Za področje

  Strojni ometi cena

  Kakšna je cena strojnega ometa? Strojni nanos ometa je hitrejši, cenejši in enako kvaliteten, kakor ročno nanešeni omet. Cena za dobavo materiala in izdelavo strojnih ometov na stenah ali stropu, znaša okoli 7-9 EUR/m2. Ko se dogovorite z izvajalcem, se omet lahko izvede v nekaj dneh, vendar so dobri izvajalci za strojne omete zelo zasedeni, zato jih čim prej pokličite in prosite za ponudbo, še posebej za kvadrature pod 50 m2.

  Komu zaupati izdelavo strojnega ometa? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem strojnih ometov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za strojne omete


  Cena strojnih ometov. Cena za dobavo materiala in izdelava strojnih ometov na stenah ali stropovih.

  8.40 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  10.80 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena za strojni omet

  Izdelava strojnih ometov poteka s pištolo za nanos ometa. S strojnim ometavanjem hitreje in ceneje obdelamo večje površine. Strojno ometane stene so ravne in gladke, ni potrebno dodatno kitanje, omet pa je trden.

  Cena za strojni omet
  7 €/m2

  MINIMALNA CENA
  10 €/m2

  SREDNJA CENA
  12 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Naredi si izračun

  Druge cene za - Strojni ometi

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Strojni omet, apneni omet 1,5 cm, gladki

  Cena za apneni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.


  m2

  €/m2

  Strojni omet, dvoslojni apneno cementni omet 1,5 cm, gladki

  Cena za dvoslojni apneno cementni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.


  m2

  €/m2

  Strojni omet, mavčno cementni enoslojni omet brez faž za kasnejše kitanje in glajenje


  m2

  €/m2

  Apneno-cementni strojni omet

  Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.


  m2

  €/m2

  Gradbeni oder

  Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.


  m2

  €/m2

  Izravnava sten

  Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.


  m2

  €/m2

  Mavčno-apneni strojni omet

  Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.


  m2

  €/m2

  Zaščita površin in stavbnega pohištva

  Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.


  m2

  €/m2

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Strojni ometi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o strojnih ometih?

  strojni-omet.jpg
  Strojno ometavanje sten je praviloma cenejše in hitrejše od ročnega, še posebej kadar gre za večje površine.

  1.1 Kaj je omet?

  Omet je zaključni sloj, ki ga v zadnjih gradbenih fazah nanašamo na zidove. Lahko ga nanesemo tako na stene znotraj kot zunaj objekta. Poleg zagotavljanja dodatne zaščite opečnih ali betonskih zidov se za omete skrije tudi vsa električna in strojna napeljava v objektu. Z ometom tudi estetsko zakrijemo različne nepravilnosti, razpoke ter neravnine in tako poskrbimo za lep izgled sten. Za omete uporabljamo različne zmesi malt, ki se jih lahko nanaša z raznimi pripomočki v številnih estetskih tehnikah. Prav od izbrane mešanice, pripomočka in tehnike ometavanja zavisi končni izgled ometa.

  1.2 Ročno ali strojno ometavanje sten?

  Klasično ročno ometati stene je natančno ter zahtevno delo, ki zahteva izkušenega izvajalca. Ravno zato je strojno ometavanje sten praviloma cenejše od ročnega. Poleg tega se pri strojnem ometavanju običajno uporablja tovarniško izdelane, pripravljene mešanice malt, ki v svoji sestavi nimajo veziv iz cementa. Malta brez cementa se lažje prilagaja različnim fizikalnim lastnostim objektov. Tudi časovno, so strojni ometi veliko hitreje izdelani kot ročni, še posebej, če so stene objekta ravne in če je površin veliko oziroma so obsežne. To pa seveda predstavlja tudi finančni prihranek. Kadar je sten manj se zaradi vseh priprav, ki so potrebne pri strojni tehnologiji finančni izračun prihrankov prevesi na stran ročnih ometov. 

  2. Izbira izvajalcev

  Za izdelavo ometov izberite izkušenega in preverjenega izvajalca. Poiščitega s pomočjo družine in prijateljev ali na podlagi dobrih referenc. Zanesljive izvajalce lahko najdete tudi na spletnem portalu Mojmojster, kjer najdete tudi ocene in mnenja številnih uporabnikov, ki so z izvajalcem že sodelovali. Svetujemo, da izbranega izvajalca kontaktirate in ga prosite za ponudbo dovolj zgodaj, saj so dobri izvajalci običajno precej zasedeni. Še posebej to velja v kolikor želite ometati manjše površine do kvadrature 50 m2.Ko ste z izvajalcem dogovorjeni za datum, je izvedba ometa lahko končana v nekaj dneh. Pri dogovarjanju z izvajalcem vam bo v pomoč, če predhodno odgovorite na naslednja vprašanja:

  Je objekt novogradnja ali prenova?
  Vrsta površin, ki bi jih želeli ometati( zid, stena, strop, beton, opeka ...? 
  Količina okenskih špalet potrebnih obdelave?
  Vrsta željenega ometa (mavec, cement, apno - cement,...)?
  Kakšna je željena končna površina (fina, gladka, groba...)?
  Ali potrebujete tudi ometavanje inštalacijskih kanalov? Predvidena količina?

  3. Vrste strojnih ometov

  S strojnim nanašanjem ometa dosežemo bolj enakomeren nanos kot z ročnim. S stalnim mešanjem materiala le-ta postane tudi bolj homogen. Izognemo se luknjam in vidnim sledem krpanja in s tem posledično dosežemo lepši končni izgled. Sta pa izgled in toplotna ter zvočna izolativnost ometa odvisna tudi od maltne mešanice, ki jo bomo izbrali. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogosteje uporabljenih mešanic ometa.

  3.1 Apneno cementni strojni omet

  Bolj grob izgled ometa, ki spominja na ročno izdelani omet dosežemo z apneno cementnim strojnim ometom. Tovrstni omet je primeren tudi za bolj vlažne prostore in fasade saj je bolj trd in odpornejši na udarce. Dobro prenese različne obremenitve.  

  3.2 Apneno mavčni strojni omet

  Bolj gladek in mehkejši, po drugi strani pa tudi bolj občutljiv je strojni omet iz mešanice mavca in apna. Primeren je samo ometnanje notranjih sten v prostorih kjer ni vlage. V kopalnici, kletnih in drugih vlažnih prostorih ni priporočljivo vgraditi tovrstni omet.

  3.3 Toplotnoizolacijski strojni omet

  Mešanica ometa s primešanimi izolativnimi substancami kot je glinopor deluje toplotno izolativno. Tudi tovrstni omet je možno nanašati strojno.

  3.4 Plastični omet

  Tako imenovani plastični omet se izdela z akrilnimi in podobnimi vezivi namesto s cementom. Omogočajo enostavno doseganje lepega, gladkega videza. Ima pa tudi slabšo plat saj zaradi umetnih vlaken slabo prepušča zrak in stena pod njim ne diha.

  3.5 Ilovnati omet

  Posebna izvedba ometa so ometi iz ilovice. Ilovica je seveda povsem naraven material zaradi česar je klima v prostorih s takim ometom zdravju prijazna. To je najbolj naravna in ekološka različica ometa, ki ga lahko nanašamo tudi strojno. 

  4.Postopek izdelave strojnih ometov

  4.1 Stroji za nanašanje ometa

  Vgrajevanje stenskega in stropnega ometa sten si lahko olajšamo z najemom oziroma izposojo stroja za ometavanje v nekaterih trgovinah z gradbenim materialom. Obstaja več vrst strojev za omete. Nekateri so univerzalni in je z njimi možno nanašati katerokoli vrsto ometov drugi pa so specializirani samo za določene vrste ometov. Stroj se ročno polni z že pripravljeno suho mešanico, ki jo kupimo v trgovini. V stroju se le ta zmeša z ustrezno količino vode dokler ne nastane enakomerna, homogena, mokra malta. Ometi za strojno in ročno nanašanje imajo zelo podobno sestavo. Razlika je, da ima mešanica za strojni nanos manjši granulat peska in ščepec dodatkov, ki so potrebni za strojni nanos. 

  4.2 Pravilno pripravljena podlaga

  V primeru raznih razpok in drugih nepravilnosti na zidu, jih najprej odpravimo oz. zgladimo. Najprej odstranimo morebitne odpadle delce zidakov. Razrahljane oziroma slabo vezane zidake učvrstimo. Za ojačitev, še posebej  v primeru zidu sestavljenega iz več različnih materialov, se lahko uporabi zaščitno mrežico. Predno začnemo ometavati morajo biti vse površine trdne in suhe. V nasprotju z ročnim ometavanjem, pri strojnem ometu površin predhodno ne premažemo s temeljnim obrizgom.

  4.3 Nanašanje ometa

  Strojni se vedno nanaša dvakrat. Prvi sloj  se v debelini do 25 mm s pištolo nabrizga v vodoravnih črtah. Drugi sloj enake debeline pase nanaša pravokotno na prvega v vertikalnih linijah. Pomembno je, da se prvi sloj popolnoma posuši predno začnemo nanašati drugega. Ko nanašamo drugi sloj pazimo, da je struktura čimbolj enakomerna. Ko je omet strjen ga lahko poljubno obdelujemo an enak način kot ročni omet.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Strojni ometi

  Pozdravljeni,

  potrebujem strojni omet v novogradnji.

  Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

  ........

  Strojni ometi

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo strojnega ometanja zidanih sten iz opeke in siporeksa površine 90 m2.

  Lp 810 € do 1350 €

  ........

  Strojne omete za strop

  Pozdravljeni,

  s partnerjem renovirava hišo, na hodniku, jedilnica-kuhinja in dnevna soba je bil na stropu ladijski pod. Potrebujeva strojne omete stropa - 52 m2.

  Lp 468 € do 780 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Strojni ometi, 270 m2
  Strojni ometi, Sodražica

  2430 € do 4050 €

  Cena, Estrih in strojni ometi, 93 m2 estrihi in 168 m2 stene
  Strojni ometi, Maribor

  2700 € do 4500 €

  Cena, Ometi - novogradnja Gameljne, Cca 200 m2
  Strojni ometi, Ljubljana - Črnuče

  1710 € do 2850 €

  Cena, Apneno cementni ometi hiša novogradnja, 350 m2
  Strojni ometi, Šmarje pri Jelšah

  3600 € do 6000 €

  Cena, Ometi sten in stropov, 150 2m zidov in 50m2 stropa
  Strojni ometi, Črni Kal

  1350 € do 2250 €

  Cena, Strojni ometi mansarda, 115m2
  Strojni ometi, Škocjan

  1080 € do 1800 €

  Cena, Strojni omet, 30 m2
  Strojni ometi, Ljubljana

  252 € do 420 €

  Cena, Strojni ometi novogradnje, Cca. 450m2
  Strojni ometi, Ravne Na Koroškem

  4140 € do 6900 €

  Cena, strojni omet, 100m2
  Strojni ometi, Portorož - Portorose

  900 € do 1500 €

  Cena, Izvedba ometov na hiši, 240 m2
  Strojni ometi, Velenje

  2160 € do 3600 €

  Cena, Strojne omete, vgradnja okenskih polic, 350 m2
  Strojni ometi, Ljubečna

  3150 € do 5250 €

  Cena, Zaključni omet bele barve, 400 m2
  Strojni ometi, Škofja Loka

  3600 € do 6000 €

  Cena, Strojni ometi, 400 m2
  Strojni ometi, Kresnice

  3600 € do 6000 €

  Cena, Strojni ometi, cca. 480m2
  Strojni ometi, Kočevje

  4320 € do 7200 €

  Cena, Strojni omet za vrstno hišo, cca 550 m2
  Strojni ometi, Izola - Isola

  4500 € do 7500 €

  Cena, Ometi v garaži, 50m2
  Strojni ometi, Markovci

  630 € do 1050 €

  Cena, Strojni ometi, 400m2
  Strojni ometi, Benedikt

  3600 € do 6000 €

  Cena, Strojni ometi, 240 m2
  Strojni ometi, Preddvor

  2160 € do 3600 €

  Cena, Strojni ometi, 200m2
  Strojni ometi, Maribor

  1800 € do 3000 €

  Cena, Strojni ometi, Po opisu
  Strojni ometi, Sodražica

  2250 € do 3750 €

  Cena, Ometi v novogradnja poslovnega objekta, 980 m2
  Strojni ometi, Bovec

  8100 € do 13500 €

  Cena, Strojni ometi, 260m2
  Strojni ometi, Radomlje

  2250 € do 3750 €

  Cena, Strojni ometi, 600 m2
  Strojni ometi, Ormož

  5400 € do 9000 €

  Cena, Strojni ometi, 50m2
  Strojni ometi, Žalec

  540 € do 900 €

  Cena, Strojni ometi, 80m2
  Strojni ometi, Maribor

  810 € do 1350 €

  Cena, Strojni ometi, 300m2
  Strojni ometi, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Strojni ometi, 510 m2
  Strojni ometi, Vodice

  4500 € do 7500 €

  Cena, Strojni omet-obnova stare hiše, 100m2
  Strojni ometi, Gorenja vas

  900 € do 1500 €

  Cena, Strojni omet za kletni del, 260,92m2
  Strojni ometi, Vače

  2340 € do 3900 €

  Cena, Strojni ometi za novogradnjo, 300m2
  Strojni ometi, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Apneno mavčni ometi, 473 m2
  Strojni ometi, Videm-Dobropolje

  4500 € do 7500 €

  Cena, Izvedba strojnih ometov, 450 m2
  Strojni ometi, Črnomelj

  4050 € do 6750 €

  Cena, Strojni ometi, 200m2
  Strojni ometi, Šentrupert

  1728 € do 2880 €

  Cena, Strojni omet, ca 160m2
  Strojni ometi, Hrastnik

  1350 € do 2250 €

  Cena, Cementni ometi, 130 m2
  Strojni ometi, Mozirje

  1170 € do 1950 €

  Cena, Izvedba ometov, 600-700
  Strojni ometi, Slovenske Konjice

  5400 € do 9000 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Strojni ometi?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Strojni ometi cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  430+ podjetij za Strojni ometi
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane