x

  LESENE OGRAJE cena

  Cena lesene ograje je odvisna od vrste lesa, temeljenja, zapletenosti trase (raven ali nagnjen teren), tipa ograje (polna, z lamelami, izrezljana) in seveda od izvajalca. Med leseno ograjo po meri in tipsko leseno ograjo je velika razlika v ceni, zato razmislite ali želite lepše oblikovanje ali nizko ceno zunanje ograje. Priljubljene so lesene balkonske ograje, lesene vrtne ograje, lesene stopniščne ograje ipd. Cena za dobavo in montažo 100cm visoke lesene ograje, znaša okoli 40 - 80 EUR/tm. Za točeno ceno postavitve lesene ograje pošljite povpraševanje našim preverjenim mizarjem za lesene ograje in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o lesenih ograjah.

  LESENE OGRAJE, CENIK OGRAJE ZA VRT


  Kakšna je cena lesene vrtne ograje? Cenik za dobavo in montažo lesene ograje za vrt. Lesene deske za ograjo 100 cm, kvalitetne deske za balkonske ograje. Tradicionalne lesene ograje za vrtove ali moderna lesena ograja.

  40.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  €/tm

  SREDNJA CENA
  80.00 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za mizarja za lesene ograje

  DRUGE CENE ZA LESENE OGRAJE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Ograja iz bambusa, bambusove palice - bambus cena

  Bambusova ograja 100 x 500 cm. Samonosilni bambus. Cena za bambusove palice.  €/kos

  kos
  povpraševanje>
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kovane ograje


  Kakšna je cena kovane ograje? Železne ograje veljajo za dražjo, prestižnejšo rešitev, vendar so izre...

  Preverite tudi: Kovane ograje Cena - Vrata, kovana ograja s cenikom ponudnikov

  Kovinske ograje


  Cena kovinske ograje je odvisna predvsem od temeljenja ter kvalitete in vrste jekla. Nerjavno jeklo ...

  Preverite tudi: Kovinske ograje cena

  Steklene ograje


  Kakšna je cena steklene ograje? Cene tekočega metra steklene ograje so odvisne od načina montaže, iz...

  Preverite tudi: Steklene ograje cena

  Inox ograje


  Kakšna je cena inox ograje? Ko je govora o cenah jeklenih ograj se je v prvotno potrebno razjasniti ...

  Preverite tudi: Inox ograje cena

  Panelne ograje


  Kakšna je cena panelnih ograj? Največja prednost panelnih ograj je zagotovo hitra montaža in ugodna ...

  Preverite tudi: Panelne ograje cena

  PVC ograje


  Kakšna je cena PVC ograje? Cene tekočega metra plastičnih ograj so različne, saj je plastična ograja...

  Preverite tudi: PVC ograje cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Lesene ograje - vse kar morate vedeti

  1. Lesene ograje - vse kar morate vedeti

  lesene-ograje.jpg
  Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta.

  1.1 Veste kaj potrebujete?

  Preden namestite ograjo, se vprašajte zakaj jo potrebujete. Če gre samo za strogo uporabnost - če želite denimo psa obdržati na dvorišču - bo verjetno zadostovala enostavna žičnata ograja. Če pa želite poleg tega blokirati tudi hrup ali vrtu dodati nekaj zasebnosti, boste želeli nekaj višjega in trdnega. Verjetno so vaše želje večplastne: želite zaščititi hišne ljubljenčke, hkrati pa želite zunanjosti svojega doma dodati dekorativni element. Ne glede na njen namen, lahko ograja rešuje več problemov, a prvi korak je odločitev o tem kaj iščete. 

  1.2 Pravilno orientirajte ograjo 

  Če gradite ograjo za zasebnost, se prepričajte, da veste, v katero smer mora biti obrnjena lesena ograja. Gladka, lepa stran ograje naj bo obrnjena proti sosedu in proti ulici. Stran s stebrički pa mora biti na notranji strani. To je običajen način gradnje dvoriščne ograje. Ne samo, da bo vaša hiša in okolica na ta način videti lepše, tudi vaš sosed bo cenil vašo pozornost do podrobnosti. 

  1.3 Razmislite o materialih za ograjo 

  Lesena ograja je najlepša, toda preden se odločite zanjo razmislite o vzdrževanju. Ograje iz lesa pač zahtevajo občasno čiščenje ter obnovo barve ali drugega zaščitnega premaza. Deli ograje se lahko sčasoma tudi ukrivijo ali pa zgnijejo in jih je potrebno zamenjati. Na voljo so tudi ograje iz materialov, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja, na primer vinil, ki daje videz lesa. Druge možnosti vključujejo aluminij, jeklo, kovano železo in bambus. 

  1.4 Kombinirajte vrste ograj 

  Če so stroški pomembni, lahko kombinirate tudi različne vrste ograj. Leseno ograjo lahko postavite spredaj pred hišo, ob straneh ali zadaj pa se lahko poslužite žične ograje in jo ozelenite.  Taka kombinacija ograj vam bo prihranila nekaj stroškov, obenem pa si boste olajšali tudi vzdrževanje.  

  1.5 Preverite predpise 

  Predno se lotite izvedbe, preverite kaj narekujejo lokalni prostorski in gradbeni predpisi. Ti običajno narekujejo višino ograje ter oddaljenost od sosednjih meja, ceste, ulice...V nekaterih primerih določajo tudi iz katerega materiala in kakšne barve je ograja.  Poleg tega se pozanimajte, ali bo za vaš projekt ograje potrebno gradbeno dovoljenje. 

  1.6 Mislite zeleno

  Namesto ograje lahko za zaščito vašega doma pred vremenskimi vplivi in ​​razgledi uporabite tudi krajinsko oblikovanje. Denimo slojevite zasaditve za omejevanje pogledov sosedov na mestih kjer želite malo več zasebnosti. Ne pozabite na lokalne predpise in pravila o ograjah v soseski. Poleg tega boste morali zagotoviti, da posajeno rastlinje (drevesa) v prihodnosti ne bodo prerasli omenjenih omejitev.

  1.7 Parcelna meja

  Vedeti morate, kam postaviti ograjo. Če želite zagotoviti, da boste ograjo postavili natančno na parcelno mejo (kjer to dovoljujejo predpisi) in ne delno na zemlji soseda, pokličite geodeta, da izdela elaborat ureditve meje in začrta parcelno mejo na terenu.

  1.8 Bodite dober sosed

  Bodite odprti in vnaprej obvestite svoje sosede o svojih načrtih za postavitev ograje. Poskusite, da ne bi po nepotrebnem blokirali njihovih stališč. Lesene ograja za zagotavljanje zasebnosti, kjer je bolj privlačna, gladka stran obrnjena proti sosedovi lastnini - se običajno šteje za dober bonton.

  1.9 Razmislite o podnebju

  V hladnih severnih podnebjih, ki občutijo zmrzal, so za stebra ograje potrebna betonska sidra. Steber naj bo pritrjen globoko vsaj 50 centimetrov, da v hladnem vremenu ne razpoka. Za toplejša, vlažnejša podnebje je najboljša izbira materiala vinil, saj je les občutljiv na vlago. V zelo hladnem podnebju so ograje iz lesa, bambusa in kovine najbolj trpežne.

  1.10 Ustvarite prehode v ograji  

  Zaradi varnosti in udobja načrtujte vsaj dva prehoda v ograjeno območje. Poskrbite, da bo eden od njiju dovolj širok za dostavo tudi večjih strojev, predmetov, kot so kosilnice in veliki zabojniki za smeti. Stopnice, pergole in drugi dekorativni elementi lahko pomagajo označiti in poudariti lokacijo vhoda. Klasična lesena ograja v kombinaciji z ustreznimi vrtnimi vrati, je lahko očarljiv vhod na vsako dvorišče.

  1.11 Ustvarite svoj slog

  Načrtujte, da boste del svojega proračuna za postavitev ograje namenili tudi dekoraciji.  Ko je vaša ograja postavljena, jo lahko polepšate z okrasnimi stebrički ali zaključki. Odvisno od sloga vašega doma, boste morda želeli ograjo pobarvati v določeno barvo. Razmislite tudi o zasaditvi vrste cvetja pred njo za resnično prijeten izgled. Za svež videz lahko na ograjo pritrdite tudi kljuke za obešanje rastlin v lončkih in vanje zasadite enoletnice ter tako ustvarite vrtno dekoracijo v živahnih barvah.

  2. Različne vrste lesa primerne za ograjo

  Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta. Pri tem je pomembno izbrati trpežen les, ki je odporen na zunanje elemente kot so žgoče sonce, zimska zmrzal ter vlaga. Če boste izbrali pravi les si boste olajšali delo z vzdrževanjem ograje in podaljšali njeno življenjsko dobo. Macesen in sibirski macesen sta v naših pogojih najbolj priporočljivi vrsti lesa za ograje saj sta zaradi rastnih pogojev stabilna in obstojna. Druge vrste vzdržljivega lesa so večinoma eksotične kot so: Ipe, 

  Cumaru, Garapa,Tik, Afromosia, Padouk, Bangkirai... Za ograjo je primeren tudi termično in kemično obdelan les. 

  3. Lesena ograja - jo lahko izdelate sami ali je bolje najeti profesionalce? 

  3.1 Najem strokovnjakov

  Postavljanje ograje je težja naloga, kot je videti, zato je priporočljivo, da poiščete strokovno pomoč usposobljenega lokalnega izvajalca. Če se odločite za najem profesionalcev, si oglejte primere ograj, ki so jih že namestili. Odločite se za najem licenciranih podjetij in posameznikov, saj so običajno vezani in zavarovani. Pridobite od tri do šest ponudb izvajalcev, da dobite jasno sliko o primernih cenah.

  4. Vzdrževanje lesene ograje

  Če ste lastnik lesene ograje, je vzdrževanje take ograje lahko stresno, še posebej, če živite na območju z ekstremnimi in vetrovnimi vremenskimi razmerami. V takih razmerah postane vzdrževanje ograje zelo zahtevno. Kljub temu pa se izplača potruditi saj je vaša ograja pomemben del vrta, ki, ne samo, da omogoča prepotrebno zasebnost, temveč tudi polepša okolico vaše hiše. 

  Tukaj smo pripravili nekaj nasvetov kako ohraniti vašo leseno ograjo v odličnem stanju:

  Potrebujete pravo opremo 

  Da bodo stvari tekle čim lažje, morate pred čiščenjem ograje zbrati vse pripomočke, ki jih potrebujete. Potrebovali boste nekaj osnovnih predmetov:

  ● Visokotlačni čistilec 

  ● Zaščitni premaz za les(organska topila)

  ● Zaščitna folija 

  ● Čopič iz naravnih ščetin (za premaz z organskimi topili), čopič s sintetičnimi dlakami ali kratkodlaki valjček iz velurja (za premaze na vodni osnovi)

  ● Belilo oz. čistilo za les

  4.1 Zaščitite rastline in travo v bližini ograje

  Z visokotlačnim čistilcem boste škropili tudi okoli ograje. zadnje kar si želite je, da bi pri tem poškodovali rastlinje in travo na vašem vrtu. Da ne bi naredili večje škode, je vsekakor vredno na rastlinje v bližini ograje položiti nekaj plastične folije. Predno začnete premaknite tudi vse vrtne predmete ali posode za rastline.

  4.2 Čistilo ali belilo dobro sperite z ograje

  Ko ste ograjo očistili z vodo nanjo nanesite čistilo za les ali belilo. Vsaka dobro založena trgovina za gradnjo bi morala imeti na voljo primerno raztopino za čiščenje lesa, ki jo lahko uporabite pri ograji. Druga možnost je uporaba belila, ki je bilo razredčeno; en del belila na dva dela vode. Raztopino namažite na ograjo in jo pustite delovati. Ko opazite, da začne odstranjevati plesen in druge madeže, zopet uporabite čistilec ali vodno cev, da odstranite raztopino. 

  4.3 Pustite, da se les posuši, nato ga premažite z zaščitnim premazom

  Zdaj je bil les globinsko očiščen, preden ga znova premažete, morate pustiti, da se dobro posuši. Zelo pomembno je, da to storite, ker če je les moker, se zaščitni premaz ne bo dobro vpil. S čopičem ali valjčkom nato natančno premažite les.  

  4.4 Postopek ponovite

  Kako redno izvajate ta postopek, je zelo odvisno od vas, večina ljudi to počne vsakih nekaj let, drugi pogosteje. Pogostost vzdrževanja ograje je v veliki meri odvisna od pogojev, v katerih živite, in stanja vaše ograje. Pogosto se mu lahko izognete, tako da ograjo večkrat operete z visokotlačnim čistilcem, vendar boste sčasoma morali kljub vsemu znova tudi premazati les.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  LESENA OGRAJA ZA STOPNICE

  Pozdravljeni,

  potrebujem dobavo in montažo lesene ograje na galeriji.

  LP 450 € do 750 €


  ........

  HRASTOVA OGRAJA

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za postavitev ograje iz hrastovih letev, dimenzije cca 60mmx50mm. Letve bi potekale od spodnjega stopnišča v celi dolžini do zgornjega stopnišča, kjer bi se na določeni višini ograja zaključila. Računam, da bi se dalo dve letvi na stopnico.
  Kako bi zgledalo vam prilagam sliko (zadnji dve).

  Lp 225 € do 375 €


  ........

  LESENA OGRAJA IN VISOKE GREDE

  Pozdravljeni,

  potrebujemo ograditev ravne strehe, ki jo uporabljamo kot teraso v izmeri 25 tm.

  Želimo si kombinacijo visokih gred in ograje. Visoke grede bi postavili v kote terase, med seboj pa bi jih povezali z leseno ograjo ali nižjo gredo (višina cvetličnega korita).

  Seveda smo odprti tudi za druge predloge.

  P.S. : terasa ima novo hidroizloacijo, tako da se želimo izogniti vertikalnemu vrtanju.

  Slike v prilogi.

  Lp 1350 € do 2250 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, ZGORNJA LAJŠTA ZA OGRAJO,
  Lesene ograje, Ljubljana

  360 € do 600 €

  CENA, MONTAŽA WPC DESK NA OGRAJO,
  Lesene ograje, Murska Sobota

  180 € do 300 €

  CENA, SMREKOVE DESKE,
  Lesene ograje, Radenci

  315 € do 525 €

  CENA, LESENO OGRAJO NA NOTRANJEM STOPNIŠČU,
  Lesene ograje, Ajdovščina

  270 € do 450 €

  CENA, LESENO MACESNOVO OGRAJO,
  Lesene ograje, Moravče

  900 € do 1500 €

  CENA, MENJAVA LESENE BALKONSKE OGRAJE,
  Lesene ograje, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  CENA, OGRAJA ZA STOPNIŠČE,
  Lesene ograje, Preserje

  630 € do 1050 €

  CENA, LESENA LAMELNA/VERTIKALNA NOTRANJA OGRAJA,
  Lesene ograje, Šendtvid Pri Stični

  450 € do 750 €

  CENA, NOTRANJE LESENE STOPNICE,
  Lesene ograje, Piran - Pirano

  1800 € do 3000 €

  CENA, LESENO OGRAJO V ATRIJU,
  Lesene ograje, Ljubljana - Polje

  360 € do 600 €

  CENA, VRTNO LESENO OGRAJO,
  Lesene ograje, Trzin

  387 € do 645 €

  CENA, LESENA OGRAJA,
  Lesene ograje, Oplotnica

  1800 € do 3000 €

  CENA, MONTAŽA LESENIH DESK NA KOVINSKI OKVIR ,
  Lesene ograje, Škofja Loka

  135 € do 225 €

  CENA, OBNOVA LESENE OGRAJE PRED ATRIJEM ATANOVANJSEKGA BLOKA.,
  Lesene ograje, Laško

  540 € do 900 €

  CENA, ZUNANJA LESENA OGRAJA ,
  Lesene ograje, Gozd Martuljek

  315 € do 525 €

  CENA, STENSKO LESENO DRŽALO ZA STOPNIŠČE,
  Lesene ograje, Litija

  180 € do 300 €

  CENA, MENJAVA VRTNE OGRAJE Z NOVO,
  Lesene ograje, Maribor

  1800 € do 3000 €

  CENA, LESENA OGRAJA NA STOPNICAH,
  Lesene ograje, Ljubljana

  450 € do 750 €

  CENA, LESENA DVORIŠČNA OGRAJA,
  Lesene ograje, Kidričevo

  720 € do 1200 €

  CENA, IZDELAVA IN VGRADNJA LESENIH VRTNIH VRAT ,
  Lesene ograje, Ljubljana

  90 € do 150 €

  CENA, STRUŽENE HRASTOVE STEBRIČKE,
  Lesene ograje, Maribor

  540 € do 900 €

  CENA, LESENA OGRAJA,
  Lesene ograje, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, LESENA VRTNA OGRAJA,
  Lesene ograje, Novo mesto

  360 € do 600 €

  CENA, WPC BALKONSKA OGRAJA Z MONTAŽO,
  Lesene ograje, Vodice

  720 € do 1200 €

  CENA, KOVINSKA ALI LESENA DVORIŠČNA VRATA,
  Lesene ograje, Medvode

  450 € do 750 €

  CENA, LESENO OGRAJO NA STOPNIŠČU,
  Lesene ograje, Višnja Gora

  1080 € do 1800 €

  CENA, DVOKRILNA LESENA VRATA + OGRAJA,
  Lesene ograje, Čatež ob Savi

  540 € do 900 €

  CENA, MENJAVA LESENIH LETEV,
  Lesene ograje, Mozirje

  1620 € do 2700 €

  CENA, LESENA VRTNA OGTAJA,
  Lesene ograje, Celje

  1800 € do 3000 €

  CENA, BALKONSKA OGRAJA WPC,
  Lesene ograje, Mozirje

  792 € do 1320 €

  CENA, LESENO LAMELNO OGRAJO,
  Lesene ograje, Ljubljana

  450 € do 750 €

  CENA, VRTNA OGRAJA IZ MACESNOVIH DESK,
  Lesene ograje, Ivančna Gorica

  1350 € do 2250 €

  CENA, LESENA OGRAJA,
  Lesene ograje, Jesenice

  1170 € do 1950 €

  CENA, OBNOVA LESENE OGRAJE ,
  Lesene ograje, Trzin

  225 € do 375 €

  CENA, ZAMENJAVA DOTRAJANE OGRAJE Z NOVO,
  Lesene ograje, Maribor

  405 € do 675 €

  CENA, LESENA OGRAJA ZA GALERIJO NAD STOPNIŠČEM,
  Lesene ograje, Jesenice na Dolenjskem

  225 € do 375 €  Poglej druge končane projekte in cene

  LESENE OGRAJE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 544 PODJETIJ ZA LESENE OGRAJE


  BREZPLAČNA STORITEV
  IŠČEMO LOKALNO
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE LESENE OGRAJE?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane