Kamnoseštvo cena

Kakšna je cena polaganja kamna? Cena je odvisna od zahtevnosti terena, vrste kamna in kamnoseka, ki vam bo položil kamen. Povprečna cena za polaganje naravnega kamna standarnih dimenzij na že pripravljeno podlago, je 15€/m2. Cene kamnov so zelo različne in varirajo na mnoge dejavnike. V prvi vrsti je cena odvisna od trdnosti kamna. Višja kot je trdnost kamna, višja je njegova cena zaradi lomljenja. Trdnejši kamen pomeni tudi manjše vpijanje vode, manj razpok in veliko večjo obstojnost. Cena kamna je prav tako odvisna od njegovih dimenzij, večje dimenzije pomenijo posledično višjo ceno. Cene porfido (porfir) kamnov, standardnih dimenzij in debeline med 10 in 40 mm, se začnejo pri približno 10,00€ in segajo tudi do 25€. Za izvedbo zahtevnejših kamnitih elementov, pa so cene višje. Cena nagrobnika iz naravnega kamna, skupaj z montažo nagrobnika, znaša 1000 - 5000 EUR/kos.

Komu zaupati kamnoseška dela? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim kamnosekom v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena nagrobnika


Cena za nagrobnik. Cena nagrobnika iz naravnega kamna, skupaj z montažo nagrobnika.

1200.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
6000.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Kamnoseštvo

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Granitna notranja polica

Cena za granitno notranjo polico. Cena granitne notranje police, standardne debeline 2 cm, brez montaže.
tm

€/tm

Marmorna notranja polica

Cena marmorne notranje okenske police. Cena za marmorno notranjo okensko polico, standardne debeline 2 cm, brez montaže.


tm

€/tm

Notranja polica iz umetnega kamna

Cena za notranjo polico iz umetnega kamna. Cena notranje police iz umetnega kamna, standardne debeline 2 cm, brez montaže.


tm

€/tm

Zunanja granitna polica

Cena za zunanjo granitno polico. Cena zunanje granitne police, standardne debeline 2 cm, brez montaže.


tm

€/tm

Zunanja polica iz umetnega kamna

Cena za zunanjo okensko polico iz umetnega kamna. Cena zunanje police iz umetnega kamna, standardne debeline 2 cm, brez montaže.


tm

€/tm

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Kamnoseštvo, kamen - vse kar morate vedeti

1. Kamnoseštvo in kamen

Kamen je naraven in vsestransko uporaben material. Z svojimi lastnostmi in estetskim izgledom je zelo primeren za oblaganje zunanjih površin objektov, odličen pa je tudi kot del notranje opreme prostorov.

Kamen vnaša pridih elegance v vsak prostor
Kamen vnaša pridih elegance v vsak prostor

 

1.1 Najpogosteje uporabljene vrste kamna

Marmor je metamorfna kamnina, ki jo lahko poliramo. Zaradi svoje “mehkosti” je nekoliko bolj občutljiv materijal, ki ga je možno opraskati. Obenem tudi vpija vlago in različne atmosferske vplive zato ga priporočamo za uporabo v notranjosti objektov.

Granit je izjemno trdna in kompaktna magmatska kamnina. Je čvrst materijal, ki je odporen na praske, zato je odličen kot talna obloga, za izdelavo delovnih pultov in vse druge izpostavljene in močno obremenjene površine. Obstaja več sto različic granita.

Peščenjak je sedimentna kamnina grobe strukture, ki jo sestavljajo nanosi kremenčevega peska. Obstaja v mnogih različicah. Nekateri peščenjaki (odvisno od sestave) so odporni proti vremenskim vplivom in hkrati enostavni za obdelovanje, zato se pogosto uporabljajo pri gradnji in tlakovanju cest ter kot zaključni sloj hiš, dvorišč. Zaradi barvitosti se ga uporablja za obloganje sten tudi v interijerjih.

Apnenec je morska sedimentna kamnina, ki se oblikuje iz fosilov odmrlih živali in rastlin. Je najbolj razširjena, vsestranska kamnina, ki se jo uporablja tako v kamnoseštvu kot v arhitekturi in gradbeništvu.

Skrilavec je metamorfna kamenina, katere zgornja plast je enaka njegovi notranji strukturi. Sestavljajo ga glina, kremenjak in skrilavec in obstaja v številnih barvnih različicah – tudi v rdečih in zelenih odtenkih. Pogosto se ga uporablja kot oblogo tal, tako zunanjih kot notranjih. 

Aglomerat je umetno izdelan kamen sestavljen iz delcev naravnega kamna in lepila, ki je lahko cement, epoksidne smola ali poliester. Najbolj poznan in najstarejši tip aglomeratnega kamna je teraco, ki se v gradbeništvu uporablja že tisoče let. Danes so najbolj popularni umetni kamni iz kremenjaka. Le ti nudijo izgled naravnega kamna obenem pa odpornost na madeže in praske, trdnost in trpežnost ter enostavnost vzdrževanja. Tak primer je denimo t.i. tehnični marmor. 

1.2 Površinska obdelava kamna

Poliranje na kamnu ustvarja gladko površino s sijajem, ki odseva njegove kristale. Odvisno od tipa kamna, se polirana površina lahko ohrani različno dolgo. Marmor, granit in apnenec so najprimernejše kamnine za poliranje obenem pa je potrebno njihovo polituro pogosteje vzdrževati, da tudi ohranijo sijaj.

Brušenje  Z brušenjem dosežemo gladko matirano površino kamna, ki daje mehkejši izgled. Taka površina se težje opraska zato jo je lažje vzdrževati kot poliran kamen. Skrilavec, apnenec in marmor se najlepše brusijo.

Žaganje Z žaganjem kamna na njegovi površini dosežemo mat učinek. Kamen najprej režemo nato delno z brušenjem izpostavimo odstranitvi sledi žage vendar ne toliko, da bi dosegli izgled brušene površine. Tak način obdelave se najpogosteje uporablja pri apnencu in marmorju.

Žganje poteka z izpostavljanjem površine kamna ekstremnim temperaturam, čemur sledi hitro ohlajanje. Zgornji sloj kamna se odkruši kar pusti za sabo surovo, hrapavo teksturo. Na ta način se najpogosteje obdeluje granit. S tem dosežemo protizdrsno površino kamna, ki je primeren za pohodne plošče zunanjih tlakov in stopnic, v interijerju pa za tlake kopalniških prostorov.

2. Kaj vse dela kamnosek?

Kamnosek izdeluje masivne stavbne elemente kot so stopnice, zidovi, ograje, strehe, okvirji oken in vrat, venci in cokli ter razni podstavki. S kamnitimi ploščami oblaga fasade stavb in izdeluje zunanje tlake. Izdeluje tudi obloge sten in tal v interijerjih, tudi obloge kaminov. V interijerju pogosto iz kamna izdeluje tudi kuhinjske in kopalniške pulte, ter samostojne in vgradne pohištvene elemente. Izdeluje tudi nagrobne in druge spomenike ter tudi manjše rokodelske izdelke. Posebno zahtevna kamnoseška dela pa so restavratorski posegi na spomeniško zaščiteni stavbni dediščini. Najbolje je če kamnosek pri projektu sodeluje že v fazi načrtovanja. S svojim strokovnim znanjem in pridobljenimi izkušnjami je v veliko pomoč tako projektantu kot naročniku pri izboru najprimernejše vrste kamna in oblike za posamezen izdelek.

3. Kamnoseštvo - storitve in izdelki

3.1. Pulti iz kamna

Pulti v sodobnem interjerju niso zgolj funkcionalni elementi temveč v prostor vnesejo tudi stil in vzdušje. Od naravnih kamnov se za izdelavo kuhinjskih in kopalniških pultov običajno uporabljata granit in marmor. Granit je bolj primeren za kuhinjske pulte, ker je trpežnejši. Odporen je na vročino, vreznine in odrgnine tako, da je nanj možno odstaviti vročo posodo pa tudi režemo lahko na njem. Marmor pride v poštev za kopalniške in druge pulte v stanovanju. Poleg naravnega kamna pa se vedno pogosteje pulte izdeluje iz umetnih kamnov in keramičnih plošč. Le ti imajo videz in težo naravnega kamna, obenem pa so bolj trdni in odporni. Pulti iz naravnega ali umetnega kamna so lahko različnih obdelav od poliranih, ščetkanih ter žganih in ščetkanih kjer pride do izraza struktura kamna. Kamnoseki pulte tudi površinsko zaščitijo, da so odporni na vpoj tekočin in maščob.

3.2. Police iz kamna

Okenske police so najpogostejši kamniti element v hišah in stanovanjih. Pogosto so izdelane iz marmorja predvsem pa iz granita, ki je neuničljiv material odporen na vse zunanje vplive kot so vlaga, svetloba, mraz...Za zunanje okenske police se običajno uporablja granit debeline 3 cm, lahko pa tudi manj. Obdelava zunanjih polic je lahko različna, najpogosteje pa so police polirane (gladke). Za notranje okenske police se lahko, poleg granita uporabi tudi marmor, ki pa je bolj porozen in zato se lahko na njem poznajo madeži vode in maščob. Notranje police so običajno debeline 2 cm.

3.3. Stopnice in stopnišča iz kamna

Stopnice iz kamna dajo prostoru prefinjen pečat. Eleganten videz in neomejena življenjska doba sta poleg enostavnega vzdrževanja in čiščenja dober razlog za odločitev za stopnice iz kamna. Stopnice iz marmorja že dolgo veljajo kot prestižne, v današnjem času pa le-te zamenjujejo stopnice iz granita, ki je manj občutljiv na obrabo, poškodbe in umazanijo. Na voljo je veliko vrst marmorja in granita. Stopnišče je lahko enobarvno ali pa kombinacija različnih barv in tekstur kamna. kamnoseki iz kamna izdelujejo tako notranje kot tudi zunanje stopnice. Pri zunanjih stopnicah je priporočljivo, da so nastopne ploskve obdelane bolj grobo (žgane ali peskane), da se prepreči zdrs pri hoji, ko so le-te mokre ali zasnežene.

3.4 Kamnite talne obloge

Talne obloge iz naravnega kamna prinašajo številne odlične lastnosti. Tako notranji kot zunanji kamniti tlaki so enostavni za vzdrževanje in odporni na številne vplive okolja kot so vročina, mraz, vpijanje tekočin in maščob. Kamen je tudi odličen akumulator toplote, ki ostane topel še dolgo po tem, ko smo odklopili vir toplotnega napajanja.

3.5 Kamnite stenske obloge, obloge kaminov

S kamnitimi stenskimi oblogami lahko izboljšate bivalno kakovost v prostoru, naravni kamen ima namreč številne odlike. Struktura naravnega kamna vpija zvok zato se zmanjša odmevanje in pomembno izboljša akustika prostora. Zaradi poroznosti kamna je le-ta tudi odličen akumulator toplote. Kamen je tudi brez elektrostatičnega naboja in odbija prah kar zelo poenostavi vzdrževanje. Kamen kot dekorativno stensko obloga je možno uporabiti na številne načine. Z njim lahko okrasimo katero od sten v dnevni sobi denimo za televizijo, obložimo steno pri kaminu za še boljši prenos toplote, ali naredimo okrasni detajl v jedilnici, spalnici...Kamen je zelo primeren tudi kot stenska obloga v kopalnici.

3.6 Kamniti vratni in okenski okvirji, portali

Portali so tako estetski kot tudi funkcionalni del fasade. Kamniti portali so eden najstarejših kamnoseških izdelkov, ki so vgrajeni v starejših objektih, tudi danes pa se jih vgrajuje v novo zgrajene objekte. Tradicionalno se portale izdeluje iz masivnega kamna obogatenega z različnimi profili ter štokano obdelavo, ki da pridih starinskosti. V sodobnejšem času pa se portale izdeluje iz  tanjših 2-3 cm debelih plošč. Obdelava površine je lahko polirana, žgana, ščetkana ali štokana. Na voljo pa je tudi kombinacija žgane in ščetkane površine.

3.7 Kamnita vrtna oprema

Kamnoseki ponujajo že izdelano vrtno opremo kot so fontane, korita, vrtni stoli, klopi in mize, lahko pa tudi izdelajo vrtno pohištvo po vaših željah. Kamnita oprema se lepo sklada z zeleno okolico poleg tega pa ima res dolgo življenjsko dobo ter je enostavna za vzdrževanje. 

3.8 Kamniti spomeniki in nagrobni spomeniki ter plošče

Nagrobni spomeniki iz naravnega kamna so večni, saj jih odlikuje odpornost proti zunanjim vremenskim vplivom. Nagrobnik, ki ga izdela kamnosek je unikaten izdelek. Lahko je oblikovan po vaših željah ali pa oblikovanje prepustite arhitektom oz. oblikovalcem s katerimi sodeluje kamnosek.

4. Zaščita kamna

Kamen je trajen, vendar se stara zaradi različnih zunanjih vplivov zato ga je treba pred njimi čim bolje zaščititi. To najbolj preprosto storimo s postavitvijo na mesto, ki mu po vrsti in kakovosti kamnine najbolj ustreza. Izbor pravega kamna za določen namen je zato zelo pomemben. Kamen, brez uporabe zaščitnih sredstev, kamnoseki zaščitijo z naslednjimi praktičnimi ukrepi:

- v masivne sklade (kot so zidovi, slopi) vgrajujejo kamen v njegovi naravni legi, to je tako, kot je ležal v naravnih skladih v kamnolomu

- pred padavinami ga najbolje zaščitijo z nadstreški in prekrivanjem

- pred vlago iz tal ga zaščitijo z izolacijskimi plastmi

- stike med posameznimi kamni je potrebno tesno zapreti

- pri spajanju delov uporabljajo izključno pocinkane ali nerjaveče sponke

- zunanje ploskve kamna brusijo in polirajo ter jih tako naredijo vremensko odporne

Kljub upoštevanju zgornjih ukrepov pa je potrebno izpostavljene dele kamna dodatno zaščititi tudi s kemičnimi konzervirnimi sredstvi. Le ta prodirajo v pore, jih zapolnijo ter se kemično vežejo v netopljive snovi. S temi sredstvi kamnoseki ustvarijo na površini zaščitno plast, kar je zlasti koristno za porozne kamnine (dolomite, peščenjake, lehnjake). Skoraj vsa kemična konzervirna sredstva so brezbarvna.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Kamnoseška dela

Pozdravljeni.

Zanimam se za nagrobni spomenik v celoti 1,20 krat 2metra.Nagib je 30cm.Pokrivna plošča z manjšim prostorom za par rožic in kakšen ožji okrasni lok za kamen. Vem, da je granit bolj obstojen, ampak bi mogoče rajši marmor. Kaj mi vi priporočate? Prosim za ceno zraven slike.

Darinka Majcen 2700 € do 4500 €

........

Kamnoseška dela

Pozdravljeni.

Na grobu v hočah potrebujem popravilo in poravnavo nagrobnika. Robovi so že začeli lesti narazen.

Prav tako pa potrebujem poravnavo nagrobnika na pokopališču v Pobrežju, ki se bočno pogreza v eno smer.

Lep pozdrav. 1350 € do 2250 €

........

Zunanja okenska polica

Pozdravljeni.

Zunanja okenska polica iz kamna, naj bo cenovno najbolj ugodna.

Lep pozdrav. 180 € do 300 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Kamnoseška dela, 1 x 118 x 200 cm
Kamnoseštvo, Šmarje pri Jelšah

2700 € do 4500 €

Cena, Police za balkon, polirane obojestransko, 4 kosi dol. 2,05 m,šir.16 cm, v 2 cm 1 kos 0,80 m in 1kom 1,6m iste širine in višine.
Kamnoseštvo, Trbovlje

225 € do 375 €

Cena, Graviranje črk na spomenik, 2 imeni
Kamnoseštvo, Selca

1800 € do 3000 €

Cena, Kamnoseška dela, cca 70-80 x 160-170 cm
Kamnoseštvo, Dol Pri Ljubljani

2700 € do 4500 €

Cena, izdelava polotoka in kuhinjskega pulta, 130cm x 230cm (polotok z izrezom za korito in kuhinjsko ploščo); 60cm x 200cm (pult)
Kamnoseštvo, Gomilsko

540 € do 900 €

Cena, Kamnoseška dela, 11 črk + datumi
Kamnoseštvo, Zagorje ob Savi

1800 € do 3000 €

Cena, Kamnoseška dela, 1
Kamnoseštvo, Maribor

2700 € do 4500 €

Cena, Kuhinjski pult za zunanjo kuhinjo, 3m x 70 cm
Kamnoseštvo, Koper

540 € do 900 €

Cena, Kamnoseška dela, 24 novih znakov. 60 potencialnih za obnovo. Lp
Kamnoseštvo, Koper

225 € do 375 €

Cena, Kamnoseška dela, 1 komad 50x30 debeline cca. 20mm
Kamnoseštvo, Maribor

270 € do 450 €

Cena, Polica za zid, po opisu
Kamnoseštvo, Podnanos

540 € do 900 €

Cena, Kamnoseška dela, 1 napis
Kamnoseštvo, Ljubljana - Polje

270 € do 450 €

Cena, 1 okensko polico, 1 kos: dolž. 180 cm, šir. 17 cm, deb. 3 cm.
Kamnoseštvo, Velenje

90 € do 150 €

Cena, RAZREZ KERAMIKE 60X60X2CM, Po opisu
Kamnoseštvo, Trebnje

450 € do 750 €

Cena, Kamnoseška dela, 230 x 200 cm
Kamnoseštvo, Miklavž Na Dravskem Polju

2700 € do 4500 €

Cena, Kamnoseška dela, po opisu
Kamnoseštvo, Središče ob Dravi

180 € do 300 €

Cena, Kamnoseška dela, okvir 100 x 120, spomenik 70 x 70, plošča za sveče 100 x 25
Kamnoseštvo, Golnik

2250 € do 3750 €

Cena, Kamnoseška dela, 150 x 163 cm
Kamnoseštvo, Smlednik

2700 € do 4500 €

Cena, Dobava in vgradnja zunanjih okenskih polic, 13 + 16 tm
Kamnoseštvo, Stari Trg ob Kolpi

900 € do 1500 €

Cena, Marmorne okenske police, stopnice in podest, 3x police, 14 stopnic, 2x podest
Kamnoseštvo, Domžale

900 € do 1500 €

Cena, Enojni nagrobni spomenik, 1x
Kamnoseštvo, Sečovlje

1800 € do 3000 €

Cena, Bazenski rob iz nedrsečega kamna, 6,5 x 3,5 m
Kamnoseštvo, Spodnji Duplek

540 € do 900 €

Cena, Ponudbo, Zunanje police: 2x 90cm x 20cm,2x 105cm x 25cm,115cm x 25cm,118cm x 25cm,2x 82cm x 25 cm zaobljen rob,Notranje police:2x 82cm x 18cm116cm x 19
Kamnoseštvo, Ajdovščina

540 € do 900 €

Cena, Izdelava in montaža granitnih stopnic, 8 stopalk - izmera na mestu vgradnje
Kamnoseštvo, Črnuče

900 € do 1500 €

Cena, Police/pragovi, 3xvrata, 1xpred vhodom v garažo(vecja dimenzija)., 1X 87x23cm, 1X 108x19, 1X 258x21, 1X 97x21, vse debeline 2 ali 3 cm.
Kamnoseštvo, Kozina

540 € do 900 €

Cena, Kamnoseška dela, 70 x 70 cm
Kamnoseštvo, Grosuplje

2700 € do 4500 €

Cena, Kuhinjski pult iz tehničnega kamna, 302x100cm
Kamnoseštvo, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Oblaganje z obdelanim kamnom , cca. 580 m2
Kamnoseštvo, Gornji Grad

9900 € do 16500 €

Cena, Radi bi obnovili marmor teraso, 30 - 40 m2
Kamnoseštvo, Velenje

900 € do 1500 €

Cena, Klesanje dveh imen in priimkov ,plus številke, Dva imena in priimka,plus letnice
Kamnoseštvo, Domžale

180 € do 300 €

Cena, Kamnoseška dela, 1 nagrobni spomenik 100x 80 cm
Kamnoseštvo, Kranj

1800 € do 3000 €

Cena, Kamnoseška dela, po opisu
Kamnoseštvo, Benedikt

1350 € do 2250 €

Cena, Žarni spomenik, Marmor ali granit
Kamnoseštvo, Ptuj

1080 € do 1800 €

Cena, Napis na grob, 1x
Kamnoseštvo, Rimske Toplice

180 € do 300 €

Cena, Obloga stopnic, Stopnice 18× 90cm, vhod 3m2 1× 350cm,+1×250cm+1×180cm.
Kamnoseštvo, Miklavž Pri Ormožu

1350 € do 2250 €

Cena, Kamnoseška dela, po opisu
Kamnoseštvo, Podgorci

2700 € do 4500 €Poglej druge končane projekte in cene

Kamnoseštvo cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

202+ podjetij za Kamnoseštvo
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kamnoseštvo?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane