Za področje

  Leseni nadstreški, cena 2024

  Cene lesenih nadstreškov so odvisne od konstrukcije, velikosti. materiala in kritine nadstreška. Konzolni nadstreški so praviloma dražji od samostoječih. Nadstrešek za dva avtomobila, velikosti 6x5m, s konstrukcijo iz masivnega lesa in kritino lahko stane od 3000 EUR naprej. Dobava in postavitev lesenega dvokapnega nadstreška kritega s tegolo, pločevino ali polikarbonatno kritino pa od 100 do 200 EUR/m2. Svetujemo, da še prej poiščete referenčni primer nadstreška ali narišete skico, saj vam bodo izvajalci tako lažje pripravili natančno ponudbo.

  Komu zaupati izdelavo lesenega nadstreška? Enostavno in hitro najdite dobrega ponudnika za postavitev lesenega nadstreška v svoji okolici. Kako? Z obrazcem spodaj lahko popolnoma brezplačno in nezavezujoče pošljete povpraševanje in nato izbirate med zainteresiranimi in dobro ocenjenimi ponudniki lesenih nadstreškov!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Nadstrešek za dva avtomobila


  Lesen nadstrešek za avto - načrt. Cena lesenega nadstreška. Dobava in izdelava nadstreška: dvokapni nadstrešek s tegolo, pločevino ali polikarbonatno kritino.

  120.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  168.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  240.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Leseni nadstrešek za avto - cenik

  Koliko stanejo leseni nadstreški za avto? Cenik za leseni nadstrešek za avto je ugoden, sam objekt pa lahka in vizualno privlačna rešitev. Leseni nadstreški za avto stanejo različno, odvisno od konstrukcije (konzolni nadstrešek ali stebrni nadstrešek), velikosti (6x5m za dva avtomobila), materiala (masiven les ali lepljen les) in strešne kritine (opečna, bitumenska, prozorna ...). Cena temeljenja za nadstrešek se giblje okoli 300 EUR. Upoštevajte tudi, da prostostoječi nadstrešek manjši od 30m2 velja za enostaven projekt, zato ne potrebujete gradbenega dovoljenja, s čimer prihranite veliko dodatnega časa in denarja.

  Leseni nadstrešek za avto - cenik
  90 €/m2

  MINIMALNA CENA
  120 €/m2

  SREDNJA CENA
  150 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Vodič po povprečnih cenah: Leseni nadstreški (2024)

  Kovinski nadstreški


  Cena kovinskega nadstreška je odvisna od vrste, namena in njegove velikosti. Kovinski nadstreški za ...

  Preverite tudi: Nadstreški za avto, terase - cena ponudnikov za kovinski/jekleni nadstrešek 2024

  Inox nadstrešnice


  Kakšna je cena inox nadstrešnice? Inox je veliko dražji od pocinkanega jekla. Cena izdelave inox nad...

  Preverite tudi: Inox nadstrešnice cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Leseni nadstreški - vse kar morate vedeti

  leseni-nadstreški-za-avto.jpg
  Leseni nadstrešek pogosto služi kot pokrito parkirno mesto za osebno vozilo.

  1. Kaj moramo vedeti o lesenih nadstreških?

  1.1 Prednosti lesenih nadstreškov

  V primerjavi s kovinskimi nadstreški je izdelava nadstreškov iz lesa hitrejša in bolj enostavna. Ker je les zelo preprosto obdelovati nudi oblikovanje lesenih nadstreškov več možnosti. Zaradi svojega privlačnega izgleda so leseni nadstreški okras vsakega dvorišča oz. hiše. V kolikor so potrebna popravila, so ta v primeru lesenih nadstreškov enostavnejša kot pri kovinskih nadstreških. V primeru neprimernega, slabega vzdrževanja je življenjska doba konstrukcij iz lesa sicer lahko krajša od kovinskih konstrukcij, je pa vzdrževanje lesenih konstrukcij precej bolj enostavno. V kolikor lesene dele nadstreška vsako leto prebarvamo in tako obnovimo zaščito pred zunanjimi vplivi obenem pa osvežimo barvo, je življenjska doba lesenih nadstreškov zelo dolga (tudi 50 let in več) Tudi zato se je potrebno lotiti prve zaščite lesa z vso skrbnostjo. Le tako si bomo v nadaljnjih letih prihranili veliko skrbi in dela. Za trajnost lesenega nadstreška je bistvena pravilna izbira lesa iz katerega je nadstrešek izdelan. Potrebno je izbrati kakovosten les, ki je bil posekan pozimi (ko je v njem malo sokov). Nadalje je pomembno, da je les pravilno sušen, rezan in na koncu tudi, da je ustrezno obdelan. Pri elementih, ki so izpostavljeni vremenu moramo paziti, da na njih ne prihaja do zastajanja vode. Pomembno je tudi, da leseni deli ne prihajajo v stik z zemljo. Vse prečno ali čelno rezane elemente je potrebno dodatno kemijsko ali mehansko zaščititi. S pravilno impregnacijo lesa bomo odvrnili škodljivce, plesen in gobe, lazura oziroma pokrivna barva pa ga bo polepšala in obenem zaščitila pred vremenskimi elementi.

  1.2  Slabosti lesenih nadstreškov

  V kolikor so leseni nadstreški neprestano izpostavljeni vremenskim vplivom in obenem neprimerno vzdrževani, to vpliva na njihovo trajnost in jim skrajša življenjsko dobo. Tudi zunanje temperature, ki nihajo in višje koncentracije vlage slabo vplivajo na trajnost lesene konstrukcije. Nadstreške iz lesa je, da bi jim podaljšali življenjsko dobo, potrebno pogosteje vzdrževati in jim obnavljati zaščito. 

  2. Lesen nadstrešek - vrste

  2.1 Vrtni nadstreški serijske izdelave ali izdelani po meri

  Konstrukcija serijsko izdelanih nadstreškov je izdelana vnaprej v tovarni. Tako izdelani nadstreški imajo, vnaprej določene dimenzije (standardne dimenzije ) in tudi izbor materialov iz katerih so vrtni nadstreški izdelani je omejen.  Montaže serijsko izdelanega nadstreška se lahko lotite sami ali pa za to najamete strokovno usposobljenega izvajalca. Kadar naročite unikaten lesen nadstrešek pa vam ga izbrani tesar nared po meri in vaših željah. Tudi montažo (običajno z vsemi predpripravami, pripravo temeljev, tlakovanjem...) v tem primeru opravi izbrani izvajalec. 

  2.2 Nosilna konstrukcija nadstreška

  Nadstrešek je lahko samostoječ ali pa vpet v steno obstoječe zgradbe. Lahko je podprt na vseh štirih vogalih ali pa je konstrukcija takšna, da je nosilna zgolj ena stranica. Vse štiri stene nadstreška so lahko odprte, lahko pa sta največ dve tudi zaprti. 

  2.3 Vrsta strehe nadstreška

  Glede na različne okoliščine (zemljepisna lega, izgled hiše, urbano ali ruralno okolje itd.). Nadstrešek se naj vključuje v okoliško arhitekturo in naj ne izstopa iz okolja. V alpskem okolju so bolj smiselne strehe s strmejšim naklonom v alpskem stilu, v urbanem okolju z bolj moderno arhitekturo pa so primernejši nadstreški sodobnejših oblik. Lahko izbirate med nadstreški z enokapno, dvokapno ali večkapno streho ter med nadstreški z ravno streho (ki ima minimalni naklon 2%). 

  2.4 Kritina nadstreška

  Polikarbonat in steklo sta eni najbolj priljubljenih strešnih kritin za lesene nadstreške v zadnjem času. Njuna prednost je, da prepuščata svetlobo in obenem nudita zaščito pred vremenskimi vplivi. Še posebej to pride prav kadar se nadstrešek drži hiše na mestu kjer so okna. S prosojno strešno kritino bo svetloba še naprej osvetljevala tudi ta okna. Kadar osvetlitev ni problematična pa lahko izbiramo med številnimi drugimi strešnimi kritinami kot so opečna kritina, pločevinasta kritina, tegola itd.

  2.5 Nadstrešek z lopo

  Nadstrešek lahko kombiniramo tudi z drugimi uporabnimi prostori. Ljudje si v sklopu nadstreška pogosto omislijo tudi prostor za zlaganje drv, plezalno steno ali nadstrešek z lopo. Vrtni nadstreški za avto z lopo so tako hkrati tudi prostor za shranjevanje vrtnega orodja, koles ali pa ga spremenite v delavnico.

  3. Katerega ponudnika ali izvajalca izbrati?

  Izbira najustreznejšega izvajalca je eden težjih delov celotnega projekta izvedbe lesenega nadstreška. Kje poiskati mojstra, ki je kakovosten in kredibilen? Pomembno je tudi, da je se mojster nahaja v bližini vaše lokacije. Nenazadnje je pomembna tudi cena. V kolikor sami ne poznate kakovostnega izvajalca in tudi vaši prijatelji nimajo priporočil se lahko obrnete na spletni portal Mojmojster, ki združuje usposobljene izvajalce iz cele Slovenije, ki jih odlikujejo dolgoletne izkušnje, kvalitetno narejena dela, korektnost in natančnost. Portal vam omogoča hitro selekcijo in jasen pregled vseh izbranih mojstrov. Lahko si ogledate tudi njihove zaključne projekte in se odločite za tistega, ki izpolnjuje vaše standarde. V pomoč pa vam bodo tudi mnenja drugih uporabnikov, ki so sodelovali z izvajalci.

  3.1. Izdelavo in montažo prepustite strokovnjakom

  Ne glede na to ali gre za preprosti nadstrešek vhodnih vrat ali pa za pergolo, avtomobilski nadstrešek itd. svetujemo posvet z izkušenimi strokovnjaki. Le ti vam vam bodo pripravili ustrezno rešitev po vaših željah in potrebah. Ne zgodi se redko, da se domači mojster loti izdelati nadstrešek, ki ne prenese potrebnih obremenitev. Vsekakor se izplača investirati v kakovostno izdelavo, ki nas bo poplačala z dolgotrajnim zadovoljstvom.

  3.2. Servis in montaža

  V poplavi ponudnikov svetujemo, izbor tistega, ki poskrbi za celotno storitev. Ta, pred izdelavo in montažo opravi tudi izmere in vam kakovostno svetuje, v nadaljevanju pa poskrbi tudi za servis in popravila. Med ponudniki naj imajo prednost tisti z lastno montažno in servisno ekipo. Veliko je namreč ponudnikov, ki za montažo najemajo podizvajalce, in s tem nanje prenašajo odgovornosti. V primeru težav tako lahko pride tudi do problema prevzemanja odgovornosti. 

  3.3. Preverite že izvedene projekte ponudnika

  Preverite že izvedene projekte ponudnika in se morda dogovorite za obisk objektov, podobnih vašim. Tako boste od prejšnjih uporabnikov prejeli številne koristne informacije. Lahko boste vprašali kako je potekala izvedba, kako zanesljiv je servis, kakšni so bili stroški ter druge poprodajne storitve.

  4. Izdelava nadstreškov

  Gradnja nadstreška je v primerjavi z gradnjo garaže mnogo enostavnejša. Za gradnjo nadstreškov v kolikor zadostijo pogojem ni potrebno gradbeno dovoljenje zato se naročnik lahko sam odloči, kje bo nadstrešek stal. Dela običajno trajajo od enega do nekaj dni. Za postavitev standardnega nadstreška niso potrebni večji gradbeni posegi.

  4.1 Višina

  Če želimo avtomobil ali opremo na terasi zaščititi pred škodljivimi vplivi uv žarkov, dežja, toče itd., moramo pazljivo izbrati ustrezno višino nadstreška. Višji kot je nadstrešek večji je vpadni kot padavin, sončnih žarkov in svetlobe in manjša je zaščita pred njimi. Nižji nadstrešek pa pomeni sorazmerno večjo zaščito. Običajna uvozna višina za osebna vozila, ki je obenem tudi najnižja uporabna višina (v primeru pergol, teras in balkonovt) nadstreška je  2, 1 - 2,2 metra. 

  4.2 Širina in dolžina

  Ustrezno velikost nadstreška določimo tako, da širini in dolžini osebnega vozila dodamo minimalno 50 cm napušča na vse strani. Kadar je nadstrešek namenjen dvema osebnima voziloma pa upoštevamo minimalno razdaljo 80 cm med voziloma. Na ta način lahko izračunamo, da je najmanjša dimenzija nadstreška za eno osebno vozilo 3x5m, za dva pa 5,15 x 5 metrov. 

  4.3 Nosilnost 

  Ena izmed pomembnejših lastnosti lesenih nadstreškov vseh vrst je njihova nosilnost, pri čemer najpomembnejšo vlogo igra snežna obremenitev. V primeru zmote pri izračunih so posledice lahko zelo nevarne, zato je potrebno upoštevati predvsem podatek v kateri snežni coni leži naš objekt. V kolikor smo na območju vsakoletnih obilnih snežnih padavin je potrebno primerno dimenzionirati konstrukcijo nadstreška, da bo zdržal težo snega, sicer lahko tvegamo, da se bosta povesili tako nosilna konstrukcija kot tudi strešna kritina. 

  4.4 Priprava podlage

  Za nadstrešek je potrebno predhodno pripraviti temelje in podlago. Kadar gre za novogradnjo je pametno nadstrešek načrtovati v sklopu celostne izvedbe okolice hiše. Pri izvedbi konzolnega, vpetega nadstreška je potrebno izdelati pasovni armirano betonski temelj saj bo stran nadstreška prenašala večino obremenitev. Konzole nadstreška je priporočljivo montirati pred izdelavo fasade, da bi se izognili kasnejšemu poseganju v fasado, ki bi lahko povzročili toplotne mostove in posledično toplotne izgube. Za samostoječ nadstrešek s tremi ali štirimi stebri zadostuje izvedba točkovnih betonskih temeljev. Dimenzija temeljev mora ustrezati  velikosti nadstreška. Vsekakor je priporočljivo, da izračune in izvedbo opravi strokovnjak. Manjše nadstreške vhodnih vrat ali balkona se montiramo konzolno na fasado, brez stebrov.

  4.5 Montaža 

  Sodobni leseni nadstreški so večinoma izdelani v tovarni, na licu mesta pa se samo še sestavijo in zvijačijo. Seveda morajo biti prej pripravljeni temelji za nadstrešek in pa tlakovana površina. Povprečen čas v katerem strokovno usposobljena in dobro uigrana ekipa sestavi nadstrešek za enega ali dve osebni vozili je okoli 10 ur. Prednost take montaže je tudi, da dela niso hrupna, ker ne zahtevajo težke gradbene mehanizacije. Po končanih delih ni smeti, opilkov, madežev barve saj so bili vsi deli zrezani ter pobarvani že v tovarni. 

  4.6 Potrebna dovoljenja

  Leseni nadstrešek je običajno t.i. enostavni objekt za katerega ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Za enostavne veljajo objekti, ki imajo eno etažo, so visoki manj kot štiri metre in imajo tudi razpon manjši od 4 metrov. Površina enostavnega objekta je lahko maksimalno 20 kvadratnih metrov. Postavitev mora biti tudi v skladu s prostorskimi izvedbenimi akti ter gradbenimi in drugimi predpisi.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Leseni nadstreški?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Izdelava masivnega lesenega nadstreška

  Pozdravljeni,

  potrebujem izdelavo nadstreška za dva avtomobila (masiva, kritina tegola ali pločevina. Dimenzije 2 x 8 x 3 m.

  Lp 2340 € do 3900 €

  ........

  Enokapni leseni nadstrešek

  Pozdravljeni!

  Potrebovali bi enokapni nadstrešek mere dolžina 5m,širina 6m,višina spredaj 2,5m,zadaj 2m.Na eni strani bi morala biti dolžina samo 4m zaradi ceste.
  Zanima me cena materiala in postavitve brez kritine,obrob in žlebov
  Lep pozdrav!

  Marjan Lipovšek 4500 € do 7500 €

  ........

  Enokapni nadstrešek za 2 avtomobila

  Pozdravljeni.

  Potrebujem enokapni nadstrešek za 2 avtomobila zaprt z nižje strani.

  LP 5580 € do 9300 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Nadstrešek, 340 x 320
  Leseni nadstreški, Brezje

  1710 € do 2850 €

  Cena, Lesen nadstrešek z ograjo, 3x4 enokapnica + ograja za zamenjt
  Leseni nadstreški, Velenje

  1620 € do 2700 €

  Cena, Leseni nadstrešek za teraso, 16,2 x 5,3 x 2,2
  Leseni nadstreški, Zagorje ob Savi

  10800 € do 18000 €

  Cena, Montaža lesenega nadstreška z betonskimi stebri, 3m šir-5m dol.in 3m viš.
  Leseni nadstreški, Domžale

  630 € do 1050 €

  Cena, Podaljšanje obstojece strehe in izdelava nadstreska za 2 avtomobila, D 7,5m, Š 5m, V 2,3 m
  Leseni nadstreški, Dravograd

  7200 € do 12000 €

  Cena, Ograjeno letno kuhinjo z vrati, 3,8 metra dolžina, cca 2,4 višina in cca 1m globine
  Leseni nadstreški, Trzin

  3150 € do 5250 €

  Cena, Zamenjavo stresne kritine na nadstresku, 6x4x3
  Leseni nadstreški, Črnomelj

  576 € do 960 €

  Cena, Nadstrešek za teraso na balkonu, po opisu
  Leseni nadstreški, Fram

  1350 € do 2250 €

  Cena, Lesena nadstrešnica, 2,5 x 5 m
  Leseni nadstreški, Velenje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Lesena hiška/drvarnica, 12 m2
  Leseni nadstreški, Domžale

  2250 € do 3750 €

  Cena, Montaža nadstreška za avto, 6x6
  Leseni nadstreški, Zagradec

  630 € do 1050 €

  Cena, Lesen nadstrešek z dodatkom lope., 5 x 4 x 4
  Leseni nadstreški, Škofja Loka

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesen nadstrešek, 7x7
  Leseni nadstreški, Dravograd

  7200 € do 12000 €

  Cena, Lesen nadstrešek na terasi, 4mx3.5mx2.2m
  Leseni nadstreški, Murska Sobota

  2700 € do 4500 €

  Cena, Leseni nadstrešek, 6mx5mx4m
  Leseni nadstreški, Ptuj

  4500 € do 7500 €

  Cena, Leseni nadstrešek, 3m x 10m x 2,5m
  Leseni nadstreški, Maribor

  4500 € do 7500 €

  Cena, Majhen nadstrešek, 2,5 m x 3,5 m
  Leseni nadstreški, Bohinjska Bistrica

  0 € do 0 €

  Cena, Avto nadstrešek za dva avta, 5 x 6 m višina 2.20 m
  Leseni nadstreški, Kozje

  4050 € do 6750 €

  Cena, Enokapni samostojni leseni nadstrešek za dva avta, 1 nadstrešek
  Leseni nadstreški, Velenje

  3150 € do 5250 €

  Cena, Lesen nadstrešek s pohodno streho, 4,8x4,5x2,8
  Leseni nadstreški, Smlednik

  4050 € do 6750 €

  Cena, Lesen nadstrešek za en avto, 3,5 m x 6,5 m x 2.0 m
  Leseni nadstreški, Krško

  3150 € do 5250 €

  Cena, Leseni nadstrešek, 6 x 4 m
  Leseni nadstreški, Dol Pri Ljubljani

  3150 € do 5250 €

  Cena, Leseni nadstrešek za dva avta, cca 6 x 5 m
  Leseni nadstreški, Selca

  4050 € do 6750 €

  Cena, Lesen nadstrešek, 5.5X5.5X2.5 m
  Leseni nadstreški, Maribor

  8100 € do 13500 €

  Cena, Lesen vrtni nadstrešek, po možnosti vpet v obstoječ objekt, 25 m2
  Leseni nadstreški, Mengeš

  3600 € do 6000 €

  Cena, Lesen nadstrešek po meri, 4x2,5m2 na L2 3x2m2
  Leseni nadstreški, Ajdovščina

  3780 € do 6300 €

  Cena, Lesen nadstrešek za teraso ob hiši, 280x710 in 250x740, višina 240
  Leseni nadstreški, Vuzenica

  3600 € do 6000 €

  Cena, Menjava oz. sanacija lesenega stebra na verandi, Po opisu
  Leseni nadstreški, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, Dvokapni nadstrešek, lepljen les, podoben kozolcu, Tloris 5 x 6 m
  Leseni nadstreški, Godovič

  4500 € do 7500 €

  Cena, Dvokapni lesen nadstrešek za dva avtomobila, 30m2
  Leseni nadstreški, Godovič

  4500 € do 7500 €

  Cena, Nadstrešnica za avte, 4.7 x 10.7 m
  Leseni nadstreški, Postojna

  7200 € do 12000 €

  Cena, Nadstrešek za avto, 10,5 * 4,3 h 2,7
  Leseni nadstreški, Ljubljana - Šmartno

  6300 € do 10500 €

  Cena, Nadstrešek za avtomobile, 6x5x3m
  Leseni nadstreški, Štanjel

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesen nadstrešek, 1. nadstropje, 3x3x2,5
  Leseni nadstreški, Brezovica Pri Ljubljani

  1080 € do 1800 €

  Cena, Lesena garaža, 40 m2
  Leseni nadstreški, Kranj

  5850 € do 9750 €

  Cena, Lesen nadstrešek za smeti, 4 m2
  Leseni nadstreški, Maribor

  540 € do 900 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Leseni nadstreški cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1029+ podjetij za Leseni nadstreški
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane