TENDE, MARKIZE cena

  Cena tende, pergole ali markize je odvisna od velikosti, vrste konstrukcije, platna, načina zapiranja (ročno, motorno, avtomatsko) in seveda od izvajalca. Za povprečen senčnik boste odšteli med 100 do 200 EUR. Cena za klasične tende, z montažo, znaša približno 130 EUR/m2. Pergola je najtrdnejša, vendar najdražja varianta. Za jekleno pergolo pokrito s platnom, dimenzij 3m x 3m boste odšteli okoli 500 EUR. Za točno ceno lahko pošljete povpraševanje našim preverjenim monterjem tend in prejeli boste več ponudb. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o tendah in markizah.

  Preverite tudi:
  Zunanja senčila, cena
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM >

  CENA ZA KLASIČNO TENDO


  Cena za klasično tendo. Cena klasične markize z dvema rokama iztega 200 cm in širine do 400 cm. Cena za tendo z montažo in osnovnimi montažnimi materiali brez regulacije naklona.

  100.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  150.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Cena za ponudnika, montažerja tend, markiz

  DRUGE CENE ZA TENDE, MARKIZE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  SKUPAJ:
  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Ideje za urejen dom

  Revija s svežimi idejami in nasveti naših avtorjev za urejanje doma.

  Tende, markize - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti pred nakupom tende oziroma markize?

  S tendo bo vaš kotiček na balkonu ali terasi še bolj udoben in uporaben skozi vse leto.35228443_m.jpg

  1.1 Kakovost vgrajenih materijalov

  Glede na močno izpostavljenost tend vremenu in zunanjim elementom je za trajnost in uporabnost zelo pomembno, da so vsi vgrajeni materijali zelo kakovostni. Pri tem je potrebno upoštevati sledeče dejavnike: 

  - kam bomo postavili tendo (na balkon, teraso...)

  - dimenzije tende (kolikšen izteg želimo, širina tende...). Od tega je odvisno kakšno moč roke in konstrukcije potrebujemo. 

  - kakšno nosilnost ima obstoječa podlaga na katero bomo postavili tendo. 

  1.2 Možnost izbire

  Pri kateri koli vrsti tende glede na potrebe in želje lahko izbirate naslednje:

  Način upravljanja

  Vse vrste tend je možno upravljati ročno vendar se vse več kupcev danes raje odloči za motorno upravljanje tend, ki je bolj udobno. Motor lahko upravljate z stikalom ali pa daljinsko z daljinskim upravljalnikom. Najnovejši sistemi pa omogočajo tudi nadgrajeno upravljanje, ki je povezano z vašim telefonom oziroma tablico. Daljinsko upravljanje je pogosto v kombinaciji z različnimi varnostnimi tipali (na veter, na sonce, na dež...) Tipalo, kadar piha veter ali pada dež senčilo avtomatsko pospravi. Ko posije sonce pa ga zopet avtomatsko odpre.

  Lastnosti blaga

  Izbirate lahko barvo in kakovost blaga pa tudi številne druge lastnosti. Zaradi svoje obstojnosti in dobrih toplotnih karakteristik se priporoča akril, ki je barvan v masi kar preprečuje bledenje. Je nanoimpregniran kar preprečuje, da se umazanija zažre v tkanino. Priporočljivo je tudi, da ima tkanina teflonsko prevleko. Materijal naj ima optimalno razmerje med zatemnitvijo in UV zaščito.

  Materijal konstrukcije in mehanizma

  Priporoča se naj bodo vsi deli konstrukcije tende iz kvalitetnega ekstrudiranega aluminija, ki je barvan z prašnim elektrostatičnim nanosom. Ob ustrezni kakovosti mehanizma bo le-ta preživel tkanino. Zato je pomembno, da je po več letih uporabe možno zamenjati samo tkanino. 

  1.3 Tenda in vzdrževanje

  Če želite podaljšati življenjsko dobo vaše tende in se izogniti stroškom popravil je potrebno tendo pravilno in redno vzdrževati. Upoštevajte naslednje nasvete:

  - Ob močnem vetru, dežju ali snegu je potrebno tende zviti oz. pospraviti.

  - Razpoke ali luknje, ki jih opazite je potrebno pokrpati čim prej, preden se razširijo. 

  - Kovinske elemente tende je potrebno občasno pregledati in jih po potrebi prebarvati. 

  - Madeže na tendi je potrebno redno čistiti z blagim čistilom in mehko krpo. 

  - Priporočljivo je občasno (redno) čiščenje zgornje strani senčila z čisto vodo.

  - Spodnjo stran je potrebno redno čistiti z hišnim omelom.

  1.4 Tenda in njena življenjska doba

  Kljub dolgi življenjski dobi tende je koristno upoštevati določene pogoje, ki lahko dolgoročno škodijo tendi:

  - Rastline kot so trte in grmičevja naj bodo dovolj odmaknjene od tende. Veliko rastlin namreč vsebuje kisline, ki lahko škodijo tendi.

  - Kadar so zunanje temperature pod ničlo je bolje ne odvijati/zvijati tende. 

  - Tende nikoli ne čistite z grobimi krtačami in močnimi čistilnimi sredstvi. 

  - Žar, plinski grelnik in drugi viri toplote naj ne bodo nikoli blizu platna tend.

  - Tende nikoli ne zvijajte, če je mokra. Zaradi vlage se pojavijo lise na platnu. 

  - Ptičje iztrebke, gnijoče liste, zemljo itd. po možnosti takoj odstranite iz platna, saj lahko hitro nastanejo madeži.

  2. Izbira ponudnikov za tende

  Glede na veliko število ponudnikov tend oziroma markiz na trgu, je vsekakor pametno, da se o njih dobro pozanimate in pridobite čim več različnih ponudb. 

  2.1 Garancija

  Garancija je najboljši dokaz kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih tend vam nudijo dvo in več letno garancijo na izbrane izdelke (12 mesecev na elektromotorje). V tem času morajo biti tende okna brez napak, tako po videzu kot po funkciji. 

  2.2 Lastna montažna ekipa in servis

  Kakovost tende je lahko zagotovljena le v primeru, da je tudi pravilno in strokovno vgrajena. Zelo je pomembno, da ima ponudnik zagotavlja lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo. Obenem je pomembno tudi, da je zagotovljena servisna služba, ki garantira dobavo rezervnih delov.

  2.3 Certifikati

  Pomembno je, da vam ponudnik predloži oziroma ob montaži izda vse certifikate in tehnične specifikacije izdelka. 

  3. Vrste tend oziroma markiz

  3.1 Klasična tenda

  To je najbolj razširjena in preprosta izvedba tend. Klasična tenda je tenda z aluminijastimi vzmetnimi rokami in z navijalno cevjo, na katero se navija platno. Prednost teh tend je enostavno odvijanje in zvijanje. Ko so zložene zavzamejo malo prostora. Lahko so ročne ali na motorni pogon. Klasično tendo brez kasete je najbolje montirati pod obstoječ nadstrešek ali betonsko ploščo. Možna je stropna ali stenska montaža, upravljate pa lahko tudi naklon tende (tudi do 60 stopinj in več) s čimer si prilagodite senco glede na smer sončnih žarkov. 

  3.2 Polkasetna in kasetna tenda

  Kasetna tenda se od klasične razlikuje po te,. da se navijalna cev s tkanino kot tudi konstrukcija (roke) zvijejo in pospravijo v proti koroziji odporno aluminijasto kaseto. S tem so vsi deli tende zaščiteni pred zunanjimi vplivi, kar močno vpliva na podaljšanje njene življenjske dobe. Pri polkasetni tendi se v kaseto pospravi zgolj navijalna cev s platnom, konstrukcija pa ostane na prostem.  

  3.3 Okenska in balkonska tenda

  Kot že ime pove so to tende, ki jih montiramo okenske odprtine, balkone in povsod kjer ni potreben izteg tende. Blago se, kot pri klasični tendi navija na navijalno cev, na spodnjem delu pa so roke, ki držijo tendo stran od okna. 

  3.4 Kupolasta tenda

  To so tende v obliki kupole, ki delujejo kot nadstreški nad okni ali vrati. Z njimi lahko senčimo tudi manjše balkone. Kupolaste tende uporabljamo za nadstreške nad okni in vrati, lahko pa tudi za senčenje balkonov. Maksimalen razpon kupolaste tende je 2 metra, dolžina pa je lahko tudi več kot 7 metrov.

  3.5 Strešna in fasadna tenda

  S strešnimi in fasadnimi tendami senčimo velike steklene površine streh oziroma fasad, predvsem zimskih vrtov. Tovrstne tende je možno modularno združevati. Vgrajene so lahko na notranji ali pa na zunanji strani steklene površine.

  3.6 Pergola oziroma tenda za teraso

  K sodobnim objektom z večjimi terasami sodijo tudi posebno oblikovane tende v obliki pergol, ki ščitijo pred soncem in ostalimi vremenskimi vplivi. Pergole so lahko samostoječe ali pa se jih sidra na obstoječi objekt. Razlikujejo se tudi po sistemu zlaganja.

  4. Postopek naročila in montaže tend oziroma markiz

  4.1 Naročilo tende

  Po dogovoru v salonu vas bo za izbor tende obiskal komercialist, ki vam bo, glede na vaše želje in potrebe pomagal poiskati najbolj ustrezno uporabno rešitev. Na domu vam bo predstavil vse različice, vam svetoval glede prednosti in razlike med posameznimi možnimi izvedbami tend. Opravil bo tudi vse potrebne meritve. Glede na dogovorjeno bo pripravil informativno ponudbo. Po potrditvi, običajno najkasneje v roku 30 dni, sledi izdelava tende in montaža.

  4.2 Montaža tende

  Tende se lahko montira na različne površine. Najbolj pogosto na les, beton, špirovce, votlo opeko, razne kovinske nosilce in konstrukcije. Možna je montaža tudi na stene z izolacijo, stare problematične stene itd.  Kakovostni ponudniki tend imajo običajno lastne montažne ekipe, ki so strokovno usposobljene za montažo in imajo ustrezno znanje, da reagirajo na številne nepredvidene situacije. Elektroinstalacije izvaja pooblaščen strokovnjak. Montaža tende se izvede v enem dnevu, običajno ne traja več kot nekaj ur.

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  TENDA

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za izvedbo tende dimenzij 3 x 8 m s fiksno konstrukcijo za senčenje terase z možnostjo odprtja - sončenja. Pergotenda, z motornim odpiranjem, uv zaščita.

  Lp 2700 € do 4500 €


  ........

  MENJAVA PLATNA

  Pozdravljeni,

  potrebna zamenjava platna - 3 x 5 m. Lahko jo pripeljem v delavnico na vaš naslov.

  Lp 1170 € do 1950 €


  ........

  TENDA

  Pozdravljeni,

  potrebujem klasična enobarvno tendo. Prosim za ponudbo.

  LP 450 € do 750 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, MENJAVA PLATNA NA 2 TENDAH, 1. TENDA 7,00 X 2,00 M, 2. TENDA 6,00X2,00 M
  Tende, markize, Koper

  1800 € do 3000 €

  CENA, TENDA , 8 X 2 M
  Tende, markize, Gornja Radgona

  1575 € do 2625 €

  CENA, DODATNA TENDA NA ŽE OBSTOJEČI SISTEM, CCA 300-400 CM X 150-170 CM
  Tende, markize, Ljubljana

  540 € do 900 €

  CENA, TENDA, 250CMX180CM
  Tende, markize, Pernica

  675 € do 1125 €

  CENA, POPRAVILO/SERVIS TENDE IN MENJAVA PLATNA, 1
  Tende, markize, Ljubljana

  315 € do 525 €

  CENA, TENDA, DOLŽINE 620CM TER ŠIRINE 420CM
  Tende, markize, Cirkulane

  2790 € do 4650 €

  CENA, ZUNANJA TENDA NA TERASI, PO OPISU
  Tende, markize, Piran - Pirano

  1260 € do 2100 €

  CENA, TENDA, 400 X 250 CM
  Tende, markize, Grgar

  450 € do 750 €

  CENA, KASETNA TENDA, 1 KOM
  Tende, markize, Ljubljana

  450 € do 750 €

  CENA, MENJAVA BLAGA NA TENDI, ŠIRINA 285X190
  Tende, markize, Kranj

  225 € do 375 €

  CENA, KASETNO TENDO ZA MONTAŽO NA BALKON, 1 TENDA 420X300 CM, CCA. 12M2
  Tende, markize, Mozirje

  450 € do 750 €

  CENA, POPRAVILO TEND, 8 M2
  Tende, markize, Videm-Dobropolje

  135 € do 225 €

  CENA, TENDA, 12M2 / 6X2M
  Tende, markize, Šentjur

  1170 € do 1950 €

  CENA, MENJAVA PLATNA NA TENDI, 15M2
  Tende, markize, Benedikt

  270 € do 450 €

  CENA, TENDA, 4M X 2-3M
  Tende, markize, Borovnica

  1125 € do 1875 €

  CENA, MENJAVA PLATNA, 450CM X 250CM
  Tende, markize, Ljubljana

  180 € do 300 €

  CENA, MARKIZE, 45M
  Tende, markize, Ljubljana - Polje

  3150 € do 5250 €

  CENA, MENJAVA PLATNA ZA POLKROŽNO TENDO, 430CM × 140CM
  Tende, markize, Maribor

  180 € do 300 €

  CENA, KASETNO TENDO, 1 KOM
  Tende, markize, Kočevje

  495 € do 825 €

  CENA, TENDO, DOLŽINA 2,8 M
  Tende, markize, Stranice

  495 € do 825 €

  CENA, SAMOSTOJEČA PERGOTENDA, 10X3M
  Tende, markize, Jurovski Dol

  900 € do 1500 €

  CENA, MARKIZE ZA TERASO, 26M2 / 3 MARKIZE, SKUPNA DOLŽINA 13M, ŠIRINA 2M
  Tende, markize, Šoštanj

  2250 € do 3750 €

  CENA, TENDA ZA TERASO, ŠIRINA PLATNA CCA 3M, VIŠINA CCA 1.5M
  Tende, markize, Koper

  450 € do 750 €

  CENA, TENDA, CCA2,5X2M
  Tende, markize, Kapele

  450 € do 750 €

  CENA, MARKIZA, 3,5MX2M
  Tende, markize, Pesnica Pri Mariboru

  495 € do 825 €

  CENA, KASTNA TENDA, 1 KOM
  Tende, markize, Marezige

  495 € do 825 €

  CENA, TENDA ZA BALKON, 1 KOM
  Tende, markize, Gorica pri Slivnici

  450 € do 750 €

  CENA, TENDA, 2,7 M
  Tende, markize, Ljubljana

  495 € do 825 €

  CENA, DVOROČNO TENDO ZA BALKON , DOLŽINE 3M IN ŠIRINE 1,5 M
  Tende, markize, Ljubljana

  495 € do 825 €

  CENA, MENJAVA PLATNA 2X TENDA , 1X DIMENZIJA: 350X450CM,1X DIMENZIJA: 470X510CM
  Tende, markize, Ptuj

  360 € do 600 €

  CENA, TENDO, 2,5M
  Tende, markize, Celje

  450 € do 750 €

  CENA, MONTAŽA MARKIZE NA STENO , 350X250CM
  Tende, markize, Velenje

  315 € do 525 €

  CENA, KASETNA TENDA, 7,6M X 3,5M
  Tende, markize, Polzela

  3060 € do 5100 €

  CENA, ROLO SENČILO ZA PERGOLO, 4700 MM X 2200 MM
  Tende, markize, Spodnja Idrija

  1170 € do 1950 €

  CENA, MONTAŽA TENDE NA LESEN STROP, 4×2,5 M
  Tende, markize, Ljubljana - Šmartno

  180 € do 300 €

  CENA, KLASIČNA TENDA, 250-300 CM
  Tende, markize, Ljubljana

  900 € do 1500 €  Poglej druge končane projekte in cene

  TENDE, MARKIZE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 69 PODJETIJ ZA TENDE, MARKIZE


  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE TENDE, MARKIZE?

 • Tende, markize Ajdovščina
 • Tende, markize Bled
 • Tende, markize Bovec
 • Tende, markize Celje
 • Tende, markize Črna na Koroškem
 • Tende, markize Črnomelj
 • Tende, markize Domžale
 • Tende, markize Gornja Radgona
 • Tende, markize Gornji Grad
 • Tende, markize Hrastnik
 • Tende, markize Ilirska Bistrica
 • Tende, markize Izola
 • Tende, markize Jesenice
 • Tende, markize Kamnik
 • Tende, markize Kidričevo
 • Tende, markize Kobarid
 • Tende, markize Kočevje
 • Tende, markize Koper
 • Tende, markize Kranj
 • Tende, markize Kranjska Gora
 • Tende, markize Krško
 • Tende, markize Laško
 • Tende, markize Lendava
 • Tende, markize Litija
 • Tende, markize Ljubljana
 • Tende, markize Ljutomer
 • Tende, markize Maribor
 • Tende, markize Metlika
 • Tende, markize Mojstrana
 • Tende, markize Mozirje
 • Tende, markize Murska Sobota
 • Tende, markize Nova Gorica
 • Tende, markize Novo mesto
 • Tende, markize Ormož
 • Tende, markize Piran - Pirano
 • Tende, markize Pivka
 • Tende, markize Portorož
 • Tende, markize Postojna
 • Tende, markize Ptuj
 • Tende, markize Radeče
 • Tende, markize Radenci
 • Tende, markize Radovljica
 • Tende, markize Ravne Na Koroškem
 • Tende, markize Ribnica
 • Tende, markize Rogaška Slatina
 • Tende, markize Sevnica
 • Tende, markize Sežana
 • Tende, markize Škofja Loka
 • Tende, markize Slovenj Gradec
 • Tende, markize Slovenska Bistrica
 • Tende, markize Slovenske Konjice
 • Tende, markize Šoštanj
 • Tende, markize Štore
 • Tende, markize Tolmin
 • Tende, markize Trbovlje
 • Tende, markize Tržič
 • Tende, markize Trzin
 • Tende, markize Velenje
 • Tende, markize Vipava
 • Tende, markize Vojnik
 • Tende, markize Vransko
 • Tende, markize Vrhnika
 • Tende, markize Žalec
 • Tende, markize Zreče
 • Tende, markize Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane