LESENE OGRAJE cena

Cena lesene ograje je odvisna od vrste lesa, temeljenja, zapletenosti trase (raven ali nagnjen teren), tipa ograje (polna, z lamelami, izrezljana) in seveda od izvajalca. Med leseno ograjo po meri in tipsko leseno ograjo je velika razlika v ceni, zato razmislite ali želite lepše oblikovanje ali nizko ceno zunanje ograje. Priljubljene so lesene balkonske ograje, lesene vrtne ograje, lesene stopniščne ograje ipd. Cena za dobavo in montažo 100cm visoke lesene ograje, znaša okoli 40 - 80 EUR/tm.

Komu zaupati izdelavo lesene ograje? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom lesenih ograj v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

LESENE OGRAJE, CENIK OGRAJE ZA VRT


Kakšna je cena lesene vrtne ograje? Cenik za dobavo in montažo lesene ograje za vrt. Lesene deske za ograjo 100 cm, kvalitetne deske za balkonske ograje. Tradicionalne lesene ograje za vrtove ali moderna lesena ograja.

48.00 €/tm

MINIMALNA CENA
€/tm

SREDNJA CENA
96.00 €/tm

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za mizarja za lesene ograje

DRUGE CENE ZA LESENE OGRAJE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Ograja iz bambusa, bambusove palice - bambus cena

Bambusova ograja 100 x 500 cm. Samonosilni bambus. Cena za bambusove palice.€/kos

kos
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kovane ograje


Kakšna je cena kovane ograje? Železne ograje veljajo za dražjo, prestižnejšo rešitev, vendar so izre...

Preverite tudi: Kovane ograje Cena - Vrata, kovana ograja s cenikom ponudnikov

Kovinske ograje


Cena kovinske ograje je odvisna predvsem od temeljenja ter kvalitete in vrste jekla. Nerjavno jeklo ...

Preverite tudi: Kovinske ograje cena

Steklene ograje


Kakšna je cena steklene ograje? Cene tekočega metra steklene ograje so odvisne od načina montaže, iz...

Preverite tudi: Steklene ograje cena

Inox ograje


Kakšna je cena inox ograje? Ko je govora o cenah jeklenih ograj se je v prvotno potrebno razjasniti ...

Preverite tudi: Inox ograje cena

Panelne ograje


Kakšna je cena panelnih ograj? Največja prednost panelnih ograj je zagotovo hitra montaža in ugodna ...

Preverite tudi: Panelne ograje cena

PVC ograje


Kakšna je cena PVC ograje? Cene tekočega metra plastičnih ograj so različne, saj je plastična ograja...

Preverite tudi: PVC ograje cena

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Lesene ograje - vse kar morate vedeti

1. Lesene ograje - vse kar morate vedeti

lesene-ograje.jpg
Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta.

1.1 Veste kaj potrebujete?

Preden namestite ograjo, se vprašajte zakaj jo potrebujete. Če gre samo za strogo uporabnost - če želite denimo psa obdržati na dvorišču - bo verjetno zadostovala enostavna žičnata ograja. Če pa želite poleg tega blokirati tudi hrup ali vrtu dodati nekaj zasebnosti, boste želeli nekaj višjega in trdnega. Verjetno so vaše želje večplastne: želite zaščititi hišne ljubljenčke, hkrati pa želite zunanjosti svojega doma dodati dekorativni element. Ne glede na njen namen, lahko ograja rešuje več problemov, a prvi korak je odločitev o tem kaj iščete. 

1.2 Pravilno orientirajte ograjo 

Če gradite ograjo za zasebnost, se prepričajte, da veste, v katero smer mora biti obrnjena lesena ograja. Gladka, lepa stran ograje naj bo obrnjena proti sosedu in proti ulici. Stran s stebrički pa mora biti na notranji strani. To je običajen način gradnje dvoriščne ograje. Ne samo, da bo vaša hiša in okolica na ta način videti lepše, tudi vaš sosed bo cenil vašo pozornost do podrobnosti. 

1.3 Razmislite o materialih za ograjo 

Lesena ograja je najlepša, toda preden se odločite zanjo razmislite o vzdrževanju. Ograje iz lesa pač zahtevajo občasno čiščenje ter obnovo barve ali drugega zaščitnega premaza. Deli ograje se lahko sčasoma tudi ukrivijo ali pa zgnijejo in jih je potrebno zamenjati. Na voljo so tudi ograje iz materialov, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja, na primer vinil, ki daje videz lesa. Druge možnosti vključujejo aluminij, jeklo, kovano železo in bambus. 

1.4 Kombinirajte vrste ograj 

Če so stroški pomembni, lahko kombinirate tudi različne vrste ograj. Leseno ograjo lahko postavite spredaj pred hišo, ob straneh ali zadaj pa se lahko poslužite žične ograje in jo ozelenite.  Taka kombinacija ograj vam bo prihranila nekaj stroškov, obenem pa si boste olajšali tudi vzdrževanje.  

1.5 Preverite predpise 

Predno se lotite izvedbe, preverite kaj narekujejo lokalni prostorski in gradbeni predpisi. Ti običajno narekujejo višino ograje ter oddaljenost od sosednjih meja, ceste, ulice...V nekaterih primerih določajo tudi iz katerega materiala in kakšne barve je ograja.  Poleg tega se pozanimajte, ali bo za vaš projekt ograje potrebno gradbeno dovoljenje. 

1.6 Mislite zeleno

Namesto ograje lahko za zaščito vašega doma pred vremenskimi vplivi in ​​razgledi uporabite tudi krajinsko oblikovanje. Denimo slojevite zasaditve za omejevanje pogledov sosedov na mestih kjer želite malo več zasebnosti. Ne pozabite na lokalne predpise in pravila o ograjah v soseski. Poleg tega boste morali zagotoviti, da posajeno rastlinje (drevesa) v prihodnosti ne bodo prerasli omenjenih omejitev.

1.7 Parcelna meja

Vedeti morate, kam postaviti ograjo. Če želite zagotoviti, da boste ograjo postavili natančno na parcelno mejo (kjer to dovoljujejo predpisi) in ne delno na zemlji soseda, pokličite geodeta, da izdela elaborat ureditve meje in začrta parcelno mejo na terenu.

1.8 Bodite dober sosed

Bodite odprti in vnaprej obvestite svoje sosede o svojih načrtih za postavitev ograje. Poskusite, da ne bi po nepotrebnem blokirali njihovih stališč. Lesene ograja za zagotavljanje zasebnosti, kjer je bolj privlačna, gladka stran obrnjena proti sosedovi lastnini - se običajno šteje za dober bonton.

1.9 Razmislite o podnebju

V hladnih severnih podnebjih, ki občutijo zmrzal, so za stebra ograje potrebna betonska sidra. Steber naj bo pritrjen globoko vsaj 50 centimetrov, da v hladnem vremenu ne razpoka. Za toplejša, vlažnejša podnebje je najboljša izbira materiala vinil, saj je les občutljiv na vlago. V zelo hladnem podnebju so ograje iz lesa, bambusa in kovine najbolj trpežne.

1.10 Ustvarite prehode v ograji  

Zaradi varnosti in udobja načrtujte vsaj dva prehoda v ograjeno območje. Poskrbite, da bo eden od njiju dovolj širok za dostavo tudi večjih strojev, predmetov, kot so kosilnice in veliki zabojniki za smeti. Stopnice, pergole in drugi dekorativni elementi lahko pomagajo označiti in poudariti lokacijo vhoda. Klasična lesena ograja v kombinaciji z ustreznimi vrtnimi vrati, je lahko očarljiv vhod na vsako dvorišče.

1.11 Ustvarite svoj slog

Načrtujte, da boste del svojega proračuna za postavitev ograje namenili tudi dekoraciji.  Ko je vaša ograja postavljena, jo lahko polepšate z okrasnimi stebrički ali zaključki. Odvisno od sloga vašega doma, boste morda želeli ograjo pobarvati v določeno barvo. Razmislite tudi o zasaditvi vrste cvetja pred njo za resnično prijeten izgled. Za svež videz lahko na ograjo pritrdite tudi kljuke za obešanje rastlin v lončkih in vanje zasadite enoletnice ter tako ustvarite vrtno dekoracijo v živahnih barvah.

2. Različne vrste lesa primerne za ograjo

Lesena ograja je pogosta in priljubljena izbira za ograditev balkona, terase, dvorišča in vrta. Pri tem je pomembno izbrati trpežen les, ki je odporen na zunanje elemente kot so žgoče sonce, zimska zmrzal ter vlaga. Če boste izbrali pravi les si boste olajšali delo z vzdrževanjem ograje in podaljšali njeno življenjsko dobo. Macesen in sibirski macesen sta v naših pogojih najbolj priporočljivi vrsti lesa za ograje saj sta zaradi rastnih pogojev stabilna in obstojna. Druge vrste vzdržljivega lesa so večinoma eksotične kot so: Ipe, 

Cumaru, Garapa,Tik, Afromosia, Padouk, Bangkirai... Za ograjo je primeren tudi termično in kemično obdelan les. 

3. Lesena ograja - jo lahko izdelate sami ali je bolje najeti profesionalce? 

3.1 Najem strokovnjakov

Postavljanje ograje je težja naloga, kot je videti, zato je priporočljivo, da poiščete strokovno pomoč usposobljenega lokalnega izvajalca. Če se odločite za najem profesionalcev, si oglejte primere ograj, ki so jih že namestili. Odločite se za najem licenciranih podjetij in posameznikov, saj so običajno vezani in zavarovani. Pridobite od tri do šest ponudb izvajalcev, da dobite jasno sliko o primernih cenah.

4. Vzdrževanje lesene ograje

Če ste lastnik lesene ograje, je vzdrževanje take ograje lahko stresno, še posebej, če živite na območju z ekstremnimi in vetrovnimi vremenskimi razmerami. V takih razmerah postane vzdrževanje ograje zelo zahtevno. Kljub temu pa se izplača potruditi saj je vaša ograja pomemben del vrta, ki, ne samo, da omogoča prepotrebno zasebnost, temveč tudi polepša okolico vaše hiše. 

Tukaj smo pripravili nekaj nasvetov kako ohraniti vašo leseno ograjo v odličnem stanju:

Potrebujete pravo opremo 

Da bodo stvari tekle čim lažje, morate pred čiščenjem ograje zbrati vse pripomočke, ki jih potrebujete. Potrebovali boste nekaj osnovnih predmetov:

● Visokotlačni čistilec 

● Zaščitni premaz za les(organska topila)

● Zaščitna folija 

● Čopič iz naravnih ščetin (za premaz z organskimi topili), čopič s sintetičnimi dlakami ali kratkodlaki valjček iz velurja (za premaze na vodni osnovi)

● Belilo oz. čistilo za les

4.1 Zaščitite rastline in travo v bližini ograje

Z visokotlačnim čistilcem boste škropili tudi okoli ograje. zadnje kar si želite je, da bi pri tem poškodovali rastlinje in travo na vašem vrtu. Da ne bi naredili večje škode, je vsekakor vredno na rastlinje v bližini ograje položiti nekaj plastične folije. Predno začnete premaknite tudi vse vrtne predmete ali posode za rastline.

4.2 Čistilo ali belilo dobro sperite z ograje

Ko ste ograjo očistili z vodo nanjo nanesite čistilo za les ali belilo. Vsaka dobro založena trgovina za gradnjo bi morala imeti na voljo primerno raztopino za čiščenje lesa, ki jo lahko uporabite pri ograji. Druga možnost je uporaba belila, ki je bilo razredčeno; en del belila na dva dela vode. Raztopino namažite na ograjo in jo pustite delovati. Ko opazite, da začne odstranjevati plesen in druge madeže, zopet uporabite čistilec ali vodno cev, da odstranite raztopino. 

4.3 Pustite, da se les posuši, nato ga premažite z zaščitnim premazom

Zdaj je bil les globinsko očiščen, preden ga znova premažete, morate pustiti, da se dobro posuši. Zelo pomembno je, da to storite, ker če je les moker, se zaščitni premaz ne bo dobro vpil. S čopičem ali valjčkom nato natančno premažite les.  

4.4 Postopek ponovite

Kako redno izvajate ta postopek, je zelo odvisno od vas, večina ljudi to počne vsakih nekaj let, drugi pogosteje. Pogostost vzdrževanja ograje je v veliki meri odvisna od pogojev, v katerih živite, in stanja vaše ograje. Pogosto se mu lahko izognete, tako da ograjo večkrat operete z visokotlačnim čistilcem, vendar boste sčasoma morali kljub vsemu znova tudi premazati les.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMLESENA VRTNA OGRAJA Z VRATI

Pozdravljeni,

potrebujem visoko leseno ograjo, skozi katero se čim manj vidi in ena vrtna vrata.

LP 891 € do 1485 €


........

RAZREZ LESA IN MONTAŽA LESENE OGRAJE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za postavitev lesene ograje višine 180 cm in dolžine 22 m. Potreben razrez lesa, montaža lesene ograje ter izdelava vrat v ograji in montaža okovja (tečaji, ključavnica).

Lp 1080 € do 1800 €


........

DEMONTAŽA STARE LESENE OGRAJE IN POSTAVITEV NOVE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo demontaže stare ter montaže lesene nove ograje v dolžini 25 m. Popraviti je treba nekaj nosilcev in privijačiti novo ograjo. Les že imamo, po dogovoru ga lahko izvajalec nažaga na mero in pelje impregnirat.

Lp 2250 € do 3750 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, MONTAŽA LESENE OGRAJE, 1M VIŠINE, 100 M DOLŽINE ,
Lesene ograje, Topolšica

540 € do 900 €

CENA, ZAMENJAVO LESA NA OGRAJI, SKUPNA DOLŽINA 9M, VIŠINA 90CM
Lesene ograje, Tržič

360 € do 600 €

CENA, POSTAVITEV LESENE OGRAJE, DOLŽINA CCA 4-5M, VIŠINA CCA 1M
Lesene ograje, Ljubljana

90 € do 150 €

CENA, RABIM LESENO BALKONSKO IGRAJO, KLASICNO SLOVENSKO, 18 TM
Lesene ograje, Domžale

540 € do 900 €

CENA, LESENO OGRAJO NA OBSTOJEČIH STEBRIH, 1M*15M
Lesene ograje, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, LESENA BALKONSKA OGRAJA, 7X3 CM - 206M LESA; NASLON 8X5 CM -26M LESA
Lesene ograje, Ljubljana

225 € do 375 €

CENA, LESENA OGRAJA, 13 M X 1, 20
Lesene ograje, Radeče

630 € do 1050 €

CENA, LESENA OGRAJA, 640 DOLŽINA X 100 VIŠINA
Lesene ograje, Šentjur

810 € do 1350 €

CENA, PODALJŠEK LESENE OGRAJE IN MONTAŽA KLJUKE, PO DOGOVORU
Lesene ograje, Maribor

360 € do 600 €

CENA, LESENO OGRAJO, 180 CM
Lesene ograje, Grosuplje

450 € do 750 €

CENA, LESENA OGRAJA NA BALKONA, DOLŽINA OGRAJE CCA. 15 M, VIŠINA 1M
Lesene ograje, Žalec

720 € do 1200 €

CENA, ZAMENJAVA ZGORNJEGA DELA OGRAJE, V OPISU
Lesene ograje, Bled

405 € do 675 €

CENA, MENJAVA OGRAJE, D.35M X PANELI 180X180
Lesene ograje, Tržič

900 € do 1500 €

CENA, LESENO OGRAJO, VIŠINA 1,5 DO 2M IN DOLŽINA 10M
Lesene ograje, Sevnica

810 € do 1350 €

CENA, LESENA OGRAJA, 180 CM X 2000 CM
Lesene ograje, Ptuj

720 € do 1200 €

CENA, LESENA VRTNA OGRAJA S POCINKANIMI STEBRI, D=77 M , V=1M
Lesene ograje, Kamnik

3420 € do 5700 €

CENA, MENJAVA LESENIH LETEV, DOLŽINA 30M, VIŠINA 185CM
Lesene ograje, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, SANACIJA LESEN BALKONSKE OGRAJE, 2X6M, 1X13M VIŠINA 1,2M
Lesene ograje, Postojna

270 € do 450 €

CENA, LESENO OGRAJO NA ŠKARPI, DOLŽINA 50 M, VIŠINA 2M
Lesene ograje, Sodražica

900 € do 1500 €

CENA, LESENA OGRAJA SIBIRSKI MACESEN, 12M X 1,8M
Lesene ograje, Slovenska Bistrica

540 € do 900 €

CENA, LESENO OGRAJO, 14 TM
Lesene ograje, Škofljica

675 € do 1125 €

CENA, LESENA VRTNA OGRAJA, DOLŽINA CCA 30 M, VIŠINA 180 CM
Lesene ograje, Ljubljana

1350 € do 2250 €

CENA, OGRAJO MED SOSEDOMA VRSTNIH HIŠ, 16 TM
Lesene ograje, Medvode

810 € do 1350 €

CENA, OKROGLIH KOLOV ZA NOSILCE KIVIJA, 300 DO 400 CM DOLŽINE IN PREMERA 8 CM
Lesene ograje, Bled

225 € do 375 €

CENA, ZUNANJO BALKONSKO OGRAJO (STEKLO-LES), CCA 10 M X 1M
Lesene ograje, Tržič

630 € do 1050 €

CENA, MENJAVA BALKONSKE OGRAJE Z WPC, 6M X 1.1M
Lesene ograje, Kobarid

630 € do 1050 €

CENA, LESENE OGRAJE, LESENA TLA, 50M X 0,9M
Lesene ograje, Zgornje Gorje

900 € do 1500 €

CENA, LESENO VRTNO OGRAJO + KAMEN, DOLŽINA 150 M, VIŠINA 150 CM
Lesene ograje, Črnomelj

900 € do 1500 €

CENA, LESENO DVOVRSTNO OGRAJO OKOLI ATRIJA, DOLŽINA 8 M (DVOVRSTNA = 16 M), VIŠINA 2 M
Lesene ograje, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, MONTAŽA LESENE VRTNE LAMELNE OGRAJE , CCA. 15 M
Lesene ograje, Radovljica

270 € do 450 €

CENA, LESENA OGRAJA, 180 CM X 50 METROV
Lesene ograje, Ig

891 € do 1485 €

CENA, LESENA OGRAJA ZA BALKON, 2 KOM
Lesene ograje, Kranjska Gora

1350 € do 2250 €

CENA, ZAMENJAVO LESENE ZUNANJE OGRAJE , 10 M, 1,20 CM
Lesene ograje, Ljubljana - Šmartno

450 € do 750 €

CENA, RUSTIKA OGRAJA NOTRANJEGA STOPNIŠČA, 500 CM
Lesene ograje, Radomlje

225 € do 375 €

CENA, MONTAŽA OGRAJE PROTI DIVJADI, DLOŽINA 150 M, VIŠINA 1,5 M
Lesene ograje, Ivančna Gorica

900 € do 1500 €

CENA, OGRAJA NOTRANJE STOPNIŠČE, 600CM, 85 CM
Lesene ograje, Šmarje pri Jelšah

630 € do 1050 €Poglej druge končane projekte in cene

LESENE OGRAJE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

582+ PODJETIJ ZA LESENE OGRAJE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE LESENE OGRAJE?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane