Za področje

  Solarni sistemi cena

  Kakšna je cena solarnega sistema? Investicija v sončni sistem se dolgoročno splača. Sončna elektrarna in sončni kolektorji vam bodo močno znižali računa za elektriko, ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Cene postavitve solarnega sistema so različne. Razlikujejo se zaradi velikosti kolektorjev, ki sestavljajo sistem in njihovega števila. Vsekakor pa je treba tej ceni prišteti tudi ceno montaže sončnih kolektorjev in povezave celotnega solarnega sistema s sistemom za ogrevanje sanitarne vode ter ogrevanju prostorov. Cena solarnega sistema za gretje vode za povprečno hišo, z dvema solarnima vakuumskima kolektorjema, 200 l bojlerjem in montažo znaša okoli 2300-3500 EUR.

  Komu zaupati postavitev solarnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom solarnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

  Hitro povpraševanje - enostavno in brezplačno do dobrih mojstrov!
  Pošlji povpraševanje

  Cena za solarni sistem na hiši


  Cena solarnega sistema za gretje vode za povprečno hišo. Cena za set z dvema solarnima vakuumskima kolektorjema in 200 l bojler. Cena solarnega sistema skupaj z montažo.

  2760.00 €/kos

  MINIMALNA CENA
  3240.00 €/kos

  SREDNJA CENA
  4200.00 €/kos

  NAJVIŠJA CENA
  Želim ponudbo izvajalcev

  Vodič po povprečnih cenah: Solarni sistemi (2024)

  Sončni kolektorji


  Kakšna je cena sončnih kolektorjev? Solarni kolektorji nam lahko močno zmanjšajo račun za ogrevanje ...

  Preverite tudi: Sončni kolektorji cena

  Sončne elektrarne


  Kakšna je cena sončne elektrarne? Nakup sončne elektrarne je dolgoročna investicija ki se po trenutn...

  Preverite tudi: Sončne elektrarne cena

  Kako so Vam koristile te informacije?

  Solarni sistemi - kaj morate vedeti?

  1.Kako deluje domač solarni sistem?

  soncni-kolektorji (2).jpg
  Sončni kolektorji so v 20 letih močno napredovali tako v učinkovitosti kot po videzu.

  Tako sončni kolektorji napajajo vaš dom:

  1. Sončne celice absorbirajo sončno svetlobo in ustvarjajo enosmerni tok.
  2. Električna energija se prenaša skozi pretvornik, ki pretvori enosmerno električno energijo v uporabno izmenično električno energijo (AC) za vaš dom.
  3. Čestitamo, vaš dom zdaj poganja sonce! Vsa presežna električna energija, ki jo proizvede vaš solarni sistem, se pošlje nazaj v omrežje in zabeleži kot dobropis na vašem mesečnem računu za elektriko ali pa ga odkupi distributer električne energije.
  4. Ponoči ali ko sonce ne sije, boste elektriko črpali iz omrežja ali iz akumulatorskega sistema (če se odločite za njegovo namestitev).
  5. Vsaj 30 let (kolikor je običajna življenjska doba solarnega sistema) boste uživali v poceni energiji ter prihranili precej deenarja, medtem ko boste ustvarjali čisto in obnovljivo energijo za svoj dom in družino.

  1.1 Kaj sestavlja solarni sistem?

  1.1.1 Solarni paneli (oziroma moduli)

  Sončne celice absorbirajo sončno energijo za proizvodnjo energije. Pri izbiri sončnih panelov obstaja veliko možnosti, ki lahko vplivajo tako na videz kot na zmogljivost.

  1.1.2 Pretvornik - razsmernik

  Sončne celice proizvajajo enosmerni tok, medtem ko vaša hiša deluje na izmenični tok. Vaš solarni sistem bo zato opremljen s "pretvornikom", ki bo ta enosmerni tok pretvoril v izmenični tok, da ga boste lahko uporabljali v vašem domu. Razsmernik pa opravlja veliko drugih pomembnih funkcij, na primer uravnava moč solarnih panelov in zagotavlja, da je napetost elektrike, ki teče v vaš dom ali nazaj v omrežje, pravilna.

  1.1.3 Pritrditev - nosilci za solarne panele

  Solarni paneli morajo biti, na katerokoli podlago, dobro pritrjeni. Nosilce lahko montiramo na streho že med gradnjo, lahko pa jih pritrdimo tudi na že obstoječ objekt. Prav tako je nosilce za solarne panele možno montirati v tla.

  1.1.4 Optimizator

  Na zadnji strani vsake sončne celice so nameščeni optimizatorji, ki zagotavljajo, da lahko vsak solarni modul deluje optimalno, tudi če je sosednja plošča v senci ali pa je umazana. Pomaga tudi pri sledenju učinkovitosti, tako da vam pokaže kako deluje vsaka plošča, kar olajša prepoznavanje in odpravljanje morebitnih težav s posameznimi paneli.

  1.1.5 Merilnik proizvedene energije

  Ko je vaš solarni sistem nameščen, bo merilnik proizvedene energije z dvosmernim števcem zamenjal vaš stari števec. Novi števec vam bo omogočil pravilno beleženje sončne energije, ki jo boste poslali nazaj v sistem.

  1.2 Komponente in možnosti sončnih celic

  Sončni kolektorji so v 20 letih močno napredovali tako v učinkovitosti kot po videzu. Obstajajo trije glavni sestavni deli sončne celice: sončne celice, hrbtišče in okvir. Vsak od teh elementov je na voljo v različnih oblikovnih različicah, ki se lahko med seboj kombinirajo, tako, da se doseže različen videz v različnih cenovnih razredih.

  1.2.1 Sončne celice

  Obstajata dve osnovni vrsti sončnih celic: polikristalne in monokristalne .

  Polikristalne celice (poli)
  Poli celice so takoj prepoznavne po njihovem vesoljsko modrem odtenku. Do pred nekaj leti so na trgu prevladovale poli plošče, ker so bile bistveno cenejše za proizvodnjo. Danes pa so mono plošče poceni in so vse bolj priljubljene. Polipaneli so zdaj najbolj razširjeni v komercialnih in komunalnih solarnih projektih, kjer njihov poseben videz ni toliko moteč.

  Monokristalne celice (mono)
  Mono celice so narejene iz enega kristala, kar jim daje značilno enakomerno črno barvo. Mono plošče niso le bolj iskane zaradi svojega elegantnega videza, temveč so tudi bolj močne in se sčasoma manj razgrajujejo. Cena monopanelov se je v zadnjem desetletju močno znižala zato zdaj predstavlja pretežni del pri domačih sončnih instalacijah.

  1.2.2 Okvir

  Podobno kot okvir za slike je okvir sončne plošče tisto, kar drži sendvič iz stekla, silicijeve celice in zadnji list skupaj. Okviri sončnih plošč so izdelani iz lahkega in trpežnega aluminija in so v dveh barvah: črni in srebrni. Oba sloga delujeta enako, zato gre vse za estetske želje. Srebrni okvirji so običajno seznanjeni s poli celico in so na voljo po nižji ceni. Črni okvirji so vsekakor bolj priljubljeni za bivalne sončne sisteme in se lepo ujemajo s poli ali mono celicami.

  1.2.3 Hrbtna folija

  Pod silicijevimi celicami na solarnem panelu je t.i. hrbtna folija. Njena primarna naloga je zaščita komponent znotraj plošče, vendar vpliva tudi na njihov videz! Običajno so na voljo v črni ali beli barvi. Večina uporabnikov ima najraje črno hrbtno folijo, črn okvir in črne sončne celice. Črni solarni paneli se običajno najbolje ujamejo s strehami objektov.

  Merjenje sončne proizvodnje
  Eden prvih izrazov, ki bo ključnega pomena za razumevanje in govor o sončni proizvodnji, je izraz kilovatna ura ali kWh. Kilovatna ura je merilo porabe energije 1.000 vatov za eno uro. Če deset ur uporabljate 100-vatno žarnico, bi porabili eno kilovatno uro (kWh) energije. Če želite izmeriti povprečne potrebe po energiji, lahko na računu za energijo običajno najdete količino porabe kWH, ki je običajno pod „Poraba“.

  Nadzor energije
  Da boste kar najbolje izkoristili svoj sončni sistem, je pomembno vedeti, koliko energije porabite glede na to, koliko energije proizvaja vaš sistem. Nadzor energije vam omogoča tudi sledenje in zagotavljanje optimalnega delovanja vašega sistema. Večina sistemov ima nadzor energije, vendar je nadzor porabe enako pomemben. Dokazano je, da se potrošniške navade spreminjajo, ko je večja prepoznavnost in večja ozaveščenost, tako kot nekateri ljudje vozijo drugače, ko enkrat vidijo svoj mpg na svoji armaturni plošči. Z lastno proizvodnjo energije in učinkovitejšo porabo manj energije boste lahko povečali svojo naložbo in povečali prihranke.

  1.3 Kaj se zgodi, ko zmanjka elektrike?

  Sončne celice proizvajajo električno energijo, vendar je ne shranjujejo. Ko se napajanje izklopi, vaš sistem ne bo proizvajal električne energije brez baterije. Skoraj vsi solarni sistemi, so vezani na omrežje, kar pomeni, da je sončni sistem povezan z omrežjem lokalnega distributerja in vrača elektriko nazaj v omrežje, ko se proizvede več električne energije, kot jo potrebuje dom. V primeru okvare omrežja se sončni sistem samodejno izklopi, da zaščiti delavce Energetike. Če bi vaš sistem še naprej proizvajal električno energijo, bi lahko poškodoval serviserje, ki se ukvarjajo s popravilom daljnovodov, ki jih vaš sončni sistem napaja z napetostjo. Edini način za zagotovitev njihove varnosti je izklop sistema. Če želite imeti elektriko tudi med izpadom, morate dodati sistem za rezervno baterijo (denimo Tesla Powerwall). Tako boste energijo, ki jo proizvaja vaš sistem hranili v akumulatorju in boste lahko z njo še naprej napajali vaš dom in ga čez dan polnili.

  1.4 Kako vreme vpliva na proizvodnjo elektrike v sončni elektrarni?

  Kaj se zgodi s sončno proizvodnjo v tistih oblačnih, deževnih in snežnih dneh?

  Oblaki in dež
  V turobnih dneh lahko pričakujete, da se bo sončna proizvodnja zmanjšala. Vendar ni vse upanje izgubljeno! Vaši solarni paneli bodo še vedno lahko proizvedli nekaj energije, tudi če ni videti, da bi sonce močno sijalo.

  Sneg
  med sneženjem se bo sončna proizvodnja ustavila, če se bo sneg nabiral na vaših ploščah. Ko snežinke nehajo padati, se sneg na vašem sistemu stopi ali zdrsne iz panelov - sončnih kolektorjev ni treba pometati! Na severu, kjer je nebo bolj sivo in sneženje močnejše, je treba pri načrtovanju strukturne zasnove sistemov sončnih celic upoštevati obremenitve s snegom. Zanimivo je, da boste po koncu snežnega viharja dobili veliko sončne energije, ker bo vaš sistem prijeten in hladen, kar pomeni, da bo v njegovih žicah manj upora, kar bo omogočilo, da elektrika, ki jo ustvari, lažje teče od vaših plošč do vašega doma.

  1.5 Kako trpežni so solarni paneli?

  Pomembno vedeti, kako bo vaš solarni sistem zdržal v vetru in toči. Na srečo to ni nekaj, kar bi vas moralo skrbeti. Solarni sistemi so posebej zasnovani tako, da prenašajo močan veter in jih proizvajalci običajno preizkusijo v viharnih razmerah. Večina sončnih kolektorjev ima certifikat, da zdrži veter do približno 200 km/uro. Dokler je vaša streha na svojem mestu, bodo vaši paneli ostali na njej. Poleg tega so tipična aluminijasta in steklena ohišja, ki vsebujejo sončne celice popolnoma nepremočljiva tudi med močnim dežjem. Kar zadeva točo, je večina plošč izdelana tako, da prenese udarce toče premera 2.5 cm

  Glede na to, da pa lahko padajoča drevesa in drugi ostanki kljub vsemu poškodujejo vaš solarni sistem ali pa vašo streho je dobra novica je, da pritrditveni sistemi, ki se jih uporablja, omogočajo enostavno odstranjevanje panelov v primeru, ko je potrebno popraviti streho. Če se zgodi kateri koli od teh dogodkov, mora škodo kriti vaše zavarovanje (dom).

  1.6 Garancije za solarni sistem

  Večina solarnih panelov ima 12-letno garancijo za izdelek in 25-letno garancijo na delovanje. Garancija izhodne moči zagotavlja, da bo v 25 letih vsaka plošča proizvedla približno 85% toliko električne energije kot ob prvi namestitvi (natančen odstotek se razlikuje glede na proizvajalca). Opomba - po 25. letu bodo vaši paneli še naprej proizvajali energijo z enako hitrostjo. Če raven proizvodnje plošče pade pod linearno stopnjo opredeljeno v garanciji, bo proizvajalec zamenjal ploščo! Razsmernik ima tudi standardno 12-letno garancijo, medtem ko imajo optimizatorji 25-letno garancijo.

  2. Izberite kakovostnega izvajalca/dobavitelja

  Ponudnik, garancije, vrste solarnih modulov, pretvornikov - pri nakupu solarnega sistema je treba upoštevati veliko podatkov! Vse več je tudi ponudnikov solarnih sistemov in nekateri uporabljajo agresivne tehnike za prodajo sončne energije. Vse več je zgodb o napačnih informacijah glede stroškov ankupa in predvidenih prihrankov itd. Zato vedno svetujemo, da pridobite več ponudb različnih ponudnikov!

  Tu je nekaj koristnih nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri ponudbah solarnih sistemov:

  Prepričajte se, da so specifikacije, storitve, garancije in cene izdelkov pregledne in jasno opredeljene.
  Naj ponudnik obišče vaš dom, opravi vse potrebne analize in pregled na lokaciji, preden vam proda solarni sistem.
  Ocenite svoje trenutne in prihodnje potrebe po energiji, pogovorite se s svojim ponudnikom in se prepričajte, da sistem ni prevelik.
  Preverite, ali ima podjetje vsa potrebna pooblastila za vgradnjo solarne elektrarne.
  Preverite bilanco in reference ponudnika.
  Preverite kakšne garancije vam nudi.

  3. Solarni sistemi- vrste

  Solarni sistemi so največkrat nameščeni na strehe ali na tla. Katera lokacija je najprimernejša za vaš dom, je odvisno od številnih dejavnikov, kot so sonce/senca, velikost dvorišča/vrta, orientacija hiše, razgibanost strehe in še več.

  3.1 Solarni sistem na strehi

  Strešni solarni sistem je prav takšen, kot se sliši - paneli so pritrjeni na streho z nosilci. Obstajajo trije osnovni dejavniki, ki določajo, ali je vaša streha ustrezna za namestitev solarnega sistema..

  3.1.1 Katerim pogojem mora streha zadostiti?

  Prostor:
  Za postavitev sistema na vašo streho potrebujemo primerno količino nezasenčenega prostora. Povprečni sistem 4-6 kW (16-24 plošč) bo potreboval 50-100 kvadratnih metrov.

  Usmerjenost:
  Streha mora biti usmerjena tako, da tekom leta zajame največ sončne svetlobe. Najbolje je, če je obrnjena proti jugu, v poštev pa pridejo tudi strehe obrnjene proti vzhodu in zahodu. Neprimerne so zares zgolj strehe obrnjene prosti severu.

  Senca:
  Opraviti je potrebno analizo osončenja in hkrati preveriti, da derevesa ne mečejo preveč sence na predvideno površino za postavitev solarnih panelov.

  3.2 Solarni sistem na tleh

  Za talno namestitev je ponavadi potrebno izdelani podkonstrukcijo, ki se jo pritrdi v tla. Električna napeljava poteka v pod zemljo do hiše kjer je sistem povezan z merilnikom. Pri pritrditvi na tla obstajajo tako prednosti kot tudi več slabosti.

  3.2.1 Prednosti

  Solane panele lahko usmerimo južno tako, da so maksimalno izpostavljeni soncu.
  Prostor ni omejen, kot na strehi, kar omogoča postavitev več solarnih panelov in večjo proizvodnjo elektrike.
  Odlično za tiste, ki zaradi videza ne želijo sončnih panelov na svoji strehi, ali pa tiste, ki stanujejo v spomeniško zapčitenih objektih...

  3.2.2 Slabosti

  Stroški namestitve solarnega sistema na tla so višji kot pri namestitvi na streho.

  3.3 Solarni strešniki

  Solarni strešniki niso nov koncept. Čeprav sanjamo o lepi prihodnosti, kjer je sončna energija v celoti integrirana v zasnovo in gradnjo doma, spomeničarji pa nimajo česa ugovarjati, je trenutno glavna skrb koliko prihranka omogočajo solarni strešniki, ki so trenutno na voljo na trgu. Zaenkrat so namreč sončne skodle veliko manj zmogljive kot njihovi bratranci solarni paneli. Poleg tega je pri prehodu na solarno streho potrebna popolna zamenjava strehe, zato se povečajo tudi stroški materiala in dela. Povračilo investicije v takšno sončno streho je zato veliko daljše od povračila investicije v tradicionalni solarni sistem.

  3.4 Po meri izdelane strukture s sončnimi paneli

  Obstajajo tudi druge kreativne možnosti za vključitev solarnih sistemov v krajino ali arhitekturo domov in podjetij. Priljubljena izbira za vgradnjo solarnih sistemov so denimo nadstreški za avtomobile ali pa nadstreški teras.

  4. Kako vzpostavimo solarni sistem?

  Postopki vgradnje in vzpostavitve solarnega sistema se lahko razlikujejo med ponudniki. Tukaj se bomo sprehodili čez vzorčni primer:

  Postopek se običajno prične z vašim povpraševanjem, po katerem boste prejeli brezplačno ponudbo po spletu, lahko pa se naročite tudi na sestanek ali pokličete po telefonu. Ko boste stopili v stik s ponudnikom vam bo strokovno usposobljen svetovalec lahko ponudil veliko nasvetov in bo na voljo za vsa vaša vprašanja. S svetovalcem se boste najprej dogovorili za obisk vaše lokacije. Na vašem domu oz. na parceli bodočega doma bodo strokovnjaki opravili analizo osončenosti, pregledal trenutno porabo energije in pridobil vse ostale potrebne podatke. Te podatke bodo uporabili za načrtovanje solarne elektrarne po meri za vaš dom in vaše potrebe, ter za pripavo natančne informativne ponudbe s podrobno razčlenitvijo stroškov vgradnje ter prihrankov glede na vaš obstoječi sistem. Načrt solarnega sistema se lahko nato v sodelovanju z vami še prilagodi. Ko ste zadovoljni z vašo ponudbo in s ponudnikom podpišete pogodbo, se vaše solarno potovanje šele resnično zažene. Vaš ponudnik bo poskrbel za vso administrativno delo (pridobitev vseh potrebnih dovoljenj in soglasij) ter obenem priskrbel vso opremo za vaš solarni sistem. Ta faza običajno traja do dva meseca, lahko pa tudi dlje, odvisno od pogojev. Sledi zabavni del! Ponudnik bo pripravil terminski plan izvedbe in opravil še zadnji pregled, nato se dela lahko začnejo. Vgradnja solarnega sistema praviloma traja le en delovni dan. In vse to se bo zgodilo brez da bi vi dvignili prst! Vaše solarno potovanje je tako končano! Vaš sistem deluje in vsak dan proizvaja čisto sončno energijo vi pa lahko naslednjih 30 let uživate v finančnih in okoljskih koristih sonca!

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Solarni sistemi?
  Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš Dom  Želim ponudbo izvajalcev
  Zadnja povpraševanja

  Dopolnitev tekočine v kolektorjih solarnega sistema SSE80

  Pozdravljeni,

  potrebujem dopolnitev tekočine v kolektorjih solarnega sistema SSE80. Gre za hišo.
  Prosim za kontakt izvajalca, ki bo mi to napolnil

  Lep pozdrav. 630 € do 1050 €

  ........

  Montaža 18 sončnih panelov

  Pozdravljeni,

  prosim za ponudbo montaže sončnih celic na streho - 18 kos, v dve vrsti po 9 kos. Streha je dvokapnica, brez strešnih oken. Imava sončne celice, optimizatorje in pretvornik, ostalega materiala nimava. Prosim za kontakt.

  Lep pozdrav. 6300 € do 10500 €

  ........

  Solarno ogrevanje sanitarne vode

  Trenutno ogrevam toplo vodo preko centralne kurjave na drva. V sistemu je peč, bojler - 300l (z dvema špiralama) in zalogovnik - 1000l z vsemi dodatnimi elementi za centralno ogrevanje radiatorjev. Želim priključitev solarnega sistema na obstječi sistem minimalna kapacitetata tople vode za 4 osebe z možnostjo ogrevanja tudi radiatorjev! 2250 € do 3750 €

  ........

  Želim ponudbo izvajalcev

  Cena, Čiščenje solarnih panelov, 10 Kwp
  Solarni sistemi, Lenart v Slovenskih Goricah

  630 € do 1050 €

  Cena, Obnova solasnega sistema za toplo vodo, 12m2
  Solarni sistemi, Pernica

  360 € do 600 €

  Cena, Solarne panele za streho, 100-150 m2
  Solarni sistemi, Koper

  2916 € do 4860 €

  Cena, Servis solarnega sistema za ogrevanje, 12 kw
  Solarni sistemi, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Servis solarnega sistema za toplo vodo, po opisu
  Solarni sistemi, Kranj

  135 € do 225 €

  Cena, Montaža solarnih panelov, 36m2
  Solarni sistemi, Maribor

  900 € do 1500 €

  Cena, Montaža solarnih panelov, 15 kosov
  Solarni sistemi, Beltinci

  1800 € do 3000 €

  Cena, Montaza solarnega sistema v hiso,
  Solarni sistemi, Ljubljana

  315 € do 525 €

  Cena, Nadgradnjo solar sistema na vikendu, 35 m2
  Solarni sistemi, Velenje

  270 € do 450 €

  Cena, Servis solarnega panela in zalogovnika za vodo, 1 kom
  Solarni sistemi, Kranj

  135 € do 225 €

  Cena, Točenje antifriza v sončne kolektorje, po opisu
  Solarni sistemi, Ajdovščina

  90 € do 150 €

  Cena, Sončna elektrarna, Po opisu
  Solarni sistemi, Vrhnika

  3150 € do 5250 €

  Cena, Servis solarnih panelov, 1
  Solarni sistemi, Ljubljana

  180 € do 300 €

  Cena, Sončna elektrarna montaža, 12kVA
  Solarni sistemi, Ptuj

  900 € do 1500 €

  Cena, Potreboval bi zamenjavo obtočne črpalke za solarne kolektorje?, po opisu
  Solarni sistemi, Ljubljana - Šmartno

  270 € do 450 €

  Cena, Dograditev že obstoječega solarnega sistema, 1
  Solarni sistemi, Podnart

  225 € do 375 €

  Cena, Popravilo solarnega sistema, cca. 20kom
  Solarni sistemi, Pragersko

  495 € do 825 €

  Cena, Popravilo sončnih kolektorjev, 4
  Solarni sistemi, Ig

  180 € do 300 €

  Cena, Odzračevanje solarnega sistema, 1
  Solarni sistemi, Solkan

  180 € do 300 €

  Cena, Izvedba solarnega sistema, po opisu
  Solarni sistemi, Cerkvenjak

  5400 € do 9000 €

  Cena, Svetovanje in montaža solarnega kompleta na vikendu, po opisu
  Solarni sistemi, Velenje

  3150 € do 5250 €

  Cena, Sončni kolektorji ogrevanje sanitarne vode, 4-6 kW
  Solarni sistemi, Celje

  3600 € do 6000 €

  Cena, montaža solarnih kolektorjev, 4 kom solarnih kolektorjev
  Solarni sistemi, Ravne Na Koroškem

  315 € do 525 €

  Cena, Hibridna sončna elektrarna 6 ali 10 kW, 6 do 10 kW, površina manj kot 50 kvadratnih metrov.
  Solarni sistemi, Hoče

  5400 € do 9000 €

  Cena, Zalogovnik s solarnim sistemom, po opisu
  Solarni sistemi, Zgornja Korena

  5400 € do 9000 €

  Cena, Izgradnja sončne elektrarne, 13,6 kw
  Solarni sistemi, Lendava

  12240 € do 20400 €

  Cena, Povezavo med solarnim kolektorjem in bojlerjem, 1
  Solarni sistemi, Celje

  450 € do 750 €

  Cena, Popravilo obstoječega sistema, 1
  Solarni sistemi, Kočevje

  450 € do 750 €

  Cena, Izvedba sončne elektrarne za samooskrbo gospodinjstva, 10-13 kW
  Solarni sistemi, Šempas

  9000 € do 15000 €

  Cena, Sončna elektrarna, 10-15000 w
  Solarni sistemi, Ljubljana - Šmartno

  13500 € do 22500 €

  Cena, solarni sistem, 14W
  Solarni sistemi, Prevalje

  1350 € do 2250 €

  Cena, Montaža sončne elektrarne, 3kw
  Solarni sistemi, Šempeter V Savinjski Dolini

  2700 € do 4500 €

  Cena, Montaža solarnega sistema na vikendu, dva panela na streho- brunarica - bramac kritina.ves marerial mi dobavijo v tekocem tednu. HVALA za odgovor.
  Solarni sistemi, Grosuplje

  720 € do 1200 €

  Cena, SE. sončna elektrarna 13,6kW, 13,6 x 6,5m oz. 88m2
  Solarni sistemi, Renče

  5400 € do 9000 €

  Cena, Sončno elektrarno, da ujamemo net metering., 11kw
  Solarni sistemi, Novo mesto

  4500 € do 7500 €

  Cena, Pregled,popravilo majhnega solarnega sistema, 2x
  Solarni sistemi, Škofije

  360 € do 600 €  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Solarni sistemi cenik

  Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

  576+ podjetij za Solarni sistemi
  Brezplačno povpraševanje
  Brez provizij
  Pridobi ponudbo
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane