VRTNARSTVO cena

Kakšna je cena vrtnarja? Cena ureditve okolice je močno odvisna od izvajalca in vrste dela: košnja trave, obrezovanje žive meje in dreves, posaditev dreves, cepljenje sadnega drevja, zasaditev vrta, gnojenje vrta, pletje idr. Cena za košnjo trave do 1000m2 znaša okoli 0.1-1 EUR/m2.

Komu zaupati urejanje vrta in zelenice? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim vrtnarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM

CENA ZA KOŠNJO TRAVE


Cena košnje trave. Cena za travnik do 1000m2.

0.05 €/m2

MINIMALNA CENA
večje površine
€/m2

SREDNJA CENA
srednje površine
1.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
zelo zahteven, zaraščen teren
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Košnja trave - cena

Košnja trave - cena

Cena za košnjo trave je odvisna od površine, razgibanosti terena in seveda od vrtnarja. Košenje večje, enotne površine, brez rastlin ali drugih ovir, košnjo poceni. Upoštevaje tudi, da je enkratna storitev dražja od nudenja rednega vzdrževanja.

12 €/100m2

MINIMALNA CENA
15 €/100m2

SREDNJA CENA
28 €/100m2

NAJVIŠJA CENA
Cena za vrtnarja

DRUGE CENE ZA VRTNARSTVO

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Obrezovanje žive meje

Cena obrezovanja žive meje.€/m

m
povpraševanje>

Obrezovanje grmovnice višine 100-200 cm

Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 100-200 cm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Obrezovanje grmovnice višine 200-300 cm

Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 200-300 cm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Obrezovanje grmovnice višine nad 300 cm

Cena za obrezovanje grmovnice. Cena obrezovanja grmovnice višine 300 cm in več.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Obrezovanje drevesa višine 200-400 cm

Cena za obrezovanje drevesa. Cena obrezovanja drevesa višine 200-400 cm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Sajenje dreves in grmovnic

Cena za sajenje dreves in grmovnic. Cena za sajenje dreves vključno z izkopom jame, dodajanjem humusa, sajenjem in utrjevanjem sadik in dodajanjem mineralnih gnojil.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Odvoz zelenja

Cena za odvoz zelenega odpada. Cena odvoza zelenja z nalaganjem in odvozom vejevja, listja in hlodovine.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Sejanje trave - nova trata

Sejanje trave na pripravljen teren, brez zemlje, brez premika zemlje. Planiranje z planirno desko, gnojenje, grobo in fino planiranje. Seme, sejanje, valjanje.€/m2

m2
povpraševanje>

Travne plošče, travna ruša - nova trata

Trata s polaganjem travnih zvitkov ali plošč na predpripravljen teren, brez zemlje. Frezanje, gnojenje, grobo in fino planiranje, travni zvitki, transport in polaganje travnih zvitkov.€/m2

m2
povpraševanje>

Obrezovanje cipres

Ciprese za živo mejo. Cena za rezanje cipres.€/m

m
povpraševanje>

Sajenje cipres, cena za okrasne ciprese

Prodaja cipres in sajenje. Ciprese sadike 120 - 200 cm, zemlja za ciprese ter gnojenje cipres.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Urejanje grobov - cena za ureditev groba

Ureditev grobov po pokopu. Zaščita sosednjih grobov, pesek za grobove in posaditev rastlin.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Tisa - živa meja

Zimzelena živa meja. Tisa za živo mejo. Sadike tise 30 - 160 cm.€/kos

kos€/kos

kos€/kos

kos€/kos

kos€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Vrtnarstvo - vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti o vrtnarstvu?

Okolica doma je obraz njenih stanovalcev, zato je dobro poskrbeti za urejen in privlačen izgled okolice hiše. Krajinsko oblikovanje zahteva veliko predznanja, saj ima vsaka rastlina svoje zahteve, s časom pa tudi raste in se spreminja. Ureditev okolice hiše je najbolje zaupati izkušenim krajinskim arhitektom in vrtnarjem, saj imajo tako znanje, kot potrebno mehanizacijo. Pod ureditev okolice spada načrtovanje okolice, oblikovanje terena, zasaditev dreves in grmovnic, setev trave, načrtovanje ribnikov, skalnjakov, poti in številna druga dela. Ko je okolica urejena pa je potrebno tudi redno vzdrževanje, saj rastline neprestano rastejo. Pri vrtnarstvu lahko naročite tudi vzdrževalna vrtnarska dela kot so: košnja trave, obrezovanje sadnega drevja, saditev enoletnic, odstranjevanje plevela, gnojenje, cepljenje dreves, zimska oskrba rastlin in druge storitve. Prepustite skrbi izkušenemu vrtnarstvu, vi pa se ob prihodu domov le še uležite v visečo mrežo.

vrtnar.jpg
Izkušen vrtnar bo poskrbel, da vam bo okolica vaše hiše vedno v ponos.

2. Kako izbrati kvalitetnega vrtnarja?

Skrb za rastline ni enostavno opravilo, saj je potrebno poznati lastnosti vsakega drevesa, grma ali rože. Zato je pri izbiri vrtnarja potrebno paziti, da ima tako ustrezno strokovno izobrazbo, kot tudi praktične izkušnje. Na Mojmojster boste našli dolg seznam preverjenih vrtnarstev, ki jih lahko primerjate med seboj. Oglejte si slike njihovih referenc, mnenja in ocene drugih strank, nato pa enostavno pošljite povpraševanje in prejeli boste več ponudb.

3. Ureditev okolice hiše

Vrtnarstva ponujajo številne storitve za ureditev in vzdrževanje okolice vašega doma.

3.1 Ogled in načrtovanje izgleda okolice

Krajinski arhitekt ali vrtnar vam lahko izriše načrt zunanje ureditve, načrt zasaditve rastlin in tudi plan vzdrževanja. Na podlagi načrta se izdela natančen predračun. Ko je načrt usklajen z vašimi željami sledi ureditev okolice hiše, če nimate časa pa se lahko z vrtnarstvom dogovorite tudi za dolgoročno vzdrževanje.

3.2 Sajenje dreves in grmovnic

Sajenje dreves in grmovnic zajema izkop jame, dodajanje humusa in gnojil, dostavo sadik, sajenje, utrjevanje zemljine, zalivanje in kratkotrajno oskrbo sadik.

3.3 Ureditev zelenjavnega vrta

Kadar sanjamo o lastni hiški si zraven pogosto predstavljamo tudi ličen zelenjavni vrtiček. Za profesionalno in optimalno oblikovan vrt se lahko obrnete na vrtnarstvo. Najprej se določi pravilne dimenzije gred in poti, ki omogočajo rastlinam dovolj prostora in enostaven dostop. Običajna širina gredic je okoli 120 cm, širina poti pa 30 cm. Poti so lahko iz zbite zemlje, lubja, trave, ali pa so tlakovane. Kot obvezen del sodobnega vrta pa se načrtuje tudi kompost, ki služi kot vir kvalitetnega gnojila.

3.4 Zelena stena, vertikalni vrt

Če vam primanjkuje prostora ali pa preprosto želite atraktiven moderen vrt, si lahko omislite tudi vertikalni vrt. Pokončni vrtovi so sestavljeni iz sestavljivih modulov. Vrtnar bo poskrbel za zasaditev, zalivalni sistem pa za ustrezno vlažnost. Vertikalni vrtovi so nekoliko dražji, zahtevnejše pa je tudi vzdrževanje, vendar pogled na čudovito ozelenjeno steno odtehta investicijo.

3.5 Izdelava zelenic

Bujna zelen trata izgleda preprosto, vendar zahteva veliko dela. Najprej se nasuje kvalitetno zemljo, čemur sledi setev trave ali polaganje travne preproge. Ključno za vzdrževanje videza pa je radna košnja, zalivanje, zatiranje plevela in gnojenje.

3.6 Izdelava in zasaditev ribnikov

Vodni element dokazano pomirja, zato je priljubljen element tako po tradicionalnem feng-šuju, kot po modernih principih bivanja. Vrtnarstvo bo poskrbelo za oblikovanje ribnika, zasaditev vodnih rastlin ter redno vzdrževanje ribnika.

3.7 Urejanje in oskrba grobov

Naši najdražji si zaslužijo spodobno zadnje počivališče. Vrtnarstvo ponuja tudi urejanje grobov s premišljeno kombinacijo rastlin, skal, kamnov, proda, peska in različnih okrasnih elementov. Dogovorite se lahko tudi za redno vzdrževanje grobov.

4. Vzdrževanje zelenih površin

Rastline neprestano rastejo, zato se izgled vašega vrta in travnika neprestano spreminja. Če želite ohranjati urejen izgled, je vrt potrebno redno vzdrževati. Če sami nimate časa, lahko vzdrževanje zelenih površin prepustite izkušenim vrtnarjem. Ti bodo poskrbeli za vzdrževanje trave, sajenje in menjavo cvetja, obrezovanje rastlin, čiščenje in pluženje površin, zalivanje, gnojenje, zimsko oskrbo rastlin ter za preprečevanje bolezni rastlin.

4.1 Košnja trave in vzdrževanje trave

Prva angleška travca zahteva veliko pozornosti. Poleg košnje trave vrtnarstvo poskrbi tudi za zračenje ruše, gnojenje, odstranjevanje plevela, valjanje trave in peskanje. Takšna zelenica vam bo vedno v ponos in v zavist sosedom.

4.2 Obrezovanje sadnega drevja

Rezanje sadnega drevja zahteva strokovno znanje in natančnost, saj tako poskrbimo za zdravje dreves in optimalen pridelek sadja. Vrtnarji bodo obrezovanje sadnega drevja prilagodili posameznim drevesom, sezoni in vremenu ter tako poskrbeli za zdrav in ploden sadovnjak.

4.3 Obrezovanje žive meje, grmovnic in drugih rastlin

Rastline služijo tudi kot označevalci v prostoru. Z živo mejo označimo mejo svoje parcele ali pa z njo zamejimo različne prostore. Grmi krasijo vrtove in obrobljajo poti, drevesa pa poudarjajo ali skrivajo poglede na hišo. Zato je potrebno poskrbeti tudi za urejen videz rastlin. V vrtnarstvu nudijo korekcijski rez, ki poskrbi za kompaktno rast rastlin. Poskrbijo pa tudi za obrezovanje žive meje, striženje grmovnic, rezanje in posek drevja, oblikovanje rastlin in številne druge lepotne posege.

4.4 Odvoz zelenja

Pri vrtnarjenju nastanejo velike količine bioodpada: pokošena trava, odpadlo listje, vejevje, hlodovina ipd. V vrtnarstvu poskrbijo tudi za odvoz zelenja na ustrezno deponijo.

4.5 Sajenje rož in urejanje gredic

Pogled na cvetočo gredico je lep in pomirja, vendar je za urejeno gredico potrebno veliko dela. Poskrbeti je potrebno za primerno vlažnost ter redno odstranjevanje plevela. Sezonsko pa poskrbeti tudi za sajenje enoletnic ter vtikanje čebulnic in gomoljnic.

4.6 Zimska nega rastlin in zimsko pluženje

Čeprav rastline pozimi spijo, dela ne manjka. Občutljive dele rastlin je priporočljivo zaščititi z vitreksom ter redno odstranjevati sneg z rastlin. Poleg nege rastlin med prezimovanjem, bodo v vrtnarstvu poskrbeli tudi za jesensko odstranjevanje listja in zimsko pluženje dostopnih površin.

4.7 Zalivanje rastlin

Različne rastline potrebujejo različne količine sonca, toplote in seveda različne količine vode. Vrtnarji opravljajo zalivanje rastlin in upravljanje zalivalnih sistemov, s čimer se poskrbi za optimalno rast rastlin. Še posebej pomembno je zalivanje na višku poletja in med sušami.

4.8 Gnojenje

S časom v prsti zmanjka hranilnih snovi, zato je potrebno poskrbeti za gnojenje. To se praviloma izvaja dvakrat na leto. Uporabljajo se organska gnojila, mineralna gnojila ali specialna gnojila.

4.9 Preprečevanje bolezni in škodljivcev

Rastline lahko napadejo tudi različne bolezni in škodljivci. Vrtnarji bodo redno spremljali zdravje vaših rastlin in poskrbeli za ustrezno zdravljenje. Zelo pomembno je preventivno odstranjevanje bolnih rastlin, še posebej spomladi, ko se pojavijo listne uši ali kapar. Za zatiranje se uporabljajo različna organska ali kemična sredstva, kot so herbicidi in insekticidi.

4.10 Zračenje travne ruše

S časom se zemlja zbije, kar zmanjša rodovitnost zemljine. Okoli 18 mesecev po sajenju je priporočljivo pričeti z rahljanjem zemljine, ki poskrbi za zračnost korenin. Za to se uporabljajo posebna gnojila in herbicidi.

5. Kako poteka urejanje okolice?

Mojster si najprej ogleda situacijo ter pripravi idejno zasnovo ureditve in ponudbo. S pomočjo skic in 3d vizualizacij lahko končni izgled vrta popolnoma prilagodite vašim željam. Najprej je na vrsti grobo oblikovanje terena z izkopavanjem, nasipavanje zemlje in humusa, frezanjem, mulčenjem, valjanjem in grabljanjem. Nasipavanje dekorativnega proda, lubja ali sekancev ter postavljanje skal. Nato se poseje trava ali položi travna ruša ter zasadijo grede, okrasno drevje, grmičevje, žive meje, cvetlice ipd. Na koncu sledi še napeljava namakalnega sistema in vrtne razsvetljave.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMOBREZATI IN POVEZATI KIVI

Pozdravljeni,

potrebno je obrezati in povezati dva kivija.

LP 90 € do 150 €


........

SEKANJE, UREDITEV TERAS V ZAPUŠČENEM VINOGRADU

Pozdravljeni,

ureditev zaraščenih teras v vinogradu (6-8 teras), terase so zarasle s trnjem in nizkim drevjem debeline 1-3cm.

LP 270 € do 450 €


........

UREDITEV ZELENICE

Pozdravljeni,

potrebujem ureditev zelenice na dvorišču v starem mestnem jedru. Po sanaciji strehe je dvorišče uničeno, zaradi materiala, ki so ga nalagali na travnato površino.
Prosim kontaktirajte nas na tel. št.

LP 90 € do 150 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, OBREZ, ZNIŽANJE KIVIJA, OLEANDROV IN LOVORJA, V OPISU
Vrtnarstvo, Šempeter Pri Gorici

90 € do 150 €

CENA, ZASADITEV OTOKA PRED HIŠO, CCA 10 M2
Vrtnarstvo, Šoštanj

90 € do 150 €

CENA, ČIŠČENJE OKOLICE, 20M2
Vrtnarstvo, Maribor

270 € do 450 €

CENA, UREJANJE POSESTVA, 9000 M2 - CCA 1HA
Vrtnarstvo, Kostanjevica Na Krasu

270 € do 450 €

CENA, UREDITEV VRTA, CVETLIČNIH GREDIC, KOŠNJO TRAVE, 40M2 VRT 300M2 TRAVA, 40 M2 CVETLICE
Vrtnarstvo, Grahovo

72 € do 120 €

CENA, POSEK CIPRES, 3 CIPRESE
Vrtnarstvo, Golnik

90 € do 150 €

CENA, ČIŠČENJE ZARASLE NJIVE, 2300 M2
Vrtnarstvo, Ljubljana - Črnuče

135 € do 225 €

CENA, MENJAVA ZEMLJE, ZASADITEV BETONSKIH KORIT NA TERASAH (3 NADSTROPJA), 24 KORIT (16M X 0.5M), GLOBINA CCA 30 CM
Vrtnarstvo, Ljubljana

270 € do 450 €

CENA, PREZRAČEVANJE TRAVE IN ŠKROPLJENJE PROTI PLEVELU , 1500 M2
Vrtnarstvo, Ptuj

315 € do 525 €

CENA, ODVOZ LISTJA, UREDITEV VRTA/GRMOVJA, 300-350M2
Vrtnarstvo, Gozd Martuljek

270 € do 450 €

CENA, SAJENJE CIPRES, POPRAVILO BETONSKE ŠKARPE, 20 METROV CIPRE, CCA. 5 METROV ŠKARPE
Vrtnarstvo, Maribor

540 € do 900 €

CENA, UREJANJE OKOLICE, PO OPISU
Vrtnarstvo, Ljubljana - Šentvid

270 € do 450 €

CENA, ODVOZ ZELENJA, 1 POSEKANO DREVO
Vrtnarstvo, Ljubljana

90 € do 150 €

CENA, PODIRANJE DREVES IN BRŠLJANA, V OPISU
Vrtnarstvo, Ljubljana - Šmartno

135 € do 225 €

CENA, ODSTRANITEV CIPRES, 30 METROV
Vrtnarstvo, Limbuš

90 € do 150 €

CENA, OBREZOVANJE OKRASNEGA DREVJA , V OPISU
Vrtnarstvo, Ljubljana

135 € do 225 €

CENA, POMOČ PRI VRTNI ZELENICI, V OPISU
Vrtnarstvo, Radomlje

135 € do 225 €

CENA, OBREZOVANJE BREZE, 1 KOM
Vrtnarstvo, Slovenska Bistrica

180 € do 300 €

CENA, ZASADITEV VRTA OB HIŠI, 70 M2
Vrtnarstvo, Zagorje ob Savi

90 € do 150 €

CENA, SADITEV SADNIH DREVES, V OPISU
Vrtnarstvo, Ljubljana - Dobrunje

135 € do 225 €

CENA, ČIŠČENJE ZARAŠČENE PARCELE, 702M2, PODRAST IN NEKAJ MANJŠIH DREVES
Vrtnarstvo, Trebnje

135 € do 225 €

CENA, OBREZOVANJE DREVES, 10 VEČJIH DREVES 10 MANJŠIH DREVES
Vrtnarstvo, Koper

90 € do 150 €

CENA, OBREZOVANJE, ODVOZ ODPADA, 4M DOLŽINA, 2M VIŠINA
Vrtnarstvo, Vojnik

135 € do 225 €

CENA, ODSTRANITEV TRT IN SOH, 4ARI
Vrtnarstvo, Lendava

180 € do 300 €

CENA, ZASADITEV ŽIVE MEJE OB OGRAJI IN FOLIJA PROTI PLEVELU, 46 TM
Vrtnarstvo, Radomlje

45 € do 75 €

CENA, REZ ŽIVE MEJE CIPRES., NEKJE OD 60 DO 65 METROV.
Vrtnarstvo, Bistrica ob Dravi

27 € do 45 €

CENA, ZASADITEV ŽIVE MEJE, 30M - CCA 3 NA METER
Vrtnarstvo, Šenčur

135 € do 225 €

CENA, UREDITEV VRTA, NASUTJE ZEMLJE, POSADITE TRAVE, 18 X 4,3 M
Vrtnarstvo, Trzin

180 € do 300 €

CENA, OBREZOVANJE ŽIVE MEJE, 20 MX1M
Vrtnarstvo, Hrušica

90 € do 150 €

CENA, IZRAVNAVA ZEMLJIŠČA + SAJENJE TRAVE, 20 M2
Vrtnarstvo, Luče

360 € do 600 €

CENA, OBREZOVANJE BAMBUSOVE ŽIVE MEJE, GRMIČKOV, DREVES, KOŠNJA TRAVE, ODVOZ, 200 M2
Vrtnarstvo, Ljubljana

180 € do 300 €

CENA, OBREZOVANJE, STRIŽENJE VISOKIH OKRASNIH TRAV + ODVOZ , CCA 25 M PO DOLŽINI (KAKOR ŽIVA MEJA)
Vrtnarstvo, Ljubljana

36 € do 60 €

CENA, ZASADITVE LOVORIKOVCA IN POSTAVITEV VISOKIH GRE , TERASA 60 M2
Vrtnarstvo, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, ZASADITEV ŽIVE MEJE V KORITA, 6M
Vrtnarstvo, Ljubljana

90 € do 150 €

CENA, ZASNOVA IN UREDITEV MANJŠEGA VRTA , 80M2, TRAVA, ŽIVA MEJA
Vrtnarstvo, Trzin

180 € do 300 €

CENA, UUREDITEV ATRIJA, 55 M2
Vrtnarstvo, Ljubljana - Polje

225 € do 375 €Poglej druge končane projekte in cene

VRTNARSTVO CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

452+ PODJETIJ ZA VRTNARSTVO
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VRTNARSTVO?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

KONTAKTI

Povpraševanja: 051 216 651
Podjetja: 040 145 800

REGIONALNE STRANI

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane