Vrtnarstvo cena

Kakšna je cena vrtnarja? Cena ureditve okolice je močno odvisna od izvajalca in vrste dela: košnja trave, obrezovanje žive meje in dreves, posaditev dreves, cepljenje sadnega drevja, zasaditev vrta, gnojenje vrta, pletje idr. Cena za košnjo trave do 1000m2 znaša okoli 0.1-1 EUR/m2.

Komu zaupati urejanje vrta in zelenice? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim vrtnarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za košnjo trave


Cena košnje trave. Cena za travnik do 1000m2.

0.06 €/m2

MINIMALNA CENA
večje površine
€/m2

SREDNJA CENA
srednje površine
1.20 €/m2

NAJVIŠJA CENA
zelo zahteven, zaraščen teren
Želim ponudbo izvajalcev
Košnja trave - cena

Košnja trave - cena

Cena za košnjo trave je odvisna od površine, razgibanosti terena in seveda od vrtnarja. Košenje večje, enotne površine, brez rastlin ali drugih ovir, košnjo poceni. Upoštevaje tudi, da je enkratna storitev dražja od nudenja rednega vzdrževanja.

12 €/100m2

MINIMALNA CENA
15 €/100m2

SREDNJA CENA
28 €/100m2

NAJVIŠJA CENA
Cena za vrtnarja

Druge cene za - Vrtnarstvo

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Obrezovanje žive meje

Cena obrezovanja žive meje.€/m

m
povpraševanje>

Obrezovanje grmovnice višine 100-200 cm

Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 100-200 cm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Obrezovanje grmovnice višine 200-300 cm

Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 200-300 cm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Obrezovanje grmovnice višine nad 300 cm

Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 300 cm in več.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Obrezovanje drevesa višine 200-400 cm

Cena za obrezovanje drevesa. Cena obrezovanja drevesa višine 200-400 cm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Sajenje dreves in grmovnic

Cena za sajenje dreves in grmovnic. Cena za sajenje dreves vključno z izkopom jame, dodajanjem humusa, sajenjem in utrjevanjem sadik in dodajanjem mineralnih gnojil.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Odvoz zelenja

Cena za odvoz zelenega odpada. Cena odvoza zelenja z nalaganjem in odvozom vejevja, listja in hlodovine.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Sejanje trave - nova trata

Sejanje trave na pripravljen teren, brez zemlje, brez premika zemlje. Planiranje z planirno desko, gnojenje, grobo in fino planiranje. Seme, sejanje, valjanje.€/m2

m2
povpraševanje>

Travne plošče, travna ruša - nova trata

Trata s polaganjem travnih zvitkov ali plošč na predpripravljen teren, brez zemlje. Frezanje, gnojenje, grobo in fino planiranje, travni zvitki, transport in polaganje travnih zvitkov.€/m2

m2
povpraševanje>

Obrezovanje cipres

Ciprese za živo mejo. Cena za rezanje cipres.€/m

m
povpraševanje>

Sajenje cipres, cena za okrasne ciprese

Prodaja cipres in sajenje. Ciprese sadike 120 - 200 cm, zemlja za ciprese ter gnojenje cipres.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Urejanje grobov - cena za ureditev groba

Ureditev grobov po pokopu. Zaščita sosednjih grobov, pesek za grobove in posaditev rastlin.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Tisa - živa meja

Zimzelena živa meja. Tisa za živo mejo. Sadike tise 30 - 160 cm.€/kos

kos€/kos

kos€/kos

kos€/kos

kos€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Vrtnarstvo - vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti o vrtnarstvu?

Okolica doma je obraz njenih stanovalcev, zato je dobro poskrbeti za urejen in privlačen izgled okolice hiše. Krajinsko oblikovanje zahteva veliko predznanja, saj ima vsaka rastlina svoje zahteve, s časom pa tudi raste in se spreminja. Ureditev okolice hiše je najbolje zaupati izkušenim krajinskim arhitektom in vrtnarjem, saj imajo tako znanje, kot potrebno mehanizacijo. Pod ureditev okolice spada načrtovanje okolice, oblikovanje terena, zasaditev dreves in grmovnic, setev trave, načrtovanje ribnikov, skalnjakov, poti in številna druga dela. Ko je okolica urejena pa je potrebno tudi redno vzdrževanje, saj rastline neprestano rastejo. Pri vrtnarstvu lahko naročite tudi vzdrževalna vrtnarska dela kot so: košnja trave, obrezovanje sadnega drevja, saditev enoletnic, odstranjevanje plevela, gnojenje, cepljenje dreves, zimska oskrba rastlin in druge storitve. Prepustite skrbi izkušenemu vrtnarstvu, vi pa se ob prihodu domov le še uležite v visečo mrežo.

vrtnar.jpg
Izkušen vrtnar bo poskrbel, da vam bo okolica vaše hiše vedno v ponos.

2. Kako izbrati kvalitetnega vrtnarja?

Skrb za rastline ni enostavno opravilo, saj je potrebno poznati lastnosti vsakega drevesa, grma ali rože. Zato je pri izbiri vrtnarja potrebno paziti, da ima tako ustrezno strokovno izobrazbo, kot tudi praktične izkušnje. Na Mojmojster boste našli dolg seznam preverjenih vrtnarstev, ki jih lahko primerjate med seboj. Oglejte si slike njihovih referenc, mnenja in ocene drugih strank, nato pa enostavno pošljite povpraševanje in prejeli boste več ponudb.

3. Ureditev okolice hiše

Vrtnarstva ponujajo številne storitve za ureditev in vzdrževanje okolice vašega doma.

3.1 Ogled in načrtovanje izgleda okolice

Krajinski arhitekt ali vrtnar vam lahko izriše načrt zunanje ureditve, načrt zasaditve rastlin in tudi plan vzdrževanja. Na podlagi načrta se izdela natančen predračun. Ko je načrt usklajen z vašimi željami sledi ureditev okolice hiše, če nimate časa pa se lahko z vrtnarstvom dogovorite tudi za dolgoročno vzdrževanje.

3.2 Sajenje dreves in grmovnic

Sajenje dreves in grmovnic zajema izkop jame, dodajanje humusa in gnojil, dostavo sadik, sajenje, utrjevanje zemljine, zalivanje in kratkotrajno oskrbo sadik.

3.3 Ureditev zelenjavnega vrta

Kadar sanjamo o lastni hiški si zraven pogosto predstavljamo tudi ličen zelenjavni vrtiček. Za profesionalno in optimalno oblikovan vrt se lahko obrnete na vrtnarstvo. Najprej se določi pravilne dimenzije gred in poti, ki omogočajo rastlinam dovolj prostora in enostaven dostop. Običajna širina gredic je okoli 120 cm, širina poti pa 30 cm. Poti so lahko iz zbite zemlje, lubja, trave, ali pa so tlakovane. Kot obvezen del sodobnega vrta pa se načrtuje tudi kompost, ki služi kot vir kvalitetnega gnojila.

3.4 Zelena stena, vertikalni vrt

Če vam primanjkuje prostora ali pa preprosto želite atraktiven moderen vrt, si lahko omislite tudi vertikalni vrt. Pokončni vrtovi so sestavljeni iz sestavljivih modulov. Vrtnar bo poskrbel za zasaditev, zalivalni sistem pa za ustrezno vlažnost. Vertikalni vrtovi so nekoliko dražji, zahtevnejše pa je tudi vzdrževanje, vendar pogled na čudovito ozelenjeno steno odtehta investicijo.

3.5 Izdelava zelenic

Bujna zelen trata izgleda preprosto, vendar zahteva veliko dela. Najprej se nasuje kvalitetno zemljo, čemur sledi setev trave ali polaganje travne preproge. Ključno za vzdrževanje videza pa je radna košnja, zalivanje, zatiranje plevela in gnojenje.

3.6 Izdelava in zasaditev ribnikov

Vodni element dokazano pomirja, zato je priljubljen element tako po tradicionalnem feng-šuju, kot po modernih principih bivanja. Vrtnarstvo bo poskrbelo za oblikovanje ribnika, zasaditev vodnih rastlin ter redno vzdrževanje ribnika.

3.7 Urejanje in oskrba grobov

Naši najdražji si zaslužijo spodobno zadnje počivališče. Vrtnarstvo ponuja tudi urejanje grobov s premišljeno kombinacijo rastlin, skal, kamnov, proda, peska in različnih okrasnih elementov. Dogovorite se lahko tudi za redno vzdrževanje grobov.

4. Vzdrževanje zelenih površin

Rastline neprestano rastejo, zato se izgled vašega vrta in travnika neprestano spreminja. Če želite ohranjati urejen izgled, je vrt potrebno redno vzdrževati. Če sami nimate časa, lahko vzdrževanje zelenih površin prepustite izkušenim vrtnarjem. Ti bodo poskrbeli za vzdrževanje trave, sajenje in menjavo cvetja, obrezovanje rastlin, čiščenje in pluženje površin, zalivanje, gnojenje, zimsko oskrbo rastlin ter za preprečevanje bolezni rastlin.

4.1 Košnja trave in vzdrževanje trave

Prva angleška travca zahteva veliko pozornosti. Poleg košnje trave vrtnarstvo poskrbi tudi za zračenje ruše, gnojenje, odstranjevanje plevela, valjanje trave in peskanje. Takšna zelenica vam bo vedno v ponos in v zavist sosedom.

4.2 Obrezovanje sadnega drevja

Rezanje sadnega drevja zahteva strokovno znanje in natančnost, saj tako poskrbimo za zdravje dreves in optimalen pridelek sadja. Vrtnarji bodo obrezovanje sadnega drevja prilagodili posameznim drevesom, sezoni in vremenu ter tako poskrbeli za zdrav in ploden sadovnjak.

4.3 Obrezovanje žive meje, grmovnic in drugih rastlin

Rastline služijo tudi kot označevalci v prostoru. Z živo mejo označimo mejo svoje parcele ali pa z njo zamejimo različne prostore. Grmi krasijo vrtove in obrobljajo poti, drevesa pa poudarjajo ali skrivajo poglede na hišo. Zato je potrebno poskrbeti tudi za urejen videz rastlin. V vrtnarstvu nudijo korekcijski rez, ki poskrbi za kompaktno rast rastlin. Poskrbijo pa tudi za obrezovanje žive meje, striženje grmovnic, rezanje in posek drevja, oblikovanje rastlin in številne druge lepotne posege.

4.4 Odvoz zelenja

Pri vrtnarjenju nastanejo velike količine bioodpada: pokošena trava, odpadlo listje, vejevje, hlodovina ipd. V vrtnarstvu poskrbijo tudi za odvoz zelenja na ustrezno deponijo.

4.5 Sajenje rož in urejanje gredic

Pogled na cvetočo gredico je lep in pomirja, vendar je za urejeno gredico potrebno veliko dela. Poskrbeti je potrebno za primerno vlažnost ter redno odstranjevanje plevela. Sezonsko pa poskrbeti tudi za sajenje enoletnic ter vtikanje čebulnic in gomoljnic.

4.6 Zimska nega rastlin in zimsko pluženje

Čeprav rastline pozimi spijo, dela ne manjka. Občutljive dele rastlin je priporočljivo zaščititi z vitreksom ter redno odstranjevati sneg z rastlin. Poleg nege rastlin med prezimovanjem, bodo v vrtnarstvu poskrbeli tudi za jesensko odstranjevanje listja in zimsko pluženje dostopnih površin.

4.7 Zalivanje rastlin

Različne rastline potrebujejo različne količine sonca, toplote in seveda različne količine vode. Vrtnarji opravljajo zalivanje rastlin in upravljanje zalivalnih sistemov, s čimer se poskrbi za optimalno rast rastlin. Še posebej pomembno je zalivanje na višku poletja in med sušami.

4.8 Gnojenje

S časom v prsti zmanjka hranilnih snovi, zato je potrebno poskrbeti za gnojenje. To se praviloma izvaja dvakrat na leto. Uporabljajo se organska gnojila, mineralna gnojila ali specialna gnojila.

4.9 Preprečevanje bolezni in škodljivcev

Rastline lahko napadejo tudi različne bolezni in škodljivci. Vrtnarji bodo redno spremljali zdravje vaših rastlin in poskrbeli za ustrezno zdravljenje. Zelo pomembno je preventivno odstranjevanje bolnih rastlin, še posebej spomladi, ko se pojavijo listne uši ali kapar. Za zatiranje se uporabljajo različna organska ali kemična sredstva, kot so herbicidi in insekticidi.

4.10 Zračenje travne ruše

S časom se zemlja zbije, kar zmanjša rodovitnost zemljine. Okoli 18 mesecev po sajenju je priporočljivo pričeti z rahljanjem zemljine, ki poskrbi za zračnost korenin. Za to se uporabljajo posebna gnojila in herbicidi.

5. Kako poteka urejanje okolice?

Mojster si najprej ogleda situacijo ter pripravi idejno zasnovo ureditve in ponudbo. S pomočjo skic in 3d vizualizacij lahko končni izgled vrta popolnoma prilagodite vašim željam. Najprej je na vrsti grobo oblikovanje terena z izkopavanjem, nasipavanje zemlje in humusa, frezanjem, mulčenjem, valjanjem in grabljanjem. Nasipavanje dekorativnega proda, lubja ali sekancev ter postavljanje skal. Nato se poseje trava ali položi travna ruša ter zasadijo grede, okrasno drevje, grmičevje, žive meje, cvetlice ipd. Na koncu sledi še napeljava namakalnega sistema in vrtne razsvetljave.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomKošnja trave na parceli

Pozdravljeni.

Parcelo je treba kositi delno ročno, delno lahko s samohodno kosilnico s škarjami. Je večinoma trava in divji radič, par grmičkov. Košnjo rabimo 2x letno za cel travnik, ob sami ograji, dolžina 100 m ozek pas, pa 10-15x letno (1 ura dela).

Ogled lokacije se lahko opravi brez najave. Pošljem link v sporočilo.
Potrebno odstraniti travo ali jo zmleti.

Lp 270 1 do 450 €


........

Obrezovanje drevesa oreh

Pozdravljeni,

Oreh na vrtu je za obžagati in odvoz manjših vej.

Lp 180 1 do 300 €


........

Košnja trave in obrezovanje žive meje

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za košnjo travnika 800 m2 ter obrezovanje žive meje ciprese 150 m.

Lp 162 1 do 270 €


........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Obrezovanje visokih ceder, 3x
Vrtnarstvo, Ajdovščina

180 € do 300 €

Cena, Obrezovanje sadnega drevesa , 1 drevo
Vrtnarstvo, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, obrezanje hruske, napeljava zicnate ograje, na obstojece betonske tram, 10m
Vrtnarstvo, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Košnja trave in spomladansko lopatanje vrta, ~300 m2 trave in ~50m2 vrta
Vrtnarstvo, Miklavž Na Dravskem Polju

108 € do 180 €

Cena, Izkop dreves, 4x
Vrtnarstvo, Črnuče

135 € do 225 €

Cena, ureditev zelenjavnega vrta, izkop korenin, obseg vrta cca 22 m
Vrtnarstvo, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Podiranje dreves in ureditev okolice, po opisu
Vrtnarstvo, Maribor

315 € do 525 €

Cena, Zasaditev trave, manjša popravila: fuge, ograja, 45 m2
Vrtnarstvo, Škofljica

450 € do 750 €

Cena, Ureditev zelenice, manjšega zelenjavnega vrta, 200 m2
Vrtnarstvo, Grosuplje

450 € do 750 €

Cena, Obrezovanja lavririki i smreke , 30 metrov
Vrtnarstvo, Novo mesto

270 € do 450 €

Cena, Podiranje in rezanje Cipres, cca 120 Kos
Vrtnarstvo, Maribor

900 € do 1500 €

Cena, Spomladanska ureditev vrta, cca 300 m2
Vrtnarstvo, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Obrezovanje sadnega drevja, 45 jablan
Vrtnarstvo, Slovenj Gradec

405 € do 675 €

Cena, Polaganje travne ruše, 80 m2
Vrtnarstvo, Dekani

450 € do 750 €

Cena, Polaganje travnih plošč , 65 m2 60 x 40 x 8
Vrtnarstvo, Ljubljana

1800 € do 3000 €

Cena, Obrezovanje sadnega drevja., cca 40 sadnih dreves
Vrtnarstvo, Radenci

2610 € do 4350 €

Cena, Obrezovanje dreves, 5
Vrtnarstvo, Ljubljana - Dobrunje

180 € do 300 €

Cena, Izravnava travnate površine, cca. 100m2
Vrtnarstvo, Kranj

720 € do 1200 €

Cena, Ureditev zelenice okrog novogradnje, 1000 m2
Vrtnarstvo, Horjul

630 € do 1050 €

Cena, Obžaganje češnje med hišami in električno napeljavo, Po popisu
Vrtnarstvo, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Nanos zemlje, postavitev folije in sekancev, 50 m2
Vrtnarstvo, Novo mesto

315 € do 525 €

Cena, Ureditev zelenice, Približno 50 m2
Vrtnarstvo, Ajdovščina

315 € do 525 €

Cena, Polaganje travne ruše, 230 m²
Vrtnarstvo, Hoče-Slivnica

360 € do 600 €

Cena, Porezanje cipres visina, Cca 80 m
Vrtnarstvo, Marjeta na Dravskem polju

270 € do 450 €

Cena, Obžagovanje dreves na vrtu, Po popisu
Vrtnarstvo, Šentjur

144 € do 240 €

Cena, Podiranje in obrezovanje vrb, 2 kosa
Vrtnarstvo, Vrhnika

720 € do 1200 €

Cena, Obrezovanje sadnega drevja, 3-jablane, 6-breskev1, 1-marelica
Vrtnarstvo, Radenci

180 € do 300 €

Cena, Obrez sadnih dreves na vrtu pred stanovanjsko hiso, 6
Vrtnarstvo, Ljubljana

90 € do 150 €

Cena, Krajšanje in oblikovanje visokih cipres na zahtevnem terenu. , 10 cipres
Vrtnarstvo, Sevnica

180 € do 300 €

Cena, Obrezovanje sadnih dreves, Po popisu
Vrtnarstvo, Hruševje

342 € do 570 €

Cena, Odvoz materiala, priprava terena (freziranje) in sejanje trave, 30 m 2
Vrtnarstvo, Portorož

315 € do 525 €

Cena, Ureditev zelenice, 30 m2
Vrtnarstvo, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Obrezovanje žive meje, dolžina cca 100 m
Vrtnarstvo, Križevci Pri Ljutomeru

189 € do 315 €

Cena, Ureditev okolice in zasaditev borovcev in okrasnega grma, 30 m2
Vrtnarstvo, Žirovnica

135 € do 225 €

Cena, Košnja trave in obrezovanje živih mej, cca 400 m2 in 200 m
Vrtnarstvo, Novo mesto

54 € do 90 €

Cena, Obrezovanje grmičkov in okrasnih dreves ter ureditev grede, 100 m2
Vrtnarstvo, Črnuče

180 € do 300 €Poglej druge končane projekte in cene

Vrtnarstvo cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

526+ podjetij za Vrtnarstvo
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtnarstvo?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane