Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

  Kakšna je cena prezračevalnega sistema? S svežim zrakom in rekuperacijo prezračevanja, boste prihranili tako na zdravju, kot na stroških ogrevanja vašega doma. Današnji prezračevalni sistemi so zelo učinkoviti, saj izrabijo že 90% energije izstopajočega zraka. Tako je temperatura zraka, ki je dovedena v prostor skoraj enaka temperaturi izrabljenega zraka. Poleti se sistem lahko poenostavi, saj ni potrebno dodatno ogrevati dovedenega zraka. Cena prezračevalnega sistema je odvisna od dolžine prezračevalnih cevi, ventilatorjev, rekuperatorja (centralni ali lokalni) ter od tega ali boste z zrakom hišo tudi ogrevali in/ali hladili. Okvirna cena sistema prisilnega prezračevanje z rekuperatorjem se giblje med 4000 in 6000 EUR, odvisno od sistema in velikosti objekta. Za točno ceno prezračevalnega sistema lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim inštalaterjem prezračevalnih sistemov in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o prezračevanju.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA PREZRAČEVANJA NA HIŠI


  Cena za rekuperacijo. Dobava rotacijskega rekuperatorja za pretok 450 m3/h z vertikalno izvedbo z upravljalnim tablojem in booster funkcijo. Cena za montažo in ves pritrdilni material in cevi za prezračevanje.

  4000.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  7000.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

  DRUGE CENE ZA PREZRAČEVANJE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Prezračevalni sistem

  Cena za standardni prisilni prezračevalni sistem z rekuperatorjem za posamezne prostore in odvodnimi ventilatorji v vlažnih prostorih. Cena prezračevanja z motažo.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Montaža rekuperatorja

  Cena za montažo in dobavo rekuperatorja za pretok zraka za klasično enodružinsko hišo.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Montaža ventilatorja, radialni, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega radialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Montaža ventilatorja, aksialni - klasični, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega aksialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Lokalno prezračevanje

  Cena za lokalno rekuperacijo. Cena lokalne rekuperacije za en prostor. Cena za lokalni rekuperator z zmogljivostjo 70 m3/h, skupaj s priborom za montažo zidu debeline do 60 cm in izvedbo montaže.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Centralno prezračevanje

  Cena za centralno rekuperacijo. Cena visokakovostnega centralnega sistema prezračevanja z rekuperacijo. Cena za dobavo in montažo sistema s standardno velikim izmenjevalnikom - rekuperatorjem.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Cev za prezračevanje DN 75

  Antistatična in antibakterijska fleksibilna PE cev za prezračevanje v kolutu 50 m, DN 75 s premerom 75 mm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Dušilec zvoka za prezračevanje

  Fleksibilni cevni dušilec zvoka za zmanjševanje hrupa pri rekuperaciji iz pocinkane pločevine, premera 630 mm z debelino izolacije 50 mm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Prezračevalni sistemi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o prezračevanju?

  Bivalno ugodje je močno odvisno od kvalitete zraka v prostoru. Od temperature zraka je odvisno počutje, od čistoče zraka pa vaše zdravje. Stanovanja lahko prezračujemo z odpiranjem oken in premišljenim oblikovanjem, vendar naravno prezračevanje velikokrat ni zadostno. V takih primerih je potrebno investirati v mehansko prezračevanje. V majhnih objektih se uporabljajo decentralizirani prezračevalni sistemi oz. lokalno prezračevanje pri čemer je v vsakem prostoru manjša prezračevalna naprava oz. ventilator. Na njih lahko namestimo tudi lokalne rekuperatorje. Za novogradnje in večje javne objekte pa se najpogosteje uporablja centralni prezračevalni sistem, ki je sestavljen iz centralne prezračevalne naprave, prezračevalnega razvoda in zračnikov. V osrednji napravi je mogoča tudi centralna rekuperacija, uravnavanje vlage ter ogrevanje ali hlajenje zraka.

  prezračevanje.jpg
  Čistost, temperatura in vlažnost zraka močno vpliva na naše zdravje in udobje.

  1.1 Prezračevanje prostorov

  Posamezne prostore je najlažje prezračevati z lokalnimi prezračevalnimi napravami. Temu ustrezajo stenski ventilatorji, ki so vgrajeni okoli 30 cm pod stropom, da omogočajo nemoteno kroženje zraka. Moč ventilatorja se prilagodi tako, da se v eni uri izmenja celoten volumen zraka v prostoru ali pa se v vgradi več ventilatorjev.

  1.2 Prezračevanje stanovanja

  Kadar želimo prezračevati celotno stanovanje lahko to storimo s centralnim prezračevalnim sistemom ali več lokalnimi napravami, ki so razporejene po prostorih. Prezračevalni sistem je potrebno zasnovati tako, da zrak odteka iz obremenjenih prostorov (kuhinja, kopalnica, toaleta) in priteka v bivalne prostore (spalnice, dnevna soba).

  1.3 Prezračevanje hiše

  Tudi prezračevanje celotne hiše je mogoče s pametno razporeditvijo lokalnih prezračevalnih naprav, vendar je bolj priporočljiva izvedba centralnega prezračevalnega sistema. Ponovno je potrebno paziti na dotekanje zraka v bivalne prostore in iztekanje iz “umazanih” prostorov. Za hiše se že priporoča tudi uporaba rekuperacije, ki zmanjša toplotne izgube pri izmenjavi zraka.

  1.4 Prednosti prezračevanja

  Slab zrak vsebuje celo vrsto nečistoč: prašne delce, pršice, cvetni prah in seveda manjšo vsebnost kisika. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega časa, je izrednega pomena za zdravje, da dihamo kvaliteten zrak. Zato bi morali vsako uro za vsaj 10 min temeljito prezračiti prav vse prostore, da se zamenja vsaj 70% zraka. Alternativno pa lahko svež zrak neprestano dovajamo tudi s pomočjo prezračevalnega sistema.

  1.5 Slabosti prezračevanja

  Čeprav ima prezračevanje pozitivne učinke na naše zdravje pa z odvajanjem toplega zraka iz prostora izgubljamo velike količine energije, kar se pozna na povišanih stroških za ogrevanje. Če prostor prezračujemo naravno, lahko to delno blažimo s hitrim zračenjem, ki zamenja le zrak, vendar ne ohladi površin. Pri mehanskem prezračevanju pa lahko uporabljamo tudi rekuperator, ki del toplotne z umazanega zraka prenese na svež zrak.

  2. Kako izbrati izvajalca za prezračevalni sistem?

  Izbira izvajalca za prezračevanje poteka tako, kot izbira kateregakoli drugega izvajalca kjer sta najpomembnejši strokovna usposobljenost in izkušenost. Najprej se posvetujte kakšen prezračevalni sistem bi bil primeren za vaše stanovanje ali hišo. Odgovori izvajalcev bodo dober pokazatelj znanja. Nato pa lahko na Mojmojster preverite tudi slike njihovih referenc ter mnenja prejšnjih strank. Izbranim izvajalcem tako le še pošljete povpraševanje in počakate na ponudbe.

  3. Lokalno ali centralno prezračevanje?

  3.1 Lokalno prezračevanje

  Prezračevalni sistem lahko deluje lokalno, iz več samostojnih naprav, ali pa je sistem centraliziran. Lokalno prezračevanje je še posebej primerno za prenove in tiste objekte, kjer poseganje v konstrukcijo ni mogoče. Pri lokalnem prezračevanju je v vsakem prostoru nameščena samostojna prezračevalna naprava oz. ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Vsak prostor potrebuje preboj stene oz. stik z zunanjostjo.

  3.2 Lokalna rekuperacija

  Pri lokalnem prezračevanju lahko pride do velikih toplotnih izgub, kar delno ublažimo z uporabo lokalnih rekuperatorjev. Vendar je lokalna rekuperacija manj učinkovita od centralne rekuperacije in tudi dražja, saj je potrebno večje število naprav.

  3.3 Centralno prezračevanje

  Osrednji element centralnega prezračevalnega sistema sestavlja centralna prezračevalna naprava. Na napravo je priključen prezračevalni cevni sistem, ki vodi v različne prostore. Prezračevalne kanale je možno montirati v spuščeni strop ali pa ga vgraditi v estrih. Cevi in zračniki morajo biti dimenzionirani glede na predviden pretok zraka, saj lahko drugače prihaja do hrupa in prepiha. Centralni prezračevalni sistem zahteva skrbno načrtovanje, zato je primeren predvsem za novogradnje ali javne prostore, ki jih je lahko prenavljati npr. industrijske hale ali javni objekti s spuščenim stropom. Centralno prezračevalno napravo je lahko vzdrževati, saj zahteva le redno menjavo filtrov.

  3.4 Centralna rekuperacija

  Učinkovitost centralnega prezračevalnega sistema se poveča z uporabo centralnega rekuperatorja. V rekuperatorju odvedeni topli zrak segreva hladni dovedeni zrak, pri čemer se lahko prenese do 70% toplote. Prezračevanje z rekuperacijo močno zniža stroške ogrevanja. S posebno nadgradnjo je mogoče tudi razvlaževanje ali navlaževanje zraka.

  4. Naravno ali mehansko prezračevanje?

  4.1 Naravno prezračevanje

  Pogosto vprašanje pri prezračevanju je: ali je boljše naravno ali mehansko prezračevanje? Ker objekti niso zrakotesni prezračevanje poteka neprestano. Naravno prezračevanje ne zahteva investicije v prezračevalni sistem, vendar je primerno le za manjše prostore oz. volumne, zahteva neprestano ročno upravljanje in ni učinkovito, če je razlika med nočno in dnevno temperaturo majhna, objekt pa slabo izoliran.

  4.2 Mehansko prezračevanje z ventilatorji

  Za mehansko prezračevanje se uporabljajo ventilatorji, ki pospešujejo prehod zraka po zračnikih. Za najpreprostejše prezračevalne sisteme se uporabljajo kopalniški ventilatorji, ki odvajajo odpaden zrak iz sanitarnih prostorov in ustvarjajo podtlak, ki srka svež zrak od zunaj. Pogosti so tudi cevni ventilatorji npr. kuhinjska napa in stenski ventilatorji. Mehanski prezračevalni sistemi zagotavljajo neprestano kvaliteto zraka, uravnavajo vlago, filtrirajo zrak, delujejo neslišno in avtomatsko, z njimi pa lahko prostor tudi ogrevamo ali hladimo.

  5. Klimatizacija s prezračevanjem

  5.1 Ogrevanje s prezračevalnimi napravami

  Največja prednost prezračevalnih sistemov je, da lahko z njimi prostor tudi ogrevamo … ali hladimo. Pri tem je klimatsko napravo potrebno dimenzionirati glede na volumen ogrevanega zraka in potreben dovod toplote. Svež in topel zrak nato po prezračevalnem razvodu potuje do vseh prostorov. Zračniki morajo biti dovolj veliki glede na pretok zraka, saj lahko v nasprotnem primeru prihaja do hrupa in neprijetnega občutka prepiha. Z uporabo rekuperatorja je možno zmanjšati toplotne izgube, saj tako umazan izsesani zrak del svoje toplote prenaša na svež dovedeni zrak.

  5.2 Hlajenje s prezračevalnim sistemom

  Poleg dovajanja čistega zraka lahko s prezračevalnim sistemom prostore tudi hladimo. Zrak je možno hladiti s pomočjo  zemeljskega, vodnega ali zračnika prenosnika toplote. Dober zemeljski prenosnik zrak uspešno hladi s 30°C na prijetnih 22°C. Pri tem je potrebno poskrbeti za odvod kondenzirane vlage in dobro izolacijo celotnega objekta. Zrak lahko ohladimo tudi z rekuperatorjem ali s klimatsko napravo. Energetsko učinkovito pa je tudi hlajenje zraka s pomočjo toplotne črpalke, ki uravnava tudi vlažnost zraka.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  REKUPERACIJA OZ PREZRAČEVANJE LOKALA 32M2 V KLETNIH PROSTORIH

  Pozdravljeni,

  Zanima me prezračevanje (še bolje rekuperacija) lokala, ki se nahaja v kletni prodajni galeriji. Dostop do svežega zraka je prek spuščenega stropa v kletni galeriji do izhoda iz galerije ali direktno v prezračevalne cevi stavbe (vse pod spuščenim stropom). Skupna prostornina prostorov je 90m3. V prostorih bo do 5 ljudi stalno in še trije občasno.


  Lp 1170 € do 1950 €


  ........

  PREZRAČEVANJE KOPALNICE

  Pozdravljeni,

  v kopalnici v zgornjem nadstropju hise bi rabili aktivno prezračevanje - verjetno najbolj primeren bi bil ventilator, ki se ga prižge po potrebi. V kopalnici je sicer okno, ki pa je majhno in na nizki višini, tako da je praktično neuporabno.
  Za instalacijo bi bil verjetno potreben preboj stene, sam ventilator pa bi moral biti nekoliko nižje - na višini cca. 135cm se na zunanji strani začne streha. Druga alternativa bi bila mogoče namestitev višje, na nagnjen del lesene stene in potem odvod skozi ostrešje.

  Najlepsa hvala in lep pozdrav. 225 € do 375 €


  ........

  LOKALNA REKUPERACIJA

  Pozdravljeni.

  V kletnih prostorih imamo vlago ki je želimo zmanjšati/odpraviti z aktivnim prezračevanje.
  Sobi sta ena zraven druge .

  LP 297 € do 495 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, ZRAČENJE SOBE IN STANOVANJA, SOBA 8 M2, STANOVANJE 60 M2
  Prezračevanje, Rateče Planica

  270 € do 450 €

  CENA, VGRADNJA KOPALNIŠKEGA VENTILATORJA, 6 M2 OZ. 16M3
  Prezračevanje, Mengeš

  180 € do 300 €

  CENA, ZRAČNIK V STOPNIŠČU , 2,5M X 4M
  Prezračevanje, Kranj

  270 € do 450 €

  CENA, VENTILACIJA/PREZRAČEVANJE, 120M2
  Prezračevanje, Rimske Toplice

  765 € do 1275 €

  CENA, PREZRAČEVANJE FITNES CENTRA, 120M2
  Prezračevanje, Rimske Toplice

  2700 € do 4500 €

  CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE Z VRAČANJEM TOPLOTE, 120M2 BIVALNIH + 100M2 OSTALIH PROSTOROV
  Prezračevanje, Slovenska Bistrica

  3600 € do 6000 €

  CENA, CENTRALNA REKUPERACIJA, 118M2
  Prezračevanje, Miklavž Na Dravskem Polju

  3600 € do 6000 €

  CENA, REKUPERACIJA ZA SPALNICO, 11M2
  Prezračevanje, Koper

  270 € do 450 €

  CENA, NAKUP IN MONTAŽA VENTILATORJA , 6
  Prezračevanje, Jesenice

  990 € do 1650 €

  CENA, ENOSTAVNO PREZRAČEVANJE, 35M2
  Prezračevanje, Ivančna Gorica

  1170 € do 1950 €

  CENA, CENTRALNI REKUPERATOR, 200M2
  Prezračevanje, Kamna Gorica

  3600 € do 6000 €

  CENA, MITSUBISHI LOSSNAY VL50 + MONTAŽA, 3 KOM 120M2
  Prezračevanje, Mozirje

  900 € do 1500 €

  CENA, UREJANJE PREZRAČEVANJA PODSTREŠJA, PO OPISU
  Prezračevanje, Višnja Gora

  315 € do 525 €

  CENA, LOKALNA REKUPERACIJA STANOVANJSKE HIŠE, 180 M2
  Prezračevanje, Maribor

  900 € do 1500 €

  CENA, LOKALNO PREZRAČEVANJE, 16 M2
  Prezračevanje, Postojna

  2340 € do 3900 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA LOKALNEGA PREZRAČEVANJA, CCA. 50 M2 ZA DVE MEDSEBOJNO SINHRONIZIRANI NAPRAVI
  Prezračevanje, Celje

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNJA ZRAČNIKA V KOPALNICI, 1 KOM
  Prezračevanje, Celje

  180 € do 300 €

  CENA, CELOTNA IZVEDBA CENTRALNEGA PREZRAČEVANJA, 140M2
  Prezračevanje, Brežice

  2700 € do 4500 €

  CENA, CENTRALNI PREZRAČEVALNI SISTEM Z REKUPERACIJO, 140 M2
  Prezračevanje, Ljubljana - Šentvid

  900 € do 1500 €

  CENA, INŠTALACIJA VENTILATORJA, 60 M
  Prezračevanje, Ig

  270 € do 450 €

  CENA, PREZRAČEVANJE PROSTORA, 20 M2
  Prezračevanje, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  CENA, PREZRAČEVANJE KOPALNICE, 5 M2
  Prezračevanje, Petrovci

  225 € do 375 €

  CENA, MONTAŽO VENTILATORJA ZA PREZRAČEVANJE KUHINJE, 40 M2, 2,5M VIŠINE
  Prezračevanje, Ig

  180 € do 300 €

  CENA, MONTAŽO KOPALNIŠKEGA VENTILATORJA VORTICE, 12 M2
  Prezračevanje, Ljubljana

  180 € do 300 €

  CENA, PREZRAČEVALNI SISTEM, 50 M2
  Prezračevanje, Portorož - Portorose

  2340 € do 3900 €

  CENA, REKUPERACIJA, CCA 130 M2
  Prezračevanje, Cerkno

  450 € do 750 €

  CENA, VENTILACIJO, 30 M2
  Prezračevanje, Kamnik

  360 € do 600 €

  CENA, ODVOD ZRAKA KUHINJSKE NAPE, 1 KOM
  Prezračevanje, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, TOPLOTNO ČRPALKO IN REKUPERACIJO, 150M2
  Prezračevanje, Polzela

  4500 € do 7500 €

  CENA, SANACIJA VLAGE, 30 - 40 M2
  Prezračevanje, Ljubljana - Polje

  270 € do 450 €

  CENA, REKUPERACIJA, 30 M2
  Prezračevanje, Štanjel

  2340 € do 3900 €

  CENA, PREZRAČEVANJE Z OGREVANJEM IN HLAJENJEM, 25M2,VIŠINA 2,5M
  Prezračevanje, Bled

  1350 € do 2250 €

  CENA, CENTRALNA REKUPERACIJA, 133 M2
  Prezračevanje, Cerklje na Gorenjskem

  900 € do 1500 €

  CENA, KLASIČNO PREZRAČEVANJE - ODVAJANJE VLAGE, 15 M2
  Prezračevanje, Medvode

  360 € do 600 €

  CENA, CENTRALNI PREZRAČEVALNI SISTEM - NOVOGRADNJA, 140/150 M2
  Prezračevanje, Hoče

  900 € do 1500 €

  CENA, PREZRAČEVANJE KLETI, CCA 60M2
  Prezračevanje, Naklo

  450 € do 750 €  Poglej druge končane projekte in cene

  PREZRAČEVANJE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 686 PODJETIJ ZA PREZRAČEVANJE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PREZRAČEVANJE?

 • Prezračevanje Ajdovščina
 • Prezračevanje Bled
 • Prezračevanje Bovec
 • Prezračevanje Celje
 • Prezračevanje Črna na Koroškem
 • Prezračevanje Črnomelj
 • Prezračevanje Domžale
 • Prezračevanje Gornja Radgona
 • Prezračevanje Gornji Grad
 • Prezračevanje Hrastnik
 • Prezračevanje Ilirska Bistrica
 • Prezračevanje Izola
 • Prezračevanje Jesenice
 • Prezračevanje Kamnik
 • Prezračevanje Kidričevo
 • Prezračevanje Kobarid
 • Prezračevanje Kočevje
 • Prezračevanje Koper
 • Prezračevanje Kranj
 • Prezračevanje Kranjska Gora
 • Prezračevanje Krško
 • Prezračevanje Laško
 • Prezračevanje Lendava
 • Prezračevanje Litija
 • Prezračevanje Ljubljana
 • Prezračevanje Ljutomer
 • Prezračevanje Maribor
 • Prezračevanje Metlika
 • Prezračevanje Mojstrana
 • Prezračevanje Mozirje
 • Prezračevanje Murska Sobota
 • Prezračevanje Nova Gorica
 • Prezračevanje Novo mesto
 • Prezračevanje Ormož
 • Prezračevanje Piran - Pirano
 • Prezračevanje Pivka
 • Prezračevanje Portorož
 • Prezračevanje Postojna
 • Prezračevanje Ptuj
 • Prezračevanje Radeče
 • Prezračevanje Radenci
 • Prezračevanje Radovljica
 • Prezračevanje Ravne Na Koroškem
 • Prezračevanje Ribnica
 • Prezračevanje Rogaška Slatina
 • Prezračevanje Sevnica
 • Prezračevanje Sežana
 • Prezračevanje Škofja Loka
 • Prezračevanje Slovenj Gradec
 • Prezračevanje Slovenska Bistrica
 • Prezračevanje Slovenske Konjice
 • Prezračevanje Šoštanj
 • Prezračevanje Štore
 • Prezračevanje Tolmin
 • Prezračevanje Trbovlje
 • Prezračevanje Tržič
 • Prezračevanje Trzin
 • Prezračevanje Velenje
 • Prezračevanje Vipava
 • Prezračevanje Vojnik
 • Prezračevanje Vransko
 • Prezračevanje Vrhnika
 • Prezračevanje Žalec
 • Prezračevanje Zreče
 • Prezračevanje Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane