Za področje

  Laminati, cena za laminat in polaganje laminata

  Kakšna je cena laminata? Polaganje laminata je cenovno ugodno. Laminat se priporoča predvsem za prostore, ki niso preveč obremenjeni, zato ga uporabimo za kratkotrajno in cenovno ugodno talno oblogo. Cena laminata je odvisna od kvalitete laminata, teksture, priprave podlage in seveda od izvajalca. Za polaganje laminata potrebujete trdo, ravno in suho površino. Cena za dobavo in polaganje laminata na klik, skupaj za materialom, znaša okoli 15-20 EUR/m2.

  Komu zaupati izbiro laminata? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom laminatov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za laminat


  Cena polaganja laminata. Cena za dobavo in polaganja laminata na klik, skupaj za materialom.

  18.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  20.40 €/m2

  SREDNJA CENA
  24.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena za polaganje laminata

  Laminat je poceni izbira za talno oblogo. Cena za izdelavo laminata je odvisna predvsem od kvalitete laminata. Med nizkocenovnim in visokocenovnim laminatom je velika razlika v kvaliteti ... in ceni. Laminat plagate na praktično vse suhe in ravne površine. Ne potrebujete lepila saj laminat na klik omogoča spajanje posameznih desk. Če želite preprečiti donenje laminata nujno vgradite podložno folijo.

  Cena za polaganje laminata
  15 €/m2

  MINIMALNA CENA
  25 €/m2

  SREDNJA CENA
  36 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Naredi si izračun

  Vodič po povprečnih cenah: Laminati (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Polaganje laminata

  Cena za polaganje laminata z povprečno ceno izmeta.


  m2

  €/m2

  Polaganje laminata, plavajoče

  Cena za plavajoče polaganje laminata s pripravo podlage, polaganjem filca in polaganjem laminata.


  m2

  €/m2

  Demontaža laminata

  Demontaža obstoječega laminata ter odvoz na deponijo.


  m2

  €/m2

  Do 3 mm neravnine

  Nanos izravnalne mase do 3 mm. Točna cena se določi po dejanski porabi materiala na kg.


  m2

  €/m2

  Nizke masivne letve

  Dobava in montaža nizke masivne letve do 30 mm iz jesna, hrasta ali bukve na ravne stene, stene brez krivin.


  m2

  €/m2

  Nizkocenovni laminat na klik

  Laminat, dimenzije 1.376x193x11mm. Način spajanja: UniFit. Razred obrabe: 32/AC4. Antistatik prevleka, pore, profil lesa. Primeren za talno gretje.


  m2

  €/m2

  Od 3 do 10 mm neravnin.

  Nanos izravnalne mase do 10 mm in brušenje.


  m2

  €/m2

  Odstranjevanje starega parketa

  Odstranitev starega parketa in odvoz na deponijo.


  m2

  €/m2

  Odstranjevanje starih ploščic

  Odbijanje stare talne keramike ter odvoz materiala na deponijo.


  m2

  €/m2

  OSB plošče

  Dobava, polaganje in rezanje OSB plošč 15mm.


  m2

  €/m2

  Pe folija

  Pe folija za podlago 0,20mm.


  m2

  €/m2

  Podložna pena

  Stirodur v rolah debeline 1,6mm.


  m2

  €/m2

  Polaganje laminata

  Polaganje laminata na klik. Sesanje, polaganje podlage, polaganje laminata. Cena je odvisna od kvadrature in razgibanosti, razčlenjenosti prostorov.


  m2

  €/m2

  PVC letve

  Dobava in montaža PVC letve, stene brez krivin.


  m2

  €/m2

  Srednjecenovni laminat na klik

  Laminat, 8-12mm, razred 32. Primeren za talno gretje.


  m2

  €/m2

  Suha in ravna

  Brez nanosa parne zapore.


  m2

  €/m2

  Visoke masivne letve

  Dobava in montaža visoke masivne letve do 52 mm iz jesna, hrasta ali bukve na ravne stene, stene brez krivin.


  m2

  €/m2

  VIsokocenovni laminat na klik

  Laminat, 8-12mm, razred 32. Primeren za talno gretje.


  m2

  €/m2

  Vlažna, estrih

  Predpriprava podlage estriha s potrebnim obrusom in čiščenjem, nanos epoksidne parne zapore.


  m2

  €/m2

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Polaganje laminata - vse, kar morate vedeti

   

  1. Laminatna tla

  Če nameravate posodobiti tla v svojem domu, je lahko laminat odlična izbira. Ta trpežna tla so na voljo v najrazličnejših barvah, slogih in različnih kakovostnih razredih. Predno se lotite preurejanja svojega doma, je pomembno poznati nekaj dejstev o talnih oblogah iz laminata, da se lahko odločite, ali so prave za vas.

    Laminat je na voljo v obliki desk ali ploščic in je preprost za polaganje z robovi, ki se zložijo na klik.
   
  Laminat je na voljo v obliki desk ali ploščic in je preprost za polaganje z robovi, ki se zložijo na klik. 

   

  1.1 Kaj je laminat?

  Laminatna tla so kompozitna tla, kar pomeni, da so sestavljena iz več materialov v enem. Izdelana so iz iverne lesene podlage, ki je prevlečena z "grafično plastjo" ter zaščitnim plaščem. Tovrstna tla lahko namestite v kateri koli prostor vašega doma, kar olajša ustvarjanje enovitega, brezšivnega videza. Laminat je bil izumljen leta 1977, vendar je še vedno priljubljen izdelek, ki se danes pojavlja v mnogih domovih.

  1.2 Prednosti in slabosti laminatnih tal

  Kot pri vsakem materialu, tudi pri laminatu obstaja nekaj prednosti in slabosti. Oglejmo si jih podrobneje, da dobimo jasnejšo sliko o tem, ali je laminat primeren za vas.

  Prednosti

  Laminat je na voljo v obliki desk ali ploščic, kar olajša ustvarjanje želenega videza tlaka. Laminat je preprost za polaganje z robovi, ki se zložijo na klik. Tanka plast podloge iz pene in gume omogoča, da je laminat tih in udoben za hojo. Za izdelavo laminatnih tal se ne uporablja pravega lesa, kar pomeni, da so pametna izbira, če vas skrbi pretirano krčenje gozdov in trajnost. Iz laminata se ne sproščajo HOS (hlapne organske spojine), ker ni potrebe po uporabi lepila. Laminat je izjemno trpežen, zato je odlična izbira za velika gospodinjstva z majhnimi otroki. Prav tako je zelo enostavno vzdrževati čistočo z rednim pometanjem in občasnim brisanjem.

  Slabosti

  Čeprav so laminatne talne obloge cenovno ugodne, običajno to ni najboljša izbira za kupce stanovanj, ki imajo raje masivni les ali ploščice. Laminat je občutljiv na vlago, zato ni primeren za polaganje v kleteh ali na območjih z veliko vlage. Če želite položiti laminat v kopalnici, morate poskrbeti, da so vsi robovi lamel ali plošč zlepljeni, obod pa mora biti ob namestitvi zatesnjen s tesnilom. Če vas skrbi okolje, zaščitni sloj na laminatu ni biološko razgradljiv.

  2. Izberite kakovostnega ponudnika laminatov

  Pomembno je, da izberete najboljši laminat za svoj dom, da boste zadovoljni s končnim rezultatom. Ne glede na to, ali gre za barvo, debelino ali slog, številne blagovne znamke ponujajo visoko kakovostne, trpežne talne laminate, ki bodo trajali dolga leta. Tu je nekaj ključnih lastnosti, ki jih morate iskati, da izberete najboljši laminat za svoj dom:

  2.1 Polaganje:

  Poiščite laminatna tla, ki imajo sistem sestavljanja na klik, ki preprečuje prodiranje vlage v deske. Polaganje tovrstnih tlakov je enostavno in brezhibno.

  2.2 Vrhnja zaščitna plast:

  Najboljša laminatna tla vključujejo zelo trpežno in vodotesno tesnilo, ki se nanese na zgornjo plast za dodatno zaščito.

  2.3 Trajnost:

  Večina laminatnih tal je trpežnih, vendar si prizadevajte za tla z oceno AC4, kar pomeni, da lahko vaša tla prenesejo veliko prometa ne da bi se pri tem opraskala ali drugače poškodovala.

  2.4 Vodoodpornost:

  Kakovostna laminatna tla so odporna na razlitja in madeže. Primerna so tudi za prostore, kot sta kopalnica ali kuhinja, brez skrbi zaradi poškodb zaradi vode.

  2.5 Raznolikost:

  Blagovne znamke kakovostnih laminatov ponujajo vrsto stilov, barv in modelov. Poskrbite, da boste izbrali laminat, ki je v odtenku ali dizajnu, ki vam je všeč.

  2.6 Mat ali sijaj:

  Ne glede na to, ali imate radi videz visokega sijaja ali utišan mat, izberite visokokakovosten laminat s popolno količino sijaja.

  2.7 Garancija:

  Vsak proizvajalec laminatov ponuja lastne garancijske pogoje. Izberite blagovno znamko, ki vam ponuja vsaj 10 let dolgo garancijo ali celo življenjsko garancijo za največjo zaščito.

  3. Vrste in slogi laminatov

  Laminatna tla lahko najdete v najrazličnejših oblikah, velikostih in slogih. Ne glede na to, ali gre za posodobitev vaše kuhinje ali celotnega doma, morate poiskati nekaj ključnih lastnosti, da boste lahko izbrali pravi laminat za svoje potrebe.

  3.1 Laminat iz lesa in plastični laminat

  Z inženirskimi lesenimi laminatnimi tlemi lahko tla nekajkrat obnovite z brušenjem zgornje plasti ter nanašanjem novega premaza. Plastičnega laminata ni mogoče obdelovati, je pa običajno precej cenejši od lesenega. Pri obeh boste dosegli videz pravega lesa, vendar pri plastičnem ni potrebe po napornem vzdrževanju. Za razliko od tal iz masivnega lesa vam na laminatna tla ni treba nanesti Zaščitnih premazov. Obstajajo v različnih debelinah od 6 do 12 mm. Debelejša kot bo plošča oziroma lamela, bolj bo odporna na udarce. Debelejši laminat tudi bolje absorbira hrup, zaradi česar je idealen za vgradnjo v nadstropja. Laminatna tla so na voljo v obliki podolgovatih lamel (kot ladijski pod), ki ustvarjajo videz pravega lesa, obstajajo pa tudi laminatne talne ploščice. Te so idealne, če imate v svojem domu radi estetiko kamnitih ali keramičnih ploščic. Izbirate lahko tudi med mat ali sijajnim zaključkom, odvisno od vašega želenega videza.

  3.2 Laminatna tla za kuhinjo

  Če nameščate laminat v kuhinji, izberite barvo, ki se bo zlahka uskladila z vašimi omaricami in pulti. Prepričajte se, da je najprej nameščena podloga za zaščito podlage pred vlago in poškodbami. Če želite, da so vaša laminatna tla čista, jih takoj obrišite ali popivnajte, če jih zmočite. Redno odstranjevanje prahu, pometanje ali sesanje tal preprečuje, da bi ostanki in hrana opraskali zaščitno plast in zmanjšali kopičenje umazanije in umazanije.

  3.3 Sivi laminatni tlak

  Kar zadeva trendovske barve, je siva zadnja leta priljubljena možnost. Sivi laminat lahko najdete v različnih odtenkih, od svetlih do temnih, rustikalnih in modernih. Siva laminatna tla bodo vašemu domu dodala sodoben videz in se odlično obnesejo pri skrivanju pomanjkljivosti. Izberite sivo barvo, ki bo dobro delovala z barvami sten, pohištvom in drugimi elementi. Večina sivih laminatnih tal je zasnovana tako, da izgleda kot les pobarvan s sivim lakom. Tako boste ustvarili rustikalen, topel videz ter občutek v vsaki sobi vašega doma.

  3.4 Laminatna tla v kopalnici

  Ko gre za izbiro laminatnih tal za kopalnico, izberite taka, ki so vodoodporna. Izberite tla s kakovostno zaščitno plastjo, ki ne bo dovolila, da voda prodre pod tla. Nekatere blagovne znamke nudijo impresivne garancije na svoja tla, zato izberite proizvajalca, ki vam bo pomagal zaščititi naložbo z vključitvijo 10-letne garancije ali več. Ker ima laminat gladko površino, dodajte kopalniške preproge, da se izognete nepričakovanim zdrsom in padcem.

  3.5 Laminat na stenah

  Morda boste presenečeni, ko boste izvedeli, da lahko tudi na stene dodate laminat. Izberite laminat z avtentičnim vzorcem ali potiskom lesa ali kamna. Laminat lahko na svoje stene dodate z lepilom in pištolo za žeblje. Izmerite in odrežite laminatne deske na pravilno dolžino, preden jih pritrdite na stene. Poskrbite, da med kosi pustite majhno fugo, da se material lahko širi in krči, ne da bi se pri tem upognil.

  3.6 Vodoodporen laminat

  Če dodajate laminat v kopalnico ali kuhinjo, se prepričajte, da ste izbrali vodoodporen laminat. Nekatere blagovne znamke uporabljajo izraz vodoodpornost, vendar je v resnici njihov laminat zgolj nepremočljiv. Najboljši vododporni laminat bo zaščitil vaša tla pred vlago in bo preprečil, da voda prodira pod površino tlaka. Prepričajte se, da je vaš novi laminat popolnoma vodoodporen in ne samo nepremočljiv sicer tvegate trajne poškodbe, če razlitja in vlage ne obrišete takoj. Če želite dodatno hidroizolirati laminat, lahko dodate silikonsko tesnilo po obodu in pod podstavki. Ta preprost korak ustvarja neprepusten pečat in je priporočljiv za kopalnice, kuhinje in pralnice.

  4. Laminati - postopek polaganja

  Če bi raje sami položili laminat ali imate vprašanja o popravilih in vzdrževanju, je tu nekaj hitrih in enostavnih navodil, ki vam bodo pomagala skozi postopek.

  4.1 Polaganje laminata

  Izračunajte kvadraturo tal in prištejte še približno 10-15% za odpadek. Začnite na skrajnem koncu sobe in izmerite deske, da se prilegajo vzporedno s steno. S krožno žago izrežite laminatne deske na pravilno velikost. Med polaganjem vsake posamezne linije uporabite lesene distančnike, da omogočite širitev materiala. Vsako desko pritrdite tako, da jo položite na ustrezen kos pod kotom, dokler se ne zaskoči. Ta postopek ponovite v vsaki vrsti. Lahko uporabite kos lesa in gumijasto kladivo, da nežno pribijete vsako desko na svoje mesto. Medtem preverite, ali obstajajo vrzeli, in ponovno pritrdite vsak kos za enakomerno, brezhibno prileganje. Po robovih prostora nanesite tesnilo (priporočamo prozoren silikon), da zaščitite podlago.

  4.1.1 Kako rezati laminatna tla

  Vsak kos laminata izrežite z namizno žago, ročno žago ali krožno žago. Za gladek rez je priporočljivo diamantno rezilo. Vsak kos laminata odrežite s končano stranjo navzgor. Ko režete vsak kos, pojdite počasi, da zagotovite raven rez, ki gre do konca.

  4.1.2 Kako polagamo laminatni tlak

  Odstranite vse stare talne obloge in pometite ter posesajte tla. Če vaša laminatna tla ne vključujejo pritrjene podloge, začnite s polaganjem podloge, da pokrijete celotna tla. Pred začetkom polaganja laminata, odstranite vse talne letve. Lahko jih shranite in položite nazaj po končanem polaganju tlaka. Preden razrežete laminatne plošče ali deske, jih razporedite po tleh, da določite najboljšo postavitev. Obrežite jezičke (peresa) z desk, ki jih boste namestili neposredno ob steno. Začnite s polaganjem prve vrstice na najdaljšo steno, začnite na desni strani in se pomikajte proti levi. Vsak kos razmaknite za nekaj milimetrov narazen z distančniki. Postopek ponovite v vsaki vrstici, dokler ne pridete do nasprotne stene v prostoru.

  4.2 Kako popravimo praske na laminatnih tleh

  Poiščite komplet za popravilo laminatov, ki ustreza barvi vaših tal. Lahko vsebuje barvni kit ali vosek za popravilo manjših prask. Nežno nanesite kit ali vosek na praske, da zapolnite vrzeli. Kit je idealen za širše praske, ki jih vosek morda ne bo dovolj pokril. Z nožem za kit razporedite kit po praskah in ga držite pod kotom 45 stopinj, ko ga pritiskate ob opraskano površino. Preden začnete hoditi po tem delu tal, pustite, da se kit strdi. Morda boste morali posamezne laminatne deske ali ploščice z izjemno globokimi praskami zamenjati, če jih ne bo mogoče popraviti s tradicionalnimi metodami.

  4.3 Kako odstranimo barvo z laminatnega tlaka

  Tla najprej temeljito očistite in posesajte, nato pa prizadeto mesto obrišite s krpo za prah ali krpo iz mikrovlaken. Nanesite odstranjevalec barve ali razmaščevalec tal IZKLJUČNO na posušeno barvo z bombažno krpo. Pustite, da se čistilo nekaj minut vtira v barvo. Območje obrišite s suho krpo in po potrebi ponovno uporabite odstranjevalec barve, da odstranite preostalo barvo. Upoštevajte enaka navodila, kot so navedena zgoraj, vendar namesto odstranjevalcev barv ali razmaščevalcev tal uporabite čistilo za okna na osnovi amoniaka. Za odstranjevanje ostankov barve lahko uporabite tudi odstranjevalec laka za nohte z acetonom. Laminatna tla vedno sperite s toplo vodo in po odstranitvi madežev temeljito posušite.

  4.4 Kako položimo laminat na beton (estrih)

  Odstranite obloge in robne letve nato pa estrih poravnajte z izravnalno maso, da zagotovite enakomerno, ravno površino. Položite parno zaporo v skladu z navodili proizvajalca. Pri polaganju laminatnih tal sledite enakim korakom, kot za preostale talne podlage. Če nameščate laminat na svež estrih, pustite, da se pred polaganjem laminata dobro posuši (vsaj 30 dni).

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Polaganje laminata

  Pozdravljeni,

  nujno potrebujem polaganje laminata na klik za 21 m2, laminat in peno imam že nabavljeno.

  Hvala, lp 225 € do 375 €

  ........

  Dobava in polaganje laminata

  Pozdravljeni,

  potrebujem menjavo laminata v dnevni sobi.

  Hvala, lp 540 € do 900 €

  ........

  Popravilo laminata

  Pozdravljeni,


  laminat se je dvignil; ob steni ga je potrebno odrezati. Prosim za kontakt, rešitev.

  Lep pozdrav. 180 € do 300 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Polaganje laminata, Po opisu
  Laminati, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Polaganje laminata, 36 m2
  Laminati, Slovenske Konjice

  270 € do 450 €

  Cena, Polaganje laminata, 50 m2
  Laminati, Žalec

  1440 € do 2400 €

  Cena, Polaganje laminata ali toplega poda, 12 m2
  Laminati, Kranj

  450 € do 750 €

  Cena, Polaganje laminata, 25m2
  Laminati, Ljubljana - Polje

  900 € do 1500 €

  Cena, Manjše popravilo laminatnih tal, 5 m2
  Laminati, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Demontaža in montaža laminata, 25m2
  Laminati, Kamnik

  540 € do 900 €

  Cena, Polaganje laminata, 30 m2
  Laminati, Izola - Isola

  189 € do 315 €

  Cena, Sesanje polaganja, priprava laminata, 60 m2
  Laminati, Kranj

  405 € do 675 €

  Cena, Polagabje laminata, 18 m2
  Laminati, Ljubljana

  405 € do 675 €

  Cena, Polaganje laminata, 20 m2
  Laminati, Ptuj

  126 € do 210 €

  Cena, Polaganje laminata srednje kakovosti, 2x cca 50m2
  Laminati, Kamnik

  1890 € do 3150 €

  Cena, Polaganje laminata, 14m2
  Laminati, Velenje

  108 € do 180 €

  Cena, Polaganje laminata na hodniku, 5m2
  Laminati, Celje

  108 € do 180 €

  Cena, Polaganje laminata, 12 m2
  Laminati, Piran - Pirano

  81 € do 135 €

  Cena, Polaganje laminata v glavnem prostoru garsonjere., 24 m2
  Laminati, Ljubljana

  144 € do 240 €

  Cena, Polaganje laminata, 85m2
  Laminati, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, Polaganje laminata ali vinila, 30 m2
  Laminati, Turnišče

  810 € do 1350 €

  Cena, Polaganje laminata, 50m2
  Laminati, Ljubljana-Zalog

  360 € do 600 €

  Cena, Polaganje laminata, 22-24 m2
  Laminati, Borovnica

  135 € do 225 €

  Cena, Polaganje laminata, 30m²
  Laminati, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Odstranitev itisona in polaganje laminata, 45 - 50 m2
  Laminati, Maribor

  1170 € do 1950 €

  Cena, Polaganje laminata, 40 m2
  Laminati, Celje

  450 € do 750 €

  Cena, Polaganje laminata, 11 m2
  Laminati, Hrastnik

  63 € do 105 €

  Cena, Polaganje laminata., 71 m2
  Laminati, Ljubljana

  405 € do 675 €

  Cena, Laminat, 30m2
  Laminati, Slovenske Konjice

  630 € do 1050 €

  Cena, Polaganje laminata, 4 m2
  Laminati, Vrhnika

  108 € do 180 €

  Cena, Polaganje laminata, 20 m2
  Laminati, Ljubljana

  126 € do 210 €

  Cena, Popravilo dvignjenega laminata, cca 35m2
  Laminati, Žalec

  630 € do 1050 €

  Cena, Polaganje laminata, 18 m2
  Laminati, Ljubljana - Polje

  117 € do 195 €

  Cena, Polaganje laminata, 10m2
  Laminati, Ljubljana

  360 € do 600 €

  Cena, Odstranitev parketa, polaganje laminata, 3.65x3.55
  Laminati, Jesenice

  630 € do 1050 €

  Cena, Polaganje laminata, 8,2 m2
  Laminati, Šmartno V Rožni Dolini

  144 € do 240 €

  Cena, Polaganje laminata, 8,5 m2
  Laminati, Šmartno V Rožni Dolini

  49.5 € do 82.5 €

  Cena, Polaganje laminata, 145m2
  Laminati, Ljubljana

  3600 € do 6000 €

  Cena, Polaganje laminata, 1m2
  Laminati, Breginj

  45 € do 75 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Laminati cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1251+ podjetij za Laminati
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane