Za področje

  Vrtne hiške, lope cena

  Kakšna je cena vrtne ute? Odvisna je od tega ali želite tipsko vrtno lopo ali lopo po meri, materiala lope (les, opeka, kovina), temeljenja, opremljenosti lope, elektrifikacije in seveda od izvajalca. Dobava in postavitev lesene vrtne lope 200 x 200 cm tako znaša okoli 1000 - 2500 EUR/kos.

  Komu zaupati postavitev vrtne hiške? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom vrtnih lop v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena vrtne lope


  Cena za vrtno lopo. Dobava in postavitev lesene vrtne lope 200 x 200 cm

  1200.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  1800.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  3000.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Vrtne hiške, lope (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Vrtna hiška, vrtna lopa - vse kar morate vedeti

  Zdi se, da so vrtne ute trenutno v trendu, lahko pa bi trdili, da sploh nikoli niso šle iz mode. Torej, zakaj so vrtne hiške tako priljubljene? Imeti vrtno lopo je podobno kot imeti psa - ko ga enkrat imamo, ne vemo, kako nam je sploh uspelo živeti brez njega. Naše vrtne hiške postanejo naše zatočišče, naše svetišče - pobeg pred vsakdanji pritiski. Naj bo to kraj za lončarjenje, vrtnarjenje, meditiranje, ustvarjanje, igranje, kuhanje, branje ali preprosto pobeg od vsega...enostavno ne moremo zanikati, da je lopa mnogo več kot le štiri trhle lesene stene in streha na robu vrta. 

  vrtna-lopa.jpg
  Naše vrtne hiške postanejo naše zatočišče, naše svetišče - pobeg pred vsakdanji pritiski.

  1. Vrtne hiške - kaj moramo vedeti?

  1.1 Debelina sten lesene vrtne hiške

  Na to kakšna bo velikost vaše vrtne ute vpliva nekaj dejavnikov. Prvi dejavnik je, za kakšen namen potrebujete vrtno hiško, Drugi dejavnik je koliko prostora imate na voljo za postavitev vrtne hiške, tretji dejavnik pa koliko sredstev ste temu namenili. Velikost lesenega objekta vpliva na potrebno debelino sten, ki morajo zagotoviti trdnost, varnost in stabilnost objekta. Debeline sten so na voljo v razponu od 28 pa vse do 70 mm. Manjša debelina sten do 34 mm ustreza majhnim sezonskim objektom, velikosti do 9 m2. Življenjska doba tanjših sten je krajša, prav tako pa objektu nudijo manj trdnosti. Zunanja temperatura, pri tanjših stenah bolj vpliva na notranjo temperaturo v objektu. Seveda pa je tovrsten objekt tudi cenejši od objekta z debelejšimi stenami. Srednja debelina sten od 40-50 mm je primerna za sezonske objekte, velikosti od 10 do 25 kvadratnih metrov. Običajno vsebujejo tudi okna in vrata z dvojno zasteklitvijo. Tovrstni objekt je trden in ima dolgo življenjsko dobo. Vrtne hiške velikosti 30 m2 in več zahtevajo debele masivne stene. 

  1.2 Bomo vrtno hiško uporabljali zgolj sezonsko ali vse leto?  

  Če želite vašo vrtno hiško uporabljati vse leto se je smotrno odločiti za debelejše stene, dvojno zasteklitev ter dodatno izolacijo. Hiško morate opremiti tudi z ogrevalnim sistemom. Toplotna izolacija, mineralna volna v rolah je potrebna predvsem za izolacijo strehe in tal. Za ogrevanje lahko uporabite električni radiator, vgradite kamin ali pa objekt opremite z sončnimi celicami. Pomembno je poskrbeti tudi za prezračevanje z zračniki, ki odvajajo vlago. Za izolacijo sten lahko uporabite poliamidne obloge, ki bodo preprečile tudi prepih. 

  1.3 Slog vrtne hiške

  Pri izbiri sloga vaše vrtne hiške se lahko odločite za slog, ki se bo ujemal z slogom vašega doma ali pa izberete slog, ki je popolnoma drugačen od sloga vašega doma. V tem drugem primeru, bodite pozorni na to, da bo slog vrtne ute res kontrasten in se ne bo tepel z slogom vašega doma.

  1.4 Vrtna hiška narejena po meri?

  Danes boste na trgu našli veliko ponudnikov vrtnih hišk, ki imajo v svoji ponudbi na stotine modelov standardnih montažnih hišk. To pomeni, da boste skoraj gotovo lahko našli model, ki ustreza vašim potrebam in željam. Nekateri ponudniki pa omogočajo tudi določene prilagoditve standardnih objektov. Če bi želeli denimo dvojno zasteklitev, namesto enojne, določene spremembe zunanjih dimenzij, spremembo sloga oken ali vrat, spremembo debeline sten itd, vam bodo gotovo lahko ugodili. V primeru, da se odločite za prilagoditve, bo cena objekta cca 20% višja, nekaj tednov daljši pa bo tudi rok dobave. Kljub temu pa bo rezultat vrtna hiška unikatnega videza po vaši meri.

  2. Vrtna uta - naj jo zgradimo sami ali najamemo strokovnjaka?

  V kolikor ste se odločili za nakup vrtne montažne hiške v kompletu, jo lahko, če imate nekaj predhodnih izkušenj denimo s sestavljanjem pohištva, zlahka postavite tudi sami. Vzelo vam bo nekaj dni do enega tedna. Za delo boste potrebovali dodaten par rok in nekaj orodja kot je ročna žaga, izvijač, gumijasto kladivo, kladivo, vodna tehtnica, merilni trak, vrtalnik, nož, klešče in lestev. Vse potrebne sestavne dele, podrobne načrte in priročna navodila za montažo vsebuje komplet vrtne hiške. V kolikor nimate potrebnih izkušenj ali časa, da bi se del lotili sami, lahko naročite strokovno izvedbo montaže pri izbranem ponudniku vaše montažne hišice. Dela, kljub vsemu, terjajo dobro splošno znanje. Pričakujete lahko, da boste morali vstaviti na stotine žebljev in vijakov, nivelirati, žagati določene sestavne dele na pravo velikost in podobno.

  3. Katera vrtna hiška je najboljša za vas?

  Mislili bi, da je nakup vrtne lope sila enostaven. Izberete tisto, ki vam je všeč, v velikosti, ki vam ustreza in že imate svojo vrtno hiško. Vendar obstaja nekaj dejstev, ki jih morate poznati, preden se ločite od svoje gotovine. 

  3.1 Lesene vrtne hiške

  Večina vrtnih hišk je narejenih iz lesa - najcenejše so tiste iz mehkega lesa, kot je borov ali smrekov les. Če pa želite, da vaša lopa zdrži dolgo in ne podleže gnitju, je vredno odšteti nekoliko več in se odločiti za visokokakovostni, obdelani les, kot je macesnov ali cedrin les. Prednost lesene lope je v tem, da je iz naravnega materiala in da je notranja temperatura lope ostaja stabilna tudi na vrhuncu poletja. Edina slabost lesa je, da se zaradi vlage v lesu in spreminjajočih se vremenskih razmer krči in širi. Dobra novica je, da so spremembe zgolj začasne in se les sčasoma vrne nazaj v svojo prvotno stanje. Če želite lopo, ki ni prepišna se odločite za takšno, ki ima obloge iz letev, ki imajo pero in utor.

  3.2 Kovinske vrtne hiške

  Kovinske lope so odporne na gnitje in so enostavne za vzdrževanje oziroma ga sploh ne potrebujejo. Nekatere so celo protipožarne ter odporne na rjavenje. V notranjosti pa bo poleti vroče, pozimi pa hladno. Možne so tudi težave z nabiranjem kondenza, ki lahko privede do korozije. 

  3.3 Plastične vrtne hiške

  Plastično lopo je na splošno najlažje sestaviti in ne bo zgnila, zarjavela ali potrebovala obnavljanja. Zagotoviti morate zgolj, da bo stabilna in je veter ne bo podrl. 

  4. Postavitev vrtne ute

  4.1 Dovoljenja za postavitev vrtne ute

  V kolikor vaša vrtna uta ni večja od 20m2 in ni namenjena bivanju po zakonu spada med enostavne objekte za katere ne potrebujemo gradbenega dovoljenja. Kljub temu pa takega objekta ni dovoljeno postaviti v kolikor je to v nasprotju s prostorskimi akti. Pravila o umeščanju objektov v prostor določajo prostorski akti, ki jih lahko pridobite na pristojni upravni enoti. Tam lahko zaprosite tudi za lokacijsko informacijo iz katere bodo pravila razvidna. Nekatere občine svoje prostorske akte in druge predpise objavljajo tudi na spletnih straneh.

  4.2 Lokacija vrtne ute

  Če svojo lopo uporabljate kot poletno hiško, boste vrata in okna želeli obrniti proti jugu  saj boste tako dobili največ sončne svetlobe. V nasprotnem primeru je najbolje, da svojo lopo postavite v senco, da se poleti ne pregreva. Prav tako je vredno razmisliti, ali potrebujete elektriko v svoji lopi. Če je tako, jo postavite v bližino hiše in se tako izognite prekopavanju celega vrta s kanali za kable. Za napeljavo elektrike od vaše hiše do vrta in namestitev vtičnic in stikal potrebujete usposobljenega električarja.  

  4.3 Podlaga vrtne ute

  Pred postavitvijo lope poskrbite, da boste zemljišče očistili drevesnih korenin, štorov in drugih ostankov rastlin., Prepričajte se , da ima izbrano mesto dobro drenažo in da ni nagnjeno k poplavljanju. Če ste kupili majhno lopo, vam verjetno ne bo treba skrbeti za polaganje temeljev - lahko jo postavite naravnost na teraso ali obstoječo tlakovano površino. Za večje lope boste morali pripraviti suho, ravno in trdno podlago - na primer beton ali tlakovce.

  4.4 Elektrika v vrtni uti 

  Ne glede na to, ali nameravate v vrtni lopi shranjevati električno orodje ali boste v njej ustvarili pisarniški prostor, boste v svoji lopi potrebovali električno napeljavo. 

  Tu je nekaj nasvetov:

  - Ne rešujte problema elektrike z napeljavo podaljška za elektriko od vaše hiše do vaše lope. To je morda začasna rešitev  v suhem vremenu, na dolgi rok pa to ni varna ali praktična rešitev. 

  - Premislite, za kakšen namen potrebujete elektriko v lopi. Če gre zgolj za razsvetljavo in vtičnico ali dve, potem boste potrebovali bistveno manjšo priklopno moč kot za potrebe popolnoma delujočo delavnice, ki potrebuje elektriko za razsvetljavo, ogrevanje in stroje oziroma orodja. 

  - Spoštujte predpise, ki veljajo za vse domače električne inštalacije. To vključuje polaganje električnega kabla najmanj meter globoko od vaše hiše do vrtne hiške. 

  - Električnih napeljav se raje ne lotite sami. Če želite, da je delo opravljeno strokovno in varno, najemite pooblaščenega električarja, ki bo ob koncu del priskrbel potrebna potrdila.  

  - Razmislite tudi o alternativnih energetskih sistemih, kot so sončne celice ali vetrni generatorji, ki bodo napajali vašo vrtno hiško.

  4.5 Zaščitite svojo vrtno lopo

  Raziskave kažejo, da kar 20% vseh vrtnih lop ni zaklenjenih - zaradi česar so enostavne tarče tatov. Na srečo lahko z nekaj koraki poskrbite za zaščito pred tatovi: 

  - Namestite debela in trpežna vrata lope, ki so odporna na udarce in fizični pritisk. 

  - Uporabite dobro, močno ključavnico ali protivlomno kljuko pri akteri so vijaki pokriti in jih z izvijačem ni mogoče odviti. 

  - Zagotovite tudi, da tečajev ni mogoče enostavno odviti, tako da jih pokrijete z varnostnimi čepi. 

  - Če ima vaša lopa okna, jih ponoči pokrijte z roletami.

  - Če je v vaši lopi hranite dragocene predmete, razmislite o namestitvi oken z lepljenim steklom za dodaten varnostni ukrep. 

  - Predmete, kot so kolesa, lestve in kosilnice, privežite na močno sidrišče ali jih povežite z verigo in ključavnico. 

  - Predmete, kot so orodja in kosilnice, označite z imenom in poštno številko, da odvrnete tatove.

  4.6 Vzdrževanje lesene vrtne hiške 

  Majhne razpoke in grče so običajen pojav pri lesenih objektih. Popolnoma pričakovano je tudi delno krčenje oziroma raztezanje sestavnih delov, ki pa se stabilizirajo v roku enega leta po montaži. takrat bo morda potrebno opraviti določene prilagoditve, kot je prilagajanje oken in vrat, da zagotovite  primerno delovanje in prileganje.

  Vlaga zelo vpliva na les in mu lahko škoduje. Za zaščito vaše lesene vrtne ute pred plesnijo in trohnenjem, je potrebno zagotoviti nekaj pogojev: 

  1. Pomembno je, da vrtno hiško postavite na ustrezno podlago, kar pomeni, da morajo biti  temeljne deske od tal dvignjene za nekaj centimetrov. To dosežete s polaganjem bitumenskih trakov med temeljne deske in podlago. S tem boste zagotovili, da se les ne bo dotikal trave in zemlje in bo dobro prezračevan in ne bo plesnil oziroma trohnel.  
  2. V stenske deske je potrebno izvrtati nekaj lukenj pri tleh in pod stropom ter vanje namestiti plastično ali kovinsko rešetko. Tako boste poskrbeli za ustrezno prezračevanje vrtne hiške kar bo   preprečilo nabiranje vlage v vaši vrtni uti.
  3. Pomembno je, da streho vrtne hiške ustrezno prekrijete s strešno lepenko, še bolje pa je, če na lepenko dodate še sloj strešnikov ali dodatni sloj strešne lepenke za dobro zaščito strehe.
  4. Leseno vrtno uto je potrebno, takoj po končani montaži, prepleskati z več sloji barve ali zaščitnega premaza za les. V kolikor boste izbrali zaščitni premaz visoke kakovosti ga bo potrebno obnoviti šele čez 5-6 let.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtne hiške, lope?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Vrtna hiška z nadstreškom

  Pozdravljeni,

  želela bi manjšo vrtno hiško 2.50x2.50+okoli 2m nadstreška. Debelina lesa 28mm ali več. Prosim za kontakt izvajalca.

  Lep pozdrav. 2250 € do 3750 €

  ........

  Vrtno hiško za shranjevanje vrtnega orodja, koles in še kaj

  Pozdravljeni.

  Potrebujem leseno vrtno hiško dimenzije cca. 3,2 x 2,5 m.
  Prosim izvajalca za ogled na lokaciji, da se uskladiva.

  Lp 1620 € do 2700 €

  ........

  Vrtna hiška

  Pozdravljeni,

  rabil bi preprosto vrtno hiško (lahko je les, bruna, tudi umetna masa) za orodje in domačo uporabo. Dimenzije bi bile cca 4x4m, vrata, 1 okno, streha. Če gre, mogoče modernejšo zasnovo.

  Hvala, lp 2700 € do 4500 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Vrtna lopa, 15m2
  Vrtne hiške, lope, Krško

  1620 € do 2700 €

  Cena, nadstrešek z lopo, 6x8m
  Vrtne hiške, lope, Notranje Gorice

  1620 € do 2700 €

  Cena, Leseno lopo za drva, višina 4 m, dolžina do 8 m širina do 5 m
  Vrtne hiške, lope, Cerknica

  4680 € do 7800 €

  Cena, Vrtna lopa, po opisu
  Vrtne hiške, lope, Šmarje - Sap

  1800 € do 3000 €

  Cena, Kokošnjak za 5 do 6 kokoši premični, Po opisu
  Vrtne hiške, lope, Slovenske Konjice

  1350 € do 2250 €

  Cena, Lesena konstrukcija za rastlinjak, 2,5×4m
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana - Šentvid

  450 € do 750 €

  Cena, Vrtna hiška, 350x200 cm visina 200-220cm
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lopa z drvarnico, 350 × 200 × 230
  Vrtne hiške, lope, Dobrna

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vrtno lopo, 170/190/200
  Vrtne hiške, lope, Krško

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lopa z nadstreškom, 1800 x 3000 x 2000 mm
  Vrtne hiške, lope, Notranje Gorice

  2250 € do 3750 €

  Cena, Lopa za kolesa, 130-140 cm x 260 cm
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana - Črnuče

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesena hiška/drvarnica, 12 m2
  Vrtne hiške, lope, Domžale

  2250 € do 3750 €

  Cena, Sestava vrtne hiške, nadstreška, 300x350
  Vrtne hiške, lope, Črnuče

  630 € do 1050 €

  Cena, Vrtna hiska in uta, Lopa 3x2 mPisarna 6x3m ali 5x3 m
  Vrtne hiške, lope, Sežana

  10800 € do 18000 €

  Cena, Vrtna hiška, 3×2
  Vrtne hiške, lope, Polzela

  1980 € do 3300 €

  Cena, Montaža kovinske lope, 7.5m2
  Vrtne hiške, lope, Šempeter Pri Gorici

  135 € do 225 €

  Cena, Vrtna uta z možnostjo nadstreška, 7x2,5m višina cca 2,8 m
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  2250 € do 3750 €

  Cena, Montaža tipske vrtne hiše, po opisu
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Montaža oziroma sestava Bauhaus hišice, 9 m2
  Vrtne hiške, lope, Šentjernej

  90 € do 150 €

  Cena, Vrtna hiška, 3 x 5 x 2,3 m
  Vrtne hiške, lope, Murska Sobota

  1800 € do 3000 €

  Cena, Univerzalna vrtna uta, 3x4/ 2m
  Vrtne hiške, lope, Dob

  1800 € do 3000 €

  Cena, Vrtna lopa lesena, 4 x 3 m
  Vrtne hiške, lope, Polzela

  1350 € do 2250 €

  Cena, Vrtna lopa, 5m x 4m
  Vrtne hiške, lope, Ribnica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesena vrtna lopa, 2,5 x 3 x 2,5 m
  Vrtne hiške, lope, Turnišče

  1440 € do 2400 €

  Cena, Vrtna lopa, 4 × 6 × 2 m
  Vrtne hiške, lope, Postojna

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesen paviljon, širina 2,5m dolžina 3m višina 2m
  Vrtne hiške, lope, Lovrenc Na Dravskem Polju

  1350 € do 2250 €

  Cena, Lesena vrtana hiška, 3x5m
  Vrtne hiške, lope, Maribor

  4050 € do 6750 €

  Cena, Vrtna kovinska lopa v kombinaciji lesa, 6.6 m2
  Vrtne hiške, lope, Komenda

  2250 € do 3750 €

  Cena, Vrtna lopa za shranjevanje orodja in kosilnice, 4x5x3,2
  Vrtne hiške, lope, Ajdovščina

  3150 € do 5250 €

  Cena, Lesena hiška, lopa, 2×3m
  Vrtne hiške, lope, Ivančna Gorica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Vrtna lopa, Š: 2,5m, D: 4m, V: 2,2m
  Vrtne hiške, lope, Ljubljana - Šentvid

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vrtna lopa iz pločevine z izolacijo, 3x4
  Vrtne hiške, lope, Maribor

  2700 € do 4500 €

  Cena, Uta za orodje, 15 m2
  Vrtne hiške, lope, Hoče-Slivnica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Vrtna uta, hiška, 3m x 5m x 2,5m
  Vrtne hiške, lope, Bled

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vrtna uta lopa z nadstreškom, lopa/uta 3x3m, skupaj streha cca 3,5x5m
  Vrtne hiške, lope, Novo mesto

  2250 € do 3750 €

  Cena, Postavitev plastične ute in alu nadstreška, Po opisu
  Vrtne hiške, lope, Litija

  630 € do 1050 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Vrtne hiške, lope cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  335+ podjetij za Vrtne hiške, lope
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane