Žaluzije - cena in cenik ponudnika, montažerja

Cena žaluzij za okna ali vrata je odvisna od vrste žaluzij (klasične, podometne, v omarici), materiala (PVC, aluminij) in seveda od izvajalca. Cena za podometne žaluzije, skupaj z izoliranimi ALU omaricami in klasičnimi ALU lamelami do širine 40 mm, znaša okoli 110-150 EUR/m2.

Komu zaupati montažo žaluzij? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom žaluzij v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za podometne žaluzije


Cena za podometne žaluzije. Cena podometnih žaluzij. Cena za podometne žaluzije, skupaj z izoliranimi ALU omaricami in klasičnimi ALU lamelami do širine 40 mm, ročno upravljanje s trakom.

132.00 €/m2

MINIMALNA CENA
€/m2

SREDNJA CENA
180.00 €/m2

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Montaža zunanjih žaluzij - cena

Zunanje žaluzije so odlična zaščita proti pregrevanju prostorov. Cena za zunanje žaluzije je odvisna od velikosti okna, načina montaže (nadometna omarica ali podometna omarica), oblike in širine lamel, barve lamel, sistema odpiranja (ročni pogon s pogonska palica in pregibni ročaj, elektronsko upravljanje z motornim pogonom ali centralno krmiljenje) ter seveda od splošne kvalitete in izvajalca.

30 €/m2

MINIMALNA CENA
44 €/m2

SREDNJA CENA
58 €/m2

NAJVIŠJA CENA

Druge cene za - Žaluzije

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Montaža žaluzije

Cena za montažo podometne žaluzije.


m2

€/m2

Notranje ALU žaluzije

Cena za notranje ALU žaluzije.


m2

€/m2

Pogon za žaluzije ali rolete

Cena motorja za žaluzije ali rolete, brez krmiljenja in stikala.


m2

€/m2

Popravilo ali menjava vrvice notranje žaluzije

Cena za popravilo ali menjavo vrvice notranje žaluzije.


kpl

€/kpl

Popravilo zunanjih žaluzij

Cena za popravilo zunanjih žaluzij. Cena za demontažo, popravilo, čiščenje in montažo zunanjih žaluzij.


m2

€/m2

Protivlomne žaluzije

Cena za ojačano protivlomno žaluzijo.


m2

€/m2

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Žaluzije - vse kar morate vedeti 

1. Zakaj vsaka hiša potrebuje zunanje žaluzije

1.1 Zunanje žaluzije – nekaj splošnih informacij

Zunanje žaluzije so vrsta senčil, izdelanih iz vodoravnih kovinskih lamel, ki omogočajo poljubno odpiranje in zapiranje, poljubno nastavljanje naklonskega kota posameznih lamel ter dvigovanje in spuščanje. Poznamo notranje in zunanje žaluzije, razlike med obema tipoma pa so precejšnje, podrobneje pa si jih bomo ogledali v nadaljevanju. 

1.2 Natančen nadzor nad osvetljenostjo prostora

Ena največjih prednosti zunanjih žaluzij je zagotovo dejstvo, da omogočajo poljubno nastavitev naklonskega kota posameznih lamel in posledično nadzor nad osvetljenostjo prostora. V praksi to pomeni, da žaluzije kljub spuščenosti v prostor prepuščajo nekaj svetlobe, obenem pa sončno svetlobo še vedno odbijajo od površine. 

S spreminjanjem naklonskega kota lamel lahko namreč nadzorujemo količino svetlobe, s tem pa tudi raven zasebnosti v prostoru.

1.3 Preprečevanje pregrevanja prostorov

Največja in najpomembnejša prednost zunanjih žaluzij je zagotovo ta, da preprečujejo pregrevanje prostorov v notranjosti in tako omogočajo ohranjanje ugodne bivalne klime notranjih prostorov. To velja le za zunanje žaluzije, saj kovinske lamele sončno svetlobo odbijajo od površine in tako preprečujejo segrevanje okenskih stekel, ki bi sončno toploto prevajala v notranjost stavbe. Notranja senčila ne pomagajo, saj je sončna toplota že prešla skozi okno v notranji prostor in a segrela. Pravilno nameščene zunanje žaluzije bodo zadržale okoli 80 % sončne energije, kar v poletnem času bistveno prispeva k ohranjanju ugodnega bivalnega ugodja. 

1.4 Omogočanje zasebnosti

Nastavljiv naklonski kot žaluzij omogoča osvetljenost prostorov, a hkrati nudi zasebnost, saj lahko lamele obrnemo pod takšnim kotom, da preprečujejo poglede v notranjost

1.5 Zunanje žaluzije ščitijo okna 

Lamele zunanjih žaluzij so iz izjemno odporne in obstojne kovine (aluminija), obdelane in zaščite tako, da kljubuje še tako slabim vremenskim razmeram. Njihova toga struktura je vzdržljiva tudi v vetru, čeprav se ob izjemno močnem vetru priporoča dvig žaluzij, da ne bi poškodovale okenskih stekel. Sicer pa zunanje žaluzije okna ščitijo pred točo in dežjem in tako prispevajo k njihovi boljši ohranjenosti.

1.6 Preprečevanje bleščanja 

Tako z zunanjimi kot z notranjimi žaluzijami lahko uspešno preprečimo bleščanje delovnih površin, kar je še posebej pomembno, če delamo z računalniki. Bleščanje namreč povzroči slabe kontraste ekrana in neberljivost vsebine, prav tako pa je moteče, če beremo ali pišemo, saj nas začnejo boleti oči. 

Zunanje žaluzije
Zunanje žaluzije bistveno prispevajo k zmanjševanju pregrevanja prostora. 

2. Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so stavbno pohištvo, s katerim lahko uspešno zatemnimo prostor in preprečimo bleščanje. Treba pa se je zavedati, da so notranja senčila precej neuporabna, če govorimo o preprečevanju pregrevanja notranjih prostorov. Če zunanje žaluzije preprečijo prehod 80 – 85 % sončne toplote in bistveno prispevajo k hlajenju notranjih prostorov, je ta odstotek pri notranjih le okrog 15 %. Notranje žaluzije torej ne morejo biti namenjena preprečevanju pregrevanja prostorov, saj je njihov prispevek zanemarljiv. Problematična je predvsem lokacija notranjih senčil, saj se – kot pove že ime – nahajajo na notranji strani okna, kar pomeni, da je vsa sončna toplota že prešla iz zunanjosti v notranjost skozi okenska stekla. 

3. Zunanje žaluzije ali rolete?

Če primerjamo zunanje žaluzije in rolete, obstaja nekaj ključnih razlik. Prva je zatemnitev prostora, ki je pri roletah bistveno boljša kot pri žaluzijah. Zunanje žaluzije namreč nimajo možnosti popolnega stika posameznih lamel, kar pomeni, da bo nekaj svetlobe vedno prešlo v notranji prostor. To je tudi poglaviten razlog, zakaj se tisti, ki so navajeni spanja v popolnoma zatemnjenem prostoru, raje odločijo za nakup rolet, čeprav obstaja alternativna rešitev popolne zatemnitve tudi z zunanjimi žaluzijami – uporabimo lahko zunanje žaluzije v kombinaciji z notranjimi zavesami ali screeni. 

Rolete imajo še eno prednost pred zunanjimi žaluzijami – izberemo lahko protivlomne, ki jih ni mogoče dvigniti, ko so spuščene, medtem ko pri zunanjih žaluzijah takšne možnosti ni. 

Vendar pa imajo rolete ključno pomanjkljivost, saj v veliko manjši meri preprečujejo pregrevanje prostora kot ga zunanje žaluzije. Razlog tiči v materialu. Zunanje žaluzije imajo kovinske lamele, ki sončno svetlobo dobesedno odbijejo od svoje površine, medtem ko so rolete največkrat plastične in sončne svetlobe ne odbijajo. 

Nenazadnje pa je treba poudariti, da so zunanje žaluzije vizualno lepše in bolj estetske od rolet. Rolete so zelo poln in zaprt element, ki precej spremeni podobo vaše hiše, medtem ko žaluzije delujejo lahkotnejše in manj vplivajo na celostno podobo fasade objekta. 

4. Montaža zunanjih žaluzij

4.1 Dve možnosti montaže 

Načeloma poznamo dve vrsti vgradnje zunanjih žaluzij – podometno in nadometno oziroma vgradnjo z nevidno in vidno roletno škatlo. Kateri način izbrati, je odvisno predvsem od vaših estetskih kriterijev in od možnosti, ki jih ponuja sama zasnova objekta. V vse sisteme vgradnje zunanjih žaluzij je mogoče vgraditi komarnik oziroma mrežo proti komarjem, ki se upravlja neodvisno od upravljanja žaluzij in je nameščena na notranjo stran, torej bližje steklu.
Sistem zunanjih žaluzij je sestavljen iz standardnih lamel, upravljalnega mehanizma (elektromotor ali ročno upravljanje), nosilcev, vodil in podometne maske.

4.2 Nadometna vgradnja – z roletno škatlo

Zunanje žaluzije se lahko montirajo na vsak objekt, ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali starejši, obstoječi objekt. Se pa moramo v primeru obstoječega objekta zavedati, da smo precej omejeni z načinom vgradnje, saj je fasada objekta že zaključena. V poštev pride nadometna vgradnja zunanjih senčil, kar pomeni, da se nad okna vgradi vidna roletno omarico, kamor se senčila pospravijo, ko so dvignjena. Lahko se zgodi, da bo škatla deloma prekrila okensko steklo, saj ni nujno, da se bo skladala z velikostjo vgrajenih okenskih okvirjev, vendar pa to ne bi smelo biti pretirano moteče. 

Sistem je videti podobno kot škatla za navadne rolete, montira pa se v podboj okna ali kar neposredno na fasado. Pri tem načinu izvedbe je zelo pomembna izbira barve škatle, ki se mora čim bolj zliti z okenskimi okvirji, zato da ne moti celostne podobe objekta. Odločite se lahko za kovinsko ali plastično roletno škatlo, pri čemer se je treba zavedati, da je plastična veliko manj obstojna in na svetlobi zaradi UV žarkov postopoma zbledi. 

4.3 Zunanje žaluzije s podometno vgradnjo

Če gradite nov objekt, vam vsekakor priporočamo podometni način vgradnje zunanjih žaluzij. Prednost tega sistema je v inteligentnem konceptu, ki omogoča montažo celotnega sistema hkrati. Podometni način montaže zunanjih žaluzij preprosto povedano pomeni, da se škatlo, kamor se senčila zlagajo, skrije v fasado in je zato na fasadi objekta popolnoma nevidna. Vgradnja je relativno enostavna. Škatla in zunanja senčila se vgradijo po montaži oken, a pred izdelavo fasade.

Za podometno izvedbo je potrebno v fasadi predhodno načrtovati zob, zato da lahko škatlo »pospravimo« vanj in jo tako popolnoma skrijemo. 

Podometne žaluzije predvidevajo vgradnjo po montaži oken, a pred izdelavo fasade, zato je ta tip zunanjih žaluzij najprimernejši za novogradnje, ki omogočajo načrtovanje vnaprej. Pri tej vrsti vgradnje se maska žaluzij povsem skrije za fasado, zato ta s strani ni vidna oz. je vidna zanemarljivo malo, zaradi česar je to odlična rešitev za vse, ki ne želijo z masko žaluzij skaziti zunanjega izgleda objekta.

omogočajo različne stopnje prepuščanja svetlobe, prav tako lahko za vsak element žaluzij (lamele, maska, vodila itd.) izberete poljubno barvo, ki najbolje dopolnjuje izgled vašega objekta. Pred samim naročilom priporočamo, da temeljito preverite barv lamel, saj lahko prihaja do odstopanj pri prikazu na zaslonu. Tudi pri podometnih žaluzijah je vgradnja komarnika možna oz. cela priporočljiva, saj s tem povečate funkcionalnost celotnega sistema, na velikost oz. vidnost sistema pa to ne vpliva, saj se komarnik enostavno zloži v omarico žaluzij.

5. Zunanje žaluzije – način upravljanja

5.1 Zunanje žaluzije na ročno upravljanje 

Zunanje žaluzije lahko opravljamo ročno s pregibnim ročajem in pogonsko palico. To je lahko zelo zamudno opravilo, če imamo v hiši veliko steklenih površin, saj moramo vsako žaluzijo dvigniti ročno. Ročno upravljanje žaluzij pa je odlična izbira za obstoječe objekte, saj ne zahtevajo poseganja v stene in novih električnih inštalacij. Investicija je zato nižja, kot če bi se odločili za senčila z elektromotorjem. 

5.2 Električno upravljanje + pametne inštalacije

Drugi možen način upravljanja zunanjih senčil je elektronsko upravljanje z električni motorjem, pri čemer lahko senčila upravljamo ali z daljincem ali s stikali, lahko pa se odločimo tudi za kombinacijo obojega. Tak sistem upravljanja je zelo preprost, saj s pritiskom na en gumb doseže, da se spustijo ali dvignejo vse žaluzije v enem prostoru, lahko pa se seveda dvigne tudi posamezna žaluzija. Elektronsko upravljanje je lahko organizirano preko individualnega in/ali centralnega krmiljenja.

Elektronsko krmiljenje ponuja tudi možnost upravljanja preko pametnih inštalacij. Pametne inštalacije omogočajo upravljanje žaluzij na daljavo, kar pomeni, da jih lahko po potrebi upravljate tudi iz službe. Prav tako omogočajo avtomatsko prilagajanje senčil glede na sončno svetlobo, kar pomeni, da se senčila sama spustijo, ko začne pripekati sonce in kasneje tudi sama dvignejo. Omenjeni sistem pa omogoča še mnogo drugih nastavitev, npr. avtomatsko spuščanje zunanjih žaluzij ob točno določeni uri, ko se približuje čas za spanje itd. 

6. Cena za zunanje žaluzije

Cena za zunanje žaluzije je najbolj odvisna od načina vgradnje in sistema upravljanja žaluzij. Jasno je, da je ročno upravljanje cenejše od zunanjih žaluzij z elektromotorjem. Še bolj pa na ceno vpliva način izvedbe, predvsem če gre za stari, obstoječi objekt. V tem primeru bi bila podometna vgradnja nerazumno draga, saj bi morali posegati v fasado in konstrukcijo hiše, samo zato da bi skrili roletno škatlo, kar je popolnoma nesmiselno. V tem primeru se je veliko bolj priporočljivo odločiti za nadometno, vidno vgradnjo. Če pa gre za novogradnjo, je relativno vseeno in podometna vgradnja ne predstavlja izrazito višjega stroška, saj se detajl vgradnje načrtuje vnaprej, že v fazi priprave projekta za izvedbo, na podlagi katerega se nato izdela fasada in konstrukcija objekta. Na ceno žaluzij nekoliko vpliva tudi oblika lamel, čeprav je razlika minimalna. 

Cene za podometne z izoliranimi aluminijastimi omaricami in ALU lamelami s širino do 40 mm in z ročnim upravljanjem se gibajo med 130 in 180 EUR/m2. Če želimo žaluzije upravljati z elektromotorjem, je cena približno 20 % višja. Če želimo vzpostaviti sistem pametnih inštalacij, katerih del so tudi zunanje žaluzije, je treba prišteti še stroške projektiranja in izvedbe električnih inštalacij. Ker je ta strošek precejšen, svetujemo, da se zanj odločite le, če načrtujete novogradnjo, ne pa, če gre za obstoječi objekt. 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Žaluzije

Pozdravljen.

Potrebujem menjavo notranjih žaluzij. Mere za okna cca 60×100cm.

LP 180 € do 300 €

........

Zunanje žaluzije in komarniki

Pozdravljeni,

potrebujem žaluzije in komarnike:

11 kom. 135x100 cm+3 komarniki, 4 kom. 135x120 cm+ 4 komarniki, 3 kom. 200x80 cm, 2 kom. 80x60 cm, 2 kom. 120x100 cm.

Lp 4050 € do 6750 €

........

Zunanje žaluzije

Pozdravljeni,

potrebujem zunanje žaluzije z montažo. Dimenzije oken so približno: 80x179, 165x170, 90x170, 120x140, 60x220.

LP 1170 € do 1950 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Zunanje žaluzije, 5 oken ,mere približno 80 x 170 , 160 x 170 , 90 x 170 , 140 x 135 , 60 x 220 Mere so približne.
Žaluzije, Velenje

540 € do 900 €

Cena, Zunanje žaluzije, 10 kosov
Žaluzije, Griže

900 € do 1500 €

Cena, Zunanje žaluzije, 260 x 80 cm
Žaluzije, Ig

315 € do 525 €

Cena, Zamenjava laksa za žaluzije, 1 kom+čepi
Žaluzije, Loče

45 € do 75 €

Cena, zunanje žaluzije nadometne, 2
Žaluzije, Turjak

270 € do 450 €

Cena, Zunanje žaluzije, po opisu
Žaluzije, Celje

450 € do 750 €

Cena, Potrebujem žaluzijo za balkonska vrata, 1
Žaluzije, Grosuplje

135 € do 225 €

Cena, Zunanjo žaluzijo, 1
Žaluzije, Maribor

423 € do 705 €

Cena, Protivlomna mreža za lokal, 300 × 400 cm
Žaluzije, Ljubljana

4500 € do 7500 €

Cena, Zunanje žaluzije za balkonska vrata nepravilne oblike, petkotnik, 2 balkonska vrata
Žaluzije, Lenart v Slovenskih Goricah

315 € do 525 €

Cena, Zunanje žaluzije in komarnik, Pozdravljeni, prosim za ponudbo zunanjih žaluzij v izmeri 1100x1450mm in 900x2200mm in komarnik na vrata 900x2200mm hvala v naprej za ponudbo lep danK
Žaluzije, Tišina

1350 € do 2250 €

Cena, Zunanje žaluzije za balkon, Po opisu
Žaluzije, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Žaluzije za stanovanjski balkon, 1
Žaluzije, Ljubljana

594 € do 990 €

Cena, Roleta za zunanja vrata, Širina 65 cm dolžina 215 cm
Žaluzije, Kamnik

450 € do 750 €

Cena, Brisolej za teraso, ena stran, 1 kos
Žaluzije, Šentilj v Slovenskih goricah

315 € do 525 €

Cena, Krpanke, 2x Cca 130x200 in 130x150
Žaluzije, Ljubljana-Zalog

540 € do 900 €

Cena, Žaluzije krpan, 9
Žaluzije, Ljubljana

1170 € do 1950 €

Cena, Izdelav žaluzij po meri, po opisu
Žaluzije, Brežice

315 € do 525 €

Cena, Nadometne zunanje žaluzije, 2 okni 120x120, 1 okno120x100, vrata 210x100 -
Žaluzije, Pišece

720 € do 1200 €

Cena, Zunanja žaluzija za balkon, 1
Žaluzije, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Zunanje žaluzije za polkrožna okna, 2 okna
Žaluzije, Zgornja Besnica

270 € do 450 €

Cena, Zunanje žaluzije za balkon, 3 -4 kom skupna dolžina 3m
Žaluzije, Mežica

450 € do 750 €

Cena, Dobava in montaža žaluzije na balkonu, Širina žaluzije ca. 1.3 m, višina 1.5m
Žaluzije, Kranj

90 € do 150 €

Cena, Dve malo večji zunanji žaluziji za verando, 2x
Žaluzije, Izola

540 € do 900 €

Cena, popravilo žaluzij, 10 kos
Žaluzije, Nova Gorica

540 € do 900 €

Cena, Zunanje žaluzije na balkonu, po opisu
Žaluzije, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Zunanja žaluzija, eno zunanjo žaluzijo, velikosti 200 cm x 160 cm
Žaluzije, Maribor

315 € do 525 €

Cena, Zunanje želuzije, 3,5mx1,5m
Žaluzije, Ljubljana-Zalog

180 € do 300 €

Cena, Zunanje žaluzije za teraso, 350 x 600 x 350 cm.
Žaluzije, Ajdovščina

720 € do 1200 €

Cena, Zunanje žaluzije, 2x 1,45 m x 1,65 m celotna odpritna je cca 3,30m
Žaluzije, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Zunanja nadometno žaluzijo, 1 kos
Žaluzije, Medvode

225 € do 375 €

Cena, Zapiranje balkona z žaluzijo, 2x135x200
Žaluzije, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Električne žaluzije za balkon, 3
Žaluzije, Mengeš

900 € do 1500 €

Cena, ZUNANJA ŽALUZIJA, 173X116
Žaluzije, Kočevje

270 € do 450 €

Cena, zunanje žaluzije z ali brez rolo komarnikov, 26 x (poglej sliko)
Žaluzije, Mozirje

2700 € do 4500 €

Cena, Rolete za balkonska brata, po opisu
Žaluzije, Maribor

360 € do 600 €Poglej druge končane projekte in cene

Žaluzije cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

210+ podjetij za Žaluzije
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Žaluzije?

Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
© 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane