Telekomunikacije cena

Cena telekomunikacijskega sistema je odvisna od potreb posameznika. Najpogosteje v stanovanjske objekte nameščamo televizijska in internetna omrežja, redkeje požarno javljanje in video nadzor. Načrtovanje telekomunikacijskega omrežja naj poteka vzporedno z načrtovanjem elektroinštalacij. Na ceno najbolj vpliva dolžina UTP kabla ter število komunikacijskih omaric in vtičnic. Stroški osnovne napeljave omrežja za internet v hiši znaša okoli 500-1000€. V ceno je vštet UTP kabel, Coax kabel (6x), skupaj s telekomunikacijsko omarico in vtičnicami.

Komu zaupati napeljavo telekomunikacij? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za telekomunikacijske inštalacije v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za telekomunikacije v hiši


Cena napeljave omrežja za internet v hiši. Cena za UTP in Coax kable, 6 x, s telekomunikacijsko omarico in vtičnicami.

600.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
1200.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev
Cena za inštalaterja telekomunikacij

Druge cene za - Telekomunikacije

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Telekomunikacije - vse kar morate vedeti

1. Kaj so telekomunikacije in čemu so namenjene?

Telekomunikacije so enotno ime za koncept prenosa informacij, ki ga sestavljata tako imenovana programska in strojna oprema. Na eni strani imamo same podatki, torej informacije, na drugi pa naprave, opremo, prevodnike in vse dodatne elemente, ki ta prenos informacij omogočajo. Še bolj splošno ime, ki ga pogosto slišimo - telekomunikacijske tehnologije - je omrežje, ki vključuje sodobne sisteme izmenjave, upravljanja in nadzora podatkov.

Dejstvo je, da živimo v stoletju, ki namenja poseben poudarek hitrosti in količini; vse je treba narediti v vedno krajšem času. Če niste velik nasprotnik takšnega sodobnega svetovnega nazora, je neizogibno, da bo tudi v vašem domu – pa če si želite ali ne - treba namestiti več vrst takih sistemov. Tehnološke naprave nam konec koncev precej olajšajo vsakodnevno življenje.

Če torej želite radijski, televizijski, telefonski, internetni ali protipožarni in alarmni sistem, video nadzor ali kar vse od naštetega v obliki nadzornega sistema pametnega doma, potrebujete integriran sistem. Izberete lahko žični ali brezžični, ločen ali kombiniran, vgraden ali nadometen sistem. Iz katerih elementov bo sestavljen in kakšne velikosti bo, je stvar vaše izbire in potreb vašega doma.

telekomunikacije

2. Kje najti izvajalca za telekomunikacije?

Telekomunikacije bistveno in vedno bolj olajšajo vsakdanje življenje, saj nam omogočajo komunikacijo na različnih lokacijah in povezujejo najrazličnejše sisteme, opremo in naprave. Telefon, televizija in internet znižujejo stroške, pospešujejo iskanje, pridobivanje, razvrščanje in pretok informacij ter povečujejo stopnjo izkoriščenosti in povezanosti sistemov in omrežij. Najbolj znane vrste telekomunikacijskih omrežij so radio, telefon, televizija, LAN, WAN in internet. Telekomunikacijsko omrežje v hiši sestavljajo telefonija, nadzorni in protipožarni sistemi, ozvočenje, tehnično varovanje in internetna povezava.
 
Razmislite, katero od teh omrežij oziroma priključkov bi želeli v svojem domu, saj morate odločitev sprejeti že pred začetkom gradbenih del pri novogradnji ali prenovi. Pravzaprav je najbolje, da distribucijo tovrstnih inštalacij vključimo v proces izdelave projekta za izvedbo (PZI) in jih načrtujemo skupaj z montažo ostalih inštalacij. Tako si lahko precej olajšamo izvedbo del. To je še posebej pomembno, če se odločite za žični ali optični sistem. Tudi če se odločite za brezžični sistem, obstajajo elementi, ki jih je bolje namestiti pred zaključkom del na notranjih stenah in tleh, naknadno pa se inštalirajo samo krmilne enote in centrale.
 
Če želite najti zanesljivega inštalaterja telekomunikacijskih inštalacij, nas kontaktirajte, saj sodelujemo samo z zanesljivimi podjetji in strokovnjaki. Reference izvajalcev in komentarje njihovih predhodnih strank si lahko ogledate na naši spletni strani. Vse, kar morate narediti, je izpolniti spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o iskanem delu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

3. Telekomunikacijsko omrežje v hiši ali stanovanju

Recimo, da imate povprečno veliko hišo in da ste povprečen uporabnik sodobnih tehnologij. To bi pomenilo, da bi v svojem domu radi imeli telefon, televizijo, internet, video nadzor in tehnično varovanje, protipožarno zaščito in zalivanje.
 
Poleg razvoda elektroinštalacij in razsvetljave bi bilo treba narediti načrt za izvedbo, ki vsebuje potek kablov za telefon, televizijo, internet, video nadzor in alarm. Če se odločite za žični sistem, bodo vodi speljani skozi PVC cevi, ki so vgrajene v stene, da so zaščitene in ustrezajo estetskim kriterijem. Ta vrsta omrežja je priporočljiva, če doseg brezžičnega prenosnega signala ni varen in neprekinjen, torej ko ste izven urbanih območij, saj je bolj zanesljiv. Če se odločite za brezžični prenos podatkov, napeljava kablov ne bo potrebna, bo pa potrebna za periferne enote – centrale in središče sistema.
 
V preteklosti so bili v uporabi predvsem koaksialni in UTP kabli s konektorji, razdelilniki in drugimi elementi za povezovanje ali ločevanje signalnih poti. Še danes jih je na trgu ogromno. Kljub pa je pri nas v urbanem okolju zaradi številnih prednosti vedno bolj priljubljena optika. 
 
Tehnologija pa nam lahko koristi tudi na vrtu. Poleg avtomatske razsvetljave, priključene na telekomunikacijska omrežja, ki se prižiga in ugaša ob programiranem času ali kakšnem drugem parametru, lahko podobno naredimo tudi s pršilniki za namakanje oziroma avtomatsko zalivanje. Dodamo jim senzorje temperature in gibanja ter jih povežemo s hišnim nadzornim sistemom.

4. Vzpostavitev telekomunikacijskega omrežja

Ne glede na to, ali ponudnika najamete sami ali se naročite na katerega od paketov storitev, ki vam omogoča brezplačno namestitev in priklop s spremljajočo opremo tega ponudnika, priporočamo, da se namestitve sistema ne lotite sami. Poleg tega, da gre večinoma za zelo drago opremo, montaža zahteva tudi specifično orodje ter znanje in izkušnje. Če ponudnika izberete in najamete sami, bo ta strokovno ocenil vaš dom, predlagal količino in vrsto naprav ter ustrezne podporne sisteme. Predlog mora biti seveda skladen z vašimi željami, potrebami in možnostmi. Na koncu boste deležni tudi usposabljanja, garancije in poprodajnih storitev.

5. Prednosti in slabosti domačega telekomunikacijskega omrežja

Telekomunikacije zagotavljajo in omogočajo zadovoljevanje velikega števila socialnih, kulturnih, socialnih, informacijskih in drugih osebnih potreb in interesov. Z drugimi besedami, če želite ljubljeno osebo videti in slišati na drugem koncu sveta, obstajajo številne aplikacije in programi za video povezavo oziroma video klice. Če vas zanimajo novice z drugega konca sveta, so tam, do njih pa dostopamo z enim klikom ali pritiskom na gumb na daljinskem upravljalniku. Enako je z ostalimi vsebinami, ki so vam na dosegu roke prek spleta in televizije. Če imate radi glasbo, do nje dostopate na enak način. Če pa ne morete biti na koncertu, pride v vašo sobo preko »surround« zvoka. Podobnih primerov je še nešteto, prednosti sodobnih omrežij in povezav za prenos informacij pa so nesporne.
 
Na koncu pa moramo nasloviti tudi vprašanje varnosti. Če v svoj dom namestite nadzorno-alarmni sistem, lahko glede na velikost in kakovost opreme zavarujete celotno nepremičnino, notranjost in zunanjost hiše, saj so vse nadzorne točke povezane v enoten sistem upravljanja pametnega doma. Tako kot služi užitkom in povečuje udobje bivanja v zaprtih prostorih, telekomunikacijski sistem služi tudi varovanju odprtega prostora pred nepovabljenimi obiskovalci in nezaželenimi dogodki. Poleg tega omogoča stik z reševalnimi službami in pomoč v primeru nevarnosti.
 
Takšna revolucionarna stvar na katerem koli področju človeške ustvarjalnosti žal ne more mimo skrb vzbujajočih stranskih učinkov. Predvsem gre za dokaj razširjene, epidemične razsežnosti zasvojenosti z video igricami in podobnimi spletnimi vsebinami, od katerih nekatere vodijo na tako imenovano »temno stran spleta«. Drugo vprašanje je varstvo zasebnosti in osebnih podatkov ter obveznost nenehnega izboljševanja sistema, da se vanj ne more vdreti (angl. »to hack«), izkoristiti podatke ter zrušiti sistem. Seveda je tu še vprašanje cene – boljša, kot je zaščita, bolj sofisticirana je oprema, ki je vsak dan bolj zapletena in ki je ni lahko spremljati. Samo pomislite, koliko pametnih telefonov ste zamenjali v zadnjih desetih letih, in videli boste stopnjo tehnološkega napredka in potencialno grožnjo "kiberkriminala". 
 
 
 
 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Optična inštalacija

Pozdravljeni.

Optično inštalacijo OŠO cca 8m. Kabel je že pripeljan do omarice v hiši in nato tudi naprej v hišo. Rad bi samo spremenil del trase po kateri pride kabel v hišo. V kolikor se bo uporabilo isti kabel, bo potrebno ponovno spajanje kabla. 450 € do 750 €

........

Napeljava internet kabla iz dnevne sobo v otroški sobo

Pozdravljeni,

imamo A1 internetni priklop v dnevni sobi, potrebujemo pa kabel do otroške sobe, za priklop računalnika. Prosila bi, da se poveže znotraj obstoječe infrastrukture, brez parapetov.

Lp 45 € do 75 €

........

Optika

POzdravljeni,

V spodnjem nastropju imam optiko, rad bi jo prenesel v zgornje nastropje zaradi prevelikih izgub hitrosti!

Lp 180 € do 300 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Sanacija optičnega kabla po poškodbi, 1x
Telekomunikacije, Šmarje - Sap

270 € do 450 €

Cena, servis domofona, 1
Telekomunikacije, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, Napeljava UTP kabla iz podstrešja na zunanji del hiše, 1
Telekomunikacije, Kamnik

180 € do 300 €

Cena, Napeljava UTP kabla po hiši, 15 m
Telekomunikacije, Ivančna Gorica

135 € do 225 €

Cena, Prestavitev optičnega priklopa, Razdalja 12m do komunikacijske omarice
Telekomunikacije, Radomlje

180 € do 300 €

Cena, Interna napeljava optika, 10 m
Telekomunikacije, Črnuče

540 € do 900 €

Cena, Napeljava UTP kabla, po opisu
Telekomunikacije, Slovenj Gradec

72 € do 120 €

Cena, Razvod interneta v hišo po žici, 1x
Telekomunikacije, Kranjska Gora

180 € do 300 €

Cena, Napeljav kablov po hiši, 50 tm
Telekomunikacije, Preserje

108 € do 180 €

Cena, UTP kabel, 100 m
Telekomunikacije, Kranj

315 € do 525 €

Cena, Montaža RJ11 na aktiven zunanji telekomov kabel, 1 konektor
Telekomunikacije, Medvode

135 € do 225 €

Cena, Organiziranje Mesh-network omrežja doma, 3 nadstropja, 85 m2. vsak
Telekomunikacije, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Zaključne inštalacije internetnih kablov, 65
Telekomunikacije, Celje

135 € do 225 €

Cena, UTP kabel, 1x 10m, ena stena
Telekomunikacije, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Vezanje TK omarice, cca. 24 kanalov
Telekomunikacije, Malečnik

270 € do 450 €

Cena, Popravilo mrežnega kabla, 1 kom
Telekomunikacije, Ljubljana

135 € do 225 €

Cena, Izdelava vtičnic za telekomunikacijo, 2 kom
Telekomunikacije, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Menjava telefonskih rj11 kablov za rj45 cat6, če je to možno, po opisu
Telekomunikacije, Ljubljana - Šentvid

180 € do 300 €

Cena, napeljava utp kabla do modema in TV aparatov (3x), 4x - stanovanjska hiša
Telekomunikacije, Radovljica

135 € do 225 €

Cena, Vezava utp kablov v tele. omarici. ,
Telekomunikacije, Slovenska Bistrica

270 € do 450 €

Cena, Napeljava UTP kabla za priklop toplotne črpalke, v opisu
Telekomunikacije, Miklavž Na Dravskem Polju

360 € do 600 €

Cena, Preureditev internetne napeljave, v opisu
Telekomunikacije, Šempeter Pri Gorici

135 € do 225 €

Cena, Namestitev televizorjev na stene in priklop, 2 televizorja
Telekomunikacije, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Montaža telekomunikacije, po opisu
Telekomunikacije, Štore

135 € do 225 €

Cena, Vgradnjo podometne telekomunikacijske omarice in montaža kabla v steno, 2.5metra kablov
Telekomunikacije, Maribor

135 € do 225 €

Cena, Povezavo interneta ter televizije, 100
Telekomunikacije, Dramlje

90 € do 150 €

Cena, Optika, 3 etaže
Telekomunikacije, Ljubljana - Dobrunje

180 € do 300 €

Cena, Pomoč pri vzpostavitvi Mesh Wi Fi omrežja, Tloris 90m2
Telekomunikacije, Celje

90 € do 150 €

Cena, Polaganje optičnega kabla, 10m
Telekomunikacije, Škofja Loka

180 € do 300 €

Cena, Razpeljati internetni kabel po hiši, do 30 tekočih metrov
Telekomunikacije, Škofljica

630 € do 1050 €

Cena, Telekomunikacijska napeljava po hiši, 300m2
Telekomunikacije, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Vzpostavitev telekomunikacijskega omrežja v manjšem hotelu, 650 m2
Telekomunikacije, Ljubljana

765 € do 1275 €

Cena, Ureditev telekomunikacije, v opisu
Telekomunikacije, Škofljica

135 € do 225 €

Cena, Internet po celi hiši , 2x plc
Telekomunikacije, Branik

270 € do 450 €

Cena, Napeljava optike, v opisu
Telekomunikacije, Medvode

225 € do 375 €

Cena, Montaža zunanjega ojačevalca wifi signala , po opisu
Telekomunikacije, Slovenska Bistrica

27 € do 45 €Poglej druge končane projekte in cene

Telekomunikacije cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

804+ podjetij za Telekomunikacije
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Telekomunikacije?

 • Telekomunikacije Ljubljana
 • Telekomunikacije Maribor
 • Telekomunikacije Celje
 • Telekomunikacije Koper
 • Telekomunikacije Kranj
 • Telekomunikacije Ajdovščina
 • Telekomunikacije Bled
 • Telekomunikacije Bovec
 • Telekomunikacije Črna na Koroškem
 • Telekomunikacije Črnomelj
 • Telekomunikacije Domžale
 • Telekomunikacije Gornja Radgona
 • Telekomunikacije Gornji Grad
 • Telekomunikacije Hrastnik
 • Telekomunikacije Ilirska Bistrica
 • Telekomunikacije Izola
 • Telekomunikacije Jesenice
 • Telekomunikacije Kamnik
 • Telekomunikacije Kidričevo
 • Telekomunikacije Kobarid
 • Telekomunikacije Kočevje
 • Telekomunikacije Kranjska Gora
 • Telekomunikacije Krško
 • Telekomunikacije Laško
 • Telekomunikacije Lendava
 • Telekomunikacije Litija
 • Telekomunikacije Ljutomer
 • Telekomunikacije Metlika
 • Telekomunikacije Mojstrana
 • Telekomunikacije Mozirje
 • Telekomunikacije Murska Sobota
 • Telekomunikacije Nova Gorica
 • Telekomunikacije Novo mesto
 • Telekomunikacije Ormož
 • Telekomunikacije Piran - Pirano
 • Telekomunikacije Pivka
 • Telekomunikacije Portorož
 • Telekomunikacije Postojna
 • Telekomunikacije Ptuj
 • Telekomunikacije Radeče
 • Telekomunikacije Radenci
 • Telekomunikacije Radovljica
 • Telekomunikacije Ravne Na Koroškem
 • Telekomunikacije Ribnica
 • Telekomunikacije Rogaška Slatina
 • Telekomunikacije Sevnica
 • Telekomunikacije Sežana
 • Telekomunikacije Škofja Loka
 • Telekomunikacije Slovenj Gradec
 • Telekomunikacije Slovenska Bistrica
 • Telekomunikacije Slovenske Konjice
 • Telekomunikacije Šoštanj
 • Telekomunikacije Štore
 • Telekomunikacije Tolmin
 • Telekomunikacije Trbovlje
 • Telekomunikacije Tržič
 • Telekomunikacije Trzin
 • Telekomunikacije Velenje
 • Telekomunikacije Vipava
 • Telekomunikacije Vojnik
 • Telekomunikacije Vransko
 • Telekomunikacije Vrhnika
 • Telekomunikacije Žalec
 • Telekomunikacije Zreče
 • Telekomunikacije Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane