Teracerstvo cena

Kakšna je cena za teraco? Cena vidnega betona je odvisna predvsem od vaših želja glede končnega videza. Nanjo vpliva način obdelave vidnega betona, tip agregata ter željena končna barva. Cena za teraco tlak debeline 2 cm, skupaj z vgradnjo in brušenjem, brez zaključkov in dilatacij, se giba okrog 80€/m2.

Komu zaupati obdelavo vidnega betona? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim teracerjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za teraco tlak


Cena teraco tlaka. Cena za teraco tlak debeline 2 cm, skupaj z vgradnjo in brušenjem. Cena za teraco brez zaključkov in dilatacij.

60.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
144.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za teracerja

Druge cene za - Teracerstvo

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Dobava betona za talne površine

Cena betona za talne površine. Cena za dobavo betona za talne površine.€/m3

m3
povpraševanje>

Obdelava pranega in poliranega betona

Cena za obdelavo pranega, poliranega betona. Cena za končno obdelavo tlaka - pranega in poliranega betona.€/m2

m2
povpraševanje>

Vgradnja, poravnava in izglajevanje betona

Cena za vgradnjo, poravnavo in izglajevanje betona.€/m2

m2
povpraševanje>

Impregnacija dekorativnega betona

Cena za impregnacijo dekorativnega betona. Cena za zaščito površine dekorativnega betona.€/m2

m2
povpraševanje>

Microtopping beton za talne površine

Cena za microtopping beton. Cena za dobavo in vgradnjo microtopping betona za talne površine.€/m2

m2
povpraševanje>

Microtopping beton za stenske površine

Cena za microtopping beton. Cena za dobavo in vgradnjo microtopping betona za stenske površine.€/m2

m2
povpraševanje>

Prani beton - cena

Izdelava armiranobetonskega tlaka debeline 20 cm iz pranega betona: betonerska, zidarska, tesarska in pomožna dela, izpiranje, rezanje in kitanje dilatacij. Dekorativni prani beton.€/m2

m2
povpraševanje>

Poliranje betona - cena

Brušenje in poliranje betona. Cena za dekorativni polirani beton.€/m2

m2
povpraševanje>

Štokan beton - cena

Brušenje in štokanje betona. Cena za štokani beton.€/m2

m2
povpraševanje>

Brušen beton - cena

Material in oprema (stroj za brušenje betona) za diamantno brušenje betona. Cena za brušen beton.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Teraco, Teracerstvo - kaj morate vedeti?

1. Teraco - nekaj splošnih podatkov

Če iščete trpežno talno oblogo, ki jo je enostavno vzdrževati z nizkimi stroški vzdrževanja si podrobneje oglejte tla iz teraca. Primerna so za tla v kleti, na terasi in tudi v bivalnih prostorih. Tla iz teraca lahko umestite povsod, kjer imate betonsko podlago oz. estrih. Osnova teraca je cement v katerega so vmešani delci agregata (večje kamnite plošče, kamenčki, pesek...). Po videzu je podoben poliranemu marmorju ali granitu, hkrati pa omogoča izjemno vsestranskost in vključevanje elementov oblikovanja v površino. Čeprav teraco najpogosteje srečamo v javnih objektih, šolah, vladnih zgradbah in bolnišnicah, postaja priljubljen tudi za uporabo v stanovanjih.

teraco.jpg
Teraco je izjemno trpežna in vedno bolj popularna izbira talne obloge, ki ponuja številne, barvite oblikovalske možnosti.

1.1 Stara tehnika, ki ustreza sodobnemu oblikovanju

Pred nekaj sto leti, so teraco, ki izhaja iz mediterana in v italijanščini pomeni "terasa", izdelali tako, da so na površino naravne gline potisnili kamnite ostružke in jih nato zatesnili s kozjim mlekom. Sčasoma je glino nadomestil cement, na površini tega okrašenega poda pa so se znašli koščki stekla, barvni kamni in druge obarvane ploščice. Sodobni teraco vključuje polimere, smolo in epoksi, ki izboljšajo teksturo, zmanjšajo razpoke in povečajo trajnost materiala. In kozje mleko? Ni ga več!! Današnji teraco je trden in gost ter ne zahteva površinskega tesnila. Poliranje in brušenje prinese in ohranil njegov sijaj.

1.2 Lepa, čista in vzdržljiva površina

Tla iz teraca niso danes nič manj osupljiva, saj koščki svetlečega agregata ujamejo svetlobo in ustvarijo svetleč učinek. Naravni kamniti ostružki, kot so marmor, granit in kremen, so najboljša izbira za krašenje teraca, uporabljajo pa se tudi druge vrste agregatov, vključno s steklenimi kamenčki, sintetičnimi ostružki in delci silicijevega dioksida v neskončni paleti barv. Izkušeni teracerji lahko ustvarijo kompleksne vzorce in običajna tla spremenijo v umetniška dela. Teraco je trpežen in odporen, njegova neporoznost pa preprečuje madeže in absorpcijo bakterij, zato je najboljša izbira za območja z velikim prometom.

1.3 Kakšne so danes različne uporabe teraca?

Trenutni tehnološki napredek je uporabo teraca razširil. Danes to ni več material, ki se ga uporablja za izdelavo tal temveč tudi za druge površine. Številni proizvajalci keramike imajo svoje linije stenskih in talnih ploščic iz teraca. Iz njega se izdelujejo tudi kuhinjski in kopalniški pulti ter hrbtne plošče. Ta vse bolj popularen material pa se uporablja tudi za izdelavo pohištva, luči in dekorja. Nekateri oblikovalci iz njega oblikujejo tudi unikatne kreacije, ker jih material očitno navdihuje.

1.4 Tehnični kamen - umetni marmor

Tehnični marmor je industrijski proizvod, narejen iz pravega marmorja, ki predstavlja več kot 90 odstotkov celotne mase, 5 -10 odstotkov pa sintetični poliester, ki deluje kot vezivo in ga odlikujejo posebne fizikalno – mehanske lastnosti. Mešana kamnina ima odlične tehnične, fizikalno-mehanske in estetske lastnosti, podobne, velikokrat pa kakovostnejše od tistih, ki jih vsebujejo naravni marmorji.

1.5 Prednosti teraca

- Notranjosti vašega doma doda estetsko privlačnost

- Ima povprečno življenjsko dobo 75 let

- Je okolju prijazno, saj mnogi proizvajalci uporabljajo reciklirane materiale

- Enostavno čiščenje - samo pometite in obrišite; v njem boste uživali boste desetletja

- Na voljo so neštete barvne in oblikovalske možnosti

- Uporablja se lahko na kateremkoli območju doma, ne glede na to, koliko je prometno

- Je neverjetno trpežen

- Dobro zadržuje toploto, zato ga lahko uporabljamo skupaj s talnim ogrevanjem

- Odporen na plesni, vodo, madeže in mikrobe

- Lahko se uporablja v zunanjih okoljih

1.6 Nekaj pomanjkljivosti teraca

Izdelava tal iz teraca je delo izključno za profesionalce in je delovno intenzivno, kar pomeni, da je teraco ena dražjih vrst talnih oblog. Tla brez ali z minimalnimi geometrijskimi vzorci stanejo od 80 EUR/m2 dalje, stroški pa se lahko povečajo, če želite zapleteno vdelane modele ali dražje agregate oziroma.

- Terrazzo je spolzek, ko je moker - ali pa suh, če nosite nogavice. Če padete na taka tla, se počutite kot, da ste padli na betonski pločnik, zato gospodinjstvom z majhnimi otroki ali starejšimi prebivalci ne priporočamo izbire teraca.

- Brez talnega ogrevanja so ploščice v zimskih mesecih lahko hladne in trde.

- Če teraco ni pravilno izveden lahko popoka. Te razpoke lahko popravi le profesionalni teracer.

2. Teraco - izvedbo prepustite strokovnjakom

Izdelava teraca je zelo zahtevna in je delo izključno za profesionalce. Od pravilne izdelave teraca je odvisno ali bo popokal in kako dolga bo njegova življenjska doba. Izdelava teraca poleg znanja in izkušenj zahteva tudi posebno specializirano strojno opremo. Zato priporočamo, da se obrnete na enega od izkušenih mojstrov izdelave teraca. Poiščete ga lahko tudi na spletni strani Mojmojster kjer boste lahko prebrali tudi ocene predhodnih uporabnikov in si ogledali reference izvajalcev.

3. Najpogostejše vrste teraca

Tla Terrazzo so vsestranska, trpežna in enostavna za vzdrževanje. Poleg tega, ker je teraco kompozitni material, je eden najbolj okolju prijaznih talnih sistemov na trgu danes. Ima veliko različnih vrst, odvisno od uporabljenih materialov in metod izdelave. V nadaljevanju naštevamo nekaj danes najpogosteje uporabljenih vrst teraca.

3.1 Epoksi Teraco

Trenutno ena najpopularnejših vrst teraca, epoksi teraco zahteva najmanj vzdrževanja. Prav tako je to ena izmed bolj vsestranskih vrst, saj se lahko uporablja tako za talne obloge kot za izdelavo pultov, ploščic... Če k temu dodamo, prilagodljivost oblikovanja je skoraj neomejena - kar zadeva kombinacijo barv in dodanih materialov. Ena od ovir epoksi teraca je ta, da ni priporočljiv za zunanjo uporabo saj ne prenese zahtevnih zunanjih razmer.

3.2 Cementni oz. liti teraco

Ta vrsta teracov je še posebej priporočljiva za območja z veliko prometa, kot so nakupovalni centri, letališki terminali, univerze. Zaradi svoje trajnosti in dejstva, da je stroškovno učinkovita opcija je vsestransko uporabna. Za izdelavo cementnega teraca je pomembno, da so zagotovljene primerne vremenske oz. temperaturne razmere, ki zagotavljajo, da ne nastanejo razpoke. Previdnost je zahtevanja tudi pri recepturi mešanice ter upoštevanju pravilnega postopka izdelave.

3.3 Rustikalni oz. prani teraco

Nasprotno kot epoksidni teraco je rustikalni teraco bolj primeren za zunanjo uporabo zaradi gladke in marmorne površine z dodano grobo površino kot načinom za povečanje odpornosti proti zdrsu. Rustikalni teraco lahko pogosteje najdemo v zunanjih predelih hotelov, nakupovalnih središč, muzejev, mestnih hiš in večine komercialnih objektov z vodnimi elementi, kot so bazeni, fontane in umetni slapovi.

4. Teraco - Izdelava in vzdrževanje

4.1 Izdelava teraca

Teraco se izdela po meri na že pripravljeno trdno betonsko podlago, zaradi česar je primeren predvsem za domove, ki imajo betonske talne plošče ali pa estrih. Izdelava lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov, odvisno od velikosti tal in zapletenosti zasnove.

4.1.1 Priprava podlage

Obstoječe talne obloge (keramične ploščice, parket...) se najprej odstranijo, nato se betonska podlaga zbrusi, da tako zagotovimo ustrezen oprijem za mešanico teraca. Podlaga za teraco mora biti enotna in ravna. V kolikor so v tleh kakšne razpoke jih je potrebno zapolniti, če podlaga ni ravna pa uporabiti izravnalno maso.

4.1.2 Vzorci, dilatacije ter vlivanje teraca

V kolikor ste se odločili za teraco z vzorcem iz različnih (barvnih) mešanic, potem je potrebno ta vzorec najprej prenesti na podlago s pomočjo kovinskih trakov, ki bodo ločevali različne mešanice med sabo. Tudi, če ste se odločili za enotno površino teraca, je potrebno, v primeru večje površine tal, le to razdeliti na več manjših delov (dilatirati), saj lahko sicer teraco kasneje razpoka. Nato na pripravljeno podlago nanesemo peščeno cementno podlago in, medtem ko je še mokra, mešanice teraca razporedimo po vrhu in poravnamo po posameznih odsekih. Odvečne koščke agregata lahko potresemo po vrhu in jih zgladimo s površino. Ko se zmes začne strjevati, jo je potrebno izravnati s težkim valjem.

4.1.3 Brušenje teraca

Ko so vsa tla prekrita in je mešanica teraca popolnoma strjena (sušenje in strjevanje traja najmanj 48 ur), se za glajenje njegove površine uporabi brusilni stroj. To je zelo prašen postopek zato je treba preostali del stanovanja dobro zatesniti, da prah ne bi pronical tudi v druge prostore.

Po brušenju površino teraca namažemo s fino mešanico cementa tako, da zapolnimo drobne luknjice, kiso nastale ob brušenju. Nato površino temeljito obrišemo. V zadnjem koraku površino teraca še enkrat prebrusimo z diamantnim brusom in tako dosežemo gladek in bleščeč videz površine. Ko končate, boste lahko videli svoj odsev v tleh!

4.2 Vzdrževanje teraca

Po končani izdelavi s tlemi iz teraca praktično ni nobenega dela. S pravilnim čiščenjem pa bo svoj sijaj ohranil še desetletja. Tu je nekaj nasvetov:

- Vsakodnevno odstranjujte površinski prah.
- Takoj obrišite razlite tekočine.
- Po potrebi uporabite raztopino za čiščenje kamnitih tal, da odstranite mikrobe in nakopičene nečistoče.
- Če vam je zelo pomembno, da se površina res blešči lahko vsakih nekaj tednov uporabite loščilnik oz. polirni stroj, ki je na voljo v trgovinah. Le ti običajno uporabljajo predilne blazinice za poliranje površine teraca do visokega sijaja. Lahko pa tudi vsakih 5 let uporabite močan polirni stroj, ki ga lahko najamete v nekaterih prodajalnah.
- Izogibajte se čistilom na osnovi topil, ki lahko poškodujejo polirano površino teraca.

V kolikor boste pravilno skrbeli za vaše talne obloge iz teraca, bodo le-te zdržale več generacij. Sčasoma pa lahko na območjih z veliko prometa pride tudi do poškodb teraca. V tem primeru je možno tla iz teraca popraviti. To vključuje profesionalno ponovno brušenje in poliranje. Popravljena teraco tla bodo sijala tako močno, kot takrat, ko so bila povsem nova!

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Brušenje betona na stopnicah

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo brušenja betona za 18 stopnic. Slike so pripete. Brušeni beton bi bil končni tlak.

Lp 162 € do 270 €

........

Obnova poškodovanega teraca na pokriti terasi

Pozdravljeni,

hiša iz leta 1900 ima originalni teraco na terasi v izmeri 150 m2 , ki je potreben obnove. Na površini so posamezne razpoke, mestoma globlje, na manjših predelih je mogoče opaziti tudi dvig gornje (teraco) površine od osnove.

Lp 2250 € do 3750 €

........

Brušenje in štokanje betonske površine

Pozdravljeni,

zunanjo betonsko površino, 40 m2, ki je delno pokrita nameravamo obrusiti in štokati.

Lp. 315 € do 525 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Brusen, pran ali stokan beton, 50 m2
Teracerstvo, Miklavž Na Dravskem Polju

900 € do 1500 €

Cena, Brušenje betona terase, 20 m2
Teracerstvo, Ribnica

360 € do 600 €

Cena, Prani beton za pločnike in teraso, 60 do 70 m2
Teracerstvo, Maribor

1620 € do 2700 €

Cena, izdelava teraca na balkonu, 5m2
Teracerstvo, Koper

432 € do 720 €

Cena, Brušen dekorativni beton kot končna talna podloga v stanova, 64,13 m2
Teracerstvo, Slovenj Gradec

1350 € do 2250 €

Cena, Brušeni beton za teraso,
Teracerstvo, Turnišče

540 € do 900 €

Cena, Izdelava terasnih plošč, 1x velika plošča: 5x3m1x srednja plošča: 2x2m11x majhna plošča: 0,7x0,85mSkupna ploščina: ~25m²
Teracerstvo, Moravče

540 € do 900 €

Cena, Brusena ali polirana betonska tla, 300 m2
Teracerstvo, Sečovlje

486 € do 810 €

Cena, Teraco betonska plošča, 77m2 debelina plošče 20cm-18cm
Teracerstvo, Celje

1800 € do 3000 €

Cena, Brušenje stopnic. Štokanje istih, 7 m2
Teracerstvo, Dobrna

135 € do 225 €

Cena, Izvedba teraca, 140 m2
Teracerstvo, Ljubljana

1170 € do 1950 €

Cena, Brušeni beton, 80 m2
Teracerstvo, Dobrna

180 € do 300 €

Cena, POLAGANJE BRUŠENEGA BETONA ALI TERACO,
Teracerstvo, Ivančna Gorica

1800 € do 3000 €

Cena, Brušen beton zunanja terasa, 50 m2
Teracerstvo, Domžale

450 € do 750 €

Cena, Brušenje terase kamen, 20
Teracerstvo, Bohinjska Bistrica

72 € do 120 €

Cena, Brušen beton ali kar je od tega primerno, 80
Teracerstvo, Jesenice

180 € do 300 €

Cena, Nova teraco površina v kopalnici in spalnici, 12 m2
Teracerstvo, Piran - Pirano

540 € do 900 €

Cena, Prani beton na dvorišču, približno 60 m2
Teracerstvo, Suhor

1080 € do 1800 €

Cena, Stokan beton na terasi, 23m2
Teracerstvo, Maribor

270 € do 450 €

Cena, Zanimamo se za izdelavo štokanega betona, 60 m2
Teracerstvo, Ptuj

270 € do 450 €

Cena, Betoniranje terase, 7 m x 3m . Debelina 13cm.
Teracerstvo, Murska Sobota

90 € do 150 €

Cena, Štokanje betona, 80m2
Teracerstvo, Tržič

1800 € do 3000 €

Cena, Brušenje betona, cca 60m2 tlaka
Teracerstvo, Otočec

270 € do 450 €

Cena, Popravilo pranega betona roba balkona, 5 m2
Teracerstvo, Zgornja Velka

225 € do 375 €

Cena, Prani beton na dvorišču novogradnje, 70 m2
Teracerstvo, Suhor

1170 € do 1950 €

Cena, Štokanje betona, 12 stopnic, skupne dolžine cca. 22m
Teracerstvo, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, Brušen beton na atrij, 20m2
Teracerstvo, Ljubljana

720 € do 1200 €

Cena, Teraco tlak, 20 m2
Teracerstvo, Miklavž Na Dravskem Polju

1080 € do 1800 €

Cena, Brušeni beton za zunanjo teraso, cca 20 m2
Teracerstvo, Kočevje

540 € do 900 €

Cena, Potrebujem brušenje betonske plošče, da bi izgledala podobno teracu., po opisu
Teracerstvo, Metlika

360 € do 600 €

Cena, Popravilo teraco stopnice, Teraco stopnica /stopnice
Teracerstvo, Ljubljana

54 € do 90 €

Cena, Izdelava litega teraca, 15 m2
Teracerstvo, Litija

720 € do 1200 €

Cena, polaganje teraca na terasi, 75 m2
Teracerstvo, Medvode

2700 € do 4500 €

Cena, izdelavo teraca v novi hiši, 23 m2
Teracerstvo, Bohinjsko jezero

1080 € do 1800 €

Cena, Prenovo balkona, 15m^2
Teracerstvo, Grosuplje

900 € do 1500 €

Cena, Štokan beton, 100 m2
Teracerstvo, Polzela

2700 € do 4500 €Poglej druge končane projekte in cene

Teracerstvo cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

57+ podjetij za Teracerstvo
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Teracerstvo?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane