STROJNI OMETI cena

Kakšna je cena strojnega ometa? Strojni nanos ometa je hitrejši, cenejši in enako kvaliteten, kakor ročno nanešeni omet. Cena za dobavo materiala in izdelavo strojnih ometov na stenah ali stropu, znaša okoli 7-9 EUR/m2. Ko se dogovorite z izvajalcem, se omet lahko izvede v nekaj dneh, vendar so dobri izvajalci za strojne omete zelo zasedeni, zato jih čim prej pokličite in prosite za ponudbo, še posebej za kvadrature pod 50 m2.

Komu zaupati izdelavo strojnega ometa? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem strojnih ometov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA STROJNE OMETE


Cena strojnih ometov. Cena za dobavo materiala in izdelava strojnih ometov na stenah ali stropovih.

8.40 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
10.80 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za strojni omet

Cena za strojni omet

Izdelava strojnih ometov poteka s pištolo za nanos ometa. S strojnim ometavanjem hitreje in ceneje obdelamo večje površine. Strojno ometane stene so ravne in gladke, ni potrebno dodatno kitanje, omet pa je trden.

7 €/m2

MINIMALNA CENA
10 €/m2

SREDNJA CENA
12 €/m2

NAJVIŠJA CENA
NAREDI SI IZRAČUN


Priprave za izdelavo ometa
Cena za priprave na izdelavo ometa 0.5 - 3 €/m2.
 • ...

  Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.

  m2 /
  ⓘ Zaščita površin je veliko cenejša kot čiščenje po koncu del.
 • ...

  Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.

  m2 /
  ⓘ Gradbeni oder olajša dostop in pohitri delo.
Potrebujete pripravo podlage za omet?
Cena za izravnavo sten je okoli 5 €/m2.
 • ...

  Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.

  m2 /
  ⓘ Izravna in polepša končni videz stene.
Kakšen strojni omet potrebujete?
Cena za izdelavo strojnega ometa je okoli 7 €/m2.
 • ...

  Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

  m2 /
  ⓘ Takšen omet je zelo oporen proti vlagi. Fino zglajeno površina ometa je že primerna za nanos notranje barve, grobo obdelan omet pa se lahko pokrije s keramičnimi ploščicami.
 • ...

  Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

  m2 /
  ⓘ Primeren za suhe notranje površine. Ne poka, vendar ni odporen na vodo in zmrzal.
Cena za izvajalca za strojni omet

DRUGE CENE ZA STROJNI OMETI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Strojni omet, apneni omet 1,5 cm, gladki

Cena za apneni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Strojni omet, dvoslojni apneno cementni omet 1,5 cm, gladki

Cena za dvoslojni apneno cementni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Strojni omet, mavčno cementni enoslojni omet brez faž za kasnejše kitanje in glajenje€/m2

m2
povpraševanje>

Zaščita površin in stavbnega pohištva

Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.€/m2

m2
povpraševanje>

Gradbeni oder

Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.€/m2

m2
povpraševanje>

Izravnava sten

Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.€/m2

m2
povpraševanje>

Apneno-cementni strojni omet

Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Mavčno-apneni strojni omet

Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Strojni ometi - vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti o strojnih ometih?

strojni-omet.jpg
Strojno ometavanje sten je praviloma cenejše in hitrejše od ročnega, še posebej kadar gre za večje površine.

1.1 Kaj je omet?

Omet je zaključni sloj, ki ga v zadnjih gradbenih fazah nanašamo na zidove. Lahko ga nanesemo tako na stene znotraj kot zunaj objekta. Poleg zagotavljanja dodatne zaščite opečnih ali betonskih zidov se za omete skrije tudi vsa električna in strojna napeljava v objektu. Z ometom tudi estetsko zakrijemo različne nepravilnosti, razpoke ter neravnine in tako poskrbimo za lep izgled sten. Za omete uporabljamo različne zmesi malt, ki se jih lahko nanaša z raznimi pripomočki v številnih estetskih tehnikah. Prav od izbrane mešanice, pripomočka in tehnike ometavanja zavisi končni izgled ometa.

1.2 Ročno ali strojno ometavanje sten?

Klasično ročno ometati stene je natančno ter zahtevno delo, ki zahteva izkušenega izvajalca. Ravno zato je strojno ometavanje sten praviloma cenejše od ročnega. Poleg tega se pri strojnem ometavanju običajno uporablja tovarniško izdelane, pripravljene mešanice malt, ki v svoji sestavi nimajo veziv iz cementa. Malta brez cementa se lažje prilagaja različnim fizikalnim lastnostim objektov. Tudi časovno, so strojni ometi veliko hitreje izdelani kot ročni, še posebej, če so stene objekta ravne in če je površin veliko oziroma so obsežne. To pa seveda predstavlja tudi finančni prihranek. Kadar je sten manj se zaradi vseh priprav, ki so potrebne pri strojni tehnologiji finančni izračun prihrankov prevesi na stran ročnih ometov. 

2. Izbira izvajalcev

Za izdelavo ometov izberite izkušenega in preverjenega izvajalca. Poiščitega s pomočjo družine in prijateljev ali na podlagi dobrih referenc. Zanesljive izvajalce lahko najdete tudi na spletnem portalu Mojmojster, kjer najdete tudi ocene in mnenja številnih uporabnikov, ki so z izvajalcem že sodelovali. Svetujemo, da izbranega izvajalca kontaktirate in ga prosite za ponudbo dovolj zgodaj, saj so dobri izvajalci običajno precej zasedeni. Še posebej to velja v kolikor želite ometati manjše površine do kvadrature 50 m2.Ko ste z izvajalcem dogovorjeni za datum, je izvedba ometa lahko končana v nekaj dneh. Pri dogovarjanju z izvajalcem vam bo v pomoč, če predhodno odgovorite na naslednja vprašanja:

Je objekt novogradnja ali prenova?
Vrsta površin, ki bi jih želeli ometati( zid, stena, strop, beton, opeka ...? 
Količina okenskih špalet potrebnih obdelave?
Vrsta željenega ometa (mavec, cement, apno - cement,...)?
Kakšna je željena končna površina (fina, gladka, groba...)?
Ali potrebujete tudi ometavanje inštalacijskih kanalov? Predvidena količina?

3. Vrste strojnih ometov

S strojnim nanašanjem ometa dosežemo bolj enakomeren nanos kot z ročnim. S stalnim mešanjem materiala le-ta postane tudi bolj homogen. Izognemo se luknjam in vidnim sledem krpanja in s tem posledično dosežemo lepši končni izgled. Sta pa izgled in toplotna ter zvočna izolativnost ometa odvisna tudi od maltne mešanice, ki jo bomo izbrali. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogosteje uporabljenih mešanic ometa.

3.1 Apneno cementni strojni omet

Bolj grob izgled ometa, ki spominja na ročno izdelani omet dosežemo z apneno cementnim strojnim ometom. Tovrstni omet je primeren tudi za bolj vlažne prostore in fasade saj je bolj trd in odpornejši na udarce. Dobro prenese različne obremenitve.  

3.2 Apneno mavčni strojni omet

Bolj gladek in mehkejši, po drugi strani pa tudi bolj občutljiv je strojni omet iz mešanice mavca in apna. Primeren je samo ometnanje notranjih sten v prostorih kjer ni vlage. V kopalnici, kletnih in drugih vlažnih prostorih ni priporočljivo vgraditi tovrstni omet.

3.3 Toplotnoizolacijski strojni omet

Mešanica ometa s primešanimi izolativnimi substancami kot je glinopor deluje toplotno izolativno. Tudi tovrstni omet je možno nanašati strojno.

3.4 Plastični omet

Tako imenovani plastični omet se izdela z akrilnimi in podobnimi vezivi namesto s cementom. Omogočajo enostavno doseganje lepega, gladkega videza. Ima pa tudi slabšo plat saj zaradi umetnih vlaken slabo prepušča zrak in stena pod njim ne diha.

3.5 Ilovnati omet

Posebna izvedba ometa so ometi iz ilovice. Ilovica je seveda povsem naraven material zaradi česar je klima v prostorih s takim ometom zdravju prijazna. To je najbolj naravna in ekološka različica ometa, ki ga lahko nanašamo tudi strojno. 

4.Postopek izdelave strojnih ometov

4.1 Stroji za nanašanje ometa

Vgrajevanje stenskega in stropnega ometa sten si lahko olajšamo z najemom oziroma izposojo stroja za ometavanje v nekaterih trgovinah z gradbenim materialom. Obstaja več vrst strojev za omete. Nekateri so univerzalni in je z njimi možno nanašati katerokoli vrsto ometov drugi pa so specializirani samo za določene vrste ometov. Stroj se ročno polni z že pripravljeno suho mešanico, ki jo kupimo v trgovini. V stroju se le ta zmeša z ustrezno količino vode dokler ne nastane enakomerna, homogena, mokra malta. Ometi za strojno in ročno nanašanje imajo zelo podobno sestavo. Razlika je, da ima mešanica za strojni nanos manjši granulat peska in ščepec dodatkov, ki so potrebni za strojni nanos. 

4.2 Pravilno pripravljena podlaga

V primeru raznih razpok in drugih nepravilnosti na zidu, jih najprej odpravimo oz. zgladimo. Najprej odstranimo morebitne odpadle delce zidakov. Razrahljane oziroma slabo vezane zidake učvrstimo. Za ojačitev, še posebej  v primeru zidu sestavljenega iz več različnih materialov, se lahko uporabi zaščitno mrežico. Predno začnemo ometavati morajo biti vse površine trdne in suhe. V nasprotju z ročnim ometavanjem, pri strojnem ometu površin predhodno ne premažemo s temeljnim obrizgom.

4.3 Nanašanje ometa

Strojni se vedno nanaša dvakrat. Prvi sloj  se v debelini do 25 mm s pištolo nabrizga v vodoravnih črtah. Drugi sloj enake debeline pase nanaša pravokotno na prvega v vertikalnih linijah. Pomembno je, da se prvi sloj popolnoma posuši predno začnemo nanašati drugega. Ko nanašamo drugi sloj pazimo, da je struktura čimbolj enakomerna. Ko je omet strjen ga lahko poljubno obdelujemo an enak način kot ročni omet.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMSTROJNE OMETE

Pozdravljeni,

potreboval bi izvajalca za izdelavo strojnih ometov z mojim materialom - material je rofix renoplus in se ga bo nanašalo na kamnite stene, ki so predhodno že obdelane s cementnim obrizgom. Ometati je potrebno cca 70 kvadratov v debelini nekje do 5 cm zaradi razgibanosti sten.

LP 630 € do 1050 €


........

STROJNE OMETE

Pozdravljeni,

potrebujem izdelavo strojnih ometov v novogradnji.

Prosim za ponudbo.

LP 900 € do 1500 €


........

STROJNO OMETANJE PRITLIČJA IN KLETI

Pozdravljeni,

potrebujem strojno ometanje pritličja in kleti. Zanima me cena strojnega ometanja za omenjeno kvadraturo. Zanima me, kdaj v razponu od 1 do 3 mesecev bi bilo delo najhitreje lahko opravljeno.

Betonska stropova: 2x9x11 =198 m2
stene iz zidakov (pritličje) = 201,9 m2
stene iz betonskih zidakov (klet) = 239,58 m2

LP 4500 € do 7500 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, PRIPRAVA ZA FASADO, 80-100 M2
Strojni ometi, Tržišče

720 € do 1200 €

CENA, STROJNE OMETE ZA NOVOGRADNJO,
Strojni ometi, Maribor

9900 € do 16500 €

CENA, STROJNE OMETE, 100 M2
Strojni ometi, Ivančna Gorica

720 € do 1200 €

CENA, STROJNE OMETE, 70 + 100 + 170M2
Strojni ometi, Trnovska Vas

810 € do 1350 €

CENA, OMETANJE STROPA, 100 M2
Strojni ometi, Žetale

720 € do 1200 €

CENA, STROJNI NOTRANJI OMET, 150 M2
Strojni ometi, Log pri Brezovici

810 € do 1350 €

CENA, STROJNO OMETANJE, 40 M2
Strojni ometi, Koper

360 € do 600 €

CENA, OMETE NA YTONG ZIDAVO , PO OCENI OKOLI 500
Strojni ometi, Bohinjsko jezero

3150 € do 5250 €

CENA, STROJNO OMETANJE + ESTRIH, V OPISU
Strojni ometi, Šentjanž

1350 € do 2250 €

CENA, STROJNI OMETI, 45 M2
Strojni ometi, Litija

369 € do 615 €

CENA, STROJNE OMETE ZA CELO HIŠO, 300 M2
Strojni ometi, Dob

1170 € do 1950 €

CENA, OMETE ZA NOVO GRADNJO , 71 M2
Strojni ometi, Dobova

504 € do 840 €

CENA, OMETANJE STROPA, 55 M2
Strojni ometi, Jurovski Dol

396 € do 660 €

CENA, NOTRANJI OMETI, CCA 580M2
Strojni ometi, Spodnja Idrija

4140 € do 6900 €

CENA, STROJNO OMETANJE, 360 M2
Strojni ometi, Žirovnica

1350 € do 2250 €

CENA, STROJNI OMETI V NOVOGRADNJI, 550 M2
Strojni ometi, Zgornja Ložnica

3960 € do 6600 €

CENA, STROJNI OMETI STEN IN STROPOV, 500 M2
Strojni ometi, Dornberk

2250 € do 3750 €

CENA, STROJNI OMETI ZA NOVOGRADNJO, 750 M2
Strojni ometi, Nova Gorica

3600 € do 6000 €

CENA, STROJNI OMET GARAŽE, CCA 50M2
Strojni ometi, Poljčane

360 € do 600 €

CENA, STROJNI OMETI IN BRUŠENJE STROPOV, 330 M2 + BRUŠENJE118 M2
Strojni ometi, Maribor

1800 € do 3000 €

CENA, STROJNI OMETI , 650 M2
Strojni ometi, Medvode

3150 € do 5250 €

CENA, STROJNI OMETI, 300 M2
Strojni ometi, Vrhnika

1800 € do 3000 €

CENA, STROJNO OMETANJE, 370 M2
Strojni ometi, Ljubljana - Črnuče

1800 € do 3000 €

CENA, STROJNI OMETI ZA NOVOGRADNJO, 400 M2
Strojni ometi, Grosuplje

3150 € do 5250 €

CENA, IZDELAVO STROJNIH OMETOV ZA NOVOGRADNJO, CCA 315 M2
Strojni ometi, Kozina

1080 € do 1800 €

CENA, STROJNO OMETANJE NOVOGRADNJE, 800 M2
Strojni ometi, Maribor

2700 € do 4500 €

CENA, STROJNE OMETE STEN V NOVOGRADNJI, 600 M2
Strojni ometi, Kranj

3600 € do 6000 €

CENA, STROJNI OMETI, 120 M2
Strojni ometi, Mislinja

855 € do 1425 €

CENA, STROJNI OMETI, CCA 360 M2
Strojni ometi, Koper

1350 € do 2250 €

CENA, STROJNI OMETI NOVOGRADNJA, 400 M2
Strojni ometi, Ruše

2880 € do 4800 €

CENA, STROJNI OMETI, 300 M2
Strojni ometi, Spodnji Duplek

1800 € do 3000 €

CENA, ZUNANJI STROJNI OMET, 80 M2
Strojni ometi, Grosuplje

585 € do 975 €

CENA, STROJNO OMETANJE STEN, 60 M2 - OPEČNI ZIDAKI VIŠINA DO 3M BREZ STROPA
Strojni ometi, Zagradec

540 € do 900 €

CENA, STROJNI OMETI, 550 M2
Strojni ometi, Ljubljana

3600 € do 6000 €

CENA, STROJNI OMETI, 50M2
Strojni ometi, Spodnji Duplek

630 € do 1050 €

CENA, STROJNI OMETI, 400 DO 500 M2
Strojni ometi, Kamnica

2700 € do 4500 €Poglej druge končane projekte in cene

STROJNI OMETI CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

403+ PODJETIJ ZA STROJNI OMETI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE STROJNI OMETI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane