iz aluminija ali jekla. Številni strokovnjaki menijo, da so jeklena protivlomna vrata najbolj zanesljiva in najboljša izbira, so pa precej dražja od aluminijastih. Če je cena za vas težava je se odločite za aluminijasto različico, ki je cenovno bolj dostopna in ima, prav tako,odlične karakteristike.  

  2.4 Polnilo protivlomnih vrat

  Polnilo vrat je precej pomembno merilo pri učinkovitosti varnostnih vrat in ga je dobro preveriti pred nakupom. Lahko je iz strukturnega aluminija, jeklenih palic, aluminijastih rešetk ali jeklene mreže. Najboljša izbira sta perforirana pločevina iz aluminija ali mreža iz nerjavečega jekla. 

  2.5 Protivlomna ključavnica

  Izbira kakovostne ključavnice daje dodatno mero varnosti vašemu domu. Odločite za ključavnico, ki ima tri točke zaklepanja. Običajna ključavnica z eno točko zaklepanja je enostavna za vdreti. 

  2.6 Tečaji vrat 

  Prepričajte se, da imajo vaša varnostna vrata vsaj tri tečaje, ki jih ni mogoče odstraniti. Večja kot je velikost zatiča, bolj varen je vaš dom. Najbolje je, da se odločite za vrata, ki imajo pokrite tečaje do katerih ni možno dostopati. 

  2.7 Protivlomna vrata-cena

  Zadnja in najpomembnejša točka na tem seznamu je, da ste seznanjeni s ceno vrat, ki jih nameravate kupiti. Če je vaša soseska varna, se lahko odločite za bolj osnovne modele varnostnih vrat, ki so tudi cenejši, sicer pa se rajši odločite, da pri varnosti vašega doma, ne boste šparali. 

  2.8 Protivlomna vrata izdelana po meri

  Poiščite prodajalce, ki lahko po meri izdelajo vaša varnostna vrata. Tako lahko izberete posamezne materiale vrat in jih prilagoditye slogu vašega doma. Tako ne boste zagotovili zgolj več varnosti in zaščite vašega doma, temveč boste imeli tudi popoln nadzor nad izgledom vrat.

  3. Protivlomna vrata iz kovine ali lesa?

  Velikokrat se ljudje težko odločijo ali bi izbrali protivlomna vrata iz kovine ali iz masivnega lesa. Vsaka od izvedb ima svoje pluse in minuse.   

  3.1 Prednosti kovinskih protivlomnih vrat

  Iz vidika varnosti so protivlomna vrata iz kovine robustnejša in omogočajo večjo varnostno zaščito, kot lesena. Kovinska varnostna vrata omogočajo tudi več kot 5 točkovni sistem zapiranja. Raziskave so pokazale, da tatovi za vlom najrajši izbirajo  stanovanja ali hiše s starejšimi vhodnimi vrati, zaklepanje na eno točkovni sistem ter imajo običajno vratno kljuko. Novejša vhodna vrata imajo praviloma večtočkovne ključavnice.

  3.2 Prednosti lesenih protivlomnih vrat

  Včasih pa lahko pomeni visoka varnostna stopnja protivlomnih vrat tudi velik problem. Mnogokrat se namreč zgodi, da se okvari mehanizem vrat, izgubijo ključi ali, da pride do kakšne osebne nesreče v stanovanju. V tem primeru je edini način, da lahko lastnik vstopi v stanovanje tak, da pokliče gasilce, ki morajopri vdiranju visokokakovostnih varnostnih vrat poškodovati tako vrata, kot tudi stene okoli okvirja in podbojev vrat. Iz tega vidika so lesena varnostna vrata lahko boljša odločitev. 

  4. Postopek vgradnje in servis protivlomnih vrat

  Najbolje je, da za menjavo oziroma vgradnjo novih vrat angažirate strokovno usposobljenega izvajalca. Običajno montažo vsi kakovostni ponudniki protivlomnih vhodnih vrat, ob nakupu vrat, nudijo brezplačno. 

  Monterji bodo na licu mesta opravili izmere in vam obenem svetovali glede izbire vrat ter dodatkov. Ko bodo vaša protivlomna vrata izdelana, jih bodo dostavili. Takrat bodo odstranili vaša stara vrata ter istočasno vgradili nova. Po opravljenem delu bodo za sabo tudi pospravili ter odpeljali stara vrata na ustrezno deponijo. Poskrebeli bodo torej za vse. Vi morate zgolj odkleniti vrata ob njihovem prihodu. Če so bila stara vhodna vrata iz lesa morajo monterji zamenjati tudi podboje vrat, da se zagotovi zadostno stopnjo zaščite. Nekatera protivlomna vrata so izdelana tako, da ob prenovi stanovanja, beljenju itd. ni potrebno zamenjati celotnega vratnega krila protivlomnih vrat (če vam več ne ustreza njihov videz). Monterji vam lahko zamenjajo zgolj leseno oblogo vrat in ta bodo izgledala kot nova.

  Montaža protivlomnih vrat ni enostaven postopek temveč zahteva strokovno znanje in izkušnje. Obenem predstavlja pravilna montaža bistven del pri zagotavljanju učinkovitosti protivlomnih vrat. Priporočamo, da se zato, sami rajši ne lotite montaže. Tudi za servis protivlomnih vrat se raje obrnite na pooblaščen servis vašega ponudnika. Pri nakupu vrat preverite tudi, če vaš ponudnik nudi servis tudi v primerih intervencije. Tak servis mora biti na voljo 24 ur na dan.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Protivlomna vrata?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Samozapiralna protipožarna vrata EI2 30 S200C3

  Pozdravljeni,

  potrebujem protipožarna samozapirajoča požarna vrata EI2 30 S200 C3 dimenzije 200x100 z ustreznim certifikatom požarne varnosti.

  Lep pozdrav. 2160 € do 3600 €

  ........

  Protivlomna vrata za stanovanje v bloku

  Pozdravljeni.

  Sedanja vrata imajo odprtino š=80cm, v=193cm. Potrebujem protivlomna vrata enakih dimenzij.

  Lp 2160 € do 3600 €

  ........

  Protivlomna vrata

  Pozdravljeni,

  potrebujem 1 protivlomna vrata za stanovanje po meri 80x200.

  Lep pozdrav. 2160 € do 3600 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Vhodna protivlomna vrata, 1
  Protivlomna vrata, Koper

  1800 € do 3000 €

  Cena, Stanovanska vhodna vrata, 1
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Hišna protivlomna vhodna vrata, 3 okna, 1
  Protivlomna vrata, Borovnica

  4050 € do 6750 €

  Cena, Protivlomna vhodna vrata - zelo kvalitetna, 1 kom
  Protivlomna vrata, Maribor

  2160 € do 3600 €

  Cena, Protivlomna vrata v bloku, 1
  Protivlomna vrata, Maribor

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vhodna vrata za stanovanje, 1 vhodna vrata, dimenzije 200x90
  Protivlomna vrata, Trbovlje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vrata za stanovanje, 1 kom
  Protivlomna vrata, Izola - Isola

  2160 € do 3600 €

  Cena, Bela protivlomna vrata, 1 kos
  Protivlomna vrata, Maribor

  1800 € do 3000 €

  Cena, Požarna vrata, 2 kom
  Protivlomna vrata, Rogaška Slatina

  1080 € do 1800 €

  Cena, Vgradnja protivlomnih vrat v stolpnici, 1 - vhodna vrata v stanovanje
  Protivlomna vrata, Ljubljana - Črnuče

  1350 € do 2250 €

  Cena, Protivlomna vrata, 1
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vrata v hiši, 1 kos
  Protivlomna vrata, Murska Sobota

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vhodna in notranja vrata, Skupaj 5
  Protivlomna vrata, Postojna

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vhodna protivlomna vrata, 1 kos
  Protivlomna vrata, Nova Gorica

  1980 € do 3300 €

  Cena, Protivlomana vrata, Po opisu
  Protivlomna vrata, Ljubljana - Dobrunje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vrata in montaža, 1 kos
  Protivlomna vrata, Medvode

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vrata za stanovanje, 1 kom
  Protivlomna vrata, Nova Gorica

  2160 € do 3600 €

  Cena, Stanovanjska vhodna vrata, zvočna izolacija, 1 kos
  Protivlomna vrata, Komenda

  1800 € do 3000 €

  Cena, Vhodna vrata, ki so ožja od standardnih, Po opisu
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Protivlomna vrata, stanovanje, 1 kom
  Protivlomna vrata, Piran - Pirano

  2250 € do 3750 €

  Cena, Varnostna stanovanjska vrata v bloku, 1
  Protivlomna vrata, Novo mesto

  1800 € do 3000 €

  Cena, Izdelava in menjava vhodnih vrat v stanovanje v bloku, celoten portal: 245 x90 cm
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  1980 € do 3300 €

  Cena, Protivlomna lesena vhodna vrata, 1 kom
  Protivlomna vrata, Celje

  2160 € do 3600 €

  Cena, Protivlomna vhodna lesena vrata v bloku, 1 kom
  Protivlomna vrata, Celje

  2160 € do 3600 €

  Cena, Alu protivlomna vhodna vrata, 1 kom
  Protivlomna vrata, Višnja Gora

  2160 € do 3600 €

  Cena, Protivlomna vrata za stanovanje v bloku, 1 kom
  Protivlomna vrata, Lesce

  2160 € do 3600 €

  Cena, Protivlomna vrata, 1 kom
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  2160 € do 3600 €

  Cena, Protivlomna vhodna vrata v bloku, 1 kom
  Protivlomna vrata, Pesnica Pri Mariboru

  2160 € do 3600 €

  Cena, Protipožarna notranja vrata, 2 kom
  Protivlomna vrata, Luče

  2700 € do 4500 €

  Cena, Notranja protivlomna vhodna vrata v bloku, po opisu
  Protivlomna vrata, Izola

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vrata, 1
  Protivlomna vrata, Maribor

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protivlomna vhodna vrata za stanovanje, 1
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Servis protivlomnih vrat, po opisu
  Protivlomna vrata, Litija

  72 € do 120 €

  Cena, Vhodna vrata za stanovanje, 1 kos
  Protivlomna vrata, Trbovlje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Varnostna vhodna vrata, 1
  Protivlomna vrata, Domžale

  2160 € do 3600 €

  Cena, protivlomna vrata v stanovanje, 3
  Protivlomna vrata, Ljubljana

  3240 € do 5400 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Protivlomna vrata cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  112+ podjetij za Protivlomna vrata
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane