Za področje

  Epoksi tlaki cena

  Kakšna je cena eposki tlaka? Epoksoidni tlaki so enostavni za vzdrževanje in čiščenje, imajo visoko tlačno in upogibno trdnost ter so odporni na kemikalije, topila, kisline in čistila, zato vam bodo služili veliko časa. Cena epoksi premaza je odvisna od njegove debeline, vrste, raznih dodatkov in seveda od izvajalca. Cena epoksidnega tlaka znaša med 10 in 15 EUR/m2. Debelejše izvedbe okoli 4mm pa že od 26-30 EUR/m2.

  Komu zaupati izdelavo epoksi tlaka? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom epoksi tlakov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za dekorativni epoksi tlak


  Cena dekorativnega epoksi tlaka. Dekorativni epoksi tlak za manjše obremenitve, debeline 4 mm.

  31.20 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  36.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Epoksi tlaki

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Epoksi tlak, samorazlivni - dekorativni, 4 mm

  Cena za epoksi tlak za manjše obremenitve, skupaj z brušenjem, izravnavo in dvakratnim - 2x finalnim slojem iz samorazlivnega epoksija. Cena z dobavo materiala in vgradnjo.


  m2

  €/m2

  Epoksi tlak, samorazlivni - gladek, 4 mm

  Cena za epoksi tlak za manjše obremenitve, skupaj z brušenjem, izravnavo in finalnim slojem iz samorazlivnega epoksija. Cena z dobavo materiala in vgradnjo.


  m2

  €/m2

  Epoksi tlak, valjček - grob, 4 mm

  Cena za epoksi tlak za večje obremenitve, skladišča, skupaj z brušenjem, izravnavo in finalnim slojem, nanesenim z valjčkom. Cena z dobavo materiala in vgradnjo.


  m2

  €/m2

  Lakiranje tlaka, poliuretanski tlak, mat

  Cena za lakiranje epoksi tlaka z poliuretanskim tlakom. Cena z dobavo materiala in lakiranje tlaka, življenjska doba 15 let.


  m2

  €/m2

  Lakiranje tlaka, poliuretanski tlak, sijajni

  Cena za lakiranje epoksi tlaka z poliuretanskim tlakom. Cena z dobavo materiala in lakiranje tlaka, življenjska doba 15 let.


  m2

  €/m2

  Epoksi samorazlivni tlak nad 100 m2

  Cena za epoksi tlak, samorazlivni površine nad 100 m2. Cena za epoksi samorazlivni tlak z dobavo in vgradnjo materiala.


  m2

  €/m2

  Epoksi tlak nad 100 m2

  Cena za epoksi tlak površine nad 100 m2. Cena za epoksi tlak z dobavo in vgradnjo materiala.


  m2

  €/m2

  Maltni epoksidni tlak nad 100 m2

  Cena za maltni epoksidni tlak površine nad 100 m2. Cena za maltni epoksidni tlak z dobavo in vgradnjo materiala.


  m2

  €/m2

  Protiprašni tlak nad 100 m2

  Cena za protiprašni tlak površine nad 100 m2. Cena za protiprašni tlak z dobavo in vgradnjo materiala.


  m2

  €/m2

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Epoxy smola, epoksi tlaki - vse kar morate vedeti

  1. Epoksi smola - kaj morate vedeti?

  Epoksidne tlake sestavlja epoksidna smola z dodatki kot so kremenčevi ali drugi peski ter trdilec. Rezultat reakcije med smolo in trdilcem je polimerno vezivo. Epoksi tlaku se lahko doda tudi  različne ojačevalce. Danes je pogosta uporaba epoksi smol na vodni osnovi, ki je zdravju in okolju bolj prijazna različica epoksi tlaka. V dekorativne namene lahko dodajamo tudi pigmente in okrasne peske, lističe itd. ter ustvarjamo različne vzorce tlaka. Epoksidne talne obloge imajo številne prednosti v primerjavi z drugimi talnimi oblogami, kot so vinil, ploščice ali tekstilne talne obloge.

  epoxy-smola.jpg
  Epoxy smola možnost brezšivne in neprepustne talne obloge,ki je odporna na kemikalije, mehanske poškodbe ter je enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

  1.1 Estetika

  Epoksidne talne obloge lahko nanašamo kot brezhibno talno površino, ki jo je enostavno očistiti, s široko paleto prilagodljivih barvnih možnosti, pa tudi z različnimi nivoji sijaja (sijajni, polsijajni, mat). Nadaljnje možnosti oblikovanja vključujejo dodajanje barvnih mikročipov in dodatkov kovinskih pigmentov.

  1.2 Vzdrževanje epoksi tlaka

  Ker  epoksi ponuja možnost brezšivne in neprepustne talne obloge, je betonska podlaga zaščitena pred kemikalijami, tekočinami ter dugo umazanijo. Tako so tla enostavna za čiščenje in potrebujete samo mop in običajno čistilno sredstvo za tla. Čiščenje z voskom ali poliranje ni potrebno. Epoksidna tla, razen običajnega čiščenja, ne zahtevajo veliko vzdrževanja zato so odlična in trajna rešitev.

  1.3 Varnost

  Ena od manj upoštevanih prednosti epoksidnih tal, da mu lahko med nanašanjem dodajamo pesek in druge materiale, ki ustvarjajo nedrseč profil. To je zelo pomembno predvsem v trgovskih ali industrijskih prostorih, kjer mora biti varnost uporabnikov vedno glavna skrb.

  1.4 Trajnost

  Obremenitve na epoksidnih tleh lahko varirajo vse od peš prometa do prometa s tovornjaki in viličarji. Industrijska epoksi talna obloga zdrži vsakodnevno uporabo najrazličnejših naprav in proizvodnih postopkov. Kot material, ki je odporen proti abraziji in kemikalijam, lahko epoksidne talne obloge zadovoljijo potrebe večine industrijskih proizvajalcev.

  1.5 Uporabnost

  Kot ena izmed najbolj vsestranskih talnih oblog je epoksi tlak odlična rešitev za različna okolja, kot so industrijska, trgovinska, medicinska, proizvodnja hrane in pijač, letalstvo, rekreacija, zdravstveno varstvo, prevoz, proizvodnja, izobraževanje, trgovina z živili, trgovina na drobno in še veliko več. Vedno bolj pa se za epoksi tlake odločajo tudi individualni uporabniki. največkrat za oblogo tal v garažah, kleteh, lahko pa tudi v vseh ostalih prostorih doma.

  1.6 Neškodljivost zdravju

  Kakovostne epoksi smole ne vsebujejo topil, vsebujejo majhne količine HOS-jev (hlapnih organskih spojin) in ne predstavljajo nevarnosti za okolje.

  2. Najemite strokovnjaka 

  Čeprav epoksi tlaki prinašajo številne prednosti, se le-te uresničijo le, če je tlak pravilno izveden.

  Usposobljen izvajalec je ključen za uspešno izvedbo epoksi tlaka. Strokovnost in natančnost sta namreč glavna elementa postopka, zato je še kako pomembno izbrati izkušenega strokovnjaka. Pri izdelavi terminskega plana vedno upoštevajte, da se lahko čas izvedbe razlikuje glede na debelino nanosa in velikost površine.

  V primeru nestrokovne izvedbe so možni naslednji zapleti:

  2.1 Luščenje epoksi tlaka

  Nepravilno nanešen epoksi tlak se lahko prične luščiti. Ta neželen rezultat je ponavadi posledica slabe priprave površine pred nanosom zaključnega premaza. Pred nanosom katerega koli premaza je treba podlago pravilno pripraviti.

  2.2 Zračni mehurčki

  Druga neželena posledica nepravilne izvedbe je pojav zračnih mehurčkov. To vrsto napake lahko povzroči preveč vlage v podlagi. Tega se je treba zavedati pri nanašanju premaza na podlago. Podlage z visoko vsebnostjo vlage terjajo posebne pristope pri izdelavi tlaka.

  2.3 Poškodba podlage

  Okvara tal lahko povzroči poškodbe podlage, zato je zelo pomembno, da izberemo pravi talni sistem. Uporaba napačnega tipa smolnatega talnega sistema za neusklajeno okolje lahko povzroči okvaro tal in na koncu poškoduje podlago.

  Na splošno so epoksi tlaki dolgotrajna in brezskrbna rešitev, ko jih vgradi izkušeni izvajalec. 

  3. Vrste epoksi tlakov

  Z vidika estetike so epoksi tla zelo vsestranska in so na voljo v široki paleti barv, stilov, učinkov in dekorativnih možnosti. Obstaja več vrst epoksi tlakov, kot so:

  3.1 Epoksi teraco

  Epoksi teraco tlak zagotavlja dekorativno, trpežno in brezšivno talno površino. Ta vrsta tlaka je ustvarjena z mešanico barvne epoksidne smole in izbranih agregatov (kot so marmor, biserna matica, steklo, granit itd.). Po nanosu mešanice na tla se talna obloga brusi in polira ter tako izpostavi agregat in prinese gladko, okrasno in trdo talno oblogo. Epoksi teraco tla niso samo zelo dekorativna in zelo trpežna, zahtevajo le enostavno vzdrževanje in imajo izjemno dolgo življenjsko dobo (do 40 let). Ta talni sistem je zaradi svoje estetike, trajnosti in življenjske dobe idealen za vse vrste javnih prostorov, pisarne in tudi za stanovanjske prostore.

  3.2 Epoksi tlak z dekorativnimi lističi

  Ustvari se z različnimi velikostmi barvnih lističev, raztresenih po epoksidnem osnovnem premazu. Na koncu se zaključi z odpornim prozornim zaščitnim premazom. Končni učinek je zelo dekorativen tlak, ki ga je enostavno očistiti in ima dobro odpornost na obrabo in kemikalije. Ta različica epoksi tlaka je med drugim idealna za trgovine, razstavne salone, restavracije in šole.

  3.3 Epoksi talni premaz

  Epoksidni tlak, ki se ga nanaša z valjčkom včasih imenujemo tudi epoksidna barva ali epoksidna talna barva. Končni rezultat je ponavadi enobarven, z zaključno obdelavo v mat, polmat ali sijajni različici. Ker je nanos epoksija tanjši, je pomembno, da je podlaga na katero se nanaša popolnoma gladka in ravna. Tovrsten tlak se običajno uporablja za območja, ki so lažje ali srednje izpostavljena. Lahko pa tudi za industrijska ali komercialna ter zasebna območja. Ker obstaja dolg seznam možnosti epoksidnih premazov, je bolje, da se o tem, kateri tlak je najprimernejši za vas, posvetujete s strokovnjaki.

  3.4 Samorazlivni epoksi tlak

  Samorazlivne epoksi oz. epoksidne tlake se uporablja za različne namene, najpogosteje pa za prostore, z višjo mehansko in kemično obremenitvijo. Poglavitne prednosti tovrstnega tlaka so visoka odpornost proti mehanskim in kemičnim poškodbam, lep izgled ter enostavno vzdrževanje in čiščenje. Samorazlivne tlake se izdeluje v debelini 1-5 mm, sestavljajo pa jih epoxy smola, trdilec ter polnila. Tudi cena tovrstnega tlaka je zelo ugodna. ZA ustrezno izvedbo samorazlivnega epoksi tlaka je poglavitnega pomena dobra priprava. Potrebno je upoštevati vpliv okolja, temperaturnih sprememb in specifične lastnosti podlage. Le tako se bomo izognili poškodbam, slabi oprijemljivosti, madežem ali luknjicam. Podlago na katero nanašamo epoksi, moramo predhodno obrusiti, peskati ali rezkati. Paziti je potrebno na to, da podlaga ne vsebuje vlage ali razpok. Običajno se tlak nanaša v več slojih. Najprej se za dobro oprijemljivost nanese temeljni premaz, ki jo zapre in učvrsti. Naslednji sloj je epoksi v debelini 3-5 mm. Kadar so predvidene visoke obremenitve se odločimo za poliuretanski tlak v debelini 6-9 mm. Končni sloj je opcijsko dodajanje peska, za zaščito proti zdrsu ali pa barvnih lističev za dekorativni učinek. 

  3.6 Epoksi malta

  V prostorih, ki so zelo obremenjeni se običajno uporablja epoksi malta, ki jo nanašamo v debelini 3-5 mm.

  3.6 Epoksi estrih

  Je primeren za prostore z največjimi obremenitvami. Debelina takega tlaka je 10 - 20 mm. 

  4. Kako izdelati epoksi tlak?

  Epoksi tlake nanašamo na trdne ravne in suhe podlage kot so estrih, beton ali ploščice. Vlaga v podlagi ne sme presegati 5%. Pri izbiri ustrezne vrste epoksi tlaka, poleg izgleda, upoštevamo še številne dejavnike kot so:  dejavniki obremenitve, kakšen je namen prostora, ali bo v prostoru prihajalo do nihanj temperature, so prostori izpostavljeni UV žarkom, kapilarni vlagi ter kemikalijam... Epoksi tlak je potrebno prilagoditi danim pogojem. Sledi izbira barve ter strukture epoksi tlaka. Z epoksi tlakom je možno ustvariti tudi različne vzorce po vaši želji. Z izvajalcem se dogovorite tudi o tem ali želite mat, polmat ali sijajen videz. Izvajalec nato ob sami izvedbi najprej dobro pripravi podlago za vlivanje epoksi smole. Podlaga se dobro izravna zbrusi ali peska, da bo ustrezno pripravljena za epoksi nanos. V drugem koraku sledi nanos osnovnega sloja, nato še nadaljnji nanosi v več slojih (odvisno od izbire). Zaključni sloj je prozoren in služi kot zaščita.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Izvedba epoksi tlaka

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo epoksi premaza na estrih v garaži. Velikost je 30 m2.

  Lp 720 € do 1200 €

  ........

  Popravilo epoksi tlaka

  Pozdravljeni.,

  zanima me mojster, ki bi mi popravil slabo izveden epoxy tlak v hiši. Vse ostalo po dogovoru.

  Lep pozdrav. 810 € do 1350 €

  ........

  Epoksi tlak skladišče

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo epoksi tlaka/premaza na obstoječo bet. ploščo za višje obremenitve /viličar. Površina je 320 m2.

  Lp 7200 € do 12000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Epoksi tlak v dveh garažah, 60m2
  Epoksi tlaki, Dobrna

  1440 € do 2400 €

  Cena, Epoksi tla z bleščicami v kopalnici, Približno 2x2m
  Epoksi tlaki, Dol Pri Ljubljani

  180 € do 300 €

  Cena, Epoksi tlak v orodjarski delavnici, 35 m2
  Epoksi tlaki, Cerkno

  630 € do 1050 €

  Cena, Nova tla v garaži, 34 m2
  Epoksi tlaki, Polzela

  810 € do 1350 €

  Cena, Epoksi tlaki, Cca 55 m2
  Epoksi tlaki, Koper

  1350 € do 2250 €

  Cena, Epoksi tlaki za stanovanje, 40m2
  Epoksi tlaki, Prevalje

  1170 € do 1950 €

  Cena, Epoksi tlak za garažo, 30m2
  Epoksi tlaki, Gornja Radgona

  630 € do 1050 €

  Cena, Preplastitev epoksi traka v garaži, 30m2
  Epoksi tlaki, Ilirska Bistrica

  630 € do 1050 €

  Cena, Estrih in epoksi tlak, 30m2
  Epoksi tlaki, Ljubljana - Šmartno

  1080 € do 1800 €

  Cena, Epoksi tlak, 12 m2
  Epoksi tlaki, Ljubljana-Zalog

  405 € do 675 €

  Cena, Epoksi tlaki, 70m2
  Epoksi tlaki, Žalec

  1800 € do 3000 €

  Cena, Epoksi tlak v garaži, 20m2
  Epoksi tlaki, Spodnja Idrija

  405 € do 675 €

  Cena, Epoksi tlaki, 80km2
  Epoksi tlaki, Prevalje

  2340 € do 3900 €

  Cena, Izvedba epoksi tlaka z materialom, 180m2
  Epoksi tlaki, Trbovlje

  3240 € do 5400 €

  Cena, Epoksi tlak za avtomehanično delavnico, 100m2
  Epoksi tlaki, Nova Vas

  2700 € do 4500 €

  Cena, Epoksi tlak za delavnico, 340m2
  Epoksi tlaki, Hrastnik

  3600 € do 6000 €

  Cena, Epoksi tlak v garaži, 50m2
  Epoksi tlaki, Rogatec

  990 € do 1650 €

  Cena, Epoksi tlak, 30m2
  Epoksi tlaki, Videm Pri Ptuju

  630 € do 1050 €

  Cena, Epoksi premaz na kvarc v novogradnji, 110 m2
  Epoksi tlaki, Oplotnica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Epoksi tlaki, 40m2
  Epoksi tlaki, Trebnje

  1260 € do 2100 €

  Cena, Dekorativni epoksi, 40 m2
  Epoksi tlaki, Trebnje

  1080 € do 1800 €

  Cena, Epoksi premaz tal v skladiscu, 180m2
  Epoksi tlaki, Ljubljana

  4050 € do 6750 €

  Cena, Epoksi tla za klet, sanacija po poplavah, 100 m2
  Epoksi tlaki, Ljubljana - Šmartno

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zunanji epoksi tlak s posipom, 8 stopnic,13m2
  Epoksi tlaki, Benedikt

  540 € do 900 €

  Cena, Epoksi tlaki v garaži in kurilnici po poplavi, 40m2
  Epoksi tlaki, Ljubno ob Savinji

  720 € do 1200 €

  Cena, Epoksi tlaki čez parket, 5m2
  Epoksi tlaki, Ljubljana - Šentvid

  180 € do 300 €

  Cena, Epoksi v kolesarnici, 10 m2
  Epoksi tlaki, Gradac

  270 € do 450 €

  Cena, Epoksi za garažo, 15 m2
  Epoksi tlaki, Ljubljana

  405 € do 675 €

  Cena, Epoksi tlaki, 24m2
  Epoksi tlaki, Koper

  630 € do 1050 €

  Cena, Epoksi tlaki, 18m2
  Epoksi tlaki, Šmarje pri Jelšah

  450 € do 750 €

  Cena, Epoksi tlaki čez kamen v betonu, 15 m2
  Epoksi tlaki, Kočevje

  360 € do 600 €

  Cena, Epoksi tlak, 26m2
  Epoksi tlaki, Dolenja Vas

  756 € do 1260 €

  Cena, Svetovanje in izvedba epoksi tlaka, 10M2
  Epoksi tlaki, Lokev

  270 € do 450 €

  Cena, Epoksi tlaki, 7 m2
  Epoksi tlaki, Artiče

  450 € do 750 €

  Cena, Epoksi premaz za garažo z vzorcem, cca 35 m2
  Epoksi tlaki, Slovenske Konjice

  810 € do 1350 €

  Cena, Epoksi tlaki, 70-80m²
  Epoksi tlaki, Koper

  2160 € do 3600 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Epoksi tlaki?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Epoksi tlaki cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  194+ podjetij za Epoksi tlaki
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane