Za področje

  Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

  Kakšna je cena prezračevalnega sistema? S svežim zrakom in rekuperacijo prezračevanja, boste prihranili tako na zdravju, kot na stroških ogrevanja vašega doma. Današnji prezračevalni sistemi so zelo učinkoviti, saj izrabijo že 90% energije izstopajočega zraka. Tako je temperatura zraka, ki je dovedena v prostor skoraj enaka temperaturi izrabljenega zraka. Poleti se sistem lahko poenostavi, saj ni potrebno dodatno ogrevati dovedenega zraka. Cena prezračevalnega sistema je odvisna od dolžine prezračevalnih cevi, ventilatorjev, rekuperatorja (centralni ali lokalni) ter od tega ali boste z zrakom hišo tudi ogrevali in/ali hladili. Okvirna cena sistema prisilnega prezračevanje z rekuperatorjem se giblje med 4000 in 6000 EUR, odvisno od sistema in velikosti objekta.

  Komu zaupati postavitev prezračevalnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom prezračevalnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena prezračevanja na hiši


  Cena za rekuperacijo. Dobava rotacijskega rekuperatorja za pretok 450 m3/h z vertikalno izvedbo z upravljalnim tablojem in booster funkcijo. Cena za montažo in ves pritrdilni material in cevi za prezračevanje.

  4800.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  8400.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Prezračevanje

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Prezračevalni sistem

  Cena za standardni prisilni prezračevalni sistem z rekuperatorjem za posamezne prostore in odvodnimi ventilatorji v vlažnih prostorih. Cena prezračevanja z motažo.


  kpl

  €/kpl

  Montaža rekuperatorja

  Cena za montažo in dobavo rekuperatorja za pretok zraka za klasično enodružinsko hišo.


  kpl

  €/kpl

  Montaža ventilatorja, radialni, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega radialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.


  kpl

  €/kpl

  Montaža ventilatorja, aksialni - klasični, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega aksialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.


  kpl

  €/kpl

  Centralno prezračevanje

  Cena za centralno rekuperacijo. Cena visokakovostnega centralnega sistema prezračevanja z rekuperacijo. Cena za dobavo in montažo sistema s standardno velikim izmenjevalnikom - rekuperatorjem.


  kpl

  €/kpl

  Cev za prezračevanje DN 75

  Antistatična in antibakterijska fleksibilna PE cev za prezračevanje v kolutu 50 m, DN 75 s premerom 75 mm.


  kos

  €/kos

  Dušilec zvoka za prezračevanje

  Fleksibilni cevni dušilec zvoka za zmanjševanje hrupa pri rekuperaciji iz pocinkane pločevine, premera 630 mm z debelino izolacije 50 mm.


  kos

  €/kos

  Lokalno prezračevanje

  Cena za lokalno rekuperacijo. Cena lokalne rekuperacije za en prostor. Cena za lokalni rekuperator z zmogljivostjo 70 m3/h, skupaj s priborom za montažo zidu debeline do 60 cm in izvedbo montaže.


  kpl

  €/kpl

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Prezračevalni sistemi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o prezračevanju?

  Bivalno ugodje je močno odvisno od kvalitete zraka v prostoru. Od temperature zraka je odvisno počutje, od čistoče zraka pa vaše zdravje. Stanovanja lahko prezračujemo z odpiranjem oken in premišljenim oblikovanjem, vendar naravno prezračevanje velikokrat ni zadostno. V takih primerih je potrebno investirati v mehansko prezračevanje. V majhnih objektih se uporabljajo decentralizirani prezračevalni sistemi oz. lokalno prezračevanje pri čemer je v vsakem prostoru manjša prezračevalna naprava oz. ventilator. Na njih lahko namestimo tudi lokalne rekuperatorje. Za novogradnje in večje javne objekte pa se najpogosteje uporablja centralni prezračevalni sistem, ki je sestavljen iz centralne prezračevalne naprave, prezračevalnega razvoda in zračnikov. V osrednji napravi je mogoča tudi centralna rekuperacija, uravnavanje vlage ter ogrevanje ali hlajenje zraka.

  prezračevanje.jpg
  Čistost, temperatura in vlažnost zraka močno vpliva na naše zdravje in udobje.

  1.1 Prezračevanje prostorov

  Posamezne prostore je najlažje prezračevati z lokalnimi prezračevalnimi napravami. Temu ustrezajo stenski ventilatorji, ki so vgrajeni okoli 30 cm pod stropom, da omogočajo nemoteno kroženje zraka. Moč ventilatorja se prilagodi tako, da se v eni uri izmenja celoten volumen zraka v prostoru ali pa se v vgradi več ventilatorjev.

  1.2 Prezračevanje stanovanja

  Kadar želimo prezračevati celotno stanovanje lahko to storimo s centralnim prezračevalnim sistemom ali več lokalnimi napravami, ki so razporejene po prostorih. Prezračevalni sistem je potrebno zasnovati tako, da zrak odteka iz obremenjenih prostorov (kuhinja, kopalnica, toaleta) in priteka v bivalne prostore (spalnice, dnevna soba).

  1.3 Prezračevanje hiše

  Tudi prezračevanje celotne hiše je mogoče s pametno razporeditvijo lokalnih prezračevalnih naprav, vendar je bolj priporočljiva izvedba centralnega prezračevalnega sistema. Ponovno je potrebno paziti na dotekanje zraka v bivalne prostore in iztekanje iz “umazanih” prostorov. Za hiše se že priporoča tudi uporaba rekuperacije, ki zmanjša toplotne izgube pri izmenjavi zraka.

  1.4 Prednosti prezračevanja

  Slab zrak vsebuje celo vrsto nečistoč: prašne delce, pršice, cvetni prah in seveda manjšo vsebnost kisika. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega časa, je izrednega pomena za zdravje, da dihamo kvaliteten zrak. Zato bi morali vsako uro za vsaj 10 min temeljito prezračiti prav vse prostore, da se zamenja vsaj 70% zraka. Alternativno pa lahko svež zrak neprestano dovajamo tudi s pomočjo prezračevalnega sistema.

  1.5 Slabosti prezračevanja

  Čeprav ima prezračevanje pozitivne učinke na naše zdravje pa z odvajanjem toplega zraka iz prostora izgubljamo velike količine energije, kar se pozna na povišanih stroških za ogrevanje. Če prostor prezračujemo naravno, lahko to delno blažimo s hitrim zračenjem, ki zamenja le zrak, vendar ne ohladi površin. Pri mehanskem prezračevanju pa lahko uporabljamo tudi rekuperator, ki del toplotne z umazanega zraka prenese na svež zrak.

  2. Kako izbrati izvajalca za prezračevalni sistem?

  Izbira izvajalca za prezračevanje poteka tako, kot izbira kateregakoli drugega izvajalca kjer sta najpomembnejši strokovna usposobljenost in izkušenost. Najprej se posvetujte kakšen prezračevalni sistem bi bil primeren za vaše stanovanje ali hišo. Odgovori izvajalcev bodo dober pokazatelj znanja. Nato pa lahko na Mojmojster preverite tudi slike njihovih referenc ter mnenja prejšnjih strank. Izbranim izvajalcem tako le še pošljete povpraševanje in počakate na ponudbe.

  3. Lokalno ali centralno prezračevanje?

  3.1 Lokalno prezračevanje

  Prezračevalni sistem lahko deluje lokalno, iz več samostojnih naprav, ali pa je sistem centraliziran. Lokalno prezračevanje je še posebej primerno za prenove in tiste objekte, kjer poseganje v konstrukcijo ni mogoče. Pri lokalnem prezračevanju je v vsakem prostoru nameščena samostojna prezračevalna naprava oz. ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Vsak prostor potrebuje preboj stene oz. stik z zunanjostjo.

  3.2 Lokalna rekuperacija

  Pri lokalnem prezračevanju lahko pride do velikih toplotnih izgub, kar delno ublažimo z uporabo lokalnih rekuperatorjev. Vendar je lokalna rekuperacija manj učinkovita od centralne rekuperacije in tudi dražja, saj je potrebno večje število naprav.

  3.3 Centralno prezračevanje

  Osrednji element centralnega prezračevalnega sistema sestavlja centralna prezračevalna naprava. Na napravo je priključen prezračevalni cevni sistem, ki vodi v različne prostore. Prezračevalne kanale je možno montirati v spuščeni strop ali pa ga vgraditi v estrih. Cevi in zračniki morajo biti dimenzionirani glede na predviden pretok zraka, saj lahko drugače prihaja do hrupa in prepiha. Centralni prezračevalni sistem zahteva skrbno načrtovanje, zato je primeren predvsem za novogradnje ali javne prostore, ki jih je lahko prenavljati npr. industrijske hale ali javni objekti s spuščenim stropom. Centralno prezračevalno napravo je lahko vzdrževati, saj zahteva le redno menjavo filtrov.

  3.4 Centralna rekuperacija

  Učinkovitost centralnega prezračevalnega sistema se poveča z uporabo centralnega rekuperatorja. V rekuperatorju odvedeni topli zrak segreva hladni dovedeni zrak, pri čemer se lahko prenese do 70% toplote. Prezračevanje z rekuperacijo močno zniža stroške ogrevanja. S posebno nadgradnjo je mogoče tudi razvlaževanje ali navlaževanje zraka.

  4. Naravno ali mehansko prezračevanje?

  4.1 Naravno prezračevanje

  Pogosto vprašanje pri prezračevanju je: ali je boljše naravno ali mehansko prezračevanje? Ker objekti niso zrakotesni prezračevanje poteka neprestano. Naravno prezračevanje ne zahteva investicije v prezračevalni sistem, vendar je primerno le za manjše prostore oz. volumne, zahteva neprestano ročno upravljanje in ni učinkovito, če je razlika med nočno in dnevno temperaturo majhna, objekt pa slabo izoliran.

  4.2 Mehansko prezračevanje z ventilatorji

  Za mehansko prezračevanje se uporabljajo ventilatorji, ki pospešujejo prehod zraka po zračnikih. Za najpreprostejše prezračevalne sisteme se uporabljajo kopalniški ventilatorji, ki odvajajo odpaden zrak iz sanitarnih prostorov in ustvarjajo podtlak, ki srka svež zrak od zunaj. Pogosti so tudi cevni ventilatorji npr. kuhinjska napa in stenski ventilatorji. Mehanski prezračevalni sistemi zagotavljajo neprestano kvaliteto zraka, uravnavajo vlago, filtrirajo zrak, delujejo neslišno in avtomatsko, z njimi pa lahko prostor tudi ogrevamo ali hladimo.

  5. Klimatizacija s prezračevanjem

  5.1 Ogrevanje s prezračevalnimi napravami

  Največja prednost prezračevalnih sistemov je, da lahko z njimi prostor tudi ogrevamo … ali hladimo. Pri tem je klimatsko napravo potrebno dimenzionirati glede na volumen ogrevanega zraka in potreben dovod toplote. Svež in topel zrak nato po prezračevalnem razvodu potuje do vseh prostorov. Zračniki morajo biti dovolj veliki glede na pretok zraka, saj lahko v nasprotnem primeru prihaja do hrupa in neprijetnega občutka prepiha. Z uporabo rekuperatorja je možno zmanjšati toplotne izgube, saj tako umazan izsesani zrak del svoje toplote prenaša na svež dovedeni zrak.

  5.2 Hlajenje s prezračevalnim sistemom

  Poleg dovajanja čistega zraka lahko s prezračevalnim sistemom prostore tudi hladimo. Zrak je možno hladiti s pomočjo  zemeljskega, vodnega ali zračnika prenosnika toplote. Dober zemeljski prenosnik zrak uspešno hladi s 30°C na prijetnih 22°C. Pri tem je potrebno poskrbeti za odvod kondenzirane vlage in dobro izolacijo celotnega objekta. Zrak lahko ohladimo tudi z rekuperatorjem ali s klimatsko napravo. Energetsko učinkovito pa je tudi hlajenje zraka s pomočjo toplotne črpalke, ki uravnava tudi vlažnost zraka.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Rekuperacija v enostanovanjski samostojni hiši

  Pozdravljeni,

  s partnerjem se bova lotila celovite obnove enostanovanjske samostojne hiše (cca. 160 kvadratnih metrov), ki se nahaja v Rušah (2342) zaradi česar se zanimava tudi za subvencijo ter kredit iz strani Eko sklada, zaradi česar bi morala dela ustrezati njihovim pogojem. Iz vaše strani bi bila tako vesela informativne ponudbe glede rekuperacije. Načrt v prilogi.

  Hvala že v naprej in lep pozdrav. 3240 € do 5400 €

  ........

  Ureditev prezračevanja v kuhinji in dnevni sobi z lokalnim rekuperatorji

  Pozdravljen,

  prenavljamo nadstropje v 30 let stari hiši in bi želeli urediti prezračevanje v glavnem prostoru, ki je sočasno kuhinja in dnevna soba. Prostor ima tloris cca. 40m2 in je visok 2,6m. Nameravamo namestiti 2 lokalna rekuperatorja, ki bi izmenično vpihovala/izčrpavala zrak iz prostora. Rekuperatorja morata biti čim tišja. Radi bi tudi, da bi jih bilo možno nastaviti tako, da bi ob določenih delih dneva delovali prilagojeno (npr. ponoči druga nastavitev kot podnevi). Prosimo tudi za pomoč pri odločitvi glede prezračevanja kopalnice. Je bolj smiselno namestiti lokalni rekuperator ali ventilator? Cev za zračenje je že nameščena.

  Lp 1800 € do 3000 €

  ........

  Rekuperacija

  Pozdravljeni,

  smo v začetni fazi renovacije in potrebujemo lokalno rekuperacijo stanovanja v pritličju hiše. Približno 90m2 (tri spalnice - sredinska spalnica brez okna, kopalnica, dnevna soba in kuhinja v skupnem prostoru).

  Lp 7200 € do 12000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Namestitev centralne rekuperacije, 140 m2
  Prezračevanje, Ig

  4320 € do 7200 €

  Cena, Prezračevanje pisarniških prostorov v kleti, skupaj 80 m2
  Prezračevanje, Celje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Ponudba za rekuperacijo hiše, Po opisu
  Prezračevanje, Šentjur

  630 € do 1050 €

  Cena, Rekuperator zraka, 15m2
  Prezračevanje, Ljubljana

  1404 € do 2340 €

  Cena, Centralno prezračevanje z rekuperacijo, Cca 300m2
  Prezračevanje, Cerknica

  4320 € do 7200 €

  Cena, Ventilator v kopalnici, Po opisu
  Prezračevanje, Domžale

  108 € do 180 €

  Cena, Prezračevanje, Po opisu
  Prezračevanje, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Centralno prezračevanje z rekuperacijo, 250m2
  Prezračevanje, Horjul

  7560 € do 12600 €

  Cena, Montaža lokalnega rekuperatora, Po opisu
  Prezračevanje, Ptuj

  630 € do 1050 €

  Cena, Centralna rekuperacija pri celoviti prenovi hiše, 160m2
  Prezračevanje, Artiče

  3600 € do 6000 €

  Cena, Rekuperacija za hišno polkletno stanovanje, 40m2
  Prezračevanje, Ljubljana - Šentvid

  1404 € do 2340 €

  Cena, Higrosenzibilno prezračevanje, Po opisu
  Prezračevanje, Ajdovščina

  630 € do 1050 €

  Cena, Prezračevanje z rekuperacijo, 300 m3
  Prezračevanje, Cerkvenjak

  7560 € do 12600 €

  Cena, Lokalna rekuperacija prostora, Prostor: eden, cca25m2 in 50m3
  Prezračevanje, Sevnica

  1404 € do 2340 €

  Cena, Prezračevanje stanovanjske hiše, 400m2
  Prezračevanje, Koper

  4320 € do 7200 €

  Cena, Centralno prezračevanje, 180m2
  Prezračevanje, Novo mesto

  5400 € do 9000 €

  Cena, Prezračevanje v kopalnici, 6m2
  Prezračevanje, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Ventilator na oknu sanitarnih prostorov, 10m2
  Prezračevanje, Velenje

  135 € do 225 €

  Cena, Prezračevalni sistem za hišo, 50m2 in 15m2
  Prezračevanje, Ravne Na Koroškem

  1404 € do 2340 €

  Cena, Čiščenje prezračevalnih sistemov (kuhinjska napa), Po opisu
  Prezračevanje, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Lokalna rekuperatorja, 20 m2
  Prezračevanje, Ljubljana - Polje

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zračnik, prezračevanje, Po opisu
  Prezračevanje, Ljubljana - Črnuče

  1404 € do 2340 €

  Cena, Izvedba rekuperacije, 56 m2
  Prezračevanje, Ptuj

  2340 € do 3900 €

  Cena, Prezračevanje rekuperacija, Po opisu
  Prezračevanje, Bohinjska Bistrica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Prezračevanje v hiši, Po opisu
  Prezračevanje, Portorož - Portorose

  4320 € do 7200 €

  Cena, Vgradnja zračnika z ventilatorjem v kopalnici, 1 kom
  Prezračevanje, Ljubljana

  90 € do 150 €

  Cena, Prezračevanje z rekuperacijo, 120m2
  Prezračevanje, Škofja Loka

  4320 € do 7200 €

  Cena, Prezračevalni sistem z montažo, 80 m2
  Prezračevanje, Blanca

  4320 € do 7200 €

  Cena, Prezračevalni sistem, 90 m²
  Prezračevanje, Slovenska Bistrica

  3240 € do 5400 €

  Cena, Centralni sistem prezračevanja z rekuperacijo, 150 m2
  Prezračevanje, Portorož

  4320 € do 7200 €

  Cena, Lokalno rekuperacijo, 150m2
  Prezračevanje, Beltinci

  2340 € do 3900 €

  Cena, Montaža lokalnih rekuperatorjev, 40
  Prezračevanje, Šentvid Pri Stični

  540 € do 900 €

  Cena, Lokalno prezracevanje za spalnico in kuhinjo, 2 kosa
  Prezračevanje, Radomlje

  2340 € do 3900 €

  Cena, Inštalacija rekuperatorja, 20m2,kurilnica.
  Prezračevanje, Notranje Gorice

  270 € do 450 €

  Cena, Prezračevanje za kuhanjo/spalnico, 24 m2
  Prezračevanje, Radomlje

  1404 € do 2340 €

  Cena, Rekuperator za sobo, 1 prostor
  Prezračevanje, Kozina

  1350 € do 2250 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prezračevanje?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Prezračevanje cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  792+ podjetij za Prezračevanje
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane