TERACERSTVO cena

  Kakšna je cena za teraco? Cena vidnega betona je odvisna predvsem od vaših želja glede končnega videza. Nanjo vpliva način obdelave vidnega betona, tip agregata ter željena končna barva. Cena za teraco tlak debeline 2 cm, skupaj z vgradnjo in brušenjem, brez zaključkov in dilatacij, se giba okrog 80€/m2. Za točno ceno pa lahko opišete svoje želje, ter jih skupaj s povpraševanjem pošljete našim preverjenim teracerjem, ki vam bodo z veseljem pripravili ponudbo. Za več informacij glede izbire videza teraca, preverite naše nasvete o teracerstvu.

  CENA ZA TERACO TLAK


  Cena teraco tlaka. Cena za teraco tlak debeline 2 cm, skupaj z vgradnjo in brušenjem. Cena za teraco brez zaključkov in dilatacij.

  50.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  120.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za teracerja

  DRUGE CENE ZA TERACERSTVO

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Dobava betona za talne površine

  Cena betona za talne površine. Cena za dobavo betona za talne površine.  €/m3

  m3
  povpraševanje>

  Obdelava pranega in poliranega betona

  Cena za obdelavo pranega, poliranega betona. Cena za končno obdelavo tlaka - pranega in poliranega betona.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Vgradnja, poravnava in izglajevanje betona

  Cena za vgradnjo, poravnavo in izglajevanje betona.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Impregnacija dekorativnega betona

  Cena za impregnacijo dekorativnega betona. Cena za zaščito površine dekorativnega betona.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Microtopping beton za talne površine

  Cena za microtopping beton. Cena za dobavo in vgradnjo microtopping betona za talne površine.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Microtopping beton za stenske površine

  Cena za microtopping beton. Cena za dobavo in vgradnjo microtopping betona za stenske površine.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Prani beton - cena

  Izdelava armiranobetonskega tlaka debeline 20 cm iz pranega betona: betonerska, zidarska, tesarska in pomožna dela, izpiranje, rezanje in kitanje dilatacij. Dekorativni prani beton.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Poliranje betona - cena

  Brušenje in poliranje betona. Cena za dekorativni polirani beton.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Štokan beton - cena

  Brušenje in štokanje betona. Cena za štokani beton.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Brušen beton - cena

  Material in oprema (stroj za brušenje betona) za diamantno brušenje betona. Cena za brušen beton.  €/m2

  m2
  povpraševanje>
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Teraco, Teracerstvo - kaj morate vedeti?

  1. Teraco - nekaj splošnih podatkov

  Če iščete trpežno talno oblogo, ki jo je enostavno vzdrževati z nizkimi stroški vzdrževanja si podrobneje oglejte tla iz teraca. Primerna so za tla v kleti, na terasi in tudi v bivalnih prostorih. Tla iz teraca lahko umestite povsod, kjer imate betonsko podlago oz. estrih. Osnova teraca je cement v katerega so vmešani delci agregata (večje kamnite plošče, kamenčki, pesek...). Po videzu je podoben poliranemu marmorju ali granitu, hkrati pa omogoča izjemno vsestranskost in vključevanje elementov oblikovanja v površino. Čeprav teraco najpogosteje srečamo v javnih objektih, šolah, vladnih zgradbah in bolnišnicah, postaja priljubljen tudi za uporabo v stanovanjih.

  teraco.jpg
  Teraco je izjemno trpežna in vedno bolj popularna izbira talne obloge, ki ponuja številne, barvite oblikovalske možnosti.

  1.1 Stara tehnika, ki ustreza sodobnemu oblikovanju

  Pred nekaj sto leti, so teraco, ki izhaja iz mediterana in v italijanščini pomeni "terasa", izdelali tako, da so na površino naravne gline potisnili kamnite ostružke in jih nato zatesnili s kozjim mlekom. Sčasoma je glino nadomestil cement, na površini tega okrašenega poda pa so se znašli koščki stekla, barvni kamni in druge obarvane ploščice. Sodobni teraco vključuje polimere, smolo in epoksi, ki izboljšajo teksturo, zmanjšajo razpoke in povečajo trajnost materiala. In kozje mleko? Ni ga več!! Današnji teraco je trden in gost ter ne zahteva površinskega tesnila. Poliranje in brušenje prinese in ohranil njegov sijaj.

  1.2 Lepa, čista in vzdržljiva površina

  Tla iz teraca niso danes nič manj osupljiva, saj koščki svetlečega agregata ujamejo svetlobo in ustvarijo svetleč učinek. Naravni kamniti ostružki, kot so marmor, granit in kremen, so najboljša izbira za krašenje teraca, uporabljajo pa se tudi druge vrste agregatov, vključno s steklenimi kamenčki, sintetičnimi ostružki in delci silicijevega dioksida v neskončni paleti barv. Izkušeni teracerji lahko ustvarijo kompleksne vzorce in običajna tla spremenijo v umetniška dela. Teraco je trpežen in odporen, njegova neporoznost pa preprečuje madeže in absorpcijo bakterij, zato je najboljša izbira za območja z velikim prometom.

  1.3 Kakšne so danes različne uporabe teraca?

  Trenutni tehnološki napredek je uporabo teraca razširil. Danes to ni več material, ki se ga uporablja za izdelavo tal temveč tudi za druge površine. Številni proizvajalci keramike imajo svoje linije stenskih in talnih ploščic iz teraca. Iz njega se izdelujejo tudi kuhinjski in kopalniški pulti ter hrbtne plošče. Ta vse bolj popularen material pa se uporablja tudi za izdelavo pohištva, luči in dekorja. Nekateri oblikovalci iz njega oblikujejo tudi unikatne kreacije, ker jih material očitno navdihuje.

  1.4 Tehnični kamen - umetni marmor

  Tehnični marmor je industrijski proizvod, narejen iz pravega marmorja, ki predstavlja več kot 90 odstotkov celotne mase, 5 -10 odstotkov pa sintetični poliester, ki deluje kot vezivo in ga odlikujejo posebne fizikalno – mehanske lastnosti. Mešana kamnina ima odlične tehnične, fizikalno-mehanske in estetske lastnosti, podobne, velikokrat pa kakovostnejše od tistih, ki jih vsebujejo naravni marmorji.

  1.5 Prednosti teraca

  - Notranjosti vašega doma doda estetsko privlačnost

  - Ima povprečno življenjsko dobo 75 let

  - Je okolju prijazno, saj mnogi proizvajalci uporabljajo reciklirane materiale

  - Enostavno čiščenje - samo pometite in obrišite; v njem boste uživali boste desetletja

  - Na voljo so neštete barvne in oblikovalske možnosti

  - Uporablja se lahko na kateremkoli območju doma, ne glede na to, koliko je prometno

  - Je neverjetno trpežen

  - Dobro zadržuje toploto, zato ga lahko uporabljamo skupaj s talnim ogrevanjem

  - Odporen na plesni, vodo, madeže in mikrobe

  - Lahko se uporablja v zunanjih okoljih

  1.6 Nekaj pomanjkljivosti teraca

  Izdelava tal iz teraca je delo izključno za profesionalce in je delovno intenzivno, kar pomeni, da je teraco ena dražjih vrst talnih oblog. Tla brez ali z minimalnimi geometrijskimi vzorci stanejo od 80 EUR/m2 dalje, stroški pa se lahko povečajo, če želite zapleteno vdelane modele ali dražje agregate oziroma.

  - Terrazzo je spolzek, ko je moker - ali pa suh, če nosite nogavice. Če padete na taka tla, se počutite kot, da ste padli na betonski pločnik, zato gospodinjstvom z majhnimi otroki ali starejšimi prebivalci ne priporočamo izbire teraca.

  - Brez talnega ogrevanja so ploščice v zimskih mesecih lahko hladne in trde.

  - Če teraco ni pravilno izveden lahko popoka. Te razpoke lahko popravi le profesionalni teracer.

  2. Teraco - izvedbo prepustite strokovnjakom

  Izdelava teraca je zelo zahtevna in je delo izključno za profesionalce. Od pravilne izdelave teraca je odvisno ali bo popokal in kako dolga bo njegova življenjska doba. Izdelava teraca poleg znanja in izkušenj zahteva tudi posebno specializirano strojno opremo. Zato priporočamo, da se obrnete na enega od izkušenih mojstrov izdelave teraca. Poiščete ga lahko tudi na spletni strani Mojmojster kjer boste lahko prebrali tudi ocene predhodnih uporabnikov in si ogledali reference izvajalcev.

  3. Najpogostejše vrste teraca

  Tla Terrazzo so vsestranska, trpežna in enostavna za vzdrževanje. Poleg tega, ker je teraco kompozitni material, je eden najbolj okolju prijaznih talnih sistemov na trgu danes. Ima veliko različnih vrst, odvisno od uporabljenih materialov in metod izdelave. V nadaljevanju naštevamo nekaj danes najpogosteje uporabljenih vrst teraca.

  3.1 Epoksi Teraco

  Trenutno ena najpopularnejših vrst teraca, epoksi teraco zahteva najmanj vzdrževanja. Prav tako je to ena izmed bolj vsestranskih vrst, saj se lahko uporablja tako za talne obloge kot za izdelavo pultov, ploščic... Če k temu dodamo, prilagodljivost oblikovanja je skoraj neomejena - kar zadeva kombinacijo barv in dodanih materialov. Ena od ovir epoksi teraca je ta, da ni priporočljiv za zunanjo uporabo saj ne prenese zahtevnih zunanjih razmer.

  3.2 Cementni oz. liti teraco

  Ta vrsta teracov je še posebej priporočljiva za območja z veliko prometa, kot so nakupovalni centri, letališki terminali, univerze. Zaradi svoje trajnosti in dejstva, da je stroškovno učinkovita opcija je vsestransko uporabna. Za izdelavo cementnega teraca je pomembno, da so zagotovljene primerne vremenske oz. temperaturne razmere, ki zagotavljajo, da ne nastanejo razpoke. Previdnost je zahtevanja tudi pri recepturi mešanice ter upoštevanju pravilnega postopka izdelave.

  3.3 Rustikalni oz. prani teraco

  Nasprotno kot epoksidni teraco je rustikalni teraco bolj primeren za zunanjo uporabo zaradi gladke in marmorne površine z dodano grobo površino kot načinom za povečanje odpornosti proti zdrsu. Rustikalni teraco lahko pogosteje najdemo v zunanjih predelih hotelov, nakupovalnih središč, muzejev, mestnih hiš in večine komercialnih objektov z vodnimi elementi, kot so bazeni, fontane in umetni slapovi.

  4. Teraco - Izdelava in vzdrževanje

  4.1 Izdelava teraca

  Teraco se izdela po meri na že pripravljeno trdno betonsko podlago, zaradi česar je primeren predvsem za domove, ki imajo betonske talne plošče ali pa estrih. Izdelava lahko traja od nekaj dni do nekaj tednov, odvisno od velikosti tal in zapletenosti zasnove.

  4.1.1 Priprava podlage

  Obstoječe talne obloge (keramične ploščice, parket...) se najprej odstranijo, nato se betonska podlaga zbrusi, da tako zagotovimo ustrezen oprijem za mešanico teraca. Podlaga za teraco mora biti enotna in ravna. V kolikor so v tleh kakšne razpoke jih je potrebno zapolniti, če podlaga ni ravna pa uporabiti izravnalno maso.

  4.1.2 Vzorci, dilatacije ter vlivanje teraca

  V kolikor ste se odločili za teraco z vzorcem iz različnih (barvnih) mešanic, potem je potrebno ta vzorec najprej prenesti na podlago s pomočjo kovinskih trakov, ki bodo ločevali različne mešanice med sabo. Tudi, če ste se odločili za enotno površino teraca, je potrebno, v primeru večje površine tal, le to razdeliti na več manjših delov (dilatirati), saj lahko sicer teraco kasneje razpoka. Nato na pripravljeno podlago nanesemo peščeno cementno podlago in, medtem ko je še mokra, mešanice teraca razporedimo po vrhu in poravnamo po posameznih odsekih. Odvečne koščke agregata lahko potresemo po vrhu in jih zgladimo s površino. Ko se zmes začne strjevati, jo je potrebno izravnati s težkim valjem.

  4.1.3 Brušenje teraca

  Ko so vsa tla prekrita in je mešanica teraca popolnoma strjena (sušenje in strjevanje traja najmanj 48 ur), se za glajenje njegove površine uporabi brusilni stroj. To je zelo prašen postopek zato je treba preostali del stanovanja dobro zatesniti, da prah ne bi pronical tudi v druge prostore.

  Po brušenju površino teraca namažemo s fino mešanico cementa tako, da zapolnimo drobne luknjice, kiso nastale ob brušenju. Nato površino temeljito obrišemo. V zadnjem koraku površino teraca še enkrat prebrusimo z diamantnim brusom in tako dosežemo gladek in bleščeč videz površine. Ko končate, boste lahko videli svoj odsev v tleh!

  4.2 Vzdrževanje teraca

  Po končani izdelavi s tlemi iz teraca praktično ni nobenega dela. S pravilnim čiščenjem pa bo svoj sijaj ohranil še desetletja. Tu je nekaj nasvetov:

  - Vsakodnevno odstranjujte površinski prah.
  - Takoj obrišite razlite tekočine.
  - Po potrebi uporabite raztopino za čiščenje kamnitih tal, da odstranite mikrobe in nakopičene nečistoče.
  - Če vam je zelo pomembno, da se površina res blešči lahko vsakih nekaj tednov uporabite loščilnik oz. polirni stroj, ki je na voljo v trgovinah. Le ti običajno uporabljajo predilne blazinice za poliranje površine teraca do visokega sijaja. Lahko pa tudi vsakih 5 let uporabite močan polirni stroj, ki ga lahko najamete v nekaterih prodajalnah.
  - Izogibajte se čistilom na osnovi topil, ki lahko poškodujejo polirano površino teraca.

  V kolikor boste pravilno skrbeli za vaše talne obloge iz teraca, bodo le-te zdržale več generacij. Sčasoma pa lahko na območjih z veliko prometa pride tudi do poškodb teraca. V tem primeru je možno tla iz teraca popraviti. To vključuje profesionalno ponovno brušenje in poliranje. Popravljena teraco tla bodo sijala tako močno, kot takrat, ko so bila povsem nova!

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  BRUSENJE BETONA PRED HISO

  Pozdravljeni,

  potrebujem brušenje betona pred hišo. Na lokacijah, kjer bo beton, je že postavljen tampon. Potrebno je narediti opaž, vliti beton ter pobrusiti. Ce ne vlivate betona, lahko to naredi kdo drug, vseeno me zanima ponudba za brušenje.
  Plošče:
  1x 4m * 1.2m
  2x 3m * 1.2m

  Lp,


  315 € do 525 €


  ........

  PRANI BETON

  Pozdravljeni,

  potrebujemo izvajalca za dobavo pranega betona. Delo se izvaja na zunanji terasi - nadstrešek.
  Mere so cca 22m2.

  Lp 1440 € do 2400 €


  ........

  BRUŠENJE TERACA

  Pozdravljeni,

  gre za fakulteto in zaradi ureditve novih prostorov iščemo izvajalce in zbiramo ponudbe za razna dela. Trenutno iščemo ponudbe za brušenje 2 hodnikov teraca in ureditev robnikov ob stenah. Več si lahko ogledate v priloženih slikah.

  LP 3150 € do 5250 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, ŠTOKANJE ETONSKEGA DOVOZA,
  Teracerstvo, Metlika

  1530 € do 2550 €

  CENA, BRUŠENJE IN IMPREGNACIJA BETONA,
  Teracerstvo, Ljubljana - Polje

  900 € do 1500 €

  CENA, BRUŠEN BETON POD NAPUŠČEM,
  Teracerstvo, Ljubljana

  315 € do 525 €

  CENA, TERACO NA TERASI,
  Teracerstvo, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  CENA, BRUŠEN BETON POD NAPUŠČEM,
  Teracerstvo, Grosuplje

  270 € do 450 €

  CENA, IZDELAVA TERACA V KUHINJI IN DNEVNI SOBI,
  Teracerstvo, Preserje

  3150 € do 5250 €

  CENA, VGRADNJA TERACO TLAKA,
  Teracerstvo, Slovenske Konjice

  900 € do 1500 €

  CENA, OBDELAVO BETONSKE PLOŠČE NA TERASI IN NADSTREŠKU,
  Teracerstvo, Žetale

  1980 € do 3300 €

  CENA, PRANI BETON NA TERASI,
  Teracerstvo, Maribor

  810 € do 1350 €

  CENA, BRUŠENJE TERACA,
  Teracerstvo, Ljubljana - Polje

  225 € do 375 €

  CENA, ZUNANJE POTI IZ ŠTOKANEGA BETONA,
  Teracerstvo, Žirovnica

  2700 € do 4500 €

  CENA, TERACO TLAK PRI VHODU V VERANDO,
  Teracerstvo, Kidričevo

  630 € do 1050 €

  CENA, OBNOVA VHODNIH STOPNIC,
  Teracerstvo, Kranj

  108 € do 180 €

  CENA, BRUŠEN BETON,
  Teracerstvo, Bled

  900 € do 1500 €

  CENA, BETONIRANJE, TERACERSTVO, TLAKOVANJE,
  Teracerstvo, Metlika

  3600 € do 6000 €

  CENA, OBNOVA IN IZDELAVA TERACA,
  Teracerstvo, Kranj

  900 € do 1500 €

  CENA, OBNOVA TERACA TAL NA BALKONU,
  Teracerstvo, Maribor

  225 € do 375 €

  CENA, IZDELAVA ZUNANJE TALNE POVRŠINE IZ PRANEGA TERACA,
  Teracerstvo, Žalec

  2250 € do 3750 €

  CENA, BRUŠENJE POLOŽENIH TERACO PLOŠČIC,
  Teracerstvo, Pivka

  306 € do 510 €

  CENA, KAKO SANIRATI TERAC STOPNICE ,
  Teracerstvo, Domžale

  360 € do 600 €

  CENA, TERACO TLAK TERASE,
  Teracerstvo, Radenci

  7200 € do 12000 €

  CENA, OBNOVA BRUŠENIH BETONSKIH VAZ IZDELAVA L. 1930,
  Teracerstvo, Ljubljana

  450 € do 750 €

  CENA, IZDELAVA TERACO STOPNICE,
  Teracerstvo, Ljubljana

  180 € do 300 €

  CENA, TERACO ZA TERASO IN POT OKOLI HIŠE,
  Teracerstvo, Tabor

  1800 € do 3000 €

  CENA, OBNOVA TERACO STOPNIC TER NOV TERACO TLAK,
  Teracerstvo, Celje

  1800 € do 3000 €

  CENA, BRUŠEN BETON ZA PLOČNIK IN DOVOZ,
  Teracerstvo, Sv. Trojica V Slovenskih Goricah

  2250 € do 3750 €

  CENA, OBNOVA ZUNANJE TERASE,
  Teracerstvo, Medvode

  1710 € do 2850 €

  CENA, TERAZZO TLAK,
  Teracerstvo, Portorož - Portorose

  900 € do 1500 €

  CENA, OSVEŽITEV STOPNIŠČA ŠTIRI STANOVANJSKEGA OBJEKTA,
  Teracerstvo, Nova Vas

  3150 € do 5250 €

  CENA, BRUŠENJE TERASE,
  Teracerstvo, Slovenj Gradec

  562.5 € do 937.5 €

  CENA, OBDELAVA BETONA NA TERASI,
  Teracerstvo, Maribor

  900 € do 1500 €

  CENA, IZVEDBO TRDEGA GLADKEGA TLAKA SKLADIŠČE,
  Teracerstvo, Marezige

  1440 € do 2400 €

  CENA, PONOVNO BRUŠENJE OPEČNEGA TLAKA TERAZZE,
  Teracerstvo, Domžale

  297 € do 495 €

  CENA, ZAZIDAVA OGRAJE IN TERACO,
  Teracerstvo, Maribor

  3150 € do 5250 €

  CENA, OBNOVA TUŠ KABINE IN MICROTOPPING ,
  Teracerstvo, Hajdina

  900 € do 1500 €

  CENA, PRANI BETON ZA POT, STOPNICE OB HIŠI IN TERASI,
  Teracerstvo, Kamnica

  1350 € do 2250 €  Poglej druge končane projekte in cene

  TERACERSTVO CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 48 PODJETIJ ZA TERACERSTVO


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane