Komarniki cena

Kakšna je cena komarnikov? Komarniki vam bodo prihranili marsikatero neprespano noč zaradi nadležnega brenčanja. Cena komarnikov za okna ali vrata je odvisna od vrste komarnika (fiksni, krilni, plise, rolo, drsni, integrirani), materiala okvirja (PVC, aluminij), površine komarnika in seveda od izvajalca. Za običajno rolo mrežo proti komarjem, skupaj z vodili in montažo boste odšteli med 60-100 EUR/m2.

Komu zaupati montažo komarnikov? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom komarnikov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za rolo komarnike


Cena za rolo komarnike. Cena rolo komarnikov. Cena za rolo komarnike, skupaj z vodili in montažo.

72.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
120.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Fiksni komarniki - cenik

Fiksni komarniki - cenik

Montaža fiksnih komarnikov je hitra in preprosta metoda, s katero preprečimo vdor nadlenega marčesa v stanovanje. Fiksni komarnik je mogoče vgraditi na vse vrste oken in vrat in jih kadarkoli tudi preprosto umakniti. Cena fiksnega komarnika je odvisna od kvalitete mrežice, tipa okvirja (PVC ali alu) ter seveda proizvajalca.

30 €/m2

MINIMALNA CENA
43 €/m2

SREDNJA CENA
55 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Rolo komarniki - cena

Rolo komarniki - cena

Rolo komarnik lahko enostavno spuščamo in dvigamo, s čimer predstavlja idealno rešitev za balkonska vrata ali panoramske stene. Cena rolo komarnika je odvisna od kvalitete mrežice, proizvajalca in še nekaj drugih parametrov: ločimo samostojne rolo komarnike in integrirane rolo komarnike, ki so vgrajeni v omarico skupaj z roletami. Drsni komarniki veljajo za obstojne in trpežne in imajo ob pravilni uporabi dolgo življenjsko dobo.

50 €/m2

MINIMALNA CENA
60 €/m2

SREDNJA CENA
70 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Cena za ponudnika, montažerja komarnikov

Druge cene za - Komarniki

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Cena za integrirani rolo komarnik

Cena za integrirani rolo komarnik, podometna izvedba s klik sistemom v kaseti za žaluzije. Cena z dobavo in montažo.€/kos

kos
povpraševanje>

Cena za plise komarnik

Plise komarnik, nadometna montaža z kaseto. Vetikalno zapiranje na klik. Srebrna RAL 7011 maska. Cena skupaj z montažo.€/kos

kos
povpraševanje>

Cena za fiksni komarnik

Cena za fiksni komarnik z alu okvirjem in gosto mušjo tkanino. Cena skupaj z montažo komarnika.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Komarniki, vse kar morate vedeti

1. Kaj morate vedeti pred nakupom komarnikov?

1.1. Prava tehnična rešitev za vse tipe oken in balkonskih vrat

Na trgu obstaja več vrst komarnikov oz. posebnih mrež zato se najde rešitev za vse oblike in dimenzije oken in balkonskih vrat. V primeru, da so komarniki integrirani v zunanjom žaluzijo ali pa z roleto v roletno omarico, je treba to predvideti že takrat, ko okna opremljamo s senčili, oz. ko kupujemo nova okna oz. vrata.  Druga možnost pa je, da se komarniki namestijo naknadno, kot samostojni elementi, kar lahko storimo kadarkoli.

Komarniki omogočajo brezskrbno zračenje prostorov, ki je neprecenljivo
Komarniki omogočajo brezskrbno zračenje prostorov, ki je neprecenljivo

 

1.2. Komarniki niso zgolj zaščita pred komarji

S komarniki se obvarujemo pred komarji pa tudi pred vsem nadležnim mrčesom oz. vsem kar lahko prileze ali prileti skozi odprta okna in vrata. Obstajajo tudi izvedbe komarnikov, ki nas obvarujejo pred cvetnim prahom, kar je v veliko pomoč vsem, ki jih muči seneni nahod. S komarniki bomo lahko zračili prostore, jih ponoči ohlajali na naraven način, mirno spali in se izognili uporabi kemičnih sredstev za zaščito pred mrčesom. Res pa je, da je prehod svežega zraka skozi mrežo komarnika nekoliko manjši kot če bi bila okenska in vratna odprtina brez njega.

1.3. Barve komarnikov

Aluminijasti profili so običajno na voljo v beli in rjavi barvi, kar zadovolji večino potreb kupcev. Mreža pa je sivkaste barve, ki omogoča, da je pogled navzven pri spuščenem komarniku skoraj nemoten. Mrežo opazimo le, če stojimo blizu okna.

1.4. Komarniki vsaj v spalnici

Če so finančna sredstva omejena priporočamo, da komarnike namestite vsaj na okna v spalnici. Brezskrbno zračenje prostorov v katerih spimo je neprecenljivo.

1.5. Kakovost

Pri nakupu komarnikov bodimo pozorni na kakovost. Odsvetujemo nakup fiksnih komarnikov, katerih pritrdilne elemente je potrebno lepiti na okenski okvir. Taki komarniki so praviloma nekakovostni in ne zdržijo dolgo. Čez nekaj časa lepilo mestoma popusti, drugje pa ga je praktično nemogoče. Zagotovo pa odsvetujemo mrežo brez okvirja nalepljeno na okna.

1.6. Življenjska doba in vzdrževanje

Življenjska doba komarnika je v veliki meri odvisna od kakovosti izdelka pa tudi od uporabnika. S pravilno uporabo in vzdrževanjem je življenjska doba komarnika lahko bistveno daljša od garancijske dobe, ki je običajno dve leti. Največkrat se zgodi, da je potrebno zamenjati mrežo. V kolikor so druge komponente iz aluminija, vzdrževanja skoraj ni, razen mehanskih poškodb, ki so običajno posledica nepravilne uporabe.

2. Ponudniki in izvajalci - pomembna je kakovost

Da bi lahko iskali informacije na trgu se moramo najprej odločiti na katera okna in vrata želimo namestiti komarnike. Nadalje je pomembno, da iščemo kakovostne izdelke, saj nam morajo komarniki služiti dobro in čim dlje. Priporočljivo se je pozanimati pri več ponudnikih, pri tem pa si komarnike tudi ogledati in jih otipati. Na otip namreč najbolje ločimo razliko v kakovosti. Vsi sestavni deli komarnika naj bodo izdelani iz izbranih, kakovostnih, nerjavnih materijalov. Pri tem je še posebej pomemben materijal mrežice. Le-ta naj bo iz steklenih vlaken, ki najbolje prenašajo vremenske vplive. In nenazadnje moramo pri izbiri komarnika upoštevati tudi izgled stavbe ter izbrati barvo komarnika, ki najbolj ustreza obstoječim oz. novim oknom in vratom.

3. Različne vrste komarnikov

Obstaja več vrst komarnikov, ki jih lahko prilagodimo tipu oken ali balkonskih vrat.

3.1. Fiksni komarniki

Fiksne komarnike lahko enostavno pritrdimo neposredno na okenski okvir ali v steno. Po potrebi takšne komarnike lahko snamemo. To je dobra izbira za tista okna, kjer redko ali nikoli ne segamo ven in lahko mreža ostane nemoteno pritrjena od pomladi do jeseni, kot so denimo okna v kleti.

3.2. Rolo komarniki

Rolo komarnik se navija v rolo omarico skupaj z žaluzijo. Ob strani ima vodila s ščetkami, ki preprečujejo vdor mrčesa. Možno ga je namestiti na zunanjo stran oken in vrat ali pa neposredno na zid. Če imamo lončnice na zunanji okenski polici je tak tip komarnika idealen, saj lončnic ni potrebno umikati. Rolo komarnik lahko upravljamo ročno z verižico, obstaja pa tudi električno krmiljenje z možnostjo daljinskega upravljanja. Ko komarnik odpremo se navije v omarico. Odpremo ga lahko vertikalno ali horizontalno.

3.3. Integrirani komarniki

Ta tip komarnika se vgrajuje skupaj z roletami v omarice oziroma omarice zunanjih žaluzij. Komarnik mora biti umeščen med okno in roleto, saj ga edino tako lahko odpiramo in zapiramo tudi, ko je roleta spuščena. Obenem ga tako roleta ščiti pred zunanjimi vplivi. Ko komarnik dvignemo, se zarola v omarico in je popolnoma neviden.

3.4. Krilni komarniki

Krilni komarnik se odpira/zapira na isti način kot vrata oz. okno na katerega je pritrjen. Lahko ga vgradimo na vse vrste oken in vrat, še posebej pa je primeren za prehode. Možne so izvedbe s pantom z vzmetjo ali brez. Krilo ima tudi magnetni sistem, ki preprečuje, da bi se odprlo kadar piha veter. Med krilne komarnike spada tudi nihajni komarnik, ki omogoča radius odpiranja 240 stopinj. Tako lahko, tudi kadar imamo zasedeni obe roki, odpremo komarnik, zapre pa se sam od sebe.

3.5. Drsni komarniki

Še ena rešitev, ki je primerna za zaščito prehodov na vrt, balkon ali teraso, so drsni komarniki. Le-ti se lahko vgradijo na vse vrste vrat. Odpira in zapira se lahko tako iz notranje, kot iz zunanje strani. Obstajajo drsni komarniki z enojnim ali pa dvojnim drsnim krilom.

3.6. Plise komarniki

Najnovejši sistem samostojnih komarnikov za prehode na vrt, balkon ali teraso so plise komarniki. Mrežica komarnika se zlaga in odpira kot harmonika. Tudi plise komarniki se lahko vgradijo na vse vrste vrat. Odpirajo se tako iz notranje kot zunanje smeri. Prednost plise komarnikov napram drsnim ali krilnim je ta, da zavzamejo zelo malo prostora ob vratih.

4. Postopek

Glede pravilne izbire in vgradnje komarnika je najbolje zaupati strokovnjakom. Vgradnja je, v kolikor imamo prakso, sicer dokaj enostavna in čista. Komarnike se običajno vgradi kar na samo okno oziroma vrata. Druga pogosta možnost pa je vgradnja v špaleto. Obstajajo pa tudi izvedbe za primere, ko ne enega ne drugega ni možno narediti. Če bomo istočasno menjali oz. montirali tudi rolete ali žaluzije, je najbolje, da izberemo take, ki imajo možnost integriranja komarnika oziroma imajo komarnik že vgrajen.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomKomarnike za obstoječe okno in balkonska vrata

Pozdravljeni,

potrebujem tolo komarnike za obstoječa okna in balkonska vrata:

okno Š 95,5 x V 141,
balk. vrata Š 80 x V 225

Lp 270 1 do 450 €


........

Odstranitev starih in montaza novih komarnikov

Rada bi zamenjala stare in poškodovane komarnike z novimi na šestih oknih v stanovanjski hiši.

1x 1170x1380mm,
1x 1570x1380mm,
1x 1150x1790mm,
1x 920x2470mm,
2x 1340x2100mm

Lp 270 1 do 450 €


........

Plise komarnik za dvojna balkonska vrata

Pozdravljeni,

potrebujemo plise komarnik za dvojna balkonska vrata.
208 x 160 cm.

Lp 360 1 do 600 €


........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Komarnike, Več oken
Komarniki, Rače

450 € do 750 €

Cena, Komarnike, 7x
Komarniki, Spodnji Duplek

450 € do 750 €

Cena, Komarnik za balkonska vrata, 140 x 200 cm
Komarniki, Ankaran

270 € do 450 €

Cena, Plise komarnik, 120 x 230 cm
Komarniki, Ljubljana

54 € do 90 €

Cena, Komarniki za okna in balkonska vrata, Balkonska vrata: š 0,86 v 2,10 š 0,78 v 1,96 š 0,90 v 2,18 okna: š 1,08 v 1,30 š 1,50 v 0,60 š 0,86 v 0,70
Komarniki, Trebnje

405 € do 675 €

Cena, komarnike za tri okna in dvoje vrat, 3x rolo š 75 v 94 in 2X drsni š 90 v 196
Komarniki, Sežana

540 € do 900 €

Cena, Komarniki za hišo, po opisu
Komarniki, Sveta Ana v Slovenskih Goricah

1350 € do 2250 €

Cena, Rolo komarnike, v 137 x š 110
Komarniki, Ljubljana-Zalog

90 € do 150 €

Cena, Komarnika, 2 kom
Komarniki, Šentjur

180 € do 300 €

Cena, Komarniki, 6 kom ca. 100x220
Komarniki, Nova Gorica

351 € do 585 €

Cena, Komarnik, 760mm x višina 1998
Komarniki, Trbovlje

90 € do 150 €

Cena, Menjava mrežice obstoječega komarnika, 120x120cm 3kos, 1 kos nov 140x75cm
Komarniki, Portorož - Portorose

450 € do 750 €

Cena, Rolo komarnik ta okno, 1 kom
Komarniki, Koper

135 € do 225 €

Cena, Rolo komarnik, 2 kom
Komarniki, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Rolo komarnik, 152x150 cm
Komarniki, Renče

90 € do 150 €

Cena, Drsni komarnik, 1 kom
Komarniki, Golnik

126 € do 210 €

Cena, Komarniki fiksni, drsni/harmonika, krilni, 8 komarnikov
Komarniki, Maribor

720 € do 1200 €

Cena, Rolo komarnike, 132 x 113 , 10kom
Komarniki, Grosuplje

900 € do 1500 €

Cena, Komorniki, 2 kom
Komarniki, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Fiskni ali rolo komarnik, 67 x 156 cm
Komarniki, Slovenske Konjice

135 € do 225 €

Cena, Montaža fiksnega komarnika za balkonska vrata, 80 x 200 cm
Komarniki, Dobrovnik

27 € do 45 €

Cena, Komarnike za okna, 8 kom
Komarniki, Ljubljana

630 € do 1050 €

Cena, Plise komarnik za vrata, 200x70 enokrilna in 195x108 dvokrilna
Komarniki, Šmartno Ob Paki

180 € do 300 €

Cena, Komarniki za okna , 2 stanovanja
Komarniki, Ljubljana

691.2 € do 1152 €

Cena, Komarniki (italijanščina), 130x90 60x180 190x200
Komarniki, Sežana

180 € do 300 €

Cena, Popravilo, zamenjava integriranega rolo komarnika, cca. 170 cm * 140 cm
Komarniki, Ljubljana

90 € do 150 €

Cena, Rolo komarniki, 1 kom
Komarniki, Maribor

90 € do 150 €

Cena, Komarniki, 5 kom
Komarniki, Maribor

450 € do 750 €

Cena, Komarnike za balkonska vrata, 2x 90x200, 1x 80x200
Komarniki, Ljubljana - Šmartno

270 € do 450 €

Cena, Krpanke in rolo komarnike za okna in balkonska vrata, 140x120, dva okna in 80x 210 balkonska vrata
Komarniki, Ljubljana

630 € do 1050 €

Cena, KRILNI KOMARNIK ZA BALKONSKA VRATA, širina 880mm, višina 2030mm, širina krila 880 mm
Komarniki, Maribor

135 € do 225 €

Cena, Rolo komarniki za okna, 5 kom
Komarniki, Radomlje

450 € do 750 €

Cena, Komarnik za vrata in okno, Vrata: cca 77x195; okno cca 129x115
Komarniki, Maribor

180 € do 300 €

Cena, Plise komarnik,
Komarniki, Sladki Vrh

90 € do 150 €

Cena, Črni ali rolo komarnik za vetrolov, 2070 x 2110
Komarniki, Zgornja Kungota

90 € do 150 €

Cena, Rolo komarnike, 3 kom
Komarniki, Ljubljana

270 € do 450 €Poglej druge končane projekte in cene

Komarniki cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

191+ podjetij za Komarniki
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Komarniki?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane