SONČNI KOLEKTORJI cena

  Kakšna je cena sončnih kolektorjev? Solarni kolektorji nam lahko močno zmanjšajo račun za ogrevanje sanitarne vode. Solarni paneli so odlični del podpornega sistema za dogrevanje v času temperaturnih presežkov. Njihovo delovanje je preprosto in preizkušeno. Cena sistema solarnih modulov je odvisna od vaših potreb po toplotni energiji tj. površine panelov, tipa podporne konstrukcije in tega ali želite poleg vode za gretje ogrevati tudi sanitarno vodo. Cena sončnega kolektorja za enodružinsko hišo, z 200m2 uporabne površine (za štiričlansko družino) je odvisna od več dejavnikov. Za optimalno delovanje takšnega solarnega sistema boste potrebovali dva sončna kolektorja in zalogovnik toplote, z 200 do 300 litri. Cena takšnega solarnega sistema se giblje med 3000 in 5000 EUR. Zaprosite lahko tudi za sredstva eko sklada, ki vam na m2 vgrajene površine povrne od 150 do 200 EUR. Za izračun vaših potreb ogrevanja in točno ceno, lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim ponudnikom sončnih kolektorjev in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o solarnih kolektorjih.

  Preverite tudi:
  Solarni sistemi, cena
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA ZA SONČNI KOLEKTOR


  Cena sončnega kolektorja. Cena za dobavo vakuumskega 15 cevnega sončnega kolektorja, brez montaže.

  100.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  200.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za ponudnika sončnih kolektorjev

  DRUGE CENE ZA SONČNI KOLEKTORJI

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Sončni kolektorji - vse kar morate vedeti

  1. Kaj je sončna energija?

  Sončna energija je uporabna energija, ki jo proizvede sonce in jo uporabljamo v obliki električne ali toplotne energije. Sončno energijo zajemamo na različne načine, najpogostejši pa je s fotonapetostnimi sončnimi kolektorji, ki pretvarjajo sončne žarke v elektriko. Poleg uporabe za proizvodnjo električne energije, se sončna energija pogosto uporablja za ogrevanje notranjih prostorov ali vode. Solarno energijo uporabljamo na treh glavnih področjih: stanovanjskem, poslovnem in družbenem.

  soncni-kolektorji.jpg
  Najpogostejša razloga za odločitev za sončne kolektorje sta izboljšanje okolja in zmanjšanje stroškov energije.

   

  1.1 Kako deluje sončna energija?

  Solarni panel ali solarni modul je sestavljen iz plasti silicijevih celic, kovinskega okvirja, steklenega ohišja in ožičenja za prenos električnega toka iz silicija. Silicij je nekovina s prevodnimi lastnostmi, ki mu omogočajo absorpcijo in pretvorbo sončne svetlobe v uporabno električno energijo. Ko svetloba zadane silicijevo celico, povzroči, da se elektroni v siliciju aktivirajo in sprožijo tok električnega toka. To je znano kot "fotovoltaični učinek". Znanost o proizvodnji električne energije s sončnimi kolektorji se skriva v tem fotonapetostnem učinku. Prvič jo je leta 1839 odkril Edmond Becquerel, nanjo pa lahko gledamo kot na lastnost določenih materialov (znanih kot polprevodniki), ki omogočajo ustvarjanje električnega toka, kadar so izpostavljeni sončni svetlobi. Fotovoltaični proces deluje v naslednjih korakih: Silicijeva fotonapetostna sončna celica absorbira sončno sevanje. Ko sončni žarki delujejo na silicijevo celico, se elektroni začnejo premikati in ustvarjajo pretok električnega toka. Žice zajemajo in napajajo to enosmerno (DC) električno energijo v solarni pretvornik, da se pretvori v izmenično (AC) električno energijo.

  1.2 Stroški sončne energije

  Sočasno s povečanjem učinkovitosti sončnih kolektorjev so se stroški sončne energije znatno zmanjšali. Samo v zadnjem desetletju so se stroški znižali za več kot 60 odstotkov, številni strokovnjaki iz industrije pa napovedujejo, da bodo cene še naprej padale tudi v prihodnjih letih. Poleg tega državne subvencije in spodbude še dodatno prispevajo k znižanju stroškov sončne energije. Po vsem svetu velja davčna olajšava za naložbe v sončne kolektorje, ki je na voljo vsem, ki jih zanima sončna energija, saj omogoča, da od svojih davkov odštejete 26 odstotkov stroškov namestitve sončnega sistema. Ta spodbuda pa ne bo trajala večno saj se izteče leta 2024.

  1.3 Sončna energija je obnovljiv vir energije

  Sončna energija je čist, poceni obnovljiv vir energije, ki ga je mogoče izkoristiti skoraj povsod po svetu - vsaka točka, kjer sončna svetloba zadane površino zemlje, je potencialno mesto za proizvodnjo sončne energije. In ker sončna energija prihaja od sonca, predstavlja neomejen vir energije. Tehnologije obnovljive energije proizvajajo električno energijo iz neskončnih virov. Primerjajte na primer proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov s proizvodnjo iz fosilnih goriv. Na stotine tisoč let je trajalo, da so nastali nafta, plin in premog, zato se vsakič, ko se eden od teh virov uporabi za ustvarjanje električne energije nekoliko približamo izčrpanju teh virov. Uporaba obnovljivih virov energije - kot so veter, sončna energija in hidroelektrarne za proizvodnjo električne energije pa teh virov ne izčrpa. Na zemeljski površini bo vedno (oziroma še zelo dolgo) sijala sončna svetloba in po pretvorbi sončne svetlobe v električno energijo bo v prihodnosti še vedno neskončno veliko sončne svetlobe. To je tisto, zaradi česar je sončna energija po naravi obnovljiva energija. Medtem ko sedanjo mešanico električne energije po svetu še vedno sestavljajo predvsem fosilna goriva, kot sta nafta in plin, obnovljivi viri energije, kot je sončna energija, postajajo vedno večji del energetskega profila saj so stroški sončne in drugih obnovljivih tehnologij še naprej konkurenčni.

  1.4 Področja uporabe sončne energije

  Hitro širjenje tehnologij za uporabo sončne energije ​​po svetu je privedlo do vzporedne rasti na več področjih. Tehnologije za shranjevanje energije za ogrevanje in električna vozila sta denimo dva sektorja, ki se razvijata s svetlobno hitrostjo. Glede na to, da sončne celice lahko proizvajajo energijo le, ko sije sonce, postaja vse pomembnejše shranjevanje proizvedene, vendar ne izkoriščene energije za poznejšo uporabo. Na primer, sončne baterije hranijo električno energijo in jih je mogoče črpati v obdobjih počasnejše proizvodnje elektrike. Še več, rešitve za shranjevanje delujejo na vseh ravneh inštalacij sončnih celic in nudijo številne dodatne prednosti, od zanesljivosti energije do odpornosti omrežja ter nižje stroške. Električna vozila so drugi primer. Z nižjimi stroški vzdrževanja, nižjimi stroški goriva in manjšim vplivom na okolje kot tradicionalna vozila z motorji z notranjim zgorevanjem, postajajo električna vozila vedno pomembnejši del avtomobilske industrije. Z vse večjo uporabo električnih vozil prihaja tudi do vedno večje potrebe po specifični električni energiji za upravljanje vozil. . V svetu vedno večje elektrifikacije na vseh področjih je sončna energija eden izmed najbolj poceni, zanesljivih in najčistejših načinov za napajanje naše elektrificirane prihodnosti.

  1.5 Prednosti sončne energije

  Obstaja veliko razlogov, zakaj se lastniki domovanj odločijo za sončno energijo. Najpogostejši pa so izboljšanje okolja (čisto okolje) in zmanjšanje stroškov energije. Mnogi ljudje si želijo zmanjšati stroške, svoj ogljični odtis, hkrati pa izboljšati vrednost svoje nepremičnine. Ne glede na to, ali so vaši motivi gospodarski, okoljski ali osebni, tu je deset najboljših razlogov, zakaj je sončna energija energija prihodnosti.

  1.5.1 Račune za elektriko drastično zmanjšate ali celo odpravite

  Ne glede na to, ali ste lastnik stanovanja, podjetja ali neprofitne organizacije, lahko stroški električne energije predstavljajo velik del vaših mesečnih stroškov. S sistemom sončnih celic boste ustvarili brezplačno energijo za celoten življenjski cikel vašega sistema (nad 25 let). Tudi če ne boste proizvedli 100 odstotkov porabljene energije, vam bo sončna energija zmanjšala račune za komunalne storitve in še vedno boste prihranili veliko denarja.

  1.5.2 Sončni kolektorji so donosna naložba

  Sončni kolektorji niso strošek - so ena najboljših investicij, saj se njena donosnost kosa z bolj tradicionalnimi naložbami, kot so delnice in obveznice. Povprečnemu lastniku stanovanja se zaradi znatnih prihrankov pri računih za elektriko v sedmih do osmih letih povrne strošek naložbe v sistem sončnih celic, donosnost naložbe pa znaša 10 odstotkov ali več.

  1.5.3 Zaščita pred naraščajočimi stroški energije

  V zadnjih desetih letih so se cene električne energije za gospodinjske uporabnike letno zvišale za povprečno tri odstotke. Z vlaganjem v sistem sončne energije se zaščitite pred nepredvidljivim povečanjem stroškov električne energije. Če ste lastnik podjetja ali lastnik stanovanja z nihajočim denarnim tokom, vam solarna energija pomaga tudi pri boljšem napovedovanju in upravljanju stroškov.

  1.5.4 Povečajte vrednost svoje nepremičnine

  Številne študije so pokazale, da imajo domovi, opremljeni s sistemi sončne energije, višjo vrednost na trgu in se prodajo hitreje. Kupci domovanj so vedno bolj ozaveščeni in izobraženi o tem področju zato bo povpraševanje po nepremičninah, opremljenih s sistemi sončnih kolektorjev, še naprej naraščalo.

  1.5.5 Energetska neodvisnost

  Sonce je skoraj neskončen vir energije in je ključna sestavina doseganja energetske neodvisnosti Slovenije. S povečanjem zmogljivosti za proizvodnjo električne energije iz sonca lahko, svojo državo izoliramo pred nihanji cen na svetovnih energetskih trgih.

  1.5.6 Ustvarjanje delovnih mest in pomoč lokalnemu gospodarstvu

  Sončna industrija ustvarja delovna mesta veliko hitreje kot splošno gospodarstvo. Ta rast naj bi se nadaljevala.

  1.5.7 Zaščita okolja

  Solarna energija je odličen način za zmanjšanje ogljičnega odtisa. Zgradbe so odgovorne za 38 odstotkov vseh emisij ogljika v Sloveniji, uporaba sončne energije pa lahko ta odstotek znatno zmanjša. Tipičen sistem sončnih kolektorjev za stanovanje bo vsako leto prihranil tri do štiri tone emisij ogljika - kar ustreza letni zasaditvi več kot 100 dreves.

  1.5.8 Pokažite svojo zavezanost trajnosti

  Trajnost in družbena odgovornost sta pomembni sestavini naše kulture in vrednot. Potrošniki in različne skupnosti vedno bolj prepoznavajo in nagrajujejo podjetja, ki se odločijo za odgovorno poslovanje. Podjetja ugotavljajo, da so "zeleni" certifikati močno gonilo potrošniških odločitev o nakupu, ki ustvarjajo dobro vzdušje in izboljšujejo poslovne rezultate.

  1.5.9 Povečajte zadovoljstvo zaposlenih

  Tako kot potrošniki tudi zaposleni izkazujejo hvaležnost za zavezanost svojih delodajalcev operativni odgovornosti. Zaposleni so deležni uspeha in prispevkov svojih organizacij. Podjetja, ki skrbijo za svojo skupnost in okolje, imajo običajno nižje stopnje fluktuacije, bolj angažirane zaposlene in višjo raven morale.

  1.5.10 Postanite konkurenčni

  Podjetja hitro spoznavajo družbene in ekonomske koristi vpeljave sončne energije. Ko prvi uporabniki izberejo konkurenčno podjetje, se številna podjetja odločijo raziskati priložnosti, ki jih ponuja uporaba sončno energije in sledijo svojim konkurentom.

  2. Izberite kakovostnega izvajalca za montažo sončnih kolektorjev

  2.1 Strokovnost

  Vaš izvajalec mora imeti specifično strokovno znanje o nameščanju sistemov sončne energije.

  2.2 Licence, zavarovanja, garancija

  Monterji sončne energije bi morali imeti vse potrebne certifikate in zavarovanja. Garancija na izvedbo je običajno od 1-10 let.

  2.3 Izkušnje

  Pridobivanje solarne energije je rastoča industrija, ki privablja strokovnjake iz različnih okolij. Izvajalci, ki so se nekoč osredotočali na druge vrste projektov, širijo svojo prakso na področje inštalacij sončnih kolektorjev. Ko iizbirate izvajalca, se prepričajte, da ima izkušnje s tovrstnimi projekti. Preverite njegove reference in pretekle projekte.

  3. Sončni kolektorji oz. solarni paneli - vrste

  Ko razmišljate o namestitvi sončnih kolektorjev oziroma panelov, običajno upoštevate dejavnike, kot so stroški, estetika in energetska učinkovitost. Čeprav so to pomembni dejavniki, obstaja tudi dejavnik, ki bo vplival na vse tri in sicer vrsta sončnih kolektorjev, ki jih izberete. Od vrste izbranih sončnih kolektorjev je odvisno koliko bosta stali izdelava in montaža, pa tudi, kako bodo plošče videti na vaši strehi. Obstajajo tri vrste sončnih kolektorjev in vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Kateri sončni kolektorji so pravi za vas je odvisno od vaše specifične situacije in vaših želja ter pričakovanj. Katere so te tri vrste solarnih panelov? To so monokristalni, polikristalni in tankoplastni solarni paneli. Vsaka od teh vrst je narejena na edinstven način in ima drugačen videz.

  3.1 Monokristalni sončni paneli

  So najstarejša vrsta sončnih panelov. Narejeni so iz približno 40 monokristalnih sončnih celic. Te sončne celice so narejene iz čistega silicija. V proizvodnem procesu (po metodi Czochralskega) se silicijev kristal postavi v kad staljenega silicija. Nato se kristal zelo počasi izvleče iz kadi, tako da staljeni silicij okoli njega naredi trdno kristalno lupino, imenovano ingot. Nato je ingot na tanko narezan na silicijeve rezine. Rezina se naredi v celici, nato pa se celice sestavijo skupaj, da tvorijo sončno ploščo. Monokristalne sončne celice so videti črne zaradi načina interakcije sončnih žarkov s čistim silicijem. Medtem ko so celice črne, obstajajo različne barve in modeli nosilnih plošč in okvirjev panela. Monokristalne celice so oblikovane kot kvadrat z odstranjenimi vogali, zato so med celicami majhne reže.

  3.2 Polikristalni sončni paneli

  Polikristalni sončni kolektorji so novejši, a njihova priljubljenost in učinkovitost hitro narašča. Tako kot monokristalne celice so tudi polikristalne celice izdelane iz silicija. Toda polikristalne celice so narejene iz fragmentov silicijevega kristala, stopljenega skupaj. Med postopkom izdelave se silicijev kristal postavi v kad staljenega silicija. Namesto, da bi ga počasi izvlekli, pustimo, da se drobi in nato ohladi. Potem, ko se novi kristal v kalupu ohladi, se drobljeni silicij na tanko razreže na polikristalne sončne rezine. Te rezine so sestavljene skupaj, da tvorijo polikristalno ploščo. Polikristalne celice so modre barve zaradi načina odbijanja sončne svetlobe na kristalih. Sončna svetloba se od silicijevih drobcev odbija drugače kot pri čisti silicijevi celici. Običajno so nosilne plošče in okvirji panela srebrni vendar lahko obstajajo tudi drugačni. Oblika celice je kvadratna in med vogali celic ni vrzeli.

  3.3 Tankoplastni sončni moduli

  So nov razvoj v industriji sončnih kolektorjev. Najbolj prepoznavna lastnost tankoplastnih plošč je, da niso vedno narejene iz silicija. Izdelane so lahko iz različnih materialov, vključno s kadmijevim teluridom (CdTe), amorfnim silicijem (a-Si) in bakrovim indijskim galijevim selenidom (CIGS). Te sončne celice nastanejo tako, da se glavni material postavi med tanke plošče prevodnega materiala s plastjo stekla na vrhu za zaščito. Plošče a-Si sicer uporabljajo silicij, vendar uporabljajo nekristalni silicij in so obložene s steklom. Kot že ime pove, je tankoplastne plošče enostavno prepoznati po tankem videzu. Te plošče so približno 350-krat tanjše od tistih, ki uporabljajo silicijeve rezine. Toda tankoplastni okvirji so včasih lahko veliki in zaradi tega je videz celotnega sončnega sistema primerljiv z videzom monokristalnega ali polikristalnega sistema. Tankoslojne celice so lahko črne ali modre, odvisno od materiala, iz katerega so narejene.

  4. Montaža in vzdrževanje sončnih kolektorjev

  4.1 Solarni sistem - komponente

  Solarni sistemi so sestavljeni iz sončnih kolektorjev (modulov), montažnega sistema in solarnega pretvornika z računalniškim krmilnikom. Sončne celice proizvajajo enosmerno električno energijo iz sončne svetlobe. Nato pretvornik proizvedeno električno energijo pretvori v izmenični tok tako da, jo lahko uporabljamo v gospodinjstvu. Računalniški krmilnik upravlja solarni sistem in zagotavlja optimalno delovanje. Če želite imeti sistem, ki ni priključen v omrežje, potrebujete baterijo.

  4.2 Postopek vgradnje sončnih kolektorjev

  Najpogostejša lokacija za vgradnjo sončnih panelov je streha. Večina streh ponuja dobre pogoje za vgradnjo tako, da paneli dobijo največ sončne svetlobe.
  Če namestitev na strehi ni možna ali zaželena, lahko sončne celice pritrdimo tudi na tla. Prepričati se morate le, da ni v bližini nobenih preprek, ki bi ovirale dostop sončnim žarkom.

  Koraki do namestitve sončnih kolektorjev na streho:

  1. Najprej morate postaviti gradbeni oder, da zagotovite varnost med celotnim postopkom namestitve, ko ste na strehi.
  2. Nato je treba namestiti sistem za pritrditev sončnih kolektorjev. Celotna konstrukcija mora biti nagnjena in imeti kot med 18 in 36 stopinjami, da zagotavlja maksimalno izpostavljenost sončni svetlobi .
  3. Ko so nosilci postavljeni, je treba na pritrdilno konstrukcijo namestiti solarne panele. Vse vijake in matice dobro privijte, da ostanejo stabilni.
  4. Naslednji korak v postopku namestitve je ureditev električne napeljave. V večini primerov se uporabljajo priključki MC4, ker so primerni za vse vrste sončnih kolektorjev. Poskrbite, da zaprete dovod električne energije med namestitvijo ožičenja.
  5. Potem je potrebno priključiti še solarni pretvornik. Običajno je nameščen blizu glavne plošče in je lahko tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Pretvorniki so učinkovitejši, če so v hladnejšem prostoru. Če je pretvornik na prostem, mora biti zaščiten pred popoldanskim soncem. Če je nameščen v zaprtih prostorih, so običajno najboljša mesta za to garaža, shramba ali drugi pomožni prostori, ki večino leta ostanejo hladni in imajo prezračevanje.
  6. Nato je treba solarni pretvornik priključiti na baterijo. Baterija vas lahko reši skrbi pred pomanjkanjem uporabne energije v oblačnih časih.
  7. Pretvornik morate priključiti na vaš električni priključek. Tam mora biti tudi merilnik, ki spremlja količino proizvedene in uporabljene električne energije. Z računalnikom ali drugo pametno napravo lahko preverjate delovanje sončnega sistema. Na primer, preverite lahko, koliko električne energije ustvarite v različnih obdobjih in delih dneva in se odločite, kateri čas je najprimernejši za uporabo denimo pralnega stroja.
  8. Zadnji korak je vklop in preizkus novo nameščenega sistema sončnih kolektorjev. Tako je postopek namestitve sončnih kolektorjev zaključen.

  4.3 Vzdrževanje sončnih kolektorjev

  Ker nimajo gibljivih delov, sončni kolektorji zahtevajo zelo malo vzdrževanja. Sončne kolektorje je potrebno nekajkrat na leto pregledati in preveriti ali je na njih umazanija. Pomembno je, da so plošče čiste in da jim nič ne preprečuje učinkovitega vpijanja sonca. Pred čiščenjem plošč se posvetujte s svojim monterjem glede garancijskih pogojev. Nekateri proizvajalci sončnih kolektorjev lahko odpovejo garancijo, če se odločite sami čistiti kolektorje. Za čiščenje lahko uporabite običajno vrtno cev najprimernejši čas za čiščenje je zjutraj ali zvečer. Prav tako se izognite škropljenju z mrzlo vodo, ko so solarni paneli vroči, ker jih to lahko poškoduje. V kolikor paneli potrebujejo dodatno čiščenje, ki ga s škropljenjem ne morete zagotoviti, lahko za čiščenje uporabite mehko gobo in milnico. Na voljo so vam tudi storitve čistilnega podjetja. To je priporočljivo, če so plošče previsoko za vaš doseg ali potrebujejo temeljitejše čiščenje. Vsake 4-6 let naj vam monter pregleda sistem. Prav tako je dobro, da svojega monterja vprašate o posebnih zahtevah za vzdrževanje vašega sončnega sistema.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  POPRAVILO KOLEKTORJEV

  Pozdravljeni,

  potrebujem popravilo treh kolektorjev izvajalca stroj. Pušča voda.

  Lp 135 € do 225 €


  ........

  SERVIS ŽE VGRAJENIH SONČNIH KOLEKTORJEV

  Pozdravljeni,

  imam že cca 15 let vgrajene sončne kolektorje za ogrevanje sanitarne vode. Delno sta zdrsnili dve stekli. Poleg tega bi želela še pregled oziroma oziroma servis sistema.

  Lp 180 € do 300 €


  ........

  DEMONTAŽA KOLEKTORJEV IN PONOVNA MONTAŽA

  Pozdravljeni,

  potrebna je demontaža 2 panelov vakumskih solarnih sistemov in ponovna montaža zaradi zamenjave strešne kritine.

  Lp 225 € do 375 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, DEMONTAŽA SONČNIH KOLEKTORJEV, 0
  Sončni kolektorji, Grosuplje

  45 € do 75 €

  CENA, ZAMENJAVO ENE CEVI , V OPISU
  Sončni kolektorji, Laško

  225 € do 375 €

  CENA, ZAMENJAVA SONČNIH KOLEKTORJEV, 7
  Sončni kolektorji, Blanca

  630 € do 1050 €

  CENA, SANACIJA KOLEKTORJEV, 4 KOS
  Sončni kolektorji, Kamnik

  180 € do 300 €

  CENA, POPRAVILO SONČNIH KOLEKTORJEV - TESNENJE, 3 KOS
  Sončni kolektorji, Škofja Loka

  135 € do 225 €

  CENA, KOLEKTOR ZA SANITARNO VODO, 6 ČLANOV
  Sončni kolektorji, Zgornji Leskovec

  360 € do 600 €

  CENA, POPRAVILO CEVI NA SONČNIH KOLEKTORJEV, 5
  Sončni kolektorji, Dol pri Hrastniku

  306 € do 510 €

  CENA, SOLARNI SISTEM 10 KW, 3
  Sončni kolektorji, Lesično

  1350 € do 2250 €

  CENA, SONČNI SISTEM ZA GRETJE VODE, 4 KOS
  Sončni kolektorji, Domžale

  540 € do 900 €

  CENA, SONČNI KOLEKTORJI ZA SANITARNO VODO, 4
  Sončni kolektorji, Laze V Tuhinju

  891 € do 1485 €

  CENA, SERVIS SOLAR KOLEKTORJEV , PO POPISU
  Sončni kolektorji, Mokronog

  180 € do 300 €

  CENA, SERVIS NA SONČNIH KOLEKTORJIH, PO OPISU
  Sončni kolektorji, Dole pri Litiji

  45 € do 75 €

  CENA, SONČNI KOLEKTROJI, 5 ČLANOV
  Sončni kolektorji, Stari Trg Pri Ložu

  405 € do 675 €

  CENA, SOLARNO OGREVANJE SNIT. VODE IN DOGREVANJE RADIATORJEV, PO OPISU
  Sončni kolektorji, Log pri Brezovici

  8550 € do 14250 €

  CENA, SERVIS VAKUOMSKIH KOLEKTORJEV, 4
  Sončni kolektorji, Fram

  225 € do 375 €

  CENA, POLNJENJE IN URVANOTEŽENJE SISTEMA, 1 KOM
  Sončni kolektorji, Nova Gorica

  135 € do 225 €

  CENA, MENJAVA KOLEKTORJEV NA STREHI HIŠE IN SVETOVANJE, 4 KOM
  Sončni kolektorji, Slovenska Bistrica

  1440 € do 2400 €

  CENA, SONČNI KOLEKTOR, 300 L, MONTAŽA, BOJLER IN MONTAŽA
  Sončni kolektorji, Domžale

  2250 € do 3750 €

  CENA, MONTAŽA SONČNIH KOLEKTORJEV IN VKLJUČITEV, 6
  Sončni kolektorji, Ajdovščina

  495 € do 825 €

  CENA, SONČNI KOLEKTORJI ZA SANITARNO VODO, 3
  Sončni kolektorji, Mislinja

  900 € do 1500 €

  CENA, SONČNI KOLEKTOR ZA VIKEND, 1 KOM
  Sončni kolektorji, Limbuš

  360 € do 600 €

  CENA, MONTAŽA SONČNIH KOLEKTORJEV, 3 KOLEKTORJI
  Sončni kolektorji, Celje

  450 € do 750 €

  CENA, VAKUMSKI KOLEKTOR, 100M2 (BIVALNA POVRŠINA)
  Sončni kolektorji, Zagradec

  3600 € do 6000 €

  CENA, OGREVANJE SANITARNE VODE, 4 OSEBE
  Sončni kolektorji, Loka pri Zidanem Mostu

  900 € do 1500 €

  CENA, SONČNA ELEKTRARNA, 3
  Sončni kolektorji, Ljubljana - Šmartno

  900 € do 1500 €

  CENA, NAKUP IN MONTAŽA KOLEKTORJEV ZA OGREVANJE, 6
  Sončni kolektorji, Velenje

  900 € do 1500 €

  CENA, SONČNE KOLEKTORJE, 150 M2
  Sončni kolektorji, Gabrovka

  900 € do 1500 €

  CENA, SERVIS SOLARNEGA SISTEM, KI PUŠČA, PO OPISU
  Sončni kolektorji, Velike Lašče

  315 € do 525 €

  CENA, KOLETORJE,ZALOGOVNIK ELEKTRONIKA MONTAŽA,
  Sončni kolektorji, Spodnji Ivanjci

  2250 € do 3750 €

  CENA, SONČNE KOLEKTORJI, 1-2ČLANA
  Sončni kolektorji, Novo mesto

  3600 € do 6000 €

  CENA, MONTAŽO SONČNIH KOLEKTORJEV, 1-2 ČLANA
  Sončni kolektorji, Hrušica

  270 € do 450 €

  CENA, SONČNI KOLEKTORJI, 4
  Sončni kolektorji, Krška vas

  1350 € do 2250 €

  CENA, SONČNI SISTEM ZA GRETJE VODE, 3-5
  Sončni kolektorji, Tišina

  810 € do 1350 €

  CENA, SONČNE KOLEKTORJE ZA POMOČ OGREVANJA STANOVANJSKE HIŠE IN SANITARNE VODE, PO OPISU
  Sončni kolektorji, Buče

  11250 € do 18750 €

  CENA, POPRAVILO SONČNIH KOLEKTORJEV, V OPISU
  Sončni kolektorji, Pernica

  315 € do 525 €

  CENA, SOLARNI KOMPLET ZA VODO, 5 OSEB
  Sončni kolektorji, Videm-Dobropolje

  8550 € do 14250 €  Poglej druge končane projekte in cene

  SONČNI KOLEKTORJI CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 432 PODJETIJ ZA SONČNI KOLEKTORJI


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE SONČNI KOLEKTORJI?

 • Sončni kolektorji Ajdovščina
 • Sončni kolektorji Bled
 • Sončni kolektorji Bovec
 • Sončni kolektorji Celje
 • Sončni kolektorji Črna na Koroškem
 • Sončni kolektorji Črnomelj
 • Sončni kolektorji Domžale
 • Sončni kolektorji Gornja Radgona
 • Sončni kolektorji Gornji Grad
 • Sončni kolektorji Hrastnik
 • Sončni kolektorji Ilirska Bistrica
 • Sončni kolektorji Izola
 • Sončni kolektorji Jesenice
 • Sončni kolektorji Kamnik
 • Sončni kolektorji Kidričevo
 • Sončni kolektorji Kobarid
 • Sončni kolektorji Kočevje
 • Sončni kolektorji Koper
 • Sončni kolektorji Kranj
 • Sončni kolektorji Kranjska Gora
 • Sončni kolektorji Krško
 • Sončni kolektorji Laško
 • Sončni kolektorji Lendava
 • Sončni kolektorji Litija
 • Sončni kolektorji Ljubljana
 • Sončni kolektorji Ljutomer
 • Sončni kolektorji Maribor
 • Sončni kolektorji Metlika
 • Sončni kolektorji Mojstrana
 • Sončni kolektorji Mozirje
 • Sončni kolektorji Murska Sobota
 • Sončni kolektorji Nova Gorica
 • Sončni kolektorji Novo mesto
 • Sončni kolektorji Ormož
 • Sončni kolektorji Piran - Pirano
 • Sončni kolektorji Pivka
 • Sončni kolektorji Portorož
 • Sončni kolektorji Postojna
 • Sončni kolektorji Ptuj
 • Sončni kolektorji Radeče
 • Sončni kolektorji Radenci
 • Sončni kolektorji Radovljica
 • Sončni kolektorji Ravne Na Koroškem
 • Sončni kolektorji Ribnica
 • Sončni kolektorji Rogaška Slatina
 • Sončni kolektorji Sevnica
 • Sončni kolektorji Sežana
 • Sončni kolektorji Škofja Loka
 • Sončni kolektorji Slovenj Gradec
 • Sončni kolektorji Slovenska Bistrica
 • Sončni kolektorji Slovenske Konjice
 • Sončni kolektorji Šoštanj
 • Sončni kolektorji Štore
 • Sončni kolektorji Tolmin
 • Sončni kolektorji Trbovlje
 • Sončni kolektorji Tržič
 • Sončni kolektorji Trzin
 • Sončni kolektorji Velenje
 • Sončni kolektorji Vipava
 • Sončni kolektorji Vojnik
 • Sončni kolektorji Vransko
 • Sončni kolektorji Vrhnika
 • Sončni kolektorji Žalec
 • Sončni kolektorji Zreče
 • Sončni kolektorji Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane