Strojni ometi cena

Kakšna je cena strojnega ometa? Strojni nanos ometa je hitrejši, cenejši in enako kvaliteten, kakor ročno nanešeni omet. Cena za dobavo materiala in izdelavo strojnih ometov na stenah ali stropu, znaša okoli 7-9 EUR/m2. Ko se dogovorite z izvajalcem, se omet lahko izvede v nekaj dneh, vendar so dobri izvajalci za strojne omete zelo zasedeni, zato jih čim prej pokličite in prosite za ponudbo, še posebej za kvadrature pod 50 m2.

Komu zaupati izdelavo strojnega ometa? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem strojnih ometov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA STROJNE OMETE


Cena strojnih ometov. Cena za dobavo materiala in izdelava strojnih ometov na stenah ali stropovih.

8.40 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
10.80 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za strojni omet

Cena za strojni omet

Izdelava strojnih ometov poteka s pištolo za nanos ometa. S strojnim ometavanjem hitreje in ceneje obdelamo večje površine. Strojno ometane stene so ravne in gladke, ni potrebno dodatno kitanje, omet pa je trden.

7 €/m2

MINIMALNA CENA
10 €/m2

SREDNJA CENA
12 €/m2

NAJVIŠJA CENA
NAREDI SI IZRAČUN


Priprave za izdelavo ometa
Cena za priprave na izdelavo ometa 0.5 - 3 €/m2.
 • ...

  Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.

  m2 /
  ⓘ Zaščita površin je veliko cenejša kot čiščenje po koncu del.
 • ...

  Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.

  m2 /
  ⓘ Gradbeni oder olajša dostop in pohitri delo.
Potrebujete pripravo podlage za omet?
Cena za izravnavo sten je okoli 5 €/m2.
 • ...

  Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.

  m2 /
  ⓘ Izravna in polepša končni videz stene.
Kakšen strojni omet potrebujete?
Cena za izdelavo strojnega ometa je okoli 7 €/m2.
 • ...

  Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

  m2 /
  ⓘ Takšen omet je zelo oporen proti vlagi. Fino zglajeno površina ometa je že primerna za nanos notranje barve, grobo obdelan omet pa se lahko pokrije s keramičnimi ploščicami.
 • ...

  Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

  m2 /
  ⓘ Primeren za suhe notranje površine. Ne poka, vendar ni odporen na vodo in zmrzal.
Cena za izvajalca za strojni omet

DRUGE CENE ZA STROJNI OMETI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Strojni omet, apneni omet 1,5 cm, gladki

Cena za apneni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Strojni omet, dvoslojni apneno cementni omet 1,5 cm, gladki

Cena za dvoslojni apneno cementni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Strojni omet, mavčno cementni enoslojni omet brez faž za kasnejše kitanje in glajenje€/m2

m2
povpraševanje>

Zaščita površin in stavbnega pohištva

Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.€/m2

m2
povpraševanje>

Gradbeni oder

Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.€/m2

m2
povpraševanje>

Izravnava sten

Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.€/m2

m2
povpraševanje>

Apneno-cementni strojni omet

Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>

Mavčno-apneni strojni omet

Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Strojni ometi - vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti o strojnih ometih?

strojni-omet.jpg
Strojno ometavanje sten je praviloma cenejše in hitrejše od ročnega, še posebej kadar gre za večje površine.

1.1 Kaj je omet?

Omet je zaključni sloj, ki ga v zadnjih gradbenih fazah nanašamo na zidove. Lahko ga nanesemo tako na stene znotraj kot zunaj objekta. Poleg zagotavljanja dodatne zaščite opečnih ali betonskih zidov se za omete skrije tudi vsa električna in strojna napeljava v objektu. Z ometom tudi estetsko zakrijemo različne nepravilnosti, razpoke ter neravnine in tako poskrbimo za lep izgled sten. Za omete uporabljamo različne zmesi malt, ki se jih lahko nanaša z raznimi pripomočki v številnih estetskih tehnikah. Prav od izbrane mešanice, pripomočka in tehnike ometavanja zavisi končni izgled ometa.

1.2 Ročno ali strojno ometavanje sten?

Klasično ročno ometati stene je natančno ter zahtevno delo, ki zahteva izkušenega izvajalca. Ravno zato je strojno ometavanje sten praviloma cenejše od ročnega. Poleg tega se pri strojnem ometavanju običajno uporablja tovarniško izdelane, pripravljene mešanice malt, ki v svoji sestavi nimajo veziv iz cementa. Malta brez cementa se lažje prilagaja različnim fizikalnim lastnostim objektov. Tudi časovno, so strojni ometi veliko hitreje izdelani kot ročni, še posebej, če so stene objekta ravne in če je površin veliko oziroma so obsežne. To pa seveda predstavlja tudi finančni prihranek. Kadar je sten manj se zaradi vseh priprav, ki so potrebne pri strojni tehnologiji finančni izračun prihrankov prevesi na stran ročnih ometov. 

2. Izbira izvajalcev

Za izdelavo ometov izberite izkušenega in preverjenega izvajalca. Poiščitega s pomočjo družine in prijateljev ali na podlagi dobrih referenc. Zanesljive izvajalce lahko najdete tudi na spletnem portalu Mojmojster, kjer najdete tudi ocene in mnenja številnih uporabnikov, ki so z izvajalcem že sodelovali. Svetujemo, da izbranega izvajalca kontaktirate in ga prosite za ponudbo dovolj zgodaj, saj so dobri izvajalci običajno precej zasedeni. Še posebej to velja v kolikor želite ometati manjše površine do kvadrature 50 m2.Ko ste z izvajalcem dogovorjeni za datum, je izvedba ometa lahko končana v nekaj dneh. Pri dogovarjanju z izvajalcem vam bo v pomoč, če predhodno odgovorite na naslednja vprašanja:

Je objekt novogradnja ali prenova?
Vrsta površin, ki bi jih želeli ometati( zid, stena, strop, beton, opeka ...? 
Količina okenskih špalet potrebnih obdelave?
Vrsta željenega ometa (mavec, cement, apno - cement,...)?
Kakšna je željena končna površina (fina, gladka, groba...)?
Ali potrebujete tudi ometavanje inštalacijskih kanalov? Predvidena količina?

3. Vrste strojnih ometov

S strojnim nanašanjem ometa dosežemo bolj enakomeren nanos kot z ročnim. S stalnim mešanjem materiala le-ta postane tudi bolj homogen. Izognemo se luknjam in vidnim sledem krpanja in s tem posledično dosežemo lepši končni izgled. Sta pa izgled in toplotna ter zvočna izolativnost ometa odvisna tudi od maltne mešanice, ki jo bomo izbrali. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogosteje uporabljenih mešanic ometa.

3.1 Apneno cementni strojni omet

Bolj grob izgled ometa, ki spominja na ročno izdelani omet dosežemo z apneno cementnim strojnim ometom. Tovrstni omet je primeren tudi za bolj vlažne prostore in fasade saj je bolj trd in odpornejši na udarce. Dobro prenese različne obremenitve.  

3.2 Apneno mavčni strojni omet

Bolj gladek in mehkejši, po drugi strani pa tudi bolj občutljiv je strojni omet iz mešanice mavca in apna. Primeren je samo ometnanje notranjih sten v prostorih kjer ni vlage. V kopalnici, kletnih in drugih vlažnih prostorih ni priporočljivo vgraditi tovrstni omet.

3.3 Toplotnoizolacijski strojni omet

Mešanica ometa s primešanimi izolativnimi substancami kot je glinopor deluje toplotno izolativno. Tudi tovrstni omet je možno nanašati strojno.

3.4 Plastični omet

Tako imenovani plastični omet se izdela z akrilnimi in podobnimi vezivi namesto s cementom. Omogočajo enostavno doseganje lepega, gladkega videza. Ima pa tudi slabšo plat saj zaradi umetnih vlaken slabo prepušča zrak in stena pod njim ne diha.

3.5 Ilovnati omet

Posebna izvedba ometa so ometi iz ilovice. Ilovica je seveda povsem naraven material zaradi česar je klima v prostorih s takim ometom zdravju prijazna. To je najbolj naravna in ekološka različica ometa, ki ga lahko nanašamo tudi strojno. 

4.Postopek izdelave strojnih ometov

4.1 Stroji za nanašanje ometa

Vgrajevanje stenskega in stropnega ometa sten si lahko olajšamo z najemom oziroma izposojo stroja za ometavanje v nekaterih trgovinah z gradbenim materialom. Obstaja več vrst strojev za omete. Nekateri so univerzalni in je z njimi možno nanašati katerokoli vrsto ometov drugi pa so specializirani samo za določene vrste ometov. Stroj se ročno polni z že pripravljeno suho mešanico, ki jo kupimo v trgovini. V stroju se le ta zmeša z ustrezno količino vode dokler ne nastane enakomerna, homogena, mokra malta. Ometi za strojno in ročno nanašanje imajo zelo podobno sestavo. Razlika je, da ima mešanica za strojni nanos manjši granulat peska in ščepec dodatkov, ki so potrebni za strojni nanos. 

4.2 Pravilno pripravljena podlaga

V primeru raznih razpok in drugih nepravilnosti na zidu, jih najprej odpravimo oz. zgladimo. Najprej odstranimo morebitne odpadle delce zidakov. Razrahljane oziroma slabo vezane zidake učvrstimo. Za ojačitev, še posebej  v primeru zidu sestavljenega iz več različnih materialov, se lahko uporabi zaščitno mrežico. Predno začnemo ometavati morajo biti vse površine trdne in suhe. V nasprotju z ročnim ometavanjem, pri strojnem ometu površin predhodno ne premažemo s temeljnim obrizgom.

4.3 Nanašanje ometa

Strojni se vedno nanaša dvakrat. Prvi sloj  se v debelini do 25 mm s pištolo nabrizga v vodoravnih črtah. Drugi sloj enake debeline pase nanaša pravokotno na prvega v vertikalnih linijah. Pomembno je, da se prvi sloj popolnoma posuši predno začnemo nanašati drugega. Ko nanašamo drugi sloj pazimo, da je struktura čimbolj enakomerna. Ko je omet strjen ga lahko poljubno obdelujemo an enak način kot ročni omet.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMSTROJNI OMETI

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo strojnih ometov zidanih in opečnatih sten v novogradnji. Površina sten je 300 -400 m2.

Lp 3150 1 do 5250 €


........

OMET ZA NOTRANJE STENE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo strojnih ometov notranjih iz opečnih zidakov. Površine za ometanje je cca 400 m2.

Lp. 3600 1 do 6000 €


........

STROJNI OMET NA NOVOGRADNJI (HIŠA)

Pozdravljeni,

potrebujem strojni omet na novogradnji (hiša)

Lp 3600 1 do 6000 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, STROJNI OMETI, 330 M2
Strojni ometi, Piran - Pirano

3150 € do 5250 €

CENA, STROJNI OMETI V NOVOGRADNJI, 300 M2
Strojni ometi, Trbovlje

2700 € do 4500 €

CENA, STROJNI OMET KLETI (STEN BREZ STROPA), CCA 150
Strojni ometi, Oplotnica

1800 € do 3000 €

CENA, STROJNE OMETE V STANOVANJSKI HIŠI, 175 M²
Strojni ometi, Novo mesto

1575 € do 2625 €

CENA, STROJNI OMETI, 329 M2
Strojni ometi, Podlehnik

2970 € do 4950 €

CENA, STROJNI OMETI ADAPTACIJA, 140
Strojni ometi, Portorož

900 € do 1500 €

CENA, STROJNI OMET, 50 M2
Strojni ometi, Petrovče

450 € do 750 €

CENA, STROJNI OMETI V STANOVANJSKI HIŠI, 230 M2
Strojni ometi, Vrhnika

1800 € do 3000 €

CENA, IZVEDBA NOTRANJEGA OMETA, 150 M2
Strojni ometi, Prvačina

900 € do 1500 €

CENA, STROJNE OMETE, VOGALNIKE, NOTRANJE POLICE, 350 M2
Strojni ometi, Zgornja Kungota

2700 € do 4500 €

CENA, PRENOVA, IZDELAVA NOVIH OMETOV V STARI KLETI, 150 M2
Strojni ometi, Ljubljana - Polje

900 € do 1500 €

CENA, STROJNE OMETE, 200 M2
Strojni ometi, Šentjur

1620 € do 2700 €

CENA, OMET NOTRANJIH PROSTOROV, CCA 180 DO 190 M2
Strojni ometi, Podbočje

1440 € do 2400 €

CENA, STROJNI OMET STEN IN STROPA V NOVOGRADNJI, 450 M2
Strojni ometi, Bled

2700 € do 4500 €

CENA, IZVEDBA YTONG TANKOSLOJNEGA OMETA, 492 M2
Strojni ometi, Polzela

3600 € do 6000 €

CENA, NOTRANJI OMETI, 540 M2
Strojni ometi, Ljubljana

3150 € do 5250 €

CENA, STROJNI OMET V APARTMAJIH, 300 M2
Strojni ometi, Rateče Planica

2250 € do 3750 €

CENA, NOTRANJI OMET, 20 M2
Strojni ometi, Ravne Na Koroškem

180 € do 300 €

CENA, IZDELAVA KAKOVOSTNIH OMETOV, CCA 480 M2
Strojni ometi, Grosuplje

3870 € do 6450 €

CENA, STROJNO OMETANJE, 50 M2
Strojni ometi, Ivančna Gorica

405 € do 675 €

CENA, STROJNI OMETI ZA NOVOGRADNJO, 300 - 350 M2
Strojni ometi, Hoče-Slivnica

2700 € do 4500 €

CENA, STROJNI TLAKI, STROJNI OMETI, 625 M2
Strojni ometi, Moravče

4500 € do 7500 €

CENA, STROJNI OMETI V NOVOGRADNJI, 600 M2
Strojni ometi, Vodice

1440 € do 2400 €

CENA, STROJNO OMETANJE, 560 M2
Strojni ometi, Murska Sobota

3960 € do 6600 €

CENA, STROJNI OMET V PRIZIDKU HIŠE, 120 M2
Strojni ometi, Šmarje pri Jelšah

810 € do 1350 €

CENA, STROJNI OMETI V ETAŽI HIŠE, 150 M2
Strojni ometi, Lendava

1170 € do 1950 €

CENA, STROJNI OMET, CCA10M2
Strojni ometi, Braslovče

90 € do 150 €

CENA, STROJNI OMET, 200 M2
Strojni ometi, Kamnik

1440 € do 2400 €

CENA, OMETANJE NOTRANJIH STEN IN STROPOV, NOVOGRADNJA, 677M2 (STENE) + 137M2 (STROPI)
Strojni ometi, Radomlje

6300 € do 10500 €

CENA, STROJNE OMETE, 80 M2
Strojni ometi, Oplotnica

675 € do 1125 €

CENA, KLASIČNA FASADA OMET NA HIŠI, 350 M2
Strojni ometi, Buče

2520 € do 4200 €

CENA, STROJNI OMET, ESTRIH, 150 M2
Strojni ometi, Ilirska Bistrica

1080 € do 1800 €

CENA, STROJNI OMETI, TLORIS OBJEKTA JE 54 M2
Strojni ometi, Šmartno V Rožni Dolini

630 € do 1050 €

CENA, STROJNI OMETI PRITLIČNE HIŠE, 600 M2
Strojni ometi, Nova Gorica

4860 € do 8100 €

CENA, STROJNI OMETI NOVOGRADNJA, 515 M2 (STROP + STENE)
Strojni ometi, Lendava

3600 € do 6000 €

CENA, STROJNE OMETE, CCA.150 M2
Strojni ometi, Zgornji Leskovec

810 € do 1350 €Poglej druge končane projekte in cene

Strojni ometi CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

407+ PODJETIJ ZA STROJNI OMETI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE STROJNI OMETI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane