Cena železa, ključavničarstvo

Cena kovinske konstrukcije je odvisna od dimenzij jeklene konstrukcije, od vrste jeklenih profilov in izvajalca. Za večje objekte, recimo proizvodne hale, se uporablja cena na kilogram. V primeru kovinskih nadstreškov pa je cena preračunana na m2. Cena kovinske konstrukcije iz vroče cinkanih profilov, skupaj z dobavo in montažo, znaša okoli 3-4 EUR/kg. Okvirna cena za dobavo in montažo kovinskega nadstreška velikosti 4x4 m, kritega s polikarbonatno kritino, pa je okoli 190€/m2.

Komu zaupati postavitev jeklene ali aluminijaste konstrukcije? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim monterjem kovinskih konstrukcij v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje
Preverite tudi:
Inox nadstrešnice, cena

Cena za kovinske konstrukcije


Cena kovinskih konstrukcij. Cena za kovinske konstrukcije, vroče cinkani profili, skupaj z dobavo in montažo na lokaciji.

3.60 €/kg

MINIMALNA CENA
€/kg

SREDNJA CENA
6.00 €/kg

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena železa, ključavničarstvo

Druge cene za - Kovinske konstrukcije

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Inox nadstrešnice


Kakšna je cena inox nadstrešnice? Inox je veliko dražji od pocinkanega jekla. Cena izdelave inox nad...

Preverite tudi: Inox nadstrešnice cena

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Jekleni profili in konstrukcije – vse kar morate vedeti

1. Jeklene konstrukcije na splošno

1.1 Jeklene konstrukcije zaradi svojih številnih prednosti že več kot stoletje

konkurirajo drugim pogostim gradbenim materialom, predvsem betonu. Vseeno pa se jeklene konstrukcije še danes uporabljajo pretežno za gradnjo večjih javnih objektov, predvsem večnadstropnih stolpnic in nebotičnikov in športnih ali drugih hal in dvoran z velikimi razponi. Zaradi relativno visoke cene jekla in velike teže jeklenih nosilcev se investicija v jekleno konstrukcijo pač najbolj povrne pri objektih takšnega merila, medtem ko pri manjših pogosto ni smiselna.

Jeklene konstrukcije
Jeklene konstrukcije zaradi svojih številnih prednosti že več kot stoletje konkurirajo drugim pogostim gradbenim materialom.

1.2 Jeklene konstrukcije ali konvinske konstrukcije?

Najprej moramo razčistit razliko med jeklenimi in kovinskimi konstrukcijami. Kovinske konstrukcije so nadpomenka jeklenim in zajemajo konstrukcije iz aluminija, železa in jekla. Če rečemo, da je neka stavba primer kovinske konstrukcije, nismo pravzaprav povedali še nič, saj moramo specificirati, za katero kovino gre. Železne konstrukcije so danes stvar preteklosti, saj so jih nadomestile jeklene konstrukcije, aluminijaste konstrukcije pa se zaradi zelo visoke cene aluminija uporabljajo le za določene dele objekta, zelo redko pa za celotno konstrukcijo.

1.3 Jeklo

Poleg razlike med besedama kovinske konstrukcije in jeklene konstrukcije je pomembno razumeti razliko med železom in jeklom. Jeklo je oplemeniteno železo. Je železova zlitina, ki mu je poleg drugih legirnih elementov kot najpomembnejši element dodan ogljik. Čeprav ga je v jeklu zelo malo, običajno manj kot 2%, ta količina pomembno vpliva na lastnosti jekla.

1.4 Zgodovina uporabe jekla

Jeklo se je na veliko začelo uporabljati konec 19. stoletju, ko sta tehnološki napredek in poznavanje plemenitenja kovin omogočila izum železa z boljšimi konstrukcijskimi lastnostmi – jekla. Pred tem stoletjem jeklene konstrukcije dejansko ne obstajajo, saj so bile vse železne konstrukcije. V 19. stoletju se je začelo jeklo uporabljati najprej v secesijskem oziroma art nouveau stilu, kjer so jeklo v kombinaciji z železom uporabljali na izjemno ekspresiven, okrasen način. Popularni so bili floralni in geometrični vzroci, ki so nastopali tako kot nosilna konstrukcija kot zgolj okrasje. Konec 19. stoletja pa se zgodi še en velik premik v gradbeništvu: odkritje armiranega betona, ki ga je prav tako omogočil izum jekla. Francoski inženir Henri Hennebique je bil eden prvih, ki so raziskali možnosti kombinacije betona z jekleno armaturo in napisali smernice za armiranobetonske konstrukcije. Jeklena armatura, ki v betonu prevzema natezne napetosti, je omogočila ogromne razpone betonskih plošč in nosilcev, kar je botrovalo izumu prostega tlorisa v arhitekturi v času modernizma v začetku 20. stoletja.

1.5 Jeklene konstrukcije v gradbeništvu

V gradbeništvu so jeklene konstrukcije sestavljene s spajanjem jeklenih profilov. Gre torej za skeletne konstrukcije, zgrajene iz mnogo samostojnih elementov, spojenih v celoto. Vsi jekleni profili so prefabricirani in iz tovarne s tovornjaki pripeljani na gradbišče. Jeklene konstrukcije sestavljajo jeklene grede, stebri in nosilci.

1.6 Prednosti jeklene konstrukcije

Jeklene konstrukcije imajo številne prednosti. Največja prednost jeklenih nosilcev je izjemen razpon, ki ga lahko z njimi dosežemo. Razponi, ki jih omogočajo jekleni nosilci, so v primerjavi z ostalimi gradbenimi materiali (armiran beton, les) absolutno največji. Druga prednost, ki jo ponujajo jeklene konstrukcije, je široko nabor različnih jeklenih profilov z različnimi lastnostmi, kar omogoča veliko možnosti izbire glede na različne projektne in statične zahteve. Ti dve lastnosti delata jeklo za enega najboljših materialov za gradnjo zahtevnih konstrukcij velikih objektov. Tretja prednost jekla je, da je ob pravilni zaščiti konstrukcije praktično neuničljivo in resnično izjemno dolgotrajno. Četrta prednost, ki ni zanemarljiva, je postopek gradnje z jeklenimi profili, ki so prefabricirani in na gradbišče pripeljani v svoji končni obliki, nato pa se na mestu gradnje le še spojijo med seboj. Za razliko od armiranega betona, vlitega na mestu, gradnja poteka zelo hitro, gradbišče pa ostaja čisto. Zaradi procesa prefabrikacije je kvaliteta jeklenih profilov tudi maksimalno kontrolirana. Nenazadnje moramo omeniti tudi, da je v nasprotju s splošnim prepričanjem jeklo okolju prijazen material, saj ga je mogoče v celoti reciklirati.

1.7 Slabosti jeklene konstrukcije

Najbolj očitna slabost jeklene konstrukcije je visoka cena jeklenih profilov. Zaradi tega se iz jekla v celoti običajno gradijo objekti, kjer visok vložen za konstrukcijski material opravičujejo fizikalne in mehanske lastnosti jekla, ki bi jih z drugimi materiali le stežka dosegli. To je še posebej očitno pri objektih velikega merila. Druga očitna slabost jekla je njegova teža, ki sama po sebi sicer ni problem, je pa zato celotna konstrukcija precej težka, kar vodi v večje posedanje konstrukcijskih materialov. Tretja slabost jekla je, da kljub protipožarni zaščiti s premazi površine in v nasprotju s splošnim prepričanjem ni najbolj ognjevaren material, saj se začne v primeru požara taliti. Slabost, ki pa je sicer redka, je možnost napak v zlitini, kar bi lahko vodilo v porušitev objekta in ogromno katastrofo, zato se vse jeklene konstrukcije pred pridobitvijo uporabnega dovoljenja pregledajo z ultrazvočno ali rentgensko preiskavo, ki detektira takšne potencialne napake.

2. Lastnosti jekla

2.1 Splošne fizikalne in mehanske lastnosti

Jeklo je elastičen material z modulom elastičnosti  2,0 - 2,2×105 N/mm². Čisto železo je trdno le 60 HV, jeklo pa zaradi postopkov obdelave (dodajanje ogljika) dosega stopnjo trdote do 800 HV, s kemično obdelavo pa celo do 2000 HV. Jeklo ima natezno trdnost 4000 N/mm², kar je kar 20x več kot znaša natezna trdnost železa.

2.2 Korozijska obstojnost jekla

Korozijska obstojnost jekla se lahko prilagaja raznoraznim zahtevam, prav tako kot se lahko prilagajajo tudi tehnološke lastnosti. Običajno se zlitini jekla za preprečevanje korozije doda krom (11%).

2.3 Oblikovanje jekla

Jeklo je »v vročem« mogoče oblikovati s kovanjem, vlivanjem, stiskanjem ali valjanjem. V hladnem je jeklo mogoče oblikovati z vlečenjem, valjanjem, stiskanjem ali z odrezovanjem, lahko pa ga izdelujemo tudi na način prašne metalurgije.

2.4 Kaljeno jeklo

Kaljeno jeklo je toplotno obdelano jeklo. Postopek poteka tako, da jeklo najprej segrejemo do točke, ko se začne taliti, nato pa ga zelo hitro ohladimo. S tem postopkom dobimo zelo trdo strukturo, ki jo imenujemo martenzit. Zaradi zelo hitrega ohlajanja pri postopku kaljenja se v materialu pojavijo precejšnje notranje napetosti, s tem pa nevarnost, da objekt poči. Za preprečevanje tega moramo objekt »popustiti«. Popuščanje je postopek, ki prepreči pokanje kaljenega objekta. Glavni namen kaljenja jekla je, da dodano oplemenitimo njegove lastnosti, v tem primeru predvsem trdoto.  

3. Jekleni profili

3.1 Jekleni profili so prefabrikati

Kot smo omenili že zgoraj, so vsi jekleni elementi prefabricirani. To pomeni, da so proizvedeni v tovarni in nato s tovornjaki pripeljani na gradbišče, kjer jih je potrebno le še spojiti skupaj. Prefabrikati imajo številne prednosti, kot je možnost visoke kvalitete profilov zaradi nadzora postopka proizvodnje in hitrost procesa gradnje, prav tako so njihovi profili maksimalno standardizirani in določeni. Za kakšnega arhitekta je to morda slabost, saj ne dopuščajo spreminjanja in ne morejo biti custom-made.

3.2 Katerih vrst so jekleni profili

Poznamo mnogo standardiziranih jeklenih profilov z določenimi mehanskimi lastnostmi. Jekleni profili se delijo glede na prerez. Poznamo I in IPE profile, ki so vitki in visoki in s svojim prerezom spominjajo na črko I. Ti profili imajo višino občutno večjo kot širino. Podobni IPE profilom so HEA, H in HEB profili, ki pa imajo manjše razmerje med višino in širino profila. Če so IPE in I profili izrazito pravokotni, so slednji precej bolj kvadratni. IPE profili imajo dimenzije višine med 80 – 600 mm, H in drugi našteti profili pa 100 – 1000 mm. Poleg omenjenih profilov obstajajo še škatlasti profili in cevi ter U in L profili, ki jih prepoznamo po tipičnem prerezu v obliki črke U oziroma L. Kateri profil bomo uporabili, je zelo odvisno od tipa konstrukcijskega elementa in njegove vloge znotraj konstrukcijskega sistema. Običajno pri izbiri profilov sodeluje in svetuje statik in/ali gradbeni inženir, ki se na njihove lastnosti dobro spozna.

3.3 Eurokod 3

Vse vrste standardnih jeklenih profilov, njihove lastnosti in zahteve glede dimenzioniranja jeklenih profilov in konstrukcij najdemo v standardu »Eurokod 3 - standard za projektiranje jeklenih konstrukcij«.

3.4 Lastnosti jeklenih profilov

Jekleni profili imajo zelo dobre fizikalne in mehanske lastnosti. Jekleni profili lahko zaradi lastnosti železa, ki smo jih omenili že zgoraj, premoščajo zelo velike razpone, zato jih največkrat srečamo pri gradnji tistih objektov, ki morajo premoščati velike razpone, npr. dvorane, mostovi, brvi, hale... Ena izmed glavnih prednosti profilov je njihova enostavna kombinacija z drugimi materiali, kar omogoča fleksibilnost gradnje, prav tako pa so sila enostavni za vzdrževanje, le primerno jih moramo zaščiti pred vremenskimi vplivi, saj se sicer prične proces korozije (rjavenja) jekla.

3.5 Spajanje jeklenih profilov

Jekleni profili se lahko v skeletno jekleno konstrukcijo varijo ali vijačijo. Odločitev za eno ali drugo spajanje pogojuje tako željen končni izgled kot statične zahteve. V primeru vijačenja so vijaki vedno vidni, razen če se jih prekrije s kakšnim drugim materialom, v primeru varjenja pa ostane viden var, ki pa ga je na koncu mogoče zgladiti, tako da postane praktično nezaznaven. Jekleni profili se lahko spajajo tudi z lotanjem in kovičenjem.

4. Hiša iz jeklene konstrukcije

Zaradi visoke cene jekla so enodružinske hiše iz jekla relativno redke. Jeklene konstrukcije za hišo so še posebej redke v Sloveniji, kjer prevladujejo bolj vsakdanji konstrukcijski materiali kot sta opeka in armiran beton. Vseeno se hiše iz jeklene konstrukcije gradijo že od modernizma, torej prve polovice 20. stoletja naprej. Prednost skeletne konstrukcije iz jekla je, da omogoča popolnoma prost tloris z velikimi razponi, ki ga lahko lahko uporabnih naseli po svojih željah in potrebah ter ga hitro preobrazi, ko se spremenijo. Kako super so lahko hiše iz jekla, med drugim dokazujejo arhitekture kot so hiša Farnsworth arhitekta Miesa van der Roha in mnogo hiš z ameriškega obdobja ti. »Case study houses« iz 60. let 20. stoletja.

4.1 Kombinacija jeklo-les

Ker so jeklene konstrukcije vedno skeletne, jih je treba kombinirati z drugimi materiali, s katerimi se zamejimo od zunanjosti in hišo predelimo v interierju. Najpogosteje se je jeklo že zgodovinsko gledano kombiniralo s steklom (primer tega je npr. Farnsworth Miesa van der Roha). Ta kombinacija je zelo moderna, izčiščena in estetska in brezčasna, lahko pa deluje nekoliko hladno. Zadnja desetletja se jeklo veliko kombinira z lesom, ki s svojo toplino ublaži surov videz tega materiala. Les v prostor prinese domačnost in toplino, jeklo pa pridih industrijskega sloga. Še vedno pogosta kombinacija v interierju pa je kombinacija belih knauf sten in vidnih jeklenih nosilcev, predvsem stebrov.

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Kovinski podest

Pozdravljeni,

potreboval bi kovinski podest (pocinkan ali prašno barvan) dolžine 4 m širina 1m.

Lp 900 € do 1500 €

........

Izdelava stopnišča po priloženih risbah

Pozdravljeni,

potrebna je izdelava po priloženih risbah

Lp 3600 € do 6000 €

........

Potrebujemo izdelavo kovinske zaprte lope za orodje.

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca, da bi nam postavili zaprto kovinsko nerjavečo lopo za orodje. Sedanja lopa je visoka 2,2 m, široka 2,5 m in dolga 3,5 m. Vhodna vrata že imamo in so širine vgradnje 96 cm, pokrivna širina 100 cm, a svetla širina 85 cm, višina vgradnje 205 cm. Čas izvedbe predvidevam za julij.

Lpizjak 3150 € do 5250 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Kovinsko konstrukcijo za leseno ograjo (cca 6m) in nosilce za rože, 6 m
Kovinske konstrukcije, Zg. Gorje

540 € do 900 €

Cena, Nadstrešek za vhod, po opisu
Kovinske konstrukcije, Radomlje

1350 € do 2250 €

Cena, Nadstrešek za teraso, 3,5 x 4 m
Kovinske konstrukcije, Gornji Grad

3240 € do 5400 €

Cena, Kovinska podkonstrukcija za teraso, 2,6x4,15 = 10,79 m2
Kovinske konstrukcije, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Kovinska konstrukcija za klopco, cca 1,2 m višine, 5m širino(ob terasi), 1,2 m od terase
Kovinske konstrukcije, Ljubljana

225 € do 375 €

Cena, Protivlomne rešetke za okna, Okno 2350mm krat1150mm, okno 1750mm krat1150mm, 2 okni750 mm krat 1150mm; Prosim za predračun za izdelavo in montažo. Sem iz Celja
Kovinske konstrukcije, Celje

900 € do 1500 €

Cena, Kovinska konstrukcija za lesene stopnice, 15 stopnic
Kovinske konstrukcije, Škocjan

1350 € do 2250 €

Cena, Vhodna kovinska vrata, ograja, rešetke pred oknom, 2 panta na vratih, ograja ob stopnicah za lažji dostop starejše osebe, rešetke kot varovalo pred kopalničnim oknom
Kovinske konstrukcije, Portorož

540 € do 900 €

Cena, Obnova železnega pokrova za klet na ulici, 50 x 30 cm
Kovinske konstrukcije, Kranj

225 € do 375 €

Cena, odlomljeni panti na vrtnih kovinskih vratih, izdelava rešetk, 2 panta
Kovinske konstrukcije, Portorož

180 € do 300 €

Cena, Opore za vzpenjalke, višina cca 2.00 m; širina oboka cca 1.5 m (poglej sliko)
Kovinske konstrukcije, Novo mesto

540 € do 900 €

Cena, Kovinsko ogrodje za mrežo proti toči, 6 m× 6m
Kovinske konstrukcije, Ljutomer

720 € do 1200 €

Cena, Kovinsko konstrukcijo za zunanje stopnice, 1x podest (250cm) ter 7stopnic (v 18, g 28) vse v širini 1m
Kovinske konstrukcije, Domžale

2250 € do 3750 €

Cena, Konstrukcijo za dovoz, 950x700x40 (slike so v prilogi)
Kovinske konstrukcije, Šentilj v Slovenskih goricah

540 € do 900 €

Cena, Nosilno kovinsko konstrukcijo podesta in stopnic,
Kovinske konstrukcije, Zagorje ob Savi

2250 € do 3750 €

Cena, Dve aluminijske police, 1. 0,21 m x 2,35 m2. 0,13 m x 1,05 m
Kovinske konstrukcije, Ig

180 € do 300 €

Cena, Kovinsko ogrodje za vrt, 12m x 6m
Kovinske konstrukcije, Visoko

540 € do 900 €

Cena, Kovinski podest kov. Konstrukcijo al. Zaboje, Cca D12m Š 1.30 M V 2.50M 3x. Alu zaboj d 1 m š 85cm. V 80cm.
Kovinske konstrukcije, Rogaška Slatina

2700 € do 4500 €

Cena, Fiksne kovane predelne stene za dve loputi in enokrilna vrata, Fiksne stene 140/140 (x2) vrata 120/200
Kovinske konstrukcije, Čatež ob Savi

2250 € do 3750 €

Cena, Kovinsko konstrukcijo stopnic, 5,5 m srednjega nosilca, L oblike, 16 stopnic (1m širine, 265mm globine, 8cm debeline), skupna višina stopnišča višina 275cm
Kovinske konstrukcije, Ptuj

1350 € do 2250 €

Cena, Postavitev treh drogov na balkonu za senčila (inox), trije navpični drogovi višine cca. 270 cm
Kovinske konstrukcije, Ljubljana - Črnuče

135 € do 225 €

Cena, Lopa, ne lesena - Hosekra varjanta,, 4,5 x 2,5 slike so v prilogi
Kovinske konstrukcije, Medvode

2700 € do 4500 €

Cena, Nadstrešek za avto , 6×5m višina 2.5m
Kovinske konstrukcije, Ptuj

2700 € do 4500 €

Cena, kovinsko konstrukcijo in ograjo, 18m2
Kovinske konstrukcije, Maribor

2700 € do 4500 €

Cena, Vetrolov zunanji, 200x240x120
Kovinske konstrukcije, Kuzma

720 € do 1200 €

Cena, Nadstrešek pred vhodom v hišo, ograja za teraso, premična vrata, 120,2520,1850
Kovinske konstrukcije, Radovljica

13500 € do 22500 €

Cena, Železni latnik za trto, Dolžina 3 metre, višina 2 metra
Kovinske konstrukcije, Obrov

54 € do 90 €

Cena, Kovinski nadstrešek, 1600 kg jekla
Kovinske konstrukcije, Kranj

6930 € do 11550 €

Cena, demontaža stare alu balkonske konstrukcije , 4 m x 2 m
Kovinske konstrukcije, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Kovinska konstrukcija za zunanje stopnice, balkon 9 m2 in 17 stopnic
Kovinske konstrukcije, Sežana

5400 € do 9000 €

Cena, Jekleno prašno pobarvano ogrodje za sušenje drv., 6 m2 (D=6m, V=2m, Š=1m Na 6 nogah visokih 0,2m
Kovinske konstrukcije, Ravne Na Koroškem

450 € do 750 €

Cena, Deli ostrešja IPE HEA profili, 2500kg
Kovinske konstrukcije, Celje

54 € do 90 €

Cena, pesjak, 10
Kovinske konstrukcije, Ig

540 € do 900 €

Cena, Skladiščna hala, 450 m2 kovinsko konstrukcijo za skladiščno halo
Kovinske konstrukcije, Grosuplje

13500 € do 22500 €

Cena, Izdelava in montaža nosilcev za perilo na balkonu, 2 x 1m (poglej slike)
Kovinske konstrukcije, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Okenske rešetke, 115 x 100 cm
Kovinske konstrukcije, Kamnik

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

Kovinske konstrukcije cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

738+ podjetij za Kovinske konstrukcije
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovinske konstrukcije?

 • Kovinske konstrukcije Ljubljana
 • Kovinske konstrukcije Maribor
 • Kovinske konstrukcije Celje
 • Kovinske konstrukcije Koper
 • Kovinske konstrukcije Kranj
 • Kovinske konstrukcije Ajdovščina
 • Kovinske konstrukcije Bled
 • Kovinske konstrukcije Bovec
 • Kovinske konstrukcije Črna na Koroškem
 • Kovinske konstrukcije Črnomelj
 • Kovinske konstrukcije Domžale
 • Kovinske konstrukcije Gornja Radgona
 • Kovinske konstrukcije Gornji Grad
 • Kovinske konstrukcije Hrastnik
 • Kovinske konstrukcije Ilirska Bistrica
 • Kovinske konstrukcije Izola
 • Kovinske konstrukcije Jesenice
 • Kovinske konstrukcije Kamnik
 • Kovinske konstrukcije Kidričevo
 • Kovinske konstrukcije Kobarid
 • Kovinske konstrukcije Kočevje
 • Kovinske konstrukcije Kranjska Gora
 • Kovinske konstrukcije Krško
 • Kovinske konstrukcije Laško
 • Kovinske konstrukcije Lendava
 • Kovinske konstrukcije Litija
 • Kovinske konstrukcije Ljutomer
 • Kovinske konstrukcije Metlika
 • Kovinske konstrukcije Mojstrana
 • Kovinske konstrukcije Mozirje
 • Kovinske konstrukcije Murska Sobota
 • Kovinske konstrukcije Nova Gorica
 • Kovinske konstrukcije Novo mesto
 • Kovinske konstrukcije Ormož
 • Kovinske konstrukcije Piran - Pirano
 • Kovinske konstrukcije Pivka
 • Kovinske konstrukcije Portorož
 • Kovinske konstrukcije Postojna
 • Kovinske konstrukcije Ptuj
 • Kovinske konstrukcije Radeče
 • Kovinske konstrukcije Radenci
 • Kovinske konstrukcije Radovljica
 • Kovinske konstrukcije Ravne Na Koroškem
 • Kovinske konstrukcije Ribnica
 • Kovinske konstrukcije Rogaška Slatina
 • Kovinske konstrukcije Sevnica
 • Kovinske konstrukcije Sežana
 • Kovinske konstrukcije Škofja Loka
 • Kovinske konstrukcije Slovenj Gradec
 • Kovinske konstrukcije Slovenska Bistrica
 • Kovinske konstrukcije Slovenske Konjice
 • Kovinske konstrukcije Šoštanj
 • Kovinske konstrukcije Štore
 • Kovinske konstrukcije Tolmin
 • Kovinske konstrukcije Trbovlje
 • Kovinske konstrukcije Tržič
 • Kovinske konstrukcije Trzin
 • Kovinske konstrukcije Velenje
 • Kovinske konstrukcije Vipava
 • Kovinske konstrukcije Vojnik
 • Kovinske konstrukcije Vransko
 • Kovinske konstrukcije Vrhnika
 • Kovinske konstrukcije Žalec
 • Kovinske konstrukcije Zreče
 • Kovinske konstrukcije Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane