x

  Urejanje okolice - cena in cenik za ureditev okolice hiše, vrtov

  Kakšna je cena ureditve okolice? Urejanje okolice zajema tako širok spekter storitev, da tudi je težko podati okvirne cene. Kot pavšalni znesek za izkop kanalov, polaganje cevi za vodo in kanalizacijo, tlakovanje, asfaltiranje in polaganje travne ruše lahko računate med 100-400€/m2. Za natančno oceno priporočamo, da pošljete povpraševanje našim preverjenim izvajalcem za ureditev okolice. Za vas smo pripravili tudi nekaj nasvetov o urejanju okolice.

  CENA UREJANJA OKOLICE


  Cena za urejanje okolice. Cena za izkope za kanale, polaganje cevi za vodo in kanalizacijo, tlakovanje, asfaltiranje in polaganje travne ruše.

  100.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  €/m2

  SREDNJA CENA
  400.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV
  Urejanje okolice - cena in cenik za ureditev okolice hiše, vrtov

  DRUGE CENE ZA UREJANJE OKOLICE

  vaša količina

  enota

  okvirna cena

  vaša cena

  POŠLJI POVPRAŠEVANJE >
  SKUPAJ:

  Kako so Vam koristile te informacije?  Ureditev okolice - vse kar morate vedeti

  1. Ureditev okolice - kaj morate vedeti?

  Celovite ureditve vrta oziroma okolice hiše se ne lotevamo pogosto, zato je toliko pomembneje, da se tega lotimo z vso skrbnostjo. Da bi se izognili napakam in prevelikim stroškom in da bi prihranili čas, ki ga imamo danes vse manj, je pametno urejanje okolice prepustiti strokovnjakom.

  Urejanje okolice je pametno prepustiti strokovnjakom.

  41108926_m.jpg

  1.1 Kako se lotimo ureditve okolice hiše?

  Kako se lotimo je odvisno od samega objekta in lokacijskih danosti na drugi strani pa od naših želja. Končni cilj pri kakovostni zunanji ureditvi je povezava hiše z vrtom, kar nam omogoča, da  udobno preživimo veliko časa zunaj. Pri tem je potrebno poskrbeti, da bomo na vrtu zadostno zaščiteni pred vremenskimi in okoljskimi vplivi kot so veter, sonce, erozija, moteči pogledi in za zaščito pred prihodom nepoklicanih oseb ali živali. Pazljivi moramo biti  tudi, da ohranimo skladnost med videzom hiše z zunanjo ureditvijo in širšo okolico. Za to lahko poskrbimo z premišljeno izbiro rastlinja ter naravnih avtohtonih materialov.

  1.2. Kdaj je najprimernejši čas za načrtovanje in izvedbo?

  Načrtovanja se je najbolje lotiti jeseni, ko imamo dovolj časa za premislek o svojih željah in si poiščemo strokovnjaka, ki v sodelovanju z nami pripravi in izriše načrt. V kolikor imamo načrt pripravljen do konca januarja dovolj časa za rezervacijo termina izvedbe spomladi. Takrat je idealen čas za gradbena dela pri čemer je potrebno paziti, da se temperature ponoči ne spustijo pod nič. Rastline sicer lahko sadimo od aprila dalje vendar je v primeru, da se dela nekoliko zamaknejo počakati na jesen, saj poleti pogoji niso najboljši. Jesen je optimalen čas za sajenje rastlin, ki se pozimi dobro ukoreninijo in naslednjo pomlad pa vso energijo usmerijo v zeleni del. Običajno za urejanje okolice zadostuje mesec ali dva, seveda pa je to odvisno od obsega del in tudi vremena, pri čemer ni pomembna zgolj temperatura zraka temveč tudi količina padavin. Razmočena tla preprečujejo dokončanje del.

  1.3. Redno vzdrževanje vrta in okolice je pomembno!

  Brez rednega vzdrževanja vsak vrt hitro postane zanemarjen, neprivlačen in posledično neprijeten za bivanje. Vrt lahko podivja že v enem letu saj teži k svojem naravnem stanju. Agresivne in trdožive rastline bodo zadušile tiste bolj nežne, ki potrebujejo več skrbi. Vzdrževanje vrta običajno obsega čiščenje (odstranjevanje vsega suhega odpadlega materiala, kamnov, odmrlih rastlin...), košnjo, obrezovanje in oblikovanje. Pomembno je, da pregledamo sadno in okrasno drevje in grmovnice ter iz njih odstranimo odmrle veje. Oblikovalno rezanje in redčenje krošenj opravimo jeseni. Del vzdrževanja je tudi urejanje zelenjavnih in okrasnih gred, urejanje trave ter vseh poti. Nazadnje pregledamo vrtne elemente (ograjo, vrata, pergolo.. ter jih po potrebi obnovimo oz. odpravimo vse poškodbe.

  2. Vrste del pri urejanju okolice hiše

  V nadaljevanju naštevamo nekaj napogostejših del pri urejanju vrtov in okolice.

  2.1 Polaganje travne ruše

  Pred polaganjem travne ruše je pomembno opraviti analizo tal. Pomembno je, da se obdelava površine (niveliranje, utrjevanje) izvaja z specialnimi stroji ter lahko mehanizacijo s katero se razvozi zemljo. Težka mehanizacija uniči strukturo tal tako, da imajo tla posledično manjšo odcednost kar povzroča gnitje korenin in preprečuje razvoj koreninskega sistema trave. Po končanem niveliranju je potrebno dodati gnojila za boljši razvoj koreninskega sistema, nato pa sledi polaganje travne ruše.

  2.2 Zasaditev in obrezovanje rastlin in dreves

  Za zasaditev vrta je dobro imeti načrt, ki upošteva vse strokovne zakonitosti ter danosti terena. Pomembno je , da izberemo primerne rastline, ki ustrezajo legi vrta, razgibanosti terena, prsti ter okolici. Tudi za samo zasaditev in nadaljne vzdrževanje vrta je potrebno strokovno znanje, fizični napor in veliko časa.

  2.3 Tlakovanje

  Za polaganje tlakovcev mora biti predhodno ustrezno pripravljen teren. Na utrjeno površino (ali beton)nato lahko začnemo polagati tlakovce. Najpogosteje se za tlakovanje površin na dvorišču, vrtu ali dovoznih površin uporabljajo betonski tlakovci. Način polaganja tlakovcev je odvisen od namembnosti površine (hoja, vožnja itd.).

  2.4. Postavitev namakalnega sistema

  Ker imamo v vsakdanjem življenju vedno manj časa za vrtna opravila je avtomatizirani namakalni sistem dobrodošla rešitev, ki nam prihrani veliko časa. Prav tako nam ni potrebno skrbeti za zalivanje vrta v času, ko smo dlje časa odsotni. Namakalni sistemi se najpogosteje uporabljajo za zalivanje travnih površin, zelenjavnih in cvetličnih gredic ter dreves. Namakalni sistem je potrebno načrtovati vnaprej. Najbolje že v idejni fazi načrtovanja vrta. Za optimalno delovanje je dobro, da se tako načrtovanje kot izvedbo namakalnega sistema prepusti strokovnjakom z ustreznimi izkušnjami.

  2.5. Oblikovalni elementi v vrtu

  Vrt v katerem so samo rastline je lep vendar nima izrazitega značaja. Rastline se stalno spreminjajo vrtni elementi pa dajo vrtu stalnost in nespremenljivost poleg tega pa naredijo vrt bolj uporaben in prijeten a uporabo. V vrtni hišici bomo lahko shranili orodje, v paviljonu ali na pokriti terasi bomo preživljali prosti čas tudi ob slabem vremenu in ob močnem soncu. Oblikovalni elementi vrta so tudi ograje, poti, vrtna vrata in stopnice.

  3. Postopek

  Ne glede na to, ali prenavljate obstoječe dvorišče oziroma vrt ali ga urejate na novo, naj vam ta pregled služi kot informacija o tem kaj lahko pričakujete. Postopek ureditve okolice lahko v grobem razdelimo na dve fazi: načrtovanje in izvedbo.

  3.1. Načrtovanje

  Faza načrtovanja sestoji iz analiz, zbiranja idej in načrtovanja. V tej fazi boste tesno sodelovali s krajinskim arhitektom arhitektom, vrtnarjem ali oblikovalcem vrtov. Skupaj boste razmislili o tem kakšne so želje o namembnosti in izgledu vrta ter o vseh elementih, ki jih želite vključiti na vrt, dvorišče oz. v okolico hiše. Ob zaključku boste prejeli načrt, ki bo vključeval lokacije in načrt posameznih grajenih elementov, izbor predlaganih materialov ter načrt zazelenitve s predlaganimi rastlinami.

  Koraki:

  1. Na spletu, v knjigah ter revijah poiščite navdih ter pridobite ideje o tem kaj želite vključiti v svoj vrt in kako želite, da izgleda.

  2. Določite proračun za izvedbo

  3. Poiščite možne projektante oz. izvajalce, naredite ožji izbor, ter se z njimi dogovorite za sestanek in ogled.

  4. Izberite končno ekipo strokovnjakov

  5. V fazi načrtovanja se boste s projektantom večkrat sestali in pregledali predlagane rešitve.

  6. Potrditev končnega načrta

  3.2. Izvedba

  Najpogosteje se investitorji odločijo delo prepustiti strokovno usposobljenim izvajalcem, specializiranim za urejanje vrtov in okolice. Lahko je to en sam, generalni, izvajalec, ki poskrbi za vsa dela od gradnje, tlakovanja do ozelenitve, lahko pa se odločite tudi za več različnih izvajalcev. Tako bo na primer en izvajalec zgradil bazen, drugi tlakoval okolico hiše, tretji izdelal leseno teraso in četrti poskrbel za ozelenitev. V tej fazi bosta projektant in izvajalec tesno sodelovala pri uresničitvi zastavljenega načrta. Po končanih delih bo vaš vrt prostor pripravljen za uživanje s prijatelji in družino.

  Koraki:

  1. Pregled ponudbe in ocena investicije

  2. Rušitvena dela (v kolikor so potrebna)

  3. Terenska dela in zagotavljanje pravilnega odvodnjavanja

  4. Izkop in gradnja bazena

  5. razpeljava komunalnih vodov (voda, plin, elektrika)Zaženi komunalne vode (voda, plin, elektrika)

  6. Umestitev namakalnega sistema

  7. Gradnja in tlakovanje (podporni zidovi, obodni zidovi, grajena vrtna oprema itd.) 

  8. Izdelava nadstreškov, teras, ograj itd.  

  9. Namestitev bivalnih elementov na prostem (zunanja kuhinja, ognjišče itd)

  10. Sajenje trave, rastlin, grmovja in dreves

  11. Preizkus sistemov (za namakanje, plin, elektrika...)

  12. Končno čiščenje in navodila za uporabo in vzdrževanje

  MOJMOJSTER.NET, POMAGAMO PRI OCENI INVESTICIJE IN IZBORU IZVAJALCA ZA VAŠ DOM  POLAGANJE TRAVNE RUŠE

  Pozdravljeni,

  potrebujem odstranitev stare travne ruše in polaganje nove.

  Prosim za ponudbo.

  LP 270 € do 450 €


  ........

  CELOTNO UREDITEV OKOLICE NOVE HIŠE

  Pozdravljeni.

  Potrebujemo celotno ureditev okolice skupaj z ureditvijo ponikovalnice, vgradnjo MKČN, nasutje in utrditev terena, izdalavo škarp, terase, stopnic s terase na vrt, tlakovanje dvorišča, postavitev ograje in strehe nad teraso in letno kuhinjo.

  LP 1800 € do 3000 €


  ........

  UREDITEV OKOLICE HIŠE

  Pozdravljeni,

  kupili smo hišo, okoli je veliko drevja in gred, radi bi nasvete kaj lahko kam posadimo, kaj je prestaro in mora ven, prvič se bomo srečali z urejanjem okolici in nasaditvijo okrasnih rastlin, zato potrebujemo nasvete.

  Lep pozdrav 315 € do 525 €


  ........

  ŽELIM PONUDBO IZVAJALCEV

  CENA, POLAGANJE ROBNIKOV,
  Urejanje okolice, Šentilj v Slovenskih goricah

  585 € do 975 €

  CENA, ZIDANJE STEBROV OGRAJE POL METRA VIŠJE (POHORSKI TONALIT),
  Urejanje okolice, Maribor

  1350 € do 2250 €

  CENA, UREDITEV ZELENE TERASE V 1. NADSTROPJU BLOKA,
  Urejanje okolice, Ljubljana

  261 € do 435 €

  CENA, STROJNO VALJANJE TRATE ,
  Urejanje okolice, Gomilsko

  315 € do 525 €

  CENA, GRABLJENJE LISTJA V BREGU,
  Urejanje okolice, Kal nad Kanalom

  117 € do 195 €

  CENA, IZRAVNAVA TERENA IN NASUTJE ZEMLJE,
  Urejanje okolice, Radomlje

  270 € do 450 €

  CENA, IZVEDBA ZEMELJSKIH DEL NA NEZAHTEVNEM TERENU,
  Urejanje okolice, Maribor

  450 € do 750 €

  CENA, ODSTRANITEV IN ODVOZ BETONSKIH OSTANKOV Z DVORIŠČA,
  Urejanje okolice, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, ODSTRANITEV ŽIVE MEJE IN POSTAVLJANJE ŽIČNE OGRAJE,
  Urejanje okolice, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, DOBETONIRANJE TEMELJEV,
  Urejanje okolice, Škofja vas

  810 € do 1350 €

  CENA, IZDELAVA PODPORNEGA ZIDU IN BETONSKIH STOPNIC,
  Urejanje okolice, Ljubljana

  7200 € do 12000 €

  CENA, PODALJŠANJE TERASE,
  Urejanje okolice, Podlehnik

  360 € do 600 €

  CENA, IZDELAVA ŠKARPE, TEMELJNE PLOŠČE, OBNOVA KANALIZACIJE, TLAKOVANJE,
  Urejanje okolice, Novo mesto

  10800 € do 18000 €

  CENA, TLAKOVANJE DVORIŠČA + ZASADITEV OKOLICE,
  Urejanje okolice, Trebnje

  810 € do 1350 €

  CENA, TEMELJI ZA DVORIŠČNO OGRAJO,
  Urejanje okolice, Lendava

  315 € do 525 €

  CENA, POLOŽITEV BETONSKIH PLOŠČ, ROBNIKOV,
  Urejanje okolice, Celje

  540 € do 900 €

  CENA, IZKOP IN ODVOZ ŽIVE MEJE, CIPRESE,
  Urejanje okolice, Domžale

  288 € do 480 €

  CENA, IZRAVNAVA ZEMLJE, POSADITEV TRAVE,
  Urejanje okolice, Zgornja Polskava

  270 € do 450 €

  CENA, IZKOP IN BETONIRANJE TEMELJA ZA PANELNO OGRAJO,
  Urejanje okolice, Bogojna

  2700 € do 4500 €

  CENA, MANJŠA UREDITEV OKOLICE, SANACIJA TEMELJEV HIŠE,
  Urejanje okolice, Postojna

  1350 € do 2250 €

  CENA, NIŽANJE OBSTOJEČEGA VRTA IN ŠKARPE,
  Urejanje okolice, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, DEMONTAŽA IN MONTAŽA OGRAJE,
  Urejanje okolice, Ljubljana

  270 € do 450 €

  CENA, POLAGANJE ROBNIKOV IN BETONIRANJE,
  Urejanje okolice, Bled

  450 € do 750 €

  CENA, ODSTRANITEV KORENIN IN IZRAVNAVA TERENA,
  Urejanje okolice, Murska Sobota

  315 € do 525 €

  CENA, POSTAVITEV KANALETE NA DVORIŠČU,
  Urejanje okolice, Brestanica

  225 € do 375 €

  CENA, PRIPRAVA PODLAGE IN IZDELAVA,
  Urejanje okolice, Izola - Isola

  900 € do 1500 €

  CENA, PRIPRAVA ZA ZIMSKI VRT,
  Urejanje okolice, Ljubljana - Šentvid

  2700 € do 4500 €

  CENA, POPRAVILO ŠKARP IN ZASADITEV ŽIVE MEJE,
  Urejanje okolice, Sevnica

  1980 € do 3300 €

  CENA, UREDITEV OKOLICE NOVOGRADNJE,
  Urejanje okolice, Spodnji Duplek

  900 € do 1500 €

  CENA, IZKOP IN ZALITJE BETONSKE PLOŠČE ZA BAZEN,
  Urejanje okolice, Idrija

  351 € do 585 €

  CENA, ASFALTIRANJE + ŠKARPA,
  Urejanje okolice, Kranj

  2610 € do 4350 €

  CENA, TLAKOVANJE + ASFALTIRANJE,
  Urejanje okolice, Ilirska Bistrica

  7200 € do 12000 €

  CENA, UREJANJE DVORIŠČA (TLAKOVANJE IN BETONIRANJE JAŠKOV),
  Urejanje okolice, Škofljica

  1350 € do 2250 €

  CENA, MONTAŽNI BAZENA TUŠ, LESENI POD OB BAZENU,
  Urejanje okolice, Radomlje

  900 € do 1500 €

  CENA, UREDITEV OKOLICE HIŠE,
  Urejanje okolice, Šentjur

  540 € do 900 €

  CENA, BETONIRANJE SPODNJI DEL OGRAJE,
  Urejanje okolice, Miklavž Na Dravskem Polju

  495 € do 825 €  Poglej druge končane projekte in cene

  UREJANJE OKOLICE CENIK

  SODELUJEMO Z VEČ KOT 1060 PODJETIJ ZA UREJANJE OKOLICE


  BREZPLAČNA STORITEV
  IŠČEMO LOKALNO
  BREZ PROVIZIJ
  PRIDOBI PONUDBO

  IŠČETE DOBRE IZVAJALCE ZA PODROČJE UREJANJE OKOLICE?  košnja travnika
  pomlajevanje žive meje
  čiščenje maha
  polaganje trave
  oblikovanje ribnika
  zasaditev rož
  kvalitetna ureditev okolice in dvorišča
  podjetje za urejanje okolice
 • Urejanje okolice Ajdovščina
 • Urejanje okolice Bled
 • Urejanje okolice Bovec
 • Urejanje okolice Celje
 • Urejanje okolice Črna na Koroškem
 • Urejanje okolice Črnomelj
 • Urejanje okolice Domžale
 • Urejanje okolice Gornja Radgona
 • Urejanje okolice Gornji Grad
 • Urejanje okolice Hrastnik
 • Urejanje okolice Ilirska Bistrica
 • Urejanje okolice Izola
 • Urejanje okolice Jesenice
 • Urejanje okolice Kamnik
 • Urejanje okolice Kidričevo
 • Urejanje okolice Kobarid
 • Urejanje okolice Kočevje
 • Urejanje okolice Koper
 • Urejanje okolice Kranj
 • Urejanje okolice Kranjska Gora
 • Urejanje okolice Krško
 • Urejanje okolice Laško
 • Urejanje okolice Lendava
 • Urejanje okolice Litija
 • Urejanje okolice Ljubljana
 • Urejanje okolice Ljutomer
 • Urejanje okolice Maribor
 • Urejanje okolice Metlika
 • Urejanje okolice Mojstrana
 • Urejanje okolice Mozirje
 • Urejanje okolice Murska Sobota
 • Urejanje okolice Nova Gorica
 • Urejanje okolice Novo mesto
 • Urejanje okolice Ormož
 • Urejanje okolice Piran - Pirano
 • Urejanje okolice Pivka
 • Urejanje okolice Portorož
 • Urejanje okolice Postojna
 • Urejanje okolice Ptuj
 • Urejanje okolice Radeče
 • Urejanje okolice Radenci
 • Urejanje okolice Radovljica
 • Urejanje okolice Ravne Na Koroškem
 • Urejanje okolice Ribnica
 • Urejanje okolice Rogaška Slatina
 • Urejanje okolice Sevnica
 • Urejanje okolice Sežana
 • Urejanje okolice Škofja Loka
 • Urejanje okolice Slovenj Gradec
 • Urejanje okolice Slovenska Bistrica
 • Urejanje okolice Slovenske Konjice
 • Urejanje okolice Šoštanj
 • Urejanje okolice Štore
 • Urejanje okolice Tolmin
 • Urejanje okolice Trbovlje
 • Urejanje okolice Tržič
 • Urejanje okolice Trzin
 • Urejanje okolice Velenje
 • Urejanje okolice Vipava
 • Urejanje okolice Vojnik
 • Urejanje okolice Vransko
 • Urejanje okolice Vrhnika
 • Urejanje okolice Žalec
 • Urejanje okolice Zreče
 • Urejanje okolice Žužemberk
 • SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  KONTAKTI

  Povpraševanja: 051 216 651
  Podjetja: 040 145 800

  REGIONALNE STRANI

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 Eforma d.o.o., vse pravice pridržane