Za področje

  Telekomunikacije cena

  Cena telekomunikacijskega sistema je odvisna od potreb posameznika. Najpogosteje v stanovanjske objekte nameščamo televizijska in internetna omrežja, redkeje požarno javljanje in video nadzor. Načrtovanje telekomunikacijskega omrežja naj poteka vzporedno z načrtovanjem elektroinštalacij. Na ceno najbolj vpliva dolžina UTP kabla ter število komunikacijskih omaric in vtičnic. Stroški osnovne napeljave omrežja za internet v hiši znaša okoli 500-1000€. V ceno je vštet UTP kabel, Coax kabel (6x), skupaj s telekomunikacijsko omarico in vtičnicami.

  Komu zaupati napeljavo telekomunikacij? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom za telekomunikacijske inštalacije v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Pridobite ponudbo:
  Pošlji povpraševanje

  Cena za telekomunikacije v hiši


  Cena napeljave omrežja za internet v hiši. Cena za UTP in Coax kable, 6 x, s telekomunikacijsko omarico in vtičnicami.

  600.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  840.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  1200.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Druge cene za - Telekomunikacije

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Telekomunikacije - vse kar morate vedeti

  1. Kaj so telekomunikacije in čemu so namenjene?

  Telekomunikacije so enotno ime za koncept prenosa informacij, ki ga sestavljata tako imenovana programska in strojna oprema. Na eni strani imamo same podatki, torej informacije, na drugi pa naprave, opremo, prevodnike in vse dodatne elemente, ki ta prenos informacij omogočajo. Še bolj splošno ime, ki ga pogosto slišimo - telekomunikacijske tehnologije - je omrežje, ki vključuje sodobne sisteme izmenjave, upravljanja in nadzora podatkov.

  Dejstvo je, da živimo v stoletju, ki namenja poseben poudarek hitrosti in količini; vse je treba narediti v vedno krajšem času. Če niste velik nasprotnik takšnega sodobnega svetovnega nazora, je neizogibno, da bo tudi v vašem domu – pa če si želite ali ne - treba namestiti več vrst takih sistemov. Tehnološke naprave nam konec koncev precej olajšajo vsakodnevno življenje.

  Če torej želite radijski, televizijski, telefonski, internetni ali protipožarni in alarmni sistem, video nadzor ali kar vse od naštetega v obliki nadzornega sistema pametnega doma, potrebujete integriran sistem. Izberete lahko žični ali brezžični, ločen ali kombiniran, vgraden ali nadometen sistem. Iz katerih elementov bo sestavljen in kakšne velikosti bo, je stvar vaše izbire in potreb vašega doma.

  telekomunikacije

  2. Kje najti izvajalca za telekomunikacije?

  Telekomunikacije bistveno in vedno bolj olajšajo vsakdanje življenje, saj nam omogočajo komunikacijo na različnih lokacijah in povezujejo najrazličnejše sisteme, opremo in naprave. Telefon, televizija in internet znižujejo stroške, pospešujejo iskanje, pridobivanje, razvrščanje in pretok informacij ter povečujejo stopnjo izkoriščenosti in povezanosti sistemov in omrežij. Najbolj znane vrste telekomunikacijskih omrežij so radio, telefon, televizija, LAN, WAN in internet. Telekomunikacijsko omrežje v hiši sestavljajo telefonija, nadzorni in protipožarni sistemi, ozvočenje, tehnično varovanje in internetna povezava.
   
  Razmislite, katero od teh omrežij oziroma priključkov bi želeli v svojem domu, saj morate odločitev sprejeti že pred začetkom gradbenih del pri novogradnji ali prenovi. Pravzaprav je najbolje, da distribucijo tovrstnih inštalacij vključimo v proces izdelave projekta za izvedbo (PZI) in jih načrtujemo skupaj z montažo ostalih inštalacij. Tako si lahko precej olajšamo izvedbo del. To je še posebej pomembno, če se odločite za žični ali optični sistem. Tudi če se odločite za brezžični sistem, obstajajo elementi, ki jih je bolje namestiti pred zaključkom del na notranjih stenah in tleh, naknadno pa se inštalirajo samo krmilne enote in centrale.
   
  Če želite najti zanesljivega inštalaterja telekomunikacijskih inštalacij, nas kontaktirajte, saj sodelujemo samo z zanesljivimi podjetji in strokovnjaki. Reference izvajalcev in komentarje njihovih predhodnih strank si lahko ogledate na naši spletni strani. Vse, kar morate narediti, je izpolniti spletni obrazec z najosnovnejšimi podatki o iskanem delu in kmalu boste prejeli ponudbe zainteresiranih izvajalcev z vsemi podrobnostmi.

  3. Telekomunikacijsko omrežje v hiši ali stanovanju

  Recimo, da imate povprečno veliko hišo in da ste povprečen uporabnik sodobnih tehnologij. To bi pomenilo, da bi v svojem domu radi imeli telefon, televizijo, internet, video nadzor in tehnično varovanje, protipožarno zaščito in zalivanje.
   
  Poleg razvoda elektroinštalacij in razsvetljave bi bilo treba narediti načrt za izvedbo, ki vsebuje potek kablov za telefon, televizijo, internet, video nadzor in alarm. Če se odločite za žični sistem, bodo vodi speljani skozi PVC cevi, ki so vgrajene v stene, da so zaščitene in ustrezajo estetskim kriterijem. Ta vrsta omrežja je priporočljiva, če doseg brezžičnega prenosnega signala ni varen in neprekinjen, torej ko ste izven urbanih območij, saj je bolj zanesljiv. Če se odločite za brezžični prenos podatkov, napeljava kablov ne bo potrebna, bo pa potrebna za periferne enote – centrale in središče sistema.
   
  V preteklosti so bili v uporabi predvsem koaksialni in UTP kabli s konektorji, razdelilniki in drugimi elementi za povezovanje ali ločevanje signalnih poti. Še danes jih je na trgu ogromno. Kljub pa je pri nas v urbanem okolju zaradi številnih prednosti vedno bolj priljubljena optika. 
   
  Tehnologija pa nam lahko koristi tudi na vrtu. Poleg avtomatske razsvetljave, priključene na telekomunikacijska omrežja, ki se prižiga in ugaša ob programiranem času ali kakšnem drugem parametru, lahko podobno naredimo tudi s pršilniki za namakanje oziroma avtomatsko zalivanje. Dodamo jim senzorje temperature in gibanja ter jih povežemo s hišnim nadzornim sistemom.

  4. Vzpostavitev telekomunikacijskega omrežja

  Ne glede na to, ali ponudnika najamete sami ali se naročite na katerega od paketov storitev, ki vam omogoča brezplačno namestitev in priklop s spremljajočo opremo tega ponudnika, priporočamo, da se namestitve sistema ne lotite sami. Poleg tega, da gre večinoma za zelo drago opremo, montaža zahteva tudi specifično orodje ter znanje in izkušnje. Če ponudnika izberete in najamete sami, bo ta strokovno ocenil vaš dom, predlagal količino in vrsto naprav ter ustrezne podporne sisteme. Predlog mora biti seveda skladen z vašimi željami, potrebami in možnostmi. Na koncu boste deležni tudi usposabljanja, garancije in poprodajnih storitev.

  5. Prednosti in slabosti domačega telekomunikacijskega omrežja

  Telekomunikacije zagotavljajo in omogočajo zadovoljevanje velikega števila socialnih, kulturnih, socialnih, informacijskih in drugih osebnih potreb in interesov. Z drugimi besedami, če želite ljubljeno osebo videti in slišati na drugem koncu sveta, obstajajo številne aplikacije in programi za video povezavo oziroma video klice. Če vas zanimajo novice z drugega konca sveta, so tam, do njih pa dostopamo z enim klikom ali pritiskom na gumb na daljinskem upravljalniku. Enako je z ostalimi vsebinami, ki so vam na dosegu roke prek spleta in televizije. Če imate radi glasbo, do nje dostopate na enak način. Če pa ne morete biti na koncertu, pride v vašo sobo preko »surround« zvoka. Podobnih primerov je še nešteto, prednosti sodobnih omrežij in povezav za prenos informacij pa so nesporne.
   
  Na koncu pa moramo nasloviti tudi vprašanje varnosti. Če v svoj dom namestite nadzorno-alarmni sistem, lahko glede na velikost in kakovost opreme zavarujete celotno nepremičnino, notranjost in zunanjost hiše, saj so vse nadzorne točke povezane v enoten sistem upravljanja pametnega doma. Tako kot služi užitkom in povečuje udobje bivanja v zaprtih prostorih, telekomunikacijski sistem služi tudi varovanju odprtega prostora pred nepovabljenimi obiskovalci in nezaželenimi dogodki. Poleg tega omogoča stik z reševalnimi službami in pomoč v primeru nevarnosti.
   
  Takšna revolucionarna stvar na katerem koli področju človeške ustvarjalnosti žal ne more mimo skrb vzbujajočih stranskih učinkov. Predvsem gre za dokaj razširjene, epidemične razsežnosti zasvojenosti z video igricami in podobnimi spletnimi vsebinami, od katerih nekatere vodijo na tako imenovano »temno stran spleta«. Drugo vprašanje je varstvo zasebnosti in osebnih podatkov ter obveznost nenehnega izboljševanja sistema, da se vanj ne more vdreti (angl. »to hack«), izkoristiti podatke ter zrušiti sistem. Seveda je tu še vprašanje cene – boljša, kot je zaščita, bolj sofisticirana je oprema, ki je vsak dan bolj zapletena in ki je ni lahko spremljati. Samo pomislite, koliko pametnih telefonov ste zamenjali v zadnjih desetih letih, in videli boste stopnjo tehnološkega napredka in potencialno grožnjo "kiberkriminala". 
   
   
   
   

   

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Telekomunikacije?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Prestavitev Telekomove optične doze

  Pozdravljeni,

  potrebujem prestavitev Telekomove optične doze za cca 5 metrov. Optika je pripeljana na hišo po zraku in po fasadi speljana nadometno v kanalčku. Nato je narejen preboj v dnevno sobo kjer je na zidu doza. To dozo bi želel prestaviti na isti zid, samo na drugi konec hiše. Vlakna je dovolj za nov priklop.

  Lep pozdrav. 90 € do 150 €

  ........

  Polaganje UTP kabla 6a z vtičnico

  Pozdravljeni,

  potrebujem polaganje utp kabla 6a z vtičnico 6a. Obstoječi kabel bi menjali z novim, vsaj 6a. Izven ometni kanali so ze položeni na steni. Luknja v steni je preozka, da bi čez njo šel konektor RJ45, zato ga je treba namestiti naknadno. Slike v prilogi.

  Lep pozdrav. 630 € do 1050 €

  ........

  Meritev hišne internetne inštalacije.

  Pozdravljeni,

  potrebujem meritev hitrosti interne-hišne inštalacije UTP kablov in priključkov.

  Lep pozdrav. 90 € do 150 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Ureditev omrežne omarice, 1m2
  Telekomunikacije, Ljubljana

  756 € do 1260 €

  Cena, Telekomunikacijski kabli koaksialni povezava router in utp v vtičnice, Po opisu
  Telekomunikacije, Ljubljana

  450 € do 750 €

  Cena, Internetna vtičnica, Po opisu
  Telekomunikacije, Velika Nedelja

  630 € do 1050 €

  Cena, Prestaviti škatlico za optiko na drugo mesto, Po opisu
  Telekomunikacije, Postojna

  630 € do 1050 €

  Cena, Montaža tv satelitske antene kathrein za total tv, 1 kom
  Telekomunikacije, Maribor

  108 € do 180 €

  Cena, Priklop na optični kabel, Po opisu
  Telekomunikacije, Celje

  630 € do 1050 €

  Cena, Montaža omrežne omarice in kablov, 450m UTP cat 6 kablov
  Telekomunikacije, Ljubljana

  756 € do 1260 €

  Cena, Predelava omarice za internet in kabelsko, 1 kos
  Telekomunikacije, Zgornja Kungota

  630 € do 1050 €

  Cena, Sprememba optične napeljave v hiši, Po opisu
  Telekomunikacije, Škofja Loka

  108 € do 180 €

  Cena, Izdelava dopolnitev računalniške mreže, 50m2
  Telekomunikacije, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Pregled domačega internetnega omrežja, 1 kom
  Telekomunikacije, Braslovče

  90 € do 150 €

  Cena, Prestavitev vtičnice optičnega kabla za cca 50 cm, 1 kom
  Telekomunikacije, Ljubljana

  90 € do 150 €

  Cena, Napeljava UTP kablov v stanovanju v bloku., 70 m^2
  Telekomunikacije, Ljubljana

  756 € do 1260 €

  Cena, Optična inštalacija, 8m
  Telekomunikacije, Kresnice

  450 € do 750 €

  Cena, Nadgradnja kablovskega omrezja v hisi, 200 m2
  Telekomunikacije, Jesenice na Dolenjskem

  756 € do 1260 €

  Cena, Napeljava internet kabla iz dnevne sobo v otroški sobo, En daljši kabel, približno 19-15 m
  Telekomunikacije, Ljubljana

  45 € do 75 €

  Cena, Iz podstrešja napeljati kabel za internet ( kabel mora bit v steni)., ???
  Telekomunikacije, Šmarješke Toplice

  135 € do 225 €

  Cena, Optika, premestitev optike zaradi izgube hitrosti
  Telekomunikacije, Gornja Radgona

  180 € do 300 €

  Cena, Sanacija optičnega kabla po poškodbi, 1x
  Telekomunikacije, Šmarje - Sap

  270 € do 450 €

  Cena, servis domofona, 1
  Telekomunikacije, Ljubljana

  135 € do 225 €

  Cena, Napeljava UTP kabla iz podstrešja na zunanji del hiše, 1
  Telekomunikacije, Kamnik

  180 € do 300 €

  Cena, Napeljava UTP kabla po hiši, 15 m
  Telekomunikacije, Ivančna Gorica

  135 € do 225 €

  Cena, Prestavitev optičnega priklopa, Razdalja 12m do komunikacijske omarice
  Telekomunikacije, Radomlje

  180 € do 300 €

  Cena, Interna napeljava optika, 10 m
  Telekomunikacije, Črnuče

  540 € do 900 €

  Cena, Napeljava UTP kabla, po opisu
  Telekomunikacije, Slovenj Gradec

  72 € do 120 €

  Cena, Razvod interneta v hišo po žici, 1x
  Telekomunikacije, Kranjska Gora

  180 € do 300 €

  Cena, Napeljav kablov po hiši, 50 tm
  Telekomunikacije, Preserje

  108 € do 180 €

  Cena, UTP kabel, 100 m
  Telekomunikacije, Kranj

  315 € do 525 €

  Cena, Montaža RJ11 na aktiven zunanji telekomov kabel, 1 konektor
  Telekomunikacije, Medvode

  135 € do 225 €

  Cena, Organiziranje Mesh-network omrežja doma, 3 nadstropja, 85 m2. vsak
  Telekomunikacije, Ljubljana

  540 € do 900 €

  Cena, Zaključne inštalacije internetnih kablov, 65
  Telekomunikacije, Celje

  135 € do 225 €

  Cena, UTP kabel, 1x 10m, ena stena
  Telekomunikacije, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Vezanje TK omarice, cca. 24 kanalov
  Telekomunikacije, Malečnik

  270 € do 450 €

  Cena, Popravilo mrežnega kabla, 1 kom
  Telekomunikacije, Ljubljana

  135 € do 225 €

  Cena, Izdelava vtičnic za telekomunikacijo, 2 kom
  Telekomunikacije, Ljubljana

  270 € do 450 €

  Cena, Menjava telefonskih rj11 kablov za rj45 cat6, če je to možno, po opisu
  Telekomunikacije, Ljubljana - Šentvid

  180 € do 300 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Telekomunikacije cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  831+ podjetij za Telekomunikacije
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane