x

  OBDELAVA KOVIN cena

  Cena obdelave kovine je odvisna od dimenzij, materiala (jeklo, aluminij, inox), obdelave (vroče cinkano in barvano, prašno barvano ...), tipa montaže (varjeno, kovičeno ali vijačeno), lokacije montaže (v delavnici ali na gradbišču) in seveda od izvajalca. Za manjšo obdelavo kovine, kot je razrez kovine na tračni žagi, boste odšteli med 15-25 EUR/h. Za točno ceno pošljite povpraševanje našim preverjenim ključavničarjem in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o obdelavi kovin.

  CENA ZA RAZREZ KOVINE


  Cena ključavničarskih del. Cena obdelave kovine, cena za razrez kovine na tračni žagi.

  15.00 €/ura

  MINIMALNA CENA
  €/ura

  SREDNJA CENA
  25.00 €/ura

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za ključavničarja

  DRUGE CENE ZA OBDELAVA KOVIN

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Kovinski profili

  Cena za miniziranje, odstranjevanje rje, pleskanje osnovnega in 2x - dvakranega pleskanja končnega premaza kovinskih profilov.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Kovinske stopnice

  Cena za miniziranje, odstranjevanje rje, pleskanje osnovbnega in 2x - dvakratnega končnega premaza kovinskih stopnic.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Kovinske ograje

  Cena za miniziranje, odstranjevanje rje, pleskanje osnovnega in 2x - dvakranega pleskanja končnega premaza kovinske ograje.  €/m2

  m2
  povpraševanje>

  Splošna ključaviničarska dela, lahke konstrukcije

  Cena za splošna ključavničarska dela na kilogram jekla.  €/kg

  kg
  povpraševanje>

  Splošna ključaviničarska dela, težje konstrukcije

  Cena za splošna ključavničarska dela za konstrukcije z IPE , I profili na kilogram jekla.  €/kg

  kg
  povpraševanje>

  CNC razrez

  Cena za laserski razrez kovine. Cena laserskega razreza konstrukcije pločevine do debeline 20 mm. Cena za laserski razrez s programiranjem brez materiala in priprave delavniških načrtov.  €/ura

  ura
  povpraševanje>

  Kompletna izdelava, dobava in montaža žične ograje vključno z napenjalnim in pritrdilnim materialom  €/m1

  m1
  povpraševanje>

  Kompletna izdelava, dobava in montaža ročaja, na steno, na notranjem stopnišču, vključno z napenjalnim in pritrdilnim materialom  €/m1

  m1
  povpraševanje>

  Kompletna izdelava, dobava in montaža kovinske rešetke dim

  60/200 cm, ki se montira na svetlobni jašek.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Kompletna izdelava, dobava in montaža poštnega nabiralnika, pocinkana pločevina, RAL po izboru investitorja!

  Kompletna izdelava, dobava in montaža poštnega nabiralnika, pocinkana pločevina, RAL po izboru investitorja!  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Kompletna izdelava, dobava in montaža hišne tablice (hišna številka), dim

  150x200 mm.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Inox kuhinja po meri

  Cena za inox kuhinjo po meri. Cena za opremo gostinske kuhinje po meri iz odprtih, pol zaprtih in zaprtih elementov.  €/m1

  m1
  povpraševanje>

  Ključavničarske intervencije

  Cena vloma v protivlomna vrata. Cena vloma pri izgubi ključev. Cena za vlom v ključavnico protivlomnih vrat, skupaj z zamenjavo z novo ključavnico in zaščitnimi elementi.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>

  Graviranje kovine

  Cena za graviranje kovine. Cena laserskega graviranja kovine. Cena za graviranje v aluminijasto pločevino.  €/ura

  ura
  povpraševanje>

  CNC struženje

  Cena za CNC struženje. Cena CNC struženja stružne dolžine do 2000 mm. Cena za struženje brez materiala.  €/ura

  ura
  povpraševanje>

  Brušenje nožev

  Cena za brušenje nožev. Cena brušenja nožev pri brušenju minimalno 5 nožev. Cena velja za ostrenje kuhinjskih nožev.  €/kpl

  kpl
  povpraševanje>
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Prašno barvanje


  Kakšna je cena za prašno barvanje? Cena prašnega barvanja ali prašnega lakiranja je odvisna od velik...

  Preverite tudi: Prašno barvanje cena

  CNC obdelava kovin


  Kakšna je cena CNC obdelave kovin? Cena CNC rezanja, CNC struženja CNC rezkanja, je odvisna od cene ...

  Preverite tudi: CNC obdelava kovin cena

  Peskanje


  Kakšna je cena peskanja kovin? Cena peskanja kovine je odvisna od načina peskanja (tlačno, turbinsko...

  Preverite tudi: Peskanje cenik - cena za ponudnika peskanja

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ključavničarstvo - vse kar morate vedeti

  1.Kaj morate vedeti o obdelavi kovin

  Obdelava kovin je postopek dela s kovinami iz katerih ustvarimo posamezne kovinske dele, sklope ali večje kovinske konstrukcije. Ključavničarstvo oz. obdelava kovin je zelo širok pojem, ki zajema vse od izdelave denimo ladje do izdelave najmanjših delov motorja, zato zajema tudi ustrezno širok nabor znanj, procesov in orodij.

  kljucavnicarstvo.jpg
  Ključavničarstvo zajema širok nabor znanj, procesov in orodij.

  2. Izbor izvajalca

  Izberite zanesljivo podjetje oz. izvajalca z dolgoletnimi izkušnjami. Pomembno je, da podjetje ponuja tako ogled in tehnično svetovanje pred izvedbo projekta, kot tudi servisiranje po izvedbi. Zagotovite si garancijo v primeru, da pride do morebitne napake pri izdelavi ali drugih pomanjkljivosti. Odločite se za fleksibilno in učinkovito podjetje, ki se bo prilagodilo vašim željam.

  3. Najpogostejši ključavničarski izdelki

  3.1 Dvoriščna vrata

  Ključavničarji običajno izdelujejo dvoriščna vrata iz inoksa, aluminija ali železa (kovana). Obliko in barvo vrat lahko prilagodijo vašim željam.

  Dvoriščna vrata so lahko:

  - Samonosna : tovrstna vrata so konzolno vpeta na kovinski ali betonski steber in ne potrebujejo talnih vodil. Poleg običajnega ročnega odpiranja imajo lahko tudi avtomatsko odpiranje, ki poenostavi njihovo uporabo. 

  - Drsna : imajo talna vodila pritrjena v tleh. Odpiramo jih lahko ročno ali na avtomatski pogon.

  - Krilna :  vrata so vpeta na enega ali dva stebra, odvisno od tega ali so eno ali dvokrilna.  izdelujemo eno oz. dvokrilna. Način odpiranja je lahko ročni ali avtomatski.

  - Osebni prehod

  3.2 Ograje

  Z ograjo lahko ogradimo parcelo, dvorišče, teraso, bazen, balkon, stopnišče in drugo.  Estetsko se morajo lepo ujemati z okolico in objektom. Izdelane so običajno iz inoxa, aluminija, kombinacije materialov (steklo, les) ali pa so kovane iz železa. Zunanje ograje morajo biti ustrezno zaščitene proti koroziji in rji.

  Inox ograje 

  so primerne za zunanjo in notranjo uporabo. Lahko so peskane, brušene in polirane. Velikokrat se inoks kombinira z drugimi materiali kot sta les in steklo. Odlikuje jih dolga življenjska doba.

  Kovane ograje 

  so estetsko zanimive in elegantne. Različno oblikovane elemente si lahko izberete po svojem okusu. Ograjo se običajno vijači na kovinske ali betonske stebre. Kovane ograje morajo imeti protikorozijsko zaščito za dolgo življenjsko dobo. Običajno so vroče cinkane nato pa še prašno ali mokro barvane.

  Ograje iz aluminija

  so primerne so za balkone ali terase, zunanja ter notranja stopnišča, ob bazenu in okolici hiše.
  V primerjavi z  inox ograjami, so lažje in niso varjene temveč vijačene. Izgledajo pa  zelo podobno kot inoks ograje.

  3.3 Stopnišča

  Na voljo so stopnice ali konstrukcije za stopnice za notranjo, zunanjo in industrijsko uporabo. Običajno se jih izdeluje iz vroče cinkanega jekla ali nerjavečega jekla.

  3.4 Nadstreški

  Nadstreški so lahko izdelani za pokrivanje avta ali pa balkona, terase in drugih prostorov, ki jih želimo zaščititi pred zunanjimi elementi kot so sneg, dež, toča ali sonce. Največkrat so jekleni, aluminijasti ali iz nerjavečega jekla. Jeklo je vroče cinkano, ter prašno oz. mokro barvano v izbranem odtenku. Nadstreški so lahko na stebrih ali konzolni. 

  3.5 Po želji

  Po vaših željah lahko ključavničar izdela tudi številne druge izdelke kot so: razne nosilne konstrukcije, podesti, nosilci, ogrodja strojev, itd.. za skladiščne, industrijske, športne in druge objekte. 

  4. Postopki obdelave in spajanja ter zaščite kovin

  4.1 Postopki obdelave kovin

  4.1.1  Krivljenje oz. upogibanje kovin

  Pri upogibanju kovin zunanja vlakna napnemo, notranja pa nakrčimo. V sredini ostane nevtralno polje, v katerem so vlakna brez dodatne napetosti. Upogibanje je eden najbolj razširjenih tehnoloških postopkov preoblikovanja kovinskih polizdelkov kot so pločevine, profili in cevi. Pri posameznih in maloserijskih izdelkih se upogibanje izvede na univerzalnih orodjih in strojih. Pri serijski proizvodnji pa se uporablja specialna orodja (štance), ki izvajajo tako rezanje, upogibanje kot globoki vlek, hkrati.

  4.1.2 Klepanje (vlečenje) kovin

  Danes se klepanje izvaja samo še obrtniško, sicer pa je ta postopek nadomestil globoki vlek in stiskanje. Pri klepanju se pločevina položi na podlago, nato pa se po njej tolče s posebnim klepalnim kladivom krožno od sredine navzven. Med klepanjem se material tanjša ali nakrči. S tem postopkom se največkrat obdeluje baker, medenino, aluminij, kositer in cink.

  4.1.3 Brušenje kovin

  Brušenje lahko ročno, zunanje in notranje okroglo brušenje, plano brušenje, brezkonično brušenje, rezanje z brusi in rezanje navojev. Pri tem se uporablja različne stroje od namiznega brusilnega stroja do ročnega s kotnim prenosom.

  4.1.4 Vrtanje kovin

  Z vrtanjem se v kovino izreže vrtino. Sveder vrtalnega stroja z vrtenjem osno odrezuje material iz obdelovane kovine kar rezultira v izvrtini valjaste oblike. Z grezenjem lahko povečamo obstoječo izvrtino v materialu, s povrtavanjem pa bolj fino povečamo izvrtino, da izboljšamo njeno natančnost.

  Vrtamo lahko v jeklo, hardox, inox, inox cevi, v aluminij, baker in medenino,…

  4.1.5 Razrez kovin

  Laserski razrez

  Je najbolj natančen in napreden tehnološki postopek s katerim lahko danes razrežemo kovine. Ima številne prednosti pred ostalimi postopki. Je cenovno ugoden, hitrejši in kakovostnejši. Običajno z njim lahko razrežemo pločevino, aluminij in inox do debeline 2 cm, pri maksimalnem gabaritu plošč 2x 4 m. Je pa to odvisno od stroja, ki ga ima delavnica na razpolago.

  Plazemski razrez

  Razrez s plazemsko žago je v primerjavi z laserskim cenejši. Plazemski razrez se izvaja na konstrukcijski pločevini debeli do 8 cm, ter na aluminiju in inoksu debeline do 4 cm. Največja dimenzija plošče je lahko 2x 6m. Je pa to odvisno od stroja, ki ga ima delavnica na razpolago.

  Tračna žaga

  Na tračni žagi razrežemo kovinske profile in cevi. Lahko se jih reže tudi pod kotom. Največji premer reza je lahko 60 cm.

  4.2 Načini spajanja kovin

  4.2.1 Kovičenje

  Spajanje gradiv s kovicami v težko razstavljivo celoto. Lahko je vroče ali hladno. Zakovičena dela lahko razstavimo le z odsekanjem kovice. To se uporablja pri mostnih konstrukcijah, mrežah, ograjah...

  4.2.2 Varjenje

  Z varjenjem lahko spojimo dve ali več elementov v nerazdružljivo celoto. To doseže toplota, pritisk ali kombinacija obeh. Lahko se dodaja material ali pa tudi ne. Varjenje je sočelno s pritiskom, obžigalnorje in lasersko.

  4.2.3 Lotanje (ali spajkanje)

  S pretaljevanjem dodatnega materiala spajamo dve kovini. Lot se raztali, osnovni material pa se segreje samo do tališča. Loti so lahko mehki ali trdi. Mehki imajo nižje tališče, trdi pa višje. Z lotanjem lahko spajamo jeklo tudi s barvnimi kovinami. 

  4.2.4 Vijačenje

  To je spajanje, ki je razstavljivo, vijake odvijemo in spojene dele razstavimo. 

  4.3 Zaščita pred oksidacijo

  Nekatere kovine so podvržene oksidaciji, pri tem na njihovi površini nastane plast oksida. Kovine kot je denimo aluminij ravno ta plast ščiti pred nadaljnjo oksidacijo, pri železu pa je rja prepustna za zrak in vodo zato se oksidacija oz. rjavenje nadaljuje. V kolikor take kovine ne zaščitimo ustrezno lahko v končni fazi tudi propadejo. Pravilna zaščita površine tako predstavlja nujen postopek pri končni obdelavi izdelka. Kovine je možno zaščititi s kovinskimi ali nekovinskimi zaščitnimi sloji.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  PREDELAVA JEKLENE POSTELJE V IZVLEČNO

  Pozdravljeni!

  Potrebujem železen predal pod obstoječo jekleno posteljo na kolesih katera povleče tudi del posteljnega dna. Iz enojne postelje želim narediti zakonsko posteljo.

  Lep pozdrav.
  450 € do 750 €


  ........

  POKROV ZA NOTRANJI JAŠEK

  Pozdravljeni,

  potrebujem pokrov za notranji pohodni jašek na katerega se bodo prilepile ploščice. Pokrov naj bo iz dveh delov, za lažji popis vodomera.

  Dimenzije: cca 102 cm x 60 cm

  Lp 180 € do 300 €


  ........

  SANACIJA BARVANJE BALKONSKE OGRAJE (NOVIGRAD)

  1. Demontaža ograje
  2. Sanacija ograje (čiščenje, zaščita, barvanje bela) na lokaciji izvajalca
  3. Montaža ograje

  Lokacija: Novigrad, Hrvaška
  Opis:
  Balkonska ograja je pocinkana, bela prekrivna barva se močno lušči.
  Nahaja se v 2. nad. majhnega bloka v Novemgradu. Privijačena je z vijaki na fasado. Najboljše bi bil spust ograje na tla z vrvjo, bremenskim trakom.

  Ali je možna izvedba že v juniju?

  Lp 243 € do 405 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, INOX UMIVALNIK,
  Obdelava kovin, Ljubljana - Šentvid

  270 € do 450 €

  CENA, OGRODJE ŽELEZNIH GARAŽNIH VRAT,
  Obdelava kovin, Cerknica

  900 € do 1500 €

  CENA, PODALJŠANJE STEBROV ZA VRTNO OGRAJO,
  Obdelava kovin, Maribor

  315 € do 525 €

  CENA, ŽELEZNI NOSILCI ZA SAMOSTOJEČO KLOP,
  Obdelava kovin, Železniki

  450 € do 750 €

  CENA, OKRASNA KORITA ZA ROŽE NA TERASI,
  Obdelava kovin, Črnuče

  198 € do 330 €

  CENA, PREDELAVO KOVINSKE OGRAJE NA TERASI,
  Obdelava kovin, Novo mesto

  495 € do 825 €

  CENA, KOVINSKI PESJAK,
  Obdelava kovin, Orehova vas

  315 € do 525 €

  CENA, INOX OKVIR,
  Obdelava kovin, Ljubljana

  405 € do 675 €

  CENA, OBNOVA KOVINSKIH PODBOJEV NOTRANJIH VRAT,
  Obdelava kovin, Ljubljana

  90 € do 150 €

  CENA, IZDELAVA KOVINSKEGA OGRODJA ZA KLOP,
  Obdelava kovin, Grobelno

  135 € do 225 €

  CENA, OBNOVA KOVINSKE OGRAJE + MENJAVA STEKEL,
  Obdelava kovin, Radenci

  621 € do 1035 €

  CENA, REŠETKE ZA OKNA,
  Obdelava kovin, Ankaran

  180 € do 300 €

  CENA, IZDELAVA PREGRAD IZ VARJENE MREŽE,
  Obdelava kovin, Velenje

  450 € do 750 €

  CENA, ZBIRALNIK METEORNE VODE,
  Obdelava kovin, Ljubljana - Črnuče

  63 € do 105 €

  CENA, KOVINSKO KRILO VRAT,
  Obdelava kovin, Ljubljana

  360 € do 600 €

  CENA, INOX BOX ZA TRANSPORT HRANE,
  Obdelava kovin, Trebnje

  180 € do 300 €

  CENA, KOVINSKI POKROV - REŠETKA,
  Obdelava kovin, Ivančna Gorica

  135 € do 225 €

  CENA, KOVINSKA VRATA ZA ZAŠČITO OBSTOJEČIH VHODNIH VRAT,
  Obdelava kovin, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, KOVINSKI / ŽELEZNI PODSTAVEK,
  Obdelava kovin, Grosuplje

  810 € do 1350 €

  CENA, SANACIJA RJAVEČEGA KOVINSKEGA OKVIRJA BALKONA,
  Obdelava kovin, Maribor

  315 € do 525 €

  CENA, VARJENJE PLOŠČ ZA MONTAŽO LESENIH DESK NA KOVINSKO OBRAJO,
  Obdelava kovin, Koper

  270 € do 450 €

  CENA, ALU STEBRI (CEVI) ZA MIZICO,
  Obdelava kovin, Zgornja Kungota

  225 € do 375 €

  CENA, IZDELAVA ŠTIRIH INOX OMAR ZA ZUNANJO ENOTO KLIME,
  Obdelava kovin, Ljubljana

  315 € do 525 €

  CENA, KOVINSKO PODNOŽJE ZA ZUNANJE KLOPI,
  Obdelava kovin, Šentjernej

  270 € do 450 €

  CENA, IZDELAVA KOVINSKEGA OGRODJA ZA VRTNO MIZO IN 2 KLOPI,
  Obdelava kovin, Mavčiče

  135 € do 225 €

  CENA, KOVINSKI PODSTAVEK ZA GNEZDO ŠTORKELJ,
  Obdelava kovin, Domžale

  720 € do 1200 €

  CENA, OGRODJE ZA LETNO KUHINJO,
  Obdelava kovin, Prebold

  720 € do 1200 €

  CENA, ZAŠČITA ZA ZUNANJO ENOTO TOPLOTNE ČRPALKE,
  Obdelava kovin, Maribor

  450 € do 750 €

  CENA, ZAPIRANJE KOVINSKEGA NADSTREŠKA,
  Obdelava kovin, Dol Pri Ljubljani

  900 € do 1500 €

  CENA, KOVINSKA VRATA,
  Obdelava kovin, Kranj

  90 € do 150 €

  CENA, ODSTRANITEV KOVINSKIH STOPNIC,
  Obdelava kovin, Ljubljana

  315 € do 525 €

  CENA, IZDELAVA KOVINSKE ZAŠČITE ZA BALKONSKA VRATA,
  Obdelava kovin, Tržič

  180 € do 300 €

  CENA, IZDELAVA KOVINSKEGA PREDPRAŽNIKA,
  Obdelava kovin, Radovljica

  45 € do 75 €

  CENA, OBNOVA ZARJAVELIH ŽELEZNIH ZUNANJIH VRAT,
  Obdelava kovin, Celje

  450 € do 750 €

  CENA, DODELAVA KLETK ZA REJO PIŠČANCEV + ROB ODTOČNEGA KANALA,
  Obdelava kovin, Maribor

  2700 € do 4500 €

  CENA, INOX JAŠKA,
  Obdelava kovin, Vodice

  90 € do 150 €  Poglej druge končane projekte in cene

  OBDELAVA KOVIN CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 309 PODJETIJ ZA OBDELAVA KOVIN


  BREZPLAČNA STORITEV
  IŠČEMO LOKALNO
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE OBDELAVA KOVIN?

 • Obdelava kovin Ajdovščina
 • Obdelava kovin Bled
 • Obdelava kovin Bovec
 • Obdelava kovin Celje
 • Obdelava kovin Črna na Koroškem
 • Obdelava kovin Črnomelj
 • Obdelava kovin Domžale
 • Obdelava kovin Gornja Radgona
 • Obdelava kovin Gornji Grad
 • Obdelava kovin Hrastnik
 • Obdelava kovin Ilirska Bistrica
 • Obdelava kovin Izola
 • Obdelava kovin Jesenice
 • Obdelava kovin Kamnik
 • Obdelava kovin Kidričevo
 • Obdelava kovin Kobarid
 • Obdelava kovin Kočevje
 • Obdelava kovin Koper
 • Obdelava kovin Kranj
 • Obdelava kovin Kranjska Gora
 • Obdelava kovin Krško
 • Obdelava kovin Laško
 • Obdelava kovin Lendava
 • Obdelava kovin Litija
 • Obdelava kovin Ljubljana
 • Obdelava kovin Ljutomer
 • Obdelava kovin Maribor
 • Obdelava kovin Metlika
 • Obdelava kovin Mojstrana
 • Obdelava kovin Mozirje
 • Obdelava kovin Murska Sobota
 • Obdelava kovin Nova Gorica
 • Obdelava kovin Novo mesto
 • Obdelava kovin Ormož
 • Obdelava kovin Piran - Pirano
 • Obdelava kovin Pivka
 • Obdelava kovin Portorož
 • Obdelava kovin Postojna
 • Obdelava kovin Ptuj
 • Obdelava kovin Radeče
 • Obdelava kovin Radenci
 • Obdelava kovin Radovljica
 • Obdelava kovin Ravne Na Koroškem
 • Obdelava kovin Ribnica
 • Obdelava kovin Rogaška Slatina
 • Obdelava kovin Sevnica
 • Obdelava kovin Sežana
 • Obdelava kovin Škofja Loka
 • Obdelava kovin Slovenj Gradec
 • Obdelava kovin Slovenska Bistrica
 • Obdelava kovin Slovenske Konjice
 • Obdelava kovin Šoštanj
 • Obdelava kovin Štore
 • Obdelava kovin Tolmin
 • Obdelava kovin Trbovlje
 • Obdelava kovin Tržič
 • Obdelava kovin Trzin
 • Obdelava kovin Velenje
 • Obdelava kovin Vipava
 • Obdelava kovin Vojnik
 • Obdelava kovin Vransko
 • Obdelava kovin Vrhnika
 • Obdelava kovin Žalec
 • Obdelava kovin Zreče
 • Obdelava kovin Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane