Otroške sobe cena

Kakšna je cena otroške sobe? Otroška soba po meri je za 30% dražja, a tudi kvalitetnejša od industrijske, omogoča boljši izkoristek prostora in še bolj popestri bivanje in igro vaših otrok. Posvetujte se z notranjim oblikovalcem in odkrijte skrite možnosti otroške sobe, nato pa izdelavo mladinskega pohištva predajte v roke izkušenega mizarja, ki ga bo izdelal v 1-4 mesecih. Cena za dobavo in montažo otroške sobe iz iverke, ki vključuje posteljo, omaro, mizo in komodo, znaša med 800-3500 EUR/kos. Za točeno ceno opišite svoje želje in narišite skico.

Komu zaupati izdelavo otroške sobe po meri? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim mizarjem v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena pohištva za otroško sobo


Cena pohištva v otroški sobi. Cena za dobavo in montažo otroške sobe. Cena vključuje posteljo, omaro, mizo in komodo. Cena za iveral.

960.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
4200.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Otroške sobe

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Otroške sobe - vse, kar morate vedeti

1. Otroške sobe – kaj morate vedeti?

Najbrž se strinjate, da je rojstvo otroka najsrečnejši trenutek za vsako družino. Po tednih pričakovanja, negotovosti, želja, strahov in še česa, novorojenček končno pride domov. Prostor, ki ga ustvarite za svojega otroka ali otroke, mora biti kot gnezdo, miren in zaščiten, da bo tako lep začetek čim bolj brezskrben in vesel. Vsekakor je treba pri opremljanju otroške sobe upoštevati, da dojenček ne bo vedno dojenček in da bo, poleg njega, moralo tudi vse okoli njega »rasti«. Zato morda ne bi bilo slabo, da to upoštevate pri načrtovanju prostora. V idealnem primeru bodo vaše izbrane rešitve, prilagodljive in modularne ter jih boste lahko sestavljali, razstavljali in združevali po potrebi v prihodnjih letih.

otroske-sobe.jpg
Idealno je, ko so vse rešitve za otroške sobe prilagodljive in modularne ter jih lahko poljubno sestavljate, razstavljate in kombinirate.

1.1. Določite potrebe in prioritete

Statistični podatki kažejo, da približno 2/3 mladih družin v Sloveniji živi v urbanih naseljih in v stanovanjih, velikih okoli 60-90 m2. Včasih je pod isto streho tudi več generacij. Če pogledamo s tega zornega kota, je jasno, da mora biti otroška soba, tako kot drugi deli stanovanja, večnamenska in izjemno praktično urejena, da lahko zadovolji najrazličnejše potrebe gospodinjstva.

Če ste eden izmed srečnežev, ki ima na voljo prostor za otroško sobo, imamo za vas nekaj opremljevalskih nasvetov.

1.2. Popolna ali delna preureditev ali samo pospravljanje

Večina staršev se odloči za popolno preureditev sobe, namenjene novorojenčku, sploh, če je to njihov prvi otrok. Nekateri se držijo tradicionalnih smernic, kot je, da mora biti vse rožnato za deklice in modro za fantke. V več svetovnih jezikih obstajajo celo definicije za točen odtenek barve, ki mu pravijo - otroško rožnata in otroško modra. Zagotovo so tudi takšni, ki ne želijo spreminjati celovitega idejnega koncepta notranje opreme stanovanja, zato se otroška soba v notranjo rešitev vklopi z le nekaj kosi pohištva, ki veljajo za obvezne: posteljico, previjalno mizo in gugalnikom. Po drugi strani pa, če imate raje kaj drugega, je to seveda možno. Priporočamo, da se držite naravnih materialov, nežnih tonov in mehkih oblik, brez močnih luči in sijočih detajlov, ki bi otroka motili.

1.3. Obvezna izmera otroške sobe

Osnovna stvar, ki jo na splošno svetujemo vsem, ki se lotijo kakršnih koli gradbenih in projektantskih del oziroma del v kateremkoli prostoru, je izmera. Dobro izmerite prostor, od tal do stropa in na različnih višinah, predvsem zato, ker so stanovanja s pravimi koti in idealno ravnimi stenami res redka. Odstopanja so vedno in tudi če so le centimeter ali dva, bo včasih kos pohištva nemogoče stisniti v prostor, ki je na voljo.. Najbolje je, da naredite skico z vsemi dimenzijami prostora ter položaji oken, vrat, vtičnic, stikal in razsvetljave – tako boste vedeli, kje se kaj lahko postavi. Če se odločite za najem arhitekta ali notranjega oblikovalca, pa mu/ji bo risba tudi pomoč, da dobi osnovno predstavo o prostoru.

Seveda vedno obstaja možnost, da vse prepustite strokovnjaku, na »ključ«, na vas pa bo le, da poveste, kako in kaj želite.

2. Otroške sobe - izdelane tovarniško ali po meri?

Če se vendarle odločite, da se celotnega podviga lotite sami, začnite s prioritetami. Napišite, katere in kakšne kose pohištva in svetil želite oz. potrebujete. Tako boste videli, kaj boste storili in ali boste kaj starega pustili ali pa kupili vse novo. Naslednje »križišče« pred vami ponuja dve možnosti: nakup tovarniško izdelanega pohištva v salonu ali naročilo izdelave kosov po meri pri mizarju. Seveda bo vse odvisno od denarja in časa, ki ga imate na voljo in kaj vam je všeč in kaj ne. Če se odločite za mizarsko izdelano pohištvo po meri, bo to seveda zahtevalo več časa in bo tudi dražje. Želimo pa poudariti naslednje – obrtniki so sicer dražji, vendar so njihovi izdelki praviloma bolj trpežni od industrijskih in kar je veliko bolj pomembno: se popolnoma in do milimetra prilegajo vašemu prostoru ter so izdelani v skladu z vašimi željami, zahtevami in potrebami, ne glede na to, za kaj gre. Izučen mizar bo z različnimi kombinacijami materialov lahko ustvaril prave umetnine.

Glede na to, koliko ponudnikov je na trgu, pa izbira ne bo enostavna. Zato vam priporočamo, da z nami kontaktirate, saj sodelujemo s podjetji in obrtniki, katerih reference in vse komentarje strank si lahko ogledate na naši spletni strani. Izpolnite spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o zahtevanem projektu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

2.1. Razporeditev pohištva v otroški sobi

Najverjetneje ste v mislih "sukali in obračali" na tisoče idej - predvsem po navdihu vsega, kar je mogoče videti na specializiranih spletnih straneh ali v revijah - jasno pa je, da lahko uresničite le eno, vsaj v  danem trenutku. Kar svetujejo arhitekti in notranji oblikovalci ter večina otroških psihologov in pedagogov, je prilagajanje starosti. Okolje naj otroku nudi tako spodbudo kot zaščito, otrok pa naj se v svoji sobi počuti varno, hkrati pa tudi motivirano za pridobivanje novih znanj ter eksperimentiranje.

2.1.1. Otroška soba

Seveda je vaš objem za novorojenčka cel svet in ne potrebuje ničesar drugega. Nekoliko starejši, plazeči se ali hodeči otrok potrebuje zaščitene robove in mehke površine, da se izogne poškodbam. Številni proizvajalci pohištva imajo posebne serije prav takih ščitnikov za klubske mizice in robove omar in drugega pohištva, zato si jih priskrbite – zagotovo vam bodo prihranili marsikatero skrb in težave.

Običajno se kot nujna kosa pohištva štejeta posteljica in gugalnik, v katerem mamica doji in uspava dojenčka. Priložena jim je previjalna miza z vsemi potrebnimi dodatki. Nekje na dosegu mamine roke naj bo tudi komoda ali predal za nujne stvari, kot so plenice in prevleke. Kar se tiče materialov, so seveda vedno boljši naravni, če je res treba, pa kompozitni ali umetni. Osvetlitev naj bo zatemnjena, nočna lučka pa je pogosto prižgana, zato se lahko odločite bodisi za eno svetilko z več funkcijami (moč svetlobe se nastavlja z zatemnilnikom) bodisi za več njih, stensko, talno ali namizno – kar vam je ljubše.

2.1.2. Soba za punčke in fantke

Starejši otroci, imajo višje zahteve. Poleg postelje in pohištva za shranjevanje oblačil je potrebujejo vsaj eno skrinjo za igrače. Predlagali bi vam možnost raztegljive postelje, ki se z otrokovim odraščanjem podaljša, tako da bo v njej lahko spal vse do pubertete. Takšni modeli imajo pogosto en predal kot dodatno ležišče ali pa več predalov za shranjevanje posteljnine ali drugih stvari. Če imate na voljo več prostora, lahko prideta v poštev še fotelj, gugalnik ali tako imenovana "bean bag" - vreča, napolnjena z mehkejšim materialom, ki je dovolj velika za ležalnik.

Za tiste otroke, ki niso ne majhni ne veliki in radi povsod vtaknejo svojo glavo in prste, si priskrbite tako imenovane ščitnike. So različnih oblik, velikosti in namembnosti – za okna, predale, vrata – za vse v hiši, česar otroci ne smejo odpirati in jim predstavlja nevarnost. Pomembni so tudi pritrdilni elementi za omare, komode in predalnike – majhni otroci radi plezajo, zato ti dodatki preprečujejo, da bi se pohištvo prevrnilo. Ščitniki za vtičnice so postali že klasika, prav tako stopniščne ograje. Preprečiti je vedno bolje kot zdraviti – to že veste.

Če sta dva otroka v isti sobi, je najbolj praktična različica postelje pograd. Polovica prostora bo tako ostala prosta za druge stvari in dejavnosti. Morda veste ali pa ne, a otroci za večino iger raje uporabljajo tla, zato jim zagotovite debelejšo in mehkejšo podlogo, da jim bo udobno in toplo, po možnosti iz naravnih materialov. Če ima otrok kakšno alergijo, drugo ne pride v poštev. Obstajajo tudi tako imenovane visoke postelje, ki so videti kot pogradi, le brez spodnjega ležišča. V ta prostor lahko postavite šotor ali kakšno drugo skrivališče, ki ga otroci vedno obožujejo. Ko gredo v šolo, je tam postavljena miza in pripravljeni so na nove izzive.

Osvetlitev postane v tej starosti bolj pomembna, saj jim bodisi berete pred spanjem, bodisi se igrate z njimi, zato je najbolje, da imate več luči, »strateško« nameščenih okoli tega, kar otroci radi počnejo.

2.1.3. Soba za šolarje

Strokovnjaki pravijo, da je začetek šolanja bolj stresen za starše kot za otroke. Poskrbite torej, da vam vsaj otroška soba ne bo delala preglavic. Če ste, kakšno posteljo in omaro kupili ali naredili, ko je bil otrok manjši, ju lahko sedaj osvežite z bolj "resno" barvo ali folijo. Mogoče bi otrok zajčke in medvedke zdaj raje zamenjal s kakšnimi risanimi junaki ali s čim podobnim, tako da če imate možnost, naredite po njegovem. Prostor za shranjevanje igrač se bo sedaj postopoma polnil s knjigami in šolskimi potrebščinami. Če kupujete nekaj novega, bo najbolje, če bo modularno, torej sestavljeno iz elementov, ki jih lahko poljubno kombinirate. Idealno mesto za pisalno mizo je ob oknu, da se bo otrok lahko učil, s čim več naravne svetlobe, nujna pa je seveda močna svetilka. Enako priporočljiv je anatomski oziroma natančneje ergonomski stol, oblazinjen ali ne, saj pomaga ohranjati pravilno držo hrbtenice. Naslonjalo, sedež in ročaji pri tovrstnem fotelju so običajno nastavljivi, tako da jih lahko prilagodite natančno glede na starost in postavo otroka.

2.2. Poiščite prave kose pohištva

Tako kot pri opremljanju drugih prostorov doma veljajo tudi za otroške sobe enaka pravila: odločite se lahko za že pripravljene kose znamke ali oblikovalca, ki vam je posebej všeč in katerega izdelki se vam zdijo odlični. Če imajo serije ali komplete pohištva za otroke – toliko bolje. Vendar se moramo vrniti k vprašanju razpoložljivega prostora in večkratne uporabe. To je še posebej pomembno, če si dva otroka delita isto sobo in je med njima kar nekaj let razlike. Manjši imajo svoje želje, večji pa kup obveznosti, šolske in športne opreme. Takšna situacija je potencialna nočna mora. Strokovnjaki predlagajo kompromis: prostor pregradite z začasno pregrado ali pa nekaj večjih kosov pohištva postavite "s hrbtom ob hrbet", da delujejo kot "meja". Ostali elementi so razporejeni kot odsev v ogledalu, na nasprotnih straneh, tako da bo imel vsak od otrok svoj prostor in v njem vse, kar potrebuje.

2.3. Poiščite izdelovalca pohištva po meri

Če sklepate, da z gotovim oz. serijsko izdelanim pohištvom ne bo šlo, bodisi zato, ker je prostor nestandardnih oblik ali dimenzij, bodisi zaradi česa drugega, vam ostane le še mizar. Oseba, ki jo najamete, si bo najprej prišla ogledat situacijo in se z vami dogovorila o vseh podrobnostih. Morda je kakšna težava, s katero ne veste, kaj storiti - na primer nosilni steber sredi prostora - izvirna ideja po nasvetu strokovnjaka morda reši vse. O tem, da je po meri izdelano pohištvo veliko bolj kakovostno in vzdržljivo, seveda ni treba niti govoriti, čeprav bo skoraj zagotovo dražje. Ni pa tudi nujno. Upoštevajte, da ima mojster veliko večje možnosti kombiniranja različnih materialov, zato lahko za "hrbtišče" uporabi cenejše, za sprednje pa dražje.

Po drugi strani pa imate morda nekaj starih kosov pohištva, ki bi lahko zdržali še desetletje z malo popravka. Vprašajte mizarja oz. tapetnika, kaj bi vam svetoval – morda vam bo všeč njegova rešitev. Tako boste vsaj malo premostili problem ujemanja velikosti na primer – element bo ostal enakih dimenzij, zasijal pa bo z novim sijajem.

3. Elementi opreme in kosi pohištva

Na koncu, ko boste prišli do končnih odločitev – kaj boste zavrgli, kaj bo ostalo, kaj boste kupili in kaj naročili – boste že imeli jasno sliko bodočega interjerja pred seboj. Morebiti počakajte, da mojstri dokončajo tlake in omete, če ste se odločili za popolno prenovo. Ko je to urejeno, je pred vami najlepši del - uživanje v izbiri in prilagajanju detajlov, kot so barve, teksture, poudarki, slog.

3.1. Kaj kupiti v trgovini in kaj naročiti po meri?

Jasno je, da je nakup večjih kosov pohištva, kot sta nepogrešljiva postelja in kakšna varianta garderobne omare, tudi največji del investicije. Če ste ureditev otroške sobe dobro načrtovali in se držite zadanega koncepta, vam bodo ostale stvari šle lažje. Poskusite se izogniti kompulzivnemu nakupovanju, imenovanemu "tako je luštno, to moram kupiti za otroka" predvsem zato, ker boste na koncu imeli kup stvari, s katerimi kasneje ne boste vedeli, kaj bi. Če je "dojenček" res dojenček, je pomembno, da je okoli njega vse toplo, mehko, lepo. Če pa je "dojenček"že šolar ali najstnik, morda lahko naredite izjemo in mu, ali ji pustite, da izbere po svojih željah. Velika verjetnost je, da vas bo izbira presenetila. Ni predpisa, da mora biti vse med seboj usklajeno po barvi, obliki, materialu in stilu. Pustite domišljiji prosto pot, tako vaši kot otrokovi, in poglejte, kaj se bo zgodilo. Konec koncev, če dobro poznate svojega otroka, boste takoj vedeli, kaj bi rad imel v svoji sobi in česa ne.

3.2. Kombinacije oblik in barv

Tudi brez strokovnjaka zagotovo veste, kakšne barve, teksture ali strukture so vam všeč. Če si lahko privoščite vse, kar vam je všeč, naj bo tako. Predlagamo pa, da se tako odločite, ko gre za dojenčke in zelo majhne otroke. Starejši bodo že imeli nekaj svojih idej, da o šolarjih in najstnikih niti ne govorimo. Vaša vloga v takih situacijah je, da ste »glas razuma« in usmerite nakup v smeri realnih možnosti in uresničljivih zahtev.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Okvir za otroško posteljo

Pozdravljeni,

potrebujemo okvir za otroško posteljo ki meri 120x200.
Letveni del bomo kupili posebej v trgovini.
Prilagam fotografijo za lažjo predstavo.

Lp 135 € do 225 €

........

Otroška mizo in stol z naslonom za roke za otroka

Pozdravljeni

potrebujemo mizo s stolom, ki mora imeti naslon za roke, saj je naš 2.5 letni fant gibalno oviran otrok. Priložila sem sliko modela, ki najbolj ustreza našim željam.

Lp 270 € do 450 €

........

Otroška postelja

Pozdravljeni,

potrebna Otroška postelja po meri mere približno D:125cm Š: približno 90cm bel les.

Lp 270 € do 450 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Omara v otroški sobi, po opisu
Otroške sobe, Bohinjska Bela

360 € do 600 €

Cena, Dvignjena otroška postelja, omara, pisalna miza, 140 x 200 cm, 170 x 250 x 60 cm
Otroške sobe, Ljubljana

1080 € do 1800 €

Cena, Posteljo za punčko, 120 x 200 cm
Otroške sobe, Črnomelj

315 € do 525 €

Cena, Pograd za 1 otroka. Visok... cca. Do 180 cm višine,
Otroške sobe, Pragersko

540 € do 900 €

Cena, Pohištvo za otroško sobo, po opisu
Otroške sobe, Škofja Loka

810 € do 1350 €

Cena, Otroško sobo, Po meri- poglej slike
Otroške sobe, Velenje

2250 € do 3750 €

Cena, Izdelava pograda, 70 x 160 cm
Otroške sobe, Domžale

270 € do 450 €

Cena, Izdelava otroških sob, Različno
Otroške sobe, Maribor

2160 € do 3600 €

Cena, Pograd, 210x95
Otroške sobe, Maribor

720 € do 1200 €

Cena, Pograd z ozko omaro, Pograd 90x200, omara 30x90x280
Otroške sobe, Ljubljana

720 € do 1200 €

Cena, Otroška soba za dva otroka, 3.48 m x 3.68 m
Otroške sobe, Litija

1080 € do 1800 €

Cena, Otroška etažna postelja, 174x90x160
Otroške sobe, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Otroško posteljo montessori, 120x200
Otroške sobe, Ljubljana

630 € do 1050 €

Cena, Izdelava pograda, 2x postelja 90x200
Otroške sobe, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Pograd (bukev mogoče bor?), 100x190
Otroške sobe, Maribor

315 € do 525 €

Cena, Otroška postelja traktor , 90 x 200 cm
Otroške sobe, Zgornja Polskava

360 € do 600 €

Cena, Postelja v obliki hiške, 180/200x80/90
Otroške sobe, Deskle

810 € do 1350 €

Cena, Otroška postelja, 160x80 cm
Otroške sobe, Tržič

720 € do 1200 €

Cena, Otroško sobo, Omara, 2 elementa, pisalna miza, postelja
Otroške sobe, Ptujska Gora

900 € do 1500 €

Cena, Otroska soba po meri, 11 m2 velika soba
Otroške sobe, Vrhnika

1080 € do 1800 €

Cena, Pograd, v opisu
Otroške sobe, Nova Gorica

720 € do 1200 €

Cena, Omari za otroško sobo, 200xx170x80x190x25 globina 60
Otroške sobe, Ig

540 € do 900 €

Cena, Otroška postelja, 1 kom
Otroške sobe, Kranj

720 € do 1200 €

Cena, Ograjo za posteljo, cca 90 x 50
Otroške sobe, Kamnica

225 € do 375 €

Cena, Pisalna miza za otroka, L del 120cm, širina 218 cm, globina 60
Otroške sobe, Šmartno Pri Litiji

630 € do 1050 €

Cena, Otroška soba, 430x230 cm
Otroške sobe, Ptuj

720 € do 1200 €

Cena, Otroški pograd, 140x70
Otroške sobe, Kranj

450 € do 750 €

Cena, Pograd s pisalno mizo, 90 x 200 cm
Otroške sobe, Ljubljana

720 € do 1200 €

Cena, Pohištvo za otroško sobo, v opisu
Otroške sobe, Kamnik

900 € do 1500 €

Cena, Mladinsko sobo, v opisu
Otroške sobe, Maribor

900 € do 1500 €

Cena, Izdelava pohištva po meri, v prilogi
Otroške sobe, Ljubljana

900 € do 1500 €

Cena, Visoki postelji z omaro spodaj, 2 kom
Otroške sobe, Preddvor

900 € do 1500 €

Cena, Mladinska soba, po opisu
Otroške sobe, Cerklje na Gorenjskem

900 € do 1500 €

Cena, Otroška soba 2x, v prilogi
Otroške sobe, Škofije

1800 € do 3000 €

Cena, Mladinska soba, Postelja 120x190, omara ŠxVxG cca 135x210x61
Otroške sobe, Ig

1080 € do 1800 €

Cena, Otroško sobo, V podrobnejšem opisu
Otroške sobe, Bled

900 € do 1500 €Poglej druge končane projekte in cene

Otroške sobe cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

1048+ podjetij za Otroške sobe
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Otroške sobe?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane