Za področje

  Vrtne hiške, lope cena

  Kakšna je cena vrtne ute? Odvisna je od tega ali želite tipsko vrtno lopo ali lopo po meri, materiala lope (les, opeka, kovina), temeljenja, opremljenosti lope, elektrifikacije in seveda od izvajalca. Dobava in postavitev lesene vrtne lope 200 x 200 cm tako znaša okoli 1000 - 2500 EUR/kos.

  Komu zaupati postavitev vrtne hiške? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom vrtnih lop v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena vrtne lope


  Cena za vrtno lopo. Dobava in postavitev lesene vrtne lope 200 x 200 cm

  1200.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  3000.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Vrtne hiške, lope

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Vrtna hiška, vrtna lopa - vse kar morate vedeti

  Zdi se, da so vrtne ute trenutno v trendu, lahko pa bi trdili, da sploh nikoli niso šle iz mode. Torej, zakaj so vrtne hiške tako priljubljene? Imeti vrtno lopo je podobno kot imeti psa - ko ga enkrat imamo, ne vemo, kako nam je sploh uspelo živeti brez njega. Naše vrtne hiške postanejo naše zatočišče, naše svetišče - pobeg pred vsakdanji pritiski. Naj bo to kraj za lončarjenje, vrtnarjenje, meditiranje, ustvarjanje, igranje, kuhanje, branje ali preprosto pobeg od vsega...enostavno ne moremo zanikati, da je lopa mnogo več kot le štiri trhle lesene stene in streha na robu vrta. 

  vrtna-lopa.jpg
  Naše vrtne hiške postanejo naše zatočišče, naše svetišče - pobeg pred vsakdanji pritiski.

  1. Vrtne hiške - kaj moramo vedeti?

  1.1 Debelina sten lesene vrtne hiške

  Na to kakšna bo velikost vaše vrtne ute vpliva nekaj dejavnikov. Prvi dejavnik je, za kakšen namen potrebujete vrtno hiško, Drugi dejavnik je koliko prostora imate na voljo za postavitev vrtne hiške, tretji dejavnik pa koliko sredstev ste temu namenili. Velikost lesenega objekta vpliva na potrebno debelino sten, ki morajo zagotoviti trdnost, varnost in stabilnost objekta. Debeline sten so na voljo v razponu od 28 pa vse do 70 mm. Manjša debelina sten do 34 mm ustreza majhnim sezonskim objektom, velikosti do 9 m2. Življenjska doba tanjših sten je krajša, prav tako pa objektu nudijo manj trdnosti. Zunanja temperatura, pri tanjših stenah bolj vpliva na notranjo temperaturo v objektu. Seveda pa je tovrsten objekt tudi cenejši od objekta z debelejšimi stenami. Srednja debelina sten od 40-50 mm je primerna za sezonske objekte, velikosti od 10 do 25 kvadratnih metrov. Običajno vsebujejo tudi okna in vrata z dvojno zasteklitvijo. Tovrstni objekt je trden in ima dolgo življenjsko dobo. Vrtne hiške velikosti 30 m2 in več zahtevajo debele masivne stene. 

  1.2 Bomo vrtno hiško uporabljali zgolj sezonsko ali vse leto?  

  Če želite vašo vrtno hiško uporabljati vse leto se je smotrno odločiti za debelejše stene, dvojno zasteklitev ter dodatno izolacijo. Hiško morate opremiti tudi z ogrevalnim sistemom. Toplotna izolacija, mineralna volna v rolah je potrebna predvsem za izolacijo strehe in tal. Za ogrevanje lahko uporabite električni radiator, vgradite kamin ali pa objekt opremite z sončnimi celicami. Pomembno je poskrbeti tudi za prezračevanje z zračniki, ki odvajajo vlago. Za izolacijo sten lahko uporabite poliamidne obloge, ki bodo preprečile tudi prepih. 

  1.3 Slog vrtne hiške

  Pri izbiri sloga vaše vrtne hiške se lahko odločite za slog, ki se bo ujemal z slogom vašega doma ali pa izberete slog, ki je popolnoma drugačen od sloga vašega doma. V tem drugem primeru, bodite pozorni na to, da bo slog vrtne ute res kontrasten in se ne bo tepel z slogom vašega doma.

  1.4 Vrtna hiška narejena po meri?

  Danes boste na trgu našli veliko ponudnikov vrtnih hišk, ki imajo v svoji ponudbi na stotine modelov standardnih montažnih hišk. To pomeni, da boste skoraj gotovo lahko našli model, ki ustreza vašim potrebam in željam. Nekateri ponudniki pa omogočajo tudi določene prilagoditve standardnih objektov. Če bi želeli denimo dvojno zasteklitev, namesto enojne, določene spremembe zunanjih dimenzij, spremembo sloga oken ali vrat, spremembo debeline sten itd, vam bodo gotovo lahko ugodili. V primeru, da se odločite za prilagoditve, bo cena objekta cca 20% višja, nekaj tednov daljši pa bo tudi rok dobave. Kljub temu pa bo rezultat vrtna hiška unikatnega videza po vaši meri.

  2. Vrtna uta - naj jo zgradimo sami ali najamemo strokovnjaka?

  V kolikor ste se odločili za nakup vrtne montažne hiške v kompletu, jo lahko, če imate nekaj predhodnih izkušenj denimo s sestavljanjem pohištva, zlahka postavite tudi sami. Vzelo vam bo nekaj dni do enega tedna. Za delo boste potrebovali dodaten par rok in nekaj orodja kot je ročna žaga, izvijač, gumijasto kladivo, kladivo, vodna tehtnica, merilni trak, vrtalnik, nož, klešče in lestev. Vse potrebne sestavne dele, podrobne načrte in priročna navodila za montažo vsebuje komplet vrtne hiške. V kolikor nimate potrebnih izkušenj ali časa, da bi se del lotili sami, lahko naročite strokovno izvedbo montaže pri izbranem ponudniku vaše montažne hišice. Dela, kljub vsemu, terjajo dobro splošno znanje. Pričakujete lahko, da boste morali vstaviti na stotine žebljev in vijakov, nivelirati, žagati določene sestavne dele na pravo velikost in podobno.

  3. Katera vrtna hiška je najboljša za vas?

  Mislili bi, da je nakup vrtne lope sila enostaven. Izberete tisto, ki vam je všeč, v velikosti, ki vam ustreza in že imate svojo vrtno hiško. Vendar obstaja nekaj dejstev, ki jih morate poznati, preden se ločite od svoje gotovine. 

  3.1 Lesene vrtne hiške

  Večina vrtnih hišk je narejenih iz lesa - najcenejše so tiste iz mehkega lesa, kot je borov ali smrekov les. Če pa želite, da vaša lopa zdrži dolgo in ne podleže gnitju, je vredno odšteti nekoliko več in se odločiti za visokokakovostni, obdelani les, kot je macesnov ali cedrin les. Prednost lesene lope je v tem, da je iz naravnega materiala in da je notranja temperatura lope ostaja stabilna tudi na vrhuncu poletja. Edina slabost lesa je, da se zaradi vlage v lesu in spreminjajočih se vremenskih razmer krči in širi. Dobra novica je, da so spremembe zgolj začasne in se les sčasoma vrne nazaj v svojo prvotno stanje. Če želite lopo, ki ni prepišna se odločite za takšno, ki ima obloge iz letev, ki imajo pero in utor.

  3.2 Kovinske vrtne hiške

  Kovinske lope so odporne na gnitje in so enostavne za vzdrževanje oziroma ga sploh ne potrebujejo. Nekatere so celo protipožarne ter odporne na rjavenje. V notranjosti pa bo poleti vroče, pozimi pa hladno. Možne so tudi težave z nabiranjem kondenza, ki lahko privede do korozije. 

  3.3 Plastične vrtne hiške

  Plastično lopo je na splošno najlažje sestaviti in ne bo zgnila, zarjavela ali potrebovala obnavljanja. Zagotoviti morate zgolj, da bo stabilna in je veter ne bo podrl. 

  4. Postavitev vrtne ute

  4.1 Dovoljenja za postavitev vrtne ute

  V kolikor vaša vrtna uta ni večja od 20m2 in ni namenjena bivanju po zakonu spada med enostavne objekte za katere ne potrebujemo gradbenega dovoljenja. Kljub temu pa takega objekta ni dovoljeno postaviti v kolikor je to v nasprotju s prostorskimi akti. Pravila o umeščanju objektov v prostor določajo prostorski akti, ki jih lahko pridobite na pristojni upravni enoti. Tam lahko zaprosite tudi za lokacijsko informacijo iz katere bodo pravila razvidna. Nekatere občine svoje prostorske akte in druge predpise objavljajo tudi na spletnih straneh.

  4.2 Lokacija vrtne ute

  Če svojo lopo uporabljate kot poletno hiško, boste vrata in okna želeli obrniti proti jugu  saj boste tako dobili največ sončne svetlobe. V nasprotnem primeru je najbolje, da svojo lopo postavite v senco, da se poleti ne pregreva. Prav tako je vredno razmisliti, ali potrebujete elektriko v svoji lopi. Če je tako, jo postavite v bližino hiše in se tako izognite prekopavanju celega vrta s kanali za kable. Za napeljavo elektrike od vaše hiše do vrta in namestitev vtičnic in stikal potrebujete usposobljenega električarja.  

  4.3 Podlaga vrtne ute

  Pred postavitvijo lope poskrbite, da boste zemljišče očistili drevesnih korenin, štorov in drugih ostankov rastlin., Prepričajte se , da ima izbrano mesto dobro drenažo in da ni nagnjeno k poplavljanju. Če ste kupili majhno lopo, vam verjetno ne bo treba skrbeti za polaganje temeljev - lahko jo postavite naravnost na teraso ali obstoječo tlakovano površino. Za večje lope boste morali pripraviti suho, ravno in trdno podlago - na primer beton ali tlakovce.

  4.4 Elektrika v vrtni uti 

  Ne glede na to, ali nameravate v vrtni lopi shranjevati električno orodje ali boste v njej ustvarili pisarniški prostor, boste v svoji lopi potrebovali električno napeljavo. 

  Tu je nekaj nasvetov:

  - Ne rešujte problema elektrike z napeljavo podaljška za elektriko od vaše hiše do vaše lope. To je morda začasna rešitev  v suhem vremenu, na dolgi rok pa to ni varna ali praktična rešitev. 

  - Premislite, za kakšen namen potrebujete elektriko v lopi. Če gre zgolj za razsvetljavo in vtičnico ali dve, potem boste potrebovali bistveno manjšo priklopno moč kot za potrebe popolnoma delujočo delavnice, ki potrebuje elektriko za razsvetljavo, ogrevanje in stroje oziroma orodja. 

  - Spoštujte predpise, ki veljajo za vse domače električne inštalacije. To vključuje polaganje električnega kabla najmanj meter globoko od vaše hiše do vrtne hiške. 

  - Električnih napeljav se raje ne lotite sami. Če želite, da je delo opravljeno strokovno in varno, najemite pooblaščenega električarja, ki bo ob koncu del priskrbel potrebna potrdila.  

  - Razmislite tudi o alternativnih energetskih sistemih, kot so sončne celice ali vetrni generatorji, ki bodo napajali vašo vrtno hiško.

  4.5 Zaščitite svojo vrtno lopo

  Raziskave kažejo, da kar 20% vseh vrtnih lop ni zaklenjenih - zaradi česar so enostavne tarče tatov. Na srečo lahko z nekaj koraki poskrbite za zaščito pred tatovi: 

  - Namestite debela in trpežna vrata lope, ki so odporna na udarce in fizični pritisk. 

  - Uporabite dobro, močno ključavnico ali protivlomno kljuko pri akteri so vijaki pokriti in jih z izvijačem ni mogoče odviti. 

  - Zagotovite tudi, da tečajev ni mogoče enostavno odviti, tako da jih pokrijete z varnostnimi čepi. 

  - Če ima vaša lopa okna, jih ponoči pokrijte z roletami.

  - Če je v vaši lopi hranite dragocene predmete, razmislite o namestitvi oken z lepljenim steklom za dodaten varnostni ukrep. 

  - Predmete, kot so kolesa, lestve in kosilnice, privežite na močno sidrišče ali jih povežite z verigo in ključavnico. 

  - Predmete, kot so orodja in kosilnice, označite z imenom in poštno številko, da odvrnete tatove.

  4.6 Vzdrževanje lesene vrtne hiške 

  Majhne razpoke in grče so običajen pojav pri lesenih objektih. Popolnoma pričakovano je tudi delno krčenje oziroma raztezanje sestavnih delov, ki pa se stabilizirajo v roku enega leta po montaži. takrat bo morda potrebno opraviti določene prilagoditve, kot je prilagajanje oken in vrat, da zagotovite  primerno delovanje in prileganje.

  Vlaga zelo vpliva na les in mu lahko škoduje. Za zaščito vaše lesene vrtne ute pred plesnijo in trohnenjem, je potrebno zagotoviti nekaj pogojev: 

  1. Pomembno je, da vrtno hiško postavite na ustrezno podlago, kar pomeni, da morajo biti  temeljne deske od tal dvignjene za nekaj centimetrov. To dosežete s polaganjem bitumenskih trakov med temeljne deske in podlago. S tem boste zagotovili, da se les ne bo dotikal trave in zemlje in bo dobro prezračevan in ne bo plesnil oziroma trohnel.  
  2. V stenske deske je potrebno izvrtati nekaj lukenj pri tleh in pod stropom ter vanje namestiti plastično ali kovinsko rešetko. Tako boste poskrbeli za ustrezno prezračevanje vrtne hiške kar bo   preprečilo nabiranje vlage v vaši vrtni uti.
  3. Pomembno je, da streho vrtne hiške ustrezno prekrijete s strešno lepenko, še bolje pa je, če na lepenko dodate še sloj strešnikov ali dodatni sloj strešne lepenke za dobro zaščito strehe.
  4. Leseno vrtno uto je potrebno, takoj po končani montaži, prepleskati z več sloji barve ali zaščitnega premaza za les. V kolikor boste izbrali zaščitni premaz visoke kakovosti ga bo potrebno obnoviti šele čez 5-6 let.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Lesena hiška, lopa

  Pozdravljeni,

  potrebujem hiško oz brunarico, 2×3m, enokapnico, za potrebe letne kuhinje. Prosim za kontakt, ogled.

  Lep pozdrav. 1800 € do 3000 €

  ........

  Vrtna lopa iz pločevine z izolacijo

  Pozdravljeni,

  potrebujem lopo 3x4 ali 4x5 , po možnosti izolirana , lahko je iz npr. Usb trdih plat , pa zunaj fasada oz ixolacija in noyri izolacija ,ali pa pleh z izolacijo.

  Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

  ........

  Uta za orodje

  Pozdravljeni,

  potrebujem uto za orodje zgrajeno iz moralov 10×10 in obito z deskami 1". Vgrajeno bo eno okno in vrata. Betonska plošča je že narejena.

  Lp 1800 € do 3000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Vrtna uta, hiška, 3m x 5m x 2,5m
  Vrtne hiške, lope, Bled

  2700 € do 4500 €

  Cena, Postavitev plastične ute in alu nadstreška, Po opisu
  Vrtne hiške, lope, Litija

  630 € do 1050 €

  Cena, Pesjak, Po opisu
  Vrtne hiške, lope, Cerkno

  990 € do 1650 €

  Cena, Lopa, 5x2
  Vrtne hiške, lope, Lukovica

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izdelava in montaža vrtna hiške, 6 x 2,5 x 2,5 m
  Vrtne hiške, lope, Litija

  2250 € do 3750 €

  Cena, Povečanje lesene vrtne lope, 0.6x2.6x2.4
  Vrtne hiške, lope, Vodice

  900 € do 1500 €

  Cena, Drvarnica z nadstreškom, 8 x 3,5 m
  Vrtne hiške, lope, Kočevje

  4050 € do 6750 €

  Cena, Montaža hiške karibu theres 7, Po opisu
  Vrtne hiške, lope, Pohorje

  900 € do 1500 €

  Cena, Zidanje vrtne lope, 8mx5m
  Vrtne hiške, lope, Ig

  1620 € do 2700 €

  Cena, Kokošnjak za 5-6 kokoši, 1 kos
  Vrtne hiške, lope, Zagradec

  1080 € do 1800 €

  Cena, Vrtna hiška, 2,0 x 2,5 m
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  1620 € do 2700 €

  Cena, Lopa za shranjevanje orodja, 3 x 2 m
  Vrtne hiške, lope, Gračišče

  1800 € do 3000 €

  Cena, Nadstrešek za avto, lopa, 50 m2
  Vrtne hiške, lope, Radomlje

  27000 € do 45000 €

  Cena, Vrtna lopa, 1,5x2x2,60
  Vrtne hiške, lope, Vodice

  8550 € do 14250 €

  Cena, Vrtna uta, 3 x 2,5m
  Vrtne hiške, lope, Celje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Drvarnico in lopo, Cca 2 m x 4 m
  Vrtne hiške, lope, Trebnje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lopa, Dimenzije v priponki
  Vrtne hiške, lope, Cerklje na Gorenjskem

  1800 € do 3000 €

  Cena, Postavitev vrtne lope s temelji, širina: 3m, dolžina: 3m, višina: 2,5m
  Vrtne hiške, lope, Gornja Radgona

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vrtno uto za shranjevanje raznega orodja, 6x4x2,5m
  Vrtne hiške, lope, Grosuplje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Vrtna hiška, 4x5x2
  Vrtne hiške, lope, Podčetrtek

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vrtna hiska s teraso, Ni se doloceno
  Vrtne hiške, lope, Kisovec

  4500 € do 7500 €

  Cena, Lopo za orodje, 18
  Vrtne hiške, lope, Orehova vas

  1350 € do 2250 €

  Cena, Dobava in postavitev vrtne lope, 210 x 240 x V 210 cm
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Demontaža stare lesene hiške in montaža nove PVC vrtne lope, po opisu
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Lesena vrtna hiška, 2m, 4m, 2,5m
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  2250 € do 3750 €

  Cena, Vrtna uta, garaža za kolesa, 2x2,5x2,3
  Vrtne hiške, lope, Domžale

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vrtna uta, garaža za kolesa, 2,5m x 3,5m x 2,20m
  Vrtne hiške, lope, Log pri Brezovici

  2250 € do 3750 €

  Cena, Izvedba vrtne lope, 2 x 4,5 x 2,4 m
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Manjša vrtna lopa iz brun, 200 x 200 x 189 cm
  Vrtne hiške, lope, Tržič

  2250 € do 3750 €

  Cena, Vrtna lopa širine 2,40m in dolžine 3m, Širina 2,4m,dolžina 3m
  Vrtne hiške, lope, Senovo

  1350 € do 2250 €

  Cena, Lopa po meri, 3 m x 4 m x 2.25 m
  Vrtne hiške, lope, Slovenj Gradec

  3150 € do 5250 €

  Cena, Vrtna uta za orodje, 2 x 3 x 2,5 m
  Vrtne hiške, lope, Grosuplje

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vrtna hiška za orodje, 1 kom cca 2 x 2 m
  Vrtne hiške, lope, Maribor

  900 € do 1500 €

  Cena, Lesena vrtno hiško, 3 x 6 m
  Vrtne hiške, lope, Velika Nedelja

  2250 € do 3750 €

  Cena, Drvarnica. Podobna kot na sliki, 300-500-220cm
  Vrtne hiške, lope, Slovenske Konjice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Prizidek,nadzidava- les, Cca 30m2
  Vrtne hiške, lope, Šmartno pri Slovenj Gradcu

  900 € do 1500 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtne hiške, lope?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Vrtne hiške, lope cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  323+ podjetij za Vrtne hiške, lope
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane