x

  VRTNARSTVO cena

  Kakšna je cena vrtnarja? Cena ureditve okolice je močno odvisna od izvajalca in vrste dela: košnja trave, obrezovanje žive meje in dreves, posaditev dreves, cepljenje sadnega drevja, zasaditev vrta, gnojenje vrta, pletje idr. Cena za košnjo trave do 1000m2 znaša okoli 0.1-1 EUR/m2. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim izkušenim vrtnarjem. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o vrtnarstvu.

  CENA ZA KOŠNJO TRAVE


  Cena košnje trave. Cena za travnik do 1000m2.

  0.05 €/m2

  MINIMALNA CENA
  večje površine
  €/m2

  SREDNJA CENA
  srednje površine
  1.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  zelo zahteven, zaraščen teren
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Košnja trave - cena

  Košnja trave - cena

  Cena za košnjo trave je odvisna od površine, razgibanosti terena in seveda od vrtnarja. Košenje večje, enotne površine, brez rastlin ali drugih ovir, košnjo poceni. Upoštevaje tudi, da je enkratna storitev dražja od nudenja rednega vzdrževanja.

  12 €/100m2

  MINIMALNA CENA
  15 €/100m2

  SREDNJA CENA
  28 €/100m2

  NAJVIŠJA CENA
  Cena za vrtnarja

  DRUGE CENE ZA VRTNARSTVO

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Obrezovanje žive meje

  Cena obrezovanja žive meje.  €/m

  m
  povpraševanje>

  Obrezovanje grmovnice višine 100-200 cm

  Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 100-200 cm.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Obrezovanje grmovnice višine 200-300 cm

  Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 200-300 cm.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Obrezovanje grmovnice višine nad 300 cm

  Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 300 cm in več.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Obrezovanje drevesa višine 200-400 cm

  Cena za obrezovanje drevesa. Cena obrezovanja drevesa višine 200-400 cm.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Sajenje dreves in grmovnic

  Cena za sajenje dreves in grmovnic. Cena za sajenje dreves vključno z izkopom jame, dodajanjem humusa, sajenjem in utrjevanjem sadik in dodajanjem mineralnih gnojil.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Odvoz zelenja

  Cena za odvoz zelenega odpada. Cena odvoza zelenja z nalaganjem in odvozom vejevja, listja in hlodovine.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Sejanje trave - nova trata

  Sejanje trave na pripravljen teren, brez zemlje, brez premika zemlje. Planiranje z planirno desko, gnojenje, grobo in fino planiranje. Seme, sejanje, valjanje.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Travne plošče, travna ruša - nova trata

  Trata s polaganjem travnih zvitkov ali plošč na predpripravljen teren, brez zemlje. Frezanje, gnojenje, grobo in fino planiranje, travni zvitki, transport in polaganje travnih zvitkov.  €/m2

  m2
  povpraševanje>
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Vrtnarstvo - vse kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o vrtnarstvu?

  Okolica doma je obraz njenih stanovalcev, zato je dobro poskrbeti za urejen in privlačen izgled okolice hiše. Krajinsko oblikovanje zahteva veliko predznanja, saj ima vsaka rastlina svoje zahteve, s časom pa tudi raste in se spreminja. Ureditev okolice hiše je najbolje zaupati izkušenim krajinskim arhitektom in vrtnarjem, saj imajo tako znanje, kot potrebno mehanizacijo. Pod ureditev okolice spada načrtovanje okolice, oblikovanje terena, zasaditev dreves in grmovnic, setev trave, načrtovanje ribnikov, skalnjakov, poti in številna druga dela. Ko je okolica urejena pa je potrebno tudi redno vzdrževanje, saj rastline neprestano rastejo. Pri vrtnarstvu lahko naročite tudi vzdrževalna vrtnarska dela kot so: košnja trave, obrezovanje sadnega drevja, saditev enoletnic, odstranjevanje plevela, gnojenje, cepljenje dreves, zimska oskrba rastlin in druge storitve. Prepustite skrbi izkušenemu vrtnarstvu, vi pa se ob prihodu domov le še uležite v visečo mrežo.

  vrtnar.jpg
  Izkušen vrtnar bo poskrbel, da vam bo okolica vaše hiše vedno v ponos.

  2. Kako izbrati kvalitetnega vrtnarja?

  Skrb za rastline ni enostavno opravilo, saj je potrebno poznati lastnosti vsakega drevesa, grma ali rože. Zato je pri izbiri vrtnarja potrebno paziti, da ima tako ustrezno strokovno izobrazbo, kot tudi praktične izkušnje. Na Mojmojster boste našli dolg seznam preverjenih vrtnarstev, ki jih lahko primerjate med seboj. Oglejte si slike njihovih referenc, mnenja in ocene drugih strank, nato pa enostavno pošljite povpraševanje in prejeli boste več ponudb.

  3. Ureditev okolice hiše

  Vrtnarstva ponujajo številne storitve za ureditev in vzdrževanje okolice vašega doma.

  3.1 Ogled in načrtovanje izgleda okolice

  Krajinski arhitekt ali vrtnar vam lahko izriše načrt zunanje ureditve, načrt zasaditve rastlin in tudi plan vzdrževanja. Na podlagi načrta se izdela natančen predračun. Ko je načrt usklajen z vašimi željami sledi ureditev okolice hiše, če nimate časa pa se lahko z vrtnarstvom dogovorite tudi za dolgoročno vzdrževanje.

  3.2 Sajenje dreves in grmovnic

  Sajenje dreves in grmovnic zajema izkop jame, dodajanje humusa in gnojil, dostavo sadik, sajenje, utrjevanje zemljine, zalivanje in kratkotrajno oskrbo sadik.

  3.3 Ureditev zelenjavnega vrta

  Kadar sanjamo o lastni hiški si zraven pogosto predstavljamo tudi ličen zelenjavni vrtiček. Za profesionalno in optimalno oblikovan vrt se lahko obrnete na vrtnarstvo. Najprej se določi pravilne dimenzije gred in poti, ki omogočajo rastlinam dovolj prostora in enostaven dostop. Običajna širina gredic je okoli 120 cm, širina poti pa 30 cm. Poti so lahko iz zbite zemlje, lubja, trave, ali pa so tlakovane. Kot obvezen del sodobnega vrta pa se načrtuje tudi kompost, ki služi kot vir kvalitetnega gnojila.

  3.4 Zelena stena, vertikalni vrt

  Če vam primanjkuje prostora ali pa preprosto želite atraktiven moderen vrt, si lahko omislite tudi vertikalni vrt. Pokončni vrtovi so sestavljeni iz sestavljivih modulov. Vrtnar bo poskrbel za zasaditev, zalivalni sistem pa za ustrezno vlažnost. Vertikalni vrtovi so nekoliko dražji, zahtevnejše pa je tudi vzdrževanje, vendar pogled na čudovito ozelenjeno steno odtehta investicijo.

  3.5 Izdelava zelenic

  Bujna zelen trata izgleda preprosto, vendar zahteva veliko dela. Najprej se nasuje kvalitetno zemljo, čemur sledi setev trave ali polaganje travne preproge. Ključno za vzdrževanje videza pa je radna košnja, zalivanje, zatiranje plevela in gnojenje.

  3.6 Izdelava in zasaditev ribnikov

  Vodni element dokazano pomirja, zato je priljubljen element tako po tradicionalnem feng-šuju, kot po modernih principih bivanja. Vrtnarstvo bo poskrbelo za oblikovanje ribnika, zasaditev vodnih rastlin ter redno vzdrževanje ribnika.

  3.7 Urejanje in oskrba grobov

  Naši najdražji si zaslužijo spodobno zadnje počivališče. Vrtnarstvo ponuja tudi urejanje grobov s premišljeno kombinacijo rastlin, skal, kamnov, proda, peska in različnih okrasnih elementov. Dogovorite se lahko tudi za redno vzdrževanje grobov.

  4. Vzdrževanje zelenih površin

  Rastline neprestano rastejo, zato se izgled vašega vrta in travnika neprestano spreminja. Če želite ohranjati urejen izgled, je vrt potrebno redno vzdrževati. Če sami nimate časa, lahko vzdrževanje zelenih površin prepustite izkušenim vrtnarjem. Ti bodo poskrbeli za vzdrževanje trave, sajenje in menjavo cvetja, obrezovanje rastlin, čiščenje in pluženje površin, zalivanje, gnojenje, zimsko oskrbo rastlin ter za preprečevanje bolezni rastlin.

  4.1 Košnja trave in vzdrževanje trave

  Prva angleška travca zahteva veliko pozornosti. Poleg košnje trave vrtnarstvo poskrbi tudi za zračenje ruše, gnojenje, odstranjevanje plevela, valjanje trave in peskanje. Takšna zelenica vam bo vedno v ponos in v zavist sosedom.

  4.2 Obrezovanje sadnega drevja

  Rezanje sadnega drevja zahteva strokovno znanje in natančnost, saj tako poskrbimo za zdravje dreves in optimalen pridelek sadja. Vrtnarji bodo obrezovanje sadnega drevja prilagodili posameznim drevesom, sezoni in vremenu ter tako poskrbeli za zdrav in ploden sadovnjak.

  4.3 Obrezovanje žive meje, grmovnic in drugih rastlin

  Rastline služijo tudi kot označevalci v prostoru. Z živo mejo označimo mejo svoje parcele ali pa z njo zamejimo različne prostore. Grmi krasijo vrtove in obrobljajo poti, drevesa pa poudarjajo ali skrivajo poglede na hišo. Zato je potrebno poskrbeti tudi za urejen videz rastlin. V vrtnarstvu nudijo korekcijski rez, ki poskrbi za kompaktno rast rastlin. Poskrbijo pa tudi za obrezovanje žive meje, striženje grmovnic, rezanje in posek drevja, oblikovanje rastlin in številne druge lepotne posege.

  4.4 Odvoz zelenja

  Pri vrtnarjenju nastanejo velike količine bioodpada: pokošena trava, odpadlo listje, vejevje, hlodovina ipd. V vrtnarstvu poskrbijo tudi za odvoz zelenja na ustrezno deponijo.

  4.5 Sajenje rož in urejanje gredic

  Pogled na cvetočo gredico je lep in pomirja, vendar je za urejeno gredico potrebno veliko dela. Poskrbeti je potrebno za primerno vlažnost ter redno odstranjevanje plevela. Sezonsko pa poskrbeti tudi za sajenje enoletnic ter vtikanje čebulnic in gomoljnic.

  4.6 Zimska nega rastlin in zimsko pluženje

  Čeprav rastline pozimi spijo, dela ne manjka. Občutljive dele rastlin je priporočljivo zaščititi z vitreksom ter redno odstranjevati sneg z rastlin. Poleg nege rastlin med prezimovanjem, bodo v vrtnarstvu poskrbeli tudi za jesensko odstranjevanje listja in zimsko pluženje dostopnih površin.

  4.7 Zalivanje rastlin

  Različne rastline potrebujejo različne količine sonca, toplote in seveda različne količine vode. Vrtnarji opravljajo zalivanje rastlin in upravljanje zalivalnih sistemov, s čimer se poskrbi za optimalno rast rastlin. Še posebej pomembno je zalivanje na višku poletja in med sušami.

  4.8 Gnojenje

  S časom v prsti zmanjka hranilnih snovi, zato je potrebno poskrbeti za gnojenje. To se praviloma izvaja dvakrat na leto. Uporabljajo se organska gnojila, mineralna gnojila ali specialna gnojila.

  4.9 Preprečevanje bolezni in škodljivcev

  Rastline lahko napadejo tudi različne bolezni in škodljivci. Vrtnarji bodo redno spremljali zdravje vaših rastlin in poskrbeli za ustrezno zdravljenje. Zelo pomembno je preventivno odstranjevanje bolnih rastlin, še posebej spomladi, ko se pojavijo listne uši ali kapar. Za zatiranje se uporabljajo različna organska ali kemična sredstva, kot so herbicidi in insekticidi.

  4.10 Zračenje travne ruše

  S časom se zemlja zbije, kar zmanjša rodovitnost zemljine. Okoli 18 mesecev po sajenju je priporočljivo pričeti z rahljanjem zemljine, ki poskrbi za zračnost korenin. Za to se uporabljajo posebna gnojila in herbicidi.

  5. Kako poteka urejanje okolice?

  Mojster si najprej ogleda situacijo ter pripravi idejno zasnovo ureditve in ponudbo. S pomočjo skic in 3d vizualizacij lahko končni izgled vrta popolnoma prilagodite vašim željam. Najprej je na vrsti grobo oblikovanje terena z izkopavanjem, nasipavanje zemlje in humusa, frezanjem, mulčenjem, valjanjem in grabljanjem. Nasipavanje dekorativnega proda, lubja ali sekancev ter postavljanje skal. Nato se poseje trava ali položi travna ruša ter zasadijo grede, okrasno drevje, grmičevje, žive meje, cvetlice ipd. Na koncu sledi še napeljava namakalnega sistema in vrtne razsvetljave.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  OBREZATI VELIK LOVOROV LIST IN BRŠLJAN

  Pozdravljeni,

  potrebno je obrezati drevo in odpeljati veje, ter bršljana na vrtu cca 5 m2.

  LP 90 € do 150 €


  ........

  KOŠENJE BREŽINE IN JARKA Z NITKO

  Pozdravljeni.

  Potrebno je pokosili brežino dolžine 35m (2 m širine) ter jarka (1m širine), ter odpeljati pokošeno.

  Iščemo ugodnega ponudnika.

  Lp 90 € do 150 €


  ........

  PREGLED IN OBNOVA TRAVE

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo pregleda trave in svetovanje glede vzdrževanja (zlasti zatiranje plevela).

  Lp 180 € do 300 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, OBREZOVANJE IN OŽANJE ŽIVE MEJE,
  Vrtnarstvo, Horjul

  90 € do 150 €

  CENA, ČIŠČENJE ZARAŠČENE PARCELE,
  Vrtnarstvo, Koper

  900 € do 1500 €

  CENA, OBREZOVANJE ŽIVE MEJE,
  Vrtnarstvo, Črenšovci

  90 € do 150 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE,
  Vrtnarstvo, Zidani Most

  180 € do 300 €

  CENA, OBREZ SLIVE, GRMOV + ODVOZ,
  Vrtnarstvo, Ljubljana

  90 € do 150 €

  CENA, OBREZOVANJE STARIH CIPRES,
  Vrtnarstvo, Maribor

  135 € do 225 €

  CENA, PULJENJE ZELENJAVNIH SADIK, ODSTRANJEVANJE PLEVELA...,
  Vrtnarstvo, Celje

  90 € do 150 €

  CENA, POLAGANJE TRAVNE RUŠE,
  Vrtnarstvo, Grosuplje

  270 € do 450 €

  CENA, OBREZOVANJE CIPRES,
  Vrtnarstvo, Maribor

  90 € do 150 €

  CENA, REZANJE CIPRES PO VIŠINI,
  Vrtnarstvo, Zgornja Kungota

  90 € do 150 €

  CENA, ZASADITEV NABREŽINE,
  Vrtnarstvo, Jurovski Dol

  90 € do 150 €

  CENA, OBNOVA TRAVNE RUŠE,
  Vrtnarstvo, Radomlje

  360 € do 600 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE,
  Vrtnarstvo, Mežica

  45 € do 75 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE,
  Vrtnarstvo, Kobarid

  135 € do 225 €

  CENA, KOŠENJE TRAVE IN UREJANJE OKOLICE,
  Vrtnarstvo, Koper

  180 € do 300 €

  CENA, OBREZOVANJE CIPRES ,
  Vrtnarstvo, Celje

  90 € do 150 €

  CENA, IZVEDBA UREJANJA OKOLICE,
  Vrtnarstvo, Lenart v Slovenskih Goricah

  900 € do 1500 €

  CENA, PLANIRANJE, UREJANJE IN SEJANJE TRAVE,
  Vrtnarstvo, Beltinci

  1350 € do 2250 €

  CENA, ZASADITEV RASTLIN,
  Vrtnarstvo, Brežice

  135 € do 225 €

  CENA, ODSTRANITEV CIPRES,
  Vrtnarstvo, Radenci

  135 € do 225 €

  CENA, OBREZOVANJE CIPRES,
  Vrtnarstvo, Oplotnica

  900 € do 1500 €

  CENA, ODSTRANITEV PLEVELA, DODATI LUBJE,
  Vrtnarstvo, Ljubljana - Šentvid

  90 € do 150 €

  CENA, ZAMENJAVA ŽIVE MEJE,
  Vrtnarstvo, Tržič

  135 € do 225 €

  CENA, ZASADITEV MEDOVITIH RASTLIN,
  Vrtnarstvo, Žabnica

  135 € do 225 €

  CENA, OBREZOVANJE MEJE CIPRESE,
  Vrtnarstvo, Celje

  135 € do 225 €

  CENA, UREJANJE VRTA,
  Vrtnarstvo, Višnja Gora

  315 € do 525 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE,
  Vrtnarstvo, Ribnica

  270 € do 450 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE ,
  Vrtnarstvo, Grahovo

  135 € do 225 €

  CENA, OBREZOVANJE ŽIVE MEJE,
  Vrtnarstvo, Ljutomer

  135 € do 225 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE OKOLI HIŠE,
  Vrtnarstvo, Podplat

  135 € do 225 €

  CENA, OBREZOVANJE GRMIČEVJA + ODVOZ,
  Vrtnarstvo, Velenje

  90 € do 150 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE OKOLI STANOVANJSKE HIŠE,
  Vrtnarstvo, Maribor

  180 € do 300 €

  CENA, PODIRANJE IN OBREZOVAJE SADNIH DREVES,
  Vrtnarstvo, Ljubljana - Polje

  720 € do 1200 €

  CENA, KOŠENJE TRAVE IN ODSTRANJEVANJE PLEVELA,
  Vrtnarstvo, Ljubljana

  90 € do 150 €

  CENA, KOŠNJA TRAVE + OBREZOVANJE ŽIVE MEJE,
  Vrtnarstvo, Škofljica

  135 € do 225 €

  CENA, POLAGANJE TRAVNE RUŠE ,
  Vrtnarstvo, Maribor

  225 € do 375 €  Poglej druge končane projekte in cene

  VRTNARSTVO CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 381 PODJETIJ ZA VRTNARSTVO


  BREZPLAČNA STORITEV
  IŠČEMO LOKALNO
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VRTNARSTVO?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane