Panoramska okna in stene cena

Kakšna je cena panoramskih oken? Edina slabost panoramskih oken in sten je njihova cena. Cena panoramske stene je odvisna od dimenzij, vrste zasteklitve, vrste načina odpiranja in profila oz. materiala. Tako kot pri navadnih, stenskih oknih velja dejstvo, da je najcenejši material PVC. Zaradi velikosti in teže oken, ki zahteva trden okvir, se največkrat uporablja aluminijasti okvir. Najbolj prodajan tip panoramske stene je nagibno drsni sistem odpiranja, katerega cena je skoraj 50% nižja od dvižno drsnega sistema panoramske stene. Za fiksno panoramsko okno boste odšteli cca. 1500-2000€, panoramska stena z nagibno drsno izvedbo odpiranja stane okoli 3500-4000€. Dvižno drsni sistem odpiranja pa je še dražji, cene dosegajo tudi 6000€. Panoramske stene - vrata so drag in zahteven produkt, a bodo v vaš dom spustile največ svetlobe, ga povezale s teraso in omogočale čudovite razglede. Dobavni rok je običajno od 1 do 3 mesece.

Komu zaupati postavitev panoramskega okna ali stene? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom panoramskih oken in sten v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za panoramska vrata in stene


Cena steklene panoramske stene. Cena za dobavo in montažo panoramskih vrat iz PVC ogrodja.

1800.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
3000.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Panoramska okna in stene

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Lesena drsna stena, dvoslojna, 200 x 220 cm

Cena za leseno nagibno drsno steno - leseno panoramsko okno dimenzije 200 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).


kos

€/kos

PVC drsna stena, dvoslojna, 200 x 220 cm

Cena za PVC nagibno drsno steno - panoramsko okno dimenzije 200 x 220 cm, dvoslojno steklo (toplotna prehodnost U = 1,2 W/m2K).


kos

€/kos

Fiksno panoramsko okno

Cena za dobavo in montažo fiksnega panoramskega okna.


kos

€/kos

Panoramska stena z dvižno drsno izvedbo

Cena za dobavo in montažo panoramske stene z dvižno drsnim načinom odpiranja.


kos

€/kos

Panoramska stena z nagibno drsno izvedbo

Cena za dobavo in montažo panoramske stene z nagibno drsnim načinom odpiranja.


kos

€/kos

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Panoramska stena in okna – vse kar morate vedeti

1. Zakaj panoramska stena?

1.1 Prednosti, ki jih ponuja panoramska stena

Besede balkonska/zunanja drsna vrata, panoramsko okno in panoramska stena so pravzaprav identični. Gre le za več načinov poimenovanja iste stvari, s tem da je lahko panoramsko okno drsno (se odpira) ali fiksno, panoramska vrata in drsna vrata pa se, kot pove že njihov ime, vedno odpirajo. Panoramska stena poleg sodobnega arhitekturnega izgleda ponuja predvsem izjemne poglede v naravo in povezavo z okolico, v prostor pripeljejo mnogo svetlobe in nasploh precej povišajo kakovost življenja ter prostorski izkoristek. Panoramska stena oziroma panoramsko okno je danes tehnološko že toliko napredovalo, da so skrbi glede odpiranja in morebitnega posedanja povsem odveč. Velika prednost panoramskih drsnih oken je tudi ta, da so lahko v poletnem času ves čas odprta in omogočajo neprekinjen pretok interierja v naravo. Nenazadnje pa je prednost, ki jo ponujajo drsna okna tudi ta, da je zaradi sistema mehanizma okovja mogoče doseči izjemno velike steklene dimenzije.

Panoramska stena
Panoramska stena oziroma panoramsko okno je danes tehnološko že toliko napredovalo, da so skrbi glede odpiranja in morebitnega posedanja povsem odveč.

1.2  Kakšne slabosti imajo drsna vrata?

Drsna vrata so zaradi mehanizma svojega okovja bolj zapletena za izdelavo kot navadna, krilna vrata. To seveda vpliva na ceno, ki je posledično precej višja kot pri krilnih vratih. Prav tako so panoramska okna zaradi dimenzij stekla avtomatsko dražja od navadnih, parapetnih oken, je pa kvaliteta bivanja v hiši s takimi okni neprimerljivo slabša od kvalitete bivanja v hiši s panoramskimi okni. Nenazadnje ne smemo pozabiti, da je slabost panoramskih oken zahtevno in dolgotrajno čiščenje, ki izhaja iz izjemnih dimenzij stekla teh oken.

1.3  Kam montiramo panoramska okna?

Panoramska okna se največkrat montirajo na sončne strani objekta, saj je tam zaradi lege najbolj logično načrtovati izhod na vrt, teraso in balkon. Zato so zelo pogoste hiše, ki kombinirajo drsna vrata oz. panoramska okna na južnih, vzhodnih in zahodnih straneh neba s parapetnimi okni na severnih stranicah hiše, kamor največkrat umestimo servisne prostore, torej tiste, v katerih ne bivamo.

2. Katere vrste panoramska okna poznamo?

2.1 Sistematizacija

Drsna in panoramska okna ločujemo glede na mehanizem vpetja v tla in strop, od katerega je posledično odvisno tudi odpiranje. Če sledimo maksimalnim priporočljivim dimenzijam oken, se ta ne glede na mehanizem vpetja ne bodo povesila ali pokvarila, prav tako ne bomo imeli nikakršnih težav pri odpiranju. Tudi krilna vrata bi se povesila, če bi na prešibke spone montirali ogromno, težko krilo. Svetujemo, da se pri izbiri načina vpetja in ponudnika odločate glede na želene dimenzije in način odpiranja. Tako se boste izognili vsem težavam, panoramska stena pa bo dolgo služila svojemu namenu.

2.2 Nagibno-drsna panoramska stena

Za nagibno drsno panoramsko steno je značilno, da se odpira izvlečno drsno po sistemu, da se drsno krilo najprej odpre »na kip« kot pri zračenju (na nagib – ventus), nato pa se poravna z ravnino tako, da se izvleče še spodaj. Nagibno drsna panoramska stena omogoča, da krilo drsi mimo fiksnega dela, čeprav sta obe krili v isti ravnini. Za nagibno-drsna panoramska okna izvedbi se priporoča omejitev dimenzije na 3200 x 2400 mm.

2.3 Dvižno-drsna vrata

Dvižno-drsna panoramska okna se odpirajo tako, da se pred odprtjem rahlo dvignejo in nato po drsijo mimo fiksnega dela po okenskih vodilih. Krila dvižno-drsnih vrat niso v isti ravnini, vendar se stena vseeno zapre popolnoma fiksno, prav tako pa je toplotno dobro izolirana ter zagotavlja prijetno klimatsko ugodje. Drsna vrata s tem sistemom so primerna tudi za razpone večjih dimenzij do maksimalno cca. 4000 x 2600 mm.

2.4 Harmonika/zložljiva drsna vrata

Zložljiva drsna panoramska stena sestoji iz več delov oziroma panelov, ki se odpirajo po posameznih delih oziroma sistemu harmonike, zlagajo pa se v samem prehodu z enega dela v drugi. Pri zložljivih panoramskih oknih je možnih več načinov in smeri odpiranja: odpiranje vseh panelov na eno stran, zgolj delno odpiranje določenih panelov v levo stran ali delno odpiranje določenih panelov v desno stran. Maksimalna priporočljiva dimenzija za ta sistem odpiranja drsnega okna je 4800 x 2600 mm.

3. Panoramska okna in sestavni deli

3.1 Okvir za panoramska okna

Okvir panoramske stene je lahko iz različnih materialov, ki se razlikujejo po obstojnosti, ceni, izgledu in seveda toplotni prevodnosti. Okvir je lahko plastičen oz. PVC, kar je najcenejša možnost z ustrezno toplotno prevodnostjo. Poleg cene je dodatna prednost PVC okvirja panoramske stene enostavno vzdrževanje, saj je zelo odporen na vremenske razmere, očistimo pa ga že z navadno vlažno krpo. Slabost plastike je njen cenen izgled, večkrat pa se zgodi, da se zelo slabo postara, zbledi in porumeni. Nato so na voljo leseni okenski okvirji, ki imajo izmed vseh najboljše lastnosti glede toplotne prevodnosti, prav tako gre za ekološki in naravni material, ki omogoča dobro uravnavanje vlažnosti prostorov, njegova slabost pa sta nekoliko višja cena in zahtevno vzdrževanje. Tretja možnost je kombinacija lesenega in aluminijastega okvirja, kjer je telo okvirja leseno in nato oblečeno v aluminij. To zagotavlja večjo obstojnost okenskega okvirja, saj aluminij ščiti les. Četrta, najdražja možnost okenskega okvirja je aluminijast okenski okvir, ki pa nima tako dobre toplotne prevodnosti, je pa najbolj obstojen, eleganten in izjemno enostaven za vzdrževanje.

3.2 Vodila za drsna vrata

Vodila za drsna vrata so ključen element panoramskih oken, ki omogoča neprekinjeno in gladko drsenje oken velikih dimenzij. Okna se tako odpirajo in zapirajo, brezhiben sistem pa je ključen, če želimo, da se okna tako velikih dimenzij pri odpiranju ne zatikajo. Vodila za drsna vrata so pravzaprav del okovja za vrata, primarno pa so odvisna od tipa vrat (drsno-dvižna, nagibno-drsna, zložljiva). Če želimo sodobno izvedbo, je najbolje, da so vodila za drsna v ravnini s stropom, kar pomeni, da so »potopljena« v stop. Taka izvedba je sicer nekoliko dražja, a veliko bolj estetska, saj so vodila za drsna okna običajno najbolj moteč element oken. Drsna vrata za drsenje ob vodilih potrebujejo kolesca, ki se montirajo zgoraj in spodaj na vrata oziroma okna, ta sistem pa je ponovno odvisen od tipa drsnih panoramskih oken.  

3.3 Panoramska stena in zasteklitev

Panoramska stena in okna lahko imajo dvo ali troslojno zasteklitev. Koliko slojna mora biti zasteklitev je odvisno predvsem od zahtevane toplotne prehodnosti stavbe, na to pa vplivajo dimenzije steklenih površin. Če imamo fasado skoraj v celoti zastekljeno, bomo potrebovali troslojno zasteklitev, če pa imamo panoramska okna in drsna vrata le v enem prostoru, lahko zadostuje že dvoslojna zasteklitev. Nato lahko izbiramo tudi med refleksivnostjo oken (na voljo imamo odbojna stekla, kar prispeva k hlajenju prostora v poletnih mesecih) in ali bodo stekla na fasadi bolj modrikasta, zelenkasta ali maksimalno prozorna (zadnja verzija je najdražja).

3.4 Senčila za panoramska okna

Zaradi velikih steklenih površin, ki so sicer ena izmed glavnih prednosti panoramskih oken, se lahko zgodi, da v posebej vročih poletnih mesecih prihaja do prekomernega pregrevanja prostora. Poleg očitnih rešitev kot so terase, nadstreški in balkoni v nadstropjih nad okni, kar preprečuje neposreden prodor sončnih žarkov do stekla, in klimatskih naprav v notranjih prostorih, so najboljša rešitev zunanja senčila. Kovinska površina zunanjih senčil bo namreč odbijala sončne žarke in jim preprečila prehod skozi steklo. Zato je zelo pomembno, da so senčila montirana na ZUNANJI strani, saj želimo sončnim žarom preprečiti, da sploh pridejo skozi steklo, kar je glavni faktor pregrevanja prostora. Notranja senčila so namenjena zgolj preprečevanju bleščanja in senčenju prostorov, pregrevanja pa na tak način ne bomo preprečili. Pri montaži senčil imamo na voljo več rešitev. Če želimo škatlo senčil z električnim motorjem skriti, moramo na to misliti že pri projektiranju hiše in škatli z motorjem nameniti dovolj prostora v fasadi. V kolikor takšna rešitev ni mogoča, izberimo takšno škatlo, ki se bo kar najbolje ujemala z okenskim okvirjem in bila zaradi tega praktično nezaznavna.

4. Panoramska stena in okna – cena

Koliko stane panoramska stena? Panoramska stena je zaradi svojih velikih dimenzij precej dražja od navadnih, parapetnih oken. Cene za dimenzije okrog 300/350 x 260 cm se gibljejo med 1500 – 2500 EUR. Cena drsnih oken je odvisna predvsem od tipa oziroma načina odpiranja. Na izbiro imamo dvižno-drsna vrata, nagibno-drsna vrata in zložljiva drsna vrata. Drugi pomemben faktor je tudi dimenzija vrat. Za dimenzijo 300 x 260 cm boste odšteli od 1000 – 4000 EUR, najpogostejša cena za drsna vrata pa je okrog 2000 – 3000 EUR.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Panoramska stena, drsna vrata

Pozdravljeni,

potrebujem panoramsko steno in ena drsna vrata.

dim. stene 2,88x2,30
dim. vrat 1,44x2,30

LP 3780 € do 6300 €

........

Dvižno drsna panoramska stena

Število 1:
Širina 3800
Višina 2400
Les-Alu izvedba 1350 € do 2250 €

........

Panoramska stena

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za dobavo in montažo drsno panoramske stene dimenzij 220cm x 210cm s komarnikom. Trenutno je okno. Odprtino bomo pripravili sami.

Lp 540 € do 900 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, PVC panoramska stena, cca 210 x 450
Panoramska okna in stene, Log pri Brezovici

3780 € do 6300 €

Cena, Panoramsko okno odpiranje z nagibom, 2
Panoramska okna in stene, Kamnik

1350 € do 2250 €

Cena, Panoramsko okno, 180 x 140
Panoramska okna in stene, Trebnje

1080 € do 1800 €

Cena, Tri delno okno z drsnimi vrati, 1x
Panoramska okna in stene, Ljubljana - Šentvid

540 € do 900 €

Cena, Panoramska stena, 1 kos, mere: cca 2 m x 2,60 m
Panoramska okna in stene, Kobarid

1350 € do 2250 €

Cena, Zasteklitev balkona, (3,12x1,52)m - 1x (1,48x1,52)m - 2x Skupaj cca. 9,3 m2
Panoramska okna in stene, Velenje

1620 € do 2700 €

Cena, Drsna balkonska vrata 2000m*2100m, 2
Panoramska okna in stene, Borovnica

900 € do 1500 €

Cena, Panoramska stena, 1x 300x190
Panoramska okna in stene, Dol Pri Ljubljani

1350 € do 2250 €

Cena, Panoramska dvižno drsna stena lesAlu, en kos
Panoramska okna in stene, Ljubljana - Šentvid

1800 € do 3000 €

Cena, Zamenjava obstoječe panoramske stene, 1
Panoramska okna in stene, Ljubljana

3600 € do 6000 €

Cena, panoramsko okno 3000 cm x 210 cm,
Panoramska okna in stene, Straža pri Novem mestu

1800 € do 3000 €

Cena, 2-delno panoramsko okno, drsno odpiranje levo/desno 2x 150(d) x 145(v)
Panoramska okna in stene, Ljubljana

1800 € do 3000 €

Cena, Drsna balkonska vrata, 1x
Panoramska okna in stene, Orehova vas

1080 € do 1800 €

Cena, Balkonska drsna vrata, 1x
Panoramska okna in stene, Ljubljana

1800 € do 3000 €

Cena, Panoramsko steno pred balkonom, 1x
Panoramska okna in stene, Ljubljana

1800 € do 3000 €

Cena, Panoramsko okno, 1 x 197x209 mm
Panoramska okna in stene, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Nagibno drsni steni in panoramsko okno, 2x nagibno drsna stena + 1x panoramsko okno
Panoramska okna in stene, Podplat

2700 € do 4500 €

Cena, Terasna vrata steklena drsna s ključavnico, 2 x 2
Panoramska okna in stene, Metlika

900 € do 1500 €

Cena, Panoramsko okno z izhodom na balkon , 3.25 m x 2.55 m
Panoramska okna in stene, Ljubljana

1080 € do 1800 €

Cena, Panoramsko okno/steno, 1x 3m x 2.15m
Panoramska okna in stene, Nova Vas

900 € do 1500 €

Cena, panoramsko okno, 1x 370 x 220 cm (slika je v prilogi)
Panoramska okna in stene, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Panoramska steno z izhodnimi vrati za na balkon, po opisu
Panoramska okna in stene, Vodice

450 € do 750 €

Cena, Fiksno panoramsko okno , 360 x 300 cm
Panoramska okna in stene, Komenda

1800 € do 3000 €

Cena, Panoramsko okno , 1x 300 x 220 cm
Panoramska okna in stene, Jesenice

900 € do 1500 €

Cena, Menjavo balkonskih vrat, cca 300 x 210 cm
Panoramska okna in stene, Kranj

720 € do 1200 €

Cena, Zožljiva drsna zasteklitev balkona, po opisu
Panoramska okna in stene, Kranj

1800 € do 3000 €

Cena, Izmera in ponudba panoramskih oken in vrat v novogradnji, 8 kosov
Panoramska okna in stene, Dobrnič

4050 € do 6750 €

Cena, Nagibno drsna panoramska stena , 3500 mm (2x1750 mm)
Panoramska okna in stene, Domžale

2160 € do 3600 €

Cena, 2×2000 × 15500 mm panoramska okna, 2 x
Panoramska okna in stene, Šmarje

1350 € do 2250 €

Cena, Fiksna zasteklitev, po opisu
Panoramska okna in stene, Fokovci

2970 € do 4950 €

Cena, Zunanja drsna vrata, 12 m2
Panoramska okna in stene, Bled

1260 € do 2100 €

Cena, Panoramsko steno z vrati, 1 Kos
Panoramska okna in stene, Kamnik

1350 € do 2250 €

Cena, Panoramska stena les/smreka 240X210 za brunarico, 1
Panoramska okna in stene, Moravče

900 € do 1500 €

Cena, Steklena panoramska drsna vrata, 1
Panoramska okna in stene, Izlake

2250 € do 3750 €

Cena, Panoramska steno z vrati , 300 x 210 cm
Panoramska okna in stene, Koper

2160 € do 3600 €

Cena, Panoramska stena, 1
Panoramska okna in stene, Izola - Isola

1440 € do 2400 €Poglej druge končane projekte in cene

Panoramska okna in stene cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

228+ podjetij za Panoramska okna in stene
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Panoramska okna in stene?

 • Panoramska okna in stene Ljubljana
 • Panoramska okna in stene Maribor
 • Panoramska okna in stene Celje
 • Panoramska okna in stene Koper
 • Panoramska okna in stene Kranj
 • Panoramska okna in stene Ajdovščina
 • Panoramska okna in stene Bled
 • Panoramska okna in stene Bovec
 • Panoramska okna in stene Črna na Koroškem
 • Panoramska okna in stene Črnomelj
 • Panoramska okna in stene Domžale
 • Panoramska okna in stene Gornja Radgona
 • Panoramska okna in stene Gornji Grad
 • Panoramska okna in stene Hrastnik
 • Panoramska okna in stene Ilirska Bistrica
 • Panoramska okna in stene Izola
 • Panoramska okna in stene Jesenice
 • Panoramska okna in stene Kamnik
 • Panoramska okna in stene Kidričevo
 • Panoramska okna in stene Kobarid
 • Panoramska okna in stene Kočevje
 • Panoramska okna in stene Kranjska Gora
 • Panoramska okna in stene Krško
 • Panoramska okna in stene Laško
 • Panoramska okna in stene Lendava
 • Panoramska okna in stene Litija
 • Panoramska okna in stene Ljutomer
 • Panoramska okna in stene Metlika
 • Panoramska okna in stene Mojstrana
 • Panoramska okna in stene Mozirje
 • Panoramska okna in stene Murska Sobota
 • Panoramska okna in stene Nova Gorica
 • Panoramska okna in stene Novo mesto
 • Panoramska okna in stene Ormož
 • Panoramska okna in stene Piran - Pirano
 • Panoramska okna in stene Pivka
 • Panoramska okna in stene Portorož
 • Panoramska okna in stene Postojna
 • Panoramska okna in stene Ptuj
 • Panoramska okna in stene Radeče
 • Panoramska okna in stene Radenci
 • Panoramska okna in stene Radovljica
 • Panoramska okna in stene Ravne Na Koroškem
 • Panoramska okna in stene Ribnica
 • Panoramska okna in stene Rogaška Slatina
 • Panoramska okna in stene Sevnica
 • Panoramska okna in stene Sežana
 • Panoramska okna in stene Škofja Loka
 • Panoramska okna in stene Slovenj Gradec
 • Panoramska okna in stene Slovenska Bistrica
 • Panoramska okna in stene Slovenske Konjice
 • Panoramska okna in stene Šoštanj
 • Panoramska okna in stene Štore
 • Panoramska okna in stene Tolmin
 • Panoramska okna in stene Trbovlje
 • Panoramska okna in stene Tržič
 • Panoramska okna in stene Trzin
 • Panoramska okna in stene Velenje
 • Panoramska okna in stene Vipava
 • Panoramska okna in stene Vojnik
 • Panoramska okna in stene Vransko
 • Panoramska okna in stene Vrhnika
 • Panoramska okna in stene Žalec
 • Panoramska okna in stene Zreče
 • Panoramska okna in stene Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane