Za področje

  Screen, roloji cena

  Kakšna je cena screen roloja? Zunanji screen rolo je odlično senčilo za velike steklene površine. Stroški hlajenja se na račun zunanjega screen rolo-ja poleti znižajo tudi do 33%, odvisno seveda od vrste izbrane tkanine. Cena rolo senčila je odvisna materiala, površine senčila in seveda od izvajalca. Cena za roloje skupaj z vodili, podometnimi omaricami in montažo, znaša okoli 180-220 EUR/m2.

  Komu zaupati montažo screen rolojev? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom screen rolojev v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za screen roloje


  Cena za screen roloje. Cena screen rolojev. Cena za zip screen roloje, skupaj z vodili in podometnimi omaricami in antracit ali srebrnimi platni. Cena za roloje skupaj z montažo.

  216.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  240.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  264.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Screen, roloji (2024)

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Zunanja senčila – vse kar morate vedeti

  1. Zunanja senčila – nekaj splošnih informacij

  1.1 Zunanja senčila so nepogrešljiva

  Nobena hiša ni popolna brez zunanjih senčil. To velja tako v estetskem kot v funkcionalnem smislu. Senčila ne samo dopolnjujejo celostno podobo objekta, pač pa pomembno vplivajo na bivalno ugodje v njegovi notranjosti. S pravilno montiranimi senčili lahko v vročih mesecih namreč prihranimo precej denarja, saj poleti preprečujejo pregrevanje, pozimi pa delujejo kot dodaten sloj izolacije. Danes je na trgu ogromno izbire, od različnih barv, materialov, načinov vpetja oziroma vgradnje, sistemov, načinov odpiranja in zapiranja ... Zato je še toliko pomembneje, da se pred nakupom dobro informiramo in izberemo najprimernejša za nas.

  Rolo screen
  Odvisno od namena uporabe lahko izbiramo med popolno zatemnitvenimi in delno zatemnitvenimi rolo screeni. 

  1.2 Screen roloji ali žaluzije?

  Za razliko od zunanjih žaluzij, ki so popularna že desetletja, so screen roloji manj razširjeni in poznani. Screen roloji so od žaluzij hitro ločljivi po tem, da so sestavljeni iz enega kosa (screena), žaluzije pa iz več med seboj povezanih manjših kosov oziroma trakov. Žaluzije se v škatlo zato zložijo postopoma (vsak trak se zloži v prejšnjega), screen roloji pa se navijejo na navijalno palico oziroma rolo kot kakšen tekstil. Od tukaj izvira tudi njihovo ime, saj rolo preprosto pomeni rolo, na katero se tekstilni zaslon oz. »screen« navije.

  1.3 Zunanji screeni pridobivajo na priljubljenosti

  Če so še pred nekaj leto absolutno kraljevale žaluzije, je situacija danes nekoliko drugačna. Vse bolj so popularni zunanji screeni, razlogov za to pa je več. Prvi je zagotovo ta, da se marsikateremu modernemu objektu z veliko steklenimi površinami na fasadi estetsko veliko bolje podajo kot žaluzije, ki delujejo nekoliko zastarelo. Zunanja senčila v obliki screen rolojev imajo zelo nemoteč, minimalističen izgled. Drugi razlog je ta, da so dobavljivi v večjih dimenzijah kot žaluzije, prav tako pa so na voljo v veliko več barvnih kombinacijah. Tretji razlog, zakaj raje izbrati zunanje screene kot žaluzije, so njihove izjemne zatemnitvene lastnosti, s katerimi se ne morejo primerjati nobene žaluzijah. Pri žaluzijah so namreč velik problem prostorčki med posameznimi trakovi, ki preprečujejo 100% zatemnitev. Ker so screen roloji narejeni iz enega kosa, ki se odvija in navija na navijalno palico, te težave ni.

  1.4 Screen roloji preprečujejo pregrevanje hiše

  V Sloveniji imamo poleti probleme s pregrevanjem stavb in bleščanje v notranjosti, a dopušča poglede v okolico. Vzdrževanje optimalne bivanjske kakovosti zahteva zelo potratno klimatizacijo notranjih prostorov, ki pa predstavlja zelo velik strošek, da ne omenjamo, kako škodljiva je za okolje. Na zunanji strani montirani screen roloji tvorijo bariero med okenskim steklom in soncem, posledično pa preprečujejo pregrevanje stekla in postopno prehajanje toplote v notranjost. Stroški ohlajanja prostorov se zaradi zunanjih senčil lahko zmanjšajo tudi do 35%, odvisno od velikosti okenskih odprtin, orientacije fasad in izbire tkanine screenov. Druga prednost screen rolojev je, da prepreči prehod 95% UV žarkov.

  2. Montaža screen rolojev

  Svojo funkcijo preprečevanja pregrevanja lahko screen roloji dobro opravljalo le, če so pravilno nameščeni. Pri tem je odločilno, na katero stran jih namestimo. Zunanja senčila se morajo vedno montirati na ZUNANJO stran, saj bodo samo tako blokirala sončne žarke in jim preprečila prehod v notranjost hiše. Screen roloji, montirani na notranji strani, lahko kvečjemu preprečijo le bleščanje in zatemnijo prostor, ne preprečujejo pa pregrevanja prostora.

  3. Kaseta za senčila

  3.1 Zakaj je kaseta za zunanja senčila pomembna?

  Vsa senčila imajo kaseto oziroma škatlo, v katero se zložijo ali zavijejo – odvisno od tega, za kakšen tip senčila gre. Če se žaluzije stopničasto zložijo v kaseto, se rolo navije okrog obešalne palice, skrite v kaseti. Screen roloji so s kaseto zaščiteno pred zunanjimi vplivi, večini pa je tak izgleda senčila tudi estetsko lepši. Kaseta oziroma škatla je običajno iz aluminija, redkeje iz PVC-ja in se jo da v primeru popravila senčila povsem razstaviti, tako da lahko brez težav dostopamo do njene notranjosti. Poznamo dve vrsti montaže kasete, to sta podometna in nadometna.

  3.2 Podometna izvedba kasete

  Pri tem poznamo dve vrsti montaže, to sta vidno ali nadometno vpetje ali nevidno ali podometno vpetje. V prvem primeru škatlo, kamor se senčilo pospravi, vidimo, v drugem pa ne, saj je skrita v fasadi. Pri vidni ali nadometni izvedbi, ki je enostavnejša, je kaseta z vijaki pritrjena neposredno na fasado in očem vidna. Ta izvedba je primerna predvsem za že obstoječe objekte, ki jim želimo montirati zunanja senčila, saj zahteva minimalne gradbene spremembe brez poseganja konstrukcijo in fasado.

  3.3 Nadometna izvedba kasete

  Ker je škatla oz. kaseta estetsko večkrat moteča, obstaja tudi drugi način izvedbe, ki ga imenujemo izvedba s skrito škatlo oziroma kaseto. Ta žal ni izvedljiva v vseh primerih. Kasete ne moremo skriti, če želimo screen roloje vgraditi na že obstoječ objekt, saj bi to pomenilo, da ne moremo posegati v že izvedeno fasado. Pri tem bi lahko poškodovali celo konstrukcijo in okrnili sestavo fasadnega pasu. Ta izvedba je zato mogoča le v primeru obsežne prenove zunanjosti objekta skupaj z menjavo oken in pri novogradnjah. Škatlo se skrije med izolacijo, ki jo prekriva zaključna plast fasade. Prednost te izvedbe je vrhunska estetika zunanje podobe objekta in dejstvo, da dvignjenih senčil, skritih v podometno vgrajeni kaseti, sploh ne zaznamo.

  3.4 Izvedba brez kasete

  Nekaterim objektom najbolje pristoji izvedba brez kasete, kjer je navijalna palica povsem vidna. Gre za tehnicističen in sodoben izgled, ki pa ni primeren za vsako fasado. Pristoji predvsem sodobnim objektom in tistim bolj minimalističnim, ki ne želijo skrivati, kako so narejeni.

  4. Tkanina screen rolojev

  4.1 Vrste tkanine

  Tkanino za rolo screene ločujemo glede na gostoto tkanja, ki ima precej različne učinke v prostoru. Bolj gosto tkanje je, manj svetlobe bo tkanina prepuščala, posledično pa bo tudi bolj blokirala poglede v notranjost. Vsi screen roloji imajo mrežasto tkanje, odporno proti UV žarkom, zato barva na soncu ne pobledi. Tkanina je iz narejena iz posebnih steklenih vlaken, ki so negorljiva in odporna proti zunanjim vremenskim vplivom.

  4.2 Popolno zatemnitveni screeni

  Screen roloji s tkanino, ki prostor prepušča manj kot 1% svetlobe, imenujemo popolno zatemnitveni screen roloji. Takšni screeni odbijajo >99% sončne svetlobe. To pomeni, da screen v notranjost ne prepušča skoraj nič svetlobe. Tak screen uporabljamo v spalnih prostorih, saj sobo popolnoma zatemni in omogoča zelo kakovosten spanec. Popolno zatemnitveni screen roloji pa niso primerni za uporabo v bivalnih prostorih. Čeprav zelo dobro blokirajo prehod sončnih žarkov, nam ne omogočajo pogledov navzven. Ker bi si tudi v spalnih prostorih in otroških sobah želeli imeti screene, ki jih lahko ob sončih dnevih nekoliko spustimo, hkrati pa še vedno gledamo skozi okno, se običajno vgradi kombinacija dve screenov. Na zunanji strani fasade se vgradijo rolo screeni za senčenje, namenjeni predvsem hlajenju prostorov in preprečevanju bleščanja, na notranji pa zatemnitveni, ki jih spustimo samo, ko želimo spati.

  4.3 Delno zatemnitveni roloji

  Kot pove že njihovo ime, delno zatemnitveni screen roloji svetlobo prepuščajo, a v zelo omejenem obsegu. Procenti se običajno gibljejo med 5-10%, kar pomeni, da odbijajo 90 – 95%. Koliko svetlobe bodo screeni prepuščali, je odvisno predvsem od vrste tkanine in gostote tkanja. Različni screeni so primerni za različne vrste uporabe. V dnevnih prostorih, kjer se zadržujemo pretežni del dneva, želimo imeti najboljše poglede v okolico. Za takšno uporabo so najprimernejši manj zatemnitveni screeni. Vsi dobro preprečujejo bleščanje v prostoru in izrazito preprečujejo pregrevanje prostorov poleti.

  5. Vodila

  Screen roloji potrebujejo vodila, ki jih držijo na mestu in po katerih drsijo med zapiranjem in odpiranjem. Sploh pri večjih dimezijah screenov je stabilnost platna med drsenjem izjemno pomembna, saj bi se lahko v nasprotnem primeru screeni zlomili. Vodila so narejena iz ekstrudiranega aluminija, potekajo pa od kasete do tal. Pri manjših dimenzijah senčil vodila niso potrebna, saj je za stabilnost dovolj že obtežilna palica na koncu senčila, ki preprečuje pretirano nihanje v primeru vetrovnega vremena.

  6. Ročni in električni screen roloji

  6.1 Ročno in električno upravljanje

  Poznamo dve vrsti upravljanja s screen roloji, to sta ročno upravljanje ali upravljanje s pregibno palico in upravljanje na daljinec, stikalo ali telefon. V slednjem primeru imajo senčila v kaseto vgrajen elektromotor in se odpirajo in zapirajo sama. Oba sistema imata svoje prednosti in slabosti.

  6.2 Screen roloji s pregibno palico

  Prednost ročnega upravljanja s pregibno palico je, da ne potrebujemo motorja, ki v škatli zavzame precej prostora, zato mora biti le-ta večja, prav zaradi tega pa ni pri senčilih na elektromotor ni možna izvedba brez škatle. To omogoča samo izvedba s pregibno palico. Očitna prednost je tudi cena, saj so takšna senčila cenejša od električnih. Ta izvedba je prav tako primerna za sanacije in prenove že obstoječih objektov, pri katerih si ne moremo privoščiti speljevanja elektrike do oken.

  6.3 Rolo screeni na elektromotor

  Najenostavnejšo uporabo omogočajo rolo screeni na elektromotor, ki se jih lahko upravlja z daljincem, stikali ali preko pametnega telefona. Prednost takšnega upravljanja je kratek čas, ki ga porabimo za zapiranje in odpiranje senčil. Vse, kar moramo narediti, je pritisniti en gumb in senčila se začnejo sama dvigovati oziroma spuščati. To je še posebej nepogrešljivo pri hišah z veliko screeni, kjer bi za ročno upravljanje porabili več minut. Slabost tega načina upravljanja je elektromotor, ki se ga vgradi v škatlo, zaradi njegovih dimenzij pa mora biti ta večja. Prav tako ne moremo imeti senčil na elektromotor v izvedbi brez kasete, nenazadnje pa je elektromotor dražji od senčil s pregibno palico.

  7. Pametne inštalacije in rolo screeni

  Zadnja leta se ves svet modernizira in digitalizira. Ker tudi hiše niso izjeme, imamo danes na voljo ti. »pametne inštalacije«, ki omogočajo enostavno, digitalizirano upravljanje infrastrukture hiše. Izjema niso niti screen roloji, ki jih je mogoča upravljati preko telefona in nastaviti tako, da se ob določeni uri sama spustijo ali dvignejo. Prav tako je mogoče vgraditi senčila, ki se spuščajo in dvigajo glede na različno intenziteto osončenosti čez dan. Ko se sonce skrije za oblake, se bodo dvignila, ko pa se prikaže, se bodo ponovno spustila. Upravljanje takšnih senčil je zato resnično preprosto.

   

   

   

   

   

   

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Screen, roloji?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Zunanja senčila za teraso

  Pozdravljeni,

  potrebujem zunanja senčila za teraso 3,5×vis2,4 2 kom, 1,6×2,4 1 kom, 1,3×2,4 1 kom. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 4500 € do 7500 €

  ........

  Screen rolo + montaža

  Pozdravljeni,

  potrebujem 2x screen rolo na motorni pogon s tipko na nadstrešku :
  v/š 2x4 1kom
  v/š 2x3 1kom

  Hvala, lp 1800 € do 3000 €

  ........

  screen rolo za štiri manjša okna

  Pozdravljeni.

  Prosimo za ponudbo izdelave in dobave screen roloja za štiri okna dimenzije 74cm širine x 114 cm višine.

  Hvala.

  Rok Kren 549 € do 915 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Screen zunanja senčila, 4 kom
  Screen, roloji, Komenda

  4050 € do 6750 €

  Cena, Screen rolo, Po opisu
  Screen, roloji, Ptuj

  1620 € do 2700 €

  Cena, Screen rolo, 1 do 2 kosa
  Screen, roloji, Ljubljana

  1350 € do 2250 €

  Cena, Prozorni rolo, 1kos
  Screen, roloji, Lukovica

  630 € do 1050 €

  Cena, Dve Screen zip senčili, Širina 3.80 in višina 2.25
  Screen, roloji, Šempeter Pri Gorici

  1800 € do 3000 €

  Cena, 3x screen rolo za teraso, Po opisu
  Screen, roloji, Strunjan

  1530 € do 2550 €

  Cena, Screen rolo za nadstresek na terasi, 11 x 1 m
  Screen, roloji, Maribor

  2160 € do 3600 €

  Cena, Screen rolo za terasi, 400 cm × 220 cm
  Screen, roloji, Ptuj

  0 € do 0 €

  Cena, Screen rolo ročni, Višina 220cm in dolžina 388cm
  Screen, roloji, Lovrenc Na Dravskem Polju

  2070 € do 3450 €

  Cena, ZIP rolo za teraso, Po opisu
  Screen, roloji, Markovci

  8100 € do 13500 €

  Cena, Skrin rolo za teraso, 2 kosa
  Screen, roloji, Radeče

  720 € do 1200 €

  Cena, Zip screen rolo, po opisu
  Screen, roloji, Radeče

  495 € do 825 €

  Cena, Notranji zatemnitveni rolo, 2 kom
  Screen, roloji, Izola - Isola

  225 € do 375 €

  Cena, Screen roloja, 2 kom (1,7 m2, 12 m2)
  Screen, roloji, Domžale

  2700 € do 4500 €

  Cena, Screen rolo, 4 kom
  Screen, roloji, Ptuj

  4050 € do 6750 €

  Cena, Zunanji screen rolo za teraso, 1 kom
  Screen, roloji, Križevci

  2430 € do 4050 €

  Cena, Notranji prosojni rolo, 7m2 cca
  Screen, roloji, Limbuš

  630 € do 1050 €

  Cena, Senčilo za steklen nadstrešek na terasi, 15m2
  Screen, roloji, Domžale

  2700 € do 4500 €

  Cena, Screen zip rolo-senčila in komarniki, Po opisu
  Screen, roloji, Bovec

  630 € do 1050 €

  Cena, Zunanja rolo sencila, 3 roloji
  Screen, roloji, Štanjel

  720 € do 1200 €

  Cena, Screen roloja, 20 m2
  Screen, roloji, Zgornja Ložnica

  4050 € do 6750 €

  Cena, Zip screen rolo, 4185 x 2370mm in 5250 x 2370mm
  Screen, roloji, Lovrenc Na Dravskem Polju

  2700 € do 4500 €

  Cena, Screen rolo na terasi, 2x 430 cmx230 cm.
  Screen, roloji, Šentilj v Slovenskih goricah

  4050 € do 6750 €

  Cena, Rolo za nadstrešek, 5,6m2
  Screen, roloji, Škofja Loka

  2070 € do 3450 €

  Cena, Screen roloji, 10 m2
  Screen, roloji, Naklo

  2160 € do 3600 €

  Cena, Zip rolo za gostinsko teraso, Po opisu
  Screen, roloji, Nova Gorica

  2700 € do 4500 €

  Cena, Screen senčila, 270x160, 180x160 (2 komada), 230 x 150, 220x200
  Screen, roloji, Koper

  3600 € do 6000 €

  Cena, Zunanji nadometni screen roloji, 2x
  Screen, roloji, Blejska Dobrava

  2430 € do 4050 €

  Cena, Zunanja senčila, screen ali podobno, 3 kom
  Screen, roloji, Trebnje

  4050 € do 6750 €

  Cena, Zup screen rolo za teraso, 5 m dolžina 2m širina, in 2x 4 m dolžina 2m
  Screen, roloji, Radenci

  1800 € do 3000 €

  Cena, Senčila za teraso, 35 m2
  Screen, roloji, Metlika

  2700 € do 4500 €

  Cena, Screen roloji za zimski vrt, 3,80 m x 2,40 m in 3,50 m x 2,40 m.
  Screen, roloji, Rogaška Slatina

  5400 € do 9000 €

  Cena, Screen rolo,električni na nadstrešku, 6 m x 3 m
  Screen, roloji, Jakobski Dol

  3150 € do 5250 €

  Cena, Screen rolo, Po opisu
  Screen, roloji, Notranje Gorice

  2430 € do 4050 €

  Cena, Screen rolo za teraso, 510 cm dolžina in 170 cm višina odprtine za rolo
  Screen, roloji, Kobilje

  180 € do 300 €

  Cena, Zunanji zip screen rolo, 40m²
  Screen, roloji, Čemšenik

  7200 € do 12000 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Screen, roloji cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  118+ podjetij za Screen, roloji
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane