IR paneli cena, izračun

  Kakšna je cena IR panelov? Ogrevanje manjših prostorov ali objektov z infrardečimi paneli, je cenejše od ogrevanja s konvencionalnimi sistemi. Raba energije je v primerjavi z radijatorskim in talnim ogrevanjem nekoliko manjša, saj IR paneli ne ogrevajo stavbe do želenega temperaturnega ugodja, ampak ogrevajo neposredno telesa, zato so toplotne izgube skozi ovoj stavbe nižje. IR grelni paneli imajo cenejše stroške namestitve, nižje stroške delovanja, so bolj zdravi in hitrejši! Imajo nizke stroške vzdrževanja, v primeru prenove pa jih je možno ponovno uporabiti. Cene IR panelov se seveda razlikujejo glede na posamezno moč IR panela, velikost IR panela in nenazadnje tudi ponudnika. Cene IR panelov znašajo od 100€ vse tja do 1000€. Konec zimske sezone se pogosto pojavijo akcijske ponudbe. Za točno ceno panelnega ogrevanja lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim ponudnikom IR panelov in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o IR panelih.

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA ZA IR PANEL


  Cena IR ogrevanja. Cena za IR panel moči do 350 W.

  180.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  400.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  IR paneli cena, izračun

  DRUGE CENE ZA IR PANELI

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  DAIBAU MAGAZIN

  V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Infrardeče ogrevanje z ir paneli - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o IR ogrevanju?

  infrardece-ogrevanje.jpg
  Infrardeče ogrevanje ogreva površine v prostoru, ne pa okoliškega zraka.

  1.1 Kaj je infrardeča svetloba?

  Infrardeča svetloba je razlog, zakaj se počutimo toplo, ko sonce sije sredi zimskega dne. Konvencionalno razmišljanje je, da če je temperatura zraka mrzla, nas zebe. Resnica pa je, da infrardeči valovi, ki jih oddaja sonce, neovirano potujejo skozi vesolje in segrevajo katerikoli predmet, ki jih zadenejo, vključno z vašim telesom. Infrardeče sevanje je oblika elektromagnetnega sevanja, ki je na rdečem koncu območja vidne svetlobe elektromagnetnega spektra. Besedo sevanje pogosto slišimo in jo avtomatično povežemo s tem, da je škodljivo, v resnici pa je sevanje le proces oddajanja energije. Tako kot sevanje vidne svetlobe je tudi infrardeče sevanje 100% varno, oddajajo ga tudi naša telesa.

  1.2 Konvencionalno ogrevanje prostora v domovih

  Običajno ogrevanje deluje s segrevanjem zraka okoli vas. Denimo radiator večino svojega ogrevanja opravi s pomočjo konvekcijskih tokov. Ko se radiator ogreje, segreva zrak neposredno okoli njega, ki se nato razprši v prostoru in dvigne. Ko se ogreti zrak dviga, za njim ustvari vakuum, ki hladnejši zrak potegne v stik z radiatorjem kjer se segreje. Ko se topel zrak začne hladiti, se spusti nazaj na tla. Ta hladni zrak se ponovno segreje in ta proces se ponavlja, kar se imenuje konvekcijsko ogrevanje. Večina običajnih ogrevalnih sistemov oddaja tudi infrardeče valove. Na primer, če ste kdaj sedeli blizu odprtega ognja, ste občutili toploto na obrazu. Ko nato roko postavite pred obraz, prekinete tok infrardečih žarkov. Namesto toplote na obrazu boste čutili, kako se segrevajo vaše roke. To je infrardeče sevanje.

  1.3 Ogrevanje z IR paneli 

  Ogrevanje z IR paneli je relativno nov način ogrevanja stanovanj in domov. Infrardeči paneli oddajajo IR žarke, ki nato nemoteno potujejo po zraku do različnih predmetov v prostoru. Le-ti žarke absorbirajo, zaradi česar molekule v njih vibrirajo in proizvajajo toploto.

  Če žarki pridejo v stik s človekom, pronicajo približno 2.5 cm centimetra globoko v telo, kar povzroči občutek notranje toplote. Tudi, če vaše telo ni neposredno na poti žarkov bodo predmeti (pohištvo...) in površine (tla, stene...), ki so v vaši bližini, sevali toploto nazaj proti vam. Električni IR paneli ne potrebujejo posebnih napeljav ali izpustov, zgolj običajne električne vtičnice. Lahko jih vgradite visoko na steno ali, še bolje, na strop in jih tako umaknete pred dotiki otrok ali hišnih ljubljenčkov. Paneli se namreč lahko ogrejejo na temperaturo cca. 70 stopinj celzija (enako kot radiatorji). 

  1.4 Prihranek energije 

  Infrardeče ogrevanje deluje tako, da ogreva površine v prostoru, ne pa prostornine oziroma zraka v prostoru (kot to velja za tradicionalno konvekcijsko ogrevanje). To pomeni, da segrevajo precej manj za enak učinek toplote. Poleg tega ogrevane stene in predmeti zaradi svoje mase zadržujejo toploto, ki jo počasi spuščajo v prostor. Nasprotno, zrak nima toplotne mase. V primeru konvekcijskega ogrevanja topel zrak hitro uide ven, če odpremo vrata ali okno. Prostor je potrebno znova ogreti, da bi se v njem počutili prijetno in toplo. Prednost ogrevanja z IR paneli je tudi, da potrebujejo manj kot minuto, da dosežejo  polno delovno temperaturo, zato so pri ogrevanju prostora veliko učinkovitejše od radiatorjev in talnega gretja.

  1.4.1 IR paneli - poraba energije za ogrevanje

  Natančni stroški porabe elektrike se za posamezen objekt izračunajo indivudualno. Stroški so namreč zelo odvisni od toplotnih izgub stavbe, življenjskih navad stanovalcev itd. Splošni izračuni kažejo, da za ogrevanje slabše izolirane hiše s površino okoli 150 kvadratnih metrov, povprečna družina porabi cca. 2500 litrov kurilnega olja. V 150 kvadratnih metrov veliki hiši, ki ni izolirana, porabimo približno 2300 litrov kurilnega olja. Z ogrevanjem z infrardečimi paneli bi za ogrevanje plačali več kot polovico manj, okoli 900 eur/leto. V kolikor hišo ogrevate na plin, bi s prehodom na IR panele prihranili okoli 40% na leto. Stroški ogrevanja z IR paneli so podobni stroškom ogrevanja s toplotno črpalko.

  1.5 Prednosti in slabosti

  1.5.1 IR paneli prednosti

  - Infrardeči paneli imajo zelo dolgo življenjsko dobo (30 in več let).

  - Nizka poraba električne energije.

  - Omogočajo optimalen temperaturni profil po vsem prostoru.

  - Lahko jih kombiniramo obstoječimi ogrevalnimi sistemi.

  - Enote so kompaktne in so lahko oblikovane tako, da se zlijejo s prostorom. Lahko so oblikovane kot ogledalo ali kot stenska slika...stene.

  - Infrardeči paneli ne povzročajo kroženja prahu in so primerni za astmatike .

  - IR paneli reprečujejo, da bi se na površinah nabirala vlaga in tako zavirajo širjenje plesni.

  - Enostavna vgradnja in vzdrževanje. Ne potrebujete kotlovnice, dimnikov, radiatorjev ali obveznih rednih servisov peči in dimnikov...

  - Ne oddajajo emisij toplogrednih plinov. Če jih napajate z obnovljivimi viri energije (sončni kolektorji...), dobite 100% čisto, neoporečno toploto. 

  - Način ogrevanja je učinkovitejši od običajnih konvekcijskih grelnikov, zato so stroškovno učinkovitejši.

  - IR paneli segrejejo predmete in površine v prostoru (stene, tla, pohištvo ...) Le-ti toploto akumulirajo in jo počasi sproščajo v prostor. Ob prepihu ali odprtih vratih, prostor tako še vedno ostaja topel.

  1.5.2 IR paneli slabosti

  - Z infrardečimi paneli ni možno ogrevati sanitarne vode in je potrebno v ta namen vgraditi ločeno ogrevalno napravo (toplotna črpalka, električni grelnik za vodo…).

  - Z IR paneli tudi ni možno hladiti prostorov, kot to omogoča denimo toplotna črpalka, zato moramo vgraditi dodatno napravo za klimatiziranje.  

  - Cena IR panela je dvakrat višja od cene radiatorja. Vendar se s prihranki energije višji začetni stroški povrnejo že v enem letu, nato pa ostane samo še občutno nižji račun za ogrevanje. 

  - Da bi občutili resnične prednosti IR panela, med vami in ogrevalno enoto ne sme biti nobenih ovir, kar ni vedno enostavno doseči.

  2. Izbira ponudnika

  Na trgu je veliko ponudnikov IR panelov. Svetujemo, da skrbno preverite kakovost izdelkov, ki jih ponudnik ponuja. Izberite ponudnika, ki je  preverjen in je na trgu prisoten že več let. Opozarjamo na to, da podjetja lahko oglašujejo produkte, ki dejansko niso IR paneli. Prav tako lahko oglašujejo izdelke kot evropske, pa so izdelani na Kitajskem in samo sestavljeni v evropi. Taki ponudniki leto ali dve prodajajo IR grelne plošče, ponujajo večletno garancijo, kmalu pa podjetje zaprejo in garancije ni več. Posledice ugodnega nakupa so lahko zelo kratka življenjska doba izdelka, visoka poraba električne energije itd.  

  3. Vrste IR grelnikov

  3.1 Kratkovalovni in dolgovalovni spekter infrardečega valovanja

  Spekter infrardečega valovanja je širok. Poznamo infrardeče valovanje različnih valovni dolžin, kratkih A, srednjih B in dolgih C. V infrardeči savni je vgrajen grelnik, ki uporablja infrardeče valovanje kratkovalovnega spektra (IRA), ki spodbuja znojenje telesa. Za ogrevanje stanovanj, pisarn in drugih bivalnih prostorov pa se uporabljajo infrardeči paneli z valovanjem dolgo-valovnega spektra 5-15μm (IRC). Le ta dolgotrajno ogreje predmete v prostoru od znotraj navzven kar predstavlja najboljši vir toplotne energije. Za različne grelce, denimo grelce zunanjih gostinskih vrtov, raznih delavnic itd. pa se zopet uporabljajo infrardeče žarnice s kratkovalovnim spektrom.

  3.2 Tipi IR grelnikov glede na rabo

  3.2.1 IR paneli 

  Z IR paneli običajno ogrevamo ali dogrevamo bivalne, stanovanjske in pisarniške prostore. Panele lahko montiramo na stropove ali stene. 

  3.2.2 Infrardeči kamini in peči

  Infrardeči grelci so primerni za dobro izolirane notranje prostore. Priljubljeni so tudi IR grelci v obliki kaminov.

  3.2.3 Garažni in industrijski infrardeči grelci

  Infrardeči grelci se lahko uporabljajo tudi v delovnih okoljih, vključno z garažami in delavnicami. Zaradi velike toplotne moči in velikosti tovrstnega grelnika so primerne rešitve za ogrevanje večjih prostorov. Mesta, ki imajo največ koristi od stenskih vgrajenih infrardečih grelnikov, so nakladalni doki, skladišča, hangarji in drugo.

  3.2.4 Zunanji infrardeči grelci

  Zunanji IR grelci so praktična in varna rešitev za ogrevanje na prostem.  Primerni so z uporabo na terasah in balkonih. Pogosto se uporabljajo za ogrevanje gostinskih vrtov v hladnejših mesecih. Primerni so tudi za ogrevanje predprostorov, večjih vetrolovov, vhodov restavracij itd.  Izbirate lahko med infrardečimi grelci na propan, elektriko ali zemeljski plin.

  3.2.5 Infrardeči paneli v kopalnici

  Danes se za ogrevanje ali dogrevanje kopalnic najpogosteje uporablja IR panele, ki so nadomestili stenske IR grelce, ki so jih uporabljali včasih. 

  3.3 Tipi IR grelnikov glede na vrsto goriva

  Infrardeči grelci so zasnovani tako, da delujejo učinkovito ne glede na vir energije oz vrsto goriva.

  3.3.1 Elektrika

  Infrardeči paneli ter garažni ali industrijski infrardeči grelci se večinoma napajajo z elektriko. Električna napeljava mora biti v ta namen ustrezno razpeljana po prostorih. Paziti pa je potrebno tudi na pravilno razporeditev grelnih teles, da dosežemo enakomerno razporeditev toplote ter na jakost IR panelov in grelcev glede na prostor, ki ga ogrevamo (velikost, izoliranost, geografska lokacija itd.)l

  3.3.2 Propan

  Prednost Infrardečih grelcev na propan je, da so prenosljivi. Tako jih lahko premikamo glede na to kje potrebujemo toploto na notranjem ali zunanjem delovišču oziroma na na vrtu, terasi itd. Omogočajo takojšnje ogrevanje kjerkoli jih postavimo. Grelci za propan so zelo trpežni, izdelani za težke pogoje v zunanjih in notranjih ambientih. Vsebujejo nastavljive termostate in zaščito pred pregrevanjem. Omogočajo hitro montažo in še več za učinkovito ogrevanje.

  3.3.3 Zemeljski plin

  Obstajajo tudi Infrardeči grelniki na zemeljski plin vendar se pri nas ne uporabljajo. Primerni so predvsem za uporabo na prostem saj učinkovito razpršijo toploto tja kjer jo potrebujemo.  Omogočajo napeljavo sistema več grelcev, nastavitev toplote, stropno ali stensko montažo ter samodejni vžig zaradi česar so praktična rešitev za zunanje terase oz. vrtove gostinskih lokalov. Vendar pa mora obvezno infrardeče grelce na zemeljski plin ali propan vgraditi strokovno usposobljen izvajalec. 

  4. Infrardeči paneli - montaža in vzdrževanje

  Ena izmed številnih prednosti IR-panelov je to, da je njihova montaža hitra in zelo preprosta, brez večjih gradbenih posegov. Optimalna je stropna namestitev IR panela, ki enakomerno razporedi IR in konvekcijsko toploto in omogoča maksimalni izkoristek. Četudi namestite infrardeči panel na strop vas ne bo zeblo v noge, saj se ogrevajo tudi tla. Občutek toplote je zelo podoben kot pri ogrevanju s talnim gretjem. Seveda pa morajo biti grelni paneli dovolj močni. Življenjska doba IR panelov je zelo dolga. Servis in vzdrževanje nista potrebna.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  3 IR PANELI IN TERMOSTATI- STROPNI

  Pozdravljeni,

  potrebujem dobavo in montažo 3 IR panelov- stropnih. Inštalacije so urejene -dnevna soba (16m2), spalnica (12m2), kopalnica (5,5 m2, tu je tudi talno gretje).

  Lp 675 € do 1125 €


  ........

  IR PANELA

  Pozdravljeni,

  potrebujem 2 IR panela. Prosim za ponudbo.

  LP 360 € do 600 €


  ........

  PRIKLOP NA STROP

  Pozdravljeni.

  Imamo že namontirani IR Panel, samo rabimo priklop.

  LP 171 € do 285 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, IR PANELI, KOPALNICA, DNEVNA SOBA
  IR paneli, Tržič

  360 € do 600 €

  CENA, IR PANEL ZA SPALNICO, 15 M2
  IR paneli, Lovrenc Na Pohorju

  315 € do 525 €

  CENA, IR PANELI, 30 M2
  IR paneli, Kranj

  675 € do 1125 €

  CENA, IR PANELI, V OPISU
  IR paneli, Muta

  540 € do 900 €

  CENA, IR PANELE, V OPISU
  IR paneli, Petrovče

  360 € do 600 €

  CENA, DODATNO OGREVANJE KOPALNICE, CCA 10 M2
  IR paneli, Log pri Brezovici

  225 € do 375 €

  CENA, IR PANELE ZA BIVALNI LESENI VIKEND, SKUPNI TLORIS OBJEKTA 60M2
  IR paneli, Velenje

  450 € do 750 €

  CENA, IR PANELE V KOPALNICI IN DOMAČI PISARNI, V OPISU
  IR paneli, Miklavž Na Dravskem Polju

  450 € do 750 €

  CENA, NABAVA IN MONTAŽA IR PANELI, 3,5 ; 5 KOM
  IR paneli, Mirna

  720 € do 1200 €

  CENA, PREDLOG IN POSTAVITEV IR PANELOV , CCA 70M2
  IR paneli, Koper

  1125 € do 1875 €

  CENA, IR PANEL, CCA 115X60X3 (750 W)-4X OZ 115X75X3 (950 W) - 1X
  IR paneli, Hoče

  630 € do 1050 €

  CENA, OGREVANJE DVEH GARSONJER Z IR PANELI, V OPISU
  IR paneli, Idrija

  315 € do 525 €

  CENA, IR PANELE Z MONTAŽO V KRATKEM, 50 M2
  IR paneli, Medvode

  360 € do 600 €

  CENA, IR PANELI, 35 M2
  IR paneli, Lendava

  675 € do 1125 €

  CENA, OGREVANJE SAMOSTOJNEGA PROSTORA, 25M2
  IR paneli, Škofja Loka

  225 € do 375 €

  CENA, IR OGREVANJE VIKENDA, V OPISU
  IR paneli, Zreče

  4500 € do 7500 €

  CENA, IR PANEL V KUHINJI Z JEDILNICO, 16 M2
  IR paneli, Šempeter Pri Gorici

  225 € do 375 €

  CENA, OGREVANJE MANJŠIH PROSTOROV, 3X15M2
  IR paneli, Ormož

  630 € do 1050 €

  CENA, IR PANEL ZA KOPALNICO, KOPALNICA MERI 8 M2
  IR paneli, Lenart v Slovenskih Goricah

  225 € do 375 €

  CENA, IR PANELI, PO POPISU / OGREVALI BI 44M2
  IR paneli, Idrija

  720 € do 1200 €

  CENA, OPREMA SOB Z IR PANELI, 2 SOBI VELIKOSTI 25 M2
  IR paneli, Maribor

  450 € do 750 €

  CENA, MONTAŽA IR STENSKEGA PANELA, 72X107
  IR paneli, Kranj

  135 € do 225 €

  CENA, NASVET IN MONTAŽA IR PANELOV, 1 KOM
  IR paneli, Loče

  225 € do 375 €

  CENA, STENSKI IR PANEL, IR PANEL STENSKI ZA PROSTOR 4X4
  IR paneli, Novo mesto

  270 € do 450 €

  CENA, IR OGREVANJE V ZIDANICI, VELIKOST OBJEKTA 30 M2
  IR paneli, Semič

  405 € do 675 €

  CENA, SVETOVANJE, NAKUP IN MONTAŽA IR PANELOV, 50 M2
  IR paneli, Zgornje Gorje

  1170 € do 1950 €

  CENA, PANELNO GRETJE V HIŠI,
  IR paneli, Pragersko

  900 € do 1500 €

  CENA, MONTAŽA IR PANELOV V STANOVANJU, POVRŠINA STANOVANJA JE 36M2
  IR paneli, Mirna

  315 € do 525 €

  CENA, MONTAŽA IR PANELA , 2
  IR paneli, Piran - Pirano

  225 € do 375 €

  CENA, IR PANELI STROPNI, 2,5
  IR paneli, Maribor

  297 € do 495 €

  CENA, NAMESTITEV IR PANEL NA SUHOMONTAŽO, 27M2 + KOPALNICA + WC
  IR paneli, Kranjska Gora

  270 € do 450 €

  CENA, SPALNICA, KUHINJA, SOBA, KOPALNICA,
  IR paneli, Črnomelj

  900 € do 1500 €

  CENA, IR PANEL ZA WC , 140 X 90 CM
  IR paneli, Ravne Na Koroškem

  180 € do 300 €

  CENA, IR PANELE, 75 M2
  IR paneli, Ilirska Bistrica

  450 € do 750 €

  CENA, TERMOSTAT ZA IR PANEL, 2 KOM
  IR paneli, Jesenice

  90 € do 150 €

  CENA, MONTIRANJE IR PANELOV, DVE STANOVANJI. ENO 70 M IN DRUGO 80
  IR paneli, Križe

  360 € do 600 €  Poglej druge končane projekte in cene

  IR PANELI CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 203 PODJETIJ ZA IR PANELI


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE IR PANELI?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane