RASTLINJAKI cena

  Cena rastlinjaka je odvisna od njegove velikosti, izbire materiala konstrukcije, materiala prozorne kritine, od prezračevalnih odprtin in morebitnega namakalnega sistema. Cena rastlinjaka, ki je primeren za domačo uporabo, narejen iz pocinkane jeklene konstrukcije in prekrit s polietilensko folijo v velikosti 4x6 metrov (24m2), brez montaže, stane okoli 1400€. V kolikor se odločimo za strokovno montažo, moramo tej ceni prišteti še nekaj 100€. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati stane torej od 50 do 70 EUR/m2 Ker je rastlinjak lahka, sestavljiva konstrukcija lahko veliko ceneje kupite in sestavite tudi rabljen rastlinjak. Za točno ceno rastlinjaka lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim ponudnikom rastlinjakov in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o rastlinjakih.

  CENA ZA RASTINJAK


  Cena rastlinjaka. Rastlinjak s polietilensko folijo in jeklenih pocinkanih cevi ter drsnimi vrati.

  50.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  70.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za izdelovalca rastlinjakov

  DRUGE CENE ZA RASTLINJAKI

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Rastlinjaki, vse kar morate vedeti

  1. Rastlinjak, cena, nemen in vrste. Kaj morate vedeti pred nakupom rastlinjaka?

  1.1. Rastlinjaki po namenu

  Ko razmišljate o nakupu rastlinjaka morate najprej odgovoriti na vprašanje čemu bo služil rastlinjak. Različne vrste rastlinjakov namreč služijo različnim namenom. V kolikor rastlinjak potrebujemo za razmnoževanje in prezimovanje rastlin, bo ta drugačen od tistega, ki ga uporabljamo tudi kot zimski vrt, rastlinjak za gojenje zelenjave pa spet drugačen. Nekateri rastlinjaki bolje zadržujejo toploto, drugi imajo boljši izkoristek prostora itd. 

  Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami
  Rastlinjak pokrit s polikarbonatnimi ploščami

   

  1.2. Ogrevanje rastlinjaka

  Rastlinjaki so lahko ogrevani ali pa neogrevani. Ogrevani rastlinjaki so uporabnejši saj omogočajo tako razmnoževanje kot prezimovanje rastlin ter podaljšujejo njihovo rastno dobo. Služijo lahko tudi za utrjevanje rastlin med prehodom in ogrevanega prostora na prosto. Gojenje eksotičnih rastlin pa sploh ni možno brez ogrevanja.  

  1.3. Velikost in enostavna širitev rastlinjaka

  Priporočljivo je, da se odločimo za modularni rastlinjak, ki omogoča enostavno širitev. Lahko se zgodi, da bo po nekaj letih, rastlinjak postal premajhen za naše potrebe in ga bo potrebno povečati. Pri izbiri velikosti rastlinjaka čimbolj natančno predvidimo vse naše potrebe. Pazimo, da je prehod med policami oz gredami znotraj rastlinjaka dovolj velik, da se nemoteno gibamo. Police morajo prvenstveno zagotavljati dovolj prostora rastlinam hkrati pa naj ne bodo globje od 60 cm, grede pa naj ne bodo širše od 100 cm, da jih bomo lahko dosegli. V rastlinjaku naj bo tudi prostor za dovolj veliko mizo, na kateri bomo opravljali delo z rastlinami.

  2. Naredi sam ali kupljen rastlinjak?

  2.1. Naredi sam rastlinjak

  Najprej se moramo odločiti ali bomo rastlinjak izdelali v lastni režiji ali bomo kupili tovarniško izdelanega. Svetujemo, da se izdelave rastlinjaka lotimo sami le  v izjemnih primerih. Strokovno izdelan in postavljen rastlinjak vam bo ob uporabi namreč prihranil veliko dela in tudi stroškov. Tudi pridelek bo večji. Če želite namreč rastlinjak postaviti sami vam bo ogrodje, ki bo masivnejše, odvzelo veliko svetlobe. V običajnih trgovinah namreč ni možno kupiti dovolj močnega okovja.

  2.2. Kupljen rastlinjak

  Pri nakupu rastlinjaka opozarjamo svetujemo, da se ne ujamete v past in kupite enega od nizkocenovnih rastlinjakov, ki se vedno pogosteje pojavljajo v vrtnih centrih. Raje se odločite za nakup kakovostnega rastlinjaka. 

  Rastlinjak naj bo čim bližje hiši
  Rastlinjak naj bo čim bližje hiši

   

  Čvrsto ogrodje
  Še posebej bodite pozorni na to kakšno ogrodje ima rastlinjak. Le-to naj bo čim bolj trdno in čvrsto, da lahko zdrži močno tresenje in obešanje celo do 100 kg. V Sloveniji so ekstremni vremenski pojavi, ki jih spremljajo močni sunki vetra, zelo pogosti. Močno ogrodje prepreči, da bi nam rastlinjak veter odpihal k sosedu. Ogrodje mora biti dovolj močno tudi, da zdrži obilne snežne padavine, sicer bomo ponoči dežurali in otresali sneg z rastlinjaka ali pa se bo podrl.

  Dobro zračenje
  Poleg ustreznega ogrodja, je zelo pomembno, da ima rastlinjak čim boljše urejeno zračenje. Dobro zračenje, po potrebi celo umetna ventilacija, pomeni namreč boljšo zaščitenost vrtnin pred boleznimi kot uporaba kemičnih sredstev. Zračenje rastlinjaka je pomembno iz več razlogov. Prvi je, da je v vseh letnih časih je potrebno odvajati odvečno vlago, ki se nabira v notranjosti. Drugi razlog je uravnavanje temperature. V manjših rastlinjakih lahko temperatura, tudi pozimi, preseže 30 stopinj celzija. Samo vrata ali pa majhno okence v strehi ne zadoščata za uravnavanje temperature. Dobro zračenje je moč doseči zgolj z odpiranjem bočnih kril. Pri tem pa je pomembno, da bočna krila ne segajo do tal. Spodnji del bokov naj bo fiksen vsaj do višine enega metra. Na ta način ob zgodnje pomladanskemu zračenju, ki vedno poteka zjutraj (saj se je čez noč nabralo veliko vlage), ko so temperature še zelo nizke, zaščitimo mlade sadike, spomladi posajene plodovke in druge vrtnine. Bočno zračenje pa je še bolj pomembno poleti, ko so temperature zelo visoke, brez tega bi se rastline poleti dobesedno skuhale. 

  3. Rastlinjaki glede na vrste

  3.1. Glede na ogrodje

  Izbira materiala za ogrodje rastlinjaka je odvisna od uporabnosti, zahtevnosti vzdrževanja in videza. Ogrodja rastlinjakov so najpogosteje iz lesa, aluminija ali jekla.

  Leseni rastlinjak
  Les je gotovo najprivlačnejši izmed vseh treh materijalov in dobro zadržuje toploto. Ima pa tudi nekaj slabih lastnosti. Lesena ogrodja so dokaj draga, poleg tega pa so zahtevna za vzdrževanje. 

  Aluminijasti rastlinjak
  Ogrodje iz aluminija je lahko in ne potrebuje veliko vzdrževanja. Na drugi strani pa aluminij slabo zadržuje toploto.

  Jekleni rastlinjak
  Ogrodja iz jekla so najcenejša, ter enostavna za postavitev. Zahtevajo redno vzdrževanje. Omogočajo tudi vgradnjo večjih stekel. 

  3.2. Rastlinjaki glede na pokrivni materijal

  Steklene plošče so najprimernejše za rastlinjake. Uporablja se vrtnarsko steklo, ki je tanjše in cenejše od navadnega stekla in bolje prepušča svetlobo. Dobro zadržuje toploto. Se rado hitro zlomi ali poči. 

  Plastične plošče so manj primerne. So dražje, bolj občutljive in rade postanejo motne. Slabše zadržujejo toploto in po daljši izpostavljenosti soncu postanejo krhke. 

  Polikarbonatne plošče so uporabne, ker so težko zlomljive in imajo dobre izolacijske lastnosti, a so neodporne proti razam in barvno neobstojne.

  4. Kam postaviti rastlinjak

  Sonce
  Prvo pravilo pri postavitvi rastlinjaka je, da upoštevamo, da imajo prav vse vrtnine rade sonce. Rastlinjak zato postavimo na tisti del vrta ali dvorišča, kjer večji del dneva sije sonce.

  Smer postavitve
  Pomembna je tudi smer postavitve, zaželeno je, da rastlinjak postavimo v smeri vzhod-zahod, da bodo rastline ves dan enakomerno osvetljene. 

  Zavetrje
  Da bi se izognili večjim sunkom vetra, ki so sicer bolj značilni za Primorsko in Panonsko nižino, poskusimo rastlinjak postaviti v čim bolj zavetrno lego.

  Voda
  Rastlinjakov nikoli ne smemo postavljati ob vznožju hriba, v kotlino ali nekam, kjer lahko zastaja voda ob večjih padavinah. Tudi območja s visoko podtalnico niso primerna za gojenje rastlin. 


  Čim bližje hiši
  V kolikor je le možno je dobro, če lahko rastlinjak postavimo v bližini hiše. V rastlinjak moramo namreč napeljati vodo za zalivanje rastlin, vsakodnevno nošenje zalivalke je zelo utrudljivo. Predvsem pa je bližina hiša priročna za to, da lahko v vsakršnem vremenu, tudi v zimskih mesecih, nabiramo svoja zelišča, zelenjavo in cvetje.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  MONTAŽA RASTLINJAKA

  Pozdravljeni.

  Naročil sem rastlinjak ki ga dobim ta teden, gre za rastlinjak iz pocinkanih profilov in polikarbomatne kritine in rabim nekoga z izkušnjami pri montaži.

  LP 270 € do 450 €


  ........

  VRTNI RASTLINJAK

  Pozdravljeni,

  vrtni rastlinjak, teren ni raven ampak je malo naklona in sicer na štiri m je pol m naklona. Lahko pa teren tudi poravnam! Zanima me cenejša izvedba.

  LP 450 € do 750 €


  ........

  RASTLINJAK

  Pozdravljeni,

  Potrevujem vrtni rastlinjak iz polikarbonata, skupaj z montažo. Konstrukcija naj bo kovinska. Dimenzije: širina 3m, dolžina 6m, višina 2,4m

  Prosim za predhodni ogled terena.

  Hvala in lep pozdrav
  900 € do 1500 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Slovenj Gradec

  810 € do 1350 €

  CENA, STEKLENJAK ,
  Rastlinjaki, Maribor

  900 € do 1500 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Trnovska Vas

  450 € do 750 €

  CENA, NOVO FOLIJO ZA RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Slovenj Gradec

  180 € do 300 €

  CENA, RASTLINJAK VAREN PRED SNEGOM,
  Rastlinjaki, Bled

  540 € do 900 €

  CENA, RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Ravne Na Koroškem

  297 € do 495 €

  CENA, RASTLINJAK ZA DOMAČI VRT,
  Rastlinjaki, Leskovec pri Krškem

  810 € do 1350 €

  CENA, RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Šmarje - Sap

  540 € do 900 €

  CENA, POTREBUJEM PONJAVO ZA RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Ptuj

  90 € do 150 €

  CENA, OGREVAN RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Trbovlje

  1800 € do 3000 €

  CENA, POLKROŽNI RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Kamnik

  675 € do 1125 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Spodnji Ivanjci

  1350 € do 2250 €

  CENA, RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Slovenska Bistrica

  900 € do 1500 €

  CENA, RASTLINJAK IZ POLIKARBONATIH PLOŠČ,
  Rastlinjaki, Vransko

  1350 € do 2250 €

  CENA, RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Kresnice

  900 € do 1500 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Puconci

  900 € do 1500 €

  CENA, RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Škofljica

  900 € do 1500 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Ljubljana

  1800 € do 3000 €

  CENA, RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Šenčur

  1800 € do 3000 €

  CENA, RASTLINJAK ALI STEKLENJAK,
  Rastlinjaki, Ljubljana

  2430 € do 4050 €

  CENA, RASTLINJAK Z NAMAKALNIM SISTEMOM,
  Rastlinjaki, Ljubljana - Šentvid

  720 € do 1200 €

  CENA, RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Škofljica

  1800 € do 3000 €

  CENA, RASTLINJAK IZ POLIKARBONATNIH PLOŠČ,
  Rastlinjaki, Domžale

  1350 € do 2250 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Piran - Pirano

  900 € do 1500 €

  CENA, RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Velenje

  900 € do 1500 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Grosuplje

  1800 € do 3000 €

  CENA, STEKLENJAK ZA RASTLINE,
  Rastlinjaki, Izola

  720 € do 1200 €

  CENA, STEKLENJAK,
  Rastlinjaki, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  CENA, LESEN RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Sv. Trojica V Slovenskih Goricah

  900 € do 1500 €

  CENA, PLOŠČE ZA RASTLINJAK,
  Rastlinjaki, Velenje

  360 € do 600 €

  CENA, VRTNI RASTLINJAK ,
  Rastlinjaki, Kuzma

  1170 € do 1950 €

  CENA, RASTLINJAK ZA SAMOSKRBO,
  Rastlinjaki, Rakek

  4050 € do 6750 €

  CENA, DVA RASTLINJAKA,
  Rastlinjaki, Kostel

  1350 € do 2250 €

  CENA, RASTLINJAK ZA VZGOJO RASTLIN ,
  Rastlinjaki, Dol Pri Ljubljani

  1350 € do 2250 €

  CENA, RASTLINJAK NA TERASI,
  Rastlinjaki, Kočevje

  315 € do 525 €  Poglej druge končane projekte in cene

  RASTLINJAKI CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 76 PODJETIJ ZA RASTLINJAKI


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane