Za področje

  Tende, markize cena

  Cena tende, pergole ali markize je odvisna od velikosti, vrste konstrukcije, platna, načina zapiranja (ročno, motorno, avtomatsko) in seveda od izvajalca. Za povprečen senčnik boste odšteli med 100 do 200 EUR. Cena za klasične tende, z montažo, znaša približno 130 EUR/m2. Pergola je najtrdnejša, vendar najdražja varianta. Za jekleno pergolo pokrito s platnom, dimenzij 3m x 3m boste odšteli okoli 500 EUR.

  Komu zaupati postavitev tende ali markize? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom tend in markiz v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za klasično tendo


  Cena za klasično tendo. Cena klasične markize z dvema rokama iztega 200 cm in širine do 400 cm. Cena za tendo z montažo in osnovnimi montažnimi materiali brez regulacije naklona.

  120.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  156.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  180.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Tende, markize (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Tende, markize - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti pred nakupom tende oziroma markize?

  S tendo bo vaš kotiček na balkonu ali terasi še bolj udoben in uporaben skozi vse leto.35228443_m.jpg

  1.1 Kakovost vgrajenih materijalov

  Glede na močno izpostavljenost tend vremenu in zunanjim elementom je za trajnost in uporabnost zelo pomembno, da so vsi vgrajeni materijali zelo kakovostni. Pri tem je potrebno upoštevati sledeče dejavnike: 

  - kam bomo postavili tendo (na balkon, teraso...)

  - dimenzije tende (kolikšen izteg želimo, širina tende...). Od tega je odvisno kakšno moč roke in konstrukcije potrebujemo. 

  - kakšno nosilnost ima obstoječa podlaga na katero bomo postavili tendo. 

  1.2 Možnost izbire

  Pri kateri koli vrsti tende glede na potrebe in želje lahko izbirate naslednje:

  Način upravljanja

  Vse vrste tend je možno upravljati ročno vendar se vse več kupcev danes raje odloči za motorno upravljanje tend, ki je bolj udobno. Motor lahko upravljate z stikalom ali pa daljinsko z daljinskim upravljalnikom. Najnovejši sistemi pa omogočajo tudi nadgrajeno upravljanje, ki je povezano z vašim telefonom oziroma tablico. Daljinsko upravljanje je pogosto v kombinaciji z različnimi varnostnimi tipali (na veter, na sonce, na dež...) Tipalo, kadar piha veter ali pada dež senčilo avtomatsko pospravi. Ko posije sonce pa ga zopet avtomatsko odpre.

  Lastnosti blaga

  Izbirate lahko barvo in kakovost blaga pa tudi številne druge lastnosti. Zaradi svoje obstojnosti in dobrih toplotnih karakteristik se priporoča akril, ki je barvan v masi kar preprečuje bledenje. Je nanoimpregniran kar preprečuje, da se umazanija zažre v tkanino. Priporočljivo je tudi, da ima tkanina teflonsko prevleko. Materijal naj ima optimalno razmerje med zatemnitvijo in UV zaščito.

  Materijal konstrukcije in mehanizma

  Priporoča se naj bodo vsi deli konstrukcije tende iz kvalitetnega ekstrudiranega aluminija, ki je barvan z prašnim elektrostatičnim nanosom. Ob ustrezni kakovosti mehanizma bo le-ta preživel tkanino. Zato je pomembno, da je po več letih uporabe možno zamenjati samo tkanino. 

  1.3 Tenda in vzdrževanje

  Če želite podaljšati življenjsko dobo vaše tende in se izogniti stroškom popravil je potrebno tendo pravilno in redno vzdrževati. Upoštevajte naslednje nasvete:

  - Ob močnem vetru, dežju ali snegu je potrebno tende zviti oz. pospraviti.

  - Razpoke ali luknje, ki jih opazite je potrebno pokrpati čim prej, preden se razširijo. 

  - Kovinske elemente tende je potrebno občasno pregledati in jih po potrebi prebarvati. 

  - Madeže na tendi je potrebno redno čistiti z blagim čistilom in mehko krpo. 

  - Priporočljivo je občasno (redno) čiščenje zgornje strani senčila z čisto vodo.

  - Spodnjo stran je potrebno redno čistiti z hišnim omelom.

  1.4 Tenda in njena življenjska doba

  Kljub dolgi življenjski dobi tende je koristno upoštevati določene pogoje, ki lahko dolgoročno škodijo tendi:

  - Rastline kot so trte in grmičevja naj bodo dovolj odmaknjene od tende. Veliko rastlin namreč vsebuje kisline, ki lahko škodijo tendi.

  - Kadar so zunanje temperature pod ničlo je bolje ne odvijati/zvijati tende. 

  - Tende nikoli ne čistite z grobimi krtačami in močnimi čistilnimi sredstvi. 

  - Žar, plinski grelnik in drugi viri toplote naj ne bodo nikoli blizu platna tend.

  - Tende nikoli ne zvijajte, če je mokra. Zaradi vlage se pojavijo lise na platnu. 

  - Ptičje iztrebke, gnijoče liste, zemljo itd. po možnosti takoj odstranite iz platna, saj lahko hitro nastanejo madeži.

  2. Izbira ponudnikov za tende

  Glede na veliko število ponudnikov tend oziroma markiz na trgu, je vsekakor pametno, da se o njih dobro pozanimate in pridobite čim več različnih ponudb. 

  2.1 Garancija

  Garancija je najboljši dokaz kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih tend vam nudijo dvo in več letno garancijo na izbrane izdelke (12 mesecev na elektromotorje). V tem času morajo biti tende okna brez napak, tako po videzu kot po funkciji. 

  2.2 Lastna montažna ekipa in servis

  Kakovost tende je lahko zagotovljena le v primeru, da je tudi pravilno in strokovno vgrajena. Zelo je pomembno, da ima ponudnik zagotavlja lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo. Obenem je pomembno tudi, da je zagotovljena servisna služba, ki garantira dobavo rezervnih delov.

  2.3 Certifikati

  Pomembno je, da vam ponudnik predloži oziroma ob montaži izda vse certifikate in tehnične specifikacije izdelka. 

  3. Vrste tend oziroma markiz

  3.1 Klasična tenda

  To je najbolj razširjena in preprosta izvedba tend. Klasična tenda je tenda z aluminijastimi vzmetnimi rokami in z navijalno cevjo, na katero se navija platno. Prednost teh tend je enostavno odvijanje in zvijanje. Ko so zložene zavzamejo malo prostora. Lahko so ročne ali na motorni pogon. Klasično tendo brez kasete je najbolje montirati pod obstoječ nadstrešek ali betonsko ploščo. Možna je stropna ali stenska montaža, upravljate pa lahko tudi naklon tende (tudi do 60 stopinj in več) s čimer si prilagodite senco glede na smer sončnih žarkov. 

  3.2 Polkasetna in kasetna tenda

  Kasetna tenda se od klasične razlikuje po te,. da se navijalna cev s tkanino kot tudi konstrukcija (roke) zvijejo in pospravijo v proti koroziji odporno aluminijasto kaseto. S tem so vsi deli tende zaščiteni pred zunanjimi vplivi, kar močno vpliva na podaljšanje njene življenjske dobe. Pri polkasetni tendi se v kaseto pospravi zgolj navijalna cev s platnom, konstrukcija pa ostane na prostem.  

  3.3 Okenska in balkonska tenda

  Kot že ime pove so to tende, ki jih montiramo okenske odprtine, balkone in povsod kjer ni potreben izteg tende. Blago se, kot pri klasični tendi navija na navijalno cev, na spodnjem delu pa so roke, ki držijo tendo stran od okna. 

  3.4 Kupolasta tenda

  To so tende v obliki kupole, ki delujejo kot nadstreški nad okni ali vrati. Z njimi lahko senčimo tudi manjše balkone. Kupolaste tende uporabljamo za nadstreške nad okni in vrati, lahko pa tudi za senčenje balkonov. Maksimalen razpon kupolaste tende je 2 metra, dolžina pa je lahko tudi več kot 7 metrov.

  3.5 Strešna in fasadna tenda

  S strešnimi in fasadnimi tendami senčimo velike steklene površine streh oziroma fasad, predvsem zimskih vrtov. Tovrstne tende je možno modularno združevati. Vgrajene so lahko na notranji ali pa na zunanji strani steklene površine.

  3.6 Pergola oziroma tenda za teraso

  K sodobnim objektom z večjimi terasami sodijo tudi posebno oblikovane tende v obliki pergol, ki ščitijo pred soncem in ostalimi vremenskimi vplivi. Pergole so lahko samostoječe ali pa se jih sidra na obstoječi objekt. Razlikujejo se tudi po sistemu zlaganja.

  4. Postopek naročila in montaže tend oziroma markiz

  4.1 Naročilo tende

  Po dogovoru v salonu vas bo za izbor tende obiskal komercialist, ki vam bo, glede na vaše želje in potrebe pomagal poiskati najbolj ustrezno uporabno rešitev. Na domu vam bo predstavil vse različice, vam svetoval glede prednosti in razlike med posameznimi možnimi izvedbami tend. Opravil bo tudi vse potrebne meritve. Glede na dogovorjeno bo pripravil informativno ponudbo. Po potrditvi, običajno najkasneje v roku 30 dni, sledi izdelava tende in montaža.

  4.2 Montaža tende

  Tende se lahko montira na različne površine. Najbolj pogosto na les, beton, špirovce, votlo opeko, razne kovinske nosilce in konstrukcije. Možna je montaža tudi na stene z izolacijo, stare problematične stene itd.  Kakovostni ponudniki tend imajo običajno lastne montažne ekipe, ki so strokovno usposobljene za montažo in imajo ustrezno znanje, da reagirajo na številne nepredvidene situacije. Elektroinstalacije izvaja pooblaščen strokovnjak. Montaža tende se izvede v enem dnevu, običajno ne traja več kot nekaj ur.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tende, markize?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Vertikalna balkonska tenda

  Pozdravljeni.


  Potreboval bi vertikalno tendo - ročno upravljanje - 370 cm x 170 cm (mogoče več, odvisno od cene in sodelovanja sosedov v bloku). Montira se na zgornji balkon in ko je spuščena se pričvrsti spodaj na ograjo. Tkanina tende - balkon ima jugozahodno lego - zelo veliko sonca - barva: siva, bež.

  Hvala in želim vam prijazen dan 315 € do 525 €

  ........

  Kasetna tenda

  Pozdrav,

  potrebujem kasetno tendo dim. 4,5m x 2m, barva siva antracit ali podobno.
  Prosim za ponudbo.

  Hvala in LP, 1350 € do 2250 €

  ........

  Tenda za balkon

  Pozdravljeni,

  potrebujem tendo za balkon. Širina 4m, izteg ca1,5 m, mogoče več, potrebna strokovna ocena. Odpiranje/zapiranje električni pogon. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 900 € do 1500 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Montaža tende, 450x300
  Tende, markize, Tolmin

  180 € do 300 €

  Cena, Montaža 6x3 m tende na fasado, 1 tenda 6x3m
  Tende, markize, Preddvor

  180 € do 300 €

  Cena, Menjava platna na klasični tendi, 330 x 200 cm
  Tende, markize, Medvode

  270 € do 450 €

  Cena, Krpanje in čiščenje tende, cca 12m2
  Tende, markize, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Tenda zložljiva, 3 x 4 m
  Tende, markize, Grosuplje

  1620 € do 2700 €

  Cena, Tenda za teraso, po opisu
  Tende, markize, Škocjan

  315 € do 525 €

  Cena, Montaža kasetne markize, 1 kom
  Tende, markize, Medvode

  135 € do 225 €

  Cena, Tenda, 1 kom
  Tende, markize, Komenda

  810 € do 1350 €

  Cena, Kasetna tenda - ročno odpiranje, 2,8 m x 5 m
  Tende, markize, Logatec

  1980 € do 3300 €

  Cena, Strgana tenda, zamenjati blago, montaža, 4 x 3 m
  Tende, markize, Portorož - Portorose

  1620 € do 2700 €

  Cena, Menjava tende, blago že imam, cca 9m2
  Tende, markize, Kamnik

  270 € do 450 €

  Cena, Vertikalna tenda, 1 kom
  Tende, markize, Trzin

  630 € do 1050 €

  Cena, Podaljšek nadstrešnice, 1 kos/ 12m2
  Tende, markize, Grosuplje

  1800 € do 3000 €

  Cena, Tenda nad vhodnimi vrati, Po opisu
  Tende, markize, Radovljica

  630 € do 1050 €

  Cena, Zamenjava platna za tendo, 1 kos
  Tende, markize, Slovenska Bistrica

  360 € do 600 €

  Cena, Avtomatska tenda, 400 x 300, cca 12 m2
  Tende, markize, Lesce

  1620 € do 2700 €

  Cena, Menjava platna na tendi, 350 x 220 cm
  Tende, markize, Maribor

  450 € do 750 €

  Cena, Platno za tendo, 8m2
  Tende, markize, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Screen platno za tende, 3 kosi, 250 x 250 cm
  Tende, markize, Vrhnika

  810 € do 1350 €

  Cena, Kasetna tenda, 3.5 m X 3 m
  Tende, markize, Šentilj v Slovenskih goricah

  1440 € do 2400 €

  Cena, Kasetna tenda, 1 kom, dim 3 x 2,5-3
  Tende, markize, Maribor

  900 € do 1500 €

  Cena, Montaža tende v opečni zid v pritličju, Ena montaža 300 x 200 cm
  Tende, markize, Brezovica Pri Ljubljani

  216 € do 360 €

  Cena, menjava platna na tendi, dva krila po 18m2
  Tende, markize, Idrija

  1350 € do 2250 €

  Cena, Nadomestna oblogo za vrtnega senčnika, po opisu
  Tende, markize, Škofja Loka

  315 € do 525 €

  Cena, Markizo oziroma tendo za nad balkonom zunaj, 1 kos
  Tende, markize, Škocjan

  450 € do 750 €

  Cena, Balkonska tenda, 1× 200 cm širina
  Tende, markize, Tržič

  720 € do 1200 €

  Cena, Platno/blago za obstoječo tendo, 3x3 metre
  Tende, markize, Ptuj

  630 € do 1050 €

  Cena, Zamenjava platna na tendi, 15 m2
  Tende, markize, Idrija

  450 € do 750 €

  Cena, Tenda, Dolžina 3.50 m širina 4m
  Tende, markize, Šentilj v Slovenskih goricah

  1980 € do 3300 €

  Cena, Tenda, 6 x 2,5 m
  Tende, markize, Prevalje

  2070 € do 3450 €

  Cena, Tenda za balkon, Po opisu
  Tende, markize, Velenje

  2700 € do 4500 €

  Cena, Montaža tende, markize, 1 kom
  Tende, markize, Kočevje

  135 € do 225 €

  Cena, Montaža markize na balkonu, 400 x 250 cm
  Tende, markize, Ljubljana

  135 € do 225 €

  Cena, Menjava platna na tendi, 5 x 7 m
  Tende, markize, Kranj

  1800 € do 3000 €

  Cena, Dobava in montaža tende, 3 x 2 m
  Tende, markize, Šentjur

  810 € do 1350 €

  Cena, Menjava blaga na tendi, D-4,85xŠ-2,00
  Tende, markize, Jesenice

  630 € do 1050 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Tende, markize cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  106+ podjetij za Tende, markize
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane