Za področje

  Rastlinjaki cena

  Cena rastlinjaka je odvisna od njegove velikosti, izbire materiala konstrukcije, materiala prozorne kritine, od prezračevalnih odprtin in morebitnega namakalnega sistema. Cena rastlinjaka, ki je primeren za domačo uporabo, narejen iz pocinkane jeklene konstrukcije in prekrit s polietilensko folijo v velikosti 4x6 metrov (24m2), brez montaže, stane okoli 1400€. V kolikor se odločimo za strokovno montažo, moramo tej ceni prišteti še nekaj 100€. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati stane torej od 50 do 70 EUR/m2 Ker je rastlinjak lahka, sestavljiva konstrukcija lahko veliko ceneje kupite in sestavite tudi rabljen rastlinjak.

  Komu zaupati postavitev rastlinjaka? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom rastlinjakov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za rastinjak


  Cena rastlinjaka. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati.

  60.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  72.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  84.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Rastlinjaki (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Rastlinjaki, vse kar morate vedeti

  1. Rastlinjak, cena, nemen in vrste. Kaj morate vedeti pred nakupom rastlinjaka?

  1.1. Rastlinjaki po namenu

  Ko razmišljate o nakupu rastlinjaka morate najprej odgovoriti na vprašanje čemu bo služil rastlinjak. Različne vrste rastlinjakov namreč služijo različnim namenom. V kolikor rastlinjak potrebujemo za razmnoževanje in prezimovanje rastlin, bo ta drugačen od tistega, ki ga uporabljamo tudi kot zimski vrt, rastlinjak za gojenje zelenjave pa spet drugačen. Nekateri rastlinjaki bolje zadržujejo toploto, drugi imajo boljši izkoristek prostora itd. 

  Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami
  Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami

   

  1.2. Ogrevanje rastlinjaka

  Rastlinjaki so lahko ogrevani ali pa neogrevani. Ogrevani rastlinjaki so uporabnejši saj omogočajo tako razmnoževanje kot prezimovanje rastlin ter podaljšujejo njihovo rastno dobo. Služijo lahko tudi za utrjevanje rastlin med prehodom in ogrevanega prostora na prosto. Gojenje eksotičnih rastlin pa sploh ni možno brez ogrevanja.  

  1.3. Velikost in enostavna širitev rastlinjaka

  Priporočljivo je, da se odločimo za modularni rastlinjak, ki omogoča enostavno širitev. Lahko se zgodi, da bo po nekaj letih, rastlinjak postal premajhen za naše potrebe in ga bo potrebno povečati. Pri izbiri velikosti rastlinjaka čimbolj natančno predvidimo vse naše potrebe. Pazimo, da je prehod med policami oz gredami znotraj rastlinjaka dovolj velik, da se nemoteno gibamo. Police morajo prvenstveno zagotavljati dovolj prostora rastlinam hkrati pa naj ne bodo globje od 60 cm, grede pa naj ne bodo širše od 100 cm, da jih bomo lahko dosegli. V rastlinjaku naj bo tudi prostor za dovolj veliko mizo, na kateri bomo opravljali delo z rastlinami.

  2. Naredi sam ali kupljen rastlinjak?

  2.1. Naredi sam rastlinjak

  Najprej se moramo odločiti ali bomo rastlinjak izdelali v lastni režiji ali bomo kupili tovarniško izdelanega. Svetujemo, da se izdelave rastlinjaka lotimo sami le  v izjemnih primerih. Strokovno izdelan in postavljen rastlinjak vam bo ob uporabi namreč prihranil veliko dela in tudi stroškov. Tudi pridelek bo večji. Če želite namreč rastlinjak postaviti sami vam bo ogrodje, ki bo masivnejše, odvzelo veliko svetlobe. V običajnih trgovinah namreč ni možno kupiti dovolj močnega okovja.

  2.2. Kupljen rastlinjak

  Pri nakupu rastlinjaka opozarjamo svetujemo, da se ne ujamete v past in kupite enega od nizkocenovnih rastlinjakov, ki se vedno pogosteje pojavljajo v vrtnih centrih. Raje se odločite za nakup kakovostnega rastlinjaka. 

  Rastlinjak naj bo čim bližje hiši
  Rastlinjak naj bo čim bližje hiši

   

  Čvrsto ogrodje
  Še posebej bodite pozorni na to kakšno ogrodje ima rastlinjak. Le-to naj bo čim bolj trdno in čvrsto, da lahko zdrži močno tresenje in obešanje celo do 100 kg. V Sloveniji so ekstremni vremenski pojavi, ki jih spremljajo močni sunki vetra, zelo pogosti. Močno ogrodje prepreči, da bi nam rastlinjak veter odpihal k sosedu. Ogrodje mora biti dovolj močno tudi, da zdrži obilne snežne padavine, sicer bomo ponoči dežurali in otresali sneg z rastlinjaka ali pa se bo podrl.

  Dobro zračenje
  Poleg ustreznega ogrodja, je zelo pomembno, da ima rastlinjak čim boljše urejeno zračenje. Dobro zračenje, po potrebi celo umetna ventilacija, pomeni namreč boljšo zaščitenost vrtnin pred boleznimi kot uporaba kemičnih sredstev. Zračenje rastlinjaka je pomembno iz več razlogov. Prvi je, da je v vseh letnih časih je potrebno odvajati odvečno vlago, ki se nabira v notranjosti. Drugi razlog je uravnavanje temperature. V manjših rastlinjakih lahko temperatura, tudi pozimi, preseže 30 stopinj celzija. Samo vrata ali pa majhno okence v strehi ne zadoščata za uravnavanje temperature. Dobro zračenje je moč doseči zgolj z odpiranjem bočnih kril. Pri tem pa je pomembno, da bočna krila ne segajo do tal. Spodnji del bokov naj bo fiksen vsaj do višine enega metra. Na ta način ob zgodnje pomladanskemu zračenju, ki vedno poteka zjutraj (saj se je čez noč nabralo veliko vlage), ko so temperature še zelo nizke, zaščitimo mlade sadike, spomladi posajene plodovke in druge vrtnine. Bočno zračenje pa je še bolj pomembno poleti, ko so temperature zelo visoke, brez tega bi se rastline poleti dobesedno skuhale. 

  3. Rastlinjaki glede na vrste

  3.1. Glede na ogrodje

  Izbira materiala za ogrodje rastlinjaka je odvisna od uporabnosti, zahtevnosti vzdrževanja in videza. Ogrodja rastlinjakov so najpogosteje iz lesa, aluminija ali jekla.

  Leseni rastlinjak
  Les je gotovo najprivlačnejši izmed vseh treh materijalov in dobro zadržuje toploto. Ima pa tudi nekaj slabih lastnosti. Lesena ogrodja so dokaj draga, poleg tega pa so zahtevna za vzdrževanje. 

  Aluminijasti rastlinjak
  Ogrodje iz aluminija je lahko in ne potrebuje veliko vzdrževanja. Na drugi strani pa aluminij slabo zadržuje toploto.

  Jekleni rastlinjak
  Ogrodja iz jekla so najcenejša, ter enostavna za postavitev. Zahtevajo redno vzdrževanje. Omogočajo tudi vgradnjo večjih stekel. 

  3.2. Rastlinjaki glede na pokrivni materijal

  Steklene plošče so najprimernejše za rastlinjake. Uporablja se vrtnarsko steklo, ki je tanjše in cenejše od navadnega stekla in bolje prepušča svetlobo. Dobro zadržuje toploto. Se rado hitro zlomi ali poči. 

  Plastične plošče so manj primerne. So dražje, bolj občutljive in rade postanejo motne. Slabše zadržujejo toploto in po daljši izpostavljenosti soncu postanejo krhke. 

  Polikarbonatne plošče so uporabne, ker so težko zlomljive in imajo dobre izolacijske lastnosti, a so neodporne proti razam in barvno neobstojne.

  4. Kam postaviti rastlinjak

  Sonce
  Prvo pravilo pri postavitvi rastlinjaka je, da upoštevamo, da imajo prav vse vrtnine rade sonce. Rastlinjak zato postavimo na tisti del vrta ali dvorišča, kjer večji del dneva sije sonce.

  Smer postavitve
  Pomembna je tudi smer postavitve, zaželeno je, da rastlinjak postavimo v smeri vzhod-zahod, da bodo rastline ves dan enakomerno osvetljene. 

  Zavetrje
  Da bi se izognili večjim sunkom vetra, ki so sicer bolj značilni za Primorsko in Panonsko nižino, poskusimo rastlinjak postaviti v čim bolj zavetrno lego.

  Voda
  Rastlinjakov nikoli ne smemo postavljati ob vznožju hriba, v kotlino ali nekam, kjer lahko zastaja voda ob večjih padavinah. Tudi območja s visoko podtalnico niso primerna za gojenje rastlin. 


  Čim bližje hiši
  V kolikor je le možno je dobro, če lahko rastlinjak postavimo v bližini hiše. V rastlinjak moramo namreč napeljati vodo za zalivanje rastlin, vsakodnevno nošenje zalivalke je zelo utrudljivo. Predvsem pa je bližina hiša priročna za to, da lahko v vsakršnem vremenu, tudi v zimskih mesecih, nabiramo svoja zelišča, zelenjavo in cvetje.

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Lesena konstrukcija za rastlinjak

  Pozdravljeni,

  potrebujem leseno ogrodje za rastlinjak. spodnji del je priporočljiv kovinski, zgoraj les. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 450 € do 750 €

  ........

  Montaža rastlinjaka

  Pozdravljeni,

  potrebujem montažo rastlinjaka Termoplast Garden 3x6 metrov na betonsko konstrukcijo.

  Lep pozdrav. 225 € do 375 €

  ........

  Rastlinjak z montažo

  Pozdravljeni,

  potrebujem vrtni rastlinjak 250 cm x 800 cm z montažo dodatne okna avtomatsko odpiranje in zalivalni sistem in dvignjene grede 20cm -50cm višine .

  Lp 1080 € do 1800 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Popravilo in ojačitev rastlinjaka, Po opisu
  Rastlinjaki, Pesnica Pri Mariboru

  630 € do 1050 €

  Cena, Rastlinjak, pvc, 2 x 4 x 2 m
  Rastlinjaki, Straža pri Novem mestu

  495 € do 825 €

  Cena, Vrtni rastlinjak, cca 6-8 m2
  Rastlinjaki, Ljubljana

  405 € do 675 €

  Cena, Sestava polikarbonatnrga rastlinjaka, 2,6x4,45x2,48
  Rastlinjaki, Murska Sobota

  90 € do 150 €

  Cena, Zamenjava folije na rastlinjaku, 5 x 3,5 m
  Rastlinjaki, Begunje Na Gorenjskem

  270 € do 450 €

  Cena, Vrtni rastlinjak, 3x4x2,5
  Rastlinjaki, Slovenska Bistrica

  765 € do 1275 €

  Cena, Izdelava steklenjaka, 4-5 m širine, 8-10m dolžine
  Rastlinjaki, Ilirska Bistrica

  6300 € do 10500 €

  Cena, Rastlinjak za vrt, 12 m2
  Rastlinjaki, Radlje Ob Dravi

  720 € do 1200 €

  Cena, Zamenjava folije na rastlinjaku, 4 x 2 x 2,65
  Rastlinjaki, Maribor

  360 € do 600 €

  Cena, Rastlinjak, 18 m2 3x6
  Rastlinjaki, Kranj

  990 € do 1650 €

  Cena, Rastlinjak iz pleksija, 1 kom
  Rastlinjaki, Kranj

  900 € do 1500 €

  Cena, Rastlinjak, 2,5 x 4 x 2 m
  Rastlinjaki, Šmartno Pri Litiji

  1350 € do 2250 €

  Cena, Rastlinjak velik približno, 12 do 16 kvadratnih metrov, nisem vezana na natančno velikost, višina pa normalna
  Rastlinjaki, Šmartno V Rožni Dolini

  720 € do 1200 €

  Cena, Menjava folije na rastlinjaku, 15x5m
  Rastlinjaki, Cerklje na Gorenjskem

  2700 € do 4500 €

  Cena, Rastlinjak 3x4, Po opisu
  Rastlinjaki, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, Drsna steklena vrata na rastlinjaku, Po opisu
  Rastlinjaki, Ajdovščina

  630 € do 1050 €

  Cena, Dobava in montaža rastlinjaka, 6x4m ali 8x4m
  Rastlinjaki, Slovenj Gradec

  1350 € do 2250 €

  Cena, Montaža rastlinjaka 3x6m, 3x6m višina2,4m
  Rastlinjaki, Kamnik

  90 € do 150 €

  Cena, Izvedba steklenjaka, dolžina16 x širina 8 m
  Rastlinjaki, Radeče

  8100 € do 13500 €

  Cena, Prekrivanje in obnova rastlinjaka, 30 m2
  Rastlinjaki, Trnovska Vas

  1350 € do 2250 €

  Cena, Rastlinjak po meri, š=2,5m l=3,0m h=2,3m
  Rastlinjaki, Velenje

  900 € do 1500 €

  Cena, Zamenjava folije, 1 kom
  Rastlinjaki, Celje

  270 € do 450 €

  Cena, Izvedba dobave in postavitve rastlinjaka, 2.5 x 6 x 2.4 m
  Rastlinjaki, Trzin

  720 € do 1200 €

  Cena, rastlinjak cca 3x4m, 3x4x2,5
  Rastlinjaki, Mozirje

  810 € do 1350 €

  Cena, Izvedba hobi rastlinjaka, 3 x 6 m
  Rastlinjaki, Tržič

  1080 € do 1800 €

  Cena, Dobav in montaža rastlinjaka, 412 x 358 cm + robniki12cm
  Rastlinjaki, Jesenice

  720 € do 1200 €

  Cena, Dobava in montaža rastlinjaka, 6 x 4 x v 2 m
  Rastlinjaki, Kranj

  1530 € do 2550 €

  Cena, nov vrtni rastlinjak, 4x4x2
  Rastlinjaki, Bohinjsko jezero

  990 € do 1650 €

  Cena, Rastlinjak, pol profesionalni, Širina cca. 3-4m, dolžina 10m, višina cca. 2,5m
  Rastlinjaki, Slovenska Bistrica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Montaza rastlinjaka, polikarbonat, 3x6 m
  Rastlinjaki, Vojnik

  270 € do 450 €

  Cena, Sestavljanje ruskega rastlinjaka Strelka, 2x3
  Rastlinjaki, Domžale

  540 € do 900 €

  Cena, Stekleni rastlinjak z visokimi gredami, 1x
  Rastlinjaki, Ljubljana - Šentvid

  1350 € do 2250 €

  Cena, rastlinjak velikosti 4mx6m, 4 x 6 x 2,3 m
  Rastlinjaki, Dobrnič

  1350 € do 2250 €

  Cena, Rastlinjak iz polikarbonatnih plošč z oknom, 2 m x 1,2 m
  Rastlinjaki, Slovenska Bistrica

  135 € do 225 €

  Cena, Rastlinjak, 4x2,5x2
  Rastlinjaki, Dravograd

  1800 € do 3000 €

  Cena, Rastlinjak, 6x3
  Rastlinjaki, Ilirska Bistrica

  540 € do 900 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Rastlinjaki cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  89+ podjetij za Rastlinjaki
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane