TENDE, MARKIZE cena

Cena tende, pergole ali markize je odvisna od velikosti, vrste konstrukcije, platna, načina zapiranja (ročno, motorno, avtomatsko) in seveda od izvajalca. Za povprečen senčnik boste odšteli med 100 do 200 EUR. Cena za klasične tende, z montažo, znaša približno 130 EUR/m2. Pergola je najtrdnejša, vendar najdražja varianta. Za jekleno pergolo pokrito s platnom, dimenzij 3m x 3m boste odšteli okoli 500 EUR.

Komu zaupati postavitev tende ali markize? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom tend in markiz v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE IZVAJALCEM

CENA ZA KLASIČNO TENDO


Cena za klasično tendo. Cena klasične markize z dvema rokama iztega 200 cm in širine do 400 cm. Cena za tendo z montažo in osnovnimi montažnimi materiali brez regulacije naklona.

100.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
150.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja tend, markiz

DRUGE CENE ZA TENDE, MARKIZE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

DAIBAU MAGAZIN

V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Tende, markize - vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti pred nakupom tende oziroma markize?

S tendo bo vaš kotiček na balkonu ali terasi še bolj udoben in uporaben skozi vse leto.35228443_m.jpg

1.1 Kakovost vgrajenih materijalov

Glede na močno izpostavljenost tend vremenu in zunanjim elementom je za trajnost in uporabnost zelo pomembno, da so vsi vgrajeni materijali zelo kakovostni. Pri tem je potrebno upoštevati sledeče dejavnike: 

- kam bomo postavili tendo (na balkon, teraso...)

- dimenzije tende (kolikšen izteg želimo, širina tende...). Od tega je odvisno kakšno moč roke in konstrukcije potrebujemo. 

- kakšno nosilnost ima obstoječa podlaga na katero bomo postavili tendo. 

1.2 Možnost izbire

Pri kateri koli vrsti tende glede na potrebe in želje lahko izbirate naslednje:

Način upravljanja

Vse vrste tend je možno upravljati ročno vendar se vse več kupcev danes raje odloči za motorno upravljanje tend, ki je bolj udobno. Motor lahko upravljate z stikalom ali pa daljinsko z daljinskim upravljalnikom. Najnovejši sistemi pa omogočajo tudi nadgrajeno upravljanje, ki je povezano z vašim telefonom oziroma tablico. Daljinsko upravljanje je pogosto v kombinaciji z različnimi varnostnimi tipali (na veter, na sonce, na dež...) Tipalo, kadar piha veter ali pada dež senčilo avtomatsko pospravi. Ko posije sonce pa ga zopet avtomatsko odpre.

Lastnosti blaga

Izbirate lahko barvo in kakovost blaga pa tudi številne druge lastnosti. Zaradi svoje obstojnosti in dobrih toplotnih karakteristik se priporoča akril, ki je barvan v masi kar preprečuje bledenje. Je nanoimpregniran kar preprečuje, da se umazanija zažre v tkanino. Priporočljivo je tudi, da ima tkanina teflonsko prevleko. Materijal naj ima optimalno razmerje med zatemnitvijo in UV zaščito.

Materijal konstrukcije in mehanizma

Priporoča se naj bodo vsi deli konstrukcije tende iz kvalitetnega ekstrudiranega aluminija, ki je barvan z prašnim elektrostatičnim nanosom. Ob ustrezni kakovosti mehanizma bo le-ta preživel tkanino. Zato je pomembno, da je po več letih uporabe možno zamenjati samo tkanino. 

1.3 Tenda in vzdrževanje

Če želite podaljšati življenjsko dobo vaše tende in se izogniti stroškom popravil je potrebno tendo pravilno in redno vzdrževati. Upoštevajte naslednje nasvete:

- Ob močnem vetru, dežju ali snegu je potrebno tende zviti oz. pospraviti.

- Razpoke ali luknje, ki jih opazite je potrebno pokrpati čim prej, preden se razširijo. 

- Kovinske elemente tende je potrebno občasno pregledati in jih po potrebi prebarvati. 

- Madeže na tendi je potrebno redno čistiti z blagim čistilom in mehko krpo. 

- Priporočljivo je občasno (redno) čiščenje zgornje strani senčila z čisto vodo.

- Spodnjo stran je potrebno redno čistiti z hišnim omelom.

1.4 Tenda in njena življenjska doba

Kljub dolgi življenjski dobi tende je koristno upoštevati določene pogoje, ki lahko dolgoročno škodijo tendi:

- Rastline kot so trte in grmičevja naj bodo dovolj odmaknjene od tende. Veliko rastlin namreč vsebuje kisline, ki lahko škodijo tendi.

- Kadar so zunanje temperature pod ničlo je bolje ne odvijati/zvijati tende. 

- Tende nikoli ne čistite z grobimi krtačami in močnimi čistilnimi sredstvi. 

- Žar, plinski grelnik in drugi viri toplote naj ne bodo nikoli blizu platna tend.

- Tende nikoli ne zvijajte, če je mokra. Zaradi vlage se pojavijo lise na platnu. 

- Ptičje iztrebke, gnijoče liste, zemljo itd. po možnosti takoj odstranite iz platna, saj lahko hitro nastanejo madeži.

2. Izbira ponudnikov za tende

Glede na veliko število ponudnikov tend oziroma markiz na trgu, je vsekakor pametno, da se o njih dobro pozanimate in pridobite čim več različnih ponudb. 

2.1 Garancija

Garancija je najboljši dokaz kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih tend vam nudijo dvo in več letno garancijo na izbrane izdelke (12 mesecev na elektromotorje). V tem času morajo biti tende okna brez napak, tako po videzu kot po funkciji. 

2.2 Lastna montažna ekipa in servis

Kakovost tende je lahko zagotovljena le v primeru, da je tudi pravilno in strokovno vgrajena. Zelo je pomembno, da ima ponudnik zagotavlja lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo. Obenem je pomembno tudi, da je zagotovljena servisna služba, ki garantira dobavo rezervnih delov.

2.3 Certifikati

Pomembno je, da vam ponudnik predloži oziroma ob montaži izda vse certifikate in tehnične specifikacije izdelka. 

3. Vrste tend oziroma markiz

3.1 Klasična tenda

To je najbolj razširjena in preprosta izvedba tend. Klasična tenda je tenda z aluminijastimi vzmetnimi rokami in z navijalno cevjo, na katero se navija platno. Prednost teh tend je enostavno odvijanje in zvijanje. Ko so zložene zavzamejo malo prostora. Lahko so ročne ali na motorni pogon. Klasično tendo brez kasete je najbolje montirati pod obstoječ nadstrešek ali betonsko ploščo. Možna je stropna ali stenska montaža, upravljate pa lahko tudi naklon tende (tudi do 60 stopinj in več) s čimer si prilagodite senco glede na smer sončnih žarkov. 

3.2 Polkasetna in kasetna tenda

Kasetna tenda se od klasične razlikuje po te,. da se navijalna cev s tkanino kot tudi konstrukcija (roke) zvijejo in pospravijo v proti koroziji odporno aluminijasto kaseto. S tem so vsi deli tende zaščiteni pred zunanjimi vplivi, kar močno vpliva na podaljšanje njene življenjske dobe. Pri polkasetni tendi se v kaseto pospravi zgolj navijalna cev s platnom, konstrukcija pa ostane na prostem.  

3.3 Okenska in balkonska tenda

Kot že ime pove so to tende, ki jih montiramo okenske odprtine, balkone in povsod kjer ni potreben izteg tende. Blago se, kot pri klasični tendi navija na navijalno cev, na spodnjem delu pa so roke, ki držijo tendo stran od okna. 

3.4 Kupolasta tenda

To so tende v obliki kupole, ki delujejo kot nadstreški nad okni ali vrati. Z njimi lahko senčimo tudi manjše balkone. Kupolaste tende uporabljamo za nadstreške nad okni in vrati, lahko pa tudi za senčenje balkonov. Maksimalen razpon kupolaste tende je 2 metra, dolžina pa je lahko tudi več kot 7 metrov.

3.5 Strešna in fasadna tenda

S strešnimi in fasadnimi tendami senčimo velike steklene površine streh oziroma fasad, predvsem zimskih vrtov. Tovrstne tende je možno modularno združevati. Vgrajene so lahko na notranji ali pa na zunanji strani steklene površine.

3.6 Pergola oziroma tenda za teraso

K sodobnim objektom z večjimi terasami sodijo tudi posebno oblikovane tende v obliki pergol, ki ščitijo pred soncem in ostalimi vremenskimi vplivi. Pergole so lahko samostoječe ali pa se jih sidra na obstoječi objekt. Razlikujejo se tudi po sistemu zlaganja.

4. Postopek naročila in montaže tend oziroma markiz

4.1 Naročilo tende

Po dogovoru v salonu vas bo za izbor tende obiskal komercialist, ki vam bo, glede na vaše želje in potrebe pomagal poiskati najbolj ustrezno uporabno rešitev. Na domu vam bo predstavil vse različice, vam svetoval glede prednosti in razlike med posameznimi možnimi izvedbami tend. Opravil bo tudi vse potrebne meritve. Glede na dogovorjeno bo pripravil informativno ponudbo. Po potrditvi, običajno najkasneje v roku 30 dni, sledi izdelava tende in montaža.

4.2 Montaža tende

Tende se lahko montira na različne površine. Najbolj pogosto na les, beton, špirovce, votlo opeko, razne kovinske nosilce in konstrukcije. Možna je montaža tudi na stene z izolacijo, stare problematične stene itd.  Kakovostni ponudniki tend imajo običajno lastne montažne ekipe, ki so strokovno usposobljene za montažo in imajo ustrezno znanje, da reagirajo na številne nepredvidene situacije. Elektroinstalacije izvaja pooblaščen strokovnjak. Montaža tende se izvede v enem dnevu, običajno ne traja več kot nekaj ur.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMMENJAVA PLATNA

Pozdravljeni.

Tenda je demontirana zaradi toplotne ureditve fasade in bi pred ponovno montažo menjali platno na tendi 350x200 cm. Platno na tendi se navija ročno z ročico. Potrebujemo tudi novo ročico.

LP 135 € do 225 €


........

MONTAŽO SCREEN TENDE

Pozdravljeni,

potrebujem montažo screen tende. Prosim za ceno.

LP 180 € do 300 €


........

TENDE

Pozdravljeni,

potrebujem kasetno tendo dolžine 4,80…po možnosti eno ali dve manjši. Za lažjo predstavo prilagam sliko terase.

LP 360 € do 600 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, MARKIZI + TENDA, MARKIZA 2000X1400 IN 2000X1100 + TENDA 3500X2000
Tende, markize, Maribor

900 € do 1500 €

CENA, ZAMENJAVA TENDE NA TERASI, 1 KOM
Tende, markize, Izola

450 € do 750 €

CENA, SERVIS TENDE, 4X2,5M
Tende, markize, Maribor

180 € do 300 €

CENA, MONTAŽA TENDE, 1 KOM
Tende, markize, Ptuj

180 € do 300 €

CENA, MENJAVA PLATNA NA SENČNIKU, 1; 300 X 300 CM
Tende, markize, Lendava

360 € do 600 €

CENA, ELEKTRIČNO KASETNO TENDO, 1 KOM
Tende, markize, Laško

450 € do 750 €

CENA, TENDA, 6 M X 2,5 M
Tende, markize, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, TENDA, 8X3M
Tende, markize, Moravče

2700 € do 4500 €

CENA, MENJAVA PLATNA, 3X5M
Tende, markize, Mala Nedelja

1170 € do 1950 €

CENA, TENDA, 300 X 250 CM
Tende, markize, Tolmin

450 € do 750 €

CENA, MENJAVA PLATNA NA 2 TENDAH, 1. TENDA 7,00 X 2,00 M, 2. TENDA 6,00X2,00 M
Tende, markize, Koper

1800 € do 3000 €

CENA, TENDA , 8 X 2 M
Tende, markize, Gornja Radgona

1575 € do 2625 €

CENA, DODATNA TENDA NA ŽE OBSTOJEČI SISTEM, CCA 300-400 CM X 150-170 CM
Tende, markize, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, POPRAVILO ELEKTRIČNE TENDE, 1 KOM
Tende, markize, Maribor

90 € do 150 €

CENA, TENDA, 250CMX180CM
Tende, markize, Pernica

675 € do 1125 €

CENA, POPRAVILO/SERVIS TENDE IN MENJAVA PLATNA, 1
Tende, markize, Ljubljana

315 € do 525 €

CENA, TENDA, DOLŽINE 620CM TER ŠIRINE 420CM
Tende, markize, Cirkulane

2790 € do 4650 €

CENA, ZUNANJA TENDA NA TERASI, PO OPISU
Tende, markize, Piran - Pirano

1260 € do 2100 €

CENA, TENDA, 400 X 250 CM
Tende, markize, Grgar

450 € do 750 €

CENA, NADSTREŠEK ZA LESENO MIZO IN KLOPI, 4 X 3 M
Tende, markize, Ptuj

450 € do 750 €

CENA, KASETNA TENDA, 1 KOM
Tende, markize, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, MENJAVA BLAGA NA TENDI, ŠIRINA 285X190
Tende, markize, Kranj

225 € do 375 €

CENA, KASETNO TENDO ZA MONTAŽO NA BALKON, 1 TENDA 420X300 CM, CCA. 12M2
Tende, markize, Mozirje

450 € do 750 €

CENA, POPRAVILO TEND, 8 M2
Tende, markize, Videm-Dobropolje

135 € do 225 €

CENA, TENDA, 12M2 / 6X2M
Tende, markize, Šentjur

1170 € do 1950 €

CENA, MENJAVA PLATNA NA TENDI, 15M2
Tende, markize, Benedikt

270 € do 450 €

CENA, TENDA, 4M X 2-3M
Tende, markize, Borovnica

1125 € do 1875 €

CENA, MENJAVA PLATNA, 450CM X 250CM
Tende, markize, Ljubljana

180 € do 300 €

CENA, MARKIZE, 45M
Tende, markize, Ljubljana - Polje

3150 € do 5250 €

CENA, MENJAVA PLATNA ZA POLKROŽNO TENDO, 430CM × 140CM
Tende, markize, Maribor

180 € do 300 €

CENA, KASETNO TENDO, 1 KOM
Tende, markize, Kočevje

495 € do 825 €

CENA, TENDO, DOLŽINA 2,8 M
Tende, markize, Stranice

495 € do 825 €

CENA, SAMOSTOJEČA PERGOTENDA, 10X3M
Tende, markize, Jurovski Dol

900 € do 1500 €

CENA, MARKIZE ZA TERASO, 26M2 / 3 MARKIZE, SKUPNA DOLŽINA 13M, ŠIRINA 2M
Tende, markize, Šoštanj

2250 € do 3750 €

CENA, AVTOMATSKO TENDO, 600 X 300 ALI 650 X 300CM
Tende, markize, Limbuš

495 € do 825 €

CENA, TENDA ZA TERASO, ŠIRINA PLATNA CCA 3M, VIŠINA CCA 1.5M
Tende, markize, Koper

450 € do 750 €Poglej druge končane projekte in cene

TENDE, MARKIZE CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

73+ PODJETIJ ZA TENDE, MARKIZE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE TENDE, MARKIZE?

 • Tende, markize Ajdovščina
 • Tende, markize Bled
 • Tende, markize Bovec
 • Tende, markize Celje
 • Tende, markize Črna na Koroškem
 • Tende, markize Črnomelj
 • Tende, markize Domžale
 • Tende, markize Gornja Radgona
 • Tende, markize Gornji Grad
 • Tende, markize Hrastnik
 • Tende, markize Ilirska Bistrica
 • Tende, markize Izola
 • Tende, markize Jesenice
 • Tende, markize Kamnik
 • Tende, markize Kidričevo
 • Tende, markize Kobarid
 • Tende, markize Kočevje
 • Tende, markize Koper
 • Tende, markize Kranj
 • Tende, markize Kranjska Gora
 • Tende, markize Krško
 • Tende, markize Laško
 • Tende, markize Lendava
 • Tende, markize Litija
 • Tende, markize Ljubljana
 • Tende, markize Ljutomer
 • Tende, markize Maribor
 • Tende, markize Metlika
 • Tende, markize Mojstrana
 • Tende, markize Mozirje
 • Tende, markize Murska Sobota
 • Tende, markize Nova Gorica
 • Tende, markize Novo mesto
 • Tende, markize Ormož
 • Tende, markize Piran - Pirano
 • Tende, markize Pivka
 • Tende, markize Portorož
 • Tende, markize Postojna
 • Tende, markize Ptuj
 • Tende, markize Radeče
 • Tende, markize Radenci
 • Tende, markize Radovljica
 • Tende, markize Ravne Na Koroškem
 • Tende, markize Ribnica
 • Tende, markize Rogaška Slatina
 • Tende, markize Sevnica
 • Tende, markize Sežana
 • Tende, markize Škofja Loka
 • Tende, markize Slovenj Gradec
 • Tende, markize Slovenska Bistrica
 • Tende, markize Slovenske Konjice
 • Tende, markize Šoštanj
 • Tende, markize Štore
 • Tende, markize Tolmin
 • Tende, markize Trbovlje
 • Tende, markize Tržič
 • Tende, markize Trzin
 • Tende, markize Velenje
 • Tende, markize Vipava
 • Tende, markize Vojnik
 • Tende, markize Vransko
 • Tende, markize Vrhnika
 • Tende, markize Žalec
 • Tende, markize Zreče
 • Tende, markize Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane