Rastlinjaki cena

Cena rastlinjaka je odvisna od njegove velikosti, izbire materiala konstrukcije, materiala prozorne kritine, od prezračevalnih odprtin in morebitnega namakalnega sistema. Cena rastlinjaka, ki je primeren za domačo uporabo, narejen iz pocinkane jeklene konstrukcije in prekrit s polietilensko folijo v velikosti 4x6 metrov (24m2), brez montaže, stane okoli 1400€. V kolikor se odločimo za strokovno montažo, moramo tej ceni prišteti še nekaj 100€. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati stane torej od 50 do 70 EUR/m2 Ker je rastlinjak lahka, sestavljiva konstrukcija lahko veliko ceneje kupite in sestavite tudi rabljen rastlinjak.

Komu zaupati postavitev rastlinjaka? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rastlinjakov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA RASTINJAK


Cena rastlinjaka. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati.

60.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
84.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za izdelovalca rastlinjakov

DRUGE CENE ZA RASTLINJAKI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Rastlinjaki, vse kar morate vedeti

1. Rastlinjak, cena, nemen in vrste. Kaj morate vedeti pred nakupom rastlinjaka?

1.1. Rastlinjaki po namenu

Ko razmišljate o nakupu rastlinjaka morate najprej odgovoriti na vprašanje čemu bo služil rastlinjak. Različne vrste rastlinjakov namreč služijo različnim namenom. V kolikor rastlinjak potrebujemo za razmnoževanje in prezimovanje rastlin, bo ta drugačen od tistega, ki ga uporabljamo tudi kot zimski vrt, rastlinjak za gojenje zelenjave pa spet drugačen. Nekateri rastlinjaki bolje zadržujejo toploto, drugi imajo boljši izkoristek prostora itd. 

Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami
Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami

 

1.2. Ogrevanje rastlinjaka

Rastlinjaki so lahko ogrevani ali pa neogrevani. Ogrevani rastlinjaki so uporabnejši saj omogočajo tako razmnoževanje kot prezimovanje rastlin ter podaljšujejo njihovo rastno dobo. Služijo lahko tudi za utrjevanje rastlin med prehodom in ogrevanega prostora na prosto. Gojenje eksotičnih rastlin pa sploh ni možno brez ogrevanja.  

1.3. Velikost in enostavna širitev rastlinjaka

Priporočljivo je, da se odločimo za modularni rastlinjak, ki omogoča enostavno širitev. Lahko se zgodi, da bo po nekaj letih, rastlinjak postal premajhen za naše potrebe in ga bo potrebno povečati. Pri izbiri velikosti rastlinjaka čimbolj natančno predvidimo vse naše potrebe. Pazimo, da je prehod med policami oz gredami znotraj rastlinjaka dovolj velik, da se nemoteno gibamo. Police morajo prvenstveno zagotavljati dovolj prostora rastlinam hkrati pa naj ne bodo globje od 60 cm, grede pa naj ne bodo širše od 100 cm, da jih bomo lahko dosegli. V rastlinjaku naj bo tudi prostor za dovolj veliko mizo, na kateri bomo opravljali delo z rastlinami.

2. Naredi sam ali kupljen rastlinjak?

2.1. Naredi sam rastlinjak

Najprej se moramo odločiti ali bomo rastlinjak izdelali v lastni režiji ali bomo kupili tovarniško izdelanega. Svetujemo, da se izdelave rastlinjaka lotimo sami le  v izjemnih primerih. Strokovno izdelan in postavljen rastlinjak vam bo ob uporabi namreč prihranil veliko dela in tudi stroškov. Tudi pridelek bo večji. Če želite namreč rastlinjak postaviti sami vam bo ogrodje, ki bo masivnejše, odvzelo veliko svetlobe. V običajnih trgovinah namreč ni možno kupiti dovolj močnega okovja.

2.2. Kupljen rastlinjak

Pri nakupu rastlinjaka opozarjamo svetujemo, da se ne ujamete v past in kupite enega od nizkocenovnih rastlinjakov, ki se vedno pogosteje pojavljajo v vrtnih centrih. Raje se odločite za nakup kakovostnega rastlinjaka. 

Rastlinjak naj bo čim bližje hiši
Rastlinjak naj bo čim bližje hiši

 

Čvrsto ogrodje
Še posebej bodite pozorni na to kakšno ogrodje ima rastlinjak. Le-to naj bo čim bolj trdno in čvrsto, da lahko zdrži močno tresenje in obešanje celo do 100 kg. V Sloveniji so ekstremni vremenski pojavi, ki jih spremljajo močni sunki vetra, zelo pogosti. Močno ogrodje prepreči, da bi nam rastlinjak veter odpihal k sosedu. Ogrodje mora biti dovolj močno tudi, da zdrži obilne snežne padavine, sicer bomo ponoči dežurali in otresali sneg z rastlinjaka ali pa se bo podrl.

Dobro zračenje
Poleg ustreznega ogrodja, je zelo pomembno, da ima rastlinjak čim boljše urejeno zračenje. Dobro zračenje, po potrebi celo umetna ventilacija, pomeni namreč boljšo zaščitenost vrtnin pred boleznimi kot uporaba kemičnih sredstev. Zračenje rastlinjaka je pomembno iz več razlogov. Prvi je, da je v vseh letnih časih je potrebno odvajati odvečno vlago, ki se nabira v notranjosti. Drugi razlog je uravnavanje temperature. V manjših rastlinjakih lahko temperatura, tudi pozimi, preseže 30 stopinj celzija. Samo vrata ali pa majhno okence v strehi ne zadoščata za uravnavanje temperature. Dobro zračenje je moč doseči zgolj z odpiranjem bočnih kril. Pri tem pa je pomembno, da bočna krila ne segajo do tal. Spodnji del bokov naj bo fiksen vsaj do višine enega metra. Na ta način ob zgodnje pomladanskemu zračenju, ki vedno poteka zjutraj (saj se je čez noč nabralo veliko vlage), ko so temperature še zelo nizke, zaščitimo mlade sadike, spomladi posajene plodovke in druge vrtnine. Bočno zračenje pa je še bolj pomembno poleti, ko so temperature zelo visoke, brez tega bi se rastline poleti dobesedno skuhale. 

3. Rastlinjaki glede na vrste

3.1. Glede na ogrodje

Izbira materiala za ogrodje rastlinjaka je odvisna od uporabnosti, zahtevnosti vzdrževanja in videza. Ogrodja rastlinjakov so najpogosteje iz lesa, aluminija ali jekla.

Leseni rastlinjak
Les je gotovo najprivlačnejši izmed vseh treh materijalov in dobro zadržuje toploto. Ima pa tudi nekaj slabih lastnosti. Lesena ogrodja so dokaj draga, poleg tega pa so zahtevna za vzdrževanje. 

Aluminijasti rastlinjak
Ogrodje iz aluminija je lahko in ne potrebuje veliko vzdrževanja. Na drugi strani pa aluminij slabo zadržuje toploto.

Jekleni rastlinjak
Ogrodja iz jekla so najcenejša, ter enostavna za postavitev. Zahtevajo redno vzdrževanje. Omogočajo tudi vgradnjo večjih stekel. 

3.2. Rastlinjaki glede na pokrivni materijal

Steklene plošče so najprimernejše za rastlinjake. Uporablja se vrtnarsko steklo, ki je tanjše in cenejše od navadnega stekla in bolje prepušča svetlobo. Dobro zadržuje toploto. Se rado hitro zlomi ali poči. 

Plastične plošče so manj primerne. So dražje, bolj občutljive in rade postanejo motne. Slabše zadržujejo toploto in po daljši izpostavljenosti soncu postanejo krhke. 

Polikarbonatne plošče so uporabne, ker so težko zlomljive in imajo dobre izolacijske lastnosti, a so neodporne proti razam in barvno neobstojne.

4. Kam postaviti rastlinjak

Sonce
Prvo pravilo pri postavitvi rastlinjaka je, da upoštevamo, da imajo prav vse vrtnine rade sonce. Rastlinjak zato postavimo na tisti del vrta ali dvorišča, kjer večji del dneva sije sonce.

Smer postavitve
Pomembna je tudi smer postavitve, zaželeno je, da rastlinjak postavimo v smeri vzhod-zahod, da bodo rastline ves dan enakomerno osvetljene. 

Zavetrje
Da bi se izognili večjim sunkom vetra, ki so sicer bolj značilni za Primorsko in Panonsko nižino, poskusimo rastlinjak postaviti v čim bolj zavetrno lego.

Voda
Rastlinjakov nikoli ne smemo postavljati ob vznožju hriba, v kotlino ali nekam, kjer lahko zastaja voda ob večjih padavinah. Tudi območja s visoko podtalnico niso primerna za gojenje rastlin. 


Čim bližje hiši
V kolikor je le možno je dobro, če lahko rastlinjak postavimo v bližini hiše. V rastlinjak moramo namreč napeljati vodo za zalivanje rastlin, vsakodnevno nošenje zalivalke je zelo utrudljivo. Predvsem pa je bližina hiša priročna za to, da lahko v vsakršnem vremenu, tudi v zimskih mesecih, nabiramo svoja zelišča, zelenjavo in cvetje.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMRASTLINJAK IZ POLIKARBONATA

Pozdravljeni,

potrebujem rastlinjak iz polikarbonata 4×6×2 m.

Lp 1350 1 do 2250 €


........

RASTLINJAK IZ STEKLA

Pozdravljeni,

potrebujem rastlinjak za vrt.

Lp 450 1 do 750 €


........

IZVEDBA RASTLINJAKA

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo vrtnega rastlinjaka za domačo rabo, stabilen. Dimenzije so 2,5-3 m x 4-6 m x 1,9 m.

Lp 1170 1 do 1950 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, RASTLINJAK, D=5M Š.=2M V=CCA.2M-2,5M
Rastlinjaki, Ljubljana

810 € do 1350 €

CENA, RASTLINJAK, 13M2, 3 X 4.5M
Rastlinjaki, Portorož

810 € do 1350 €

CENA, RAZREZ IN MONTAŽO POLIKARBONATA NA RASTLINJAK, 120X240X210
Rastlinjaki, Logatec

270 € do 450 €

CENA, RASTLINJAK, 3×3.2 M
Rastlinjaki, Gornji Grad

630 € do 1050 €

CENA, RASTLINJAK, 4X3X2 M
Rastlinjaki, Tržič

900 € do 1500 €

CENA, PREKRIVANJE RASTLINJAKA, 3X4X2M
Rastlinjaki, Medvode

270 € do 450 €

CENA, PREKRITJE RASTLINJAKA, 8,44 M X 2,84 M
Rastlinjaki, Nova Gorica

540 € do 900 €

CENA, RASTLINJAK, ODPOREN NA SNEG IN VETER, 4 X 6M
Rastlinjaki, Grad

5850 € do 9750 €

CENA, RASTLINJAK NASLONJEN NA OBSTOJEČ OBLEKT., 3 X 3,5 X 3.5
Rastlinjaki, Dol Pri Ljubljani

450 € do 750 €

CENA, MONTAŽA RASTLINJAKA STRELKA 3, 4 × 3 × 2,4M
Rastlinjaki, Nazarje

180 € do 300 €

CENA, MONTAŽA KOVINSKEGA RASTLINJAKA, 2 X 2 X 2,2 IN 3 X 2 X 2,2
Rastlinjaki, Črni Kal

270 € do 450 €

CENA, RASTLINJAK ZA ZELENJAVO, 40M ŠIRINA 100M DOLŽINA
Rastlinjaki, Šmartno pri Slovenj Gradcu

630 € do 1050 €

CENA, POLIKARBONATNI RASTLINJAK ZA MONTAŽO NA ZID , 2500X5000
Rastlinjaki, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, RASTLINJAK, 3MX6MX2,5M
Rastlinjaki, Zgornja Besnica

720 € do 1200 €

CENA, POLIKARBONAT, 3X 6 X1.9 M
Rastlinjaki, Kisovec

1170 € do 1950 €

CENA, RASTLINJAK, 3X6X2M
Rastlinjaki, Zagorje ob Savi

630 € do 1050 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA RASTLINJAKA, 2 X 5 X 2 M
Rastlinjaki, Žalec

648 € do 1080 €

CENA, MONTAŽA STEKLENJAKA, 4,6*2,7
Rastlinjaki, Slovenska Bistrica

360 € do 600 €

CENA, MONTAŽA RASTLINJAKA TERMOPLAST, 300 X 600 X 210CM
Rastlinjaki, Škofljica

270 € do 450 €

CENA, MANJŠI RASTLINJAK S FOLIJO, 3 X 2 ALI 3X3
Rastlinjaki, Šentrupert na Dolenjskem

585 € do 975 €

CENA, ZAMENJAVA UV FOLIJE, 6X2,5X1,85
Rastlinjaki, Beltinci

270 € do 450 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK , 3M ŠIRINE, 4 M DOLŽINE IN 2 M VIŠINE
Rastlinjaki, Ljubljana

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK PO MOL PREDPISISH, 150,300,200
Rastlinjaki, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, RASTLINJAK, 4M X 6M
Rastlinjaki, Ljubljana

720 € do 1200 €

CENA, KOVINSKI RASTLINJAK, 3 X 8 M
Rastlinjaki, Laško

1260 € do 2100 €

CENA, ZAMENJAVA FOLIJE NA RASTLINJAKU, 6M X 16M
Rastlinjaki, Laško

180 € do 300 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK , 3 X 4 M
Rastlinjaki, Škofja Loka

630 € do 1050 €

CENA, STEKLENJAK ZA VRT, CCA 2,7-3M X 6-7M X2M
Rastlinjaki, Dol Pri Ljubljani

675 € do 1125 €

CENA, RASTLINJAK , ŠIRINA OBVEZNO NE VECJA OD 2M DOLŽINA 4 DO 5 M
Rastlinjaki, Dol Pri Ljubljani

675 € do 1125 €

CENA, RASTLINJAK, 3X6M
Rastlinjaki, Jakobski Dol

630 € do 1050 €

CENA, MONTAŽA STEKLENJAKA, 2.6X3.2X2.4M
Rastlinjaki, Zreče

297 € do 495 €

CENA, RASTLINJAK IZ POLIKARBONATA Z MONTAŽO, 4 X 6 X CCA 2,3 M
Rastlinjaki, Slap ob Idrijci

1296 € do 2160 €

CENA, RASTLINJAK POKRIT Z PVC FOLIJO, 3 M X 4 M X 2.5 M
Rastlinjaki, Šmartno Pri Litiji

648 € do 1080 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK, CCA 4MX8MX2M
Rastlinjaki, Bučka

810 € do 1350 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK, 4X3.5X2
Rastlinjaki, Brestanica

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, 4X3X2,5 M
Rastlinjaki, Žiri

675 € do 1125 €Poglej druge končane projekte in cene

Rastlinjaki CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

84+ PODJETIJ ZA RASTLINJAKI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE RASTLINJAKI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane