Za področje

  IR paneli cena, izračun

  Kakšna je cena IR panelov? Ogrevanje manjših prostorov ali objektov z infrardečimi paneli, je cenejše od ogrevanja s konvencionalnimi sistemi. Raba energije je v primerjavi z radijatorskim in talnim ogrevanjem nekoliko manjša, saj IR paneli ne ogrevajo stavbe do želenega temperaturnega ugodja, ampak ogrevajo neposredno telesa, zato so toplotne izgube skozi ovoj stavbe nižje. IR grelni paneli imajo cenejše stroške namestitve, nižje stroške delovanja, so bolj zdravi in hitrejši! Imajo nizke stroške vzdrževanja, v primeru prenove pa jih je možno ponovno uporabiti. Cene IR panelov se seveda razlikujejo glede na posamezno moč IR panela, velikost IR panela in nenazadnje tudi ponudnika. Cene IR panelov znašajo od 100€ vse tja do 1000€. Konec zimske sezone se pogosto pojavijo akcijske ponudbe.

  Komu zaupati postavitev IR panelov? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom IR panelov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za IR panel


  Cena IR ogrevanja. Cena za IR panel moči do 350 W.

  216.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  300.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  480.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: IR paneli (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Infrardeče ogrevanje z ir paneli - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o IR ogrevanju?

  infrardece-ogrevanje.jpg
  Infrardeče ogrevanje ogreva površine v prostoru, ne pa okoliškega zraka.

  1.1 Kaj je infrardeča svetloba?

  Infrardeča svetloba je razlog, zakaj se počutimo toplo, ko sonce sije sredi zimskega dne. Konvencionalno razmišljanje je, da če je temperatura zraka mrzla, nas zebe. Resnica pa je, da infrardeči valovi, ki jih oddaja sonce, neovirano potujejo skozi vesolje in segrevajo katerikoli predmet, ki jih zadenejo, vključno z vašim telesom. Infrardeče sevanje je oblika elektromagnetnega sevanja, ki je na rdečem koncu območja vidne svetlobe elektromagnetnega spektra. Besedo sevanje pogosto slišimo in jo avtomatično povežemo s tem, da je škodljivo, v resnici pa je sevanje le proces oddajanja energije. Tako kot sevanje vidne svetlobe je tudi infrardeče sevanje 100% varno, oddajajo ga tudi naša telesa.

  1.2 Konvencionalno ogrevanje prostora v domovih

  Običajno ogrevanje deluje s segrevanjem zraka okoli vas. Denimo radiator večino svojega ogrevanja opravi s pomočjo konvekcijskih tokov. Ko se radiator ogreje, segreva zrak neposredno okoli njega, ki se nato razprši v prostoru in dvigne. Ko se ogreti zrak dviga, za njim ustvari vakuum, ki hladnejši zrak potegne v stik z radiatorjem kjer se segreje. Ko se topel zrak začne hladiti, se spusti nazaj na tla. Ta hladni zrak se ponovno segreje in ta proces se ponavlja, kar se imenuje konvekcijsko ogrevanje. Večina običajnih ogrevalnih sistemov oddaja tudi infrardeče valove. Na primer, če ste kdaj sedeli blizu odprtega ognja, ste občutili toploto na obrazu. Ko nato roko postavite pred obraz, prekinete tok infrardečih žarkov. Namesto toplote na obrazu boste čutili, kako se segrevajo vaše roke. To je infrardeče sevanje.

  1.3 Ogrevanje z IR paneli 

  Ogrevanje z IR paneli je relativno nov način ogrevanja stanovanj in domov. Infrardeči paneli oddajajo IR žarke, ki nato nemoteno potujejo po zraku do različnih predmetov v prostoru. Le-ti žarke absorbirajo, zaradi česar molekule v njih vibrirajo in proizvajajo toploto.

  Če žarki pridejo v stik s človekom, pronicajo približno 2.5 cm centimetra globoko v telo, kar povzroči občutek notranje toplote. Tudi, če vaše telo ni neposredno na poti žarkov bodo predmeti (pohištvo...) in površine (tla, stene...), ki so v vaši bližini, sevali toploto nazaj proti vam. Električni IR paneli ne potrebujejo posebnih napeljav ali izpustov, zgolj običajne električne vtičnice. Lahko jih vgradite visoko na steno ali, še bolje, na strop in jih tako umaknete pred dotiki otrok ali hišnih ljubljenčkov. Paneli se namreč lahko ogrejejo na temperaturo cca. 70 stopinj celzija (enako kot radiatorji). 

  1.4 Prihranek energije 

  Infrardeče ogrevanje deluje tako, da ogreva površine v prostoru, ne pa prostornine oziroma zraka v prostoru (kot to velja za tradicionalno konvekcijsko ogrevanje). To pomeni, da segrevajo precej manj za enak učinek toplote. Poleg tega ogrevane stene in predmeti zaradi svoje mase zadržujejo toploto, ki jo počasi spuščajo v prostor. Nasprotno, zrak nima toplotne mase. V primeru konvekcijskega ogrevanja topel zrak hitro uide ven, če odpremo vrata ali okno. Prostor je potrebno znova ogreti, da bi se v njem počutili prijetno in toplo. Prednost ogrevanja z IR paneli je tudi, da potrebujejo manj kot minuto, da dosežejo  polno delovno temperaturo, zato so pri ogrevanju prostora veliko učinkovitejše od radiatorjev in talnega gretja.

  1.4.1 IR paneli - poraba energije za ogrevanje

  Natančni stroški porabe elektrike se za posamezen objekt izračunajo indivudualno. Stroški so namreč zelo odvisni od toplotnih izgub stavbe, življenjskih navad stanovalcev itd. Splošni izračuni kažejo, da za ogrevanje slabše izolirane hiše s površino okoli 150 kvadratnih metrov, povprečna družina porabi cca. 2500 litrov kurilnega olja. V 150 kvadratnih metrov veliki hiši, ki ni izolirana, porabimo približno 2300 litrov kurilnega olja. Z ogrevanjem z infrardečimi paneli bi za ogrevanje plačali več kot polovico manj, okoli 900 eur/leto. V kolikor hišo ogrevate na plin, bi s prehodom na IR panele prihranili okoli 40% na leto. Stroški ogrevanja z IR paneli so podobni stroškom ogrevanja s toplotno črpalko.

  1.5 Prednosti in slabosti

  1.5.1 IR paneli prednosti

  - Infrardeči paneli imajo zelo dolgo življenjsko dobo (30 in več let).

  - Nizka poraba električne energije.

  - Omogočajo optimalen temperaturni profil po vsem prostoru.

  - Lahko jih kombiniramo obstoječimi ogrevalnimi sistemi.

  - Enote so kompaktne in so lahko oblikovane tako, da se zlijejo s prostorom. Lahko so oblikovane kot ogledalo ali kot stenska slika...stene.

  - Infrardeči paneli ne povzročajo kroženja prahu in so primerni za astmatike .

  - IR paneli reprečujejo, da bi se na površinah nabirala vlaga in tako zavirajo širjenje plesni.

  - Enostavna vgradnja in vzdrževanje. Ne potrebujete kotlovnice, dimnikov, radiatorjev ali obveznih rednih servisov peči in dimnikov...

  - Ne oddajajo emisij toplogrednih plinov. Če jih napajate z obnovljivimi viri energije (sončni kolektorji...), dobite 100% čisto, neoporečno toploto. 

  - Način ogrevanja je učinkovitejši od običajnih konvekcijskih grelnikov, zato so stroškovno učinkovitejši.

  - IR paneli segrejejo predmete in površine v prostoru (stene, tla, pohištvo ...) Le-ti toploto akumulirajo in jo počasi sproščajo v prostor. Ob prepihu ali odprtih vratih, prostor tako še vedno ostaja topel.

  1.5.2 IR paneli slabosti

  - Z infrardečimi paneli ni možno ogrevati sanitarne vode in je potrebno v ta namen vgraditi ločeno ogrevalno napravo (toplotna črpalka, električni grelnik za vodo…).

  - Z IR paneli tudi ni možno hladiti prostorov, kot to omogoča denimo toplotna črpalka, zato moramo vgraditi dodatno napravo za klimatiziranje.  

  - Cena IR panela je dvakrat višja od cene radiatorja. Vendar se s prihranki energije višji začetni stroški povrnejo že v enem letu, nato pa ostane samo še občutno nižji račun za ogrevanje. 

  - Da bi občutili resnične prednosti IR panela, med vami in ogrevalno enoto ne sme biti nobenih ovir, kar ni vedno enostavno doseči.

  2. Izbira ponudnika

  Na trgu je veliko ponudnikov IR panelov. Svetujemo, da skrbno preverite kakovost izdelkov, ki jih ponudnik ponuja. Izberite ponudnika, ki je  preverjen in je na trgu prisoten že več let. Opozarjamo na to, da podjetja lahko oglašujejo produkte, ki dejansko niso IR paneli. Prav tako lahko oglašujejo izdelke kot evropske, pa so izdelani na Kitajskem in samo sestavljeni v evropi. Taki ponudniki leto ali dve prodajajo IR grelne plošče, ponujajo večletno garancijo, kmalu pa podjetje zaprejo in garancije ni več. Posledice ugodnega nakupa so lahko zelo kratka življenjska doba izdelka, visoka poraba električne energije itd.  

  3. Vrste IR grelnikov

  3.1 Kratkovalovni in dolgovalovni spekter infrardečega valovanja

  Spekter infrardečega valovanja je širok. Poznamo infrardeče valovanje različnih valovni dolžin, kratkih A, srednjih B in dolgih C. V infrardeči savni je vgrajen grelnik, ki uporablja infrardeče valovanje kratkovalovnega spektra (IRA), ki spodbuja znojenje telesa. Za ogrevanje stanovanj, pisarn in drugih bivalnih prostorov pa se uporabljajo infrardeči paneli z valovanjem dolgo-valovnega spektra 5-15μm (IRC). Le ta dolgotrajno ogreje predmete v prostoru od znotraj navzven kar predstavlja najboljši vir toplotne energije. Za različne grelce, denimo grelce zunanjih gostinskih vrtov, raznih delavnic itd. pa se zopet uporabljajo infrardeče žarnice s kratkovalovnim spektrom.

  3.2 Tipi IR grelnikov glede na rabo

  3.2.1 IR paneli 

  Z IR paneli običajno ogrevamo ali dogrevamo bivalne, stanovanjske in pisarniške prostore. Panele lahko montiramo na stropove ali stene. 

  3.2.2 Infrardeči kamini in peči

  Infrardeči grelci so primerni za dobro izolirane notranje prostore. Priljubljeni so tudi IR grelci v obliki kaminov.

  3.2.3 Garažni in industrijski infrardeči grelci

  Infrardeči grelci se lahko uporabljajo tudi v delovnih okoljih, vključno z garažami in delavnicami. Zaradi velike toplotne moči in velikosti tovrstnega grelnika so primerne rešitve za ogrevanje večjih prostorov. Mesta, ki imajo največ koristi od stenskih vgrajenih infrardečih grelnikov, so nakladalni doki, skladišča, hangarji in drugo.

  3.2.4 Zunanji infrardeči grelci

  Zunanji IR grelci so praktična in varna rešitev za ogrevanje na prostem.  Primerni so z uporabo na terasah in balkonih. Pogosto se uporabljajo za ogrevanje gostinskih vrtov v hladnejših mesecih. Primerni so tudi za ogrevanje predprostorov, večjih vetrolovov, vhodov restavracij itd.  Izbirate lahko med infrardečimi grelci na propan, elektriko ali zemeljski plin.

  3.2.5 Infrardeči paneli v kopalnici

  Danes se za ogrevanje ali dogrevanje kopalnic najpogosteje uporablja IR panele, ki so nadomestili stenske IR grelce, ki so jih uporabljali včasih. 

  3.3 Tipi IR grelnikov glede na vrsto goriva

  Infrardeči grelci so zasnovani tako, da delujejo učinkovito ne glede na vir energije oz vrsto goriva.

  3.3.1 Elektrika

  Infrardeči paneli ter garažni ali industrijski infrardeči grelci se večinoma napajajo z elektriko. Električna napeljava mora biti v ta namen ustrezno razpeljana po prostorih. Paziti pa je potrebno tudi na pravilno razporeditev grelnih teles, da dosežemo enakomerno razporeditev toplote ter na jakost IR panelov in grelcev glede na prostor, ki ga ogrevamo (velikost, izoliranost, geografska lokacija itd.)l

  3.3.2 Propan

  Prednost Infrardečih grelcev na propan je, da so prenosljivi. Tako jih lahko premikamo glede na to kje potrebujemo toploto na notranjem ali zunanjem delovišču oziroma na na vrtu, terasi itd. Omogočajo takojšnje ogrevanje kjerkoli jih postavimo. Grelci za propan so zelo trpežni, izdelani za težke pogoje v zunanjih in notranjih ambientih. Vsebujejo nastavljive termostate in zaščito pred pregrevanjem. Omogočajo hitro montažo in še več za učinkovito ogrevanje.

  3.3.3 Zemeljski plin

  Obstajajo tudi Infrardeči grelniki na zemeljski plin vendar se pri nas ne uporabljajo. Primerni so predvsem za uporabo na prostem saj učinkovito razpršijo toploto tja kjer jo potrebujemo.  Omogočajo napeljavo sistema več grelcev, nastavitev toplote, stropno ali stensko montažo ter samodejni vžig zaradi česar so praktična rešitev za zunanje terase oz. vrtove gostinskih lokalov. Vendar pa mora obvezno infrardeče grelce na zemeljski plin ali propan vgraditi strokovno usposobljen izvajalec. 

  4. Infrardeči paneli - montaža in vzdrževanje

  Ena izmed številnih prednosti IR-panelov je to, da je njihova montaža hitra in zelo preprosta, brez večjih gradbenih posegov. Optimalna je stropna namestitev IR panela, ki enakomerno razporedi IR in konvekcijsko toploto in omogoča maksimalni izkoristek. Četudi namestite infrardeči panel na strop vas ne bo zeblo v noge, saj se ogrevajo tudi tla. Občutek toplote je zelo podoben kot pri ogrevanju s talnim gretjem. Seveda pa morajo biti grelni paneli dovolj močni. Življenjska doba IR panelov je zelo dolga. Servis in vzdrževanje nista potrebna.

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Svetovanje in izvedba ogrevanja z IR paneli

  Pozdravljeni,

  potrebujem svetovanje in ponudbo za izvedbo ogrevanja z IR paneli v 150 let stari hisi zidani iz kamna. Trenutno ogrevanje je samo krušna peč in žalno gretje v samo enem prostoru.

  Lp 540 € do 900 €

  ........

  Nakup in montaža stropnih IR panelov

  Pozdravljeni,

  potrebujemo stropne IR panele in njihovo montažo za ogrevanje v prostoru velikosti cca 20 m2, ki ga preurejamo v garsonjero. V prostoru se bosta nahajala tudi vgradi WC z umivalnikom in vgradni tuš, zato bo vlage nekaj več kot sicer v bivalnih prostorih. prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 270 € do 450 €

  ........

  Servis IR panela, pregorel grelec

  Pozdravljeni,

  potrebujem servis IR panela, ki ima pregorel grelec. Lahko pripeljem k vam na popravilo.

  Lep pozdrav. 135 € do 225 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, IR paneli, Kopalnica, hodnik, kuhinja, dnevna soba, brez spalnice
  IR paneli, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, IR paneli, 80m2
  IR paneli, Maribor

  1080 € do 1800 €

  Cena, Montaža IR panelov v dveh prostorov, 2 kosa
  IR paneli, Ajdovščina

  540 € do 900 €

  Cena, Montaža ventilatorja in IR panela, po opisu
  IR paneli, Koper

  540 € do 900 €

  Cena, Dobav in vgradnja IR panelov, dve sobi
  IR paneli, Koper

  540 € do 900 €

  Cena, IR panel, Po opisu
  IR paneli, Šentjanž Pri Dravogradu

  270 € do 450 €

  Cena, Vgradnja IR panelov, 80m2
  IR paneli, Ljubljana

  2250 € do 3750 €

  Cena, Svetovanje, dobava in montaža IR panelov, 65 m2
  IR paneli, Ljubljana

  810 € do 1350 €

  Cena, Ogrevanje garsonjere, 1 kos
  IR paneli, Ravne Na Koroškem

  270 € do 450 €

  Cena, IR paneli, po opisu
  IR paneli, Straža pri Novem mestu

  810 € do 1350 €

  Cena, Montaža IR panelov in dobava, po opisu
  IR paneli, Maribor

  810 € do 1350 €

  Cena, Ir paneli za ogrevanje,
  IR paneli, Rečica Ob Savinji

  2160 € do 3600 €

  Cena, Nakup in montaža IR panela, 40
  IR paneli, Preserje

  540 € do 900 €

  Cena, IR paneli, 55m2
  IR paneli, Kočevje

  630 € do 1050 €

  Cena, IR panel za dodatno ogrevanje kopalnice, 1 kom
  IR paneli, Murska Sobota

  270 € do 450 €

  Cena, Svetovanje, montažo IR panelov, 20m2
  IR paneli, Voličina

  1170 € do 1950 €

  Cena, Ogrevanje z IR paneli, 20 m2 na panel
  IR paneli, Spodnji Duplek

  810 € do 1350 €

  Cena, Svetovanje in izvedbo del za ogrevanje z IR paneli., Dva stanovanjska prostora: 16 m2
  IR paneli, Kamnik

  540 € do 900 €

  Cena, IR paneli za občasno uporabo na vikendu, 5 sob cca 20 m2 vsaka soba
  IR paneli, Krško

  1350 € do 2250 €

  Cena, IR panel za ogrevanje prostora, 220 x 120 cm
  IR paneli, Kranj

  270 € do 450 €

  Cena, Dodatno ogrevanje dnevne sobe- ir paneli, 30 m2
  IR paneli, Grobelno

  1080 € do 1800 €

  Cena, Montaža IR panelov, 27 m2
  IR paneli, Col

  1170 € do 1950 €

  Cena, ogrevanje s poneli, 14m2
  IR paneli, Kranj

  540 € do 900 €

  Cena, Dogrevanje dela dnevne sobe, 20 m2
  IR paneli, Grobelno

  270 € do 450 €

  Cena, IR panela z montažo, cca 60 cm x 40 cm (2 komada)
  IR paneli, Žužemberk

  450 € do 750 €

  Cena, IR primarno ogrevanje, 140 m2
  IR paneli, Grosuplje

  4050 € do 6750 €

  Cena, Dodatno ogrevanje v kletnem stanovanju, 2
  IR paneli, Bohinjska Bistrica

  810 € do 1350 €

  Cena, Nabava in montaža ir panelov, ž cca43 m2
  IR paneli, Slovenska Bistrica

  270 € do 450 €

  Cena, Montaža IR panela v kopalnici., Površina kopalnice je 5,25M2.
  IR paneli, Škofije

  270 € do 450 €

  Cena, Namestitev IR panelov na hodnik, po opisu
  IR paneli, Ptuj

  270 € do 450 €

  Cena, Ir paneli, ir paneli za ogrevanje cca 20 2m
  IR paneli, Šentjernej

  270 € do 450 €

  Cena, IR panel z večjo grelno močjo, 1x25 m/2
  IR paneli, Ajdovščina

  270 € do 450 €

  Cena, Montaža IR panela v kuhinji, 1 kom
  IR paneli, Medvode

  90 € do 150 €

  Cena, Ogrevanje hiše z IR paneli, v opisu
  IR paneli, Velika Loka

  900 € do 1500 €

  Cena, Montaža IR panelov, 55 m2
  IR paneli, Dolenjske Toplice

  630 € do 1050 €

  Cena, Ogrevanje 3 spalnic., 3 x 10m2
  IR paneli, Ajdovščina

  2700 € do 4500 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  IR paneli cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  266+ podjetij za IR paneli
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane