Urejanje okolice - cena in cenik za ureditev okolice hiše, vrtov

Kakšna je cena ureditve okolice? Urejanje okolice zajema tako širok spekter storitev, da tudi je težko podati okvirne cene. Kot pavšalni znesek za izkop kanalov, polaganje cevi za vodo in kanalizacijo, tlakovanje, asfaltiranje in polaganje travne ruše lahko računate med 100-400€/m2.

Komu zaupati ureditev okolice? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim urejevalcem okolice v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena urejanja okolice


Cena za urejanje okolice. Cena za izkope za kanale, polaganje cevi za vodo in kanalizacijo, tlakovanje, asfaltiranje in polaganje travne ruše.

120.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
480.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Urejanje okolice

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Ureditev okolice - vse kar morate vedeti

1. Ureditev okolice - kaj morate vedeti?

Celovite ureditve vrta oziroma okolice hiše se ne lotevamo pogosto, zato je toliko pomembneje, da se tega lotimo z vso skrbnostjo. Da bi se izognili napakam in prevelikim stroškom in da bi prihranili čas, ki ga imamo danes vse manj, je pametno urejanje okolice prepustiti strokovnjakom.

Urejanje okolice je pametno prepustiti strokovnjakom.

41108926_m.jpg

1.1 Kako se lotimo ureditve okolice hiše?

Kako se lotimo je odvisno od samega objekta in lokacijskih danosti na drugi strani pa od naših želja. Končni cilj pri kakovostni zunanji ureditvi je povezava hiše z vrtom, kar nam omogoča, da  udobno preživimo veliko časa zunaj. Pri tem je potrebno poskrbeti, da bomo na vrtu zadostno zaščiteni pred vremenskimi in okoljskimi vplivi kot so veter, sonce, erozija, moteči pogledi in za zaščito pred prihodom nepoklicanih oseb ali živali. Pazljivi moramo biti  tudi, da ohranimo skladnost med videzom hiše z zunanjo ureditvijo in širšo okolico. Za to lahko poskrbimo z premišljeno izbiro rastlinja ter naravnih avtohtonih materialov.

1.2. Kdaj je najprimernejši čas za načrtovanje in izvedbo?

Načrtovanja se je najbolje lotiti jeseni, ko imamo dovolj časa za premislek o svojih željah in si poiščemo strokovnjaka, ki v sodelovanju z nami pripravi in izriše načrt. V kolikor imamo načrt pripravljen do konca januarja dovolj časa za rezervacijo termina izvedbe spomladi. Takrat je idealen čas za gradbena dela pri čemer je potrebno paziti, da se temperature ponoči ne spustijo pod nič. Rastline sicer lahko sadimo od aprila dalje vendar je v primeru, da se dela nekoliko zamaknejo počakati na jesen, saj poleti pogoji niso najboljši. Jesen je optimalen čas za sajenje rastlin, ki se pozimi dobro ukoreninijo in naslednjo pomlad pa vso energijo usmerijo v zeleni del. Običajno za urejanje okolice zadostuje mesec ali dva, seveda pa je to odvisno od obsega del in tudi vremena, pri čemer ni pomembna zgolj temperatura zraka temveč tudi količina padavin. Razmočena tla preprečujejo dokončanje del.

1.3. Redno vzdrževanje vrta in okolice je pomembno!

Brez rednega vzdrževanja vsak vrt hitro postane zanemarjen, neprivlačen in posledično neprijeten za bivanje. Vrt lahko podivja že v enem letu saj teži k svojem naravnem stanju. Agresivne in trdožive rastline bodo zadušile tiste bolj nežne, ki potrebujejo več skrbi. Vzdrževanje vrta običajno obsega čiščenje (odstranjevanje vsega suhega odpadlega materiala, kamnov, odmrlih rastlin...), košnjo, obrezovanje in oblikovanje. Pomembno je, da pregledamo sadno in okrasno drevje in grmovnice ter iz njih odstranimo odmrle veje. Oblikovalno rezanje in redčenje krošenj opravimo jeseni. Del vzdrževanja je tudi urejanje zelenjavnih in okrasnih gred, urejanje trave ter vseh poti. Nazadnje pregledamo vrtne elemente (ograjo, vrata, pergolo.. ter jih po potrebi obnovimo oz. odpravimo vse poškodbe.

2. Vrste del pri urejanju okolice hiše

V nadaljevanju naštevamo nekaj napogostejših del pri urejanju vrtov in okolice.

2.1 Polaganje travne ruše

Pred polaganjem travne ruše je pomembno opraviti analizo tal. Pomembno je, da se obdelava površine (niveliranje, utrjevanje) izvaja z specialnimi stroji ter lahko mehanizacijo s katero se razvozi zemljo. Težka mehanizacija uniči strukturo tal tako, da imajo tla posledično manjšo odcednost kar povzroča gnitje korenin in preprečuje razvoj koreninskega sistema trave. Po končanem niveliranju je potrebno dodati gnojila za boljši razvoj koreninskega sistema, nato pa sledi polaganje travne ruše.

2.2 Zasaditev in obrezovanje rastlin in dreves

Za zasaditev vrta je dobro imeti načrt, ki upošteva vse strokovne zakonitosti ter danosti terena. Pomembno je , da izberemo primerne rastline, ki ustrezajo legi vrta, razgibanosti terena, prsti ter okolici. Tudi za samo zasaditev in nadaljne vzdrževanje vrta je potrebno strokovno znanje, fizični napor in veliko časa.

2.3 Tlakovanje

Za polaganje tlakovcev mora biti predhodno ustrezno pripravljen teren. Na utrjeno površino (ali beton)nato lahko začnemo polagati tlakovce. Najpogosteje se za tlakovanje površin na dvorišču, vrtu ali dovoznih površin uporabljajo betonski tlakovci. Način polaganja tlakovcev je odvisen od namembnosti površine (hoja, vožnja itd.).

2.4. Postavitev namakalnega sistema

Ker imamo v vsakdanjem življenju vedno manj časa za vrtna opravila je avtomatizirani namakalni sistem dobrodošla rešitev, ki nam prihrani veliko časa. Prav tako nam ni potrebno skrbeti za zalivanje vrta v času, ko smo dlje časa odsotni. Namakalni sistemi se najpogosteje uporabljajo za zalivanje travnih površin, zelenjavnih in cvetličnih gredic ter dreves. Namakalni sistem je potrebno načrtovati vnaprej. Najbolje že v idejni fazi načrtovanja vrta. Za optimalno delovanje je dobro, da se tako načrtovanje kot izvedbo namakalnega sistema prepusti strokovnjakom z ustreznimi izkušnjami.

2.5. Oblikovalni elementi v vrtu

Vrt v katerem so samo rastline je lep vendar nima izrazitega značaja. Rastline se stalno spreminjajo vrtni elementi pa dajo vrtu stalnost in nespremenljivost poleg tega pa naredijo vrt bolj uporaben in prijeten a uporabo. V vrtni hišici bomo lahko shranili orodje, v paviljonu ali na pokriti terasi bomo preživljali prosti čas tudi ob slabem vremenu in ob močnem soncu. Oblikovalni elementi vrta so tudi ograje, poti, vrtna vrata in stopnice.

3. Postopek

Ne glede na to, ali prenavljate obstoječe dvorišče oziroma vrt ali ga urejate na novo, naj vam ta pregled služi kot informacija o tem kaj lahko pričakujete. Postopek ureditve okolice lahko v grobem razdelimo na dve fazi: načrtovanje in izvedbo.

3.1. Načrtovanje

Faza načrtovanja sestoji iz analiz, zbiranja idej in načrtovanja. V tej fazi boste tesno sodelovali s krajinskim arhitektom arhitektom, vrtnarjem ali oblikovalcem vrtov. Skupaj boste razmislili o tem kakšne so želje o namembnosti in izgledu vrta ter o vseh elementih, ki jih želite vključiti na vrt, dvorišče oz. v okolico hiše. Ob zaključku boste prejeli načrt, ki bo vključeval lokacije in načrt posameznih grajenih elementov, izbor predlaganih materialov ter načrt zazelenitve s predlaganimi rastlinami.

Koraki:

1. Na spletu, v knjigah ter revijah poiščite navdih ter pridobite ideje o tem kaj želite vključiti v svoj vrt in kako želite, da izgleda.

2. Določite proračun za izvedbo

3. Poiščite možne projektante oz. izvajalce, naredite ožji izbor, ter se z njimi dogovorite za sestanek in ogled.

4. Izberite končno ekipo strokovnjakov

5. V fazi načrtovanja se boste s projektantom večkrat sestali in pregledali predlagane rešitve.

6. Potrditev končnega načrta

3.2. Izvedba

Najpogosteje se investitorji odločijo delo prepustiti strokovno usposobljenim izvajalcem, specializiranim za urejanje vrtov in okolice. Lahko je to en sam, generalni, izvajalec, ki poskrbi za vsa dela od gradnje, tlakovanja do ozelenitve, lahko pa se odločite tudi za več različnih izvajalcev. Tako bo na primer en izvajalec zgradil bazen, drugi tlakoval okolico hiše, tretji izdelal leseno teraso in četrti poskrbel za ozelenitev. V tej fazi bosta projektant in izvajalec tesno sodelovala pri uresničitvi zastavljenega načrta. Po končanih delih bo vaš vrt prostor pripravljen za uživanje s prijatelji in družino.

Koraki:

1. Pregled ponudbe in ocena investicije

2. Rušitvena dela (v kolikor so potrebna)

3. Terenska dela in zagotavljanje pravilnega odvodnjavanja

4. Izkop in gradnja bazena

5. razpeljava komunalnih vodov (voda, plin, elektrika)Zaženi komunalne vode (voda, plin, elektrika)

6. Umestitev namakalnega sistema

7. Gradnja in tlakovanje (podporni zidovi, obodni zidovi, grajena vrtna oprema itd.) 

8. Izdelava nadstreškov, teras, ograj itd.  

9. Namestitev bivalnih elementov na prostem (zunanja kuhinja, ognjišče itd)

10. Sajenje trave, rastlin, grmovja in dreves

11. Preizkus sistemov (za namakanje, plin, elektrika...)

12. Končno čiščenje in navodila za uporabo in vzdrževanje

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Urejanje okolice

I. OPORNI ZID ZA HIŠO
enota
1. Strojno-ročni izkop zemljine III.-IV. kategorije
z nakladanjem na prevozno sredstvo in
odlaganjem na deponijo ob objektu m3
2. Dobava in vgradnja tamponskega materiala z
utrjevanjem po slojih m3
3. Dobava materiala in izdelava opaža temelja,
vključno z razopaženjem in čiščenjem opaža m2
4. Dobava in vgradnja betona C25/30 v AB temelj
in ploščo m3
5. Dobava materiala in izdelava dvostranskega
opaža opornih zidov m2
6. Dobava in vgradnja betona C25/30 v oporni zid
debeline 20cm m3
7. Dobava in vgradnja srednje komplicirane
armature kg
8. Dobava in vgradnja trikotnih letev m1
9. Dobava in vgradnja gumbaste folije za
opornimi zidovi m2
10. Dobava materiala in izdelava mulde m1
11. Dobava in vgradnja drenažne cevi Φ100 m1
12. Dobava in vgradnja drenažnega gramoza za
opornim zidom m3

II. OPORNI ZID POD DOVOZOM
enota količina
1. Strojno-ročni izkop zemljine III.-IV. kategorije
z nakladanjem na prevozno sredstvo in
odlaganjem na deponijo ob objektu m3 15,00
2. Dobava in vgradnja tamponskega materiala z
utrjevanjem po slojih m3 8,00
3. Dobava materiala in izdelava opaža temelja,
vključno z razopaženjem in čiščenjem opaža m2 8,00
4.Dobava in vgradnja betona C25/30 v AB temelj m3 3,00
5. Dobava materiala in izdelava dvostranskega
opaža opornih zidov m2 22,00
6. Dobava in vgradnja betona C25/30 v AB oporni
zid debeline 20cm m3 2,50
5. Dobava materiala in izdelava opaža stopnic m2 11,00
6. Dobava in vgradnja betona C25/30 v AB
stopnice m3 2,65
7. Dobava in vgradnja srednje komplicirane
armature kg 843,00
8. Dobava in vgradnja trikotnih letev m1 14,00
9. Dobava in vgradnja gumbaste folije za
opornimi zidovi m2 10,00

FEKALNA IN METEORNA KANALIZACIJA
enota količina
1. Strojno-ročni izkop in zasip v zemljini III.-IV.
kategorije za traso fekalne kanalizacije m1 80,00
2. Dobava in vgradnja UKC cevi Φ160 z obsutjem
s peskom m1 80,00
3. Dobava materiala in izdelava zbirnih in
revizijskih jaškov z BC Φ50 in betonskim
pokrovom kom 2,00
4. Strojno-ročni izkop in zasip v zemljini III.-IV.
kategorije za traso fekalne kanalizacije m1 105,00
5. Dobava in vgradnja UKC cevi Φ160 z obsutjem
s peskom m1 105,00
6. Dobava materiala in izdelava peskolovov z
BCΦ30 in betonskim pokrovom kom 4,00
7. Dobava materiala in izdelava zbirnih in
revizijskih jaškov z BC Φ50 in betonskim
pokrovom kom 4,00 18000 € do 30000 €

........

Ureditev okolja hiše

Pozdravljeni.

Potrebujem naslednje storitve:

- Odvodnjavanje meteornih voda z vgradnjo lovilca olj
- Enostavno ograjo d = 20 m
- izkop in navoz gramoza
- položitev obrob
- tlakovanje

LP 76500 € do 127500 €

........

Ureditev cca. 130 m2 vrta

Pozdravljeni.
Želimo ureditev vrta cca. 130 m2 v urbanem naselju(Celje-Ostrožno)
V prvi fazi ravnanje terena z navozom zemlje cca.
15 m3, kasneje s svetovanjem in izvedbo zasedbe.
Prosimo za ponudbo.
Hvala za razumevanje in sodelovanje.
Lep pozdrav,
Gregor Jančič. 27000 € do 45000 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Zidana lopa in nadstrešek za avtomobila, po opisu
Urejanje okolice, Radomlje

1350 € do 2250 €

Cena, hidroizolacija vkopanih sten, drenaža, odvodnjavanje, Po popisu
Urejanje okolice, Trbovlje

3600 € do 6000 €

Cena, Asfaltiranje, temlje nadstreška, voda, TK, elektrika, 130 m2
Urejanje okolice, Zgornja Polskava

3600 € do 6000 €

Cena, Okoli hiše položiti pohodne betonske plošče z robniki, 30 m2
Urejanje okolice, Ljubljana - Dobrunje

4050 € do 6750 €

Cena, Polaganje nove travne ruše, 40 m2
Urejanje okolice, Murska Sobota

540 € do 900 €

Cena, Strojnika za izkop, Cca 150m3
Urejanje okolice, Ajdovščina

270 € do 450 €

Cena, Ureditev brežine, 2x10m
Urejanje okolice, Ljubljana - Dobrunje

3600 € do 6000 €

Cena, Polaganje tlakovcev, ureditev jaskov in kanalete, 105
Urejanje okolice, Dol Pri Ljubljani

3150 € do 5250 €

Cena, Asfaltiranje dvorišča, odtočne cevi, cca 70 m2
Urejanje okolice, Cerknica

4050 € do 6750 €

Cena, Izdelava celotne komunalne infrastrukture s cesto, 600m2
Urejanje okolice, Brezje

22500 € do 37500 €

Cena, Urejanje grmičevja in košnja, 2000 m2
Urejanje okolice, Pohorje

315 € do 525 €

Cena, Vgraditev kanalete, cca 3 m, globina cca 40 cm plus priklop cca 2 m
Urejanje okolice, Medvode

270 € do 450 €

Cena, Urejanje dvorišča, vrta, poti, stopnice, 200 m2
Urejanje okolice, Kranj

1800 € do 3000 €

Cena, Sanacijo dvorišča po polavi, 10 m2
Urejanje okolice, Kamnik

315 € do 525 €

Cena, Manjšo škarpo in podporni steber ter betonsko korito, po opisu
Urejanje okolice, Domžale

900 € do 1500 €

Cena, Podest za vhod v hiso, podporni betonski steber, betonsko korito.., Po popisu
Urejanje okolice, Domžale

2520 € do 4200 €

Cena, Odstranitev žive meje in zasaditev nove, cca 40m
Urejanje okolice, Tišina

405 € do 675 €

Cena, Izravnava terena, skrapniki, odvajanje vode, 550 qm
Urejanje okolice, Ceršak

1350 € do 2250 €

Cena, Betoniranje temelja, 5 m
Urejanje okolice, Miklavž Na Dravskem Polju

405 € do 675 €

Cena, Urejanje okolice, ca.200 m²
Urejanje okolice, Kranj

540 € do 900 €

Cena, Pregled stanja in ponudba za ureditev, Okolica vecstanovanskih blokov
Urejanje okolice, Vransko

10800 € do 18000 €

Cena, Izvedba zunanje ureditve, 400 m2
Urejanje okolice, Ljubljana

4050 € do 6750 €

Cena, Stabilizacija, utrditev brežine, 22m dolžina višina 3m
Urejanje okolice, Vrhnika

1350 € do 2250 €

Cena, Preureditev okolice hiše, cca 200 m2
Urejanje okolice, Celje

225 € do 375 €

Cena, Hidroizolacija zadnje stene obstoječe vrtne hiške, Po popisu
Urejanje okolice, Blejska Dobrava

900 € do 1500 €

Cena, Mulčanje robidovja, cca 1/2 ha
Urejanje okolice, Metlika

270 € do 450 €

Cena, Poglobitev dvorišča, nasutje peska, 12m x 4m
Urejanje okolice, Ljubljana - Črnuče

450 € do 750 €

Cena, Betonska škarpa, Po popisu
Urejanje okolice, Kočevje

2250 € do 3750 €

Cena, Izkop za prizidek in novo temeljenje, odstranitev obstoječe terase, 55 m2
Urejanje okolice, Ljubljana

1350 € do 2250 €

Cena, Ureditev dvorišča, Po popisu
Urejanje okolice, Dol pri Hrastniku

8100 € do 13500 €

Cena, Mulčenje travnika, 1,5 ha
Urejanje okolice, Pesnica Pri Mariboru

180 € do 300 €

Cena, Izkop za polaganje cevi, 700 m2
Urejanje okolice, Velenje

720 € do 1200 €

Cena, Obrezovanje lovorikovcev, odvoz vej, čiščenje tlakovcev, cca 50m2
Urejanje okolice, Kamnik

405 € do 675 €

Cena, Postavitev žične ograje, višina 180cm, dolžina 100m
Urejanje okolice, Vremski Britof

2250 € do 3750 €

Cena, Izkop žive meje in betoniranje podnožja za panelno ograjo, Ca. 30 tm
Urejanje okolice, Pragersko

360 € do 600 €

Cena, Postavitev betonske ograje, 12 tm
Urejanje okolice, Dol Pri Ljubljani

3150 € do 5250 €Poglej druge končane projekte in cene

Urejanje okolice cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

1523+ podjetij za Urejanje okolice
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Urejanje okolice?

 • Urejanje okolice Ljubljana
 • Urejanje okolice Maribor
 • Urejanje okolice Celje
 • Urejanje okolice Koper
 • Urejanje okolice Kranj
 • Urejanje okolice Ajdovščina
 • Urejanje okolice Bled
 • Urejanje okolice Bovec
 • Urejanje okolice Črna na Koroškem
 • Urejanje okolice Črnomelj
 • Urejanje okolice Domžale
 • Urejanje okolice Gornja Radgona
 • Urejanje okolice Gornji Grad
 • Urejanje okolice Hrastnik
 • Urejanje okolice Ilirska Bistrica
 • Urejanje okolice Izola
 • Urejanje okolice Jesenice
 • Urejanje okolice Kamnik
 • Urejanje okolice Kidričevo
 • Urejanje okolice Kobarid
 • Urejanje okolice Kočevje
 • Urejanje okolice Kranjska Gora
 • Urejanje okolice Krško
 • Urejanje okolice Laško
 • Urejanje okolice Lendava
 • Urejanje okolice Litija
 • Urejanje okolice Ljutomer
 • Urejanje okolice Metlika
 • Urejanje okolice Mojstrana
 • Urejanje okolice Mozirje
 • Urejanje okolice Murska Sobota
 • Urejanje okolice Nova Gorica
 • Urejanje okolice Novo mesto
 • Urejanje okolice Ormož
 • Urejanje okolice Piran - Pirano
 • Urejanje okolice Pivka
 • Urejanje okolice Portorož
 • Urejanje okolice Postojna
 • Urejanje okolice Ptuj
 • Urejanje okolice Radeče
 • Urejanje okolice Radenci
 • Urejanje okolice Radovljica
 • Urejanje okolice Ravne Na Koroškem
 • Urejanje okolice Ribnica
 • Urejanje okolice Rogaška Slatina
 • Urejanje okolice Sevnica
 • Urejanje okolice Sežana
 • Urejanje okolice Škofja Loka
 • Urejanje okolice Slovenj Gradec
 • Urejanje okolice Slovenska Bistrica
 • Urejanje okolice Slovenske Konjice
 • Urejanje okolice Šoštanj
 • Urejanje okolice Štore
 • Urejanje okolice Tolmin
 • Urejanje okolice Trbovlje
 • Urejanje okolice Tržič
 • Urejanje okolice Trzin
 • Urejanje okolice Velenje
 • Urejanje okolice Vipava
 • Urejanje okolice Vojnik
 • Urejanje okolice Vransko
 • Urejanje okolice Vrhnika
 • Urejanje okolice Žalec
 • Urejanje okolice Zreče
 • Urejanje okolice Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane