Za področje

  Keramičar, Keramičarstvo cena

  Cena keramičarskih del je lahko zelo različna. Odvisna je predvsem od velikosti površine, izbranih ploščic, lepila za keramiko in seveda od keramičarja. Za vas smo pripravili cenik, v katerem lahko enostavno izračunate ceno polaganja ploščic.

  Komu zaupati keramičarska dela? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim keramičarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za polaganje keramičnih ploščic


  Cena polaganja keramičnih ploščic. Cena za polaganje keramike standardnih dimenzij, na pripravljeno podlago, brez dobave materiala.

  15.60 €/m2

  MINIMALNA CENA
  18.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  21.60 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Keramičar, Keramičarstvo

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Izdelava horizontalne hidroizolacije, s fleksibilno polimercementno vodotesno maso (npr

  HIDROSTOP ELASTIK AB - proizvajalca KEMA Puconci ali enakovredno) z zaključkom na zid do višine 20 cm. Postavka zajema: Priprava površine z odstranitvijo raznih nečistoč, prahu, slabo sprijetih delcev... - Nanos prvega sloja HIDROSTOP ELASTIK AB. - Po zadostni površinski trdnosti prvega sloja nanesemo drugi sloj v smeri pravokotno na predhodnega. Po nanosu 1. sloja v vogale namestimo KEMABAND trakove - Po potrebi nanesemo še tretji sloj.


  m2

  €/m2

  Dobava in polaganje talne keramike v notranjih prostorih, ploščice so I

  kvalitete, srednjega cenovnega razreda, polaganje v cement - akrilatno lepilo deb. 0,50 cm, s fugiranjem.


  m2

  €/m2

  Dobava in oblaganje sten sanitarij/kopalnic/wc, s stensko keramiko, ploščice so I

  kvalitete, srednjega cenovnega razreda, z lepljenjem in fugiranjem in uporabo kovinskih vogalnikov in stenske zaokrožnice.


  m2

  €/m2

  Prenova kopalnice

  Cena za kompletno prenovo kopalnice z vodovodom, elektriko, polaganjem keramike in montažo sanitarne opreme, skupaj z dobavo materiala in sanitarne opreme.


  m2

  €/m2

  Polaganje keramičnih ploščic, pravokotno na stene

  Okvirna cena za polaganje keramičnih ploščic standardnih dimenzij v lepilo z vzorcem pravokotno na stene pri cca. 50m2.


  m2

  €/m2

  Polaganje keramike, 60/30 cm

  Izvedba dobave in polaganje stenske keramike cca 60/30cm ipd. do stropa, s fugiranjem stikov v barvi po izbiri investitorja; vse s pomožnim in veznim materialom ter PVC vogalniki po izboru glede na izbrano keramiko.


  m2

  €/m2

  Polaganje keramičnih ploščic, poševno na stene

  Cena za polaganje keramičnih ploščic v lepilo z vzorcem poševno na stene.


  m2

  €/m2

  Polaganje talne keramike, 60/60 cm

  Izvedba dobave in polaganje talne nedrseče odporne keramike cca 60/60 ipd., polaganje s fugiranjem in vsem pomožnim in veznim materialom (N.C. keramike do 14€ po izboru investitorja in nadzora, v izbranem salonu - dobavitelju).


  m2

  €/m2

  Polaganje keramičnih ploščic, večje dimenzije - formati

  Cena za polaganje keramičnih ploščic večjih formatov v lepilo.


  m2

  €/m2

  Polaganje bordure

  Cena za polaganje bordure višine do 15 cm.


  m1

  €/m1

  Oblaganje ravnih stopnic

  Cena za oblaganje ravnih stopnic s keramičnimi ploščicami.


  m1

  €/m1

  Oblaganje okroglih stopnic

  Cena za oblaganje okroglih stopnic s keramičnimi ploščicami.


  m1

  €/m1

  Obzidavanje kopalne kadi

  Cena za obzidavanje kopalne kadi standardnih dimenzij.


  kpl

  €/kpl

  Obzidavanje vgradnega wc kotlička

  Cena za obzidavanje vgradnega wc kotlička standardnih dimenzij.


  kpl

  €/kpl

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Polaganje ploščic


  Kakšna je cena polaganja ploščic? Ko kupujete keramične ploščice upoštevajte odpad zaradi rezanja, z...

  Preverite tudi: Polaganje ploščic cena

  Ploščice


  Kakšna je cena keramičnih ploščic? Ploščice imajo dolgo življenjsko dobo, so enostavne za vzdrževanj...

  Preverite tudi: Keramične ploščice za kopalnico, kuhinjo (talne, stenske): Cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Keramičarji - vse kar morate vedeti

  1. Keramičarstvo - kaj morate vedeti preden se odločite za keramične ploščice?

  Keramične ploščice so že tisočletja del človeških prebivališč. Tehnologija je napredovala, zato današnje ploščice niso primerne zgolj za kopalnice, kuhinje in hodnike, pač pa se uporabljajo v vseh prostorih, kot tudi zunaj.

  keramicarji.jpg
  Pravilno polaganje ploščic zahteva kvalitetne materiale, orodje in izredno natančnost.

  1.1 Kakšne prednosti imajo keramične ploščice?

  Kaj dela ploščice tako vsestransko uporabne? Če jih primerjamo z drugimi talnimi in stenskimi oblogami, imajo številne prednosti: ploščice so odporne na vremenske vplive, temperaturne razlike, vlago in kemikalije. Poleg tega so na voljo v številnih barvah, teksturah in vzorcih, velikosti pa segajo vse od mozaičnih ploščic, do velikoformatnih ploščic. Poleg tega dobro akumulirajo toploto, zato so idealen tlak v kombinaciji s talnim gretjem. Čiščenje je enostavno, ploščice pa imajo praktično neomejeno življenjsko dobo.

  1.2 Kakšne so slabosti keramike?

  Kadar govorimo o tako trpežnih in kvalitetnih materialih, kot so keramične ploščice, je skoraj vedno vprašanje cena. Kvalitetne keramične ploščice imajo nekoliko višjo ceno, kot cenejši tlaki, vendar se poplačajo na dolgi rok, saj so ob primernem ravnanju praktično neuničljive. Ena izmed redkih fizičnih lastnosti keramičnih ploščic je ta, da niso odporne na udarce s trdimi predmeti, saj lahko počijo. Na razpoke in druge poškodbe je potrebno biti še posebej pozoren pri zunanjih ploščicah, saj lahko zamrzovanje vlage v razpokah le te poveča.

  2. Vrste ploščic

  Ploščice se razlikujejo po številnih lastnostih. Imajo različne fizikalne in kemijske lastnosti, večinoma dobro odbijajo vodo, različno pa prenašajo temperaturo, obrabo, udarce, upogib, raztezke, umazanijo, kemikalije in druge dejavnike. Glede na velikost ločimo klasične ploščice, ploščice za mozaik in velike ploščice. Prav tako ni vseeno za katero površino so namenjene, saj imajo notranje ploščice, zunanje pločice, talne ploščice in stenske ploščice, različne lastnosti. Glede na material so najbolj razširjene keramične ploščice, polagajo pa se tudi kamnite ploščice, gres ploščice, lesene ploščice ipd. Napredek v tehnologiji keramike dandanes omogoča uporabo ploščic v številne namene, zato lahko izberete tudi ploščice za kopalnico, ploščice za kuhinjo, ploščice za teraso in številne druge.

  3. Keramičarji - kako do dobrega izvajalca?

  Keramičarstvo na prvi pogled izgleda kot preprosto opravilo, vendar kvalitetno polaganje ploščic ni mačji kašelj. Na trgu je veliko število izvajalcev, ki pa se močno razlikujejo po kvaliteti, ceni in zanesljivosti. Izbira pravega izvajalca je zato ključna, da vam bodo ploščice služile še dolgo časa. Popis vaših želj ali del pošljite mojstrom in ko pridobite več ponudb, jih lahko primerjate med seboj. Zanimive izvajalce prosite za reference in kontakte njihovih strank. Ko se odločite, z izvajalcem podpišite pogodbo in delo se lahko prične. Na mojmojster boste na enem mestu našli na tisoče preverjenih izvajalcev, skupaj z referencami, ocenami in mnenji strank.

  4. Kako poteka polaganje ploščic?

  Polaganje ploščic ni tehnološko zapleteno, vendar zahteva potrpljenje in natančnost. Že ob sami nabavi upoštevajte, da potrebujete okoli 10% več ploščic, kot je končne površine, saj bo številne ploščice potrebno razrezati. Ključ do uspeha je dobro pripravljena površina. Za polaganje keramike je potrebna trdna, ravna, suha in čista podlaga. Prav tako je pomemben vzorec polaganja, zaradi česar je potrebno določiti začetno točko. To storite tako, da med seboj povežete sredine nasprotnih sten. Na podlagi tega navideznega križa lahko narišete skico polaganja ploščic ali pa ploščice celo položite na suho in preverite učinek. Poskušajte ohranjate cele ploščice na mestih kjer bodo najbolj vidne npr. pri vratih. Stenske ploščice začnite polagati spodaj. Kadar ne oblagate celih tal ali sten, takrat cele ploščice položite na zunanje robove in jih razrežite le na notranjih. Dober keramičar bo položil optimalno število celih ploščic.

  Preden pričnete s polaganjem preverite, da imate ves potreben material in opremo, kot so: keramične ploščice, lepilo za ploščice, zobata gladilka, temeljni premaz, izravnalna masa, meter, žična krtača, vedro za maso, gumijasto kladivo za poravnavo ploščic, vodna tehtnica, fugirna malta, rezalni stroj za ploščice, vrtalni stroj, plastični distančniki, silikon in čistilo za cement. 

  Za boljši oprijem lepila za ploščice se podlago premaže z emulzijo za boljši oprijem, ki se mora dobro posušiti. Nato se na podlago enakomerno nanese lepilo za ploščice. Ker se to hitro suši, se vedno nanaša po največ 1 m2 naenkrat. Na lepilo se položijo ploščica, ki se jo uravna z gumijastim kladivom, enakomerno distanco od ostalih ploščic pa držijo distančniki. Kjer je potrebno se izvede rezanje ploščic z diamantnim rezilom. Lepilo za ploščice se suši okoli en dan. Na koncu se izvede še fugiranje ploščic s fugirno maso, ki se suši okoli pol dneva. Kotne, dilatacijske in priključne fuge pa se zatesnijo s silikonom. Po generalnem mokrem čiščenju je prostor pripravljen na uporabo.

  5. Kako pravilno položiti zunanje ploščice ali ploščice za kopalnico?

  Polaganje zunanjih ploščic ali ploščic v mokrih prostorih zahteva dodatno pozornost. Pri zunanjih plošćicah je potrebno upoštevati velike temperaturne spremembe med dnevom in nočjo ter med letnimi časi. Prav tako so prisotne padavine, vlaga, zmrzal, umazanija ter alge in lišaji. Prvi korak je, da izberete ploščice, ki so namenjene za zunanjo uporabo. Kot drugo, je po celotni površini potrebno zagotoviti naklon do 2%, ki bo omogočal lažje odtekanje vode. Kot zadnja zaščita pa se pod ploščicami nanese vodoodporen sloj hidroizolacije. Tega priporočamo tudi v kopalnicah in kuhinjah. Zaradi temperaturnih raztezkov uporabljajte le najbolj elastične fugirne mase. Možna je tudi uporaba silikona, vendar nima dolge življenjske dobe.

  6. Keramičarska dela

  6.1 Prenova kopalnice

  Najbolj razširjena uporaba ploščic je v kopalnicah, kuhinjah in drugih mokrih prostorih. Ti prostori se zaradi pogoste uporabe hitreje obrabijo. Prenova kopalnice je gradbeni poseg, ki ga ob skrbnem načrtovanju lahko opravite v enem do štirih tednih. Prenova kopalnice zajema rušitev kopalnice, demontažo stare sanitarne opreme, odbijanje ploščic in odstranjevanje stare vodovodne in fekalne napeljave. Sledi nova vodovodna napeljava, montaža odtokov in opcionalno tudi montaža, talnega, stenskega, stropnega gretja ali radiatorjev. Slediji postavljanje predelnih sten in izravnava površin za kasnejše polaganje ploščic. Za zaključek sledijo še suhomontažna, slikopleskarska dela in fina montaža tuš kabine, wc školjke, radiatorjev, omaric in drugih kopalniških elementov.

  6.2 Polaganje kamna

  Polaganje kamenja poteka podobno, kot polaganje keramike, vendar z določenimi posebnostmi. Za polaganje naravnega ali umetnega kamna je potrebna ravna, čista in nosilna podlaga. Obstaja veliko vrst kamnin z različnimi lastnostmi: od marmorja, granita ali umetnega kamna, zato je potrebno izbrati tudi primerno lepilo in fugirno maso. Zaradi nepravilnih oblik posameznih kamnov, je polaganje kamna veliko zahtevnejše od polaganja ploščic, zato ga zaupajte le izkušenim mojstrom.

  6.3 Polaganje mozaika

  Mozaične ploščice zahtevajo dobro pripravljeno podlago in natančnosti pri polaganju. Ker je mozaik sestavljen iz manjših ploščic je ključnega pomena dobro pripravljena ravna podlaga. Glede na material in obliko obstaja več vrst mozaikov: keramični mozaik, stekleni mozaik, mozaik iz naravnega ali umetnega kamna, kovinski mozaik ter lesni mozaik. Polaganje mozaičnih ploščic zahteva izredno natančnost, zato ga zaupajte le izkušenim izvajalcem.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Keramičar, Keramičarstvo?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Polaganje keramike

  Pozdravljeni,

  potrebujem polaganje keramike 2x kopalnica, 1x WC in predsoba cca čez 14 dni. Površine za polaganje je cca 100 m2.

  Lp 1350 € do 2250 €

  ........

  Polaganje talnih ploscic.Na novo narjen estrih.

  Pozdravljeni.

  Nujno rabimo polaganje talnih ploščic v stanovanju. Pritličje. 60x60. 50 m². Prosimo za pisni kontakt v portralu ali preko e-pošte.

  Lp 855 € do 1425 €

  ........

  Polaganje ploščic

  Pozdravljeni.

  Zaradi puščanja cevi moramo v tušu razbiti ploščice, za kar bi potrebovali popravilo. Ne bo pa slo v povsem prvotno stanje, saj bo po novem kopalna kad.

  LP 450 € do 750 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Polaganje keramike po stopnišču in terasi, 17 stopnic in cca 30m²
  Keramičar, Keramičarstvo, Turjak

  720 € do 1200 €

  Cena, Polaganje ploščic nad kuhinjskim pultom, 1,,8 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana

  45 € do 75 €

  Cena, Polaganje ploščic, 32 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Zgornja Polskava

  540 € do 900 €

  Cena, Polaganje ploščic, 70m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana

  1620 € do 2700 €

  Cena, Polaganje keramike v kuhinji, po opisu
  Keramičar, Keramičarstvo, Škofljica

  180 € do 300 €

  Cena, Polaganje ploščic v kuhinji, 15 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Maribor

  225 € do 375 €

  Cena, Polaganje sten kopalnica, 16 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Polšnik

  252 € do 420 €

  Cena, Polaganje keramičnih ploščic, 45 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Hoče-Slivnica

  1170 € do 1950 €

  Cena, Polaganje kamna za zunanje stopnice, 17 stopnic
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljutomer

  1080 € do 1800 €

  Cena, Polaganje ploščič na zunanji terasi s stopniščem, Cca 60m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Velenje

  900 € do 1500 €

  Cena, Polaganje ploščic v kuhinji, cca. 2m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Hidroizolacija terase (na stare ploščice),polaganje keramike, 10 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Maribor

  450 € do 750 €

  Cena, Demontaža ploščic in montažo na hodniku, 10 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ilirska Bistrica

  270 € do 450 €

  Cena, Polaganje talne in stenske keramike v novogradnji, cca 200 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana

  3240 € do 5400 €

  Cena, Polaganje zunanje keramike na terasi in podestu pred vhodom, 55 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Žalec

  1350 € do 2250 €

  Cena, Polaganje keramike in talnih oblog, 170 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Vipava

  4950 € do 8250 €

  Cena, Sanacija na balkonu, voda ne odteka, 10 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Polaganje zunanje talne keramike, 81m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Medvode

  1800 € do 3000 €

  Cena, Polaganje ploščic v hodniku, 8 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Radomlje

  108 € do 180 €

  Cena, Polaganje ploščic, 100 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana - Šentvid

  1620 € do 2700 €

  Cena, Polaganje talne in stenske keramike, 53 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Žirovnica

  810 € do 1350 €

  Cena, Polaganje keramike, novogradnja, 100 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Mojstrana

  1620 € do 2700 €

  Cena, Polaganje ploščic na terasi, 36 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Notranje Gorice

  540 € do 900 €

  Cena, Polaganje keramike na terasi in stopnicah, 20m2 + stopnice
  Keramičar, Keramičarstvo, Pragersko

  324 € do 540 €

  Cena, Polaganje keramike v novogradnji, 50 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Hoče-Slivnica

  1080 € do 1800 €

  Cena, Popravilo zunanjega stopnišča, nekaj ploščic
  Keramičar, Keramičarstvo, Celje

  72 € do 120 €

  Cena, Polaganje ploščic, 6,5 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana - Polje

  90 € do 150 €

  Cena, Polaganje ploščic na zunanjem stopnišču, 60 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Pesnica Pri Mariboru

  1350 € do 2250 €

  Cena, Polaganje keramike, 50 m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ribnica

  720 € do 1200 €

  Cena, Keramika dve kopalnici in polaganje ploščic v celotnem pritličju, 70m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Prebold

  900 € do 1500 €

  Cena, Hidroizolacija terase, ploščice odstranjene, 44m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljutomer

  2250 € do 3750 €

  Cena, Obnova kopalnice, polaganje keramike, polaganje keramike v kuhinji, 16 kopalnica 5 kuhinja
  Keramičar, Keramičarstvo, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Polaganje keramije kopalnica kuhija wc, 66m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Medvode

  2700 € do 4500 €

  Cena, Montaža odkapnega profila na terasi, Po opisu
  Keramičar, Keramičarstvo, Murska Sobota

  108 € do 180 €

  Cena, Polaganje keramičnih ploščic, 75m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Podčetrtek

  5400 € do 9000 €

  Cena, Sanacija dveh balkonov, 30m2
  Keramičar, Keramičarstvo, Maribor

  1080 € do 1800 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Keramičar, Keramičarstvo cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1696+ podjetij za Keramičar, Keramičarstvo
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane