Za področje

  Vodovodne inštalacije - cena za Vodovodarja

  Cena vodovodnih inštalacij se razlikuje od hiše do hiše. Stroški so odvisni od razdalje posameznih priklopov, zahtevnosti terena, razporeditve notranjih prostorov in posledično števila vertikalnih vodov. Cena kanalizacije, skupaj z zunanjo ureditvijo za povprečno hišo, stane približno 20 EUR/m2, torej 8.000 EUR. Cenik za prenovo vodovoda in odtokov, skupaj z materialom, v manjši kopalnici se giblje okoli 800eur. Za manjša dela, kot je fina montaža sanitarne opreme boste odšteli od 10-30eur po kosu. Stroške za grobe in fine vodovodne inštalacije, za povprečno družinsko hišo, lahko ocenite od 10-25€ na m2 bivalne površine.

  Komu zaupati vodovodna dela? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim vodovodarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za vodovodne inštalacije


  Cena za vodovodne inštalacije. Cena za grobe in fine vodovodne inšalacije za povprečno družinsko hišo na m2 bivalne površine.

  12.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  20.40 €/m2

  SREDNJA CENA
  30.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Vodovodar

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Grobe vodovodne inštalacije na hiši

  Cena za grobe vodovodne inštalacije za povprečno hišo, ki vključuje dve kopalnici in kuhinjo.


  kpl

  €/kpl

  Grobe vodovodne inštalacije v kopalnici

  Cena za grobe vodovodne inštalacije za povprečno kopalnico v velikosti 5m2, s tušem, Wcjem, bano in kopalniškim blokom.


  kpl

  €/kpl

  Fine vodovodne inštalacije na hiši, montaža

  Cena za fine vodovodne inštalacije in montažo za povprečno hišo, kad, tuš, umivalniki, straniščne školke in armature.


  kpl

  €/kpl

  Fine vodovodne inštalacije v kopalnici, montaža

  Cena za fine vodovodne inštalacije in montažo za povprečno kopalnico v velikosti 5m2, s tušem, Wcjem, bano in kopalniškim blokom.


  kpl

  €/kpl

  Montaža tuš kadi

  Cena montaže tuš kadi z dodatno nabavo materiala in delom.


  kpl

  €/kpl

  Montaža kadi, vzidava

  Cena montaže kadi z vzidavo z dodatno nabavo materiala in delom.


  kpl

  €/kpl

  Montaža pipe

  Cena montaže pipe z dodatno nabavo materiala in delom.


  kpl

  €/kpl

  Montaža kopalniškega bloka

  Cena montaže kopalniškega bloka z dodatno nabavo materiala in delom.


  kpl

  €/kpl

  Klasični cevovodi, 20 mm

  Cena za klasične cevovode s fazoni in zvočno izoliranimi cevnimi pritrdili, spajanje z varjenjem. Cena z montažo in spajanjem.


  m

  €/m

  Klasični cevovodi, 40 mm

  Cena za klasične cevovode s fazoni in zvočno izoliranimi cevnimi pritrdili, spajanje z varjenjem. Cena z montažo in spajanjem.


  m

  €/m

  Betonske cevi

  Betonske kanalizacijske cevi dimenzije fi 30 - 200 cm in dolžine 100 cm. Betonska cev za kanalizacijo. Dobava armirane betonske cevi.


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m


  m

  €/m

  Montaža bojlerja 120L

  Cena za montažo bojlerja. Cena za montažo in priklop bojlerja 120L, vključno z montažo veznih cevi in varnostnega ventila.


  kpl

  €/kpl

  Montaža bojlerja 50-80L

  Cena za montažo bojlerja. Cena za montažo in priklop bojlerja 50-80L, vključno z montažo veznih cevi in varnostnega ventila.


  kpl

  €/kpl

  Montaža WC kotlička

  Cena za montažo WC kotlička. Cena za montažo nadometnega WC splakovalnika (kotlička) za visoko vgradnjo - pod strop.


  kpl

  €/kpl

  Odmašitev odtoka

  Cena za odmaševanje odtoka. Cena čiščenja zamašenega odtoka. Cena za čiščenje odtočnih cevi, brez potnih stroškov in dodatnega dela.


  kpl

  €/kpl

  Podometni vgradni kotliček

  Cena za podometni kotliček. Cena vgradnega kotlička z montažo. Cena za podometni kotliček, skupaj z nosilcem, tipko, priklopom in obzidavo brez keramičarskih del.


  kpl

  €/kpl

  Pregled kanalizacije

  Cena pregleda kanalizacije s TV kamero. Cena za pregled s TV kamero in izdano poročilo o rezultatih pregleda.


  ura

  €/ura

  Priklop pomivalnega stroja

  Cena za priklop pomivalnega stroja. Cena priklopa pomivalnega stroja na predpripravljeno vodovodno instalacijo. Cena za priklop brez materiala in dodatnih nepredvidenih del.


  kpl

  €/kpl

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Manjša vodovodna dela, popravila


  Kakšna je cena vodovodarja? Vodovodarja za manjša dela in popravila plačamo na uro, zraven pa prište...

  Preverite tudi: Manjša vodovodna dela, popravila cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Vodovodne inštalacije - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o vodovodnih inštalacijah?

  vodovodne-instalacije.jpg
  Pred začetkom del je potrebno tudi določiti natančne pozicije vse sanitarne opreme.

  1.1 Pred začetkom: dober načrt

  Predno začnemo z gradnjo ali obnovo je pomembno, da izdelamo natančen načrt vodovodnih inštalacij. Osnova razporeditve prostorov v stanovanju oziroma hiši naj bo, da vse prostore, ki imajo izpust vode oziroma kanalizacije (kuhinje, pralnice, kopalnice, wc-ji...) umestimo drug ob drugem oziroma drug nad drugim ob isti osi. Na ta način zmanjšamo število vodov, skrajšamo dolžine vodov ter porabimo manj materiala. Prednosti so, poleg cenejše izvedbe, številne. Zaradi krajših razdalj in manjšega števila spojev sistem deluje bolj zanesljivo. Morebitni kasnejši posegi ali popravila so enostavnejša. Z umestitvijo vseh mokrih prostorov ob enem vodu tudi zmanjšamo širjenje zvoka po objektu.

  1.2 Preprečevanje nastanka in širjenja zvoka

  Da bi preprečili nastanek in širjenje zvoka ob uporabi vodovodnih inštalacij je pomembno, da: 

  1. inštalacijo ustrezno dimenzioniramo in jo zasnujemo z minimalnim številom sprememb smeri 
  2. cevi pritrdimo na grajene stene
  3. ima element s katerim je cev pritrjena vmesni del iz elastike, ki prepreči prenos vibracij na zid
  4. so cevi cevi izolirane z lahkim, elastičnim izolacijskim materialom

  1.3 Odtoki

  Odtočne inštalacije so bile včasih svinčene in njihova življenjska doba je bila res kratka (40-50 let). Agresivni detergenti so življenjsko dobo še skrajšali, tako, da je pri obnovi, take cevi potrebno obvezno zamenjati. Sodobne odtočne cevi so večinoma iz plastike, ki so mnogo obstojnejše. Pri PVC ceveh je potrebno paziti na padec, ki lahko znaša od 2 % - 5 %, kar pomeni, da mora biti cev v naklonu 2-5 cm na meter.  Ni dobro, če so padci premajhni, niti preveliki. Zaradi prevelikega padca voda odteče iz cevi, usedline pa ostanejo v njej. Po preteku časa na ceveh nastajajo obloge, ki v končni fazi lahko cev tudi zamašijo. Pri vertikalnem odtočnem vodu do zastajanja ne prihaja saj vse kar je v cevi zaradi gravitacije pade na dno. Za priklop na vertikalni vod je najbolje uporabiti 45 stopinjsko koleno, saj je pretok boljši kot pri 90 stopinjskem kolenu. Olajšano je tudi morebitno kasnejše čiščenje oziroma odmaševanje.

  1.4 Spajanje cevi 

  V  hišah in blokih starejšega datuma najdemo vertikalno odtočno inštalacijo iz litega železa, včasih pa tudi salonitno. Življenjska doba litega železa je zelo dolga 150 let in več, tako, da se takšne inštalacije večinoma ne menja. Pri spajanju cevi iz litega železa in PVC cevi se uporablja poseben trak iz smole, ki spoj popolnoma zatesni. V novogradnjah pa na odtočno inštalacijo priporočamo vgradnjo vsaj enega čistilnega kosa in oddušnik. Oddušnik, s premerom min. 7,5 cm, je potreben za odvajanje podtlaka, ki se ustvari v ceveh. Brez oddušnika bi zaradi podtlaka iz sifona potegnilo vodo, v prostoru pa bi se širil vonj po kanalizaciji. V starejših stavbah in blokih nas pri morebitnem premikanju straniščnih školjk na drugo lokacijo omejuje višina priklopa na vertikalni vod. Padec, kot že rečeno, mora biti vsaj 2%. To se lahko reši , če školjko priklopite na steno namesto tla in tako pridobite zadostno višino za padec. 

  2. Strokovna in kakovostna izvedba

  V novogradnjah je vodovodna inštalacija predvidena oziroma izvedena po natančnem načrtu v sklopu dokumentacije strojnih inštalacij. Za prenovo vodovodnih inštalacij v obstoječem objektu ne potrebujete posebnih dovoljenj ali soglasij ne glede na to ali gre za hišo ali stanovanje v večstanovanjski stavbi. Zelo pomembno pa je, da si priskrbite strokovno dobro podkovanega vodovodarja z izkušnjami, ki bo kakovostno izvedel vodovodne in odtočne inštalacije. Po ogledu vam bo izvajalec pripravil natančen predračun na katerem naj bo obvezno navedena tudi terminska dinamika izvedbe. 

  3. Vrste vodovodnih cevi

  Po drugi svetovni vojni do leta 1990 so bile za vodovodne inštalacije v uporabi pocinkane cevi z življenjsko dobo okoli 50 let. Danes se večinoma vgrajuje t.i. alumplast cevi, ki imajo tri sloje aluminija in tri sloje plastike. Le- te imajo precej daljšo življenjsko dobo od pocinkanih, obenem pa je v njih voda čistejša, saj ne prihaja do korozije. Prednost alumplast cevi je tudi enostavnost  montaže in veliko krajši čas montaže. V zadnjih letih se predvsem pri zahtevnejših objektih uporablja tudi cevi iz inoksa. To so visoko kakovostne cevi, ki jih lahko uporabimo za več namenov (pitna voda, ogrevanje, napeljave plina...).

  4. Kako poteka izvedba vodovodne inštalacije?

  4.1 Predpriprave

  Grobe vodovodne inštalacije se prične polagati takoj, ko je končana pozidava nosilnih sten, izveden klasičen cementni obrizg z malto ter izvedene faze.  Kadar gre za strojno izdelavo ometov, se grobe inštalacije izvedejo v prvem (tanjšem) sloju ometa takoj po končani zidavi sten. Predno začnemo z deli se določi nivo, ki označuje višino 100 cm od finalnega sloja tal.  Pri tem se upošteva pripire (kopalnica, garaža...) in višino tlakov. Priporočamo, da je višina tlakov vsaj 15 cm saj se danes vse več inštalacij vgrajuje v tlak (talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, električne inštalacije...). Pred začetkom del je potrebno tudi določiti natančne pozicije vse sanitarne opreme (wc, umivalniki, tuš,kad, pomivalno korito, pralni stroj, pomivalni stroj itd.) na podlagi tega razporeda se v nadaljevanju vgrajuje priključke odtokov in izlivov. Še posebej je to važno za  vgradnjo podometnih izpiralnikov, stensko namestitev WC školjke, bideja, pa tudi pri posebnih vrstah umivalnikov.

  4.2 Razvod cevi in priključek na javni vodovod

  Hiša ali stanovanje se lahko priključita na mestni ali medkrajevni vodovod. Med razpeljavo v hiši in razpeljavo od hiše do javnega vodovoda je potrebno, na dostopno mesto, umestiti  vodomer.  Po predpisih ga lahko vgradimo v zidno nišo ali pa v talni jašek v objektu ali pa zunaj pred hišo oz. stanovanjem. Za dostopanje do vodomera je potrebno vgraditi ustrezna pločevinasta vratca. Vodovodne cevi se polaga pod omet in v tlake. Grobe vodovodne inštalacije vključujejo razvod odtočne inštalacije in ter razvod cevi za mrzlo in toplo sanitarno vodo. Razvod lahko izvedemo na dva možna načina. Prvi način, je da je od razdelilne omarice do vsakega sanitarnega elementa speljana samostojna cev. Pri drugem načinu so sanitarni elementi povezani zaporedno z skupno cevjo, povratni vod pa je speljan nazaj do razdelilne omarice. V primeru več etaž se razvod izvede na način, da ima vsaka etaža svojo razdelilno omarico, ki je povezana z vodovodnim priključkom na vodomeru.

  Cevi v zidove in tlake polagamo v rebrastih ceveh. Če pride do poškodbe jih je tako moč zamenjati tudi po tem, ko so ometi in tlaki že končani. Pomembno je, da imamo dostop do spoja v vodovodni dozi, v razdelilni omarici pa je spoj tako vedno dosegljiv. Istočasno, ko polagamo cevi za dovod hladne in tople vode vgrajujemo tudi odtoke. Pomembno je, da odtočne cevi speljemo v oddušek, ki je skozi streho speljan na prosto. V tej fazi tudi vgrajujemo WC izpiralnike in nosilce za stenski bide.  Dobro je na vodovodno inštalacijo vgraditi tudi filtre za odstranjevanje peska ter napravo za nižanje tlaka, ki prepreči nihanje tlaka v ceveh ter šumenja vode, ki se pretaka. Ko je groba montaža dokončana se opravi tlačni preizkus dotočnih cevi ter preizkus tesnosti odtočnih cevi. 

  4.3 Fina montaža vodovoda

  Po končanih ometih, ter izvedbi zaključnih stenskih in talnih slojev pride na vrsto montaža vseh vodovodnih elementov. Sem spada montaža nadometnih delov armatur (pipe, tuš), montaža sanitarnih elementov (WC, bide, umivalnik, pomivalno korito...) ter priklop pomivalnega in pralnega stroja.

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Vodovodne inštalacije, hidroizolacija, talno gretje

  Pozdravljeni,

  za 158m2 novogradnjo na Gomilskem iščemo izvajalca za vodovodne inštalacije, hidroizolacijo tal in talno gretje. Idealno bi nam bilo, če bi z delom lahko začeli s začetkom julija. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 5400 € do 9000 €

  ........

  Prenova kopalnice

  Pozdravljeni,

  potrebna kompletna prenova stare kopalnice (4,3 m2):
  (1) groba VOD. INŠTALACIJA
  (2) namestite vgrajeno stranišče in tuš
  (3) vgrajen električni kotel za ogrevanje vode
  lokacija:
  čas: z delom začnite čim prej

  Lp 2700 € do 4500 €

  ........

  Strojne inštalacije v novogradnji

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za strojne inštalacije v novo zgrajeni hiši. Potrebujemo zunanji vodovodni razvod, notranji vodovodni razvod, predpripravo za sanitarno opremo, odvodni razvod, toplotno črpalko, montažo le te in talnega ogrevanja. Podrobna specifikacija je priložena. Predvidena toplotna v priloženem PZI.

  Lep pozdrav. 3600 € do 6000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Montaža razrahljane pipe na kuhinjskem koritu, po opisu
  Vodovodar, Kamnik

  36 € do 60 €

  Cena, Menjava tuš kabine, 1 kom
  Vodovodar, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Popravilo/ menjava cevi vertikalno, zamaka iz zgornjega wcja, Po opisu
  Vodovodar, Trbovlje

  180 € do 300 €

  Cena, Vodovodne cevi v kopalnici, Vse je na majhnem prostoru
  Vodovodar, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, Grobe, fine vodovodne inštalacije, eno kopalnico in kuhinjo
  Vodovodar, Maribor

  3600 € do 6000 €

  Cena, V kuhinji pušča pipa - nujno,
  Vodovodar, Postojna

  45 € do 75 €

  Cena, Popravilo - odtočna cev na umivalniku v kopalnici, 1
  Vodovodar, Dobrovo v Brdih

  90 € do 150 €

  Cena, Menjava cevi pri bojlerju, 1
  Vodovodar, Portorož

  45 € do 75 €

  Cena, Zamenjava vgrajene kopalne kadi s tuš kabino, po opisu
  Vodovodar, Kranj

  315 € do 525 €

  Cena, Menjava WC školjke in kotlička, po opisu
  Vodovodar, Ljubljana

  90 € do 150 €

  Cena, Menjava bojlerja in sifona, 1
  Vodovodar, Tolmin

  72 € do 120 €

  Cena, sanacija puščanja v kopalnici, Kopalnica 4-5m2
  Vodovodar, Maribor

  72 € do 120 €

  Cena, Montaža radiatorjev na zid, 15 kosov
  Vodovodar, Ljubljana - Šentvid

  450 € do 750 €

  Cena, Ureditev vodovodnih inštalacij in talnega ogrevanja v dveh nadstropjih, po opisu
  Vodovodar, Jesenice

  1350 € do 2250 €

  Cena, Pregled s termokamero, Po opisu
  Vodovodar, Komenda

  270 € do 450 €

  Cena, Menjava odtočnih cevi, Po opisu
  Vodovodar, Deskle

  108 € do 180 €

  Cena, Menjava tuš kabine, 1 kom
  Vodovodar, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Sanacija celotne vodovodne inštalacije, 70 m cevi
  Vodovodar, Slovenska Bistrica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Prenova vodovodnih instalacij, po opisu
  Vodovodar, Murska Sobota

  540 € do 900 €

  Cena, Zamenjava vodovodnih cevi, talno gretje, 150 m2
  Vodovodar, Brezovica Pri Ljubljani

  3600 € do 6000 €

  Cena, Dovod vode iz obstoječih umivalnikov, Po opisu
  Vodovodar, Koper

  180 € do 300 €

  Cena, Montaža tuš kabine Sanotechnik CL77, 1
  Vodovodar, Celje

  135 € do 225 €

  Cena, Obnova kopalnice in WC-ja, 1
  Vodovodar, Koper

  2700 € do 4500 €

  Cena, Bojler za sanitarno vodo, višina do 160 cm, 1 kom
  Vodovodar, Dobrovnik

  360 € do 600 €

  Cena, Odkrivanje puščanja cevi za toplo vodo, Po opisu
  Vodovodar, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Puščanje vode, treba odkriti vir v stanovanju in sanirati, Po opisu
  Vodovodar, Ljubljana

  225 € do 375 €

  Cena, Popravilo cevi v vodnjaku, 1 kos
  Vodovodar, Zgornja Polskava

  45 € do 75 €

  Cena, Demontaža in montaža pulta, po opisu
  Vodovodar, Ljubljana

  72 € do 120 €

  Cena, Menjava wc školjke, 1
  Vodovodar, Ljubljana

  90 € do 150 €

  Cena, Vgradnja reduciranega ventila za vodo, 1
  Vodovodar, Celje

  27 € do 45 €

  Cena, Zamenjava plastične kadi z tuš kadjo in kabino ter montaža opreme, 1
  Vodovodar, Gornji Grad

  450 € do 750 €

  Cena, Menjava tuš kadi,nasvet glede ogrevanja, Ena tuš kad
  Vodovodar, Postojna

  540 € do 900 €

  Cena, Popravilo kanalizacijskih cevi, Cca 50cm
  Vodovodar, Ljubljana

  720 € do 1200 €

  Cena, Vodovodar za vezavo priključka skozi steno, Po opisu
  Vodovodar, Maribor

  180 € do 300 €

  Cena, Razvod cevi za kopalniški umivalnik, 2m
  Vodovodar, Makole

  135 € do 225 €

  Cena, Prestavitev vode in odtoka zaradi prenove kuhinje, po opisu
  Vodovodar, Zdole

  135 € do 225 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Vodovodar cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1592+ podjetij za Vodovodar
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane