Za področje

  Elektroinštalacije - cena električarja na uro 2024

  Cena za grobe in fine elektroinštalacije se giblje od 45 - 65 €/m2. Elektroinštalacije v povprečni hiši tako stanejo približno 5000 €. Tipična urna postavka električarja v Sloveniji se giblje okoli 35 €/h.

  Pred začetkom izvedbe električnih inštalacij je priporočljivo imeti izveden tudi projekt električnih inštalacij, ki vam ga izdela projektant. Z natančno določitvijo poteka kablov, omaric, vtičnic in stikal se izognete kasnejšim dodatnim stroškom, če boste nadgrajevali ali prenavljali električno napeljavo. Z dobrim načrtom inštalacij, vam bo tudi električar pripravil bolj točno ponudbo. Cena projektne dokumentacije je med 400 in 600 €, kar je glede na celotno ceno izvedbe še vedno majhen znesek.

  Komu zaupati napeljavo elektroinštalacij? Enostavno in hitro najdite dobrega električarja v svoji okolici. Kako? Z obrazcem spodaj lahko popolnoma brezplačno in nezavezujoče pošljete povpraševanje in nato izbirate med zainteresiranimi in dobro ocenjenimi električarji!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za električne inštalacije


  Cena električnih inštalacij. Cena za grobe in fine elektro inštalacije na povprečni družinski hiši.

  45.00 €/m2

  MINIMALNA CENA
  55.00 €/m2

  SREDNJA CENA
  65.00 €/m2

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Električna napeljava - cena

  Cena elektroinštalacij za hišo je odvisna od velikosti projekta, števila vtičnic, priključov, luči in drugih naprav ter seveda od izvajalca. Izvedba elektroinštalacij zajema grobo montažo z izvedbo prebojev in štemanjem, polaganje kablov, vgradnjo razdelilnih omaric in varovalk, ter montažo vtičnic, stikal in luči in drugih električnih naprav.

  Električna napeljava - cena
  45 €/m2

  MINIMALNA CENA
  55 €/m2

  SREDNJA CENA
  65 €/m2

  NAJVIŠJA CENA

  Vodič po povprečnih cenah: Elektroinštalacije, Električar (2024)

  vaša količina

  enota

  Okvirna cena

  vaša cena

  Cena montaže svetil

  Cena montaže svetila. Cena montaže stropnega svetila. Cena za montažo srednje zahtevnega stropnega svetila do višine 300 cm, brez dobave.


  kpl

  €/kpl

  Cena zunanje elektro omarice

  Zunanja elektro omarica. Cena za zunanjo elektro omarico, skupaj s trofaznim dvotarifnim števcem, podnožjem, varovalkami in MTK1.


  kpl

  €/kpl

  Dolbljenje kanalov za elektriko

  Dolblenje (štemanje) kanalov za električne kable v stenah, tleh in po stropu.


  m

  €/m

  Elektro servis

  Cena za elektro servis. Cena za elektro servis za srednje zahtevno delo. Cena za popravilo in servis električnih hišnih naprav.


  ura

  €/ura

  Instalacije, jaki tok

  Instalacije, jaki tok, delo in material. Cena za globljenje in instalacijo Cu kabelskih vodnikov v nosilcih in delno na kabelskih policah, skupaj z delom in materialom.


  m2

  €/m2

  Instalacije, kabelska instalacija

  Instalacije, kabelska instalacija. Cena za izvedbo kabelske instalacije, koaksalni kabe, antenska vtičnica in zunanja kabelska omara.


  m2

  €/m2

  Instalacije, računalniška napeljava

  Instalacije, računalniška napeljava, delo in material. Cena za izvedbo računalniške napeljave z osempolnimi vtičnicami, UTP kablom v cevi in podometnimi omarami, skupaj z delom in materialom.


  m2

  €/m2

  Instalacije, stikalni blok

  Instalacije, stikalni blok, delo in material. Cena za podometni stikalni blok, glavno stikalo, FID in drobni vezni material, skupaj z delom in materialom.


  m2

  €/m2

  Meritve elektroinstalacij

  Cena elektro meritev. Cena za delo z meritvami, skupaj s prevoznimi stroški, zapisnikom in pripravo spremljevalnih del. Kontrolne verificirane meritve NN elektr. inštalacij in strelovodov.


  kpl

  €/kpl

  Montaža vtičnic

  Dobava in montaža električnih vtičnic.


  kpl

  €/kpl

  Okvirna cena
  Pošlji povpraševanje >

  Telekomunikacije


  Cena telekomunikacijskega sistema je odvisna od potreb posameznika. Najpogosteje v stanovanjske obje...

  Preverite tudi: Telekomunikacije cena

  Alarmni sistemi


  Cena alarmnega sistema je zelo različna, odvisno od vrste (žični, brezžični), kvalitete, števila var...

  Preverite tudi: Alarmni sistemi - cena in cenik inštalaterja

  Razsvetljava


  Cena razsvetljave v hiši in zunaj, je pogojena s številom luči in vrsto luči, ki jih bomo vgradili. ...

  Preverite tudi: Razsvetljava cena

  Pametne hiše


  Kakšna je cena pametne hiše? Avtomatizirana hiša prihrani veliko stroškov za ogrevanje in razsvetlja...

  Preverite tudi: Pametne hiše cena

  Električno talno gretje


  Kakšna je cena električnega talnega gretja? Investicija namestitve električnega talnega ogrevanja je...

  Preverite tudi: Električno talno gretje - cena in cenik inštalaterja

  Elektro servis


  Cena elektro servisa se razlikuje od dela elektroserviserja in porabljenega materiala. Običajno elek...

  Preverite tudi: Elektro servis cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Elektro inštalacije - vse kar morate vedeti

  1. Kaj moramo vedeti o elektroinštalacijah?

  elektro-instalacije.jpg
  Elektroinštalacije zahtevajo ustrezno strokovno usposobljenost izvajalca.

  Elektroinštalacije inštalacije so danes pomemben del bivalnega okolja. Omogočajo, da se ogrevamo imamo dostop do sveže vode, odvod odpadnih vod, omogočajo osvetljevanje prostorov in uporabo številnih elektronskih naprav....  Ustrezno vgrajen in dovolj zmogljiv sistem inštalacij omogoča nemoteno delovanje stavbe. Elektroinštalacije so eno izmed tistih del, ki zahtevajo ustrezno strokovno usposobljenost. Dobro pa je, da smo kot naročniki seznanjeni z osnovnimi elektroištalacijskimi pojmi in tehnikami, saj se bomo le tako lahko ustrezno dogovarjali s strokovnjakom projektantom in izvajalcem.

  1.1 Meritve in vzdrževanje elektroinstalacij

  Najmanj vsakih 10 let  je potrebno v hišah in stanovanjskih stavbah preveriti stanje električne napeljave oziroma opraviti meritev prevodnosti električnih žic. Tako lahko pooblaščeni električar, ki opravlja meritev zazna morebitne napake na posameznih mestih v napeljavi. Na teh točkah, v kolikor jih pravočasno ne odkrijemo, lahko pride do kratkega stika in posledično do požara. Istočasno se preveri tudi strelovode in računalniško ožičenje. Poročilo, ki ga izda električar velja kot uradno dokazilo o varnosti objekta.  Strelovode je potrebno preverjati pogosteje in sicer na 2-4 leta. Prav tako je potrebno opraviti pregled električnega omrežja in strelovoda po vsakem večjem posegu oz. prenovi. V kolikor električne inštalacije pravilno in redno vzdržujemo (redne meritve, odprava napak, menjava varovalk itd.) ne ne bo prihajalo do prekinitev električnega toka, ki škodljivo vplivajo na vse priključene elektro naprave. 

  2. Strokovno in kakovostno projektiranje ter izvedba

  Strokovno usposobljen elektroinženir bo najprej opravil projektiranje elektroinštalacij za vaše stanovanje ali hišo, nato pa se bo lotil izvedbe. Razsvetljava in električne naprave v hiši potrebujete t.i. nizkonapetostne inštalacije, za telefonski priključek, računalniško mrežo, klimatske naprave, domofon, protipožarno in protivlomno zaščito pa t.i. informacijske inštalacije. Projektiranje in izvedba elektroinštalacij je vsekakor storitev, ki zahteva strokovno usposobljenega in izkušenega izvajalca. Močno odsvetujemo, da se jih lotite sami. Pri projektiranju električnih inštalacij je potrebno upoštevati ustrezne, z zakonom določene,predpise, obenem pa je potrebno zagotoviti dostopnost električne napeljave v kolikor bi bilo potrebno popravilo oziroma nadgradnja. 

  3. Vrste elektroinštalacij

  3.1 Nizkonapetostne elektroenergetske inštalacije in informacijske inštalacije

  Nizkonapetostne elektroenergetske inštalacije napajajo električne naprave in razsvetljavo. Informacijske inštalacije pa so inštalacije za telefon, protivlomno in protipožarno zaščito, klimatizacijo, računalniške mreže,…

  3.2 Glede na izvedbo

  Električne inštalacije lahko v objekt vgradimo na različne načine:

  - Podometno in v omet :  Razpeljava se izvede takoj, ko so stene zgrajene še predno se izdela zaključni sloj ometa. 

  - Nadometno: Na ta način se jih vgrajuje v prostorih s povišano vlago. Inštalacije moramo napeljati s plastičnimi vodniki na ustreznih skobah.

  - V votle stene: lahko so gorljive ali negorljive, od tega pa zavisi tudi material, ki se ga uporabi za izvedbo elektroinštalacij. Na ta način se izvaja napeljava v suhomontažni gradnji.

  - V beton: Podobno kot pri podometni in ometni vgradnji se elektroinštalacije v beton razpeljejo že v začetku gradnje.

  - V inštalacijske kanale: Na tak način se najpogosteje razpelje inštalacije v industrijski gradnji, redko pa v stanovanjskih objektih. 

  - Z neizoliranimi vodniki: Na ta način se v hišah in stanovanjih razpeljuje zgolj nizkonapetostne sisteme kot npr. halogenske svetilke in podobne naprave.

  Izjemno pomembno je, da elektroinštalacije izvedemo v skladu z veljavnimi predpisi in projektom elektroinštalacij. Pazimo na to, da so nizkonapetostne in visokonapetostne doze ločene (vsaj 5 cm razmika). Prav tako ne morejo biti povezane v istem tokokrogu z izjemo, če je sta ločena s pregradno steno. Električne kable nameščamo v gibljive cevi in s tem omogočimo kasnejšo zamenjavo ali popravila. Pomembno je, da na vse električne izvode namestimo zaščitni vodnik, ki predstavlja tretjo žilo v trožilnem električnem vodu.

  4. Kako poteka izvedba elektroinštalacij v hiši ali stanovanju?

  4.1 Izvedba

  Pri izvedbi električnih inštalacij je ključnega pomena, da so skrbno načrtovane in strokovno položene, saj le tako lahko preprečimo kasnejše resnejše komplikacije. Kot denimo v kopalnici kjer je v primeru preurejanja napeljave potrebno razbiti stenske keramične ploščice. Električne inštalacije se izdela v dveh fazah. Prva t.i. groba izvedba poteka čisto na začetku , druga, fina, pa v zaključnih fazah prenove oz. gradnje. Groba faza se izvaja, ko so postavljene vse predelne stene. Istočasno se običajno izdelajo tudi vodovodne in strojne inštalacije (ogrevanje, prezračevanje) ter razvod telekomunikacije. V primeru zidanih sten se elektriko v ceveh napelje pod ometom, v primeru suhomontažnih sten iz mavčno kartonskih plošč pa v votlih stenah. V primeru novogradenj se elektroinštalacije največkrat napelje kar v betonske plošče. Votle pvc cevi se napelje po opažu tik predno se opaž in cevi zalije z betonom. Tako se izognemo dolbljenju in kasnejšemu zametavanju kanalov v že končane stene. Kasneje električar električne kable potisne v votle pvc cevi, ki so že razpeljane v plošči. Električne kable lahko v pvc ceveh tudi kadarkoli zamenjamo, če je potrebno. Pri polaganju pvc cevi in betoniranju  je treba še posebej paziti na to, da niso nikjer potlačene ali poškodovane. Inštalacijske cevi vedno polagamo vertikalno ali horizontalno, nikoli pa poševno. Cevi vedno vgradimo v pasu med 20-120 cm od tal, da inštalacije naknadno lažje popravljamo ali dograjujemo. Edino po stropu se cevi lahko polaga po najkrajši poti. Povprečna količina položenih električnih kablov v enodružinski hiši je od 500 do 100 tekočih metrov, vgrajenih razdelilnih doz pa okoli 100-150. 

  Tudi pri električnih inštalacijah v gospodinjstvih se lahko poveča prehodna upornost vodnikov, povečan okvarna zanka in upade izolacijska upornost. Pri novem razvodu elektroinštalacij lahko pride do različnih napak v vezavi in slabega spajanja vodnikov. Da bi preprečili poškodbe zaradi električnega toka zaradi katerih lahko pride do požara, je zelo pomembno, da poskrbimo za dobro zaščito pred električnim udarom. Vtičnice v kuhinji moramo zato namestiti najmanj 1 meter nad iztokom vode in vsaj 50 cm vstran. V kolikor so imajo vtičnice zaščitne pokrovčke ali bo naprava (hladilnik, pomivalni stroj itd. stalno priključena v vtičnici, je lahko nameščena tudi 30 cm nad tlemi. V kopalnici in sanitarijah oz. prostorih z povišano vlago kjer je stalno prisotna nevarnost previsoke napetosti dotika morajo biti vse električne naprave napajane preko FID stikal z diferenčnim tokom 0,03 A ali preko kratkostičnih zaščitnih stikal z diferenčnim tokom 0,03 A. Stikala za te prostore obvezno namestimo na zunanji strani prostorov. Priporočljivo je tudi ločeno varovanje vtičnic in razsvetljave v otroških sobah, spalnicah in dnevni sobi. 

  4.2 Postopek priključitve na distribucijsko omrežje

  1. Po izdelani idejni zasnovi elektroinštalacij hiše oz. stanovanja izvajalca distribucije z izpolnitvijo vloge zaprosite za izdajo projektnih pogojev. Ko pridobite gradbeno dovoljenje pa vložite zahtevo za izdajo soglasja za priključitev na distribucijsko omrežje (enotna vloga). Soglasje za priključitev pridobi lahko samo lastnik objekta. 

  2. Ko izdano soglasje za priključitev postane pravnomočno in predno se začnejo dela oz. gradnja morata z izvajalcem električne distribucije skleniti Pogodbo o priključitvi, v kateri določita medsebojna razmerja med katera spadajo tudi stroški omrežnine in stroški priključevanja na distribucijsko omrežje.

  3. Po končani izvedbi oddate vlogo za priključitev in uporabo sistema.

  4. Ko izvajalec distribucije prejme popolno vlogo za priključitev in uporabo sistema, preveri ali je priključek izveden v skladu z vsemi zahtevami distributerja in po veljavni zakonodaji. Najkasneje v desetih dneh distributer izvede priključitev objekta oz. stanovanja na omrežje. 

  5. Pred priključitvijo morate imeti z dobaviteljem elektrike sklenjeno Pogodbo o dobavi električne energije in z izvajalcem distribucije Pogodbo o uporabi sistema.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Elektroinštalacije, Električar?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Napeljava elektrike za priklop screen roloja

  Pozdravljeni.

  Iz stanovanja v bloku je potrebno napeljati elektriko na balkon, da bodo lahko ob montaži screen roloja priključili pogonski motor. Montaža roloja je predvidena okrog 8.7.2024, zato je do takrat potrebno pripraviti priključek.

  Hvala, lp 315 € do 525 €

  ........

  Zamenjavo napeljave od električnega voda v hišo

  Pozdravljeni,

  potrebujem zamenjavo napeljave od žice v hišo (od električnega voda) - do glavne varovalke.

  Hvala, lp 315 € do 525 €

  ........

  Prestavitev stikala

  Pozdravljeni.

  Prestaviti je potrebno stikalo, in sicer okoli 90-stopinjskega vogala ( za slabih 10 cm), saj pride pohištvo in ga ne bo več močno prižigati, če ostane, kjer je trenutno. Instalacije tečejo normalno navpično.

  Hvala, lp 72 € do 120 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Popravilo napeljanega antenskega kabla, po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Boštanj

  135 € do 225 €

  Cena, Montaža novih stikal in vtičnic, po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Podnart

  360 € do 600 €

  Cena, Ureditev senzorske razsvetljave skupnih prostorov, po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Nova Gorica

  630 € do 1050 €

  Cena, Menjava obstoječih stikal, cca 30-35 kos, 80m2
  Elektroinštalacije, Električar, Kamnik

  450 € do 750 €

  Cena, Nove vtičnice, stikala, 20 kosov
  Elektroinštalacije, Električar, Grosuplje

  180 € do 300 €

  Cena, Popravilo elektroinštalacije, 3 stikala, 2 luči
  Elektroinštalacije, Električar, Grosuplje

  225 € do 375 €

  Cena, Inštalacija 3 vtičnic v kuhinji, Kuhinja je velika 12 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Šoštanj

  90 € do 150 €

  Cena, Menjava elektroinštalacije v pritličju ter kleti dvo nadstropne hiše, 65 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Kranj

  1710 € do 2850 €

  Cena, Prilagoditev in montaža videofona, Po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Maribor

  540 € do 900 €

  Cena, Kompletno inštalacijo, vključno z materialom, cca. 182 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Šmarje

  4968 € do 8280 €

  Cena, Menjava stikala in tipke, 1x
  Elektroinštalacije, Električar, Nova Gorica

  13.5 € do 22.5 €

  Cena, Elektroinštalacije pri obnovi enostanovanjske stavbe, 300 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Maribor

  8100 € do 13500 €

  Cena, Zamenjava stikala za luči dimmer, 1x
  Elektroinštalacije, Električar, Jurovski Dol

  90 € do 150 €

  Cena, Elektroinštalacije za novogradnjo, cca 160 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Komenda

  4320 € do 7200 €

  Cena, Menjava trojnega stikala, 1x
  Elektroinštalacije, Električar, Škofljica

  90 € do 150 €

  Cena, Premik merilnega mesta, posodobitev elektro omarice, Po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Ivančna Gorica

  630 € do 1050 €

  Cena, Elektroinštalacijska dela, Po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana

  2700 € do 4500 €

  Cena, Menjava števca, izdelava celotne elektroinštalacije, 80 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Logatec

  2160 € do 3600 €

  Cena, Elektroinštalacije za stanovanje, 150 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana

  4050 € do 6750 €

  Cena, Grobe in fine elektro instalacije, cca 160m2
  Elektroinštalacije, Električar, Domžale

  4320.9 € do 7201.5 €

  Cena, Električar za različna dela, Po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana

  630 € do 1050 €

  Cena, Obnova inštalacije v kuhinji, 15 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Gornja Radgona

  360 € do 600 €

  Cena, Premik elektro števca v stanovanju bloka, 1 kom
  Elektroinštalacije, Električar, Trebnje

  270 € do 450 €

  Cena, Vgradnja elek. vtičnic in led luči, 6
  Elektroinštalacije, Električar, Prebold

  270 € do 450 €

  Cena, Elektroinštalacije, 1 prostor, shramba velika cca 10m2
  Elektroinštalacije, Električar, Škofljica

  270 € do 450 €

  Cena, Elektroinštalacije pri prenovi delu hiše, 130 m2
  Elektroinštalacije, Električar, Jesenice

  2700 € do 4500 €

  Cena, Povezati elektriko iz zbiralnika (črpalka) v hišo, Po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana - Dobrunje

  270 € do 450 €

  Cena, Zamenjava omarice z varovalkami, priprava za novo kuhinjo, kopalnica,, 75m2
  Elektroinštalacije, Električar, Kranj

  450 € do 750 €

  Cena, Obnova elektroinštalacije v dvostanovanjski hiši, po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana - Polje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Celovita obnova inštalacije, iz enofaznega v trifazni tok, po opisu
  Elektroinštalacije, Električar, Šentjur

  540 € do 900 €

  Cena, Elektroinštalacije v garsonjeri, 25 -30 število izvodov (luči, stikal)
  Elektroinštalacije, Električar, Maribor

  1080 € do 1800 €

  Cena, Potrebujem elektricarja za ureditev napeljave / ozemljitev, 1x stikalo
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana - Črnuče

  72 € do 120 €

  Cena, menjava kabla dovoda do omarice po kanalu, 2 x
  Elektroinštalacije, Električar, Selca

  360 € do 600 €

  Cena, Meritev napetosti steklokeramične plošče - pregoreva glavna varovalka, 1
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Elektro priklop štedilnika, nape, vtičnice, kuhinja,starejši blok,3m2
  Elektroinštalacije, Električar, Tržič

  225 € do 375 €

  Cena, Pregled/obnova električne napeljave, 40m2
  Elektroinštalacije, Električar, Ljubljana

  810 € do 1350 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Elektroinštalacije, Električar cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  2030+ podjetij za Elektroinštalacije, Električar
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane