Za področje

  Leseni nadstreški cena

  Cene lesenih nadstreškov so odvisne od konstrukcije, velikosti. materiala in kritine nadstreška. Konzolni nadstreški so praviloma dražji od samostoječih. Nadstrešek za dva avtomobila, velikosti 6x5m, s konstrukcijo iz masivnega lesa in kritino lahko stane od 3000 EUR naprej. Dobava in postavitev lesenega dvokapnega nadstreška kritega s tegolo, pločevino ali polikarbonatno kritino pa od 100 do 200 EUR/m2. Svetujemo, da še prej poiščete referenčni primer nadstreška ali narišete skico, saj vam bodo izvajalci tako lažje pripravili natančno ponudbo.

  Komu zaupati izdelavo lesenega nadstreška? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom lesenih nadstreškov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Nadstrešek za dva avtomobila


  Lesen nadstrešek za avto - načrt. Cena lesenega nadstreška. Dobava in izdelava nadstreška: dvokapni nadstrešek s tegolo, pločevino ali polikarbonatno kritino.

  120.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  240.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Leseni nadstrešek za avto - cenik

  Koliko stanejo leseni nadstreški za avto? Cenik za leseni nadstrešek za avto je ugoden, sam objekt pa lahka in vizualno privlačna rešitev. Leseni nadstreški za avto stanejo različno, odvisno od konstrukcije (konzolni nadstrešek ali stebrni nadstrešek), velikosti (6x5m za dva avtomobila), materiala (masiven les ali lepljen les) in strešne kritine (opečna, bitumenska, prozorna ...). Cena temeljenja za nadstrešek se giblje okoli 300 EUR. Upoštevajte tudi, da prostostoječi nadstrešek manjši od 30m2 velja za enostaven projekt, zato ne potrebujete gradbenega dovoljenja, s čimer prihranite veliko dodatnega časa in denarja.

  Leseni nadstrešek za avto - cenik
  90 €/m2

  MINIMALNA CENA
  120 €/m2

  SREDNJA CENA
  150 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Druge cene za - Leseni nadstreški

  Kovinski nadstreški


  Cena kovinskega nadstreška je odvisna od številnih dejavnikov. Glede na namen ločimo jeklene nadstre...

  Preverite tudi: Nadstreški za avto, terase - cena in cenik ponudnikov za kovinski/jekleni nadstrešek

  Inox nadstrešnice


  Kakšna je cena inox nadstrešnice? Inox je veliko dražji od pocinkanega jekla. Cena izdelave inox nad...

  Preverite tudi: Inox nadstrešnice cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Leseni nadstreški - vse kar morate vedeti

  leseni-nadstreški-za-avto.jpg
  Leseni nadstrešek pogosto služi kot pokrito parkirno mesto za osebno vozilo.

  1. Kaj moramo vedeti o lesenih nadstreških?

  1.1 Prednosti lesenih nadstreškov

  V primerjavi s kovinskimi nadstreški je izdelava nadstreškov iz lesa hitrejša in bolj enostavna. Ker je les zelo preprosto obdelovati nudi oblikovanje lesenih nadstreškov več možnosti. Zaradi svojega privlačnega izgleda so leseni nadstreški okras vsakega dvorišča oz. hiše. V kolikor so potrebna popravila, so ta v primeru lesenih nadstreškov enostavnejša kot pri kovinskih nadstreških. V primeru neprimernega, slabega vzdrževanja je življenjska doba konstrukcij iz lesa sicer lahko krajša od kovinskih konstrukcij, je pa vzdrževanje lesenih konstrukcij precej bolj enostavno. V kolikor lesene dele nadstreška vsako leto prebarvamo in tako obnovimo zaščito pred zunanjimi vplivi obenem pa osvežimo barvo, je življenjska doba lesenih nadstreškov zelo dolga (tudi 50 let in več) Tudi zato se je potrebno lotiti prve zaščite lesa z vso skrbnostjo. Le tako si bomo v nadaljnjih letih prihranili veliko skrbi in dela. Za trajnost lesenega nadstreška je bistvena pravilna izbira lesa iz katerega je nadstrešek izdelan. Potrebno je izbrati kakovosten les, ki je bil posekan pozimi (ko je v njem malo sokov). Nadalje je pomembno, da je les pravilno sušen, rezan in na koncu tudi, da je ustrezno obdelan. Pri elementih, ki so izpostavljeni vremenu moramo paziti, da na njih ne prihaja do zastajanja vode. Pomembno je tudi, da leseni deli ne prihajajo v stik z zemljo. Vse prečno ali čelno rezane elemente je potrebno dodatno kemijsko ali mehansko zaščititi. S pravilno impregnacijo lesa bomo odvrnili škodljivce, plesen in gobe, lazura oziroma pokrivna barva pa ga bo polepšala in obenem zaščitila pred vremenskimi elementi.

  1.2  Slabosti lesenih nadstreškov

  V kolikor so leseni nadstreški neprestano izpostavljeni vremenskim vplivom in obenem neprimerno vzdrževani, to vpliva na njihovo trajnost in jim skrajša življenjsko dobo. Tudi zunanje temperature, ki nihajo in višje koncentracije vlage slabo vplivajo na trajnost lesene konstrukcije. Nadstreške iz lesa je, da bi jim podaljšali življenjsko dobo, potrebno pogosteje vzdrževati in jim obnavljati zaščito. 

  2. Lesen nadstrešek - vrste

  2.1 Vrtni nadstreški serijske izdelave ali izdelani po meri

  Konstrukcija serijsko izdelanih nadstreškov je izdelana vnaprej v tovarni. Tako izdelani nadstreški imajo, vnaprej določene dimenzije (standardne dimenzije ) in tudi izbor materialov iz katerih so vrtni nadstreški izdelani je omejen.  Montaže serijsko izdelanega nadstreška se lahko lotite sami ali pa za to najamete strokovno usposobljenega izvajalca. Kadar naročite unikaten lesen nadstrešek pa vam ga izbrani tesar nared po meri in vaših željah. Tudi montažo (običajno z vsemi predpripravami, pripravo temeljev, tlakovanjem...) v tem primeru opravi izbrani izvajalec. 

  2.2 Nosilna konstrukcija nadstreška

  Nadstrešek je lahko samostoječ ali pa vpet v steno obstoječe zgradbe. Lahko je podprt na vseh štirih vogalih ali pa je konstrukcija takšna, da je nosilna zgolj ena stranica. Vse štiri stene nadstreška so lahko odprte, lahko pa sta največ dve tudi zaprti. 

  2.3 Vrsta strehe nadstreška

  Glede na različne okoliščine (zemljepisna lega, izgled hiše, urbano ali ruralno okolje itd.). Nadstrešek se naj vključuje v okoliško arhitekturo in naj ne izstopa iz okolja. V alpskem okolju so bolj smiselne strehe s strmejšim naklonom v alpskem stilu, v urbanem okolju z bolj moderno arhitekturo pa so primernejši nadstreški sodobnejših oblik. Lahko izbirate med nadstreški z enokapno, dvokapno ali večkapno streho ter med nadstreški z ravno streho (ki ima minimalni naklon 2%). 

  2.4 Kritina nadstreška

  Polikarbonat in steklo sta eni najbolj priljubljenih strešnih kritin za lesene nadstreške v zadnjem času. Njuna prednost je, da prepuščata svetlobo in obenem nudita zaščito pred vremenskimi vplivi. Še posebej to pride prav kadar se nadstrešek drži hiše na mestu kjer so okna. S prosojno strešno kritino bo svetloba še naprej osvetljevala tudi ta okna. Kadar osvetlitev ni problematična pa lahko izbiramo med številnimi drugimi strešnimi kritinami kot so opečna kritina, pločevinasta kritina, tegola itd.

  2.5 Nadstrešek z lopo

  Nadstrešek lahko kombiniramo tudi z drugimi uporabnimi prostori. Ljudje si v sklopu nadstreška pogosto omislijo tudi prostor za zlaganje drv, plezalno steno ali nadstrešek z lopo. Vrtni nadstreški za avto z lopo so tako hkrati tudi prostor za shranjevanje vrtnega orodja, koles ali pa ga spremenite v delavnico.

  3. Katerega ponudnika ali izvajalca izbrati?

  Izbira najustreznejšega izvajalca je eden težjih delov celotnega projekta izvedbe lesenega nadstreška. Kje poiskati mojstra, ki je kakovosten in kredibilen? Pomembno je tudi, da je se mojster nahaja v bližini vaše lokacije. Nenazadnje je pomembna tudi cena. V kolikor sami ne poznate kakovostnega izvajalca in tudi vaši prijatelji nimajo priporočil se lahko obrnete na spletni portal Mojmojster, ki združuje usposobljene izvajalce iz cele Slovenije, ki jih odlikujejo dolgoletne izkušnje, kvalitetno narejena dela, korektnost in natančnost. Portal vam omogoča hitro selekcijo in jasen pregled vseh izbranih mojstrov. Lahko si ogledate tudi njihove zaključne projekte in se odločite za tistega, ki izpolnjuje vaše standarde. V pomoč pa vam bodo tudi mnenja drugih uporabnikov, ki so sodelovali z izvajalci.

  3.1. Izdelavo in montažo prepustite strokovnjakom

  Ne glede na to ali gre za preprosti nadstrešek vhodnih vrat ali pa za pergolo, avtomobilski nadstrešek itd. svetujemo posvet z izkušenimi strokovnjaki. Le ti vam vam bodo pripravili ustrezno rešitev po vaših željah in potrebah. Ne zgodi se redko, da se domači mojster loti izdelati nadstrešek, ki ne prenese potrebnih obremenitev. Vsekakor se izplača investirati v kakovostno izdelavo, ki nas bo poplačala z dolgotrajnim zadovoljstvom.

  3.2. Servis in montaža

  V poplavi ponudnikov svetujemo, izbor tistega, ki poskrbi za celotno storitev. Ta, pred izdelavo in montažo opravi tudi izmere in vam kakovostno svetuje, v nadaljevanju pa poskrbi tudi za servis in popravila. Med ponudniki naj imajo prednost tisti z lastno montažno in servisno ekipo. Veliko je namreč ponudnikov, ki za montažo najemajo podizvajalce, in s tem nanje prenašajo odgovornosti. V primeru težav tako lahko pride tudi do problema prevzemanja odgovornosti. 

  3.3. Preverite že izvedene projekte ponudnika

  Preverite že izvedene projekte ponudnika in se morda dogovorite za obisk objektov, podobnih vašim. Tako boste od prejšnjih uporabnikov prejeli številne koristne informacije. Lahko boste vprašali kako je potekala izvedba, kako zanesljiv je servis, kakšni so bili stroški ter druge poprodajne storitve.

  4. Izdelava nadstreškov

  Gradnja nadstreška je v primerjavi z gradnjo garaže mnogo enostavnejša. Za gradnjo nadstreškov v kolikor zadostijo pogojem ni potrebno gradbeno dovoljenje zato se naročnik lahko sam odloči, kje bo nadstrešek stal. Dela običajno trajajo od enega do nekaj dni. Za postavitev standardnega nadstreška niso potrebni večji gradbeni posegi.

  4.1 Višina

  Če želimo avtomobil ali opremo na terasi zaščititi pred škodljivimi vplivi uv žarkov, dežja, toče itd., moramo pazljivo izbrati ustrezno višino nadstreška. Višji kot je nadstrešek večji je vpadni kot padavin, sončnih žarkov in svetlobe in manjša je zaščita pred njimi. Nižji nadstrešek pa pomeni sorazmerno večjo zaščito. Običajna uvozna višina za osebna vozila, ki je obenem tudi najnižja uporabna višina (v primeru pergol, teras in balkonovt) nadstreška je  2, 1 - 2,2 metra. 

  4.2 Širina in dolžina

  Ustrezno velikost nadstreška določimo tako, da širini in dolžini osebnega vozila dodamo minimalno 50 cm napušča na vse strani. Kadar je nadstrešek namenjen dvema osebnima voziloma pa upoštevamo minimalno razdaljo 80 cm med voziloma. Na ta način lahko izračunamo, da je najmanjša dimenzija nadstreška za eno osebno vozilo 3x5m, za dva pa 5,15 x 5 metrov. 

  4.3 Nosilnost 

  Ena izmed pomembnejših lastnosti lesenih nadstreškov vseh vrst je njihova nosilnost, pri čemer najpomembnejšo vlogo igra snežna obremenitev. V primeru zmote pri izračunih so posledice lahko zelo nevarne, zato je potrebno upoštevati predvsem podatek v kateri snežni coni leži naš objekt. V kolikor smo na območju vsakoletnih obilnih snežnih padavin je potrebno primerno dimenzionirati konstrukcijo nadstreška, da bo zdržal težo snega, sicer lahko tvegamo, da se bosta povesili tako nosilna konstrukcija kot tudi strešna kritina. 

  4.4 Priprava podlage

  Za nadstrešek je potrebno predhodno pripraviti temelje in podlago. Kadar gre za novogradnjo je pametno nadstrešek načrtovati v sklopu celostne izvedbe okolice hiše. Pri izvedbi konzolnega, vpetega nadstreška je potrebno izdelati pasovni armirano betonski temelj saj bo stran nadstreška prenašala večino obremenitev. Konzole nadstreška je priporočljivo montirati pred izdelavo fasade, da bi se izognili kasnejšemu poseganju v fasado, ki bi lahko povzročili toplotne mostove in posledično toplotne izgube. Za samostoječ nadstrešek s tremi ali štirimi stebri zadostuje izvedba točkovnih betonskih temeljev. Dimenzija temeljev mora ustrezati  velikosti nadstreška. Vsekakor je priporočljivo, da izračune in izvedbo opravi strokovnjak. Manjše nadstreške vhodnih vrat ali balkona se montiramo konzolno na fasado, brez stebrov.

  4.5 Montaža 

  Sodobni leseni nadstreški so večinoma izdelani v tovarni, na licu mesta pa se samo še sestavijo in zvijačijo. Seveda morajo biti prej pripravljeni temelji za nadstrešek in pa tlakovana površina. Povprečen čas v katerem strokovno usposobljena in dobro uigrana ekipa sestavi nadstrešek za enega ali dve osebni vozili je okoli 10 ur. Prednost take montaže je tudi, da dela niso hrupna, ker ne zahtevajo težke gradbene mehanizacije. Po končanih delih ni smeti, opilkov, madežev barve saj so bili vsi deli zrezani ter pobarvani že v tovarni. 

  4.6 Potrebna dovoljenja

  Leseni nadstrešek je običajno t.i. enostavni objekt za katerega ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Za enostavne veljajo objekti, ki imajo eno etažo, so visoki manj kot štiri metre in imajo tudi razpon manjši od 4 metrov. Površina enostavnega objekta je lahko maksimalno 20 kvadratnih metrov. Postavitev mora biti tudi v skladu s prostorskimi izvedbenimi akti ter gradbenimi in drugimi predpisi.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Popravilo dotrajanega lesenega stebra na balkonu

  Pozdravljeni,

  steber je zaradi slabe izolacije spodaj zgnil. Potrebno ga je spodaj približno 40 cm odžagati in štukati z novim lesom. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 225 € do 375 €

  ........

  Lesen nadstrešek pred hišo

  Pozdravljeni,

  potrebujem lesen nadstrešek, kateri se steka na obstoječo streho, pokrit vhod hiše in prostor za dva vozila, spredaj razpon 7m brez vmesnega stebra.

  Lep pozdrav. 8100 € do 13500 €

  ........

  Pergola- lesen nadstrešek

  Pozdravljeni,

  potrebujem leseno pergolo. 3×8m. Kovinsko streho. Zaprto. Temelj je že pripravljen. Prosim za kontakt, ogled in predračun.

  Lep pozdrav. 3600 € do 6000 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Leseni nadstrešek za pokritje terase, 3x4
  Leseni nadstreški, Ravne Na Koroškem

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesen nadstrešek za 2 avtomobila, Po opisu
  Leseni nadstreški, Maribor

  3600 € do 6000 €

  Cena, Predelava nadstreška za avto, 6×5×3
  Leseni nadstreški, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Zamenjava obstoječe pergole z odpornejšim lesom, 3,5m; 14,5m; 2,1m
  Leseni nadstreški, Šendtvid Pri Stični

  450 € do 750 €

  Cena, Lesen nadstrešek za letno kuhinjo,
  Leseni nadstreški, Veliki Gaber

  2250 € do 3750 €

  Cena, Leseni nadstrešek, Po opisu
  Leseni nadstreški, Celje

  6300 € do 10500 €

  Cena, Leseni nadstrešek, Po opisu
  Leseni nadstreški, Kočevje

  12600 € do 21000 €

  Cena, Nadstrešek za teraso, Po opisu
  Leseni nadstreški, Selca

  2700 € do 4500 €

  Cena, Podaljšek obstoječega nadstreška za avto, mere cca: Š: 4m, D: 3m, V 2m
  Leseni nadstreški, Maribor

  2250 € do 3750 €

  Cena, Lesen nadstrešek z pločevinasto kritino, Po opisu
  Leseni nadstreški, Maribor

  2700 € do 4500 €

  Cena, Leseni nadstrešek, 6 x 3,25
  Leseni nadstreški, Šalovci

  2250 € do 3750 €

  Cena, Leseni nadstrešek, razširitev obstoječega, Po opisu
  Leseni nadstreški, Podgorje Pri Slovenj Gradcu

  7200 € do 12000 €

  Cena, Leseni nadstrešek, 6m x 5 m
  Leseni nadstreški, Ljubljana

  4050 € do 6750 €

  Cena, Nadstrešek, 6x4
  Leseni nadstreški, Nova Gorica

  4050 € do 6750 €

  Cena, Leseni nadstrešek za teraso, 3.80š x 4.2m d x 2.5v
  Leseni nadstreški, Čatež ob Savi

  2430 € do 4050 €

  Cena, Nova streha za nadstrešek nad teraso, cca 2.1 x 3.7 x 2.5
  Leseni nadstreški, Kranj

  1170 € do 1950 €

  Cena, Lesen nadstrešek, 6x3m s streho 6,5x3,5m
  Leseni nadstreški, Starše

  2700 € do 4500 €

  Cena, Lesen nadstrešek za dva avtomobila, 6x5
  Leseni nadstreški, Ljubljana - Šentvid

  4500 € do 7500 €

  Cena, Streha na vrtni lopi, 400cm x 730cm
  Leseni nadstreški, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Pokritje terase z nadstreškom, 6x4, višina 3m
  Leseni nadstreški, Laško

  4500 € do 7500 €

  Cena, Nadstrešek za dva avtomobila z lopo in nadstrešek nad teraso, v popisu
  Leseni nadstreški, Ljubljana

  7200 € do 12000 €

  Cena, Leseni nadstrešek, 3 x 6 x 2,5 m
  Leseni nadstreški, jarenina

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izvedba lesenega nadstreška za avto., 3 m širine, 5 dolžine, 3 višine
  Leseni nadstreški, Ljutomer

  2250 € do 3750 €

  Cena, Frčade, nadstrešek, 160m2
  Leseni nadstreški, Bovec

  4050 € do 6750 €

  Cena, Nadstrešek za dva avtomobila, priprava terena, 7 x 5,5 x 2,5 m
  Leseni nadstreški, Grosuplje

  5850 € do 9750 €

  Cena, Lesen nadstrešek, Po opisu
  Leseni nadstreški, Videm-Dobropolje

  1890 € do 3150 €

  Cena, Leseni nadstrešek, dolžina cca 5 m x 2.5 m širina x 1m
  Leseni nadstreški, Videm-Dobropolje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Leseni nadstrešek za dva avtomobila z lopo, Po opisu
  Leseni nadstreški, Preddvor

  6750 € do 11250 €

  Cena, Menjava vertikalnih nosilcev nadstreška, 8 kom
  Leseni nadstreški, Medvode

  1350 € do 2250 €

  Cena, Izdelava in montaža vrtna hiške, 6 x 2,5 x 2,5 m
  Leseni nadstreški, Litija

  2250 € do 3750 €

  Cena, Lesen nadstrešek za kamp prikolico, 3x7x2.5
  Leseni nadstreški, Vrhnika

  2250 € do 3750 €

  Cena, Leseni nadstrešek nad vhodnimi vrati, 5 x 3 x 1m
  Leseni nadstreški, Videm-Dobropolje

  1440 € do 2400 €

  Cena, Prenova dveh lesenih balkonov, 430x 130 cm
  Leseni nadstreški, Polhov Gradec

  3150 € do 5250 €

  Cena, Nadstrešek za teraso, 6 x 10, višina cca 3m
  Leseni nadstreški, Ljubljana

  3780 € do 6300 €

  Cena, Lesen nadstrešek, Po opisu
  Leseni nadstreški, Preserje

  2700 € do 4500 €

  Cena, Zamenjava kritine eternit nadstrešek, 6 x 5 x 3 m
  Leseni nadstreški, Šoštanj

  810 € do 1350 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Leseni nadstreški?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Leseni nadstreški cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1020+ podjetij za Leseni nadstreški
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane