Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

Kakšna je cena prezračevalnega sistema? S svežim zrakom in rekuperacijo prezračevanja, boste prihranili tako na zdravju, kot na stroških ogrevanja vašega doma. Današnji prezračevalni sistemi so zelo učinkoviti, saj izrabijo že 90% energije izstopajočega zraka. Tako je temperatura zraka, ki je dovedena v prostor skoraj enaka temperaturi izrabljenega zraka. Poleti se sistem lahko poenostavi, saj ni potrebno dodatno ogrevati dovedenega zraka. Cena prezračevalnega sistema je odvisna od dolžine prezračevalnih cevi, ventilatorjev, rekuperatorja (centralni ali lokalni) ter od tega ali boste z zrakom hišo tudi ogrevali in/ali hladili. Okvirna cena sistema prisilnega prezračevanje z rekuperatorjem se giblje med 4000 in 6000 EUR, odvisno od sistema in velikosti objekta.

Komu zaupati postavitev prezračevalnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom prezračevalnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA PREZRAČEVANJA NA HIŠI


Cena za rekuperacijo. Dobava rotacijskega rekuperatorja za pretok 450 m3/h z vertikalno izvedbo z upravljalnim tablojem in booster funkcijo. Cena za montažo in ves pritrdilni material in cevi za prezračevanje.

4800.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
8400.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

DRUGE CENE ZA PREZRAČEVANJE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Prezračevalni sistem

Cena za standardni prisilni prezračevalni sistem z rekuperatorjem za posamezne prostore in odvodnimi ventilatorji v vlažnih prostorih. Cena prezračevanja z motažo.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Montaža rekuperatorja

Cena za montažo in dobavo rekuperatorja za pretok zraka za klasično enodružinsko hišo.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Montaža ventilatorja, radialni, do 450 mm

Cena za montažo cevnega radialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Montaža ventilatorja, aksialni - klasični, do 450 mm

Cena za montažo cevnega aksialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Lokalno prezračevanje

Cena za lokalno rekuperacijo. Cena lokalne rekuperacije za en prostor. Cena za lokalni rekuperator z zmogljivostjo 70 m3/h, skupaj s priborom za montažo zidu debeline do 60 cm in izvedbo montaže.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Centralno prezračevanje

Cena za centralno rekuperacijo. Cena visokakovostnega centralnega sistema prezračevanja z rekuperacijo. Cena za dobavo in montažo sistema s standardno velikim izmenjevalnikom - rekuperatorjem.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Cev za prezračevanje DN 75

Antistatična in antibakterijska fleksibilna PE cev za prezračevanje v kolutu 50 m, DN 75 s premerom 75 mm.€/kos

kos
povpraševanje>

Dušilec zvoka za prezračevanje

Fleksibilni cevni dušilec zvoka za zmanjševanje hrupa pri rekuperaciji iz pocinkane pločevine, premera 630 mm z debelino izolacije 50 mm.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Prezračevalni sistemi - vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti o prezračevanju?

Bivalno ugodje je močno odvisno od kvalitete zraka v prostoru. Od temperature zraka je odvisno počutje, od čistoče zraka pa vaše zdravje. Stanovanja lahko prezračujemo z odpiranjem oken in premišljenim oblikovanjem, vendar naravno prezračevanje velikokrat ni zadostno. V takih primerih je potrebno investirati v mehansko prezračevanje. V majhnih objektih se uporabljajo decentralizirani prezračevalni sistemi oz. lokalno prezračevanje pri čemer je v vsakem prostoru manjša prezračevalna naprava oz. ventilator. Na njih lahko namestimo tudi lokalne rekuperatorje. Za novogradnje in večje javne objekte pa se najpogosteje uporablja centralni prezračevalni sistem, ki je sestavljen iz centralne prezračevalne naprave, prezračevalnega razvoda in zračnikov. V osrednji napravi je mogoča tudi centralna rekuperacija, uravnavanje vlage ter ogrevanje ali hlajenje zraka.

prezračevanje.jpg
Čistost, temperatura in vlažnost zraka močno vpliva na naše zdravje in udobje.

1.1 Prezračevanje prostorov

Posamezne prostore je najlažje prezračevati z lokalnimi prezračevalnimi napravami. Temu ustrezajo stenski ventilatorji, ki so vgrajeni okoli 30 cm pod stropom, da omogočajo nemoteno kroženje zraka. Moč ventilatorja se prilagodi tako, da se v eni uri izmenja celoten volumen zraka v prostoru ali pa se v vgradi več ventilatorjev.

1.2 Prezračevanje stanovanja

Kadar želimo prezračevati celotno stanovanje lahko to storimo s centralnim prezračevalnim sistemom ali več lokalnimi napravami, ki so razporejene po prostorih. Prezračevalni sistem je potrebno zasnovati tako, da zrak odteka iz obremenjenih prostorov (kuhinja, kopalnica, toaleta) in priteka v bivalne prostore (spalnice, dnevna soba).

1.3 Prezračevanje hiše

Tudi prezračevanje celotne hiše je mogoče s pametno razporeditvijo lokalnih prezračevalnih naprav, vendar je bolj priporočljiva izvedba centralnega prezračevalnega sistema. Ponovno je potrebno paziti na dotekanje zraka v bivalne prostore in iztekanje iz “umazanih” prostorov. Za hiše se že priporoča tudi uporaba rekuperacije, ki zmanjša toplotne izgube pri izmenjavi zraka.

1.4 Prednosti prezračevanja

Slab zrak vsebuje celo vrsto nečistoč: prašne delce, pršice, cvetni prah in seveda manjšo vsebnost kisika. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega časa, je izrednega pomena za zdravje, da dihamo kvaliteten zrak. Zato bi morali vsako uro za vsaj 10 min temeljito prezračiti prav vse prostore, da se zamenja vsaj 70% zraka. Alternativno pa lahko svež zrak neprestano dovajamo tudi s pomočjo prezračevalnega sistema.

1.5 Slabosti prezračevanja

Čeprav ima prezračevanje pozitivne učinke na naše zdravje pa z odvajanjem toplega zraka iz prostora izgubljamo velike količine energije, kar se pozna na povišanih stroških za ogrevanje. Če prostor prezračujemo naravno, lahko to delno blažimo s hitrim zračenjem, ki zamenja le zrak, vendar ne ohladi površin. Pri mehanskem prezračevanju pa lahko uporabljamo tudi rekuperator, ki del toplotne z umazanega zraka prenese na svež zrak.

2. Kako izbrati izvajalca za prezračevalni sistem?

Izbira izvajalca za prezračevanje poteka tako, kot izbira kateregakoli drugega izvajalca kjer sta najpomembnejši strokovna usposobljenost in izkušenost. Najprej se posvetujte kakšen prezračevalni sistem bi bil primeren za vaše stanovanje ali hišo. Odgovori izvajalcev bodo dober pokazatelj znanja. Nato pa lahko na Mojmojster preverite tudi slike njihovih referenc ter mnenja prejšnjih strank. Izbranim izvajalcem tako le še pošljete povpraševanje in počakate na ponudbe.

3. Lokalno ali centralno prezračevanje?

3.1 Lokalno prezračevanje

Prezračevalni sistem lahko deluje lokalno, iz več samostojnih naprav, ali pa je sistem centraliziran. Lokalno prezračevanje je še posebej primerno za prenove in tiste objekte, kjer poseganje v konstrukcijo ni mogoče. Pri lokalnem prezračevanju je v vsakem prostoru nameščena samostojna prezračevalna naprava oz. ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Vsak prostor potrebuje preboj stene oz. stik z zunanjostjo.

3.2 Lokalna rekuperacija

Pri lokalnem prezračevanju lahko pride do velikih toplotnih izgub, kar delno ublažimo z uporabo lokalnih rekuperatorjev. Vendar je lokalna rekuperacija manj učinkovita od centralne rekuperacije in tudi dražja, saj je potrebno večje število naprav.

3.3 Centralno prezračevanje

Osrednji element centralnega prezračevalnega sistema sestavlja centralna prezračevalna naprava. Na napravo je priključen prezračevalni cevni sistem, ki vodi v različne prostore. Prezračevalne kanale je možno montirati v spuščeni strop ali pa ga vgraditi v estrih. Cevi in zračniki morajo biti dimenzionirani glede na predviden pretok zraka, saj lahko drugače prihaja do hrupa in prepiha. Centralni prezračevalni sistem zahteva skrbno načrtovanje, zato je primeren predvsem za novogradnje ali javne prostore, ki jih je lahko prenavljati npr. industrijske hale ali javni objekti s spuščenim stropom. Centralno prezračevalno napravo je lahko vzdrževati, saj zahteva le redno menjavo filtrov.

3.4 Centralna rekuperacija

Učinkovitost centralnega prezračevalnega sistema se poveča z uporabo centralnega rekuperatorja. V rekuperatorju odvedeni topli zrak segreva hladni dovedeni zrak, pri čemer se lahko prenese do 70% toplote. Prezračevanje z rekuperacijo močno zniža stroške ogrevanja. S posebno nadgradnjo je mogoče tudi razvlaževanje ali navlaževanje zraka.

4. Naravno ali mehansko prezračevanje?

4.1 Naravno prezračevanje

Pogosto vprašanje pri prezračevanju je: ali je boljše naravno ali mehansko prezračevanje? Ker objekti niso zrakotesni prezračevanje poteka neprestano. Naravno prezračevanje ne zahteva investicije v prezračevalni sistem, vendar je primerno le za manjše prostore oz. volumne, zahteva neprestano ročno upravljanje in ni učinkovito, če je razlika med nočno in dnevno temperaturo majhna, objekt pa slabo izoliran.

4.2 Mehansko prezračevanje z ventilatorji

Za mehansko prezračevanje se uporabljajo ventilatorji, ki pospešujejo prehod zraka po zračnikih. Za najpreprostejše prezračevalne sisteme se uporabljajo kopalniški ventilatorji, ki odvajajo odpaden zrak iz sanitarnih prostorov in ustvarjajo podtlak, ki srka svež zrak od zunaj. Pogosti so tudi cevni ventilatorji npr. kuhinjska napa in stenski ventilatorji. Mehanski prezračevalni sistemi zagotavljajo neprestano kvaliteto zraka, uravnavajo vlago, filtrirajo zrak, delujejo neslišno in avtomatsko, z njimi pa lahko prostor tudi ogrevamo ali hladimo.

5. Klimatizacija s prezračevanjem

5.1 Ogrevanje s prezračevalnimi napravami

Največja prednost prezračevalnih sistemov je, da lahko z njimi prostor tudi ogrevamo … ali hladimo. Pri tem je klimatsko napravo potrebno dimenzionirati glede na volumen ogrevanega zraka in potreben dovod toplote. Svež in topel zrak nato po prezračevalnem razvodu potuje do vseh prostorov. Zračniki morajo biti dovolj veliki glede na pretok zraka, saj lahko v nasprotnem primeru prihaja do hrupa in neprijetnega občutka prepiha. Z uporabo rekuperatorja je možno zmanjšati toplotne izgube, saj tako umazan izsesani zrak del svoje toplote prenaša na svež dovedeni zrak.

5.2 Hlajenje s prezračevalnim sistemom

Poleg dovajanja čistega zraka lahko s prezračevalnim sistemom prostore tudi hladimo. Zrak je možno hladiti s pomočjo  zemeljskega, vodnega ali zračnika prenosnika toplote. Dober zemeljski prenosnik zrak uspešno hladi s 30°C na prijetnih 22°C. Pri tem je potrebno poskrbeti za odvod kondenzirane vlage in dobro izolacijo celotnega objekta. Zrak lahko ohladimo tudi z rekuperatorjem ali s klimatsko napravo. Energetsko učinkovito pa je tudi hlajenje zraka s pomočjo toplotne črpalke, ki uravnava tudi vlažnost zraka.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMSANACIJA PLESNI IN PREZRAČEVALNI SISTEM

Pozdravljeni,

potrebovali bi ureditev prezračevanje zgornjega nadstropja in sanacijo do sedaj nastale plesni v spalnici. Zgornje nadstropje ima v celoti nekje 120 m2 (res nujno pa bi potrebovali prezračevanje v prostoru, ki je velik nekje 32 m2).

Lp 2700 1 do 4500 €


........

PREZRAČEVALNI SISTEM

Pozdravljeni,

v 4 prostorih (dnevna soba, kuhinja in 2x otroška soba) bi namestili prezračevalne sisteme.

Lp 5625 1 do 9375 €


........

PREZRAČEVANJE,REKUPERACIJA

Pozdravljeni,

zanimam se za prezračevanje (lokalno rekuperacijo) 1 etaže stanovanjske hiše. Leto gradnje 1965. Spalnica 16m2, dnevna soba 18 m2, jedilnica 12m2,kuhinja 4m2,hodnik 5m2,kopalnica 4m2. Za lažjo predstavo,v vse prostore razen v kuhinjo se vstopa iz hodnika,ki je na sredini stanovanja. Zunanje stene so debeline 40 cm. Spomladi bomo sanirali stene oziroma plesen in takrat imamo namen urediti tudi prezračevanje. Prosim za ponudbo.
Imam pa še eno vprašanje ali je za takšno kvadraturo in postavitev prostorov dovolj samo 1 preboj stene.
Na sliki so označena tudi okna,kopalnica je brez.

Lep pozdrav

1350 1 do 2250 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, PREZRAČEVANJE PROFESIONALNE KUHINJE, 15 M2
Prezračevanje, Maribor

540 € do 900 €

CENA, LOKALNI REKUPERATOR , 30M3 - 50M3
Prezračevanje, Miklavž Na Dravskem Polju

4500 € do 7500 €

CENA, CENTRALNO PREZRACEVANJE V NOVOGRADNJI, 174 M2
Prezračevanje, Trebnje

2700 € do 4500 €

CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO IN KANALSKO KLIMATSKO NAPRAVO, 110 M2
Prezračevanje, Koper

4950 € do 8250 €

CENA, V KLETNIH PROSTORIH NAMENJENIM ZA BIVANJE , 60 M2
Prezračevanje, Laze V Tuhinju

4230 € do 7050 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA DVEH LOKALNIH REKUPERATORJEV, PO OPISU
Prezračevanje, Novo mesto

2700 € do 4500 €

CENA, MONTAŽA IN DOBAVA LOKALNEGA REKUPERATORJA ZRAKA, 8
Prezračevanje, Novo mesto

1440 € do 2400 €

CENA, REKUPERATOR V SPALNICI, 12 M2
Prezračevanje, Laško

1440 € do 2400 €

CENA, REKUPERACIJA Z GRETJEM, 140 M2
Prezračevanje, Kranj

900 € do 1500 €

CENA, PREZRAČEVANJE IN NAPELJAVA NAPE NA PROSTO, 50 M2
Prezračevanje, Celje

630 € do 1050 €

CENA, PREZRAČEVANJE STANOVANJSKEGA OBJEKTA, 130 M2
Prezračevanje, Ankaran

900 € do 1500 €

CENA, MONTAŽA ŠPALETNIH REKUPERATORJEV, 60 LUKENJ
Prezračevanje, Ljubljana

720 € do 1200 €

CENA, INSTALACIJA CENTRALNE REKUPERACIJE Z VLAŽILNIKOM, 150 M2
Prezračevanje, Ceršak

900 € do 1500 €

CENA, PREZRAČEVANJE PROIZVODNJE, 60 M2
Prezračevanje, Logatec

720 € do 1200 €

CENA, MATERIAL ZA PREZRAČEVANJE, 7
Prezračevanje, Domžale

360 € do 600 €

CENA, KOPALNIŠKI VENTILATOR S SENZORJEM VLAGE, 11 M2
Prezračevanje, Ptuj

135 € do 225 €

CENA, LOKALNO PREZRAČEVANJE, 80M2
Prezračevanje, Podbočje

810 € do 1350 €

CENA, LOKALNI PEZRAČEVALNI SISTEM, 54,6M2
Prezračevanje, Apače

675 € do 1125 €

CENA, LUKNJA ZA PREZRAČEVALNI KANAL, PO OPISU
Prezračevanje, Medvode

225 € do 375 €

CENA, PREZRAČEVANJE 2-3 SOB, 20,24,20
Prezračevanje, Dolenjske Toplice

450 € do 750 €

CENA, PRISILNO PREZRAČEVANJE KLETI, 10 M2
Prezračevanje, Cerknica

315 € do 525 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA KOPALNIŠKEGA VENTILATORJA, 8 M2
Prezračevanje, Dol Pri Ljubljani

405 € do 675 €

CENA, LOKALNI REKUPERATOR, PO OPISU
Prezračevanje, Ljubljana

4230 € do 7050 €

CENA, PREZRAČEVANJE V NOVOGRADNJI, 170 M2
Prezračevanje, Rače

4230 € do 7050 €

CENA, CENTRALNI SISTEM PREZRAČEVANJA Z REKUPERACIJO, 150 M2
Prezračevanje, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE V STARI HIŠI, CCA 100 M2
Prezračevanje, Škofja Loka

810 € do 1350 €

CENA, SEVETOVANJE IN IZVEDBA CENTRALNEGA PREZRAČEVANJA, PO OPISU
Prezračevanje, Črnomelj

4320 € do 7200 €

CENA, PREZRAČEVANJE SPALNICE, 45M2
Prezračevanje, Domžale

360 € do 600 €

CENA, PREZRAČEVANJE LOKALNO Z REKUPERACIJO, 139 M2
Prezračevanje, Križevci Pri Ljutomeru

1404 € do 2340 €

CENA, ZAMENJAVA SANITARNIH VENTILATORJEV, 2 KOM
Prezračevanje, Kranj

180 € do 300 €

CENA, CENTRALNA REKUPERACIJA, 180M2
Prezračevanje, Velenje

3240 € do 5400 €

CENA, REKUPERATOR PREZRAČEVNAJE PROSTOROV, 50 M2
Prezračevanje, Slovenska Bistrica

2340 € do 3900 €

CENA, PREZRAČEVANJE, CCA 100 M2
Prezračevanje, Ljubljana - Polje

1800 € do 3000 €

CENA, PREZRAČEVALNI SISTEM V SPALNICI, 15 M2
Prezračevanje, Maribor

1440 € do 2400 €

CENA, MONTAŽO REKUPERACIJE, PO OPISU
Prezračevanje, Vipava

540 € do 900 €

CENA, LOKALNO PREZRAČEVANJE ZA STANOVANJSKO HIŠO, CCA 110 M2
Prezračevanje, Kamnik

9000 € do 15000 €Poglej druge končane projekte in cene

Prezračevanje CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

759+ PODJETIJ ZA PREZRAČEVANJE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PREZRAČEVANJE?

 • Prezračevanje Ljubljana
 • Prezračevanje Maribor
 • Prezračevanje Celje
 • Prezračevanje Koper
 • Prezračevanje Kranj
 • Prezračevanje Ajdovščina
 • Prezračevanje Bled
 • Prezračevanje Bovec
 • Prezračevanje Črna na Koroškem
 • Prezračevanje Črnomelj
 • Prezračevanje Domžale
 • Prezračevanje Gornja Radgona
 • Prezračevanje Gornji Grad
 • Prezračevanje Hrastnik
 • Prezračevanje Ilirska Bistrica
 • Prezračevanje Izola
 • Prezračevanje Jesenice
 • Prezračevanje Kamnik
 • Prezračevanje Kidričevo
 • Prezračevanje Kobarid
 • Prezračevanje Kočevje
 • Prezračevanje Kranjska Gora
 • Prezračevanje Krško
 • Prezračevanje Laško
 • Prezračevanje Lendava
 • Prezračevanje Litija
 • Prezračevanje Ljutomer
 • Prezračevanje Metlika
 • Prezračevanje Mojstrana
 • Prezračevanje Mozirje
 • Prezračevanje Murska Sobota
 • Prezračevanje Nova Gorica
 • Prezračevanje Novo mesto
 • Prezračevanje Ormož
 • Prezračevanje Piran - Pirano
 • Prezračevanje Pivka
 • Prezračevanje Portorož
 • Prezračevanje Postojna
 • Prezračevanje Ptuj
 • Prezračevanje Radeče
 • Prezračevanje Radenci
 • Prezračevanje Radovljica
 • Prezračevanje Ravne Na Koroškem
 • Prezračevanje Ribnica
 • Prezračevanje Rogaška Slatina
 • Prezračevanje Sevnica
 • Prezračevanje Sežana
 • Prezračevanje Škofja Loka
 • Prezračevanje Slovenj Gradec
 • Prezračevanje Slovenska Bistrica
 • Prezračevanje Slovenske Konjice
 • Prezračevanje Šoštanj
 • Prezračevanje Štore
 • Prezračevanje Tolmin
 • Prezračevanje Trbovlje
 • Prezračevanje Tržič
 • Prezračevanje Trzin
 • Prezračevanje Velenje
 • Prezračevanje Vipava
 • Prezračevanje Vojnik
 • Prezračevanje Vransko
 • Prezračevanje Vrhnika
 • Prezračevanje Žalec
 • Prezračevanje Zreče
 • Prezračevanje Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane