Za področje

  Mala čistilna naprava - cena in cenik ponudnikov

  Kakšna je cena male čistilne naprave? Če nimamo možnosti priključka na javno kanalizacijsko omrežje, potem je mala komunalna čistilna naprava ugodna rešitev. Stroške delovanja hišne čistilne naprave predstavlja le poraba električne energije, potrebna za pogon. Ta strošek lahko primerjamo z velikostjo stroškov porabe navadne žarnice. Če primerjamo ceno in stroške delovanja male hišne čistilne naprave s kanalnim priključkom, je nakup male čistilne naprave bistveno ugodnejši, še posebej na podeželju. Uporabniki so v prednosti že pri tekočih stroških, ki dandanes na letni ravni znašajo od 60 – 80€, medtem ko se stroški javne kanalizacije gibljejo okrog 130€. Cena male čistilne naprave je odvisna od vrste, števila uporabnikov v hiši in proizvajalca malih čistilnih naprav. Cene malih hišnih čistilnih naprav se gibljejo v rangu med 2000 in 2500€ za gospodinjstva do 5 članov.

  Komu zaupati postavitev male čistilne naprave? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom malih čistilnih naprav v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za malo čistilno napravo


  Cena male čistilne naprave. Cena za dobavo in montažo male čistilne naprave za 4 člansko družino.

  1800.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  €/kos

  SREDNJA CENA
  3600.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Male čistilne naprave

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  Biološka čistilna naprava

  Cena biološke čistilne naprave. Cena za dobavo in montažo biološke čistilne naprave za 4 člansko družino.


  kos

  €/kos

  Rastlinska čistilna naprava

  Cena rastlinske čistilne naprave. Cena za dobavo in montažo rastlinske čistilne naprave za 4 člansko družino.


  kos

  €/kos

  SKUPAJ:
  Pošlji povpraševanje >

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Male komunalne čistilne naprave

  1. Kaj moramo vedeti o malih čistilnih napravah?

  Okvirna količina odpadne vode, ki se izteka iz gospodinjstev je 150 litrov, na osebo, na dan. Predno vodo spustimo v okolje oziroma jo ponovno uporabimo mora biti očiščena vrste škodljivih snovi, ki so se v njej nabrale. To nam omogoči in tudi pospeši mala čistilna naprava, ki je namenjena uporabi v vseh oblikah gospodinjstev (kmetija, stanovanje, počitniška hiša, gostinski objekt...), ni pa možno z njimi očistiti industrijske odpadne vode. V kolikor ste lastnik hiše na območju, ki nima povezave na javno kanalizacijsko omrežje, morate za odvajanje gospodinjskih odpadnih voda na ekološki način poskrbeti sami. Od 31. decembra 2017, na območjih varovanja voda pa že od 31.decembra 2015, morate zato imeti ob hiši urejeno lastno malo komunalno napravo. Danes se za čiščenje odpadnih voda, tako pri novogradnjah kot pri starejših obstoječih objektih, lahko uporabljajo le tovrstne male biološke komunalne naprave in ne več greznic. 

  male-cistilne-naprave.jpg
  Predno vodo spustimo v okolje oziroma jo ponovno uporabimo mora biti očiščena škodljivih snovi, ki so se v njej nabrale. 

  2. Izbira ponudnika

  Izbira najustreznejše male komunalne čistilne naprave in najustreznejšega ponudnika ter izvajalca je najpomembnejši del projekta. Pred nakupom dobro preverite ponudbo. Pozorni bodite na to, da velikost in zmogljivost naprave ustrezata vašim potrebam. Ponudnika vprašajte tudi, kaj vse cena vključuje, ali samo čistilno napravo ali tudi vgradnjo z vsemi potrebnimi deli. Običajno cena vključena samo čistilno napravo, njeno dostavo, priklop in zagon. Zemeljska in gradbena dela pa je potrebno organizirati in dodatno plačati v lastni režiji. V poplavi ponudnikov se odločite za tistega, ki bo za storitev poskrbel celostno. To pomeni, da pred montažo opravi vse meritve ter vam kakovostno svetuje, po montaži pa skrbi tudi za njen servis. Boljši ponudniki imajo svojo lastno ekipo izvajalcev. Tako lahko v celoti prevzamejo odgovornost za kakovostno delovanje čistilne naprave.

  3. Vrste malih čistilnih naprav in kako delujejo

  Malih čistilnih naprav je več vrst, vse pa imajo tudi različne načine delovanja. Poznamo pretočne in nepretočne greznice ter naravne sisteme za čiščenje odpadnih vod kot so rastlinske čistilne naprave lagune in namakalna polja, biološke čistilne naprave, sistemi s pritrjeno biomaso in sistemi z MBBR tehnologijo. 

  3.1 Pretočne male čistilne naprave

  Njihova prednost je to, da so zelo majhne, njihovo upravljanje je enostavno, rezultati čiščenja odpadne vode pa so odlični. V pretočni čistilni napravi se v prvem koraku  trdni odpadni delci usedajo in se ločijo od onesnažene vode. Nato se v prezračevalnem prekatu pretočne čistilne naprave v umazano vodo skozi difuzor vpihuje zrak, ki spodbudi delovanje mikroorganizmov, ki dokončno razkrojijo odplake. Voda nato potuje še v zadnji prekat, kjer se mulj z mikroorganizmi loči od prečiščene vode, ki jo po ceveh spustimo nazaj v okolje.

  3.2 Rastlinske čistilne naprave

  Rastlinska čistilna naprava je pravzaprav gredica na kateri so posajene rastline, ki uspevajo v močvirnatih tleh. Dno grede nepropustna folija ločuje od ostale prsti in tako preprečuje, da bi onesnažena voda poniknila v podtalnico. Folija deluje kot nekakšno korito, ki usmerja onesnaženo vodo skozi koreninske sisteme rastlin, kjer poteka oksigenacija in delovanje mikroorganizmov. Za svoje delovanje torej izrablja rast rastlin. Slabosti rastlinske čistilne naprave sta nekoliko manjša učinkovitost v zimskem času, ko rastline počivajo ter večja površina, ki je potrebna za delovanje v primerjavi z ostalimi napravami. 

  3.3. SBR čistilne naprave

  Pri tehnologiji SBR pride biološkega čiščenja v zaporedju. Velja za najučinkovitejši sistem za prečiščevanje odpadne vode. Vgradnja je enostavna in ne potrebuje veliko prostora in opreme. Sistem SBR je tudi neobčutljiv na zunanje temperature. Z biološkim čiščenjem v zaporednih fazah s pomočjo aktivnega blata iz odpadnih vod izločimo ogljikove spojine, dušik, fosfor ali hranila. V grobem poteka obdelava vode v štirih fazah. Najprej se pri prečrpavanju iz vode odstranijo netopni delci in trdne snovi. Sledi zračenje pri katerem nastajajo mikroorganizmi, ki očistijo umazano vodo ob tem pa nastaja živo blato. Tretja je faza mirovanja, pri kateri se blato potopi na dno male čistilne naprave, očiščena voda pa ostane na vrhu rezervoarja. V zadnji fazi se očiščena voda prečrpa v okolje, živo blato pa se vrne v prvo komoro in se ponovno uporabi. 

  3.4 Membranske čistilne naprave (MBR)

  MBR čistilne naprave odpadne vode očistijo ob pomoči aktivnega blata ter njegove filtracije skozi membrano. Očiščevalni proces se v večji meri zgodi znotraj membrane, ki ima pri iztoku majhne luknjice, ki preprečujejo izhod virusov in bakterij iz male čistilne naprave.  Izhodno očiščeno vodo lahko uporabljamo celo za zalivanje. Ta sistem čiščenja je dražji vendar je zelo učinkovit in kvaliteta prečiščene vode je visoka. Primeren je tudi za čiščenje industrijskih odplak. Zaradi nepreizkušenosti je sicer uporaba MBR čistilnih naprav v sloveniji omejena, na območjih varovanja voda pa zaenkrat celo prepovedana. 

  4. Postopek vgradnje male čistilne naprave

  4.1 Izbira prave naprave

  Pri izbiri male čistilne naprave je zelo pomembno, da izberemo primerno velikost naprave za naše potrebe število ljudi v našem gospodinjstvu). V kolikor izberemo preveliko ali premajhno napravo sta lahko pri svojem delovanju neučinkoviti. Za objekte, ki nimajo stalnega dotoka odpadne vode, na primer počitniške hiše ali vikendi, je potrebno izbrati nepretočno čistilno napravo. 

  4.2 Dovoljenja

  Zmogljivost čistilne naprave ponazarjajo t.i. PE – populacijske enote. Za malo čistilno napravo do 50 PE ne potrebujemo pridobiti posebno gradbeno dovoljenje. Za gradnjo na varovanih območjih je zahtevana pridobitev ustreznih soglasij.

  4.3 Vgradnja

  Ko ste določili vse podrobnosti in so pripravljeni načrti, se lahko prične z vgradnjo. Malo čistilno napravo običajno vgradimo v zemljo zato dela pričnemo z izkopom gradbene jame. Poleg ustrezne velikosti jame moramo poskrbeti, da ima utrjeno dno. Ko napravo položimo v jamo jo zasujemo tako, da nad zemljo ostanejo vstopne odprtine. Pokrovi teh odprtin so taki, da lahko po njih hodimo, po nekaterih pa tudi vozimo.  Optimalno delovanje male čistilne naprave se vzpostavi šele po nekaj mesecih, ko se mikroorganizmi dokončno razvijejo. Če želimo zagon pospešiti lahko v čistilno napravo dodamo aktivno blato. Pomembno je, da poskrbimo, da naša naprava ni izpostavljena direktnemu soncu in zamrzovanju. Če je prevroče ali premrzlo se namreč mikroorganizmi ne morejo dobro razvijati in delovati. Zagotovljen mora biti tudi stalen in nemoten pretok zraka v prezračevalni bazen naprave.

  4.4 Pri nakupu male čistilne naprave lahko tudi prihranite

  Prihranek si lahko zagotovite že s pravilnim izborom čistilne naprave, z ustreznim vzdrževanjem, ki je enostavno, pa boste poskrbeli tudi za dolgo življenjsko dobo vaše naprave. Od ponudnikov čistilne naprave zahtevajte individualni obisk in nasvet na objektu. Kot smo že omenili, bodite pozorni na to kaj cena vključuje. Izberite predvsem kakovostno napravo, pri nakupu pa lahko prihranite tudi s pomočjo nepovratnih sredstev, ki jih lahko pridobite na aktualnih razpisih. Razpise je potrebno redno spremljati kajti običajno so sredstva, ki so na voljo, omejena. 

  4.4.1 EKO sklad

  Eko sklad ponuja kredit pod ugodnimi pogoji, ki je namenjen kot pomoč pri nakupu čistilne naprave. Na njihovi spletni strani izpolnite vlogo, ki jih priložite zahtevano dokumentacijo in dokazila. 

  4.4.2  Subvencija občine

  Nekatere občine spodbujajo svoje občane za nakup čistilne naprave z vsakoletnimi razpisi  za sofinanciranje. Količina dodeljenih sredstev se razlikuje od občine do občine, krijejo pa med 30% in 60% sredstev nakupa in priklopa male čistilne naprave. Predno greste v nakup zato preverite ali tudi vaša občina na ta način subvencionira nakup in se čimprej prijavite. Sredstva so omejena in so običajno dodeljena po vrstnem redu glede na datum prispetja popolnih vlog. Za izpolnitev pogojev za koriščenje občinske subvencije, morate izbrati napravo z ustreznimi certifikati. Pridobiti morate tudi vso zahtevano dokumentacijo o čistilni napravi in tudi o njenem dobavitelju. Bodite torej pozorni pri izbiri, pridobite več ponudb in za nasvet vprašajte strokovnjaka. 

  4.4.3 Olajšave

  Z vgradnjo čistilne naprave prispevate k čistejšem okolju zato ste upravičeni tudi do olajšav na okoljske dajatve. S čistilno napravo odpadne vode očistite tako temeljito, da se jo lahko spusti nazaj v okolje. V kolikor želite koristiti olajšavo, morate na naslov komunalnega podjetja v vašem kraju poslati ustrezno vlogo. Komunalno podjetje bo pregledalo vašo napravo in podalo oceno obratovanja. S pravilnim obratovanjem lahko vaša čistilna naprava zmanjša okoljske dajatve tudi za 90%, kar pomeni precejšen prihranek stroškov za gospodinjstvo.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Mala čistilna naprava

  Pozdravljeni,

  potrebujem malo čistilno napravo, morda brez elektrike, tudi vgradnjo z izkopom in zagonom. Izvedba na zahtevnejšem terenu.

  Lep pozdrav. 2700 € do 4500 €

  ........

  Mala biološka čistilna naprava

  Pozdravljeni,

  potrebujem izvajalca za zamenjavo obstoječe greznice z biološko. V objektu bivata dve osebi.

  Lp 3240 € do 5400 €

  ........

  Mala biološka čistilna naprava

  Pozdravljeni,

  prosim za ponudbo za malo biološko napravo. Zanima me približni stroški (od izkopa do zagona) male čistilne naprave, za dve do štiri osebe. Gre za manjšo hišo v kateri bivamo od pomladi do jeseni, praviloma preko vikenda, poleti tudi skupaj 14 dni. Možnosti za kanalizacijo ni, zato iščemo primerno čistilno napravo.

  Hvala in lep pozdrav, 3240 € do 5400 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Biološka čistilna naprava, 2
  Male čistilne naprave, Trnovska Vas

  3240 € do 5400 €

  Cena, Priklop male čistilne naprave, 4 osebe
  Male čistilne naprave, Borovnica

  270 € do 450 €

  Cena, Čistilna naprava, Po opisu
  Male čistilne naprave, Šentilj v Slovenskih goricah

  2700 € do 4500 €

  Cena, Čistilno napravo z vgradnjo, 4 osebe
  Male čistilne naprave, Jurovski Dol

  3240 € do 5400 €

  Cena, Mala čistilna naprava, Po opisu
  Male čistilne naprave, Malečnik

  2700 € do 4500 €

  Cena, Izvedba čistilne naprave, 2 osebi
  Male čistilne naprave, Dolenjske Toplice

  3240 € do 5400 €

  Cena, Kumonalno čistilno napravo, 14
  Male čistilne naprave, Benedikt

  8280 € do 13800 €

  Cena, Mala čistilna naprava, Po opisu
  Male čistilne naprave, Lesično

  2700 € do 4500 €

  Cena, Mala komunalna čistilna naprava, 2-3 PE in 6-9PE
  Male čistilne naprave, Pragersko

  6300 € do 10500 €

  Cena, Priklop čistilnih naprav na objekt, novogradnja. Lp, Po opisu
  Male čistilne naprave, Vrhnika

  1080 € do 1800 €

  Cena, Mala čistilna naprava, 4 osebe
  Male čistilne naprave, Gornja Radgona

  3240 € do 5400 €

  Cena, Predelava betonske greznice v malo čistilno napravo, 4 osebe
  Male čistilne naprave, Nova Gorica

  1800 € do 3000 €

  Cena, Vgradnja čistilne naprave, 4 osebe
  Male čistilne naprave, Kranj

  3240 € do 5400 €

  Cena, Mala čistilna naprava z vgradnjo, 2 osebi
  Male čistilne naprave, Mirna

  3240 € do 5400 €

  Cena, Mala čistilna napravo, 4 osebe
  Male čistilne naprave, Stoperce

  3240 € do 5400 €

  Cena, Dobava in priklop male čistilne naprave, 1-4 oseb
  Male čistilne naprave, Šoštanj

  3240 € do 5400 €

  Cena, Dobava in montaža male čistilne naprave, za 10 oseb
  Male čistilne naprave, Dol Pri Ljubljani

  3240 € do 5400 €

  Cena, Čistilna naprava dve hiši, 9 oseb
  Male čistilne naprave, Dornava

  3240 € do 5400 €

  Cena, Dobava in vgradnja male čistilne naprave, 6-8 oseb
  Male čistilne naprave, Malečnik

  3240 € do 5400 €

  Cena, Za 4 osebe čistilno napravo, 4
  Male čistilne naprave, Jakobski Dol

  3240 € do 5400 €

  Cena, Biološka čistilna napravo, 4 -6 PE
  Male čistilne naprave, Šmarješke Toplice

  3240 € do 5400 €

  Cena, Mala čistilna naprava, 4
  Male čistilne naprave, Ceršak

  3240 € do 5400 €

  Cena, Čistilno napravo 6 oseb, 4-6
  Male čistilne naprave, Šentjur

  2700 € do 4500 €

  Cena, Mala čistilna naprava, 4
  Male čistilne naprave, Šmartno Ob Paki

  3150 € do 5250 €

  Cena, Malo cistilno napravo za hiso, 4-6
  Male čistilne naprave, Lenart v Slovenskih Goricah

  2700 € do 4500 €

  Cena, Čistilno napravo, 4
  Male čistilne naprave, Mala Nedelja

  3150 € do 5250 €

  Cena, Čistilna naprava za štiri osebe, 4
  Male čistilne naprave, Brusnice

  2700 € do 4500 €

  Cena, manjšo čistilnonapravo, do 4
  Male čistilne naprave, Kočevje

  2700 € do 4500 €

  Cena, Malo čistilno napravo na bivalnem vikendu, 4
  Male čistilne naprave, Šmartno Ob Paki

  2700 € do 4500 €

  Cena, čistilno napravo, 6
  Male čistilne naprave, Prevalje

  2700 € do 4500 €

  Cena, Čistilno napravo, 8 oseb
  Male čistilne naprave, Vrhnika

  2700 € do 4500 €

  Cena, MKČN za cca 5 oseb - z izkopom, vgradnjo, zagonom, 5
  Male čistilne naprave, Vransko

  0 € do 0 €

  Cena, Mala čistilna naprava z izkopom, 2 osebi
  Male čistilne naprave, Radenci

  3240 € do 5400 €

  Cena, Čistilna naprava, 4 ljudje
  Male čistilne naprave, Leskovec pri Krškem

  3240 € do 5400 €

  Cena, Mala čistilna naprava, 10 oseb
  Male čistilne naprave, Košana

  3240 € do 5400 €

  Cena, Priljučitev male čistilne naprave, 4
  Male čistilne naprave, Borovnica

  450 € do 750 €  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Male čistilne naprave?
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Male čistilne naprave cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  195+ podjetij za Male čistilne naprave
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane