Lesene ograje cena

Cena lesene ograje je odvisna od vrste lesa, temeljenja, zapletenosti trase (raven ali nagnjen teren), tipa ograje (polna, z lamelami, izrezljana) in seveda od izvajalca. Med leseno ograjo po meri in tipsko leseno ograjo je velika razlika v ceni, zato razmislite ali želite lepše oblikovanje ali nizko ceno zunanje ograje. Priljubljene so lesene balkonske ograje, lesene vrtne ograje, lesene stopniščne ograje ipd. Cena za dobavo in montažo 100cm visoke lesene ograje, znaša okoli 40 - 80 EUR/tm.

Komu zaupati izdelavo lesene ograje? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom lesenih ograj v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Lesene ograje, cenik ograje za vrt


Kakšna je cena lesene vrtne ograje? Cenik za dobavo in montažo lesene ograje za vrt. Lesene deske za ograjo 100 cm, kvalitetne deske za balkonske ograje iz smrekovega lesa. Tradicionalne lesene ograje za vrtove ali moderna lesena ograja brez podkonstrukcije.

80.00 €/tm

MINIMALNA CENA
€/tm

SREDNJA CENA
200.00 €/tm

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Macesnova ograja


Macesnova ograja, skupaj z dobavo in montažo, višine 100 cm z deskami 25 x 100 mm.

100.00 €/m1

MINIMALNA CENA
€/m1

SREDNJA CENA
200.00 €/m1

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za mizarja za lesene ograje

Druge cene za - Lesene ograje

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Ograja iz bambusa, bambusove palice - bambus cena

Bambusova ograja 100 x 500 cm. Samonosilni bambus. Cena za bambusove palice.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kovane ograje


Kakšna je cena kovane ograje? Železne ograje veljajo za dražjo, prestižnejšo rešitev, vendar so izre...

Preverite tudi: Kovane ograje Cena - Vrata, kovana ograja s cenikom ponudnikov

Kovinske ograje


Cena kovinske ograje je odvisna predvsem od temeljenja ter kvalitete in vrste jekla. Nerjavno jeklo ...

Preverite tudi: Kovinske ograje cena

Steklene ograje


Kakšna je cena steklene ograje? Cene tekočega metra steklene ograje so odvisne od načina montaže, iz...

Preverite tudi: Steklene ograje cena

Inox ograje


Kakšna je cena inox ograje? Ko je govora o cenah jeklenih ograj se je v prvotno potrebno razjasniti ...

Preverite tudi: Inox ograje cena

Panelne ograje


Kakšna je cena panelnih ograj? Največja prednost panelnih ograj je zagotovo hitra montaža in ugodna ...

Preverite tudi: Panelne ograje cena

PVC ograje


Kakšna je cena PVC ograje? Cene tekočega metra plastičnih ograj so različne, saj je plastična ograja...

Preverite tudi: PVC ograje cena

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Lesene ograje - vse kar morate vedeti

1. Lesene ograje - vse kar morate vedeti

lesene-ograje.jpg
Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta.

1.1 Veste kaj potrebujete?

Preden namestite ograjo, se vprašajte zakaj jo potrebujete. Če gre samo za strogo uporabnost - če želite denimo psa obdržati na dvorišču - bo verjetno zadostovala enostavna žičnata ograja. Če pa želite poleg tega blokirati tudi hrup ali vrtu dodati nekaj zasebnosti, boste želeli nekaj višjega in trdnega. Verjetno so vaše želje večplastne: želite zaščititi hišne ljubljenčke, hkrati pa želite zunanjosti svojega doma dodati dekorativni element. Ne glede na njen namen, lahko ograja rešuje več problemov, a prvi korak je odločitev o tem kaj iščete. 

1.2 Pravilno orientirajte ograjo 

Če gradite ograjo za zasebnost, se prepričajte, da veste, v katero smer mora biti obrnjena lesena ograja. Gladka, lepa stran ograje naj bo obrnjena proti sosedu in proti ulici. Stran s stebrički pa mora biti na notranji strani. To je običajen način gradnje dvoriščne ograje. Ne samo, da bo vaša hiša in okolica na ta način videti lepše, tudi vaš sosed bo cenil vašo pozornost do podrobnosti. 

1.3 Razmislite o materialih za ograjo 

Lesena ograja je najlepša, toda preden se odločite zanjo razmislite o vzdrževanju. Ograje iz lesa pač zahtevajo občasno čiščenje ter obnovo barve ali drugega zaščitnega premaza. Deli ograje se lahko sčasoma tudi ukrivijo ali pa zgnijejo in jih je potrebno zamenjati. Na voljo so tudi ograje iz materialov, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja, na primer vinil, ki daje videz lesa. Druge možnosti vključujejo aluminij, jeklo, kovano železo in bambus. 

1.4 Kombinirajte vrste ograj 

Če so stroški pomembni, lahko kombinirate tudi različne vrste ograj. Leseno ograjo lahko postavite spredaj pred hišo, ob straneh ali zadaj pa se lahko poslužite žične ograje in jo ozelenite.  Taka kombinacija ograj vam bo prihranila nekaj stroškov, obenem pa si boste olajšali tudi vzdrževanje.  

1.5 Preverite predpise 

Predno se lotite izvedbe, preverite kaj narekujejo lokalni prostorski in gradbeni predpisi. Ti običajno narekujejo višino ograje ter oddaljenost od sosednjih meja, ceste, ulice...V nekaterih primerih določajo tudi iz katerega materiala in kakšne barve je ograja.  Poleg tega se pozanimajte, ali bo za vaš projekt ograje potrebno gradbeno dovoljenje. 

1.6 Mislite zeleno

Namesto ograje lahko za zaščito vašega doma pred vremenskimi vplivi in ​​razgledi uporabite tudi krajinsko oblikovanje. Denimo slojevite zasaditve za omejevanje pogledov sosedov na mestih kjer želite malo več zasebnosti. Ne pozabite na lokalne predpise in pravila o ograjah v soseski. Poleg tega boste morali zagotoviti, da posajeno rastlinje (drevesa) v prihodnosti ne bodo prerasli omenjenih omejitev.

1.7 Parcelna meja

Vedeti morate, kam postaviti ograjo. Če želite zagotoviti, da boste ograjo postavili natančno na parcelno mejo (kjer to dovoljujejo predpisi) in ne delno na zemlji soseda, pokličite geodeta, da izdela elaborat ureditve meje in začrta parcelno mejo na terenu.

1.8 Bodite dober sosed

Bodite odprti in vnaprej obvestite svoje sosede o svojih načrtih za postavitev ograje. Poskusite, da ne bi po nepotrebnem blokirali njihovih stališč. Lesene ograja za zagotavljanje zasebnosti, kjer je bolj privlačna, gladka stran obrnjena proti sosedovi lastnini - se običajno šteje za dober bonton.

1.9 Razmislite o podnebju

V hladnih severnih podnebjih, ki občutijo zmrzal, so za stebra ograje potrebna betonska sidra. Steber naj bo pritrjen globoko vsaj 50 centimetrov, da v hladnem vremenu ne razpoka. Za toplejša, vlažnejša podnebje je najboljša izbira materiala vinil, saj je les občutljiv na vlago. V zelo hladnem podnebju so ograje iz lesa, bambusa in kovine najbolj trpežne.

1.10 Ustvarite prehode v ograji  

Zaradi varnosti in udobja načrtujte vsaj dva prehoda v ograjeno območje. Poskrbite, da bo eden od njiju dovolj širok za dostavo tudi večjih strojev, predmetov, kot so kosilnice in veliki zabojniki za smeti. Stopnice, pergole in drugi dekorativni elementi lahko pomagajo označiti in poudariti lokacijo vhoda. Klasična lesena ograja v kombinaciji z ustreznimi vrtnimi vrati, je lahko očarljiv vhod na vsako dvorišče.

1.11 Ustvarite svoj slog

Načrtujte, da boste del svojega proračuna za postavitev ograje namenili tudi dekoraciji.  Ko je vaša ograja postavljena, jo lahko polepšate z okrasnimi stebrički ali zaključki. Odvisno od sloga vašega doma, boste morda želeli ograjo pobarvati v določeno barvo. Razmislite tudi o zasaditvi vrste cvetja pred njo za resnično prijeten izgled. Za svež videz lahko na ograjo pritrdite tudi kljuke za obešanje rastlin v lončkih in vanje zasadite enoletnice ter tako ustvarite vrtno dekoracijo v živahnih barvah.

2. Različne vrste lesa primerne za ograjo

Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta. Pri tem je pomembno izbrati trpežen les, ki je odporen na zunanje elemente kot so žgoče sonce, zimska zmrzal ter vlaga. Če boste izbrali pravi les si boste olajšali delo z vzdrževanjem ograje in podaljšali njeno življenjsko dobo. Macesen in sibirski macesen sta v naših pogojih najbolj priporočljivi vrsti lesa za ograje saj sta zaradi rastnih pogojev stabilna in obstojna. Druge vrste vzdržljivega lesa so večinoma eksotične kot so: Ipe, 

Cumaru, Garapa,Tik, Afromosia, Padouk, Bangkirai... Za ograjo je primeren tudi termično in kemično obdelan les. 

3. Lesena ograja - jo lahko izdelate sami ali je bolje najeti profesionalce? 

3.1 Najem strokovnjakov

Postavljanje ograje je težja naloga, kot je videti, zato je priporočljivo, da poiščete strokovno pomoč usposobljenega lokalnega izvajalca. Če se odločite za najem profesionalcev, si oglejte primere ograj, ki so jih že namestili. Odločite se za najem licenciranih podjetij in posameznikov, saj so običajno vezani in zavarovani. Pridobite od tri do šest ponudb izvajalcev, da dobite jasno sliko o primernih cenah.

4. Vzdrževanje lesene ograje

Če ste lastnik lesene ograje, je vzdrževanje take ograje lahko stresno, še posebej, če živite na območju z ekstremnimi in vetrovnimi vremenskimi razmerami. V takih razmerah postane vzdrževanje ograje zelo zahtevno. Kljub temu pa se izplača potruditi saj je vaša ograja pomemben del vrta, ki, ne samo, da omogoča prepotrebno zasebnost, temveč tudi polepša okolico vaše hiše. 

Tukaj smo pripravili nekaj nasvetov kako ohraniti vašo leseno ograjo v odličnem stanju:

Potrebujete pravo opremo 

Da bodo stvari tekle čim lažje, morate pred čiščenjem ograje zbrati vse pripomočke, ki jih potrebujete. Potrebovali boste nekaj osnovnih predmetov:

● Visokotlačni čistilec 

● Zaščitni premaz za les(organska topila)

● Zaščitna folija 

● Čopič iz naravnih ščetin (za premaz z organskimi topili), čopič s sintetičnimi dlakami ali kratkodlaki valjček iz velurja (za premaze na vodni osnovi)

● Belilo oz. čistilo za les

4.1 Zaščitite rastline in travo v bližini ograje

Z visokotlačnim čistilcem boste škropili tudi okoli ograje. zadnje kar si želite je, da bi pri tem poškodovali rastlinje in travo na vašem vrtu. Da ne bi naredili večje škode, je vsekakor vredno na rastlinje v bližini ograje položiti nekaj plastične folije. Predno začnete premaknite tudi vse vrtne predmete ali posode za rastline.

4.2 Čistilo ali belilo dobro sperite z ograje

Ko ste ograjo očistili z vodo nanjo nanesite čistilo za les ali belilo. Vsaka dobro založena trgovina za gradnjo bi morala imeti na voljo primerno raztopino za čiščenje lesa, ki jo lahko uporabite pri ograji. Druga možnost je uporaba belila, ki je bilo razredčeno; en del belila na dva dela vode. Raztopino namažite na ograjo in jo pustite delovati. Ko opazite, da začne odstranjevati plesen in druge madeže, zopet uporabite čistilec ali vodno cev, da odstranite raztopino. 

4.3 Pustite, da se les posuši, nato ga premažite z zaščitnim premazom

Zdaj je bil les globinsko očiščen, preden ga znova premažete, morate pustiti, da se dobro posuši. Zelo pomembno je, da to storite, ker če je les moker, se zaščitni premaz ne bo dobro vpil. S čopičem ali valjčkom nato natančno premažite les.  

4.4 Postopek ponovite

Kako redno izvajate ta postopek, je zelo odvisno od vas, večina ljudi to počne vsakih nekaj let, drugi pogosteje. Pogostost vzdrževanja ograje je v veliki meri odvisna od pogojev, v katerih živite, in stanja vaše ograje. Pogosto se mu lahko izognete, tako da ograjo večkrat operete z visokotlačnim čistilcem, vendar boste sčasoma morali kljub vsemu znova tudi premazati les.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Plasticno wpc ograjo in za leseno ograjo

Pozdravljeni,

Zanima me koliko bi prišla plasticna ograja z razmakom in lesena smrekova z razmakom, vodoravnih linij teh dimenzij

Lp 900 € do 1500 €

........

Lesena smrekova ograja vodoravnih linij s strehco

Pozdravljeni,

Potrebujem leseno smrekovo ograjo s strehco, vodoravnih linij

Lp 720 € do 1200 €

........

Leseno smrekovo ograjo dolžine strehico

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo dvoriščne lesene smrekove ograje s strehico, dolžine 5,7 m in višine 135 cm.

Lp 495 € do 825 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Dobava in montaža lesene ograje za tri balkone na obstoječo konstrukcij,
Lesene ograje, Mengeš

1530 € do 2550 €

Cena, Lesena balkonska ograja, 18 m
Lesene ograje, Škofljica

1080 € do 1800 €

Cena, Lesena ograja, dvostransko, med sosedi v vrstnih hišah, d=7,5m, v=2m
Lesene ograje, Maribor

675 € do 1125 €

Cena, popravilo lesenega balkona, cca 12m
Lesene ograje, Žalec

270 € do 450 €

Cena, leseno ograjo z vrati, drsnimi vrati - dolžina 30 m, višina 1,8m, 30m dolžina, 1,8m višina
Lesene ograje, Ljubljana

2700 € do 4500 €

Cena, Lesena balkonska ograja, 8 tm
Lesene ograje, Ljubljana

810 € do 1350 €

Cena, Lesena dvoriščna ograja, 460 cmx100 cm in vrata 87x157 cm
Lesene ograje, Ljubljana

360 € do 600 €

Cena, Lesena ograja, dolžina 12 metrov, višina 2 metra, macesen
Lesene ograje, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Obnova lesene vrtne ograje, 12, 5m
Lesene ograje, Ljubljana

1080 € do 1800 €

Cena, stopniščna, balkonska in terasna ograja, cca 27 tm
Lesene ograje, Šmartno Ob Paki

2700 € do 4500 €

Cena, Lesena balkonska ograja, 12 m
Lesene ograje, Kočevje

1080 € do 1800 €

Cena, Menjava balkonske ograje, 700x100
Lesene ograje, Žabnica

540 € do 900 €

Cena, Lesena ograja bor ali macesen, 14 t.m. je h = 1,1,m9 t.m. je h = 2m
Lesene ograje, Ljubljana

1980 € do 3300 €

Cena, Prestavitev že postavljene bele PVC ter nova lesena ograja, 2 x cca 20 m2
Lesene ograje, Stahovica

720 € do 1200 €

Cena, Stopniscna ograja ( notranja), 3 m
Lesene ograje, Tolmin

540 € do 900 €

Cena, Vrtna lesena ograja, 17,5m
Lesene ograje, Bovec

900 € do 1500 €

Cena, Lesena ograja za klet.stopnice , cca 3m
Lesene ograje, Šempeter Pri Gorici

270 € do 450 €

Cena, Leseno ograjo za obstoječ stopnišče, cca. 790 x 90
Lesene ograje, Šentjanž

1080 € do 1800 €

Cena, Deske za ograjo , 330cm x 150cm
Lesene ograje, Kranj

540 € do 900 €

Cena, Izvedba lesene dvoriščne ograje, 60m, standardna, cca 1m
Lesene ograje, Cerkvenjak

5400 € do 9000 €

Cena, Lesena ograja, Dolžine cca 7m, od tega 3 vrata
Lesene ograje, Nova Gorica

1260 € do 2100 €

Cena, Enostavno leseno ograjo okrog parcele, D cca 140m, V 1,5m
Lesene ograje, Prevorje

1800 € do 3000 €

Cena, Notranja lesena ograja, 500 x 100 cm
Lesene ograje, Medvode

675 € do 1125 €

Cena, Vrtna lesena ograja, 17m x 1,6 m
Lesene ograje, Miklavž Na Dravskem Polju

1350 € do 2250 €

Cena, Lesena balkonska ograja, cca. 15 m
Lesene ograje, Šmarješke Toplice

1800 € do 3000 €

Cena, Leseni stopniščni ročaj, 400 cm
Lesene ograje, Rogaška Slatina

90 € do 150 €

Cena, Lesena vrtna vrata, 100 cm x 178cm
Lesene ograje, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, Montaža nosilcev za stopniščno ograjo, cca 18 tm
Lesene ograje, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Obnova lesene ograje, 1200 cmx100cm
Lesene ograje, Lesce

630 € do 1050 €

Cena, Železna konstrukcija + les, 15m, 2m late x 10 cm x 2 cm
Lesene ograje, Ljubljana

891 € do 1485 €

Cena, Lesena ograja s kovinskimi stebri, cca 20 m, višina 100-110 cm
Lesene ograje, Ljubljana - Črnuče

1800 € do 3000 €

Cena, Leseno ograjo za manjšo teraso, Dolžina okoli 3 metre in višina 1,90
Lesene ograje, Škofljica

450 € do 750 €

Cena, Leseno ograjo za teraso, Približno 8x120
Lesene ograje, Trbovlje

720 € do 1200 €

Cena, Masivna lesena balkonska ograja, 15 m x1m
Lesene ograje, Medvode

2025 € do 3375 €

Cena, Obnova terasne ograje, 1000x150
Lesene ograje, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Montažo lesene ograje na lesene stopnice znotraj, 6m dolzine
Lesene ograje, Mačkovci

135 € do 225 €Poglej druge končane projekte in cene

Lesene ograje cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

648+ podjetij za Lesene ograje
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Lesene ograje?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane