RASTLINJAKI cena

Cena rastlinjaka je odvisna od njegove velikosti, izbire materiala konstrukcije, materiala prozorne kritine, od prezračevalnih odprtin in morebitnega namakalnega sistema. Cena rastlinjaka, ki je primeren za domačo uporabo, narejen iz pocinkane jeklene konstrukcije in prekrit s polietilensko folijo v velikosti 4x6 metrov (24m2), brez montaže, stane okoli 1400€. V kolikor se odločimo za strokovno montažo, moramo tej ceni prišteti še nekaj 100€. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati stane torej od 50 do 70 EUR/m2 Ker je rastlinjak lahka, sestavljiva konstrukcija lahko veliko ceneje kupite in sestavite tudi rabljen rastlinjak.

Komu zaupati postavitev rastlinjaka? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rastlinjakov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA RASTINJAK


Cena rastlinjaka. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati.

60.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
84.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za izdelovalca rastlinjakov

DRUGE CENE ZA RASTLINJAKI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Rastlinjaki, vse kar morate vedeti

1. Rastlinjak, cena, nemen in vrste. Kaj morate vedeti pred nakupom rastlinjaka?

1.1. Rastlinjaki po namenu

Ko razmišljate o nakupu rastlinjaka morate najprej odgovoriti na vprašanje čemu bo služil rastlinjak. Različne vrste rastlinjakov namreč služijo različnim namenom. V kolikor rastlinjak potrebujemo za razmnoževanje in prezimovanje rastlin, bo ta drugačen od tistega, ki ga uporabljamo tudi kot zimski vrt, rastlinjak za gojenje zelenjave pa spet drugačen. Nekateri rastlinjaki bolje zadržujejo toploto, drugi imajo boljši izkoristek prostora itd. 

Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami
Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami

 

1.2. Ogrevanje rastlinjaka

Rastlinjaki so lahko ogrevani ali pa neogrevani. Ogrevani rastlinjaki so uporabnejši saj omogočajo tako razmnoževanje kot prezimovanje rastlin ter podaljšujejo njihovo rastno dobo. Služijo lahko tudi za utrjevanje rastlin med prehodom in ogrevanega prostora na prosto. Gojenje eksotičnih rastlin pa sploh ni možno brez ogrevanja.  

1.3. Velikost in enostavna širitev rastlinjaka

Priporočljivo je, da se odločimo za modularni rastlinjak, ki omogoča enostavno širitev. Lahko se zgodi, da bo po nekaj letih, rastlinjak postal premajhen za naše potrebe in ga bo potrebno povečati. Pri izbiri velikosti rastlinjaka čimbolj natančno predvidimo vse naše potrebe. Pazimo, da je prehod med policami oz gredami znotraj rastlinjaka dovolj velik, da se nemoteno gibamo. Police morajo prvenstveno zagotavljati dovolj prostora rastlinam hkrati pa naj ne bodo globje od 60 cm, grede pa naj ne bodo širše od 100 cm, da jih bomo lahko dosegli. V rastlinjaku naj bo tudi prostor za dovolj veliko mizo, na kateri bomo opravljali delo z rastlinami.

2. Naredi sam ali kupljen rastlinjak?

2.1. Naredi sam rastlinjak

Najprej se moramo odločiti ali bomo rastlinjak izdelali v lastni režiji ali bomo kupili tovarniško izdelanega. Svetujemo, da se izdelave rastlinjaka lotimo sami le  v izjemnih primerih. Strokovno izdelan in postavljen rastlinjak vam bo ob uporabi namreč prihranil veliko dela in tudi stroškov. Tudi pridelek bo večji. Če želite namreč rastlinjak postaviti sami vam bo ogrodje, ki bo masivnejše, odvzelo veliko svetlobe. V običajnih trgovinah namreč ni možno kupiti dovolj močnega okovja.

2.2. Kupljen rastlinjak

Pri nakupu rastlinjaka opozarjamo svetujemo, da se ne ujamete v past in kupite enega od nizkocenovnih rastlinjakov, ki se vedno pogosteje pojavljajo v vrtnih centrih. Raje se odločite za nakup kakovostnega rastlinjaka. 

Rastlinjak naj bo čim bližje hiši
Rastlinjak naj bo čim bližje hiši

 

Čvrsto ogrodje
Še posebej bodite pozorni na to kakšno ogrodje ima rastlinjak. Le-to naj bo čim bolj trdno in čvrsto, da lahko zdrži močno tresenje in obešanje celo do 100 kg. V Sloveniji so ekstremni vremenski pojavi, ki jih spremljajo močni sunki vetra, zelo pogosti. Močno ogrodje prepreči, da bi nam rastlinjak veter odpihal k sosedu. Ogrodje mora biti dovolj močno tudi, da zdrži obilne snežne padavine, sicer bomo ponoči dežurali in otresali sneg z rastlinjaka ali pa se bo podrl.

Dobro zračenje
Poleg ustreznega ogrodja, je zelo pomembno, da ima rastlinjak čim boljše urejeno zračenje. Dobro zračenje, po potrebi celo umetna ventilacija, pomeni namreč boljšo zaščitenost vrtnin pred boleznimi kot uporaba kemičnih sredstev. Zračenje rastlinjaka je pomembno iz več razlogov. Prvi je, da je v vseh letnih časih je potrebno odvajati odvečno vlago, ki se nabira v notranjosti. Drugi razlog je uravnavanje temperature. V manjših rastlinjakih lahko temperatura, tudi pozimi, preseže 30 stopinj celzija. Samo vrata ali pa majhno okence v strehi ne zadoščata za uravnavanje temperature. Dobro zračenje je moč doseči zgolj z odpiranjem bočnih kril. Pri tem pa je pomembno, da bočna krila ne segajo do tal. Spodnji del bokov naj bo fiksen vsaj do višine enega metra. Na ta način ob zgodnje pomladanskemu zračenju, ki vedno poteka zjutraj (saj se je čez noč nabralo veliko vlage), ko so temperature še zelo nizke, zaščitimo mlade sadike, spomladi posajene plodovke in druge vrtnine. Bočno zračenje pa je še bolj pomembno poleti, ko so temperature zelo visoke, brez tega bi se rastline poleti dobesedno skuhale. 

3. Rastlinjaki glede na vrste

3.1. Glede na ogrodje

Izbira materiala za ogrodje rastlinjaka je odvisna od uporabnosti, zahtevnosti vzdrževanja in videza. Ogrodja rastlinjakov so najpogosteje iz lesa, aluminija ali jekla.

Leseni rastlinjak
Les je gotovo najprivlačnejši izmed vseh treh materijalov in dobro zadržuje toploto. Ima pa tudi nekaj slabih lastnosti. Lesena ogrodja so dokaj draga, poleg tega pa so zahtevna za vzdrževanje. 

Aluminijasti rastlinjak
Ogrodje iz aluminija je lahko in ne potrebuje veliko vzdrževanja. Na drugi strani pa aluminij slabo zadržuje toploto.

Jekleni rastlinjak
Ogrodja iz jekla so najcenejša, ter enostavna za postavitev. Zahtevajo redno vzdrževanje. Omogočajo tudi vgradnjo večjih stekel. 

3.2. Rastlinjaki glede na pokrivni materijal

Steklene plošče so najprimernejše za rastlinjake. Uporablja se vrtnarsko steklo, ki je tanjše in cenejše od navadnega stekla in bolje prepušča svetlobo. Dobro zadržuje toploto. Se rado hitro zlomi ali poči. 

Plastične plošče so manj primerne. So dražje, bolj občutljive in rade postanejo motne. Slabše zadržujejo toploto in po daljši izpostavljenosti soncu postanejo krhke. 

Polikarbonatne plošče so uporabne, ker so težko zlomljive in imajo dobre izolacijske lastnosti, a so neodporne proti razam in barvno neobstojne.

4. Kam postaviti rastlinjak

Sonce
Prvo pravilo pri postavitvi rastlinjaka je, da upoštevamo, da imajo prav vse vrtnine rade sonce. Rastlinjak zato postavimo na tisti del vrta ali dvorišča, kjer večji del dneva sije sonce.

Smer postavitve
Pomembna je tudi smer postavitve, zaželeno je, da rastlinjak postavimo v smeri vzhod-zahod, da bodo rastline ves dan enakomerno osvetljene. 

Zavetrje
Da bi se izognili večjim sunkom vetra, ki so sicer bolj značilni za Primorsko in Panonsko nižino, poskusimo rastlinjak postaviti v čim bolj zavetrno lego.

Voda
Rastlinjakov nikoli ne smemo postavljati ob vznožju hriba, v kotlino ali nekam, kjer lahko zastaja voda ob večjih padavinah. Tudi območja s visoko podtalnico niso primerna za gojenje rastlin. 


Čim bližje hiši
V kolikor je le možno je dobro, če lahko rastlinjak postavimo v bližini hiše. V rastlinjak moramo namreč napeljati vodo za zalivanje rastlin, vsakodnevno nošenje zalivalke je zelo utrudljivo. Predvsem pa je bližina hiša priročna za to, da lahko v vsakršnem vremenu, tudi v zimskih mesecih, nabiramo svoja zelišča, zelenjavo in cvetje.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMMONTAŽA RASTLINJAKA TERMOPLAST

Pozdravljeni,

potrebujem montažo rastlinjaka Termoplast, ker mi dobavitelj ne more zagotoviti montaže do septembra. Material imam komplet že doma, tudi navodila, a sam ga ne morem postaviti.


Lp 270 € do 450 €


........

VRTNI RASTLINJAK

Pozdravljeni,

potrebujem vrtni rastlinjak z folijo v velikosti 3x4m.

LP 630 € do 1050 €


........

STEKLENJAK ZA VRT

Pozdravljeni,

potrebujem steklenjak za vrt, folija ali polikarbonat, da je možno primerno prezračevanje.

LP 675 € do 1125 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, RASTLINJAK , ŠIRINA OBVEZNO NE VECJA OD 2M DOLŽINA 4 DO 5 M
Rastlinjaki, Dol Pri Ljubljani

675 € do 1125 €

CENA, RASTLINJAK, 3X6M
Rastlinjaki, Jakobski Dol

630 € do 1050 €

CENA, MONTAŽA STEKLENJAKA, 2.6X3.2X2.4M
Rastlinjaki, Zreče

297 € do 495 €

CENA, RASTLINJAK IZ POLIKARBONATA Z MONTAŽO, 4 X 6 X CCA 2,3 M
Rastlinjaki, Slap ob Idrijci

1296 € do 2160 €

CENA, RASTLINJAK POKRIT Z PVC FOLIJO, 3 M X 4 M X 2.5 M
Rastlinjaki, Šmartno Pri Litiji

648 € do 1080 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK, 4X3.5X2
Rastlinjaki, Brestanica

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, 6X4X2,5M
Rastlinjaki, Brežice

630 € do 1050 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK IZ UV FOLIJE, 4 X 6 X 2,2 M
Rastlinjaki, Ptuj

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK (CELOLETNI), 3M X 5M X 2,5M
Rastlinjaki, Celje

720 € do 1200 €

CENA, NOVO FOLIJO ZA RASTLINJAK, 47 M2; 4MX4.5M (PRILAGAM SKICO MER)
Rastlinjaki, Dobrna

360 € do 600 €

CENA, RASTLINJAK , Š: 1,5 M, D: 3,5 M, V: 2 M
Rastlinjaki, Zgornja Kungota

720 € do 1200 €

CENA, STEKLENJAK Z NAMAKALNIM SISTEMOM Z MONTAŽO VEL.4*10M, 4*10
Rastlinjaki, Ljubljana

2160 € do 3600 €

CENA, STEKLENJAK OZ. RASTLINJAK, 4, 10, 3
Rastlinjaki, Ljubljana-Zalog

810 € do 1350 €

CENA, PO MERI RASTLINJAK, 2,8 X 3,8 X 2 M
Rastlinjaki, Domžale

405 € do 675 €

CENA, VRTNI RASTLINJAK, 4M X 5M X 2,5
Rastlinjaki, Braslovče

720 € do 1200 €

CENA, VGRADITEV FOLIJE NA ŽE OBSTOJEČI RASTLINJAK, 2M X 6M
Rastlinjaki, Beltinci

180 € do 300 €

CENA, MENJATI FOLIJO, 20 X 5 M
Rastlinjaki, Leskovec pri Krškem

270 € do 450 €

CENA, RASTLINJAK ZA VRT, DOLŽINA 5-6 METROV, ŠIRINA 3 M, STOJNA VIŠINA
Rastlinjaki, Horjul

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, 2.5 X 4 X 2 M
Rastlinjaki, Žirovnica

891 € do 1485 €

CENA, RASTLINJAK ZA DOMAČO RABO, CCA. 10X4 M
Rastlinjaki, Tržišče

450 € do 750 €

CENA, RASTLINJAK , 2X CCA8X2,5 M, VRATA S STRANI
Rastlinjaki, Tolmin

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, ŠIROK 3M, DOLŽINA 6 M VIŠINA DO 2,40 M
Rastlinjaki, Apače

810 € do 1350 €

CENA, RASTLINJAK, 2.7/2.7X5.0X2.4
Rastlinjaki, Vojnik

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, ZIMSKI VRT, 2,5 X 7 X 2,5 M
Rastlinjaki, Trebnje

900 € do 1500 €

CENA, RASTLINJAK S POLIKARBONATNO STREHO, 3X5ALI6MXMIN2M
Rastlinjaki, Bovec

630 € do 1050 €

CENA, RASTLINJAK, CCA 6X4 M
Rastlinjaki, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, RASTLINJAK, DOLŽINA 4M,ŠIRINA CCA2,5M,VIŠINA STANDARDNA
Rastlinjaki, Murska Sobota

540 € do 900 €

CENA, STEKLENJAK , 2M X 2,5M
Rastlinjaki, Ljubljana - Črnuče

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK , CCA 2X3 M
Rastlinjaki, Domžale

630 € do 1050 €

CENA, RASTLINJAK, 4X6 M
Rastlinjaki, Laporje

900 € do 1500 €

CENA, IZDELAVA RASTLINJAKA, 50 M2 PRIBLIŽNO
Rastlinjaki, Murska Sobota

1800 € do 3000 €

CENA, RASTLINJAK STEKLENJAK, 12M2, 2X4X2 ŠXDXV
Rastlinjaki, Domžale

675 € do 1125 €

CENA, STEKLENJAK OZ. RASTLINJAK, 200 X 500 X 220
Rastlinjaki, Tržič

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, 2X4X2 M
Rastlinjaki, Orehova vas

720 € do 1200 €

CENA, RASTLINJAK, 7 M2
Rastlinjaki, Križe

630 € do 1050 €

CENA, RASTLINJAK, POLIKARBONATNE PLOŠČE, CCA 4 X 3M, VIŠINA 2 DO 3M
Rastlinjaki, Cankova

720 € do 1200 €Poglej druge končane projekte in cene

RASTLINJAKI CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

81+ PODJETIJ ZA RASTLINJAKI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE RASTLINJAKI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane