Za področje

  Talno gretje cena

  Cena talnega gretja je odvisna od izbranega sistema (vodno ali električno), površine ter ostalih elementov, kot so: kotli, toplotna črpalka, sončni kolektorji itd. Za dobavo, vgradnjo, priklop na razdelilno omarico in tlačni test talnega gretja boste odšteli med 25 - 33€/m2.

  Komu zaupati polaganje talnega gretja? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom talnega gretja v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za talno gretje


  Cena talnega gretja. Cena za dobavo in vgradnjo talnega gretja s polaganjem sistemskih plošč, z razdelilnimi omaricami s priklopom. Cena s tlačnim testom talnega gretja.

  30.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  36.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  39.60 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Polaganje talnega gretja - cenik

  Cena talnega gretja je odvisna od primernosti podlage, ki mora ravna in suha, sistemskih plošč za talno gretje, vrste, dolžine in gostote položenih cevi, debeline zalivnega estriha in seveda od izvajalca. Sledi še vgradnja in priklop na razdelilno omarico ter tlačni test talnega gretja. Gostota položenih cevi je odvisna od finalnega tlaka, ki mora imeti majhen toplotni upor npr. PVC tlaki, keramične ploščice, topli pod, tankoslojni parket ipd. Talno gretje omogoča ogrevanje prostorov z nižjo temperaturo vode, s čimer omogoča tudi do 15% prihranke pri vsakomesečnem ogrevanju.

  Polaganje talnega gretja - cenik
  30 €/m2

  MINIMALNA CENA
  38 €/m2

  SREDNJA CENA
  45 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Vodič po povprečnih cenah: Talno gretje (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Talno gretje

  Cena za talno gretje, skupaj s polaganjem sistemskih plošč z razdelilnimi omaricami s priklopom vej in tlačnim testom.


  m2

  €/m2

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Talno gretje - vse kar morate vedeti

  1. Talno gretje - kaj morate vedeti?

  Talno ogrevanje je vedno bolj priljubljeno  zaradi bivalnega ugodja, ki ga zagotavlja. Pri novogradnjah je talno ogrevanje praktično že standardna oblika ogrevanja. Še posebej v povezavi z obnovljivimi viri energije, tehnologijo nizkotemperaturnega ogrevanja s toplotnimi črpalkami.

  Talno gretje zagotavlja bivalno ugodje.

  81360227_m.jpg

  1.1. Strah pred poškodbami in okvaro je, ob strokovni izvedbi, odveč

  Ob običajnem obratovanju ni potrebe za strah pred okvarami, v kolikor pa pride do poškodb pa jih je možno odpraviti z manjšimi posegi. Koliko je zahtevno popravilo je sicer odvisno predvsem od vrste talne obloge v prostoru in kako enostavno jo je zamenjati, za zamenjavo dela cevi, ki je poškodovan je namreč potrebno odstraniti del talne obloge. Zelo redko se zgodi, da (v kolikor je montaža pravilno izvedena) pride do poškodbe. Cevi so položene v estrih, ki jih ščiti, prav tako pa bi moral biti sitem pred dokončanjem večkrat preizkušen. Do naknadnih poškodb največkrat pride zaradi zamrzovanja cevi, kadar se objekt v zimskem času dlje časa ne uporablja. Pri konstantno delujočem talnem gretju do zmrzovanja cevi ne more priti. V kolikor objekta pozimi ne bomo uporabljali pa je potrebno jeseni izpustiti vodo iz sistema ali pa sistem napolniti z sredstvom proti zmrzovanju.Do poškod prihaja tudi zaradi naknadnega vrtanja in rezanja ali udarcev. Primer tega je denimo nestrokovna montaža straniščne školjke ali druge opreme, v kolikor že pri polaganju talnega gretja nismo predvideli ustreznih mest zanje.

  1.2. Vnaprej moramo vedeti kakšna bo finalna talna obloga v prostoru

  Nekatere talne obloge so bolj druge manj primerne za talno gretje. To je odvisno od njihove toplotne prevodnosti. Najbolj smiselno je, da se o tipu talne obloge odločimo že pred vgradnjo talnega gretja. Za talno gretje so najbolj primerni tisti materiali, ki ne ovirajo prehajanja toplote iz tal v prostor ali drugače najprimernejši so materijali s visoko toplotno prevodnostjo. Bodite pozorni, da imajo talne obloge v tehničnih specifikacijah navedeno toplotno prevodnost oziroma priporočilo o uporabi za talno gretje. Primerna obloga za talno gretje je običajno vsa keramika, obloge iz kamna, betona, tankega in redko tkanega tekstila, obloge iz tanjšega dvoslojnega parketa in obloge iz enoslojnega vinila.

  1.3. Obvezen tlačni preizkus

  S tlačnim preizkusom se preveri ali so ogrevalne cevi vodotesne, zato je je potrebno po namestitvi (in pred izvedbo estriha) prvič opraviti tlačni preizkus po polaganju estriha pa še drugič. Postopek je dokaj enostaven, ne dovoli pa bližnic in je zato dolgotrajen. Poteka tako, da v sistem spustimo vodo, odzračimo cevi ter priključimo manometer. Ob nevarnosti zamrzovanja vodi primešamo sredstvo proti zmrzovanju ali pa drugače uredimo ogrevanje. Potrebno je počakati 24 ur, da se temperatura vode v ceveh izenači s temperaturo prostora. Nato z ročno tlačno črpalko dvignemo tlak na 1,3-kratnik delovnega tlaka in preverimo, da so vsi spoji v talnem ogrevanju suhi. Znova počakamo 24 ur nato preverimo, da je tlak v ceveh enak kot ob zagonu oziroma ni padel za več kot 0,2 bara. V kolikor je tlačni preizkus uspešen, lahko izdelamo estrih. V tem času še ne smemo ogrevati s talnim gretjem ali pa ga uporabiti za sušenje estriha. Talno gretje lahko vključimo šele po poteku predpisanega časa za sušenje estriha in sicer postopoma do najvišje dovoljene delovne temperature, ki jo dovoljuje specifikacija estriha in talnega ogrevanja. tudi ohlajevanje opravimo postopoma sicer lahko preveč obremenimo inštalacijo. Tlačni preizkus vedno opravimo z vodo, le izjemoma pa z zrakom (kadar nimamo dostopa do vode ali ne moremo zagotoviti ustrezne delovne temperature).

  1.4. Ustrezna voda

  Temperatura vode v nizkoenergijskih ogrevalnih sistemih je idealna za razvoj mikroorganizmov. Voda postane gosta, sluzasta in rjave barve, kar najpogosteje opazimo na kontrolnih ventilih. Takšna voda lahko v najslabšem primeru tudi popolnoma zamaši celotno vejo talnega ogrevanja.To se zgodi kadar je voda v sistemu talnega ogrevanja voda iz zajetja ali vodovoda. Ta pojav lahko preprečimo z uporabo destilirane vode oziroma z dodajanjem biocidnih sredstev. V primeru, da že imamo težave z vodo je najbolje, da se obrnemo na ustreznega mojstra., ki bo očistil sistem z posebnim čistilnim sredstvom.

  1.5. Odzivnost talnega gretja lahko izboljšamo

  Talno gretje je manj odzivno v primerjavi z radiatorskim in tako traja precej dlje, da se prostor ogreje s talnim gretjem. Odzivnost lahko še poslabšamo, če smo izvedli prevelik razmak med cevmi ali predebelo plast estriha. Večjo odzivnost dosežemo tudi z izborom cevi z večjim premerom, ki omogočajo večji pretok vode in manjši upor. Pomembna je tudi ustrezna sistemska plošča, ki omogoča, da cevi dobro zalijemo z estrihom (potrebno je zaliti vsaj 85% cevi). Za dobro delovanje je potrebna tudi vgradnja tipal za vremensko vodeno regulacijo. Tako se bo ogrevanje avtomatično prilagajalo zunanjim temperaturam in v prostorih držalo stalno enako temperaturo, brez vklapljanja in izklapljanja.

  1.6. Pravilna izbira cevi

  Za talno ogrevanje so najprimernejše polietilenske cevi z zaporo vdora kisika, ki preprečuje korozijo kovinskih delov inštalacije ter onemogoča nabiranje umazanije v ceveh, ki počsi zmanjšuje pretok vode. Ponudba polietilenskih cevi je široka. Obstajajo različni razredi, ki se se med seboj razlikujejo po postopku izdelave. Razredi se imenujejo PEX a,b,c in d. Za talno gretje se zaradi dolge življenjske dobe in tehničnih lastnosti najbolj primerne cevi razreda PEX-a.  Pomembno pa je tudi, da je poreklo cevi iz EU kar olajša uveljavljanje reklamacije in jamstva v primeru napak.

  2. Izvajalci

  Priporočamo, da montažo talnega gretja prepustite izkušenim mojstrom, ki uporabljajo certificirane materiale s potrebnimi preizkusi in dokazili. Kadar je talno gretje kakovostno in strokovno izvedeno redko prihaja do napak in tako je skrb glede zanesljivosti odveč. V nasprotnem primeru pa lahko površno in nestrokovno izvedeno talno ogrevanje postane nočna mora uporabnika.

  3. Vrste talnega gretja

  3.1.Toplovodno ali električno talno gretje?

  3.1.1. Toplovodno talno ogrevanje

  Toplovodno talno ogrevanje spada med nizkotemperaturne načine ogrevanja. Primernejši je za dobro izolirane stavbe saj ogreva z nižjo temperaturo vode v ceveh (med 25 in 29 stopinj celzija). Pri klasičnem ogrevanju je temperatura vode nad 60 stopinj Celzija. Princip delovanja je toplovodnega talnega (ali stenskega) ogrevanja je, da se toplota vode v ceveh prenaša na estrih, s čimer se ustvarja velika grelna površina po celotni površini tal. Ogreta tla, v nasprotju z radiatorji, ne povzročajo kroženja zraka in prahu. Prav tako je zrak v prostoru s talnim gretjem manj suh, ugodnejša pa je tudi razporeditev temperature, ki seva od tal proti stropu. Temnperatura je tako najvišja pri tleh (okoli 27 stopinj) najhladneje pa je pod stropom. na ta način je lahko temperatura v celotnem prostoru za nekaj stopinj nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, saj je občutek toplote večji. Dolgoročno to pomeni znaten prihranek energije in posledično stroškov ogrevanja. Prednost talnega ogrevanja je tudi, da ob zračenju prostorov (odpiranju oken) ne prihaja do tako velikih toplotnih izgub kot pri radiatorskem ogrevanju. Talno ogrevanje je primernejše za prostore v stalni uporabi, saj je za segretje prostora potrebuje več časa. Najbolj učinkovito je, da se v prostoru s termostatom vzdržuje stalno temperaturo in se izogiba ohlajanju in ponovnemu ogrevanju. Talno gretje je vse bolj priljubljeno tudi zaradi vse sodobnejših materialov, ki so poenostavili in pocenili izvedbo. Kljub temu je tizvedba talnega gretja cca. 20-40% dražja od izvedbe ogrevanja z radiatorji. Cevi talnega gretja se lahko polaga v klasični mokri estrih nad slojem izolacije ali pa se ga polaga na suho v posebneizolacijske plošče nad katere se položi t.i. suhi estrih. Suhi estrih je lažji od mokrega in se polaga v tanjšem sloju zato je ta način bolj primeren za renovacije starejših objektov kjer je potrebno paziti na nosilnost konstrukcije.

  3.1.2. Električno talno ogrevanje

  Največkrat se uporablja pri obnovah in adaptacijah starejših objektov, v upoštev pa pride tudi pri novozgrajenih stavbah, predvsem v posameznih prostorih kot so kopalnice. Primeren je za uporabo v vseh prostorih v stanovanja ( veža, hodnik, kuhinja, kopalnica, spalnica, delovnea soba itd.). Grelne preproge oziroma mreže so najprimernejše za vgradnjo pod keramiko,  grelne folije pa za vgradnjo pod lesena ali PVC tla. Folije se uporabljajotudi za sanacijo obstoječih (že dokončanih) hladnih tal. Če želimo natančno uravnavati sobno temperaturo in varčevati z energijo moramo sistem dopolniti z termostati. Največja prednost električnega talnega gretja je tanek sloj (majhna višina). Debelina grelnih folij je cca 1.8 mm, grelnih preprog pa 3.5 mm. Folijo največkrat uporabimo, ko je že izelan estrih z izolacijo ali, ko imamo že finalizirane tlake (direktno na ploščice ali les). Folijo se namesti na ustrezno izolacijo minimalne debeline 6 milimetrov, ki jo prilepimo direktno na ploščice. Grelna mreža se namešča na podoben način.

  3.2. Zunanje ogrevanje

  Z električnim talnim ogrevanjem lahko ogrevamo tudi tla tudi zunaj, naprimer pred garažo, na različnih dostopih ali na terasi zaradi česar nam pozimi ni potrebno kidati snega. V ta namen sta na voljo, dva sistema. Eden je primeren za asfaltne površine, drugi pa za tla iz tlakovcev ali betona. Zelo praktičen je tudi grelni kabel s katerim lahko ogrevate žlebove in s tem preprečite nastanek nevarnih ledenih sveč. ali pa ogrevate različne cevovode in odtočne cevi in jih tako zaščitite pred pokanjem v zimskih razmerah.

  4. Postopek - pomembno je upoštevanje vseh pravil

  Pri načrtovanju in vgradnji talnega ogrevanja je pomembno upoštevanje pravil. Izvedba izračuna talnega ogrevanja je bistvena. Izračun mora upoštevati toplotne izgube objekta oz. vsakega posameznega prostora kot tudi želene temperature v prostorih. S temi podatki se izračuna kakšen je razster polaganja cevi, dožino in premer cevi in kje potekajo zanke cevi talnega ogrevanja. Napačen razster in predolge cevi sta največji napaki, ki jih lahko naredi polagalec. Če je zanka predolga se pojavi prevelik tlačni upor v cevi, črpalka, ki poganja vodni sistem pa ima določene omejitve. Pogosta napaka je neizvedba izolacije pod cevmi talnega gretja. Neizkušeni izvajalec velikokrat tudi postavi razdelilno omarico brez avtomatskega odzračevalnega lončka nižje od razvoda cevi. Velikokrat so tudi cevi posameznih zank predolge ali so položene s prevelikim razmikom obenem pa izvajalec ne izvede tlačnega preiskusa. Zaradi neizkušenosti izvajalca tako lahko ščasoma pride do puščanja cevi pri stikih in spojih. Pomembno je tudi upoštevanje pravil za izvedbo robnih con s čimer se izniči toplotne izgube na določenih mestih kot denimo ob drsnih vratih.  Pogosto je tudi neupoštevanje pravil za izvedbo robnih con, s katerimi se izničijo večje toplotne izgube na določenih mestih stavbe, na primer ob drsnih vratih. Nenazadnje pa je bistveno tudi, da je sistem napolnjen z vodo ustrezne kakovosti. Vredno je omeniti tudi, da mora biti osnovna plošča na katero se polaga sistem talnega gretja ravna in čista. V kolikor je na tleh bitumenska izolacija se med armirano betonsko ploščo in sistemsko ploščo obvezno vgradi sloj izolacije iz PE folije pri tem pa je potrebno paziti, da kabli in cevi ostalih inštalacij pod sistemsko ploščo niso položeni križno.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Talno gretje?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Izvedba napeljave talnega gretja v hiši

  Pozdravljeni,

  pri prenovi hiše potrebujemo namestitev talnega gretja, 130 m2.

  Lep pozdrav. 4140 € do 6900 €

  ........

  Talno gretje

  Pozdravljeni,

  potrebujem talno gretje za trosobno stanovanje, položeno na parket in keramiko. Prosim za kontakt, ogled, izvedbo.

  Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

  ........

  Talno gretje

  Pozdravljeni.

  Potrebujem talno gretje -voda. Gre za 40let staro hišo, odstranili bomo tlake in želimo talno gretje (imamo toplotno črpalko voda-voda).

  LP 2610 € do 4350 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Talno gretje novogradnje, 150 m2
  Talno gretje, Maribor

  4860 € do 8100 €

  Cena, Polaganje talnega gretja, 120m2
  Talno gretje, Slovenske Konjice

  4500 € do 7500 €

  Cena, Talno ogrevanje, 155 m2
  Talno gretje, Senovo

  4950 € do 8250 €

  Cena, Inštalacija talnega gretja in ištalacija vode, 65m2
  Talno gretje, Ljubljana - Polje

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vodovodne inštalacije, hidroizolacija, talno gretje, 158m2
  Talno gretje, Gomilsko

  5400 € do 9000 €

  Cena, Talno gretje, 35 m2
  Talno gretje, Ljubljana - Polje

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izdelava talnega gretja pritličju hiše, 50 m2
  Talno gretje, Ig

  1800 € do 3000 €

  Cena, Strojne inštalacije v novogradnji, 120m2, fasada 20cm
  Talno gretje, Miklavž Na Dravskem Polju

  3600 € do 6000 €

  Cena, Talno gretje, skupaj s polaganjem sistemskih plošč, 150 m2
  Talno gretje, Šmarje

  4500 € do 7500 €

  Cena, Čiščenje talnega gretja, Po opisu
  Talno gretje, Dornava

  630 € do 1050 €

  Cena, Zunanje talno gretje stopnic, 8,6
  Talno gretje, Šmartno pri Slovenj Gradcu

  405 € do 675 €

  Cena, Talno gretje, 100 m2
  Talno gretje, Laško

  3240 € do 5400 €

  Cena, Estrih s talnim gretjem, 140 m2
  Talno gretje, Begunje Na Gorenjskem

  4500 € do 7500 €

  Cena, Ureditev vodovodnih inštalacij in talnega ogrevanja v dveh nadstropjih, po opisu
  Talno gretje, Jesenice

  1350 € do 2250 €

  Cena, Vezava termostata na centralno peč za talno gretje, 100m2
  Talno gretje, Ptuj

  225 € do 375 €

  Cena, Vodno talno gretje, 80 m2
  Talno gretje, Kranj

  2160 € do 3600 €

  Cena, Pregled in čiščenje talnega gretja, 190
  Talno gretje, Logatec

  270 € do 450 €

  Cena, Talno ogrevanje, 90 m2
  Talno gretje, Koper

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zamenjava vodovodnih cevi, talno gretje, 150 m2
  Talno gretje, Brezovica Pri Ljubljani

  3600 € do 6000 €

  Cena, Inštalacija talno gretje, 150 m2
  Talno gretje, Šentilj v Slovenskih goricah

  4500 € do 7500 €

  Cena, Servis talnega ogrevanja, čiščenje, 160 m2
  Talno gretje, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Talno gretje, 110m2
  Talno gretje, Šentilj v Slovenskih goricah

  3510 € do 5850 €

  Cena, Izvedba talnega gretja, 130 m2
  Talno gretje, Zagradec

  3600 € do 6000 €

  Cena, Talno gretje za novogradnjo, 200 m2
  Talno gretje, Hajdina

  6300 € do 10500 €

  Cena, Izvedba talnega gretja z dobavo in montažo, priklop na kurilnico, 65 m2
  Talno gretje, Selnica ob Dravi

  2070 € do 3450 €

  Cena, Električno talno gretje-leplenje pod vinil, 25 m2
  Talno gretje, Šmartno Ob Paki

  720 € do 1200 €

  Cena, Talno gretje v prizidku v za tri prostore, 28 m2
  Talno gretje, Zgornji Leskovec

  810 € do 1350 €

  Cena, talno gretje v kopalnici, površina 210cm x 220cm x 250 cm
  Talno gretje, Ravne Na Koroškem

  540 € do 900 €

  Cena, Izdelava vodnega talnega gretja, 150 m2
  Talno gretje, Brezovica Pri Ljubljani

  4500 € do 7500 €

  Cena, Talno gretje za wc, kuhinjo, dnevno sobo, 45
  Talno gretje, Dol pri Hrastniku

  1620 € do 2700 €

  Cena, Talno gretje na vodo, 35m2
  Talno gretje, Krško

  1260 € do 2100 €

  Cena, Talno gretje, polaganje., približno 80m2
  Talno gretje, Celje

  2520 € do 4200 €

  Cena, Talno gretje in prestavitev radiatorja, 82 m2
  Talno gretje, Slovenske Konjice

  3150 € do 5250 €

  Cena, Talno gretje, sistemske plošče ter cevi ter razvodi v omaricah, 200 m2
  Talno gretje, Vodice

  6300 € do 10500 €

  Cena, Talno gretje, 112 m2
  Talno gretje, Šmartno Ob Paki

  3600 € do 6000 €

  Cena, Talno gretje, 200m2
  Talno gretje, Dobrna

  6300 € do 10500 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Talno gretje cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1245+ podjetij za Talno gretje
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane