Vodovodne inštalacije - cena za Vodovodarja

Cena vodovodnih inštalacij se razlikuje od hiše do hiše. Stroški so odvisni od razdalje posameznih priklopov, zahtevnosti terena, razporeditve notranjih prostorov in posledično števila vertikalnih vodov. Cena kanalizacije, skupaj z zunanjo ureditvijo za povprečno hišo, stane približno 20 EUR/m2, torej 8.000 EUR. Cenik za prenovo vodovoda in odtokov, skupaj z materialom, v manjši kopalnici se giblje okoli 800eur. Za manjša dela, kot je fina montaža sanitarne opreme boste odšteli od 10-30eur po kosu. Stroške za grobe in fine vodovodne inštalacije, za povprečno družinsko hišo, lahko ocenite od 10-25€ na m2 bivalne površine.

Komu zaupati vodovodna dela? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim vodovodarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za vodovodne inštalacije


Cena za vodovodne inštalacije. Cena za grobe in fine vodovodne inšalacije za povprečno družinsko hišo na m2 bivalne površine.

12.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
30.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Vodovodar

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Grobe vodovodne inštalacije na hiši

Cena za grobe vodovodne inštalacije za povprečno hišo, ki vključuje dve kopalnici in kuhinjo.


kpl

€/kpl

Grobe vodovodne inštalacije v kopalnici

Cena za grobe vodovodne inštalacije za povprečno kopalnico v velikosti 5m2, s tušem, Wcjem, bano in kopalniškim blokom.


kpl

€/kpl

Fine vodovodne inštalacije na hiši, montaža

Cena za fine vodovodne inštalacije in montažo za povprečno hišo, kad, tuš, umivalniki, straniščne školke in armature.


kpl

€/kpl

Fine vodovodne inštalacije v kopalnici, montaža

Cena za fine vodovodne inštalacije in montažo za povprečno kopalnico v velikosti 5m2, s tušem, Wcjem, bano in kopalniškim blokom.


kpl

€/kpl

Montaža tuš kadi

Cena montaže tuš kadi z dodatno nabavo materiala in delom.


kpl

€/kpl

Montaža kadi, vzidava

Cena montaže kadi z vzidavo z dodatno nabavo materiala in delom.


kpl

€/kpl

Montaža pipe

Cena montaže pipe z dodatno nabavo materiala in delom.


kpl

€/kpl

Montaža kopalniškega bloka

Cena montaže kopalniškega bloka z dodatno nabavo materiala in delom.


kpl

€/kpl

Klasični cevovodi, 20 mm

Cena za klasične cevovode s fazoni in zvočno izoliranimi cevnimi pritrdili, spajanje z varjenjem. Cena z montažo in spajanjem.


m

€/m

Klasični cevovodi, 40 mm

Cena za klasične cevovode s fazoni in zvočno izoliranimi cevnimi pritrdili, spajanje z varjenjem. Cena z montažo in spajanjem.


m

€/m

Betonske cevi

Betonske kanalizacijske cevi dimenzije fi 30 - 200 cm in dolžine 100 cm. Betonska cev za kanalizacijo. Dobava armirane betonske cevi.


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m


m

€/m

Montaža bojlerja 120L

Cena za montažo bojlerja. Cena za montažo in priklop bojlerja 120L, vključno z montažo veznih cevi in varnostnega ventila.


kpl

€/kpl

Montaža bojlerja 50-80L

Cena za montažo bojlerja. Cena za montažo in priklop bojlerja 50-80L, vključno z montažo veznih cevi in varnostnega ventila.


kpl

€/kpl

Montaža WC kotlička

Cena za montažo WC kotlička. Cena za montažo nadometnega WC splakovalnika (kotlička) za visoko vgradnjo - pod strop.


kpl

€/kpl

Odmašitev odtoka

Cena za odmaševanje odtoka. Cena čiščenja zamašenega odtoka. Cena za čiščenje odtočnih cevi, brez potnih stroškov in dodatnega dela.


kpl

€/kpl

Podometni vgradni kotliček

Cena za podometni kotliček. Cena vgradnega kotlička z montažo. Cena za podometni kotliček, skupaj z nosilcem, tipko, priklopom in obzidavo brez keramičarskih del.


kpl

€/kpl

Pregled kanalizacije

Cena pregleda kanalizacije s TV kamero. Cena za pregled s TV kamero in izdano poročilo o rezultatih pregleda.


ura

€/ura

Priklop pomivalnega stroja

Cena za priklop pomivalnega stroja. Cena priklopa pomivalnega stroja na predpripravljeno vodovodno instalacijo. Cena za priklop brez materiala in dodatnih nepredvidenih del.


kpl

€/kpl

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Manjša vodovodna dela, popravila


Kakšna je cena vodovodarja? Vodovodarja za manjša dela in popravila plačamo na uro, zraven pa prište...

Preverite tudi: Manjša vodovodna dela, popravila cena

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Vodovodne inštalacije - vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti o vodovodnih inštalacijah?

vodovodne-instalacije.jpg
Pred začetkom del je potrebno tudi določiti natančne pozicije vse sanitarne opreme.

1.1 Pred začetkom: dober načrt

Predno začnemo z gradnjo ali obnovo je pomembno, da izdelamo natančen načrt vodovodnih inštalacij. Osnova razporeditve prostorov v stanovanju oziroma hiši naj bo, da vse prostore, ki imajo izpust vode oziroma kanalizacije (kuhinje, pralnice, kopalnice, wc-ji...) umestimo drug ob drugem oziroma drug nad drugim ob isti osi. Na ta način zmanjšamo število vodov, skrajšamo dolžine vodov ter porabimo manj materiala. Prednosti so, poleg cenejše izvedbe, številne. Zaradi krajših razdalj in manjšega števila spojev sistem deluje bolj zanesljivo. Morebitni kasnejši posegi ali popravila so enostavnejša. Z umestitvijo vseh mokrih prostorov ob enem vodu tudi zmanjšamo širjenje zvoka po objektu.

1.2 Preprečevanje nastanka in širjenja zvoka

Da bi preprečili nastanek in širjenje zvoka ob uporabi vodovodnih inštalacij je pomembno, da: 

1. inštalacijo ustrezno dimenzioniramo in jo zasnujemo z minimalnim številom sprememb smeri 
2. cevi pritrdimo na grajene stene
3. ima element s katerim je cev pritrjena vmesni del iz elastike, ki prepreči prenos vibracij na zid
4. so cevi cevi izolirane z lahkim, elastičnim izolacijskim materialom

1.3 Odtoki

Odtočne inštalacije so bile včasih svinčene in njihova življenjska doba je bila res kratka (40-50 let). Agresivni detergenti so življenjsko dobo še skrajšali, tako, da je pri obnovi, take cevi potrebno obvezno zamenjati. Sodobne odtočne cevi so večinoma iz plastike, ki so mnogo obstojnejše. Pri PVC ceveh je potrebno paziti na padec, ki lahko znaša od 2 % - 5 %, kar pomeni, da mora biti cev v naklonu 2-5 cm na meter.  Ni dobro, če so padci premajhni, niti preveliki. Zaradi prevelikega padca voda odteče iz cevi, usedline pa ostanejo v njej. Po preteku časa na ceveh nastajajo obloge, ki v končni fazi lahko cev tudi zamašijo. Pri vertikalnem odtočnem vodu do zastajanja ne prihaja saj vse kar je v cevi zaradi gravitacije pade na dno. Za priklop na vertikalni vod je najbolje uporabiti 45 stopinjsko koleno, saj je pretok boljši kot pri 90 stopinjskem kolenu. Olajšano je tudi morebitno kasnejše čiščenje oziroma odmaševanje.

1.4 Spajanje cevi 

V  hišah in blokih starejšega datuma najdemo vertikalno odtočno inštalacijo iz litega železa, včasih pa tudi salonitno. Življenjska doba litega železa je zelo dolga 150 let in več, tako, da se takšne inštalacije večinoma ne menja. Pri spajanju cevi iz litega železa in PVC cevi se uporablja poseben trak iz smole, ki spoj popolnoma zatesni. V novogradnjah pa na odtočno inštalacijo priporočamo vgradnjo vsaj enega čistilnega kosa in oddušnik. Oddušnik, s premerom min. 7,5 cm, je potreben za odvajanje podtlaka, ki se ustvari v ceveh. Brez oddušnika bi zaradi podtlaka iz sifona potegnilo vodo, v prostoru pa bi se širil vonj po kanalizaciji. V starejših stavbah in blokih nas pri morebitnem premikanju straniščnih školjk na drugo lokacijo omejuje višina priklopa na vertikalni vod. Padec, kot že rečeno, mora biti vsaj 2%. To se lahko reši , če školjko priklopite na steno namesto tla in tako pridobite zadostno višino za padec. 

2. Strokovna in kakovostna izvedba

V novogradnjah je vodovodna inštalacija predvidena oziroma izvedena po natančnem načrtu v sklopu dokumentacije strojnih inštalacij. Za prenovo vodovodnih inštalacij v obstoječem objektu ne potrebujete posebnih dovoljenj ali soglasij ne glede na to ali gre za hišo ali stanovanje v večstanovanjski stavbi. Zelo pomembno pa je, da si priskrbite strokovno dobro podkovanega vodovodarja z izkušnjami, ki bo kakovostno izvedel vodovodne in odtočne inštalacije. Po ogledu vam bo izvajalec pripravil natančen predračun na katerem naj bo obvezno navedena tudi terminska dinamika izvedbe. 

3. Vrste vodovodnih cevi

Po drugi svetovni vojni do leta 1990 so bile za vodovodne inštalacije v uporabi pocinkane cevi z življenjsko dobo okoli 50 let. Danes se večinoma vgrajuje t.i. alumplast cevi, ki imajo tri sloje aluminija in tri sloje plastike. Le- te imajo precej daljšo življenjsko dobo od pocinkanih, obenem pa je v njih voda čistejša, saj ne prihaja do korozije. Prednost alumplast cevi je tudi enostavnost  montaže in veliko krajši čas montaže. V zadnjih letih se predvsem pri zahtevnejših objektih uporablja tudi cevi iz inoksa. To so visoko kakovostne cevi, ki jih lahko uporabimo za več namenov (pitna voda, ogrevanje, napeljave plina...).

4. Kako poteka izvedba vodovodne inštalacije?

4.1 Predpriprave

Grobe vodovodne inštalacije se prične polagati takoj, ko je končana pozidava nosilnih sten, izveden klasičen cementni obrizg z malto ter izvedene faze.  Kadar gre za strojno izdelavo ometov, se grobe inštalacije izvedejo v prvem (tanjšem) sloju ometa takoj po končani zidavi sten. Predno začnemo z deli se določi nivo, ki označuje višino 100 cm od finalnega sloja tal.  Pri tem se upošteva pripire (kopalnica, garaža...) in višino tlakov. Priporočamo, da je višina tlakov vsaj 15 cm saj se danes vse več inštalacij vgrajuje v tlak (talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, električne inštalacije...). Pred začetkom del je potrebno tudi določiti natančne pozicije vse sanitarne opreme (wc, umivalniki, tuš,kad, pomivalno korito, pralni stroj, pomivalni stroj itd.) na podlagi tega razporeda se v nadaljevanju vgrajuje priključke odtokov in izlivov. Še posebej je to važno za  vgradnjo podometnih izpiralnikov, stensko namestitev WC školjke, bideja, pa tudi pri posebnih vrstah umivalnikov.

4.2 Razvod cevi in priključek na javni vodovod

Hiša ali stanovanje se lahko priključita na mestni ali medkrajevni vodovod. Med razpeljavo v hiši in razpeljavo od hiše do javnega vodovoda je potrebno, na dostopno mesto, umestiti  vodomer.  Po predpisih ga lahko vgradimo v zidno nišo ali pa v talni jašek v objektu ali pa zunaj pred hišo oz. stanovanjem. Za dostopanje do vodomera je potrebno vgraditi ustrezna pločevinasta vratca. Vodovodne cevi se polaga pod omet in v tlake. Grobe vodovodne inštalacije vključujejo razvod odtočne inštalacije in ter razvod cevi za mrzlo in toplo sanitarno vodo. Razvod lahko izvedemo na dva možna načina. Prvi način, je da je od razdelilne omarice do vsakega sanitarnega elementa speljana samostojna cev. Pri drugem načinu so sanitarni elementi povezani zaporedno z skupno cevjo, povratni vod pa je speljan nazaj do razdelilne omarice. V primeru več etaž se razvod izvede na način, da ima vsaka etaža svojo razdelilno omarico, ki je povezana z vodovodnim priključkom na vodomeru.

Cevi v zidove in tlake polagamo v rebrastih ceveh. Če pride do poškodbe jih je tako moč zamenjati tudi po tem, ko so ometi in tlaki že končani. Pomembno je, da imamo dostop do spoja v vodovodni dozi, v razdelilni omarici pa je spoj tako vedno dosegljiv. Istočasno, ko polagamo cevi za dovod hladne in tople vode vgrajujemo tudi odtoke. Pomembno je, da odtočne cevi speljemo v oddušek, ki je skozi streho speljan na prosto. V tej fazi tudi vgrajujemo WC izpiralnike in nosilce za stenski bide.  Dobro je na vodovodno inštalacijo vgraditi tudi filtre za odstranjevanje peska ter napravo za nižanje tlaka, ki prepreči nihanje tlaka v ceveh ter šumenja vode, ki se pretaka. Ko je groba montaža dokončana se opravi tlačni preizkus dotočnih cevi ter preizkus tesnosti odtočnih cevi. 

4.3 Fina montaža vodovoda

Po končanih ometih, ter izvedbi zaključnih stenskih in talnih slojev pride na vrsto montaža vseh vodovodnih elementov. Sem spada montaža nadometnih delov armatur (pipe, tuš), montaža sanitarnih elementov (WC, bide, umivalnik, pomivalno korito...) ter priklop pomivalnega in pralnega stroja.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Menjava dveh školjk in kotličkov

Pozdravljeni,

zaradi dotrajanosti potrebujem zamenjavo dveh straniščnih školjk in kotlička.
Pri eni školjki je potrebno zamenjati tudi odvodno fleksibilno cev za kanalizacijo.
Kotlička sta nadometna.

Lp 72 € do 120 €

........

Prenova kopalnice

Pozdravljeni.

Zamenjava trikotne bane (148 x 100 x 148cm) s tuš kabino, keramičarska in vodovodna dela.

LP 540 € do 900 €

........

Demontaza radiatorja zaradi menjave okna

Pozdravljeni.

Potrebujem demontažo radiatorja zaradi menjave okna. Po opravljeni montaži le-tega bi potreboval se montažo radiatorja. Radiator je starejše izdelave kot so tudi ventili.

LP 180 € do 300 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Zamakanje sifona iz zgornjega nadstropja, po opisu
Vodovodar, Nova Gorica

225 € do 375 €

Cena, Prenovo dnevne sobe v kuhinjo in dnevno bivalni prostor, 25 m2
Vodovodar, Maribor

360 € do 600 €

Cena, Kuhinjski odtok nazaj vrača vodo, Po popisu
Vodovodar, Ljubljana

54 € do 90 €

Cena, WC školjka ni fiksna, občasno poplavlja, Po popisu
Vodovodar, Ljubljana - Šentvid

36 € do 60 €

Cena, Menjava pip in odtoka za vodo, montaza bojlerjia, 2
Vodovodar, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Inštalacija vodovoda v Kopalnici, 4 m2
Vodovodar, Kranj

540 € do 900 €

Cena, Prenova. Kopalnica in kuhinja, 30 m2
Vodovodar, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Popravilo počene ali zamašene cev iz stranišča, 1/2 m
Vodovodar, Novo mesto

54 € do 90 €

Cena, Zamenjava wc kotlička, 1 kom
Vodovodar, Kranj

90 € do 150 €

Cena, Najti je potrebno vir puscanja v bloku., 1
Vodovodar, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Nabava in montaza radijatorja z ventilom, Po popisu
Vodovodar, Koper

450 € do 750 €

Cena, Menjava odtočnih cevi kuhinjskega umivalnika, Po popisu
Vodovodar, Piran - Pirano

45 € do 75 €

Cena, Zamenjava pipe(dovod vode pralnega stroja), 1 kom
Vodovodar, Koper

45 € do 75 €

Cena, Napeljavo vodovoda v kopalnici, 5 m2, wc, bide, umivalnik, tuš, pralni stroj in bojler, pomivalno korito
Vodovodar, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Obnova kopalnice, 3mx1mx2 4om
Vodovodar, Zdole

225 € do 375 €

Cena, Zalogovnik za toplo vodo, 1
Vodovodar, Koprivnica

450 € do 750 €

Cena, Prestavitev vode v kuhinji, Po popisu
Vodovodar, Maribor

135 € do 225 €

Cena, Menjava pocinkane cevi v jašku in vgradnja reducirnega ventila., 1
Vodovodar, Ljubljana - Črnuče

540 € do 900 €

Cena, WIG varjenje vodovodnih cevi-Nemčija, Po popisu
Vodovodar, Ljubljana

9 € do 15 €

Cena, Ogled starega vodovoda, 120 m2
Vodovodar, Višnja Gora

1125 € do 1875 €

Cena, Montaža tuš armature, kanalete in umivalnika,
Vodovodar, Spodnji Duplek

540 € do 900 €

Cena, Zamenjava stare vodovodne instalacije z novo, 130 m2
Vodovodar, Maribor

2700 € do 4500 €

Cena, Menjava ventila pri radiatorju, 1 kos
Vodovodar, Cerklje na Gorenjskem

90 € do 150 €

Cena, Montaža sanitarne keramike, 5
Vodovodar, Šentilj v Slovenskih goricah

225 € do 375 €

Cena, Popravilo odtoka kopalne kadi, 1
Vodovodar, Maribor

180 € do 300 €

Cena, Sanacija pocene cevi, Ne vemo.
Vodovodar, Kranj

225 € do 375 €

Cena, MONTAŽA TUŠ KABINE,
Vodovodar, Kranj

270 € do 450 €

Cena, Vodovod odtoki in menjava ventilov,
Vodovodar, Podčetrtek

540 € do 900 €

Cena, Cev straniščne školjke, 1 kos
Vodovodar, Tolmin

135 € do 225 €

Cena, vodovodna instalacija in centralna napeljava, 5 m2 kopalnica
Vodovodar, Apače

2700 € do 4500 €

Cena, Popolna renovacija kopalnice, 6 kvadratov
Vodovodar, Ljubljana

2250 € do 3750 €

Cena, menjava wc kotlička, 1x
Vodovodar, Kamnik

180 € do 300 €

Cena, Demontaža starega in montaža novega bojlerja., 1x
Vodovodar, Postojna

270 € do 450 €

Cena, Odstranitev pisoarja v kopalnici, 1 kos
Vodovodar, Tržič

85.5 € do 142.5 €

Cena, Popravilo kotlička, 1 kos
Vodovodar, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, vdor podtalne vode in kanalizacije, 3
Vodovodar, Ljubljana

180 € do 300 €Poglej druge končane projekte in cene

Vodovodar cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

1542+ podjetij za Vodovodar
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vodovodar?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane