Solarni sistemi cena

Kakšna je cena solarnega sistema? Investicija v sončni sistem se dolgoročno splača. Sončna elektrarna in sončni kolektorji vam bodo močno znižali računa za elektriko, ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Cene postavitve solarnega sistema so različne. Razlikujejo se zaradi velikosti kolektorjev, ki sestavljajo sistem in njihovega števila. Vsekakor pa je treba tej ceni prišteti tudi ceno montaže sončnih kolektorjev in povezave celotnega solarnega sistema s sistemom za ogrevanje sanitarne vode ter ogrevanju prostorov. Cena solarnega sistema za gretje vode za povprečno hišo, z dvema solarnima vakuumskima kolektorjema, 200 l bojlerjem in montažo znaša okoli 2300-3500 EUR.

Komu zaupati postavitev solarnega sistema? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom solarnih sistemov v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za solarni sistem na hiši


Cena solarnega sistema za gretje vode za povprečno hišo. Cena za set z dvema solarnima vakuumskima kolektorjema in 200 l bojler. Cena solarnega sistema skupaj z montažo.

2760.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
4200.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Solarni sistemi

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Sončni kolektorji


Kakšna je cena sončnih kolektorjev? Solarni kolektorji nam lahko močno zmanjšajo račun za ogrevanje ...

Preverite tudi: Sončni kolektorji cena

Sončne elektrarne


Kakšna je cena sončne elektrarne? Nakup sončne elektrarne je dolgoročna investicija ki se po trenutn...

Preverite tudi: Sončne elektrarne cena

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Solarni sistemi - kaj morate vedeti?

1.Kako deluje domač solarni sistem?

soncni-kolektorji (2).jpg
Sončni kolektorji so v 20 letih močno napredovali tako v učinkovitosti kot po videzu.

Tako sončni kolektorji napajajo vaš dom:

1. Sončne celice absorbirajo sončno svetlobo in ustvarjajo enosmerni tok.
2. Električna energija se prenaša skozi pretvornik, ki pretvori enosmerno električno energijo v uporabno izmenično električno energijo (AC) za vaš dom.
3. Čestitamo, vaš dom zdaj poganja sonce! Vsa presežna električna energija, ki jo proizvede vaš solarni sistem, se pošlje nazaj v omrežje in zabeleži kot dobropis na vašem mesečnem računu za elektriko ali pa ga odkupi distributer električne energije.
4. Ponoči ali ko sonce ne sije, boste elektriko črpali iz omrežja ali iz akumulatorskega sistema (če se odločite za njegovo namestitev).
5. Vsaj 30 let (kolikor je običajna življenjska doba solarnega sistema) boste uživali v poceni energiji ter prihranili precej deenarja, medtem ko boste ustvarjali čisto in obnovljivo energijo za svoj dom in družino.

1.1 Kaj sestavlja solarni sistem?

1.1.1 Solarni paneli (oziroma moduli)

Sončne celice absorbirajo sončno energijo za proizvodnjo energije. Pri izbiri sončnih panelov obstaja veliko možnosti, ki lahko vplivajo tako na videz kot na zmogljivost.

1.1.2 Pretvornik - razsmernik

Sončne celice proizvajajo enosmerni tok, medtem ko vaša hiša deluje na izmenični tok. Vaš solarni sistem bo zato opremljen s "pretvornikom", ki bo ta enosmerni tok pretvoril v izmenični tok, da ga boste lahko uporabljali v vašem domu. Razsmernik pa opravlja veliko drugih pomembnih funkcij, na primer uravnava moč solarnih panelov in zagotavlja, da je napetost elektrike, ki teče v vaš dom ali nazaj v omrežje, pravilna.

1.1.3 Pritrditev - nosilci za solarne panele

Solarni paneli morajo biti, na katerokoli podlago, dobro pritrjeni. Nosilce lahko montiramo na streho že med gradnjo, lahko pa jih pritrdimo tudi na že obstoječ objekt. Prav tako je nosilce za solarne panele možno montirati v tla.

1.1.4 Optimizator

Na zadnji strani vsake sončne celice so nameščeni optimizatorji, ki zagotavljajo, da lahko vsak solarni modul deluje optimalno, tudi če je sosednja plošča v senci ali pa je umazana. Pomaga tudi pri sledenju učinkovitosti, tako da vam pokaže kako deluje vsaka plošča, kar olajša prepoznavanje in odpravljanje morebitnih težav s posameznimi paneli.

1.1.5 Merilnik proizvedene energije

Ko je vaš solarni sistem nameščen, bo merilnik proizvedene energije z dvosmernim števcem zamenjal vaš stari števec. Novi števec vam bo omogočil pravilno beleženje sončne energije, ki jo boste poslali nazaj v sistem.

1.2 Komponente in možnosti sončnih celic

Sončni kolektorji so v 20 letih močno napredovali tako v učinkovitosti kot po videzu. Obstajajo trije glavni sestavni deli sončne celice: sončne celice, hrbtišče in okvir. Vsak od teh elementov je na voljo v različnih oblikovnih različicah, ki se lahko med seboj kombinirajo, tako, da se doseže različen videz v različnih cenovnih razredih.

1.2.1 Sončne celice

Obstajata dve osnovni vrsti sončnih celic: polikristalne in monokristalne .

Polikristalne celice (poli)
Poli celice so takoj prepoznavne po njihovem vesoljsko modrem odtenku. Do pred nekaj leti so na trgu prevladovale poli plošče, ker so bile bistveno cenejše za proizvodnjo. Danes pa so mono plošče poceni in so vse bolj priljubljene. Polipaneli so zdaj najbolj razširjeni v komercialnih in komunalnih solarnih projektih, kjer njihov poseben videz ni toliko moteč.

Monokristalne celice (mono)
Mono celice so narejene iz enega kristala, kar jim daje značilno enakomerno črno barvo. Mono plošče niso le bolj iskane zaradi svojega elegantnega videza, temveč so tudi bolj močne in se sčasoma manj razgrajujejo. Cena monopanelov se je v zadnjem desetletju močno znižala zato zdaj predstavlja pretežni del pri domačih sončnih instalacijah.

1.2.2 Okvir

Podobno kot okvir za slike je okvir sončne plošče tisto, kar drži sendvič iz stekla, silicijeve celice in zadnji list skupaj. Okviri sončnih plošč so izdelani iz lahkega in trpežnega aluminija in so v dveh barvah: črni in srebrni. Oba sloga delujeta enako, zato gre vse za estetske želje. Srebrni okvirji so običajno seznanjeni s poli celico in so na voljo po nižji ceni. Črni okvirji so vsekakor bolj priljubljeni za bivalne sončne sisteme in se lepo ujemajo s poli ali mono celicami.

1.2.3 Hrbtna folija

Pod silicijevimi celicami na solarnem panelu je t.i. hrbtna folija. Njena primarna naloga je zaščita komponent znotraj plošče, vendar vpliva tudi na njihov videz! Običajno so na voljo v črni ali beli barvi. Večina uporabnikov ima najraje črno hrbtno folijo, črn okvir in črne sončne celice. Črni solarni paneli se običajno najbolje ujamejo s strehami objektov.

Merjenje sončne proizvodnje
Eden prvih izrazov, ki bo ključnega pomena za razumevanje in govor o sončni proizvodnji, je izraz kilovatna ura ali kWh. Kilovatna ura je merilo porabe energije 1.000 vatov za eno uro. Če deset ur uporabljate 100-vatno žarnico, bi porabili eno kilovatno uro (kWh) energije. Če želite izmeriti povprečne potrebe po energiji, lahko na računu za energijo običajno najdete količino porabe kWH, ki je običajno pod „Poraba“.

Nadzor energije
Da boste kar najbolje izkoristili svoj sončni sistem, je pomembno vedeti, koliko energije porabite glede na to, koliko energije proizvaja vaš sistem. Nadzor energije vam omogoča tudi sledenje in zagotavljanje optimalnega delovanja vašega sistema. Večina sistemov ima nadzor energije, vendar je nadzor porabe enako pomemben. Dokazano je, da se potrošniške navade spreminjajo, ko je večja prepoznavnost in večja ozaveščenost, tako kot nekateri ljudje vozijo drugače, ko enkrat vidijo svoj mpg na svoji armaturni plošči. Z lastno proizvodnjo energije in učinkovitejšo porabo manj energije boste lahko povečali svojo naložbo in povečali prihranke.

1.3 Kaj se zgodi, ko zmanjka elektrike?

Sončne celice proizvajajo električno energijo, vendar je ne shranjujejo. Ko se napajanje izklopi, vaš sistem ne bo proizvajal električne energije brez baterije. Skoraj vsi solarni sistemi, so vezani na omrežje, kar pomeni, da je sončni sistem povezan z omrežjem lokalnega distributerja in vrača elektriko nazaj v omrežje, ko se proizvede več električne energije, kot jo potrebuje dom. V primeru okvare omrežja se sončni sistem samodejno izklopi, da zaščiti delavce Energetike. Če bi vaš sistem še naprej proizvajal električno energijo, bi lahko poškodoval serviserje, ki se ukvarjajo s popravilom daljnovodov, ki jih vaš sončni sistem napaja z napetostjo. Edini način za zagotovitev njihove varnosti je izklop sistema. Če želite imeti elektriko tudi med izpadom, morate dodati sistem za rezervno baterijo (denimo Tesla Powerwall). Tako boste energijo, ki jo proizvaja vaš sistem hranili v akumulatorju in boste lahko z njo še naprej napajali vaš dom in ga čez dan polnili.

1.4 Kako vreme vpliva na proizvodnjo elektrike v sončni elektrarni?

Kaj se zgodi s sončno proizvodnjo v tistih oblačnih, deževnih in snežnih dneh?

Oblaki in dež
V turobnih dneh lahko pričakujete, da se bo sončna proizvodnja zmanjšala. Vendar ni vse upanje izgubljeno! Vaši solarni paneli bodo še vedno lahko proizvedli nekaj energije, tudi če ni videti, da bi sonce močno sijalo.

Sneg
med sneženjem se bo sončna proizvodnja ustavila, če se bo sneg nabiral na vaših ploščah. Ko snežinke nehajo padati, se sneg na vašem sistemu stopi ali zdrsne iz panelov - sončnih kolektorjev ni treba pometati! Na severu, kjer je nebo bolj sivo in sneženje močnejše, je treba pri načrtovanju strukturne zasnove sistemov sončnih celic upoštevati obremenitve s snegom. Zanimivo je, da boste po koncu snežnega viharja dobili veliko sončne energije, ker bo vaš sistem prijeten in hladen, kar pomeni, da bo v njegovih žicah manj upora, kar bo omogočilo, da elektrika, ki jo ustvari, lažje teče od vaših plošč do vašega doma.

1.5 Kako trpežni so solarni paneli?

Pomembno vedeti, kako bo vaš solarni sistem zdržal v vetru in toči. Na srečo to ni nekaj, kar bi vas moralo skrbeti. Solarni sistemi so posebej zasnovani tako, da prenašajo močan veter in jih proizvajalci običajno preizkusijo v viharnih razmerah. Večina sončnih kolektorjev ima certifikat, da zdrži veter do približno 200 km/uro. Dokler je vaša streha na svojem mestu, bodo vaši paneli ostali na njej. Poleg tega so tipična aluminijasta in steklena ohišja, ki vsebujejo sončne celice popolnoma nepremočljiva tudi med močnim dežjem. Kar zadeva točo, je večina plošč izdelana tako, da prenese udarce toče premera 2.5 cm

Glede na to, da pa lahko padajoča drevesa in drugi ostanki kljub vsemu poškodujejo vaš solarni sistem ali pa vašo streho je dobra novica je, da pritrditveni sistemi, ki se jih uporablja, omogočajo enostavno odstranjevanje panelov v primeru, ko je potrebno popraviti streho. Če se zgodi kateri koli od teh dogodkov, mora škodo kriti vaše zavarovanje (dom).

1.6 Garancije za solarni sistem

Večina solarnih panelov ima 12-letno garancijo za izdelek in 25-letno garancijo na delovanje. Garancija izhodne moči zagotavlja, da bo v 25 letih vsaka plošča proizvedla približno 85% toliko električne energije kot ob prvi namestitvi (natančen odstotek se razlikuje glede na proizvajalca). Opomba - po 25. letu bodo vaši paneli še naprej proizvajali energijo z enako hitrostjo. Če raven proizvodnje plošče pade pod linearno stopnjo opredeljeno v garanciji, bo proizvajalec zamenjal ploščo! Razsmernik ima tudi standardno 12-letno garancijo, medtem ko imajo optimizatorji 25-letno garancijo.

2. Izberite kakovostnega izvajalca/dobavitelja

Ponudnik, garancije, vrste solarnih modulov, pretvornikov - pri nakupu solarnega sistema je treba upoštevati veliko podatkov! Vse več je tudi ponudnikov solarnih sistemov in nekateri uporabljajo agresivne tehnike za prodajo sončne energije. Vse več je zgodb o napačnih informacijah glede stroškov ankupa in predvidenih prihrankov itd. Zato vedno svetujemo, da pridobite več ponudb različnih ponudnikov!

Tu je nekaj koristnih nasvetov, na kaj morate biti pozorni pri ponudbah solarnih sistemov:

Prepričajte se, da so specifikacije, storitve, garancije in cene izdelkov pregledne in jasno opredeljene.
Naj ponudnik obišče vaš dom, opravi vse potrebne analize in pregled na lokaciji, preden vam proda solarni sistem.
Ocenite svoje trenutne in prihodnje potrebe po energiji, pogovorite se s svojim ponudnikom in se prepričajte, da sistem ni prevelik.
Preverite, ali ima podjetje vsa potrebna pooblastila za vgradnjo solarne elektrarne.
Preverite bilanco in reference ponudnika.
Preverite kakšne garancije vam nudi.

3. Solarni sistemi- vrste

Solarni sistemi so največkrat nameščeni na strehe ali na tla. Katera lokacija je najprimernejša za vaš dom, je odvisno od številnih dejavnikov, kot so sonce/senca, velikost dvorišča/vrta, orientacija hiše, razgibanost strehe in še več.

3.1 Solarni sistem na strehi

Strešni solarni sistem je prav takšen, kot se sliši - paneli so pritrjeni na streho z nosilci. Obstajajo trije osnovni dejavniki, ki določajo, ali je vaša streha ustrezna za namestitev solarnega sistema..

3.1.1 Katerim pogojem mora streha zadostiti?

Prostor:
Za postavitev sistema na vašo streho potrebujemo primerno količino nezasenčenega prostora. Povprečni sistem 4-6 kW (16-24 plošč) bo potreboval 50-100 kvadratnih metrov.

Usmerjenost:
Streha mora biti usmerjena tako, da tekom leta zajame največ sončne svetlobe. Najbolje je, če je obrnjena proti jugu, v poštev pa pridejo tudi strehe obrnjene proti vzhodu in zahodu. Neprimerne so zares zgolj strehe obrnjene prosti severu.

Senca:
Opraviti je potrebno analizo osončenja in hkrati preveriti, da derevesa ne mečejo preveč sence na predvideno površino za postavitev solarnih panelov.

3.2 Solarni sistem na tleh

Za talno namestitev je ponavadi potrebno izdelani podkonstrukcijo, ki se jo pritrdi v tla. Električna napeljava poteka v pod zemljo do hiše kjer je sistem povezan z merilnikom. Pri pritrditvi na tla obstajajo tako prednosti kot tudi več slabosti.

3.2.1 Prednosti

Solane panele lahko usmerimo južno tako, da so maksimalno izpostavljeni soncu.
Prostor ni omejen, kot na strehi, kar omogoča postavitev več solarnih panelov in večjo proizvodnjo elektrike.
Odlično za tiste, ki zaradi videza ne želijo sončnih panelov na svoji strehi, ali pa tiste, ki stanujejo v spomeniško zapčitenih objektih...

3.2.2 Slabosti

Stroški namestitve solarnega sistema na tla so višji kot pri namestitvi na streho.

3.3 Solarni strešniki

Solarni strešniki niso nov koncept. Čeprav sanjamo o lepi prihodnosti, kjer je sončna energija v celoti integrirana v zasnovo in gradnjo doma, spomeničarji pa nimajo česa ugovarjati, je trenutno glavna skrb koliko prihranka omogočajo solarni strešniki, ki so trenutno na voljo na trgu. Zaenkrat so namreč sončne skodle veliko manj zmogljive kot njihovi bratranci solarni paneli. Poleg tega je pri prehodu na solarno streho potrebna popolna zamenjava strehe, zato se povečajo tudi stroški materiala in dela. Povračilo investicije v takšno sončno streho je zato veliko daljše od povračila investicije v tradicionalni solarni sistem.

3.4 Po meri izdelane strukture s sončnimi paneli

Obstajajo tudi druge kreativne možnosti za vključitev solarnih sistemov v krajino ali arhitekturo domov in podjetij. Priljubljena izbira za vgradnjo solarnih sistemov so denimo nadstreški za avtomobile ali pa nadstreški teras.

4. Kako vzpostavimo solarni sistem?

Postopki vgradnje in vzpostavitve solarnega sistema se lahko razlikujejo med ponudniki. Tukaj se bomo sprehodili čez vzorčni primer:

Postopek se običajno prične z vašim povpraševanjem, po katerem boste prejeli brezplačno ponudbo po spletu, lahko pa se naročite tudi na sestanek ali pokličete po telefonu. Ko boste stopili v stik s ponudnikom vam bo strokovno usposobljen svetovalec lahko ponudil veliko nasvetov in bo na voljo za vsa vaša vprašanja. S svetovalcem se boste najprej dogovorili za obisk vaše lokacije. Na vašem domu oz. na parceli bodočega doma bodo strokovnjaki opravili analizo osončenosti, pregledal trenutno porabo energije in pridobil vse ostale potrebne podatke. Te podatke bodo uporabili za načrtovanje solarne elektrarne po meri za vaš dom in vaše potrebe, ter za pripavo natančne informativne ponudbe s podrobno razčlenitvijo stroškov vgradnje ter prihrankov glede na vaš obstoječi sistem. Načrt solarnega sistema se lahko nato v sodelovanju z vami še prilagodi. Ko ste zadovoljni z vašo ponudbo in s ponudnikom podpišete pogodbo, se vaše solarno potovanje šele resnično zažene. Vaš ponudnik bo poskrbel za vso administrativno delo (pridobitev vseh potrebnih dovoljenj in soglasij) ter obenem priskrbel vso opremo za vaš solarni sistem. Ta faza običajno traja do dva meseca, lahko pa tudi dlje, odvisno od pogojev. Sledi zabavni del! Ponudnik bo pripravil terminski plan izvedbe in opravil še zadnji pregled, nato se dela lahko začnejo. Vgradnja solarnega sistema praviloma traja le en delovni dan. In vse to se bo zgodilo brez da bi vi dvignili prst! Vaše solarno potovanje je tako končano! Vaš sistem deluje in vsak dan proizvaja čisto sončno energijo vi pa lahko naslednjih 30 let uživate v finančnih in okoljskih koristih sonca!

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Popravilo sončnih kolektorjev

Pozdravljeni,

potrebujem popravilo sončnih kolektorjev.
Sončni kolektorji sicer delajo, vendar sanitarne vode ne ogrevajo.
Po mojem laičnem mnenju, se je ena cev iztaknila.

Lp 180 € do 300 €

........

Odzračevanje solarnega sistema

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za izvedbo odzračevanja solarnega sistem. V sistemu se je nabral zrak, zato glikol ne kroži.

Lp 180 € do 300 €

........

Zalogovnik s solarnim sistemom

Pozdravljeni,

v stanov. hiši imam sistem ogrevanja z kurilnim oljem ter bojler izven peči kot grelno telo (za toplo vodo), kar izvajam tudi v poletnem obdobju. Zamenjal bi zadevo z zalogovnikom (4 čl. družina), z paketom za solarno ogrev. vode. Zalogovnik bi se lahko uporablja tudi za nadomestno toplo vodo segrevano z kotlom kot tudi, da ima možnost nadaljnje povezave z visokotemp. črpalko, če bi se zanj odločil namesto ogrev. z oljem. Prav tako el. možnost ogrev. vode. V obdobjih kurilne sezone bi sončni kolektorji lahko bili kot dopolnilo ogrev. radiatorjev. Več info ob ogledu

Lp 5400 € do 9000 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Izgradnja sončne elektrarne, 13,6 kw
Solarni sistemi, Lendava

12240 € do 20400 €

Cena, Povezavo med solarnim kolektorjem in bojlerjem, 1
Solarni sistemi, Celje

450 € do 750 €

Cena, Popravilo obstoječega sistema, 1
Solarni sistemi, Kočevje

450 € do 750 €

Cena, Izvedba sončne elektrarne za samooskrbo gospodinjstva, 10-13 kW
Solarni sistemi, Šempas

9000 € do 15000 €

Cena, Sončna elektrarna, 10-15000 w
Solarni sistemi, Ljubljana - Šmartno

13500 € do 22500 €

Cena, solarni sistem, 14W
Solarni sistemi, Prevalje

1350 € do 2250 €

Cena, Montaža sončne elektrarne, 3kw
Solarni sistemi, Šempeter V Savinjski Dolini

2700 € do 4500 €

Cena, Montaža solarnega sistema na vikendu, dva panela na streho- brunarica - bramac kritina.ves marerial mi dobavijo v tekocem tednu. HVALA za odgovor.
Solarni sistemi, Grosuplje

720 € do 1200 €

Cena, SE. sončna elektrarna 13,6kW, 13,6 x 6,5m oz. 88m2
Solarni sistemi, Renče

5400 € do 9000 €

Cena, Sončno elektrarno, da ujamemo net metering., 11kw
Solarni sistemi, Novo mesto

4500 € do 7500 €

Cena, Pregled,popravilo majhnega solarnega sistema, 2x
Solarni sistemi, Škofije

360 € do 600 €

Cena, Servis solarnih ogrevalnih panelov, 40 m2
Solarni sistemi, Ljubljana - Šentvid

900 € do 1500 €

Cena, Off grid solarni sistem za vikend, 2kw (slika hiše je v prilogi)
Solarni sistemi, Šempeter V Savinjski Dolini

1350 € do 2250 €

Cena, Sistem sončne elektrarne, 73 m2
Solarni sistemi, Škofja Loka

13500 € do 22500 €

Cena, Izvedba sončne elektrarne, 100 m2
Solarni sistemi, Vodice

17100 € do 28500 €

Cena, Menjava solarnih kolektorjev in solarnega bojlerja, 2 kolektorja in 300l bojler
Solarni sistemi, Grosuplje

2250 € do 3750 €

Cena, Montaža samooskrbne sončne elektrarne , moči 10,35KW
Solarni sistemi, Polzela

12150 € do 20250 €

Cena, Izvedba sončne elektrarne, po opisu
Solarni sistemi, Domžale

12600 € do 21000 €

Cena, Zamenjavo senzorja toplote pri solarnem ogrevanju vode, 1 kos
Solarni sistemi, Maribor

135 € do 225 €

Cena, Hišni solarni sistem, 70 m2
Solarni sistemi, Ljubljana

2916 € do 4860 €

Cena, Sončna elektrarna, 70m2
Solarni sistemi, Begunje pri Cerknici

13500 € do 22500 €

Cena, Solarni sistem za ogrevanje sanitarne vode, 2
Solarni sistemi, Žalec

2700 € do 4500 €

Cena, Solarni sistem, 120 m2
Solarni sistemi, Žalec

2916 € do 4860 €

Cena, Postavitev solarnih celic, približno 250 m2
Solarni sistemi, Črnuče

40500 € do 67500 €

Cena, Montaža in priklop, 6 KW
Solarni sistemi, Frankolovo

1800 € do 3000 €

Cena, Montazo soncnih panelov,
Solarni sistemi, Jesenice

4500 € do 7500 €

Cena, Solarna elektrarna + celotnega ogrevanja, 135 m2
Solarni sistemi, Rače

5850 € do 9750 €

Cena, Vakuumski cevni kolektor, 180 x 58 cm
Solarni sistemi, Celje

180 € do 300 €

Cena, Servis solarnega sistema - kolektorjev, štirje paneli
Solarni sistemi, Ljutomer

270 € do 450 €

Cena, Potrebujemo izvajalca del za samooskrbo z elektr. energijo., 60 m2
Solarni sistemi, Podbočje

11700 € do 19500 €

Cena, Montaža solarnega kompleta, 6 panelov, akumulatorji, montaža na nadstrešek oz streho hise
Solarni sistemi, Gračišče

675 € do 1125 €

Cena, Spoštovani, na moji hiši na Kortah bi rad dodal solarni sistem, 2 kolektorja + topl.izmenjevalec 200 l
Solarni sistemi, Izola

1080 € do 1800 €

Cena, Montaža sončne elektrarne, po opisu
Solarni sistemi, Dramlje

2250 € do 3750 €

Cena, Solarni bojler in kolektor z montažo, 2
Solarni sistemi, Lendava

2700 € do 4500 €

Cena, Sončni paneli , 100 m2
Solarni sistemi, Sežana

8100 € do 13500 €

Cena, Solarni sistem, 15 kw
Solarni sistemi, Trebnje

9000 € do 15000 €Poglej druge končane projekte in cene

Solarni sistemi cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

558+ podjetij za Solarni sistemi
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Solarni sistemi?

 • Solarni sistemi Ljubljana
 • Solarni sistemi Maribor
 • Solarni sistemi Celje
 • Solarni sistemi Koper
 • Solarni sistemi Kranj
 • Solarni sistemi Ajdovščina
 • Solarni sistemi Bled
 • Solarni sistemi Bovec
 • Solarni sistemi Črna na Koroškem
 • Solarni sistemi Črnomelj
 • Solarni sistemi Domžale
 • Solarni sistemi Gornja Radgona
 • Solarni sistemi Gornji Grad
 • Solarni sistemi Hrastnik
 • Solarni sistemi Ilirska Bistrica
 • Solarni sistemi Izola
 • Solarni sistemi Jesenice
 • Solarni sistemi Kamnik
 • Solarni sistemi Kidričevo
 • Solarni sistemi Kobarid
 • Solarni sistemi Kočevje
 • Solarni sistemi Kranjska Gora
 • Solarni sistemi Krško
 • Solarni sistemi Laško
 • Solarni sistemi Lendava
 • Solarni sistemi Litija
 • Solarni sistemi Ljutomer
 • Solarni sistemi Metlika
 • Solarni sistemi Mojstrana
 • Solarni sistemi Mozirje
 • Solarni sistemi Murska Sobota
 • Solarni sistemi Nova Gorica
 • Solarni sistemi Novo mesto
 • Solarni sistemi Ormož
 • Solarni sistemi Piran - Pirano
 • Solarni sistemi Pivka
 • Solarni sistemi Portorož
 • Solarni sistemi Postojna
 • Solarni sistemi Ptuj
 • Solarni sistemi Radeče
 • Solarni sistemi Radenci
 • Solarni sistemi Radovljica
 • Solarni sistemi Ravne Na Koroškem
 • Solarni sistemi Ribnica
 • Solarni sistemi Rogaška Slatina
 • Solarni sistemi Sevnica
 • Solarni sistemi Sežana
 • Solarni sistemi Škofja Loka
 • Solarni sistemi Slovenj Gradec
 • Solarni sistemi Slovenska Bistrica
 • Solarni sistemi Slovenske Konjice
 • Solarni sistemi Šoštanj
 • Solarni sistemi Štore
 • Solarni sistemi Tolmin
 • Solarni sistemi Trbovlje
 • Solarni sistemi Tržič
 • Solarni sistemi Trzin
 • Solarni sistemi Velenje
 • Solarni sistemi Vipava
 • Solarni sistemi Vojnik
 • Solarni sistemi Vransko
 • Solarni sistemi Vrhnika
 • Solarni sistemi Žalec
 • Solarni sistemi Zreče
 • Solarni sistemi Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane