Vgradne omare - cena in cenik za vgradnjo

  Kakšna je cena vgradne omare? Z vgradno omaro po meri boste popolnoma izkoristili prostor v hiši. Prostor bo tako izgledal večji in pospravljen. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od velikosti omare, materiala (les, iverka, mdf, osb, furnir, ogledalo, steklo idr.), načina odpiranja vrat (krilna, drsna), vrste polic in seveda od izvajalca. Povprečna cena za dobavo in montažo vgradne omare znaša med 150-500 EUR/tm. Za točno ceno narišite skico, pošljite povpraševanje našim izkušenim mizarjem in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o vgradnih omarah.

  Preverite tudi:
  Pohištvo po meri, cena
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA ZA VGRADNO OMARO


  Cena vgradne omare. Cena za dobavo in montažo povprečne vgradne omare.

  150.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  €/tm

  SREDNJA CENA
  500.00 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Vgradne omare po meri - cena

  Vgradne omare po meri - cena

  Z vgradno omaro veliko bolje izkoristimo prostor, ki je na voljo in mu s tem povečamo vrednost. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od materiala (masiven les, osb, mdf iveral), velikosti omare, načina odpiranja (krilna ali drsna vrata), dodatkov (steklo, ogledalo, potisk) in seveda od ponudnika. Običajna višina vgradne omare je 2,40m.

  170 €/m2

  MINIMALNA CENA
  200 €/m2

  SREDNJA CENA
  230 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Vgradne omare - cena in cenik za vgradnjo

  DRUGE CENE ZA VGRADNE OMARE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Vgradna omara - vse kar morate vedeti

  1.Prednosti vgradnih omar

  vgradne-omare.jpg
  Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora.

  1.1 Prihranek prostora

  Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora, saj boste lahko izkoristili ves prostor, ki je na voljo. Pri vgradni omari, ki poteka od tal do stropa boste prihranili tudi nekaj materiala oz. stroškov saj omara nima stropne ploskve. Namesto nje se uporabi kar zid oziroma strop vašega prostora. Vgradne omare se pogosto vgradijo tudi od stene do stene. Tudi v tem primeru prihranite, saj ni potrebno izdelati stranskih ličnic omare. V mansardnih prostorih in prostorskih nišah kjer, zaradi specifične oblike prostora, ni možno postaviti klasične omare, so vgradne omare edina rešitev. Vgradne omare pa omogočajo tudi izvedbo z drsnimi vrati s čimer pridobite tudi prostor pred omaro. To je še posebej zaželjeno v ozkih hodnikih in drugih prostorih, kjer bi odprta klasična vrata onemogočala prehod, denimo v spalnici ob postelji. 

  1.2 Prilagoditev barve in sloga omare z ostalo opremo 

  Pri vgradni omari izdelani po meri lahko izbirate stil, barvo in material iz katerega bo omara izdelana. Najbolj pogosto uporabljen material za vgradne omare je, zaradi njegove prilagodljivosti in ugodne cene, iveral. Ta material je na voljo v širokem spektru barvnih različic. Lahko je mat ali visoko sijajni. Izbiramo lahko tudi med številnimi lesnimi in drugimi dekorji, ki so lahko tudi reliefni. Poleg iverala je možno vgradne omare izdelati tudi iz številnih drugih materialov kot so les, furnir, mediapan, iverka, osb...Materialu iz katerega so izdelani korpusi omar pa je možno dodati tudi vratca iz različnih stekel (navadnih, peskanih, mlečnih, barvnih, ornamentalnih) ter ogledal (zatemnjenih, klasičnih, barvnih, graviranih, antik...) Zaradi široke izbire materialov lahko vgradne omare stilsko popolnoma prilagodimo ostali opremi v stanovanju oz. hiši (pohištvu, tlakom, barvam sten ter drugi opremi). Ker vgradne omare predstavljajo znaten delež površin v prostoru svetujemo, da izbirate svetlejše barve, ki ne bodo zatemnile prostora.

  1.3 Garderobne sobe

  V kolikor imamo za garderobo na voljo sobo ali večjo nišo je možno iz vgradnih omar sestaviti tudi t.i. garderobno sobo.  V tem primeru garderobne omare običajno nimajo vratc ampak samo korpuse z različnimi elementi (obešali, predali, policami...). Z drsnimi ali klasičnimi vrati se zapre zgolj vhod v garderobno sobo. 

  1.4 Cena vgradne omare

  Čeprav obstaja splošni vtis, da so vgradne, po meri izdelane omare precej dražje od navadnih, se le-ta velikokrat  izkaže za napačnega. Vse je odvisno od izbranih materialov in dodatkov, vendar v največ primerih, če primerjamo ceno kvadratnega metra izkoriščenega prostora pri klasični in vgradni omari, ugotovimo, da je cena vgradne omare ugodnejša. Odločitev za vgradno omaro z drsnimi vrati tudi nekoliko zniža ceno omare. Od materialov za omare je najcenejši iveral v svetlih tonih, dražje pa so ličnice iz stekel, ogledal, masivnega lesa...

  2. Izbira ponudnikov 

  Večina kakovostnejših ponudnikov tako tovarniško izdelanih vgradnih omar kot tudi mizarstva, ki izdelujejo vgradne omare po naročilu nudijo celovito rešitev, ki vključuje tako svetovanje, pripravo idejnih skic in načrtov, izmere na lokaciji do izdelave dostave, vnosa pohištva v prostor ter montaže. Odločite se za kakovostnega izvajalca z dobrimi referencami in ostanite brez skrbi glede tega, da bo pohištvo tako kot ste želeli ali pa še bolje.  

  3. Različne notranje razporeditve vgradnih omar

  Poleg zunanje podobe vaše vgradne omare je iz uporabnega vidika zelo pomembna tudi notranja konfiguracija omare. Uporabite različne pohištvene elemente, da z njimi resnično kar najbolje izkoristite prostor in si zagotovite urejeno in pregledno shranjevanje, skrito pred pogledi.  

  3.1 Razmislite o tem kaj potrebujete

  Nekateri imajo več oblek kot srajc, drugi pa več čevljev kot kril. Predno se lotite zunanje podobe omare razmislite, za kaj potrebujete vgradne omare in kako jih boste uporabljali. To vam bo pomagalo določiti velikost in notranjo konfiguracijo vaše omare. Ker je izdelana oz. sestavljena po meri jo lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in se odločite za več predalov ali prostora za obešanje, nizke ali visoke police, ogledala...Pri razmeščanju elementov imejte v mislih nekaj pravil:

  - Najpogosteje uporabljene predmete postavite v višino oči, tiste, ki jih uporabljate manj pa na dno. Najredkeje uporabljene stvari postavite na najvišje police

  - Dobro razporejeno garderobo je lažje pospraviti in v njej najti stvari brez težav.

  - Priporočljivo je, da so police široke vsaj 30 cm in globoke vsaj 35 cm. To je namreč povprečna velikost zloženih oblačil. Ta dimenzija vam bo omogočila, da oblačila zložite do vrha, ne da bi pri tem morali segati od zadaj.

  3.2 Kombinacija odprtih polic in predalov

  Predali na splošno vašo vgradno omaro podražijo zaradi dodatnih materialov in namestitve vodil, ličnic ter ročajev. Predali bodo obenem omejili razpoložljivi prostor za shranjevanje v vaši omari. So pa predali zelo uporabni na nižjih ravneh omare, saj jih lahko potegnete ven in pogledate navzdol, namesto da se upognete in pokukate globoko v odprto polico. Namesto predalov lahko za shranjevanje oblačil in drugih predmetov uporabite ustrezne košare ali škatle. Lahko uporabite manjše škatle za nakit in večje za spodnje perilo in nogavice. Takšna dodatna oprema omogoča več prostora in prilagodljivosti v vaši garderobi. Ko potrebujete več prostora na odprtih policah, košare preprosto odstranite in jih postavite drugam.

  3.3 Več oblek potrebuje več obešalnega prostora 

  Prostor za obešanje oblačil je v vgradni omari nujno potreben za oblačila, ki jih je potrebno likati. Ženske ponavadi potrebujejo več visečega prostora kot moški in dobro je imeti tako možnost za obešanje daljših oblačil (obleke, plašči...) kot za obešanje krajših kosov (srajce, jakne, suknjiči, hlače, krila...). Na splošno velja, da je prostora za obešanje krajših kosov dvakrat toliko kot za obešanje daljših.

  3.4 Uporabni pohištveni dodatki

  Ko se odločite za ustrezno razporeditev notranjega prostora vgradne omare, lahko z uporabo pohištvenih dodatkov še izboljšate uporabnost prostora v omari. 

  Izvlečne police

  Ti notranji organizatorji zavzamejo manj višine kot običajni predali in so kot nalašč za shranjevanje nakita, manšet ali ure.

  Izvlečne košare

  Kot smo že omenili, če ne želite porabiti preveč prostora v omari za predale, lahko na police umestite shranjevalne košare, ki jih lahko povlečete ven.To je še posebej uporabno za dolgotrajnejše shranjevanje zimskih oblačil, rezervne posteljnine, odej... 

  Izvlečne kljuke

  Na izvlečne kljuke lahko obesimo pasove in torbice ter se na ta način izognemo zapletanju in neredu. Pasove in torbice imamo pred očmi kar nam olajša izbiro. 

  Izvlečni obešalniki za hlače

  Veliko prostora boste v omari prihranili z namestitvijo obešalnikov za hlače. Če vsak par hlač obesite na svoj obešalnik to zavzame veliko prostora. 

  Ogledala

  Če na ali v omaro vgradite zrcalo, boste ustvarili iluzijo večjega prostora. V kolikor ogledalo uporabljate samo ob oblačenju, ga lahko umestite na notranjo stran omarnih vrat. Lahko pa dodate ogledalo na zunanja vrata garderobne omare, da bo vaš prostor videti večji in svetlejša, poleg tega pa lahko preverite svoj izgled pred odhodom iz hiše.

  Osvetlitev omare

  Omaro lahko osvetlimo na različne načine. Lahko jo osvetlimo od zunaj ali od znotraj. Kakovostnejše vgradne omare imajo običajno vgrajene led luči. Pri tem je pomembno, da je svetloba LED žarnice v hladnem spektru. Tako boste bolj jasno videli obrise in barve predmetov v notranjosti.

  Tečaji z mehkim zapiranjem

  Danes je to standardna dodatna oprema večine kakovostnejših vgradnih garderob. Tečaji z mehkim zapiranjem omogočajo, da se vrata zaprejo brez glasnega zvoka udarca. Tudi na predale lahko namestite dodatek za mehko zapiranje.

  4. Postopek naročila in izdelave vgradne omare

  4.1 Kakovostno svetovanje

  Svetovalci v salonih in pri mizarjih vam lahko ponudijo številne ideje in rešitve, na katere sami najbrž ne bi pomislili. Dobro vam bodo lahko svetovali glede optimalne izrabe prostora, vam pomagali reševati prostorske zagate ter vam predlagali različne stilske in barvne rešitve. Zaupajte jim svoje želje, priskrbite podatke o prostoru ter ne pozabite omeniti morebitne posebnosti, ki jih želite poudariti. Da si boste lažje predstavljali kako bo omara izgledla vam bodo pripravili idejne skice ter načrte in po želji tudi 3D izris. Pri svetovanju se stremi k temu, da se vaš prostor maksimalno izkoristi, da se ustvari funkcionalna razporeditev notranjega prostora omare, željen estetski izgled in dodelani detajli. 

  4.2 Izvedba

  Po opravljenem ogledu na licu mesta na katerem se opravijo tudi meritve, boste prejeli končni načrt vgradne omare, ki ga potrdite. Tako v primeru tovarniško izdelanih omar kot izdelave po meri pri mizarju je nek običajni rok izvedbe in montaže približno 3 tedne. Seveda pa je to odvisno od zasedenosti mizarja in drugih dejavnikov, ki lahko vplivajo na podaljšanje roka izvedbe (poletne počitnice...)

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  VGRADNA OMARA

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izdelavo in montažo vgradne omare z drsnimi vrati s počasnim zapiranjem. Material beli iveral. Dimenzije 2 x 2,5 x 0.65 m.

  Lp 450 € do 750 €


  ........

  VGRADNO OMARO Z DRSNIMI VRATI

  Pozdravljeni,

  potrebovali bi vgradno omaro v omenjenih dimenzijah z drsnimi vrati v natur barvi (brez alu okovja, da je videz čim bolj minimalističen). V notranjosti potrebujemo:

  - vsaj 2 obešalni plaici
  - 4 do 6 predalov
  - nekaj polic

  ***
  Hkrati me zanima še obnova Rex stola bele barve, ki mu je na nekaj mestih odstopil furnir.

  Lp 990 € do 1650 €


  ........

  OMARA Z DRSNIMI VRATI

  Pozdravljeni,

  potrebujem garderobno omara z drsnimi vrati, dimenzij približno 130x55x210 cm. Bele barve, iveral, dvoje drsnih vrat, 3 predala, 1 drog za obešanje, ostalo police.

  Lp 360 € do 600 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, VGRADNO OMARO Z DRSNIMI VRATI, 260CM,145CM,70CM
  Vgradne omare, Renče

  900 € do 1500 €

  CENA, IZDELAVA GARDEROBNE OMARE PO MERI, CCA 3M VIŠINE, 2M ŠIRINA, 0.5 M GLOBINA
  Vgradne omare, Celje

  450 € do 750 €

  CENA, GARDEROBNO OMARO ZA MLADINSKO SOBK, 260× 140 X 150
  Vgradne omare, Celje

  900 € do 1500 €

  CENA, GARDEROBNA OMARA, 107 SIRINA, 240 VISINA, 60 GLOBINA
  Vgradne omare, Kranj

  900 € do 1500 €

  CENA, 2 GARDEROBNI OMARI PO MERI + TV OMARICO, V OPISU
  Vgradne omare, Mengeš

  1170 € do 1950 €

  CENA, VGRADNO OMARO V OBLIKI ČRKE U V GARDEROBNI SOBICI, DIMENZIJA GARDEROBNE SOBICE: 2,3M X 1,25M. VIŠINA STROPA 2,9M
  Vgradne omare, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, VGRADNA OMARA ZA SPALNICO, 250 CM X 326 CM X 60 CM
  Vgradne omare, Kresnice

  540 € do 900 €

  CENA, VGRADNE OMARE PO MERI, V OPISU
  Vgradne omare, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  CENA, IZDELAVA VGRADNE OMARE, VIŠINA CCA 241 X ŠIRINA CCA 95 X GLOBINA CCA 55
  Vgradne omare, Ljubljana

  720 € do 1200 €

  CENA, PREGRADNO STENO Z OMARAMI, V PRILOGI
  Vgradne omare, Ljubljana

  1395 € do 2325 €

  CENA, VGRADNA OMARA NA GALERIJI, CCA 8M DOLŽINE, CCA 1,3M VIŠINE
  Vgradne omare, Žirovnica

  1800 € do 3000 €

  CENA, VGRADNE OMARE V DNEVNI SOBI , 300 X 220 X 60
  Vgradne omare, Maribor

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNA OMARA , 250 X 220 X 50 CM
  Vgradne omare, Vrhnika

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNA OMARA NA HODNIKU, VISINA 250CM, SIRINA 230CM, GLOBINA 40CM
  Vgradne omare, Sežana

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNO OMARO , 240X200X50-55CM
  Vgradne omare, Radovljica

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNA OMARA, 290X225X55 CM
  Vgradne omare, Dornava

  891 € do 1485 €

  CENA, VGRADNO OMARO ZA OBLAČILA Z MASIVNIMI VRATI, V OPISU
  Vgradne omare, Dob

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNO OMARO, VIŠINA 244 CM,ŠIRINA 290 CM,GLOBINA 66 CM
  Vgradne omare, Limbuš

  1350 € do 2250 €

  CENA, VGRADNA OMARA, 2540X4000X800 + ŠIRINA 1800 KOTNA
  Vgradne omare, Miklavž Na Dravskem Polju

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNA OMARA V PREDSOBI, 1 KOM
  Vgradne omare, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNE OMARE, 1 - 2M DOLŽINE DO STROPA, DRUGA JE POD STOPNIŠČEM
  Vgradne omare, Sežana

  765 € do 1275 €

  CENA, REGAL DNEVNA SOBA, 1 KOM
  Vgradne omare, Velenje

  810 € do 1350 €

  CENA, GARDEROBNE OMARE , ENA OMARA: V 2,45M DO STROPA; ŠIRINA 4,2M IN GLOBINA 0,5M; DRUGA OMARA; V 2,45M, ŠIRINA 2M IN GLOBINA 0,5M.
  Vgradne omare, Mengeš

  990 € do 1650 €

  CENA, DVE GARDEROBNI OMARI, (124X64X270) IN (120X60X270)
  Vgradne omare, Maribor

  1800 € do 3000 €

  CENA, GARDEROBNE IN NOČNE OMARE PO MERI, V PRILOGI
  Vgradne omare, Tržič

  1350 € do 2250 €

  CENA, VGRADNA OMARA Z DRSNIMI VRATI, ŠIR. 3,60 X GLOBINA 60 CM X VIŠ. 2,45 M
  Vgradne omare, Novo mesto

  810 € do 1350 €

  CENA, GARDEROBNA SOBA, 6,2 M2
  Vgradne omare, Rogaška Slatina

  900 € do 1500 €

  CENA, IZDELAVA VGRADNE OMARE, 1 KOM
  Vgradne omare, Vrhnika

  900 € do 1500 €

  CENA, GARDEROBNO OMARO + KUBUS, 280X322X60 IN 280X163X203
  Vgradne omare, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  CENA, VGRADNA OMARA, V 269 Š 331 G LEVO 70 G DESNO 38
  Vgradne omare, Grosuplje

  450 € do 750 €

  CENA, VGRADNA OMARA OD STENE DO STENE, 255 VIŠINA, 280 CM ŠIRINA, 60 CM GLOBINA
  Vgradne omare, Postojna

  630 € do 1050 €

  CENA, VGRADNA OMARO, 270 X 250 X 60 CM
  Vgradne omare, Ljubljana

  585 € do 975 €

  CENA, VGRADNI GARDEROBNI OMARI, 250 X 120 X 50CM
  Vgradne omare, Ljubljana

  1620 € do 2700 €

  CENA, VGRADNO OMARO, CCA V׊XG= 235×125X55
  Vgradne omare, Šentjur

  900 € do 1500 €

  CENA, VGRADNA OMARA ZA MANSARDO, PO OPISU
  Vgradne omare, Cerklje na Gorenjskem

  333 € do 555 €

  CENA, GARDEROBNA OMARA, 220 X 150 X 70 CM
  Vgradne omare, Šenčur

  495 € do 825 €  Poglej druge končane projekte in cene

  VGRADNE OMARE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 857 PODJETIJ ZA VGRADNE OMARE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VGRADNE OMARE?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane