x

  OKNA cena

  Cena okna je odvisna od marsikaterih dejavnikov: oblike okna, njegovo velikosti, materiala okna (les, PVC ali aluminij) okenskega okvirja, zasteklitve in tudi načina odpiranja okenske odprtine (fiksno, krilno odpiranje ali drsno odpiranje). Sorazmerno s ceno okna sovpada tudi kvaliteta izbranega stavbnega pohištva, zato se, še posebej pri nakupu oken, raje odločimo za malo bolj kvalitetno in dražjo izbiro, s katero bomo dosegli daljšo življenjsko dobo oken, boljše tesnjenje, manjšo toplotno prevodnost in nižje stroške ogrevanja, zaradi manjših toplotnih izgub. Za okno lahko odštejete od 100€, vse do 1000€, za panoramska okna celo nekajkrat več, a naj vam cena ne bo edino merilo. Pred vgradnjo se nujno posvetujte s svojim arhitektom in prodajalcem oken. Za točno ceno pa lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim ponudnikom oken. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o oknih.

  CENA ZA OKNA


  Cena oken. Cena za klasično dvoslojno PVC - alu ali leseno okno, skupaj z montažo in vgradnjo okenske police.

  200.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  350.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za izdelovalca oken

  DRUGE CENE ZA OKNA

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kako so Vam koristile te informacije?  Montaža oken - Vse kar morate vedeti?

  1. Okna - kaj morate vedeti?

  Pravilna izbira oken je ključnega pomena. Ob nakupu ali zamenjavi oken svetujemo, da se dobro pozanimate o različnih vrstah oken in njihovih lastnostih ter cenah. Bodite pozorni na to, da ponudniki zagotavljajo strokovno montažo oken, lasten servis, ter garancijo. Okna so dolgoročna investicija, ki vam bo služila vsaj 10-30 let.  

  vgradnja-okna.jpg
  Za dolgoživost oken je zelo pomembna strokovna in kakovostna montaža.

  1.1 Toplotna izolativnost

  Kakovostna okna lahko zmanjšajo toplotne izgube stavbe tudi za 30%. Debelina in toplotna prevodnost okvirja - Uf, toplotna prevodnost stekla - Ug ter celokupna toplotna prevodnost okna - Uw določajo izolativnost okna. Na energetsko učinkovitost bistveno vpliva tudi dobro tesnenje okna, ki naj bo trojno. Z vgradnjo kakovostnega okna tako lahko zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot tretjino! 

  1.2. Zvočna izolativnost 

  V kolikor se vaša hiša ali stanovanje nahajata v urbanem okolju, ob hrupnih cesti, železnici...  je pomembna tudi dobra zvočna izolativnost okna. Njeno vrednost označuje oznaka Rw.

  1.3. Vzdrževanje

  Za dolgoživost oken je zelo pomembno pravilno in redno vzdrževanje. Le to se nekoliko razlikuje glede na to iz katerega materiala so okna. PVC okna je najbolj enostavno vzdrževati (občasnočiščenje z mokro krpo). Zelo podobno velja za aluminij okna. Malo več dela pa je z lesenimi oljenimi okni, ki jih je potrebno enkrat na leto premazati z oljem in lesenimi lakiranimi ali barvanimi okni, ki tudi zahtevajo obnovitev premaza vsakih nekaj let. 

  1.4. Skladen izgled

  Pomembno je, da so okna skladna s videzom vaše hiše in okolice. K sreči je danes na voljo res širok nabor oken različnih barv, oblik in materijalov.   

  1.5. Življenjska doba

  Kakovostna okna vam ob pravilnem vzdrževanju lahko dobro služijo tudi 30 in več let. Bodite pozorni na garancijsko dobo, ki ne sme biti manj kot 10 let.

  1.6. Varnost in protivlomna zaščita

  Kakovostno okovje je tisto, ki poskrbi, da okna ni možno odpreti oz. dvigniti prisilno.

  2. Ponudniki oken - izbira

  Nakup oken ni zanemarljiva investicija zato se je priporočljivo pred nakupom dobro pozanimati o ponudnikih in si priskrbeti več konkurenčnih ponudb. 

  2.1. Garancija

  Dolg garancijski rok je vedno dober pokazatelj, ki pokaže, da je izdelek, ki ga kupujemo kakovosten. Za kakovostna okna lahko pričakujete ponudbo 10 ali več letne garancije. V  garancijskem času morajo biti okna, ob pravilni uporabi in vzdrževanju, brez napak.

  2.2. Montaža in servis

  Eden najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na optimalni učinek oken je njihova kakovostna in strokovna vgradnja. V kolikor je montaža izvedena nestrokovno se lahko na stikih pojavijo toplotni mostovi, ki izničijo vse pozitivne učinke novih oken. Zato preverite ali ima ponudbik svojo strokovno ekipo, ki izvaja montažo ter zagotavlja servis v vaši bližini.

  2.3. Potrdila

  Po končani strokovno opravljeni vgradnji vam ponudnik oken izda tudi vsa potrebna potrdila(okoljske certifikate, energetske certifikate, tehnične specifikacije itd.)

  3. Okna - glede na materijal

  Tako estetski videz kot uporabnost oken sta odvisna od materijalov iz katerih so izdelani. Kombinacije različnih materialov in pestra paleta barv ter oblik, ki so na izbiro, omogočajo, da videz oken uskladimo z videzom hiše. 

  3.1. LESENA OKNA

  Za leseno okno je, še bolj kot za ostala okna, pomembna kakovost izdelave ter iz kakovost materijala (les mora biti pravilno posekan, pravilno sušen...) v nasprotnem primeru nam ne bo zagotovilo dobrih lastnosti okna, ki služi svojemu namenu. Priporočljivo je izbrati kakovostna lesena okna iz lepljenega lesa  z ustrezno zaščito, ki ohranja videz naravnega lesa in lastnosti naravnega materijala. Poleg ustvarjanja prijetne bivalne klime, lesena okna zagotavljajo tudi dobro toplotno in zvočno izolativnost. Ob pravilnem vzdrževanju in zaščiti, ki sta zahtevnejša kot pri drugih materijalih, imajo lesena okna dolgo življenjsko dobo. V primeru, da lesena okna niso kakovostna se lahko z leti razsušijo, deformirajo, razpokajo ali začnejo puščati saj se zaradi deformiranja lesa se ščasoma oslabi tesnenje okna. Obstaja tudi nevarnost, da les napade lesni črv in drugi škodljivci. Slabost lesenih okensta tudi slabša požarna varnost ter cca. 30% višja cena v primerjavi s pvc okni.

  3.2. PVC OKNA

  Ponudbe oken iz umetnih mas je na tržišču obilo in je cenovno ugodna. Kljub temu pa pvc okna ponujajo primerljivo toplotno in zvočno izolativnost ter trdnost in stabilnost kot okna iz drugih materialov. Odporna so tudi na zunanje vplive ter enostavna za vzdrževanje zato imajo posledično dolgaoživljenjsko dobo. Pvc okna v nasprotju z lesenimi niso vnetljiva oziroma gorljiva. Zaradi bogate izbire akrilokolornih barv in lesnih dekorjev ni težavno najti okna, ki se prilegajo vašemu okusu in stilu vašega doma. Iz ekološkega vidika so pvc okna do neke mere primerna saj jih je možno reciklirati, po drugi strani pa so umetni materijali nerazgradljivi in neobnovljivi. Pvc okna so lahko podvržena temperaturnim spremembam. Na močnem soncu se raztezajo zato se poleti lahko povesijo in, če niso ustrezno ojačana se težje odpirajo in zapirajo. Prav tako lahko uv žarki vplivajo na življenjsko dobo pvc oken. 

  3.3 ALU - LES OKNA

  So odlična kombinacija naravnega materiala in trajnosti. Lepota naravnega lesa, ki prinaša ugodno počutje v prostoru združena z zaščitno oblogo iz aluminija zagotavljata prednosti obeh materijalov. Alu les okna odlikuje dobra zaščita pred UV žarki, zanesljivo tesnenje, minimalno vzdrževanje(občasno je potrebno le prebarvati notranji, leseni del) ter dolga življenjska doba. Zunanje aluminijaste maske so v vseh možnih odtenkih po Ral lestvici oziroma v raznih imitacijah lesa. Tako aluminij, kot les je možno 100% reciklirati. Slabost Alu les oken je pravzaprav “le” visoka cena, ki je za cca 60% višja od cene pvc oken.

  3.4 ALUMINIJ OKNA

  Med vsemi materijali za okna, je aluminij najodpornejši in trajnejši. Zato je tudi najbolj cenjen. Okna iz aluminija so dražja vendar ohranijo lep videz tudi po desetletju izpostavljanja. Alu okna odlikuje izjemna stabilnost, varnost ter enostavnost uporabe in vzdrževanja. Uporablja se jih predvsem za zastekljevanje večjih odprtin. Pri končni obdelavi lahko izbirate med vsemi odtenki barv zato okna zlahka uskladite z stilom svoje hiše. Vzdrževanje je minimalno zato imajo ta okna zelo dolgo življenjsko dobo. Slabosti alu oken sta predvsem visoka cena(tudi 100% večja investicija v primerjavi s pvc okni ter nekoliko slabša toplotna izolativnost.

  4. Top blagovne znamke oken

  Ponudba oken na tržišču je velika. V nadaljevanju naštevamo nekaj največjih kakovostnih ponudnikov pri nas.

  4.1. Roletarstvo Medle okna

  V podjetju Medle iz Novega Mesta ponujajo celovit program senčil in proizvodnjo oken. Izdelavo in vgradnjo oken prilagodijo željenemu senčilu, ki ga lahko izberete takoj ob naročilu ali pa za kasnejšo vgradnjo. V Roletarstvu Medle izdelujejo PVC okna iz profilov svetovno znanega nemškega koncerna VEKA, okovje pa je priznanega proizvajalca WINKHAUS.

  4.2. Internorm okna

  V podjetju Internorm vsako okna izdelajo po meri in v skladu z vašimi željami. Vsa okna so izdelana v Avstriji. Njihova ponudba obsega pvc okna, pvc-aluminij okna, aluminij les okna ter vezana okna. Na voljo so ralične izvedbe in dizajni kot so okna brez okvirjev, površinsko izravnana okna, okna z oglatimi okvirji ali okna z zaobljenimi robovi.

  4.3. Okna AJM

  V podjetju AJM iz Maribora izdelujejo pvc okna, alu okna ter lesena okna sodobnega videza in zaobljenih linij. Njihova okna so primerna tako za klasično izolirane objekte in obnovo, kot za graditelje energetsko varčnih objektov. Nudija toplotno, zvočno in protivlomno zaščito. Imajo lastno ekipo tehnikov in montažerjev stavbnega pohištva, ki vgradijo okna v skladu z najsodobnejšimi standardi.  

  4.4. M Sora okna

  V podjeyju iz Žiri izdelujejo vrhunska, tehnološko napredna ter vizualno dovršena lesena, les-alu ter pasivna okna. Okna so izdelana izključno iz domačega, slovenskega lesa. Okna so primerna za vse standarde energetske zaščite. Poskrbijo tudi za strokovno izvedeno montažo in servis z lastnimi montažnimi ekipami.

  4.5. Secom okna

  Podjetje SeCOM iz Krškega je družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno l. Izdelujejo pvc okna iz inovativnih profilov priznanega proizvajalca Inoutic iz Nemčije. 

  5. Postopek vgradnje oken

  5.1. Kaj pomeni kakovostna montaža?

  Strokovna montaža oken zagotavlja njihovo dolgotrajno, energijsko varčno uporabo. Pri tem je še posebej pomemben stik okna z zidom, ki mora biti pravilno zatesnjen. Okenski okvir mora biti nepoškodovan.Pri montaži okenskih kril morajo tudi ta ostati nepoškodovana. Pri odpiranju in zapiranju okenskih kril ne sme prihajati do zatikanj in povešanj.

  5.2. Kako poteka montaža okna? 

  1) dostava oken na predvideni datum

  2) monterji vas seznanijo kako bodo dela potekala

  3) zaščita tal in drugih izpostavljenih površin 

  4) obstoječa okna se demontirajo

  5) nivelacija okna v zidno odprtino. Določi se kot vgradnje okna ter pravilni višina ter globina vgradnje.

  6) vijačenje okna v zidno odprtino in tesnitev z izbranim tesnilom (odvisno od izbranega tipa montaže (klasična, ekološka ali ral montaža)

  7) ogled opravljenega dela in preveritev vgrajenih elementov

  8) monterji vam izročijo navodila za pravilno uporabo oken ter vzdrževanje ter vam predajo certifikate 

  5.3. Vrste montaže oken

  5.3.1. Klasična montaža

  Najbolj pogost način vgradnje v sloveniji. Odprtino na stiku okna in zidu zapolni poliuretanska pena.  

  5.3.2. Eko montaža

  Stik med oknom in zidom zatesni ekološka, elastična pena, ki se stalno razteza in krči. S tem se sproti prilagaja zunanjim razmeram (temperaturi, vremenu) in tako zagotovi odlično energetsko učinkovitost vgrajenega okna. Eko montaža je še posebej priporočljiva kadar gre za adaptacije objektov.

  5.3.3. Ral montaža

  Ral montaža je obvezna pri gradnji nizkoenergetskih ali pasivnih objektov, priporočljiva pa je tudi za ostale novogradnje, saj zagotavlja toplotno izolativnost vgrajenega okna in minimalne toplotne izgube. Na notranji strani se za tesnenje stika okna in zidu uporabi paroprepustna masa, na zunanji strani pa elastična mehkocelično pena. S tem se omogoči prehod pari iz ven iz prostora ne pa obratno. Ral montaža prepreči tudi vdor vode v zid in s tem nastanek kondenza.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  ZAMENJAVA OKNA

  Pozdravljeni,

  potrebujem zamenjavo oken z ALU, dimenzije:

  - dol. 140 cm x viš. 120 cm, drugo fiksno okno, - dol. 200 cm x viš. 120 cm.

  Prosim za predračun.

  LP 540 € do 900 €


  ........

  ALU LES OKNA

  Pozdravljeni,

  potrebujemo menjavo vseh oken v hiši. Gre za 10 kom oken, vmes je tudi drsna stena.

  Vse točne želje in dimenzije imate podane v prilogi.

  LP
  9000 € do 15000 €


  ........

  ZAMENJAVA OKEN IN VHODNIH VRAT

  Pozdravljeni,

  prosim ponudbo za menjavo obstoječih oken z novimi. Okna naj bodo trislojna, ter z komarniki in zunanjimi roletami.

  Opis oken in dimenzij v prilogi.

  LP 2970 € do 4950 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, IZDELAVA OKEN,
  Okna, Ljubljana

  1980 € do 3300 €

  CENA, OKNA LES/ALU,
  Okna, Maribor

  3915 € do 6525 €

  CENA, NOVA OKNA, BALKONSKA VRATA IN VHODNA VRATA,
  Okna, Miren

  5220 € do 8700 €

  CENA, PVC-ALU OKNA ZA VHOD,
  Okna, Ptuj

  450 € do 750 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA PVC OKNA,
  Okna, Murska Sobota

  315 € do 525 €

  CENA, MENJAVA OKEN - ODMONTAŽA, MONTAŽA OKEN, BALKONSKIH VRAT IN POLIC,
  Okna, Velenje

  2250 € do 3750 €

  CENA, VEČJE DVOKRILNO OKNO IN VHODNA VRATA,
  Okna, Vipava

  1170 € do 1950 €

  CENA, IZDELAVA IN VGRADNJA PVC OKEN V STANOVANJU,
  Okna, Maribor

  2700 € do 4500 €

  CENA, MENJAVA OKEN,
  Okna, Ljubljana - Šentvid

  4230 € do 7050 €

  CENA, BALKONSKA DRSNA VRATA,
  Okna, Tolmin

  720 € do 1200 €

  CENA, ALU/LES OKNA, BALKONSKA DRSNA VRATA,
  Okna, Ljubljana

  4500 € do 7500 €

  CENA, LESENA OKNA,
  Okna, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  CENA, MENJAVA OKEN,
  Okna, Dobrovnik

  2970 € do 4950 €

  CENA, POTREBUJEM OKNA, STRANSKA VRATA IN GARAŽNA VRATA,
  Okna, Šentjanž Pri Dravogradu

  4680 € do 7800 €

  CENA, OKNA ZA NOVOGRADNJO,
  Okna, Lukovica

  6750 € do 11250 €

  CENA, MENJAVA OKNA,
  Okna, Trzin

  270 € do 450 €

  CENA, MENJAVA OKEN,
  Okna, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA OKNA,
  Okna, Izola - Isola

  270 € do 450 €

  CENA, MENJAVA OKEN, BALKONSKIH IN VHODNIH VRAT,
  Okna, Zagorje ob Savi

  2610 € do 4350 €

  CENA, BALKONSKA VRATA,
  Okna, Loka pri Zidanem Mostu

  315 € do 525 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA DVOKRILNIH BALKONSKIH VRAT ,
  Okna, Sežana

  540 € do 900 €

  CENA, LES/ALU OKNA ZA PASIVNO GRADNJO,
  Okna, Žirovnica

  8100 € do 13500 €

  CENA, OKNA, BALKONSKA VRATA, DRSNA VRATA,
  Okna, Zgornje Gorje

  3600 € do 6000 €

  CENA, MENJAVA OKNA IN BALKONSKIH VRAT,
  Okna, Bled

  630 € do 1050 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA LESENEGA OKNA,
  Okna, Dekani

  225 € do 375 €

  CENA, OKNA IN BALKONSKA VRATA ZA NOVOGRADNJO,
  Okna, Veliki Gaber

  3870 € do 6450 €

  CENA, BALKONSKA VRATA,
  Okna, Ljubljana - Dobrunje

  540 € do 900 €

  CENA, DEMONTAŽA TER MONTAŽA IN DOBAVA NOVIH DRSNIH OKEN,
  Okna, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  CENA, DOBAVA IN MONTAŽA LESENEGA OKNA (KOMBINACIJA ALU),
  Okna, Ljubljana

  306 € do 510 €

  CENA, MENJAVA OKEN,
  Okna, Kočevje

  540 € do 900 €

  CENA, OKNA ZA ENOSTANOVANJSKI OBJEKT IN DVOSTANOVANJSKI OBJEKT,
  Okna, Ljubljana

  8999.1 € do 14998.5 €

  CENA, ZAPIRANJE PROSTORA Z ALU OKNI/VRATA,
  Okna, Ročinj

  1890 € do 3150 €

  CENA, DEMONTAŽA STARIH, DOBAVA IN MONTAŽA NOVIH OKEN,
  Okna, Ljubljana

  306 € do 510 €

  CENA, OKNO + BALKONSKA VRATA Z ROLETO (BREZ MONTAŽE),
  Okna, Kranj

  810 € do 1350 €

  CENA, NOVA STREŠNA OKNA,
  Okna, Portorož - Portorose

  1800 € do 3000 €

  CENA, DOBAVA LESENIH OKEN,
  Okna, Ilirska Bistrica

  675 € do 1125 €  Poglej druge končane projekte in cene

  OKNA CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 378 PODJETIJ ZA OKNA


  BREZPLAČNA STORITEV
  IŠČEMO LOKALNO
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE DOBRE IZVAJALCE ZA PODROČJE OKNA?  okna iz lesa
  les - ALU okna
  plastična okna
  plastična - ALU okna
  aluminijasta okna
  okvirji za okna
  trojno steklo
  izbira oken in vrat
  vse za ponudbo oken
  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2019 Eforma d.o.o., vse pravice pridržane