KOMARNIKI cena

Kakšna je cena komarnikov? Komarniki vam bodo prihranili marsikatero neprespano noč zaradi nadležnega brenčanja. Cena komarnikov za okna ali vrata je odvisna od vrste komarnika (fiksni, krilni, plise, rolo, drsni, integrirani), materiala okvirja (PVC, aluminij), površine komarnika in seveda od izvajalca. Za običajno rolo mrežo proti komarjem, skupaj z vodili in montažo boste odšteli med 60-100 EUR/m2.

Komu zaupati montažo komarnikov? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom komarnikov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM

CENA ZA ROLO KOMARNIKE


Cena za rolo komarnike. Cena rolo komarnikov. Cena za rolo komarnike, skupaj z vodili in montažo.

60.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
100.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Fiksni komarniki - cenik

Fiksni komarniki - cenik

Montaža fiksnih komarnikov je hitra in preprosta metoda, s katero preprečimo vdor nadlenega marčesa v stanovanje. Fiksni komarnik je mogoče vgraditi na vse vrste oken in vrat in jih kadarkoli tudi preprosto umakniti. Cena fiksnega komarnika je odvisna od kvalitete mrežice, tipa okvirja (PVC ali alu) ter seveda proizvajalca.

30 €/m2

MINIMALNA CENA
43 €/m2

SREDNJA CENA
55 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Rolo komarniki - cena

Rolo komarniki - cena

Rolo komarnik lahko enostavno spuščamo in dvigamo, s čimer predstavlja idealno rešitev za balkonska vrata ali panoramske stene. Cena rolo komarnika je odvisna od kvalitete mrežice, proizvajalca in še nekaj drugih parametrov: ločimo samostojne rolo komarnike in integrirane rolo komarnike, ki so vgrajeni v omarico skupaj z roletami. Drsni komarniki veljajo za obstojne in trpežne in imajo ob pravilni uporabi dolgo življenjsko dobo.

50 €/m2

MINIMALNA CENA
60 €/m2

SREDNJA CENA
70 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnika, montažerja komarnikov

DRUGE CENE ZA KOMARNIKI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Cena za integrirani rolo komarnik

Cena za integrirani rolo komarnik, podometna izvedba s klik sistemom v kaseti za žaluzije. Cena z dobavo in montažo.€/kos

kos
povpraševanje>

Cena za plise komarnik

Plise komarnik, nadometna montaža z kaseto. Vetikalno zapiranje na klik. Srebrna RAL 7011 maska. Cena skupaj z montažo.€/kos

kos
povpraševanje>

Cena za fiksni komarnik

Cena za fiksni komarnik z alu okvirjem in gosto mušjo tkanino. Cena skupaj z montažo komarnika.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Komarniki, vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti pred nakupom komarnikov?

1.1. Prava tehnična rešitev za vse tipe oken in balkonskih vrat

Na trgu obstaja več vrst komarnikov oz. posebnih mrež zato se najde rešitev za vse oblike in dimenzije oken in balkonskih vrat. V primeru, da so komarniki integrirani v zunanjom žaluzijo ali pa z roleto v roletno omarico, je treba to predvideti že takrat, ko okna opremljamo s senčili, oz. ko kupujemo nova okna oz. vrata.  Druga možnost pa je, da se komarniki namestijo naknadno, kot samostojni elementi, kar lahko storimo kadarkoli.

Komarniki omogočajo brezskrbno zračenje prostorov, ki je neprecenljivo
Komarniki omogočajo brezskrbno zračenje prostorov, ki je neprecenljivo

 

1.2. Komarniki niso zgolj zaščita pred komarji

S komarniki se obvarujemo pred komarji pa tudi pred vsem nadležnim mrčesom oz. vsem kar lahko prileze ali prileti skozi odprta okna in vrata. Obstajajo tudi izvedbe komarnikov, ki nas obvarujejo pred cvetnim prahom, kar je v veliko pomoč vsem, ki jih muči seneni nahod. S komarniki bomo lahko zračili prostore, jih ponoči ohlajali na naraven način, mirno spali in se izognili uporabi kemičnih sredstev za zaščito pred mrčesom. Res pa je, da je prehod svežega zraka skozi mrežo komarnika nekoliko manjši kot če bi bila okenska in vratna odprtina brez njega.

1.3. Barve komarnikov

Aluminijasti profili so običajno na voljo v beli in rjavi barvi, kar zadovolji večino potreb kupcev. Mreža pa je sivkaste barve, ki omogoča, da je pogled navzven pri spuščenem komarniku skoraj nemoten. Mrežo opazimo le, če stojimo blizu okna.

1.4. Komarniki vsaj v spalnici

Če so finančna sredstva omejena priporočamo, da komarnike namestite vsaj na okna v spalnici. Brezskrbno zračenje prostorov v katerih spimo je neprecenljivo.

1.5. Kakovost

Pri nakupu komarnikov bodimo pozorni na kakovost. Odsvetujemo nakup fiksnih komarnikov, katerih pritrdilne elemente je potrebno lepiti na okenski okvir. Taki komarniki so praviloma nekakovostni in ne zdržijo dolgo. Čez nekaj časa lepilo mestoma popusti, drugje pa ga je praktično nemogoče. Zagotovo pa odsvetujemo mrežo brez okvirja nalepljeno na okna.

1.6. Življenjska doba in vzdrževanje

Življenjska doba komarnika je v veliki meri odvisna od kakovosti izdelka pa tudi od uporabnika. S pravilno uporabo in vzdrževanjem je življenjska doba komarnika lahko bistveno daljša od garancijske dobe, ki je običajno dve leti. Največkrat se zgodi, da je potrebno zamenjati mrežo. V kolikor so druge komponente iz aluminija, vzdrževanja skoraj ni, razen mehanskih poškodb, ki so običajno posledica nepravilne uporabe.

2. Ponudniki in izvajalci - pomembna je kakovost

Da bi lahko iskali informacije na trgu se moramo najprej odločiti na katera okna in vrata želimo namestiti komarnike. Nadalje je pomembno, da iščemo kakovostne izdelke, saj nam morajo komarniki služiti dobro in čim dlje. Priporočljivo se je pozanimati pri več ponudnikih, pri tem pa si komarnike tudi ogledati in jih otipati. Na otip namreč najbolje ločimo razliko v kakovosti. Vsi sestavni deli komarnika naj bodo izdelani iz izbranih, kakovostnih, nerjavnih materijalov. Pri tem je še posebej pomemben materijal mrežice. Le-ta naj bo iz steklenih vlaken, ki najbolje prenašajo vremenske vplive. In nenazadnje moramo pri izbiri komarnika upoštevati tudi izgled stavbe ter izbrati barvo komarnika, ki najbolj ustreza obstoječim oz. novim oknom in vratom.

3. Različne vrste komarnikov

Obstaja več vrst komarnikov, ki jih lahko prilagodimo tipu oken ali balkonskih vrat.

3.1. Fiksni komarniki

Fiksne komarnike lahko enostavno pritrdimo neposredno na okenski okvir ali v steno. Po potrebi takšne komarnike lahko snamemo. To je dobra izbira za tista okna, kjer redko ali nikoli ne segamo ven in lahko mreža ostane nemoteno pritrjena od pomladi do jeseni, kot so denimo okna v kleti.

3.2. Rolo komarniki

Rolo komarnik se navija v rolo omarico skupaj z žaluzijo. Ob strani ima vodila s ščetkami, ki preprečujejo vdor mrčesa. Možno ga je namestiti na zunanjo stran oken in vrat ali pa neposredno na zid. Če imamo lončnice na zunanji okenski polici je tak tip komarnika idealen, saj lončnic ni potrebno umikati. Rolo komarnik lahko upravljamo ročno z verižico, obstaja pa tudi električno krmiljenje z možnostjo daljinskega upravljanja. Ko komarnik odpremo se navije v omarico. Odpremo ga lahko vertikalno ali horizontalno.

3.3. Integrirani komarniki

Ta tip komarnika se vgrajuje skupaj z roletami v omarice oziroma omarice zunanjih žaluzij. Komarnik mora biti umeščen med okno in roleto, saj ga edino tako lahko odpiramo in zapiramo tudi, ko je roleta spuščena. Obenem ga tako roleta ščiti pred zunanjimi vplivi. Ko komarnik dvignemo, se zarola v omarico in je popolnoma neviden.

3.4. Krilni komarniki

Krilni komarnik se odpira/zapira na isti način kot vrata oz. okno na katerega je pritrjen. Lahko ga vgradimo na vse vrste oken in vrat, še posebej pa je primeren za prehode. Možne so izvedbe s pantom z vzmetjo ali brez. Krilo ima tudi magnetni sistem, ki preprečuje, da bi se odprlo kadar piha veter. Med krilne komarnike spada tudi nihajni komarnik, ki omogoča radius odpiranja 240 stopinj. Tako lahko, tudi kadar imamo zasedeni obe roki, odpremo komarnik, zapre pa se sam od sebe.

3.5. Drsni komarniki

Še ena rešitev, ki je primerna za zaščito prehodov na vrt, balkon ali teraso, so drsni komarniki. Le-ti se lahko vgradijo na vse vrste vrat. Odpira in zapira se lahko tako iz notranje, kot iz zunanje strani. Obstajajo drsni komarniki z enojnim ali pa dvojnim drsnim krilom.

3.6. Plise komarniki

Najnovejši sistem samostojnih komarnikov za prehode na vrt, balkon ali teraso so plise komarniki. Mrežica komarnika se zlaga in odpira kot harmonika. Tudi plise komarniki se lahko vgradijo na vse vrste vrat. Odpirajo se tako iz notranje kot zunanje smeri. Prednost plise komarnikov napram drsnim ali krilnim je ta, da zavzamejo zelo malo prostora ob vratih.

4. Postopek

Glede pravilne izbire in vgradnje komarnika je najbolje zaupati strokovnjakom. Vgradnja je, v kolikor imamo prakso, sicer dokaj enostavna in čista. Komarnike se običajno vgradi kar na samo okno oziroma vrata. Druga pogosta možnost pa je vgradnja v špaleto. Obstajajo pa tudi izvedbe za primere, ko ne enega ne drugega ni možno narediti. Če bomo istočasno menjali oz. montirali tudi rolete ali žaluzije, je najbolje, da izberemo take, ki imajo možnost integriranja komarnika oziroma imajo komarnik že vgrajen.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMROLO KOMARNIKI

Pozdravljeni,

potrebujem komarnike za dvosobno stanovanje v Ankaranu. Najraje bi imela rolo komarnike:

250 cm x 135cm - 2 kos,
150 cm x 135 cm - 1 kos
in za dve okni v kopalnici 2 x 50x 50 cm, vključno z montažo 675 € do 1125 €


........

KOMARNIKE ZA CELO HIŠO

Pozdravljeni,

potrebujem komarnike za 3 balkone, 2 velox, 7 oken 100x80.

Prosim za ponudbo.

LP 630 € do 1050 €


........

ROLO KOMARNIKE ZA OKNA

Pozdravljeni,

potrebujemo rolo komarnike za 3 enaka okna. Čakamo montažo novih oken, naj bi bili najkasneje do sredine januarja.

LP 225 € do 375 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, ROLO KOMARNIK ZA VHODNA VRATA ALI PA PLISE, 86 X 204
Komarniki, Ljubljana

180 € do 300 €

CENA, SENČILA IN KOMARNIKE Z MONTAŽO, V OPISU
Komarniki, Višnja Gora

630 € do 1050 €

CENA, PLISE KOMARNIKI ZA OKNA IN VRATA, 4 OKNA IN 1 VRATA
Komarniki, Koper

360 € do 600 €

CENA, PLISE KOMARNIK , 1 KOM
Komarniki, Brežice

180 € do 300 €

CENA, ROLO KOMARNIK ZA OKNO, 100 CM X 145CM
Komarniki, Ljubljana

180 € do 300 €

CENA, ROLO KOMARNIK, 125X123 CM
Komarniki, Trbovlje

135 € do 225 €

CENA, KOMARNIK, 170 CM × 133 CM
Komarniki, Nova Gorica

162 € do 270 €

CENA, KOMARNIKI NA BALKONSKIH ALU OKNIH, 2X BALKONSKA ALU VRATA (ENOKRILNA) + 2X ALU (DVOKRILNA) OKNA
Komarniki, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, ROLO ZUNANJI KOMARNIK , 1750X1100 (MM)
Komarniki, Kamnik

180 € do 300 €

CENA, KOMARNIK, 50X60
Komarniki, Mozirje

135 € do 225 €

CENA, IZMERA IN VGRADNJA KOMARNIKOV, 1X BALKONSKA VRATA+ 8 OKEN ,ČE JE MOŽNO ROLO
Komarniki, Ruše

1260 € do 2100 €

CENA, KOMARNIKI, 100 X 140CM
Komarniki, Ljubljana - Polje

1170 € do 1950 €

CENA, KOMARNIKI S SENČILI, 1.40×1.40 70×70- 70×70. 80×80
Komarniki, Zgornja Ložnica

315 € do 525 €

CENA, FIKSNI KOMARNIK, 1 KOM
Komarniki, Brezovica Pri Ljubljani

297 € do 495 €

CENA, PLISE KOMARNIK , 90X230CM
Komarniki, Ljubljana - Črnuče

198 € do 330 €

CENA, KOMARNIKI ZA OKNA IN BALKONSKA VRATA, VEČ OKEN, RAZLIČNIH DIMENZIJ
Komarniki, Juršinci

585 € do 975 €

CENA, KOMARNIKA, 2 KOM
Komarniki, Ljubljana

198 € do 330 €

CENA, ROLO KOMARNIKA, 2 KOM
Komarniki, Litija

180 € do 300 €

CENA, KOMARNIK ZA VRATA IN DVE OKNI, 95×203 CM. -BALKONSKA VRATA , 152×85 CM. OKNO , 88×88 CM.
Komarniki, Renče

288 € do 480 €

CENA, DRSNI KOMARNIK, 125 X 206 CM
Komarniki, Trzin

112.5 € do 187.5 €

CENA, ROLO KOMARNIK, 108CM X 124CM
Komarniki, Domžale

90 € do 150 €

CENA, DRSNI KOMARNIK ZA BALKONSKA VRATA, 130X200CM
Komarniki, Stara Cerkev

135 € do 225 €

CENA, ROLO KOMARNIK, 1M×1.50M
Komarniki, Ljubljana

90 € do 150 €

CENA, ZUNANJO ROLETO, ŽALUZIJO IN KOMARNIK, 2 KOM
Komarniki, Grgar

630 € do 1050 €

CENA, KOMARNIKA ZA OKNA, 135 X135 CM (4 OKNA) IN 80 X 100 CM (1 OKNO)
Komarniki, Prebold

324 € do 540 €

CENA, KOMARNIK + SCREEN ROLO, 127/130 IN 133/203
Komarniki, Kranj

270 € do 450 €

CENA, MANJŠI KOMARNIKI, • 1X KOMARNIK FIKSNI (Š:80 X V:110,2) • 2X KOMARNIK FIKSNI (Š:74 X V:57,8) • 1X KOMARNIK FIKSNI (Š:60,6 X V:57,7)
Komarniki, Šoštanj

288 € do 480 €

CENA, FIKSNI IN ROLO KOMARNIK, CCA 1MX1,5, CCA 1MX2M
Komarniki, Trebnje

270 € do 450 €

CENA, ROLO ALI DRSNI KOMARNIKI ZA BALKONSKA VRATA. , Š139 X V 197
Komarniki, Divača

108 € do 180 €

CENA, 4 KOMARNIKI ZA BALKONSKA VRATA, CCA 90X205 (2X), CCA 86X205 (2X)
Komarniki, Grosuplje

450 € do 750 €

CENA, KOMARNIK ZA OKNA IN BALKONSKA VRATA, 70X1000: OKNA 70X 2000 : VRATA
Komarniki, Komenda

270 € do 450 €

CENA, ROLO KOMARNIKI, 7 KOM
Komarniki, Kranj

360 € do 600 €

CENA, KOMARNIK ZA BALKONSKA VRATA, 1 KOS
Komarniki, Domžale

207 € do 345 €

CENA, KOMARNIKI, 4 KOM
Komarniki, Dobravlje

180 € do 300 €

CENA, KOMARNIK ZA OKNA IN VRATA, V OPISU
Komarniki, Šoštanj

450 € do 750 €

CENA, KOMARNIKI ZA BALKANSKA VRATA IN OKNI , 830 X 2230; 1030 X 1435; 1890 X 1430 MM
Komarniki, Mežica

270 € do 450 €Poglej druge končane projekte in cene

KOMARNIKI CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

156+ PODJETIJ ZA KOMARNIKI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE KOMARNIKI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

KONTAKTI

Povpraševanja: 051 216 651
Podjetja: 040 145 800

REGIONALNE STRANI

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane