Polaganje kamna cena

Kakšna je cena polaganja kamna? Odvisna je predvsem od vrste kamna (naravni ali umetni), velikosti, površine (tla, streha ali fasada) ter seveda od izvajalca. Cena neprezračevane kamnite fasade iz naravnega lepljenega kamna, je med 70 in 90 EUR/m2. Cena dekorativnega kamna pa se giblje med 30 in 50 EUR/m2.

Komu zaupati polaganje kamna? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim polagalcem kamna v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za polaganje naravnega kamna


Cena polaganja kamna. Cena za polaganje naravnega kamna standarnih dimenzij na pripravljeno podlago.

16.80 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
20.40 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Polaganje kamna

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Polaganje kamna – vse kar morate vedeti

1. Polaganje kamna – splošne informacije

1.1 Uporaba naravnega kamna v gradbeništvu

Zadnja let se priljubljenost naravnega kamna ponovno dviguje, interierji s položenim tlakom iz naravnega kamna pa postajajo vse večji hit. Naravni kamen postaja priljubljena izbira tako za stenske kot za talne obloge. Naravni kamen je poleg lesa zagotovo najstarejši gradbeni material. Ker je v naravi dostopen na skoraj vseh geografskih področjih, se je vse do danes obdržal kot pomemben gradbeni material. Visoka gostota in trdota naravnega kamna sta zaslužni za njegovo dolgoživost in možnost uporabe objektov iz kamna še stotine let po gradnji, prav tako pa ostanejo dobro ohranjene tudi talne obloge iz kamna. Objektom, ki so oplemeniteni z naravnim kamnom, se največkrat dvigne vrednost, saj veljajo za luksuzne, nadstandardne.

Polaganje kamna
Polaganje kamna je zahtevno opravilo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjakom.

1.2 Polaganje kamna skozi zgodovino

Včasih je kamen veljal za osnoven gradbeni material, ki se ga je na veliko uporabljajo tako za tlakovanje cest (rimske ceste so dober primer tega) kot za oblaganje notranjih talnih površin. Je pa že nekoč obstajala razlika v vrednosti in imenitnosti posamenih kamnov ter v načinu njihove obdelave. Bogatejši sloji so si tla oblagali z najdražjimi in najbolj cenjenimi kamni, ki so bili vrhunsko in mojstrsko obdelani, nato pa položeni v različne vzorce. Z najboljšim in najlepše obdelanim kamnov so bili obložena tudi tla pomembnejših državnih objektov, palače in seveda cerkve. V baroku se je polaganje kamna še bolj razširila in s kamnom so začeli oblagati vse, tudi stene. Danes velja polaganje kamna za nadstandardno, luksuzno.

1.3 Katere površine obložiti s kamnom?

Danes za polaganje kamna velja pravilo, da je manj več in da je najlepše obložiti le določene, skrbno izbrane površine. Če se tega pravila ne držimo, lahko hitro zaidemo v ekscese in zadušljive interierje, saj je vizualna podoba kamna zelo izrazita in zaznamuje celoten prostor. S kamnom najpogosteje oblagamo talne površine, redkeje pa tudi vertikalne, torej stenske površine. Polaganje kamna na stenske površine je najpogosteje v kopalnicah, talne površine, obložene s kamnom pa lahko srečamo v vseh sobah, ne glede na njihov namen, čeprav so pogostejše v kuhinji, kopalnici ali na hodnikih.

1.4 Prednosti, ki jih ima polaganje kamna

Polaganje kamna ima številne prednosti. Zagotovo največja prednost polaganja kamna je obstojnost kamnite površine, naj bo to talna ali stenska površina. Zaradi izjemne trdnosti naravnega kamna bo talna površina zelo odporna na udarce, reze, praske in druge mehanske poškodbe. Polaganje kamna nepremičnini nekoliko dvigne vrednost, saj gre za nadstandardni material. Kamen je prav tako enostaven za vzdrževanje, saj se madeži vanj načeloma ne vpijajo in jih je mogoče hitro pobrisati z mokro krpo.

1.5 Slabosti polaganja kamna

Osrednja slabost polaganja kamna je zagotovo cena. Že material sam, torej naravni kamen, je eden najdražjih materialov na tržišču, precej pa stane tudi delo. Ker gre za zelo zahteven in dolgotrajen postopek, kamen zelo težko polagamo sami, s tem pa tvegamo slab končni rezultat. Slabost polaganja kamna je njegova občutljivost na določene kemikalije, ki lahko ob nepravilni in nezadostni zaščiti kamnite površine razjedajo občutljivejše vrste kamnin.

2. Vrste kamnin in njihova uporaba

Kamnine delimo v tri osnovne skupine, to so magmatske, metamorfne in sedimentne kamnine. Od skupine kamnin, v katero spada nek specifičen kamen, je odvisna njegova trdota, izgled in odpornost na mehanske in kemične poškodbe, posledično pa torej tudi primernost uporabe. Pred nakupom je sila pomembno, da se pozanimamo o lastnostih posameznih kamnin, ki jih želimo.

2.1 Magmatske kamnine

Najbolj razširjene kamnine so kamnine magmatskega izvora. Te kamnine so nastale s postopkom strjevanja od magme staljenega kamna. Najpogostejše magmatske kamnine, ki so zelo razširjene tudi pri nas, so graniti in porfirji. Granit je zaradi svoje mineralne sestave uporabljen najpogosteje, prav tako pa je tehnično gledano tudi najpomembnejši kamen. Zaradi svoje trdote in barvne raznolikosti, strukture in obstojnosti je primeren za vse notranje in zunanje površine, predvsem tiste z hudimi mehanskimi in vremenskimi obremenitvami. Od slovenskih kamnin magmatskega izvora je najbolj razširjen pohorski tonalit, iz katerega sestoji osrednje Pohorje. V preteklosti so ga imenovali tudi pohorski granit. Je modrikasto-sive barve, njegova homogenost pa je prekinjena z različno širokimi in različno razporejenimi belimi aplitnimi in pegmatitnimi žilami. Druga zelo razširjena vrsta magmatskih kamnin pri nas so porfirji, ki se uporabljajo predvsem za tlakovanje zunanjih površin in cenovno zelo ugodni.

2.2 Sedimentne kamnine

Druga skupina kamnin so kamnine sedimentnega izvora. Te so se nastale z nalaganjem finega materiala in njegovim postopnim preoblikovanja v kamninsko gmoto. V to skupino sodijo breča, peščenjak, apnenec in kreda. Za naštete kamnine so značilni mnogoteri vzorci, v katerih se pogosto znajejo koščki kamenčkov, školjk in celo fosilov. Sedimentne kamnine sodijo med občutljivejše in mehkejše kamnine, ki se po trdoti ne morejo primerjati z npr. granitom. Zaradi svoje razgibanosti in občutljivosti se največkrat uporabljajo za oblaganje notranjih površin in dekoracijo, včasih pa tudi na fasadi, če je ta primerno zaščitena z napuščem.

2.3 Metamorfne kamnine

Tretjo vrsto predstavljajo kamnine metamorfnega izvora. Nastale so s preobrazbo sedimentnih in magmatskih kamnin pod zelo visokim pritiskom in pri izjemno visoki temperaturi. Veljajo za trdnejše od sedimentnih, a manj od magmatskih kamnin. Najbolj poznane magmatske kamnine so marmor, skrilavec in kvarcit. V Sloveniji se skrilavec uporablja za oblogo podpornih zidov, podzidkov, konstrukcijskih stebrov in talnih površin. Marmor je velja za enega najbolj široko uporabljenih materialov, pojavlja pa se v ogromno različnih vrstah, ki svoje ime dobijo po kraju izvora. Zaradi svojega privlačnega in luksuznega videza se uporablja predvsem v interierjih kot kamen za talne in stenske obloge.

3. Postopek polaganja kamna

3.1 Idealni čas za polaganje

Na zunanje površine je kamnite obloge priporočljivo polagati poleti, saj so raztezki takrat največji, noter pa lahko kamen polagamo tudi pozimi, a le če je prostor ogrevan in se temperatura nikoli ne spusti pod 5 stopinj.

3.2 Priprava podlage za polaganje kamna

Pred pričnemo s polaganjem kamna, moramo pripraviti podlago, na katero ga bomo polagali. Če kamen polagamo na zunanjih površinah, moramo pripraviti še izkop, pri čemer je pomembna globina izkopa, ki ne sme presegati 20 cm. Pri zunanjem polaganju mora biti podlaga tudi ustrezno utrjena in izvedena pod rahlim naklonom za odtekanje meteorne vode (2%). Prav tako moramo upoštevati ustrezno število odtočnih elementov odvodnjavanja, med katere sodijo kanalete, jaški, mulde in podobno.

Če kamen polagamo v notranjih prostorih ali na terasah, balkonih, moramo estrih, na katerega bomo plošče polagali, natančno izravnati po celotni površini. Če gre za prostore, kjer je potrebno predvideti odtekanje vode, npr. kopalnice ali terase, je treba podlago pripraviti pod ustreznim naklonom (2%), da bo voda lahko odtekala do žleba oz. odtoka.

3.3 Načrt polaganja

Ko smo izravnali in pripravili površino, sledi polaganje kamnitih plošč. Za polaganje sta nujno čistost in suhost kamna. Pred pričetkom polaganja moramo preračunati in naskicirati, kje bomo začeli polagati, da se kamnita obloga čim lepše izteče. Pri tem moramo upoštevati v se »talne ovire«, ki vplivajo na raster polaganja, npr. odtoki, jaški, stopničke...

3.4 Lepilo za polaganje kamna

Za polaganje običajno uporabljamo debeloslojna lepila. Izbira lepila za kamnite obloge je odvisna od vrste kamnitih oblog, stanja podlage in namembnosti površin (če bo obloga v stiku z vodo, moramo biti še posebej pozorni pri izbiri lepila!). Osrednjega pomena je, da lepilo nudi 100% kontaktno površino obloge in lepila, kar s posebnim dodatkom (plastifikatorjem) omogočajo lepila s povečano plastičnostjo. 100% kontaktna površina zagotavlja, da pol kamnito oblogo ni luknjic brez lepila, kamor bi lahko prodrla voda. Nato je pomembna deformabilnost lepila. Elastični modul raztezanja obloge je namreč drugačen kot elastični modul raztezanja podlage, kar pomeni, da se pri spreminjanju temperature (talno/stensko gretje in hlajenje) podlaga in obloga krčita in raztezata drugače, to pa privede do premikanja in razpokanja kamnite obloge. Sposobnost kompenziranja različnih raztezkov ima elastično lepilo s povečano deformabilnostjo.

3.5 Fugiranje položenih kamnitih plošč

Fugiranje je zadnji korak, ki ga zahteva polaganje kamna. Za fugiranje naravnega kamna je treba izbrati fleksibilno in vodotesno maso, primerno za naravni kamen. Pred izvedbo je potrebno vse fuge ustrezno očistiti, osušiti in preveriti njihovo globino. Na embalaži boste našli podatke o mešanju fugirne mase z vodo. Ko jo zmešate v naveden razmerju, počakajte nekaj minut. Nato lahko začnemo s fugiranjem. Pomembno je, da uporabljamo distančnike, zato da bodo vse fuge čim bolj enakomerne. Pomembno je, da so fuge na koncu 100% zapolnjene.

3.6 Izbira barve fugirne mase

Pri izbiri barve fugirne mase je zaželeno, da je ta čim bolj podobna barvi kamna, razen če namenoma želimo poudariti kontrast med fugirno maso in kamnom. Pozor, fugirna masa se na zraku suši, zato je za končno, realno barvo treba nekoliko počakati. Barve fugirne mase torej ne smemo izbirati, dokler ni suha!

S čiščenjem pričnemo šele takrat, ko se fugirna masa dovolj strdi in tako ne prihaja do izpiranja.

3.7 Oblike in površina ploščic

Naravni kamen je na voljo v naravnih oblikah (npr. skrilavec za podporne zidove in podzidke), a se iz praktičnih razlogov običajno uporablja rezan in primerno obdelan glede na namen uporabe –groba protizdrsna površina, polirana, žgana, štokana, surova in žlebičena površina.

3.8 Dimenzije kamnitih plošč

Dimenzije oblog so različne in so odvisne od vrste kamnine. Običajno so širine ali dolžine med 20 in 60 centimetri, lahko pa so tudi večje. Priporočljivo je, da so dimenzije oblog takšne, da jih lahko en ali dva polagalca brez težav dvigneta.

4. Tehnike polganja kamna

4.1 Plavajoče polaganje kamna

Načeloma ločujemo med tremi tehnikami polaganja kamna. Prvo je plavajoče polaganje kamna ali ti. »floating« postopek, pri katerem na izravnano podlago z gladilko nanesemo tanek sloj lepila in nato na ta še neposušeni sloj z zobato gladilko sloj takoj nanesemo naslednji sloj. Nato položimo oblogo, jo pritisnemo ob tla in z lesenim ali gumijastim kladivom naravnamo na mesto.

4.2 Back-buttering polaganje kamna

Poleg plavajočega poznamo»back-buttering« polaganje kamna. Pri tem postopku lepilo za razliko od prejšnjega nanesemo direktno na ploščo - na hrbtno stran obloge in jo nato položimo na podlago. Ta tehnika je koristna predvsem za oblaganje s kamnitimi oblogami neenakomernih debelin.

4.3 Kombinirana tehnika

Tretji postopek za polaganje kamna je ti. kombinirana tehnika. Pri tej tehniki nanesemo lepilo po principu obeh prej opisanih postopkov – na oblogo in na podlago, nato pa plošče z udarci z lesenim/gumijastim kladivom naravnamo na mesto. Ta postopek se največkrat uporablja za polaganje kamna na zunanjih površinah.

5. Polaganje kamna v lastni režiji

Polaganje kamna velja za bolj zahtevno opravilo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjakom, ki se s tem ukvarjajo že desetletja. Polaganje kamna sestoji iz več korakov, pri čemer sta potrebna tehten razmislek in preveritev kakovosti podlage. Prav tako so za polaganje kamna potrebni specialni stroji, npr. diamantno rezilo za rezanje in prirezovanje kamna, ki ga večina ljudi nima kar spravljenega v garaži, nakup pa se zaradi visoke cene za enkratno polaganje kamna nikakor ne splača. Zato j najbolje je, da polaganje kamna prepustite izkušenim izvajalcem.

6. Cena za polaganje kamna

Cena za polaganje kamna je najbolj odvisna od zahtevnosti terena in gradbenega mojstra, saj se cene med izvajalci precej razlikujejo. Cena za polaganje kamna na že pripravljeno podlago se giblje okrog 15 -20 €/m2, če pa podlaga še ni pripravljena, se strošek dvigne na cca. 25 €/m2. V to ceno pa seveda ni vštet strošek materiala, ki je pri naravnem kamnu precejšnji, je pa močno odvisen od dimenzij in vrste kamnitih oblog.

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Oblaganje škarpe z dekorativnimi oblogami ali umetnim kamenje (porfido

Pozdravljeni,

potrebno oblaganje škarpe z dekorativnimi oblogami ali umetnim kamenjem. Škarpa ni izolirana. Staro podlago je potrebno zbrusiti. Na vrhu škarpe bi položil betonsko kapo.

Lp 225 € do 375 €

........

Polganje kamenja

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo polaganja kamna na površini 80 m2. Material imam.

Lp 1260 € do 2100 €

........

Porfido in polaganje kamna na terasi

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo dobave in polaganja porfido kamna (sivo črn), v izmeri cca 60 m2.

Lp 1620 € do 2700 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Oblaganje kamina in dimnika, 20 m2
Polaganje kamna, Trebnje

315 € do 525 €

Cena, Brušenje parketa, lakiranje, 16 m2
Polaganje kamna, Ljubljana

198 € do 330 €

Cena, betoniranje poti za peš hojo in polaganje porfido kamna, 11 m2 za poš pot in 6 m2 za počivalni kotiček, ki že ima beton.
Polaganje kamna, Medvode

720 € do 1200 €

Cena, polaganje naravnega kamna, Po opisu
Polaganje kamna, Izola - Isola

450 € do 750 €

Cena, Polaganje naravnega kamna, 15-20 m²
Polaganje kamna, Maribor

882 € do 1470 €

Cena, Stopnice, 30
Polaganje kamna, Žužemberk

180 € do 300 €

Cena, Polaganje kamna porfido na stopnicah, 50 m2
Polaganje kamna, Jesenice na Dolenjskem

1350 € do 2250 €

Cena, Polaganje pohorskega lomljenca, 28 m2
Polaganje kamna, Lenart v Slovenskih Goricah

450 € do 750 €

Cena, Tlakovanje dvorišča, 150 m2 kamen že imam
Polaganje kamna, Koper

2250 € do 3750 €

Cena, Polaganje kamna na fasado, cca 130 m2
Polaganje kamna, Dolenjske Toplice

1980 € do 3300 €

Cena, Polaganje kamna na cokl na hiši, po opisu
Polaganje kamna, Dobrna

720 € do 1200 €

Cena, Nalaganje okrasnih kamnov in odvoz, Cca.10m3
Polaganje kamna, Rače

180 € do 300 €

Cena, Polaganje porfida, 40 m2
Polaganje kamna, Komen

630 € do 1050 €

Cena, Polaganje dekorativnega kamna, 3m2
Polaganje kamna, Višnja Gora

180 € do 300 €

Cena, Dekorativni kamen v dnevni sobi, 11 m2
Polaganje kamna, Šmartno ob Dreti

180 € do 300 €

Cena, Podest vhodna vrata, 1x podest vhod
Polaganje kamna, Gomilsko

450 € do 750 €

Cena, Pričvrstitev dveh marmornih plošč na terasi, Po opisu
Polaganje kamna, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Polaganje dekorativnega kamna, 20 m²
Polaganje kamna, Mokronog

540 € do 900 €

Cena, Oblaganje s klesanim kamnom, Cca 50 m2
Polaganje kamna, Izola - Isola

810 € do 1350 €

Cena, Dobava in polaganje porfida, cca 10 m2 in še 6 stopnic
Polaganje kamna, Radovljica

315 € do 525 €

Cena, terasa + stopnice, 25m2
Polaganje kamna, Cerklje na Gorenjskem

720 € do 1200 €

Cena, Polaganja porfido lomljencev na terasi, 40 m2
Polaganje kamna, Trzin

630 € do 1050 €

Cena, Cokel i veranda -kamen in tla v verandi pred vhodom, po opisu
Polaganje kamna, Kanal

315 € do 525 €

Cena, Polaganje kamna na stopnice, 7 stopnic
Polaganje kamna, Laško

270 € do 450 €

Cena, Zunanji kamniti tlak, 46 m2
Polaganje kamna, Trebnje

1800 € do 3000 €

Cena, Polaganje kamna pred hišo, 40 m2
Polaganje kamna, Sveta Ana v Slovenskih Goricah

630 € do 1050 €

Cena, Polaganje granita na stopnicah, 6 m2
Polaganje kamna, Kamnik

315 € do 525 €

Cena, Rezanje, polaganje pranih plošč ob okroglem jašku in robovih dvorišča., Ena vrsta po dolžini, 10m2
Polaganje kamna, Ljubljana

360 € do 600 €

Cena, Polaganje porfido kamna po stopnicah in po tleh pred stopnicami, 10
Polaganje kamna, Dvor

360 € do 600 €

Cena, Polaganje porfido kamna, cca 40 m2
Polaganje kamna, Velenje

900 € do 1500 €

Cena, Lepljenje granitnih plošč na teraso, po opisu
Polaganje kamna, Ljubljana - Polje

540 € do 900 €

Cena, Vgradnja in izdelava tretovarja, terase in prostor pod nadstreškom, 120 m2
Polaganje kamna, Mirna Peč

2700 € do 4500 €

Cena, Obnovo zunanjega stopnisca, 25 m2
Polaganje kamna, Lendava

810 € do 1350 €

Cena, Polaganje okrasnega kamna na balkon, 25 m2
Polaganje kamna, Dobrovnik

333 € do 555 €

Cena, Polaganje rezanega naravnega kamna, 25-30 m2
Polaganje kamna, Metlika

540 € do 900 €

Cena, Polaganje porfido kamna okoli hiše, 25 m2
Polaganje kamna, Kranj

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

Polaganje kamna cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

510+ podjetij za Polaganje kamna
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Polaganje kamna?

 • Polaganje kamna Ljubljana
 • Polaganje kamna Maribor
 • Polaganje kamna Celje
 • Polaganje kamna Koper
 • Polaganje kamna Kranj
 • Polaganje kamna Ajdovščina
 • Polaganje kamna Bled
 • Polaganje kamna Bovec
 • Polaganje kamna Črna na Koroškem
 • Polaganje kamna Črnomelj
 • Polaganje kamna Domžale
 • Polaganje kamna Gornja Radgona
 • Polaganje kamna Gornji Grad
 • Polaganje kamna Hrastnik
 • Polaganje kamna Ilirska Bistrica
 • Polaganje kamna Izola
 • Polaganje kamna Jesenice
 • Polaganje kamna Kamnik
 • Polaganje kamna Kidričevo
 • Polaganje kamna Kobarid
 • Polaganje kamna Kočevje
 • Polaganje kamna Kranjska Gora
 • Polaganje kamna Krško
 • Polaganje kamna Laško
 • Polaganje kamna Lendava
 • Polaganje kamna Litija
 • Polaganje kamna Ljutomer
 • Polaganje kamna Metlika
 • Polaganje kamna Mojstrana
 • Polaganje kamna Mozirje
 • Polaganje kamna Murska Sobota
 • Polaganje kamna Nova Gorica
 • Polaganje kamna Novo mesto
 • Polaganje kamna Ormož
 • Polaganje kamna Piran - Pirano
 • Polaganje kamna Pivka
 • Polaganje kamna Portorož
 • Polaganje kamna Postojna
 • Polaganje kamna Ptuj
 • Polaganje kamna Radeče
 • Polaganje kamna Radenci
 • Polaganje kamna Radovljica
 • Polaganje kamna Ravne Na Koroškem
 • Polaganje kamna Ribnica
 • Polaganje kamna Rogaška Slatina
 • Polaganje kamna Sevnica
 • Polaganje kamna Sežana
 • Polaganje kamna Škofja Loka
 • Polaganje kamna Slovenj Gradec
 • Polaganje kamna Slovenska Bistrica
 • Polaganje kamna Slovenske Konjice
 • Polaganje kamna Šoštanj
 • Polaganje kamna Štore
 • Polaganje kamna Tolmin
 • Polaganje kamna Trbovlje
 • Polaganje kamna Tržič
 • Polaganje kamna Trzin
 • Polaganje kamna Velenje
 • Polaganje kamna Vipava
 • Polaganje kamna Vojnik
 • Polaganje kamna Vransko
 • Polaganje kamna Vrhnika
 • Polaganje kamna Žalec
 • Polaganje kamna Zreče
 • Polaganje kamna Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane