Za področje

  Vgradne omare - cena in cenik za vgradnjo

  Kakšna je cena vgradne omare? Z vgradno omaro po meri boste popolnoma izkoristili prostor v hiši. Prostor bo tako izgledal večji in pospravljen. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od velikosti omare, materiala (les, iverka, mdf, osb, furnir, ogledalo, steklo idr.), načina odpiranja vrat (krilna, drsna), vrste polic in seveda od izvajalca. Povprečna cena za dobavo in montažo vgradne omare znaša med 150-500 EUR/tm. Za bolj točno ponudbo narišite skico.

  Komu zaupati izdelavo vgradne omare? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim mizarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za vgradno omaro


  Cena vgradne omare. Cena za dobavo in montažo povprečne vgradne omare.

  180.00 €/tm

  MINIMALNA CENA
  €/tm

  SREDNJA CENA
  600.00 €/tm

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vgradne omare po meri - cena

  Z vgradno omaro veliko bolje izkoristimo prostor, ki je na voljo in mu s tem povečamo vrednost. Cena vgradne omare po naročilu je odvisna od materiala (masiven les, osb, mdf iveral), velikosti omare, načina odpiranja (krilna ali drsna vrata), dodatkov (steklo, ogledalo, potisk) in seveda od ponudnika. Običajna višina vgradne omare je 2,40m.

  Vgradne omare po meri - cena
  170 €/m2

  MINIMALNA CENA
  200 €/m2

  SREDNJA CENA
  230 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Druge cene za - Vgradne omare

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Vgradna omara - vse kar morate vedeti

  1.Prednosti vgradnih omar

  vgradne-omare.jpg
  Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora.

  1.1 Prihranek prostora

  Z vgradnimi omarami boste, v primerjavi s klasičnimi prostostoječimi omarami, prihranili veliko prostora, saj boste lahko izkoristili ves prostor, ki je na voljo. Pri vgradni omari, ki poteka od tal do stropa boste prihranili tudi nekaj materiala oz. stroškov saj omara nima stropne ploskve. Namesto nje se uporabi kar zid oziroma strop vašega prostora. Vgradne omare se pogosto vgradijo tudi od stene do stene. Tudi v tem primeru prihranite, saj ni potrebno izdelati stranskih ličnic omare. V mansardnih prostorih in prostorskih nišah kjer, zaradi specifične oblike prostora, ni možno postaviti klasične omare, so vgradne omare edina rešitev. Vgradne omare pa omogočajo tudi izvedbo z drsnimi vrati s čimer pridobite tudi prostor pred omaro. To je še posebej zaželjeno v ozkih hodnikih in drugih prostorih, kjer bi odprta klasična vrata onemogočala prehod, denimo v spalnici ob postelji. 

  1.2 Prilagoditev barve in sloga omare z ostalo opremo 

  Pri vgradni omari izdelani po meri lahko izbirate stil, barvo in material iz katerega bo omara izdelana. Najbolj pogosto uporabljen material za vgradne omare je, zaradi njegove prilagodljivosti in ugodne cene, iveral. Ta material je na voljo v širokem spektru barvnih različic. Lahko je mat ali visoko sijajni. Izbiramo lahko tudi med številnimi lesnimi in drugimi dekorji, ki so lahko tudi reliefni. Poleg iverala je možno vgradne omare izdelati tudi iz številnih drugih materialov kot so les, furnir, mediapan, iverka, osb...Materialu iz katerega so izdelani korpusi omar pa je možno dodati tudi vratca iz različnih stekel (navadnih, peskanih, mlečnih, barvnih, ornamentalnih) ter ogledal (zatemnjenih, klasičnih, barvnih, graviranih, antik...) Zaradi široke izbire materialov lahko vgradne omare stilsko popolnoma prilagodimo ostali opremi v stanovanju oz. hiši (pohištvu, tlakom, barvam sten ter drugi opremi). Ker vgradne omare predstavljajo znaten delež površin v prostoru svetujemo, da izbirate svetlejše barve, ki ne bodo zatemnile prostora.

  1.3 Garderobne sobe

  V kolikor imamo za garderobo na voljo sobo ali večjo nišo je možno iz vgradnih omar sestaviti tudi t.i. garderobno sobo.  V tem primeru garderobne omare običajno nimajo vratc ampak samo korpuse z različnimi elementi (obešali, predali, policami...). Z drsnimi ali klasičnimi vrati se zapre zgolj vhod v garderobno sobo. 

  1.4 Cena vgradne omare

  Čeprav obstaja splošni vtis, da so vgradne, po meri izdelane omare precej dražje od navadnih, se le-ta velikokrat  izkaže za napačnega. Vse je odvisno od izbranih materialov in dodatkov, vendar v največ primerih, če primerjamo ceno kvadratnega metra izkoriščenega prostora pri klasični in vgradni omari, ugotovimo, da je cena vgradne omare ugodnejša. Odločitev za vgradno omaro z drsnimi vrati tudi nekoliko zniža ceno omare. Od materialov za omare je najcenejši iveral v svetlih tonih, dražje pa so ličnice iz stekel, ogledal, masivnega lesa...

  2. Izbira ponudnikov 

  Večina kakovostnejših ponudnikov tako tovarniško izdelanih vgradnih omar kot tudi mizarstva, ki izdelujejo vgradne omare po naročilu nudijo celovito rešitev, ki vključuje tako svetovanje, pripravo idejnih skic in načrtov, izmere na lokaciji do izdelave dostave, vnosa pohištva v prostor ter montaže. Odločite se za kakovostnega izvajalca z dobrimi referencami in ostanite brez skrbi glede tega, da bo pohištvo tako kot ste želeli ali pa še bolje.  

  3. Različne notranje razporeditve vgradnih omar

  Poleg zunanje podobe vaše vgradne omare je iz uporabnega vidika zelo pomembna tudi notranja konfiguracija omare. Uporabite različne pohištvene elemente, da z njimi resnično kar najbolje izkoristite prostor in si zagotovite urejeno in pregledno shranjevanje, skrito pred pogledi.  

  3.1 Razmislite o tem kaj potrebujete

  Nekateri imajo več oblek kot srajc, drugi pa več čevljev kot kril. Predno se lotite zunanje podobe omare razmislite, za kaj potrebujete vgradne omare in kako jih boste uporabljali. To vam bo pomagalo določiti velikost in notranjo konfiguracijo vaše omare. Ker je izdelana oz. sestavljena po meri jo lahko popolnoma prilagodite svojim potrebam in se odločite za več predalov ali prostora za obešanje, nizke ali visoke police, ogledala...Pri razmeščanju elementov imejte v mislih nekaj pravil:

  - Najpogosteje uporabljene predmete postavite v višino oči, tiste, ki jih uporabljate manj pa na dno. Najredkeje uporabljene stvari postavite na najvišje police

  - Dobro razporejeno garderobo je lažje pospraviti in v njej najti stvari brez težav.

  - Priporočljivo je, da so police široke vsaj 30 cm in globoke vsaj 35 cm. To je namreč povprečna velikost zloženih oblačil. Ta dimenzija vam bo omogočila, da oblačila zložite do vrha, ne da bi pri tem morali segati od zadaj.

  3.2 Kombinacija odprtih polic in predalov

  Predali na splošno vašo vgradno omaro podražijo zaradi dodatnih materialov in namestitve vodil, ličnic ter ročajev. Predali bodo obenem omejili razpoložljivi prostor za shranjevanje v vaši omari. So pa predali zelo uporabni na nižjih ravneh omare, saj jih lahko potegnete ven in pogledate navzdol, namesto da se upognete in pokukate globoko v odprto polico. Namesto predalov lahko za shranjevanje oblačil in drugih predmetov uporabite ustrezne košare ali škatle. Lahko uporabite manjše škatle za nakit in večje za spodnje perilo in nogavice. Takšna dodatna oprema omogoča več prostora in prilagodljivosti v vaši garderobi. Ko potrebujete več prostora na odprtih policah, košare preprosto odstranite in jih postavite drugam.

  3.3 Več oblek potrebuje več obešalnega prostora 

  Prostor za obešanje oblačil je v vgradni omari nujno potreben za oblačila, ki jih je potrebno likati. Ženske ponavadi potrebujejo več visečega prostora kot moški in dobro je imeti tako možnost za obešanje daljših oblačil (obleke, plašči...) kot za obešanje krajših kosov (srajce, jakne, suknjiči, hlače, krila...). Na splošno velja, da je prostora za obešanje krajših kosov dvakrat toliko kot za obešanje daljših.

  3.4 Uporabni pohištveni dodatki

  Ko se odločite za ustrezno razporeditev notranjega prostora vgradne omare, lahko z uporabo pohištvenih dodatkov še izboljšate uporabnost prostora v omari. 

  Izvlečne police

  Ti notranji organizatorji zavzamejo manj višine kot običajni predali in so kot nalašč za shranjevanje nakita, manšet ali ure.

  Izvlečne košare

  Kot smo že omenili, če ne želite porabiti preveč prostora v omari za predale, lahko na police umestite shranjevalne košare, ki jih lahko povlečete ven.To je še posebej uporabno za dolgotrajnejše shranjevanje zimskih oblačil, rezervne posteljnine, odej... 

  Izvlečne kljuke

  Na izvlečne kljuke lahko obesimo pasove in torbice ter se na ta način izognemo zapletanju in neredu. Pasove in torbice imamo pred očmi kar nam olajša izbiro. 

  Izvlečni obešalniki za hlače

  Veliko prostora boste v omari prihranili z namestitvijo obešalnikov za hlače. Če vsak par hlač obesite na svoj obešalnik to zavzame veliko prostora. 

  Ogledala

  Če na ali v omaro vgradite zrcalo, boste ustvarili iluzijo večjega prostora. V kolikor ogledalo uporabljate samo ob oblačenju, ga lahko umestite na notranjo stran omarnih vrat. Lahko pa dodate ogledalo na zunanja vrata garderobne omare, da bo vaš prostor videti večji in svetlejša, poleg tega pa lahko preverite svoj izgled pred odhodom iz hiše.

  Osvetlitev omare

  Omaro lahko osvetlimo na različne načine. Lahko jo osvetlimo od zunaj ali od znotraj. Kakovostnejše vgradne omare imajo običajno vgrajene led luči. Pri tem je pomembno, da je svetloba LED žarnice v hladnem spektru. Tako boste bolj jasno videli obrise in barve predmetov v notranjosti.

  Tečaji z mehkim zapiranjem

  Danes je to standardna dodatna oprema večine kakovostnejših vgradnih garderob. Tečaji z mehkim zapiranjem omogočajo, da se vrata zaprejo brez glasnega zvoka udarca. Tudi na predale lahko namestite dodatek za mehko zapiranje.

  4. Postopek naročila in izdelave vgradne omare

  4.1 Kakovostno svetovanje

  Svetovalci v salonih in pri mizarjih vam lahko ponudijo številne ideje in rešitve, na katere sami najbrž ne bi pomislili. Dobro vam bodo lahko svetovali glede optimalne izrabe prostora, vam pomagali reševati prostorske zagate ter vam predlagali različne stilske in barvne rešitve. Zaupajte jim svoje želje, priskrbite podatke o prostoru ter ne pozabite omeniti morebitne posebnosti, ki jih želite poudariti. Da si boste lažje predstavljali kako bo omara izgledla vam bodo pripravili idejne skice ter načrte in po želji tudi 3D izris. Pri svetovanju se stremi k temu, da se vaš prostor maksimalno izkoristi, da se ustvari funkcionalna razporeditev notranjega prostora omare, željen estetski izgled in dodelani detajli. 

  4.2 Izvedba

  Po opravljenem ogledu na licu mesta na katerem se opravijo tudi meritve, boste prejeli končni načrt vgradne omare, ki ga potrdite. Tako v primeru tovarniško izdelanih omar kot izdelave po meri pri mizarju je nek običajni rok izvedbe in montaže približno 3 tedne. Seveda pa je to odvisno od zasedenosti mizarja in drugih dejavnikov, ki lahko vplivajo na podaljšanje roka izvedbe (poletne počitnice...)

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Omara v predsobi

  Pozdravljen,

  potrebna vgradna omara v predsobi. Vsaj dva droga za obešanje, police za čevlje in nekaj klasičnih polic. Vrata na normalno odpiranje v bež barvi s črnimi ročaji. Višina : 2,60 m dolžina : 3,75m.

  Lp 900 € do 1500 €

  ........

  Vgradna omara

  Pozdravljeni,


  potrebujem vgradno omaro, prosim za ponudbo. Sliki v prilogi.

  Lep pozdrav. 3600 € do 6000 €

  ........

  Vgradna omara

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izdelavo in montažo vgradne omare med dvema stenama - cca 160 cm. Če je mogoče, bi želela 2 krilna vrata, brez ročajev.

  Lp 432 € do 720 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Izvedba dobave in montaže vgradne omare, 257 x 280 x 60
  Vgradne omare, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Omara bela z drsnimi vrati, Dolžina 180 cm, višina 140 cm, globina 40 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  450 € do 750 €

  Cena, Bela vgradna omara s policami, višina: 245 cm, širina 163 cm, globina 30 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  405 € do 675 €

  Cena, Vgradna omara, Po opisu
  Vgradne omare, Maribor

  1350 € do 2250 €

  Cena, Vgradni omari v spalnici in veži, Po opisu
  Vgradne omare, Radovljica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Vgradna omara za spalnico, Po opisu
  Vgradne omare, Kamnik

  1350 € do 2250 €

  Cena, Omaro z policami, 1 omara z 5 policami 90x200x53cm
  Vgradne omare, Ravne Na Koroškem

  405 € do 675 €

  Cena, Vgradna omara, Po opisu
  Vgradne omare, Ormož

  1080 € do 1800 €

  Cena, Manjša vgradna omara, 1,5 x 2,5 x 0,8 m
  Vgradne omare, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Vgradna omara za spalnico, D415 x V250 x G70 cm
  Vgradne omare, Radovljica

  1080 € do 1800 €

  Cena, Izdelava in vgradnja omare, 700 x 2220 x 340mm, 4 kose
  Vgradne omare, Slovenska Bistrica

  810 € do 1350 €

  Cena, Stenska omara po meri, 1x 180x70x50cm
  Vgradne omare, Litija

  225 € do 375 €

  Cena, vgradna omara z drsnimi vrati, 245 cm višina, 360 cm širina, 70cm globina
  Vgradne omare, Poljane Nad škofjo Loko

  900 € do 1500 €

  Cena, Vgradna omara, Po opisu
  Vgradne omare, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Vgradna omara v otroški sobi, Po opisu
  Vgradne omare, Domžale

  810 € do 1350 €

  Cena, Izdelava vgradne omare z dodatki, Dolžina: 3,57 m; višina: 2,45 m; globina: 60 cm
  Vgradne omare, Maribor

  900 € do 1500 €

  Cena, Garderobna omara, 253 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  135 € do 225 €

  Cena, Vgradne garderobne omare, dimenzije: 2 x 2410 x 4690 x 600 mm
  Vgradne omare, Celje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Omara v dnevni sobi, V 2110 mm x Š 780mm x G 400mm
  Vgradne omare, Maribor

  270 € do 450 €

  Cena, Vgradna omara, 1 kom
  Vgradne omare, Laško

  1890 € do 3150 €

  Cena, Vgradna omara pod stopnicami, dolžina 3 m, max višina 2.4 m, globina 1m
  Vgradne omare, Slovenska Bistrica

  810 € do 1350 €

  Cena, Garderobno omara, 2,5 m x 2,10 m
  Vgradne omare, Šentrupert na Dolenjskem

  675 € do 1125 €

  Cena, Pohištvo po meri, Po opisu
  Vgradne omare, Izola - Isola

  630 € do 1050 €

  Cena, Garderobna omara, 1 kos
  Vgradne omare, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, 4 vgradne omare, Po opisu
  Vgradne omare, Limbuš

  1620 € do 2700 €

  Cena, Vgradne omare, Po opisu
  Vgradne omare, Ljubljana

  3780 € do 6300 €

  Cena, Vgradna omaro po meri, Višina cca 230 cm, širina okoli 50 cm in globina 40cm
  Vgradne omare, Jesenice

  540 € do 900 €

  Cena, Vgradna omaro za mansardno spalnico, 1 kos
  Vgradne omare, Ljubljana

  810 € do 1350 €

  Cena, Omara po meri, 1 kom
  Vgradne omare, Vrhnika

  270 € do 450 €

  Cena, Vgradna omara, š,v,g:310x260x60, od zida do zida.
  Vgradne omare, Šempas

  810 € do 1350 €

  Cena, Omara za utility, 1 kos
  Vgradne omare, Koper

  630 € do 1050 €

  Cena, Omaro po meri., 1 kom
  Vgradne omare, Ljubljana

  900 € do 1500 €

  Cena, Vgradna omara s drsnimi vrati, 250 x 340 x 56 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Izdelava vgradnih omar, Po opisu
  Vgradne omare, Smlednik

  1080 € do 1800 €

  Cena, Omara za shranjevanje v dnevni sobi, 260,220,50
  Vgradne omare, Ljubljana

  720 € do 1200 €

  Cena, Omara pod stopnicami, Dolžina 350 cm višina 260 cm
  Vgradne omare, Ljubljana

  900 € do 1500 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vgradne omare?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Vgradne omare cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  997+ podjetij za Vgradne omare
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane