EPOKSI TLAKI cena

Kakšna je cena eposki tlaka? Epoksoidni tlaki so enostavni za vzdrževanje in čiščenje, imajo visoko tlačno in upogibno trdnost ter so odporni na kemikalije, topila, kisline in čistila, zato vam bodo služili veliko časa. Cena epoksi premaza je odvisna od njegove debeline, vrste, raznih dodatkov in seveda od izvajalca. Cena epoksidnega tlaka znaša med 10 in 15 EUR/m2. Debelejše izvedbe okoli 4mm pa že od 26-30 EUR/m2.

Komu zaupati izdelavo epoksi tlaka? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom epoksi tlakov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA DEKORATIVNI EPOKSI TLAK


Cena dekorativnega epoksi tlaka. Dekorativni epoksi tlak za manjše obremenitve, debeline 4 mm.

31.20 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
36.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za izvajalca za epoksi tlak

DRUGE CENE ZA EPOKSI TLAKI

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Epoksi tlak, samorazlivni - dekorativni, 4 mm

Cena za epoksi tlak za manjše obremenitve, skupaj z brušenjem, izravnavo in dvakratnim - 2x finalnim slojem iz samorazlivnega epoksija. Cena z dobavo materiala in vgradnjo.€/m2

m2
povpraševanje>

Epoksi tlak, samorazlivni - gladek, 4 mm

Cena za epoksi tlak za manjše obremenitve, skupaj z brušenjem, izravnavo in finalnim slojem iz samorazlivnega epoksija. Cena z dobavo materiala in vgradnjo.€/m2

m2
povpraševanje>

Epoksi tlak, valjček - grob, 4 mm

Cena za epoksi tlak za večje obremenitve, skladišča, skupaj z brušenjem, izravnavo in finalnim slojem, nanesenim z valjčkom. Cena z dobavo materiala in vgradnjo.€/m2

m2
povpraševanje>

Lakiranje tlaka, poliuretanski tlak, mat

Cena za lakiranje epoksi tlaka z poliuretanskim tlakom. Cena z dobavo materiala in lakiranje tlaka, življenjska doba 15 let.€/m2

m2
povpraševanje>

Lakiranje tlaka, poliuretanski tlak, sijajni

Cena za lakiranje epoksi tlaka z poliuretanskim tlakom. Cena z dobavo materiala in lakiranje tlaka, življenjska doba 15 let.€/m2

m2
povpraševanje>

Epoksi tlak nad 100 m2

Cena za epoksi tlak površine nad 100 m2. Cena za epoksi tlak z dobavo in vgradnjo materiala.€/m2

m2
povpraševanje>

Protiprašni tlak nad 100 m2

Cena za protiprašni tlak površine nad 100 m2. Cena za protiprašni tlak z dobavo in vgradnjo materiala.€/m2

m2
povpraševanje>

Epoksi samorazlivni tlak nad 100 m2

Cena za epoksi tlak, samorazlivni površine nad 100 m2. Cena za epoksi samorazlivni tlak z dobavo in vgradnjo materiala.€/m2

m2
povpraševanje>

Maltni epoksidni tlak nad 100 m2

Cena za maltni epoksidni tlak površine nad 100 m2. Cena za maltni epoksidni tlak z dobavo in vgradnjo materiala.€/m2

m2
povpraševanje>
SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Epoxy smola, epoksi tlaki - vse kar morate vedeti

1. Epoksi smola - kaj morate vedeti?

Epoksidne tlake sestavlja epoksidna smola z dodatki kot so kremenčevi ali drugi peski ter trdilec. Rezultat reakcije med smolo in trdilcem je polimerno vezivo. Epoksi tlaku se lahko doda tudi  različne ojačevalce. Danes je pogosta uporaba epoksi smol na vodni osnovi, ki je zdravju in okolju bolj prijazna različica epoksi tlaka. V dekorativne namene lahko dodajamo tudi pigmente in okrasne peske, lističe itd. ter ustvarjamo različne vzorce tlaka. Epoksidne talne obloge imajo številne prednosti v primerjavi z drugimi talnimi oblogami, kot so vinil, ploščice ali tekstilne talne obloge.

epoxy-smola.jpg
Epoxy smola možnost brezšivne in neprepustne talne obloge,ki je odporna na kemikalije, mehanske poškodbe ter je enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

1.1 Estetika

Epoksidne talne obloge lahko nanašamo kot brezhibno talno površino, ki jo je enostavno očistiti, s široko paleto prilagodljivih barvnih možnosti, pa tudi z različnimi nivoji sijaja (sijajni, polsijajni, mat). Nadaljnje možnosti oblikovanja vključujejo dodajanje barvnih mikročipov in dodatkov kovinskih pigmentov.

1.2 Vzdrževanje epoksi tlaka

Ker  epoksi ponuja možnost brezšivne in neprepustne talne obloge, je betonska podlaga zaščitena pred kemikalijami, tekočinami ter dugo umazanijo. Tako so tla enostavna za čiščenje in potrebujete samo mop in običajno čistilno sredstvo za tla. Čiščenje z voskom ali poliranje ni potrebno. Epoksidna tla, razen običajnega čiščenja, ne zahtevajo veliko vzdrževanja zato so odlična in trajna rešitev.

1.3 Varnost

Ena od manj upoštevanih prednosti epoksidnih tal, da mu lahko med nanašanjem dodajamo pesek in druge materiale, ki ustvarjajo nedrseč profil. To je zelo pomembno predvsem v trgovskih ali industrijskih prostorih, kjer mora biti varnost uporabnikov vedno glavna skrb.

1.4 Trajnost

Obremenitve na epoksidnih tleh lahko varirajo vse od peš prometa do prometa s tovornjaki in viličarji. Industrijska epoksi talna obloga zdrži vsakodnevno uporabo najrazličnejših naprav in proizvodnih postopkov. Kot material, ki je odporen proti abraziji in kemikalijam, lahko epoksidne talne obloge zadovoljijo potrebe večine industrijskih proizvajalcev.

1.5 Uporabnost

Kot ena izmed najbolj vsestranskih talnih oblog je epoksi tlak odlična rešitev za različna okolja, kot so industrijska, trgovinska, medicinska, proizvodnja hrane in pijač, letalstvo, rekreacija, zdravstveno varstvo, prevoz, proizvodnja, izobraževanje, trgovina z živili, trgovina na drobno in še veliko več. Vedno bolj pa se za epoksi tlake odločajo tudi individualni uporabniki. največkrat za oblogo tal v garažah, kleteh, lahko pa tudi v vseh ostalih prostorih doma.

1.6 Neškodljivost zdravju

Kakovostne epoksi smole ne vsebujejo topil, vsebujejo majhne količine HOS-jev (hlapnih organskih spojin) in ne predstavljajo nevarnosti za okolje.

2. Najemite strokovnjaka 

Čeprav epoksi tlaki prinašajo številne prednosti, se le-te uresničijo le, če je tlak pravilno izveden.

Usposobljen izvajalec je ključen za uspešno izvedbo epoksi tlaka. Strokovnost in natančnost sta namreč glavna elementa postopka, zato je še kako pomembno izbrati izkušenega strokovnjaka. Pri izdelavi terminskega plana vedno upoštevajte, da se lahko čas izvedbe razlikuje glede na debelino nanosa in velikost površine.

V primeru nestrokovne izvedbe so možni naslednji zapleti:

2.1 Luščenje epoksi tlaka

Nepravilno nanešen epoksi tlak se lahko prične luščiti. Ta neželen rezultat je ponavadi posledica slabe priprave površine pred nanosom zaključnega premaza. Pred nanosom katerega koli premaza je treba podlago pravilno pripraviti.

2.2 Zračni mehurčki

Druga neželena posledica nepravilne izvedbe je pojav zračnih mehurčkov. To vrsto napake lahko povzroči preveč vlage v podlagi. Tega se je treba zavedati pri nanašanju premaza na podlago. Podlage z visoko vsebnostjo vlage terjajo posebne pristope pri izdelavi tlaka.

2.3 Poškodba podlage

Okvara tal lahko povzroči poškodbe podlage, zato je zelo pomembno, da izberemo pravi talni sistem. Uporaba napačnega tipa smolnatega talnega sistema za neusklajeno okolje lahko povzroči okvaro tal in na koncu poškoduje podlago.

Na splošno so epoksi tlaki dolgotrajna in brezskrbna rešitev, ko jih vgradi izkušeni izvajalec. 

3. Vrste epoksi tlakov

Z vidika estetike so epoksi tla zelo vsestranska in so na voljo v široki paleti barv, stilov, učinkov in dekorativnih možnosti. Obstaja več vrst epoksi tlakov, kot so:

3.1 Epoksi teraco

Epoksi teraco tlak zagotavlja dekorativno, trpežno in brezšivno talno površino. Ta vrsta tlaka je ustvarjena z mešanico barvne epoksidne smole in izbranih agregatov (kot so marmor, biserna matica, steklo, granit itd.). Po nanosu mešanice na tla se talna obloga brusi in polira ter tako izpostavi agregat in prinese gladko, okrasno in trdo talno oblogo. Epoksi teraco tla niso samo zelo dekorativna in zelo trpežna, zahtevajo le enostavno vzdrževanje in imajo izjemno dolgo življenjsko dobo (do 40 let). Ta talni sistem je zaradi svoje estetike, trajnosti in življenjske dobe idealen za vse vrste javnih prostorov, pisarne in tudi za stanovanjske prostore.

3.2 Epoksi tlak z dekorativnimi lističi

Ustvari se z različnimi velikostmi barvnih lističev, raztresenih po epoksidnem osnovnem premazu. Na koncu se zaključi z odpornim prozornim zaščitnim premazom. Končni učinek je zelo dekorativen tlak, ki ga je enostavno očistiti in ima dobro odpornost na obrabo in kemikalije. Ta različica epoksi tlaka je med drugim idealna za trgovine, razstavne salone, restavracije in šole.

3.3 Epoksi talni premaz

Epoksidni tlak, ki se ga nanaša z valjčkom včasih imenujemo tudi epoksidna barva ali epoksidna talna barva. Končni rezultat je ponavadi enobarven, z zaključno obdelavo v mat, polmat ali sijajni različici. Ker je nanos epoksija tanjši, je pomembno, da je podlaga na katero se nanaša popolnoma gladka in ravna. Tovrsten tlak se običajno uporablja za območja, ki so lažje ali srednje izpostavljena. Lahko pa tudi za industrijska ali komercialna ter zasebna območja. Ker obstaja dolg seznam možnosti epoksidnih premazov, je bolje, da se o tem, kateri tlak je najprimernejši za vas, posvetujete s strokovnjaki.

3.4 Samorazlivni epoksi tlak

Samorazlivne epoksi oz. epoksidne tlake se uporablja za različne namene, najpogosteje pa za prostore, z višjo mehansko in kemično obremenitvijo. Poglavitne prednosti tovrstnega tlaka so visoka odpornost proti mehanskim in kemičnim poškodbam, lep izgled ter enostavno vzdrževanje in čiščenje. Samorazlivne tlake se izdeluje v debelini 1-5 mm, sestavljajo pa jih epoxy smola, trdilec ter polnila. Tudi cena tovrstnega tlaka je zelo ugodna. ZA ustrezno izvedbo samorazlivnega epoksi tlaka je poglavitnega pomena dobra priprava. Potrebno je upoštevati vpliv okolja, temperaturnih sprememb in specifične lastnosti podlage. Le tako se bomo izognili poškodbam, slabi oprijemljivosti, madežem ali luknjicam. Podlago na katero nanašamo epoksi, moramo predhodno obrusiti, peskati ali rezkati. Paziti je potrebno na to, da podlaga ne vsebuje vlage ali razpok. Običajno se tlak nanaša v več slojih. Najprej se za dobro oprijemljivost nanese temeljni premaz, ki jo zapre in učvrsti. Naslednji sloj je epoksi v debelini 3-5 mm. Kadar so predvidene visoke obremenitve se odločimo za poliuretanski tlak v debelini 6-9 mm. Končni sloj je opcijsko dodajanje peska, za zaščito proti zdrsu ali pa barvnih lističev za dekorativni učinek. 

3.6 Epoksi malta

V prostorih, ki so zelo obremenjeni se običajno uporablja epoksi malta, ki jo nanašamo v debelini 3-5 mm.

3.6 Epoksi estrih

Je primeren za prostore z največjimi obremenitvami. Debelina takega tlaka je 10 - 20 mm. 

4. Kako izdelati epoksi tlak?

Epoksi tlake nanašamo na trdne ravne in suhe podlage kot so estrih, beton ali ploščice. Vlaga v podlagi ne sme presegati 5%. Pri izbiri ustrezne vrste epoksi tlaka, poleg izgleda, upoštevamo še številne dejavnike kot so:  dejavniki obremenitve, kakšen je namen prostora, ali bo v prostoru prihajalo do nihanj temperature, so prostori izpostavljeni UV žarkom, kapilarni vlagi ter kemikalijam... Epoksi tlak je potrebno prilagoditi danim pogojem. Sledi izbira barve ter strukture epoksi tlaka. Z epoksi tlakom je možno ustvariti tudi različne vzorce po vaši želji. Z izvajalcem se dogovorite tudi o tem ali želite mat, polmat ali sijajen videz. Izvajalec nato ob sami izvedbi najprej dobro pripravi podlago za vlivanje epoksi smole. Podlaga se dobro izravna zbrusi ali peska, da bo ustrezno pripravljena za epoksi nanos. V drugem koraku sledi nanos osnovnega sloja, nato še nadaljnji nanosi v več slojih (odvisno od izbire). Zaključni sloj je prozoren in služi kot zaščita.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMIZVEDBA EPOKSI TLAKA NA DVEH LOKACIJAH

Pozdravljeni,

potrebujem izvedbo epksi tlaka na dveh lokacijah v istem kraju in sicer je potrebno brušenje, grundiranje, finalni sloj ral 4047 z plastičnimi lističi cca 68m2. ter cca. 35m zaokrožnic.

Lp 2250 do 3750 €


........

EPOKSI TLAK

Pozdravljeni,

Potrebujemo epoksi tlak.

Lp 1350 do 2250 €


........

POLAGANJE EPOXI TLAKA V GARAŽI

Pozdravljeni,

potrebujem odstranitev poškodovanega epoksi premaza in polaganje novega v izmero 25 m2. 720 do 1200 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, EPOKSI TLAK V GARAŽI, 6X5M
Epoksi tlaki, Maribor

540 € do 900 €

CENA, EPOKSI TLAK, 140 M2
Epoksi tlaki, Izola

1350 € do 2250 €

CENA, EPOKSI IZVEDBO V STANOVANJU, 35 M2
Epoksi tlaki, Maribor

630 € do 1050 €

CENA, POLIURETANSKEGA PREMAZA ČEZ PLOŠČICE, 10 M2
Epoksi tlaki, Ptuj

315 € do 525 €

CENA, EPOKSIDNI TLAK,
Epoksi tlaki, Ljubljana

3600 € do 6000 €

CENA, SANACIJO BALKONA, CCA 20 M2
Epoksi tlaki, Murska Sobota

180 € do 300 €

CENA, EPOKSI HODNIK KUHINJA IN BALKON, 70 M2
Epoksi tlaki, Škofja vas

900 € do 1500 €

CENA, PREMAZ Z EPOKSI SMOLO V KLETI, 41 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana

720 € do 1200 €

CENA, PRENOVA TLAKA BALKONA, 2,5 KVADRATNIH METROV
Epoksi tlaki, Kočevje

180 € do 300 €

CENA, EPOKSI TLAK V GARAŽI, 18 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana

315 € do 525 €

CENA, NANOS EPOKSI TLAKA V UTI, 16 M2
Epoksi tlaki, Prebold

270 € do 450 €

CENA, KLETNE PROSTORE PREMAZATI Z EPOXSI SMOLO, 41 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana

720 € do 1200 €

CENA, EPOKSI TLAKI ZA DELAVNICO GARAŽO KLET, 60 M2
Epoksi tlaki, Škofja Loka

1620 € do 2700 €

CENA, ZAŠČITNA PREVLEKA BETONSKE PLOŠČE, 42 M2
Epoksi tlaki, Radeče

1260 € do 2100 €

CENA, EPOKSI TLAK V GARAŽI, 15 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana

360 € do 600 €

CENA, EPOKSI TLA V KLETI IN GARAŽI, 150M²
Epoksi tlaki, Pesnica Pri Mariboru

900 € do 1500 €

CENA, SAMORAZLIVNA POLIURETANSKA TLA, ČRNA MAT, 100 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana

2700 € do 4500 €

CENA, BRUŠENJE BETONSKI TAL V KLETI, 6 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana - Črnuče

90 € do 150 €

CENA, EPOKSI IN MICROTTOPING, 90M2
Epoksi tlaki, Domžale

1350 € do 2250 €

CENA, NOVA EPOKSI TLA , 20 M2
Epoksi tlaki, Frankolovo

540 € do 900 €

CENA, POLIURETANSKI ALI EPOKSIDEN TLAK, 20 M2
Epoksi tlaki, Kozje

360 € do 600 €

CENA, DEKORATIVNI EPOKSI, 160M2 + MANSARDA
Epoksi tlaki, Ljubljana-Zalog

900 € do 1500 €

CENA, EPOKSI TLA, 18 M2
Epoksi tlaki, Kamnik

180 € do 300 €

CENA, TEKOČI LINOLEJ, 100M2
Epoksi tlaki, Radenci

900 € do 1500 €

CENA, IZVEDBA KAMNITE PREPROGE , 16M2
Epoksi tlaki, Šmartno Ob Paki

540 € do 900 €

CENA, EPOKSI TLAK NA ZUNANJI TERASI, VELIČINE 25 M2
Epoksi tlaki, Celje

495 € do 825 €

CENA, UREDITEV TAL NA TERASI, CCA 20 M2
Epoksi tlaki, Gornja Radgona

720 € do 1200 €

CENA, IMPREGNACIJSKI + KONČNI PREMAZ ZA BETON, 3X11 M2
Epoksi tlaki, Mojstrana

315 € do 525 €

CENA, EPOXY TLAK ZA GARAŽO, 32 M2
Epoksi tlaki, Dobrova

630 € do 1050 €

CENA, EPOKSI NA TERASI, 80 M2
Epoksi tlaki, Breginj

900 € do 1500 €

CENA, EPOKSI ZA NA BALKONE IN TERASO, 60 M2
Epoksi tlaki, Rogaška Slatina

900 € do 1500 €

CENA, KAMNIT TEPIH ZA BETONSKO TERASO, 150 M2
Epoksi tlaki, Kamnica

900 € do 1500 €

CENA, DEKORATIVNI TLAK ZA PLOČNIK HIŠE, 32 M2
Epoksi tlaki, Suhor

495 € do 825 €

CENA, EPOKSI PREMAZ ZA BETONSKI TLAK, 10 M2
Epoksi tlaki, Kostel

180 € do 300 €

CENA, EPOKSI TLAK V STANOVANJU, 60 M2
Epoksi tlaki, Ljubljana

810 € do 1350 €

CENA, EPOKSI PREMAZ, 15M2
Epoksi tlaki, Maribor

180 € do 300 €Poglej druge končane projekte in cene

EPOKSI TLAKI CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

177+ PODJETIJ ZA EPOKSI TLAKI
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE EPOKSI TLAKI?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane