Obdelava kovin cena

Cena obdelave kovine je odvisna od dimenzij, materiala (jeklo, aluminij, inox), obdelave (vroče cinkano in barvano, prašno barvano ...), tipa montaže (varjeno, kovičeno ali vijačeno), lokacije montaže (v delavnici ali na gradbišču) in seveda od izvajalca. Za manjšo obdelavo kovine, kot je razrez kovine na tračni žagi, boste odšteli med 15-25 EUR/h.

Komu zaupati obdelavo kovin? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom obdelave kovin v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za razrez kovine


Cena ključavničarskih del. Cena obdelave kovine, cena za razrez kovine na tračni žagi.

18.00 €/ura

MINIMALNA CENA
€/ura

SREDNJA CENA
30.00 €/ura

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za ključavničarja

Druge cene za - Obdelava kovin

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Kovinski profili

Cena za miniziranje, odstranjevanje rje, pleskanje osnovnega in 2x - dvakranega pleskanja končnega premaza kovinskih profilov.€/m2

m2
povpraševanje>

Kovinske stopnice

Cena za miniziranje, odstranjevanje rje, pleskanje osnovbnega in 2x - dvakratnega končnega premaza kovinskih stopnic.€/m2

m2
povpraševanje>

Kovinske ograje

Cena za miniziranje, odstranjevanje rje, pleskanje osnovnega in 2x - dvakranega pleskanja končnega premaza kovinske ograje.€/m2

m2
povpraševanje>

Splošna ključaviničarska dela, lahke konstrukcije

Cena za splošna ključavničarska dela na kilogram jekla.€/kg

kg
povpraševanje>

Splošna ključaviničarska dela, težje konstrukcije

Cena za splošna ključavničarska dela za konstrukcije z IPE , I profili na kilogram jekla.€/kg

kg
povpraševanje>

CNC razrez

Cena za laserski razrez kovine. Cena laserskega razreza konstrukcije pločevine do debeline 20 mm. Cena za laserski razrez s programiranjem brez materiala in priprave delavniških načrtov.€/ura

ura
povpraševanje>

Kompletna izdelava, dobava in montaža žične ograje vključno z napenjalnim in pritrdilnim materialom€/m1

m1
povpraševanje>

Kompletna izdelava, dobava in montaža ročaja, na steno, na notranjem stopnišču, vključno z napenjalnim in pritrdilnim materialom€/m1

m1
povpraševanje>

Kompletna izdelava, dobava in montaža kovinske rešetke dim

60/200 cm, ki se montira na svetlobni jašek.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Kompletna izdelava, dobava in montaža poštnega nabiralnika, pocinkana pločevina, RAL po izboru investitorja!

Kompletna izdelava, dobava in montaža poštnega nabiralnika, pocinkana pločevina, RAL po izboru investitorja!€/kpl

kpl
povpraševanje>

Kompletna izdelava, dobava in montaža hišne tablice (hišna številka), dim

150x200 mm.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Inox kuhinja po meri

Cena za inox kuhinjo po meri. Cena za opremo gostinske kuhinje po meri iz odprtih, pol zaprtih in zaprtih elementov.€/m1

m1
povpraševanje>

Ključavničarske intervencije

Cena vloma v protivlomna vrata. Cena vloma pri izgubi ključev. Cena za vlom v ključavnico protivlomnih vrat, skupaj z zamenjavo z novo ključavnico in zaščitnimi elementi.€/kpl

kpl
povpraševanje>

Graviranje kovine

Cena za graviranje kovine. Cena laserskega graviranja kovine. Cena za graviranje v aluminijasto pločevino.€/ura

ura
povpraševanje>

CNC struženje

Cena za CNC struženje. Cena CNC struženja stružne dolžine do 2000 mm. Cena za struženje brez materiala.€/ura

ura
povpraševanje>

Brušenje nožev

Cena za brušenje nožev. Cena brušenja nožev pri brušenju minimalno 5 nožev. Cena velja za ostrenje kuhinjskih nožev.€/kpl

kpl
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Prašno barvanje


Kakšna je cena za prašno barvanje? Cena prašnega barvanja ali prašnega lakiranja je odvisna od velik...

Preverite tudi: Prašno barvanje cena

CNC obdelava kovin


Kakšna je cena CNC obdelave kovin? Cena CNC rezanja, CNC struženja CNC rezkanja, je odvisna od cene ...

Preverite tudi: CNC obdelava kovin cena

Peskanje


Kakšna je cena peskanja kovin? Cena peskanja kovine je odvisna od načina peskanja (tlačno, turbinsko...

Preverite tudi: Peskanje cenik - cena za ponudnika peskanja

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Ključavničarstvo - vse kar morate vedeti

1.Kaj morate vedeti o obdelavi kovin

Obdelava kovin je postopek dela s kovinami iz katerih ustvarimo posamezne kovinske dele, sklope ali večje kovinske konstrukcije. Ključavničarstvo oz. obdelava kovin je zelo širok pojem, ki zajema vse od izdelave denimo ladje do izdelave najmanjših delov motorja, zato zajema tudi ustrezno širok nabor znanj, procesov in orodij.

kljucavnicarstvo.jpg
Ključavničarstvo zajema širok nabor znanj, procesov in orodij.

2. Izbor izvajalca

Izberite zanesljivo podjetje oz. izvajalca z dolgoletnimi izkušnjami. Pomembno je, da podjetje ponuja tako ogled in tehnično svetovanje pred izvedbo projekta, kot tudi servisiranje po izvedbi. Zagotovite si garancijo v primeru, da pride do morebitne napake pri izdelavi ali drugih pomanjkljivosti. Odločite se za fleksibilno in učinkovito podjetje, ki se bo prilagodilo vašim željam.

3. Najpogostejši ključavničarski izdelki

3.1 Dvoriščna vrata

Ključavničarji običajno izdelujejo dvoriščna vrata iz inoksa, aluminija ali železa (kovana). Obliko in barvo vrat lahko prilagodijo vašim željam.

Dvoriščna vrata so lahko:

- Samonosna : tovrstna vrata so konzolno vpeta na kovinski ali betonski steber in ne potrebujejo talnih vodil. Poleg običajnega ročnega odpiranja imajo lahko tudi avtomatsko odpiranje, ki poenostavi njihovo uporabo. 

- Drsna : imajo talna vodila pritrjena v tleh. Odpiramo jih lahko ročno ali na avtomatski pogon.

- Krilna :  vrata so vpeta na enega ali dva stebra, odvisno od tega ali so eno ali dvokrilna.  izdelujemo eno oz. dvokrilna. Način odpiranja je lahko ročni ali avtomatski.

- Osebni prehod

3.2 Ograje

Z ograjo lahko ogradimo parcelo, dvorišče, teraso, bazen, balkon, stopnišče in drugo.  Estetsko se morajo lepo ujemati z okolico in objektom. Izdelane so običajno iz inoxa, aluminija, kombinacije materialov (steklo, les) ali pa so kovane iz železa. Zunanje ograje morajo biti ustrezno zaščitene proti koroziji in rji.

Inox ograje 

so primerne za zunanjo in notranjo uporabo. Lahko so peskane, brušene in polirane. Velikokrat se inoks kombinira z drugimi materiali kot sta les in steklo. Odlikuje jih dolga življenjska doba.

Kovane ograje 

so estetsko zanimive in elegantne. Različno oblikovane elemente si lahko izberete po svojem okusu. Ograjo se običajno vijači na kovinske ali betonske stebre. Kovane ograje morajo imeti protikorozijsko zaščito za dolgo življenjsko dobo. Običajno so vroče cinkane nato pa še prašno ali mokro barvane.

Ograje iz aluminija

so primerne so za balkone ali terase, zunanja ter notranja stopnišča, ob bazenu in okolici hiše.
V primerjavi z  inox ograjami, so lažje in niso varjene temveč vijačene. Izgledajo pa  zelo podobno kot inoks ograje.

3.3 Stopnišča

Na voljo so stopnice ali konstrukcije za stopnice za notranjo, zunanjo in industrijsko uporabo. Običajno se jih izdeluje iz vroče cinkanega jekla ali nerjavečega jekla.

3.4 Nadstreški

Nadstreški so lahko izdelani za pokrivanje avta ali pa balkona, terase in drugih prostorov, ki jih želimo zaščititi pred zunanjimi elementi kot so sneg, dež, toča ali sonce. Največkrat so jekleni, aluminijasti ali iz nerjavečega jekla. Jeklo je vroče cinkano, ter prašno oz. mokro barvano v izbranem odtenku. Nadstreški so lahko na stebrih ali konzolni. 

3.5 Po želji

Po vaših željah lahko ključavničar izdela tudi številne druge izdelke kot so: razne nosilne konstrukcije, podesti, nosilci, ogrodja strojev, itd.. za skladiščne, industrijske, športne in druge objekte. 

4. Postopki obdelave in spajanja ter zaščite kovin

4.1 Postopki obdelave kovin

4.1.1  Krivljenje oz. upogibanje kovin

Pri upogibanju kovin zunanja vlakna napnemo, notranja pa nakrčimo. V sredini ostane nevtralno polje, v katerem so vlakna brez dodatne napetosti. Upogibanje je eden najbolj razširjenih tehnoloških postopkov preoblikovanja kovinskih polizdelkov kot so pločevine, profili in cevi. Pri posameznih in maloserijskih izdelkih se upogibanje izvede na univerzalnih orodjih in strojih. Pri serijski proizvodnji pa se uporablja specialna orodja (štance), ki izvajajo tako rezanje, upogibanje kot globoki vlek, hkrati.

4.1.2 Klepanje (vlečenje) kovin

Danes se klepanje izvaja samo še obrtniško, sicer pa je ta postopek nadomestil globoki vlek in stiskanje. Pri klepanju se pločevina položi na podlago, nato pa se po njej tolče s posebnim klepalnim kladivom krožno od sredine navzven. Med klepanjem se material tanjša ali nakrči. S tem postopkom se največkrat obdeluje baker, medenino, aluminij, kositer in cink.

4.1.3 Brušenje kovin

Brušenje lahko ročno, zunanje in notranje okroglo brušenje, plano brušenje, brezkonično brušenje, rezanje z brusi in rezanje navojev. Pri tem se uporablja različne stroje od namiznega brusilnega stroja do ročnega s kotnim prenosom.

4.1.4 Vrtanje kovin

Z vrtanjem se v kovino izreže vrtino. Sveder vrtalnega stroja z vrtenjem osno odrezuje material iz obdelovane kovine kar rezultira v izvrtini valjaste oblike. Z grezenjem lahko povečamo obstoječo izvrtino v materialu, s povrtavanjem pa bolj fino povečamo izvrtino, da izboljšamo njeno natančnost.

Vrtamo lahko v jeklo, hardox, inox, inox cevi, v aluminij, baker in medenino,…

4.1.5 Razrez kovin

Laserski razrez

Je najbolj natančen in napreden tehnološki postopek s katerim lahko danes razrežemo kovine. Ima številne prednosti pred ostalimi postopki. Je cenovno ugoden, hitrejši in kakovostnejši. Običajno z njim lahko razrežemo pločevino, aluminij in inox do debeline 2 cm, pri maksimalnem gabaritu plošč 2x 4 m. Je pa to odvisno od stroja, ki ga ima delavnica na razpolago.

Plazemski razrez

Razrez s plazemsko žago je v primerjavi z laserskim cenejši. Plazemski razrez se izvaja na konstrukcijski pločevini debeli do 8 cm, ter na aluminiju in inoksu debeline do 4 cm. Največja dimenzija plošče je lahko 2x 6m. Je pa to odvisno od stroja, ki ga ima delavnica na razpolago.

Tračna žaga

Na tračni žagi razrežemo kovinske profile in cevi. Lahko se jih reže tudi pod kotom. Največji premer reza je lahko 60 cm.

4.2 Načini spajanja kovin

4.2.1 Kovičenje

Spajanje gradiv s kovicami v težko razstavljivo celoto. Lahko je vroče ali hladno. Zakovičena dela lahko razstavimo le z odsekanjem kovice. To se uporablja pri mostnih konstrukcijah, mrežah, ograjah...

4.2.2 Varjenje

Z varjenjem lahko spojimo dve ali več elementov v nerazdružljivo celoto. To doseže toplota, pritisk ali kombinacija obeh. Lahko se dodaja material ali pa tudi ne. Varjenje je sočelno s pritiskom, obžigalnorje in lasersko.

4.2.3 Lotanje (ali spajkanje)

S pretaljevanjem dodatnega materiala spajamo dve kovini. Lot se raztali, osnovni material pa se segreje samo do tališča. Loti so lahko mehki ali trdi. Mehki imajo nižje tališče, trdi pa višje. Z lotanjem lahko spajamo jeklo tudi s barvnimi kovinami. 

4.2.4 Vijačenje

To je spajanje, ki je razstavljivo, vijake odvijemo in spojene dele razstavimo. 

4.3 Zaščita pred oksidacijo

Nekatere kovine so podvržene oksidaciji, pri tem na njihovi površini nastane plast oksida. Kovine kot je denimo aluminij ravno ta plast ščiti pred nadaljnjo oksidacijo, pri železu pa je rja prepustna za zrak in vodo zato se oksidacija oz. rjavenje nadaljuje. V kolikor take kovine ne zaščitimo ustrezno lahko v končni fazi tudi propadejo. Pravilna zaščita površine tako predstavlja nujen postopek pri končni obdelavi izdelka. Kovine je možno zaščititi s kovinskimi ali nekovinskimi zaščitnimi sloji.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

WIG varjenje vodovodnih cevi-Nemčija

Pozdravljeni

iščemo izvajalca za WIG Vodovodnih Cevi. Lokacija: Buxtehude, Nemčija
Začetek del v septemberu.
Trajanje projekta: 1 mesec
Projekt vključuje pripravo in varjenje vodovodnih cevi (varno po rentgenskih standardih), varilni standard ISO 9606-1, del 2 (varjenje v zaprtih prostorih), GW 350, DN 15 - 450, izvajajo se varjenja za debelino sten 3-6 mm. Delo poteka v zaprtih prostorih v omejenem položaju pri projektu za varjenje ogrevalnih in daljinskih cevi.
Plačilo €/h: 21
Mesečno plačilo približno €: 4200
Delovni čas je načrtovan od 8:00 do 17:00, približno 9 ur na dan ali 50-50 ur na teden.
Nastanitev je vključena (plačana), dvoposteljne sobe v stanovanjih.
Lasten prevoz (avto, kombi), stroški prevoza so kriti. Če nekdo (ali ekipa) dela dlje časa, zagotovimo tudi avto ali kombi.
Povratki domov vvsakih 4-6 tednov.
Delo poteka v zaprtem prostoru znotraj stavbe.
Kakšne kvalifikacije so zahtevane (standardi, SIST EN, ISO, itd.)?: Varilni standard ISO 9606-1, del 2 (varjenje v zaprtih prostorih), GW 350, DN 15 - 450.
Prisotnost vsaj enega člana ekipe, ki govori nemško, je zaželena, vendar ni obvezna."

Lp 9 € do 15 €

........

Izdelava kovinske ograje

Pozdravljeni.

Potrebujem izdelavo kovinskega ogrodja na katero bodo vijačene lesene letve. Gre se za vrtno ograjo.

LP 270 € do 450 €

........

Izvajalca za laserski izrez plocevine.

Spoštovani.

Potreben laserski izrez plocevine za cca. 1000x8000mm oziroma 8m2 .
Uporabili bi jih na ladijeskem kontejnerju kot fasadne panele.

Lp,
Dejan 621 € do 1035 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, varjenje nosilcev, 0,2
Obdelava kovin, Brezovica Pri Ljubljani

540 € do 900 €

Cena, Kovinska ograja, 8 m
Obdelava kovin, Tolmin

126 € do 210 €

Cena, Jeklena konstrukcija za lestev, 6
Obdelava kovin, Piran - Pirano

180 € do 300 €

Cena, Menjava pokrova greznice in še enega pokrova odtoka, 0,8m2 in 0,1872m2
Obdelava kovin, Golnik

180 € do 300 €

Cena, Ključavničar, fiksacija montažnega ploha po predpisu statika, Stanovanje 70m2. Ploh se nahaja nad kuhinjo.
Obdelava kovin, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Pokrov za zunanjo enoto klime, 1x
Obdelava kovin, Col

360 € do 600 €

Cena, Izdelava rešetke za cev premera 39 cm, /
Obdelava kovin, Bled

270 € do 450 €

Cena, Obloga kamina z kovinsko plosco, 10 m2
Obdelava kovin, Komenda

900 € do 1500 €

Cena, Jekleni stebri, 9x
Obdelava kovin, Slovenska Bistrica

900 € do 1500 €

Cena, kovinske stopnice,
Obdelava kovin, Dob

2250 € do 3750 €

Cena, Potrebujem zavrnitev dveh pravokotnih profilov skupaj,nad glavo-na str, Dolžina 5,3m
Obdelava kovin, Radomlje

180 € do 300 €

Cena, Kovinska notranja oprema, 30 m2
Obdelava kovin, Brezovica Pri Ljubljani

450 € do 750 €

Cena, Inox nogice za fotelj, 16 kosov (kasneje 100 na dva meseca)
Obdelava kovin, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Varjenje aluminijastih stebrov, 1000kos/letno
Obdelava kovin, Maribor

3600 € do 6000 €

Cena, Stopnice in podes z ograjo, Ogled na lokaciji
Obdelava kovin, Maribor

2250 € do 3750 €

Cena, Potrebujemo popravilo kovinskega nosilca za stopnico,
Obdelava kovin, Trzin

90 € do 150 €

Cena, Razrez ploščevine, 2 m2 6 mm
Obdelava kovin, Cerklje na Gorenjskem

270 € do 450 €

Cena, RF distančnike, 100
Obdelava kovin, Maribor

1800 € do 3000 €

Cena, Kovinski kos, 0,11
Obdelava kovin, Šoštanj

270 € do 450 €

Cena, Izdelava podesta v apartmaju, 9m
Obdelava kovin, Kranjska Gora

810 € do 1350 €

Cena, Restavriranje starega topniškega bodala,
Obdelava kovin, Bled

360 € do 600 €

Cena, Izdelava inox polic nad kuhinjskim stedilnikom.,
Obdelava kovin, Ivančna Gorica

135 € do 225 €

Cena, Krivljenje cevi - 10 mm - inox, debelina notranjih rob je 1,5 mm , (8 cevi velikosti 2 m)
Obdelava kovin, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Ključavničarska dela, v opisu
Obdelava kovin, Slovenska Bistrica

8991 € do 14985 €

Cena, Kovinska zaščita vrat, 2
Obdelava kovin, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Popravilo kovinske ograje, po opisu
Obdelava kovin, Dobrova

270 € do 450 €

Cena, Pločevino za ograjo z vzorcem, 10m2
Obdelava kovin, Ljubljana - Črnuče

360 € do 600 €

Cena, Razrez stare peči , 1 kom
Obdelava kovin, Zgornje Gorje

135 € do 225 €

Cena, Odrez balkonske zasteklitve in odvoz, 10m2
Obdelava kovin, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Pesjak, 3x1.5x3 m
Obdelava kovin, Kranj

180 € do 300 €

Cena, Pravokotno kovinsko posodo, pribl: d:50 x v:20 x g:140
Obdelava kovin, Žirovnica

135 € do 225 €

Cena, Podest za klimo + zamenjava ograje balkona, 1 kom
Obdelava kovin, Ljubljana

90 € do 150 €

Cena, Kovinsko stojalo za polena , 2500mm x 300mm x 1500mm
Obdelava kovin, Vrhnika

180 € do 300 €

Cena, Obdelava kovin, v opisu
Obdelava kovin, Maribor

630 € do 1050 €

Cena, Varjenje u-profilov na steber, 2x195 cm
Obdelava kovin, Zgornja Polskava

225 € do 375 €

Cena, Cinkanje stare ograje in barvanje v belo, cca 4 tm
Obdelava kovin, Vrhnika

450 € do 750 €Poglej druge končane projekte in cene

Obdelava kovin cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

442+ podjetij za Obdelava kovin
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Obdelava kovin?

 • Obdelava kovin Ljubljana
 • Obdelava kovin Maribor
 • Obdelava kovin Celje
 • Obdelava kovin Koper
 • Obdelava kovin Kranj
 • Obdelava kovin Ajdovščina
 • Obdelava kovin Bled
 • Obdelava kovin Bovec
 • Obdelava kovin Črna na Koroškem
 • Obdelava kovin Črnomelj
 • Obdelava kovin Domžale
 • Obdelava kovin Gornja Radgona
 • Obdelava kovin Gornji Grad
 • Obdelava kovin Hrastnik
 • Obdelava kovin Ilirska Bistrica
 • Obdelava kovin Izola
 • Obdelava kovin Jesenice
 • Obdelava kovin Kamnik
 • Obdelava kovin Kidričevo
 • Obdelava kovin Kobarid
 • Obdelava kovin Kočevje
 • Obdelava kovin Kranjska Gora
 • Obdelava kovin Krško
 • Obdelava kovin Laško
 • Obdelava kovin Lendava
 • Obdelava kovin Litija
 • Obdelava kovin Ljutomer
 • Obdelava kovin Metlika
 • Obdelava kovin Mojstrana
 • Obdelava kovin Mozirje
 • Obdelava kovin Murska Sobota
 • Obdelava kovin Nova Gorica
 • Obdelava kovin Novo mesto
 • Obdelava kovin Ormož
 • Obdelava kovin Piran - Pirano
 • Obdelava kovin Pivka
 • Obdelava kovin Portorož
 • Obdelava kovin Postojna
 • Obdelava kovin Ptuj
 • Obdelava kovin Radeče
 • Obdelava kovin Radenci
 • Obdelava kovin Radovljica
 • Obdelava kovin Ravne Na Koroškem
 • Obdelava kovin Ribnica
 • Obdelava kovin Rogaška Slatina
 • Obdelava kovin Sevnica
 • Obdelava kovin Sežana
 • Obdelava kovin Škofja Loka
 • Obdelava kovin Slovenj Gradec
 • Obdelava kovin Slovenska Bistrica
 • Obdelava kovin Slovenske Konjice
 • Obdelava kovin Šoštanj
 • Obdelava kovin Štore
 • Obdelava kovin Tolmin
 • Obdelava kovin Trbovlje
 • Obdelava kovin Tržič
 • Obdelava kovin Trzin
 • Obdelava kovin Velenje
 • Obdelava kovin Vipava
 • Obdelava kovin Vojnik
 • Obdelava kovin Vransko
 • Obdelava kovin Vrhnika
 • Obdelava kovin Žalec
 • Obdelava kovin Zreče
 • Obdelava kovin Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane