Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

Kakšna je cena prezračevalnega sistema? S svežim zrakom in rekuperacijo prezračevanja, boste prihranili tako na zdravju, kot na stroških ogrevanja vašega doma. Današnji prezračevalni sistemi so zelo učinkoviti, saj izrabijo že 90% energije izstopajočega zraka. Tako je temperatura zraka, ki je dovedena v prostor skoraj enaka temperaturi izrabljenega zraka. Poleti se sistem lahko poenostavi, saj ni potrebno dodatno ogrevati dovedenega zraka. Cena prezračevalnega sistema je odvisna od dolžine prezračevalnih cevi, ventilatorjev, rekuperatorja (centralni ali lokalni) ter od tega ali boste z zrakom hišo tudi ogrevali in/ali hladili. Okvirna cena sistema prisilnega prezračevanje z rekuperatorjem se giblje med 4000 in 6000 EUR, odvisno od sistema in velikosti objekta.

Komu zaupati postavitev prezračevalnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom prezračevalnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena prezračevanja na hiši


Cena za rekuperacijo. Dobava rotacijskega rekuperatorja za pretok 450 m3/h z vertikalno izvedbo z upravljalnim tablojem in booster funkcijo. Cena za montažo in ves pritrdilni material in cevi za prezračevanje.

4800.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
8400.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

Druge cene za - Prezračevanje

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Prezračevalni sistem

Cena za standardni prisilni prezračevalni sistem z rekuperatorjem za posamezne prostore in odvodnimi ventilatorji v vlažnih prostorih. Cena prezračevanja z motažo.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Montaža rekuperatorja

Cena za montažo in dobavo rekuperatorja za pretok zraka za klasično enodružinsko hišo.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Montaža ventilatorja, radialni, do 450 mm

Cena za montažo cevnega radialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Montaža ventilatorja, aksialni - klasični, do 450 mm

Cena za montažo cevnega aksialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Lokalno prezračevanje

Cena za lokalno rekuperacijo. Cena lokalne rekuperacije za en prostor. Cena za lokalni rekuperator z zmogljivostjo 70 m3/h, skupaj s priborom za montažo zidu debeline do 60 cm in izvedbo montaže.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Centralno prezračevanje

Cena za centralno rekuperacijo. Cena visokakovostnega centralnega sistema prezračevanja z rekuperacijo. Cena za dobavo in montažo sistema s standardno velikim izmenjevalnikom - rekuperatorjem.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Cev za prezračevanje DN 75

Antistatična in antibakterijska fleksibilna PE cev za prezračevanje v kolutu 50 m, DN 75 s premerom 75 mm.€/kos

kos
povpraševanje>

Dušilec zvoka za prezračevanje

Fleksibilni cevni dušilec zvoka za zmanjševanje hrupa pri rekuperaciji iz pocinkane pločevine, premera 630 mm z debelino izolacije 50 mm.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Prezračevalni sistemi - vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti o prezračevanju?

Bivalno ugodje je močno odvisno od kvalitete zraka v prostoru. Od temperature zraka je odvisno počutje, od čistoče zraka pa vaše zdravje. Stanovanja lahko prezračujemo z odpiranjem oken in premišljenim oblikovanjem, vendar naravno prezračevanje velikokrat ni zadostno. V takih primerih je potrebno investirati v mehansko prezračevanje. V majhnih objektih se uporabljajo decentralizirani prezračevalni sistemi oz. lokalno prezračevanje pri čemer je v vsakem prostoru manjša prezračevalna naprava oz. ventilator. Na njih lahko namestimo tudi lokalne rekuperatorje. Za novogradnje in večje javne objekte pa se najpogosteje uporablja centralni prezračevalni sistem, ki je sestavljen iz centralne prezračevalne naprave, prezračevalnega razvoda in zračnikov. V osrednji napravi je mogoča tudi centralna rekuperacija, uravnavanje vlage ter ogrevanje ali hlajenje zraka.

prezračevanje.jpg
Čistost, temperatura in vlažnost zraka močno vpliva na naše zdravje in udobje.

1.1 Prezračevanje prostorov

Posamezne prostore je najlažje prezračevati z lokalnimi prezračevalnimi napravami. Temu ustrezajo stenski ventilatorji, ki so vgrajeni okoli 30 cm pod stropom, da omogočajo nemoteno kroženje zraka. Moč ventilatorja se prilagodi tako, da se v eni uri izmenja celoten volumen zraka v prostoru ali pa se v vgradi več ventilatorjev.

1.2 Prezračevanje stanovanja

Kadar želimo prezračevati celotno stanovanje lahko to storimo s centralnim prezračevalnim sistemom ali več lokalnimi napravami, ki so razporejene po prostorih. Prezračevalni sistem je potrebno zasnovati tako, da zrak odteka iz obremenjenih prostorov (kuhinja, kopalnica, toaleta) in priteka v bivalne prostore (spalnice, dnevna soba).

1.3 Prezračevanje hiše

Tudi prezračevanje celotne hiše je mogoče s pametno razporeditvijo lokalnih prezračevalnih naprav, vendar je bolj priporočljiva izvedba centralnega prezračevalnega sistema. Ponovno je potrebno paziti na dotekanje zraka v bivalne prostore in iztekanje iz “umazanih” prostorov. Za hiše se že priporoča tudi uporaba rekuperacije, ki zmanjša toplotne izgube pri izmenjavi zraka.

1.4 Prednosti prezračevanja

Slab zrak vsebuje celo vrsto nečistoč: prašne delce, pršice, cvetni prah in seveda manjšo vsebnost kisika. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega časa, je izrednega pomena za zdravje, da dihamo kvaliteten zrak. Zato bi morali vsako uro za vsaj 10 min temeljito prezračiti prav vse prostore, da se zamenja vsaj 70% zraka. Alternativno pa lahko svež zrak neprestano dovajamo tudi s pomočjo prezračevalnega sistema.

1.5 Slabosti prezračevanja

Čeprav ima prezračevanje pozitivne učinke na naše zdravje pa z odvajanjem toplega zraka iz prostora izgubljamo velike količine energije, kar se pozna na povišanih stroških za ogrevanje. Če prostor prezračujemo naravno, lahko to delno blažimo s hitrim zračenjem, ki zamenja le zrak, vendar ne ohladi površin. Pri mehanskem prezračevanju pa lahko uporabljamo tudi rekuperator, ki del toplotne z umazanega zraka prenese na svež zrak.

2. Kako izbrati izvajalca za prezračevalni sistem?

Izbira izvajalca za prezračevanje poteka tako, kot izbira kateregakoli drugega izvajalca kjer sta najpomembnejši strokovna usposobljenost in izkušenost. Najprej se posvetujte kakšen prezračevalni sistem bi bil primeren za vaše stanovanje ali hišo. Odgovori izvajalcev bodo dober pokazatelj znanja. Nato pa lahko na Mojmojster preverite tudi slike njihovih referenc ter mnenja prejšnjih strank. Izbranim izvajalcem tako le še pošljete povpraševanje in počakate na ponudbe.

3. Lokalno ali centralno prezračevanje?

3.1 Lokalno prezračevanje

Prezračevalni sistem lahko deluje lokalno, iz več samostojnih naprav, ali pa je sistem centraliziran. Lokalno prezračevanje je še posebej primerno za prenove in tiste objekte, kjer poseganje v konstrukcijo ni mogoče. Pri lokalnem prezračevanju je v vsakem prostoru nameščena samostojna prezračevalna naprava oz. ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Vsak prostor potrebuje preboj stene oz. stik z zunanjostjo.

3.2 Lokalna rekuperacija

Pri lokalnem prezračevanju lahko pride do velikih toplotnih izgub, kar delno ublažimo z uporabo lokalnih rekuperatorjev. Vendar je lokalna rekuperacija manj učinkovita od centralne rekuperacije in tudi dražja, saj je potrebno večje število naprav.

3.3 Centralno prezračevanje

Osrednji element centralnega prezračevalnega sistema sestavlja centralna prezračevalna naprava. Na napravo je priključen prezračevalni cevni sistem, ki vodi v različne prostore. Prezračevalne kanale je možno montirati v spuščeni strop ali pa ga vgraditi v estrih. Cevi in zračniki morajo biti dimenzionirani glede na predviden pretok zraka, saj lahko drugače prihaja do hrupa in prepiha. Centralni prezračevalni sistem zahteva skrbno načrtovanje, zato je primeren predvsem za novogradnje ali javne prostore, ki jih je lahko prenavljati npr. industrijske hale ali javni objekti s spuščenim stropom. Centralno prezračevalno napravo je lahko vzdrževati, saj zahteva le redno menjavo filtrov.

3.4 Centralna rekuperacija

Učinkovitost centralnega prezračevalnega sistema se poveča z uporabo centralnega rekuperatorja. V rekuperatorju odvedeni topli zrak segreva hladni dovedeni zrak, pri čemer se lahko prenese do 70% toplote. Prezračevanje z rekuperacijo močno zniža stroške ogrevanja. S posebno nadgradnjo je mogoče tudi razvlaževanje ali navlaževanje zraka.

4. Naravno ali mehansko prezračevanje?

4.1 Naravno prezračevanje

Pogosto vprašanje pri prezračevanju je: ali je boljše naravno ali mehansko prezračevanje? Ker objekti niso zrakotesni prezračevanje poteka neprestano. Naravno prezračevanje ne zahteva investicije v prezračevalni sistem, vendar je primerno le za manjše prostore oz. volumne, zahteva neprestano ročno upravljanje in ni učinkovito, če je razlika med nočno in dnevno temperaturo majhna, objekt pa slabo izoliran.

4.2 Mehansko prezračevanje z ventilatorji

Za mehansko prezračevanje se uporabljajo ventilatorji, ki pospešujejo prehod zraka po zračnikih. Za najpreprostejše prezračevalne sisteme se uporabljajo kopalniški ventilatorji, ki odvajajo odpaden zrak iz sanitarnih prostorov in ustvarjajo podtlak, ki srka svež zrak od zunaj. Pogosti so tudi cevni ventilatorji npr. kuhinjska napa in stenski ventilatorji. Mehanski prezračevalni sistemi zagotavljajo neprestano kvaliteto zraka, uravnavajo vlago, filtrirajo zrak, delujejo neslišno in avtomatsko, z njimi pa lahko prostor tudi ogrevamo ali hladimo.

5. Klimatizacija s prezračevanjem

5.1 Ogrevanje s prezračevalnimi napravami

Največja prednost prezračevalnih sistemov je, da lahko z njimi prostor tudi ogrevamo … ali hladimo. Pri tem je klimatsko napravo potrebno dimenzionirati glede na volumen ogrevanega zraka in potreben dovod toplote. Svež in topel zrak nato po prezračevalnem razvodu potuje do vseh prostorov. Zračniki morajo biti dovolj veliki glede na pretok zraka, saj lahko v nasprotnem primeru prihaja do hrupa in neprijetnega občutka prepiha. Z uporabo rekuperatorja je možno zmanjšati toplotne izgube, saj tako umazan izsesani zrak del svoje toplote prenaša na svež dovedeni zrak.

5.2 Hlajenje s prezračevalnim sistemom

Poleg dovajanja čistega zraka lahko s prezračevalnim sistemom prostore tudi hladimo. Zrak je možno hladiti s pomočjo  zemeljskega, vodnega ali zračnika prenosnika toplote. Dober zemeljski prenosnik zrak uspešno hladi s 30°C na prijetnih 22°C. Pri tem je potrebno poskrbeti za odvod kondenzirane vlage in dobro izolacijo celotnega objekta. Zrak lahko ohladimo tudi z rekuperatorjem ali s klimatsko napravo. Energetsko učinkovito pa je tudi hlajenje zraka s pomočjo toplotne črpalke, ki uravnava tudi vlažnost zraka.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Montaža dveh rekuperatorjev Siku

Pozdravljeni,

potrebna je montaža dveh lokalnih prezračevalnih sistemov (rekuperatorjev) Siku.

Lp 360 € do 600 €

........

Instalacija prezračevalnega sistema

Pozdravljeni,

potrebujem instalacijo centralnega prezračevalnega sistema oziroma razvod cevnega sistema po plošči. Cevi pridejo montirane na armaturo in nato zalite v samo ploščo.

Lp 3600 € do 6000 €

........

Centralno prezračevanje v novogradnji - hiša

Pozdravljeni,

Trenutno smo v fazi gradnje. Ker smo se v zadnjem trenutku odločili da želimo tudi centralno prezračevanje, imamo trenutno problem kje pustiti luknje za cevi. Trenutno potrebujemo nujno to informacijo, vgradnja pa čez cca. 3m.

Lp 2250 € do 3750 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Novo gradnja - centralni sistem, 180 m2
Prezračevanje, Ptuj

5400 € do 9000 €

Cena, Montaža dveh ventilatorjev s prebojem zunanje stene, 2x 10m2
Prezračevanje, Grosuplje

1350 € do 2250 €

Cena, Lokalna rekuperacija, cca 35 m2
Prezračevanje, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Svetovanje in montaža prezračevanja, 75 m2
Prezračevanje, Lendava

1800 € do 3000 €

Cena, Lokalni ali centralni sistem prezračevanja za 3-stanovanjsko hišo., 3 x 80m2
Prezračevanje, Grosuplje

4050 € do 6750 €

Cena, Rekuperacija v kopalnici, cca 25 m2
Prezračevanje, Murska Sobota

1170 € do 1950 €

Cena, Prezrecevanje, 125 m2
Prezračevanje, Izola - Isola

2250 € do 3750 €

Cena, Servis rekuperacije Systemair, menjava filtra, 130
Prezračevanje, Selnica ob Dravi

180 € do 300 €

Cena, Izdelava sistema prezračevanja, cca 300 m2
Prezračevanje, Rakek

2700 € do 4500 €

Cena, Prezračevanje kopalnice, 8 m2
Prezračevanje, Straža

3150 € do 5250 €

Cena, Namestitev nape, 15 m2
Prezračevanje, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Klimatizacija ter prezračevalni sistem , cca 220 m3
Prezračevanje, Ljubljana

4050 € do 6750 €

Cena, Preboj stene za ventilator in montaza, 60cm debelins zidu
Prezračevanje, Maribor

270 € do 450 €

Cena, Izvedba centralne rekuperacije, 140 m2
Prezračevanje, Ljubljana - Šentvid

4320 € do 7200 €

Cena, Prezracevanje v hiši, cca 50 m2 po nadstropju- 2 nadstropji
Prezračevanje, Vrhnika

2340 € do 3900 €

Cena, Lokalno prezračevanje, rekuperator, cca. 45 m2
Prezračevanje, Dobrovo v Brdih

4050 € do 6750 €

Cena, Pregled prezračevanja v skupnih sanitarijah, 20 m2
Prezračevanje, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Prezračevanje , 130 m2
Prezračevanje, Medvode

1800 € do 3000 €

Cena, Prezračevanje v starejši hiši, 210m2
Prezračevanje, Prebold

4320 € do 7200 €

Cena, lokalno prezracevanje, 85m2
Prezračevanje, Celje

1800 € do 3000 €

Cena, Prezračevanje z rekuperacijo, 250 m2
Prezračevanje, Celje

5400 € do 9000 €

Cena, Centralno prezračevanje v novogradnji, 180 m2
Prezračevanje, Slovenska Bistrica

4320 € do 7200 €

Cena, Odprava vlage v kopalnici in izvedba zračenja, 5 m2
Prezračevanje, Ljubljana-Zalog

1440 € do 2400 €

Cena, Prezračevalni sistemi - za rekuperacijo zraka, 40 m2
Prezračevanje, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Prezračelni sistem telovadnice na podlagi narejenega načrta, 530 m2
Prezračevanje, Murska Sobota

9000 € do 15000 €

Cena, Ureditev prezračevanja v kopalnici, 6m2
Prezračevanje, Laško

1530 € do 2550 €

Cena, Demontaža prezračevalnih sistemov, cevi, lučk, 550m2 do 2000m2
Prezračevanje, Murska Sobota

1800 € do 3000 €

Cena, Prezračevalni sistem, 64 in 24 kubikov
Prezračevanje, Luče

3240 € do 5400 €

Cena, Prezračevalni sistem v kopalnici in kuhinji, kopalnica 20 m2+ kuhinja 35 m2
Prezračevanje, Celje

2700 € do 4500 €

Cena, Sanacija plesni in prezračevalni sistem, po opisu
Prezračevanje, Kresnice

2700 € do 4500 €

Cena, Prezračevalni sistem, po opisu
Prezračevanje, Rače

5625 € do 9375 €

Cena, 2 rekopura, 2x
Prezračevanje, Ljubljana - Šentvid

3600 € do 6000 €

Cena, Prezračevanje, po opisu
Prezračevanje, Vrhnika

3600 € do 6000 €

Cena, Centralno prezračevanje, 120m2
Prezračevanje, Dobrova

3150 € do 5250 €

Cena, prezračevanje,rekuperacija, 60m2
Prezračevanje, Kamnik

1350 € do 2250 €

Cena, Prezračevanje profesionalne kuhinje, 15 m2
Prezračevanje, Maribor

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

Prezračevanje cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

770+ podjetij za Prezračevanje
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prezračevanje?

 • Prezračevanje Ljubljana
 • Prezračevanje Maribor
 • Prezračevanje Celje
 • Prezračevanje Koper
 • Prezračevanje Kranj
 • Prezračevanje Ajdovščina
 • Prezračevanje Bled
 • Prezračevanje Bovec
 • Prezračevanje Črna na Koroškem
 • Prezračevanje Črnomelj
 • Prezračevanje Domžale
 • Prezračevanje Gornja Radgona
 • Prezračevanje Gornji Grad
 • Prezračevanje Hrastnik
 • Prezračevanje Ilirska Bistrica
 • Prezračevanje Izola
 • Prezračevanje Jesenice
 • Prezračevanje Kamnik
 • Prezračevanje Kidričevo
 • Prezračevanje Kobarid
 • Prezračevanje Kočevje
 • Prezračevanje Kranjska Gora
 • Prezračevanje Krško
 • Prezračevanje Laško
 • Prezračevanje Lendava
 • Prezračevanje Litija
 • Prezračevanje Ljutomer
 • Prezračevanje Metlika
 • Prezračevanje Mojstrana
 • Prezračevanje Mozirje
 • Prezračevanje Murska Sobota
 • Prezračevanje Nova Gorica
 • Prezračevanje Novo mesto
 • Prezračevanje Ormož
 • Prezračevanje Piran - Pirano
 • Prezračevanje Pivka
 • Prezračevanje Portorož
 • Prezračevanje Postojna
 • Prezračevanje Ptuj
 • Prezračevanje Radeče
 • Prezračevanje Radenci
 • Prezračevanje Radovljica
 • Prezračevanje Ravne Na Koroškem
 • Prezračevanje Ribnica
 • Prezračevanje Rogaška Slatina
 • Prezračevanje Sevnica
 • Prezračevanje Sežana
 • Prezračevanje Škofja Loka
 • Prezračevanje Slovenj Gradec
 • Prezračevanje Slovenska Bistrica
 • Prezračevanje Slovenske Konjice
 • Prezračevanje Šoštanj
 • Prezračevanje Štore
 • Prezračevanje Tolmin
 • Prezračevanje Trbovlje
 • Prezračevanje Tržič
 • Prezračevanje Trzin
 • Prezračevanje Velenje
 • Prezračevanje Vipava
 • Prezračevanje Vojnik
 • Prezračevanje Vransko
 • Prezračevanje Vrhnika
 • Prezračevanje Žalec
 • Prezračevanje Zreče
 • Prezračevanje Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane