STROJNI OMETI cena

  Kakšna je cena strojnega ometa? Strojni nanos ometa je hitrejši, cenejši in enako kvaliteten, kakor ročno nanešeni omet. Cena za dobavo materiala in izdelavo strojnih ometov na stenah ali stropu, znaša okoli 7-9 EUR/m2. Ko se dogovorite z izvajalcem, se omet lahko izvede v nekaj dneh, vendar so dobri izvajalci za strojne omete zelo zasedeni, zato jih čim prej pokličite in prosite za ponudbo, še posebej za kvadrature pod 50 m2. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim izvajalcem strojnih ometov. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o strojnih ometih.

  Preverite tudi:
  Ometi, cena

  CENA ZA STROJNE OMETE


  Cena strojnih ometov. Cena za dobavo materiala in izdelava strojnih ometov na stenah ali stropovih.

  7.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  9.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za strojni omet

  Cena za strojni omet

  Izdelava strojnih ometov poteka s pištolo za nanos ometa. S strojnim ometavanjem hitreje in ceneje obdelamo večje površine. Strojno ometane stene so ravne in gladke, ni potrebno dodatno kitanje, omet pa je trden.

  7 €/m2

  MINIMALNA CENA
  10 €/m2

  SREDNJA CENA
  12 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  NAREDI SI IZRAČUN


  Priprave za izdelavo ometa
  Cena za priprave na izdelavo ometa 0.5 - 3 €/m2.
  • ...

   Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.

   m2 /
   ⓘ Zaščita površin je veliko cenejša kot čiščenje po koncu del.
  • ...

   Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.

   m2 /
   ⓘ Gradbeni oder olajša dostop in pohitri delo.
  Potrebujete pripravo podlage za omet?
  Cena za izravnavo sten je okoli 5 €/m2.
  • ...

   Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.

   m2 /
   ⓘ Izravna in polepša končni videz stene.
  Kakšen strojni omet potrebujete?
  Cena za izdelavo strojnega ometa je okoli 7 €/m2.
  • ...

   Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

   m2 /
   ⓘ Takšen omet je zelo oporen proti vlagi. Fino zglajeno površina ometa je že primerna za nanos notranje barve, grobo obdelan omet pa se lahko pokrije s keramičnimi ploščicami.
  • ...

   Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.

   m2 /
   ⓘ Primeren za suhe notranje površine. Ne poka, vendar ni odporen na vodo in zmrzal.
  Cena za izvajalca za strojni omet

  DRUGE CENE ZA STROJNI OMETI

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Strojni omet, apneni omet 1,5 cm, gladki

  Cena za apneni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Strojni omet, dvoslojni apneno cementni omet 1,5 cm, gladki

  Cena za dvoslojni apneno cementni strojni omet debeline 1,5 cm z glajenjem s fažami natančnosti + - 0,5 cm / 2 m brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Strojni omet, mavčno cementni enoslojni omet brez faž za kasnejše kitanje in glajenje  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Zaščita površin in stavbnega pohištva

  Zaščita neometanih površin in stavbnega pohištva s krep trakovi in PE folijo.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Gradbeni oder

  Montaža in demontaža fasadnega odra za max. 60 dni, višine do 10,00 m z vsemi potrebnimi deli ter izdelavo načrta odra.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Izravnava sten

  Izravnava razpok in drugih nepravilnosti. Izdelava apneno cementnega ometa Baumit UNICO 15, kot izravnalni sloj v deb. 0 - 5 cm.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Apneno-cementni strojni omet

  Izdelava strojnih apneno cementnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Mavčno-apneni strojni omet

  Izdelava strojnih apneno mavčnih ometov debeline 1,5cm na opečne zidove in AB stene. Glajenje s fažami natančnosti +- 0,5 cm / 2 m. Brez potrebnega glajenja.  €/m2

  m2
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Strojni ometi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o strojnih ometih?

  strojni-omet.jpg
  Strojno ometavanje sten je praviloma cenejše in hitrejše od ročnega, še posebej kadar gre za večje površine.

  1.1 Kaj je omet?

  Omet je zaključni sloj, ki ga v zadnjih gradbenih fazah nanašamo na zidove. Lahko ga nanesemo tako na stene znotraj kot zunaj objekta. Poleg zagotavljanja dodatne zaščite opečnih ali betonskih zidov se za omete skrije tudi vsa električna in strojna napeljava v objektu. Z ometom tudi estetsko zakrijemo različne nepravilnosti, razpoke ter neravnine in tako poskrbimo za lep izgled sten. Za omete uporabljamo različne zmesi malt, ki se jih lahko nanaša z raznimi pripomočki v številnih estetskih tehnikah. Prav od izbrane mešanice, pripomočka in tehnike ometavanja zavisi končni izgled ometa.

  1.2 Ročno ali strojno ometavanje sten?

  Klasično ročno ometati stene je natančno ter zahtevno delo, ki zahteva izkušenega izvajalca. Ravno zato je strojno ometavanje sten praviloma cenejše od ročnega. Poleg tega se pri strojnem ometavanju običajno uporablja tovarniško izdelane, pripravljene mešanice malt, ki v svoji sestavi nimajo veziv iz cementa. Malta brez cementa se lažje prilagaja različnim fizikalnim lastnostim objektov. Tudi časovno, so strojni ometi veliko hitreje izdelani kot ročni, še posebej, če so stene objekta ravne in če je površin veliko oziroma so obsežne. To pa seveda predstavlja tudi finančni prihranek. Kadar je sten manj se zaradi vseh priprav, ki so potrebne pri strojni tehnologiji finančni izračun prihrankov prevesi na stran ročnih ometov. 

  2. Izbira izvajalcev

  Za izdelavo ometov izberite izkušenega in preverjenega izvajalca. Poiščitega s pomočjo družine in prijateljev ali na podlagi dobrih referenc. Zanesljive izvajalce lahko najdete tudi na spletnem portalu Mojmojster, kjer najdete tudi ocene in mnenja številnih uporabnikov, ki so z izvajalcem že sodelovali. Svetujemo, da izbranega izvajalca kontaktirate in ga prosite za ponudbo dovolj zgodaj, saj so dobri izvajalci običajno precej zasedeni. Še posebej to velja v kolikor želite ometati manjše površine do kvadrature 50 m2.Ko ste z izvajalcem dogovorjeni za datum, je izvedba ometa lahko končana v nekaj dneh. Pri dogovarjanju z izvajalcem vam bo v pomoč, če predhodno odgovorite na naslednja vprašanja:

  Je objekt novogradnja ali prenova?
  Vrsta površin, ki bi jih želeli ometati( zid, stena, strop, beton, opeka ...? 
  Količina okenskih špalet potrebnih obdelave?
  Vrsta željenega ometa (mavec, cement, apno - cement,...)?
  Kakšna je željena končna površina (fina, gladka, groba...)?
  Ali potrebujete tudi ometavanje inštalacijskih kanalov? Predvidena količina?

  3. Vrste strojnih ometov

  S strojnim nanašanjem ometa dosežemo bolj enakomeren nanos kot z ročnim. S stalnim mešanjem materiala le-ta postane tudi bolj homogen. Izognemo se luknjam in vidnim sledem krpanja in s tem posledično dosežemo lepši končni izgled. Sta pa izgled in toplotna ter zvočna izolativnost ometa odvisna tudi od maltne mešanice, ki jo bomo izbrali. V nadaljevanju naštevamo nekaj najpogosteje uporabljenih mešanic ometa.

  3.1 Apneno cementni strojni omet

  Bolj grob izgled ometa, ki spominja na ročno izdelani omet dosežemo z apneno cementnim strojnim ometom. Tovrstni omet je primeren tudi za bolj vlažne prostore in fasade saj je bolj trd in odpornejši na udarce. Dobro prenese različne obremenitve.  

  3.2 Apneno mavčni strojni omet

  Bolj gladek in mehkejši, po drugi strani pa tudi bolj občutljiv je strojni omet iz mešanice mavca in apna. Primeren je samo ometnanje notranjih sten v prostorih kjer ni vlage. V kopalnici, kletnih in drugih vlažnih prostorih ni priporočljivo vgraditi tovrstni omet.

  3.3 Toplotnoizolacijski strojni omet

  Mešanica ometa s primešanimi izolativnimi substancami kot je glinopor deluje toplotno izolativno. Tudi tovrstni omet je možno nanašati strojno.

  3.4 Plastični omet

  Tako imenovani plastični omet se izdela z akrilnimi in podobnimi vezivi namesto s cementom. Omogočajo enostavno doseganje lepega, gladkega videza. Ima pa tudi slabšo plat saj zaradi umetnih vlaken slabo prepušča zrak in stena pod njim ne diha.

  3.5 Ilovnati omet

  Posebna izvedba ometa so ometi iz ilovice. Ilovica je seveda povsem naraven material zaradi česar je klima v prostorih s takim ometom zdravju prijazna. To je najbolj naravna in ekološka različica ometa, ki ga lahko nanašamo tudi strojno. 

  4.Postopek izdelave strojnih ometov

  4.1 Stroji za nanašanje ometa

  Vgrajevanje stenskega in stropnega ometa sten si lahko olajšamo z najemom oziroma izposojo stroja za ometavanje v nekaterih trgovinah z gradbenim materialom. Obstaja več vrst strojev za omete. Nekateri so univerzalni in je z njimi možno nanašati katerokoli vrsto ometov drugi pa so specializirani samo za določene vrste ometov. Stroj se ročno polni z že pripravljeno suho mešanico, ki jo kupimo v trgovini. V stroju se le ta zmeša z ustrezno količino vode dokler ne nastane enakomerna, homogena, mokra malta. Ometi za strojno in ročno nanašanje imajo zelo podobno sestavo. Razlika je, da ima mešanica za strojni nanos manjši granulat peska in ščepec dodatkov, ki so potrebni za strojni nanos. 

  4.2 Pravilno pripravljena podlaga

  V primeru raznih razpok in drugih nepravilnosti na zidu, jih najprej odpravimo oz. zgladimo. Najprej odstranimo morebitne odpadle delce zidakov. Razrahljane oziroma slabo vezane zidake učvrstimo. Za ojačitev, še posebej  v primeru zidu sestavljenega iz več različnih materialov, se lahko uporabi zaščitno mrežico. Predno začnemo ometavati morajo biti vse površine trdne in suhe. V nasprotju z ročnim ometavanjem, pri strojnem ometu površin predhodno ne premažemo s temeljnim obrizgom.

  4.3 Nanašanje ometa

  Strojni se vedno nanaša dvakrat. Prvi sloj  se v debelini do 25 mm s pištolo nabrizga v vodoravnih črtah. Drugi sloj enake debeline pase nanaša pravokotno na prvega v vertikalnih linijah. Pomembno je, da se prvi sloj popolnoma posuši predno začnemo nanašati drugega. Ko nanašamo drugi sloj pazimo, da je struktura čimbolj enakomerna. Ko je omet strjen ga lahko poljubno obdelujemo an enak način kot ročni omet.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  IZVEDBA OMETA V NOVOGRADNJI

  Pozdravljeni,

  potrebna je izvedba ometov po stenah v novozgrajeni vrstni hiši v LJ. Okvirna kvadratura 120 m2, velika okna na krajših stranicah hiše.
  Tri etaže - pritličje, nadstropje in mansarda.

  Elektrika, voda in prostor za delo zagotovljeni.

  Lp 1080 € do 1800 €


  ........

  STROJNE OMETE V HIŠI

  Pozdravljeni,

  potrebujem strojne omete za stanovanjsko hišo, samo stene pol zidano z opeko pol pa siporeks.

  Lp 1800 € do 3000 €


  ........

  OMETAVANJE BETONSKEGA ZUNANJEGA ZIDU

  Pozdravljeni,

  potrebujem omet za zunanji zid iz betonskih zidakov cca 240m2.

  LP 1350 € do 2250 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, STROJNO OMETANJE NOVOGRADNJE, 670 M2
  Strojni ometi, Velenje

  3150 € do 5250 €

  CENA, STROJNI OMETI, 260M2
  Strojni ometi, Hruševje

  1080 € do 1800 €

  CENA, STROJNI OMETI, 400M2
  Strojni ometi, Komen

  2250 € do 3750 €

  CENA, STROJNI OMETI - NOVOGRADNJA, 200 M2
  Strojni ometi, Ljubljana - Šentvid

  1440 € do 2400 €

  CENA, STROJNO OMETANJE NOVOGRADNJE, 600 M2
  Strojni ometi, Kamnik

  3600 € do 6000 €

  CENA, STROJNE OMETE , 250 M2
  Strojni ometi, Novo mesto

  1800 € do 3000 €

  CENA, OMETANJE NOVOGRADNJE + FASADA, CCA 300 M2
  Strojni ometi, Nova Gorica

  2160 € do 3600 €

  CENA, STROJNI OMETI NA NOVOGRADNJI, GRE ZA HISO S CCA 180M² TLORISNE POVRSINE
  Strojni ometi, Vrhnika

  1260 € do 2100 €

  CENA, NOTRANJI OMET, 150M2
  Strojni ometi, Žužemberk

  855 € do 1425 €

  CENA, CEMENTNI STROJNI OMET, OKOLI 500 M2
  Strojni ometi, Velenje

  3600 € do 6000 €

  CENA, STROJNI OMETI NA NOVOGRADNJI, 700 M2
  Strojni ometi, Železniki

  4500 € do 7500 €

  CENA, STROJNI OMETI IN TLAKI, 500M2
  Strojni ometi, Polšnik

  3150 € do 5250 €

  CENA, STROJNI OMETI Z ROFIX RENOPLUS , 70M2
  Strojni ometi, Ig

  450 € do 750 €

  CENA, STROJNI OMET ZA NOVOGRADNJO, 450M2
  Strojni ometi, Pesnica Pri Mariboru

  3150 € do 5250 €

  CENA, BRUŠENJE STROPA, OMETI STEN IN STROPA, TLAKI, 800 STEN, 360 STROP, 320 TLAKI
  Strojni ometi, Log pri Brezovici

  3780 € do 6300 €

  CENA, STROJNO OMETANJE NOVOGRADNJE, POVRŠINA HIŠE 286M2
  Strojni ometi, Logatec

  1980 € do 3300 €

  CENA, IZDELAVA STROJNIH OMETOV V KLETI , 250 M2
  Strojni ometi, Benedikt

  1800 € do 3000 €

  CENA, STROJNI OMETI, 70-80 M2
  Strojni ometi, Ljubljana - Polje

  576 € do 960 €

  CENA, STROJNO OMETO, 376,40 M2
  Strojni ometi, Pernica

  3240 € do 5400 €

  CENA, STROJNE OMETE V HISI NA NOVO, 470 M2
  Strojni ometi, Osilnica

  3330 € do 5550 €

  CENA, OMET ZA DELAVNICO, 80 M2
  Strojni ometi, Podplat

  576 € do 960 €

  CENA, STROJNE OMETE, 150 M2
  Strojni ometi, Maribor

  1080 € do 1800 €

  CENA, STROJNI OMETI + SLIKOPLESKARSKA DELA, 450 M2
  Strojni ometi, Ljubljana - Šentvid

  3240 € do 5400 €

  CENA, STROJNI OMETI, 168 M2
  Strojni ometi, Križevci Pri Ljutomeru

  1170 € do 1950 €

  CENA, STROJNE OMETE NA NOVOGRADNJI, 180 M2 (OBJEKT)
  Strojni ometi, Ljubljana

  1260 € do 2100 €

  CENA, STROJNE OMETE V STARI HIŠI, 470 M2
  Strojni ometi, Osilnica

  3330 € do 5550 €

  CENA, STROJNI OMETI, 200 M2
  Strojni ometi, Dolenjske Toplice

  1440 € do 2400 €

  CENA, STROJNI OMETI, NOVOGRADNJA, 700M2
  Strojni ometi, Horjul

  4500 € do 7500 €

  CENA, OMETI PO CELEM OBJEKTU ENOSTANOVANJSKE HIŠE, CCA. 370 M2 (STENE, STROPI)
  Strojni ometi, Kranj

  2610 € do 4350 €

  CENA, STROJNI OMETI, 60 M2
  Strojni ometi, Jelšane

  432 € do 720 €

  CENA, OMETI IN ESTRIH V STANOVANJSKI HIŠI, 250 M2
  Strojni ometi, Novo mesto

  1800 € do 3000 €

  CENA, STROJNO OMETANJE NOVOGRADNJE, 400 M2
  Strojni ometi, Dol pri Hrastniku

  2880 € do 4800 €

  CENA, STROJNI OMET, CCA 240 M2
  Strojni ometi, Divača

  1800 € do 3000 €

  CENA, STROJNI OMET V MANSARDI, 225 M2
  Strojni ometi, Šmarje - Sap

  1800 € do 3000 €

  CENA, OMET CELOTNI OBJEKT,
  Strojni ometi, Škofja Loka

  4050 € do 6750 €

  CENA, STROJNO OMETANJE, 500 M2
  Strojni ometi, Črni Vrh nad Idrijo

  1800 € do 3000 €  Poglej druge končane projekte in cene

  STROJNI OMETI CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 393 PODJETIJ ZA STROJNI OMETI


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE STROJNI OMETI?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane