x

  STROJNI OMETI cena

  Kakšna je cena strojnega ometa? Strojni nanos ometa je hitrejši, cenejši in enako kvaliteten, kakor ročno nanešeni omet. Cena za dobavo materiala in izdelavo strojnih ometov na stenah ali stropu, znaša okoli 7-9 EUR/m2. Ko se dogovorite z izvajalcem, se omet lahko izvede v nekaj dneh, vendar so dobri izvajalci za strojne omete zelo zasedeni, zato jih čim prej pokličite in prosite za ponudbo, še posebej za kvadrature pod 50 m2. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim izvajalcem strojnih ometov. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o strojnih ometih.

  Preverite tudi:
  Ometi, cena

  CENA ZA STROJNE OMETE


  Cena strojnih ometov. Cena za dobavo materiala in izdelava strojnih ometov na stenah ali stropovih.

  7.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  9.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za strojni omet

  Cena za strojni omet

  Izdelava strojnih ometov poteka s pištolo za nanos ometa. S strojnim ometavanjem hitreje in ceneje obdelamo večje površine. Strojno ometane stene so ravne in gladke, ni potrebno dodatno kitanje, omet pa je trden.

  7 €/m2

  MINIMALNA CENA
  10 €/m2

  SREDNJA CENA
  12 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  NAREDI SI IZRAČUN


  Priprave za izdelavo ometa
  Cena za priprave na izdelavo ometa 0.5 - 3 €/m2.
  • ...

   Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.

   m2 /
   ⓘ Zaščita površin je veliko cenejša kot čiščenje po koncu del.
  • ...

   Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.

   m2 /
   ⓘ Gradbeni oder olajša dostop in pohitri delo.
  Potrebujete pripravo podlage za omet?
  Cena za izravnavo sten je okoli 5 €/m2.
  • ...

   Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.

   m2 /
   ⓘ Izravna in polepša končni videz stene.
  Kakšen strojni omet potrebujete?
  Cena za izdelavo strojnega ometa je okoli 7 €/m2.
  • ...

   Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

   m2 /
   ⓘ Takšen omet je zelo oporen proti vlagi. Fino zglajeno površina ometa je že primerna za nanos notranje barve, grobo obdelan omet pa se lahko pokrije s keramičnimi ploščicami.
  • ...

   Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

   m2 /
   ⓘ Primeren za suhe notranje površine. Ne poka, vendar ni odporen na vodo in zmrzal.
  Cena za izvajalca za strojni omet

  DRUGE CENE ZA STROJNI OMETI

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Strojni omet, apneni omet 1,5 cm, gladki

  Cena za apneni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Strojni omet, dvoslojni apneno cementni omet 1,5 cm, gladki

  Cena za dvoslojni apneno cementni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Strojni omet, mavčno cementni enoslojni omet brez faž za kasnejše kitanje in glajenje  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Zaščita površin in stavbnega pohištva

  Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Gradbeni oder

  Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Izravnava sten

  Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Apneno-cementni strojni omet

  Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Mavčno-apneni strojni omet

  Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Strojni ometi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o strojnih ometih?

  strojni-omet.jpg
  Strojno ometavanje sten je praviloma cenejše in hitrejše od ročnega, še posebej kadar gre za večje površine.

  1.1 Kaj je omet?

  Omet je zaključni sloj, ki ga v zadnjih gradbenih fazah nanašamo na zidove. Lahko ga nanesemo tako na stene znotraj kot zunaj objekta. Poleg zagotavljanja dodatne zaščite opečnih ali betonskih zidov se za omete skrije tudi vsa električna in strojna napeljava v objektu. Z ometom tudi estetsko zakrijemo različne nepravilnosti, razpoke ter neravnine in tako poskrbimo za lep izgled sten. Za omete uporabljamo različne zmesi malt, ki se jih lahko nanaša z raznimi pripomočki v številnih estetskih tehnikah. Prav od izbrane mešanice, pripomočka in tehnike ometavanja zavisi končni izgled ometa.

  1.2 Ročno ali strojno ometavanje sten?

  Klasično ročno ometati stene je natančno ter zahtevno delo, ki zahteva izkušenega izvajalca. Ravno zato je strojno ometavanje sten praviloma cenejše od ročnega. Poleg tega se pri strojnem ometavanju običajno uporablja tovarniško izdelane, pripravljene mešanice malt, ki v svoji sestavi nimajo veziv iz cementa. Malta brez cementa se lažje prilagaja različnim fizikalnim lastnostim objektov. Tudi časovno, so strojni ometi veliko hitreje izdelani kot ročni, še posebej, če so stene objekta ravne in če je površin veliko oziroma so obsežne. To pa seveda predstavlja tudi finančni prihranek. Kadar je sten manj se zaradi vseh priprav, ki so potrebne pri strojni tehnologiji finančni izračun prihrankov prevesi na stran ročnih ometov. 

  2. Izbira izvajalcev

  Za izdelavo ometov izberite izkušenega in preverjenega izvajalca. Poiščitega s pomočjo družine in prijateljev ali na podlagi dobrih referenc. Zanesljive izvajalce lahko najdete tudi na spletnem portalu Mojmojster, kjer najdete tudi ocene in mnenja številnih uporabnikov, ki so z izvajalcem že sodelovali. Svetujemo, da izbranega izvajalca kontaktirate in ga prosite za ponudbo dovolj zgodaj, saj so dobri izvajalci običajno precej zasedeni. Še posebej to velja v kolikor želite ometati manjše površine do kvadrature 50 m2.Ko ste z izvajalcem dogovorjeni za datum, je izvedba ometa lahko končana v nekaj dneh. Pri dogovarjanju z izvajalcem vam bo v pomoč, če predhodno odgovorite na naslednja vprašanja:

  Je objekt novogradnja ali prenova?
  Vrsta površin, ki bi jih želeli ometati( zid, stena, strop, beton, opeka ...? 
  Količina okenskih špalet potrebnih obdelave?
  Vrsta željenega ometa (mavec, cement, apno - cement,...)?
  Kakšna je željena končna površina (fina, gladka, groba...)?
  Ali potrebujete tudi ometavanje inštalacijskih kanalov? Predvidena količina?

  3. Vrste strojnih ometov

  S strojnim nanašanjem ometa dosežemo bolj enakomeren nanos kot z ročnim. S stalnim mešanjem materiala le-ta postane tudi bolj homogen. Izognemo se luknjam in vidnim sledem krpanja in s tem posledično dosežemo lepši končni izgled. Sta pa izgled in toplotna ter zvočna izolativnost ometa odvisna tudi od maltne mešanice, ki jo bomo izbrali. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogosteje uporabljenih mešanic ometa.

  3.1 Apneno cementni strojni omet

  Bolj grob izgled ometa, ki spominja na ročno izdelani omet dosežemo z apneno cementnim strojnim ometom. Tovrstni omet je primeren tudi za bolj vlažne prostore in fasade saj je bolj trd in odpornejši na udarce. Dobro prenese različne obremenitve.  

  3.2 Apneno mavčni strojni omet

  Bolj gladek in mehkejši, po drugi strani pa tudi bolj občutljiv je strojni omet iz mešanice mavca in apna. Primeren je samo ometnanje notranjih sten v prostorih kjer ni vlage. V kopalnici, kletnih in drugih vlažnih prostorih ni priporočljivo vgraditi tovrstni omet.

  3.3 Toplotnoizolacijski strojni omet

  Mešanica ometa s primešanimi izolativnimi substancami kot je glinopor deluje toplotno izolativno. Tudi tovrstni omet je možno nanašati strojno.

  3.4 Plastični omet

  Tako imenovani plastični omet se izdela z akrilnimi in podobnimi vezivi namesto s cementom. Omogočajo enostavno doseganje lepega, gladkega videza. Ima pa tudi slabšo plat saj zaradi umetnih vlaken slabo prepušča zrak in stena pod njim ne diha.

  3.5 Ilovnati omet

  Posebna izvedba ometa so ometi iz ilovice. Ilovica je seveda povsem naraven material zaradi česar je klima v prostorih s takim ometom zdravju prijazna. To je najbolj naravna in ekološka različica ometa, ki ga lahko nanašamo tudi strojno. 

  4.Postopek izdelave strojnih ometov

  4.1 Stroji za nanašanje ometa

  Vgrajevanje stenskega in stropnega ometa sten si lahko olajšamo z najemom oziroma izposojo stroja za ometavanje v nekaterih trgovinah z gradbenim materialom. Obstaja več vrst strojev za omete. Nekateri so univerzalni in je z njimi možno nanašati katerokoli vrsto ometov drugi pa so specializirani samo za določene vrste ometov. Stroj se ročno polni z že pripravljeno suho mešanico, ki jo kupimo v trgovini. V stroju se le ta zmeša z ustrezno količino vode dokler ne nastane enakomerna, homogena, mokra malta. Ometi za strojno in ročno nanašanje imajo zelo podobno sestavo. Razlika je, da ima mešanica za strojni nanos manjši granulat peska in ščepec dodatkov, ki so potrebni za strojni nanos. 

  4.2 Pravilno pripravljena podlaga

  V primeru raznih razpok in drugih nepravilnosti na zidu, jih najprej odpravimo oz. zgladimo. Najprej odstranimo morebitne odpadle delce zidakov. Razrahljane oziroma slabo vezane zidake učvrstimo. Za ojačitev, še posebej  v primeru zidu sestavljenega iz več različnih materialov, se lahko uporabi zaščitno mrežico. Predno začnemo ometavati morajo biti vse površine trdne in suhe. V nasprotju z ročnim ometavanjem, pri strojnem ometu površin predhodno ne premažemo s temeljnim obrizgom.

  4.3 Nanašanje ometa

  Strojni se vedno nanaša dvakrat. Prvi sloj  se v debelini do 25 mm s pištolo nabrizga v vodoravnih črtah. Drugi sloj enake debeline pase nanaša pravokotno na prvega v vertikalnih linijah. Pomembno je, da se prvi sloj popolnoma posuši predno začnemo nanašati drugega. Ko nanašamo drugi sloj pazimo, da je struktura čimbolj enakomerna. Ko je omet strjen ga lahko poljubno obdelujemo an enak način kot ročni omet.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  STROJNI OMETI NOVOGRADNJA

  Pozdravljeni,

  Zanimam se za izdelavo strojnih ometov na novem objektu površine 200 m2. Objekt je v izvedbi pritličje + mansarda.

  Zanima me kakšne so cene strojnih ometov sten in stropov v pritličju in seveda tudi v mansardi.

  Hvala.

  LP 1440 € do 2400 €


  ........

  OMETANJE MANSARDE

  Pozdravljeni,

  mansarda je ostala neizdelana. Potrebujemo omet na 85 m2 te stene so iz zidakov hiša je zgrajena pred 11 leti.

  LP 612 € do 1020 €


  ........

  TANKOSLOJNI OMET ZA SIPOREX

  Pozdravljeni,

  v na novo narejeni mansardi smo prezidali prostor na 3 prostore (hodnik in 2 sobi). Potrebujemo zaključni sloj na ytong predelnih stenah.

  LP 468 € do 780 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, STROJNI CEMENTNI OMET ROFIX 180 ,
  Strojni ometi, Ptuj

  3150 € do 5250 €

  CENA, STROJNI OMETI ZA NOVOGRADNJO,
  Strojni ometi, Ankaran

  4140 € do 6900 €

  CENA, STROJNI OMETI ZA NOVOGRADNJO,
  Strojni ometi, Žiri

  3150 € do 5250 €

  CENA, STROJNI OMETI,
  Strojni ometi, Dutovlje

  2700 € do 4500 €

  CENA, NOTRANJE OMETANJE,
  Strojni ometi, Straža pri Novem mestu

  3600 € do 6000 €

  CENA, OMETANJE STENE V STANOVANJU,
  Strojni ometi, Videm-Dobropolje

  180 € do 300 €

  CENA, STROJNI OMETI,
  Strojni ometi, Cankova

  2250 € do 3750 €

  CENA, STROJNO OMETANJE STEN,
  Strojni ometi, Fokovci

  450 € do 750 €

  CENA, OMETANJE STEN V HIŠI,
  Strojni ometi, Ljubljana

  3600 € do 6000 €

  CENA, STROJNI OMETI,
  Strojni ometi, Žirovnica

  4320 € do 7200 €

  CENA, STROJNI OMETI ZA RAVNANJE HRAPAVIH STEN,
  Strojni ometi, Novo mesto

  1440 € do 2400 €

  CENA, STROJNO OMETANJE,
  Strojni ometi, Dobrna

  504 € do 840 €

  CENA, STROJNO OMETANJE NOVOGRADNJE,
  Strojni ometi, Markovci

  4320 € do 7200 €

  CENA, FINI OMETI ,
  Strojni ometi, Domžale

  5400 € do 9000 €

  CENA, STROJNI OMET STEN,
  Strojni ometi, Polzela

  540 € do 900 €

  CENA, STROJNE OMETE,
  Strojni ometi, Trebnje

  5400 € do 9000 €

  CENA, STROJNO OMETANJE GARAŽE,
  Strojni ometi, Ilirska Bistrica

  864 € do 1440 €

  CENA, GLAJENJE HRAPAVIH STEN ,
  Strojni ometi, Novo mesto

  900 € do 1500 €

  CENA, OMET STARE GARAŽE,
  Strojni ometi, Velika Loka

  720 € do 1200 €

  CENA, IZVAJALEC ZA STROJNI OMET,
  Strojni ometi, Sv. Jurij ob Ščavnici

  720 € do 1200 €

  CENA, STROJNE OMETE,
  Strojni ometi, Miklavž Na Dravskem Polju

  5850 € do 9750 €

  CENA, STROJNI OMET,
  Strojni ometi, Kamnica

  576 € do 960 €

  CENA, TLAKI IN STROJNI OMETI,
  Strojni ometi, Trebnje

  2700 € do 4500 €

  CENA, STROJNI OMETI V GARAZI,
  Strojni ometi, Destrnik

  900 € do 1500 €

  CENA, STROJNI OMETI V MANSARDI,
  Strojni ometi, Stara Cerkev

  648 € do 1080 €

  CENA, STROJNO OMETNJE STEN,
  Strojni ometi, Logatec

  387 € do 645 €

  CENA, STROJNE OMETE,
  Strojni ometi, Planina pri Sevnici

  2070 € do 3450 €

  CENA, STROJNI OMETI ZA NOVOGRADNJO,
  Strojni ometi, Šentjanž Pri Dravogradu

  4050 € do 6750 €

  CENA, STROJNE CEMENTNE OMETE,
  Strojni ometi, Braslovče

  3060 € do 5100 €

  CENA, NOTRANJI OMETI V NOVOGRADNJI,
  Strojni ometi, Prebold

  1440 € do 2400 €

  CENA, STROJNI OMET V MANSARDI,
  Strojni ometi, Črenšovci

  576 € do 960 €

  CENA, STROJNI OMETI,
  Strojni ometi, Rogaška Slatina

  5400 € do 9000 €

  CENA, OMETI IN ESTRIH V NOVOGRADNJI,
  Strojni ometi, Puconci

  5220 € do 8700 €

  CENA, STROJNO ALI ROČNO OMETAVANJE STEN,
  Strojni ometi, Dol Pri Ljubljani

  2970 € do 4950 €

  CENA, NOV OMET PO CELOTNEM STANOVANJU,
  Strojni ometi, Idrija

  2520 € do 4200 €

  CENA, STROJNI OMETI,
  Strojni ometi, Maribor

  1800 € do 3000 €  Poglej druge končane projekte in cene

  STROJNI OMETI CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 384 PODJETIJ ZA STROJNI OMETI


  BREZPLAČNA STORITEV
  IŠČEMO LOKALNO
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE STROJNI OMETI?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane