Screen, roloji cena

Kakšna je cena screen roloja? Zunanji screen rolo je odlično senčilo za velike steklene površine. Stroški hlajenja se na račun zunanjega screen rolo-ja poleti znižajo tudi do 33%, odvisno seveda od vrste izbrane tkanine. Cena rolo senčila je odvisna materiala, površine senčila in seveda od izvajalca. Cena za roloje skupaj z vodili, podometnimi omaricami in montažo, znaša okoli 180-220 EUR/m2.

Komu zaupati montažo screen rolojev? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom screen rolojev v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za screen roloje


Cena za screen roloje. Cena screen rolojev. Cena za zip screen roloje, skupaj z vodili in podometnimi omaricami in antracit ali srebrnimi platni. Cena za roloje skupaj z montažo.

216.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
264.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za ponudnika, montažerja screen, rolojev

Druge cene za - Screen, roloji

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Zunanja senčila – vse kar morate vedeti

1. Zunanja senčila – nekaj splošnih informacij

1.1 Zunanja senčila so nepogrešljiva

Nobena hiša ni popolna brez zunanjih senčil. To velja tako v estetskem kot v funkcionalnem smislu. Senčila ne samo dopolnjujejo celostno podobo objekta, pač pa pomembno vplivajo na bivalno ugodje v njegovi notranjosti. S pravilno montiranimi senčili lahko v vročih mesecih namreč prihranimo precej denarja, saj poleti preprečujejo pregrevanje, pozimi pa delujejo kot dodaten sloj izolacije. Danes je na trgu ogromno izbire, od različnih barv, materialov, načinov vpetja oziroma vgradnje, sistemov, načinov odpiranja in zapiranja ... Zato je še toliko pomembneje, da se pred nakupom dobro informiramo in izberemo najprimernejša za nas.

Rolo screen
Odvisno od namena uporabe lahko izbiramo med popolno zatemnitvenimi in delno zatemnitvenimi rolo screeni. 

1.2 Screen roloji ali žaluzije?

Za razliko od zunanjih žaluzij, ki so popularna že desetletja, so screen roloji manj razširjeni in poznani. Screen roloji so od žaluzij hitro ločljivi po tem, da so sestavljeni iz enega kosa (screena), žaluzije pa iz več med seboj povezanih manjših kosov oziroma trakov. Žaluzije se v škatlo zato zložijo postopoma (vsak trak se zloži v prejšnjega), screen roloji pa se navijejo na navijalno palico oziroma rolo kot kakšen tekstil. Od tukaj izvira tudi njihovo ime, saj rolo preprosto pomeni rolo, na katero se tekstilni zaslon oz. »screen« navije.

1.3 Zunanji screeni pridobivajo na priljubljenosti

Če so še pred nekaj leto absolutno kraljevale žaluzije, je situacija danes nekoliko drugačna. Vse bolj so popularni zunanji screeni, razlogov za to pa je več. Prvi je zagotovo ta, da se marsikateremu modernemu objektu z veliko steklenimi površinami na fasadi estetsko veliko bolje podajo kot žaluzije, ki delujejo nekoliko zastarelo. Zunanja senčila v obliki screen rolojev imajo zelo nemoteč, minimalističen izgled. Drugi razlog je ta, da so dobavljivi v večjih dimenzijah kot žaluzije, prav tako pa so na voljo v veliko več barvnih kombinacijah. Tretji razlog, zakaj raje izbrati zunanje screene kot žaluzije, so njihove izjemne zatemnitvene lastnosti, s katerimi se ne morejo primerjati nobene žaluzijah. Pri žaluzijah so namreč velik problem prostorčki med posameznimi trakovi, ki preprečujejo 100% zatemnitev. Ker so screen roloji narejeni iz enega kosa, ki se odvija in navija na navijalno palico, te težave ni.

1.4 Screen roloji preprečujejo pregrevanje hiše

V Sloveniji imamo poleti probleme s pregrevanjem stavb in bleščanje v notranjosti, a dopušča poglede v okolico. Vzdrževanje optimalne bivanjske kakovosti zahteva zelo potratno klimatizacijo notranjih prostorov, ki pa predstavlja zelo velik strošek, da ne omenjamo, kako škodljiva je za okolje. Na zunanji strani montirani screen roloji tvorijo bariero med okenskim steklom in soncem, posledično pa preprečujejo pregrevanje stekla in postopno prehajanje toplote v notranjost. Stroški ohlajanja prostorov se zaradi zunanjih senčil lahko zmanjšajo tudi do 35%, odvisno od velikosti okenskih odprtin, orientacije fasad in izbire tkanine screenov. Druga prednost screen rolojev je, da prepreči prehod 95% UV žarkov.

2. Montaža screen rolojev

Svojo funkcijo preprečevanja pregrevanja lahko screen roloji dobro opravljalo le, če so pravilno nameščeni. Pri tem je odločilno, na katero stran jih namestimo. Zunanja senčila se morajo vedno montirati na ZUNANJO stran, saj bodo samo tako blokirala sončne žarke in jim preprečila prehod v notranjost hiše. Screen roloji, montirani na notranji strani, lahko kvečjemu preprečijo le bleščanje in zatemnijo prostor, ne preprečujejo pa pregrevanja prostora.

3. Kaseta za senčila

3.1 Zakaj je kaseta za zunanja senčila pomembna?

Vsa senčila imajo kaseto oziroma škatlo, v katero se zložijo ali zavijejo – odvisno od tega, za kakšen tip senčila gre. Če se žaluzije stopničasto zložijo v kaseto, se rolo navije okrog obešalne palice, skrite v kaseti. Screen roloji so s kaseto zaščiteno pred zunanjimi vplivi, večini pa je tak izgleda senčila tudi estetsko lepši. Kaseta oziroma škatla je običajno iz aluminija, redkeje iz PVC-ja in se jo da v primeru popravila senčila povsem razstaviti, tako da lahko brez težav dostopamo do njene notranjosti. Poznamo dve vrsti montaže kasete, to sta podometna in nadometna.

3.2 Podometna izvedba kasete

Pri tem poznamo dve vrsti montaže, to sta vidno ali nadometno vpetje ali nevidno ali podometno vpetje. V prvem primeru škatlo, kamor se senčilo pospravi, vidimo, v drugem pa ne, saj je skrita v fasadi. Pri vidni ali nadometni izvedbi, ki je enostavnejša, je kaseta z vijaki pritrjena neposredno na fasado in očem vidna. Ta izvedba je primerna predvsem za že obstoječe objekte, ki jim želimo montirati zunanja senčila, saj zahteva minimalne gradbene spremembe brez poseganja konstrukcijo in fasado.

3.3 Nadometna izvedba kasete

Ker je škatla oz. kaseta estetsko večkrat moteča, obstaja tudi drugi način izvedbe, ki ga imenujemo izvedba s skrito škatlo oziroma kaseto. Ta žal ni izvedljiva v vseh primerih. Kasete ne moremo skriti, če želimo screen roloje vgraditi na že obstoječ objekt, saj bi to pomenilo, da ne moremo posegati v že izvedeno fasado. Pri tem bi lahko poškodovali celo konstrukcijo in okrnili sestavo fasadnega pasu. Ta izvedba je zato mogoča le v primeru obsežne prenove zunanjosti objekta skupaj z menjavo oken in pri novogradnjah. Škatlo se skrije med izolacijo, ki jo prekriva zaključna plast fasade. Prednost te izvedbe je vrhunska estetika zunanje podobe objekta in dejstvo, da dvignjenih senčil, skritih v podometno vgrajeni kaseti, sploh ne zaznamo.

3.4 Izvedba brez kasete

Nekaterim objektom najbolje pristoji izvedba brez kasete, kjer je navijalna palica povsem vidna. Gre za tehnicističen in sodoben izgled, ki pa ni primeren za vsako fasado. Pristoji predvsem sodobnim objektom in tistim bolj minimalističnim, ki ne želijo skrivati, kako so narejeni.

4. Tkanina screen rolojev

4.1 Vrste tkanine

Tkanino za rolo screene ločujemo glede na gostoto tkanja, ki ima precej različne učinke v prostoru. Bolj gosto tkanje je, manj svetlobe bo tkanina prepuščala, posledično pa bo tudi bolj blokirala poglede v notranjost. Vsi screen roloji imajo mrežasto tkanje, odporno proti UV žarkom, zato barva na soncu ne pobledi. Tkanina je iz narejena iz posebnih steklenih vlaken, ki so negorljiva in odporna proti zunanjim vremenskim vplivom.

4.2 Popolno zatemnitveni screeni

Screen roloji s tkanino, ki prostor prepušča manj kot 1% svetlobe, imenujemo popolno zatemnitveni screen roloji. Takšni screeni odbijajo >99% sončne svetlobe. To pomeni, da screen v notranjost ne prepušča skoraj nič svetlobe. Tak screen uporabljamo v spalnih prostorih, saj sobo popolnoma zatemni in omogoča zelo kakovosten spanec. Popolno zatemnitveni screen roloji pa niso primerni za uporabo v bivalnih prostorih. Čeprav zelo dobro blokirajo prehod sončnih žarkov, nam ne omogočajo pogledov navzven. Ker bi si tudi v spalnih prostorih in otroških sobah želeli imeti screene, ki jih lahko ob sončih dnevih nekoliko spustimo, hkrati pa še vedno gledamo skozi okno, se običajno vgradi kombinacija dve screenov. Na zunanji strani fasade se vgradijo rolo screeni za senčenje, namenjeni predvsem hlajenju prostorov in preprečevanju bleščanja, na notranji pa zatemnitveni, ki jih spustimo samo, ko želimo spati.

4.3 Delno zatemnitveni roloji

Kot pove že njihovo ime, delno zatemnitveni screen roloji svetlobo prepuščajo, a v zelo omejenem obsegu. Procenti se običajno gibljejo med 5-10%, kar pomeni, da odbijajo 90 – 95%. Koliko svetlobe bodo screeni prepuščali, je odvisno predvsem od vrste tkanine in gostote tkanja. Različni screeni so primerni za različne vrste uporabe. V dnevnih prostorih, kjer se zadržujemo pretežni del dneva, želimo imeti najboljše poglede v okolico. Za takšno uporabo so najprimernejši manj zatemnitveni screeni. Vsi dobro preprečujejo bleščanje v prostoru in izrazito preprečujejo pregrevanje prostorov poleti.

5. Vodila

Screen roloji potrebujejo vodila, ki jih držijo na mestu in po katerih drsijo med zapiranjem in odpiranjem. Sploh pri večjih dimezijah screenov je stabilnost platna med drsenjem izjemno pomembna, saj bi se lahko v nasprotnem primeru screeni zlomili. Vodila so narejena iz ekstrudiranega aluminija, potekajo pa od kasete do tal. Pri manjših dimenzijah senčil vodila niso potrebna, saj je za stabilnost dovolj že obtežilna palica na koncu senčila, ki preprečuje pretirano nihanje v primeru vetrovnega vremena.

6. Ročni in električni screen roloji

6.1 Ročno in električno upravljanje

Poznamo dve vrsti upravljanja s screen roloji, to sta ročno upravljanje ali upravljanje s pregibno palico in upravljanje na daljinec, stikalo ali telefon. V slednjem primeru imajo senčila v kaseto vgrajen elektromotor in se odpirajo in zapirajo sama. Oba sistema imata svoje prednosti in slabosti.

6.2 Screen roloji s pregibno palico

Prednost ročnega upravljanja s pregibno palico je, da ne potrebujemo motorja, ki v škatli zavzame precej prostora, zato mora biti le-ta večja, prav zaradi tega pa ni pri senčilih na elektromotor ni možna izvedba brez škatle. To omogoča samo izvedba s pregibno palico. Očitna prednost je tudi cena, saj so takšna senčila cenejša od električnih. Ta izvedba je prav tako primerna za sanacije in prenove že obstoječih objektov, pri katerih si ne moremo privoščiti speljevanja elektrike do oken.

6.3 Rolo screeni na elektromotor

Najenostavnejšo uporabo omogočajo rolo screeni na elektromotor, ki se jih lahko upravlja z daljincem, stikali ali preko pametnega telefona. Prednost takšnega upravljanja je kratek čas, ki ga porabimo za zapiranje in odpiranje senčil. Vse, kar moramo narediti, je pritisniti en gumb in senčila se začnejo sama dvigovati oziroma spuščati. To je še posebej nepogrešljivo pri hišah z veliko screeni, kjer bi za ročno upravljanje porabili več minut. Slabost tega načina upravljanja je elektromotor, ki se ga vgradi v škatlo, zaradi njegovih dimenzij pa mora biti ta večja. Prav tako ne moremo imeti senčil na elektromotor v izvedbi brez kasete, nenazadnje pa je elektromotor dražji od senčil s pregibno palico.

7. Pametne inštalacije in rolo screeni

Zadnja leta se ves svet modernizira in digitalizira. Ker tudi hiše niso izjeme, imamo danes na voljo ti. »pametne inštalacije«, ki omogočajo enostavno, digitalizirano upravljanje infrastrukture hiše. Izjema niso niti screen roloji, ki jih je mogoča upravljati preko telefona in nastaviti tako, da se ob določeni uri sama spustijo ali dvignejo. Prav tako je mogoče vgraditi senčila, ki se spuščajo in dvigajo glede na različno intenziteto osončenosti čez dan. Ko se sonce skrije za oblake, se bodo dvignila, ko pa se prikaže, se bodo ponovno spustila. Upravljanje takšnih senčil je zato resnično preprosto.

 

 

 

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Screen rolo zunanji motorni pogon antracit barve

Pozdravljeni,

potrebujem screen rolo zunanji, antracit barve motorni pogon na daljinca višina 277 cm dolžina 300 cm.

Lp 1620 € do 2700 €

........

Screen rolo za balkon

Pozdravljeni

Želim zapreti balkon v bloku zaradi golobov, zato bi radi namestili screen roloje.

Lp 360 € do 600 €

........

zunanji rolo na strešnem oknu

strešno okno 70 x 90 90 € do 150 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Scren rolo na terasi, mera dolžina 375 cm, višina 175 cm
Screen, roloji, Naklo

1170 € do 1950 €

Cena, Zip screen rolo na daljinsko upravljanje, širina 228 cm višina 175 cm
Screen, roloji, Ljubljana

855 € do 1425 €

Cena, Izvedba zip screen roloja, širina 161 cm, višina 110 cm, ročni pomik
Screen, roloji, Mačkovci

378 € do 630 €

Cena, senčilo za balkon, 350x150
Screen, roloji, Makole

540 € do 900 €

Cena, Screen rolo, po opisu
Screen, roloji, Maribor

4050 € do 6750 €

Cena, Screen rolo na vrtnem paviljonu, 8 m2
Screen, roloji, Domžale

1440 € do 2400 €

Cena, Screen rolo za teraso, 10 m2
Screen, roloji, Domžale

2160 € do 3600 €

Cena, Zip screen rolo, 3800 x 1500 mm
Screen, roloji, Gorišnica

1170 € do 1950 €

Cena, Zunanja screen senčila za nadstrešek, 2 kosa
Screen, roloji, Dol Pri Ljubljani

4050 € do 6750 €

Cena, zunanja senčila, 2
Screen, roloji, Črenšovci

2880 € do 4800 €

Cena, Rolo zunanji, 5m2 (3.6x1.3)
Screen, roloji, Pivka

990 € do 1650 €

Cena, Screen rolo zunanji na električni pogon, 2 x 5m2
Screen, roloji, Ptuj

1980 € do 3300 €

Cena, Zunanji scren rolo, 7 m2
Screen, roloji, Škofja Loka

1350 € do 2250 €

Cena, Screen rolo, ročni ali električni pogon, 2 kosa
Screen, roloji, Maribor

3600 € do 6000 €

Cena, Screen rolo za nadstrešek, 1 kos
Screen, roloji, Maribor

1440 € do 2400 €

Cena, Zip screen rolo na terasi, 300 cm x 250 cm
Screen, roloji, Kranj

720 € do 1200 €

Cena, Scren rolo za sencci, 4.81 x 2.30 m
Screen, roloji, Pobegi

2250 € do 3750 €

Cena, Screnrolo za balkon elektro pogon, 310 cm x 165 cm
Screen, roloji, Kobarid

1080 € do 1800 €

Cena, Zp screen rolo za bio pergolo, 2 kosa, skupaj ca 14 m2
Screen, roloji, Šentilj v Slovenskih goricah

2700 € do 4500 €

Cena, Scren rolo za teraso, 250 x150, 150 x 150
Screen, roloji, Murska Sobota

720 € do 1200 €

Cena, Rolo na dveh balkonskih oknih, 8 m2
Screen, roloji, Ptuj

1440 € do 2400 €

Cena, Zamenjava strganih poveznih trakov, 1 rolo 3x2m
Screen, roloji, Koper

180 € do 300 €

Cena, Screen rolo za teraso sencilo, 8-10 m2
Screen, roloji, Tišina

720 € do 1200 €

Cena, Screen rolo, 430cmx260cm, 1 (430cmx260cm)
Screen, roloji, Radlje Ob Dravi

900 € do 1500 €

Cena, Screen rolo, 400x 200 cm
Screen, roloji, Cirkulane

1440 € do 2400 €

Cena, Izdelava in montažo screen rolojev, Š :3600mm X V:2400mm — 2 kos , Š :4200mm X V: 2400mm—. 1 kos
Screen, roloji, Pragersko

5850 € do 9750 €

Cena, Zasenčitev pergole (TERASE), 5mx2.5
Screen, roloji, Miklavž Pri Ormožu

540 € do 900 €

Cena, Zunanji rolo za teraso, 187 x 227 cm
Screen, roloji, Ptuj

900 € do 1500 €

Cena, Zunanji screen rolo, 8 oken, cca 11m2
Screen, roloji, Gornja Radgona

540 € do 900 €

Cena, Zunanja screen roloja, 1 x 380 x 182 cm in 1 x 385 x 182 cm
Screen, roloji, Koper

2700 € do 4500 €

Cena, Rolo za gostinstvo z paropropustno folijo, 1 kos 73,5 x 100 cm
Screen, roloji, Ljubljana

360 € do 600 €

Cena, Popravilo scren roloja, 12 m2
Screen, roloji, Grosuplje

360 € do 600 €

Cena, Screen rolo, 3 m x 2,10 m 2 kosa.
Screen, roloji, Izlake

1800 € do 3000 €

Cena, Screen rolo z montažo, 6,4 m2
Screen, roloji, Kobarid

1170 € do 1950 €

Cena, Screen rolo za balkon, š: 340 cm, v: 150 cm
Screen, roloji, Ljubljana

1080 € do 1800 €

Cena, Zunanji rolo na terasi, 1
Screen, roloji, Ptuj

1620 € do 2700 €Poglej druge končane projekte in cene

Screen, roloji cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

110+ podjetij za Screen, roloji
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Screen, roloji?

 • Screen, roloji Ljubljana
 • Screen, roloji Maribor
 • Screen, roloji Celje
 • Screen, roloji Koper
 • Screen, roloji Kranj
 • Screen, roloji Ajdovščina
 • Screen, roloji Bled
 • Screen, roloji Bovec
 • Screen, roloji Črna na Koroškem
 • Screen, roloji Črnomelj
 • Screen, roloji Domžale
 • Screen, roloji Gornja Radgona
 • Screen, roloji Gornji Grad
 • Screen, roloji Hrastnik
 • Screen, roloji Ilirska Bistrica
 • Screen, roloji Izola
 • Screen, roloji Jesenice
 • Screen, roloji Kamnik
 • Screen, roloji Kidričevo
 • Screen, roloji Kobarid
 • Screen, roloji Kočevje
 • Screen, roloji Kranjska Gora
 • Screen, roloji Krško
 • Screen, roloji Laško
 • Screen, roloji Lendava
 • Screen, roloji Litija
 • Screen, roloji Ljutomer
 • Screen, roloji Metlika
 • Screen, roloji Mojstrana
 • Screen, roloji Mozirje
 • Screen, roloji Murska Sobota
 • Screen, roloji Nova Gorica
 • Screen, roloji Novo mesto
 • Screen, roloji Ormož
 • Screen, roloji Piran - Pirano
 • Screen, roloji Pivka
 • Screen, roloji Portorož
 • Screen, roloji Postojna
 • Screen, roloji Ptuj
 • Screen, roloji Radeče
 • Screen, roloji Radenci
 • Screen, roloji Radovljica
 • Screen, roloji Ravne Na Koroškem
 • Screen, roloji Ribnica
 • Screen, roloji Rogaška Slatina
 • Screen, roloji Sevnica
 • Screen, roloji Sežana
 • Screen, roloji Škofja Loka
 • Screen, roloji Slovenj Gradec
 • Screen, roloji Slovenska Bistrica
 • Screen, roloji Slovenske Konjice
 • Screen, roloji Šoštanj
 • Screen, roloji Štore
 • Screen, roloji Tolmin
 • Screen, roloji Trbovlje
 • Screen, roloji Tržič
 • Screen, roloji Trzin
 • Screen, roloji Velenje
 • Screen, roloji Vipava
 • Screen, roloji Vojnik
 • Screen, roloji Vransko
 • Screen, roloji Vrhnika
 • Screen, roloji Žalec
 • Screen, roloji Zreče
 • Screen, roloji Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane