Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

  Kakšna je cena prezračevalnega sistema? S svežim zrakom in rekuperacijo prezračevanja, boste prihranili tako na zdravju, kot na stroških ogrevanja vašega doma. Današnji prezračevalni sistemi so zelo učinkoviti, saj izrabijo že 90% energije izstopajočega zraka. Tako je temperatura zraka, ki je dovedena v prostor skoraj enaka temperaturi izrabljenega zraka. Poleti se sistem lahko poenostavi, saj ni potrebno dodatno ogrevati dovedenega zraka. Cena prezračevalnega sistema je odvisna od dolžine prezračevalnih cevi, ventilatorjev, rekuperatorja (centralni ali lokalni) ter od tega ali boste z zrakom hišo tudi ogrevali in/ali hladili. Okvirna cena sistema prisilnega prezračevanje z rekuperatorjem se giblje med 4000 in 6000 EUR, odvisno od sistema in velikosti objekta. Za točno ceno prezračevalnega sistema lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim inštalaterjem prezračevalnih sistemov in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o prezračevanju.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA PREZRAČEVANJA NA HIŠI


  Cena za rekuperacijo. Dobava rotacijskega rekuperatorja za pretok 450 m3/h z vertikalno izvedbo z upravljalnim tablojem in booster funkcijo. Cena za montažo in ves pritrdilni material in cevi za prezračevanje.

  4000.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  7000.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Prezračevalni sistemi - cena za rekuperacijo zraka

  DRUGE CENE ZA PREZRAČEVANJE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Prezračevalni sistem

  Cena za standardni prisilni prezračevalni sistem z rekuperatorjem za posamezne prostore in odvodnimi ventilatorji v vlažnih prostorih. Cena prezračevanja z motažo.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Montaža rekuperatorja

  Cena za montažo in dobavo rekuperatorja za pretok zraka za klasično enodružinsko hišo.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Montaža ventilatorja, radialni, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega radialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Montaža ventilatorja, aksialni - klasični, do 450 mm

  Cena za montažo cevnega aksialnega ventilatorja z enofaznim elektromotorjem do 450 mm premera.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Lokalno prezračevanje

  Cena za lokalno rekuperacijo. Cena lokalne rekuperacije za en prostor. Cena za lokalni rekuperator z zmogljivostjo 70 m3/h, skupaj s priborom za montažo zidu debeline do 60 cm in izvedbo montaže.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Centralno prezračevanje

  Cena za centralno rekuperacijo. Cena visokakovostnega centralnega sistema prezračevanja z rekuperacijo. Cena za dobavo in montažo sistema s standardno velikim izmenjevalnikom - rekuperatorjem.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Cev za prezračevanje DN 75

  Antistatična in antibakterijska fleksibilna PE cev za prezračevanje v kolutu 50 m, DN 75 s premerom 75 mm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>

  Dušilec zvoka za prezračevanje

  Fleksibilni cevni dušilec zvoka za zmanjševanje hrupa pri rekuperaciji iz pocinkane pločevine, premera 630 mm z debelino izolacije 50 mm.  €/kos

  kos
  povpraševanje>
  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Prezračevalni sistemi - vse kar morate vedeti

  1. Kaj morate vedeti o prezračevanju?

  Bivalno ugodje je močno odvisno od kvalitete zraka v prostoru. Od temperature zraka je odvisno počutje, od čistoče zraka pa vaše zdravje. Stanovanja lahko prezračujemo z odpiranjem oken in premišljenim oblikovanjem, vendar naravno prezračevanje velikokrat ni zadostno. V takih primerih je potrebno investirati v mehansko prezračevanje. V majhnih objektih se uporabljajo decentralizirani prezračevalni sistemi oz. lokalno prezračevanje pri čemer je v vsakem prostoru manjša prezračevalna naprava oz. ventilator. Na njih lahko namestimo tudi lokalne rekuperatorje. Za novogradnje in večje javne objekte pa se najpogosteje uporablja centralni prezračevalni sistem, ki je sestavljen iz centralne prezračevalne naprave, prezračevalnega razvoda in zračnikov. V osrednji napravi je mogoča tudi centralna rekuperacija, uravnavanje vlage ter ogrevanje ali hlajenje zraka.

  prezračevanje.jpg
  Čistost, temperatura in vlažnost zraka močno vpliva na naše zdravje in udobje.

  1.1 Prezračevanje prostorov

  Posamezne prostore je najlažje prezračevati z lokalnimi prezračevalnimi napravami. Temu ustrezajo stenski ventilatorji, ki so vgrajeni okoli 30 cm pod stropom, da omogočajo nemoteno kroženje zraka. Moč ventilatorja se prilagodi tako, da se v eni uri izmenja celoten volumen zraka v prostoru ali pa se v vgradi več ventilatorjev.

  1.2 Prezračevanje stanovanja

  Kadar želimo prezračevati celotno stanovanje lahko to storimo s centralnim prezračevalnim sistemom ali več lokalnimi napravami, ki so razporejene po prostorih. Prezračevalni sistem je potrebno zasnovati tako, da zrak odteka iz obremenjenih prostorov (kuhinja, kopalnica, toaleta) in priteka v bivalne prostore (spalnice, dnevna soba).

  1.3 Prezračevanje hiše

  Tudi prezračevanje celotne hiše je mogoče s pametno razporeditvijo lokalnih prezračevalnih naprav, vendar je bolj priporočljiva izvedba centralnega prezračevalnega sistema. Ponovno je potrebno paziti na dotekanje zraka v bivalne prostore in iztekanje iz “umazanih” prostorov. Za hiše se že priporoča tudi uporaba rekuperacije, ki zmanjša toplotne izgube pri izmenjavi zraka.

  1.4 Prednosti prezračevanja

  Slab zrak vsebuje celo vrsto nečistoč: prašne delce, pršice, cvetni prah in seveda manjšo vsebnost kisika. Ker v zaprtih prostorih preživimo večino svojega časa, je izrednega pomena za zdravje, da dihamo kvaliteten zrak. Zato bi morali vsako uro za vsaj 10 min temeljito prezračiti prav vse prostore, da se zamenja vsaj 70% zraka. Alternativno pa lahko svež zrak neprestano dovajamo tudi s pomočjo prezračevalnega sistema.

  1.5 Slabosti prezračevanja

  Čeprav ima prezračevanje pozitivne učinke na naše zdravje pa z odvajanjem toplega zraka iz prostora izgubljamo velike količine energije, kar se pozna na povišanih stroških za ogrevanje. Če prostor prezračujemo naravno, lahko to delno blažimo s hitrim zračenjem, ki zamenja le zrak, vendar ne ohladi površin. Pri mehanskem prezračevanju pa lahko uporabljamo tudi rekuperator, ki del toplotne z umazanega zraka prenese na svež zrak.

  2. Kako izbrati izvajalca za prezračevalni sistem?

  Izbira izvajalca za prezračevanje poteka tako, kot izbira kateregakoli drugega izvajalca kjer sta najpomembnejši strokovna usposobljenost in izkušenost. Najprej se posvetujte kakšen prezračevalni sistem bi bil primeren za vaše stanovanje ali hišo. Odgovori izvajalcev bodo dober pokazatelj znanja. Nato pa lahko na Mojmojster preverite tudi slike njihovih referenc ter mnenja prejšnjih strank. Izbranim izvajalcem tako le še pošljete povpraševanje in počakate na ponudbe.

  3. Lokalno ali centralno prezračevanje?

  3.1 Lokalno prezračevanje

  Prezračevalni sistem lahko deluje lokalno, iz več samostojnih naprav, ali pa je sistem centraliziran. Lokalno prezračevanje je še posebej primerno za prenove in tiste objekte, kjer poseganje v konstrukcijo ni mogoče. Pri lokalnem prezračevanju je v vsakem prostoru nameščena samostojna prezračevalna naprava oz. ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Vsak prostor potrebuje preboj stene oz. stik z zunanjostjo.

  3.2 Lokalna rekuperacija

  Pri lokalnem prezračevanju lahko pride do velikih toplotnih izgub, kar delno ublažimo z uporabo lokalnih rekuperatorjev. Vendar je lokalna rekuperacija manj učinkovita od centralne rekuperacije in tudi dražja, saj je potrebno večje število naprav.

  3.3 Centralno prezračevanje

  Osrednji element centralnega prezračevalnega sistema sestavlja centralna prezračevalna naprava. Na napravo je priključen prezračevalni cevni sistem, ki vodi v različne prostore. Prezračevalne kanale je možno montirati v spuščeni strop ali pa ga vgraditi v estrih. Cevi in zračniki morajo biti dimenzionirani glede na predviden pretok zraka, saj lahko drugače prihaja do hrupa in prepiha. Centralni prezračevalni sistem zahteva skrbno načrtovanje, zato je primeren predvsem za novogradnje ali javne prostore, ki jih je lahko prenavljati npr. industrijske hale ali javni objekti s spuščenim stropom. Centralno prezračevalno napravo je lahko vzdrževati, saj zahteva le redno menjavo filtrov.

  3.4 Centralna rekuperacija

  Učinkovitost centralnega prezračevalnega sistema se poveča z uporabo centralnega rekuperatorja. V rekuperatorju odvedeni topli zrak segreva hladni dovedeni zrak, pri čemer se lahko prenese do 70% toplote. Prezračevanje z rekuperacijo močno zniža stroške ogrevanja. S posebno nadgradnjo je mogoče tudi razvlaževanje ali navlaževanje zraka.

  4. Naravno ali mehansko prezračevanje?

  4.1 Naravno prezračevanje

  Pogosto vprašanje pri prezračevanju je: ali je boljše naravno ali mehansko prezračevanje? Ker objekti niso zrakotesni prezračevanje poteka neprestano. Naravno prezračevanje ne zahteva investicije v prezračevalni sistem, vendar je primerno le za manjše prostore oz. volumne, zahteva neprestano ročno upravljanje in ni učinkovito, če je razlika med nočno in dnevno temperaturo majhna, objekt pa slabo izoliran.

  4.2 Mehansko prezračevanje z ventilatorji

  Za mehansko prezračevanje se uporabljajo ventilatorji, ki pospešujejo prehod zraka po zračnikih. Za najpreprostejše prezračevalne sisteme se uporabljajo kopalniški ventilatorji, ki odvajajo odpaden zrak iz sanitarnih prostorov in ustvarjajo podtlak, ki srka svež zrak od zunaj. Pogosti so tudi cevni ventilatorji npr. kuhinjska napa in stenski ventilatorji. Mehanski prezračevalni sistemi zagotavljajo neprestano kvaliteto zraka, uravnavajo vlago, filtrirajo zrak, delujejo neslišno in avtomatsko, z njimi pa lahko prostor tudi ogrevamo ali hladimo.

  5. Klimatizacija s prezračevanjem

  5.1 Ogrevanje s prezračevalnimi napravami

  Največja prednost prezračevalnih sistemov je, da lahko z njimi prostor tudi ogrevamo … ali hladimo. Pri tem je klimatsko napravo potrebno dimenzionirati glede na volumen ogrevanega zraka in potreben dovod toplote. Svež in topel zrak nato po prezračevalnem razvodu potuje do vseh prostorov. Zračniki morajo biti dovolj veliki glede na pretok zraka, saj lahko v nasprotnem primeru prihaja do hrupa in neprijetnega občutka prepiha. Z uporabo rekuperatorja je možno zmanjšati toplotne izgube, saj tako umazan izsesani zrak del svoje toplote prenaša na svež dovedeni zrak.

  5.2 Hlajenje s prezračevalnim sistemom

  Poleg dovajanja čistega zraka lahko s prezračevalnim sistemom prostore tudi hladimo. Zrak je možno hladiti s pomočjo  zemeljskega, vodnega ali zračnika prenosnika toplote. Dober zemeljski prenosnik zrak uspešno hladi s 30°C na prijetnih 22°C. Pri tem je potrebno poskrbeti za odvod kondenzirane vlage in dobro izolacijo celotnega objekta. Zrak lahko ohladimo tudi z rekuperatorjem ali s klimatsko napravo. Energetsko učinkovito pa je tudi hlajenje zraka s pomočjo toplotne črpalke, ki uravnava tudi vlažnost zraka.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  MONTAŽO KOPALNIŠKEGA VENTILATORJA VORTICE

  Pozdravljeni,

  potrebna je montaža novega kopalniškega ventilatorja Vortice ter demontaža in ponovna montaža nedelujočega ventilatorja Vortice po servisu.

  LP 180 € do 300 €


  ........

  CENTRALNA REKUPERACIJA

  Pozdravljeni,

  v hišo, novogradnjo, želimo vgraditi centralni rekuperacijski sistem.
  V priponki pošiljam načrte hiše, za vse ostale informacije me lahko kontaktirate na tel. ali email.

  Neto bivalna površina: 133 m2

  Lp 900 € do 1500 €


  ........

  KLASIČNO PREZRAČEVANJE - ODVAJANJE VLAGE

  Pozdravljeni.

  Za polkletno sobo (pod 15 m2) potrebujem klasično prezračevanje z odvodnim ventilatorjem s senzorjem vlage in z dvema zračnikoma (1x cev skozi zid in rešetka + 1x okenski zračnik); zračnika bosta v dveh sosednjih kletnih sobah. Prosim za okvirno ponudbo.

  Lp 360 € do 600 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, CENTRALNI PREZRAČEVALNI SISTEM - NOVOGRADNJA, 140/150 M2
  Prezračevanje, Hoče

  900 € do 1500 €

  CENA, PREZRAČEVANJE KLETI, CCA 60M2
  Prezračevanje, Naklo

  450 € do 750 €

  CENA, ODVOD ZRAKA KUHINJSKE NAPE, 1 KOM
  Prezračevanje, Ljubljana

  90 € do 150 €

  CENA, REKUPERACIJA V PISARNI, CCA 30M2
  Prezračevanje, Kranj

  1170 € do 1950 €

  CENA, LOKALNI REKUPERATORJI + VENTILATOR, 10 LOKALNIH REKUPERATORJEV, 1 VENTILATOR
  Prezračevanje, Slovenska Bistrica

  810 € do 1350 €

  CENA, CENTRALNO REKUPERACIJO, 110 M2
  Prezračevanje, Šentjernej

  900 € do 1500 €

  CENA, REKOPERATOR ZA KOPALNICO, 6
  Prezračevanje, Slovenske Konjice

  270 € do 450 €

  CENA, PRISILNO PREZRAČEVANJE, 492 M2
  Prezračevanje, Nova Gorica

  630 € do 1050 €

  CENA, MONTAŽA PREZRAČEVALNIH KANALOV , 350 M2
  Prezračevanje, Trzin

  900 € do 1500 €

  CENA, MONTAŽO KANALA ZA PREZRAČEVANJE, VENTILATORJA, 200M2
  Prezračevanje, Logatec

  270 € do 450 €

  CENA, DOKONČANJE PREZRAČEVANJA, 170M2
  Prezračevanje, Ljubljana

  4500 € do 7500 €

  CENA, REKUPERACIJA IN CENTRALNI PREZRAČEVALNI SISTEM, 140M2
  Prezračevanje, Trebnje

  2700 € do 4500 €

  CENA, PREGLED PREZRAČEVALNEGA SISTEMA, 1 KOM
  Prezračevanje, Domžale

  270 € do 450 €

  CENA, VGRADNJA REKUPERATORJA, 8
  Prezračevanje, Dob

  225 € do 375 €

  CENA, ZAMENJAVA ELEKTRONSKEGA VODENJA REKUPERACIJE , PO OPISU
  Prezračevanje, Maribor

  540 € do 900 €

  CENA, CENTRALNI PREZRAČEVALNI SISTEM, 90 M2 CCA
  Prezračevanje, Ljubljana

  3600 € do 6000 €

  CENA, REKUPERACIJA ZA 150 KVADRATOV, 3 KOSI
  Prezračevanje, Šentjur

  10800 € do 18000 €

  CENA, PREZRAČEVALNI SISTEM Z REKUPERACIJO, 11
  Prezračevanje, Piran - Pirano

  180 € do 300 €

  CENA, CENTRALNI PREZRAČEVALNI SISTEM, 1 KOM
  Prezračevanje, Logatec

  4500 € do 7500 €

  CENA, MONTAŽA KOLENA ZA ZUNANJI DOVOD ZRAKA, 1 KOM
  Prezračevanje, Vrhnika

  2700 € do 4500 €

  CENA, LOKALNO PREZRAČEVANJE STANOVANJA, 58 M2
  Prezračevanje, Žalec

  270 € do 450 €

  CENA, VGRADNJA REKUPERATORJA, 90 M3
  Prezračevanje, Dob

  1260 € do 2100 €

  CENA, ZARADI VLAGE PREZRAČEVANJE MANJŠEGA PROSTORA, 20M2
  Prezračevanje, Koper

  2700 € do 4500 €

  CENA, PREZRAČEVANJE PROSTOROV, 3 KOM
  Prezračevanje, Idrija

  450 € do 750 €

  CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE, 210M2 OZ CCA 550 M3
  Prezračevanje, Škofja Loka

  6300 € do 10500 €

  CENA, VIZUALNI PREGLED PREZRAČEVALNEGA SISTEMA, V OPISU
  Prezračevanje, Lendava

  315 € do 525 €

  CENA, PREZRAČEVANJE V HIŠI, 2 X 80M2
  Prezračevanje, Ljubljana-Zalog

  3600 € do 6000 €

  CENA, PREZRAČEVANJE FITNESA + KLIMA, 250 M2
  Prezračevanje, Murska Sobota

  450 € do 750 €

  CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO, 120 M2
  Prezračevanje, Ptuj

  3600 € do 6000 €

  CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE Z REKUPERACIJO, 160 M2
  Prezračevanje, Kobarid

  3600 € do 6000 €

  CENA, PREZRAČEVANJE, 30M2+10M2+6M2+14M2
  Prezračevanje, Hoče

  360 € do 600 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA VENTILATORJA V MAJHNI KOPALNICI, CCA. 3,2M2 (7,05M3)
  Prezračevanje, Ljubljana

  135 € do 225 €

  CENA, PREZRACEVANJE Z REKUPERACIJO TOPLOTE, 150M2
  Prezračevanje, Slap ob Idrijci

  3600 € do 6000 €

  CENA, IZVEDBA CENTRALNE REKUPERACIJE. , 240 M2
  Prezračevanje, Sevnica

  3600 € do 6000 €

  CENA, PREZRAČEVANJE/VENTILACIJA KLETI, 92 M2
  Prezračevanje, Domžale

  2700 € do 4500 €

  CENA, CENTRALNO PREZRAČEVANJE ZA HIŠO IN POSLOVNI OBJEKT, 150M2 IN 70M2
  Prezračevanje, Maribor

  3600 € do 6000 €  Poglej druge končane projekte in cene

  PREZRAČEVANJE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 683 PODJETIJ ZA PREZRAČEVANJE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE PREZRAČEVANJE?

 • Prezračevanje Ajdovščina
 • Prezračevanje Bled
 • Prezračevanje Bovec
 • Prezračevanje Celje
 • Prezračevanje Črna na Koroškem
 • Prezračevanje Črnomelj
 • Prezračevanje Domžale
 • Prezračevanje Gornja Radgona
 • Prezračevanje Gornji Grad
 • Prezračevanje Hrastnik
 • Prezračevanje Ilirska Bistrica
 • Prezračevanje Izola
 • Prezračevanje Jesenice
 • Prezračevanje Kamnik
 • Prezračevanje Kidričevo
 • Prezračevanje Kobarid
 • Prezračevanje Kočevje
 • Prezračevanje Koper
 • Prezračevanje Kranj
 • Prezračevanje Kranjska Gora
 • Prezračevanje Krško
 • Prezračevanje Laško
 • Prezračevanje Lendava
 • Prezračevanje Litija
 • Prezračevanje Ljubljana
 • Prezračevanje Ljutomer
 • Prezračevanje Maribor
 • Prezračevanje Metlika
 • Prezračevanje Mojstrana
 • Prezračevanje Mozirje
 • Prezračevanje Murska Sobota
 • Prezračevanje Nova Gorica
 • Prezračevanje Novo mesto
 • Prezračevanje Ormož
 • Prezračevanje Piran - Pirano
 • Prezračevanje Pivka
 • Prezračevanje Portorož
 • Prezračevanje Postojna
 • Prezračevanje Ptuj
 • Prezračevanje Radeče
 • Prezračevanje Radenci
 • Prezračevanje Radovljica
 • Prezračevanje Ravne Na Koroškem
 • Prezračevanje Ribnica
 • Prezračevanje Rogaška Slatina
 • Prezračevanje Sevnica
 • Prezračevanje Sežana
 • Prezračevanje Škofja Loka
 • Prezračevanje Slovenj Gradec
 • Prezračevanje Slovenska Bistrica
 • Prezračevanje Slovenske Konjice
 • Prezračevanje Šoštanj
 • Prezračevanje Štore
 • Prezračevanje Tolmin
 • Prezračevanje Trbovlje
 • Prezračevanje Tržič
 • Prezračevanje Trzin
 • Prezračevanje Velenje
 • Prezračevanje Vipava
 • Prezračevanje Vojnik
 • Prezračevanje Vransko
 • Prezračevanje Vrhnika
 • Prezračevanje Žalec
 • Prezračevanje Zreče
 • Prezračevanje Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane