CNC obdelava kovin cena

Kakšna je cena CNC obdelave kovin? Cena CNC rezanja, CNC struženja CNC rezkanja, je odvisna od cene in trdnosti materiala (jeklo, nerjaveče jeklo, aluminij, medenina in druge kovine), velikosti izdelka, zapletenosti programiranja stroja, zapletenosti postopkov obdelave (rezanje, rezkanje, struženje) ter števila izdelkov. Unikatni kovinski izdelek oz. prototip bo veliko dražji od masovne proizvodnje.

Komu zaupati CNC obdelavo kovine? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom CNC obdelave kovin v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje
Cena za ponudnika za CNC obdelavo kovin

Druge cene za - CNC obdelava kovin

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

CNC razrez kovine

Cena za laserski razrez kovine. Cena laserskega razreza konstrukcije pločevine do debeline 20 mm. Cena za laserski razrez s programiranjem brez materiala in priprave delavniških načrtov.€/ura

ura
povpraševanje>

CNC struženje

Cena za CNC struženje. Cena CNC struženja stružne dolžine do 2000 mm. Cena za struženje brez materiala.€/ura

ura
povpraševanje>
SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

CNC obdelava kovin - vse kar morate vedeti

1. CNC obdelava kovin- kaj moramo vedeti?

Računalniško numerično krmiljenje (CNC) je bilo izumljeno pred več kot 50 leti, od takrat pa je njegova visoka natančnost in avtomatizacija pomagala ustvariti nešteto izdelkov. V vseh panogah - od obrambne, avtomobilske in vesoljske do medicinske in predelovalne industrije - je ta prefinjena tehnologija postala del svetovne industrijske DNK. 

cnc-obdelava-kovin.jpg
Natančnost in avtomatizacija, ki jo nudi CNC obdelava je uspela ustvariti nešteto izdelkov v praktično vseh industrijskih panogah.

1.1 V čem se CNC obdelava kovin razlikuje od tradicionalne obdelave kovin? 

Pri tradicionalni obdelavi kovin usposobljeni kovinar upravlja s strojem/orodjem, ki izrezuje oziroma oblikuje kovino. To opravlja v skladu s specifikacijami, tehničnimi risbami oziroma načrti, ki jih predložijo oblikovalci in inženirji. Za prenos informacij iz načrta uporablja šestila, ravnila, vpenjalne glave, primeže itd. nato pa izdelek izdela z različnimi rezalnimi orodji. Med dolgotrajnim postopkom z merilnimi inštrumenti ves čas preverja pravilnost vseh dimenzij. CNC obdelava deluje na enak način kot  tradicionalna obdelava - z rezanjem, vrtanjem, struženjem, rezkanjem, brušenjem in drugimi postopki obdelave kovin - vendar uporablja računalniško numerično krmiljenje in ne ročno krmiljenje stroja. Je avtomatizirano, poganja ga koda in razvijajo programerji. Zato je prvi izdelek popolnoma enak kot petstoti. Pogosto se uporablja v digitalni proizvodnji (in včasih tudi v manj obsežnih proizvodnih serijah), zato ga je mogoče prilagoditi za uporabo na različnih materialih in postopkih. Ta način obdelave kovin je veliko bolj natančen in je danes v veliki meri nadomestil tradicionalno obdelavo (čeprav ne v celoti) v proizvodnji in ​​industrijski proizvodnji. Za dosego istega cilja z največjo natančnostjo uporablja matematične koordinate in moč računalništva. Natančneje, računalniško numerično krmiljenje uporablja kartezične koordinate. To so prostorske koordinate - v več dimenzijah - z uporabo koordinat in osi. Avtomatizacija rezkalnih orodij nadzoruje rezanje, vrtanje, struženje in druge postopke s pomočjo numeričnega upravljanja računalnika, ki bere koordinate. Te koordinate so inženirji določili v digitalni risbi oz. načrtu izdelka.

1.2 Prednosti in slabosti CNC obdelave kovin

1.2.1 Prednosti - Hiter postopek ter zanesljiv, natančen in robusten izdelek 

CNC rezkanje in struženje sta zelo natančna in ponovljiva postopka. Glede na specifikacije je mogoče doseči res minimalna odstopanja. Stroje je mogoče programirati za zanesljivo delovanje 24 ur, po potrebi 7 dni v tednu, zato je CNC obdelava dober način za izdelovanje serijskih izdelkov. Z uporabo standardnega orodja je CNC obdelava še posebej dragocena tudi za izdelavo unikatnih izdelkov po meri, denimo za zamenjavo starih, obrabljenih delov ali za posebne nadgradnje za kupca. Druga glavna prednost CNC tehnologije so dosegljive mehanske lastnosti. Z odrezovanjem surovega materiala, namesto da bi ga toplotno pretvorili kot npr. pri vbrizgavanju ali aditivni izdelavi, se ohranijo vse zaželene mehanske lastnosti izbrane kovine ali plastike. Z CNC rezkanjem in struženjem je mogoče obdelati več kot 50 različnih industrijskih kovin, zlitin in plastike. Ta izbira vključuje aluminij, medenino, bron, titan, nerjaveče jeklo in cink. Edini pogoj glede materiala za CNC obdelavo je, da ima ustrezno trdoto, da ga je možno ustrezno pritrditi in obdelovati. 

1.2.2 Prednost: ugodna cena pri velikih serijah

Da bi dosegli stroškovno učinkovitost CNC obdelave, se priporoča izdelava v večjih serijah, da se porazdelijo stroški priprave/nastavitve stroja. Cena na enoto je torej nižja več kot je enot. Cena na enoto pa je odvisna tudi od tipa oziroma konfiguracije CNC stroja. Najcenejša je izdelava na 3 osnem CNC rezkalnem stroju, ki omogoča izdelavo nezapletenih izdelkov z visokimi tolerancami. Izdelava kompleksnih komponent na 5 osnem CNC rezkalnem stroju pa je lahko tudi dvakrat dražja.

1.2.3 Slabost - visoka cena pri manjših serijah 

Ena od slabosti pri izkoriščanju visoke zmogljivosti CNC obdelave je, da ima geometrijska zapletenost svojo ceno. Komponente oz. izdelki, ki so enostavnih oblik in manjših dimenzij so najbolj stroškovno ugodni za CNC rezkanje in struženje. Zaradi dostopa do orodja bo vedno obstajala nekaj konstrukcijskih omejitev, čeprav je stopnja tega učinka odvisna od števila osi na stroju. Z drugimi besedami, več kot je osi uporabljenih, bolj zapletene so lastnosti. Drugi kompromis je, da so začetni stroški za CNC obdelavo lahko visoki. Nastavitev, nalaganje orodja in programiranje na CNC rezkarjih in stružnicah mora  izvajati usposobljen strokovnjak. Na srečo so ti stroški fiksni, zato z izkoriščanjem iste nastavitve za več kosov postanejo bolj varčni. Prihranek denarja dosežemo tudi s čim manjšim ročnim premeščanjem obdelovanca. Obdelava na 5-osnem CNC rezkalnem stroju je lahko včasih lahko bolj ekonomična pri večstranskih geometrijah, ker odpravlja potrebo po ročnem premeščanju obdelovanca. 

1.3 Področja uporabe CNC obdelave kovin

Od svojih korenin v letalski in vesoljski industriji se je CNC obdelava razširila na vsa industrijska in proizvodna področja. Nekatere najpogostejše aplikacije te tehnologije zdaj vključujejo izdelavo kalupov in orodij. CNC obdelava se uporablja pri razvoju izdelkov in končni izdelavi za letalsko, medicinsko, avtomobilsko, elektronsko industrijo in številne druge. 

2. Izberite kakovostnega ponudnika CNC obdelave kovin

Izberite izkušeno podjetje, ki je specializirano za CNC obdelavo kovin in uporablja napredne proizvodne procese in najnovejša orodja in stroje, s pomočjo katerih lahko zadosti visokim zahtevam naročnikov. Bodite pozorni na to, da pri delu uporabljajo izključno preverjene materiale najvišje kakovosti, pri izdelkih pa zagotavljajo natančnost. Preverite ali zagotavljajo tako velika kot tudi maloserijska naročila izdelkov in polizdelkov.

3. CNC struženje

Računalniško numerično krmiljenje (CNC) je postopek obdelave, pri katerem se rezalno orodje postavi ob obdelovanec, da se material odstrani oz. odstruži. To običajno naredimo s CNC stružnico ali stružnico, ki reže različne materiale vključno z lesom, kovino in plastiko. Pri CNC strojih za rezanje je obdelovanec pritrjen na podlago, rezilno orodje pa na vrtljivo vreteno. Za rezanje se orodje premika po obdelovancu.. V nasprotju s tem CNC struženje obrne ta postopek z vrtenjem obdelovanca in rezanjem vanj (s premikanjem statičnega rezalnega kosa ob obdelovanec). CNC-stružnice se uporabljajo za izdelavo valjastih ali podolgovatih oblik. 

4. CNC rezkanje

Nešteto sodobnih izdelkov, od pametnih telefonov do nadzvočnih curkov, danes obstaja zgolj zaradi zanesljivosti in vsestranskosti CNC rezkanja. Je idealna metoda za hitro izdelavo prototipov, pa tudi za obsežno serijsko proizvodnjo iz plastike in kovine. CNC rezkanje je proizvodni postopek, ki uporablja rezalno orodje, nameščeno na vrtljivem vretenu, za selektivno odstranjevanje materiala iz bloka surovega materiala. Obdelovanec je trdno pritrjen na mizo in ta miza se premika ali vrti na različnih ravninah, tako da lahko orodje deluje pod več koti. Prefinjeni stroji imajo lahko 5 ali več osi neodvisnega gibanja za napredne aplikacije.

5. Postopek CNC obdelave kovin

CNC obdelava uporablja postopke izrezovanja, struženja, rezkanja in brušenja, kar pomeni, da je surovina dokončno obdelana z odstranjevanjem materiala.  Pri subtraktivni izdelavi se končna oblika izdelka doseže z odstranjevanjem materiala. To je v nasprotju z drugimi vrstami izdelave, kot je aditivna izdelava - kjer se materiali dodajo, slojijo ali deformirajo v določeno obliko. Sem spada tudi z vbrizgavanje, kjer se material vbrizga v tekočem stanju snovi ter se s pomočjo kalupa oblikuje v določeno obliko. CNC obdelava je vsestranska in se lahko uporablja na različnih materialih, vključno s kovinami, plastiko, lesom, steklom in drugimi kompozitnimi materiali. Ta vsestranskost je pripomogla k temu, da je CNC obdelava postala priljubljena izbira v vseh panogah saj oblikovalcem in inženirjem omogoča učinkovito in natančno izdelavo izdelkov.

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Izvajalca za laserski izrez plocevine.

Spoštovani.

Potreben laserski izrez plocevine za cca. 1000x8000mm oziroma 8m2 .
Uporabili bi jih na ladijeskem kontejnerju kot fasadne panele.

Lp,
Dejan 621 € do 1035 €

........

laserski razrez 1 kos 160x230mm

laserski razrez 1 kos 160x230mm 3mm železo 540 € do 900 €

........

Razrez pločevine za dvoriščna krila

Pozdravljeni,

potrebujem ponudbo za CNC obdelavo jekla debeline 2mm za 3 krila dvoriščnih vrat (krilna vrata + prehod) dimenzij:
2x2200x1600mm, 1x900x1600mm.

Lp 315 € do 525 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Kos iz aluminija , 1
CNC obdelava kovin, Kočevje

90 € do 150 €

Cena, Laserski razrez, vodni curek, 4x
CNC obdelava kovin, Kobarid

495 € do 825 €

Cena, Struženje kosa, 10.000 kos
CNC obdelava kovin, Trebnje

360 € do 600 €

Cena, Inox pokrov z okvirjem, 94x45cm
CNC obdelava kovin, Sromlje

540 € do 900 €

Cena, Izdelava kovinskih delov, 5/50/100
CNC obdelava kovin, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Elektrode za varjenje platna, 10 do 20 kom (različne mere)
CNC obdelava kovin, Ptuj

450 € do 750 €

Cena, Izdelava kosov po risbi, 10 kosov
CNC obdelava kovin, Ljubljana

108 € do 180 €

Cena, Izdelava ovratnika gredi, zunanji premer 50mm, notranji 32mm, z navojem M8
CNC obdelava kovin, Ljubljana - Dobrunje

630 € do 1050 €

Cena, Cnc rezkanje aluminija, 1, cca 20 x 20 cm
CNC obdelava kovin, Ljubljana

675 € do 1125 €

Cena, Pogonska gred za modelno lokomotivo, 2 kosa
CNC obdelava kovin, Maribor

630 € do 1050 €

Cena, Nosilec, 2x ; 2 x 3dm2
CNC obdelava kovin, Kranj

90 € do 150 €

Cena, CNC Plazemski razrez, 20
CNC obdelava kovin, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Laserski razrez pločevine, 5000 kos
CNC obdelava kovin, Maribor

630 € do 1050 €

Cena, Železna plošča, 1kom, 600mm x 900mm x 8mm
CNC obdelava kovin, Ptuj

90 € do 150 €

Cena, Razrez kovine (iztočni del nape), Izrez dveh krogov premera 132mm, debelina 1mm
CNC obdelava kovin, Ljubljana

225 € do 375 €

Cena, CNC razrez lesenih desk, 25x4x2cm s šestimi vdolbinami premera 2 in 3
CNC obdelava kovin, Begunje Na Gorenjskem

450 € do 750 €

Cena, CNC laserski razrez konstrukcije za posteljo, po opisu
CNC obdelava kovin, Mengeš

225 € do 375 €

Cena, Puša po načrtu, 600 kos
CNC obdelava kovin, Maribor

540 € do 900 €

Cena, Laserski razrez natančnega dizajna, prerez okroglega dizajna 17cm
CNC obdelava kovin, Novo mesto

450 € do 750 €

Cena, Razrez in izrez aluminijske plošče, Min 6 kos max 10
CNC obdelava kovin, Kranj

495 € do 825 €

Cena, Železna nosilca po meri, 63 cm^2
CNC obdelava kovin, Velenje

315 € do 525 €

Cena, CNC izrez kalupov, 450mm x 115mm x 25mm (dva kosa, negativa za kalup)
CNC obdelava kovin, Murska Sobota

900 € do 1500 €

Cena, Izdelava dveh jeklenih pokrovov, 2
CNC obdelava kovin, Ljubljana

90 € do 150 €

Cena, CNC izdelava manjše enote, (1 cm x 1.5 cm x 0.8 cm) 1-15 kosov (vsak kos je iz 3 delov)
CNC obdelava kovin, Ljubljana

180 € do 300 €Poglej druge končane projekte in cene

CNC obdelava kovin cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

143+ podjetij za CNC obdelava kovin
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje CNC obdelava kovin?

 • CNC obdelava kovin Ljubljana
 • CNC obdelava kovin Maribor
 • CNC obdelava kovin Celje
 • CNC obdelava kovin Koper
 • CNC obdelava kovin Kranj
 • CNC obdelava kovin Ajdovščina
 • CNC obdelava kovin Bled
 • CNC obdelava kovin Bovec
 • CNC obdelava kovin Črna na Koroškem
 • CNC obdelava kovin Črnomelj
 • CNC obdelava kovin Domžale
 • CNC obdelava kovin Gornja Radgona
 • CNC obdelava kovin Gornji Grad
 • CNC obdelava kovin Hrastnik
 • CNC obdelava kovin Ilirska Bistrica
 • CNC obdelava kovin Izola
 • CNC obdelava kovin Jesenice
 • CNC obdelava kovin Kamnik
 • CNC obdelava kovin Kidričevo
 • CNC obdelava kovin Kobarid
 • CNC obdelava kovin Kočevje
 • CNC obdelava kovin Kranjska Gora
 • CNC obdelava kovin Krško
 • CNC obdelava kovin Laško
 • CNC obdelava kovin Lendava
 • CNC obdelava kovin Litija
 • CNC obdelava kovin Ljutomer
 • CNC obdelava kovin Metlika
 • CNC obdelava kovin Mojstrana
 • CNC obdelava kovin Mozirje
 • CNC obdelava kovin Murska Sobota
 • CNC obdelava kovin Nova Gorica
 • CNC obdelava kovin Novo mesto
 • CNC obdelava kovin Ormož
 • CNC obdelava kovin Piran - Pirano
 • CNC obdelava kovin Pivka
 • CNC obdelava kovin Portorož
 • CNC obdelava kovin Postojna
 • CNC obdelava kovin Ptuj
 • CNC obdelava kovin Radeče
 • CNC obdelava kovin Radenci
 • CNC obdelava kovin Radovljica
 • CNC obdelava kovin Ravne Na Koroškem
 • CNC obdelava kovin Ribnica
 • CNC obdelava kovin Rogaška Slatina
 • CNC obdelava kovin Sevnica
 • CNC obdelava kovin Sežana
 • CNC obdelava kovin Škofja Loka
 • CNC obdelava kovin Slovenj Gradec
 • CNC obdelava kovin Slovenska Bistrica
 • CNC obdelava kovin Slovenske Konjice
 • CNC obdelava kovin Šoštanj
 • CNC obdelava kovin Štore
 • CNC obdelava kovin Tolmin
 • CNC obdelava kovin Trbovlje
 • CNC obdelava kovin Tržič
 • CNC obdelava kovin Trzin
 • CNC obdelava kovin Velenje
 • CNC obdelava kovin Vipava
 • CNC obdelava kovin Vojnik
 • CNC obdelava kovin Vransko
 • CNC obdelava kovin Vrhnika
 • CNC obdelava kovin Žalec
 • CNC obdelava kovin Zreče
 • CNC obdelava kovin Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane