Tende, markize cena

Cena tende, pergole ali markize je odvisna od velikosti, vrste konstrukcije, platna, načina zapiranja (ročno, motorno, avtomatsko) in seveda od izvajalca. Za povprečen senčnik boste odšteli med 100 do 200 EUR. Cena za klasične tende, z montažo, znaša približno 130 EUR/m2. Pergola je najtrdnejša, vendar najdražja varianta. Za jekleno pergolo pokrito s platnom, dimenzij 3m x 3m boste odšteli okoli 500 EUR.

Komu zaupati postavitev tende ali markize? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom tend in markiz v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE

CENA ZA KLASIČNO TENDO


Cena za klasično tendo. Cena klasične markize z dvema rokama iztega 200 cm in širine do 400 cm. Cena za tendo z montažo in osnovnimi montažnimi materiali brez regulacije naklona.

120.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
180.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
Cena za ponudnika, montažerja tend, markiz

DRUGE CENE ZA TENDE, MARKIZE

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
POŠLJI POVPRAŠEVANJE >

Kako so Vam koristile te informacije?

MojMojster
Revija MojMojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
NAPREJ
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Tende, markize - vse kar morate vedeti

1. Kaj moramo vedeti pred nakupom tende oziroma markize?

S tendo bo vaš kotiček na balkonu ali terasi še bolj udoben in uporaben skozi vse leto.35228443_m.jpg

1.1 Kakovost vgrajenih materijalov

Glede na močno izpostavljenost tend vremenu in zunanjim elementom je za trajnost in uporabnost zelo pomembno, da so vsi vgrajeni materijali zelo kakovostni. Pri tem je potrebno upoštevati sledeče dejavnike: 

- kam bomo postavili tendo (na balkon, teraso...)

- dimenzije tende (kolikšen izteg želimo, širina tende...). Od tega je odvisno kakšno moč roke in konstrukcije potrebujemo. 

- kakšno nosilnost ima obstoječa podlaga na katero bomo postavili tendo. 

1.2 Možnost izbire

Pri kateri koli vrsti tende glede na potrebe in želje lahko izbirate naslednje:

Način upravljanja

Vse vrste tend je možno upravljati ročno vendar se vse več kupcev danes raje odloči za motorno upravljanje tend, ki je bolj udobno. Motor lahko upravljate z stikalom ali pa daljinsko z daljinskim upravljalnikom. Najnovejši sistemi pa omogočajo tudi nadgrajeno upravljanje, ki je povezano z vašim telefonom oziroma tablico. Daljinsko upravljanje je pogosto v kombinaciji z različnimi varnostnimi tipali (na veter, na sonce, na dež...) Tipalo, kadar piha veter ali pada dež senčilo avtomatsko pospravi. Ko posije sonce pa ga zopet avtomatsko odpre.

Lastnosti blaga

Izbirate lahko barvo in kakovost blaga pa tudi številne druge lastnosti. Zaradi svoje obstojnosti in dobrih toplotnih karakteristik se priporoča akril, ki je barvan v masi kar preprečuje bledenje. Je nanoimpregniran kar preprečuje, da se umazanija zažre v tkanino. Priporočljivo je tudi, da ima tkanina teflonsko prevleko. Materijal naj ima optimalno razmerje med zatemnitvijo in UV zaščito.

Materijal konstrukcije in mehanizma

Priporoča se naj bodo vsi deli konstrukcije tende iz kvalitetnega ekstrudiranega aluminija, ki je barvan z prašnim elektrostatičnim nanosom. Ob ustrezni kakovosti mehanizma bo le-ta preživel tkanino. Zato je pomembno, da je po več letih uporabe možno zamenjati samo tkanino. 

1.3 Tenda in vzdrževanje

Če želite podaljšati življenjsko dobo vaše tende in se izogniti stroškom popravil je potrebno tendo pravilno in redno vzdrževati. Upoštevajte naslednje nasvete:

- Ob močnem vetru, dežju ali snegu je potrebno tende zviti oz. pospraviti.

- Razpoke ali luknje, ki jih opazite je potrebno pokrpati čim prej, preden se razširijo. 

- Kovinske elemente tende je potrebno občasno pregledati in jih po potrebi prebarvati. 

- Madeže na tendi je potrebno redno čistiti z blagim čistilom in mehko krpo. 

- Priporočljivo je občasno (redno) čiščenje zgornje strani senčila z čisto vodo.

- Spodnjo stran je potrebno redno čistiti z hišnim omelom.

1.4 Tenda in njena življenjska doba

Kljub dolgi življenjski dobi tende je koristno upoštevati določene pogoje, ki lahko dolgoročno škodijo tendi:

- Rastline kot so trte in grmičevja naj bodo dovolj odmaknjene od tende. Veliko rastlin namreč vsebuje kisline, ki lahko škodijo tendi.

- Kadar so zunanje temperature pod ničlo je bolje ne odvijati/zvijati tende. 

- Tende nikoli ne čistite z grobimi krtačami in močnimi čistilnimi sredstvi. 

- Žar, plinski grelnik in drugi viri toplote naj ne bodo nikoli blizu platna tend.

- Tende nikoli ne zvijajte, če je mokra. Zaradi vlage se pojavijo lise na platnu. 

- Ptičje iztrebke, gnijoče liste, zemljo itd. po možnosti takoj odstranite iz platna, saj lahko hitro nastanejo madeži.

2. Izbira ponudnikov za tende

Glede na veliko število ponudnikov tend oziroma markiz na trgu, je vsekakor pametno, da se o njih dobro pozanimate in pridobite čim več različnih ponudb. 

2.1 Garancija

Garancija je najboljši dokaz kakovosti izdelka. Ponudniki kakovostnih tend vam nudijo dvo in več letno garancijo na izbrane izdelke (12 mesecev na elektromotorje). V tem času morajo biti tende okna brez napak, tako po videzu kot po funkciji. 

2.2 Lastna montažna ekipa in servis

Kakovost tende je lahko zagotovljena le v primeru, da je tudi pravilno in strokovno vgrajena. Zelo je pomembno, da ima ponudnik zagotavlja lastno strokovno usposobljeno montažno ekipo. Obenem je pomembno tudi, da je zagotovljena servisna služba, ki garantira dobavo rezervnih delov.

2.3 Certifikati

Pomembno je, da vam ponudnik predloži oziroma ob montaži izda vse certifikate in tehnične specifikacije izdelka. 

3. Vrste tend oziroma markiz

3.1 Klasična tenda

To je najbolj razširjena in preprosta izvedba tend. Klasična tenda je tenda z aluminijastimi vzmetnimi rokami in z navijalno cevjo, na katero se navija platno. Prednost teh tend je enostavno odvijanje in zvijanje. Ko so zložene zavzamejo malo prostora. Lahko so ročne ali na motorni pogon. Klasično tendo brez kasete je najbolje montirati pod obstoječ nadstrešek ali betonsko ploščo. Možna je stropna ali stenska montaža, upravljate pa lahko tudi naklon tende (tudi do 60 stopinj in več) s čimer si prilagodite senco glede na smer sončnih žarkov. 

3.2 Polkasetna in kasetna tenda

Kasetna tenda se od klasične razlikuje po te,. da se navijalna cev s tkanino kot tudi konstrukcija (roke) zvijejo in pospravijo v proti koroziji odporno aluminijasto kaseto. S tem so vsi deli tende zaščiteni pred zunanjimi vplivi, kar močno vpliva na podaljšanje njene življenjske dobe. Pri polkasetni tendi se v kaseto pospravi zgolj navijalna cev s platnom, konstrukcija pa ostane na prostem.  

3.3 Okenska in balkonska tenda

Kot že ime pove so to tende, ki jih montiramo okenske odprtine, balkone in povsod kjer ni potreben izteg tende. Blago se, kot pri klasični tendi navija na navijalno cev, na spodnjem delu pa so roke, ki držijo tendo stran od okna. 

3.4 Kupolasta tenda

To so tende v obliki kupole, ki delujejo kot nadstreški nad okni ali vrati. Z njimi lahko senčimo tudi manjše balkone. Kupolaste tende uporabljamo za nadstreške nad okni in vrati, lahko pa tudi za senčenje balkonov. Maksimalen razpon kupolaste tende je 2 metra, dolžina pa je lahko tudi več kot 7 metrov.

3.5 Strešna in fasadna tenda

S strešnimi in fasadnimi tendami senčimo velike steklene površine streh oziroma fasad, predvsem zimskih vrtov. Tovrstne tende je možno modularno združevati. Vgrajene so lahko na notranji ali pa na zunanji strani steklene površine.

3.6 Pergola oziroma tenda za teraso

K sodobnim objektom z večjimi terasami sodijo tudi posebno oblikovane tende v obliki pergol, ki ščitijo pred soncem in ostalimi vremenskimi vplivi. Pergole so lahko samostoječe ali pa se jih sidra na obstoječi objekt. Razlikujejo se tudi po sistemu zlaganja.

4. Postopek naročila in montaže tend oziroma markiz

4.1 Naročilo tende

Po dogovoru v salonu vas bo za izbor tende obiskal komercialist, ki vam bo, glede na vaše želje in potrebe pomagal poiskati najbolj ustrezno uporabno rešitev. Na domu vam bo predstavil vse različice, vam svetoval glede prednosti in razlike med posameznimi možnimi izvedbami tend. Opravil bo tudi vse potrebne meritve. Glede na dogovorjeno bo pripravil informativno ponudbo. Po potrditvi, običajno najkasneje v roku 30 dni, sledi izdelava tende in montaža.

4.2 Montaža tende

Tende se lahko montira na različne površine. Najbolj pogosto na les, beton, špirovce, votlo opeko, razne kovinske nosilce in konstrukcije. Možna je montaža tudi na stene z izolacijo, stare problematične stene itd.  Kakovostni ponudniki tend imajo običajno lastne montažne ekipe, ki so strokovno usposobljene za montažo in imajo ustrezno znanje, da reagirajo na številne nepredvidene situacije. Elektroinstalacije izvaja pooblaščen strokovnjak. Montaža tende se izvede v enem dnevu, običajno ne traja več kot nekaj ur.

MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOMZAMENJAVA PLATNA TENDE

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo zamenjave platna na obstoječi tendi 6 x 2 m.

Lp 315 1 do 525 €


........

TENDO

Pozdravljeni,

Potrebujem tendo nad garažnimi vrati, ker v poletnih mesecih močno sije sonce.

Lp 900 1 do 1500 €


........

DVE KASETNI TENDI

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo dobave in montaže dveh kasetnih tend za balkon, vsaka dimenzije 350 cm x 150 cm . Material s čim večjo UV zaščito, temnejše barve.

Lp 1440 1 do 2400 €


........

ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

CENA, TENDA, DOLŽINA 4 M
Tende, markize, Koper

630 € do 1050 €

CENA, TENDA Z ELEKTROMOTORJEM, DOLŽINA 3 M, ŠIRINA 2-2,5 METRA
Tende, markize, Ljubljana

585 € do 975 €

CENA, TENDA ZA ZIMSKI VRT, TENDA 2,9 M /3,0 M + ELEKTRIČNI POGON IN ŠE SENČILO ZA OKNO 2,95M/2,2M
Tende, markize, Maribor

630 € do 1050 €

CENA, IZDELAVA PERGO TENDE, 5,80 M X 2,70 M
Tende, markize, Gorišnica

540 € do 900 €

CENA, POPRAVILO TENDE, 1 KOM
Tende, markize, Izola

45 € do 75 €

CENA, MENJAVA PLATNA NA TENDI VKLJUČNO Z DOBAVO PLATNA, 240CM X 575CM.
Tende, markize, Cerklje na Gorenjskem

405 € do 675 €

CENA, MENJAVA PLATNA, 300 X 200 CM
Tende, markize, Dob

315 € do 525 €

CENA, MENJAVA BLAGA NA TENDI, 20 M2
Tende, markize, Ljubljana

180 € do 300 €

CENA, TENDA ZA TERASO, DO 15M2
Tende, markize, Maribor

540 € do 900 €

CENA, ZAMENJAVA PLATNENE TENDE, 5 X 2,2 M, IN 3,5 X 2,2 M
Tende, markize, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, TENDA,KLASIČNA,ALI Z KASETO,ROČNA 2X1.5M BREZ MONTAŽE, 2X1.5M
Tende, markize, Loče

540 € do 900 €

CENA, DOBAVA IN MONTAŽA TENDE NA ROČNI POGON, CCA 4,0 X 2,5M
Tende, markize, Šenčur

585 € do 975 €

CENA, MONTAŽA MARKIZE NA BALKON, 1 KOM
Tende, markize, Ruše

90 € do 150 €

CENA, MONTAŽA MARKIZE NA BALKONU, 1 KOM
Tende, markize, Maribor

90 € do 150 €

CENA, KASETNA TENDA ZA NA TERASO , CA. 5X3M
Tende, markize, Škofljica

900 € do 1500 €

CENA, SANACIJA PLATNA MARKIZE, 15 M2
Tende, markize, Pragersko

180 € do 300 €

CENA, KASETNA TENDA + KOMARNIKI, TENDA 500X300, KOMARNIKI ZA 2 BALKONSKA VRATA CCA V207 X Š71
Tende, markize, Ljubljana

630 € do 1050 €

CENA, TENDA ZAMENJAVA PLATNA, ŠIRINA 290
Tende, markize, Ljubljana

540 € do 900 €

CENA, TENDI - MARKIZI MONTAŽA NA KOVINSKEM NADSTREŠKU, V OPISU
Tende, markize, Šentjur

450 € do 750 €

CENA, POPRAVILO TENDE Z VODILI, 11M2
Tende, markize, Ljubljana

72 € do 120 €

CENA, TENDA ZA SENČNIK , 8 KRAKOV 300 CM
Tende, markize, Ljubljana

450 € do 750 €

CENA, MARKIZA Z ROČNIM VRTENJEM, 1
Tende, markize, Radenci

720 € do 1200 €

CENA, MOTORIZIRANO TENDO, 10
Tende, markize, Begunje Na Gorenjskem

585 € do 975 €

CENA, POPRAVILO ZRAHLJANEGA VIJAKA NOSILCA TENDE, 1 VIJAK
Tende, markize, Ljubljana

225 € do 375 €

CENA, TENDO, 2,5 X 2 M
Tende, markize, Portorož - Portorose

540 € do 900 €

CENA, TENDA, 5M2 - 2,5X2
Tende, markize, Ljubljana - Polje

450 € do 750 €

CENA, MENJAVA PLATNA NA TENDI, 10
Tende, markize, Celje

135 € do 225 €

CENA, MENJAVA PLATNA IN BARVANJE ALUMINIJSKEGA DELA, 1 KOM
Tende, markize, Hrastnik

180 € do 300 €

CENA, TENDA- DOBAVA IN MONTAŽA, 3 X1.5 M
Tende, markize, Štore

540 € do 900 €

CENA, MENJAVA PLATNA NA SENČNIKU, 1 KOS
Tende, markize, Tržič

90 € do 150 €

CENA, MONTAŽA MARKIZE , 4 M DOLŽINA
Tende, markize, Maribor

360 € do 600 €

CENA, TENDA/MARKIZA, 3,5 X 2,5 M
Tende, markize, Škofije

495 € do 825 €

CENA, TENDA NA TERASI, 350 X 400CM
Tende, markize, Domžale

450 € do 750 €

CENA, POPRAVILO ZUNANJEGA SENCNIKA,
Tende, markize, Ptuj

135 € do 225 €

CENA, BALKONSKO TENDO, KASETNO, ŠIRINA 230CM, GLOBINA 200CM, MONTAŽA Z DISTANČNIKI, ROČNA
Tende, markize, Domžale

540 € do 900 €

CENA, ZAMENJAVA MARKIZE NA TERASI, 5X2,5 M
Tende, markize, Celje

450 € do 750 €Poglej druge končane projekte in cene

Tende, markize CENIK

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

93+ PODJETIJ ZA TENDE, MARKIZE
BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
BREZ PROVIZIJ
PRIDOBI PONUDBO

IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE TENDE, MARKIZE?

 • Tende, markize Ljubljana
 • Tende, markize Maribor
 • Tende, markize Celje
 • Tende, markize Koper
 • Tende, markize Kranj
 • Tende, markize Ajdovščina
 • Tende, markize Bled
 • Tende, markize Bovec
 • Tende, markize Črna na Koroškem
 • Tende, markize Črnomelj
 • Tende, markize Domžale
 • Tende, markize Gornja Radgona
 • Tende, markize Gornji Grad
 • Tende, markize Hrastnik
 • Tende, markize Ilirska Bistrica
 • Tende, markize Izola
 • Tende, markize Jesenice
 • Tende, markize Kamnik
 • Tende, markize Kidričevo
 • Tende, markize Kobarid
 • Tende, markize Kočevje
 • Tende, markize Kranjska Gora
 • Tende, markize Krško
 • Tende, markize Laško
 • Tende, markize Lendava
 • Tende, markize Litija
 • Tende, markize Ljutomer
 • Tende, markize Metlika
 • Tende, markize Mojstrana
 • Tende, markize Mozirje
 • Tende, markize Murska Sobota
 • Tende, markize Nova Gorica
 • Tende, markize Novo mesto
 • Tende, markize Ormož
 • Tende, markize Piran - Pirano
 • Tende, markize Pivka
 • Tende, markize Portorož
 • Tende, markize Postojna
 • Tende, markize Ptuj
 • Tende, markize Radeče
 • Tende, markize Radenci
 • Tende, markize Radovljica
 • Tende, markize Ravne Na Koroškem
 • Tende, markize Ribnica
 • Tende, markize Rogaška Slatina
 • Tende, markize Sevnica
 • Tende, markize Sežana
 • Tende, markize Škofja Loka
 • Tende, markize Slovenj Gradec
 • Tende, markize Slovenska Bistrica
 • Tende, markize Slovenske Konjice
 • Tende, markize Šoštanj
 • Tende, markize Štore
 • Tende, markize Tolmin
 • Tende, markize Trbovlje
 • Tende, markize Tržič
 • Tende, markize Trzin
 • Tende, markize Velenje
 • Tende, markize Vipava
 • Tende, markize Vojnik
 • Tende, markize Vransko
 • Tende, markize Vrhnika
 • Tende, markize Žalec
 • Tende, markize Zreče
 • Tende, markize Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane