Za področje

  Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

  Kakšna je cena prezračevalnega sistema? S svežim zrakom in rekuperacijo prezračevanja, boste prihranili tako na zdravju, kot na stroških ogrevanja vašega doma. Današnji prezračevalni sistemi so zelo učinkoviti, saj izrabijo že 90% energije izstopajočega zraka. Tako je temperatura zraka, ki je dovedena v prostor skoraj enaka temperaturi izrabljenega zraka. Poleti se sistem lahko poenostavi, saj ni potrebno dodatno ogrevati dovedenega zraka. Cena prezračevalnega sistema je odvisna od dolžine prezračevalnih cevi, ventilatorjev, rekuperatorja (centralni ali lokalni) ter od tega ali boste z zrakom hišo tudi ogrevali in/ali hladili. Okvirna cena sistema prisilnega prezračevanje z rekuperatorjem se giblje med 4000 in 6000 EUR, odvisno od sistema in velikosti objekta.

  Komu zaupati postavitev prezračevalnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom prezračevalnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena prezračevanja na hiši


  Cena za rekuperacijo. Dobava rotacijskega rekuperatorja za pretok 450 m3/h z vertikalno izvedbo z upravljalnim tablojem in booster funkcijo. Cena za montažo in ves pritrdilni material in cevi za prezračevanje.

  4800.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  6000.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  8400.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Prezračevanje (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Prezračevalni sistem

  Cena za standardni prisilni prezračevalni sistem z rekuperatorjem za posamezne prostore in odvodnimi ventilatorji v vlažnih prostorih. Cena prezračevanja z motažo.


  kpl

  €/kpl

  Montaža rekuperatorja

  Cena za montažo in dobavo rekuperatorja za pretok zraka za klasično enodružinsko hišo.


  kpl

  €/kpl

  Montaža ventilatorja, radialni, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega radialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.


  kpl

  €/kpl

  Montaža ventilatorja, aksialni - klasični, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega aksialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.


  kpl

  €/kpl

  Centralno prezračevanje

  Cena za centralno rekuperacijo. Cena visokakovostnega centralnega sistema prezračevanja z rekuperacijo. Cena za dobavo in montažo sistema s standardno velikim izmenjevalnikom - rekuperatorjem.


  kpl

  €/kpl

  Cev za prezračevanje DN 75

  Antistatična in antibakterijska fleksibilna PE cev za prezračevanje v kolutu 50 m, DN 75 s premerom 75 mm.


  kos

  €/kos

  Dušilec zvoka za prezračevanje

  Fleksibilni cevni dušilec zvoka za zmanjševanje hrupa pri rekuperaciji iz pocinkane pločevine, premera 630 mm z debelino izolacije 50 mm.


  kos

  €/kos

  Lokalno prezračevanje

  Cena za lokalno rekuperacijo. Cena lokalne rekuperacije za en prostor. Cena za lokalni rekuperator z zmogljivostjo 70 m3/h, skupaj s priborom za montažo zidu debeline do 60 cm in izvedbo montaže.


  kpl

  €/kpl

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Prezračevalni sistemi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o prezračevanju?

  Bivalno ugodje je močno odvisno od kvalitete zraka v prostoru. Od temperature zraka je odvisno počutje, od čistoče zraka pa vaše zdravje. Stanovanja lahko prezračujemo z odpiranjem oken in premišljenim oblikovanjem, vendar naravno prezračevanje velikokrat ni zadostno. V takih primerih je potrebno investirati v mehansko prezračevanje. V majhnih objektih se uporabljajo decentralizirani prezračevalni sistemi oz. lokalno prezračevanje pri čemer je v vsakem prostoru manjša prezračevalna naprava oz. ventilator. Na njih lahko namestimo tudi lokalne rekuperatorje. Za novogradnje in večje javne objekte pa se najpogosteje uporablja centralni prezračevalni sistem, ki je sestavljen iz centralne prezračevalne naprave, prezračevalnega razvoda in zračnikov. V osrednji napravi je mogoča tudi centralna rekuperacija, uravnavanje vlage ter ogrevanje ali hlajenje zraka.

  prezračevanje.jpg
  Čistost, temperatura in vlažnost zraka močno vpliva na naše zdravje in udobje.

  1.1 Prezračevanje prostorov

  Posamezne prostore je najlažje prezračevati z lokalnimi prezračevalnimi napravami. Temu ustrezajo stenski ventilatorji, ki so vgrajeni okoli 30 cm pod stropom, da omogočajo nemoteno kroženje zraka. Moč ventilatorja se prilagodi tako, da se v eni uri izmenja celoten volumen zraka v prostoru ali pa se v vgradi več ventilatorjev.

  1.2 Prezračevanje stanovanja

  Kadar želimo prezračevati celotno stanovanje lahko to storimo s centralnim prezračevalnim sistemom ali več lokalnimi napravami, ki so razporejene po prostorih. Prezračevalni sistem je potrebno zasnovati tako, da zrak odteka iz obremenjenih prostorov (kuhinja, kopalnica, toaleta) in priteka v bivalne prostore (spalnice, dnevna soba).

  1.3 Prezračevanje hiše

  Tudi prezračevanje celotne hiše je mogoče s pametno razporeditvijo lokalnih prezračevalnih naprav, vendar je bolj priporočljiva izvedba centralnega prezračevalnega sistema. Ponovno je potrebno paziti na dotekanje zraka v bivalne prostore in iztekanje iz “umazanih” prostorov. Za hiše se že priporoča tudi uporaba rekuperacije, ki zmanjša toplotne izgube pri izmenjavi zraka.

  1.4 Prednosti prezračevanja

  Slab zrak vsebuje celo vrsto nečistoč: prašne delce, pršice, cvetni prah in seveda manjšo vsebnost kisika. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega časa, je izrednega pomena za zdravje, da dihamo kvaliteten zrak. Zato bi morali vsako uro za vsaj 10 min temeljito prezračiti prav vse prostore, da se zamenja vsaj 70% zraka. Alternativno pa lahko svež zrak neprestano dovajamo tudi s pomočjo prezračevalnega sistema.

  1.5 Slabosti prezračevanja

  Čeprav ima prezračevanje pozitivne učinke na naše zdravje pa z odvajanjem toplega zraka iz prostora izgubljamo velike količine energije, kar se pozna na povišanih stroških za ogrevanje. Če prostor prezračujemo naravno, lahko to delno blažimo s hitrim zračenjem, ki zamenja le zrak, vendar ne ohladi površin. Pri mehanskem prezračevanju pa lahko uporabljamo tudi rekuperator, ki del toplotne z umazanega zraka prenese na svež zrak.

  2. Kako izbrati izvajalca za prezračevalni sistem?

  Izbira izvajalca za prezračevanje poteka tako, kot izbira kateregakoli drugega izvajalca kjer sta najpomembnejši strokovna usposobljenost in izkušenost. Najprej se posvetujte kakšen prezračevalni sistem bi bil primeren za vaše stanovanje ali hišo. Odgovori izvajalcev bodo dober pokazatelj znanja. Nato pa lahko na Mojmojster preverite tudi slike njihovih referenc ter mnenja prejšnjih strank. Izbranim izvajalcem tako le še pošljete povpraševanje in počakate na ponudbe.

  3. Lokalno ali centralno prezračevanje?

  3.1 Lokalno prezračevanje

  Prezračevalni sistem lahko deluje lokalno, iz več samostojnih naprav, ali pa je sistem centraliziran. Lokalno prezračevanje je še posebej primerno za prenove in tiste objekte, kjer poseganje v konstrukcijo ni mogoče. Pri lokalnem prezračevanju je v vsakem prostoru nameščena samostojna prezračevalna naprava oz. ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Vsak prostor potrebuje preboj stene oz. stik z zunanjostjo.

  3.2 Lokalna rekuperacija

  Pri lokalnem prezračevanju lahko pride do velikih toplotnih izgub, kar delno ublažimo z uporabo lokalnih rekuperatorjev. Vendar je lokalna rekuperacija manj učinkovita od centralne rekuperacije in tudi dražja, saj je potrebno večje število naprav.

  3.3 Centralno prezračevanje

  Osrednji element centralnega prezračevalnega sistema sestavlja centralna prezračevalna naprava. Na napravo je priključen prezračevalni cevni sistem, ki vodi v različne prostore. Prezračevalne kanale je možno montirati v spuščeni strop ali pa ga vgraditi v estrih. Cevi in zračniki morajo biti dimenzionirani glede na predviden pretok zraka, saj lahko drugače prihaja do hrupa in prepiha. Centralni prezračevalni sistem zahteva skrbno načrtovanje, zato je primeren predvsem za novogradnje ali javne prostore, ki jih je lahko prenavljati npr. industrijske hale ali javni objekti s spuščenim stropom. Centralno prezračevalno napravo je lahko vzdrževati, saj zahteva le redno menjavo filtrov.

  3.4 Centralna rekuperacija

  Učinkovitost centralnega prezračevalnega sistema se poveča z uporabo centralnega rekuperatorja. V rekuperatorju odvedeni topli zrak segreva hladni dovedeni zrak, pri čemer se lahko prenese do 70% toplote. Prezračevanje z rekuperacijo močno zniža stroške ogrevanja. S posebno nadgradnjo je mogoče tudi razvlaževanje ali navlaževanje zraka.

  4. Naravno ali mehansko prezračevanje?

  4.1 Naravno prezračevanje

  Pogosto vprašanje pri prezračevanju je: ali je boljše naravno ali mehansko prezračevanje? Ker objekti niso zrakotesni prezračevanje poteka neprestano. Naravno prezračevanje ne zahteva investicije v prezračevalni sistem, vendar je primerno le za manjše prostore oz. volumne, zahteva neprestano ročno upravljanje in ni učinkovito, če je razlika med nočno in dnevno temperaturo majhna, objekt pa slabo izoliran.

  4.2 Mehansko prezračevanje z ventilatorji

  Za mehansko prezračevanje se uporabljajo ventilatorji, ki pospešujejo prehod zraka po zračnikih. Za najpreprostejše prezračevalne sisteme se uporabljajo kopalniški ventilatorji, ki odvajajo odpaden zrak iz sanitarnih prostorov in ustvarjajo podtlak, ki srka svež zrak od zunaj. Pogosti so tudi cevni ventilatorji npr. kuhinjska napa in stenski ventilatorji. Mehanski prezračevalni sistemi zagotavljajo neprestano kvaliteto zraka, uravnavajo vlago, filtrirajo zrak, delujejo neslišno in avtomatsko, z njimi pa lahko prostor tudi ogrevamo ali hladimo.

  5. Klimatizacija s prezračevanjem

  5.1 Ogrevanje s prezračevalnimi napravami

  Največja prednost prezračevalnih sistemov je, da lahko z njimi prostor tudi ogrevamo … ali hladimo. Pri tem je klimatsko napravo potrebno dimenzionirati glede na volumen ogrevanega zraka in potreben dovod toplote. Svež in topel zrak nato po prezračevalnem razvodu potuje do vseh prostorov. Zračniki morajo biti dovolj veliki glede na pretok zraka, saj lahko v nasprotnem primeru prihaja do hrupa in neprijetnega občutka prepiha. Z uporabo rekuperatorja je možno zmanjšati toplotne izgube, saj tako umazan izsesani zrak del svoje toplote prenaša na svež dovedeni zrak.

  5.2 Hlajenje s prezračevalnim sistemom

  Poleg dovajanja čistega zraka lahko s prezračevalnim sistemom prostore tudi hladimo. Zrak je možno hladiti s pomočjo  zemeljskega, vodnega ali zračnika prenosnika toplote. Dober zemeljski prenosnik zrak uspešno hladi s 30°C na prijetnih 22°C. Pri tem je potrebno poskrbeti za odvod kondenzirane vlage in dobro izolacijo celotnega objekta. Zrak lahko ohladimo tudi z rekuperatorjem ali s klimatsko napravo. Energetsko učinkovito pa je tudi hlajenje zraka s pomočjo toplotne črpalke, ki uravnava tudi vlažnost zraka.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prezračevanje?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Lokalno prezračevanje

  Pozdravljeni,


  potrebujem lokalno prezračevanje hiše - pritličje, mansarda dve sobi.


  Hvala, lp 3150 € do 5250 €

  ........

  Dobava in vgradnja 2 kpl rekuperacijske enote

  Spoštovani,

  prosim za pripravo in posredovanje ponudbe za dobavo in vgradnjo
  2 kpl rekuperacijske enote (npr. LOSSNAY VL-50ES2-E, Mitsubishi) za stalno prezračevanje prostorov,
  ki mora imeti konstanten in enak vpih ter izpih zraka, da se v stavbi ne ustvarja dodatnega podtlaka.

  Ponudba naj zajema dobavo, montažo in zagon ter vse transportne in ostale manipulativne stroške, izvedbo vseh potrebnih prebojev, vse potrebne tesnitve, izolacije, ves potreben montažni in pritrdilni material.

  Rekuperacijski enoti se vgradi (kot ukrep za znižanje koncentracije radona) vsako v svojo pisarno.

  Ogled je možen po dogovoru z vodjo nadzorništva oz. v primeru njegove odsotnosti z njegovim namestnikom.


  Ponudbe pričakujem do vključno 10.07.2024 do 14. ure.
  Izvedba: čimprej in po dogovoru z vodjo nadzorništva.

  Hvala.

  Lep pozdrav, 8100 € do 13500 €

  ........

  Lokalni prezračevalni sistem

  Pozdravljeni,

  potrebujem lokalni prezračevalni sistem. Želel bi dobrega mojstra, da pride na ogled in predlaga kaj bi bilo najbolje.

  Lep pozdrav. 1404 € do 2340 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Sanacija 2 prostorov, cca 30m2
  Prezračevanje, Vrhnika

  810 € do 1350 €

  Cena, Izdelava rekuperacije, Cca 60 m2
  Prezračevanje, Limbuš

  3240 € do 5400 €

  Cena, Rekuperator za kopalnico 45 cm stena, 6.5 do 7m2
  Prezračevanje, Ljubljana - Polje

  1404 € do 2340 €

  Cena, Centralni prezračevalni sistem z rekuperacijo, 200 m2
  Prezračevanje, Sv. Trojica V Slovenskih Goricah

  5400 € do 9000 €

  Cena, Menjava ventilatorja v kopalnici, 7m2
  Prezračevanje, Kranj

  540 € do 900 €

  Cena, Rekuperacija hiše, 70m2
  Prezračevanje, Laško

  4320 € do 7200 €

  Cena, Rekuperacijo, 2 x 100m2
  Prezračevanje, Nova Gorica

  4950 € do 8250 €

  Cena, Lokalno prezračevanje - novogradnja, 168 m2
  Prezračevanje, Kamnik

  13500 € do 22500 €

  Cena, Servis rekuperacije, Po opisu
  Prezračevanje, Sveta Ana v Slovenskih Goricah

  270 € do 450 €

  Cena, Namestitev lokalnih rekuperatorjev v pisarni, cca 70m2
  Prezračevanje, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vgradnja enostavnega zračnika s prebojem fasade, Cca 10m2
  Prezračevanje, Cerklje na Gorenjskem

  1440 € do 2400 €

  Cena, Prezračevalni sistem, 120m²
  Prezračevanje, Koper

  4320 € do 7200 €

  Cena, Rekuperatorja za kopalnici, 5 m3 in 7 m3
  Prezračevanje, Maribor

  0 € do 0 €

  Cena, Izvedba prezračevanja z rekuperatorji, 120 m2
  Prezračevanje, Murska Sobota

  9900 € do 16500 €

  Cena, Inštalacija prezračevalnega sistema z rekuperatorjem, kvadratura okoli 100m2 oz. nekje 300m3 (visoki stropi)
  Prezračevanje, Raka

  2700 € do 4500 €

  Cena, Centralna rekuperacija, klet cca 70 m2 pritličje cca70 m2 mansarda cca 70 m2
  Prezračevanje, Krško

  4320 € do 7200 €

  Cena, Sistem prezračevanja stanovanja v večstanovanjski hiši, 50 m2
  Prezračevanje, Ljubljana

  4320 € do 7200 €

  Cena, Prezračevanje prostorov, 2 prostora
  Prezračevanje, Križevci Pri Ljutomeru

  2700 € do 4500 €

  Cena, Dobava in instalacija prezracevalnega sistema, 140 m2
  Prezračevanje, Brezovica Pri Ljubljani

  4320 € do 7200 €

  Cena, Prezračevalne enote, 100 m2
  Prezračevanje, Kočevska Reka

  3600 € do 6000 €

  Cena, Čiščenje prezračevalnih kanalov, 5 prezračevalnih kanalov
  Prezračevanje, Škofljica

  90 € do 150 €

  Cena, Montažo prezračevalnega sistema, 380 m2
  Prezračevanje, Postojna

  540 € do 900 €

  Cena, Rekuperator, prezračevanje v stanovanjskem bloku, Približno, en prostor 15 m2 in drugi 20 m2
  Prezračevanje, Ivančna Gorica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lokalna prezračevalna naprava, 80m2
  Prezračevanje, Radomlje

  1404 € do 2340 €

  Cena, Prezračevanje, 4 in 2
  Prezračevanje, Prevalje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Prezračevalno hladilni sistem, cca 200 m2
  Prezračevanje, Bled

  3600 € do 6000 €

  Cena, Prezračevanje z rekuporacijo, 30m2
  Prezračevanje, Ljubljana

  1404 € do 2340 €

  Cena, Prezračevanje z rekuperacijo, dnevna z kuhinjo 40m2, kopalnica 10 m2 in spalnica 20m2
  Prezračevanje, Križevci Pri Ljutomeru

  3240 € do 5400 €

  Cena, Montaža lokalnega rekuperatorja, 28m2
  Prezračevanje, Izola

  1404 € do 2340 €

  Cena, Menjava ventilatorja v kopalnici, Po opisu
  Prezračevanje, Kranj

  54 € do 90 €

  Cena, Prezračevanje, stanovanje v bloku, fasada se izvaja, 80 m2
  Prezračevanje, Nova Gorica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Prezračevalni sistem v stanovanju, 65m2
  Prezračevanje, Vipava

  2700 € do 4500 €

  Cena, Rekuperacija na stari hiši, 150 m2
  Prezračevanje, Šmarješke Toplice

  3240 € do 5400 €

  Cena, Rekuperacija stanovanja, 12m2
  Prezračevanje, Mežica

  1404 € do 2340 €

  Cena, Rekuperacija za 3 sobe, 3 x 20m2
  Prezračevanje, Ljubljana

  4050 € do 6750 €

  Cena, Prezračevanje v kopalnici, po opisu
  Prezračevanje, Radomlje

  630 € do 1050 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Prezračevanje cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  800+ podjetij za Prezračevanje
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane