STROJNI OMETI cena

Kakšna je cena strojnega ometa? Strojni nanos ometa je hitrejši, cenejši in enako kvaliteten, kakor ročno nanešeni omet. Cena za dobavo materiala in izdelavo strojnih ometov na stenah ali stropu, znaša okoli 7-9 EUR/m2. Ko se dogovorite z izvajalcem, se omet lahko izvede v nekaj dneh, vendar so dobri izvajalci za strojne omete zelo zasedeni, zato jih čim prej pokličite in prosite za ponudbo, še posebej za kvadrature pod 50 m2.

Komu zaupati izdelavo strojnega ometa? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem strojnih ometov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM

CENA ZA STROJNE OMETE


Cena strojnih ometov. Cena za dobavo materiala in izdelava strojnih ometov na stenah ali stropovih.

7.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
9.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za strojni omet

Cena za strojni omet

Izdelava strojnih ometov poteka s pištolo za nanos ometa. S strojnim ometavanjem hitreje in ceneje obdelamo večje površine. Strojno ometane stene so ravne in gladke, ni potrebno dodatno kitanje, omet pa je trden.

7 €/m2

MINIMALNA CENA
10 €/m2

SREDNJA CENA
12 €/m2

NAJVIŠJA CENA
NAREDI SI IZRAČUN


Priprave za izdelavo ometa
Cena za priprave na izdelavo ometa 0.5 - 3 €/m2.
 • ...

  Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.

  m2 /
  ⓘ Zaščita površin je veliko cenejša kot čiščenje po koncu del.
 • ...

  Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.

  m2 /
  ⓘ Gradbeni oder olajša dostop in pohitri delo.
Potrebujete pripravo podlage za omet?
Cena za izravnavo sten je okoli 5 €/m2.
 • ...

  Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.

  m2 /
  ⓘ Izravna in polepša končni videz stene.
Kakšen strojni omet potrebujete?
Cena za izdelavo strojnega ometa je okoli 7 €/m2.
 • ...

  Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

  m2 /
  ⓘ Takšen omet je zelo oporen proti vlagi. Fino zglajeno površina ometa je že primerna za nanos notranje barve, grobo obdelan omet pa se lahko pokrije s keramičnimi ploščicami.
 • ...

  Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

  m2 /
  ⓘ Primeren za suhe notranje površine. Ne poka, vendar ni odporen na vodo in zmrzal.
Cena za izvajalca za strojni omet

DRUGE CENE ZA STROJNI OMETI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Strojni omet, apneni omet 1,5 cm, gladki

Cena za apneni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Strojni omet, dvoslojni apneno cementni omet 1,5 cm, gladki

Cena za dvoslojni apneno cementni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Strojni omet, mavčno cementni enoslojni omet brez faž za kasnejše kitanje in glajenje€/m2

m2
povpraševanje>

Zaščita površin in stavbnega pohištva

Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.€/m2

m2
povpraševanje>

Gradbeni oder

Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.€/m2

m2
povpraševanje>

Izravnava sten

Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.€/m2

m2
povpraševanje>

Apneno-cementni strojni omet

Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Mavčno-apneni strojni omet

Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Strojni ometi - vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti o strojnih ometih?

strojni-omet.jpg
Strojno ometavanje sten je praviloma cenejše in hitrejše od ročnega, še posebej kadar gre za večje površine.

1.1 Kaj je omet?

Omet je zaključni sloj, ki ga v zadnjih gradbenih fazah nanašamo na zidove. Lahko ga nanesemo tako na stene znotraj kot zunaj objekta. Poleg zagotavljanja dodatne zaščite opečnih ali betonskih zidov se za omete skrije tudi vsa električna in strojna napeljava v objektu. Z ometom tudi estetsko zakrijemo različne nepravilnosti, razpoke ter neravnine in tako poskrbimo za lep izgled sten. Za omete uporabljamo različne zmesi malt, ki se jih lahko nanaša z raznimi pripomočki v številnih estetskih tehnikah. Prav od izbrane mešanice, pripomočka in tehnike ometavanja zavisi končni izgled ometa.

1.2 Ročno ali strojno ometavanje sten?

Klasično ročno ometati stene je natančno ter zahtevno delo, ki zahteva izkušenega izvajalca. Ravno zato je strojno ometavanje sten praviloma cenejše od ročnega. Poleg tega se pri strojnem ometavanju običajno uporablja tovarniško izdelane, pripravljene mešanice malt, ki v svoji sestavi nimajo veziv iz cementa. Malta brez cementa se lažje prilagaja različnim fizikalnim lastnostim objektov. Tudi časovno, so strojni ometi veliko hitreje izdelani kot ročni, še posebej, če so stene objekta ravne in če je površin veliko oziroma so obsežne. To pa seveda predstavlja tudi finančni prihranek. Kadar je sten manj se zaradi vseh priprav, ki so potrebne pri strojni tehnologiji finančni izračun prihrankov prevesi na stran ročnih ometov. 

2. Izbira izvajalcev

Za izdelavo ometov izberite izkušenega in preverjenega izvajalca. Poiščitega s pomočjo družine in prijateljev ali na podlagi dobrih referenc. Zanesljive izvajalce lahko najdete tudi na spletnem portalu Mojmojster, kjer najdete tudi ocene in mnenja številnih uporabnikov, ki so z izvajalcem že sodelovali. Svetujemo, da izbranega izvajalca kontaktirate in ga prosite za ponudbo dovolj zgodaj, saj so dobri izvajalci običajno precej zasedeni. Še posebej to velja v kolikor želite ometati manjše površine do kvadrature 50 m2.Ko ste z izvajalcem dogovorjeni za datum, je izvedba ometa lahko končana v nekaj dneh. Pri dogovarjanju z izvajalcem vam bo v pomoč, če predhodno odgovorite na naslednja vprašanja:

Je objekt novogradnja ali prenova?
Vrsta površin, ki bi jih želeli ometati( zid, stena, strop, beton, opeka ...? 
Količina okenskih špalet potrebnih obdelave?
Vrsta željenega ometa (mavec, cement, apno - cement,...)?
Kakšna je željena končna površina (fina, gladka, groba...)?
Ali potrebujete tudi ometavanje inštalacijskih kanalov? Predvidena količina?

3. Vrste strojnih ometov

S strojnim nanašanjem ometa dosežemo bolj enakomeren nanos kot z ročnim. S stalnim mešanjem materiala le-ta postane tudi bolj homogen. Izognemo se luknjam in vidnim sledem krpanja in s tem posledično dosežemo lepši končni izgled. Sta pa izgled in toplotna ter zvočna izolativnost ometa odvisna tudi od maltne mešanice, ki jo bomo izbrali. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogosteje uporabljenih mešanic ometa.

3.1 Apneno cementni strojni omet

Bolj grob izgled ometa, ki spominja na ročno izdelani omet dosežemo z apneno cementnim strojnim ometom. Tovrstni omet je primeren tudi za bolj vlažne prostore in fasade saj je bolj trd in odpornejši na udarce. Dobro prenese različne obremenitve.  

3.2 Apneno mavčni strojni omet

Bolj gladek in mehkejši, po drugi strani pa tudi bolj občutljiv je strojni omet iz mešanice mavca in apna. Primeren je samo ometnanje notranjih sten v prostorih kjer ni vlage. V kopalnici, kletnih in drugih vlažnih prostorih ni priporočljivo vgraditi tovrstni omet.

3.3 Toplotnoizolacijski strojni omet

Mešanica ometa s primešanimi izolativnimi substancami kot je glinopor deluje toplotno izolativno. Tudi tovrstni omet je možno nanašati strojno.

3.4 Plastični omet

Tako imenovani plastični omet se izdela z akrilnimi in podobnimi vezivi namesto s cementom. Omogočajo enostavno doseganje lepega, gladkega videza. Ima pa tudi slabšo plat saj zaradi umetnih vlaken slabo prepušča zrak in stena pod njim ne diha.

3.5 Ilovnati omet

Posebna izvedba ometa so ometi iz ilovice. Ilovica je seveda povsem naraven material zaradi česar je klima v prostorih s takim ometom zdravju prijazna. To je najbolj naravna in ekološka različica ometa, ki ga lahko nanašamo tudi strojno. 

4.Postopek izdelave strojnih ometov

4.1 Stroji za nanašanje ometa

Vgrajevanje stenskega in stropnega ometa sten si lahko olajšamo z najemom oziroma izposojo stroja za ometavanje v nekaterih trgovinah z gradbenim materialom. Obstaja več vrst strojev za omete. Nekateri so univerzalni in je z njimi možno nanašati katerokoli vrsto ometov drugi pa so specializirani samo za določene vrste ometov. Stroj se ročno polni z že pripravljeno suho mešanico, ki jo kupimo v trgovini. V stroju se le ta zmeša z ustrezno količino vode dokler ne nastane enakomerna, homogena, mokra malta. Ometi za strojno in ročno nanašanje imajo zelo podobno sestavo. Razlika je, da ima mešanica za strojni nanos manjši granulat peska in ščepec dodatkov, ki so potrebni za strojni nanos. 

4.2 Pravilno pripravljena podlaga

V primeru raznih razpok in drugih nepravilnosti na zidu, jih najprej odpravimo oz. zgladimo. Najprej odstranimo morebitne odpadle delce zidakov. Razrahljane oziroma slabo vezane zidake učvrstimo. Za ojačitev, še posebej  v primeru zidu sestavljenega iz več različnih materialov, se lahko uporabi zaščitno mrežico. Predno začnemo ometavati morajo biti vse površine trdne in suhe. V nasprotju z ročnim ometavanjem, pri strojnem ometu površin predhodno ne premažemo s temeljnim obrizgom.

4.3 Nanašanje ometa

Strojni se vedno nanaša dvakrat. Prvi sloj  se v debelini do 25 mm s pištolo nabrizga v vodoravnih črtah. Drugi sloj enake debeline pase nanaša pravokotno na prvega v vertikalnih linijah. Pomembno je, da se prvi sloj popolnoma posuši predno začnemo nanašati drugega. Ko nanašamo drugi sloj pazimo, da je struktura čimbolj enakomerna. Ko je omet strjen ga lahko poljubno obdelujemo an enak način kot ročni omet.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMOMET DVEH STEN

Pozdravljeni,

estrih je že narejen, potrebujem še ometanje sten. Elektro inštalacija bi morala biti dokončana do konca tega tedna. Drug teden začnejo že z drugimi deli.

LP 630 € do 1050 €


........

OMETI NA NOVOGRADNJI

Pozdravljeni,

potrebni strojni ometi za celotno hišo. Opečne in betonske stene, strop v pritličju. Grob + fin omet. Gre za cca 415 m2.

Lp 2970 € do 4950 €


........

OMET NOVOGRADNJE

Pozdravljeni,

potrebujemo omet cca 100 m2 in estrih v večji sobi cca 30m2.

Lp 720 € do 1200 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, STROJNI OMETI, 360 M2
Strojni ometi, Ljubljana - Dobrunje

1800 € do 3000 €

CENA, STROJNO OMETANJE, 200 M2
Strojni ometi, Slap ob Idrijci

1440 € do 2400 €

CENA, OMET ZIDOV IN STROPA, 90 M2
Strojni ometi, Dramlje

810 € do 1350 €

CENA, IZVEDBA OMETOV OB REKONSTRUKCIJI, 80 M2
Strojni ometi, Borovnica

900 € do 1500 €

CENA, STROJNE OMET V HIŠI, 150+
Strojni ometi, Slovenska Bistrica

1080 € do 1800 €

CENA, OMETANJE STEN IN STROPOV, 700 M2
Strojni ometi, Šentjur

5040 € do 8400 €

CENA, STROJNI OMETI, 140 M2
Strojni ometi, Dob

1008 € do 1680 €

CENA, STROJNI OMETI, 514 M2
Strojni ometi, Rogaška Slatina

2700 € do 4500 €

CENA, STROJNI OMET STEN, 750 M2
Strojni ometi, Lesce

3150 € do 5250 €

CENA, ESTRIHI IN STROJNI OMETI, 150 M2
Strojni ometi, Medvode

900 € do 1500 €

CENA, STROJNI OMET STEN IN STROPOV, 300 M2
Strojni ometi, Jurklošter

1800 € do 3000 €

CENA, OMET ZA MANSARDNO STANOVANJE, 350 M2
Strojni ometi, Črnomelj

2250 € do 3750 €

CENA, STROJNI OMET, 200 M2
Strojni ometi, Tolmin

900 € do 1500 €

CENA, STROJNE OMETE ZA NOVOGRADNJO, CCA 120M2
Strojni ometi, Tabor

765 € do 1275 €

CENA, OMET NA NOVO POZIDANIH STEN, 250 M2
Strojni ometi, Koper

1800 € do 3000 €

CENA, FINI OMET, OBDELAVA ODPRTIN, 160 M2
Strojni ometi, Kobarid

765 € do 1275 €

CENA, STROJNI OMET , 300 M2
Strojni ometi, Ptuj

2250 € do 3750 €

CENA, STROJNI OMETI V MANSARDI, 100 M2
Strojni ometi, Ljubljana - Šentvid

720 € do 1200 €

CENA, STROJNI OMET , 11 M2, DEBELINE CCA. 3-4CM
Strojni ometi, Ljubljana

225 € do 375 €

CENA, STROJNI OMETI, 100 M2
Strojni ometi, Velenje

720 € do 1200 €

CENA, OMETANJE STEN, 80 M2
Strojni ometi, Tolmin

585 € do 975 €

CENA, OMETANJE STROPA, 40 M2
Strojni ometi, Laško

297 € do 495 €

CENA, STROJNI OMETI, 200 M2
Strojni ometi, Apače

1350 € do 2250 €

CENA, STROJNE OMETE V GASILSKEM DOMU, 670 M2
Strojni ometi, Podgorci

4500 € do 7500 €

CENA, STROJNI OMETI, 130 M2
Strojni ometi, Polzela

810 € do 1350 €

CENA, STROJNI OMETI V NOVOGRADNJI, 200 M2
Strojni ometi, Kobilje

2250 € do 3750 €

CENA, OMETI NA ZUNANJIH POVRŠINAH GOSPODARSKEGA POSLOPJA, 150 M2
Strojni ometi, Kog

1080 € do 1800 €

CENA, OMET ZUNANJE STENE, 70M2
Strojni ometi, Cerkno

720 € do 1200 €

CENA, NOTRANJE OMETE, 360 M2
Strojni ometi, Celje

2700 € do 4500 €

CENA, OMETI V NOVOGRADNJI, HIŠA 130 M2
Strojni ometi, Polzela

900 € do 1500 €

CENA, STROJNE OMETE V NOVOGRADNJI, 613 M2
Strojni ometi, Kranj

4500 € do 7500 €

CENA, MAVČNO CEMENTNI OMETI NOTRANJIH STEN, 500 M2
Strojni ometi, Novo mesto

2700 € do 4500 €

CENA, STROJNI OMETI V HIŠI, 230 M2
Strojni ometi, Orehova vas

1800 € do 3000 €

CENA, KLASIČNI OMETI, SUŠILNI OMETI, 70
Strojni ometi, Vrhnika

900 € do 1500 €

CENA, STROJNI OMETI, 360 M2
Strojni ometi, Ptuj

1980 € do 3300 €

CENA, CEMENTNO APNENI OMETI, 308.5 M2
Strojni ometi, Grosuplje

1350 € do 2250 €Poglej druge končane projekte in cene

STROJNI OMETI CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

400+ PODJETIJ ZA STROJNI OMETI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE STROJNI OMETI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

KONTAKTI

Povpraševanja: 051 216 651
Podjetja: 040 145 800

REGIONALNE STRANI

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane