Montaža pohištva cena

Cena montaže je odvisna od zapletenosti montaže in materiala. V kolikor je pohištvo iz stekla ali drugega občutljivega materiala, bo montaža dražja. Monter pohištva mora biti pri prenašanju in sestavljanju pazljiv, saj najverjetnejše stroške poškodb pri montaži pohištva krije sam. Montažo lahko podražijo tudi dodatne storitve kot so: ogled objekta, ali uporaba monterjevega materiala. Z večino izvajalcev pa se lahko dogovorite tudi za demontažo in odvoz starega pohištva. Za uro montaže določenega kosa pohištva boste odšteli med 15 - 20€/h.

Komu zaupati montažo pohištva? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim monterjem pohištva v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za montažo pohištva


Cena montaže pohištva. Cena za montažo garderobne omare 180 x 240 cm.

72.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
144.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Montaža pohištva

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Montaža pohištva - vse kar morate vedeti

1. Montaža pohištva - Kaj je "Flat Pack" pohištvo ali plosko sestavljivo pohištvo?

To je tujka je pogosto uporabljeno ime za pohištvo, ki ga sestavite sami. Ker morate vložiti delo, da ga sestavite, je poceni, zato je priročno in priljubljeno. Pohištvo je izdelano v ploskih kosih s ciljem, da se potrošniku, olajša prevoz in sestavljanje pohištva z najosnovnejšimi orodji. Pohištveni kosi so pakirani v škatle/pakete, v katerih je vključena tudi vsa potrebna oprema za sestavljanje (vijaki, matice itd.). Priložena so tudi navodila za montažo. Koliko opreme in delov pohištva prejmete, je odvisno od izbranega pohištva. Lahko je to minimalno, le nekaj plošč in vijakov, ali pa kaj bolj zapletenega. Ikeino pohištvo je sinonim za tovrstno pohištvo in je med bolj priljubljenimi na trgu. Dejstvo, da ima Ikea trgovine v več kot 25 državah, je še toliko bolj priročno.

 Montaža pohištva je zahtevno delo, ki terja izkušnje in pravo orodje.
Montaža pohištva je zahtevno delo, ki terja izkušnje in pravo orodje.

 

1.1 Iz česa je plosko sestavljivo pohištvo?

Ko kupite plosko sestavljivo pohištvo, obstaja velika verjetnost, da bodo kosi narejeni iz ivernih plošč, pravega lesa ali nečesa, kar je znano kot "MDF" - vlaknene plošče srednje gostote. MDF je izdelan iz mletih koščkov mehkega in trdega lesa. Ta mešanica se meša z voskom in oblikuje v ploščo, ki je močnejša od ivernih plošč in jo je lažje obdelati kot les. Cene pohištva iz MDF se razlikujejo glede na to, kako zahtevna je izdelava. Pogosto bodo mize in omare iz MDFa. Kar se tiče iverne plošče - njeno ime natančno pove, kaj je v njej: delci in sicer lesni ostružki in morda žagovina, ki se nato zmešajo in oblikujejo v ploščo. Ni povsem tako kakovostna kot MDF ali masivni les, zato je cenejša. Kljub temu je iverka dovolj vzdržljiva. Prekaša celo masiven les, ki lahko v ekstremnih temperaturah razpoka. Edina stvar, na katero morate paziti pri ivernih ploščah, je škoda zaradi vode, na katero je zelo občutljiva.

1.2 Kdo se je domislil plosko sestavljivega pohištva?

Verjetno vas ne bo presenetilo, da je bil idejni oče pohištva ravno Gillis Lundgren, ustanovitelj IKEE. Lundgren, oblikovalec pohištva je v petdesetih letih prejšnjega stoletja delal v trgovini s pohištvom. Takrat še ni bilo pohištva, ki bi ga kupec lahko sestavil sam. Pohištvo se je kupilo že sestavljeno, nato pa ste ga morali nekako odpeljati domov. Upoštevajte, da je bilo pohištvo je bilo takrat masivno in zato precej težko. Da ne omenjamo cene pohištva, ki je bilo izdelano po meri. Nekega dne se je Lundgren trudil spraviti veliko mizo v majhen avto. Takrat je začel razmišljati o tem, kako bi lahko bilo enostavno, če bi lahko odmontiral noge z mize in jih pozneje spet namontiral nazaj. In tako se je vse začelo.

1.3 Prednost množične proizvodnje pohištva

Pohištvo izdelajo večinoma stroji in ne ljudje, zato proizvajalci prihranijo pri strošku plač zaposlenih. Te prihranke nato posredujejo potrošnikom v obliki cenejšega pohištva. Pohištvo je izdelano iz materialov kot so ostružki in žagovina, ki so poceni in jih proizvajalec lahko kupi v razsutem stanju, kar podjetjem prihrani še več denarja. Plosko sestavljivo pohištvo je enostavnih oblik in slogov, podjetjem tako ni treba vlagati ogromnih sredstev v njegovo zasnovo. Podjetja prihranijo denar tudi pri pošiljanju pohištva (v paketih) v trgovine, saj paketi nimajo veliko prostornine in teže. Poleg tega lahko v eno pošiljko spakirate veliko kosov, ker so ploščati. Končno je plosko pakirano, sestavljivo pohištvo poceni, saj podjetja prihranijo pri dostavi pohištva kupcem na dom, saj ljudje pogosto spakirajo pakete v svoje avtomobile in jih sami odpeljejo domov. To podjetjem prihrani plačilo dostavljavca in stroške prevoza.

1.4 Prednosti plosko sestavljivega pohištva

- Ker je množično proizvedeno, je poceni.
- Ni vam treba skrbeti, kako boste domov pripeljali velikanski kos pohištva. Paket lahko enostavno naložite v avtomobil in si ga sami pripeljete domov ali pa vam paket pošljejo po pošti.
- Sestavljanje pohištva je (običajno) enostavno. Ravno tako je (običajno) enostavno tudi razstavljanje pohištva, če se morate preseliti. Ohranite originalne škatle in pohištvo preprosto pospravite nazaj.

1.5 Slabosti plosko pakiranega sestavljivega pohištva

- Sestaviti ga morate sami, kar zahteva čas.
- Lahko plačate nekomu, da to naredi namesto vas, vendar to prispeva k prvotni nakupni ceni.
- Ravno pohištvo je ponavadi dokaj poenostavljeno; ni na voljo široke palete modelov.
- Pogosteje, ko ga razstavite in znova sestavite, večji davek bo prevzela stabilnost pohištva. Je trajen, da, vendar ima svoje meje.
-Sestavljanje pohištva z ravno embalažo je lahko zelo težavno.

2. Montaža pohištva - se izplača najeti profesionalce?

Načrti za prenovo stanovanja so končani in vi ste pripravljeni na začetek del. Potem, ko vsi izvajalci končajo svoja dela je čas za montažo pohištva. V kolikor vam pohištva ni izdelal mizar ali ste ga kupili v pohištvenem salonu, ki vam zagotavlja tudi montažo, se najbrž sprašujete kdo vam bo sestavil pohištvo. Montaža pohištva je zahtevno delo, ki terja izkušnje in prava orodja. Poleg tega imate sami ob vselitvi precej drugega dela in skrbi. Montaža pohištva mora biti kakovostna in jo je potrebno opraviti strokovno, če želite, da bo pohištvo izgledalo lepo in se ohranilo dolgo časa. Tukaj je 7 odličnih razlogov, zakaj se za montažo pohištva splača najeti profesionalce.

2.1 Prihranite dragoceni čas

Ob selitvi in opremljanju stanovanja boste imeli številne opravke in skrbi. Zadnja stvar, ki bi vas morala skrbeti, je iskanje časa za montažo novega pohištva. Izjemno koristno je, če to oddate zunanjemu servisu, ki se s tem ukvarja profesionalno. Imajo prava orodja za delo, strokovno znanje in izkušnje in zato lahko delo opravijo kakovostno ter v kratkem času. Vi prihranite čas za druge pomembne stvari. Prihranili pa boste tudi na stroških saj vam ne bo treba kupiti vsega potrebnega orodja.

2.2 Izkušnje in strokovno znanje

Strokovnjaki za sestavljanje pohištva se s tovrstnim delom ukvarjajo vsak dan, zato so resnično izkušeni. Sestavili so že nešteto kosov pohištva različnih vrst od postelj do miz in stolov pa do kuhinj in kopalniškega pohištva. Ni ničesar česar še niso srečali in vedo, kako to storiti pravilno. Tudi pohištvo IKEA zanje mala malica. Kot dodatno prednost svojim izkušnjam imajo ti strokovnjaki pogosto zavarovanje odgovornosti. To vam bo zagotovilo, da bo delo opravljeno pravilno in po potrebi pokrito z zavarovanjem. Tega zagotovila ni, ko sami montirate pohištvo. Vedno je najbolje, da delo prepustite strokovnjakom z izkušnjami.

2.3 Prvič bo pravilno

Mojster za sestavljanje pohištva zna slediti navodilom za montažo. Z lahkoto razume, kaj piše v navodilih, in zato pohištvo pravilno sestavi že v prvem poskusu. Vsi poznamo težave pri razumevanju priloženih navodil! Če najamete strokovnjaka ne bo prišlo do sestavljanja in razstavljanja, ko se določen del ne prilega pravilno. Tako bo tudi pohištvo ostalo trdno in se ne bo hitro razmajalo.

2.4 Monterji pohištva imajo ustrezna orodja

Ste že kdaj poskusili sestaviti pohištvo in porabili nekaj ur samo zato, da bi našli ustrezen izvijač? Zbrati prava orodja, ki jih potrebujete, je lahko zahtevno. S strokovno storitvijo montaže pohištva vam ne bo treba več skrbeti. Mojster za pohištvo bo prišel z orodjem, ki ga potrebuje. Za nakup orodij, ki jih morda nikoli več ne boste uporabili, vam ni treba oditi v trgovino. Strokovnjaku lahko sporočite tudi, ali morda potrebuje posebna orodja, da si jih priskrbi preden pride v vaš dom.

2.5 Manj možnosti za škodo

S pohištvom je težko manevrirati, še posebej, če niste prepričani, kaj počnete. Brez ustreznih tehnik lahko med premikanjem nenamerno spustite dele pohištva ali z njimi udarite v stene, kar povzroči škodo na novem pohištvu ali domu. Ker strokovnjaki vedo, kaj morajo storiti, je manj možnosti, da bo prišlo do škode.

2.6 Varnost je pomembna

Montaža pohištva je lahko tudi zdravju nevarna. Nesreča se hitro zgodi, če ne veste, kaj počnete! Veliki kosi so težki, nekateri predmeti pa so lahko tudi zelo ostri. Strokovnjaki za montažo pohištva bodo imeli vse, kar bodo potrebovali za postavitev pohištva brez poškodb.

2.7 Očistili bodo nered po opravljenem delu

Montažni servis si bo vzel čas za čiščenje nereda po opravljenem delu. To vključuje pobiranje smeti in zagotovitev, da bodo vsi rezervni deli spet v vaših rokah. Na na pohištvu lahko ostane žagovina ali drugi ostanki. Profesionalni servis bo očistil nered, da bo hišo zapustil v boljšem stanju kot ob prihodu. Storitev sestavljanja pohištva vam lahko olajša življenje.

3. Montaža pohištva - vrste del

Montaža pohištva zajema različne vrste del in tipov pohištva ter opreme. Sem spada: sestava knjižne omare, sestava IKEA pohištva, sestava postelje, kavča, futonov, sestava polic, regalov. Sestava kuhinjskega pohištva, sestava kopalniškega pohištva, montaža luči, montaža slik in umetniških del na stene. Sestava pohištva za teraso, sestava mize, regalov in številna druga dela.

4. Kako sami sestavimo pohištvo?

Ljudje kupujejo plosko pakirano sestavljivo pohištvo kljub zavedanju, da bodo morali opravljali težko delo sestavljanja. Včasih je enostavno, včasih pa ne, toda preden se znajdemo v možnih težavah, je tu nekaj nasvetov za bolj tekoče delo.

1) Paket odnesite v sobo, v kateri želite imeti pohištvo, na primer posteljo v spalnici. Tako vam je ne bo treba, po končani montaži, prestavljati v sosednjo sobo.

2) Čeprav naj bi paket prišel z vsem, kar potrebujete, imejte pri roki najmanj: kladivo, olfa nož, izvijač in škarje. Orodja postavite tja, kjer jih boste zlahka dosegli.

3) Najprej preberite navodila in prosite nekoga za pomoč, če jih ne razumete.

4) Znova preverite, ali se število delov, ki jih imate, natančno ujema z navodili. (tj. če piše, da bi morali imeti tri vrste določenega vijaka, jih preštejte.) Tako se ne boste zataknili sredi sestavljanja pohištva in ugotovili, da vam nekaj manjka.

5) Če vam kaj manjka, se obrnite na trgovino.

6) Prepričajte se, na kaj se nanašajo navodila, sicer lahko pohištvo poškodujete tako, da poskusite uporabiti, na primer, napačen vijak na napačni plošči. V ta namen priloženo opremo ločite na urejene kupe in vijake in matice itd ločite med seboj v različnih škatlicah, lončkih... Označite lončke v skladu z navodili (tj. Matice in vijaki A; matice in vijaki B)

7) Zaščitite pohištvo in tla tako, da na površino, na kateri boste sestavljali pohištvo, položite brisačo, tepih ali rjuho.

8) Ročno privijte matice in vijake iz dveh razlogov: tako ne poškodujete pohištva in tudi opreme ne privijete tako tesno, da je ne bi mogli kasneje, po potrebi, razstaviti.

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Montaža Ikea Pax omar

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za montažo za 2 omari Ikea Pax sistem (dimenzije 250x247x75 in 150x237x65), 1 manjša komoda.

Lp 108 € do 180 €

........

Sestaviti posteljo Smastad

Pozdravljeni.

Potrebujem montažo postelje.

Sestavila sem do polovice in ne znam naprej.

LP 108 € do 180 €

........

Montaza omare z drsnimi vrati

Montaza omare z drsnimi vrati
Harvey Norman - model Dallas
Brez predalov, 270 cm, blazilnika in venec od dodatne opreme. 216 € do 360 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Montaža kuhinje IKEA, 120 x 61 x 220 cm
Montaža pohištva, Ljubljana - Šentvid

108 € do 180 €

Cena, Montaža kuhinje, 154 x 349 cm + 160 cm
Montaža pohištva, Sežana

180 € do 300 €

Cena, Montaža Kuhinje IKEA, po opisu
Montaža pohištva, Maribor

108 € do 180 €

Cena, Montaža kopalniške omarice in ogledala, po opisu
Montaža pohištva, Maribor

108 € do 180 €

Cena, Montaža IKEA kuhinje,
Montaža pohištva, Sveta Ana v Slovenskih Goricah

900 € do 1500 €

Cena, demontaža lesenih polic, 2x2,5 m v enem nivoju
Montaža pohištva, Ljubljana

360 € do 600 €

Cena, Montaža postelje, 180x200
Montaža pohištva, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Sestavljanje pohištva, po opisu
Montaža pohištva, Kranj

72 € do 120 €

Cena, Montaža omar, 127×190cm
Montaža pohištva, Bistrica ob Dravi

108 € do 180 €

Cena, Sestava in montaza kuhinjskih in kopalniskih omaric, 7 kosov pohistva
Montaža pohištva, Rakek

756 € do 1260 €

Cena, Sestavljanje regalov za CD in knjige IKEA, po opisu
Montaža pohištva, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, Montaža kuhinje IKEA, 250 cm
Montaža pohištva, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, Sestavljanje in montažo manjše garderobne omare, po opisu
Montaža pohištva, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, Odmontirati staro kuhinjo in namontirati novo, 2,5m
Montaža pohištva, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, montaža Ikeine omare, višina 237, globina 35, širina 100 + 100 + 50 (3 omare)
Montaža pohištva, Celje

90 € do 150 €

Cena, Montaža kuhinje, Brez visečih elementov
Montaža pohištva, Maribor

108 € do 180 €

Cena, Sestava ikea pax omara tri delna z drsnimi vrati, 35 globina, 50+50+100 širina, 237 visina
Montaža pohištva, Novo mesto

108 € do 180 €

Cena, Montazo kuhinje Ikea,
Montaža pohištva, Škofije

270 € do 450 €

Cena, Sestava predsobe, komoda in predali
Montaža pohištva, Velenje

135 € do 225 €

Cena, Demontaža stare omarice pod umivalnikom in montaža nove, 1
Montaža pohištva, Ljubljana

72 € do 120 €

Cena, Demontaža in odvoz pohištva, po opisu
Montaža pohištva, Ljubljana - Šentvid

225 € do 375 €

Cena, Montaža pohištva IKEA, po opisu
Montaža pohištva, Spodnji Duplek

180 € do 300 €

Cena, Nastavitev vrat omaric, izrez cokla za pomivalni stroj, 240 cm
Montaža pohištva, Ljubljana - Šentvid

315 € do 525 €

Cena, Izvedba montaže spalnice, Postelja: 180x200Omara: 2 kom (90x 220)Komoda: 85x 160x 47
Montaža pohištva, Ptuj

135 € do 225 €

Cena, Zamenjava 3x radiator, 3
Montaža pohištva, Murska Sobota

360 € do 600 €

Cena, Daibau Jobs: Montaža pohištva v hotelskih sobah-Nemčija, po popisu
Montaža pohištva, Ljubljana

9 € do 15 €

Cena, Demontaža kuhinje, prenos na novo lokacijo in montaža, po opisu
Montaža pohištva, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Montaža kuhinje Ikea Metod, 500cm
Montaža pohištva, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Predelava Ikea omare, 1 kos
Montaža pohištva, Kranj

108 € do 180 €

Cena, Montaza IKEA kuhinje, 240 x 63.5 x 91.3 + 240x30x60
Montaža pohištva, Šoštanj

108 € do 180 €

Cena, Montaža kuhinje, Po opisu
Montaža pohištva, Maribor

621 € do 1035 €

Cena, Montaža garderobne omare, 1
Montaža pohištva, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Sestava in postavitev omare, Velika omara za spalnico
Montaža pohištva, Maribor

135 € do 225 €

Cena, Montaža omare in postelje Ikea, Kotna omara 88×236, postelja 140x200
Montaža pohištva, Maribor

180 € do 300 €

Cena, Montažo kuhinje iz ikea., 3,65m brez visečih elementov
Montaža pohištva, Maribor

360 € do 600 €

Cena, montažo majhne kuhinje in elementov, 1,5m širina kuhinje
Montaža pohištva, Ljubljana

180 € do 300 €Poglej druge končane projekte in cene

Montaža pohištva cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

1033+ podjetij za Montaža pohištva
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montaža pohištva?

 • Montaža pohištva Ljubljana
 • Montaža pohištva Maribor
 • Montaža pohištva Celje
 • Montaža pohištva Koper
 • Montaža pohištva Kranj
 • Montaža pohištva Ajdovščina
 • Montaža pohištva Bled
 • Montaža pohištva Bovec
 • Montaža pohištva Črna na Koroškem
 • Montaža pohištva Črnomelj
 • Montaža pohištva Domžale
 • Montaža pohištva Gornja Radgona
 • Montaža pohištva Gornji Grad
 • Montaža pohištva Hrastnik
 • Montaža pohištva Ilirska Bistrica
 • Montaža pohištva Izola
 • Montaža pohištva Jesenice
 • Montaža pohištva Kamnik
 • Montaža pohištva Kidričevo
 • Montaža pohištva Kobarid
 • Montaža pohištva Kočevje
 • Montaža pohištva Kranjska Gora
 • Montaža pohištva Krško
 • Montaža pohištva Laško
 • Montaža pohištva Lendava
 • Montaža pohištva Litija
 • Montaža pohištva Ljutomer
 • Montaža pohištva Metlika
 • Montaža pohištva Mojstrana
 • Montaža pohištva Mozirje
 • Montaža pohištva Murska Sobota
 • Montaža pohištva Nova Gorica
 • Montaža pohištva Novo mesto
 • Montaža pohištva Ormož
 • Montaža pohištva Piran - Pirano
 • Montaža pohištva Pivka
 • Montaža pohištva Portorož
 • Montaža pohištva Postojna
 • Montaža pohištva Ptuj
 • Montaža pohištva Radeče
 • Montaža pohištva Radenci
 • Montaža pohištva Radovljica
 • Montaža pohištva Ravne Na Koroškem
 • Montaža pohištva Ribnica
 • Montaža pohištva Rogaška Slatina
 • Montaža pohištva Sevnica
 • Montaža pohištva Sežana
 • Montaža pohištva Škofja Loka
 • Montaža pohištva Slovenj Gradec
 • Montaža pohištva Slovenska Bistrica
 • Montaža pohištva Slovenske Konjice
 • Montaža pohištva Šoštanj
 • Montaža pohištva Štore
 • Montaža pohištva Tolmin
 • Montaža pohištva Trbovlje
 • Montaža pohištva Tržič
 • Montaža pohištva Trzin
 • Montaža pohištva Velenje
 • Montaža pohištva Vipava
 • Montaža pohištva Vojnik
 • Montaža pohištva Vransko
 • Montaža pohištva Vrhnika
 • Montaža pohištva Žalec
 • Montaža pohištva Zreče
 • Montaža pohištva Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane