Za področje

  Lesene ograje cena

  Cena lesene ograje je odvisna od vrste lesa, temeljenja, zapletenosti trase (raven ali nagnjen teren), tipa ograje (polna, z lamelami, izrezljana) in seveda od izvajalca. Med leseno ograjo po meri in tipsko leseno ograjo je velika razlika v ceni, zato razmislite ali želite lepše oblikovanje ali nizko ceno zunanje ograje. Priljubljene so lesene balkonske ograje, lesene vrtne ograje, lesene stopniščne ograje ipd. Cena za dobavo in montažo 100cm visoke lesene ograje, znaša okoli 40 - 80 EUR/tm.

  Komu zaupati izdelavo lesene ograje? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom lesenih ograj v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Lesene ograje, cenik ograje za vrt


  Kakšna je cena lesene vrtne ograje? Cenik za dobavo in montažo lesene ograje za vrt. Lesene deske za ograjo 100 cm, kvalitetne deske za balkonske ograje iz smrekovega lesa. Tradicionalne lesene ograje za vrtove ali moderna lesena ograja brez podkonstrukcije.

  80.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  €/tm

  SREDNJA CENA
  200.00 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Macesnova ograja


  Macesnova ograja, skupaj z dobavo in montažo, višine 100 cm z deskami 25 x 100 mm.

  100.00 €/m1

  MINIMALNA CENA
  €/m1

  SREDNJA CENA
  200.00 €/m1

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Lesene ograje

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Ograja iz bambusa, bambusove palice - bambus cena

  Bambusova ograja 100 x 500 cm. Samonosilni bambus. Cena za bambusove palice.


  kos

  €/kos

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kovane ograje


  Kakšna je cena kovane ograje? Železne ograje veljajo za dražjo, prestižnejšo rešitev, vendar so izre...

  Preverite tudi: Kovane ograje Cena - Vrata, kovana ograja s cenikom ponudnikov

  Kovinske ograje


  Cena kovinske ograje je odvisna predvsem od temeljenja ter kvalitete in vrste jekla. Nerjavno jeklo ...

  Preverite tudi: Kovinske ograje cena

  Steklene ograje


  Kakšna je cena steklene ograje? Cene tekočega metra steklene ograje so odvisne od načina montaže, iz...

  Preverite tudi: Steklene ograje cena

  Inox ograje


  Kakšna je cena inox ograje? Ko je govora o cenah jeklenih ograj se je v prvotno potrebno razjasniti ...

  Preverite tudi: Inox ograje cena

  Panelne ograje


  Kakšna je cena panelnih ograj? Največja prednost panelnih ograj je zagotovo hitra montaža in ugodna ...

  Preverite tudi: Panelne ograje cena

  PVC ograje


  Kakšna je cena PVC ograje? Cene tekočega metra plastičnih ograj so različne, saj je plastična ograja...

  Preverite tudi: PVC ograje cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Lesene ograje - vse kar morate vedeti

  1. Lesene ograje - vse kar morate vedeti

  lesene-ograje.jpg
  Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta.

  1.1 Veste kaj potrebujete?

  Preden namestite ograjo, se vprašajte zakaj jo potrebujete. Če gre samo za strogo uporabnost - če želite denimo psa obdržati na dvorišču - bo verjetno zadostovala enostavna žičnata ograja. Če pa želite poleg tega blokirati tudi hrup ali vrtu dodati nekaj zasebnosti, boste želeli nekaj višjega in trdnega. Verjetno so vaše želje večplastne: želite zaščititi hišne ljubljenčke, hkrati pa želite zunanjosti svojega doma dodati dekorativni element. Ne glede na njen namen, lahko ograja rešuje več problemov, a prvi korak je odločitev o tem kaj iščete. 

  1.2 Pravilno orientirajte ograjo 

  Če gradite ograjo za zasebnost, se prepričajte, da veste, v katero smer mora biti obrnjena lesena ograja. Gladka, lepa stran ograje naj bo obrnjena proti sosedu in proti ulici. Stran s stebrički pa mora biti na notranji strani. To je običajen način gradnje dvoriščne ograje. Ne samo, da bo vaša hiša in okolica na ta način videti lepše, tudi vaš sosed bo cenil vašo pozornost do podrobnosti. 

  1.3 Razmislite o materialih za ograjo 

  Lesena ograja je najlepša, toda preden se odločite zanjo razmislite o vzdrževanju. Ograje iz lesa pač zahtevajo občasno čiščenje ter obnovo barve ali drugega zaščitnega premaza. Deli ograje se lahko sčasoma tudi ukrivijo ali pa zgnijejo in jih je potrebno zamenjati. Na voljo so tudi ograje iz materialov, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja, na primer vinil, ki daje videz lesa. Druge možnosti vključujejo aluminij, jeklo, kovano železo in bambus. 

  1.4 Kombinirajte vrste ograj 

  Če so stroški pomembni, lahko kombinirate tudi različne vrste ograj. Leseno ograjo lahko postavite spredaj pred hišo, ob straneh ali zadaj pa se lahko poslužite žične ograje in jo ozelenite.  Taka kombinacija ograj vam bo prihranila nekaj stroškov, obenem pa si boste olajšali tudi vzdrževanje.  

  1.5 Preverite predpise 

  Predno se lotite izvedbe, preverite kaj narekujejo lokalni prostorski in gradbeni predpisi. Ti običajno narekujejo višino ograje ter oddaljenost od sosednjih meja, ceste, ulice...V nekaterih primerih določajo tudi iz katerega materiala in kakšne barve je ograja.  Poleg tega se pozanimajte, ali bo za vaš projekt ograje potrebno gradbeno dovoljenje. 

  1.6 Mislite zeleno

  Namesto ograje lahko za zaščito vašega doma pred vremenskimi vplivi in ​​razgledi uporabite tudi krajinsko oblikovanje. Denimo slojevite zasaditve za omejevanje pogledov sosedov na mestih kjer želite malo več zasebnosti. Ne pozabite na lokalne predpise in pravila o ograjah v soseski. Poleg tega boste morali zagotoviti, da posajeno rastlinje (drevesa) v prihodnosti ne bodo prerasli omenjenih omejitev.

  1.7 Parcelna meja

  Vedeti morate, kam postaviti ograjo. Če želite zagotoviti, da boste ograjo postavili natančno na parcelno mejo (kjer to dovoljujejo predpisi) in ne delno na zemlji soseda, pokličite geodeta, da izdela elaborat ureditve meje in začrta parcelno mejo na terenu.

  1.8 Bodite dober sosed

  Bodite odprti in vnaprej obvestite svoje sosede o svojih načrtih za postavitev ograje. Poskusite, da ne bi po nepotrebnem blokirali njihovih stališč. Lesene ograja za zagotavljanje zasebnosti, kjer je bolj privlačna, gladka stran obrnjena proti sosedovi lastnini - se običajno šteje za dober bonton.

  1.9 Razmislite o podnebju

  V hladnih severnih podnebjih, ki občutijo zmrzal, so za stebra ograje potrebna betonska sidra. Steber naj bo pritrjen globoko vsaj 50 centimetrov, da v hladnem vremenu ne razpoka. Za toplejša, vlažnejša podnebje je najboljša izbira materiala vinil, saj je les občutljiv na vlago. V zelo hladnem podnebju so ograje iz lesa, bambusa in kovine najbolj trpežne.

  1.10 Ustvarite prehode v ograji  

  Zaradi varnosti in udobja načrtujte vsaj dva prehoda v ograjeno območje. Poskrbite, da bo eden od njiju dovolj širok za dostavo tudi večjih strojev, predmetov, kot so kosilnice in veliki zabojniki za smeti. Stopnice, pergole in drugi dekorativni elementi lahko pomagajo označiti in poudariti lokacijo vhoda. Klasična lesena ograja v kombinaciji z ustreznimi vrtnimi vrati, je lahko očarljiv vhod na vsako dvorišče.

  1.11 Ustvarite svoj slog

  Načrtujte, da boste del svojega proračuna za postavitev ograje namenili tudi dekoraciji.  Ko je vaša ograja postavljena, jo lahko polepšate z okrasnimi stebrički ali zaključki. Odvisno od sloga vašega doma, boste morda želeli ograjo pobarvati v določeno barvo. Razmislite tudi o zasaditvi vrste cvetja pred njo za resnično prijeten izgled. Za svež videz lahko na ograjo pritrdite tudi kljuke za obešanje rastlin v lončkih in vanje zasadite enoletnice ter tako ustvarite vrtno dekoracijo v živahnih barvah.

  2. Različne vrste lesa primerne za ograjo

  Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta. Pri tem je pomembno izbrati trpežen les, ki je odporen na zunanje elemente kot so žgoče sonce, zimska zmrzal ter vlaga. Če boste izbrali pravi les si boste olajšali delo z vzdrževanjem ograje in podaljšali njeno življenjsko dobo. Macesen in sibirski macesen sta v naših pogojih najbolj priporočljivi vrsti lesa za ograje saj sta zaradi rastnih pogojev stabilna in obstojna. Druge vrste vzdržljivega lesa so večinoma eksotične kot so: Ipe, 

  Cumaru, Garapa,Tik, Afromosia, Padouk, Bangkirai... Za ograjo je primeren tudi termično in kemično obdelan les. 

  3. Lesena ograja - jo lahko izdelate sami ali je bolje najeti profesionalce? 

  3.1 Najem strokovnjakov

  Postavljanje ograje je težja naloga, kot je videti, zato je priporočljivo, da poiščete strokovno pomoč usposobljenega lokalnega izvajalca. Če se odločite za najem profesionalcev, si oglejte primere ograj, ki so jih že namestili. Odločite se za najem licenciranih podjetij in posameznikov, saj so običajno vezani in zavarovani. Pridobite od tri do šest ponudb izvajalcev, da dobite jasno sliko o primernih cenah.

  4. Vzdrževanje lesene ograje

  Če ste lastnik lesene ograje, je vzdrževanje take ograje lahko stresno, še posebej, če živite na območju z ekstremnimi in vetrovnimi vremenskimi razmerami. V takih razmerah postane vzdrževanje ograje zelo zahtevno. Kljub temu pa se izplača potruditi saj je vaša ograja pomemben del vrta, ki, ne samo, da omogoča prepotrebno zasebnost, temveč tudi polepša okolico vaše hiše. 

  Tukaj smo pripravili nekaj nasvetov kako ohraniti vašo leseno ograjo v odličnem stanju:

  Potrebujete pravo opremo 

  Da bodo stvari tekle čim lažje, morate pred čiščenjem ograje zbrati vse pripomočke, ki jih potrebujete. Potrebovali boste nekaj osnovnih predmetov:

  ● Visokotlačni čistilec 

  ● Zaščitni premaz za les(organska topila)

  ● Zaščitna folija 

  ● Čopič iz naravnih ščetin (za premaz z organskimi topili), čopič s sintetičnimi dlakami ali kratkodlaki valjček iz velurja (za premaze na vodni osnovi)

  ● Belilo oz. čistilo za les

  4.1 Zaščitite rastline in travo v bližini ograje

  Z visokotlačnim čistilcem boste škropili tudi okoli ograje. zadnje kar si želite je, da bi pri tem poškodovali rastlinje in travo na vašem vrtu. Da ne bi naredili večje škode, je vsekakor vredno na rastlinje v bližini ograje položiti nekaj plastične folije. Predno začnete premaknite tudi vse vrtne predmete ali posode za rastline.

  4.2 Čistilo ali belilo dobro sperite z ograje

  Ko ste ograjo očistili z vodo nanjo nanesite čistilo za les ali belilo. Vsaka dobro založena trgovina za gradnjo bi morala imeti na voljo primerno raztopino za čiščenje lesa, ki jo lahko uporabite pri ograji. Druga možnost je uporaba belila, ki je bilo razredčeno; en del belila na dva dela vode. Raztopino namažite na ograjo in jo pustite delovati. Ko opazite, da začne odstranjevati plesen in druge madeže, zopet uporabite čistilec ali vodno cev, da odstranite raztopino. 

  4.3 Pustite, da se les posuši, nato ga premažite z zaščitnim premazom

  Zdaj je bil les globinsko očiščen, preden ga znova premažete, morate pustiti, da se dobro posuši. Zelo pomembno je, da to storite, ker če je les moker, se zaščitni premaz ne bo dobro vpil. S čopičem ali valjčkom nato natančno premažite les.  

  4.4 Postopek ponovite

  Kako redno izvajate ta postopek, je zelo odvisno od vas, večina ljudi to počne vsakih nekaj let, drugi pogosteje. Pogostost vzdrževanja ograje je v veliki meri odvisna od pogojev, v katerih živite, in stanja vaše ograje. Pogosto se mu lahko izognete, tako da ograjo večkrat operete z visokotlačnim čistilcem, vendar boste sčasoma morali kljub vsemu znova tudi premazati les.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Ograja za atrij

  Pozdravljeni,

  potrebujem ograja 2 stranice okrog atrija. Prosim za kontakt, ogled, svetovanje, ter kasnejšo izvedbo.

  Lep pozdrav. 630 € do 1050 €

  ........

  Ograja na stopnišču

  Pozdravljeni,

  potrebujemo leseno stopniščno ograjo, ogled in dogovor kaj moramo mi storiti.

  Lep pozdrav. 1260 € do 2100 €

  ........

  Izdelava lesene ograje

  Pozdravljeni,

  potrebujem postavitev dvoriščne lesene ograje dolžine cca 20 m v višini 1,6 metra. Ograja bi se vijačila na škarpo, ki je po celotni dolžini že pripravljena.

  Lp 1800 € do 3000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Notranje leseno stopnišče z leseno ograjo, 312x107 14/17
  Lesene ograje, Šentilj v Slovenskih goricah

  3600 € do 6000 €

  Cena, Prenovo in delno zamenjavo lesene balkonske ograje,
  Lesene ograje, Kranjska Gora

  540 € do 900 €

  Cena, Lesena ograja, 25 m dolžine in 180 cm višine
  Lesene ograje, Ruše

  540 € do 900 €

  Cena, Lesena varovalna ograja, cca 10 m dolžine, do 1m višine
  Lesene ograje, Škofja Loka

  900 € do 1500 €

  Cena, Notranja stopniščna ograja, Dolžina 5m, višina 1m
  Lesene ograje, Ig

  720 € do 1200 €

  Cena, Stopniščna ograja, Po opisu
  Lesene ograje, Bohinjsko jezero

  630 € do 1050 €

  Cena, Lesen ročaj za notranjo ograjo, Po opisu
  Lesene ograje, Domžale

  630 € do 1050 €

  Cena, Izdelava lesene stene za zaprtje kozolca, 40m2
  Lesene ograje, Šentjur

  2700 € do 4500 €

  Cena, Notranja lesena stopniščna ograja, 360 cm
  Lesene ograje, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Lesena vrtnao ograja, 1,2 m višina, 2 m dolžina
  Lesene ograje, Bled

  180 € do 300 €

  Cena, Balkonska ograja, vertikalne letve, dolžina cca 10m, višina cca 1m
  Lesene ograje, Trebnje

  540 € do 900 €

  Cena, Otroško ograjo oz. vrata, 102 x 60
  Lesene ograje, Slovenska Bistrica

  90 € do 150 €

  Cena, Obnova ograje, dolžina 25m, višina 1,1m
  Lesene ograje, Maribor

  720 € do 1200 €

  Cena, Popravilo lesene ograje zunaj, 5 m
  Lesene ograje, Kamnik

  360 € do 600 €

  Cena, Menjava obstoječe lesene ograje, 200 cm x 1500 cm
  Lesene ograje, Kranj

  2250 € do 3750 €

  Cena, Lesena stopniščna ograja, 200 cm,
  Lesene ograje, Medvode

  270 € do 450 €

  Cena, Obnova lesene ograje, terasa, balkoni, cca 50m, višina 120 mm
  Lesene ograje, Brezovica Pri Ljubljani

  450 € do 750 €

  Cena, Izvedba lesene ograje za dva balkona, ograja 1: višina 129 cm, dolžina 632 cm, ograja 2: višina 129 cm, dolžina 247 cm
  Lesene ograje, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Lesena ograja na cesto, 10 m, 100 cm višine,
  Lesene ograje, Murska Sobota

  900 € do 1500 €

  Cena, Notranja lesena ograja, 7 tm
  Lesene ograje, Dob

  900 € do 1500 €

  Cena, Lesena ograja med betonskimi stebri in leseni del vrat, 5 segmentov dolžine 185cm in višine 115cm, ter les za vrata dolžine 8m in višine 170cm.
  Lesene ograje, Celje

  900 € do 1500 €

  Cena, Menjava desk na vrtni ograji., 150 m, 110 cm - 5 desk
  Lesene ograje, Žalec

  360 € do 600 €

  Cena, Lesena ograja na terasi, višina 2.00 m dolžina 10 m
  Lesene ograje, Ljubljana-Zalog

  900 € do 1500 €

  Cena, Nizko leseno zunanjo ograjo iz sibirskega macesna, 15 tm
  Lesene ograje, Maribor

  900 € do 1500 €

  Cena, Obnova balkonske ograje, 12 m²
  Lesene ograje, Domžale

  1080 € do 1800 €

  Cena, Balkonsko stopniščno ograjo, 10m in 70cm
  Lesene ograje, Ribnica

  900 € do 1500 €

  Cena, Leseno ograjo, 14 m2
  Lesene ograje, Maribor

  990 € do 1650 €

  Cena, Lesena ograja, 80 m²
  Lesene ograje, Ljubljana

  765 € do 1275 €

  Cena, zunanja ograja s portonom in vrata, d - 13m, v - 1,3m
  Lesene ograje, Breginj

  1440 € do 2400 €

  Cena, Popravilo lesene dvoriščne ograje (podrta od viharja), 300x200
  Lesene ograje, Celje

  540 € do 900 €

  Cena, Zamenjavo lesene ograje, Višina 1,8 m, dolžina 9m
  Lesene ograje, Ljubljana

  810 € do 1350 €

  Cena, Balkonska ograja, 10m x 1,2m
  Lesene ograje, Kamnica

  900 € do 1500 €

  Cena, Lesen ročaj notranje stopniščne ograje, dolžina ročaja 6,1 m
  Lesene ograje, Pesnica Pri Mariboru

  135 € do 225 €

  Cena, Obnova balkonskih in zunanje ograje, Vsota dolžine vseh ograj ok. 56 m, višina balkonskih 1m, dvoriščne 70 cm.
  Lesene ograje, Ruše

  540 € do 900 €

  Cena, Lesena vrtna ograja z vrntimi vrati, 26 m dolžine in višine 1m, ter 16 m dolžine in višine 0,6m.
  Lesene ograje, Horjul

  2700 € do 4500 €

  Cena, Klasična lesena ograja, dolžina 85 m, višina cc 1m
  Lesene ograje, Gozd Martuljek

  3600 € do 6000 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene ograje?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Lesene ograje cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  676+ podjetij za Lesene ograje
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane