Za področje

  Vgradne omare - cena in cenik za vgradnjo

  Kakšna je cena vgradne omare? Z vgradno omaro po meri boste popolnoma izkoristili prostor v hiši. Prostor bo tako izgledal večji in pospravljen. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od velikosti omare, materiala (les, iverka, mdf, osb, furnir, ogledalo, steklo idr.), načina odpiranja vrat (krilna, drsna), vrste polic in seveda od izvajalca. Povprečna cena za dobavo in montažo vgradne omare znaša med 150-500 EUR/tm. Za bolj točno ponudbo narišite skico.

  Komu zaupati izdelavo vgradne omare? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim mizarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za vgradno omaro


  Cena vgradne omare. Cena za dobavo in montažo povprečne vgradne omare.

  180.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  300.00 €/tm

  SREDNJA CENA
  600.00 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vgradne omare po meri - cena

  Z vgradno omaro veliko bolje izkoristimo prostor, ki je na voljo in mu s tem povečamo vrednost. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od materiala (masiven les, osb, mdf iveral), velikosti omare, načina odpiranja (krilna ali drsna vrata), dodatkov (steklo, ogledalo, potisk) in seveda od ponudnika. Običajna višina vgradne omare je 2,40m.

  Vgradne omare po meri - cena
  170 €/m2

  MINIMALNA CENA
  200 €/m2

  SREDNJA CENA
  230 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Vodič po povprečnih cenah: Vgradne omare (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Vgradna omara - vse kar morate vedeti

  1.Prednosti vgradnih omar

  vgradne-omare.jpg
  Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora.

  1.1 Prihranek prostora

  Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora, saj boste lahko izkoristili ves prostor, ki je na voljo. Pri vgradni omari, ki poteka od tal do stropa boste prihranili tudi nekaj materiala oz. stroškov saj omara nima stropne ploskve. Namesto nje se uporabi kar zid oziroma strop vašega prostora. Vgradne omare se pogosto vgradijo tudi od stene do stene. Tudi v tem primeru prihranite, saj ni potrebno izdelati stranskih ličnic omare. V mansardnih prostorih in prostorskih nišah kjer, zaradi specifične oblike prostora, ni možno postaviti klasične omare, so vgradne omare edina rešitev. Vgradne omare pa omogočajo tudi izvedbo z drsnimi vrati s čimer pridobite tudi prostor pred omaro. To je še posebej zaželjeno v ozkih hodnikih in drugih prostorih, kjer bi odprta klasična vrata onemogočala prehod, denimo v spalnici ob postelji. 

  1.2 Prilagoditev barve in sloga omare z ostalo opremo 

  Pri vgradni omari izdelani po meri lahko izbirate stil, barvo in material iz katerega bo omara izdelana. Najbolj pogosto uporabljen material za vgradne omare je, zaradi njegove prilagodljivosti in ugodne cene, iveral. Ta material je na voljo v širokem spektru barvnih različic. Lahko je mat ali visoko sijajni. Izbiramo lahko tudi med številnimi lesnimi in drugimi dekorji, ki so lahko tudi reliefni. Poleg iverala je možno vgradne omare izdelati tudi iz številnih drugih materialov kot so les, furnir, mediapan, iverka, osb...Materialu iz katerega so izdelani korpusi omar pa je možno dodati tudi vratca iz različnih stekel (navadnih, peskanih, mlečnih, barvnih, ornamentalnih) ter ogledal (zatemnjenih, klasičnih, barvnih, graviranih, antik...) Zaradi široke izbire materialov lahko vgradne omare stilsko popolnoma prilagodimo ostali opremi v stanovanju oz. hiši (pohištvu, tlakom, barvam sten ter drugi opremi). Ker vgradne omare predstavljajo znaten delež površin v prostoru svetujemo, da izbirate svetlejše barve, ki ne bodo zatemnile prostora.

  1.3 Garderobne sobe

  V kolikor imamo za garderobo na voljo sobo ali večjo nišo je možno iz vgradnih omar sestaviti tudi t.i. garderobno sobo.  V tem primeru garderobne omare običajno nimajo vratc ampak samo korpuse z različnimi elementi (obešali, predali, policami...). Z drsnimi ali klasičnimi vrati se zapre zgolj vhod v garderobno sobo. 

  1.4 Cena vgradne omare

  Čeprav obstaja splošni vtis, da so vgradne, po meri izdelane omare precej dražje od navadnih, se le-ta velikokrat  izkaže za napačnega. Vse je odvisno od izbranih materialov in dodatkov, vendar v največ primerih, če primerjamo ceno kvadratnega metra izkoriščenega prostora pri klasični in vgradni omari, ugotovimo, da je cena vgradne omare ugodnejša. Odločitev za vgradno omaro z drsnimi vrati tudi nekoliko zniža ceno omare. Od materialov za omare je najcenejši iveral v svetlih tonih, dražje pa so ličnice iz stekel, ogledal, masivnega lesa...

  2. Izbira ponudnikov 

  Večina kakovostnejših ponudnikov tako tovarniško izdelanih vgradnih omar kot tudi mizarstva, ki izdelujejo vgradne omare po naročilu nudijo celovito rešitev, ki vključuje tako svetovanje, pripravo idejnih skic in načrtov, izmere na lokaciji do izdelave dostave, vnosa pohištva v prostor ter montaže. Odločite se za kakovostnega izvajalca z dobrimi referencami in ostanite brez skrbi glede tega, da bo pohištvo tako kot ste želeli ali pa še bolje.  

  3. Različne notranje razporeditve vgradnih omar

  Poleg zunanje podobe vaše vgradne omare je iz uporabnega vidika zelo pomembna tudi notranja konfiguracija omare. Uporabite različne pohištvene elemente, da z njimi resnično kar najbolje izkoristite prostor in si zagotovite urejeno in pregledno shranjevanje, skrito pred pogledi.  

  3.1 Razmislite o tem kaj potrebujete

  Nekateri imajo več oblek kot srajc, drugi pa več čevljev kot kril. Predno se lotite zunanje podobe omare razmislite, za kaj potrebujete vgradne omare in kako jih boste uporabljali. To vam bo pomagalo določiti velikost in notranjo konfiguracijo vaše omare. Ker je izdelana oz. sestavljena po meri jo lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in se odločite za več predalov ali prostora za obešanje, nizke ali visoke police, ogledala...Pri razmeščanju elementov imejte v mislih nekaj pravil:

  - Najpogosteje uporabljene predmete postavite v višino oči, tiste, ki jih uporabljate manj pa na dno. Najredkeje uporabljene stvari postavite na najvišje police

  - Dobro razporejeno garderobo je lažje pospraviti in v njej najti stvari brez težav.

  - Priporočljivo je, da so police široke vsaj 30 cm in globoke vsaj 35 cm. To je namreč povprečna velikost zloženih oblačil. Ta dimenzija vam bo omogočila, da oblačila zložite do vrha, ne da bi pri tem morali segati od zadaj.

  3.2 Kombinacija odprtih polic in predalov

  Predali na splošno vašo vgradno omaro podražijo zaradi dodatnih materialov in namestitve vodil, ličnic ter ročajev. Predali bodo obenem omejili razpoložljivi prostor za shranjevanje v vaši omari. So pa predali zelo uporabni na nižjih ravneh omare, saj jih lahko potegnete ven in pogledate navzdol, namesto da se upognete in pokukate globoko v odprto polico. Namesto predalov lahko za shranjevanje oblačil in drugih predmetov uporabite ustrezne košare ali škatle. Lahko uporabite manjše škatle za nakit in večje za spodnje perilo in nogavice. Takšna dodatna oprema omogoča več prostora in prilagodljivosti v vaši garderobi. Ko potrebujete več prostora na odprtih policah, košare preprosto odstranite in jih postavite drugam.

  3.3 Več oblek potrebuje več obešalnega prostora 

  Prostor za obešanje oblačil je v vgradni omari nujno potreben za oblačila, ki jih je potrebno likati. Ženske ponavadi potrebujejo več visečega prostora kot moški in dobro je imeti tako možnost za obešanje daljših oblačil (obleke, plašči...) kot za obešanje krajših kosov (srajce, jakne, suknjiči, hlače, krila...). Na splošno velja, da je prostora za obešanje krajših kosov dvakrat toliko kot za obešanje daljših.

  3.4 Uporabni pohištveni dodatki

  Ko se odločite za ustrezno razporeditev notranjega prostora vgradne omare, lahko z uporabo pohištvenih dodatkov še izboljšate uporabnost prostora v omari. 

  Izvlečne police

  Ti notranji organizatorji zavzamejo manj višine kot običajni predali in so kot nalašč za shranjevanje nakita, manšet ali ure.

  Izvlečne košare

  Kot smo že omenili, če ne želite porabiti preveč prostora v omari za predale, lahko na police umestite shranjevalne košare, ki jih lahko povlečete ven.To je še posebej uporabno za dolgotrajnejše shranjevanje zimskih oblačil, rezervne posteljnine, odej... 

  Izvlečne kljuke

  Na izvlečne kljuke lahko obesimo pasove in torbice ter se na ta način izognemo zapletanju in neredu. Pasove in torbice imamo pred očmi kar nam olajša izbiro. 

  Izvlečni obešalniki za hlače

  Veliko prostora boste v omari prihranili z namestitvijo obešalnikov za hlače. Če vsak par hlač obesite na svoj obešalnik to zavzame veliko prostora. 

  Ogledala

  Če na ali v omaro vgradite zrcalo, boste ustvarili iluzijo večjega prostora. V kolikor ogledalo uporabljate samo ob oblačenju, ga lahko umestite na notranjo stran omarnih vrat. Lahko pa dodate ogledalo na zunanja vrata garderobne omare, da bo vaš prostor videti večji in svetlejša, poleg tega pa lahko preverite svoj izgled pred odhodom iz hiše.

  Osvetlitev omare

  Omaro lahko osvetlimo na različne načine. Lahko jo osvetlimo od zunaj ali od znotraj. Kakovostnejše vgradne omare imajo običajno vgrajene led luči. Pri tem je pomembno, da je svetloba LED žarnice v hladnem spektru. Tako boste bolj jasno videli obrise in barve predmetov v notranjosti.

  Tečaji z mehkim zapiranjem

  Danes je to standardna dodatna oprema večine kakovostnejših vgradnih garderob. Tečaji z mehkim zapiranjem omogočajo, da se vrata zaprejo brez glasnega zvoka udarca. Tudi na predale lahko namestite dodatek za mehko zapiranje.

  4. Postopek naročila in izdelave vgradne omare

  4.1 Kakovostno svetovanje

  Svetovalci v salonih in pri mizarjih vam lahko ponudijo številne ideje in rešitve, na katere sami najbrž ne bi pomislili. Dobro vam bodo lahko svetovali glede optimalne izrabe prostora, vam pomagali reševati prostorske zagate ter vam predlagali različne stilske in barvne rešitve. Zaupajte jim svoje želje, priskrbite podatke o prostoru ter ne pozabite omeniti morebitne posebnosti, ki jih želite poudariti. Da si boste lažje predstavljali kako bo omara izgledla vam bodo pripravili idejne skice ter načrte in po želji tudi 3D izris. Pri svetovanju se stremi k temu, da se vaš prostor maksimalno izkoristi, da se ustvari funkcionalna razporeditev notranjega prostora omare, željen estetski izgled in dodelani detajli. 

  4.2 Izvedba

  Po opravljenem ogledu na licu mesta na katerem se opravijo tudi meritve, boste prejeli končni načrt vgradne omare, ki ga potrdite. Tako v primeru tovarniško izdelanih omar kot izdelave po meri pri mizarju je nek običajni rok izvedbe in montaže približno 3 tedne. Seveda pa je to odvisno od zasedenosti mizarja in drugih dejavnikov, ki lahko vplivajo na podaljšanje roka izvedbe (poletne počitnice...)

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vgradne omare?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Vgradna omara za spalnico

  Pozdravljeni,

  potrebovali bi vgradno omaro ( D: 245cm, V: 250cm in G: 50-60cm (za določit)
  +
  Predalnik za v spalnico
  ( D:200cm, V: 120cm G: 60cm)

  Lep pozdrav. 1800 € do 3000 €

  ........

  Garderobno omaro brez vrat

  Pozdravljeni.

  Omara je kotna, mere so 270x165 cm. Potrebovala bi vsaj štiri predale za nogavice in perilo. Nato pa veliko za obešanje in zlaganje perila. Stropi so 240 cm, omare pa bi naj bile do 2 metrov višine, da bi še zgoraj ostalo za škatle.

  Omara je kotna 270x165 cm, višina pa 200 cm. Globina pa 60 ali 70 cm, ne vem kaj je bolj praktično. Potrebujem nasvet.

  Lp 810 € do 1350 €

  ........

  Pohištvo po meri za dnevno sobo, jedilnico

  Pozdravljeni,

  potrebujem pohištvo po meri. Visečo omaro v dnevni, ter jedilnico. Š140*V75G0,45 DNEVNA OMARA 2*VRATA LEVO DESNO V SREDINI 4*PREDALNIKA JEDILNICA STOL Š 125CM Š 0,70,TER 3*STOLA...
  Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Vgradna omara za predsobo, 256, 120, 36
  Vgradne omare, Trbovlje

  621 € do 1035 €

  Cena, Preprosta omara po meri, 1
  Vgradne omare, Rimske Toplice

  1080 € do 1800 €

  Cena, Omare po meri, Po opisu
  Vgradne omare, Maribor

  4050 € do 6750 €

  Cena, Garderobna omara po meri, 247s x 163v
  Vgradne omare, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  Cena, Dve vgradni omari, v:240š:165g:50
  Vgradne omare, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Predsoba po meri, 260 x 220 x 40 cm
  Vgradne omare, Škofljica

  630 € do 1050 €

  Cena, Vgradna omara, Po opisu
  Vgradne omare, Medvode

  1350 € do 2250 €

  Cena, Garderobna omara po meri, DxVxG :Cca 4m x 2,5m x 50cm
  Vgradne omare, Pivka

  1260 € do 2100 €

  Cena, Vgradne omare na hodniku, Po opisu
  Vgradne omare, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Več različnih omar, po opisu
  Vgradne omare, Ankaran

  1350 € do 2250 €

  Cena, Omare po meri, Po opisu
  Vgradne omare, Šentjur

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izdelava vgradnih omar, 90 x 60 x 270 cm; 200 x 60 x 270 cm; 160 x 60 x 270 cm
  Vgradne omare, Celje

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vgradni omarni sestav s stenskimi ploščami, Po popisu
  Vgradne omare, Ljubljana

  3600 € do 6000 €

  Cena, Vgradna omara za dnevno sobo, 3 m x 2,22 m x 0,75 m
  Vgradne omare, Frankolovo

  810 € do 1350 €

  Cena, Vgradna omara za hodnik, Višina 240x350x40
  Vgradne omare, Škofja Loka

  810 € do 1350 €

  Cena, Omara po meri, Po opisu
  Vgradne omare, Maribor

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vgradna omara, Višina 2.5mŠirina 2m, Globina 65cm
  Vgradne omare, Kranj

  450 € do 750 €

  Cena, Vgradno omaro v mansardnem stanovanju s klasicnim odpiranjem., Višina: 2,3 m, širina: cca 3 m, globina: 0,38 m
  Vgradne omare, Maribor

  810 € do 1350 €

  Cena, Vgradna omara, 1. 2 × 5 × 0.6 m
  Vgradne omare, Ajdovščina

  360 € do 600 €

  Cena, Vgradna omara, 355cm x 248cm x 58cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  1080 € do 1800 €

  Cena, Vgradna omara v sobi, 1 kos
  Vgradne omare, Koper

  315 € do 525 €

  Cena, Predsobna omara od tal do stropa, V 246 cm, G 48.5 cm D 219 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Vgradna omara, Priblizno 2 m x 55 cm
  Vgradne omare, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, omara-predsoba, višina 250cm, globina 40cm, širina 110 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Vgradna omara za hodnik, Po opisu
  Vgradne omare, Ljubljana

  1170 € do 1950 €

  Cena, Omara v predsobi, Višina : 2,60 m dolžina : 3,75m
  Vgradne omare, Maribor

  900 € do 1500 €

  Cena, Izdelava omare po meri, načrt
  Vgradne omare, Ljubljana - Polje

  540 € do 900 €

  Cena, Vgradna omara, 240x5100x64
  Vgradne omare, Komenda

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vgradna omara, Po opisu
  Vgradne omare, Celje

  3600 € do 6000 €

  Cena, Vgradna omara za spalnico, 205 x 250 x 55
  Vgradne omare, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Pohištvo po meri, Po opisu
  Vgradne omare, Šmarje - Sap

  3150 € do 5250 €

  Cena, Vgradna omara, drseče vrate, 240 x 146 x 60 cm
  Vgradne omare, Maribor

  630 € do 1050 €

  Cena, Vgradna omara, 160 x 245 x 60 cm
  Vgradne omare, Sečovlje

  432 € do 720 €

  Cena, Izvedba dobave in montaže vgradne omare, 257 x 280 x 60
  Vgradne omare, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Vgradnja omara - po meri, po opisu
  Vgradne omare, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Omara za hodnik, 65 x 220 x 70 cm
  Vgradne omare, Slovenj Gradec

  180 € do 300 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Vgradne omare cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  1003+ podjetij za Vgradne omare
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane