Za področje

  Prašno barvanje cena

  Kakšna je cena za prašno barvanje? Cena prašnega barvanja ali prašnega lakiranja je odvisna od velikosti izdelka, zapletenosti površine izdelka, vrste barve in načina prašnega barvanja (ročno ali strojno) in seveda od izvajalca. Ročno prašno barvanje unikatnega izdelka je dražje, od strojnega prašnega barvanja serijskih izdelkov. Za pranje kovine, nanos prašne barve in žganje v peči, boste odšteli med 8 - 15 EUR/m2.

  Komu zaupati prašno barvanje? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom prašnega barvanja v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za prašno barvanje


  Cena prašnega barvanja kovine. Cena za pranje kovine v pralni komori, nanosu prašne barve in žganju v peči.

  9.60 €/m2

  MINIMALNA CENA
  12.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  18.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Prašno barvanje

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Prašno barvanje - kaj morate vedeti?

  1. Prašno barvanje ali navadno barvanje?

  Kateri je najboljši premaz za vaš kovinski izdelek? Zakaj izbrati prašno barvanje? Barvanje je tradicionalni pristop, ki ima številne omejitve, prašno barvanje pa je naprednejši pristop. Prinaša izboljšano vzdržljivost, manjši vpliv na okolje in kakovostnejši videz.

  prasno-barvanje.jpg
  Prašno nanašanje je postopek suhega nanašanja barve, ki se običajno uporablja za obdelavo kovin, večinoma industrijske opreme pa tudi pohištva.

   

  1.1 Kaj je prašno barvanje?

  Prašno nanašanje je postopek suhega nanašanja barve, ki se običajno uporablja za obdelavo kovin, večinoma industrijske opreme. Prašno barvo se na kovino nanese kot suh prah z elektrostatičnim postopkom, nato se jo utrdi s toplotno obdelavo. Prašno barvanje je znano po tem, da zagotavlja visokokakovostni končni rezultat tako glede funkcionalnosti kot celotnega videza. Prašno barvana površina ni le trpežna, temveč tudi prilagodljiva. Uporablja se lahko na različnih površinah, vključno s kovino, betonom, jeklom in plastiko. Prašno barvanje je primerno tako za notranje kot zunanje aplikacije in je eno izmed stroškovno najučinkovitejših finalnih obdelav.

  1.2 Kako vzdržljiv je prašni premaz?

  To je eden najtrajnejših premazov, ki ga lahko uporabimo kot zaščito različnih površin, ne samo kovinskih. Kemijske vezi omogočajo vrhunsko finalno plast, ki je primerna tako za stroje v industriji kot za vsakdanje izdelke. Dobro se drži v ekstremnih vremenskih pogojih in izdrži težke fizične vplive, kar pomeni, da je odporen na praske, odrgnine in lupljenje.

  1.3 Kako trajno je prašno barvanje?

  Dolgoživost izdelka je močno odvisna od več dejavnikov. Ti dejavniki vključujejo kakovost priprave, vrsto uporabljenega prašnega premaza in okolje kateremu je izdelek izpostavljen. Zaščitne plasti s prašnim premazom lahko trajajo do 20 let, vendar se lahko zaradi nedosledne uporabe, izpostavljenosti UV-svetlobi in zunanjemu okolju hitreje razgradijo. Različni premazi imajo tudi različno življenjsko dobo. Na primer premazi s fluoropolimeri in uretani lahko zdržijo dlje. Zasnovani so tako, da prenesejo ekstremne pogoje in so primernejši za izdelke na prostem. Epoksidni premazi pa lahko zdržijo zelo dolgo v zaprtih prostorih, a ko so enkrat izpostavljeni zunanjim pogojem se veliko hitreje razgradijo.

  1.4 Druge prednosti prašnega barvanja

  Prašni premazi imajo več prednosti, zaradi česar so odlična izbira za zaščito kovin. Poleg legendarne vzdržljivosti je tu še nekaj prednosti, ki jih boste morda želeli upoštevati pri izbiri obdelave.

  Je okolju prijazna izbira: saj jo je mogoče ponovno uporabiti in reciklirati. Za razliko od termosetov je mogoče termoplastične prevleke zelo enostavno preoblikovati. Puder se uporablja tudi zelo natančno z minimalni izgubo, za razliko od klasičnega barvanja. Lahko pričakujete približno 5% ali manj izgube materiala Tudi dejstvo, da ne potrebuje topil, je velik plus. Prašna barva ne sprošča hlapov organskih spojin, ki bi lahko škodovale okolju. Poleg tega je varnejša za uporabo in čeprav je še vedno priporočljivo nošenje zaščitne opreme, ne predstavlja toliko nevarnosti za zdravje kot drugi načini barvanja in nanašanja zaščitnih premazov.

  Je stroškovno učinkovita izbira : Z zaključki s prašnimi premazi se bo vnaprejšnja izkušnja zdela pomembna in za nekatere morda izjemna. Sčasoma pa je plašč precej nižji v primerjavi z drugimi različnimi vrstami zaključkov.

  Poliran izgled: S prašni barvanjem je enostavno doseči lep poliran izgled površine. Dejstvo, da odbija kemikalije, vlago in druge elemente, pa omogoča tudi zelo enostavno čiščenje.

  1.5 Kaj pa pomanjkljivosti prašnega barvanja?

  Kljub dejstvu, da se prašno barvanje ponaša z obilico prednosti, ne smemo spregledati njegovih pomanjkljivosti. Stvar je v tem, da je za doseganje učinkovitosti in funkcionalnosti treba uporabiti pravo vrsto in način aplikacije prašne barve. Pri prašnem barvanju imamo slabši nadzor nad končno debelino barve. Lahko se celo zgodi, da je debelina barve neenakomerna, kar vpliva na celotno teksturo barve. V tem primeru je treba postopek prašnega lakiranja ponoviti. Čeprav je ena od številnih prednosti prašnega barvanja recikliranje in ponovna uporaba, lahko pride do tudi navzkrižne kontaminacije barve. To preprosto pomeni, da se barvanje ne bo izšlo po predvidevanjih, kar bo zmanjšalo učinkovitost in povzročilo neusklajenosti. Temu se lahko izognete tako, da praške skrbno hranite zapakirane, kadar jih ne uporabljate.

  2. Prašno barvanje - izbira pravega ponudnika

  Izbira pravega ponudnika storitev prašnega barvanja je odvisna od posameznih potreb vašega projekta. Nobeno podjetje, mi se ukvarja s prašnim barvanjem ne bo popolno za vsakega. Pred izbiro ponudnika prašnega barvanja si zastavite teh 8 vprašanj.

  2.1 Ali je vaš izdelek sploh primeren za prašno barvanje?

  Najprej morate vedeti, ali je prašno barvanje najboljša izbira za vaš izdelek oz. projekt. Verjetno ste že ugotovili, da les, guma, plastika in drugi materiali, ki imajo nizko toplotno odpornost, ne smejo biti prašno barvani. Prašni premaz je potrebno zapeči na površino, pečica pa doseže temperature nad 400 stopinj Celzija, kar lahko zlahka stopi in zažge številne običajne materiale. Če niste prepričani, se pri ponudniku najprej prepričajte ali je vaš izdelek primeren za prašno barvanje.

  2.2 Ali vaš izdelek potrebuje predpriprave?

  Ali je treba površino vašega izdelka peskati, predno ga lahko pripeljete na prašno barvanje? Številni ponudniki nudijo tudi storitve površinske priprave pred prašnim barvanjem - ne glede na to ali gre za peskanje s kroglicami, peskom, vodo ali drugimi vrstami peskanja. Nekateri ponudniki pa se ukvarjajo izključno s prašnim barvanjem. Preden se zavežete, preverite, ali zmogljivosti vašega ponudnika ustrezajo vašim potrebam. Če potrebujete predpripravo površine, vam priporočamo, da jo opravi ponudnik, ki bo opravil tudi prašno barvanje. Peskanje z abrazivom s kovine odstrani vso umazanijo in stare zaščitne premaze. Zaradi tega bo površina občutljiva na rjo in druge težave, zlasti kadar bo predmet v transportu ali bo kako drugače čakal na barvanje. Premikanje predmeta neposredno s peskanja na prašno barvanje pa zagotavlja čisto površino in maksimalen oprijem barve.

  2.3 Ali potrebujete dodatne storitve?

  Ali bo vaš izdelek zahteval sestavljanje po zaključku in pred dostavo? Potrebujete dodatno obdelavo kovinskih površin? Prepričajte se, da je ponudnik pripravljen in sposoben zagotoviti te dodatne storitve.

  2.4 Se vam mudi?

  Čakalni čas za prašno barvanje je odvisen od nekaj dejavnikov: Kako zaposlen je vaš ponudnik prašnega barvanja, ali je pripravljen opravljati hitra dela (in če ste pripravljeni to plačati) Čas namestitve Priprava površin in sekundarne storitve Čas pošiljanja Običajno so dobavni roki za naročanje praškastih premazov nekaj tednov.

  2.5 Ali potrebujete več barv?

  Preverite, katere znamke prašne barve ponuja vaš proizvajalec. Nekateri proizvajalci sodelujejo z več dobavitelji, drugi pa zgolj z enim dobaviteljem barv. Nekateri lahko vaš izdelek obarvajo v različne barve in teksture. Če na izdelku potrebujete več barv ali, da določeni deli ostanejo nepobarvani, o tem vprašajte vašega ponudnika. Nekateri to lahko naredijo drugi ne. Vaše konkretne potrebe pomembno vplivajo na izbiro ponudnika.

  2.6 Ali potrebujete napise ali posebne grafične učinke?

  Nekatere naprave, ki jih imajo v delavnicah za prašno barvanje ponujajo vse, o čemer bi lahko sanjali glede barv, učinkov, tekstur itd. Druge delavnice lahko prevzamejo le preprosta, običajna naročila.

  2.7 Ali je vaš izdelek majhen ali velik?

  Ugotovite kakšne velikosti izdelkov lahko ponudnik sprejme. Nekateri predmeti so lahko preveliki za prostore, ki jih ima na voljo. V tem primeru boste morda morali izdelek razstaviti, da ga bodo lahko pobarvali. Manjše predmete pa je možno tudi potopiti v prah, če ima delavnica to v ponudbi.

  2.8 Je velikost vašega naročila majhna ali velika?

  Nekateri ponudniki ne bodo sprejemali majhnih naročil. V mnogih primerih pa vam za majhne količine zaračunajo visoko ceno saj morajo pokriti stroške tako majhnih operacij. Večina ponudnikov pa z veseljem prevzame velika naročila - večja naročila so ponavadi tudi stroškovno ugodnejša za vas.

  3. Prašno barvanje - vrste premazov

  Obstajata dve vrsti prašnih premazov, termoseti in termoplastika.

  3.1 Termoplasti

  Termoplastični premazi v prahu postanejo tekoči in zelo mehki pri segrevanju. To odpravlja kemične vezi. Ta postopek naredi prašno prevleko tako reverzibilno kot tudi za večkratno uporabo. Termoplastične prevleke so ponavadi debelejše in s tem bolj trpežne v primerjavi s termoplastičnimi prevlekami.

  3.2 Termoseti

  Po drugi strani pa se termosetni prah precej razlikuje po tem, da tvori kemične vezi, ko je enkrat utrjen, zaradi česar ga ni mogoče reciklirati. Primerni so za območja z visoko vročino, ker vezi preprečujejo, da bi se stopili. Ta vrsta prašnega barvanja je v primerjavi s termoplastiko veliko cenejša.

  4. Prašno barvanje - postopek

  Prašno barvanje temelji na polimerni smoli v kombinaciji s pigmenti, kurativom, modifikatorji pretoka, izravnalnimi sredstvi in ​​številnimi drugimi dodatki. Vse sestavine stopimo skupaj, nato ohladimo in zmeljemo v prah. Predgrevanje doseže enakomeren zaključek, hlajenje pa pomaga pri oblikovanju trdne prevleke. Postopek nanosa s prahom odpravlja prekomerno razprševanje, ki bi se lahko pojavilo pri barvah na osnovi topil. Prašni premazi se od klasične barve razlikujejo po tem, da za delovanje potrebujejo električni naboj, medtem ko barva potrebuje lepilo. Za postopek nanosa se uporablja elektrostatični razpršilec barve. Prahu daje pozitiven električni naboj in ga z elektrostatičnim nabojem potiska proti komponentam. Postopek kemične vezave krepi prašno prevleko, saj se po strjevanju vezi strdijo. Ena najpomembnejših prednosti uporabe prašnih premazov je, da se jim po strjevanju lahko doda več plasti, odvisno od želene končne debeline plašča. Debelejši premazi pomenijo daljšo življenjsko dobo in večjo zaščito. Prašni premazi so primerni zaščito za kovin, ker odganjajo jedke materiale, kot so kemikalije in voda.

  4.1 Priprava

  Ko se določi vrsta prevleke, je prvi korak v postopku prašnega barvanja priprava. To je morda najpomembnejši del postopka, ki vpliva na to, kako dobro se bo prašna barva oprijela površine, ki jo želimo zaščititi. Priprava lahko vključuje peskanje in uporabo temeljnega premaza pred nanosom prašne barve.

  4.2 Barvanje

  Prašno barvo običajno nanašamo na površine s pomočjo elektrostatične pištole, napolnjenez barvnim prahom. Le- tega s pomočjo stisnjenega zraka razpršimo po želeni površini. Ko prah prekrije površino predmeta, se lahko začne strjevanje. V tem času se površina segreje tako, da se prah stopi in tvori film. Ko se površina ohladi, se prevleka strdi in postopek je končan.

  4.3 Drugi načini prašnega barvanja

  Obstajajo tudi drugi načini nanašanja prašne barve, čeprav so lahko problematični ali pa so primerni samo za nekatere vrste projektov. Na primer, kovinsko površino lahko pred nanosom prevleke segrejemo, kar omogoča, da se prah stopi ob stiku. Tukaj je težava v tem, da lahko pride do odtekanja odvečnega prahu, kar ustvarja dodatno delo ali pa bo potrebna celo ponovitev postopka. Elektrostatično nanašanje prahu v tekočem stanju je še ena metoda nanosa. Primerna je za barvanje manjših kosov, ki jih potopimo v barvo.

  4.4 Kako dolgo traja prašno barvanje?

  Kako dolgo traja postopek prašnega barvanja je odvisno od projekta. Večji kosi zahtevajo več časa, saj je treba tako pri nanašanju kot tudi pri strjevanju pokriti več površin: običajno prašno barvanje traja od 1 ure do 1 dne. Dokaj dosleden del postopka je čas strjevanja. Kosi se sušijo v posebni peči za strjevanje v prahu. To je zadnji korak postopka prašnega barvanja. Pečica segreva izdelek pri 162-204 ℃ 10 do 30 minut. Čas, potreben za strjevanje, je odvisen od velikosti izdelka in debeline barvnega sloja.

   

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prašno barvanje?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Prašno barvanje alu letev

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo prašnega barvanja ALU letev v barvo DB703. Dimenzije 20 x 40 x 200 mm, 32 kosov.

  Lp 270 € do 450 €

  ........

  Prašno barvanje podstavka okrogle mize

  Pozdravljeni,

  potrebujem prašno barvanje podstavka (noga okrogle mize ) sedaj je kromirana, potrebovali bi v zlati barvi ali črno. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 180 € do 300 €

  ........

  Čiščenje in prašno barvanje polken po požaru

  Pozdravljeni,

  potrebujem čiščenje aluminij polken (saje od požara) in ponovno barvanje. Slike v prilogi.

  Lep pozdrav. 135 € do 225 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Peskanje, barvanje in lakiranje ogrodja za apn6, 2m²
  Prašno barvanje, Ravne Na Koroškem

  225 € do 375 €

  Cena, Peskanje in prašno barvanje ograje, po opisu
  Prašno barvanje, Fram

  270 € do 450 €

  Cena, Brušenje polken po požaru in barvanje, 3 stranice
  Prašno barvanje, Izola

  225 € do 375 €

  Cena, Peskanje in prašno barvanje platišč, Po opisu
  Prašno barvanje, Celje

  135 € do 225 €

  Cena, Prašno lakiranje platišč, 4kom
  Prašno barvanje, Novo mesto

  270 € do 450 €

  Cena, Obnova radiatorjev - prašno barvanje, Po opisu
  Prašno barvanje, Cankova

  630 € do 1050 €

  Cena, Barvanje kovinskih izdelkov--zaščit od cnc stroja., Vrata drsna dvojna in stranske in sprednje zaščite
  Prašno barvanje, Ptuj

  315 € do 525 €

  Cena, Prašno barvanje ograjnih panelov, 36 m2
  Prašno barvanje, Ljubljana

  360 € do 600 €

  Cena, Prašno barvanje, 7 palic Al profila 30x50x6000
  Prašno barvanje, Vrhnika

  180 € do 300 €

  Cena, Prašno barvanje, 1 kom
  Prašno barvanje, Sežana

  90 € do 150 €

  Cena, Prašno barvanje, 1 kom okvir kolesa
  Prašno barvanje, Ljubljana

  135 € do 225 €

  Cena, Prašno barvanje radiatorjev, Po opisu
  Prašno barvanje, Žalec

  360 € do 600 €

  Cena, Obnovo, barvanje radiatorjev, 7 klasicnih rebrastih radiatorjev cca 14 m skupne dolžine, visine cca 70 cm v beli barvi.
  Prašno barvanje, Cerkno

  270 € do 450 €

  Cena, Prašno barvanje aluminija - barva imitacija lesa, 100 kos lamela 20/40/6000
  Prašno barvanje, Ptuj

  540 € do 900 €

  Cena, Prašno barvanje hladnocinkane pločevine, 15 kos, dimenzija 210mmx150mm
  Prašno barvanje, Celje

  540 € do 900 €

  Cena, Barvanje vrat elektr.omaric, 6x velika 2x mala
  Prašno barvanje, Lesce

  315 € do 525 €

  Cena, prasno barvanje, 1000
  Prašno barvanje, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Barvanje platišč, 4 platišča 19col aluminij
  Prašno barvanje, Lokev

  360 € do 600 €

  Cena, Prašno barvanjem kurentovih zvoncev, Po opisu
  Prašno barvanje, Grobelno

  135 € do 225 €

  Cena, Prašno barvanje z antracit barvo, paket boxa zunanje., Paket box dimenzij 50x50x30cm. cca 1,2 m2
  Prašno barvanje, Komenda

  225 € do 375 €

  Cena, Prašno barvanje, 3 kosi
  Prašno barvanje, Domžale

  108 € do 180 €

  Cena, Barvanje okvirja e kolesa, Po opisu
  Prašno barvanje, Ptuj

  270 € do 450 €

  Cena, Prašno barvanje API 12 col platišča in alu bobni, 1
  Prašno barvanje, Sežana

  225 € do 375 €

  Cena, Barvanje zunanje ograje, 16 m2
  Prašno barvanje, Žalec

  315 € do 525 €

  Cena, Inox pločevina prašno barvana, 11m2
  Prašno barvanje, Vipava

  135 € do 225 €

  Cena, Peskanje, prašno barvanje, 2x 1m x 3,5 m
  Prašno barvanje, Logatec

  180 € do 300 €

  Cena, Prašno barvanje izdelkov iz pocinkane Fe pločevine, 90 kos
  Prašno barvanje, Krško

  630 € do 1050 €

  Cena, Peskanje, barvanje, 4 kosi
  Prašno barvanje, Logatec

  270 € do 450 €

  Cena, Peskanje radiatorja, 1 kom
  Prašno barvanje, Murska Sobota

  135 € do 225 €

  Cena, Barvanje bramac strehe, 2x(14x7)
  Prašno barvanje, Lenart v Slovenskih Goricah

  900 € do 1500 €

  Cena, Peskanje in barvanje radiatorjev, 2 kosa
  Prašno barvanje, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, prašno barvanje kovinske konstrukcije za nadstrešek, 300 kg
  Prašno barvanje, Trebnje

  270 € do 450 €

  Cena, Peskanje in prašno barvanje pony okvirjev, 2 kosa
  Prašno barvanje, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Suhoprašno barvanje kotnih profilov, 200 kos
  Prašno barvanje, Šmartno pri Slovenj Gradcu

  1350 € do 2250 €

  Cena, Peskanje in prašno barvanje radiatorjev, 7 kosov
  Prašno barvanje, Maribor

  225 € do 375 €

  Cena, Prašno barvanje kovinskih stopnic z ograjo., po opisu
  Prašno barvanje, Miklavž Na Dravskem Polju

  810 € do 1350 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Prašno barvanje cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  100+ podjetij za Prašno barvanje
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane