Vgradne omare - cena in cenik za vgradnjo

Kakšna je cena vgradne omare? Z vgradno omaro po meri boste popolnoma izkoristili prostor v hiši. Prostor bo tako izgledal večji in pospravljen. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od velikosti omare, materiala (les, iverka, mdf, osb, furnir, ogledalo, steklo idr.), načina odpiranja vrat (krilna, drsna), vrste polic in seveda od izvajalca. Povprečna cena za dobavo in montažo vgradne omare znaša med 150-500 EUR/tm. Za bolj točno ponudbo narišite skico.

Komu zaupati izdelavo vgradne omare? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim mizarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA VGRADNO OMARO


Cena vgradne omare. Cena za dobavo in montažo povprečne vgradne omare.

180.00 €/tm

MINIMALNA CENA
€/tm

SREDNJA CENA
600.00 €/tm

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Vgradne omare po meri - cena

Vgradne omare po meri - cena

Z vgradno omaro veliko bolje izkoristimo prostor, ki je na voljo in mu s tem povečamo vrednost. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od materiala (masiven les, osb, mdf iveral), velikosti omare, načina odpiranja (krilna ali drsna vrata), dodatkov (steklo, ogledalo, potisk) in seveda od ponudnika. Običajna višina vgradne omare je 2,40m.

170 €/m2

MINIMALNA CENA
200 €/m2

SREDNJA CENA
230 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Vgradne omare - cena in cenik za vgradnjo

DRUGE CENE ZA VGRADNE OMARE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Vgradna omara - vse kar morate vedeti

1.Prednosti vgradnih omar

vgradne-omare.jpg
Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora.

1.1 Prihranek prostora

Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora, saj boste lahko izkoristili ves prostor, ki je na voljo. Pri vgradni omari, ki poteka od tal do stropa boste prihranili tudi nekaj materiala oz. stroškov saj omara nima stropne ploskve. Namesto nje se uporabi kar zid oziroma strop vašega prostora. Vgradne omare se pogosto vgradijo tudi od stene do stene. Tudi v tem primeru prihranite, saj ni potrebno izdelati stranskih ličnic omare. V mansardnih prostorih in prostorskih nišah kjer, zaradi specifične oblike prostora, ni možno postaviti klasične omare, so vgradne omare edina rešitev. Vgradne omare pa omogočajo tudi izvedbo z drsnimi vrati s čimer pridobite tudi prostor pred omaro. To je še posebej zaželjeno v ozkih hodnikih in drugih prostorih, kjer bi odprta klasična vrata onemogočala prehod, denimo v spalnici ob postelji. 

1.2 Prilagoditev barve in sloga omare z ostalo opremo 

Pri vgradni omari izdelani po meri lahko izbirate stil, barvo in material iz katerega bo omara izdelana. Najbolj pogosto uporabljen material za vgradne omare je, zaradi njegove prilagodljivosti in ugodne cene, iveral. Ta material je na voljo v širokem spektru barvnih različic. Lahko je mat ali visoko sijajni. Izbiramo lahko tudi med številnimi lesnimi in drugimi dekorji, ki so lahko tudi reliefni. Poleg iverala je možno vgradne omare izdelati tudi iz številnih drugih materialov kot so les, furnir, mediapan, iverka, osb...Materialu iz katerega so izdelani korpusi omar pa je možno dodati tudi vratca iz različnih stekel (navadnih, peskanih, mlečnih, barvnih, ornamentalnih) ter ogledal (zatemnjenih, klasičnih, barvnih, graviranih, antik...) Zaradi široke izbire materialov lahko vgradne omare stilsko popolnoma prilagodimo ostali opremi v stanovanju oz. hiši (pohištvu, tlakom, barvam sten ter drugi opremi). Ker vgradne omare predstavljajo znaten delež površin v prostoru svetujemo, da izbirate svetlejše barve, ki ne bodo zatemnile prostora.

1.3 Garderobne sobe

V kolikor imamo za garderobo na voljo sobo ali večjo nišo je možno iz vgradnih omar sestaviti tudi t.i. garderobno sobo.  V tem primeru garderobne omare običajno nimajo vratc ampak samo korpuse z različnimi elementi (obešali, predali, policami...). Z drsnimi ali klasičnimi vrati se zapre zgolj vhod v garderobno sobo. 

1.4 Cena vgradne omare

Čeprav obstaja splošni vtis, da so vgradne, po meri izdelane omare precej dražje od navadnih, se le-ta velikokrat  izkaže za napačnega. Vse je odvisno od izbranih materialov in dodatkov, vendar v največ primerih, če primerjamo ceno kvadratnega metra izkoriščenega prostora pri klasični in vgradni omari, ugotovimo, da je cena vgradne omare ugodnejša. Odločitev za vgradno omaro z drsnimi vrati tudi nekoliko zniža ceno omare. Od materialov za omare je najcenejši iveral v svetlih tonih, dražje pa so ličnice iz stekel, ogledal, masivnega lesa...

2. Izbira ponudnikov 

Večina kakovostnejših ponudnikov tako tovarniško izdelanih vgradnih omar kot tudi mizarstva, ki izdelujejo vgradne omare po naročilu nudijo celovito rešitev, ki vključuje tako svetovanje, pripravo idejnih skic in načrtov, izmere na lokaciji do izdelave dostave, vnosa pohištva v prostor ter montaže. Odločite se za kakovostnega izvajalca z dobrimi referencami in ostanite brez skrbi glede tega, da bo pohištvo tako kot ste želeli ali pa še bolje.  

3. Različne notranje razporeditve vgradnih omar

Poleg zunanje podobe vaše vgradne omare je iz uporabnega vidika zelo pomembna tudi notranja konfiguracija omare. Uporabite različne pohištvene elemente, da z njimi resnično kar najbolje izkoristite prostor in si zagotovite urejeno in pregledno shranjevanje, skrito pred pogledi.  

3.1 Razmislite o tem kaj potrebujete

Nekateri imajo več oblek kot srajc, drugi pa več čevljev kot kril. Predno se lotite zunanje podobe omare razmislite, za kaj potrebujete vgradne omare in kako jih boste uporabljali. To vam bo pomagalo določiti velikost in notranjo konfiguracijo vaše omare. Ker je izdelana oz. sestavljena po meri jo lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in se odločite za več predalov ali prostora za obešanje, nizke ali visoke police, ogledala...Pri razmeščanju elementov imejte v mislih nekaj pravil:

- Najpogosteje uporabljene predmete postavite v višino oči, tiste, ki jih uporabljate manj pa na dno. Najredkeje uporabljene stvari postavite na najvišje police

- Dobro razporejeno garderobo je lažje pospraviti in v njej najti stvari brez težav.

- Priporočljivo je, da so police široke vsaj 30 cm in globoke vsaj 35 cm. To je namreč povprečna velikost zloženih oblačil. Ta dimenzija vam bo omogočila, da oblačila zložite do vrha, ne da bi pri tem morali segati od zadaj.

3.2 Kombinacija odprtih polic in predalov

Predali na splošno vašo vgradno omaro podražijo zaradi dodatnih materialov in namestitve vodil, ličnic ter ročajev. Predali bodo obenem omejili razpoložljivi prostor za shranjevanje v vaši omari. So pa predali zelo uporabni na nižjih ravneh omare, saj jih lahko potegnete ven in pogledate navzdol, namesto da se upognete in pokukate globoko v odprto polico. Namesto predalov lahko za shranjevanje oblačil in drugih predmetov uporabite ustrezne košare ali škatle. Lahko uporabite manjše škatle za nakit in večje za spodnje perilo in nogavice. Takšna dodatna oprema omogoča več prostora in prilagodljivosti v vaši garderobi. Ko potrebujete več prostora na odprtih policah, košare preprosto odstranite in jih postavite drugam.

3.3 Več oblek potrebuje več obešalnega prostora 

Prostor za obešanje oblačil je v vgradni omari nujno potreben za oblačila, ki jih je potrebno likati. Ženske ponavadi potrebujejo več visečega prostora kot moški in dobro je imeti tako možnost za obešanje daljših oblačil (obleke, plašči...) kot za obešanje krajših kosov (srajce, jakne, suknjiči, hlače, krila...). Na splošno velja, da je prostora za obešanje krajših kosov dvakrat toliko kot za obešanje daljših.

3.4 Uporabni pohištveni dodatki

Ko se odločite za ustrezno razporeditev notranjega prostora vgradne omare, lahko z uporabo pohištvenih dodatkov še izboljšate uporabnost prostora v omari. 

Izvlečne police

Ti notranji organizatorji zavzamejo manj višine kot običajni predali in so kot nalašč za shranjevanje nakita, manšet ali ure.

Izvlečne košare

Kot smo že omenili, če ne želite porabiti preveč prostora v omari za predale, lahko na police umestite shranjevalne košare, ki jih lahko povlečete ven.To je še posebej uporabno za dolgotrajnejše shranjevanje zimskih oblačil, rezervne posteljnine, odej... 

Izvlečne kljuke

Na izvlečne kljuke lahko obesimo pasove in torbice ter se na ta način izognemo zapletanju in neredu. Pasove in torbice imamo pred očmi kar nam olajša izbiro. 

Izvlečni obešalniki za hlače

Veliko prostora boste v omari prihranili z namestitvijo obešalnikov za hlače. Če vsak par hlač obesite na svoj obešalnik to zavzame veliko prostora. 

Ogledala

Če na ali v omaro vgradite zrcalo, boste ustvarili iluzijo večjega prostora. V kolikor ogledalo uporabljate samo ob oblačenju, ga lahko umestite na notranjo stran omarnih vrat. Lahko pa dodate ogledalo na zunanja vrata garderobne omare, da bo vaš prostor videti večji in svetlejša, poleg tega pa lahko preverite svoj izgled pred odhodom iz hiše.

Osvetlitev omare

Omaro lahko osvetlimo na različne načine. Lahko jo osvetlimo od zunaj ali od znotraj. Kakovostnejše vgradne omare imajo običajno vgrajene led luči. Pri tem je pomembno, da je svetloba LED žarnice v hladnem spektru. Tako boste bolj jasno videli obrise in barve predmetov v notranjosti.

Tečaji z mehkim zapiranjem

Danes je to standardna dodatna oprema večine kakovostnejših vgradnih garderob. Tečaji z mehkim zapiranjem omogočajo, da se vrata zaprejo brez glasnega zvoka udarca. Tudi na predale lahko namestite dodatek za mehko zapiranje.

4. Postopek naročila in izdelave vgradne omare

4.1 Kakovostno svetovanje

Svetovalci v salonih in pri mizarjih vam lahko ponudijo številne ideje in rešitve, na katere sami najbrž ne bi pomislili. Dobro vam bodo lahko svetovali glede optimalne izrabe prostora, vam pomagali reševati prostorske zagate ter vam predlagali različne stilske in barvne rešitve. Zaupajte jim svoje želje, priskrbite podatke o prostoru ter ne pozabite omeniti morebitne posebnosti, ki jih želite poudariti. Da si boste lažje predstavljali kako bo omara izgledla vam bodo pripravili idejne skice ter načrte in po želji tudi 3D izris. Pri svetovanju se stremi k temu, da se vaš prostor maksimalno izkoristi, da se ustvari funkcionalna razporeditev notranjega prostora omare, željen estetski izgled in dodelani detajli. 

4.2 Izvedba

Po opravljenem ogledu na licu mesta na katerem se opravijo tudi meritve, boste prejeli končni načrt vgradne omare, ki ga potrdite. Tako v primeru tovarniško izdelanih omar kot izdelave po meri pri mizarju je nek običajni rok izvedbe in montaže približno 3 tedne. Seveda pa je to odvisno od zasedenosti mizarja in drugih dejavnikov, ki lahko vplivajo na podaljšanje roka izvedbe (poletne počitnice...)

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMGARDEROBNI OMARI Z OGLEDALOM

Pozdravljeni.

Za hodnik potrebujem 2 omarici za garderobo (čevlje in obleke) in ogledalo. Ena omarica bi imela tudi klop.
Material bel iveral z kombinacijo hrasta.

Lp 900 € do 1500 €


........

GARDEROBNA OMARA

Pozdravljeni,

potrebna je izdelava garderobne omare na hodniku.

Prosim za ponudbo.

LP 900 € do 1500 €


........

OMARA PO MERI

Pozdravljeni,

potrebujem ponudbo za ponudbo za omaro dimenzije 400 x 60 x 240 cm. Material iveral bele barve, vrata na pante, cca 3 m omar so police, 1 m pa za obešalnike.

Lp 900 € do 1500 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, VGRADNE OMARE, 3 KOM
Vgradne omare, Maribor

2700 € do 4500 €

CENA, VGRADNA OMARA ZA DNEVNO SOBO, V 190 CM, Š 360 CM, G 60 CM
Vgradne omare, Trbovlje

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, 2.65
Vgradne omare, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA V BELI BARVI, BREZ VRAT , 236 DOLŽINE X 197CM ŠIRINE X 60CM GLOBINE
Vgradne omare, Laško

1080 € do 1800 €

CENA, VGRADNE OMARE ZA SPALNICO V MANSARDI, 5M VISOKIH IN 5M NIZKIH OMAR
Vgradne omare, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, CCA.205X248X58
Vgradne omare, Idrija

900 € do 1500 €

CENA, VEČJA OMARA, 480 CM
Vgradne omare, Ljubljana

1080 € do 1800 €

CENA, VGRADNA OMARA, 300 X 255 X 60 CM
Vgradne omare, Koper

675 € do 1125 €

CENA, VGRADNA OMARA, 280X170X60
Vgradne omare, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, GARDEROBNA OMARA ZA SPALNICO, 3210 X 2640 X 700 MM
Vgradne omare, Sv. Trojica V Slovenskih Goricah

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, 250, 310, 60
Vgradne omare, Koper

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNO OMARO IN TV VISEČO OMARICO, V OPISU
Vgradne omare, Ljubljana

1170 € do 1950 €

CENA, VGRADNA OMARA, 300 X 267 X 70 CM
Vgradne omare, Ljubljana

675 € do 1125 €

CENA, 2 VGRADNI OMARI, 290X60X270, 180X60X270
Vgradne omare, Slovenj Gradec

1350 € do 2250 €

CENA, OMARO V GARDEROBNI SOBI (BREZ VRAT) IN PA OMARO V SPALNICI, GARDEROBNA SOBA V VELIKOSTI 320X110, OMARA V SPALNICI GLOBINA:50, DOLŽINA:300, VIŠINA CCA 240
Vgradne omare, Postojna

1170 € do 1950 €

CENA, OMARA PO MERI, NIZKA, V MANSARDI, 3000-4000CM
Vgradne omare, Zagorje ob Savi

675 € do 1125 €

CENA, VGRADNA OMARA, 1 KOM
Vgradne omare, Ljubljana - Šentvid

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, 375+135 (NA L), Š= 70 CM, H=257
Vgradne omare, Cirkulane

1350 € do 2250 €

CENA, VZIDANO OMARO, 300X240CM, ŠIRI.60CM
Vgradne omare, Ljubljana

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNE OMARE PO MERI, KOPALNIŠKI ELEMENTI, PO NAČRTIH
Vgradne omare, Maribor

5400 € do 9000 €

CENA, GARDEROBNO OMARO PO MERI, 230, 150, 60
Vgradne omare, Cerknica

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, 148 CM ŠIRINA, 240 CM VIŠINA, 50 CM GLOBINA
Vgradne omare, Kamnik

360 € do 600 €

CENA, KOTNA OMARA, 173 X 339 STENE. . 60 ŠIRINA 258 VIŠINA
Vgradne omare, Velenje

900 € do 1500 €

CENA, OMARA ZA ČEVLJE IN PREDALNIK V PREDSOBI, 141X223X60 IN 91X88X60
Vgradne omare, Brezovica Pri Ljubljani

675 € do 1125 €

CENA, PREDSOBA IN VGRADNA OMARA, 71X89X252
Vgradne omare, Idrija

900 € do 1500 €

CENA, OMARO PO MERI V PREDSOBI, PO OPISU
Vgradne omare, Slovenske Konjice

675 € do 1125 €

CENA, VGRADNO OMARO, TER OMARO ZA ČEVLJE, 250X 265X 60(MAX)
Vgradne omare, Pivka

1080 € do 1800 €

CENA, VGRADNA OMARA Z DRSNIMI VRATI, 250X170X52
Vgradne omare, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, 2.60 X 1.80 X 60 CM
Vgradne omare, Maribor

585 € do 975 €

CENA, VGRADNO OMARO, 60CM(G) X 270CM(Š) X 245CM (V)
Vgradne omare, Nova Cerkev

630 € do 1050 €

CENA, 3 VGRADNE OMARE, VIŠINA 250, GLOBINA 60, ŠIRINE: 180, 340, 205
Vgradne omare, Sežana

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA GARDEROBNA OMARA, V OPISU
Vgradne omare, Koper

900 € do 1500 €

CENA, VGRADNA OMARA, 150X200 CM
Vgradne omare, Breginj

900 € do 1500 €

CENA, IZDELAVA IN VGRADNJA DRSNIH VRAT (DEMONTAŽA STARIH) IN OMARE, DRSNA VRATA : 1.S: 430CMX110CM, 2.S:340CMX110CM, 3.S:390CMX110CM
Vgradne omare, Žalec

855 € do 1425 €

CENA, VGRADNA GARDEROBNA OMARA, 1X GARDEROBNA OMARA, PREDSOBA IN POD STOPNICAMI
Vgradne omare, Maribor

675 € do 1125 €

CENA, OMARA ZA HODNIK, VIŠINA 260, ŠIRINA 200 CM, GLOBINA 40 CM
Vgradne omare, Ljubljana

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

VGRADNE OMARE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

880+ PODJETIJ ZA VGRADNE OMARE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VGRADNE OMARE?

SLOVENIA
MOJMOJSTER.NET

Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

00386 40 145 800

© 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane