Za področje

  Lesene ograje cena

  Cena lesene ograje je odvisna od vrste lesa, temeljenja, zapletenosti trase (raven ali nagnjen teren), tipa ograje (polna, z lamelami, izrezljana) in seveda od izvajalca. Med leseno ograjo po meri in tipsko leseno ograjo je velika razlika v ceni, zato razmislite ali želite lepše oblikovanje ali nizko ceno zunanje ograje. Priljubljene so lesene balkonske ograje, lesene vrtne ograje, lesene stopniščne ograje ipd. Cena za dobavo in montažo 100cm visoke lesene ograje, znaša okoli 40 - 80 EUR/tm.

  Komu zaupati izdelavo lesene ograje? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom lesenih ograj v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Lesene ograje, cenik ograje za vrt


  Kakšna je cena lesene vrtne ograje? Cenik za dobavo in montažo lesene ograje za vrt. Lesene deske za ograjo 100 cm, kvalitetne deske za balkonske ograje iz smrekovega lesa. Tradicionalne lesene ograje za vrtove ali moderna lesena ograja brez podkonstrukcije.

  80.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  100.00 €/tm

  SREDNJA CENA
  200.00 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Macesnova ograja


  Macesnova ograja, skupaj z dobavo in montažo, višine 100 cm z deskami 25 x 100 mm.

  100.00 €/m1

  MINIMALNA CENA
  150.00 €/m1

  SREDNJA CENA
  200.00 €/m1

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Lesene ograje (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Ograja iz bambusa, bambusove palice - bambus cena

  Bambusova ograja 100 x 500 cm. Samonosilni bambus. Cena za bambusove palice.


  kos

  €/kos

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kovane ograje


  Kakšna je cena kovane ograje? Cena za 100 cm visoko kovano ograjo (z vertikalnimi palicami in orname...

  Preverite tudi: Kovane ograje Cena - Vrata, kovana ograja s cenikom ponudnikov 2024

  Kovinske ograje


  Cena kovinske ograje je odvisna predvsem od temeljenja ter kvalitete in vrste jekla. Nerjavno jeklo ...

  Preverite tudi: Kovinske ograje cena

  Steklene ograje


  Kakšna je cena steklene ograje? Cene tekočega metra steklene ograje so odvisne od načina montaže, iz...

  Preverite tudi: Steklene ograje cena

  Inox ograje


  Kakšna je cena inox ograje? Ko je govora o cenah jeklenih ograj se je v prvotno potrebno razjasniti ...

  Preverite tudi: Inox ograje, cena 2024

  Panelne ograje


  Kakšna je cena panelnih ograj? Največja prednost panelnih ograj je zagotovo hitra montaža in ugodna ...

  Preverite tudi: Panelne ograje cena

  PVC ograje


  Kakšna je cena PVC ograje? Cene tekočega metra plastičnih ograj so različne, saj je plastična ograja...

  Preverite tudi: PVC ograje cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Lesene ograje - vse kar morate vedeti

  1. Lesene ograje - vse kar morate vedeti

  lesene-ograje.jpg
  Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta.

  1.1 Veste kaj potrebujete?

  Preden namestite ograjo, se vprašajte zakaj jo potrebujete. Če gre samo za strogo uporabnost - če želite denimo psa obdržati na dvorišču - bo verjetno zadostovala enostavna žičnata ograja. Če pa želite poleg tega blokirati tudi hrup ali vrtu dodati nekaj zasebnosti, boste želeli nekaj višjega in trdnega. Verjetno so vaše želje večplastne: želite zaščititi hišne ljubljenčke, hkrati pa želite zunanjosti svojega doma dodati dekorativni element. Ne glede na njen namen, lahko ograja rešuje več problemov, a prvi korak je odločitev o tem kaj iščete. 

  1.2 Pravilno orientirajte ograjo 

  Če gradite ograjo za zasebnost, se prepričajte, da veste, v katero smer mora biti obrnjena lesena ograja. Gladka, lepa stran ograje naj bo obrnjena proti sosedu in proti ulici. Stran s stebrički pa mora biti na notranji strani. To je običajen način gradnje dvoriščne ograje. Ne samo, da bo vaša hiša in okolica na ta način videti lepše, tudi vaš sosed bo cenil vašo pozornost do podrobnosti. 

  1.3 Razmislite o materialih za ograjo 

  Lesena ograja je najlepša, toda preden se odločite zanjo razmislite o vzdrževanju. Ograje iz lesa pač zahtevajo občasno čiščenje ter obnovo barve ali drugega zaščitnega premaza. Deli ograje se lahko sčasoma tudi ukrivijo ali pa zgnijejo in jih je potrebno zamenjati. Na voljo so tudi ograje iz materialov, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja, na primer vinil, ki daje videz lesa. Druge možnosti vključujejo aluminij, jeklo, kovano železo in bambus. 

  1.4 Kombinirajte vrste ograj 

  Če so stroški pomembni, lahko kombinirate tudi različne vrste ograj. Leseno ograjo lahko postavite spredaj pred hišo, ob straneh ali zadaj pa se lahko poslužite žične ograje in jo ozelenite.  Taka kombinacija ograj vam bo prihranila nekaj stroškov, obenem pa si boste olajšali tudi vzdrževanje.  

  1.5 Preverite predpise 

  Predno se lotite izvedbe, preverite kaj narekujejo lokalni prostorski in gradbeni predpisi. Ti običajno narekujejo višino ograje ter oddaljenost od sosednjih meja, ceste, ulice...V nekaterih primerih določajo tudi iz katerega materiala in kakšne barve je ograja.  Poleg tega se pozanimajte, ali bo za vaš projekt ograje potrebno gradbeno dovoljenje. 

  1.6 Mislite zeleno

  Namesto ograje lahko za zaščito vašega doma pred vremenskimi vplivi in ​​razgledi uporabite tudi krajinsko oblikovanje. Denimo slojevite zasaditve za omejevanje pogledov sosedov na mestih kjer želite malo več zasebnosti. Ne pozabite na lokalne predpise in pravila o ograjah v soseski. Poleg tega boste morali zagotoviti, da posajeno rastlinje (drevesa) v prihodnosti ne bodo prerasli omenjenih omejitev.

  1.7 Parcelna meja

  Vedeti morate, kam postaviti ograjo. Če želite zagotoviti, da boste ograjo postavili natančno na parcelno mejo (kjer to dovoljujejo predpisi) in ne delno na zemlji soseda, pokličite geodeta, da izdela elaborat ureditve meje in začrta parcelno mejo na terenu.

  1.8 Bodite dober sosed

  Bodite odprti in vnaprej obvestite svoje sosede o svojih načrtih za postavitev ograje. Poskusite, da ne bi po nepotrebnem blokirali njihovih stališč. Lesene ograja za zagotavljanje zasebnosti, kjer je bolj privlačna, gladka stran obrnjena proti sosedovi lastnini - se običajno šteje za dober bonton.

  1.9 Razmislite o podnebju

  V hladnih severnih podnebjih, ki občutijo zmrzal, so za stebra ograje potrebna betonska sidra. Steber naj bo pritrjen globoko vsaj 50 centimetrov, da v hladnem vremenu ne razpoka. Za toplejša, vlažnejša podnebje je najboljša izbira materiala vinil, saj je les občutljiv na vlago. V zelo hladnem podnebju so ograje iz lesa, bambusa in kovine najbolj trpežne.

  1.10 Ustvarite prehode v ograji  

  Zaradi varnosti in udobja načrtujte vsaj dva prehoda v ograjeno območje. Poskrbite, da bo eden od njiju dovolj širok za dostavo tudi večjih strojev, predmetov, kot so kosilnice in veliki zabojniki za smeti. Stopnice, pergole in drugi dekorativni elementi lahko pomagajo označiti in poudariti lokacijo vhoda. Klasična lesena ograja v kombinaciji z ustreznimi vrtnimi vrati, je lahko očarljiv vhod na vsako dvorišče.

  1.11 Ustvarite svoj slog

  Načrtujte, da boste del svojega proračuna za postavitev ograje namenili tudi dekoraciji.  Ko je vaša ograja postavljena, jo lahko polepšate z okrasnimi stebrički ali zaključki. Odvisno od sloga vašega doma, boste morda želeli ograjo pobarvati v določeno barvo. Razmislite tudi o zasaditvi vrste cvetja pred njo za resnično prijeten izgled. Za svež videz lahko na ograjo pritrdite tudi kljuke za obešanje rastlin v lončkih in vanje zasadite enoletnice ter tako ustvarite vrtno dekoracijo v živahnih barvah.

  2. Različne vrste lesa primerne za ograjo

  Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta. Pri tem je pomembno izbrati trpežen les, ki je odporen na zunanje elemente kot so žgoče sonce, zimska zmrzal ter vlaga. Če boste izbrali pravi les si boste olajšali delo z vzdrževanjem ograje in podaljšali njeno življenjsko dobo. Macesen in sibirski macesen sta v naših pogojih najbolj priporočljivi vrsti lesa za ograje saj sta zaradi rastnih pogojev stabilna in obstojna. Druge vrste vzdržljivega lesa so večinoma eksotične kot so: Ipe, 

  Cumaru, Garapa,Tik, Afromosia, Padouk, Bangkirai... Za ograjo je primeren tudi termično in kemično obdelan les. 

  3. Lesena ograja - jo lahko izdelate sami ali je bolje najeti profesionalce? 

  3.1 Najem strokovnjakov

  Postavljanje ograje je težja naloga, kot je videti, zato je priporočljivo, da poiščete strokovno pomoč usposobljenega lokalnega izvajalca. Če se odločite za najem profesionalcev, si oglejte primere ograj, ki so jih že namestili. Odločite se za najem licenciranih podjetij in posameznikov, saj so običajno vezani in zavarovani. Pridobite od tri do šest ponudb izvajalcev, da dobite jasno sliko o primernih cenah.

  4. Vzdrževanje lesene ograje

  Če ste lastnik lesene ograje, je vzdrževanje take ograje lahko stresno, še posebej, če živite na območju z ekstremnimi in vetrovnimi vremenskimi razmerami. V takih razmerah postane vzdrževanje ograje zelo zahtevno. Kljub temu pa se izplača potruditi saj je vaša ograja pomemben del vrta, ki, ne samo, da omogoča prepotrebno zasebnost, temveč tudi polepša okolico vaše hiše. 

  Tukaj smo pripravili nekaj nasvetov kako ohraniti vašo leseno ograjo v odličnem stanju:

  Potrebujete pravo opremo 

  Da bodo stvari tekle čim lažje, morate pred čiščenjem ograje zbrati vse pripomočke, ki jih potrebujete. Potrebovali boste nekaj osnovnih predmetov:

  ● Visokotlačni čistilec 

  ● Zaščitni premaz za les(organska topila)

  ● Zaščitna folija 

  ● Čopič iz naravnih ščetin (za premaz z organskimi topili), čopič s sintetičnimi dlakami ali kratkodlaki valjček iz velurja (za premaze na vodni osnovi)

  ● Belilo oz. čistilo za les

  4.1 Zaščitite rastline in travo v bližini ograje

  Z visokotlačnim čistilcem boste škropili tudi okoli ograje. zadnje kar si želite je, da bi pri tem poškodovali rastlinje in travo na vašem vrtu. Da ne bi naredili večje škode, je vsekakor vredno na rastlinje v bližini ograje položiti nekaj plastične folije. Predno začnete premaknite tudi vse vrtne predmete ali posode za rastline.

  4.2 Čistilo ali belilo dobro sperite z ograje

  Ko ste ograjo očistili z vodo nanjo nanesite čistilo za les ali belilo. Vsaka dobro založena trgovina za gradnjo bi morala imeti na voljo primerno raztopino za čiščenje lesa, ki jo lahko uporabite pri ograji. Druga možnost je uporaba belila, ki je bilo razredčeno; en del belila na dva dela vode. Raztopino namažite na ograjo in jo pustite delovati. Ko opazite, da začne odstranjevati plesen in druge madeže, zopet uporabite čistilec ali vodno cev, da odstranite raztopino. 

  4.3 Pustite, da se les posuši, nato ga premažite z zaščitnim premazom

  Zdaj je bil les globinsko očiščen, preden ga znova premažete, morate pustiti, da se dobro posuši. Zelo pomembno je, da to storite, ker če je les moker, se zaščitni premaz ne bo dobro vpil. S čopičem ali valjčkom nato natančno premažite les.  

  4.4 Postopek ponovite

  Kako redno izvajate ta postopek, je zelo odvisno od vas, večina ljudi to počne vsakih nekaj let, drugi pogosteje. Pogostost vzdrževanja ograje je v veliki meri odvisna od pogojev, v katerih živite, in stanja vaše ograje. Pogosto se mu lahko izognete, tako da ograjo večkrat operete z visokotlačnim čistilcem, vendar boste sčasoma morali kljub vsemu znova tudi premazati les.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene ograje?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Handrail installation

  Hello,

  I am looking for a company that would install wood handrail approximately 62 cm above the floor at the balcony - slightly inclined.

  Thany you 630 € do 1050 €

  ........

  Lesena ograja za balkon in teraso

  Pozdravljeni.

  Potrebujemo novo leseno ograjo na balkonu in terasi cca 30m dolžine, 90 cm višine ter 13 cm širine lesenih desk.

  Hvala. lp 810 € do 1350 €

  ........

  Smrekova balkonska ograja (vodoravne deske)

  Pozdravljeni,

  rabim smrekove balkonske deske za balkon na sliki - le prednja stran hiše in ob stopnicah na vrt - cca 15 do 16 tm (natančna specifikacija v prilogi).

  Prosim za ponudbo za deske vključno z dostavo (lahko so grčaste) in alternativno tudi deske+barvanje(Sadolin)+montaža
  Lokacija: Hotemaže (Šenčur-Preddvor).

  Lep pozdrav. 360 € do 600 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Lesene deske za ograjo, Po opisu
  Lesene ograje, Kranj

  630 € do 1050 €

  Cena, Lesena ograja za teraso, 8m
  Lesene ograje, Podlehnik

  1080 € do 1800 €

  Cena, Lesena ograja za vrt macesen sibirski, 3600 in 170/190
  Lesene ograje, Maribor

  3240 € do 5400 €

  Cena, Lesena ograja v atriju, cca 16 m ograje + vrata, višina 2 m
  Lesene ograje, Ljubljana - Šentvid

  1440 € do 2400 €

  Cena, Prenova lesenega dela balkona, 10 m2
  Lesene ograje, Pesnica Pri Mariboru

  630 € do 1050 €

  Cena, Lesena ograja za vrt, 1260 x 180
  Lesene ograje, Žužemberk

  900 € do 1500 €

  Cena, Menjava lesenih balkonskih ograj, Dolžina ograj je 28 m, višina balkonskih ograj 105 cm
  Lesene ograje, Duplje

  1350 € do 2250 €

  Cena, WPC ograja - montaža, cca. 9,50m*1,40m
  Lesene ograje, Rakek

  855 € do 1425 €

  Cena, Lesene ograja za vrt, D 50 m, V 1,8 m
  Lesene ograje, Bled

  4500 € do 7500 €

  Cena, Stopniščna ograja-pašaman, Po opisu
  Lesene ograje, Izola - Isola

  630 € do 1050 €

  Cena, Lesena ograja z krilnimi in drsnimi vrati, 49,47 m višina od 160-180 cm
  Lesene ograje, Ljubljana

  4050 € do 6750 €

  Cena, Vrtna ograja iz macesna, Višina ograje: 1700 plus 2100 Dolžina ograje: 1100 plus 1600 Vrsta vrat: Enokrilna vrata Višina vrat: 1700 Širina vrat: 900
  Lesene ograje, Ljubljana - Polje

  270 € do 450 €

  Cena, Popravilo lesene vrtne ograje, cca 20m, 2 m višina
  Lesene ograje, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Smrekove skobljane deske za zunanjo ograjo, 200 m (cca. 55 desk dolžine 4 m)
  Lesene ograje, Vrhnika

  4500 € do 7500 €

  Cena, Lesena ograja pri zunanji terasi, Po opisu
  Lesene ograje, Šmarje pri Jelšah

  1080 € do 1800 €

  Cena, Zastor iz kovine in lesa, 20 metrov /20 kom
  Lesene ograje, Domžale

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesena vrtna ograja, Dolžina cca. 36m, višina 1m
  Lesene ograje, Medvode

  3240 € do 5400 €

  Cena, Lesena ograja za pokrito teraso, 3,6 m x 5 m
  Lesene ograje, Kranj

  1170 € do 1950 €

  Cena, Lesena ograja, Po opisu
  Lesene ograje, Škofljica

  720 € do 1200 €

  Cena, Zunanja lesena ograja na stopnicah, 10 m, 1m
  Lesene ograje, Tržič

  900 € do 1500 €

  Cena, Zamenjava lesenih desk na ograji, po dogovoru
  Lesene ograje, Griže

  90 € do 150 €

  Cena, Lesena ograja + montaža, dolžina cca 10000 cm, višina 150 cm
  Lesene ograje, Ljubljana - Šmartno

  13500 € do 22500 €

  Cena, Leseno ograjo 5m x 1,9m in zamenjava delov balkonske ograje, 5m x 1.9m
  Lesene ograje, Žirovnica

  900 € do 1500 €

  Cena, Balkonska (terasno) ograja, Po opisu
  Lesene ograje, Kotlje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesene stopnice z ograjo, 13 stopnic in ograja ter spodnji del zaprt
  Lesene ograje, Velika Nedelja

  2700 € do 4500 €

  Cena, Sanacija poškodovane lesene ograje, Po opisu
  Lesene ograje, Ljubljana - Šmartno

  630 € do 1050 €

  Cena, Leseno ograjo balkonsko - alpski stil, 60mx 1 m visine
  Lesene ograje, Radovljica

  4500 € do 7500 €

  Cena, Wpc balkonska ograja, Po opisu
  Lesene ograje, Kotlje

  2250 € do 3750 €

  Cena, Ograja za atrij, 7.30 dolžina višina 1.7
  Lesene ograje, Kranj

  630 € do 1050 €

  Cena, Ograja na stopnišču, Po opisu
  Lesene ograje, Radovljica

  1260 € do 2100 €

  Cena, Menjava stare balkonske ograje, 20m, višina 100cm
  Lesene ograje, Škofja vas

  1800 € do 3000 €

  Cena, Protihrupna vrtna ograja, D-20m V-3.5m
  Lesene ograje, Ig

  1800 € do 3000 €

  Cena, Obnova lesenega balkona, Po opisu
  Lesene ograje, Bled

  2700 € do 4500 €

  Cena, Balkonska ograja, Po opisu
  Lesene ograje, Jurovski Dol

  540 € do 900 €

  Cena, Menjava balkonske ograje, 28 m, 95 cm
  Lesene ograje, Radovljica

  3150 € do 5250 €

  Cena, Lesena ograja za stopnice, Dolžina 440 cm
  Lesene ograje, Ljubljana

  540 € do 900 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Lesene ograje cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  686+ podjetij za Lesene ograje
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane